Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af"

Transkript

1 Nye oplysninger til bedragerisag Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af Kurt Pedersen Ølsvej Hobro Mobil: Genoptagelse af sagen Politiassistent Jesper Olesen informerede mig, i forbindelse med politiets afvisning af at indlede efterforskning af bedragerisagen, om, at denne sag ville blive genoptaget såfremt der fremkom nye oplysninger. Dette blev også bekræftet i den anmeldelseskvittering af 13. februar 2015, som jeg modtog med posten. Resumé Under Jesper Olesens interview med mig gjorde jeg klart og tydeligt opmærksom på, at det udelukkende var syns- og skønsmand Kalle Vestergaard, Bentevej 64, 9520 Skørping, som jeg anklagede for bedrageri i forbindelse med udfærdigelse af syns- og skønserklæringer af 14. december 2010 og 23. februar 2012 samt ved at fastholde sin falske konklusion under afhjemling i Byretten 1. juni 2012 og i Landsretten 30. oktober Dette bekræftede Jesper Olesen også klart og tydeligt at have forstået under interviewet. Jesper Olesen bekræftede også klart og tydeligt, at han havde forstået min korte gennemgang af sagens substans via et PowerPoint show og han sagde at han godt kunne se, at varmepumpen var ca. 35% underdimensioneret. Inden jeg nåede at blive færdig med min fremlægning, der også skulle vise, at der ikke blot var tale om en gemen regnefejl, men et sindrigt gennemført bedrageri afbrød Jesper Olesen interviewet med den kommentar, at han helt sikkert ville komme hjem til mig for at få alt bevismaterialet når han lige havde fået afklaret noget med sin overordnede. Dette skete desværre aldrig.

2 Andre involverede personer Om der under sagens behandling viser sig grund til yderligere anklager mod andre involverede personer kan selvfølgelig ikke udelukkes, men jeg kan kun bevise, at syns- og skønsmanden har begået bedrageri. Hvis syns- og skønsmanden ikke vil oplyse om andre involverede personer må det være op til politiets efterforskning og anklagemyndigheden at afdække om der skal rejses tiltale mod andre. Jeg har selvfølgelig en god fornemmelse af, hvem der står bag bedrageriet og hvem der har planlagt det, men det er og bliver kun gisninger, som jeg ikke kan bevise. I vedlagte dokument vises alle involverede personer: Involverede parter.pdf

3 Den oprindelige politirapport Begrundelserne for at afvise indledning af efterforskning havde ikke baggrund i hverken min mundtlige eller skriftlige anmeldelse. Alle mine klager er blevet afvist med begrundelsen egne beregninger til trods for, at jeg under interviewet med Jesper Olesen klart og tydeligt gjorde opmærksom på, at beregningerne var foretaget på baggrund af 2 simple formler oplyst af Energitjenesten. Set i lyset af ovenstående, må jeg bede om, at der ses helt bort fra den oprindelige politirapport. De nye oplysninger erstatter til fulde den politirapport, der blev optaget 10. februar Hvis politiet ikke vil se bort fra den oprindelige politirapport vil jeg gerne have tilsendt en kopi af denne, så jeg kan korrigere den, som jeg retteligen har krav på. Ny politirapport For at imødegå nye misforståelser vil jeg gerne anmode om, at få en kopi af den nye politirapport til gennemsyn og godkendelse, som jeg retteligen har krav på, inden der bliver taget stilling til det videre forløb.

4 Nye oplysninger i sagen Forældelsesfristen Jeg ikke ved, hvordan politiet og anklagemyndigheden vil vurdere et bedrageri begået af en syns- og skønsmand udpeget af retten. Derfor bliver jeg nødt til at gå ud fra, at der er 2 års forældelsesfrist, som forfalder 30. oktober Selv vil jeg mene, at der er tale om et særligt groft bedrageri begået under særligt skærpende omstændigheder. Jeg har fået at vide af en advokat, at forældelsesfristen er afbrudt fordi jeg allerede har anmeldt bedrageriet. Jeg vil gerne have en udtalelse, der fastslår om dette er korrekt samt hvad forældelsesfristen er i denne bedragerisag såfremt forældelsesfristen stadig er gældende. Oplysningerne De nye oplysninger er: 1. Samtale med energikonsulent Peter Larsen, Energitjenesten. i. Her bekræfter Peter Larsen, at den leverede varmepumpe ikke kan dække varmetabet i mit hus heller ikke efter alle energibesparelserne. 2. Beregning fra Dansk Varmepumpe Industri (DVI), der viser, at de anbefaler en varmepumpe på 12 kw for at dække det af syns- og skønsmanden beregnede varmetab på 11,537 kw. 3. Grundig redegørelse for bedrageriet. 4. Varmepumpens maksimale ydelse i kwh. i. Jeg er blevet opmærksom på, at det ikke er korrekt dimensionering, der lægges til grund for rettens afgørelse af, hvorvidt en varmepumpe er underdimensioneret. Det er varmepumpens maksimale ydelse der lægges til grund. Det er energikonsulent Peter Larsens udtalelser og DVIs beregning der er helt nye oplysninger i sagen. Men også den grundige redegørelse for bedrageriet må betragtes som helt ny oplysning i sagen al den stund, at jeg aldrig fik lov til at fremlægge denne ved den oprindelige anmeldelse. Endelig må beregningen af varmepumpens maksimale ydelse i kwh betragtes som helt ny information i forhold til min oprindelige anmeldelse, der via et PowerPoint show byggede på sammenligning af varmetabet i kw med varmepumpens specificerede ydelse i kw. Syns- og skønsmanden lod alle blive i troen på, at det var disse enheder der skulle sammenlignes. Peter Larsen fra Energitjenesten gjorde mig opmærksom på, at det var energiforbruget i kwh, der skulle sammenlignes med varmepumpens energiproduktion i kwh. Jeg møder naturligvis gerne personligt op for gennemgang af de nye oplysninger og forventer at blive indkaldt til nyt interview for at imødegå eventuelle misforståelser.

