AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences"

Transkript

1 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal sider i opgavesættet (incl. forsiden): 5 Eksamensdag: Torsdag den 10. august 2017 kl Eksamenslokaler: Tilladte medbragte hjælpemidler: Alle herunder batteridrevet pc som opslagsværk og internetadgang Materiale der udleveres til eksaminanden: Intet ud over opgaveteksten

2 2 Opgave 1 Den italienskfødte Roberto Rossi havde gennem flere år været ansat som salgsdirektør i en stor dansk modekoncern, der havde hovedsæde i København. I maj måned 2014 havde Roberto Rossi erhvervet nominelt aktier i et lokalt unoteret vinimportselskab for kr svarende til en anskaffelseskurs på 75. Investeringen i vinimportselskabet viste sig imidlertid hurtigt at være mindre vellykket. Som følge af uoverensstemmelser i ejerkredsen blev selskabet således opløst ved likvidation den 5. januar 2015, hvor der blev givet meddelelse om likvidationen til Erhvervsstyrelsen. Roberto Rossi modtog den 31. januar 2015 en likvidationsudlodning på kr Roberto Rossi havde gennem mange år haft en drøm om at etablere sig som vinavler i Italien. I samråd med sin hustru, Birgitte, besluttede han sig for at realisere drømmen og opsagde derfor sin stilling som salgsdirektør med fratrædelse den 31. marts Ægteparret udlejede pr. 1. april 2016 deres lejlighed i Hellerup uopsigeligt fra udlejers side for en tre års periode og flyttede pr. samme dato ind i en nyerhvervet landejendom lidt uden for Torino. Af bomuligheder i Danmark havde familien herefter alene et 110 m 2 helårsisoleret luksussommerhus, som var beliggende i Nordsjælland. Sommerhuset var som hidtil tænkt benyttet i forbindelse med ferier. Tilbage i februar måned 2015 havde Roberto Rossi købt nominelt kr aktier i det børsnoterede IT-selskab Expansion A/S for kr svarende til en anskaffelseskurs på 100. I september måned 2015 købte Roberto Rossi yderligere nominelt kr aktier i Expansion A/S for kr svarende til en anskaffelseskurs på 150. Aktieerhvervelserne i hhv. februar og september måned 2015 udgjorde baggrunden for, at Roberto Rossi i januar måned 2016, hvor kursen på aktier i Expansion A/S kunne fastsættes til 200, havde modtaget pålydende kr fondsaktier. Umiddelbart forud for fraflytningen havde Roberto Rossi til brug for finansieringen af den nyerhvervede landejendom i Italien solgt hovedparten af sin aktieportefølje i Expansion A/S. Han havde således den 28. marts 2016 solgt nominelt kr for kr svarende til en afståelseskurs på 200. Spørgsmål 1.1.: Der ønskes en begrundet redegørelse for, hvilke skattemæssige problemstillinger der aktualiseres for Roberto Rossi og Birgitte Rossi som følge af det skitserede hændelsesforløb. Roberto Rossi var ikke i tvivl om, at flytningen til Italien havde været det helt rigtige for ham. Det samme kunne man ikke sige om Birgitte. Hun havde svært ved at skabe kontakter, og hendes ensomhed havde afstedkommet et betydeligt alkoholmisbrug. Roberto og Birgitte Rossi enedes den 1. august 2016 om at ophæve samlivet og blev skilt pr. 1. oktober Det blev mellem Roberto og Birgitte Rossi aftalt, at Roberto månedligt skulle betale Birgitte et underholdsbidrag på kr med virkning fra tidspunktet for samlivsophævelsen. Den 1. august 2016 flyttede Birgitte Rossi ind hos sin mor i Korsør med alt sit bohave.

