3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?"

Transkript

1 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

2 Friklinik 2 Psykiatri og Social

3 Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling, og aktiviteterne lægges under BUC De kliniske medarbejdere og stabsfunktionen overføres til BUC Stillingen som ledende overlæge nedlægges I den nye samlede afdeling (BUC) gennemføres en rationalisering på stabsfunktionen svarende til 0,4 mio. kr. og ledelsen svarende til 0,5 mio. kr.

4 BUC 4 Psykiatri og Social

5 Konsekvenser af spareforslagene for BUC Den allerede planlagte besparelse på 7 mio. kr. gennemføres i Ungdomspsykiatrisk ambulatorium i Viborg flyttes til Herning

6 Konsekvenser af spareforslagene for BUC Derudover vil BUC blive berørt af strukturelle omlægninger Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik nedlægges, og aktiviteter lægges under BUC I den nye samlede afdeling (BUC) gennemføres en rationalisering på stabsfunktionen svarende til 0,4 mio. kr. og ledelsen svarende til 0,5 mio. kr.

7 Konsekvenser af spareforslagene for BUC BUC bliver berørt af de generelle besparelsesforslag, der gælder alle enheder: Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i BUC. Svarer til cirka 0,5 mio. kr.

8 Afdeling R 8 Psykiatri og Social

9 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling R Afdeling R bliver berørt af de generelle besparelsesforslag, der gælder alle enheder: Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri

10 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling R (fortsat) Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i Afdeling R. Svarer til cirka 0,75 mio. kr.

11 Afdeling Q 11 Psykiatri og Social

12 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling Q Afdeling Q vil blive berørt af strukturelle omlægninger Afdeling M nedlægges som selvstændig afdeling. Nogle aktiviteter bliver overført til andre afdelinger i AUH, herunder Afdeling Q. Et sengeafsnit fra Afdeling M flyttes til Viborg. Der skal omlægges et afsnit på Afdeling Q eller Afdeling P til hotelsenge. Opgaven med at behandle patienter fra Silkeborg Kommune flyttes til Regionspsykiatrien Midt Den konkrete fordeling af opgaver mellem Afdeling P og Q er endnu ikke afklaret.

13 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling Q Den konkrete fordeling af opgaver mellem Afdeling P og Q er endnu ikke afklaret. Der vil blive foretaget besparelser på stabsfunktionen i forbindelse med modtagelse af en del Afdeling M. Besparelser vil være 50% af det budget til stabsfunktion som modtages.

14 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling Q (fortsat) Derudover bliver Afdeling Q berørt af de generelle besparelsesforslag, der gælder alle enheder: Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i Afdeling Q. Svarer til cirka 1,3 mio. kr.

15 Afdeling P 15 Psykiatri og Social

16 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling P Afdeling P vil blive berørt af strukturelle omlægninger Afdeling M nedlægges som selvstændig afdeling. Nogle aktiviteter bliver overført til andre afdelinger i AUH, herunder Afdeling P. Et sengeafsnit fra Afdeling M flyttes til Viborg. Der skal omlægges et afsnit på Afdeling Q eller Afdeling P til hotelsenge. Opgaven med at behandle patienter fra Silkeborg Kommune flyttes til Regionspsykiatrien Midt.

17 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling P Afdeling P vil blive berørt af strukturelle omlægninger Den konkrete fordeling af opgaver mellem Afdeling P og Q er endnu ikke afklaret Der vil blive foretaget besparelser på stabsfunktionen i forbindelse med modtagelse af en del af Afdeling M. Besparelser vil være 50% af det budget til stabsfunktion som modtages.

18 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling P (fortsat) Derudover bliver Afdeling P berørt af de generelle besparelsesforslag, der gælder alle enheder: Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i Afdeling P. Svarer til cirka 0,9 mio. kr.

19 Afdeling M 19 Psykiatri og Social

20 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling M Afdeling M nedlægges som selvstændig afdeling, og nogle af aktiviteterne flyttes til den nye Regionspsykiatrien Midt (Viborg/Skive/Silkeborg) Dette omfatter følgende aktiviteter: Et sengeafsnit Behandling af patienter fra Silkeborg Kommune, herunder gerontopsykiatri

21 Konsekvenser af spareforslagene for Afdeling M (fortsat) De resterende aktiviteter forbliver på AUH Risskov under Afdeling Q og P. Følgende ændringer foretages: Fysioterapien decentraliseres Somatisk behandlergang nedlægges Stabsfunktionen overføres til Afdeling P og Afdeling Q I de nye samlede stabsfunktioner gennemføres en rationalisering på stabsfunktionen svarende til i alt 1,5 mio. kr. 21 Psykiatri og Social

22 Centralkøkken 22 Psykiatri og Social

23 Konsekvenser af spareforslagene for Centralkøkkenet Ændringer i sengekapaciteten på AUH Risskov vil medføre en tilpasning af køkkenfunktioner til det fremtidige antal senge

24 Konsekvenser af spareforslagene for Centralkøkkenet (fortsat) Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i Centralkøkkenet. Svarer til cirka 0,2 mio. kr.

25 Serviceafdeling 25 Psykiatri og Social

26 Konsekvenser af spareforslagene for Serviceafdelingen Den kommende udflytning af servicefunktioner til DNU betyder, at ledige stillinger besættes kun efter konkret vurdering. Det forventes at naturlig afgang uden genbesættelse af stillinger medfører en besparelse på 1,0 mio. kr. Udlicitering af rengøringsopgaven (foretaget i 2014) forventes at give en besparelse på 1,0 mio. kr.

27 Konsekvenser af spareforslagene for Serviceafdelingen (fortsat) Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i Serviceafdelingen. Svarer til cirka 0,5 mio. kr.

28 Randers 28 Psykiatri og Social

29 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Randers Regionspsykiatrien Randers bliver berørt af de generelle besparelsesforslag, der gælder alle enheder: Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri

30 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Randers (fortsat) Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i Regionspsykiatrien Randers. Svarer til cirka 0,75 mio. kr.

31 Silkeborg 31 Psykiatri og Social

32 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Silkeborg Nedlæggelse af Regionspsykiatrien Silkeborg som selvstændig afdeling og overførsel af aktiviteterne til den nye samlede Regionspsykiatrien Midt (Viborg/Skive/Silkeborg) I Psykiatriens Hus oprettes en ny stilling som koordinator (funktionsleder) med særlige opgaver for at sikre koordineringen og udviklingen af de interne opgaver i Psykiatriens Hus og samarbejdet med Silkeborg Kommune Staben i Regionspsykiatrien Silkeborg overføres til Regionspsykiatrien Midt. I den nye samlede stabsfunktion gennemføres en rationalisering på stabsfunktionen svarende til 1,3 mio. kr.

33 Horsens 33 Psykiatri og Social

34 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Horsens Den ambulante behandling, som foregår i Hedensted og Odder flyttes til Horsens. Der opnås en besparelse på 0,3 mio. kr., der i dag anvendes til husleje Opgaven med at behandle OPUS patienter fra Silkeborg Kommune flyttes til Regionspsykiatrien Midt

35 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Horsens (fortsat) Derudover bliver Regionspsykiatrien Horsens berørt af de generelle besparelsesforslag, der gælder alle enheder: Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri

36 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Horsens (fortsat) Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning Krav om effektivisering og/eller forenkling af arbejdsgange/procedurer Besparelser skal findes i budgettet i Regionspsykiatrien Horsens. Det svarer til cirka 0,8 mio. kr.

37 Vest 37 Psykiatri og Social

38 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Vest Samling af akutmodtagelsen i Herning Patienter, hvor der vurderes at være mulighed for, at der skal ydes tvang, samles i Herning Lukning af 17 senge i Holstebro ved behov kan åbnes 5 senge i Herning Omlægning af de resterende 12 senge i Holstebro til hotelsenge flyttes til Gødstrup i mio. kr. til en styrkelse af de ambulante tilbud og/eller opnormering ift. senge Afsat midler til sammen med kommunerne at udvikle en ny model for samarbejdet Den samlede besparelse i alt 7,0 mio. kr.

39 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Vest (fortsat) Derudover bliver Regionspsykiatrien Vest berørt af de generelle besparelsesforslag, der gælder alle enheder: Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri Krav om besparelser i udgifter til kørsel, mødeforplejning og effektivisering Besparelser skal findes i budgettet i Regionspsykiatrien Vest. Svarer til cirka 0,25 mio. kr.

40 Viborg-Skive

41 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Viborg-Skive Strukturelle ændringer: Nedlæggelse af Regionspsykiatrien Silkeborg som selvstændig afdeling og overførsel af aktiviteterne til Regionspsykiatrien Viborg-Skive, der skifter navn til Regionspsykiatrien Midt (Viborg/Skive/Silkeborg) Der flyttes et sengeafsnit fra AUH Risskov til Regionspsykiatrien Midt, Viborg. Patienter fra Silkeborg indlægges fremadrettet i Viborg Staben i Regionspsykiatrien Silkeborg overføres til Regionspsykiatrien Midt. Ved sammenlægningen forudsættes en rationalisering på stabsfunktionen svarende til 1,3 mio. kr. Psykiatriens Hus i Silkeborg bliver fastholdt i Regionspsykiatrien Midt

42 Konsekvenser af spareforslagene for Regionspsykiatrien Viborg-Skive (fortsat) Krav om øget produktivitet i ambulante funktioner Betyder højere aktivitetsmål i den ambulante psykiatri Krav om besparelser i udgifter til kørsel og mødeforplejning samt arbejdsgange og forenkling Besparelser skal findes i budgettet i Regionspsykiatrien Midt. Svarer til cirka 1,4 mio. kr.

43 SKU

44 Konsekvenser af spareforslagene for den regionale logopædbetjening En reduktion på 0,8 årsværk i logopædgruppen og områdeadministrationen. Besparelsen bliver på ca. 0,4 mio. kr. for den samlede logopædfunktion ved Specialområde Kommunikation og Undervisning I besparelserne vil der være fokus på tilpasning af serviceniveauet på tværs af neurorehabiliteringssengene på regionalt funktionsniveau i Region Midtjylland

45 Konsekvenser af spareforslagene for den regionale logopædbetjening (fortsat) Medfører reduktion af logopædfunktionerne i Lemvig, Holstebro og Skive fra Det skal nærmere konkretiseres i samarbejde med somatikken i løbet af Vil berøre 1-2 medarbejdere ved Specialområde Kommunikation og Undervisning. Arbejdsgruppen for besparelser om planlagte patientforløb har anbefalet en reduktion og samling af regionens sengepladser på regionalt funktionsniveau på Hammel Neurocenter. Hvis regionsrådet godkender spareforslaget, kan det have yderligere konsekvenser for logopædfunktionen under Institut for Kommunikation og Handicap.

46 Museum Ovartaci

47 Konsekvenser af spareforslagene for Museum Ovartaci Der har været drøftelser med Aarhus Kommune og sonderinger med flere museer omkring overtagelse af Museum Overtaci. Indtil videre er det ikke lykkedes at indgå aftaler om overtagelse af museet Aktuelt er der dialog med Aarhus Kommune om en evt. overtagelse af Museum Overtaci Regionsrådet besluttede på mødet den 20. juni 2012, at Museum Ovartaci videreføres uændret foreløbig frem til og med Set i lyset af psykiatriens udflytning til Skejby, foreslås det at nedlægge museet med udgangen af 2015.

48 PS Administrationen

49 Konsekvenser af spareforslagene for PS Administrationen Besparelsesforslag - PS administration i kr. Decentralisering af opgaver omkring patientsikkerhed til afdelinger 250 Omlægning af grunduddannelsesområdet Besparelser på mødeforplejning, kørsel, mere effektive arbejdsgange 200 Besparelsesforslag i alt Herudover overførsel af ressourcer til BI-enheden fra både psykiatri- og socialområdet Psykiatri og Social

50 Konsekvenser af spareforslagene for det administrative område i PS Omlægning af løn- og personaleområdet (besparelse på tværs af PS-administration og afdelinger/specialområder) i kr. Omlægning af opgaveløsning på Løn- og personaleområdet Besparelsesforslag i alt Øvrige besparelsesforslag (der påvirker det administrative område) i kr. Nedlæggelse af "PS-bladet" 350 Omlægning af skriftlig patientinformation 200 Besparelsesforslag i alt 550

51 Kommende besparelse på socialområdet Der forventes en takstreduktion på 3 % på socialområdet Det betyder en besparelse på cirka 1,0 mio. kr. i PS Administrationen Besparelsen tænkes i videst muligt omfang ind i sammenhæng med besparelsen i psykiatrien

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Tema 4: Psykiatrien. Side 1 af 47

Tema 4: Psykiatrien. Side 1 af 47 Introduktion... 2 1.1 Produktivitet og effektivitet... 6 2.1 Etablering af Regionspsykiatrien Midt... 10 2.2 Omlægning af voksenpsykiatriske senge på AUH Risskov... 13 2.3 Samling akutmodtagelse og lukning;

Læs mere

Tema 4: Psykiatrien. Side 1 af 43

Tema 4: Psykiatrien. Side 1 af 43 Oversigt over besparelsesforslag 2015 2019... 2 1.1 Produktivitet og effektivitet... 3 2.1 Etablering af Regionspsykiatrien Midt... 6 2.2 Omlægning af voksenpsykiatriske senge på AUH Risskov... 9 2.3 Omlægning

Læs mere

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri har nationalt

Læs mere

Oplæg om psykiatrien. Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland. Psykiatri og Social

Oplæg om psykiatrien. Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland. Psykiatri og Social Oplæg om psykiatrien Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland Psykiatri og Social Disposition Rammesætning Den nationale dagsorden Den regionale dagsorden

Læs mere

Regionernes budgetter for 2016

Regionernes budgetter for 2016 Notat vedrørende tendenser i regionernes budgetter for 2016 20. maj 2016 Regionernes budgetter for 2016 FOA har udarbejdet en gennemgang af de fem regioners budgetter for 2016 med fokus på de besparelser,

Læs mere

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet NOTAT Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet Regionshuset Viborg Regionsøkonomi, Budget og Analyse Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Belægningsprocenten er et mål for, hvor stor en del

Læs mere

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social Økonomiafdelingen Tingvej 15 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Opfølgning budgetforlig

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Psykiatri og Social. Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien

Psykiatri og Social. Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien Psykiatri og Social Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien Horsens.

Læs mere

Bilag: Udviklingen i fuldtidsstillinger og vikarudgifter for perioden Fuldtidsstillinger i de psykiatriske afdelinger.

Bilag: Udviklingen i fuldtidsstillinger og vikarudgifter for perioden Fuldtidsstillinger i de psykiatriske afdelinger. Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriens Økonomi- og Planlægningsafdeling Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Bilag: Udviklingen

Læs mere

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. udkast til: Referat af ekstraordinært møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. udkast til: Referat af ekstraordinært møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social 1. udkast til: Referat af ekstraordinært møde i Hoved-MEDudvalget

Læs mere

Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien

Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien Uddrag af lovgrundlaget Ligesom i somatikken sker indlæggelse,

Læs mere

På det administrative område og indenfor psykiatrien er taget udgangspunkt i de faktiske omkostninger, og disse områder indgår ikke i dette notat.

På det administrative område og indenfor psykiatrien er taget udgangspunkt i de faktiske omkostninger, og disse områder indgår ikke i dette notat. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi DRG -kontoret Bilag 2.5 Beskrivelse af økonomiske og aktivitetsmæssige forhold Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Omstillingen

Læs mere

PSL Nyhedsbrev 10. oktober 2011

PSL Nyhedsbrev 10. oktober 2011 Ansættelsesstoppet videreføres på visse områder Det er pr. 7. oktober besluttet at videreføre det nuværende ansættelsesstop for visse områder af Psykiatri og Social. Beslutningen er truffet på baggrund

Læs mere

Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer

Til koncernledelsen. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen. Fordeling af sparerammer Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Koncernøkonomi Til koncernledelsen Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fordeling af

Læs mere

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur:

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur: Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk 1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands fremsendte spareplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands fremsendte spareplan Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands fremsendte spareplan 2015-19 Region Midtjylland har den 27. april 2015 sendt Spareplan 2015-2019 i høring.

Læs mere

Status økonomi og aktivitet. Psykiatri og Social

Status økonomi og aktivitet. Psykiatri og Social Status økonomi og aktivitet Psykiatri og Social REGNSKAB 2012 Psykiatri Regnskab 2012 Regnskab 2012 1000 kr. Afdelinger 3.524 Statslige forskningsmidler 2.320 Centrale midler 6.190 I ALT (ekskl. satspuljer)

Læs mere

Et stramt budget 2016

Et stramt budget 2016 Budget 2016 Et stramt budget 2016 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2016. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Økonomi- og Aktivitetsrapport Året Psykiatri Økonomi- og aktivitetsrapport. Året 2015

Økonomi- og Aktivitetsrapport Året Psykiatri Økonomi- og aktivitetsrapport. Året 2015 Økonomi- og Aktivitetsrapport Året Psykiatri Økonomi- og aktivitetsrapport Året Økonomi- og Aktivitetsrapport Året Kommentar til månedsrapport pr. 10. februar 2016 Rapporten er fortsat delvis mangelfuld.

Læs mere

Sygefravær 2013 Psykiatri og Social

Sygefravær 2013 Psykiatri og Social Sygefravær 2013 Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Marts 2014 1. Indledning... 3 1.1 Datagrundlaget... 3 2. Samlet sygefravær i Psykiatri og Social... 5 3. Sygefravær på Specialområderne...

Læs mere

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Til Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Sekretariat, kommunikation og HR Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk

Læs mere

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 20. januar 2011 1-21-3-09 Tine Jørgensen tij@midttrafik.dk 8740 8205 Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Bestyrelsen for

Læs mere

Sygefravær 2015 Psykiatri og Social

Sygefravær 2015 Psykiatri og Social Sygefravær 2015 Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Maj 2016 1. Indledning... 3 1.1 Datagrundlaget... 3 2. Samlet sygefravær i Psykiatri og Social... 5 3. Sygefravær på Socialområdet...

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1).

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1). Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Årlig opgørelse over udviklingen i de regionale arbejdspladser Regionsrådet

Læs mere

Til Regions-MEDudvalget. Ekstra punkt til Regions-MEDudvalgets møde den 7. februar 2008:

Til Regions-MEDudvalget. Ekstra punkt til Regions-MEDudvalgets møde den 7. februar 2008: Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Til Regions-MEDudvalget Ekstra punkt til Regions-MEDudvalgets møde den 7. februar 2008: Orientering om høring i voksenpsykiatriens

Læs mere

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Budget 2014 Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2014. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder

Læs mere

Et stramt budget 2015

Et stramt budget 2015 Budget 2015 Et stramt budget 2015 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2015. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Scenarier for udmøntning af ramme på 25 mio. kr. til psykiatrien

Scenarier for udmøntning af ramme på 25 mio. kr. til psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Scenarier for udmøntning af ramme på 25 mio. kr. til psykiatrien 1. Baggrund Regionsrådet vedtog den 27.

Læs mere

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4.

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4. Udvikling i udgifter til fysioterapi og vederlagsfri fysioterapi i Region Midtjylland 2015-2016, svis (Opdatering ift. praksisplan side 19, figur 2) Bruttohonorar i 000 kr., faste priser (2016-PL) 70.000

Læs mere

HMU oplæg vedr. økonomi. Psykiatri og Social

HMU oplæg vedr. økonomi. Psykiatri og Social HMU 22.2.2012 oplæg vedr. økonomi Psykiatri og Social Besparelser i 2013 og 2014 på det sociale område Mio. kr. Budget 2013 Budget 2014 Samlet besparelse 19,7 43,8 Besparelse til udmøntning i specialområderne

Læs mere

Om Region Midtjylland

Om Region Midtjylland Om Region Midtjylland Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Informationsmøde for regionsrådskandidater den 9. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region

Læs mere

Læsevejledning: Forkortelsen RP henviser til Regionspsykiatrien, f.eks. er RP Horsens Regionspsykiatrien Horsens.

Læsevejledning: Forkortelsen RP henviser til Regionspsykiatrien, f.eks. er RP Horsens Regionspsykiatrien Horsens. Psykiatri og Social Administnen Psykiatriplanlægning Tingvej 15B Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Oversigt over ambulante teams i psykiatrien i Region Midtjylland

Læs mere

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet Region Midtjylland Koncernøkonomi Sagsbehandler Kirsten Bjerg Direkte telefon E-post kirsten.bjerg@rksk.dk Dato 4. maj 2015 Sagsnummer 15-011296 Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands

Læs mere

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Spareplan 2015-2019 Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Koncernledelsen i Region Midtjylland V. hospitalsledelsen, HEV www.regionmidtjylland.dk Budget-

Læs mere

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering Bilag 1 Til: Fra: Bilag til sagen: Kultur- og Sundhedsudvalget Sundhedsfremmecentret Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering I dette bilag præsenteres ledelsesinformation, som kan understøtte

Læs mere

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU Spareplan 2015-2019 Ortopædkirurgi HEV LMU - 28.04.2015 www.regionmidtjylland.dk Hvorfor skal vi spare Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse med byggerier

Læs mere

Omstillingsplan på det sociale område

Omstillingsplan på det sociale område Omstillingsplan på det sociale område Ved Gert Pilgaard RMU-møde den 24. februar 2012 www.regionmidtjylland.dk Disposition 1. Generelt om socialområdet 2. Udviklingstendenser 3. Rammeaftale 2012 konsekvenser.

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg

Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg Kontaktpersonordningen, Region Midtjylland 1. halvår 2012 Hospital Afdeling SKS-kode Antal journaler gennemgået ved audit Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg Målopfyldelse Antal

Læs mere

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien.

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan 2015-2019 Styregruppen har til

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Psykiatri og Social Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for udvidelse af Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen

Læs mere

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010.

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Hospitalsøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr.

Læs mere

Socialområdet et område med særlige vilkår

Socialområdet et område med særlige vilkår Socialområdet et område med særlige vilkår Temaoplæg og drøftelse i RMU den 15. september 2010 Ved socialchef Charlotte Rosenkrantz Josefsen www.regionmidtjylland.dk Disposition 1. Organisering 2. Tilbud

Læs mere

Dokumentation af takstudvikling fra 2011 til 2012. Favrskov Kommune. Opsumering 2012 31-05-2012. ekskl. rente og afsk.

Dokumentation af takstudvikling fra 2011 til 2012. Favrskov Kommune. Opsumering 2012 31-05-2012. ekskl. rente og afsk. avrskov Kommune ntal pladser ra 2011 lle pladser i 2011, afskrivninger, bidrag til og eventuelle reguleringer af over-/underskud 264 83.023 Pladser i 2011, der er nedlagt eller omlagt, så de ikke indgår

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Afrapportering fra psykiatriens Årsplan 2018

Afrapportering fra psykiatriens Årsplan 2018 Psykiatri og Social Administrationen Psykiatrilplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Afrapportering fra psykiatriens Årsplan 2018 Dato:

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ).

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ). Regionshuset Viborg Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Psykiatri og Social Planlægningsafdelingen Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Midtvejsevaluering

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Sparekatalog DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Baggrunden for sparemål 2016-2019 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav

Læs mere

Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer

Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer Budget 2012 Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands opgaver og Budget 2012. Du kan få et hurtigt overblik

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriens Økonomi- og Planlægningsafdeling Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Baggrundsnotat Etablering

Læs mere

Hospitalernes ledelsesberetning Region Midtjylland

Hospitalernes ledelsesberetning Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. september 2011 Hospitalernes ledelsesberetning Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Regionshospitalet Horsens og Brædstrup (Hospitalsenheden

Læs mere

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Totale antal dag og døgn pladser Favrskov kommune 142 181 142 160 Hedensted kommune - 38 - - Herning Kommune 1.004 451 780 310 Holstebro kommune 756 464 736 402

Læs mere

Udkast til nødplan for Regionspsykiatrien Vest

Udkast til nødplan for Regionspsykiatrien Vest Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Udkast til nødplan for Regionspsykiatrien Vest Det

Læs mere

Politisk aftale om spareplanen for 2015-2019

Politisk aftale om spareplanen for 2015-2019 Politisk aftale om spareplanen for 2015-2019 Mellem Socialdemokraterne, Det Radikale venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Danske Folkeparti og Venstre er der

Læs mere

Behandlingspsykiatri Arbejdstilsynets(At) aktuelle engagement i Psykiatri og Social Sagsnr Dato:

Behandlingspsykiatri Arbejdstilsynets(At) aktuelle engagement i Psykiatri og Social Sagsnr Dato: 2016 Arbejdstilsynets(At) aktuelle engagement i Psykiatri og Social Sagsnr. 1-13-3-55-15 Bespsykiatri Dato: 21-01-2016 R, AUH Risskov ESDH: 1-13-3-72-09 Afd. P, AUH Risskov ESDH: 1-13-3-36-11 Afd. Q, AUH

Læs mere

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet Budget 2008 Plads til ambitioner I Region Midtjylland har vi ambitioner. Ambitioner om at udvikle et sundhedsvæsen på højt internationalt niveau. Ambitioner om at sikre tidssvarende og højt specialiserede

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. Rammer og udfordringer for omstillingsplanen 2.5. Beskrivelse af økonomiske og aktivitetsmæssige forhold

Indholdsfortegnelse. 2. Rammer og udfordringer for omstillingsplanen 2.5. Beskrivelse af økonomiske og aktivitetsmæssige forhold Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Koncernledelsens oplæg 10. januar 2011 Bilag 1 Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg 2 Indholdsfortegnelse 2. Rammer og udfordringer

Læs mere

Spareplan 2015-2019 Sundhedsområdet. Koncernledelsens oplæg 27. april 2015. Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg

Spareplan 2015-2019 Sundhedsområdet. Koncernledelsens oplæg 27. april 2015. Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Spareplan 2015-2019 Sundhedsområdet Koncernledelsens oplæg 27. april 2015 Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...3 1.1 Baggrunden for spareplanen...3 1.2 Spareplanen

Læs mere

DNU Effektiviseringer

DNU Effektiviseringer DNU Effektiviseringer 23.11.2017 Netværksdage om sygehusbyggeri 12/9 2018 Anders Ryelund, Planlægning, Aarhus Universitetshospital Historik 2010: Region Midtjylland tilsagn om KF midler til DNU-projektet

Læs mere

Oversigt over besparelses- eller andre løsningsforslag i forbindelse med budget 2017

Oversigt over besparelses- eller andre løsningsforslag i forbindelse med budget 2017 Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 3866 5917 Fax Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721 Journal nr.:

Læs mere

Sparekatalog. Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel

Sparekatalog. Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel Sparekatalog Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel Baggrunden for sparemål 2016-2019 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse

Læs mere

Der er endvidere en række uheldige sociale konsekvenser af udviklingen, når voksenpsykiatrien tvinges til (for) tidlige udskrivelser.

Der er endvidere en række uheldige sociale konsekvenser af udviklingen, når voksenpsykiatrien tvinges til (for) tidlige udskrivelser. Psykiatri & Social HR Tingvej 15A, 2.th HMU-formandskabet Psykiatri og Social 8800 Viborg 78470251 www.rm.dk Carsten Balle Tel. 7847 2505 carsten.balle@ps.rm.dk Dato 06.10.15 Høringssvar fra LMU, afd.

Læs mere

Budget budget2009.indd budget2009.indd :38: :38:48

Budget budget2009.indd budget2009.indd :38: :38:48 Budget 2009 112-08-203budget2009.indd 1 10-11-2008 09:38:48 Budget med store udfordringer Region Midtjyllands mål er at have et sundhedsvæsen i verdensklasse. Det er fortsat regionsrådets ambition. Men

Læs mere

Politisk aftale om spareplanen for 2015-2019

Politisk aftale om spareplanen for 2015-2019 Politisk aftale om spareplanen for 2015-2019 Mellem Socialdemokraterne, Det Radikale venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Danske Folkeparti og Venstre er der

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Erfaringer fra indflytning og ibrugtagning af Psykiatrien i Skejby Niels Aller, driftschef

Erfaringer fra indflytning og ibrugtagning af Psykiatrien i Skejby Niels Aller, driftschef Erfaringer fra indflytning og ibrugtagning af Psykiatrien i Skejby Niels Aller, driftschef Erfaringer fra indflytning og ibrugtagning Tilløb Planlægning af udbuddet Byggeplanlægning Kontrolprocessen Tidsplaner

Læs mere

Region Midtjylland. Interne vikarkorps på regionens hospitaler. Bilag. til Regionsrådets møde den 26. september 2007. Punkt nr. 32

Region Midtjylland. Interne vikarkorps på regionens hospitaler. Bilag. til Regionsrådets møde den 26. september 2007. Punkt nr. 32 Region Midtjylland Interne vikarkorps på regionens hospitaler Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Viborg Hensigtserklæring nr. 4 Sundhedssekretariatet Skottenborg

Læs mere

1. Indledning... 3 2. Specialebeskrivelse... 3 3. Demografiske data... 4 4. Specialets organisering og planlægning... 5

1. Indledning... 3 2. Specialebeskrivelse... 3 3. Demografiske data... 4 4. Specialets organisering og planlægning... 5 1. Indledning... 3 2. Specialebeskrivelse... 3 3. Demografiske data... 4 4. Specialets organisering og planlægning... 5!"#$ % & (!) % & (! % & (!+ % (,-(#$. /01$. )+23&. )43// 5 644! 7 "4889/248:4)3/;:8

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

2. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 29. september 2010

2. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 29. september 2010 2. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 29. september 2010 Det budget 2011, som vi i dag har til 2. behandling i Regionsrådet kan bedst karakteriseres som stramt

Læs mere

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fælles HMU og AL-møde Mandag den 10. januar 2011 www.regionmidtjylland.dk Baggrund for arbejdet med omstillingsplanen Regionsrådet besluttede den 17. november 2010,

Læs mere

Sygefravær 2012 Psykiatri og Social

Sygefravær 2012 Psykiatri og Social Sygefravær Psykiatri og Social Indholdsfortegnelse: Psykiatri og Social Administrationen 1 1. Indledning... 3 1.1 Datagrundlaget... 3 2. Sygefraværet i Psykiatri og Social... 4 2.1 Sygefraværet i store

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

vejledning vejledning vejledning 18. juni 2015 Risikobaseret tilsyn Grøn Smiley vejledning At forflytning af patienter udføres fuldt forsvarligt

vejledning vejledning vejledning 18. juni 2015 Risikobaseret tilsyn Grøn Smiley vejledning At forflytning af patienter udføres fuldt forsvarligt Arbejdstilsynets(At) aktuelle engagement i Psykiatri og Social Sagsnr. 1-13-3-4-15 Dato: 4.12. Bespsykiatri Afdeling M, AUH Risskov ESDH: 1-13-3-35-11 Afdeling/afsnit Afdeling R, AUH Risskov ESDH: 1-13-3-72-09

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Formålet med notatet er at belyse forhold omkring personalenormeringen

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. Projektets titel: Bedre forløb og sammenhæng for borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug i Region Midtjylland. 2. Der er behov for en

Læs mere

LMU Viborg-Skive vil nedenfor afgive bemærkninger til de enkelte besparelsesforslag i Tema 4: Psykiatri.

LMU Viborg-Skive vil nedenfor afgive bemærkninger til de enkelte besparelsesforslag i Tema 4: Psykiatri. Regionspsykiatrien Viborg-Skive Søndersøparken 1 DK-8800 Viborg Tel. +45 7847 4000 www.rm.dk HMU Sparekatalog 2015-2019 Høringssvar fra LMU, Regionspsykiatrien Viborg-Skive LMU er klar over, at Region

Læs mere

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Midtjylland

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Midtjylland Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Midtjylland Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Udviklingen i anvendelsen af FMK

Udviklingen i anvendelsen af FMK Udviklingen i anvendelsen af FMK Perioden okt. 2014 august 2015 www.regionmidtjylland.dk Indledning Fælles Medicinkort (FMK) er et af de vigtigste nye initiativer ift. patientsikkerheden og FMK er nu det

Læs mere

'("!("$ " - "."'(" $$1 "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 %0#$ 1/"%3 %!( " "1""!("!" Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: !

'(!($  - .'( $$1 !(!(0 $ 2$ 5( $ &'(6 %0#$ 1/%3 %!(  1!(! Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: ! !"#$%$ &'(")*+, & '("!("$ " - "."'(" /"("0""!1 $ &"/'% +"'")*+,-"/2!.#$% "!("3'40""!('("'3'3 "0"$ 0"0", ""1$""'"0 "#$1"%'0#$ $!&"( $ " "%"'0!!$"0"( $$1 "!(!"(0" '"!!/'' "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 7"""0#$,"/

Læs mere

vejledning vejledning vejledning 18. juni 2015 Risikobaseret tilsyn Grøn Smiley vejledning At forflytning af patienter udføres fuldt forsvarligt

vejledning vejledning vejledning 18. juni 2015 Risikobaseret tilsyn Grøn Smiley vejledning At forflytning af patienter udføres fuldt forsvarligt Arbejdstilsynets(At) aktuelle engagement i Psykiatri og Social Sagsnr. 1-13-3-4-15 Dato: 21.12. Bespsykiatri Afdeling M, AUH Risskov ESDH: 1-13-3-35-11 Afdeling/afsnit Afdeling R, AUH Risskov ESDH: 1-13-3-72-09

Læs mere

Psykiatriplan

Psykiatriplan Psykiatriplan 2015-2020 Præsentation borgermøde i Aars 19. marts 2015 v. Psykiatridirektør Per Lund Sørensen Hovedvision for Psykiatrien 2015-2020 Patienter og pårørende oplever sikre og effektive patientforløb

Læs mere

Bilag. Kultur- og Sundhedsudvalget. Sundhedsfremmecentret. 3. budgetopfølgning 2015 ledelsesinformation på sundhedsområdet

Bilag. Kultur- og Sundhedsudvalget. Sundhedsfremmecentret. 3. budgetopfølgning 2015 ledelsesinformation på sundhedsområdet Bilag Til: Fra: Bilag til sagen: Kultur- og Sundhedsudvalget Sundhedsfremmecentret 3. budgetopfølgning 2015 ledelsesinformation på sundhedsområdet I dette bilag præsenteres 3. budgetopfølgning samt ledelsesinformation,

Læs mere