5 Samtale med energikonsulent Peter Larsen, Energitjenesten Alle instanser afviste mine klager med begrundelsen egne beregninger til trods for, at jeg klart og tydeligt havde oplyst til politiassistent Jesper Olesen, at beregningerne var foretaget med 2 simple formler oplyst af Energitjenesten som dokumenteret i denne mail: SV_ Beregning af varmetab og ydelse.eml DTU har for nylig bekræftet en af formlerne i denne mail: RE_ Bekræftelse af beegningsmetoder.eml Jeg bad energikonsulent Peter Larsen fra Energitjenesten om et besøg for at få yderligere dokumentation for beregningerne. Energirapport Han nåede han frem til et varmetab på 17,8 kw mod syns- og skønsmandens 15,3 kw. Rapporten viser, at Peter Larsen bestræbte sig på at få varmetabet ned på 6 kw før han ville stå inde for, at den leverede varmepumpe på 7,7 kw kan dække varmetabet. Vedlagt rapport fra Energitjenesten: Energitjenesten Rapport Ølsvej 13.pdf Desværre fik Peter Larsen kolde fødder, da han skulle udfærdige energirapporten. Kontrolberegninger viser, at rapporten var spækket med fejl som det fremgår af denne mail til Peter Larsen: Re_ Rapport vedr_ husbesøg.eml De foreslåede energibesparelser var enten ekstremt høje eller også var de omregnet forkert i forhold til de formler som Peter Larsen selv har oplyst om. Peter Larsen turde åbenbart ikke lave en rapport, der bekræftede, at varmepumpen var underdimensioneret. Dog viser rapporten, at Peter Larsen vurderer husets varmetab til 17,8 kw mod syns- og skønsmandens 15,3 kw. Rapporten viser også, at Peter Larsen har bestræbt sig på at få varmetabet ned på 6 kw før han kunne stå inde for, at den leverede varmepumpe på 7,7 kw kunne dække varmetabet. Det skal bemærkes, at Peter Larsen har indregnet energibesparelse ved udskiftning af vinduer for, at nå ned på et varmetab på 6 kw og at Peter Larsen som nævnt har omregnet de øvrigt energibesparelser forkert i forhold til de formler, som han selv har oplyst om. For god ordens skyld gøres opmærksom på, at den leverede varmepumpe har en specificeret ydelse på 8 kw ved en udetemperatur på -12 og en fremløbstemperatur på 35. Med ved fremløbstemperatur på 50, som mit hus kræver, har den en specificeret ydelse på 7,7 kw.

6 Lydoptagelse af telefonsamtale Efter Peter Larsens besøg for gennemgang af huset og inden energirapporten blev udfærdiget, havde vi en telefonsamtale, hvor Peter Larsen forklarede, at Han forstod ikke, hvorfor jeg havde tabt sagen Den leverede varmepumpe kan ikke dække varmetabet Det understreges, at Peter Larsen havde beset både varmepumpe og hus inden udtalelserne. Det understreges også, at Peter Larsen, Energitjenesten er energikonsulent med mange års erfaring. Sekvenser for de afgørende udtalelser fra Peter Larsen er vedlagt i disse lydfiler Peter Larsen efter besøg - Jeg kan ikke forstå du har tabt sagen.mp3 2 sekunder Denne sekvens starter med ovenstående udtalelse. Peter Larsen efter besøg til mp3-3 minutter og 59 sekunder Sidst i sekvensen fastslår Peter Larsen, at den leverede varmepumpe ikke kan dække varmetabet. Disse sekvenser indeholder også interessante udtalelser Peter Larsen efter besøg til mp3-3 minutter og 6 sekunder I ovenstående sekvens fastslår Peter Larsen, at energiforbruget er kwh inden isoleringsarbejder udføres og at der skal en 20 kw luft til vand varmepumpe til for at klare dette energiforbrug. Dette indikerer kraftigt, at en 8 kw varmepumpe ikke kan klare varmetabet selv efter alle isoleringsarbejderne er indregnet. Midt i sekvensen siger Peter Larsen, at der er jo et eller andet der er helt galt her. Sidst i sekvensen siger Peter Larsen, at han godt kan forstå at jeg ikke kan holde varmen. Peter Larsen efter besøg til mp3-4 minutter og 11 sekunder I ovenstående sekvens fastslår Peter Larsen igen, at energiforbruget er kwh. Hele telefonsamtalen er vedlagt i denne lydfil Peter Larsen efter besøg - hele samtalen.mp3-47 minutter og 59 sekunder Peter Larsen, Energitjenesten præsenterer sig selv 5 sekunder inde i samtalen.

7 Beregning fra Dansk Varmepumpe Industri Beregninger lavet på DVIs hjemmeside d. 27. oktober 2016 viser klart og tydeligt, at DVI anbefaler en luft til vand varmepumpe på 12 kw for at dække det af syns- og skønsmanden beregnede varmetab på 11,537 kw. Dette er beskrevet i vedlagte dokument Eksempler fra Dansk Varmepumpe Industri.docx

8 Grundig redegørelse for bedrageriet En grundig redegørelse af, hvorfor der er tale om et groft bedrageri og ikke blot en simpel regnefejl. Da dette bedrageri er begået af en fagkyndig person, udpeget af retten og som sådan udfører et tillidshverv, må det betegnes som et særligt groft bedrageri begået under særlige skærpende omstændigheder al den stund, at borgere må kunne have tiltro til, at syns- og skønsmanden er uvildig. Bevisligt bedrageri Da Jesper Olesen afbrød interviewet fik jeg aldrig en chance for at forklare, hvorfor der er tale om bedrageri og ikke blot en simpel regnefejl. Derfor er en del af de nye oplysninger i sagen en udførlig beskrivelse af bedrageriet, som syns- og skønsmanden de facto selv har dokumenteret grundigt i syns- og skønserklæringerne samt i referaterne fra sin afhjemling i Landsretten. Denne beskrivelse findes i vedlagte dokument: 03 Bedraget.docx

9 Varmepumpens maksimale ydelse i kwh Beregninger med baggrund i dokumenterede formler og metoder, oplyst af Energitjenesten, viser, at end ikke varmepumpens maksimale ydelse kan dække det af syns- og skønsmanden beregnede varmetab. Forvirringen Siden min gennemgang af sagen under interviewet med Jesper Olesen har jeg konstateret, at det slet ikke er varmetabet i kw man skal sammenligne med varmepumpes specificerede effekt i kw, når retten afgør om varmepumpen KAN betegnes som korrekt dimensioneret, som syns- og skønsmanden udtrykte det i besvarelsen af det afgørende spørgsmål. Syns- og skønsmanden lod ellers både mig og dommerne blive i denne tro og bestyrkede dette under sin afhjemling i retten. Det viser sig, at det er varmetabet omregnet til energiforbrug i kwh, der skal sammenlignes med varmepumpens maksimale ydelse i kwh under de gældende klimaforhold i Altså er det energiforbruget i kwh, der skal sammenlignes med varmepumpens maksimale energiproduktion i kwh uden smålig skelen til de retningslinjer for korrekt dimensionering, der skulle sikre at varmepumpen også er rentabel. Syns- og skønsmanden oplyste under sin afhjemling i Landsretten, at varmepumpen lige kunne dække varmetabet godt nok kun lige med nød og næppe, da han blev spurgt hvordan de foreslåede ekstraordinære energibesparelser kunne dække forskellen på 7 kw, når den formodentlig langt mere effektive aftalte loftsisolering kun kunne dække 2,3 kw. Han nævnte INTET om, at det ikke var kw, der skulle sammenlignes men blot at mine beregninger viser altså, at varmepumpen lige kan dække varmetabet godt nok kun lige med nød og næppe. Varmepumpens maksimale ydelse i kwh De nye oplysninger i sagen er, at jeg via formler og metoder, oplyst af Energitjenesten, har beregnet varmepumpens maksimale ydelse under de klimaforhold, der var gældende i Disse beregninger viser klart og tydeligt, at den leverede varmepumpe med en specificeret ydelse på 8 kw maksimalt kan yde kwh svarende til kw under de i 2007 gældende klimaforhold, når der tages behørigt hensyn til effekttab ved afisning af varmepaneler og ved effekttab ved spildtid i forbindelse med opvarmning af varmt vand. Jeg har endda IKKE taget hensyn til såkaldt transmissionstab, der er effekttab fra rørføringer, bufferbeholder og varmtvandsbeholder. Yderligere har jeg KUN regnet med et effekttab på 7,5% til afisning af varmepaneler, hvor Energitjenesten anbefaler at regne med 10%. Energiforbruget i kwh Ud over den aftalte energibesparelse ved loftsisolering indgår der yderligere 3 energibesparelser, hvoraf størrelsen af den første oplyses i en usammenlignelig enhed, mens syns- og skønsmanden først oplyser størrelsen af de 2 sidste under sin afhjemling i Landsretten og da også i en højst usammenlignelig størrelse som investering med en tilbagebetalingstid på 30 til 35 år-.

10 Jeg har via formler oplyst af Energitjenesten og min bankrådgiver omregnet disse energibesparelser til sammenlignelige enheder. Det endelige varmetab kan herefter opgøres til 11,537 kw, svarende til et energiforbrug på kwh. Sammenligningen Den maksimale ydelse på kwh svarende til 9,998 kw kan ikke inddække energiforbruget på kwh svarende til 11,537 kw. Her skal i parentes bemærkes, at syns- og skønsmanden selv har omregnet det oplyste varmetab til 18 kw, men har uopfordret valgt at skønne varmetabet 15% lavere til 15,3 kw ved en gennemgang af huset. Jeg har, som tidligere nævnt, efterfølgende haft Peter Larsen, Energitjenesten på besøg til en gennemgang af huset, hvor han ud fra nøjagtig samme principper som syns- og skønsmanden har brugt, nåede frem til et varmetab på 17,8 kw. Altså burde varmetabet sættes mindst 2,5 kw højere til 14,037 kw svarende til kwh. Ovenstående er dokumenteret i vedlagte dokumenter: 02 Overblik.docx 04 Varmepumpen.docx 05 Varmetabet.docx 06 VarmePumpeOrdningen.docx Energiberegner Selv om det ikke er raketvidenskab at omregne mellem kw, kwh og energibesparelser oplyst i tilbagebetalingstid, så er det en langsommelig affære, hvor man hurtigt farer vild. Derfor har jeg lavet denne energiberegner på internettet: Den er lavet ud fra de simple formler som Energitjenesten har oplyst og DTU har bekræftet den mest betydende formel. Der er lavet eksempler på omregninger i dokumentet: 05 Varmetabet.docx Ud fra disse eksempler kan efterforskerne hurtigt forsikre sig om, at energiberegneren regner korrekt.

11 Dokumentationen Da alle mine klager blev afvist med begrundelsen egne beregninger må jeg udtrykkeligt gøre opmærksom på, at disse egne beregninger altså er lavet på baggrund af formler og metoder oplyst af Energitjenesten og DTU har også bekræftet en enkelt af disse formler. Der er IKKE tale om raketvidenskab omregningerne bygger på 3 meget simple formler, hvor det mest komplekse er at få eksperter til at oplyse disse formler. At kalde dette egne beregninger svarer til at kræve dokumentation for at 2 plus 2 er lig med 4. Ikke desto mindre har jeg så dokumenteret beregningerne i vedlagte dokumenter. Jeg møder naturligvis gerne op personligt for en gennemgang af dokumentationen.

12 Bedrageriparagraffen Inden jeg i februar 2015 troppede op på Hobro politistation for at anmelde bedrageriet havde jeg en snak med efterforskningsleder Jørgen Birger Jensen, Nordjyllands politi. Han sagde at hvis politiet skulle indlede efterforskning af en syns- og skønsmand, der var udpeget af retten, så skulle der virkelig beviser på bordet. Han sagde også, at politiet skulle bevise den onde hensigt. Under interviewet med Jesper Olesen sagde han, at politiet skulle bevise, at syns- og skønsmanden selv havde haft økonomisk vinding ved at gennemføre bedrageriet. Det kan jeg simpelthen ikke læse ud af bedrageriparagraffen straffelovens 279: " 279. For bedrageri straffes den, som, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse bestemmer en anden til en handling eller undladelse, hvorved der påføres denne eller nogen, for hvem handlingen eller undladelsen bliver afgørende, et formuetab." For det første står der sig eller andre, hvorfor jeg ikke kan forstå, at Jesper Olesen hævder at det udelukkende er syns- og skønsmanden, der skal have haft vinding. For det andet står der uberettiget vinding, hvilket kan være enhver form for vinding, hvorfor jeg ikke kan forstå, at Jesper Olesen hævder at der skal være tale om en økonomisk vinding. Det kan jo sågar være, at syns- og skønsmanden er blevet truet på sit hverv eller det der er værre, hvis han ikke ville begå bedrageriet. Hvis politiet fortolker bedrageriparagraffen så stramt, umuliggør politiet jo de facto anmeldelse af enhver bedragerisag, da det nærmest er umuligt at bevise at bedrageren selv har fået penge for jobbet. Det er jo ikke korruption jeg har anmeldt syns- og skønsmanden for selvom det sandsynligvis også indgår i sagen, da han jo ikke har begået bedrageri for sine blå øjnes skyld. Jeg vil gerne have, at politiet oplyser om, hvilken af disse udlægninger, der er den korrekte: Jørgen Birger Jensens udlægning den onde hensigt Eller Jesper Olesens udlægning bedrageren skal selv have haft økonomisk vinding.

13 Erstatningskrav Denne sag har kostet mig kr. i direkte kontant udlæg. Derudover har den kostet mig en stor del af min fritid siden jeg tabte sagen i Byretten. Jeg har lavet tonsvis af beregninger og redegørelser, som baggrund for nye spørgsmål til syn- og skøn. Denne sag har de facto taget 10 år ud af mit liv, som jeg har spildt på at forsøge at overbevise retten om at den leverede varmepumpe er underdimensioneret. For slet ikke at nævne, at jeg har været sygemeldt i store perioder siden Ganske vist mener jeg selv, at det skyldes gamle idrætsskader, men flere læger og psykologer har kraftigt antydet, at det også kunne skyldes de retssager jeg har været igennem. Jeg ved ikke, hvordan man gør et erstatningskrav op i forhold til svie og smerte, men jeg vil mene at der skal lægges en klækkelig sum oven i det direkte kontante udlæg.

14 Oversigt over dokumentation Dokumentationen bør læses i denne rækkefølge. 01 Nye oplysninger til bedragerisag.docx Dette dokument 02 Overblik.docx Hurtigt overblik over snyderiet 03 Bedraget.docx Forklaring af bedrageriet 04 Varmepumpen.docx Energitjenestens anbefalinger for korrekt dimensionering 05 Varmetabet.docx Forklaring af formler samt beregning af besparelser 06 VarmePumpeOrdningen.docx VarmePumpeOrdningens lempeligere krav Bilag, der henvises til i ovenstående dokumentation Kan med fordel lægges i sammen med dokumenterne i en undermappe med navnet Bilag. Så virker links fra dokumenterne. DVI Braintrustbase Rapport.pdf Bruttoenergi-2004-DTU.pdf byg s pdf Energi og opvarmning kompendie.pdf SCOP teoretisk og i praksis, Esben Vendelbo Foged, Lasse Søe, Teknologisk Institut.pdf Slutrapport_Gennemgang af kommende beregningsmetode for varmepumper i Be pdf teknisk-rapport-beregning-af-scop-for-varmepumper-efter-en14825.pdf VPO Varmepumpeordningen - dimensioneringsgrundlag.pdf Faktura Teknologisk Institut.jpg Eksempler fra Dansk Varmepumpe Industri.docx Dokumenteret forbrug Forbrug pr afregningsår - energi pr m3-11.pptx Energitjenesten SV_ Beregning af varmetab og ydelse.eml Energitjenesten Rapport Ølsvej 13.pdf Re_ Rapport vedr_ husbesøg.eml Peter Larsen efter besøg - Jeg kan ikke forstå du har tabt sagen.mp3 Peter Larsen efter besøg til mp3 Peter Larsen efter besøg til mp3 Peter Larsen efter besøg til mp3 Peter Larsen efter besøg - hele samtalen.mp3 DTU RE_ Bekræftelse af beegningsmetoder.eml Herudover er syns- og skønserklæringer samt domme vedlagt Relevante spørgsmål.docx Udpluk fra syns- og skønserklæringer med beregninger SSErklæring Ølsvej Hobro nov PDF

15 SSErklæring 23. februar 2012.pdf SSErklæring 3. maj Supplerende spørgsmål fra Betzers advokat.pdf Dommen.pdf Landsretsdommen.pdf

Jeg modtog disse rapporter 23. januar 2017 som brevpost fra Nordjyllands politi dateret 10. januar og poststemplet 11. januar.

Jeg modtog disse rapporter 23. januar 2017 som brevpost fra Nordjyllands politi dateret 10. januar og poststemplet 11. januar. Den Uafhængige Politiklagemyndighed Hobro, 26. januar 2017 Klage over politirapport af 31. oktober 2016. Jeg har netop med noget besvær fået en kopi af nævnte politirapport, som er optaget i forbindelse

Læs mere

Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw.

Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw. Fakta Varmetabet er i spørgsmål 6 skønnet til 15,3 kw før de aftalte loftsisoleringer. Varmetabet er i spørgsmål 8 skønnet til ca. 13 kw efter de aftalte loftsisoleringer. Kravet til en korrekt dimensioneret

Læs mere

Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne.

Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne. Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 269 Offentligt Folketingets Retsudvalg Basale krav til dokumentation i syns- og skønserklæringer Jeg opfordrer hermed retsudvalget til, at stramme gevaldigt op på

Læs mere

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager:

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Sag SAV-2015-41-3009 afgjort 5. maj 2015 Omhandler klage over politiets

Læs mere

.. NORDJYLLANDS POUTI Jyllandsgade 27 Postboks DANMARK ØRE DK

.. NORDJYLLANDS POUTI Jyllandsgade 27 Postboks DANMARK ØRE DK .. NORDJYLLANDS POUTI Jyllandsgade 27 Postboks 161 9100 Aalborg @postnord DANMARK 01400 ØRE DK2020227 Nordjyllands Politi Advokaturen for almene sager Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg Tlf. 96301448 - Fax

Læs mere

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Fakta om varmepumpe Designet ydelse med indbygget pumpecyklus 3,000 Ydelse ved 2 udetemperatur og 35 fremløbstemperatur Spørgsmål 2, A, B 8,000

Læs mere

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden.

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden. Tillæg til ansøgning om tredjeinstansbevilling Dette dokument er udarbejdet efter, at jeg 18. januar 2015, næsten var færdig med, at lave min dokumentation til støtte for min ansøgning om tredjeinstansbevilling

Læs mere

Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick

Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick Bedraget Syntes du, at beskrivelsen under VarmePumpeOrdningen var indviklet? Så kan det anbefales at sætte en kæmpestor kande kaffe over eller snuppe et par energidrikke ekstra. Bedrageri er strafbart

Læs mere

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Relevante spørgsmål Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Gas m³ Effekt kw Energi Spørgsmål 2 Varmepumpens ydelse

Læs mere

STATSADVOKATEN. Rødevej l. 2_ sal 8800 viborg DK Porto kentretleret. Kurt Kristian Pedersen. Ølsvej Hobro

STATSADVOKATEN. Rødevej l. 2_ sal 8800 viborg DK Porto kentretleret. Kurt Kristian Pedersen. Ølsvej Hobro Rødevej l. 2_ sal 8800 viborg 00790 DK4530018 Kurt Kristian Pedersen. Ølsvej 13 9500 Hobro Porto kentretleret Kurt Kristian Pedersen Ølsvej 13 9500 Hobro ~ DATO 29. juni 2015 JOURNAL NR. SAV-2015-42-0579

Læs mere

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Varmetabet Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Husets varmetab er summen af graddageafhængigt energiforbrug (GAF) og graddageuafhængigt energiforbrug (GUF). Graddageafhængigt

Læs mere

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro.

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro. NORDJYLLANDS Jyllandsgade 27 Postboks 161 9100 Aalborg POLITI 00580 ø E B 01

Læs mere

Kurt Pedersen Ølsvej Hobro Klage over Statsadvokaten i Viborgs afgørelser

Kurt Pedersen Ølsvej Hobro Klage over Statsadvokaten i Viborgs afgørelser Kurt Pedersen Ølsvej 13 9500 Hobro Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat. København, den 30. november 2010 J.nr. 2010-02-0138 MRY/MRY 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat B på vegne Advokatrådet (herefter kaldet klager) klaget over advokat C,

Læs mere

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe:

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe: Varmepumpen Varmepumpens specifikation Ifølge specifikationerne er den leverede varmepumpe på 8 kw. Denne ydelse er oplyst ved en udetemperatur på 2 og en fremløbstemperatur på 35. Dette er bekræftet i

Læs mere

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper.

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper. VarmePumpeOrdningen Der er kun medtaget relevante temperaturer i tabellerne. Alle beregninger er foretaget med reelle tal. Summerne kan afvige, da tallene er afrundede. Det er den viste sum, der er den

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. februar 2009 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2009-0091-0223 Dok.:

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for personfarlig

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til forældre og pårørende til et barn, der har været udsat for et seksuelt overgreb

RÅD OG VEJLEDNING. Til forældre og pårørende til et barn, der har været udsat for et seksuelt overgreb RÅD OG VEJLEDNING Til forældre og pårørende til et barn, der har været udsat for et seksuelt overgreb Indhold Denne pjece er skrevet til forældre og andre nære pårørende til børn, der har været udsat for

Læs mere

råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet

råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for personfarlig

Læs mere

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen:

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen: KALLE VESTERGAARD, INGENIØR Tlf. 98391930 Fax. 98391930 Bentevej 64, 9520 Skørping jysk-energi@mail.tele.dk Til Retten i Aalborg Rettens sagsnr. BS 11-399/2010 14. December 2010 Syns-og Skønserklæring

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for tyveri, indbrud, hærværk eller lignende.

Læs mere

råd og vejledning Til forældre og pårørende til et barn, der har været udsat for et seksuelt overgreb

råd og vejledning Til forældre og pårørende til et barn, der har været udsat for et seksuelt overgreb råd og vejledning Til forældre og pårørende til et barn, der har været udsat for et seksuelt overgreb Indhold Denne pjece er skrevet til forældre og andre nære pårørende til børn, der har været udsat for

Læs mere

Har du været udsat for en forbrydelse?

Har du været udsat for en forbrydelse? Har du været udsat for en forbrydelse? Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig En straffesags forløb Når politiet f.eks. ved en anmeldelse har fået kendskab til, at der er begået en forbrydelse,

Læs mere

Sag ved Byretten: BS /2010

Sag ved Byretten: BS /2010 Ansøgning om tredjeinstansbevilling Jeg indgiver hermed ansøgning til procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling til, med fri proces, at føre sag hos Højesteret. Sag ved Byretten: BS 1-3189/2010

Læs mere

Er der klaget over dig?

Er der klaget over dig? Er der klaget over dig? 1 Vejledning til politipersonale om klager til Politiklagemyndigheden 2 Politiklagemyndigheden behandler og træffer afgørelse i adfærdsklager og efterforsker sager, hvor der er

Læs mere

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager VEJLEDNING Stormrådet Dato: 5. maj 2015 Sag 14/09584-6 /SKI KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager Tlf. 41

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 88 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 16. marts 2010 Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Ny politiklageordning

Læs mere

Tvisten handler alene om de 5.1 mio. kr. (Th. Knudsen, Folketidende 27.3.2015)

Tvisten handler alene om de 5.1 mio. kr. (Th. Knudsen, Folketidende 27.3.2015) Tvisten handler alene om de 5.1 mio. kr. (Th. Knudsen, Folketidende 27.3.2015) Sagen handler om noget mere! - Afgivelse af urigtige oplysninger til kommunalbestyrelsen og pressen - Fejlagtig indberetning

Læs mere

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn... 1 Varmepumpe... 2 Pumpecyklus... 3 Afisningsperioder... 6 Elpatron... 7 Varierende udetemperatur... 8 Driftsomkostninger... 10 Fremløbstemperatur... 11

Læs mere

Er der klaget over dig?

Er der klaget over dig? Er der klaget over dig? 1 Vejledning til politipersonale om klager til Politiklagemyndigheden 2 Ved lov nr. 404 af 21. april 2010 om ændring af retsplejeloven er der indført nye regler om behandlingen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 8. december 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 8. december 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 8. december 2011 Sag 195/2010 Kroma A/S (advokat Christa Westergaard) mod Snaptun Frysehus A/S (advokat Michael Bach Jensen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Næstvedvej 315 Postnr./by: 4760 Vordingborg BBR-nr.: 390-020122 Energikonsulent: Kurt Mieritz Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Mieritz-Consulting

Læs mere

VEJLEDNING FOR SKØNSMÆND. Anvisning af skønsmænd

VEJLEDNING FOR SKØNSMÆND. Anvisning af skønsmænd PATENTAGENTFORENINGEN VEJLEDNING FOR SKØNSMÆND Anvisning af skønsmænd 1. Inden Patentagentforeningens skønsmandsudvalg bringer et foreningsmedlem i forslag som skønsmand i en retssag om industriel retsbeskyttelse,

Læs mere

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [indklagede] idømmes en disciplinær sanktion efter retsplejelovens 147 c, stk. 1.

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [indklagede] idømmes en disciplinær sanktion efter retsplejelovens 147 c, stk. 1. København, den 26. juni 2015 Sagsnr. 2015-215/CHN 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagsfremstilling: Ved anklageskrift af

Læs mere

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager VEJLEDNING Stormrådet Dato: 5. maj 2015 Sag 14/09584-6 /SKI KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager Tlf. 41

Læs mere

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr.

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmæglere MDE Claus Perregaard og Hans Kristensen v/chartis Europe Kalvebod Brygge 45 1560 København V Nævnet har modtaget klagen

Læs mere

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine Jeg købte en vidundermaskine Men fik leveret en helvedesmaskine 1 Temperatur Jeg købte en termostatstyret blandeshunt Hvorefter den gamle gulvvarme ikke længere fungerede Blandeshunt begrænsning 90,00

Læs mere

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag På et møde i Statsministeriet den 28. september 2011 fik Henrik Sass Larsen af Statsministeriets og Justitsministeriets departementschefer

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-1590/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Andersen, København K. Klagens tema: [Klager] har

Læs mere

HURRA - SUND FORNUFT! Vestre Landsret ændrer formkrav til flyttesyn

HURRA - SUND FORNUFT! Vestre Landsret ændrer formkrav til flyttesyn ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 8100 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014 Advokat Erik Aagaard Poulsen (H) Advokat

Læs mere

Udkast 26.5.2016 Vejledning om sanktion til medlemmer af en arbejdsløshedskasse

Udkast 26.5.2016 Vejledning om sanktion til medlemmer af en arbejdsløshedskasse Udkast 26.5.2016 Vejledning om sanktion til medlemmer af en arbejdsløshedskasse Indledning I bekendtgørelse nr. xx af xx er der fastsat regler om brug af sanktion efter 65 a, stk. 7, 85 e, stk. 5, 87,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Indgivelse af politianmeldelse for bedrageri mod klageren ved rejse på sin ægtefælles rejsekort

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Indgivelse af politianmeldelse for bedrageri mod klageren ved rejse på sin ægtefælles rejsekort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0161 Klageren: XX 6000 Kolding Indklagede: Sydtrafik CVRnummer: 29942897 Klagen vedrører: Parternes krav: Indgivelse af politianmeldelse

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede.

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. København, den 28. november 2014 Sagsnr. 2014-101/TRO 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Tue Vemmelund Sagsnr.: 2018-0035-0016 Dok.: 622407 UDKAST TIL TALE til brug

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig derfor til indklagede.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig derfor til indklagede. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Michael H. Jørgensen A/S Labæk 13 4300 Holbæk Ifølge retsbogsudskrift af 16. september 2009 fra retten i Holbæk blev den mellem parterne verserende retssag

Læs mere

Information om dine rettigheder

Information om dine rettigheder Information om dine rettigheder DIT BREV FRA OMBUDSMANDEN Du har modtaget et brev fra ombudsmanden. Brevet kan være et svar på en klage, du har sendt til os. Så kan du læse i brevet, om vi kan hjælpe dig

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde udarbejdet salgsopstilling den 25. april 2008. Det fremgår af salgsopstillingen bl.a.:

KENDELSE. Indklagede havde udarbejdet salgsopstilling den 25. april 2008. Det fremgår af salgsopstillingen bl.a.: 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. BoligRingen af 2005 ApS v/ DAHL Viborg Advokatpartnerselskab Lundborgvej 18 8800 Viborg Nævnet har modtaget klagen den 27. april 2010. Klagen angår

Læs mere

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 85 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1808738 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar

Læs mere

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015).

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015). D O M afsagt den 12. februar 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Michael Klejs Pedersen (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1750 15 Anklagemyndigheden mod E2

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.5 MWh Fjernvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.5 MWh Fjernvarme SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ringstedgade 19 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 4700 Næstved BBR-nr.: 370-19450 Energikonsulent: Bjarne Dickow Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Enkelte sager af mere generel interesse

Enkelte sager af mere generel interesse BILAG 1 Enkelte sager af mere generel interesse Dette bilag indeholder en beskrivelse af og kommentarer til enkelte sager af mere generel interesse om forsvarerens adgang til aktindsigt. 1. Forsvarerens

Læs mere

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E København, den 24. oktober 2011 Sagsnr. 2009 1321 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede, advokat. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 25. januar 2011 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Poul Erik Bech A/S v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Nævnet har modtaget klagen den 14. maj 2010. Klagen angår spørgsmålet,

Læs mere

Københavns Politi UNGERAPPORTEN Udarbejdet af Den Kriminalpræventive Sektion,

Københavns Politi UNGERAPPORTEN Udarbejdet af Den Kriminalpræventive Sektion, Københavns Politi UNGERAPPORTEN 2014-2015 - 2016 Udarbejdet af Den Kriminalpræventive Sektion, Københavns Politi Januar 2017 Indhold Forord... 3 Samlet antal sigtelser i Københavns politikreds: 2014-2016...

Læs mere

Vil du klage over politiet?

Vil du klage over politiet? Vil du klage over politiet? Den Uafhængige Politiklagemyndighed Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) er en selvstændig myndighed, der hverken hører under politiet eller anklagemyndigheden.

Læs mere

Hørsholm Kommune Politisk Administrativt Sekretariat Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm

Hørsholm Kommune Politisk Administrativt Sekretariat Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Hørsholm Kommune Politisk Administrativt Sekretariat Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Resumé: Statsforvaltningen finder ikke, at kommunen kan udbetale erstatning til en borger. Statsforvaltningen finder endvidere

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AH fra Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg den 7. juni 2017

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AH fra Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg den 7. juni 2017 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 434 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 1. juni 2017 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Sidsel Bøndergaard

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: Indklagede repræsenterede et tømrerfirma, der havde forestået arbejde på klagers ejendom. København, den 3. november 2008 MRY/JML J.nr.2008-02-0162 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes udtalelse i et brev. Datoen

Læs mere

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S D O M Afsagt den 16. januar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Julie Skat Rørdam, Søren Schou Frandsen (kst.) og Christian Schrøder (kst.) med domsmænd). 8. afd. nr. S-2438-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1434 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1434 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1434 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 14. november 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret

Læs mere

Aktindsigt i konsulentrapport om Fiskerikontrollen

Aktindsigt i konsulentrapport om Fiskerikontrollen Aktindsigt i konsulentrapport om Fiskerikontrollen Udtalt, at Fiskeriministeriet burde have givet en journalist aktindsigt i en konsulentrapport og i brevveksling med konsulentfirmaet, da materialet ikke

Læs mere

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift Nyhedsbrev Retssager og voldgift 03.07.2014 REFORM AF DEN CIVILE RETSPLEJE 3.7.2014 Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en reform af den civile retspleje, herunder reglerne om sagens forberedelse, beviser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Solbakken 6 Postnr./by: 3600 Frederikssund BBR-nr.: 250-003077 Energikonsulent: Per Johansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: PJ Arkitekt-

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0089 aq. København, den 8. marts 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0089 aq. København, den 8. marts 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 8. marts 2011 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Åløkken ApS v/ advokat Lars Høj Andersson Hunderupvej 71, Boks 1311 5100 Odense C Nævnet har modtaget klagen den 14. april 2010. Klagen

Læs mere

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Mindreårige udlændinge der er omfattet af ordningen 2.1. Personlige repræsentanter

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 Sag 209/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Trygve S. Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 15.

Læs mere

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Peter Schultz Jensen og Morten Nancke Dalumvej 17 5250 Odense SV Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede i salgsopstillingen

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Midtløkke 15 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-007044 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 Sag 205/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Hougaard) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 13. afdeling den 20.

Læs mere

ENERGIMÆRKNING BREJNING STRAND 103 7080 BØRKOP

ENERGIMÆRKNING BREJNING STRAND 103 7080 BØRKOP ENERGIMÆRKNING BREJNING STRAND 103 7080 BØRKOP SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Brejning Strand 103 Postnr./by: 7080 Børkop BBR-nr.: 630-005450 Energikonsulent: Jørn Olsen Programversion:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 151/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Georg Lett, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17. oktober

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Nyvej 4 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-006979 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: RL Byggerådgivning

Læs mere

867/11. xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Codan Forsikring A/S Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e :

867/11. xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Codan Forsikring A/S Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e : 867/11 Den 9. maj 2011 blev i sag nr. 78.797: xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx mod Codan Forsikring A/S Gl. Kongevej 60 1790 København V afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har haft

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 Sag 26/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den 21.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 Sag 56/2015 Advokat A kærer Østre Landsrets kendelse om rejseforbehold i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat A) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Til Retten i Aalborg

Til Retten i Aalborg KALLE VESTERGAARD, INGENIØR Tlf. 98 39 19 30 / 40 46 09 30 Bentevej 64, 9520 Skørping jysk-energi@mail.tele.dk Til Retten i Aalborg 03.05.2012 Besvarelse til supplerende syns-og skønstema 2 (sagsøgers)

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Arnakkegårds Alle 46 Postnr./by: 4390 Vipperød BBR-nr.: 316-008220 Energikonsulent: Stig Tange Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: factum2

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Østvej 1 Postnr./by: 4880 Nysted BBR-nr.: 376-012074 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Preben

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

10. Bestemmelse af kedelstørrelse

10. Bestemmelse af kedelstørrelse . Bestemmelse af kedelstørrelse Kapitlet beskriver metoder til bestemmelse af korrekt kedelstørrelse, der er en af de vigtigste forudsætninger for god forbrænding og god økonomi. Efter beskrivelse af forudsætninger

Læs mere

SCOP og Be10. Teknologisk Institut, Århus Dato: d. 12/11-2013

SCOP og Be10. Teknologisk Institut, Århus Dato: d. 12/11-2013 SCOP og Be10 Teknologisk Institut, Århus Dato: d. 12/11-2013 Hvorfor dette indlæg? Be10 er et dynamisk program der bruges i mange sammenhæng til bl.a. energiberegninger i bygninger. Viden omkring beregningsmetoden

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rosenlyparken 13 Postnr./by: 2670 Greve BBR-nr.: 253-125799 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Råd og vejledning Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Indhold Denne vejledning er til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel. For at du kan vejlede ofrene bedst muligt, får du denne

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Byggeriets Ankenævn Vejledningens formål er, at orientere om sagsgangen i Byggeriets Ankenævn og at gøre det nemmere at udfylde klageskemaet Byggeriets

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager som følge af, at der ikke var lavet tilstandsrapport.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager som følge af, at der ikke var lavet tilstandsrapport. 1 København, den 4. januar 2010 KENDELSE Klager ctr. DanBolig statsautoriseret ejendomsmægler Solvejg Ramkær ApS Smedegade 6 4200 Slagelse Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING. Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU. Dansk Boldspil-Union / DBU Elite

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING. Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU. Dansk Boldspil-Union / DBU Elite Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU INDHOLD Hvad er matchfixing? DBU's indsats mod matchfixing Forebyggelse Sagsbehandling Lovgivning

Læs mere

Vejledning til politipersonalet om politiklagenævnsordningen

Vejledning til politipersonalet om politiklagenævnsordningen Vejledning til politipersonalet om politiklagenævnsordningen ADV 5701-26 Indledning Ved lov nr. 393 af 14. juni 1995 om ændring af retspleje-loven er der indført et regelsæt om behandling af klager m.v.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

afsagt den 29. marts 2017

afsagt den 29. marts 2017 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 29. marts 2017 Sag BS-176/2016-VLR (3. afdeling) Peder Michael Bæk (advokat Trine Høgedal) mod Skive Kommune (advokat Jørgen Vinding) Retten i Viborg har den 10. februar

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Lysager 2A 3250 Gilleleje BBR-nr.: 270-006568 Energikonsulent: Peter Høeg Hagen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Peter

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 7 Adresse: Bakkedraget 17 Postnr./by: 6040 Egtved BBR-nr.: 621-262482-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere