Sense. Ro Trivsel Sansestimulation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sense. Ro Trivsel Sansestimulation"

Transkript

1 Sense Ro Trivsel Sansestimulation

2 2 Sansestimulerende hjælpemidler Skaber overskud i hverdagen Drømmer du om mere ro og fokus i hverdagen? Flere smil og mere overskud? Oplev en følelse af tryghed og indre ro med sansestimulerende hjælpemidler For mange har vores sansestimulerende hjælpemidler netop bidraget til ovenstående, idet de medvirker til at afhjælpe mange forskellige problematikker. Udtalelser som disse herunder, understøtter den markant bedre hverdag, der kan opnås. Hun er blevet meget gladere, og sover op til 11/2 time længere om morgenen, efter at hun har fået kædedynen. Dejligt! [Mor til for tidligt født pige] Efter introduktion af kædevest og -tæppe, opleves klart færre konflikter og en rolig dag for både store og små [Pædagog i SFO] Spørgsmål eller brug for vejledning? Kontakt os endelig for vejledning i forhold til valg af hjælpemiddel. Tlf.: post@ziboathene.dk

3 Kædeprodukter Genvejen til en lettere hverdag Afprøv, ej eller lej! Prøv selv et kædeprodukt og se resultater! Prøv selv i 14 dage helt uforpligtende via vores webshop! Kender du ikke til vores kædeprodukter i forvejen, har du mulighed for at afprøve dem uforpligtende i 14 dage, mod et gebyr på 500 kr, hvoraf halvdelen refunderes ved returnering (de resterende 250 kr er vaske- og håndteringsbegyr). Bestil en prøveperiode på Eje eller leje lige efter dit behov Ønsker du fortsat at bruge produktet efter din prøveperiode, har du mulighed for enten at leje eller købe produktet. Starter du med at leje, og køber inden for de første to måneder af lejeperioden, refunderes hele lejeudgiften og hele det betalte depositum. Se priser og yderligere information på Bevilget hjælpemiddel De fleste af vores hjælpemidler kan søges bevilget af din kommune. Mange kommuner ønsker, at en afprøvning finder sted, inden en evt. bevilling. Du kan enten låne til afprøvning hos kommunen eller hos os. Hør evt. din kommune, hvad de foretrækker. Ved sagsbehandlingstid i kommunen, er vores lejemulighed oplagt at benytte. Læs her i folderen om vores forskellige sansestimulerende hjælpemidler, og vælg netop de produkter, der passer til dit behov.

4 4 Zanne Larsen, Speciallæge i børnesygdomme Jeg har gennem adskillige år, med stor succes, anvendt kædedyne til afhjælpning af gennemsovningsvanskeligheder primært hos børn og unge med psykiatriske diagnoser som autisme og ADHD, men også til børn og unge med uspecificeret søvnforstyrrelse. Jeg har ligeledes haft stor succes med anvendelse af den mindste kædedyne til spædbørn med kolik. Det er en behandling, der er uden bivirkninger. Ligeledes opleves det af forældrene som en stor fordel, at kædedynen uden problemer kan vaskes. Kædedyne Beroligende stimulation af berøringssans samt muskel- og ledsans Kædedynen er en sansestimulerende tyngdedyne, syet i lange kanaler, hvori der ligger kæder. Kæderne stimulerer til ro, tryghed og kropsafgrænsning. Kæderne er fastgjorte i kanalernes ender, og dermed er dynen lydløs i brug. Kæderne er coated stål og tekstilmaterialet er Trevira som er brand- og flammehæmmende. Åndbar og håndtérbar Kædedynens smalle kanaler gør, at dynen falder tæt omkring kroppen. Kædedynen er åndbar og håndtérbar og findes i adskillige varianter til baby, junior og voksen. Vendbar for forskellige grader af stimuli Da den ene side er mere polstret end den anden, giver det brugeren mulighed for to forskellige grader af taktile og proprioceptive stimuli (se forklaring på forrige side) i én og samme dyne. Kategori Vægt Junior 3,4 kg 5 kg Voksen 4 kg 6 kg 8 kg 10 kg 12 kg 14 kg Anvendelsesmuligheder Søvnproblemer Psykiske lidelser Motorisk uro Neurologiske lidelser Udviklingsforstyrrelser Opmærksomhedsforstyrrelser Vaskeanvisning Kædedynen kan vaskes i almindelig vaskemaskine ved 60 grader på skåneprogram, ilagt den medfølgende vaskepose. Leveres med vaskepose og transporttaske. Kontakt os endelig for valg af vægtkategori.

5 5 Psykiatrisk patient Mor til autistisk søn 8 kg sikkerhed at sove under. Bruger med søvnproblemer Den hjælper mig. Desuden har jeg fuld kontrol over dynen. Den er overhovedet ikke farlig eller urovækkende. Det er så smukt, at det er til at græde over... Han er nu nogle og tredvie år. Først nu har han fået det, han burde have haft da han var lille - en kædedyne. Kædedyne Sensitive Blød og lun som almindelig dyne Kædedynen er en sansestimulerende tyngdedyne, syet i lange kanaler, hvori der ligger kæder. Kæderne stimulerer brugeren til ro, tryghed og kropsafgrænsning. Kæderne er fastgjorte i kanalernes ender, og dynen er dermed lydløs ved brug. Kædedynen er åndbar og håndtérbar. Kædedyne Sensitive ekstra polstret Kædedyne Sensitive har dobbelt så meget polstring på den polstrede side, sammenlignet med den almindelige kædedyne. Dette giver en varmere og blødere dyne, der giver dyb proprioceptiv stimulation. Kædedyne Sensitive vælges ofte af brugere, der ønsker en vægtdyne, som både giver mulighed for graduering af stimuli, er blød som en helt almindelig dyne og samtidig dejlig varm. Kategori Vægt Junior/100x140 cm 3,4 kg 5 kg Voksen/140x205 cm 5 kg 7 kg 9 kg 11 kg Anvendelsesmuligheder Kan anvendes ved samme problematikker som ved den almindelige kædedyne. Se forrige side. Vaskeanvisning Kædedynen kan vaskes i almindelig vaskemaskine ved 60 grader på skåneprogram, ilagt den medfølgende vaskepose. Alle Sensitive varianter er delbare. Leveres med vaskepose og transporttaske. Kontakt os endelig for valg af vægtkategori.

6 6 Pædagog i SFO Tæppet bruger vi i vores timeout-zone, hvor vi ofte er rift om pladsen under tæppet. Børnene har brug for deres egen hule engang imellem. Flere af vores børn håndterer konflikter og uro meget bedre, når de lige får et hvil under kædetæppet. Kædetæppe Ro og tryghed i dagtimerne Kædetæppet kan anvendes i både dag- og nattetimer, alt efter behov. Anbefales ved uro, angst og sensoriske problematikker. Uanede anvendelsesmuligheder Det praktiske stof gør, at det kan anvendes uden betræk. Kædetæppet er således ideelt i både sofaen, på stolen, under transport, i klasseværelset eller steder, hvor der kan være behov for at øge fornemmelsen af ro, tryghed samt bedre koncentrationsevne. Taktil og proprioceptiv stimulation Den taktile sans er berøringssansen og den proprioceptive sans er muskel- og ledsansen. Brugeren har mulighed for at graduere graden af den taktile og proprioceptive påvirkning via tæppets forskellige sider den ene side er mere polstret end den anden. Tæppets indsyende kanaler holder på kæderne, så det ligger roligt og trygt omkring brugeren. Kædetæppet er desuden lydløst, så brugeren ikke generes af støj ved brug. Topkvalitet i flere størrelser Tæppet er syet i krafigt, praktisk og smudsafvisende tekstilmateriale, Trevira, som er åndbart for brugeren. Størrelse Vægt 70 x 125 cm 4 kg 70 x 205 cm 5 kg 70 x 205 cm 7 kg 140 x 205 cm 15 kg Vaskeanvisning Kædedynen lægges i den medfølgende vaskepose og vaskes i almindelig vaskemaskine ved 60 grader på skåneprogram. Leveres med vaskepose og transporttaske. Kontakt os endelig for valg af vægtkategori.

7 7 Leder, Demensafsnit Kædetæppet Active med kæder og lomme bruger vi ofte i både vores dagligstue og i spisesituationer. Det passer så fint over lårene i den siddende stilling. Vi oplever tit, at både uro og dørsøgning undgås. Nogle gange lægger vi små bolde, klodser eller sanse-ting ned i lommen, så der samtidig er noget at beskæftige og stimulere med. Også tyngden i lommen giver god mening for vore brugere. Fastgørelsen bag kroppen på brugeren gør, at vi ikke oplever fald eller snublen. Kædetæppe Active Bedre kropsfornemmelse, ro og koncentration Kædetæppe Active stimulerer berøringssansen og muskel-ledsansen, mens det ligger på lår og knæ. Det er udviklet med henblik på brug i siddende stilling, f.eks. i skolen, på job eller under transport, i enhver siddende situation, hvor opmærksomhed, fokus og ro er ønskeligt. Behageligt, dybt tryk Kæderne i de langsgående kanaler samt granulatfyldet på siderne gør, at kædetæppet lægger sig tæt omkring kroppen, og giver et behageligt, dybt tryk. Design der tilgodeser flere målgrupper Kædetæppe Active er designet, så det når omkring livet på bruger og lukkes bagpå med velcrolukning. Dette design gør, at tæppet bliver liggende ved f.eks. lettere aktivitet og faldrisikoen minimeres. Praktisk lomme En centralt placeret lomme på forsiden giver mulighed for ro til hænderne, idet tyngden henover lommen bidrager med taktile og proprioceptive stimuli. Samtidig kan lommen anvendes til opbevaring af f.eks. små sansestimulerende og beskæftigende redskaber. Anvendelsesmuligheder Koncentrationsvanskeligheder. Ufrivillige bevægelser. Demenstilstande. Generel motorisk og mental uro. Vaskeanvisning Tæppet kan vaskes i almindelig vaskemaskine ved 60 grader på skåneprogram, ilagt den medfølgende vaskepose. Leveres med vaskepose og transporttaske. Kædetæppe Active er CE-mærket. Patenteret. Det produceres i Sverige af Somna og Zibo Athene A/S er eneforhandler i Danmark.

8 8 Pædagog i SFO Efter introduktion af kædevesten og -tæppet, opleves klart færre konflikter og en mere rolig dag for både store og små. Kædevesten bidrager til følelsen af tryghed. Flere steder kaldes vesten for Krammevesten, Matematikvesten eller Klassens bedste ven. Kædevest Kropsafgrænsende og sansestimulerende tyngdevest Kædevesten er et sansestimulerende og beroligende hjælpemiddel, som er syet i kraftigt materiale med kanaler, hvori der er kæder. Fås til både børn, unge og voksne. Brugervenlig og komfortabel Vesten lukkes nemt med regulerbare stropper, så den sidder tæt til kroppen. Vestens tyngde og omslutning af kroppen giver øget kropsfornemmelse. Den fylder ikke mere, end at den kan bæres under tøjet. Ro og koncentration Vesten er god at bruge i dagtimerne, hvor der er brug for at kunne samle sig, finde ro og koncentration. F.eks. i skolen, i hjemmet, på job, under transport eller i situationer, som kan være overstimulerende. Tyngdekrave inklusiv Kædevesten leveres med tyngdekrave, som kan anvendes sammen med vesten eller separat. Kategori Størrelse Voksen Small Medium Large X-Large Barn/junior 110/ / /152 Vesten anvendes blandt andet ved Psykiske lidelser som f.eks. angst Motorisk eller psykisk uro Koncentrationsproblemer Nedsat kropsfornemmelse Opmærksomhedsforstyrrelser/ADHD/ADD Demenssygdomme Mistrivsel og nedsat overskud Vaskeanvisning Kædevesten lægges i den medfølgende vaskepose i almindelig vaskemaskine ved 60 grader på skåneprogram. Leveres med vaskepose og transporttaske. Kontakt os endelig for valg af størrelse.

9 9 Datter til mor med Alzheimer Min mor bruger tyngdekraven, når hun f.eks. skal sidde og spise. Uden den har hun svært ved at holde kroppen i ro og koordinere sine bevægelser. Vi oplever mere ro og bedre færdigheder, når hun sidder med kraven på Tyngdekrave Nem løsning til ro og koncentration Tyngdekraven reducerer uro og anspændthed. Den giver samtidig et jævnt og stabilt tryk, som bidrager til en øget kropsfornemmelse samt højere grad af ro og tryghed. Forbedret koncentration Ved brug ses forbedret evne til koncentration og fokus, mere kropslig ro og en følelse af tryghed. Fri bevægelighed Udformningen gør, at kraven ligger godt ned bag skuldrene, uden at begrænse brugerens bevægelighed. Den kan anvendes både stillesiddende og ved aktivitet. Tyngdekraven findes i 3 vægtkategorier: Kategori Størrelse Voksen 2,00 kg 2,50 kg Junior 1,00 kg Fyldet er giftfrit, flammesikret granulat. Vaskeanvisning Den er vaskbar i vaskemaskine på skåneprogram max 60 grader. Leveres med vaskepose og transporttaske.

10 Øvrige sansestimulerende produkter Ro, koncentration og træning Ønsker du øget trivsel i hverdagen? Lad os hjælpe dig på vej Stort sortiment Vi tilbyder en række øvrige produkter og hjælpemidler. Alle produkter bidrager til øget trivsel blandt målgrupper i alle aldre. Øget ro og velvære Traumswingeren, som er elsket af alle brugere, anvendes ofte til brugere med særlige behov og hjælper til ro og afslapning. TIlmed er den æstetisk smuk og super funktionel og brugervelig. Skab sansestimulerende miljøer efter dit behov leg/aktivitet eller ro/afslapning? Med Yogibo er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan skabe. Der er uanede muligheder for at skabe lige netop det sansestimulerende miljø der passer dig. Funktion og formål tilpasses individuelle behov, uanset om der er tale om lejring, terapi og træning eller afslappende og alternativ indretning i hjem eller institutioner. Nej til søvnproblemer, stress, angst, depression, uro... Opnå øget velbefindende og bedre søvn med Dreampad. Hjernen stimuleres og slapper af via specialkomponeret musik, der ledes til det indre øre. Ren massage til nervesystemet. Husk - vi har 14 dages fuld returret på vores produkter

11 11 Pædagog i int. institution Mor til datter i kørestol I vores hus sætter vi stor pris på Traumswingeren i vores fællesrum. På trods af at den let klappes sammen og hænges ind på væggen, er den stort set altid i brug. Højdereguleringen gør, at alle har mulighed for at bruge den, og det lille rum i rummet, som den giver, skaber både tryghed og trivsel. Når vores datter sidder i sin Traumswinger, ser vi altid et stort smil. Det giver hende en følelse af frihed og er den bedste afveksling fra en hverdag i kørestol. Traumswinger Hængekøje/-stol i lækkert design med unikke funktioner Traumschwingeren består af økologisk bomuld og smukt forarbejdet tysk egetræ. Den særlige elasticitet i bomuldstrådenes vævning gør, at Traumschwingeren pakker brugeren trygt ind. Samtidig støttes brugeren til en optimal siddestilling, hvor der ikke sker belastning af ryg og lænd. Siderne afskærmer brugeren for stimuli og skaber et rum, hvori brugeren finde ro. Arousalniveauet kan dæmpes eller øges, afhængigt af anvendelse og behov. Unikt og enkelt system Traumschwingeren er ét-punktsophængt og giver dermed brugeren mulighed for optimal vestibulær stimulation. Den unikke og helt enkle højderegulering gør, at indstigningshøjden kan reguleres. Hermed kan en Traumschwinger anvendes både med og uden gulvkontakt og af brugere med forskellige behov. Anvendelse Anvendes både til almidelig afslapning samt til brugere med særlige behov, i institutioner, på plejecentre, i stuen, haven, skolen mv. Bredt udvalg Traumschwingeren fås i seks forskellige størrelser. De største modeller kan anvendes af flere brugere samtidig. Den mindste anvendes med en futonpude og kan bruges helt fra spædbarnsalderen. Konstruktionen gør det let at hænge Traumschwingeren op af en væg/ind til siden, så den kun fylder i rummet, når den er i brug. Kontakt os for valg af størrelse.

12 12 Terapeut i rehabiliteringscenter Med Dreampad skaber vi de bedste betingelser for ro og trivsel blandt vores beboere med hjerneskader. Dreampad Innovationsteknologi til bedring af hverdagsproblematikker For lidt søvn eller for ringe søvnkvalitet er i dag årsag til en række problemer i hverdagen for mange mennesker. Nedsat koncentration, irritabilitet, humørsvingninger, et svækket immunsystem og generel dårlig trivsel bliver en følge af manglende eller dårlig søvn. Kroppen udløser stresshormoner når den er i søvnunderskud, som igen gør søvn vanskeligt og et dårligt søvnmønster er sat i gang. Bedre søvnkvalitet En Dreampad er en hovedpude, der hjælper til bedre søvnkvalitet, ro og afslapning. Den er derfor god ved stress, angst, depression, ADHD, PTSD, smerter og generelle søvnproblemer. Intrasound Teknology Dreampads har indbygget såkaldt Intrasound Teknology der gør, at brugeren har mulighed for at lytte til specialkomponeret musik, som gennem vibrationer til kranieknoglerne føres til det indre øre og kun kan høres af den, som hviler sit hoved på puden. De blide toner bidrager til ro, både mentalt og motorisk. En tilstand, der kan beskrives som ren massage til nervesystemet. Produktudvalg Dreampad Slim 48 x 37 cm Dreampad Soft 60 x 45 cm Anvendelse Ved ibrugtagning installeres en app på en smartphone eller tablet. Via app en vælges mellem 5 forskellige musikmuligheder og ønsket lydstyrke. Dreampads anvendes i almindelige pudebetræk eller i hygiejnebetræk. Materiale og vask Dreampads indeholder elektronisk udstyr og må derfor ikke vaskes. Materialet er hypoallergent og giftffrit.

13 13 Leder i daginstitution Mor til pige med spasticitet Med Yogibo har vi skabt skønne legemiljøer og rolige stillemiljøer, som supplerer hinanden super godt. Med pyramidepuden fra Yogibo er vores datter blevet i stand til at sidde på gulvet og lege, hvilket hun ikke er i stand til uden støtten fra Yogibo. Yogibo Bean Bags Byg et sansestimulerende miljø efter dit behov Yogibo multipuder er et spændende sortiment af unikke sansepuder til mange forskellige formål. Puder til enhver anledning Puderne kan anvendes til alle aldre og målgrupper. Funktion og formål tilpasses individuelle behov, uanset om der er tale om lejring, terapi og træning eller afslappende og alternativ indretning i hjem eller institutioner. Genialt redskab Yogibo er geniale redskaber til at opnå sensoriske stimuli og anvendes med succes af både forældre til børn med særlige behov, pædagoger og plejepersonale samt terapeuter. Brug i træningsøjemed Puderne kan også bruges i træning. Eksempelvis til at skubbe/puffe, trække med og bokse på. Der kan hoppes på og i dem og børn kan kravle helt ind i de store puder og sidde afgrænset i deres egen lille hule. Herved opnås dybe tryk, kompression og kropsafgrænsning, da puderne former sig efter kroppen. Komfort i særklasse Komforten ved Yogibo puderne er i særklasse. Puderne kan kombineres på kryds og tværs kun fantasien sætter grænser. En strækbar inderpose sikrer ekstra holdbarhed og sikkerhed. Genfyldning er muligt. Vaskeanvisning Materialet er vaskbart og holdbart. Yderbetrækket vaskes ved 60 grader. Ved behov for vask af inderposen med fyld, kontakt vores Rent & Service afdeling. Materiale Bomuld, polyester og spandex. Fyld EPS-kugler.

14 14 Yogibo sortiment Yogibo Krammefigur Yogibo Multipude Mini Yogibo Multipude Midi Yogibo Multipude Maxi Yogibo Support Yogibo Pod Yogibo Cube Yogibo Caterpillar Yogibo Roll Yogibo Pyramide

15

16 Kontaktinformation Kontakt kundeservice for vejledning og afprøvning. Kundeservice Louise, Nina og Rikke er klar til at hjælpe på: Tlf.: Showroom Book en aftale for personlig vejledning og demonstration i vores showroom. Lad os hjælpe dig med at finde ny inspiration. Husk du kan altid afprøve vores kædeprodukter inden en eventuel lejeperiode eller køb.

Sense. Ro Trivsel Sansestimulation

Sense. Ro Trivsel Sansestimulation Sense Ro Trivsel Sansestimulation 3 Sansestimulerende hjælpemidler Skaber overskud i hverdagen Drømmer du om mere ro og fokus i hverdagen? Flere smil og mere overskud? Oplev en følelse af tryghed og indre

Læs mere

Quickguide. Valg, anvendelse og håndtering. Kædedyne, kædetæppe og kædevest

Quickguide. Valg, anvendelse og håndtering. Kædedyne, kædetæppe og kædevest Quickguide Valg, anvendelse og håndtering Kædedyne, kædetæppe og kædevest Quickguide kædeprodukter Introduktion i valg, anvendelse og håndtering Kædeprodukter anvendes med fordel ved bl.a. Psykiske lidelser

Læs mere

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation Sense Sortiment Ro Trivsel Sansestimulation Sortiment Zibo Athene A/S mere end blot et samarbejde... 3 Sansestimulerende hjælpemidler... 4 Tyngdehjælpemidler og taktil stimulation Kædedyne... 5 Kædedyne

Læs mere

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation Sense Sortiment Ro Trivsel Sansestimulation Sortiment ZiboCare A/S mere end blot et samarbejde... 3 Sansestimulerende hjælpemidler... 4 Hvorfor sansestimulering?... 5 Tyngdehjælpemidler og taktil stimulation

Læs mere

Sansestimulering ved demens. hjælpemidler ved demenstilstande og kognitive forstyrrelser

Sansestimulering ved demens. hjælpemidler ved demenstilstande og kognitive forstyrrelser Sansestimulering ved demens hjælpemidler ved demenstilstande og kognitive forstyrrelser Demens Demens er en fællesbetegnelse for en række sygdomstilstande, der er karakteriseret af vedvarende svækkelse

Læs mere

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation Sense Sortiment Ro Trivsel Sansestimulation Sortiment Zibo Athene A/S mere end blot et samarbejde... 3 Sansestimulerende hjælpemidler... 4 Tyngdehjælpemidler og taktil stimulation Kædedyne... 5 Kædedyne

Læs mere

Hyperaktivitet Smerter. Motorisk & psykisk uro. Sanseforstyrrelser. Depression. Angst. Spasticitet

Hyperaktivitet Smerter. Motorisk & psykisk uro. Sanseforstyrrelser. Depression. Angst. Spasticitet Hyperaktivitet Smerter Motorisk & psykisk uro Søvnforstyrrelser Depression Sanseforstyrrelser Stress Angst KoncentrationsBESVÆR Spasticitet Forskning dokumenterer effekten Protac Kugledynen forbedrer ADHD-børns

Læs mere

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation

Sense Sortiment. Ro Trivsel Sansestimulation Sense Sortiment Ro Trivsel Sansestimulation Sortiment Zibo Athene A/S mere end blot et samarbejde... 3 Sansestimulerende hjælpemidler... 4 Tyngdehjælpemidler og taktil stimulation Hvorfor sansestimulering?...

Læs mere

Fiberdynen EN BLØD VÆGTDYNE, DER GIVER RO, TRYGHED OG SØVN

Fiberdynen EN BLØD VÆGTDYNE, DER GIVER RO, TRYGHED OG SØVN Fiberdynen EN BLØD VÆGTDYNE, DER GIVER RO, TRYGHED OG SØVN 2 FIBERDYNEN Side 3 4 6 7 8 ET KOGNITIVT HJÆLPEMIDDEL DPTS FUTURA OG NOVA STØRRELSER VÆGT SPECIFIKATIONER PRISER LEJE INDHOLD LÆS MERE ELLER KØB

Læs mere

Protac SensOn DK - Brugsvejledning

Protac SensOn DK - Brugsvejledning Protac SensOn DK - Brugsvejledning www.protac.dk 2 DK - Brugsvejledning Protac SensOn Du har valgt et Protac kvalitetsprodukt. Protac garanterer at du har fået et originalt, dansk design produkt udviklet

Læs mere

Spektrum Sansedynen 1/6

Spektrum Sansedynen 1/6 Spektrum Sansedynen 1/6 Introduktion til Spektrum Sansedynen Mange mennesker med fysiske- og/eller psykiske problematikker oplever søvnbesvær. Det kan være vanskeligt at falde i søvn og ligeledes undgå

Læs mere

Protac SensCircle. DK - Brugsvejledning. www.protac.dk

Protac SensCircle. DK - Brugsvejledning. www.protac.dk Protac SensCircle DK - Brugsvejledning www.protac.dk DK DK - Brugsvejledning Protac SensCircle Du har valgt et Protac kvalitetsprodukt. Protac garanterer, at du har fået et originalt, dansk designprodukt

Læs mere

Brugsanvisning For Kugle-/vægtdyne, Spektrum

Brugsanvisning For Kugle-/vægtdyne, Spektrum Brugsanvisning For Kugle-/vægtdyne, Spektrum Side 1 af 9 Overensstemmelseserklæring Producent Spektrum Væselvej 114 7800 Skive Tlf. +45 22 89 08 00 Peter K. Nielsen Dato: Erklærer hermed, at Kugle-/vægtdyne,

Læs mere

Sansestimulerende hjælpemidler

Sansestimulerende hjælpemidler Sansestimulerende hjælpemidler Til børn med sanseforstyrrelser Teorien bag sanseintegration Menneskets sanser og deres betydning Den gode søvn Sansestimulerende hjælpemidler funktion og virkning Teorien

Læs mere

Protac KneedMe. Børn og Unge. DK - Brugsvejledning.

Protac KneedMe. Børn og Unge. DK - Brugsvejledning. Protac KneedMe Børn og Unge DK - Brugsvejledning www.protac.dk 2 DK - Brugsvejledning Protac KneedMe Børn og Unge Du har valgt et Protac kvalitetsprodukt. Protac garanterer at du har fået et originalt,

Læs mere

Sansestimulerende hjælpemidler

Sansestimulerende hjælpemidler Sansestimulerende hjælpemidler i arbejdet med udadreagerende borgere v/ ergoterapeut Jane Mosholm Vorting Hvad er sanseintegration Menneskets sanser og deres betydning Den gode søvn Sansestimulerende hjælpemidler

Læs mere

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden 1990. Huntington. Hjælpemidler til. Sygdom

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden 1990. Huntington. Hjælpemidler til. Sygdom J Y S K H A N D I hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 Huntington Hjælpemidler til Sygdom Huntington Sygdom VELKOMMEN til Jysk Handi s verden af hjælpemidler til personer med diagnosen Huntington

Læs mere

Inspirationskort. Piktogrammer med BEROLIGENDE METODER

Inspirationskort. Piktogrammer med BEROLIGENDE METODER Inspirationskort Piktogrammer med BEROLIGENDE METODER Hej! DISSE PIKTOGRAMMER kan give dig inspiration til forskellige sansestimulerende aktiviteter, som du kan bruge i din hverdag. Du kan også bruge

Læs mere

Faldseminar på Rigshospitalet/Glostrop Af Lotte Evron sygeplejerske, faldforsker ph.d. og adjunkt, Professionshøjskolen Metropol

Faldseminar på Rigshospitalet/Glostrop Af Lotte Evron sygeplejerske, faldforsker ph.d. og adjunkt, Professionshøjskolen Metropol Faldseminar på Rigshospitalet/Glostrop Af Lotte Evron sygeplejerske, faldforsker ph.d. og adjunkt, Professionshøjskolen Metropol I april 2017 deltog jeg i et spændende faldseminar med Videncenter for hjælpemidler

Læs mere

Brug af Sensory Profile til forebyggelse og reduktion af adfærdsforstyrrelser.

Brug af Sensory Profile til forebyggelse og reduktion af adfærdsforstyrrelser. Brug af Sensory Profile til forebyggelse og reduktion af adfærdsforstyrrelser. Tinna Klingberg, Assisterende leder ved Aalborg Kommunes Videns center for Demens. Demensdagene 2016 Hvorfor har vi valgt

Læs mere

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn HVORFOR SOVER VI? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

MOBILIA SANSEPUDER Positioneringspuder udviklet til brug i Snoezelhuse og andre sanserum

MOBILIA SANSEPUDER Positioneringspuder udviklet til brug i Snoezelhuse og andre sanserum Positioneringspuder udviklet til brug i Snoezelhuse og andre sanserum 1 Lidt om baggrunden for Mobilia Sansepuder Pudernes formål er at støtte brugeren til at opnå en komfortabel stilling, således at kroppen

Læs mere

Ny kramme-vest hjælper børn og unge med ADHD og Autisme

Ny kramme-vest hjælper børn og unge med ADHD og Autisme Pressemeddelelse Ny kramme-vest hjælper børn og unge med ADHD og Autisme - Et nyt hjælpemiddel kan forbedre tilværelsen for børn og voksne med sanseforstyrrelser og samtidig understøtte kommunernes og

Læs mere

Hvis belastningerne overstiger ressourcerne Kigger på: Selve bealstningen Reaktionen på belastningen Samspillet mellem belastningen og reaktionen

Hvis belastningerne overstiger ressourcerne Kigger på: Selve bealstningen Reaktionen på belastningen Samspillet mellem belastningen og reaktionen Hvis belastningerne overstiger ressourcerne Kigger på: Selve bealstningen Reaktionen på belastningen Samspillet mellem belastningen og reaktionen Stress er: en tilstand af spænding, som opstår, når hændelser

Læs mere

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn sov godt Inspiration til en bedre nats søvn hvorfor sover vi? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

Videns Praksis Teknologibibliotek på Svovlhatten

Videns Praksis Teknologibibliotek på Svovlhatten Videns Praksis teknologibibliotek, er startet i et samarbejde mellem DemensCentrum, Svovlhatten og hjælpemiddeldepotet. Projektet er økonomisk støttet af DemensCentrum. Teknologobiblioteket er beliggende

Læs mere

Spørgeskema ved ansøgning om sansestimulerende hjælpemidler efter Servicelovens 112

Spørgeskema ved ansøgning om sansestimulerende hjælpemidler efter Servicelovens 112 Spørgeskema ved ansøgning om sansestimulerende hjælpemidler efter Servicelovens 112 Cpr. Nr.: Navn: Adresse: Tlf. nr: Evt. kontaktperson: Hjælpemiddel: Hvilke(t) sansestimulerende hjælpemiddel søges der

Læs mere

Teknologibibliotek på Plejecenter Hvenekilden

Teknologibibliotek på Plejecenter Hvenekilden Teknologibibliotek er et samarbejde mellem DemensCentrum, Plejecenter Hvenekilden og Hjælpemiddeldepotet, økonomisk støttet af DemensCentrum. Teknologobiblioteket er beliggende på Plejecenter Hvenekilden,

Læs mere

GDANSKN DE SIG LO TA A K

GDANSKN DE SIG LO TA A K ATALOG DANSK DE SI G N Protac A/S Protac er en innovativ og social ansvarlig virksomhed, der blev etableret i 1994. Den grundlæggende idé bag Protacs produkter kommer fra teorier om sanseintegration; teorier

Læs mere

Establishing Sensory- based approaches in mental health inpatient care

Establishing Sensory- based approaches in mental health inpatient care SPI Mental Health Research & Innovation of welfare Technology Establishing Sensory- based approaches in mental health inpatient care Forskningsprojekt Augustenborg sygehus 1. september 2014 1. september

Læs mere

Oliz. Hjælpemidler til børn med andre behov...

Oliz. Hjælpemidler til børn med andre behov... Oliz Hjælpemidler til børn med andre behov... Træd ind i en verden af dyr, hvor der er tænkt på funktionalitet, kvalitet og design der taler til hjertet. Hvem er Oliz? Tankerne bag vores koncept er, at

Læs mere

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Udvalg af siddepude sortiment Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Zibo Athene A/S Mere end blot et samarbejde... Hos Zibo Athene står vi altid klar til at hjælpe dig. Herunder finder du kontaktinformation

Læs mere

Kropsbevidsthed: At finde ro via sine sanser. PsykInfo, d. 19. september 2019

Kropsbevidsthed: At finde ro via sine sanser. PsykInfo, d. 19. september 2019 Kropsbevidsthed: At finde ro via sine sanser PsykInfo, d. 19. september 2019 Hvem er jeg? Camilla Elmkær-Koch Ergoterapeut, uddannet i Esbjerg i 2009 Har arbejdet kortvarigt på neurologisk afsnit på SVS

Læs mere

Cobi lejringspuder Hjælpemidler, der gør en forskel...

Cobi lejringspuder Hjælpemidler, der gør en forskel... Hjælpemidler, der gør en forskel... Cobi Søhest pude og Cobi Finne pude mellem knæ Scan koden og få brugsanvisning m.m. - Til særlige lejringsbehov - Kurver sig omkring knoglefremspring og fordeler trykket

Læs mere

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden Hjælpemidler til. Rev. 02 September 2016 NYHED. Huntington. Sygdom

J Y S K H A N D I. hjælpemidler til børn og voksne siden Hjælpemidler til. Rev. 02 September 2016 NYHED. Huntington. Sygdom J Y S K H A N D I hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 Hjælpemidler til Huntington Rev. 02 September 2016 NYHED Sygdom Huntington Sygdom VELKOMMEN til Jysk Handi s verden af hjælpemidler til personer

Læs mere

LASAL - Løsningen på lejring

LASAL - Løsningen på lejring LASAL - Løsningen på lejring 1 LASAL Lejringspuder er det helt rigtige valg, når det drejer sig om positionering af personer med hjerneskader, neurologiske patienter eller personer, der i større eller

Læs mere

Protac Produktpræsentation

Protac Produktpræsentation Protac Produktpræsentation Ergoterapeut Pouel Thomsen Firmaets historie Protac kommer af PROprioceptiv og TACtil sans Protac forskning og evidens Den teoretiske baggrund for vores udvikling af Protac produkterne

Læs mere

Kuglernes virkning 4. Protac Kugledynen 6. NyhedER Protac Kugledynen 7. Protac Kugledynen, cases 8. Forskningsartikel 9

Kuglernes virkning 4. Protac Kugledynen 6. NyhedER Protac Kugledynen 7. Protac Kugledynen, cases 8. Forskningsartikel 9 R DUKTER 2 I NDHOLD Kuglernes virkning 4 Protac Kugledynen 6 NyhedER Protac Kugledynen 7 Protac Kugledynen, cases 8 Forskningsartikel 9 Protac SenSit og Protac SenSit Puff, cases 10 Protac SenSit og Protac

Læs mere

VIGTIGE SIKKERHEDSFOR- SKRIFTER Læs alle instruktioner før brug

VIGTIGE SIKKERHEDSFOR- SKRIFTER Læs alle instruktioner før brug Sens-Aid Brugervejledning 2019-07-10 VIGTIGE SIKKERHEDSFOR- SKRIFTER Læs alle instruktioner før brug ADVARSEL! 1. Dette produkt må kun anvendes til det tiltænkte formål som beskrevet i denne vejledning.

Læs mere

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET

PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET PROFESSIONELLE TRANSPORTABLE BRIKSE & TILBEHØR DE MEST FLEKSIBLE BRIKSE PÅ MARKEDET DU VÆGER DEN "BASIS" BRIKS DER PASSER TIL DIG - OG DET TILBEHØR DER PASSER TIL DIT ARBEJDE - DET SIKRER DEN STØRSTE BRUGSVÆRDI

Læs mere

REHAB J Y S K H A N D I. Standardprodukter. Små hjælpemidler der gør en stor forskel i hverdagen! hjælpemidler til børn og voksne siden 1990

REHAB J Y S K H A N D I. Standardprodukter. Små hjælpemidler der gør en stor forskel i hverdagen! hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 J Y S K H A N D I hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 Rev. 03 Juni 2017 TD 09.05 REHAB Standardprodukter Små hjælpemidler der gør en stor forskel i hverdagen! Rehab hjælpemidler VELKOMMEN Jysk Handi

Læs mere

BOLDMASSAGE STORE BOLDE

BOLDMASSAGE STORE BOLDE BOLDMASSAGE STORE BOLDE Bagsiden af kroppen Stor bold Skumgummi hård massagebold blød massagebold Fitness bold Badebolde Bolden skal på jordomrejse på kroppens yderside samlende Kroppens grænser 1 KROPSSTATUS

Læs mere

SANSESTIMULERENDE HJÆLPEMIDLER

SANSESTIMULERENDE HJÆLPEMIDLER VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING VTV SANSESTIMULERENDE HJÆLPEMIDLER TEST AF KÆDEDYNER I NEUROLOGISK KLINIK, RIGSHOSPITALET GLOSTRUP Sansestimulerende hjælpemidler. Test af kædedyner i Neurologisk Klinik, Rigshospitalet

Læs mere

Søvnproblemer er udbredt blandt voksne danskere, og omfanget af søvnproblemer er afhængigt af elementer som livsstil, adfærd, psykologisk tilstand og

Søvnproblemer er udbredt blandt voksne danskere, og omfanget af søvnproblemer er afhængigt af elementer som livsstil, adfærd, psykologisk tilstand og Sov godt Søvnproblemer er udbredt blandt voksne danskere, og omfanget af søvnproblemer er afhængigt af elementer som livsstil, adfærd, psykologisk tilstand og faktorer i det omgivende miljø. Undersøgelser

Læs mere

Find flere QR-koder inde i brochuren. Molift Sejl

Find flere QR-koder inde i brochuren. Molift Sejl Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Sejl Molift sejl Molift tilbyder et bredt og fleksibelt udvalg af løftesejl til de fleste løftesituationer. Sejlet skal være komfortabelt for brugeren og det

Læs mere

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Udvalg af siddepude sortiment Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Zibo Athene A/S Mere end blot et samarbejde... Hos Zibo Athene står vi altid klar til at hjælpe dig. Herunder finder du kontaktinformation

Læs mere

TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv

TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv WARM COLD DRY TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv regulering af fugt og temperatur. TEKNOLOGIEN

Læs mere

Oliz. Hjælpemidler og legetøj til børn med andre behov...

Oliz. Hjælpemidler og legetøj til børn med andre behov... Oliz Hjælpemidler og legetøj til børn med andre behov... Træd ind i en verden af dyr, hvor der er tænkt på funktionalitet, kvalitet og design der taler til hjertet. Hvem er Oliz? Tankerne bag vores koncept

Læs mere

Smtte-modeller på indendørs læringsrum i vuggestuen

Smtte-modeller på indendørs læringsrum i vuggestuen Smtte-modeller på indendørs læringsrum i vuggestuen Maren Mus Maren mus. Mere alderssvarende tiltag for de yngste børn. En målrettet pædagogisk indretning af Maren mus. Barnets alsidige personlige udvikling,

Læs mere

Produktoversigt. -intelligent sleep

Produktoversigt. -intelligent sleep Produktoversigt -intelligent sleep Revulotionerende og lækkert! TEMPRAKON soveprodukter består af det særlige OUTLAST materiale, som er en videreudvikling af det materiale, NASA bruger i deres astronautdragter.

Læs mere

Inspiration til en bedre nats søvn Sov bedre

Inspiration til en bedre nats søvn Sov bedre Sov bedre Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen Hvorfor sover vi? Vi sover for at få energi til at være vågne. Hvordan bruger du pjecen? I denne pjece finder du tips til at få vaner, som kan give

Læs mere

Oliz. Hjælpemidler og legetøj til børn med andre behov...

Oliz. Hjælpemidler og legetøj til børn med andre behov... Oliz Hjælpemidler og legetøj til børn med andre behov... Træd ind i en verden af dyr, hvor der er tænkt på funktionalitet, kvalitet og design der taler til hjertet. Hvem er Oliz? Tankerne bag vores koncept

Læs mere

Skræddersyet sengesystem

Skræddersyet sengesystem Skræddersyet sengesystem DU SÆTTER MÅLET FOR ALT Ethvert menneske er unikt. Det er sengesystemet Ecco 2 også takket være en helt præcis tilpasning. Højde, vægt, kropsbygning og søvnvaner... Ethvert menneske

Læs mere

Hvad har du stjålet fra dit barn i dag?

Hvad har du stjålet fra dit barn i dag? Hvad har du stjålet fra dit barn i dag? Idræt, leg og bevægelse Fie Illum & Anette Bundgaard Hvad stiller vi skarpt på? Leg & Bevægelse Hvorfor? Forudsætning for Livsduelighed & Trivsel Forudsætning for

Læs mere

Xcellent Air. by Better Bed Comfort

Xcellent Air. by Better Bed Comfort Xcellent Air by Better Bed Comfort Xcellent Air Xcellent Airtube system Åndbar Xcellent Air Luften cirkulerer frit og kontinuerligt gennem de lodrette luftkanaler. Alle detaljer er skræddersyede til det

Læs mere

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG OVERSKUD TIL OMSORG Enkel og effektiv lejring af sengeliggende Stabilitet Tryghed afslapning nedsat tonus nedsat arousel Hvorfor er lejring vigtig? Lejring har afgørende betydning for borgerens komfort

Læs mere

UDSTILLERLISTE LANDSMØDE 2016:

UDSTILLERLISTE LANDSMØDE 2016: UDSTILLERLISTE LANDSMØDE 2016: Den rejsende sexmesse FIRMAPROFIL Protac A/S blev etableret i 1994 ud fra et ønske om at hjælpe mennesker med psykiske lidelser. Psykiske lidelser er ofte tæt forbundet

Læs mere

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs Design: Peter Opsvik, balans Koncept Vip frem og knæl eller læn dig helt tilbage og oplev en følelse af vægtløshed Rok blidt frem og tilbage, når du er lænet

Læs mere

R E S T O R A T I V Y O G A

R E S T O R A T I V Y O G A R E S T O R A T I V Y O G A S L A P A F I K R O P, S I N D O G S J Æ L M I E F A B R I C I U S Restorativ Yoga Restorativ Yoga er en af mine egne yoga favoritter. I denne mini e bog deler jeg nogle af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929

Indholdsfortegnelse. What nature began we perfected since 1929 Prisliste 2011 1 Indholdsfortegnelse Selection 100...4 Selection 200...5 Selection 300...6 Selection 400...7 Selection 500...8 Selection 600...9 Tilbehør til Selection... 10 Invisible 3 sengebund... 11

Læs mere

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn Hjælp til bange børn Denne lille tegneserie indeholder viden, som forældre og fagpersoner kan bruge til at hjælpe børn, som er bange. Noget af det er mest til voksne, andet kan bruges direkte med børnene

Læs mere

VTV af Wellnessgyngestol til børn på specialskole

VTV af Wellnessgyngestol til børn på specialskole VTV af Wellnessgyngestol til børn på specialskole Gennemført af Helhedstilbuddet Skovmoseskolen i Rødovre Kommune i 2017- Helhedstilbuddet Skovmoseskolen er en specialskole for elever med varigt nedsat

Læs mere

Molift EvoSling løftesejl. Komfort, funktion og sikkerhed. www.etac.dk. www.etac.com

Molift EvoSling løftesejl. Komfort, funktion og sikkerhed. www.etac.dk. www.etac.com løftesejl Komfort, funktion og sikkerhed www.etac.com 1 løftesejl olift, som har udviklet højkvalitets lifte og sejl i generationer, er i dag en del af Etac. Kvalitet, komfort og sikkerhed er ledende ord,

Læs mere

INDHOLD HVAD ER MOTORIK? 4 HVAD ER MOTORISK LEG? 4 HVORFOR LEGE MOTORIK? 5 HVORDAN BRUGER JEG MOTORIKSKEMAET? 6 MOTORIKSKEMA FOR BØRN PÅ 1½ ÅR 7

INDHOLD HVAD ER MOTORIK? 4 HVAD ER MOTORISK LEG? 4 HVORFOR LEGE MOTORIK? 5 HVORDAN BRUGER JEG MOTORIKSKEMAET? 6 MOTORIKSKEMA FOR BØRN PÅ 1½ ÅR 7 til 1½ og 3½ år INDLEDNING Dette motorikhæfte er ment som en rettesnor for, hvad man kan forvente, at børn på 1½ år og 3½ år kan motorisk. Hæftet kan give dig en god fornemmelse for hvilke af børnene i

Læs mere

MAN SKAL IKKE FINDE SIG I SMERTER - KST VIRKER UANSET ALDER

MAN SKAL IKKE FINDE SIG I SMERTER - KST VIRKER UANSET ALDER MAN SKAL IKKE FINDE SIG I SMERTER - KST VIRKER UANSET ALDER KST til de små, KST til de lidt større KST til de ældre, og KST til de ældste KST til dem, der unødigt har lidt ondt, hvor det IKKE er nødvendigt

Læs mere

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed.

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed. Brug bolden 1 Brug bolden 2 I denne e-bog har jeg samlet 7 supernemme tips til, hvordan du kan bruge den store træningsbold. Du skulle gerne blive inspireret til at bruge bolden i hverdagen og til at få

Læs mere

Foredrag af Ingelis Arnsbjerg, ergoterapeut. Ergoterapeut Ingelis Arnsbjerg oktober 2017

Foredrag af Ingelis Arnsbjerg, ergoterapeut. Ergoterapeut Ingelis Arnsbjerg oktober 2017 Sensoriske strategier og sensoriske redskaber. Zibo Athenes Sense Temadag d. 6 oktober 2017 Foredrag af Ingelis Arnsbjerg, ergoterapeut 1 Ingen sensoriske redskaber erstatter medmenneskelig kontakt og

Læs mere

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard Avanti by AJ er et helt nyt sædekoncept til elkørestole - og et direkte svar på nye behov i markedet. Brugerne vil have æstetik og komfort

Læs mere

BRUG BOLDEN. 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn

BRUG BOLDEN. 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn BRUG BOLDEN 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn I denne e-bog har jeg samlet 7 supernemme tips til, hvordan du kan bruge den store træningsbold. Du skulle gerne blive inspireret til

Læs mere

EVERY PLACE TURNS COZY WITH A SACK it BEAN BAG

EVERY PLACE TURNS COZY WITH A SACK it BEAN BAG EVERY PLACE TURNS COZY WITH A SACK it BEAN BAG SACKit er en eksklusiv serie af møbler med udspring i sækkestolens fantastiske komfort. SACKit er udviklet og designet i Danmark med et stort ønske om at

Læs mere

Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas!

Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas! Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas! Af Lajla Kristiansen og Hanne Fosgerau, pædagoger og uddannede

Læs mere

MOVE SMALL Gode vaner udvikles tidligt

MOVE SMALL Gode vaner udvikles tidligt MOVE SMALL Gode vaner udvikles tidligt Design: Per Øie Koncept Vip blidt frem eller tilbage Balancer, vip eller drej 360 Din krop kan bevæge sig frit og behageligt i enhver retning Din krop kan bevæge

Læs mere

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren

Molift Sejl. Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Sejl Find flere QR-koder inde i brochuren Molift Easy Sejl Molift Easy Sejl kan bruges i de fleste løftesituationer. Både ryg og benstropper har en fast polstring, som gør sejlet mere komfortabelt

Læs mere

Motorik. Hvis roden på et træ er vissen eller rådden, vil hele træet visne!

Motorik. Hvis roden på et træ er vissen eller rådden, vil hele træet visne! Motorik Hvis roden på et træ er vissen eller rådden, vil hele træet visne! Hvis grundmotorikken er dårlig, vil barnets følgende udviklingstrin visne! (Anne Brodersen og Bente Pedersen) Børn og motorik

Læs mere

ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen

ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen Hvad er ADHD? Bogstaverne ADHD står for Attention Deficit/Hyperactivity Disorder - det vil sige forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD er en

Læs mere

Mindfulness på arbejde

Mindfulness på arbejde Mindfulness på arbejde Hvad kan støtte os i mindful væren når vi er på arbejde Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor Inviter kroppen med på arbejde Det er fint

Læs mere

Ringdyne. En helt ny generation tyngdedyne

Ringdyne. En helt ny generation tyngdedyne Ringdyne En helt ny generation tyngdedyne Sov bedre med ringdynen fra Sleepify 1 Søvn er et af menneskers mest grundlæggende behov. Hvis søvnen ikke fungerer, påvirkes mange andre områder i livet. En stabil

Læs mere

MOVE Sid stærkt - stå nemt

MOVE Sid stærkt - stå nemt MOVE Sid stærkt - stå nemt Design: Per Øie Koncept Vælg en siddehøjde, der passer dig Balancer, vip eller drej 360 Dine ben- ryg- og mavemuskler er i konstant bevægelse En rank sidde/stå-stilling bidrager

Læs mere

LASAL LASAL - Løsningen på lejring LEJRING LASAL A/S

LASAL LASAL - Løsningen på lejring LEJRING LASAL A/S Maj 2018 LASAL LASAL Løsningen på lejring LEJRING LASAL A/S, Industrivej 15, DK-8881 Thorsø E-mail: info@lasal.dk +45 8696 6666 CVR Nr. DK 1437 8677 LASAL Lejringspuder er det helt rigtige valg, når det

Læs mere

Temadag hos PROTAC, d. 8. september 2015 i Århus om: BØRN OG DERES SARTE SANSESYSTEMER relateret til kropslige sanser og til relationer og tilknytning

Temadag hos PROTAC, d. 8. september 2015 i Århus om: BØRN OG DERES SARTE SANSESYSTEMER relateret til kropslige sanser og til relationer og tilknytning Temadag hos PROTAC, d. 8. september 2015 i Århus om: BØRN OG DERES SARTE SANSESYSTEMER relateret til kropslige sanser og til relationer og tilknytning Connie Nissen, børneergoterapeut aut. Præsentation

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Bogen om barnets signaler

Bogen om barnets signaler Bogen om barnets signaler Præsenteret af Landsforeningen Præmatures Vilkår præmatures vilkår...født for tidligt Landsforeningen Præmatures Vilkår er stiftet af forældre og fagpersoner i 2009 med følgende

Læs mere

Du er unik. det bør din seng også være

Du er unik. det bør din seng også være 1 2 Du er unik det bør din seng også være Wonderland-senge justeres individuelt Wonderland Sonate og Medley-serierne har både skulderzone og justerbar hoftezone. Det betyder, at du kan regulere, hvor dybt

Læs mere

REHAB Standardprodukter

REHAB Standardprodukter J Y S K H A N D I hjælpemidler til børn og voksne siden 1990 Rev. 01 Februar 2016 REHAB Standardprodukter Små hjælpemidler der gør en stor forskel i hverdagen! Rehab hjælpemidler VELKOMMEN Jysk Handi har

Læs mere

ANTI STRESS MANUAL 4 TRIN TIL AT KOMME STYRKET UD AF DIN STRESS

ANTI STRESS MANUAL 4 TRIN TIL AT KOMME STYRKET UD AF DIN STRESS ANTISTRESS MANUAL 4 TRIN TIL AT KOMME STYRKET UD AF DIN STRESS FORORD Antistressmanualen er skrevet ud fra faglige kompetencer og personlige erfaringer med stress. Udledt af flere års praktisk erfaring

Læs mere

... for everybody. mouselab.dk

... for everybody. mouselab.dk ... for everybody mouselab.dk BZ sleeping Herlev Hovedgade 15 2730 Herlev Tlf. +45 86 12 50 35 Fax +45 86 12 50 34 Email: info@bz-sleeping.com Web: www.bz-sleeping.com Bedre madras bedre søvn... Det er

Læs mere

Produktoversigt. www.qod.dk. make your day

Produktoversigt. www.qod.dk. make your day Produktoversigt www.qod.dk make your day ADAPTIVE COMFORT TempraKON NASA Teknologi sikrer optimal kropstemperatur. TempraKON byder på en af de største nyheder i mange år inden for soveudstyr. TempraKON

Læs mere

Pris kr. 49,- Psykisk førstehjælpskasse til børn

Pris kr. 49,- Psykisk førstehjælpskasse til børn Pris kr. 49,- Psykisk førstehjælpskasse til børn af Tove og Steen Kofoed 0203 0405 Velkommen til denne psykiske førstehjælpskasse til børn. Hæftet indeholder syv små øvelser, der kan afhjælpe barnets tilstand,

Læs mere

Babyslynger - hvorfor og hvordan

Babyslynger - hvorfor og hvordan Babyslyn byslynger Vi bærer alle vores børn - lad os gøre det på den bedste måde Let din hverdag - bær dit barn Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn Citater fra slyngebutikker på internettet

Læs mere

Forslag til sansestimulerende aktiviteter

Forslag til sansestimulerende aktiviteter Forslag til sansestimulerende aktiviteter Vestibulær stimulation: - gynge - snurre rundt - svingture - rullebræt - trille - rulles ind i tæpper, madrasser o.l. - ligge i vandseng, hængekøje, sovepose -

Læs mere

Vippestol med sjove og farverige dyremotiver. Dybt og behageligt sæde med beroligende vibrationer. Blød, aftagelig legetøjsbøjle

Vippestol med sjove og farverige dyremotiver. Dybt og behageligt sæde med beroligende vibrationer. Blød, aftagelig legetøjsbøjle Ny! M7344 Friendly Firsts Bouncer Vippestol med sjove og farverige dyremotiver Dybt og behageligt sæde med beroligende vibrationer Blød, aftagelig legetøjsbøjle Maks.vægt: 9 kg 3 alkaliske D -batterier

Læs mere

Et synligt handicap, en brækket arm eller ben er noget alle kan forholde sig til - men noget vi ikke lige kan se, kan vi ikke forholde os til.

Et synligt handicap, en brækket arm eller ben er noget alle kan forholde sig til - men noget vi ikke lige kan se, kan vi ikke forholde os til. Et synligt handicap, en brækket arm eller ben er noget alle kan forholde sig til - men noget vi ikke lige kan se, kan vi ikke forholde os til. Autisme eller HSP-adfærd kan ikke ses, og derfor kan omverdenen

Læs mere

Om sansemotorik, motorik og sanseintegration i forbindelse med temaet

Om sansemotorik, motorik og sanseintegration i forbindelse med temaet Kursuseftermiddag på ICDPs konferencen på d. 6. oktober 2016: Om sansemotorik, motorik og sanseintegration i forbindelse med temaet Berørt og bevæget Samt om betydningen af gode og sunde samspil i forbindelse

Læs mere

Wonderland Sonate boxmadras

Wonderland Sonate boxmadras Wonderland Sonate boxmadras 22 Komfort og design i topklasse Med justerbar hoftezone og zoneinddelte Pocket Exclusive-fjedre giver Wonderland Sonate en sovekomfort i topklasse. Naturmaterialer som bomuld

Læs mere

Undersøgelse og Vurdering

Undersøgelse og Vurdering Undersøgelse og Vurdering gruppe Voksne med betydelig og varig nedsat psykisk og fysisk funktionsevne med ønske om vurdering af behovet for fysioterapeutisk/ergoterapeutisk behandling. En vurdering af

Læs mere

Anvendelsen af Kugledynen til Præmature Børn v/ Julie W. Broge, Ergoterapeut, MSc.

Anvendelsen af Kugledynen til Præmature Børn v/ Julie W. Broge, Ergoterapeut, MSc. Anvendelsen af Kugledynen til Præmature Børn v/ Julie W. Broge, Ergoterapeut, MSc. Baggrund: Som ergoterapeut med speciale i børnebehandling, har jeg altid interesseret mig for arbejdet med præmature børn,

Læs mere

Wonderland Lento boxmadras

Wonderland Lento boxmadras Wonderland Lento boxmadras 36 Samspil mellem stil og komfort Wonderland Lento har god komfort som er de vigtigste funktioner for en Wonderland-seng. Den er produceret efter de bedste kvalitetsprincipper

Læs mere

Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig

Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig OP, STÅ OG BEVÆG DIG Børn bevæger sig normalt til stående stilling i 9-12 måneders alderen. En opretstående stilling med muligheden for bevægelse har

Læs mere