River sun run. mutilation avenue vol. 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "River sun run. mutilation avenue vol. 1"

Transkript

1 River sun run

2 River sun run mutilation avenue vol. 1

3 noveller W

4 T A lllllll OP AF JORD, SNE OH SAY SEA

5 W T A lllllll Digte til i wanna be jim morrison and write in english US Fresno State lettre à mon fils

6 Det bål. Den ild. En vind der løber lungerne som iskold vin. Det er der vi hele tiden drukner i alt for store sko. Natsværmeren i dagen virker forvirret, kære! Pis ad helvede til din dumme skovl slubr æd den mudder, gummistøvler taler med i svup som om det kunne være begyndelse på en romersk nej pis det pis langt ind i helvede: Jeg sidder kun her med et had går i bad klipper mine negle fordi de ender hvor din hud begynder, vil du tale om det hvad hedder det når man vil ødelægge et andet menneske, og ikke bare dette ene menneske men hele / lad mig starte forfra jeg elsker dig som søm hånd dine hænder ruster op i en bunke af misbrug sneen har så mange farver når den lyses op af sit eget forfald fra højder det var ikke min mening at stå menig soldat ved alt det internet hjernen lukker ud, nøgleordet er kontakt og den strøm jeg føler gennem kroppen i mange volt er sat i gang af en fabrik med navnet min seng sover ikke uden dig i den og det er museum hvor jeg lægger mig ørken hvor sand lægger sig på mig det er ikke til at sige det er ikke til at tale sammen mit åndedræt vokser ind i dit som var du et rum af tyggede sårskorper Hvor mange mennesker er døde i krig og sne Hvad laver sne sne sner vel hvor mange rosenblade Er dalet fra sæbeduftende hånd fra øverste etage og jeg savner et ansigt jeg savner det ansigt dets læderhud soler sig gang på gang i det hele med et par dybe floder af farven jeg er usikker på, det blå i bur kunne være brun der gør alt for at undslippe et sandhedens NEJ

7 det er noget pis, alle talte om april som noget særligt, jeg ville hellere tælle sædcellerne i dit spyt med tungen jagende smerte kravler op gennem min rygs lasede erektion Den muterede kolonisering af fremmede galaksers beboelige Planeter har kostet et par dollars eller to Et par dage her eller to betyder ikke den store forskel Jeg har alligevel en gul trøje en æske med blod myggene bor i Fresno State i wanna be jim morrison and write in english US indledende geografi: måske ikke måske nej det ja der det ja nej her nej væk ja forbi ja forkert væk hjem hjemme! bort farvel 1åh hvor tiden flyver med krystalblå øjne når de bliver kolde som diamanter lerede lag har fanget sig selv ind i bjergene omkring plateauet nærmest en dal i rødlige og orangeagtige striber mere vandret snoede end lodrette lodret står meget beordret og som en orden i en kaotisk natur hvorfor var jeg der hvad lavede jeg der små byer større byer golde bjerge voldsomt påtrængende grøn fra en jungle barberet langt væk fra lufthavnen men træde ud af lufthavnen heden mod ansigtet fugtigheden junglens kærlighed mine steder gamle steder det nye steder jeg har lyst til at finde en rute mærkelige cowboy Jim Jones de sange allerede sunget solen skinner bag månen skaldede æg synger det hele synger interviewet gik meget godt en gammel saloon en synger dusør en favorit whisky nede ad LA kys af lys lyn af hjerne men ingen er hjemme En mand siger tyggegummi ikke kan blive for gammelt. Derfor er det okay, at jeg køber tyggegummi. Et gammelt bildæk hænger hægtet på et reb fra spidsen af et træs grene. Bladene er blå. Manden kommer igen og siger noget. Cecilie står i Allerød Bio hvor blod bliver kastet op af vandhanerne der vender den helt

8 forkerte retning. 66 er et vigtigt tal. Det hele ligner sig selv, bare ikke krydset hvor 5A kører og stopper. Men jeg tænker det er vel tænkt igennem det er ikke lige nu at sætningerne findes intet findes

9 Posten kører i en blodrød bil bilen er malet med blod benzinen i tanken er blod han kommer for at hente mig og kører ad alleen træerne omkring grusvejen lyser men går ud som el-pærer i gadelygter jo tættere han kommer mig. Begynder. En langsom begyndelse begynder. Begyndelsen af begyndelsen begynder at kede mig, jeg. En begyndelse nu. En begyndelse var her. En begyndelse jeg ikke skal blande mig i begynder, men den har hele tiden været ny nu gammel og det gamle i begyndelserne eller begyndelsen keder mig fordi det er gammelt. Et gammelt hus står malet gult. Et gammelt hus står malet gult. Huset har søm i hvert træ. Huset står ved et træ. Huset har ondt i sig med sømmene. Sømmene er banket ind i huset hvor det hele begynder af lyden af søm lagt i vand og ruster. Sømmene ryster af kulde og skaller af røst. En rød røst af blod bløder ud over det hele han elsker hende og hun elsker ham de elsker hinanden

10 og intet kan ændre på det at de er to og at de er to der elsker hinanden de elsker hinanden, men der er også kun de to i et begyndende hus banket op og malet med ro.

11 En aften. Om aftenen sidder han helt stille. Aftenen kommet ind i dagen og dagen er bleget ind til ingenting og aftenens mørke kommer ind i dagen den blegner fordi aftenen kommer ind i dagen med mørke. Mørket kommer også ind til ham om aftenen hvor han sidder stille statue. Statuen har noget i hånden. Hånden indeholder noget rødt kun han kan høre. Hun er væk. Væk med en meget stor skygge uddelt af den fine hat med et enkelt stykke bånd i rødt. Hun er i hvert fald væk. Hun forsvinder når hun går ud i mørket med en hat en meget stor hat med stor skygge uddelt af den fine hat med et enkelt ikke kompliceret stykke silke i rødt, og når hun går ud forsvinder hun i mørket og kan ikke tale så godt. Godt.

12 Hvis vi ikke kan være sammen, sammen. Hvis vi ligner en forkert lim. Hvis vi kan være kaffen drikker vi lim, hvis vi bliver bange for noget, kaffe smager af kaffe af lim vi os vi bliver bange for natten i kaffen eller efteråret i alting, et sidste vers. Verset glider uden problemer over i en bro. En bro mangler. Hvis vi ikke kan være en bro sammen, en bro limet sammen, sammen. Hvis vi kan. Kan en bro. Ja en bro er meget praktisk. Du siger det siger du ikke.

13 Det bliver hele tiden snakket igennem i sale med højt til loftet og ordene synger helt af dem selv når de runger ud og indgår i akustikken.

14 I de mange lange optog af fængselsindsatte mod kalkminerne og mindet og en varm sommer dag med høje elmetræer i noget firkantet element den nye dag vi ikke under os selv under dynerne og alligevel skal tingene siges og de skal siges og skrives ærligt. Alene til sig selv dig.

15 En sat nat sidder han med hænder og disse hænder støtter underansigtet i skål af rolige fingre ikke mine. Mine hænder ryster alvorligt og igen mine hænder ryster alvorligt: Hvis de var ens ville de alligevel være meget langt fra at nå, men det er ikke det det skal handle om et men i forhold til at nå, det der kan nås er ikke oplagt at gribe fat i. Morens hund en puddel. Hunden en puddel mere mit afkom min herkomst min puddel min mors puddel sikkert indskudt det skal ikke diskuteres eller den puddel kan ikke diskuteres og hvad laver den på bagsiden af huset den graver på bagsiden af huset en lastbil har fjernet bagvæggen med muskler og også pudlen har muskler og pels af musik, bleg pels af musik i farverig rede af undergravning under huset af pudlen.

16 Den puddel er fin. Fin meget fin. Ar efter bidemærker har smagt sig vej ind i hånden og det er der ikke noget at gøre noget ved. Hånden kan ikke noget hænder kan ikke noget, der er intet de kan gøre der er intet de vil gøre andet end at labbe ar i sig hvor ar stammer fra.

17 Sluk lyset omkring stearinlyset hænder mod underansigt. Et underansigt har på lidt tid samlet skæg. Suppen løber som siv ved en mose, visne, suppen siver vissent fra mundvigene og det er ikke til at stoppe, måske det skulle stoppes, udstoppes med sved en hård sved fra panden og ned i underansigtet fra og gennem furerne ved næsen, det kan ikke stoppes sved siver fra mundvigene for de har smagt noget.

18 Hvis en bil kører her forbi, kører den forbi, hvis en kæde af lastvogne med 100 meters anhængere på som kæde, hvis kæde er købt i en kædebutik spørger vi ikke sælgeren spørger hvad lever de for og sælgeren spørger om måske dette vil interessere os og viser os en mellem lang kæde af små metalstykker formet så kæden står i geled og kan hænge helt af sig selv stift ud i vinden på bakken med galgen og vi giver galgen om hunden vi giver pudlen vinden i gave gennem sig når den hænger der hængt og vundet igennem så ikke en tone eller ar kan hænge ved, der hænger ingen lyd ved.

19 Der er kun en i den sko, der har hele tiden kun

20 været en i det sko, hele tiden, helt en i en sko, hele tiden har der kun været en i den her sko, sko med en i gør anden sko med en i til et par sko og et par fødder, men før et par var noget en.

21 Han vil hele tiden komme gennem alle tider han vil hele tiden komme gennem alle tider du skal være glad for den angst der fik dig ud af alle tider.

22 Jeg er en fod. En fod vil gerne være et flot og smukt træ, det kan en fod ikke få lov til. Gamle Charles fodrer høns manuelt, den automatiserede foderautomat. Nyest på gården gamle Charles erhvervelse. Den nye foderautomat til hønsene virker ikke efter hensigten. Eller også forstår hønsene at går de på automaten er det kun et spørgsmål har du nogensinde se så tynde høns. Har du nogensinde set så tynde høns. De vil ikke dø. De vil ikke slagtes. De synger jo op omkring hanen i protest.

23 Jeg. Jeg går ned ad en villavej. Jeg standser op. Fra hvor jeg stod lige før ca. 20 meter længere nede ad vejen kastede jeg en sten og den rammer mig nu i ryggen. Jeg ved jeg skal tjene det hus herre, men ingen har sat mig af sporvognen. Læderbetrukne sæder. Og stigbøjler for hænder at holde fast i mens sporvognen kører knudret og sprængt. Ingen har sat mig af sporvognen. Ingen har sat mig på sporvognen. Æggene i bakken har været forbi fabrikken. Fabrikken rammer mig i ryggen et par år for sent. Stenen rammer mig igen og igen og jeg kaster igen og igen. Det samme rammer mig og det samme er helt det samme som før det samme. Det noget her sker men bud okay sammensmeltning et hej ikke i dag en morgen noget kom her og forstyrrede halve døre store bamser i gult brødre der ligger i solen og ikke ligger i solen og stramme røvhuller og sved butik en dør nok fordi og i morgen det samme sker hænder på hoved en å åen strømmer tidligt morgen ikke at nogen er hjemme og låst på døren søm det er kommet til at det er sådan det er måske muligvis ikke en eller tre hvad nu med nej det betyder en begyndelse og det skal man altid hej og et farvel altid et rart med

24 pandekager det skal ikke fyldes ud det skal være magert en skelet af en ting og intet andet de dage natten lang ingen melodi en måne men ikke andet slet intet andet kun den sol en morgen de så det vi så noget og det er en detektiv på arbejde omkring lejren et skab står derovre en skabelse i landskabet et landskab hvis røde tunger rammer også nu her det skal det betyde det skal ikke betyde noget andet det skal være en telefon i den anden ende af lejligheden godt der bliver arbejdet tro på det eller tro på noget andet søvnløs fattig sølet til skide i bukserne ramme tremmerne for vinduet kigge der ligger de døde i jorden med sidstes sminke med sidstes sminke og en tromme der skal være en lyd men ikke denne svedige kædesav krat og revl krat rives op og træer forkortes for at der skal være plads til dem i denne dag men nu kommer der noget helt andet og det er nu at det siger noget og ikke noget om sminkede klovne lussinger givet på sletter et klaske i en sø når kroppen rammer vandet og går gennem vandet penetrationen af vand af krop af krop af vand og mødes ydmyge sten telt slå slår krop slår på vand gør is ro slår på krop der bliver is og en lille hytte står ved stranden og kan ikke se for sig og det gør ondt det hele gør ondt og

25 det hele tyder på noget og på et fremmed sted en implosion af gange under jorden og flettede stole og siv ved en mose under vandet denne mose under vandet luftbobler siger noget om liv men ikke at det leves nej ikke det at det leves og ingen sygdom kun være under dyne uden stemme onde øjne kigger gennem gullig alkohols rødsprængt i øjne disse øjnes kommunikation siger noget nogen kommer noget går forbi alligevel saver kædesaven den kædesav på en busk eller virkelig en buske tænkte de buske ser sunde og raske ud aldrig et æbletræ ses i virus ses i nøgen virus eller med misvækst og de tiende ivrige nu en rig persona hjernen vil ikke betale han vil bær derude i skoven mens noget andet sker på biblioteket et kamera hænger et sted ikke at de ses kamera ser det er nu men helt forsinket og søm falder fra himlen hvide og flossede de smager af sne men munde bløder af sne søm stole med ben af nåle hele hoved på hænder siddende en sen nattetime hvorfor vender det den her vej men som fulgte dage følge af følgeløse lam sletten bag skoven spindelvæv hænger i saks og mærkes som saks gennem den lange bedøvelse søndag kommer nogen med et sæt tøj det har været igennem en sløv symaskine det passer

26 meget godt i benene men ærmerne er alt for lange hvis man vender sig hurtigt slasker ærmerne omkring ryg og bryst de vender hjem igen efter at have løbet vender de hjem igen og kigger sig omkring de har kun denne den ene symaskine og den er herren jo utilfreds med såh og ha det skrives ned i notesbøger det der blev elsket mest den dag var det salte hav nogen havde frosset omkring chokoladeovertrukket peanut fejler altid fejler altid fejler altid der er intet at gøre nå er det nu der igen siger hænder på underansigt det er sådan det er det er sådan vi elsker det som de motorer vi er gamle i musklerne med damp omkring bare damp rundt omkring og hjemme et smil og efter smil hjemme hjem for en latter hænger bag på smilet og det skal huset stå med selv når vi er væk hvor meget står herinde og søvne i der er tale pomades misforståelse af læbers mødes misforståelser en cigaret står nede på hjørnet og ved godt hvilket den mærke det er nej en cigaret står nede på hjørnet og ved godt selv hvilken mærke den er og det skal ikke forstyrres hele denne den ene verden forstyrres men hvor kommer teknik henne hvor kommer den rejse henne det er altid hænger hænder på underansigt dermed udsiges hele det hele og bag

27 ved huset en bunke ansigter med hænder på underansigterne ingen spørgsmål kun må det elskes det er virkelig det nu kom natten og en ugle er en ugle hvis øjnene er skarpe eller er det ører som fjer er de fjer ører hører den fint nok eller ser den bedre i hvert fald synger den så et meget smukt mælket lys strømmer ud af dens næb som en forsinket nøgle til hvor som helst vi siger den nøgle prøver vi i nat i alle byens hoveddøre desværre svæver Frederiksbergs Rådhus virkelig et mærkeligt sted og det mange gange har denne tur været gået og der er intet i de dem der går lister på tæer det hele i universet former og giver ordre radioen er ikke tunet ind målt i historik er den nærmest nyfødt Det var klart at Willy McNeelk i diskotekets flammende lys flakkende på ham strømmede lys, og dette lys honning sang fuglene, små stæredyr, og de var helt ligeglade med det hele: Han var ikke længere velkommen, Janice havde smidt ham ud af lejligheden på 52th street NY, ikke bare Janice, men skæbnen havde taget kontrol over hans liv, han trak pistolen op af buksekanten, alt for længe havde den været skjult bag den løsthængende skjorte, der akkurat gik ham til lidt over hofteskålene, I don t fucking care anymore, skreg han igen og igen, det var derude, helt derude i ekstremerne, at han nu pludselig indså at vennerne han troede var hans familie hele tiden havde været Janice s venner og i dette klarsyn bestilte han et ordentligt shitload af glas, billig whisky måske, lammelse af følelser med garanti. Han kiggede sig omkring, dansegulvet på diskoteket havde ikke rigtig fået mennesker på sig, selvom musikken, og især bassen,

28 gjorde sit. Det var først oppe af dagen den følgende at han indså at han måtte komme over det, og hvis silkelagner lå han i med hamrende hovedpine? Lilly Smukkeste smukke stjerne. Hun var til prinsens fødselsdag. Et underligt stykke vævet busk løb i masker 45th street meget senere bankrøverne kørte derfra en voldsom mørk regn væltede ned rødt lys pas på pas på å det er ikke i orden Elly smiler hendes tænder er på syre tænker Willy. Willy på bunden af et glas det er der ikke et liv i geografisk indledende: her ikke her ikke nu det er nu her men derovre der ja Willy som en ridse ridset blind mod kysten. Nede i en gyde trapper omkring! NYC baby. Står og roder længe med pistolen, alle, alle hans minder om det den tidligere bedste tid i hans liv til dato er udviskede af whiskyen øjnene falder rundt omkring og falder ud: sort er det hele det er ikke en snevejr, det er ikke tider for snevejr, bilerne kører derude et sted og han ænser det ikke 100 %, han falder ind ad en dør hvor noget skrammel står ophobet, på en eller anden måde finder han hvile i det kaotiske skrammel, han finder en orden, gaber, han er træt, ved ikke hvor længe han har været i gang, laver sig en seng af en gammel overpisset madras, en fjeder eller to springer ham i ryggen, men der, lige præcis på dette stadie af hans liv, er en fjeder eller to småting, virkelig i småtingsafdelingen, han har andre sår at slikke, dybere sår, mere dødelige sår Vågner iført turkis krøllet smoking og aner ikke hvor han er henne. Det sidste fra natten han husker er en transvestit i kort nederdel som med dyb stemme råber Willy ind i hovedet at han skal få sin fucking røv et andet sted hen, under dette fragmenterede minde, dette kameras blitz i en ellers mørk tåge omkring hjernen og de indhyllede tankers infiltrering af mørk tåge, sort tåge, kommer et andet lys, en spot: Noget med at sidde på bagsædet af Cadillac, en taxa, og rode rundt i lommer; finder dollars frem, men mest fnuller, meget fnuller fra bukselommer og jakkelommer fundet frem, mere og mere desperat, fordi Willy

29 trods en ordentlig brandert sagtens kan regne ud at taxachaufføren skal have mere end et par dollars og alt det fucking fnuller TÅGE kommer igen, tåge indhyller igen, tågen slukker vuet over nattens eskapader Willy undersøger mobilen og opdager klokken er eftermiddag plus at der er en ulæst sms i indbakken fra kl hvem kan elske at giftes i turkis er alle sten dødbringende for lortetænder: Dør op ud farvel springfjedermadras må du tilgive mig for ikke at pisse ud over dig som alle de andre der har brugt dig for en enkel nat, med den ro til søvn du uddeler trods det at du har set bedre dage, denne flugt fra hvad hvor er Willy. NYC en går ned på gade. Ligkiste der. Et træ. En mulighed for forsoning som Willy til konfirmation og alt det er noget nat. Det behøver alle. Alle behøver en nat. Gletsjerlandskabet glider roligt, fedt. Det hele er fedt nok. Vi går ned ad gaden igen. Gaden hænger i luften. Gaden hænger meget i luftet. Helt jaloux, det er en deal. Omkring noget ca. Men det er også helt kørt ned. Det hele er godt kørt ned. Vi bliver enige om kun at snakke gennem vores advokater. Jeg skyder en hvid pil efter kalkunen. Min farfar ville have været stolt af. Den stol derovre, den står skævt. De ridser jeg har i øjnene skyldes skæve møbler.

30 Når jeg kommer tilbage til byen køber jeg nye sko. Hvis jeg kommer forbi en skobutik køber jeg nye sko. De nye sko skal være stærke som et meget gammelt træ de skal modstå hård vind, her skal hård vind ikke synge. Min fod er et skelet. Et skelet et træ rig meget rig på sekunder målt i liv. Det andet kan jeg ikke sige dig for jeg ønsker virkelig at musikken ville spille sig selv at ikke kød nej ikke kød og nej ikke Weckett shit men hele tiden i oasen ingentingsland ansigtet hvis det viser sit! Weckett shit ansigt han ville forstå og holde i min hånds hank den knogle i hånde ligesom blød ikke blødende blod men en hank bro af styrke og regnen ville lade mig være jeg kan ikke bære den dumme regnhat og så kom en bil og den her verden landskab som Xalifornia og jeg ville noget blå noget blåt det viser sig er du blæst i hjernen i hjernen er du ja men i morgen må jeg vil jeg vil leve og jeg vil leve det her liv og jeg kan ikke gøre andet end at leve men det er hårdt det løg og du knuser det så det bløder løg ud mellem fingre jeg tror måske alt kunst af kunst og hvis vi virkelig lukker øjnene kan det sagtens være at en prins slave det var derhenne jeg så noget bag et glimt af lys noget uansvarligt ild det de sagde og de sagde det vi ikke dage et mærkeligt værksted væltede værktøjer over alt en bil på maven men løftet løb og løb men i tomgang den samme gamle en sagde noget om at mit liv er et junkies men det

31 tænkte jeg ikke så meget over jeg begyndte at tænke på litteratur som uønsket jeg mener jeg kunne jo sagtens sidde og læse men jeg læste ikke jeg kiggede på et mast insekt og det gjorde mig jeg ja der det var der mit hjerte græd og knæene blev svage det var så meget i hjertet og jeg ville ikke ønske andet for en ellers relativ øm og kølig nat med alle stjerner på og onde dage eller et ømt hoveds inde sind det er det var på kontoret havde noget sat at vi det hr. fem kom klokken skarp og sagtens skrap vi sagde ikke et ord ikke engang nikkede vi hinandens retning tømte papirkurven og stod i sollys smagte salt komme ind i havet eller er i havet og det hav det væltede med salt flimrende i luften og det er dårligt set og endnu dårligere sagt hovedbanen i hjernen var lukket ned ikke tid til Ixta Tu tlf. ikek tid til Ixta Tu nej ikek ingen tlf. se det var et varme kulden tager livet af mig hotael akken bakken hotellet skrigende stemmer uhyggelige mennesker med liter af mave i røven det pisser ned de lukker mig ud i verden og lader mig vide dejligt at være i Allerød det er ikke pizzeriaerne det er ikke rundkørslerne det er parkeringskælderen under selve byen det er at skrive sit navn i savnet med en grim og lime grenen sammen og få lagt grenen i