3 3 Efter flytningen til Italien havde Roberto Rossi fra sin ejendom i Italien etableret et online salg af italienske kvalitetsvine til kunder i Danmark. Vinene blev leveret til et lager i Ballerup, hvor kunderne kunne afhente deres vinbestillinger hver den første og tredje mandag i måneden mellem kl. 16 og 18. Nettooverskuddet fra vinsalget havde i 2016 udgjort kr Roberto Rossi havde tilbragt en uges ferie i Danmark i julen 2016, hvor han havde forelsket sig i Louise Lynge. Louise Lynge havde imidlertid af arbejdsmæssige årsager ikke mulighed for at slå sig ned i Italien. I stedet tilbragte parret mest mulig tid sammen i Louise Lynges lejlighed i Hellerup. Roberto Rossi havde flyttet en mindre del af sit bohave til Louises lejlighed, mens den resterende del af bohavet fortsat befandt sig på landejendommen i Italien. Under sine ophold i lejligheden i Hellerup havde Roberto Rossi varetaget en begrænset mængde arbejdsopgaver. I perioden fra januar til juni måned 2017 havde Roberto Rossi tilbragt i alt 50 dage i Danmark, og han havde i 6 af dagene deltaget i møder med en række danske vinimportører med henblik på indgåelse af leverandøraftaler. Roberto Rossi havde desuden i perioden fra 1. juni-31. januar 2016 tilbragt 20 dage i sommerhuset på Nordsjælland, men havde ikke varetaget arbejdsmæssige opgaver i forbindelse hermed. Spørgsmål 1.2.: Der ønskes en begrundet redegørelse for, hvilke skattemæssige problemstillinger der aktualiseres som følge af det skitserede hændelsesforløb for hhv. Roberto Rossi og Birgitte Rossi.

4 4 Opgave 2 Bent Birn havde i flere år været ansat som indkøbschef i Dansk Konsumvarer A/S, der drev en landsdækkende supermarkedskæde. I april 2015 havde Bent Birn afholdt et møde med en potentiel leverandør fra Tyskland, og Bent Birn havde aftenen forinden inviteret repræsentanten med medrejsende ægtefælle på en middag på en gourmetrestaurant. Med henblik på at etablere gode personlige kontakter til leverandøren deltog Bent Birns hustru, Agnete Birn, tillige i middagen. Middagen for de 4 deltagende personer kostede kr. i henhold til restaurantens faktura udstedt til Dansk Konsumvarer A/S, og Bent Birn havde betalt beløbet over sit private kreditkort. Den følgende dag havde Bent Birn fået beløbet refunderet af Dansk Konsumvarer A/S ved udleveringen af fakturaen fra restauranten. Dansk Konsumvarer A/S lagde vægt på personalepleje og tilbød bl.a. de ansatte et abonnement til et fitnesscenter til en årlig værdi af kr., som Bent Birn dog ikke havde benyttet sig af. Dansk Konsumvarer A/S tilbød også en renseriordning, hvorefter direktionen uden udgift kunne få afhentet skjorter, habitter mv. en gang om ugen fra arbejdspladsen til rensning og presning, således at det afhentede tøj blev returneret den følgende uge. Ordningen skyldtes, at Dansk Konsumvarer A/S lagde vægt på, at direktionen var nobelt påklædt. Bent Birn havde benyttet sig af renseriordningen og havde herved i 2015 sparet kr. i udgifter til rensning og presning mv. Da Dansk Konsumvarer A/S havde en særaftale med renseriet om 25 % rabat, havde selskabets udgift til rensning og presning af Bent Birns tøj alene udgjort kr. I december 2015 blev det klart, at Bent Birn havde afholdt hemmelige møder med en konkurrent om en mulig ansættelse hos denne, og da Dansk Konsumvarer A/S havde opfattet dette som en illoyal handlemåde, var Bent Birn blevet afskediget den 16. december 2015 til øjeblikkelig fratræden. Ved den ordinære lønudbetaling den 22. december 2015 havde Bent Birn derfor modtaget i alt kr. før skat. Beløbet blev opgjort som Bent Birns løn for december 2015 kr. på kr. og hans løn i opsigelsesperioden frem til 1. juli 2016 på kr. dvs. 6 måneder á kr. Dansk Konsumvarer A/S havde i første omgang afvist at udbetale den kontraktmæssige fratrædelsesgodtgørelse på kr. men efter at Bent Birns advokat var trådt ind i sagen, havde Dansk Konsumvarer A/S udbetalt beløbet den 1. marts Efterfølgende havde Bent Birn modtaget en regning fra advokaten på kr., der straks var blevet betalt. Spørgsmål 1: Hvilke skatteretlige problemstillinger aktualiserer ovennævnte begivenhedsforløb for Bent Birn, Agnete Birn og Dansk Konsumvarer A/S?

5 5 Bent Birn havde i 2004 for en kontantbetaling på kr. erhvervet en jagthytte beliggende på en m 2 stor grund, der grænsede op til et større skovareal på Djursland. Grunden var beliggende i landzone uden udstykningsmuligheder, og hytten bestod af et opholdsrum på 40 m 2 med 4 sovepladser samt køkkenfaciliteter, ligesom der forefandtes et mindre toilet. Der var indlagt elektricitet, og hytten havde egen vandboring og spildevandsafløb. I efteråret 2015 udbød Bent Birn jagthytten med tilhørende grund til salg for kr. kontant, svarende til den offentlige vurderingssum og en indhentet værdiansættelse fra en ejendomsmægler. Bent Birn indgik imidlertid en salgsaftale i december 2015 med Dennis Dohn, hvorefter ejendommen pr. 1. januar 2016 blev overdraget til denne for en nominel afståelsessum på kr. bestående af en kontantbetaling af kr. og ved udstedelse af et pantebrev med et pålydende på kr. Ifølge pantebrevets indhold skulle dette afdrages over 4 år med betaling af et afdrag på kr., hver den 31. december, første gang den 31. december 2016 og forrentes med en rente på 10 % p.a. (pr. år) af den til enhver tid værende hovedstol fra 1. januar Renten skulle betales samtidig med afdragene første gang den 31. december Den 1. juli 2016 overdrog Bent Birn pantebrevet til Erik Erd til kurs 80 svarende til en overdragelsessum på kr. Det blev aftalt mellem parterne, at Erik Erd skulle godtgøre Bent Birn de pr. 1. juli 2016 vedhængende renter på kr., hvorfor Erik Erd foruden overdragelsessummen på kr. betalte kr. Dennis Dohn betalte ikke ydelsen på pantebrevet pr. 31. december 2016, da han afventede udbetalingen af en større arv. Da arven blev udbetalt, indfriede Dennis Dohn den 1. marts 2017 pantebrevet og betalte i alt kr. til pantebrevets indtrådte kreditor, Erik Erd. Beløbet udgjorde restgælden på pantebrevet: kr.; forfalden rente for perioden 1. januar december 2016: kr. og påløbet rente for perioden 1. januar februar 2017: kr., i alt kr. Spørgsmål 2: Hvilke skatteretlige problemstillinger aktualiserer ovennævnte begivenhedsforløb for Bent Birn, Dennis Dohn og Erik Erd?

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2015. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2015. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2015 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017

Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017 Modtagelse af likvidationsprovenu vedrørende aktierne i Enzymes A/S Det bør indledningsvist fastslås, at aktionærernes rettigheder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2015 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2014. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2014. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig eksamen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2019 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

Dagens kodeord er: OM SKAT E 2012. AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2012. Business and Social Sciences

Dagens kodeord er: OM SKAT E 2012. AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2012. Business and Social Sciences 1 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2012 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Antal sider i

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2015. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2015. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2015 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2014. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2014. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2012 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig eksamen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

Spørgsmål 1.1 Giv en begrundet redegørelse for de skattemæssige konsekvenser for Børge Buhl, som det angivne begivenhedsforløb giver anledning til.

