2. Gatekeeper skal jf. bekendtgørelsens 4, stk. 1, etablere, drive og afholde udgifter til sendenettet til brug for distribution af digital radio.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Gatekeeper skal jf. bekendtgørelsens 4, stk. 1, etablere, drive og afholde udgifter til sendenettet til brug for distribution af digital radio."

Transkript

1 Radio- og tv-nævnet Digital Radio Teracom A/S Banestrøget Taastrup Att. Lars Kierkegaard H.C. Andersens Boulevard København V Telefon post@slks.dk december 2016 Jour.nr.: 16/01693 Tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed, i henhold til 22 i bekendtgørelse nr. 686 af 8. juni 2016 om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 (herefter bekendtgørelsen ), Digital Radio Teracom A/S tilladelse til som gatekeeper at distribuere digital radio i DAB-blok 1 i perioden fra og med 1. oktober 2017 til og med 31. december Denne tilladelsen træder i kraft den 1. januar 2017 og gælder således for en periode af 12 år. Generelle bestemmelser: 2. Gatekeeper skal jf. bekendtgørelsens 4, stk. 1, etablere, drive og afholde udgifter til sendenettet til brug for distribution af digital radio. 3. Der indgår i henhold til bekendtgørelsens 1, stk. 2-5 og bilag 1 følgende sendemuligheder i distributionstilladelsen: - 5/8 af sendemulighederne i DAB-blok 1 vil kunne ibrugtages 9 måneder efter tilladelsens ikrafttræden. - 1/4 af sendemulighederne vil kunne ibrugtages den 9. juli /8 af sendemulighederne vil kunne ibrugtages den 20. november Ved sendemuligheder forstås i denne forbindelse kapacitet i Main Service Channel (MSC) i et digitalt sendenet til fremføring af DAB, jf. ETSI-standard EN Hvis tilladelsen til FM5 eller FM6 med tilknyttede DAB-sendemuligheder inddrages, tilbageleveres eller af anden grund ophører inden henholdsvis den 9. juli 2018 og 20. november 2022, kan de ledigblevne DAB-sendemuligheder ibrugtages umiddelbart efter tilladelsens ophør. Med distributionstilladelsen følger ret til at anvende hele Fast Information Channel (FIC). Med distributionstilladelsen følger endvidere ret til at anvende

2 Side 2 Service-ID er, Ensemble ID er og Linkage Set Numbers, som tildeles af Radio- og tv-nævnet. Ved ophør af tilladelsen bortfalder tillige retten til de tildelte koder. I tilladelsesperioden kan tilladelseshaver ansøge om Radio- og tv-nævnets forudgående godkendelse af ændringer af tilladelsesvilkårene, herunder ændringer der følger af den teknologiske udvikling. Nævnet vil herefter tage stilling til, om ændringen kan imødekommes. 4. Nærværende tilladelse er udstedt efter forudgående afholdelse af et udbud ved skønhedskonkurrence, hvor gatekeeper er bedømt til bedst samlet at opfylde de i bekendtgørelsen fastlagte evalueringskriterier. Vilkårene i tilladelsen er fastsat på baggrund af bekendtgørelsens generelle vilkår, som de fremgik af udbudsmaterialet i det forudgående udbud, og på baggrund af indholdet af gatekeepers ansøgning, jf. bekendtgørelsens 23, stk Tilladelseshaver skal 9 måneder efter tilladelsens ikrafttræden påbegynde distributionen i henhold til punkt 3. Radio- og tv-nævnet kan dog dispensere herfra, hvis særlige forhold tilsiger dette. Tekniske vilkår: 6. Ibrugtagning af sendemulighederne kræver forudgående frekvenstilladelse fra Energistyrelsen. Energistyrelsen udsteder efter ansøgning fra gatekeeperen tilladelse til anvendelse af frekvenserne knyttet til distributionstilladelsen. 7. Gatekeeper skal snarest muligt indsende ansøgningen til Energistyrelsen med oplysninger om de ønskede senderes konkrete positioner og andre tekniske karakteristika. Energistyrelsen vil derefter foretage en vurdering af muligheden for idriftsættelse af den ønskede sender og nødvendigheden af koordinering med nabolandene, inden Energistyrelsen kan udstede frekvenstilladelse. 8. Der skal betales frekvensafgift til Energistyrelsen i henhold til frekvenslovgivningens bestemmelser. 9. Tilladelseshaver skal distribuere programmerne i DAB+-format, jf. ETSIspecifikation TS og med Equal Error Protection (EEP) protection level 3 A. 10. Tilladelseshaver skal sikre, at programproduktionens lydkvalitet mv. er af en acceptabel og tidssvarende standard, og programmerne må ikke krypteres. 11. Sendemulighederne skal udnyttes i overensstemmelse med internationale og bilaterale aftaler samt inden for rammerne af denne tilladelse og de af Energistyrelsen udstedte frekvenstilladelser.

3 Side 3 Der vil i tilladelsesperioden kunne forekomme ændringer som følge af nye internationale forpligtelser. Det indebærer, at gatekeeper f.eks. vil kunne blive nødt til at skifte sendekanaler. Eventuelle omkostningerne hertil vil skulle bæres af gatekeeper. Rammerne for udnyttelse af senderettighederne følger af Geneve06-aftalen, de bilaterale aftaler og koordineringen med nabolande af konkrete sendepositioner. 12. Tilladelseshaver skal, såfremt der træffes politisk beslutning herom, uden kompensation acceptere ændringer i tilladelsen i relation til sendemuligheder, frekvenser og signaler, herunder overgang til en anden standard for digital radio. Dækning: 13. Sendenettet skal fra 1. oktober 2017 indendørs dække minimum 81,3 % af Danmarks geografiske landareal opgjort som indendørsdækning, jf. bekendtgørelsens bilag 1 og 2. Radio- og tv-nævnet kan i henhold til bekendtgørelsens 4, stk. 2 og 3, dispensere fra dækningskravet. Kapacitetsudnyttelse: 14. Tilladelseshaver skal, i det omfang der er efterspørgsel, og der kan opnås enighed om aftaler om økonomi mv., udnytte hele kapaciteten i DAB-blok 1 til distribution af radiokanaler. 15. Tilladelseshaver kan ibrugtage sendemulighederne 9 måneder efter tilladelsens ikrafttræden, dvs. den 1. oktober Følgende andel af sendemulighederne vil herefter være til rådighed for tilladelseshaver: - 1. oktober 2017 til 8. juli 2018: 5/8 af hele kapaciteten i DAB-blok 1-9. juli 2018 til 19. november 2022: 7/8 af kapaciteten i DAB-blok november 2022 til 31. december 2028: Hele kapaciteten i DAB-blok 1 I det omfang kapacitet bliver ledig før de oplyste tidspunkter, skal tilladelseshaver bestræbe sig på snarest muligt at udnytte den således ledigblevne kapacitet i overensstemmelse med punkt 16 og Tilladelseshaver skal som minimum udnytte af den i DAB-blok 1 til rådighed værende kapacitet med følgende andel: - 1. oktober 2017 til 31. december 2018: 25 % - 1. januar 2019 til 31. december 2019: 60 % - 1. januar 2020 til 31. december 2028: 90 % 17. Tilladelseshaver skal herudover endvidere tilstræbe at udnytte den i DAB-blok 1 til rådighed værende kapacitet med følgende andel:

4 Side 4-1. oktober 2017 til 31. december 2018: 50 % - 1. januar 2019 til 31. december 2019: 80 % - 1. januar 2020 til 31. december 2028: 100 % Tilladelseshaver skal opnå denne udnyttelsesprocent, medmindre tilladelseshaver over for Radio- og tv-nævnet i tilstrækkelig grad godtgør at have tilstræbt dette, uden at det er lykkes. I den forbindelse skal tilladelseshaver tillige redegøre for, hvorledes tilladelseshaver planlægger at opnå den intenderede udnyttelsesprocent fremover, således at tilsvarende manglende overholdelse søges imødegået. 18. Til distribution af nye kanaler skal andelen af den til enhver tid udnyttede kapacitet i DAB-blok 1 være 80 % i hele tilladelsesperioden. Ved nye kanaler forstås kanaler, der ikke samtidig sendes på FM eller DAB. Kanaler, der kun udsendes i én DAB-blok 3 region og FM-kanaler, som kun sendes i ét lokalt sendenet, medregnes som nye kanaler på grund af deres begrænsede geografiske dækning. Aftaler med indholdsleverandører m.fl.: 19. Tilladelseshaver må alene distribuere radiokanaler fra virksomheder, der er registreret hos Radio- og tv-nævnet som udøvere af digital radiovirksomhed i henhold til bekendtgørelse nr. 697 af 8. juni 2016 om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on demand audiovisuel programvirksomhed. 20. Tilladelseshaver skal indgå aftaler med indholdsleverandører på transparente objektive og ikke-diskriminerende vilkår. 21. Tilladelseshaver har ved ansøgning om tilladelse redegjort for, hvorledes det tilsikres, at opgaven udføres på objektive forretningsmæssige betingelser uden hensyn til eventuel ejermæssig tilknytning til eller interesser i virksomheder, der er aktive på det danske radiomarked. Tilladelseshaver er i hele tilladelsesperioden forpligtet til at følge denne redegørelse herunder det af tilladelseshaver fremlagte sæt retningslinjer, der vedlægges som bilag 1 til denne tilladelse. Radio- og tv-nævnet kan dog efter ansøgning give tilladelse til mindre justeringer heraf, såfremt udviklingen tilsiger dette. 22. Tilladelseshaver må ikke selv være indholdsleverandør til DAB-blok 1 eller gennem ejerskabskonstruktioner eller andre former for indflydelse, f.eks. via aftaler, bestyrelsesposter eller økonomiske interesser, have tilknytning til sådanne indholdsleverandører på det danske radiomarked.

5 Side Distributionen af de til FM5 og FM6 tilknyttede DAB-programmer skal ske på vilkår, der svarer til de vilkår, som gælder for andre foretagenders programmer. I tilfælde af uenighed herom træffer Radio- og tv-nævnet afgørelse om en betalingsplan for tilladelseshaverne til FM5 og FM6. Radio- og tv-nævnet kan fastsætte en bod, hvis tilladelseshaver ikke efterlever nævnets afgørelse. Støtteerklæringer: 24. Tilladelseshaver har ved ansøgningen redegjort for sin erfaring med etablering og teknisk drift af jordbaserede radio- eller tv-sendenet og har herunder indsendt rådighedserklæring og kontrakt vedrørende bl.a. teknisk kapacitet. Teracom A/S forpligter sig herved til at stille de nødvendige tekniske ressourcer for udførelsen af opgaven med distribution af digital radio i DAB-blok 1 til rådighed for tilladelseshaver tillige med de tilsvarende nødvendige tekniske kompetencer og erfaringer, herunder blandt andet med etablering og drift af jordbaseret digital radio- eller tv-sendenet, økonomifunktion, HR-funktion, service- og overvågningsfunktion af netværk samt lignende ressourcer. 25. Tilladelseshaver har ved ansøgningen tillige redegjort for sine økonomiske forhold, og har herunder indsendt en økonomisk støtteerklæring i form af et Letter of Support. Det fremgår heraf, at Teracom Boxer Group AB vil tilføre Digital Radio Teracom A/S tilstrækkelige likvide midler via kapitaltilførsel, nødvendig lånoptagelse eller på anden vis til, at tilladelseshaver vil være i stand til at opfylde sin forpligtelse til at etablere et DAB-sendenet i henhold til de tekniske krav indeholdt i tilladelsen som gatekeeper. Information: 26. Tilladelseshaver skal samarbejde med relevante parter om samordning af informationsindsatser i forbindelse med overgangen til DAB+, fremme af digital radiolytning og sluk for FM-radio. 27. Tilladelseshaver skal over hele tilladelsesperioden stille information til rådighed for borgerne om, hvor og hvordan kanalerne i DAB-blok 1 kan modtages. Ændringsmuligheder: 28. Radio- og tv-nævnet kan godkende visse ændringer i forhold til det i tilladelsen fastsatte, herunder ændringer der følger af den teknologiske udvikling. 29. Tilladelseshaver skal orientere Radio- og tv-nævnet om alle ændringer i udnyttelsen af sendemulighederne i forhold til det i tilladelsen fastsatte. Væsentlige ændringer kan kun ske efter forudgående godkendelse af nævnet.

6 Side Radio- og tv-nævnet kan dispensere fra dækningskravet på minimum 80 % af Danmarks geografiske areal opgjort som indendørsdækning, såfremt dette er nødvendigt, f.eks. under hensyn til resultatet af forhandlinger med nabolande om ibrugtagning af sendemulighederne, eller såfremt der på anden måde foreligger en særlig situation. 31. Radio- og tv-nævnet kan endvidere dispensere fra den af tilladelseshaver lovede 1,3 % højere dækning for så vidt angår påbegyndelsestidspunktet, såfremt dette er nødvendigt, f.eks. under hensyn til resultatet af forhandlinger med nabolande om ibrugtagning af sendemulighederne, eller såfremt der på anden måde foreligger en særlig situation. 32. Nævnet kan endelig dispensere fra kravet om, at tilladelseshaver skal påbegynde distributionen 9 måneder efter tilladelsens ikrafttræden, hvis særlige forhold tilsiger dette. 33. Ændringer i tilladelseshavers muligheder for at fungere uafhængigt af aktører, der har interesser på det danske radiomarked, skal forelægges for Radio- og tv-nævnet før gennemførelsen. Med ændringer forstås ændringer i eksisterende ejerskabskonstruktioner, erhvervelse af aktiebesiddelser på over 5 % og andre former for erhvervelse af indflydelse, f.eks. via aftaler, bestyrelsesposter, økonomiske interesser mv., der øger tilladelseshavers tilknytning til andre aktører på det danske radiomarked. Nævnet indhenter i sådanne tilfælde en udtalelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Redegørelse og tilsyn 34. Radio- og tv-nævnet fører tilsyn med tilladelseshavers distributionsvirksomhed mv. i medfør af tilladelsen. Nævnet påtaler overtrædelser af den til enhver tid gældende radio- og fjernsynslov (herefter loven ) og de til enhver tid gældende bestemmelser fastsat efter loven samt vilkår fastsat i forbindelse med udstedelse af tilladelsen. 35. Tilladelseshaver er forpligtet til at meddele Radio- og tv-nævnet de oplysninger, udlevere de dokumenter mv. og afgive de skriftlige udtalelser, som forlanges af nævnet. Nævnet kan fastsætte en frist for afgivelsen af sådanne oplysninger mv. 36. Tilladelseshaver skal til Radio- og tv-nævnet hvert år senest den 1. juni indsende en redegørelse for det foregående års distributionsvirksomhed. Tilladelseshaver skal første gang indsende en redegørelse den 1. juni 2018 for perioden 1. oktober til 31. december Tilladelseshaver skal overfor Radio- og tv-nævnet bl.a. redegøre for, hvilke foretagender der i løbet af året har ønsket at blive distribueret i DAB-blok 1. I det omfang tilladelseshaver har afvist foretagender, skal tilladelseshaver endvidere

7 Side 7 redegøre for, med hvilke begrundelser foretagenderne er blevet afvist. I denne forbindelse skal tilladelseshaver oplyse og påvise, at foretagenderne er blevet behandlet på saglige, rimelige og objektive vilkår. 38. Tilladelseshaver skal endvidere redegøre for opfyldelsen af den i ansøgningen angivne procentmæssige minimumsudnyttelse af kapaciteten samt den intenderede udnyttelsesprocent. Hvis den intenderede udnyttelsesprocent ikke er opnået, skal tilladelseshaver redegøre for årsagen hertil samt for, hvordan tilladelseshaver fremover vil søge at sikre udnyttelsesprocenten opnået. 39. Tilladelseshaver skal desuden redegøre for, hvor stor en andel af kapaciteten, der anvendes til kanaler, som ikke samtidig sendes på FM eller DAB dog undtagen FMkanaler, der kun udsendes i ét lokalt sendenet og DAB-kanaler, der kun udsendes i én DAB-blok 3-region. Hvis det i ansøgningen oplyste minimum ikke er opnået, skal tilladelseshaver redegøre for årsagen hertil samt for, hvordan tilladelseshaver fremover vil søge at sikre udnyttelsesprocenten opnået. 40. Energistyrelsen fører tilsyn med overholdelse af vilkårene i frekvenstilladelsen, frekvenslovens regler og bestemmelser fastsat i medfør af frekvensloven. Sanktioner, bod og påbud 41. Såfremt Energistyrelsen konstaterer overtrædelser af frekvenslovgivningen, vilkår i frekvenstilladelser, eller hvis frekvensanvendelsen medfører forstyrrelser, kan styrelsen give påbud om, at afhjælpning foretages for egen regning, at brugen bringes i overensstemmelse med reglerne eller give påbud om standsning af driften af apparater. 42. Energistyrelsen kan tilbagekalde en frekvenstilladelse, hvis tilladelseshaveren ikke betaler de forfaldne frekvensafgifter eller groft overtræder loven eller de i medfør heraf fastsatte regler og vilkår for tilladelsen. 43. Radio- og tv-nævnet påtaler overtrædelser af radio- og fjernsynsloven og bestemmelser fastsat efter loven mv. 44. Radio- og tv-nævnet kan pålægge tilladelseshaver at genoptage forhandling om distribution med et foretagende, der i henhold til tilladelseshavers redegørelse er blevet afvist.

8 Side Nævnet kan endvidere efter klage fra et foretagende, der er blevet afvist af tilladelseshaver, træffe afgørelse om, at tilladelseshaver skal genoptage forhandling om distribution. 46. I særlige tilfælde og i det omfang, der er kapacitet hertil, kan nævnet træffe afgørelse om, at tilladelseshaver skal distribuere et afvist foretagendes programmer på markedsmæssige vilkår. 47. Tilladelseshaver har i forbindelse med tilladelsens udstedelse indgået en bodsaftale med Radio- og tv-nævnet, jf. bilag 2. Det fremgår heraf, hvornår overtrædelser tillige vil kunne føre til inddragelse af tilladelsen. Pålæggelse af bod er ikke til hinder for, at nævnet tillige inddrager tilladelsen midlertidigt eller endeligt. Hvis tilladelseshaver ikke opfylder vilkår for tilladelsen, herunder tiltag om højere dækning end 80 % af landet geografiske landareal, udøvelse af virksomheden som gatekeeper på objektive vilkår, sikring af konkurrenters oplysninger og udnyttelse af kapaciteten, som tilladelseshaver har afgivet tilbud om i sin ansøgning, kan det resultere i, at nævnet pålægger tilladelseshaveren bod. 48. Radio- og tv-nævnet kan endvidere i henhold til radio- og fjernsynslovens 4, stk. 3, nr. 1 og 2, inddrage tilladelsen midlertidigt eller endeligt, hvis tilladelseshaveren overtræder loven eller bestemmelser fastsat efter loven, såfremt en overtrædelse er grov, eller overtrædelserne er ofte gentagne. 49. Tilladelsen kan endvidere inddrages, hvis tilladelseshaver tilsidesætter de vilkår, programtilladelsen er meddelt på, eller hvis tilladelseshaveren i forbindelse med skønhedskonkurrencen og udstedelsen af tilladelsen har afgivet urigtige oplysninger. Overdragelse af tilladelsen: 50. Tilladelsen til distribution i DAB-blok 1 kan kun overdrages med Radio- og tvnævnets forudgående godkendelse. Ved overdragelse forstås også indirekte overdragelse, der medfører ændringer med hensyn til den bestemmende indflydelse over tilladelseshaver. Radio- og tv-nævnet vil ved afgørelsen lægge vægt på: - at distributionstilladelsen overdrages til en virksomhed eller lignende, der dokumenterer at være i stand til fortsat at distribuere i henhold til tilladelsen, - om vilkårene for tilladelsen fortsat vil være opfyldt efter overdragelsen, og - om overdragelsen i øvrigt medfører væsentlige ændringer i forhold til det grundlag, som tilladelsen er udstedt på.

9 Side Radio- og tv-nævnet kan af tilladelseshaver kræve de oplysninger, som nævnet skønner nødvendige for en stillingtagen til, om vilkårene for tilladelsen fortsat vil være opfyldt efter overdragelsen. Mads Bryde Andersen formand /Morten Stephensen nævnssekretær

10 Side 10 Bilag 1 Retningslinjer for, hvorledes tilladelseshaver vil tilsikre, at distributionen af digital radio i DAB-blok 1 udføres på objektive forretningsmæssige betingelser uden hensyn til eventuel ejermæssig tilknytning til eller interesser i virksomheder, der er aktive på det danske radiomarked. 1. Proces for udlicitering af kapaciteten i DAB-blok 1 Åbenhed om tilgængelig kapacitet: a) DIGITAL RADIO TERACOM A/S finder, at det bør gøres alment kendt, når der er tilgængelig multiplexkapacitet. Det åbner markedet for en lang række potentielle kunder og skaber tillid til, at ingen udelukkes på et forkert grundlag. b) For at sikre det størst mulige udvalg af mulige indholdsudbydere vil DIGITAL RADIO TERACOM A/S offentliggøre en annonce, så snart koncessionen er tildelt. Annoncen bringes som en invitation til kommende lejere med henblik på interessetilkendegivelse i drift af nationale radiokanaler. Offentliggørelsen af denne annonce vil ske på det tidligst mulige tidspunkt efter tildelingen af koncessionen. c) Erfaringen fra andre lande viser, at det er nemt at offentliggøre tilgængelig kapacitet. Når multiplexet sender med ledig kapacitet, fremviser det et virtuelt "Til salg-skilt". d) Når mulitplexet er i drift, og der er stor forespørgsel i forhold til tilgængelig kapacitet, eller når kapacitet frigøres fra multiplexet, vil DIGITAL RADIO TERACOM A/S annoncere, at der er/kommer ledig kapacitet og efterlyse interessetilkendegivelser. En annonce vil ofte forefindes på et websted indenfor mediebranchen, såsom Mediawatch, og til reklamebranchen, såsom Markedsføring, og kan sommetider også bringes via andre medier. e) Selv når der ikke umiddelbart er tilgængelig kapacitet, er det altid åbent for potentielle kunder og for modtagelse af uopfordrede interessetilkendegivelser. Når multiplex'en er fyldt (og på andre tidspunkter), vil det med ovenstående in mente altid være tydeligt, hvem potentielle kunder bør kontakte om fremtidig kapacitet. Interessetilkendegivelser skal sendes til info@digitalradioteracom.dk

11 Side Standardkontraktbetingelser for kapacitet a) DIGITAL RADIO TERACOM A/S mener, at det er bedst for alle deltagende parter, der søger om samme kapacitet på samme tid og for samme periode, at de indgår kontrakt på samme vilkår og til samme pris. b) Med en standard prissætning for kapacitet som grundlag for alle drøftelser bliver potentielle kunder behandlet retfærdigt. c) På samme vis bidrager en standardkontrakt med standardvilkår omkring opsigelse, serviceniveau mv til, at potentielle kunder behandles ligeligt. d) Kunder kan - alt andet lige altid være sikret en mulig forlængelse af deres lejeperiode. e) DIGITAL RADIO TERACOM A/S vil spørge potentielle kunder om finansielle oplysninger og bede om nøgleoplysninger om indholdsudbydervirksomheden. Hvis det er nødvendigt, kan en indholdsudbyder blive afkrævet forudgående betaling, erlægge et depositum eller afgive en personlig garanti eller bankgaranti. 3. Beslutningsproces for tildeling af kapacitet a) Kapacitet skal altid tildeles på en objektiv, transparent og ikke-diskriminerende måde. DIGITAL RADIO TERACOM A/S har også på dette område opstillet en række generelle principper, og processen vil som udgangspunkt altid følge de retningslinjer, der er skitseret i dette afsnit. b) DIGITAL RADIO TERACOM A/S har investeret i etablering, drift og markedsføring af DAB-blok 1 som et forretningsprojekt med henblik på at skabe et passende overskud ved udlejning af kapaciteten. Alle beslutninger om tildeling af kapacitet skal tage højde for relevante kommercielle og lovbestemte faktorer. DIGITAL RADIO TERACOM A/S' kommercielle interesser omfatter en vurdering af en indholdsudbyders evne til at betale listeprisen for kapaciteten og videreføre tjenesten i hele den foreslåede lejeperiode. Eksempler på ting, der kan anses som relevante, kommercielle og lovmæssige faktorer, og som afledt af de to ovenfor beskrevne punkter, omfatter følgende: DIGITAL RADIO TERACOM A/S' koncessionsmæssige forpligtelse til at sikre en vis procentdel nye kanaler nye kanaler og tjeneste samt et ønske om udviklingen af digital radio i Danmark.

12 Side 12 Graden af kommerciel risiko ved udlejning til den potentielle indholdsudbyder, som for eksempel kan måles via indtægtssikkerhed og kontraktlængde. Markedsbetingelser, der er gældende på forhandlingstidspunktet for udliciteringen. c) Hvis omfanget af tilgængelig kapacitet, der skal udliciteres, overstiger efterspørgslen på kort sigt, vil DIGITAL RADIO TERACOM A/S overveje at tildele kapacitet til en virksomhed, som uopfordret har afgivet interessetilkendegivelse (for eksempel uden annoncering eller afholdelse af en formel konkurrenceproces). d) Hvis den forhåndenværende eller forventede kapacitetsefterspørgsel overstiger den kapacitet, der skal udliciteres, gennemfører DIGITAL RADIO TERACOM A/S en konkurrenceproces (beskrevet nedenfor). Hvis en virksomhed imidlertid har afgivet interessetilkendegivelse uopfordret, og hvor DIGITAL RADIO TERACOM A/S i sjældne tilfælde vurderer, at denne virksomhed med al sandsynlighed vil blive udvalgt efter en konkurrenceproces, således at det i virkeligheden vil være overflødigt at afholde denne proces, kan DIGITAL RADIO TERACOM A/S tildele kapacitet uden gennemførsel af en konkurrenceproces. Konkurrenceprocessen foregår som følger: Det første skridt er at udsende en annonce, der beskriver den tilgængelige kapacitet med kort beskrivelse af detaljer om nøglefaktorer i forhold til kapaciteten og anmodning om, at interessetilkendegivelser sendes per mail (normalt med en deadline for indsendelse af interessetilkendegivelse). Virksomheder, der afgiver en interessetilkendegivelse, bliver bedt om at udfylde et standarddokument, som typisk indeholder spørgsmål vedrørende indhold, målgruppe, virksomhedens økonomiske situation, forretningsplan, samt foretrukne kontraktlængde. Dokumentet indeholder yderligere detaljer om ledig kapacitet, den foretrukne proces og tidslinje for tildeling. Efter en given dato gennemgår DIGITAL RADIO TERACOM A/S ansøgningerne og sammenholder det med sit eget markedskendskab. Visse virksomheder kan blive udelukket på dette niveau, hvis det vurderes, at de ikke opfylder kriterierne. Virksomheder, hvis ansøgning afvises, bliver informeret herom. De øvrige virksomheder fortsætter til næste trin i processen. Virksomheder, der fortsætter til næste trin i processen, får tilsendt yderligere oplysninger om projektet (for eksempel standardkontraktbetingelser) og kan blive afkrævet at besvare yderligere standardspørgsmål på skrift. Særlige

13 Side 13 problemer eller spørgsmål i forbindelse med en enkelt virksomheds ansøgning kan drøftes på et møde, hvorved der kan afgives yderligere oplysninger og opnås klarhed. DIGITAL RADIO TERACOM A/S vil så ved hjælp af kriterier baseret på de relevante kommercielle faktorer beskrevet ovenfor tilbyde kapacitet til en virksomhed (underlagt kontraktmæssig godkendelse). Når en kontrakt er blevet indgået bliver afviste virksomheder informeret herom. e) I løbet af dette forløb forbeholder DIGITAL RADIO TERACOM A/S sig ret til at suspendere eller ændre processen, dog med respekt af ikkediskrimination, objektivitet og transparens. I løbet af en konkurrenceproces vil DIGITAL RADIO TERACOM A/S forsøge at besvare spørgsmål hurtigt og nøjagtigt, men det er ikke muligt at yde rådgivning, idet det kan anses som tildeling af konkurrencefordel til én bestemt virksomhed i forhold til andre ansøgere. Ovenstående retningslinjer vil løbende skulle evalueres og evt. tilpasses med henblik på at sikre objektive, transparente og ikke-diskriminerende processer og vilkår. 4. Klageproces a) Hvis en interesseret part mener, at processen for tildeling eller udlicitering af kapacitet ikke har været korrekt, har DIGITAL RADIO TERACOM A/S faste klageprocedurer, hvor sådanne parter formelt kan indgive en klage til gatekeeper. Klageprocessen er tilrettelagt med henblik på, at DIGITAL RADIO TERACOM A/S skal opdage fejl og problemer, samt at give gatekeeper feedback om, hvordan ansøgningsprocessen fungerer. b) Enhver part kan indgive en klage til den person, der har håndteret deres interessetilkendegivelse. c) Klager kan til enhver tid eskalere et problem til DIGITAL RADIO TERACOM A/S' direktør. d) Endelige kan enhver part anmelde et problem til DIGITAL RADIO TERACOM A/S' bestyrelse. e) Alle disse procedurer er tilgængelige for enhver, der har indgivet en interessetilkendegivelse. Klageprocessen er i tillæg til de regulative og lovmæssige muligheder, der altid forefindes for parter, der mener, at de muligvis er blevet behandlet på ukorrekt eller diskriminerende vis.

14 Side Øvrige bemærkninger a) DIGITAL RADIO TERACOM A/S informerer afviste ansøgere til kapacitet om selskabets beslutning, vedlagt fyldestgørende baggrund for beslutningen. Oplysninger om de fulgte processer og grundene til de beslutninger, der er taget, registreres og gemmes dog. De vil altid være tilgængelige, hvis Radio- og tv-nævnet formelt har brug for at gennemgå beslutningerne vedrørende tildeling af kapacitet.

15 Bilag 2

16

17

18

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1 Radio- og tv-nævnet 1. juli 2016 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Telefon 33 73 33 35 lvl@slks.dk www.slks.dk Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1 Sendemulighederne

Læs mere

6. juni Boxer TV A/S Langebrogade 1, København K. Att.: Adm. direktør Ulf Lund

6. juni Boxer TV A/S Langebrogade 1, København K. Att.: Adm. direktør Ulf Lund 6. juni 2018 Radio- og tv-nævnet Boxer TV A/S Langebrogade 1, 1. 1411 København K Att.: Adm. direktør Ulf Lund H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 rtv@slks.dk www.slks.dk Tilladelse

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

radio i DAB-blok 1 Det samlede udbudsmateriale kan hentes på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside

radio i DAB-blok 1 Det samlede udbudsmateriale kan hentes på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside Radio- og tv-nævnet 1. juli 2016 Jette Fievé Chefkonsulent, cand.jur. Telefon 33 73 33 33 jfi@slks.dk www.slks.dk Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1

Læs mere

Resumé. Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3

Resumé. Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3 Resumé Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3 I henhold til 1, jf. 10, i bekendtgørelse nr. 414 af 9. maj 2016, udbyder Radio- og tv-nævnet tilladelser til programvirksomhed i 12 af

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 BEK nr 600 af 04/05/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 5. oktober 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2014-015748 Senere ændringer til forskriften BEK nr 720 af 27/05/2015

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3 Radio- og tv-nævnet 11. maj 2015 Sagsnr. 2014-021630 Lill-Jana Vandmose Larsen Juridisk specialkonsulent lvl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 35 Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser

Læs mere

Aftale mellem Radio- og tv-nævnet og Boxer TV A/S

Aftale mellem Radio- og tv-nævnet og Boxer TV A/S RADIO- OG TV-NÆVNET Aftale mellem Radio- og tv-nævnet og Boxer TV A/S Bodssystem for tilsidesættelse af vilkår for tilladelse til at distribuere lyd- og billedprogrammer ved hjælp af jordbaserede digitale

Læs mere

til IT- og Telestyrelsen med oplysninger om de ønskede senderes konkrete position og andre tekniske karakteristika.

til IT- og Telestyrelsen med oplysninger om de ønskede senderes konkrete position og andre tekniske karakteristika. FM6 A/S Pilestræde 34 1147 København K Radio- og tv-nævnet 9. juli 2010 Sagsnr: 2010-016012 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 35 Tilladelse

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til kommerciel lokalradiovirksomhed på FM

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til kommerciel lokalradiovirksomhed på FM Radio- og tv-nævnet 4. januar 2017 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Telefon 33 73 33 35 Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til kommerciel lokalradiovirksomhed på FM

Læs mere

<Ansøgers navn og adresse> (herefter tilladelseshaver) Tilladelse til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3, område nr.

<Ansøgers navn og adresse> (herefter tilladelseshaver) Tilladelse til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3, område nr. (herefter tilladelseshaver) Radio- og tv-nævnet 1. juli 2015 Sagsnr: 2014-022763 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

TILLADELSE TIL BOXER TV A/S. København den 4. april 2008

TILLADELSE TIL BOXER TV A/S. København den 4. april 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET TILLADELSE TIL BOXER TV A/S København den 4. april 2008 Tilladelse til Boxer TV A/S til distribution af lyd- og billedprogrammer ved hjælp af jordbaserede digitale tv-sendemuligheder

Læs mere

Notat. Beredskabsstyrelsen, Bilbranchen, Forbrugerombudsmanden, KODA og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afgav høringssvar uden bemærkninger.

Notat. Beredskabsstyrelsen, Bilbranchen, Forbrugerombudsmanden, KODA og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afgav høringssvar uden bemærkninger. Notat Høringsnotat - høring over udkast til bekendtgørelse om udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 og udkast til bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering

Læs mere

Spørgsmål og svar Radio- og tv-nævnets udbud af DAB-blok 1

Spørgsmål og svar Radio- og tv-nævnets udbud af DAB-blok 1 Spørgsmål og svar Radio- og tv-nævnets udbud af DAB-blok 1 1) Spørgsmål: I bilag 2 i udbudsmaterialet er bl.a. vist parametre for definition af dækning i forskellige områder. Er det korrekt at antage,

Læs mere

I/S DIGI-TV. H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk rtv@kulturstyrelsen.dk. Radio- og tv-nævnet

I/S DIGI-TV. H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk rtv@kulturstyrelsen.dk. Radio- og tv-nævnet I/S DIGI-TV Radio- og tv-nævnet 1. oktober 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Forlængelse af tilladelse til I/S DIGI-TV til distribution af lyd- og

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s

Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s RADIO- OG TV-NÆVNET Tilladelse til programvirksomhed på sendemulighed Y med en kapacitet på 128 kbit/s (kaldet DAB

Læs mere

Bekendtgørelse om udbud af jordbaserede digitale tv-sendemuligheder

Bekendtgørelse om udbud af jordbaserede digitale tv-sendemuligheder BEK nr 1183 af 31/10/2017 Udskriftsdato: 27. februar 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 16/03200 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1441 af 08/12/2017 Bekendtgørelse

Læs mere

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal Notat Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal 18. maj 2017 Den gældende programtilladelse til at anvende den sjette jordbaserede FMradiokanal (FM6) udløber den

Læs mere

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FM5 A/S H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att. Jim Receveur Radio- og tv-nævnet 26. juni 2014 Sagsnr.: 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg.

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg. Tilladelsesnummer 1055-001 30. juni 2017 Radio Vest's venner Holmegade 19 6990 Ulfborg Radio- og TV-nævnet rvkontor@mail.dk Programtilladelse til udøvelse af ikkekommerciel lokalradiovirksomhed ved hjælp

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal Kulturministeren har udstedt bekendtgørelse nr. 5 af 5. januar 2011 om udbud af den fjerde FM-kanal (bekendtgørelsen). I henhold til 1 i bekendtgørelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 BEK nr 686 af 08/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 16/01010-55 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om Radio-

Læs mere

Notat. Udkast til bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1

Notat. Udkast til bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 Notat 10. marts 2016 Udkast til bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 I medfør af 3, stk. 3 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf.

Læs mere

I/S DIGI-TV Att. Lars Esben Hansen TV 2 DTT A/S Rugaardsvej Odense C. København den 10. januar 2006

I/S DIGI-TV Att. Lars Esben Hansen TV 2 DTT A/S Rugaardsvej Odense C. København den 10. januar 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET I/S DIGI-TV Att. Lars Esben Hansen TV 2 DTT A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C København den 10. januar 2006 Tilladelse til I/S DIGI-TV til distribution af lyd- og billedprogrammer ved

Læs mere

1. Radio- og tv-nævnet udbyder ved skønhedskonkurrence til en gatekeeper minimum fire jordbaserede digitale tvsendemuligheder

1. Radio- og tv-nævnet udbyder ved skønhedskonkurrence til en gatekeeper minimum fire jordbaserede digitale tvsendemuligheder 2007-Bekendtgørelse Model A: Gatekeeper får alle sendemuligheder Model B: DigiTV beholder én sendemulighed Bemærkninger Kapitel 1. Udbudsgenstand Kapitel 1. Udbudsgenstand 1. Radio- og tv-nævnet udbyder

Læs mere

Høring over bekendtgørelser om henholdsvis kommerciel og ikkekommerciel lokalradiovirksomhed

Høring over bekendtgørelser om henholdsvis kommerciel og ikkekommerciel lokalradiovirksomhed Se høringsliste Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3395 4200 slke@slke.dk www.slks.dk 26. september 2016 Høring over bekendtgørelser om henholdsvis kommerciel

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale sendemuligheder

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale sendemuligheder 29. juni 2007 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale sendemuligheder I medfør af 3, stk. 3, og 4, stk. 3, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Notat. Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Notat. Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Notat Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 3. oktober 2014 Kulturstyrelsen sendte den 30. juni 2014 et

Læs mere

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet Bilag 2 Radio- og tv-nævnet 8. juni 2012 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet 2012 rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3369 Radio- og

Læs mere

Evalueringsrapport om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1

Evalueringsrapport om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 15. december 2016 Radio- og tv-nævnet Evalueringsrapport om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til distribution af digital radio i DAB-blok 1 Morten Stephensen mos@slks.dk +45 33 74 52 32 Jour. nr.

Læs mere

Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret 1)

Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret 1) Bilag 6: Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret LOV nr 1269 af 16/12/2009 Gældende Offentliggørelsesdato: 17-12-2009 Kulturministeriet Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv.

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. 11 juni 2007 Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. A: Overordnet fordeling af digitale tv-sendemuligheder Der er

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks 118 1004 København K Radio- og tv-nævnet 21. december 2015 Søren F. Jensen Juridisk specialkonsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 33 27 Boxer TV

Læs mere

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1) BEK nr 100 af 28/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-20399-229 Senere ændringer til forskriften BEK nr 894 af 23/08/2012

Læs mere

Lokalradioforening Birkerød Bispevej København NV. Att.: Stefan Honoré

Lokalradioforening Birkerød Bispevej København NV. Att.: Stefan Honoré Lokalradioforening Birkerød Bispevej 4 2400 København NV Att.: Stefan Honoré RADIO- OG TV-NÆVNET 26. marts 2010 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tvsendemuligheder

Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tvsendemuligheder 20. december 2017 Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tvsendemuligheder Kulturministeriet har udstedt bekendtgørelse nr.

Læs mere

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal RADIO- OG TV-NÆVNET Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal (Landskanalen) 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed TV 2 Radio A/S tilladelse til at udøve programvirksomhed på

Læs mere

29. august 2014. Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1004 København K. Att: adm. Direktør Steen Ulf Jensen

29. august 2014. Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1004 København K. Att: adm. Direktør Steen Ulf Jensen 29. august 2014 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1004 København K Radio- og tv-nævnet Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Att: adm. Direktør

Læs mere

Ahwazna Fonden c/o Tamim Farouk Beck, Løngangen Ringsted Att. Tamim Beck

Ahwazna Fonden c/o Tamim Farouk Beck, Løngangen Ringsted Att. Tamim Beck 5. marts 2019 Ahwazna Fonden c/o Tamim Farouk Beck, Løngangen 113 4100 Ringsted Att. Tamim Beck Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Johan Loller Fuldmægtig, cand.scient.pol.

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S anmodning om ibrugtagning af MUX 6

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S anmodning om ibrugtagning af MUX 6 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K 27. august 2013 Søren F. Jensen Juridisk konsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 27 Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Boxer

Læs mere

NOTAT. Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen. Den 25. oktober 2006

NOTAT. Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen. Den 25. oktober 2006 MEDIESSEKRETARIATET NOTAT Den 25. oktober 2006 Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen...1 1. Forudsætninger for DTT i Danmark...1 Antal sendemuligheder

Læs mere

Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, København V. Udsættelse af opstartsfrist på kanal 40 Holeby

Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, København V. Udsættelse af opstartsfrist på kanal 40 Holeby RADIO- OG TV-NÆVNET Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V Udsættelse af opstartsfrist på kanal 40 Holeby I henhold til SBS TV A/S programtilladelse af 2. oktober 2006, skulle

Læs mere

Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark

Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark IT- og Telestyrelsen, den 23. december 2009 Tillæg nr. 6 til tilladelse til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark I GSM-tilladelsen af 23. januar

Læs mere

8. marts Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks København K. Att.: adm. direktør Ulf Lund

8. marts Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks København K. Att.: adm. direktør Ulf Lund 8. marts 2016 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1014 København K Att.: adm. direktør Ulf Lund Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 slke@slke.dk

Læs mere

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv.

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. NOTAT 9. juni 2009 Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. Indledning Det fremgår af tillægsaftalen af 9. januar 2009 om omstruktureringsplan for TV 2/DANMARK og

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Notat Udkast til bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on-demand audiovisuel programvirksomhed 10. marts 2016 I medfør af 46, 47, stk. 4 og 5, og 48 i lov nr. xx af xx om

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Radio- og tv-nævnet 27. august 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal

Bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal Bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 255 af 20. marts 2014, fastsættes: 1. Radio- og tv-nævnet

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S' henvendelse om kanaludskiftninger

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S' henvendelse om kanaludskiftninger Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr.: 2014-002802 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3

Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3 24. august 2018 Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Søren F. Jensen Specialkonsulent, cand. jur. Johan Loller Fuldmægtig, cand.scient.pol. Telefon 33 95 42 00 rtv@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

4. februar Kommenteret høringsnotat om modeller for distributionen af radiokanaler i den fremtidige, kommercielle DAB-blok 1

4. februar Kommenteret høringsnotat om modeller for distributionen af radiokanaler i den fremtidige, kommercielle DAB-blok 1 4. februar 2015 Kommenteret høringsnotat om modeller for distributionen af radiokanaler i den fremtidige, kommercielle DAB-blok 1 Kulturstyrelsen udsendte den 16. december 2014 en høring over modeller

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 19 af 3. december 2012 om koncession til turistvirksomhed i udvalgte landområder. Kapitel 1. Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 19 af 3. december 2012 om koncession til turistvirksomhed i udvalgte landområder. Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 19 af 3. december 2012 om koncession til turistvirksomhed i udvalgte landområder Kapitel 1 Anvendelsesområde Turistprodukter, turistaktiviteter og koncessioner med videre. 1. Inatsisartutloven

Læs mere

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet mellem Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø CVR nummer: 18 63 22 76 (herefter kaldet Banedanmark) og YY CVR nummer: (herefter kaldet ansøgeren)

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

Udkast af 8. maj 2013. til. Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af de ledige sendemuligheder i DAB-blok 2

Udkast af 8. maj 2013. til. Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af de ledige sendemuligheder i DAB-blok 2 Udkast af 8. maj 2013 til Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af de ledige sendemuligheder i DAB-blok 2 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Nye overordnede principper for frekvensadministrationen i Danmark

Nye overordnede principper for frekvensadministrationen i Danmark Nye overordnede principper for frekvensadministrationen i Danmark 1 De telepolitiske aftaler Den 8. september 1999 blev der med udgangspunkt i markedssituationen indgået en politisk aftale, der fastlagde

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tvsendemuligheder

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tvsendemuligheder BEK nr 1287 af 08/11/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-18229-119 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1325 af 30/11/2007

Læs mere

Bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal

Bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal BEK nr 514 af 22/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 4. maj 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 17/00148 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om den sjette

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af de ledige sendemuligheder i DAB-blok 2

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af de ledige sendemuligheder i DAB-blok 2 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af de ledige sendemuligheder i DAB-blok 2 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 477 af 6. maj 2010

Læs mere

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Ansøgning

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til kommerciel lokalradiovirksomhed

Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til kommerciel lokalradiovirksomhed Radio- og tv-nævnet 4. januar 2017 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Telefon 33 73 33 35 lvl@slks.dk www.slks.dk Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til kommerciel lokalradiovirksomhed

Læs mere

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København 8. marts 2016 TV København Sendt til: tv@tvkobenhavn.dk Radio- og tv-nævnet Tomas Kærup Fuldmægtig, cand.jur. tok@slks.dk www.slks.dk Klage over afgørelse om tilsyn med TV København Sammendrag Radio- og

Læs mere

VLR ApS og Radio Diablo ApS Nyboesgade Vejle. Att: Claus Nielsen

VLR ApS og Radio Diablo ApS Nyboesgade Vejle. Att: Claus Nielsen VLR ApS og Radio Diablo ApS Nyboesgade 35 7100 Vejle Att: Claus Nielsen RADIO- OG TV-NÆVNET 2. juli 2009 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3334 Anmodning

Læs mere

NOTAT. Kommenteret høringsnotat om MUX 8

NOTAT. Kommenteret høringsnotat om MUX 8 NOTAT Medier 28. maj 2014 Kommenteret høringsnotat om MUX 8 Det følger af medieaftalen for 2012-2014, at det ottende digitale tvsendenet skal udbydes til en kommerciel distributør til mere digitalt tv,

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udbud af landsdækkende, jordbaserede digitale sendemuligheder

Radio- og tv-nævnets udbud af landsdækkende, jordbaserede digitale sendemuligheder Bilag 1: Ansøgning 1 Bilag 1: Ansøgning Radio- og tv-nævnets udbud af landsdækkende, jordbaserede digitale sendemuligheder Oplysninger i ansøgningen bedes følge rækkefølgen som nedenfor angivet. Det bedes

Læs mere

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal Den 1. november 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: chefredaktør Jørgen Ramskov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Søren F. Jensen Specialkonsulent,

Læs mere

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed.

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed. Radio- og tv-nævnet Efteråret 2015 rtv@kulturstyrelsen.dk Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og tvvirksomhed (uddannelsespuljen) Baggrund

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

NOTAT. Spørgsmål og svar om FM4. Mundtligt stillede spørgsmål ved informationsmødet:

NOTAT. Spørgsmål og svar om FM4. Mundtligt stillede spørgsmål ved informationsmødet: NOTAT Den 16. april 2019 Spørgsmål og svar om FM4 Hermed følger svarene på de stillede spørgsmål fra henholdsvis informationsmødet den 5. april 2019 og den skriftlige spørgsmål/svar runde: Mundtligt stillede

Læs mere

Regeringens Medieaftaleoplæg for

Regeringens Medieaftaleoplæg for Regeringens Medieaftaleoplæg for 2007-2010 Temaer Udbygning af digitalt tv Udbygning af digital radio Etablering af en Public Service Fond Privatisering af TV 2 DR Medielicens KODA/Gramex Digitalt tv er

Læs mere

Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3

Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3 Radio- og tv-nævnet 23. august 2016 Lill-Jana Vandmose Larsen Juridisk specialkonsulent lvl@slks.dk Direkte tlf.: 33 73 33 35 www.slks.dk Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3 Kulturministeriet

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet

Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet Kommenteret høringsoversigt 20. december 2011 Sagsnr. 11-117223 /anjp Kommenteret høringsoversigt vedr. høring over fire bekendtgørelser på frekvensområdet Den danske telemyndighed iværksatte den 28. oktober

Læs mere

Informationsmemorandum

Informationsmemorandum 1800 MHz-auktion Tildeling af frekvenser i frekvensbåndene 1720,1-1785,0 MHz og 1815,1-1880,0 MHz Informationsmemorandum Bilag D Udkast til tilladelser Udkast 17. maj 2016 Udsendt af Energistyrelsen Danmark

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

Udbudsmaterialet er ajourført 9. februar 2015 som følge af genoptagelsen. Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3

Udbudsmaterialet er ajourført 9. februar 2015 som følge af genoptagelsen. Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3 Udbudsmaterialet er ajourført 9. februar 2015 som følge af genoptagelsen af udbuddet Radio- og tv-nævnet 4. december 2014 Sagsnr. 2014-021630 Lill-Jana Vandmose Larsen Juridisk specialkonsulent lvl@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til anvendelse af frekvenser til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark

Tilladelse til anvendelse af frekvenser til etablering og drift af et landsdækkende offentligt digitalt 2. generations mobilnet i Danmark Tele Danmark A/S Reguleringsforhold Att: Peter Engsig-Karup Nørregade 21, B.216 0900 København C Vores reference: Sagsbehandler: Dato: 13154-18 Henrik Findahl Brodersen 21. december 2000 Tilladelse til

Læs mere

Spørgsmål og svar, udbud af DAB-blok 3

Spørgsmål og svar, udbud af DAB-blok 3 Senest opdateret den 20. februar 2015 Spørgsmål og svar, udbud af DAB-blok 3 Radio- og tv-nævnet Lill-Jana Vandmose Larsen Juridisk specialkonsulent lvl@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Spørgsmål

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Ansøgningsrunde: Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tv-sendemuligheder (DTT) - Danske ansøgere, signering med NemID

Ansøgningsrunde: Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tv-sendemuligheder (DTT) - Danske ansøgere, signering med NemID Ansøgningsrunde: Radio- og tv-nævnets udbud af jordbaserede digitale tv-sendemuligheder (DTT) - Danske ansøgere, signering med NemID Bemærk: Danske ansøgere skal anvende gyldig NemID i forbindelse med

Læs mere

Bilag 17 - Benchmarking

Bilag 17 - Benchmarking Bilag 17 - Benchmarking Version 0.9 05-05-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 BILAGETS INDHOLD... 4 3 DEFINITIONER... 4 4 BENCHMARKINGENS OMFANG... 4 5 PRISERNES KONKURRENCEDYGTIGHED... 4

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S BILAG 3 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk. 2, i lov om radio- og

Læs mere

BILAG 3: UDKAST TIL FREKVENSTILLADELSE

BILAG 3: UDKAST TIL FREKVENSTILLADELSE BILAG 3: UDKAST TIL FREKVENSTILLADELSE Foreløbigt udkast til frekvenstilladelse til en DAB-blok 1 senderettighed Kontor/afdeling Center for Tele Dato Kundenummer: Tilladelse [tilladelsesnummer] til anvendelse

Læs mere

Herudover råder Danmark over én landsdækkende VHF-sendemulighed, der p.t. ikke benyttes.

Herudover råder Danmark over én landsdækkende VHF-sendemulighed, der p.t. ikke benyttes. Notat 19. maj 2017 Baggrundsnotat til høringsbrev høring over to modeller for udbud Baggrund Udsendelse af antenne-tv i Danmark sker frem til 2020 i kraft af rådigheden over 6 landsdækkende digitale UHF-sendemuligheder

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder xx. xxx 2019 EM 2019/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om registrerede socialøkonomiske virksomheder Kapitel 1 Godkendelse af registrering som socialøkonomisk virksomhed Ansøgning

Læs mere

København den 27. marts 2008. Radio- og tv-nævnets evaluering af ansøgninger om jordbaserede digitale tv-sendemuligheder

København den 27. marts 2008. Radio- og tv-nævnets evaluering af ansøgninger om jordbaserede digitale tv-sendemuligheder København den 27. marts 2008 Radio- og tv-nævnets evaluering af ansøgninger om jordbaserede digitale tv-sendemuligheder Grundlag I henhold til 18, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 1287 af 8. november 2007 om

Læs mere

Bekendtgørelse om auktion over områder til råstofindvinding fra havbunden

Bekendtgørelse om auktion over områder til råstofindvinding fra havbunden Udkast af 21. oktober 2009. Bekendtgørelse om auktion over områder til råstofindvinding fra havbunden I medfør af 20a, stk. 5 i lov om råstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 1025 af 20. oktober 2008 om råstoffer

Læs mere

Bekendtgørelse om indsamling m.v.

Bekendtgørelse om indsamling m.v. BEK nr 820 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-529-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

TILSAGN AF JUNI 2013

TILSAGN AF JUNI 2013 TILSAGN AF JUNI 2013 A/S Dagbladet Politiken, Jyllands-Posten og Det Berlingske Officin A/S (nu henholdsvis JP/Politikens Hus A/S og Berlingske Media A/S, i det følgende kaldet Parterne ) afgav den 24.

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud. DK-København: Ingeniørarbejder i forbindelse med jernbaner

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Begrænset udbud. DK-København: Ingeniørarbejder i forbindelse med jernbaner 1/6 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:121633-2010:text:da:html DK-København: Ingeniørarbejder i forbindelse med jernbaner 2010/S 81-121633 UDBUDSBEKENDTGØRELSE

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...].

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Energiklagenævnet har ved brev

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER 1 INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere

Notat. Kommenteret høringsnotat om udkast til ny bekendtgørelse om ikkekommercielt tv i MUX 1

Notat. Kommenteret høringsnotat om udkast til ny bekendtgørelse om ikkekommercielt tv i MUX 1 Notat Kommenteret høringsnotat om udkast til ny bekendtgørelse om ikkekommercielt tv i MUX 1 15. januar 2019 Det fremgår af medieaftalen for 2019-2023, at den gældende lokal-tv-ordning videreføres i aftaleperioden.

Læs mere

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation?

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Af Julia Vorgod og Maj-Britt Böwadt, Legal Consulting, Rambøll Management Consulting Før ordregivers tildelingsbeslutning skal ordregiver, jf.

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde. 1. Inatsisartutloven finder anvendelse på udnyttelse af vandkraftressourcer til produktion af energi.

Kapitel 1 Anvendelsesområde. 1. Inatsisartutloven finder anvendelse på udnyttelse af vandkraftressourcer til produktion af energi. Inatsisartutlov nr. 12 af 1. december 2009 om udnyttelse af vandkraftressourcer til produktion af energi Historisk Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Inatsisartutloven finder anvendelse på udnyttelse af vandkraftressourcer

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere