Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick"

Transkript

1 Bedraget Syntes du, at beskrivelsen under VarmePumpeOrdningen var indviklet? Så kan det anbefales at sætte en kæmpestor kande kaffe over eller snuppe et par energidrikke ekstra. Bedrageri er strafbart efter straffelovens For bedrageri straffes den, som, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse bestemmer en anden til en handling eller undladelse, hvorved der påføres denne eller nogen, for hvem handlingen eller undladelsen bliver afgørende, et formuetab. Snydt Jeg har på de foregående sider bevist, at jeg er blevet snydt af syns- og skønsmanden, der i skønneste samarbejde med modparten og hans advokater, er lykkedes med at overbevise både Byret og Landsret om at varmepumpen kan klare opvarmningen af mit hus. Og bedraget I det følgende vil jeg forklare, hvorfor der ikke blot er tale om snyd, men også om et sindrigt anlagt bedrageri, der har krævet stor erfaring udi denne kunst. Hele forløbet bærer præg af, at både syns- og skønsmand og modpartens advokater tidligere har gennemført lignende bedragerier. Bedraget er bygget op af lige dele manipulerende spørgetema, manipulerende besvarelse, vildledende erklæringer, bevidste fejlberegninger samt det man bedst kan betegne som et juridisk tre kop trick og endelig krydret med at stryge hunden med hårene for til sidst at give den et drag over nakken. Det juridiske tre kop trick Kender du et 3 kop trick? Ellers kig lige denne YouTube video med Al Schneiders tre kop trick, som opvarmning til det juridiske tre kop trick. Det helt centrale element i bedraget er det juridiske tre kop trick. Tricket består i, at der bliver svaret ud fra skjulte forudsætninger i stedet for de oplyste forudsætninger. Til allersidst nedsætter syns- og skønsmanden elforbruget med mellem 23,5% og 29,5%.

2 Lidt á la den store bold, der pludselig dukker op til allersidst i Al Schneiders tre kop trick. Det er prikken over i et, der fuldender tricket.

3 Sagens helt afgørende spørgsmål er spørgsmål E Først stryges hunden med hårene 1. Syn og skøn For helt, at få den rette forståelse af bedraget bemærkes det, at syns- og skønsmanden i 1. syns- og skønserklæring i både spørgsmålene 12 og 13 har erklæret, at varmepumpen skal være på 15 kw for at dække et dimensionerende varmetab på ca. 13 kw EFTER de aftalte loftsisoleringer er fratrukket. Dette svarer til, at varmepumpen skal have en effekt, der er godt 15% større end det dimensionerende varmetab ((15-13) * 100 / 13). Som nævnt under "Syn og skøn", så svarer det til, at den leverede varmepumpe er over 45% underdimensioneret. Samtidig erklærer syns- og skønsmanden i 1. syns- og skønserklæring, at elforbruget skønnes til at være kwh for en korrekt dimensioneret varmepumpe til varmetabet EFTER loftsisoleringer er fratrukket. Dette svarer til et energiforbrug på mellem kwh og kwh afhængig af, hvilken COP faktor man regner med. Den leverede varmepumpe har en ydelse: på 8 kw ved en udetemperatur på 2 og en fremløbstemperatur på 35 på 7,7 kw ved en udetemperatur på 2 og en fremløbstemperatur på 50 Da mit hus stadig har 4 radiatorer og 4 gamle varmekrævende gulvkredse er en fremløbstemperatur på 35 ikke høj nok. Det er derfor fremløbstemperaturen på 50 og dermed ydelsen på 7,7 kw, der skal anvendes ved vurderingen af, om varmepumpen er korrekt dimensioneret. Altså skal eventuelle ekstraordinære isoleringstiltag nedsætte varmetabet med 7,3 kw (15 kw - 7,7 kw), for at varmepumpen kan erklæres som korrekt dimensioneret. Alternativt skal VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode slække kraftigt på kravet til varmepumpens ydelse. Alt i alt en meget klar erklæring om, at den leverede varmepumpe er kraftigt underdimensioneret og at det umuligt kan lade sig gøre at isolere sig ud af problemet. Men, men, men Det skal senere vise sig, at alt dette blot skulle aflede opmærksomheden fra, at syns- og skønsmanden har skønnet varmetabet meget lavt til 15,3 kw i stedet for de 18 kw, som svarer til det oplyste gasforbrug på m³ ifølge syns- og skønsmandens egen erklæring i 2. syns- og skønserklæring.

4 Og så får den et drag over nakken Spørgsmål E ordret fra syns- og skønserklæringer stillet af modparten. Spørgsmål E er stillet af modparten (Læs sælgeren) Spørgsmål E. Med henvisning til skønsmandens besvarelse af spørgsmål 8, anmodes skønsmanden om at oplyse, hvorvidt varmepumpen er korrekt dimensioneret, baseret på besvarelsen af spørgsmål B og spørgsmål C, samt under forudsætning af at loftet, hvor varmepumpen er installeret, efterisoleres med en 600 mm isolering på loftet over stuen og 400 mm på loftet over ejendommens soveværelser og ejendommens hulmure isoleres. Svar: I spørgsmålet her indgår isolering af hulmure, der ikke var med i spørgsmål 8. Isoleres hulmure og tages der højde for det ekstra varmeforbrug fra kælderdæk ilagt varmeslanger, kan varmepumpen betegnes som korrekt dimensioneret. Omskrevet lyder spørgsmålet: Under henvisning til: At varmetabet er beregnet til 15,3 kw før de aftalte loftsisoleringer og til ca. 13 kw efter de aftalte loftsisoleringer. Altså en energibesparelse på ca. 2,3 kw ved loftsisolering. (spørgsmål 8) Bedes syns- og skønsmanden vurdere om varmepumpen ER korrekt dimensioneret. Under hensyntagen til: At varmepumpens ydelse er oplyst til 8 kw ved en fremløbstemperatur på 35 (spørgsmål B) At varmetabet er beregnet til 18 kw før de aftalte loftsisoleringer ud fra et gasforbrug på m³ (spørgsmål C) Loftsisolering (allerede indregnet i spørgsmål 8) Hulmursisolering (spørgsmål E) Omskrevet svarer Syns- og skønsmanden: Trods modpartens (Læs sælgerens) direkte opfordring til, at tage udgangspunkt i varmetabet på 18 kw beregnet ud fra det til sælgeren oplyste gasforbrug på m³, henholder jeg mig til min kunstneriske frihed som syns- og skønsmand og fastholder, at udgangspunktet skal være de 15,3 kw, som jeg har beregnet ud fra en gennemgang af ejendommen. Jeg har fratrukket den energibesparelse ved hulmursisolering, der indgår i spørgsmålet.

5 Herudover har jeg også valgt, at tage højde for det ekstra varmeforbrug fra kælderdæk ilagt varmeslanger, selvom dette ikke indgår i spørgsmålet. Endelig har jeg også valgt, at indregne energibesparelsen ved Genvex anlægget, selvom denne heller ikke indgår i spørgsmålet. I øvrigt har jeg anvendt VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode i stedet for den opgørelsesmetode, som jeg anvendte ved 1. syn og skøn. Og endelig har jeg taget hensyn til, at jeg har nedsat elforbruget fra 1. syn og skøn med mellem 23,5% og 29,5% fra kwh til mellem og kwh. Når jeg tager hensyn til alle disse ekstra parametre vurderer jeg, at varmepumpen KAN erklæres for korrekt dimensioneret. Godt nok kun lige med nød og næppe, som jeg nævnte under min afhjemling i Landsretten.

6 Forklaring Bemærk, at syns- og skønsmanden bringer hele 4 nye bolde i spil. En lille bold med energibesparelse ved Genvex anlæg. En lille bold med energibesparelse ved kælderdæksisolering. En noget større bold med VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode. Og sluttelig en stor bold á la Al Schneiders store bold sidst i hans tre kop trick nemlig en nedsættelse af elforbruget for en korrekt dimensioneret varmepumpe på mellem hele 23,5% og 29,5%. Den første bold: Genvex anlægget kan nogenlunde undskyldes, men den har den hage, at denne energibesparelse burde være indregnet allerede i første syn og skøn, da syns- og skønsmanden blev bedt om at vurdere varmetabet før loftsisoleringer. Genvex anlægget var allerede installeret på dette tidspunkt og burde derfor også være indregnet i varmetabet før loftsisoleringer. Den anden bold: Kælderdæksisoleringen dækker han lidt til ved at sige, at han tager højde for det ekstra varmeforbrug fra kælderdæk ilagt varmeslanger. Men i både Byretten og Landsretten kalder han den for kælderdæksisolering. Syns- og skønsmanden er aldrig af nogen af parterne blevet bedt om at indregne denne energibesparelse. Hvorfor bringe disse 2 bolde i spil? Det eneste sted, der er nævnt noget, der kunne bringe tankerne hen på disse energibesparelser er i spørgsmål PP. At sagsøger har oplyst et hidtidigt forbrug med ældre gasfyr til m³ gas årligt At ejendommen er oplyst "meget velisoleret", herunder for så vidt angår ydermure At det er oplyst, at loftsetagen ville blive efterisoleret med 600 mm rockwool At der ikke var gulvvarme i etageadskillelsen til kælder At kælderen var og skulle forblive uopvarmet At der ville blive installeret et Genvex-anlæg Modparten afgav selv tilbud på og installerede også selv gulvvarme i etageadskillelsen til kælder og derfor kan han ikke hævde ukendskab til denne. Der blev IKKE aftalt kælderdæksisolering i forbindelse med købet.

7 Modparten afgav selv tilbud på og installerede også selv Genvex anlæg og dette var installeret inden 1. syn og skøn og derfor burde denne energibesparelse også være indregnet i varmetabet før loftsisoleringer. Sjovt nok har syns- og skønsmanden også her ignoreret, at spørgsmålet skulle besvares ud fra det oplyste gasforbrug på m³, som han selv har omregnet til et varmetab på 18 kw. Hele spørgsmålet forsøgte jeg at få afvist til syn og skøn, fordi alle forudsætningerne var enten direkte forkerte eller misvisende. Syns- og skønsmanden har altså plukket lige de forudsætninger, der kunne bruges til, at erklære varmepumpen som korrekt dimensioneret og ignoreret de resterende forudsætninger.

8 Den tredje bold: VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode kan jeg som sådan ikke afvise, hvis det er den, der er normen. Men syns- og skønsmanden nævnte ikke dette i sin begrundelse og lod alle blive i troen om, at varmepumpen havde en maksimal effekt på 8 kw ved en fremløbstemperatur på 35 og en udetemperatur på 2. Og under 1. syn og skøn erklærede han både i spørgsmål 12 og 13, at varmepumpen skulle dimensioneres med en overkapacitet på 15% i forhold til det dimensionerende varmetab for at kunne erklæres som korrekt dimensioneret. Med VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode kan den åbenbart klare et varmetab, der er væsentligt større end de 8 kw, der er oplyst som maksimal effekt. Men syns- og skønsmanden fandt ikke anledning til at gøre opmærksom på en så væsentlig ændring i kravet til varmepumpen, endsige gøre opmærksom på, at han havde brugt VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode. Den fjerde bold: Denne kæmpestore bold blev først bragt i spil under syns- og skønsmandens afhjemling i Landsretten ifølge referatet. Med denne indikerer syns- og skønsmanden, at han har nedsat - ikke blot elforbruget, men også det bagvedliggende varmetab med mellem 23,5% og 29,5% og derfor kan varmepumpen erklæres som korrekt dimensioneret. Det skal siges, at jeg IKKE hørte syns- og skønsmanden referere til denne nedsættelse som led i hans begrundelse han sagde blot men mine beregninger viser altså, at varmepumpen kan klare opvarmningen godt nok kun lige med nød og næppe. Altså har Landsretten efterfølgende haft kontakt til syns- og skønsmanden, hvor han har henvist til denne begrundelse fra spørgsmål F. Modpartens advokat havde i Byretten erklæret spørgsmål F som irrelevant for sagen, for at aflede min opmærksomhed fra dette spørgsmål. Men kun en afspilning af lydoptagelsen fra retsmødet kan afsløre dette. Og min advokat mente godt nok at have hørt det.

9 Lad os tage et ekstra kig på denne kæmpestore bold Det viser sig, at den kæmpestore bold ikke kan tåle et nærmere eftersyn. Syns- og skønsmanden nedsætter elforbruget fra spørgsmål 9 med mellem 23,5% og 29,5% fra kwh til mellem og kwh og indikerer hermed, at det bagvedliggende varmetab er nedsat tilsvarende. Men middelværdien på kwh giver et varmetab på 13,623 kw, som det fremgår af "Omregning af elforbrug på kwh til energiforbrug i kw". Altså erklærer syns- og skønsmanden faktisk, at varmepumpen skal være på 13,623 kw for at dække varmetabet på ca. 13 kw. Og altså erklærer han faktisk, at varmepumpen skal have en effekt, der er 4,8% større end det dimensionerende varmetab. Dette står i klar modstrid til, at syns- og skønsmanden, for at kunne erklære varmepumpen som korrekt dimensioneret, må have inddraget spørgsmål NN, hvor han erklærer, at VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode skal bruges og at varmepumpen ifølge denne kan klare et dimensionerende varmetab, der er knap 50% højere end varmepumpens specifikationer ((11,537 kw - 7,7 kw) * 100 / 7,7 kw) til trods for, at den faktisk "kun" kan klare et dimensionerende varmetab, der er knap 30% højere end varmepumpens specifikationer ((9,998 kw - 7,7 kw) * 100 / 7,7 kw). Ifølge referatet fra Landsretten, så skulle syns- og skønsmanden under sin afhjemling have udtalt, at konklusionen i spørgsmål E var baseret på besvarelsen af spørgsmål F. Jeg vil gerne høre den skjulte lydoptagelse af retssagen, som jeg er overbevist om, at Landsretten foretager i enhver sag. Jeg er fuldstændig sikker på, at jeg ikke hørte syns- og skønsmanden udtale dette og jeg var ekstremt opmærksom under hans afhjemling. Hvorom alting er, så konkluderer syns- og skønsmanden i spørgsmål F, at det korrekte elforbrug skulle være til kwh. Hvordan han er kommet frem til dette ud fra det stillede spørgsmål har været mig en gåde. Først nu ser jeg, at heller ikke spørgsmål F er besvaret på baggrund af det stillede spørgsmål, men henviser til elforbruget på kwh, som er besvarelsen af spørgsmål 9. Syns- og skønsmanden erklærer, at de tidligere beregninger har været fejlbehæftede og antyder herved, at de har været mellem 23,5% og 29,5% for høje. Når man trækker mellem 23,5% og 29,5% fra det bagvedliggende varmetab, så kan varmepumpen klare varmetabet under hensyntagen til såvel de aftalte, som de ekstraordinære IKKE aftalte isoleringsarbejder samt energibesparelsen ved Genvex anlægget. Hagen ved denne forklaring er, at selv det laveste skøn i spørgsmål F på kwh i elforbrug med den korrekte COP faktor på 2,6 giver et varmetab på godt 13 kw altså en anelse højere end det varmetab, som spørgsmål 8 erklærer. Altså er der altså IKKE tale om en reel nedsættelse af det bag spørgsmål 9 liggende varmetab.

10 Og hvordan hænger det så lige sammen? Det viser sig, at syns- og skønsmandens såkaldte "gennemgang af de tidligere beregninger" i spørgsmål F, ikke dækker over en nedsættelse af det bagvedliggende varmetab. Nej - det viser sig, at beregningen af elforbruget på kwh ud fra en varmepumpe på 15 kw er væsentligt fejlagtig. Som det fremgår af "Omregning af effekt på 15 kw til elforbrug i kwh", så skulle elforbruget være beregnet til kwh. Yderligere må syns- og skønsmanden have taget en ny opgørelsesmetode i brug - uden at nævne et ord om det - da varmepumpens effekt nu pludselig kun skal være knap 5% større end det dimensionerende varmetab mod de 15% han regnede med under 1. syn og skøn. Disse 2 fejl er faktisk de eneste fejl, der kan findes i syns- og skønserklæringerne lige bortset fra de 2 svar, der fejlagtigt erklærer varmepumpen som korrekt dimensioneret. Altså har syns- og skønsmanden med henvisning til en regnefejl og en skønsfejl fejlagtigt rettet det bagvedliggende varmetab ned med mellem 23,5% og 29,5%. Det faktum, at disse fejl er lavet allerede i 1. syns- og skønserklæring og at netop disse fejl bliver brugt i 2. syns- og skønserklæring samt i Landsretten til, at foregive en nedsættelse af det bagvedliggende varmetab, viser klart, at der er tale om et veltilrettelagt bedrageri. Især taget i betragtning, at modpartens advokat i Byretten erklærede spørgsmål F som irrelevant for sagen for at aflede min opmærksomhed fra dette. Hvis syns- og skønsmanden vil hævde, at han da sandelig ikke har forsøgt at foregive en nedsættelse af det bagvedliggende varmetab, men kun har gjort opmærksom på de eneste 2 regnefejl i syns- og skønserklæringerne, så må jeg spørge, hvorfor det var så vigtigt at fremhæve disse 2 "ubetydelige" regnefejl under hans afhjemling i Landsretten under gennemgangen af begrundelsen for, at han kunne erklære varmepumpen som korrekt dimensioneret. Hvis der blot er tale om rettelse af fejlene, så har de jo ingen betydning for syns- og skønsmandens konklusioner i spørgsmål F og dermed var der ingen grund til at fremhæve fejlrettelsen under afhjemlingen i Landsretten. Denne kæde, hvor spørgsmål E IKKE er besvaret ud fra de stillede forudsætninger, men ud fra besvarelserne af adskillige andre spørgsmål - heriblandt spørgsmål F, der HELLER IKKE er besvaret ud fra de stillede forudsætninger - er du med?, men ud fra besvarelsen af spørgsmål 9, der igen er besvaret ud fra besvarelsen af spørgsmålene 12 og 13 - er du stadig med?, der igen er besvaret ud fra besvarelsen af spørgsmål 8, der igen er besvaret ud fra besvarelsen af spørgsmål 6 under hensyntagen til de aftalte loftsisoleringer. En sådan kæde gør, at man mister orienteringen - især, når man ikke bliver gjort opmærksom på sammenhængen. Der gik en rum tid før det gik op for mig, at det nedsatte elforbrug omhandlede varmetabet EFTER loftsisoleringer og ikke FØR loftsisoleringer. En af grundene til dette var, at alle disse spørgsmål virkede irrelevante for sagens afgørelse og jeg havde derfor ikke givet dem den nødvendige opmærksomhed. Og der gik endnu længere tid før jeg opdagede, at det var en regnefejl i besvarelsen af spørgsmål 9, der var hovedårsagen til nedsættelsen af elforbruget og altså IKKE havde noget som helst med det bagvedliggende varmetab at gøre. Og meget sent gik det op for mig, at en omregning af elforbruget på det laveste elforbrug på kwh faktisk resulterede i et varmetab, der var en halv kw HØJERE end det oprindeligt beregnede varmetab, som syns- og skønsmanden, med sit manipulerende svar, havde givet indtryk af, at have nedsat med knap 30%,

11 Hele denne konstruktion af manipulerende spørgetema og ligeså manipulerende besvarelser med baggrund i andre forudsætninger end der er henvist til kan bedst betegnes som et juridisk 3 kop trick.

12 Helt klart bedrageri Det er syns- og skønsmandens opgave og pligt, at bringe klarhed over sagens kendsgerninger. I stedet har syns- og skønsmanden tilsyneladende allieret sig med modparten og hans advokater i et bravt forsøg på at sløre sagens kendsgerninger. Som allerede beskrevet under Afgørelsens time og 2. Syn og skøn, så er syns- og skønsmandens besvarelser ligeså manipulerende som modpartens spørgetema. Syns- og skønsmandens beregninger hænger overhovedet ikke sammen og de er fuldstændig uigennemskuelige. Beregninger og konklusioner tager udgangspunkt i helt andre spørgsmål end der er forudsat i spørgsmålene. Der er en række punkter, der klart indikerer, at der er tale om et veltilrettelagt bedrageri. Den første syns- og skønserklæring gik klart modparten imod ved, at erklære varmepumpen for over 45% underdimensioneret. En underdimensionering det var umuligt at isolere sig ud af. Til trods for dette valgte modparten allerede inden for en måned at anlægge sag imod mig mod alle odds. Dette viser klart, at modparten havde noget i ærmet, der overbeviste ham om, at sagen kunne vindes. I Byretten erklærer modpartens advokat, at spørgsmål F var irrelevant for sagen netop det spørgsmål, som senere skulle vise sig at være det altafgørende for sagen. Dette gjorde han sandsynligvis for at aflede min opmærksomhed fra dette spørgsmål. I Landsretten var alle også enige om, at det var spørgsmål E, der var det altafgørende for sagen idet det var dette, der erklærede, at varmepumpen kunne erklæres som korrekt dimensioneret. I Landsretten hiver syns- og skønsmanden netop spørgsmål F frem som den altafgørende begrundelse for, at kunne erklære varmepumpen som korrekt dimensioneret. Det er umiddelbart helt uforståeligt, at syns- og skønsmanden, der er udpeget af DTI åbenbart ikke kendte til VarmePumpeOrdningens opgørelsesmetode når VarmePumpeOrdningen er udviklet og administreret af netop DTI. Se Faktura Teknologisk Institut. De regnefejl, der muliggjorde den fiktive nedsættelse af varmetabet, var indarbejdet allerede i 1. syn og skøn. Uden disse regnefejl havde syns- og skønsmanden ingen anledning til at foregøgle en nedsættelse af varmetabet og han ville dermed ikke kunne have erklæret, at varmepumpen var korrekt dimensioneret. Det tog over 5 måneder - mod den lovede ene måned, at udarbejde 1. syns- og skønserklæring. Det tog under en måned for modparten at beslutte, at anlægge sag mod alle odds. Endnu et bevis for, at jeg er blevet snydt og bedraget er, at syns- og skønsmanden ikke har oplyst hverken det endelige dimensionerende varmetab eller varmepumpens maksimale ydelse. Hvis beregningerne havde vist, at varmepumpen var kunne klare opvarmningen, så er jeg rimelig overbevist om, at alle tallene ville være fremlagt, så ingen kunne være i tvivl.

13 Under hensyntagen til, at det oplyste gasforbrug på m³ i henhold til syns- og skønsmandens egen erklæring ved 2. syn og skøn, svarer til et varmetab på 18 kw, er det meget påfaldende, at syns- og skønsmanden med udgangspunkt i det hele 2,7 kw lavere varmetab på 15,3 kw kan erklære, at den leverede varmepumpe lige netop og kun lige med nød og næppe kan klare varmetabet. Efter at jeg havde tabt sagen i Landsretten fik jeg Energitjenesten til at gennemgå huset. Energitjenesten nåede frem til et varmetab på 17,8 kw og jeg må formode, at de har brugt samme beregningsmetoder som syns- og skønsmanden burde have anvendt. Set i det berømte bakspejls lysende klare skær virker det også temmelig påfaldende, at syns- og skønsmanden tilsyneladende bruger 15% meget. Ud fra det oplyste gasforbrug beregnes et varmetab på 18 kw. Disse 18 kw - 15% = 15,3 kw, som er det varmetab syns- og skønsmanden "beregner" sig frem til ved en gennemgang af huset. Disse 15,3 kw - 15% = ca. 13 kw, som er det varmetab syns- og skønsmanden "beregner" sig frem til efter de aftalte loftsisoleringer. Disse ca. 13 kw + 15% = ca. 15 kw, som er størrelsen på den krævede varmepumpe, som syns- og skønsmanden "beregner" sig frem til, for at dække varmetabet. Disse ca. 15 kw - (2 * 15%) = ca. 10,5 kw, som er det varmetab, som syns- og skønsmanden med det juridiske tre kop trick illuderer varmetabet nedsat til. Disse ca. 10,5 kw er stadig en anelse højere end det varmetab på 9,998 kw, som er det maksimale varmetab varmepumpen kan dække under danske klimaforhold i henhold til VarmePumpeOrdningen. Men det skal man jo være ekspert for at regne efter, så det går nok. Som syns- og skønsmanden, med et stort smil på, sagde i Landsretten - "varmepumpen kan dække varmetabet - dog kun lige med nød og næppe". Tilfældigt? Prøv selv at regne lidt på det i Eksempel 5 under uddybende forklaring. Sammenholdt indikerer disse fakta, at hele bedraget blev nøje planlagt allerede i forbindelse med 1. syn og skøn.

14 Bedrageri er strafbart efter straffelovens For bedrageri straffes den, som, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse bestemmer en anden til en handling eller undladelse, hvorved der påføres denne eller nogen, for hvem handlingen eller undladelsen bliver afgørende, et formuetab. Hvis ikke syns- og skønsmanden allerede i 1. syns- og skønserklæring "tilfældigvis" havde regnet sig frem til et varmetab på 15,3 kw (et varmetab der var hele 2,7 kw lavere end det oplyste gasforbrug indikerer), kunne han ikke have erklæret, at den leverede varmepumpe - lige med nød og næppe - kunne klare varmetabet. Hvis ikke syns- og skønsmanden "tilfældigvis" havde lavet en regnefejl og en skønsfejl allerede i 1. syns- og skønserklæring, havde modpartens advokat ikke haft nogen begrundelse for at stille spørgsmål til elforbruget i spørgsmål F. Og hvis ikke modpartens advokat havde stillet spørgsmål til elforbruget i spørgsmål F ville syns- og skønsmanden ikke have haft anledning til at korrigere sin beregning af elforbruget og dermed give en illusion af, at have nedsat varmetabet med 30%. Og hvis ikke syns- og skønsmanden havde givet en illusion af, at have nedsat varmetabet med 30% ville dommerne ikke have haft begrundelse for at godtage syns- og skønsmandens udtalelse "mine beregninger viser altså, at varmepumpen kan klare opvarmningen - godt nok kun lige med nød og næppe". Dommerne havde allerede stillet et stort spørgsmålstegn ved, hvordan nogle små ekstraisoleringer kunne nedsætte varmetabet med 5 kw, når den formodentlig mere

15 effektive loftsisolering kun kunne nedsætte varmetabet med 2,3 kw. Og så havde dommerne oven i købet overset, at varmetabet skulle nedsættes med 7 kw (ikke kun 5 kw), da varmepumpen jo ifølge 1. syn og skøn skulle være på 15 kw for at dække varmetabet på ca. 13 kw. Besvarelsen af spørgsmål F har på ingen måde taget udgangspunkt i forudsætningen om mit elforbrug på kwh, som i øvrigt kun gik til at opvarme 2 tredjedele af huset, da der endnu ikke var installeret gulvvarme i stue og entré. Hvis elforbruget på kwh var blevet omregnet til energiforbrug i normalåret (uden at tage hensyn til, at det kun gik til opvarmning af 2 tredjedele af huset), så skulle elforbruget sættes kraftigt op fra de kwh til kwh i stedet for, at blive sat ned til mellem og kwh. Prøv selv at omregne her: Energi og effekt omregning (Elforbrug for 1 beboer på kwh i kalenderåret 2008 omregnet til elforbrug for 4 beboere i normalåret.) Dette skyldes, at varmepumpen ikke engang lever op til sine specifikationer, da den ikke er installeret med de originale ind- og udblæsningsslanger, hvilket syns- og skønsmanden "tilfældigvis" overså. Og ifølge min egen advokat måtte jeg ikke stille spørgsmål om dette til syn og skøn, da det ville blive opfattet som et ledende spørgsmål. Besvarelsen af spørgsmål F er udelukkende blevet brugt som anledning til, at nedsætte elforbruget fra spørgsmål 9 for derved, at give indtryk af at have nedsat

16 det bagvedliggende varmetab med 30%. Vel at mærke uden at forklare, at nedsættelsen skyldtes en regnefejl og en skønsfejl.

17 Jeg anklager Jeg anklager syns- og skønsmanden for, i skønt samarbejde med modpartens advokater, at have begået særligt groft bedrageri, som er udført under særligt grove omstændigheder. Syns- og skønsmanden har ved sin handling skaffet modparten den vinding, at han uberettiget har vundet sagen. Syns- og skønsmanden har bevidst draget en forkert konklusion og har sløret baggrunden for denne ved enten at anvende usammenlignelige størrelser eller slet ikke oplyst størrelserne på energibesparelserne i syns- og skønserklæringerne. Først i Landsretten bliver størrelserne på energibesparelserne oplyst og da i en så usammenlignelig størrelse som tilbagebetalingstid på investeringen. Man skal være energikonsulent for at kunne beregne energibesparelsen i kw ud fra denne tilbagebetalingstid. Jeg har derfor ikke haft en kinamands chance for at efterkontrollere syns- og skønsmandens beregninger og konklusioner. Ved uberettiget at tabe sagen har jeg lidt et meget stort formuetab.

18 Relevante spørgsmål Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Bemærkning Gas m³ Effekt kw Energi kwh Elforbrug kwh Spørgsmål 2 Varmepumpens ydelse , Spørgsmål 6 Varmetab i nuværende tilstand , Spørgsmål 8 Varmetab EFTER aftalt isolering af lofter , Spørgsmål 9 Skønnet elforbrug varme og varmt vand EFTER aftalt isolering af lofter , Spørgsmål 12 Korrekt dimensioneret varmepumpe EFTER aftalt isolering af lofter , Spørgsmål 13 Korrekt dimensioneret varmepumpe EFTER aftalt isolering af lofter , Øvrige relevante spørgsmål Spørgsmål 7 Bemærkning Ydervæggenes isoleringsevne betegnes som sædvanlige

19 2. Syn og skøn Bemærkning Gas m³ Effekt kw Energi kwh Elforbrug kwh Spørgsmål A Varmepumpens ydelse , Spørgsmål B Varmepumpens ydelse , Spørgsmål C Varmetab beregnet ud fra faktisk forbrug kalenderåret , Spørgsmål F Skønnet elforbrug varme og varmt vand EFTER aftalt isolering af lofter , Laveste skøn Spørgsmål F Skønnet elforbrug varme og varmt vand EFTER aftalt isolering af lofter , Højeste skøn Spørgsmål F Skønnet elforbrug varme og varmt vand EFTER aftalt isolering af lofter , Middel skøn Spørgsmål KK Energibesparelse Genvex Laveste skøn 136 0, Spørgsmål KK Energibesparelse Genvex Højeste skøn 182 0, Spørgsmål KK Energibesparelse Genvex Middel skøn 159 0, Øvrige relevante spørgsmål Spørgsmål 24 Spørgsmål D Spørgsmål E Spørgsmål CC Spørgsmål EE Spørgsmål MM Spørgsmål NN Spørgsmål PP Bemærkning Erklærer, at det er fagligt forsvarligt at isolere den inderste hulmur. Under afhjemling i Byretten tilføjede syns- og skønsmanden, at det var under forudsætning af etablering af fuld klimaskærm. Erklærer, at ejendommens varmetab er beregnet ud fra DS 418. Fastslår, at alle delberegninger kan udledes af beregningskernen. Erklærer, at varmepumpen KAN betegnes som korrekt dimensioneret ud fra den, af syns- og skønsmanden selv medtagne ekstra forudsætning, at kælderdækket isoleres. Syns- og skønsmanden blev bedt om at oplyse, om varmepumpen ER korrekt dimensioneret. Erklærer, at alle hulmure var dækket korrekt af foroven lige med undtagelse af nogle meter over sydmur i stuen. Erklærer, at modpartens påstande om skorstenseffekt ikke er begrundet. Erklærer, at "VarmePumpeOrdningen" er udarbejdet og administreret af Teknologisk Institut. Erklærer, at dimensioneringskrav anført i "VarmePumpeOrdningen" er gældende norm. Erklærer, at varmepumpen er dimensioneret korrekt ud fra nogle forudsætninger, som jeg på ingen måde kan være enig i, og som jeg forsøgte at få Byretten til at afvise, da disse var direkte forkerte og vildledende.

20 Byretsreferat Parternes synspunkter Modpartens advokat side 5 Samt Skønsmand Calle Vestergaards forklaring side 2 Spørgsmål F Bemærkning Skønsmandens konklusioner i dette spørgsmål ses ikke længere at have relevans for sagen, henset til besvarelsen af spørgsmål E Ved den fornødne isolering ved kælder og loft er varmeanlægget dimensioneret passende til ejendommen

21 Landsretsreferat Forklaringer Syns- og skønsmand Kalle Vestergaard side 4 Bemærkning Det er ikke tilstrækkeligt at isolere på loftet og ved vinduespartierne. Det er alle hulmure, der skal isoleres, for at det bliver tilstrækkeligt. Isolering af kælderdækket betyder dog ikke så meget. De kwh nævnt i svaret på spørgsmål F som det forventede forbrug er det korrekt beregnede tal, ikke de kwh omtalt i svaret på spørgsmål 9. Det er baseret på en gennemgang af bygningen, ikke tidligere års forbrug. Hulmursisolering vil nok koste ca eksklusive moms, mens isolering af kælderdæk nok vil koste ca eksklusive moms. En isolering af denne art ville være på kanten af, hvad man vil anbefale, da tilbagebetalingstiden vil være år. Heraf kan de påtvungne IKKE aftalte energibesparelser uddrages Bemærkning Gas m³ Effekt kw Energi kwh Elforbrug kwh Energibesparelse hulmursisolering Hulmursisolering vil nok koste ca eksklusive moms Tilbagebetalingstiden vil være år 85 0, kr. inklusive moms Tilbagebetalingstid 32,5 år Energibesparelse kælderdæksisolering Isolering af kælderdæk nok vil koste ca eksklusive moms Tilbagebetalingstiden vil være år kr. inklusive moms Tilbagebetalingstid 32,5 år 45 0,

22 Dimensionerende varmetab Det dimensionerende varmetab kan herefter opgøres således: Bemærkning Effekt kw Effekt kw Varmetab nuværende stand Spørgsmål 6 15,300 - Aftalte loftsisoleringer 2,300 2,300 Varmetab efter aftalte loftsisoleringer Spørgsmål 8 13,000 - Energibesparelse ved Genvex (*1 Spørgsmål KK 0,803 0,803 Varmetab efter Genvex 12,197 Ikke aftalt hulmursisolering (*2 Spørgsmål E 0,431 Ikke aftalt isolering af kælderdæk (*2 Spørgsmål E 0,229 - Ikke aftalte isoleringer i alt 0,660 0,660 Varmetab ved korrekt dimensionering 11,537 (*1 Er i besvarelsen oplyst som mellem og kwh. Her er brugt middelværdien på kwh for energibesparelsen. (*2 Blev først oplyst under syns- og skønsmandens afhjemling i Landsretten. Her blev det hverken oplyst som kw, energibesparelse i kwh eller elforbrug i kwh. Derimod blev det oplyst som, at omkostningen ville have en tilbagebetalingstid på mellem 30 og 40 år. Dette er i referatet fra Landsretten rettet til 30 til 35 år. Her er brugt middelværdien for løbetiden på 32,5 år samt en elpris på 1,60 kr. Og ja det havde været noget lettere, at overskue, hvis syns- og skønsmanden blot havde oplyst både varmetab, energibesparelser og ydelser i kw eller endnu bedre i både kw, energi i kwh og elforbrug i kwh. Så havde der ikke været anledning til misforståelser, og så kunne jeg have regnet tallene efter uden besvær. Prøv, om du kan finde hoved og hale i disse tal. Den blå markering viser det tal, der er oplyst som grundlag for beregning i syns- og skønserklæringerne. De grønne markeringer viser de tal, som syns- og skønserklæringerne indeholder. De røde markeringer viser de tal, der kan beregnes ud fra de tal, som syns- og skønserklæringerne indeholder. Hvis syns- og skønserklæringerne havde vist disse tal, så havde ingen været i tvivl om, at varmepumpen under ingen omstændigheder kunne klare varmetabet.

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Relevante spørgsmål Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Gas m³ Effekt kw Energi Spørgsmål 2 Varmepumpens ydelse

Læs mere

Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw.

Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw. Fakta Varmetabet er i spørgsmål 6 skønnet til 15,3 kw før de aftalte loftsisoleringer. Varmetabet er i spørgsmål 8 skønnet til ca. 13 kw efter de aftalte loftsisoleringer. Kravet til en korrekt dimensioneret

Læs mere

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Fakta om varmepumpe Designet ydelse med indbygget pumpecyklus 3,000 Ydelse ved 2 udetemperatur og 35 fremløbstemperatur Spørgsmål 2, A, B 8,000

Læs mere

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden.

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden. Tillæg til ansøgning om tredjeinstansbevilling Dette dokument er udarbejdet efter, at jeg 18. januar 2015, næsten var færdig med, at lave min dokumentation til støtte for min ansøgning om tredjeinstansbevilling

Læs mere

Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne.

Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne. Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 269 Offentligt Folketingets Retsudvalg Basale krav til dokumentation i syns- og skønserklæringer Jeg opfordrer hermed retsudvalget til, at stramme gevaldigt op på

Læs mere

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Varmetabet Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Husets varmetab er summen af graddageafhængigt energiforbrug (GAF) og graddageuafhængigt energiforbrug (GUF). Graddageafhængigt

Læs mere

Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af

Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af Nye oplysninger til bedragerisag Journalnr. 5100-76141-00171-15 anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af Kurt Pedersen Ølsvej 13 9500 Hobro Mobil: 28 30 85 01 Genoptagelse af sagen Politiassistent

Læs mere

Jeg modtog disse rapporter 23. januar 2017 som brevpost fra Nordjyllands politi dateret 10. januar og poststemplet 11. januar.

Jeg modtog disse rapporter 23. januar 2017 som brevpost fra Nordjyllands politi dateret 10. januar og poststemplet 11. januar. Den Uafhængige Politiklagemyndighed Hobro, 26. januar 2017 Klage over politirapport af 31. oktober 2016. Jeg har netop med noget besvær fået en kopi af nævnte politirapport, som er optaget i forbindelse

Læs mere

Sag ved Byretten: BS /2010

Sag ved Byretten: BS /2010 Ansøgning om tredjeinstansbevilling Jeg indgiver hermed ansøgning til procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling til, med fri proces, at føre sag hos Højesteret. Sag ved Byretten: BS 1-3189/2010

Læs mere

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager:

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Sag SAV-2015-41-3009 afgjort 5. maj 2015 Omhandler klage over politiets

Læs mere

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn... 1 Varmepumpe... 2 Pumpecyklus... 3 Afisningsperioder... 6 Elpatron... 7 Varierende udetemperatur... 8 Driftsomkostninger... 10 Fremløbstemperatur... 11

Læs mere

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine Jeg købte en vidundermaskine Men fik leveret en helvedesmaskine 1 Temperatur Jeg købte en termostatstyret blandeshunt Hvorefter den gamle gulvvarme ikke længere fungerede Blandeshunt begrænsning 90,00

Læs mere

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe:

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe: Varmepumpen Varmepumpens specifikation Ifølge specifikationerne er den leverede varmepumpe på 8 kw. Denne ydelse er oplyst ved en udetemperatur på 2 og en fremløbstemperatur på 35. Dette er bekræftet i

Læs mere

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen:

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen: KALLE VESTERGAARD, INGENIØR Tlf. 98391930 Fax. 98391930 Bentevej 64, 9520 Skørping jysk-energi@mail.tele.dk Til Retten i Aalborg Rettens sagsnr. BS 11-399/2010 14. December 2010 Syns-og Skønserklæring

Læs mere

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper.

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper. VarmePumpeOrdningen Der er kun medtaget relevante temperaturer i tabellerne. Alle beregninger er foretaget med reelle tal. Summerne kan afvige, da tallene er afrundede. Det er den viste sum, der er den

Læs mere

SKØNSERKLÆRING: Besigtigelse d. 10.01.2012. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.)

SKØNSERKLÆRING: Besigtigelse d. 10.01.2012. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) SKØNSERKLÆRING: Besigtigelse d. 10.01.2012 Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og rettede derfor henvendelse til indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og rettede derfor henvendelse til indklagede. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Jørgen Hedegaard Madsen Strandvejen 55, Lønstrup 9800 Hjørring Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

LANDSRETSDOM OM BEVIS I ENTREPRISESAG

LANDSRETSDOM OM BEVIS I ENTREPRISESAG 5. SEPTEMBER 2012 LANDSRETSDOM OM BEVIS I ENTREPRISESAG Skønserklæringer indhentet til brug for voldgiftssag mellem entreprenør og bygherre kunne ikke tillægges sædvanlig bevismæssig værdi under en senere

Læs mere

.. NORDJYLLANDS POUTI Jyllandsgade 27 Postboks DANMARK ØRE DK

.. NORDJYLLANDS POUTI Jyllandsgade 27 Postboks DANMARK ØRE DK .. NORDJYLLANDS POUTI Jyllandsgade 27 Postboks 161 9100 Aalborg @postnord DANMARK 01400 ØRE DK2020227 Nordjyllands Politi Advokaturen for almene sager Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg Tlf. 96301448 - Fax

Læs mere

Omfangsdræn m.m. under huseftersynsordningen i lyset af UfR 2015 s. 702 Ø

Omfangsdræn m.m. under huseftersynsordningen i lyset af UfR 2015 s. 702 Ø Omfangsdræn m.m. under huseftersynsordningen i lyset af UfR 2015 s. 702 Ø H.P. Rosenmeier Marts 2015 Denne lille artikel er en bearbejdet og udbygget udgave af en kommentar til UfR 2015 s. 702 Ø i min

Læs mere

DOM OM ANSVAR FOR OLIEFORURENING - BEVIS FOR ANSVARSGRUNDLAG OG ÅRSAGSFORBINDELSE

DOM OM ANSVAR FOR OLIEFORURENING - BEVIS FOR ANSVARSGRUNDLAG OG ÅRSAGSFORBINDELSE 29. APRIL 2010 DOM OM ANSVAR FOR OLIEFORURENING - BEVIS FOR ANSVARSGRUNDLAG OG ÅRSAGSFORBINDELSE En ny landsretsdom tager bl.a. stilling til, hvorvidt der i en erstatningssag om ansvar for olieforurening

Læs mere

10. Bestemmelse af kedelstørrelse

10. Bestemmelse af kedelstørrelse . Bestemmelse af kedelstørrelse Kapitlet beskriver metoder til bestemmelse af korrekt kedelstørrelse, der er en af de vigtigste forudsætninger for god forbrænding og god økonomi. Efter beskrivelse af forudsætninger

Læs mere

Nævnsformand Poul K. Egan Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Sekretariatschef Jørgen K. Nielsen

Nævnsformand Poul K. Egan Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Sekretariatschef Jørgen K. Nielsen (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX]

Læs mere

TO NYE DOMME OM RETSHJÆLPSFORSIKRING

TO NYE DOMME OM RETSHJÆLPSFORSIKRING 21. APRIL 2010 TO NYE DOMME OM RETSHJÆLPSFORSIKRING I betragtning af, at retshjælpsforsikringen giver liv til tusindvis af retssager, er det paradoksalt, at der næsten ingen retssager føres om retshjælpsforsikringen

Læs mere

Til Retten i Aalborg 23. februar 2012

Til Retten i Aalborg 23. februar 2012 KALLE VESTERGAARD, INGENIØR Tlf. 98 39 19 30 / 40 46 09 30 Bentevej 64, 9520 Skørping jysk-energi@mail.tele.dk Til Retten i Aalborg 23. februar 2012 Samlet Syns-og Skønserklæring til sagerne: Sag nr. BS

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Claus Ernsø og Kenneth Thiemke Hovedgaden 514 2640 Hedehusene Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede er erstatningsansvarlige

Læs mere

STATSADVOKATEN. Rødevej l. 2_ sal 8800 viborg DK Porto kentretleret. Kurt Kristian Pedersen. Ølsvej Hobro

STATSADVOKATEN. Rødevej l. 2_ sal 8800 viborg DK Porto kentretleret. Kurt Kristian Pedersen. Ølsvej Hobro Rødevej l. 2_ sal 8800 viborg 00790 DK4530018 Kurt Kristian Pedersen. Ølsvej 13 9500 Hobro Porto kentretleret Kurt Kristian Pedersen Ølsvej 13 9500 Hobro ~ DATO 29. juni 2015 JOURNAL NR. SAV-2015-42-0579

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ravnsbjerg 28 Postnr./by: 6000 Kolding BBR-nr.: 621-107658 Energikonsulent: Henning Heiner Nielsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011 Sag 219/2010 Nykredit Forsikring A/S (advokat Jesper Ravn) mod Kim Ole Jørgensen (advokat Svend-Aage

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af ydervægge. 22 MWh Fjernvarme 9260 kr. 231252 kr. 25 år

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af ydervægge. 22 MWh Fjernvarme 9260 kr. 231252 kr. 25 år SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: P.N. Lagonis Vej 1 Postnr./by: 6500 Vojens BBR-nr.: 510-017746 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom. København, den 3. november 2008 MRY/JML J.nr.2008-02-0162 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes udtalelse i et brev. Datoen

Læs mere

Syn & skøn - udformningen af syns- og skønstema - SKM ØL

Syn & skøn - udformningen af syns- og skønstema - SKM ØL - 1 Syn & skøn - udformningen af syns- og skønstema - SKM2016.2.ØL Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret tog ved en kendelse af 14/12 2015 stilling til en række indsigelser mod

Læs mere

afslag på forlængelse af fritagelse fra forbud mod direkte elopvarmning

afslag på forlængelse af fritagelse fra forbud mod direkte elopvarmning (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA OVER OM NTC Ejendom A/S Aalborg

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 Sag 144/2016 A og B (advokat Jakob Fastrup) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Jens Erik Pedersen) I tidligere instanser er truffet afgørelse

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde udarbejdet salgsopstilling den 25. april 2008. Det fremgår af salgsopstillingen bl.a.:

KENDELSE. Indklagede havde udarbejdet salgsopstilling den 25. april 2008. Det fremgår af salgsopstillingen bl.a.: 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. BoligRingen af 2005 ApS v/ DAHL Viborg Advokatpartnerselskab Lundborgvej 18 8800 Viborg Nævnet har modtaget klagen den 27. april 2010. Klagen angår

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bistrupgårdsvej 25 Postnr./by: 3460 Birkerød BBR-nr.: 230-013397 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hans Tausensgade 1 Postnr./by: 5550 Langeskov BBR-nr.: 440-006644 Energikonsulent: Frede Nørrelund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede har givet fejlagtige omlysninger om varmeudgiften og derfor skal betale erstatning til klagerne.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede har givet fejlagtige omlysninger om varmeudgiften og derfor skal betale erstatning til klagerne. 1 København, den 20. september 2010 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Torben og Niels Hald Torvet 1 4293 Dianalund Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede har givet fejlagtige omlysninger

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Torvet 7 Postnr./by: 6510 Gram BBR-nr.: 510-002107 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. Det fremgår af sagen, at sælger var et dødsbo.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. Det fremgår af sagen, at sælger var et dødsbo. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Estate Mæglerne Ole Moestrup A/S v/ Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 12. juni 2012. Klagen angår

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 Sag 56/2015 Advokat A kærer Østre Landsrets kendelse om rejseforbehold i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat A) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

BBR-nr.: 190-002079 Energimærkning nr.: 100074514 Gyldigt 5 år fra: 10-04-2008 Energikonsulent: Henrik Fried Firma: A1 Byggerådgivning ApS

BBR-nr.: 190-002079 Energimærkning nr.: 100074514 Gyldigt 5 år fra: 10-04-2008 Energikonsulent: Henrik Fried Firma: A1 Byggerådgivning ApS SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mosegård Park 66 Postnr./by: 3500 Værløse BBR-nr.: 190-002079 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0089 aq. København, den 8. marts 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0089 aq. København, den 8. marts 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 8. marts 2011 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Åløkken ApS v/ advokat Lars Høj Andersson Hunderupvej 71, Boks 1311 5100 Odense C Nævnet har modtaget klagen den 14. april 2010. Klagen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Drejøgade 1A Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-357638 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand Energimærke nr.: E 6-1875-65 Energimærket er gyldigt i 3 år fra: 16. maj 26 Ejendommens BBR nr.: 253 37261 1 Byggeår: 1974 Anvendelse: Enfamiliehus Ejendommens adresse: Hinbjerg 15, 269 Karlslunde Forudsætninger

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning.

Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning. Energiforbrug Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning. Varmeisolering - nybyggeri Et nybyggeri er isoleringsmæssigt i orden,

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. februar 2009 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2009-0091-0223 Dok.:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ulslevvej 2 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-024095 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: RL

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rosenlyparken 13 Postnr./by: 2670 Greve BBR-nr.: 253-125799 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Honnørkajen 1 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011978 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 17. marts 2009 KENDELSE (Klagerne) ctr. EDC Niels Kofoed A/S Østergade 14 7400 Herning Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne som følge af, at indklagede

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Nørrevang 14A 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-004728 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Granitvej 32 Postnr./by: 4684 Holmegaard BBR-nr.: 370-008578 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning. Energimærkning for følgende ejendom: Energimærke. Beregnet varmeforbrug. Kan det blive bedre? Samlet besparelse - her og nu

Energimærkning. Energimærkning for følgende ejendom: Energimærke. Beregnet varmeforbrug. Kan det blive bedre? Samlet besparelse - her og nu SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kraghave Gaabensevej 36 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-005012 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hiort Lorenzens Vej 67 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-014219 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rynkebyvej 4 Postnr./by: 5750 Ringe BBR-nr.: 430-015032 Energikonsulent: Frede Nørrelund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek Faaborg

Læs mere

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Birkeparken 24 Postnr./by: 6230 Rødekro BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 25. januar 2011 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Poul Erik Bech A/S v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Nævnet har modtaget klagen den 14. maj 2010. Klagen angår spørgsmålet,

Læs mere

Forudsætninger for beregning af Energimærket

Forudsætninger for beregning af Energimærket Energimærke nr.: E06-01571-0089 Energimærket er gyldigt i 3 år fra: 21 Apr 2006 Ejendommens BBR nr.: 575 034586 001 Byggeår: 1969 Anvendelse: Enfamiliehus Ejendommens adresse: Møllevej 29, 6622 Bække Forudsætninger

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015 Sag 71/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Karl Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Skulkenborg 1 Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-290752 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Næstvedvej 315 Postnr./by: 4760 Vordingborg BBR-nr.: 390-020122 Energikonsulent: Kurt Mieritz Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Mieritz-Consulting

Læs mere

Syn & skøn - grundlaget for skønsmandens besvarelse - ensidigt indhentet erklæring - SKM2014.336.ØLR

Syn & skøn - grundlaget for skønsmandens besvarelse - ensidigt indhentet erklæring - SKM2014.336.ØLR - 1 06.11.2014-21 Syn & skøn ensidigt indhentet erklæring 20140520 TC/BD Syn & skøn - grundlaget for skønsmandens besvarelse - ensidigt indhentet erklæring - SKM2014.336.ØLR Af advokat (L) og advokat (H),

Læs mere

BBR-nr.: 420-5801 Energimærkning nr.: 100102937 Gyldigt 5 år fra: 03-11-2008 Energikonsulent: Henrik N. Hansen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S

BBR-nr.: 420-5801 Energimærkning nr.: 100102937 Gyldigt 5 år fra: 03-11-2008 Energikonsulent: Henrik N. Hansen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bogensevej 88 Postnr./by: 5620 Glamsbjerg BBR-nr.: 420-5801 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 Varmerør isoleres 90 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 Varmerør isoleres 90 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Potetevej 14 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-114252 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

København, den 6. juni 2012 Sagsnr /JS/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 6. juni 2012 Sagsnr /JS/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E København, den 6. juni 2012 Sagsnr. 2010-02- 1322/JS/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS ved advokat A klaget over advokat B, Roskilde. Sagens tema: X ApS ved advokat

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hovedgaden 87 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-108312 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Nymarksvej 10 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-105580 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Ingeniørfirmaet

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 Sag 131/2013 (2. afdeling) A (advokat Preben Dickow, beskikket) mod B (advokat Finn Sandgaard) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Klintevej 411 Postnr./by: 4791 Borre BBR-nr.: 390-005272 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Blankegaardsvej 1 Postnr./by: 5466 Asperup BBR-nr.: 410-014922 Energikonsulent: Jørn Olsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OT consult

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mariendalsvej 7 Postnr./by: 5610 Assens BBR-nr.: 420-001977 Energikonsulent: Lars Christensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OBH

Læs mere

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift Nyhedsbrev Retssager og voldgift 03.07.2014 REFORM AF DEN CIVILE RETSPLEJE 3.7.2014 Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en reform af den civile retspleje, herunder reglerne om sagens forberedelse, beviser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grønlandsvej 33 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-003463 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grambyvej 19A Postnr./by: 2610 Rødovre BBR-nr.: 175-020675 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Rubinvej 14 Postnr./by: 3650 Ølstykke BBR-nr.: 240-013830-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

BBR-nr.: 376-001355 Energimærkning nr.: 100126271 Gyldigt 5 år fra: 03-07-2009 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS

BBR-nr.: 376-001355 Energimærkning nr.: 100126271 Gyldigt 5 år fra: 03-07-2009 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vestensborg Alle 23 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-001355 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015 Sag 113/2015 Dansk Ejendoms Analyse ved Tue Ulrich Hansen kærer afgørelse i sagen: Claus Wede (advokat Jakob Vinding) mod Søren Visnek (advokat

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2. Den 20. februar 2012 blev i sag nr. 30/2011 Klager ApS (advokat [Klagers advokat]) mod 1. Registreret revisor R1 (advokat [R1 s advokat]) og 2. Registreret revisor R2 (advokat [R2 s advokat]) afsagt følgende

Læs mere

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Midtløkke 15 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-007044 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Isolering af rørinstallation til centralvarme og varmt brugsvand

Isolering af rørinstallation til centralvarme og varmt brugsvand Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2014 Isolering af rørinstallation til centralvarme og varmt brugsvand Det bør overvejes at efterisolere rør til radiatorer, konvektorer og gulvvarme, hvis

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Jan Hovmand Larsen Mylius Erichsens Alle 2 2900 Hellerup Bygningens energimærke: Gyldig fra 7. maj 2015 Til den 7. maj 2022.

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Broagervej 001 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-107614 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 10. afd. nr. S-592-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

PRINCIPIEL SAG OM TILBAGEBETALING AF UBERETTIGET ERSTATNING

PRINCIPIEL SAG OM TILBAGEBETALING AF UBERETTIGET ERSTATNING 8. FEBRUAR 2011 PRINCIPIEL SAG OM TILBAGEBETALING AF UBERETTIGET ERSTATNING Østre Landsret har i en principiel dom taget stilling til, hvorvidt skadelidte, der uretmæssigt har fået udbetalt erstatning

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kløvervænget 001 Postnr./by: 4863 Eskilstrup BBR-nr.: 376-013843 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Jacob Hansens Vej 51 Postnr./by: 5260 Odense S BBR-nr.: 461-293271 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvangen 19 B 8444 Balle BBR-nr.: 706-014119 Energikonsulent: Steffen Andersen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Ingeniørfirmaet

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 2 Nye toiletter. 18 m³ vand 1080 kr. 13290 kr. 12.3 år

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 2 Nye toiletter. 18 m³ vand 1080 kr. 13290 kr. 12.3 år SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Skolegade 42 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-000699 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Programversion: EK-Pro, Be06

Læs mere