Spørgsmål 1.1 Giv en begrundet redegørelse for de skattemæssige konsekvenser for Børge Buhl, som det angivne begivenhedsforløb giver anledning til. 2 Opgave 1 Anders Arnt drev selvstændig, personlig virksomhed omfattende køb og salg af kostbare antikviteter, herunder især møbler og kunstgenstande fra 1800-tallet. Anders Arnt samarbejdede med Børge

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2013 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

Spørgsmål 1.1: Giv en begrundet redegørelse for de skatteretlige problemer, som ovenstående begivenhedsforløb

Spørgsmål 1.1: Giv en begrundet redegørelse for de skatteretlige problemer, som ovenstående begivenhedsforløb 2 Opgave 1 Sylvia Sejersen havde i mange år arbejdet som skuespiller og scenekunstner m.v. I de senere år havde hun ikke haft fast engagement, men alene enkeltstående arbejdsopgaver, herunder showet En

Læs mere

Spørgsmål 1.1: Hvorledes influerer den modtagne fratrædelsesgodtgørelse på Anne Albertsens indkomstopgørelse?

Spørgsmål 1.1: Hvorledes influerer den modtagne fratrædelsesgodtgørelse på Anne Albertsens indkomstopgørelse? 2 Opgave 1 Anne Albertsen havde gennem en årrække været beskæftiget i kosmetikfirmaet Beauty A/S, hvor hun senest havde haft funktion som salgschef. Selskabet havde imidlertid igennem længere tid været

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2019 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

1. Erstatning for Arnold Andersens totalskadede private Mercedes, som ikke var kaskoforsikret:

1. Erstatning for Arnold Andersens totalskadede private Mercedes, som ikke var kaskoforsikret: 2 Opgave 1 Den 63-årige Arnold Andersen måtte i foråret 2002 opgive at drive sit autoværksted omfattende reparation af og handel med brugte biler fortrinsvis af mærket Mercedes. Erhvervsophøret med hertil

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Omprøve, august 2014 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS/Jura Eksamensdato: 18. august 2017

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 og EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

Parcelhusreglen og skilsmisser

Parcelhusreglen og skilsmisser - 1 Parcelhusreglen og skilsmisser Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Parcelhuse og ejerlejligheder kan sælges skattefrit, når ejeren eller hans husstand har beboet boligen. Loven siger dog

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Hovedområde: BSS /Jura Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Eksamensdato:

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 5. august 2019

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 8210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 6 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 22. maj 2014

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

Bodeling ændring af bodelingsoverenskomst - udredelse af pengekrav ved salg af fast ejendom - SKM2012.578.LSR.

Bodeling ændring af bodelingsoverenskomst - udredelse af pengekrav ved salg af fast ejendom - SKM2012.578.LSR. - 1 Bodeling ændring af bodelingsoverenskomst - udredelse af pengekrav ved salg af fast ejendom - SKM2012.578.LSR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E00 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 21. maj 2019 Fra

Læs mere

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V.

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har påført klagerne et

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. juni 2010 Sag 319/2007 (2. afdeling) Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat H. C. Vinten) mod Jet-Trade ApS (advokat Tom Deichmann) I tidligere instans er

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen OMPRØVE, august 2018 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

ARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

ARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen ARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Sommereksamen, Maj 2016 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret

Læs mere

Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13

Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13 1 Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Udgifter til alkoholafvænning: Der lægges op til en diskussion af dels, hvorvidt Bjørn Busk skal beskattes af udgiften til alkoholbehandling

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 og 421151E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: OMPRØVE, august 2016 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype: AO Antal sider i opgavesættet

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA: 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 19. februar

Læs mere

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 1. del. Erhvervsøkonomi 2. delprøve. Eksamen, juni Onsdag den 11. juni 2008 kl

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 1. del. Erhvervsøkonomi 2. delprøve. Eksamen, juni Onsdag den 11. juni 2008 kl Side 1 af 5 sider Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 1. del Erhvervsøkonomi 2. delprøve Eksamen, juni 2008 Onsdag den 11. juni 2008 kl. 14.00-18.00 Alle hjælpemidler er tilladt. Det betyder bøger, noter,

Læs mere

RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001

RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001 1 RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Værktøj Det er i opgaven oplyst, at erhvervelsen af værktøjet var nødvendigt for Anders Albertsen til bestridelsen af arbejdet. Uanset at formodningen

Læs mere

Personalehåndbogen bliver gennemgået hvert år af ledelsen, hvor der kan ske ændringer. Medarbejderne vil blive informeret om dette.

Personalehåndbogen bliver gennemgået hvert år af ledelsen, hvor der kan ske ændringer. Medarbejderne vil blive informeret om dette. Personalehåndbog 1 Indledning Denne personalehåndbog er tænkt som en hjælp for alle medarbejdere. Personalehåndbogen kan bruges som et opslagsværk, hvor man kan søge oplysninger om virksomheden, personalegoder

Læs mere

Personalegoder. Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Personalegoder. Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Personalegoder Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Forord Gratis guide til selvstændige om personalegoder Denne guide udgives af Salary og er den første i en række af værdifulde guides

Læs mere

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v.

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. - 1 Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en principiel dom af 27/11 2013 truffet afgørelse om værdiansættelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, december Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, december Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen OMPRØVE, december 2016 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse Skatteret 1 - Omprøve august 2014 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Arveforskuddet Det bør af besvarelsen fremgå, at arveforskud sidestilles med gaver, jf. BAL 22, stk. 3. Der skal derfor som

Læs mere

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1 RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Erstatning a) Beskatning Besvarelsen bør indeholde en redegørelse for, hvorledes de pådømte erstatningskrav beskattes. Redegørelsen foretages

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet en fejlagtig salgsprovenuberegning og derfor skal betale godtgørelse til klager.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet en fejlagtig salgsprovenuberegning og derfor skal betale godtgørelse til klager. 1 København, den 6. december 2010 KENDELSE Klager ctr. EDC Ejendomscentret Odder A/S Rosensgade 15 8300 Odder Nævnet har modtaget klagen den 26. maj 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet

Læs mere

Hjemmeopgave 3. Afleveringsfristen ses på opgaveoversigten. For sent afleverede opgaver rettes ikke.

Hjemmeopgave 3. Afleveringsfristen ses på opgaveoversigten. For sent afleverede opgaver rettes ikke. Hjemmeopgave 3 Hjemmeopgave 3 er eksamensopgaven fra 2014 i Ejendomsinvestering og finansiering. Til eksamen er der fire timer til at løse de fem opgaver. Aflever til følgende e-mail: opgaver@ejendomsforeningen.dk

Læs mere

Arbejdernes B/S i Vordingborg Den 29.01.2014 Afd. 14

Arbejdernes B/S i Vordingborg Den 29.01.2014 Afd. 14 Arbejdernes B/S i Vordingborg Den 29.01.2014 Afd. 14 Marienbergvej 79 Kunderådgiver NDB Ejd.nr. 416736-1 4760 Vordingborg Matr. nr. 141 a m.fl. Ejerlav Ore, Vordingborg Jorder Beliggenhed Hørvænget Kunde

Læs mere

Vordingborg B/S afd. 163 Den 29.01.2014

Vordingborg B/S afd. 163 Den 29.01.2014 Vordingborg B/S afd. 163 Den 29.01.2014 Rådhustorvet 15 Kunderådgiver NDB Ejd.nr. 604991-3 4760 Vordingborg Matr. nr. 3 a Ejerlav Lendemarke, Stege Jorder Beliggenhed Ørnebjerg Haven 1-12 Kunde Vordingborg

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS/Jura Eksamensdato: 19. februar 2015

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 17. august 2015

Læs mere

En virksomhed har følgende aftale med sit pengeinstitut vedr. kassekreditten:

En virksomhed har følgende aftale med sit pengeinstitut vedr. kassekreditten: 15. Finansiering Opgave 15.1 En virksomhed har følgende aftale med sit pengeinstitut vedr. kassekreditten: 1. Kassekredittens maksimum er kr. 1.200.000. 2. Nominel rente af kassekreditten er 12% p.a. +

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere

Personalehåndbog Per Pedersen A/S

Personalehåndbog Per Pedersen A/S Personalehåndbog Per Pedersen A/S Indledning Denne personalehåndbog er tænkt som en hjælp for alle medarbejdere. Personalehåndbogen kan bruges som et opslagsværk, hvor man kan søge oplysninger om virksomheden,

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014 Opgave 1 Hanne og Morten indgik ægteskab i 2009. De flyttede sammen i Hannes velbeliggende villa. Begge bidrog til de fælles udgifter. Hanne havde en årlig nettoindtægt

Læs mere

Arbejdernes B/S i Vordingborg Den Afd. 28

Arbejdernes B/S i Vordingborg Den Afd. 28 Arbejdernes B/S i Vordingborg Den 29.01.2014 Afd. 28 Marienbergvej 79 Kunderådgiver NDB Ejd.nr. 935393-1 4760 Vordingborg Matr. nr. 125 Ejerlav Vordingborg Bygrunde Ejl. nr. 2 Beliggenhed Algade 104 Kunde

Læs mere

Business and Social Sciences Fakultet Eks. termin: Reeksamen august Eksamensdag: Mandag Dato: 8. Måned: august År: 2016 kl kl. 14.

Business and Social Sciences Fakultet Eks. termin: Reeksamen august Eksamensdag: Mandag Dato: 8. Måned: august År: 2016 kl kl. 14. 1 Formular II = side 1 A A R H U S U N I V E R S I T E T Business and Social Sciences Fakultet Eks. termin: Reeksamen august 2016 Juridisk Kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Fag: Opgavetype: 2.

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem Direktør (herefter kaldet Direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: Og Selskabet (herefter kaldet Selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: er d.d.

Læs mere

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v.

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v. BA. ØKONOMI-STUDERENDE Sommereksamen 2016 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010083 International Handelsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle (Den anførte vægtning af opgaverne er vejledende). Baggrund

Læs mere

Debitor erkender at skylde kreditor den angivne hovedstol

Debitor erkender at skylde kreditor den angivne hovedstol ================================================================================================== REALKREDITPANTEBREV ==================================================================================================

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august 2015. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august 2015. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: OMPRØVE, august 2015 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007. for COMENDO A/S

AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007. for COMENDO A/S Bilag 1 Vilkårene for udstedelsen af tegningsoptionerne, nominelt DKK 320.575, jf. vedtægternes 6.4, er følgende: AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007 for COMENDO A/S CVR-nr. 26 68 56 21 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde

Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde 22. november 2018 Fondsbørsmeddelelse nr. 176 Side 1 af 10 Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde Vedlagt følger materiale, der vil blive gennemgået på det ekstraordinære obligationsejermøde

Læs mere

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne, idet

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. september 2018 Sag 254/2017 (2. afdeling) Skatteministeriet (advokat Bodil Søes Petersen) mod A og B (advokat Christian Dahlager for begge) Biintervenient til støtte

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand Nævnet har modtaget klagen den 18. april 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Sommereksamen 2013 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 19.

Læs mere

Claus Munk. kap. 1-3. Afdeling for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet Esben Kolind Laustrup

Claus Munk. kap. 1-3. Afdeling for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet Esben Kolind Laustrup Claus Munk kap. 1-3 1 Dagens forelæsning Grundlæggende introduktion til obligationer Betalingsrækker og låneformer Det danske obligationsmarked Pris og kurs Effektive renter 2 Obligationer Grundlæggende

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 184-2012 KK mod Ejendomsmæglerfirmaet AA A/S afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 19. juni 2012 har KK indbragt ejendomsmæglerfirmaet AA A/S og ejendomsmægler YY for

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet Vintereksamen 2004/05 Matematik-økonomi studiet Omkostninger og Regnskab 2 (2003-ordning) (701203GR0003) Opgavetype:

Det Naturvidenskabelige Fakultet Vintereksamen 2004/05 Matematik-økonomi studiet Omkostninger og Regnskab 2 (2003-ordning) (701203GR0003) Opgavetype: Det Naturvidenskabelige Fakultet Vintereksamen 2004/05 Matematik-økonomi studiet Omkostninger og Regnskab 2 (2003-ordning) (701203GR0003) Opgavetype: Skriftlig eksamensopgave Antal sider i opgavesættet

Læs mere

Byggeriet forløb i overensstemmelse med tidsplanen, hvorfor Betina Hansen udbetalte både 1. og 2. rate af entreprisesummen til Hans Ebert.

Byggeriet forløb i overensstemmelse med tidsplanen, hvorfor Betina Hansen udbetalte både 1. og 2. rate af entreprisesummen til Hans Ebert. Handelshøjskolen i Århus BA-ØKONOMI HA(jur.) HA(jur.) i skat. 2. DEL VINTEREKSAMEN 2007/2008 Skriftlig prøve i: 25042 Formueret II Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Hovedentreprenør Hans Ebert (HE)

Læs mere

Erstatning for opgivelse af lejemål - SKM LSR

Erstatning for opgivelse af lejemål - SKM LSR - 1 Erstatning for opgivelse af lejemål - SKM2012.574.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 29/8 2012, at en erstatning til lejere for opgivelse

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Aktionærlån - ejendomsoverdragelse mellem selskab og aktionær - ændring af værdiansættelsen - skatteforbehold - Landsskatterettens kendelse af SKM 2015.795 SR. Hvor langt rækker et skatteforbehold.

Læs mere

KONVERTIBELT GÆLDSBREV. Mellem [långiver] og Erria A/S

KONVERTIBELT GÆLDSBREV. Mellem [långiver] og Erria A/S KONVERTIBELT GÆLDSBREV Mellem [långiver] og Erria A/S Mellem ERRIA A/S CVR-nr. 15 30 05 74 Torvet 21, 2. 4600 Køge (i det følgende benævnt Selskabet ) og [långiver] CVR-nr. * [adresse] (i det følgende

Læs mere

SKATTEJURA EFTERUDDANNELSE I SKATTE- OG AFGIFTSRET FOR JURISTER

SKATTEJURA EFTERUDDANNELSE I SKATTE- OG AFGIFTSRET FOR JURISTER SKATTEJURA EFTERUDDANNELSE I SKATTE- OG AFGIFTSRET FOR JURISTER Skriftlig eksamen januar 2004 INDLEDNING Opgaven skal løses efter nugældende retsregler m.v., det vil sige de retsregler m.v., som er gældende

Læs mere

CAND.MERC.AUD.-STUDIET

CAND.MERC.AUD.-STUDIET CAND.MERC.AUD.-STUDIET Sommereksamen 2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4620920093 Skatteret II Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Besvarelse af hver opgave bedes påbegyndt på en ny side. Opgave 1

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Åbogade 34, indgang B, bygning 5344, 8200 Aarhus N

AARHUS UNIVERSITET. Åbogade 34, indgang B, bygning 5344, 8200 Aarhus N AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Sommereksamen 2012 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 Sag 240/2008 (1. afdeling) Finansforbundet som mandatar for Berit Kyed, Sanne Greiner og Anni Clausen (advokat Jacob Goldschmidt) mod Finanssektorens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 12. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 12. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 12. februar 2018 Sag 234/2017 HK/Danmark som mandatar for A (advokat Tina Sejr Gad) mod B (advokat Peter Blenstrup Nielsen) I tidligere instans er afsagt dom af Sø-

Læs mere

UDVALGTE PROBLEMSTILLINGER IFM. OVERDRAGELSE AF ANDELSBOLIGER

UDVALGTE PROBLEMSTILLINGER IFM. OVERDRAGELSE AF ANDELSBOLIGER UDVALGTE PROBLEMSTILLINGER IFM. OVERDRAGELSE AF ANDELSBOLIGER DISPOSITION FOR OPLÆG Kort præsentation af mig selv Kort præsentation af mit phd-projekt Baggrunden for maksimalprisreglerne i ABL Udvalgte

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 2. januar 2015

Læs mere

UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Sommereksamen, Maj 2017 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013

Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013 18. november 2013 Fondsbørsmeddelelse nr. 120 Side 1 af 24 Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013 Vedlagt følger materiale, der vil blive gennemgået på det ekstraordinære

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere