DeLaval VMS. V300 En helt ny teknologi - et resultat du ikke troede var muligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DeLaval VMS. V300 En helt ny teknologi - et resultat du ikke troede var muligt"

Transkript

1 DeLaval VMS V300 En helt ny teknologi - et resultat du ikke troede var muligt

2 DET DREJER SIG OM DIG DeLaval VMS V300 handler om at gøre mælkeproduktionen mere personlig. Mere præcis. Mere rentabel. Det er et system, der gør det muligt for os at behandle hver gård, hver landmand, hver ko og endda hver patte individuelt og tilpasse processen for at imødekomme hver enkelt persons behov for at skabe et bedre sted at være for medarbejdere, køer, dig og din familie. Vi tilbyder en helhedsløsning - med dig i centrum - i alt, hvad vi gør. En mælkeproduktion er en kompleks forretning. Den kræver systemer, der gør komplicerede ting så enkle som muligt. Systemer, der integrerer forskellige processer og input med ét formål i tankerne - mere mælk af bedre kvalitet fra sundere køer, samtidig med at det er muligt for dig og din familie at have en sund livsstil. For at gøre dette er det vigtigt at have et perspektiv, der tager hensyn til hele gården, og med 135 års erfaring og flere innovationer i bagagen er det, hvad vi gør, og vi gør det bedre end nogen anden. Vi kender og elsker mælkeproduktionen. VMS V300 anvender automation til at gøre dig mindre afhængig af et usikkert, fremtidigt arbejdsmarked. Det holder dig på forkant vedrørende dyrevelfærd og fødevaresikkerhed og sikrer, at mælkeproduktion er en rentabel løsning nu og en tiltalende livsstil og karrierevalg til den næste generation. VMS V300 handler ikke om teknologi det handler om mælkeproduktion, og det handler om dig.

3 Dyrevelfærd Som et helt frivilligt malkesystem er VMS V300 et system, der behandler dine køer som individer. Det er et fuldt automatiseret malkesystem, som giver bedre resultater for dig og dine dyr. Gårdens rentabilitet Genererer mere mælk mere effektivt, mere sikkert og mere bæredygtigt på en måde som også møder kundernes krav, og som også giver bedre tal på bundlinjen. TAG ET 360 overblik på DIN GÅRD Arbejdseffektivitet VMS V300 handler om at skabe et bedre arbejdsmiljø og en bedre livsstil for dig og alle, der arbejder på din gård. Fødevaresikkerhed Hver dag, hver malkning og hver ko. Din VMS V300 sørger for, at du er på forkant med fremtidens fødevaresikkerhed, så du kan leve op til forbrugerens forventninger nu og i fremtiden.

4 HVORFOR ER DEN BEDRE? DeLaval VMS V300 giver dig mulighed for at malke hver ko efter dens individuelle behov og kapacitet. Det betyder, at hver ko er i stand til at nå sit fulde potentiale. Foruddefinerede serviceomkostninger Mere end 3500 kg mælk om dagen 10 % Højere kapacitet Færre arbejdstimer Pattespray 99 % dækningsgrad 99,8% Vellykket påsætning ÆGTE kirtelmalkning Ingen spildt mælk Op til 50% hurtigere påsætningstid *Data indsamlet på test- og pilotgårde. Data sammenlignet med DeLaval VMS Classic. Resultaterne kan variere og er ikke garanterede.

5 DE VIGTIGSTE FUNKTIONER DeLaval VMS V300 udnytter og anvender teknologier, der ikke tidligere var tilgængelige, for at gøre ting, der aldrig før har været muligt i en mælkeproduktion. DeLaval DelPro Vores mest avancerede malkesystem kræver den mest avancerede Farm Management software. DeLaval InControl En problemfri brugeroplevelse, der holder dig tilsluttet dit system, uanset hvor du er. DeLaval PureFlow Den ultimative patteforberedelse forberedes af en separat kop. DeLaval InSight Vores mest avancerede kameraog softwarekombination giver den hurtigste og mest skånsomme malkeproces. DeLaval Advisory Kom i gang på den bedste måde med rådgivning og fortsat hjælp, når du har brug for det. DeLaval InService All-Inclusive Du har sandsynligvis aldrig set på service på den her måde.

6 DeLaval I de 135 år, vi har bygget malkesystemer, har vi lært, at man skal fokusere på hele gården for at få det bedste resultat. Da vi stadig driver Hamra Gård, som Gustaf de Laval byggede, som ligger ved siden af vores hovedkontor, bliver vi mindet om det hver eneste dag. Derfor er det for os ikke nok, at den nye DeLaval VMS TM V300 er vores bedste malkesystem. Det er vigtigt, at det er i stand til at danne det centrale samlingspunkt for hele din gård, og det er her, DeLaval DelPro kommer ind i billedet. DeLaval VMS V300 Ydelse Fodring ICAR-godkendt kirtelmælkemåler Herd Navigator Sundhed Online celletalsmåler OCC Aktivitetskontrol Reproduktion Beslutningerne starter her. Body Condition Scoring BCS (Huldvurderingskamera) Smart selection gate SSG Malkning Systematisk tankegang Vores Farm Management system - DelPro - er centrum i en enhver DeLavalløsning. Det er DelPro, der indsamler og bearbejder alle data fra din VMS V300 og andre sensorer og omdanner dem til brugbare, letforståelige informationer, så du kan træffe bedre, hurtigere og mere præcise beslutninger. Uanset om du har 1 eller 64 VMS V300 på din gård, sætter du dine mål, lægger en plan og så sørger DelPro for, at du har alt, hvad du behøver for at sætte planen i gang.

7 DeLaval InControl DeLaval InControl gør det ikke bare nemmere at kontrollere og overvåge din DeLaval VMS V300. Det giver dig også enkle visuelle rapporter, analyser og informationer, der hjælper dig med at træffe bedre beslutninger. Du kan få information om en enkelt kos ydelser, se statistik eller ændre dit systems indstillinger med DeLaval InControl Det bedste af det hele er, at du får alle disse funktionaliteter, lige hvor du vil have det. Ved hjælp af enten touchskærmen eller en mobil enhed kan du altid se din VMS V300, kontrollere dens drift, følge de daglige rutiner, opdatere individuelle kodata eller dele informationer med dit personale. Du er InControl En problemfri brugeroplevelse, der holder dig tilsluttet dit system, uanset hvor du er. Administrér rutiner Hurtigt og nemt overblik Malkekø til VMS V300 Individuel kostatus og ydelsesdata Find min ko i stalden eller på marken Oplysninger om køer der lige er malket Aktivitetsinformationer Oplysninger om somatisk celleantal Finjuster individuelle koindstillinger Reproduktionsstatus Del informationer Brugervenlig Store knapper Letforståelige ikoner Intuitivt layout Mobilversion Til Android og ios Fjernadgang Kameraer DeLaval InControl gør det også muligt at tilslutte ekstra kameraer og sortere låger, så du har et centralt værktøj, hvor du kan se og styre din drift.

8 DeLaval PureFlow Hvis du leder efter den allerbedste malkeproces, så er DeLaval VMS V300 det rette valg - den hedder trods alt "Malkning" til mellemnavn. Det hele starter med forberedelse. DeLaval PureFlow rengør ikke bare yveret; det forbereder det. Ved hjælp af den eksklusive transparente kop, der gør det muligt at se den i aktion, bliver hver patte individuelt rengjort og stimuleret for at forbedre malkningen og produktiviteten. Det bliver en optimal forberedelse, som også inkluderer formalkning. Formælken udskilles og kasseres med et separat slangesystem for ikke at forurene resten af mælken. Der kan også tilføjes sæbe til forvask. Når malkningen er afsluttet, bliver DeLaval PureFlow -koppen skyllet og rengjort som en del af den omfattende rengøringsrutine, som VMS V300 automatisk udfører. Bedre hygiejne Luft og vand Transparent kop Stimulering Starten på den mest skånsomme og effektive malkningsproces vi nogensinde har udviklet. Sæber kan tilføjes Separat kop Justerbare indstillinger Separate slanger så vand og uren mælk bliver kasseret

9 DeLaval InSight Nem at servicere Når du ser en DeLaval VMS V300 i drift, er der to ting, der straks slår dig. Hvor rolige køerne er, og hvor forsigtigt og smidigt robotarmene gennemfører de gentagne opgaver med at rengøre, forberede, behandle, påsætte og spraye. 99,8% Vellykket påsætning* Robust design Den vigtigste teknologi, der gør det muligt, er DeLaval InSight. Hvad, du ser, er en smidig, hurtigere og mere præcis arm, end vi nogensinde har udviklet. En arm, der gør påsætning, forberedelse, malkning, pattespray og rengøring meget hurtigere, mere præcist og mere effektivt. Nemmere og hurtigere Det der skaber disse præstationsforbedringer er samspillet mellem det mest avancerede påsætningssystem, hardware og software, der nogensinde er set i et malkemiljø. Selvlærende Systemet reagerer ikke bare på yveret. Det lærer. Mest avanceret software Ved hver malkning kortlægger og læser DeLaval InSight hver enkelt kos yver- og patteplacering. Det betyder, at selvom en ko aldrig er blevet malket i et robot malkesystem, vil VMS V300 stadig malke den effektivt. Du skal ikke bruge tid på at indstille patteplaceringerne første gang en ko malkes i systemet. Selvrensende To spraydyser Ridsefri linse Det betyder også, at InSight forudser unikke yverformer og tilpasser processen, hver gang en ko kommer ind. Det gør det muligt at udføre hvert malkningstrin mere effektivt. *Data indsamlet på test- og pilotgårde. Data sammenlignet med DeLaval VMS Classic. Resultaterne kan variere og er ikke garanterede.

10 DeLaval Advisory For mange mælkeproducenter, der skifter til et frivilligt malkesystem, er det en fremragende måde at producere mere mælk på mere effektivt, sikkert og bæredygtigt - og på en måde, der også imødekommer det pres fra forbrugerne, som landmænd står overfor i dag. Vores sælgere, supportteam og rådgivere er klar til at hjælpe dig med at vurdere, om et frivilligt malkesystem passer til din situation, og for at hjælpe dig med at regne ud hvordan en DeLaval VMS V300 vil give dig en bedre bundlinje. Vi tager et 360º overblik på din gård Reproduktion Ydelsesoptimering Få mest ud af DelPro Uddannelse og rutiner Standardrutiner SOP Systemintegreret og tilpasset En helhedsløsning Foderstyring Mælketransport, køling og opbevaring Staldplanlægning ved ombygning eller nybyggeri Planlæg og administrer fremtiden Energibesparelser pr. kg mælk

11 DeLaval InService All-Inclusive Med en InService All-Inclusive-aftale kan du være sikker på, at alle dele af dit system lige fra forebyggende service, vakuumindstillinger, rengøringsmidler, rengøring, pattespray, mælkefilter og pattegummi passer og er godkendt til systemet for at levere mere mælk af bedre kvalitet. Det hele er inkluderet Vælger du en DeLaval InService All-Inclusive-aftale, får du service og forbrugsvarer til en attraktiv pris. Det betyder, at du trygt kan fortsætte med at drive din mælkeproduktion og være sikker på, at systemet lever op til dine forventninger hver gang, pattekopperne sættes på koen. Service og vedligeholdelse er inkluderet Eftersom DeLaval VMS V300 arbejder døgnet rundt, skal den serviceres regelmæssigt for at fungere optimalt. Vi vil med en InService All- Inclusive aftale sørge for, at forebyggende service udføres efter planen. Forbrugsvarer Det er ikke kun arbejdstimer, der er inkluderet i din InService All-Inclusive-aftale. Vi sørger også for, at du løbende får leveret rengøringsmidler, pattespray, mælkefiltre eller olie, der er godkendt til din VMS. Forbrugsvarer bliver faktureret efter forbrug. Resultater er inkluderet Et højt somatisk celleantal (SCC) vil reducere mælkeproduktionen betydeligt. Som en del af din InService All-Inclusive-aftale vil vi sørge for, at du får mest muligt ud af VMS V300. Et eksempel på det; vi indstiller pattesprayfunktionen så den matcher DeLavals pattespray og dine behov. Præstation er inkluderet Når det kommer til effekten af at kombinere service og forbrugsvarer, mener vi at = 3. Vi vil sørge for, at du malker med de rigtige pattegummi, og at vakuum- og pulseringsindstillinger er indstillet korrekt, så det passer til din besætning. Vi sikrer også, at dine rengøringsrutiner, temperaturer og doseringsindstillinger leverer den bedste mælkekvalitet. Tryghed er inkluderet Jo større en gård du har, des mere komplekst er det at holde styr på dine produktionsomkostninger. Med InService All-Inclusive gør vi det enkelt for dig. Vi bliver enige om at finde en ensartet pris, som vi afregner pr. kvartal. Mælkekvalitet er inkluderet Du kan være sikker på, at dine vaskemidler, rengøringsrutiner, pattegummi og pulseringsindstillinger arbejder i total harmoni for at give dig den ønskede mælkekvalitet. Akutservice kan være inkluderet Da VMS V300 er det mest pålidelige system, vi nogensinde har bygget, kan du oprette en InService All-Inclusive, der også inkluderer akutservice. Tal med din sælger for mere information.

12

13 HELPDESK FØR MALKNING SERVICE INDGANG UDGANG MALKNING FORBEREDELSE VI SAMLER DET HELE DeLaval VMS malkesystem V300 er meget mere end bare en malkerobot. Den står i centrum for en helt ny måde at producere mælk på, og når det implementeres godt, hjælper det med at sikre det optimale resultater ved hvert trin.

14 1 FØR MALKNING Malkning er kun et aspekt af mælkeproduktionen. Det er her, du ser resultaterne af dit hårde arbejde, men resultater skabes også i stalden, på græs og hvordan, du vælger at fodre og pleje dine dyr. Der er tre vigtige aspekter at tage hensyn til i et frivilligt malkesystem: Arbejdsrutiner Det er vigtigt med konsekvente, letforståelige daglige rutiner og ensartede driftsprocedurer for dine dyrs sundhed og produktivitet. Kotrafik Fri kotrafik, MilkFirst eller FeedFirst, fuldfoder eller fodring med kraftfoder i foderstationer, græsning eller en kombination, der fungerer for dig - du vælger det, som passer dig og dine køer. Det virker med DeLaval VMS V300. TAG ET 360 OVERBLIK Dyrevelfærd DeLaval VMS V300 behandler hver ko individuelt, hvilket bidrager til optimal sundhed. Gårdens rentabilitet Mere tid til foder og mere tid til at hvile vil øge mælkeproduktionen og koens totale livstidsproduktion. Arbejdseffektivitet Mindre tid på at malke og sortere køer betyder mere tid til lønsomme opgaver. Resultatstyring Med muligheden for at styre alt fra din mobil, touchskærm eller pc, kan du nemt se malkekøen for at finde de køer, der har malketilladelse. Du kan også håndtere samspillet mellem forskellige processer for at gøre det lettere for dig at få mest ud af din mælkeproduktion.

15 2 INDGANG Et automatisk malkesystem hjælper med, at selv arbejdsopgaver som at sortere og hente køer også sker automatisk. Derfor er det vigtigt, at hele processen, som styrer koen til robotten, er designet med koen i tankerne. DeLaval VMS V300 behandler hver ko individuelt Hver ko bliver identificeret ved indgangen, og båsens længde tilpasses automatisk efter koens størrelse. Bredden kan også justeres ved installation i henhold til dine køers størrelse og race. Ved hjælp af identifikationen udnytter VMS V300 det mest sofistikerede system for malketilladelse, vi nogensinde er udviklet. TAG ET 360 OVERBLIK Det er altid den rigtige ko, som malkes! Dyrevelfærd Systemet for malketilladelse giver optimale forudsætninger for forbedret produktivitet, fertilitet og sundhed og dermed længere levetid og flere laktationer. Gårdens rentabilitet Systemet er opmærksom på, om koen skal malkes en gang mere, eller den skal tilbage til foderbordet. Når hver ko malkes efter dens forudsætninger giver det mere mælk og bedre rentabilet. Arbejdseffektivitet I DelPro kan du hurtigt og effektivt lave lister over daglige rutiner, oprette rapporter, se data i realtid, koens ydelse og se hvordan kotrafikken fungerer. VMS V300 giver malketilladelse ud fra koens forventede ydelse og hvor lang tid siden, den sidst er malket. Da systemet er programmeret til at optimere produktionen, betyder det, at det kun er køer, som er i det rigtige tidsinterval, der malkes. Det giver en bedre ydelse end noget andet system og forbedret yversundhed. For nogle kan det betyde 4 malkninger i døgnet, og for andre, i samme gruppe, måske kun to gange. Hvis koen får lov til at blive malket, får den en tilpasset mængde kraftfoder i robotten. Hvis ikke sendes den videre til foderbordet eller liggebåsen, eller den kan selv vælge afhængigt af hvilket kotrafiksystem, du har valgt.

16 FORBEREDELSE 3 VMS V300 har to spraydyser til forspray, som kan programmeres afhængigt af, hvad du foretrækker, sæsonbestemte krav eller mejeriets krav. Du kan vælge både for- eller efterspray. De sprayer direkte på hver patte med utrolig nøjagtighed, der giver et fantastisk resultat. Det betyder også, at mængden af pattespray holdes på et minimum. Naturligt arbejde Når en ko kommer ind i VMS V300, har den allerede en lille mængde mælk i pattekanalen. Det virkelige mælkeflow begynder dog ikke, før oxytocin er produceret og påvirker koens blodkar i yveret. Det tager cirka 45 sekunder at stimulere patterne, så det sker. Udskillelse af oxytocin er afgørende for en optimal malkning. VMS V300 rengør ikke bare patterne, den forbereder malkning ved at kombinere pattespray, der desinficerer, og PureFlow pattevaskekop, som varsomt rengør og stimulerer patterne. Det frigører oxytocin og letter mælkenedlægningen. Dette gøres med rent, lunkent vand (eller yversæbe hvis det er nødvendigt), vakuum og luft. Det resulterer i et optimalt mælkeflow, når pattekopperne er sat godt på og giver kortere malketid, hvilket er godt for yversundheden. TAG ET 360 OVERBLIK Det er så vigtigt, at det kræver en separat kop Dyrevelfærd Stimulerer oxytocinproduktionen og dermed mælkenedlægning ved hjælp af en optimal pattestimulering under rengøringsprocessen. Gårdens rentabilitet Det er muligt at malke mange forskellige yverformer og patteplaceringer, der betyder mindre frasortering af produktive dyr. Arbejdseffektivitet Det er sikkert, nemt, hurtigt og behageligt, at du ved behov kan malke køer manuelt i DeLaval VMS V300. For eksempel hvis du vil hjælpe en ny kvie tilrette i robotten. Fødevaresikkerhed PureFlow -koppen sikrer mælkekvaliteten ved at mindske risikoen for smittespredning mellem dine køer. VMS V300 bruger en separat vaskekop for at fjerne enhver risiko for krydskontaminering eller rester i forberedelsesfasen. Når DeLaval PureFlow -koppen er sat på, anvender den en enestående kombination af luft og vand for at rengøre, stimulere og forberede patten til malkning. Under denne proces formalkes koen også. Vand og mælk ledes bort i en separat slange og risikerer aldrig at forurene mælken i tanken. Derefter tørres patten, og koen er nu klar til at blive malket.

17 4 MALKNING Produktive køer er vigtige for rentabiliteten, uanset deres yverstørrelse, pattelængde, form eller placering. Vores pattevenlige malkningsproces reducerer antallet af frasorteringskøer og giver konsekvent hver ko mulighed for at levere høje mælkeresultater. ÆGTE kirtelmalkning DeLaval VMS V300 leverer vores bedste mælkepræstation af alle systemer, fordi kun VMS V300 kan levere ÆGTE kirtelmalkning. Med en specifik ICAR-godkendt kirtelmælkemåler til hver patte har VMS V300 taget malkning til et nyt niveau og leverer utrolige gevinster, både når det gælder dyrevelfærd og produktivitet. Ved hjælp af aktuelle data, historisk information og faste modeller kan VMS V300 automatisk justere pulseringsindstillingerne for at få det højeste og mest skånsomme resultat for koen. Bedre information Under malkningen kan du se mælkeflow, udbytte, blod, konduktivitet og malkningsinterval samt andre vigtige produktionsdata. Alt sammen pr. kirtel og i forhold til sidste malkning. Smart pulsering VMS V300 måler konstant hver kos malkeresultat og justerer pulseringsforholdet efter dens forudsætninger. Resultatet: Hurtigere og mindre stressende malkning, som giver mulighed for flere malkninger pr. dag og kortere ventetider ved robotten. TAG ET 360 OVERBLIK Stabilt vakuum Bedre start Dyrevelfærd Blidere mod yveret og en mindre stressende proces, hvilket er bedre for dine køer. Gårdens rentabilitet Klarer flere forskellige yverformer og patteplacering og reducerer risikoen for at du skal frasortere produktive køer. Du kan beholde køerne længere, hvilket øger deres livstidsproduktion. Det er godt for både miljøet og dine økonomiske resultater. Arbejdseffektivitet DeLaval VMS V300's automatiske malkeproces er nået længst på markedet vedrørende kapacitet, effektivitet og ydelse. Det betyder, at det sparer dig for tidskrævende og gentagne arbejdsprocesser. Fødevaresikkerhed Hver ko får passende pulserings- og vakuumniveauer, der maksimerer flowet og minimerer frie fedtsyrer. Koen malkes på en måde, der er godt for dens sundhed og dermed mælkekvaliteten. VMS V300 har kortere slanger og et overlegent vakuumsystem som tilsammen giver en bedre vakuumstabilitet. Det fører til øget komfort, færre slip og afspark. De kortere slanger reducerer også vedligeholdelsesomkostningerne. Du kan regne med, at pattekopperne tages af på på det rigtige tidspunkt og på den rigtige måde for at beskytte de følsomme patter. VMS V300 klarer det takket være en avanceret forudbestemt model kombineret med realtidsdata fra de 4 ICAR-godkendte kirtelmælkemålere.

18 5 UDGANG Ligesom i forberedelsesfasen handler det om at bruge mere tid nu for at spare tid og penge senere. Hvad sker der nu? Når koen er færdigmalket og lågen åbner, skabes en naturlig, buet udgang, som opmuntrer koen til at forlade robotten. Du får en mere komfortabel og hurtigere udgangsproces med mindre plads. DeLaval InSight 's avancerede og nøjagtige patteidentificeringssystem betyder, at vi nu kan spraye hver enkelt patte præcist fra en dyse, der er beregnet til opgaven. Det minimerer forbruget af pattespray, men mere vigtigt dækker det patterne bedre og giver derfor bedre sundhed og produktivitetsresultater. Hvad sker der med VMS V300? Mellem hver malkning starter en automatisk rengøringsproces for at forberede robotten til den næste ko. Processen omfatter: Komplet skylning af DeLaval PureFlow -koppen (udvendigt/indvendigt) Komplet skylning af pattekopper og slanger (udvendigt/indvendigt) Rengøring af InSight -kamera med vand og svamp Gulvspuling Der er også mulighed for at inkludere fuld desinfektion af de fire pattekopper og pattevaskekoppen (DeLaval PureFlow ) og ekstra kameravask. Pattespray 99 % Dækningsgrad* Hvad sker der med mælken? Når malkningen er afsluttet, analyserer VMS V300 mælken, inden den ledes til tanken. Det betyder, at mælken ledes bort baseret på farve, konduktivitet eller MDi. Du indstiller parametrene, og mælken vil automatisk blive transporteret til en af fem destinationer. Det betyder, at du kan separere råmælk, sende mælk til tanken, kassere og yderligere to andre valg. TAG ET 360 OVERBLIK Dyrevelfærd Bedre dækningsgrad af pattespray minimerer risikoen for yversygdomme. Gårdens rentabilitet Den målrettede pattespray sprayer direkte på patten. Det er mere nøjagtigt og mindsker forbruget at pattespray. Fødevaresikkerhed Mælk frigives først til tanken, når koen forlader robotten og efter afsluttet og godkendt analyse af Mastitis Detection Index (MDi), blod og konduktivitet. Hvad sker der med koen? Det er vigtigt, at køerne hurtigt kommer tilbage til at foder og vand efter malkning. Du kan også vælge at få robotten til at holde en særlig udvalgt ko tilbage. Du kan også vælge at tage en ko til en sygeafdeling ud fra kriterier på MDi, farve, konduktivitet, eller om malkningen var ufuldstændig. DeLaval Mastitis Detection Index (MDi) giver tidlig indikation om koens sundhed. Værktøjet analyserer flere parametre for at undgå, at koen får mastitis. VMS V300 beregner MDi'et for hver ko ved hver malkning og giver dig data, så du kan forebygge sundhedsproblemer hos dine køer. *Data indsamlet på test- og pilotgårde. Data sammenlignet med DeLaval VMS Classic. Resultaterne kan variere og er ikke garanterede.

19 SERVICE 6 Med DeLaval som partner kan du stole på, at du får en professionel og teknisk serviceorganisation, der har stor erfaring. Du har også mulighed for at integrere en række avancerede produkter og tjenester fra DeLaval, hvis du senere har behov for at lade din virksomhed vokse. Sikrer at din VMS V300 leverer optimale resultater Din nye VMS V300 arbejder omkring timer om året. Og ligesom alle andre moderne, hårdtarbejdende maskiner skal den serviceres regelmæssigt. Forebyggende vedligeholdelse sker efter et serviceprogram med tre servicebesøg om året. Vores certificerede VMS V300-serviceteknikere er veluddannede inden for VMS V300. De anvender originale servicesæt og professionelle værktøjer, når de tester installationen. I akutsituationer er det nemt at nå vores HelpDesk 24/7 hele året rundt. Du kommer til at tale med professionelle mennesker, der kan hjælpe dig, og du vil hurtigt komme op at køre igen. TAG ET 360 OVERBLIK Dyrevelfærd Pulsering, vakuum og pattegummi arbejder i harmoni med dine køer. Gårdens rentabilitet Service og forbrugsvarer til en attraktiv pris der gør det lettere at planlægge budget og få ro i sindet. Arbejdseffektivitet Undgå unødige nedbrud og ydelsestab ved bestemte serviceintervaller. Fødevaresikkerhed Rengøring og kvalitetsrengøringsmidler for at sikre god mælkekvalitet. DeLaval er der altid for dig og din VMSTM V300

20 7 HELPDESK DeLaval har bygget flere malkeanlæg end nogen anden i hele verden. Det er det, vi kan bedst. Vores erfaring og vores fulde fokus på mælkeproduktion er din garanti for, at hvis du vælger DeLaval VMS V300, får du ikke bare en robot - du får en helhedsløsning til mælkeproduktion. Et system der fokuserer på: Med dig på hvert skridt af din VMS V300-rejse. 7. VEDLIGEHOLD 8. BYT 4. OPTIMÉR 3. INSTALLÉR 6. FORBEDRE 1. PLANLÆG 5. BRUG 2. VÆLG 1. PLANLÆG 2. VÆLG Du planlægger ikke et nyt malkesystem hver dag - men det gør vi. Lad os hjælpe dig med at planlægge et system, der vil fungere for dig på den måde, du vil arbejde på. Eftersom VMS V300 kan tilpasses, og ekstraudstyr kan integreres, kan vi hjælpe med at finde det perfekte system til dig. TAG ET 360 OVERBLIK 3. INSTALLÉR 4. OPTIMÉR 5. BRUG Vores professionelle team vil få din VMS V300 installeret, aktiveret, certificeret og fungere på ingen tid overhovedet. Det er ikke et spørgsmål om at tilslutte din VMS V300 og lade dig klare resten. Processen med at få dig i gang er nøglen til en vellykket installation. Med standardiserede rutiner og ekspertrådgivning, der altid er tilgængelig, hjælper vi dig med at få mest muligt ud af din VMS V300 hver dag. Dyrevelfærd Forbedret yver- og klovsundhed, øget levetid og fertilitet. Gårdens rentabilitet Sørger for, at mælkeproduktionen er en rentabel løsning nu, og en tiltalende livsstil og karrieremulighed til næste generation. Arbejdseffektivitet Træning og standardrutiner (SOP) for at få mest muligt ud af din arbejdstid. Fødevaresikkerhed Hver dag, hver malkning og hver ko. Din VMS V300 vil sikre, at du er på forkant, når det gælder fødevaresikkerhed nu og i fremtiden. 6. FORBEDRE 7. VEDLIGEHOLD 8. BYT Det er nemt at opgradere din VMS V300 med løbende systemforbedringer. Systemopdateringer er en vigtig del af VMS V300, og det er nemt at få adgang til. Det er let og hurtigt at udføre service. Vi servicerer og vedligeholder din VMS V300 for at sikre en lang levetid. En fordel ved VMS V300 er også, at det er nemt at tilføje ekstra enheder ved udvidelser. Vi hjælper dig også med at fjerne din gamle VMS, hvis du vælger at bytte den.

21 Få endnu mere ud af dit frivillige malkesystem med DeLaval. Staldplanlægning Kotrafik er en væsentlig del af et rentabelt frivilligt malkesystem. Vores team af erfarne og uddannede eksperter hjælper dig med at skræddersy en løsning til dine behov. DeLaval Clover Med sin kløverformede konkave vægge giver det unikke patentanmeldte DeLaval Clover pattegummi dig optimal ydelse, avancerede massageegenskaber og skånsom malkning. DeLaval Herd Navigator Få en øjeblikkelig og nøjagtig analyse over hver ko for at forbedre din gårds rentabilitet, arbejdseffektivitet og dyrevelfærd. DeLaval Body Condition Score BCS-kamera Huldvurdering er afgørende for at øge produktiviteten, fertiliteten og levetiden. Du kan nøjagtigt registrere hver ko ved hver malkning med et BCS-kamera. DeLaval OptiFeeding Smart selection gate SSG En regelmæssig og hyppig fordeling af foderrationer er vigtigt for at få succes med mælkeproduktion. Det er rentabelt at investere i automatiske fodersystemer til at optimere foderstyringen. Uanset om du driver et græsbaseret system, en stald eller en blanding af de to, vil du optimere foderadgangen og reducere tiden til at hente køer ved at tilføje en DeLaval SSG. DeLaval OptiDuo For at øge foderforbruget skal du ikke bare flytte foderet rundt - du skal holde det friskt og blande det. OptiDuo er en helautomatiseret løsning. DeLaval Optimat Giver dig mulighed for automatisk at fodre dine køer mange gange om dagen, døgnet rundt, med minimal arbejdskraft. Ventilation Vores patenterede løsning er designet specielt til automatiserede malkesystemer. Den forbedrer kotrafikken og sikrer optimal luftskifte, så risikoen for varmestress minimeres. Forbrugsvarer Vi har udviklet og testet et komplet udvalg af forbrugsvarer, for at din DeLaval VMS V300 yder optimalt.

22 HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG? Mælkeproduktion er en forretning, og ligesom alle forretninger er der krav til at producere mere med mindre. Men mælkeproduktion er også en livsstil, og hvordan du vil drive din gård er en vigtig del af de beslutninger, som du og andre landmænd træffer hver dag. Vi tror ikke, at DeLaval VMS V300 er det rigtige system til alle landmænd. Din historie, din personlighed og de særlige økonomiske og miljømæssige faktorer, du står over for, er med til at afgøre, hvad der er den bedste løsning for dig. En partner, der har erfaring med alle aspekter af mælkeproduktionen. En partner, der kan hjælpe dig med at analysere, hvordan hver del i dit produktionssystem vil påvirke de andre, og hvad deres samlede indvirkning kan bidrage til dine målsætninger. En partner, der hjælper dig med at skabe et system, der virkelig drejer sig om dig. Derfor er det vigtigt, at du vælger en partner, der kan hjælpe dig med at tage et 360 overblik over hele din drift. DET NÆSTE SKRIDT For at tage det næste skridt på din personlige VMS V300-rejse, skal du tale med din DeLaval-repræsentant eller finde mere information på

23 Merkurvej 5, 6000 Kolding

MALKNING MED ROBOT. En malkeløsning med høj kapacitet og brugervenlig betjening, som optimerer dit udbytte FOR KOEN, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING.

MALKNING MED ROBOT. En malkeløsning med høj kapacitet og brugervenlig betjening, som optimerer dit udbytte FOR KOEN, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING. MALKNING MED ROBOT En malkeløsning med høj kapacitet og brugervenlig betjening, som optimerer dit udbytte FOR KOEN, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING.COM MALKELØSNINGER AF HØJ KVALITET SAC tilbyder en komplet

Læs mere

Frihed til at vælge. DeLaval automatisk malkesystem VMS. Din løsning - hver dag

Frihed til at vælge. DeLaval automatisk malkesystem VMS. Din løsning - hver dag Frihed til at vælge DeLaval automatisk malkesystem VMS Din løsning - hver dag Den mest avancerede robotarm DeLaval automatisk malkesystem VMS En hydraulisk robotarm gør DeLaval VMS forskellig fra andre

Læs mere

VMS, AUTOMATISK MALKE SYSTEM

VMS, AUTOMATISK MALKE SYSTEM FODERVOGN HERD NAVIGATOR AKTIVITETSMÅLER SYSTEM KARRUSEL MALKESTALD VMS, AUTOMATISK MALKE SYSTEM MALKESTALD RØRMALKNING Hver dag skal du træffe hundredvis af beslutninger på gården. Og uanset hvor små

Læs mere

Skubber ikke kun foderet BLANDER DET. DeLaval OptiDuo

Skubber ikke kun foderet BLANDER DET. DeLaval OptiDuo Skubber ikke kun foderet BLANDER DET DeLaval OptiDuo SKUBBER IKKE KUN FODERET Når du regelmæssigt flytter foderet tilbage på foderbordet, bliver det tilgængeligt for køerne, men det betyder ikke, at de

Læs mere

Frihed til at vælge DeLaval automatisk malkesystem VMS. Din løsning hver dag

Frihed til at vælge DeLaval automatisk malkesystem VMS. Din løsning hver dag Frihed til at vælge DeLaval automatisk malkesystem VMS Din løsning hver dag Vælg den automatisering som fungerer bedst for dig DeLaval automatisk malkesystem VMS Automatiserede løsninger gør din gård mere

Læs mere

Optimér besætningssundhed og mælkeydelse DeLaval foderstation FSC40 og FSC400

Optimér besætningssundhed og mælkeydelse DeLaval foderstation FSC40 og FSC400 Optimér besætningssundhed og mælkeydelse DeLaval foderstation FSC40 og FSC400 DeLaval foderstation sammen med Feed First koncept Du forventer, at dine malkekøer skal producere stadig større mælkemængder.

Læs mere

Overblik i malkestalden DeLaval malkepladsenhed MPC580, MPC680 og MP780

Overblik i malkestalden DeLaval malkepladsenhed MPC580, MPC680 og MP780 Overblik i malkestalden DeLaval malkepladsenhed MPC580, MPC680 og MP780 Alt du har brug for lige ved hånden Du ved, hvor vigtigt det er med gode informationer samt ensartede og effektive malkerutiner for

Læs mere

MALKNING AF FÅR OG GEDER. Effektiv malkning og optimal plads FOR DYRET, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING.COM

MALKNING AF FÅR OG GEDER. Effektiv malkning og optimal plads FOR DYRET, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING.COM MALKNING AF FÅR OG GEDER Effektiv malkning og optimal plads FOR DYRET, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING.COM MALKELØSNINGER AF HØJ KVALITET SAC tilbyder en komplet serie af løsninger, som hjælper med at opnå

Læs mere

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbrug

Læs mere

Få mere tid - og skær ned på omkostningerne

Få mere tid - og skær ned på omkostningerne Få mere tid - og skær ned på omkostningerne DeLaval Optimat TM Din løsning - hver dag Se fodring som en mulighed Automatisk fodring DeLaval Optimat system er et fodringssystem, der mindsker din arbejdsbyrde

Læs mere

Fem AMS-nøgletal der styrer din besætning

Fem AMS-nøgletal der styrer din besætning Fem AMS-nøgletal der styrer din besætning V/ Kvægrådgiver Kristina Krogh Jensen, LandboNord Disposition Nøgletal generelt De fem nøgletal: 1. Antal malkninger pr. boks 2. Kg mælk pr. boks 3. Mælkeflow

Læs mere

Trim dit AMS system. 1: Biologiske parametre 2: Tekniske løsninger 3: Driftsledelse. V/ Mads Nielsen, AMS profilkonsulent, Sydvestjysk Landboforening

Trim dit AMS system. 1: Biologiske parametre 2: Tekniske løsninger 3: Driftsledelse. V/ Mads Nielsen, AMS profilkonsulent, Sydvestjysk Landboforening Trim dit AMS system 1: Biologiske parametre 2: Tekniske løsninger 3: Driftsledelse V/ Mads Nielsen, AMS profilkonsulent, Sydvestjysk Landboforening Hvad forstår vi ved kapacitet i AMS Høj produktion pr.

Læs mere

Smart fodring. Lely Vector virker

Smart fodring. Lely Vector virker Brug din tid fornuftigt 03 Smart fodring 05 Lely Vector 07 virker fodringssystemet Ved at automatisere ensformigt arbejde kan du få mere tid til de områder, hvor du ser muligheder. Det gavner køernes sundhed,

Læs mere

Kvalitessikring. VMS køleløsninger. Din løsning - hver dag

Kvalitessikring. VMS køleløsninger. Din løsning - hver dag Kvalitessikring VMS køleløsninger Din løsning - hver dag VMS køleløsninger Køleløsninger til DeLaval VMS Vælg en køleløsning som passer til dig og din VMS og bevar mælkekvaliteten døgnet rundt. Automatisk

Læs mere

Videreudvikling af malkesystem

Videreudvikling af malkesystem Videreudvikling af malkesystem Udvikling af stationaer separationsmalker. Et grzesrodsforsknings projekt af Adolf Handrup Mgllevejen 53 9690 Fjerritslev. Projekt jnr. 93S-2462-AOO-00893 Indhold: Baggrund

Læs mere

KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED

KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED SEGES tilbyder skræddersyede kurser til forskellige målgrupper, som giver større indsigt i malkeudstyr og

Læs mere

Mere end flådestyring

Mere end flådestyring www.toyota-forklifts.dk TOYOTA I_SITE Mere end flådestyring Hvordan kan jeg reducere omkostninger i forbindelse med skader? Hvad er min optimale flådestørrelse? Hvordan kan jeg øge min udnyttelsesgrad?

Læs mere

LELY NEWS KÆRE KUNDE. www.lely.com. innovators in agriculture

LELY NEWS KÆRE KUNDE. www.lely.com. innovators in agriculture LELY NEWS Nr. 1 - februar 2015 www.lely.com innovators in agriculture KÆRE KUNDE Vinteren og de dystre økonomiske udsigter for dansk landbrug er ikke noget som ligefrem giver et godt humør. Lely Center

Læs mere

Malkekarruseller AutoRotor Magnum 40

Malkekarruseller AutoRotor Magnum 40 Malkekarruseller AutoRotor Magnum 40 Den afrundede løsning, der giver større effektivitet og komfort 2 AutoRotor Magnum 40 - giver toppræstationer uden stress AutoRotor Magnum 40 er vort topprodukt: I

Læs mere

Totalløsning til videokonferencer og præsentationer. Visual & Unified Communication

Totalløsning til videokonferencer og præsentationer. Visual & Unified Communication Totalløsning til videokonferencer og præsentationer Visual & Unified Communication Idéer kommer hurtigere rundt end mennesker Effektiv kommunikation er altafgørende for at drive en produktiv og bæredygtig

Læs mere

Ren mælk i den konventionelle malkestald

Ren mælk i den konventionelle malkestald Ren mælk i den konventionelle malkestald Kvalitetsrådgiver Henrik Abildgaard Hansen Videncentret for Landbrug, Kvæg Mobil nr.: 2172 5957 E-mail: hah@vfl.dk Kvalitetsrådgiverne www.mælkekvalitet.dk Placering

Læs mere

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling God fertilitetsstyring betyder, at køer kælver med optimale intervaller for at holde mælkeproduktionen

Læs mere

MILKIT OPDATER DIN MALKESTALD

MILKIT OPDATER DIN MALKESTALD MILKIT OPDATER DIN MALKESTALD RENOVER DIN MALKESTALD FOR AT OPNÅ MAKSIMAL EFFEKTIVITET UNDER MALKNING OG FOR AT OPTIMERE PRODUKTIONEN - ENDDA MED EN BEGRÆNSET INVESTERING... MED MILKIT Renovering af malkestalden

Læs mere

Michael Farre Specialkonsulent / MBA SEGES MALKER DU KØER ELLER PRODUCERER DU MÆLK

Michael Farre Specialkonsulent / MBA SEGES MALKER DU KØER ELLER PRODUCERER DU MÆLK Michael Farre Specialkonsulent / MBA SEGES MALKER DU KØER ELLER PRODUCERER DU MÆLK DAGSORDEN Udfordringen Hygiejne en fælles opgave Efter salget tjener firmaerne for mange penge? Case med brug af malkedata

Læs mere

Bent Truelsen Kvalitetsrådgiver

Bent Truelsen Kvalitetsrådgiver Bent Truelsen Kvalitetsrådgiver Tekniske målinger og fejlfinding på AMS 11 Område 2 4 stk. A 3 Lely-robotter 250 malkende køer - et hold - fri kotrafik 3 Revne på pulsatorslange ved studs Tjekkes normalt

Læs mere

Focus Vinter 2010/2011

Focus Vinter 2010/2011 Focus Vinter 2010/2011 Din løsning hver dag www.delaval.dk Gummigulv - komfortabelt og skridsikkert Når dine køer kan gå trygt og behageligt, bevæger de sig mere. Et sikkert fodfæste er med til at fremme

Læs mere

Poul Henningsen, Himmerland SÅDAN FÅR VI 13.000 KG MÆLK I TANKEN

Poul Henningsen, Himmerland SÅDAN FÅR VI 13.000 KG MÆLK I TANKEN Poul Henningsen, Himmerland SÅDAN FÅR VI 13.000 KG MÆLK I TANKEN Vejen til 13.000 kg mælk i tanken FAKTA OM BEDRIFTEN Landmand i 30 år Byggede ny stald i 2010-270 køer med malkerobotter Alle dyr er samlet

Læs mere

Velkommen på kursus LELY CENTER HERRUP. farming innovators

Velkommen på kursus LELY CENTER HERRUP. farming innovators LELY CENTER HERRUP farming innovators Velkommen på kursus Vi har til efterårs-/vintersæsonen sammensat et kursusprogram med fokus på T4C managementprogrammet, mælkekvalitet samt at få mere kendskab til

Læs mere

FULLWOOD, Fusion Crystal

FULLWOOD, Fusion Crystal FULLWOOD, Fusion Crystal Produktnavn Sælges som Fusion Crystal version 1.40. Sælges p.t. kun sammen med FULLWOOD Merlin automatiske malkesystemet. Her sælges det som et komplet modul. Krav til hardware/internet

Læs mere

Aflæsning via dit netværk

Aflæsning via dit netværk FRANKERING TIL EN DIGITAL VERDEN Aflæsning via dit netværk MERE END EN FRANKERINGSMASKINE 30 45 65 PostBase er mere end en frankeringsmaskine. Postbase er modulopbygget og kan derfor tilpasses alle dine

Læs mere

GÅRD DIN DET DREJER SIG OM DIG TAG ET OVER- Dyrevelfærd. Gårdens rentabilitet. Fødevaresikkerhed. Arbejdseffektivitet

GÅRD DIN DET DREJER SIG OM DIG TAG ET OVER- Dyrevelfærd. Gårdens rentabilitet. Fødevaresikkerhed. Arbejdseffektivitet GET MILK READY Dit DeLaval malkesystem fungerer bedst, når du rengør det med DeLaval rengøringsmidler. Det er ikke så mærkeligt - de er udviklet til at fungere sammen DET DREJER SIG OM DIG Dyrevelfærd

Læs mere

Velkommen til Dansk Holsteins aftenmøde 2014 Er Holstein-koen god på alle egenskaber, - eller skal der ske tilpasninger?

Velkommen til Dansk Holsteins aftenmøde 2014 Er Holstein-koen god på alle egenskaber, - eller skal der ske tilpasninger? Velkommen til Dansk Holsteins aftenmøde 2014 Er Holstein-koen god på alle egenskaber, - eller skal der ske tilpasninger? På vej mod 11.500 kg mælk, - hvor er dansk Holstein? Leg med tal for mælkeproduktion

Læs mere

AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg

AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg AMS og kraftfoder - det kan gøres bedre Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg Foderomkostning pr. kg EKM 2 % højere på bedrifter med AMS vs. andre Foderomkostningerne pr. kg mælk produceret på bedrifter

Læs mere

(SKRIV GÅRDENS NAVN) Indhold

(SKRIV GÅRDENS NAVN) Indhold Indhold 1. Malkning - Klargøring til malkning... 1 2. Malkning - Klargøring af malkeanlæg... 2 3. Malkning - Af normalt lakterende køer... 3 4. Malkning - Af antibiotika-behandlede køer... 5 5. Malkning

Læs mere

HEALTHY COWS ARE PROFITABLE COWS

HEALTHY COWS ARE PROFITABLE COWS HEALTHY COWS ARE PROFITABLE COWS Innovative solutions designet og udviklet i Danmark FREEDOM FOR COWS COW-WELFARE COW-WELFARE FLEX STALLS EN WIN-WIN LØSNING Flex Stalls er udviklet til at fremme både dyrevelfærden

Læs mere

Moderne mælkeproduktion: a revolution! www.lely.com. innovators in agriculture

Moderne mælkeproduktion: a revolution! www.lely.com. innovators in agriculture Moderne mælkeproduktion: a revolution! www.lely.com innovators in agriculture Moderne mælkeproduktion: en revolution! Dette essay er specielt målrettet elever i real- og gymnasieskoler. Essayet Moderne

Læs mere

Bedre opstart af køer i AMS

Bedre opstart af køer i AMS Bedre opstart af køer i AMS Dorte Bossen Specialkonsulent, Team Foderkæden, Kvæg, VFL Baggrund Samme laktationsydelse Lavere startydelse v/ams 2 malkning Ydelse pr. årsko kg EKM Baggrund Højere startydelse

Læs mere

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når rent bliver grønt Rengøring med rengøringsmiddel eller grønt med rent vand? Hvorfor ikke begge dele - Nilfisk har tænkt fremadrettet og finpudset kunsten

Læs mere

Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes.

Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Forholdet Leica Geosystems har med sine kunder kan defineres med ét ord: Partnerskab.

Læs mere

Det bedste er blevet endnu bedre

Det bedste er blevet endnu bedre Det bedste er blevet endnu bedre Kræv den NYE ALPHA2 KONSTANT INNOVATION DET LIGGER I VORES GENER Med over 3 millioner solgte enheder på verdensplan har Grundfos ALPHA2 vist sig at være verdens bedst sælgende

Læs mere

DeLaval parallelstalde

DeLaval parallelstalde DeLaval parallelstalde Gennemløb genvejen til rentabilitet Udnyt i dit malkesystem Jo mere afslappet koen er, jo hurtigere er koflowet Gennemløb er genvejen til rentabilitet: hvis du vil opnå et jævnt

Læs mere

Fremtidens overvågnings- og styringssystem

Fremtidens overvågnings- og styringssystem Styring af bedriften med ny teknologi Fremtidens overvågnings- og styringssystem Rolf Singer; Lattec I/S Dansk Kvæg Kongres 26-27 februar 2007 1 Strukturudvikling og konsolidering Dansk Mælkeproduktion

Læs mere

Det automatiske fodersystem. Økonomisk og enkel løsning til dyrevenlig fodring

Det automatiske fodersystem. Økonomisk og enkel løsning til dyrevenlig fodring Det automatiske fodersystem Økonomisk og enkel løsning til dyrevenlig fodring feedstar Oversigt feedstar er det mest økonomiske,flexible system til automatisk fodring. feedstar båndet bringer automatisk

Læs mere

Opmærksomhedsvinduet er ofte startvinduet. Her ses de køer, der er alarm på, eller der skal tages aktion på med hensyn til reproduktion.

Opmærksomhedsvinduet er ofte startvinduet. Her ses de køer, der er alarm på, eller der skal tages aktion på med hensyn til reproduktion. DeLaval Produktnavn Sælges som ALPRO Windows 6.50. Det samme program kan anvendes både til malkning i AMS og konventionel malkning. Programmet sælges som et samlet grundmodul, hvortil der findes et tillægsmodul

Læs mere

AMS og afgræsning. Camilla Kramer, Videncentret for Landbrug, Økologi. Nordisk ByggeTræf, den september 2011

AMS og afgræsning. Camilla Kramer, Videncentret for Landbrug, Økologi. Nordisk ByggeTræf, den september 2011 AMS og afgræsning Camilla Kramer, Videncentret for Landbrug, Økologi Nordisk ByggeTræf, den 14.- 16. september 2011 Udfordringer med AMS og afgræsning Køerne skal frivilligt og rettidigt komme til robotten:

Læs mere

PRODUKTER KVALITETSRÅDGIVNING 2016

PRODUKTER KVALITETSRÅDGIVNING 2016 PRODUKTER KVALITETSRÅDGIVNING 2016 2 STYRK DIN FORRETNING få en ekspert ind over Den mælk du leverer til mejeriet, skal have den bedst mulige kvalitet af hensyn til både fødevaresikkerheden, forbrugerne,

Læs mere

Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006

Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006 Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006 Hvad er god mælk for forbrugeren? Forbrugerkrav Sund og nærende (mager, næringsrig, forebyggende) God

Læs mere

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker Effektive rengøringsløsninger fra System Cleaners optimerer både kvalitet og produktionstid. Ideen bag navnet System Cleaners, som blev

Læs mere

PROJEKT: FREMTIDENS HELHEDSORIENTEREDE OG BALANCEREDE KVÆGPRODUKTION DEL 1

PROJEKT: FREMTIDENS HELHEDSORIENTEREDE OG BALANCEREDE KVÆGPRODUKTION DEL 1 PROJEKT: FREMTIDENS HELHEDSORIENTEREDE OG BALANCEREDE KVÆGPRODUKTION DEL 1 Deltagere Aarhus Universitet - Martin Riis Weisbjerg - Jørgen Eriksen - Søren Østergaard - Lene Munksgaard - Morten Kargo - Jesper

Læs mere

FarmOnline. klima for vækst

FarmOnline. klima for vækst FarmOnline klima for vækst Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og har mere end 40 års

Læs mere

Fokus på vigtige detaljer i stalden koens komfort, velfærd og sundhed

Fokus på vigtige detaljer i stalden koens komfort, velfærd og sundhed Fokus på vigtige detaljer i stalden koens komfort, velfærd og sundhed Tema 8 På vej mod 12.000 kg mælk pr. ko Kvægfagdyrlæge Kenneth Krogh Hvad er kokomfort?! Kokomfort er optimering af faktorer, som øver

Læs mere

karruseller og AMS Landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen Landbrugets Rådgivningscenter Landskontoret for Bygninger og Maskiner Dansk Kvæg Kongres 2003

karruseller og AMS Landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen Landbrugets Rådgivningscenter Landskontoret for Bygninger og Maskiner Dansk Kvæg Kongres 2003 Malkerutiner og malkekapaciteter i malkestald, karruseller og AMS Landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen Dansk Kvæg Kongres 2003 Rene køer til malkning Rene og tørre gangarealer Tørt, rent og velstrøet leje

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

Velfærd for danske køer og kalve

Velfærd for danske køer og kalve Velfærd for danske køer og kalve DANSK KVÆGS BRANCHEPOLITIK FOR DYREVELFÆRD www.kvaeg.dk Politik for dyrevelfærd DANSK KVÆG HAR EN BRANCHE- POLITIK FOR DYREVELFÆRD Danske kvægbrugere tager ansvar for dyrenes

Læs mere

BoPil transponder-system (ESF)

BoPil transponder-system (ESF) BoPil transponder-system (ESF) BoPil transpondere - optimal foderkontrol og management af drægtige søer. Velafprøvet * Brugervenligt * Yderst driftssikkert Egenskaber ved BoPil s transpondere Foder: Fodring

Læs mere

Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren

Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren En vejledning til bedre administration af udgående post Alle virksomheder sender en bred vifte af post fakturaer, tilbud, salgsbrochurer, marketingmateriale

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

CHANGE. VEND RYGGEN TIL DINE GAMLE VANER: DET NYE GROHE SENSIA ARENA DUSCHTOILET. SE HVOR DU KAN OPLEVE SENSIA ARENA PÅ:

CHANGE. VEND RYGGEN TIL DINE GAMLE VANER: DET NYE GROHE SENSIA ARENA DUSCHTOILET. SE HVOR DU KAN OPLEVE SENSIA ARENA PÅ: CHANGE. VEND RYGGEN TIL DINE GAMLE VANER: DET NYE GROHE SENSIA ARENA DUSCHTOILET. SE HVOR DU KAN OPLEVE SENSIA ARENA PÅ: arena.grohe.dk VASK FREM FOR AT TØRRE. FORDI INTET RENGØRER DIG MERE END VAND. VELKOMMEN

Læs mere

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien ROBOTOOL // velkommen til robotool Velkommen til Robotool RoboTool har siden 1997 beskæftiget sig med udvikling og

Læs mere

Teknologi & Management. Workshop - Fremtidens kvægbedrifter i Danmark 27. september 2018 Malene Vesterager Byskov & Thomas Andersen

Teknologi & Management. Workshop - Fremtidens kvægbedrifter i Danmark 27. september 2018 Malene Vesterager Byskov & Thomas Andersen Teknologi & Management Workshop - Fremtidens kvægbedrifter i Danmark 27. september 2018 Malene Vesterager Byskov & Thomas Andersen Elementer hvor vi måler på koen Temperatur Ryggens krumning Huld Foderoptagelse

Læs mere

LELY NEWS KÆRE LELY KUNDE. Vi håber, at I er kommet godt i gang med høsten og bjærgning af halmen. Og snart venter det sidste slæt græs og majshøsten.

LELY NEWS KÆRE LELY KUNDE. Vi håber, at I er kommet godt i gang med høsten og bjærgning af halmen. Og snart venter det sidste slæt græs og majshøsten. LELY NEWS Nr. 3 - september 2015 www.lely.com KÆRE LELY KUNDE Vi håber, at I er kommet godt i gang med høsten og bjærgning af halmen. Og snart venter det sidste slæt græs og majshøsten. Længe ventet Lely

Læs mere

LELY CENTER INFO. Nyhedsbrevet er en fælles udgave fra:

LELY CENTER INFO. Nyhedsbrevet er en fælles udgave fra: LELY CENTER INFO Nr. 2 - Maj 2013 www.lely.com KÆRE KUNDE Så kom foråret endelig og det lod vente på sig i lang tid. Hvis du er kommet i forårshumør, så er vores forhandlere altid klar med et godt tilbud,

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Få kontrol over omkostninger, indkøb og overblik over likviditet. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Få kontrol over omkostninger, indkøb og overblik over likviditet. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Få kontrol over omkostninger, indkøb og overblik over likviditet Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Purchase-to-Pay automatisering giver et samlet styresystem for både indkøbs- og økonomiafdelingen

Læs mere

Atlas Copco. Stempelkompressorer Automan-serien (0,75-7,5 kw / 1-10 hk)

Atlas Copco. Stempelkompressorer Automan-serien (0,75-7,5 kw / 1-10 hk) Atlas Copco Stempelkompressorer Automan-serien (0,75-7,5 kw / 1-10 hk) AF-serien med direkte drev: kompakt og letvægts AF-seriens oliesmurte kompressorer er designet mhp. mobilitet og brugervenlighed.

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet Premum & Premax Fleksibilitet, når behovet er der...

lindab vi forenkler byggeriet Premum & Premax Fleksibilitet, når behovet er der... lindab vi forenkler byggeriet Premum & Premax Fleksibilitet, når behovet er der... Nå dine mål med fuld fleksibilitet Vil du have friheden til at kunne ændre bygningens indretning? Har du behov for at

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

LELY. Herd Managementprogrammer 11

LELY. Herd Managementprogrammer 11 LELY Produktnavn Sælges som T4C TIME FOR COWS. Sælges sammen med LELY s automatiske malkesystemer. Exchange modulet giver mulighed for dataudveksling, men benyttes kun ved opstart. Krav til hardware/internet

Læs mere

DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system

DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system DET FLEKSIBLE OG BRUGERVENLIGE HR-system SUPERSystems.dk FOKUS PÅ MÅL OG MENNESKER Mennesker og informationsteknologien Den eksisterende IT-teknologi har gjort det muligt at skabe en virtuel virksomhed,

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

Dynafleet giver virksomheden gennemskuelighed og overblik i topklasse

Dynafleet giver virksomheden gennemskuelighed og overblik i topklasse Dynafleet giver virksomheden gennemskuelighed og overblik i topklasse Let overblik Kortvisninger, hvor du hurtigt kan se køretøjer og destinationer, samt detaljerede rapporter, som effektivt hjælper dig

Læs mere

Det hele er meget mere effektiv og jeg får færre telefonopkald med spørgsmål fra mine medarbejdere. Nu kigger de i stedet på SOPén.

Det hele er meget mere effektiv og jeg får færre telefonopkald med spørgsmål fra mine medarbejdere. Nu kigger de i stedet på SOPén. SOPvideoer 1. Video: En landmand fortæller om sine erfaringer med SOP Tekst Udsagn (frivilligt om man vil bruge dem) Overskrift: SOP Standard Operating Procedures Brian introducerer sig selv: Mit navn

Læs mere

Opstaldning og management der giver god produktion, sundhed og velfærd

Opstaldning og management der giver god produktion, sundhed og velfærd Opstaldning og management der giver god produktion, sundhed og velfærd Dansk Kvægs kongres Tema 10 24/2 2009 kek@landscentret.dk Kvægfagdyrlæge & teamleder Sundhed & Velfærd, Dansk Kvæg Flowdiagram - Management

Læs mere

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion FarmOnline Farm Management til fjerkræproduktion Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og

Læs mere

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING KLAR TIL T.O.M. 31. AUGUST 2017 PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING FORØG DIN PRÆSTATION DENNE SÆSON Høstperioden er en vigtig periode for landbrugsåret. Case IH står

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN Protection Service for Business VI LEVER I EN MOBIL VERDEN Wi-fi I dag bruger vi flere forskellige enheder via flere forbindelser end nogensinde før.

Læs mere

AfiFarm. Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger

AfiFarm. Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger AfiFarm Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger AfiFarm Det ultimative managementsystem til store kvægbesætninger Tidens hårde markedsbetingelser kræver, at kvægavlere har effektive styringsredskaber,

Læs mere

Hvilke informationer kan automatisk overvågning af mælken give os?

Hvilke informationer kan automatisk overvågning af mælken give os? Hvilke informationer kan automatisk overvågning af mælken give os? Jens Yde Blom, Biosens Klaus Lønne Ingvartsen, DJF Dansk Kvæg kongres 2006 Hvorfor automatisk overvågning? Hvem bestemmer farten? Teknologien

Læs mere

FÅ ÉN SAMLET KOMMUNIKATIONSLØSNING

FÅ ÉN SAMLET KOMMUNIKATIONSLØSNING FÅ ÉN SAMLET KOMMUNIKATIONSLØSNING Flexfone er proppet med funktionalitet De mest benyttede funktioner Se mange flere på Flexfone.dk Åbningstider Med automatiseret åbningstider er I sikret, at jeres kunder

Læs mere

Vejret var typisk november - dunkelt med væde hængende i luften.

Vejret var typisk november - dunkelt med væde hængende i luften. Blæsbjerg I/S Vejret var typisk november - dunkelt med væde hængende i luften. M&L er draget til Vestjylland, til Råsted lidt uden for Holstebro. Vi er kun ca. 10 km fra Nissum Fjord. Her møder vi landmandsfamilien

Læs mere

AMS og fodring Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg

AMS og fodring Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg AMS og fodring Dorte Bossen, Team Foderkæden, VFL, Kvæg Introduktion Robotmalknings betydning for ydelsen Fodrings betydning for ydelsen Fodring som virkemiddel på besøgsfrekvens Link til European Agricultural

Læs mere

Godt nytår og tak for samarbejdet i 2016

Godt nytår og tak for samarbejdet i 2016 Januar 2017 Godt nytår og tak for samarbejdet i 2016 Jacob Fabrin, Service Manager SAC SAC Center Vest har i lidt over et år været en del af teamet i SAC Kolding. Det har været en fornøjelse at komme tættere

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Flex Ultra solceller. Ren og uafhængig strøm på din vej!

Flex Ultra solceller. Ren og uafhængig strøm på din vej! Flex Ultra solceller Ren og uafhængig strøm på din vej! X-Sol Danmark Siden 2010 har X-Sol Danmark produceret og leveret fleksible solceller til opladning af batterier, altså off-grid løsninger. Vi har

Læs mere

Kom fremtiden nærmere

Kom fremtiden nærmere 01 DK Kom fremtiden nærmere Smart Flow Management Digital platform til trykluftskompressorer Real-time data giver dig det kølige overblik iconn giver ro i sindet Hos CompAir er effektivitet i højsædet;

Læs mere

Reducer smittespredningen ved robotmalkning

Reducer smittespredningen ved robotmalkning Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH). Reducer smittespredningen ved robotmalkning Ilka Klaas Lektor Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH) Reducer smittespredning ved robotmalkning

Læs mere

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd 2 Førende inden for lyd Avanceret akustisk ekspertise Med mere end 60 års erfaring inden for design og udvikling af elektro-akustisk teknologi,

Læs mere

Bring lys over driften af belysningen

Bring lys over driften af belysningen Bring lys over driften af belysningen CityTouch LightPoint Asset Management system for belysning CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Velkommen til den nye intelligens inden for belysning. Professionel

Læs mere

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi WiFi Mere komfort, mere kontrol og mindre energi - den smarteste måde at opvarme hjemmet på 2 Komfort og kontrol 3 evohome systemet for intelligent zonekontrol

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

3M Food Safety 3M Molecular Detection System. Patogentesting. Enkelt og nemt

3M Food Safety 3M Molecular Detection System. Patogentesting. Enkelt og nemt 3M Food Safety 3M Molecular Detection System Patogentesting Enkelt og nemt Fødevareproduktion er dit fagområde Fødevaresikkerhed er vores Forbrugerne stoler på at din virksomhed producerer fødevarer af

Læs mere

INFO OM PROJEKTET FUTUREMILQ OG ANDRE PROJEKTER: FRYSEPUNKT - PRØVEUDTAGNINGSHANER PATTERENGØRING AUTODIP MÆLKEKVALITET

INFO OM PROJEKTET FUTUREMILQ OG ANDRE PROJEKTER: FRYSEPUNKT - PRØVEUDTAGNINGSHANER PATTERENGØRING AUTODIP MÆLKEKVALITET Gårdsteknisk Forum 14. marts 2017 Koldkærgård Per Justesen SEGES - Veterinær- & Kvalitetsforhold INFO OM PROJEKTET FUTUREMILQ OG ANDRE PROJEKTER: FRYSEPUNKT - PRØVEUDTAGNINGSHANER PATTERENGØRING AUTODIP

Læs mere

SOP-Malkning behandler både traditionel malkning og robotmalkning (AMS):

SOP-Malkning behandler både traditionel malkning og robotmalkning (AMS): SOP-Malkning SOP-Malkning behandler både traditionel malkning og robotmalkning (AMS): Traditionel malkning omfatter: Hentning af køerne til malkning Klargøring af malkeanlægget Malkning herunder håndtering

Læs mere

WestfaliaSurge. Herd Managementprogrammer 33

WestfaliaSurge. Herd Managementprogrammer 33 WestfaliaSurge Produktnavn Sælges som DAIRYPLAN C21. Programmet sælges som et grundmodul, hvortil der kan købes tillægsmoduler til følgende fem muligheder: Håndholdt palm-pc, dataudveksling med Kvægdatabasen,

Læs mere

5 TRIN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK

5 TRIN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK 5 TRIN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK FÅ SERVICELOGISTIK, DER UNDER- STØTTER DEN FAGLIGE STRUKTUR Hospitalets servicelogistik er ofte et område, der rummer stort potentiale for forbedringer. Det handler

Læs mere

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring living by Danfoss varmestyring Tid til at lege Tid til 21 C i stuen Kun med living by Danfoss kan du nemt og effektivt styre både elektroniske termostater og trådløs gulvvarme. Du kan endda oprette forbindelse

Læs mere

Mere mælk, sundere køer og. Lelys fri kotrafik. en glad landmand. www.lely.com. innovators in agriculture

Mere mælk, sundere køer og. Lelys fri kotrafik. en glad landmand. www.lely.com. innovators in agriculture Mere mælk, Lelys fri kotrafik sundere køer og en glad landmand www.lely.com innovators in agriculture Frihed = Lykken Mere mælk, sundere køer og en glad landmand med fri kotrafik i Lely-robotten At spærre

Læs mere

Electrolux Professional. Ligger der penge gemt i dine malkeklude?

Electrolux Professional. Ligger der penge gemt i dine malkeklude? Electrolux Professional Ligger der penge gemt i dine malkeklude? God malkehygiejne giver gode afregningspriser Alle mælkeproducenter ved, at effektiv vask og desinfektion af malkeklude er et væsentligt

Læs mere