32 flydende metal til hårdnet kan ridse så meget vold jeg i vilde dage går rundt i og med denne grenvil jeg vil vi det er helvede hvad laver en engel hvad laver en regel hvor kom bilen fra var det starten på et venskab i en tom sal kun os to i en sal og det var starten på et vidunderligt samfund lige der dig og vi grenvil ville noget hal tolv blev det alligevel ikke tiden og det fløde med salgt hal tolv blev det alligevell ikke tiden og det flød med det flimrende salt saltet skar i bygningen af bygninger lidt skelet stod tilbage de var alle ude at fiske lokumsproduktion lokumsproduktions tid der tager om hal tolv sir ca. den dag endte sådan men en kvinde Fl Connery kom fra bag en hæk med en stor mine fødder slæbte sig af sted altid 90 s knæk i knæleddene sove længe i sin egen afhængighed af hed og betyder noget en betydning gammelt skur træbeskyttelse på store rammende store pensler store børster det hele dyppet og ført på de lange planker træ der præcis laver kvadrat ud af det hele samlet et passende sted med hænder på underansigt og intet vindue i det sorte ud det sorte omkring er bare natten tidligere og tidligere og det sorte indenfor der ikke giver vindue er træbeskyttelsen i mig og dem de naboerne sigter

33 efter salg slagter det hele kvarter og undskylder for en hud de har fået på af for meget spidse ansigter alt i ansigter spidse så det stårr på spring for at møde solen først og først og først memn første ting først første ting først andet søm i bund gamle stier og forkerte steder og på et tidspunkt sidde et sted og være færdig og søge tryghed i afhængigheden gøre afhængigheden til mig jeg selv og ikke betyde og ikke benytte noget og ørerne vi kendte fra benet sagde klokken ringede mit ansigt på hans hænder og hans hænder på hans underansigt og ingen vindue i det meget sorte skur kvadrat som ønsket og ikke over pris men en vej en vej et sted bag ind i kvadrat og elske sort malet maling ingen pensler kun lidt ødelagt hånd ødelægger sig selv drukner sig ned i spand og vil ikke ud af spand vil hjem i spand og det er problemet er at det nærmer sig narrativer og det er ikke tre eller en bil bag træ træt træ som træet det står lige der og kat arbejde ud af kemisk lykke klokker af dug på rosers og en fin lyd musisk når dryp vil vise hvad lyd uforurenet er nå når det elskes elsker det og når det elsker er det elskes mrs. Seafax 3th hvor er Deres humør er De klar ødelæggelsen står klar jeg træder ud af opgangen og pisser på byen bygen over mig har

34 tegnet alt mørkt der kunne komme storm da jeg er ude ser jeg gennem Seafax øjne hvordan jeg evigt bliver ved med at pisse på byen hendes øjne græder pis hun klør dem gnider sine trætte øjne hun er allerede træt af alle de skærm med skæl af ædelstene månen på stort lærred har sat op og mrs. Seafax kommer i mig og jeg kommer i hende bag en dør det juleaften ikke en pyt hænger og det omkring den mandag. Ikke en mandag med hovedet. Men en mandag. Kigge ud på stjerner ikke kende stjerner men kigge på mandagsstjerner ikke kende deres kirke men elske det. Men en mandag den som den. Ikke hvid i kridt. Ikke hvid i negle, små blommer af fryd mandagsstjerner. Hovedet kigger op fra hænder. For længe har det lagt sig i hænder. Alt for længe. Alt for længe har det lagt sig i hænder. Det kigger nu op. Øjne sier billige stjerner fra, kun det guld der lyser kan stjæles ind i øjnene og derfor. Der kommer en ikke en tid. Det er nu øjnene giver guld af himlen og det er muligt.

35 Passe på. Drømme. Presse drøm ind. Dagen nøgen. Kulde direkte i knogler. Den mand på gaden. Han er gadens mand direkte i knoglerne og resten af ham er nøgen som en dag presset ind i drømme tilpasset tilpas.

36 Sort nat. Den kommer altid for sent, meget tidligere nu. Stjerner på himlen løber rundt. Systemet systole omkring et bord. Forkerte nætter kun med måne som talsperson. Underligt at have myrdet en kærlighed så tidligt i natten med natten. De voldsomme skridt væk. Fødder træder helt naturligt. Sort nat! Sortnet nat på mælk som fødder træder gennem helt naturligt som om en myrdet bassin. Nej. Nej. Nej. Bassinerne ride på nøgne fødder ikke en natur i vinteren. Sort nat. Alle stjerner puttet af skyer. Disse dyner er af pis. Det har aldrig været disse dyner af pis opgave at putte stjernerne: nødder, plukkende børn skruet ind.

37 Engang sne. Engangssne fulde af plastik. Bestik: Knoer. Dyr på kanten af haven. De her får. Sletterne knuger sygeste dyr til dig vil ikke slette sig. De her meget søde uldtotter allerede indstille på indhegning. Da pig fra pigtråd spredes ud som en vifte af blod, spredes finger blod, og pig i pigtrådshegn spredes ud som en vifte af blod. Vinden tager blod. Vinden tager blodet op i sig eller ud. Et sygt dyr knepper et andet dyr i ansigtet. Vind kommer omkring blodets vifte. Det er på tide at huset males.

38 Her en rød bil. En rød bil har en nummerplade. Alle piller har nummerplader i bilen. Det er ikke en fej udgang. Udgange er jo bare udgange og det man kommer ud i er jo bare flere oplyste gange og bilerne kører af blod. Nummerpladens blod er gammelt. Det kørte engang ihjel. At du nu sidder her kørt engang ihjel viser nummerpladen. En nummerplade med gammelt indtørret blod. Hjernemasse. Indtørret blod fortæller os noget om roserne. Indtørrede roser med søm igennem sig fortæller noget om at den tid var her er for kort eller også fortæller indtørrede roser med søm igennem sig at gange nogle gange er lange og andre gerne korte som en tegnstift hvis et søm ikke kan findes og bankes i stilken på rosen så den hænger blomsterkrone nedad.

39 Hovedspring. Vippe ryster efter afsæt. Vand køligt. Pool kølig. Og tænk næsten før noget kørte forbi. Rød bil. En rød bil er en mulighed. Muligheden for at det var en rød bil det der den mulighed foreligger mens hovedspringet springer ind i hammer. Både hjerne og hoved med noget i springer i hammer både hjerne og hoved med vand i springer i pool efter møde pande hammer og poolen forvandles af blodet. Hvis bilen forstod og ikke var et tålmodigt konkursramt museum.

40 Hænderne er fede og tunge. Tungen mund. Hænderne er fede og tunge. Men neglene flyver som flygtende leer spærret inde i køleboks af råt kød. De vil så gerne væk. De kan ikke forstå de skal fængsles: fængsles når de kommer væk. Neglene de kan ikke forstå fængslet i råt kød som kulde rå kolde. Neglene hvisker mens de klippes ned om den korte tid de levede med relativt få virkelig mindeværdige stunder: hud.

41 Mennesket der. Mennesket kigger på et æg. Menneske. Fejlagtig bil. Mange biler. Månen på himlen kløver sine sløve stråler. Kornmarkens strå bøjer sig i vinden. Er det havren op til huset. Hvad kornsort er det med små klokker bøjet i vinden. Klokken i vinden. Nej. Tiden i vinden. Det helt igennem fragmentariske vidner om en kløvet stråle: Månen lyser ikke gennem skydækket. Månen bøjer vinden gennem kornet og det siger en lyd. Nej månen siger en lyd gennem kornet det er havren bøjet. Kornet er månens. Kornet er mælk. Månemælk.

42 Måne fine måne fine aften så kom månen og illuminerede det hele. Det er ødelagte vare. Den ødelagte vare er ødelagt. Lad ødelagt laves. Forskellige ansigter alle tavse lys. Det på dem der lyser er en maskine øjne. De øjne maskinen krebsen. Ødelagt øjne på dem lyser øjne. Øjne vil altid lyse når ansigt ellers står tomt når munden er lukket til en lyd kommer af korn når det står korn øjne vil på forskellige øjne søge noget og lyse imens. Imens kan munden lyse af himmel. Og himmel kan spejle lys ned i korn og korn vokser og gror i søgning efter en hånd til at være hank eller stok korn støtter på og opad.

43 Huse. Et par huse. Flotte huse. Betal med hvad som helst oralsex med albue. Men hvilken albue smager af oralsex. Hvornår er køreturen forbi. Men hvilken albue forstår noget. Der er ikke noget i dette hus jeg holder i min hånd. Gæt hvad jeg holder i min hånd. Der er ikke noget i mit hus andet end hænder. Ganske forstyrret: radioen er ikke helt sig selv. Ikke helt. Et par huse kræver maling fra min tunge. Den bløder ind i et hul. Blod er ikke en nøglefigur. Nøglefigur er en nøglefigur ind i hul. Magisk som alle døre åbnes.

44 Du skulle have været en sommer på landet. Vi skulle være landet du var en sommer i. Se nu Jakker der, se ham nu se på sig selv i tv på landet. De forstår alligevel ikke sproget tv et taler der er for meget hul i det land og for mange dage er gået med Jakker og tror han zapper helt ubevidst hvilket er mit held, for jeg tager enmandssengen mens han sidder længe oppe konstant zappende. Du taler om noget på en tlf. Konstant zappende taler du om noget på en tlf. Min tlf. modtager dit zap. Jeg ved ikke om jeg skal forklare dig at landet ikke er uden dig og uden dig ikke det samme. Jeg mener se lige landet næste gang du kommer og er i det. Se det lige engang næste gang du kommer i de høje gummistøvler. Slip hønsene fri. Køb noget jord ved at tage de i munden så tænderne knaser ned i blodige ødelagte stumper splintrede og ukendelige. Ja køb noget jord. Køen er ikke lang.

45 Solen skinner da posten smider mig om bagi. Solen går ned rødlig som blod. Jeg træder ud af bagagerummet og bløder. Det præcis den slags posten har brug for. Han bugserer mig igen. Ind ved siden af en anden. Den anden præsenterer sig hey jeg hedder Rasmus, Halling Nielsen, Rasmus Halling Nielsen. Jeg vender mig om som en tvilling i et badekar.

46 OH SAY SEA

47 1 Det er et mærkeligt møde med prinsen. Prinsen med solbriller på. Solbrillerne sidder i ansigtet ikke i håret men i ansigtet og er to store sorte dybe huller. Mærkelige ødelagte øjne. Sorte dybe huller så dybe og den er en slags. Her hænger jeg ud i en klub. I et brev. Kære alle mulige mennesker tillad mig at fortælle historien om mig selv og så langsomt forsvinde og jeg tror måske det er sådan at det skal være og i morgen ikke et ord ro i et ord fred i ro rolige dage kære alle mulige mennesker i fred giv et ord jeg har brug for ro og et ord kære alle mulige mennesker kan give mig ro. Det er okay. De dage er helt fine. Ja de dage er helt fine. Det er ikke okay. Hvad laver det hul i væggen i væggen burde der ikke være det hul, men nu er det hul der og man kan ikke gøre noget ved det nu

48 kære alle mulige mennesker det er okay. Nu lægger jeg mig ned for at sove.

49 Helt alene kan ikke finde ud af at være alene er helt alene kan ikke tåle at være alene ud af noget jeg aner ikke for jeg er alene alle ved hvem du er hvordan går det nu begynder vi at gå vi går meget godt men der er ingen vej hjem og jeg er hjemme han er hjemme og Mut står sikkert i hjørnet og alle hjørnerne alle blodige huller i væggen. Hånden gennem væggen. Himlen raser og hånden går gennem hullet i væggen og blodige meget blødende går hånden gennem nok sø. Ja den sø den sø den sø som vi elsker vi elsker det så meget men ikke hullet Mut ikke hullet vi kan ikke lide mørket men ej heller prinsen i huller hullerne i øjnene bag solbrillerne det begynder sådan blodigt hjørne bag

50 Prinsen kører posten. Posten kommer køre kan køre posten gamle venner gamle prinse græd ikke bag øjets blanke overflade og sådan begynder det det begynder altid der bag øjets blanke overflade og med musik skriver prinsen brevet posten kommer med i en pose og det er fin poses pose og øjnenes blanke øjne blade på et træ et nervøst træ med halve blade hængende flimrende find en pose tror det oprigtigt prins med post i fin pose gennem blodig post i pose langt ind i øjnene græd bare gæt hvem græder i blanke blades urolige øjne * * * *

51 Det er en krøbling på vraget hvad laver vraget er det et nu et hul i væggen, i væggen et hul laver vraget det er krøbling og på lidt blomst, men ikke huske blomst nej ikke kende blomst ikke kende symbolet blomst nej bare blomstrende hul i væggen helt vraget af krøbling lidt smattet smudsig blomst. Det vi siger det vi siger det vi siger det vi siger det. Måske begynder det hele det hele begynder der vi siger her begynder det hele det hele er begyndt vi må ikke begynde jeg kan ikke finde min hånd jeg sidder fast du er lavet lim du har hele tiden været blodig det post det er lille post og en gylden måne måner af halve mønter den lille post flyver ind min hånd sidder fast jeg kan ikke jeg er en krøbling hvem er derude hvem er her hvem er derude der derude en den der står der derude bær hvert strå med klokke på

52 Det var. Det er en forkert. Det er forkert. Det var det. Kom. Du er her. Du var her forkert var det den dag da det hele nej indledende geografi: han kan post ham prins i en ærtebælge sendes brev kan han med post var det de dage var der det. Du var. Du er en forkert. Du er forkert. Du var Du.

53 Forestil dig du. Dage drop. Alt dette uendelig drop og atter drop, hårdere alene. September hård alene med drop og atter drop du. Alt dette i en uendelig krop. Hun sveder i kroppen og drop og atter drop er kor til sveden hun sveder i kroppen og drop og atter drop er kor forestil dig det du i denne uendelige krops regn indenfor. Det drypper i krop af drop og atter drop du. Du forestiller at ligge alene inden for krop men ikke med krops ro kun med krops ur af tik og det er den uro det hele fødes af: drop og atter drop i kor med krop føder at ligge uden bevægelser

54 Det er sydligt på stranden. Det her er sydligt på stranden. På en promenade rundt et møde. Prinsen smiler. Du er det møde. Et møde med dig er det møde du er det møde og et møde er dig med prinsen i det sydlige. Jeg vandrer væk fra selskabet. Drikker mælk. Noget af mælken vil ikke bo i min mavesæk. Mund sur af opkast hele vejen ned i wc et med ansigtet med mund sur af opkast især i mundvigene sydlige dem læber der du dine læber derpå på stranden i prinsen blod bløder langsomt når at tørre ind. Du er det møde af blod langsomt som et langsomt møde med dig selv du behøver ikke en fugl på himlen fordi du er et møde af blod fra selv et møde med prins det er sydligt på stranden og promenaden med en prins sydligt på stranden hans hår i det opkast hans uroligheder af mødet med blod kommer i brev mundvige kigger nedad især i læber malet med blod og kys mens mørket falder på og fjerner alting selv sig selv

55 En En En En En En En En En En En En En En En En En En En En En En

56 * * * *

57 Jeg har aldrig fortalt dig hvor meget jeg elsker dig. Jeg har aldrig malet et hus hvor meget jeg end elsker dig. Jeg har aldrig fundet historik spændende end jeg elsker. Dig har jeg aldrig fundet for andet end fortid hvor meget jeg aldrig elsker dig som et fund fra det dybe sted dig. Jeg har aldrig og jeg vil aldrig og nu aldrig En En

58 To To En To To To En En En To To To To To To Nul En En En En En En En En Nul I To En En I To Nul En En En En En En En En En En En En En En To Nul Nul ons

59 Ensomhed en sne. Sne en enorm mængde sne. Sner. Utrolige dage med enorme mængder af dage meget levende. I dag er startet og har næsten med drop og atter drop regnet sig selv ud: alle hvide pile bare stop ikke bare stop, det var ikke det jeg ville jeg ville stop ikke stop regne jeg ville gøre noget jeg ville stop. Ensomhed sne en neuron en faktisk maskine en faktisk lighter en måge så langt væk jord er en mulighed giv det tid du vil se han er den rigtige for dig, en maskine men rigtig meget sne og i de enorme mængder som sneen falder i kræver det en skarp le af skære en luns dampende kød af det levende dyrs mave vi så ofte får tænder fast i.

60 2 Du mit lys. Tim kysser som en slange. Efter lukketid sidder vi i daggryet, trods lukketid, vælter folk ud og ud af diskoteket, store grupper små grupper, berusede men ikke dig. Beruset af dig som en små gruppers cirkel omkring slangen voldsomt revet ud af et cykeldæk nu for alle berusede natteravne revnet af nøgenhed til skue det var ikke meningen det var slet ikke meningen du mit livs kane den var ikke et uheld at bevæge sig væk. Sneen skinner med fodtrin i sig selv væk, er det er

61 du, sneen skinner med fodtrin i sig selv væk sammen med dig på vågent vand, det er ikke underligt alle de her roser forstenede som de er, og aldrig vil de finde puls nu

62 Hjem hen over. Overhovedet hjem. Hjem ja. Nej ingen hjemme. De døde vågner. Som skåret indi jorden. Familie derinde de vågner som skåret ud af hjem. Overhovedet hjem fordi det lugter af hjem. Sneglene har været i grøntsagerne. Som er skåret indi jorden hen over hjem neden under ni fod funder som er skåret ind skriger nede derinde vågner de som var mit skrig en sang de gerne ville vækkes af bort fra at sove jordens seng dybt.

63 Der er den lille blodige bil.

64 en rød Fiat holder parkeret hvor skoven starter

65 lysets kegler fra for enden stirrer langt ind i s skovens store dybe ro bagendens røde lys er en advarsel man siger at fasanerne heromkring forstår det hele, men at de er skideligeglade så længe ingen INGEN skal høre det skrig det skråler så projektiler bøjes s så meget styrke er der i deres skrald skovens dybe ro en hytte mange her ikke her men der var mange i hytten alle var venner kl men i NYC ventede en limousine på hende det var hans måde at sige han trængte til hende på hendes måde selvfølgelig han er gift

66 Det regner meget udenfor. Et vindue mellem regnen og jeg som jeg sidder jeg her meget udenfor mellem det og usikkerheden på om hun rent faktisk vil komme til mig i limousinen ja jeg er rent faktisk gift og jeg siver gennem byen NYC, på 52th street møder jeg altid den samme gamle 52th street og det er den der minder mig om så lidt research det har taget mig at bygge den her krop op for bunden af for derefter at nedbryde den og bygge den op af stærkeste jern. Så hvis nogen regn siger noget og hvis nogen spørger til min hånd vil regnen forlade den som bygningens duer øverst flyvende i samme retning i samme uro

67 Fedtet løber af rummets vægge jeg hænger i luften og svæver hen over rummet og fedtet med en kniv ikke min ruin med en kniv ikke min ruin den stærke resonans den klinge af kniv ruinen min af kniv med et svæv hvad hvilken sæbeboble er jeg til barbecue

68 Vi skulle alligevel først udveksle høfligheder

69 Altid noget dårligt sagt og altid hurtigt slagt et øjeblik. Altid dårligt øjeblik sagt hurtigt altid dårligt slagtet på en øjeblikkelig dag hvor altid hurtigt forsvinder i noget man knapt nok kan kalde lys nok kan mælken hældes hurtigt op så lys alting mælk nok i lys hældes hurtigt sier lys ud af mælk siger altid noget dårligt sagt og altid lyser den siede mælk den silende regn og i noget man knapt nok kan kalde mælk døbes lyset vores frelser

70 5 ca. 30 m² den ene vej sirka 90 bøjet i knæene lavt til loftet små døre hemmelige døre biler i forkerte retninger er denne 90 bøjet i knæene gang og det er her det begynder for det begynder her og begyndelsen er i gang ikke at det betyder noget andet end en form for start i et rum hvor solen kigger ind hvid og afbleget lagt som i chlor og i et rum hvor solen skinner trods blegt begynder det og det begynder langsomt for ham der ligger i sengen på gulvet og den langsomme bevægelse i en seng hvid af sol sådan begynder det og der har aldrig været andre begyndelser nu hvor han vågner og

71 kigger sig omkring, omkring ham hænger en dejlig duft af parfume og sengetøjet dufter nyvasket en dejlig bleg formiddag den første formiddag som begyndelse på nyt en bleg eftermiddag uden regn det har regnen tidligere i tiden tilbage i tiden men det regner ikke nu og det hele dufter af hans diamantøjnes måneskin BAH det er tænder der bider det er formiddags tænder der bider i ham og tvinger ham op og han nærmer sig den faldefærdige stol ved køkkenbordet og hakker et løg han kan godt lide kartofler i en kvinde men sådan begynder det ikke det er begyndt længe før det begyndte en nat det helt modsatte af denne formiddag den nat det begyndte havde han ingen naboer han var på en mark og marken var mudret og kold en december det var en december og det mudder der ikke var frosset stenhårdt var mudret og blødt det var blødt at lægge sig tilbage i det bløde mudder og drømmer omgang på en eng at ligge i en seng af græs vi sov i og det var den nat når talen falder på nat falder hans tanker derhen jeg kan ikke bringe ham andet og jeg kan ikke forstyrre det med andet end bidende kulde en hvid formiddag en

72 formiddag der bider hårdt mod kinderne ved det åbne vindue varme ud frost ind han står der holdt tilbage af rummets mørke men samtidig møder han formiddagens blege lys og dets bid på noget af ansigtet den del af ansigtet der står og modtager frost og hvid vind mens den anden del af ansigtet er et med rummet det lille mørke rum hvor alting sidder i mørke med hvide lagner omkring de gør ikke en forskel på mørket i rummet han står altså i rummet hvis mørke smitter af på ham og modtager lysets bid af første rigtige frost vinduet på klem varme ud røg fra cigaretten ud kulde og frost ind der er ingen forhaling i gang om det han er en dukke et søm i munden et sting i munden en sytråd i kinden men han er en dukke jeg syr ikke længere han er i vinduet med røg ud og med varme ud og ind med kulde og frost og han er helt alene og helt alene prøver han sin stemme af, men stemmen lyder ikke menneskelig nærmere pibende slæbende pibende ryggen knager af kanelstang opereret ind i et spejl møder han en hanløve med store testikler og kæmpe nøddebrun manke pelsen

73 glat og gullig bleg i øjnene det samme i hans øjne det samme dens øjne hams hendes

74 OP AF JORD, SNE

75 START en siger. En siger. En anden siger en ting. Smukke drømmehus, siger det hele en gang til Det er muligt at en siger bi. Det er ikke længere nok. Det er muligt at et l mangler et ettal mange En siger at tingene er okay. En anden lytter til en der siger at tingene er okay og stopper med at lytte og afbryder ved at snakke men det behøver de ikke I minerne sidder salt fast og kan det ikke dryppes det regner det har hele tiden. Brikkerne smelter drukner En siger at en siger. En siger en siger. Noget siger at noget en siger ikke siger for meget noget en siger at en siger det skal siges men kan siges fjorten

76 skridt halvfems grader bøjet i knæet hoved tæt på eller helt op eller helt bygget gennem tagets eneste rede med æg STOP

77 MARKEN suger væden regnen slynges rundt i systemer en firkant er marken ved ikke hvor meget grund men en firkant systematiserer hvor meget væde regnen det var en anden dag med en chokolade

78 Nu kommer nok godt med regn det kan bestemme over ude eller inde Hvis en fin dag vil vise sig så lad den komme men ikke forstyrre lidt meget jeg ved ikke Hvis et træ står der og flyder rydder det op i smerten jeg siger det til en der siger det til en anden og marken ligger bakkede med totter af vækst vissent og det ligner en lunge med sarte ribben krydset indover

79 Hvis ord. Hvem kommer med ord. Noget kommer i ord pakket ind. Hvad er pakket ind i sætninger

80 Skiftende vejr i ord hårdhed vejr koldt som is en kiste af is den er af glas og hård ordene der i skifter ind med lidt sol Det er ikke meget det er ingenting ting eller dimser bløde og virvar kan det ja det kan ikke nej Rolig en hånd en tegning på hånd af en hånd en pistol holder hånden den tegnede mod hånden den rigtige og falske slanger står som marmorsøjler når marmorsøjler bærer lidt luft under et tag og tag der holder himmel luft himmel luft blå luft gennemsigtig himmel fra at pisse

81 Grimme nej smukke nej rasende geografisk indledning: her der ler der her lag af ler floder af størknet ler bære bjerget så det stribet ligner en helt anden verden Vi betyder ikke længere noget diverse noget betydning. Nu finder nu det betyder du. Nok i en skygge roligt lagt lag efter lag Den der hest der er WACK nok Måske ligger det hele i lag efter lag af ler som et efterslæb af slør. Det er ikke en begyndelse der er ingen her det er ikke her det er ikke begyndelsen det her hus er i begyndelsen et hus og det er også er nu der til noget bare noget

82 TRÆET kaster skygger meget langt ind et eller andet sted mens det tredje sted mangler mørke for at kunne visne og dø Der er en smuk ting i vejret men når det regner splittes det ad måske det er det sted når regnen lige før regnen falder kun hænger som et særligt skær en særlig ramme af noget rosa på gyldne skyer farvet i det inderste af sort kaster meget langt ind i to steder det tredje er skødet med tingene hvad laver tingene hvorfor laver tingene hele tiden ting

83 ud af ses som ting og hvorfor kan tingen nu holde et hjerte hjertetingen nej kaster skygger meget langt ind i et eller andet sted skygger smuk verden skygger regner ned over det hele det regner ned og det er den særlige lyd før regn vi her efterlyser på mælkekartoner og i radioen det har regnet ned på med så mange stemmer at radioen er et kor pænt kortsluttet Vand strøm kortslut TRÆET Alene på sengen i hytten oppe i træet trin gamle stykker træ sømmet ind i træet mine fødder skal ikke vokse meget mere før de ikke kan bruge trinene og træhytten bliver et sted for ingen Alene med hytten: sølvpapirsbrand suger af solen alene med solen: sølvpapirsbrand suger af hytten

84 ALENE sidde og sidde alene mens mørket finder rundt omkring i mig min næse stikker Alle dage alene sne fra jorden op hjem vi må altså finde et hjem til sneen for min mund er fuld Min mund er fuld af sne sneen har været på jorden hvad kommer op af jorden den lille stikling fra hvilken plante Det falder af jord det skæller af jordslået skal noget fra hvilken nej dumt hvem siger noget hvem siger noget til noget tilbage der hvor alle ting standser op omkring alle steder hele universet Kun ligge på sengen. Bevæge sig rundt i sengen det nye i dyner af landskab fulde af dun farvel gås med dine dun

85 dyner siger skrid sol allerede slået ud af regnvejrs vand vandet bevæger mig rundt i sengen og kun ligge på sengen bevæge sig meget dårligt det er muligt at du kan Laset himmel brændt sammen Våd himlen koger kun lydligt de dråber der iskolde det kan være efteråret i hvert øjeblik igen og igen gentaget Det må holde op med ødelægge det må hele. Ja det må hele og heles. Hvad med dette rum hvor fejler det. Trods healing fejler det hele med det mest

86 åbenlyse: Hvem har låst døren så sneen må blive udenfor i egen påførte kuldes selskab Det regner jeg tegner omkring regnen en sol denne sol er en gud af kalk FALKEN flygter på en sol med regn helt ind i det inderste Regnen taler stammende men trods usikkerheden i stemmen vælter det våde ned over guden af kalk og hans øjne smuldrer og med alt det blinde flyver

87 den sidste rest af regnen taler sikkert og ødelægger FALKEN KIRKE KIRKE KIRKE KIRKE jo jorden er mudret det kan siges det kan siges det kan siges ja Stemmer hvis stemmer hvor stemmer hvem stemmeren stemme i en blodig bøg en stemme af bolig i blod huset synger nyt og dejligt her kan man vel godt bo hvis man skal bo et sted ja hvorfor

88 ikke bo her jeg vil godt bo her jeg mener her vil jeg godt bo her bo ja det vil jeg godt Stilhed bider i næsen stilheds sne i næsen bo

89 No62 det passer det opal her må vi stå det har jo hele tiden de dage kommer på en bagside af

90 nætterne og det er det helvede smukke nogen begynder der har vi den igen begyndelsen starter det er langsomt ingen i deres rigtige mening starter skygger spredes fra mit hjerte skygger kysser en kind det oase af i gang er det samme kysser en vind det pisser der må være noget andet hvor kom det må være noget jeg må videre jeg kan ikke jeg skal ni steder hen og sådan er det det er sådan det hele har været mit liv i ni hi og derfor slutter landskabet nu

91

92 4 Det var slutningen da den kom nærmest den kom meget nær du vil ikke være den nære du vil ikke falde ind i kategorien nærmeste familie og save sang og svaner svømmede rolige i søens overflade, dykkede engang eller to efter tang Digte til i wanna be jim morrison and write in english US

93 himlen danser

94 himlen danser her er en parkeringskælder her er en parkeringskælder vi har set det før vi har mærket det før vi gentager lige før himlen danser himlen danser her er en parkeringskælder her er en parkeringskælder

95 omkring alting lægges alting dejlig dejlige alting og et univers af hvad af det hele hele det dit liv og liv hele det dig dit liv og mit udsynet til himlen lader alle disse tanker som svaners lyd en meget smuk hals som svaners lyd det begynder at betyde noget og så siger det noget som svaners lyd

96 vi kun kan høre mens sneen lander på isen og annullerer alt det visuelle svaner er er svaner som svaners lyd maskinen, til sidst river jeg ledningen ud af den, men det hjælper ikke. En ekskæreste trøster mig med et par gule kondisko. Hun har meget lange øjenvipper, men mine hænder nævner det ikke. Alene uden dig. Alene. Alene uden dig. Du tog dig

97 godt af mig. Hver gang jeg var nede tog du mig op igen Cat Power performing "Metal Heart" live on October 9, 1998, at Bottom Of The Hill, San Francisco,CA. The real McCoy Beverly Hills 90210, sæson 5, disc 8, prod. year Fängelsepalatset MARTIN H OGSTR OM, p45, 2010tl Kommentar til Martin Högströms Fängelsepalatset, John Swedenmark, SUPPLEMENT TILL OEI No 51/ i 2004, 2012, hvad vil den kat under en stige sige, 2010 Huset i Magstræde. Stikkende stære fulde af benzin flyvende bål også i deres lyd som i udseende og varme udsendt anno domini MEDINA af MEDINA

mutilation avenue vol,16 A XIBIT

mutilation avenue vol,16 A XIBIT mutilation avenue vol,16 A XIBIT indledende geografi: her hvor der her ikke her og nu herovre der og helt derhenne vel ikke her jo lige der og herhenne og velkommen siger det og er beskidte okay min søster

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 Der var engang. Det der skete husker vi. Bare fem drengen. Derude et sted. Det var også dengang, det var det. Her eller der, ingen hjemme, stemmer som

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

mutiave VOL, lationue 11

mutiave VOL, lationue 11 mutiave VOL, lationue 11 Vi køber et hus. Det er ikke noget stort hus. Vi elsker det hus. Vi har betalt med blod, alt vores blod, vi har ikke mere blod tilbage, vores fingre er skrællede ind til knoglen.

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

mutilation avenue Van Gogh samfundets selvmyrdede 490VOL

mutilation avenue Van Gogh samfundets selvmyrdede 490VOL mutilation avenue Van Gogh samfundets selvmyrdede 490VOL Indledende geografi: Der sker så forbandet lidt; lidt blød seng. Forskellige forsøg på at percipere rummet som mere end rum, ikke et dumt øjebliks

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

skubber på luften som en fjer digte

skubber på luften som en fjer digte skubber på luften som en fjer digte VOL 82 MA tilstandsrapport: farve solens farve den langsomme stregede snog siger hvad den ligner angsten i ansigtets furer en nøgle som tunge huske huse tomme og rige

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

JEG GENTAGER DEN SAMME GAMLE LEKTIE. DET ER EN LEKTIE I LIVET. JEG KASTER EN MASSE TILLID AF MIG OG NÆRMER MIG SELV MED EN FORUDINDTAGET SKEPSIS DER

JEG GENTAGER DEN SAMME GAMLE LEKTIE. DET ER EN LEKTIE I LIVET. JEG KASTER EN MASSE TILLID AF MIG OG NÆRMER MIG SELV MED EN FORUDINDTAGET SKEPSIS DER . JEG GENTAGER DEN SAMME GAMLE LEKTIE. DET ER EN LEKTIE I LIVET. JEG KASTER EN MASSE TILLID AF MIG OG NÆRMER MIG SELV MED EN FORUDINDTAGET SKEPSIS DER GÅR OVER I SYGELIGE FORHOLD TIL GULE TING. DE SIGER

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

TAK FOR DIT BREV. JEG KAN SIMPELTHEN IKKE SKRIVE MERE NU, TROR JEG FORTSÆTTER I MORGEN. AKADABAH NA

TAK FOR DIT BREV. JEG KAN SIMPELTHEN IKKE SKRIVE MERE NU, TROR JEG FORTSÆTTER I MORGEN. AKADABAH NA . TAK FOR DIT BREV. JEG KAN SIMPELTHEN IKKE SKRIVE MERE NU, TROR JEG FORTSÆTTER I MORGEN. AKADABAH NA DET ER EN GAMMEL HISTORIE AT MAN UNDER PLEJE VED JOHANNITERORDNEN BLEV TILSKYNDET AT NEDSKRIVE SINE

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

mutilation avenue VOL,15

mutilation avenue VOL,15 mutilation avenue VOL,15 Drømmehovedets kind månen springvand Springvandet er meget smukt og det lyder smukt Se vandets perler hvordan de flyder op og samtidig går i Summary Valby, ca. Var det ca. Valby.

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

RADIOTEATERET. Vi sender: KOBLENZ en digtsamling af Pia Juul. Tiderne_Radioteateret.indd 1 16/03/10 14.01

RADIOTEATERET. Vi sender: KOBLENZ en digtsamling af Pia Juul. Tiderne_Radioteateret.indd 1 16/03/10 14.01 RADIOTEATERET Vi sender: KOBLENZ en digtsamling af Pia Juul Tiderne_Radioteateret.indd 1 16/03/10 14.01 Min farmor har et plastictørklæde med bindebånd. Det kan godt bruges i radioteateret, det er gennemsigtigt,

Læs mere

11. december Vi laver båd

11. december Vi laver båd 11. december Vi laver båd 11. D E C E M B E R Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes MONSTER. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes MONSTER. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes MONSTER Illustreret af Bodil Bang Heinemeier LYN Kom! Jeg trækker Lia hen mod den store kuppel længere fremme. Bag skyerne tordner det voldsomt, og regnen falder tæt. Det er en virkelig

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Indtil videre (samlede digte)

Indtil videre (samlede digte) pia juul Indtil videre (samlede digte) TIDERNE SKIFTER Tiderne_Pia Juul_digte_50.indd 3 23/04/12 16.43 Indtil videre Copyright 2012 Pia Juul/Tiderne Skifter Forlagsredaktion: Claus Clausen Sat med Palatino

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen Tekst af Peter Kure

1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen Tekst af Peter Kure 1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen DER ER INGEN ANDRE DER SER DET INGEN ANDRE DER FORSTÅR AT DER ER FLÆNGER I LUFTEN VIRKELIGHEDENS ÅBNE SÅR OG FØR DIN ELSKEDE SER DET KAN

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

RØNTGEN. digte Daniel Boysen

RØNTGEN. digte Daniel Boysen RØNTGEN digte Daniel Boysen RØNTGEN Daniel Boysen og, 2015 Grafisk tilrettelæggelse Omslagsmaleri: Susser Vincentz Bogen er sat med Garamond Trykt hos ISBN: Til min far I MIN verden, som blomstrer, bærer

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.)

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) SCENE 6 ET STED I S INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) FLODHEST 1 Jeg keder mig FLODHEST 2 Det er snart overstået. Han gør det i nat. FLODHEST

Læs mere

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved.

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved. Over havet De vender alle sammen ryggen til os. Her må være tusinder af mennesker. Vi står på stranden, men jeg kan ikke se havet. Der er for mange rygge. Jeg har aldrig set havet. Jeg ved bare, at vi

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

sig og det er der ikke noget at gøre noget ved, min krop gør et hop på en trappe, men jeg vil hellere være en gift bøg, en giftig bog af mineophold

sig og det er der ikke noget at gøre noget ved, min krop gør et hop på en trappe, men jeg vil hellere være en gift bøg, en giftig bog af mineophold Summary Valby, ca. Var det ca. Valby. Fuck hvor er græsset ikke grønt. Hele dagen var gået i minen ja de her tider er det som minen er noget større end den egentlig er, større end mit liv, mit liv i en

Læs mere

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns)

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns) En lille tur Helle Helle, 2000 (5,4 ns) Det er sommer, og min mor har lavet en aftale med mig. Vi skal mødes på banegården i min frokostpause, hun 5 ankommer med en rutebil lidt over tolv og skal først

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Oversvømmet Femte udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere