Lynkursus i Stencyl. Lynkursus: Lad os lave et spil! (del 1 af 5) Introduktion download programmet. Download kittet til lynkurset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lynkursus i Stencyl. Lynkursus: Lad os lave et spil! (del 1 af 5) Introduktion download programmet. Download kittet til lynkurset"

Transkript

1 Lynkursus i Stencyl Lynkursus: Lad os lave et spil! (del 1 af 5) Introduktion download programmet Den korte tutorial gennemgår trin for trin, hvad du skal gøre for at kreere en simple platform med brug af et forhåndslavet kit, så du kan blive fortrolig med hovedelementerne i Stencyl s brugerflade. Start med at downloade (Skriv: og installere Stencyl (eller senere version), før du påbegynder lynkurset. OBS: Lynkurset fungerer ikke i version eller tidligere. Download kittet til lynkurset Dette lynkursus kræver the Crash Course Kit, som du kan downloade her. (Skriv: Course Kit.stencyl?raw=true) Installér the Crash Course Kit Metode 1: Drag and Drop For at installere kittet kan du trække filen ind i Stencyl som vist nedenfor: Metode 2: Brug menuen Du kan også importere filen fra fil-menuen (File > Import Game )

2 Lav et nyt spil (del 1 af 5) Welcome Center Når du åbner Stencyl, ser du denne skærm: Dette er Stencyl s Welcome Center. Herfra kan du enten oprette et nyt spil eller åbne et eksisterende. Opret et nyt spil 1. Klik på knappen med påskriften "Click here to create a Game". 2. Klik nu på Crash Course Kit. Klik derefter på Next knappen i bunden af dialogboksen.

3 Hvad er Kits? Når du laver et spil i Stencyl, kan det være en stor fordel at starte med et kit. Et kit er en skabelon (template) med forskellige ressourcer, indstillinger og spil-logikker. Dette kit, som du bruger her, har alle de ressourcer, som du har brug for til at gennemgå lynkurset. 3. Det næste, du ser, er en dialogboks, hvor du kan definere spillets skærmstørrelse (i pixels) og navngive dit spil. Vi kalder det "Crash Course Game", men du kan sagtens vælge et andet navn til dit spil. Ved at indstille Width og Height dimensionerne i Screen Size-sektionen bestemmer du størrelsen på det vindue, som spilleren vil se, når han/hun spiller dit spil. Lige nu skal du indstille Width til 640 og Height til 480. Klik på Create-knappen.

4 4. Du føres nu til Dashboardet, som er det centrale område, hvor du kan se og åbne dit spils ressourcer (figurer (actors), grafik, lyd, spil-logikker, m.m.)

5 Spilressourcer (del 2 af 5) Fra Dashboardet kan du kreere nye ressourcer, importere eksterne ressourcer eller åbne allerede eksisterende. Vi har inkluderet alle de ressourcer i Crash Course kittet, som du skal bruge for at gennemføre lynkurset. I denne del gennemgår vi ressourcerne en for en.

6 Spil-figuren Vi begynder med at lokalisere den Actor Type (type figur), som skal være vores spilbare figur. Definition: I Stencyl kaldes alt, der kan bevæge sig eller interageres med, for en Actor. Dette inkluderer spilbare figurer, fjender, brugerflade-elementer, osv. En Actor Type er en skabelon for figurer, men Actor refererer til en bestemt figur i spillet. Vær opmærksom på, at de 2 termer ofte sammenblandes i vores community. 1. Klik på Actor Types indgangen, som fides under RESOURCES i Dashboardets sidepanel. OBS: Du vil se et lille 2-tal ud for knappen. Dette nummer indikerer det totale antal figurer i dit spil. Ligeledes indikerer tallene ud for de øvrige ressourcers knapper det totale antal ressourcer som findes under de forskellige kategorier.

7 2. Når du har klikket på knappen, ser du en liste over alle de Actor Types, som du kan vælge blandt. Som forventet vil du her se 2 forskellige 1 kaldet Noni og 1 kaldet Clown. I dette spil skal du vælge Noni som den spiller-kontrollerede (spil-bare) Actor Type. 3. Hvis du dobbeltklikker på Noni ikonet, så åbner Stencyl Actor Type Editoren op. Definition: Actor Type Editoren er en af mange resource-editors inde I Stencyl. Her kan du tilpasse din figurs udseende, adfærd og fysiske egenskaber. Vi vender tilbage til denne editor, men lad os først gennemgå resten af de ressourcer, som du skal bruge.

8 Fjende-figuren 1. Vend tilbage til Dashboardet ved at klikke på dets knap. 2. Åbn nu Clown, som er den Actor Type, som vi vil bruge som vores fjende. Tip: Foretrækker du at åbne ting ved hjælp af keyboardet?. Skriv Ctrl-O (eller Command-O på Mac). Dette genererer en dialogboks, hvor du kan skrive navnet på en hvilken som helst ressource. Brug derefter piletasterne til at vælge præcis den, du vil åbne, og tryk på Enter/Return for at bekræfte. Tile-sæt Lad os kigge på vores Tile-sæt Definition: Et Tile-sæt er en samling af rektangulære flader, som kan bruges til at bygge levels (som kaldes for scener I Stencyl). 1. Klik tilbage til Dashboard-knappen. Klik derefter på Tilesets-kategorien. 2. Åbn Grass Land Tileset. 3. Som du sikkert forventer, åbnes nu en editor i en ny fane denne gang er det Tileset Editoren.

9 Lyde Lad os nu kigge på Sounds. Klik på Sounds-knappen i Dashboardet. Du vil nu se, at der allerede ligger 2 lyde der: Stomp and Jump. Åbn gerne en af dem for at tjekke Sound Editoren ud. Behaviors (adfærd) Lad os nu kigge på Behaviors, særligt Actor Behaviors, som du finder I Dashboardet under LOGIC. Her nedenfor kan du se de 5 Behaviors, som vi skal bruge til vores spil.

10 OBS: Behaviors kontrollerer al spil-logik og spiller-interaktion. De er det, som gør et spil fedt. Lad os kigge inde i en af disse Behaviors. Dobbeltklik på Walking for at åbne denne. Nu åbner den op i Design Mode. Herinde er der masser af muligheder, og vi vender tilbage til den senere. Design Mode er et kraftfuldt værktøj, som gør det muligt at designe selv kompleks logik temmelig simpelt. Vi har lavet en fuld tutorial, som lærer dig at bruge alle elementerne i denne editor, men lige nu skal du bare vide, at den eksisterer. OBS: Foretrækker du at skrive koder i stedet for? Stencyl tilbyder 2 måder at tilføje kode til dine spil: en Code Editor (eller hooks, som gør det muligt at bruge din favorit-editor) og særlige Code Blocks, som lader dig indsætte kode i Design Mode.

11 Gem dit spil Når du arbejder på dit spil, bør du gemme jævnligt. Klik på Save Game knappen i værktøjslinjen eller klik Ctrl-S (or Command-S on Mac) Tilpasning af Actors (del 3 af 5) Vi har allerede nogle Actor Types i vores spil, men de er ikke særlig interessante endnu, da Actor Types uden Behaviors ikke kan gøre ret meget. Opret en Fjende-gruppe Før vi kaster os ud i at tilpasse vores Actors, så lad os oprette en gruppe, som vi bruger til at kategorisere vores fjender. Definition: Grupper bruges til at bestemme, hvilken slags Actor Types, der kolliderer med hinanden. Grupper giver dig også mulighed for at behandle forskellige grupperinger af Actor types forskelligt. Du kan læse mere om grupper og hvordan de påvirker kollisioner i denne artikel 1) Klik på Settings-knappen i værktøjslinjen. Game Settings-vinduet åbner nu. Det er her, du konfigurerer stort set alle dine spil-indstillinger.

12 2) Skift til Groups-sektionen ved at klikke på den relevante knap i sidepanelet.

13 3) Klik på den grønne Create New knap i toppen af vinduet. 4) Skriv Enemies i navnefeltet og klik Create

14 5) Under Collides With klikker du på Players og Tiles. Knapperne, som du har klikket på, skifter nu farve til grøn. Dette indikerer, at dine fjender (Enemies) nu kan kollidere med dine spillere og dine Tiles. 6) Klik på OK knappen i nederste højre hjørne for at lukke vinduet igen. Tilpas Noni For at give vores hovedkarakter, Noni, og vores fjender, Clown, liv, skal vi kigge nærmere på Actor Type Editoren og tilføje de Behaviors, som er inkluderet i Crash Course Kittet. Hvis du ikke allerede har lukket Noni Actor Type ned, så klik på knappen for at vælge den. Ellers navigér til Dashboardet og dobbeltklik på Noni I Actor Type-sektionen på Dashboardet. 1) Actor Editoren åbner automatisk op i den første fane, Appearance. Klik i stedet på Properties som vist nedenfor.

15 2) Tjek at Noni er en del af Players Group. Dette sikrer, at Stencyl kan håndtere kollisioner, som vi ønsker. 3) Gå nu til Physics ved at klikke på Physics-knappen.. 4) Under General skal du indstille Can Rotate? til "No". Dette sikrer, at vores figur altid vender med fødderne ned, uanset hvad der sker. 5) Du skal nu gå i Behaviors-sektionen, hvor du for alvor kan tilpasse din figur. Når du klikker på Behaviorsknappen, kommer følgende skærm frem:

16 6) Klik nu på Add Behavior-knappen i nederste venstre hjørne. 7) Når dialogboksen åbner, dobbeltklikker du på Walking Behavior.

17 7) Du bliver nu ført tilbage til Nonis Behavior-side. Læg mærke til, at Walking Behavior nu er tilføjet listen til venstre, og at du nu kan konfigurere dens Attributter i rudefeltet. Definition: Attributter er værdier, der kan tilpasses, således at Behaviors nemt kan genbruges og modificeres. Se Stencyls introduktionsartikel for at læse mere om attributter. 8) Du skal nu konfigurere disse Attributter. Nogle af attributterne har forhåndsindstillinger (default), som vi kan bruge, fx Speed, mens andre skal indstilles af dig. Først skal du ændre Move Right Key og Move Left Key til henholdsvis right and left Definition: Controls forbinder fysiske keyboardtaster eller gamepad-knapper til navne, som du kan referere til i dine Behaviors. Hvis du har brug for at ændre den faktiske tast, som navnet refererer til, skal du kun ændre indstillingen et sted. Det kan du læse mere om i Stencyls artikel om Controls. 9) Tilføj nu animationer ved at klikke på Choose an Animation-knappen og vælge de animationssekvenser, som du ønsker.

18 Du har nu tilføjet og konfigureret din første Behavior. 10) Nu skal du tilføje og konfigurere resten af kittets Behaviors. Husk, at du starter ved at klikke på Add Behavior i nederste venstre hjørne i editoren. Tilføj og konfigurér følgende Behaviors: Jumping: Modificér forhåndsindstillingerne således: Vælg action1 til Jump Key. Tilføj Jump Sound så Stencyl afspiller en lydeffekt, når Noni hopper. Vælg til sidst Jump Right og Jump Left under Jump Right og Jump Left animationerne.

19 Stomp on Enemies (tramp på fjender): Sæt Stompable Group til Enemies (den gruppe, som vi oprettede I starten af denne sektion) og Jump Key til action1. OBS: Du skal muligvis genindlæse dokumentet før Enemies group viser sig som en mulighed. Dette gør du ved at bruge keyboard-genvejen Ctrl-R (Command-R on Mac), eller ved at navigere til File > Reload Document

20 Die in Pit and Reload: Her skal du ikke konfigurere noget. Du skal bare sikre dig, at du tilføjer den. Nu burde du have tilføjet disse Behaviors til Noni: Tilpas Clown Clown er simplere at sætte op end Noni. Skift til Clown som vist nedenfor (eller åbn den fra Dashboardet, hvis det er nødvendigt). 1) Klik på Properties-knappen, som du også gjorde med Noni. 2) Skift Clown s gruppe til Enemies.

21 3) Nu mangler du bare at tilføje en enkelt Behavior til Clown. Klik på Behaviors-knappen og tilføj Stompable Behavior. Konfigurér dens attributter således: OBS: Som du måske kan regne ud, gør denne Behavior det muligt at trampe på Clown-figuren ligesom en Goomba i Super Mario Bros. Clown-figuren vil dø, når den bliver ramt fra oven og vil afspille en lyd, når det sker. Hvis du klikker på Edit Behavior -knappen, kan du smugkigge på koden bag denne Behavior. Opret en scene (del 4 af 5) Nu hvor vi har vores ressourcer på plads og konfigureret vores figurer, skal vi oprette en scene. Definition: Scener er det samme som levels, som bygges op med de Tiles og spilfigurer, som vi har oprettet I projektet. Du skal vide, at du også kan tilføje Behaviors til scenerne, selvom du ikke kommer til at bruge det i denne tutorial. Opret en ny scene 1) Klik på Scenes-kategorien I Dashboardet efterfuldt af den store stiplede kasse med teksten: This game contains no Scenes. Click here to create one.

22 2) Create New Scene-dialogboksen dukker nu frem. Giv din scene et navn. 3) Vær opmærksom på felterne Tile Width og Tile Height. Det er afgørende, at disse matcher størrelsen på de tilesæt, som du bruger. I dette projekt er størrelsen 32x32, så her skal du ikke ændre i felterne. 4) Klik på Color dropdown og vælg Vertical Gradient for at få Stencyl til at generere en himmelbaggrund. Vælg 2 farver ved at klikke inde i de hvide bokse og vælg blandt de farver, som kommer frem. Den første boks

23 repræsenterer startfarven i toppen af dit spilvindue og den anden boks repræsenterer den farve, som baggrunden glidende skifter til på vej mod bunden af dit spilvindue.. 5) Når du er færdig bør din dialogboks se nogenlunde ud som billedet nedenfor. Klik Create når du er færdig.

24 6) Scene Designer vinduet åbner nu. Brugerfladen minder dig måske om nogle af de populære 2D art programmer, og den fungerer også stort set ligesådan.

25 Placér dine blokke Du skal nu tilføje nogle blokke til din scene. De udgør den bund, som dine figurer skal stå på. 1) Start med at sikre dig, at Pencil værktøjet er markeret I værktøjslinjen på venstre side af kanvas et. 2) Klik nu på græs-blokken øverst til venstre i Tiles-sektionen, som du finder ved at klikke på Palette (på højre side af skærmen).

26 3) Placér blokken i nederste venstre hjørne på scenen ved at venstre-klikke. 4) Vælg nu den midterste græs-blok i den øverste række af paletten. 5) Hold venstre muse-tast nede, klik og træk for at fylde den nederste række på scenen pånær den sidste plads helt ude til højre. 6) Vælg nu græsblokken øverst til højre i paletten. 7) Placér den på den sidste ledige plads i rækken på scenen.

27 Tip: Hvis du vælger mere end en blok i paletten, kan du placere den markerede gruppe af blokke på éen gang. Se screenshot et nedenfor. Placér figurerne Du skal nu tilføje Noni og Clown til scenen. 1) Klik på Actors-knappen i paletten og vælg Noni. Hvis du flytter musen hen over scenen, vil du se, at Noni følger curseren. Venstre-klik nær bunden for at placere den på scenen. Tip: If Hvis du holder Shift tasten nede, kan du fastgøre figuren til et grid. 2) Gør nu det samme med Clown. Placér et par stykker af denne figur på scenen. Din scene bør nogenlunde ligne denne::

28 Tilføj tyngdekraft Nu mangler du bare at sikre dig, at dine figurer falder ned på bunden igen, når de er oppe i luften. Gå til Physicsindstillingerne ved at klikke på Physics-knappen i toppen af editoren. Ud for Vertical Gravity sektionen skriver du 85. Et højere tal vil resultere i stærkere tyngdekraft, mens et lavere tal vil betyde en svagere tyngdekraft. Test dit spil! (del 5 af 5) Klik på Test Game-knappen i den øverste værktøjslinje for at afprøve dit spil.

29 Du bør kunne gå frem og tilbage med venstre og højre piletast og hoppe ved at trykke på z. Prøv at skubbe klovnefigurerne rundt og hoppe på dem. Hvis du falder ud over scenen, bør dit spil reloade. Tip: Du kan til enhver tid hurtigt teste dit spil ved at bruge keyboard- genvejen Ctrl-Enter (eller Command-Enter on Mac). Tillykke! Du har netop lavet og testet dit første spil I Stencyl. Det er allerede en bedrift, og du har endda kun set en lille smule af det, du kan i Stencyl. Videre herfra? Der er mange flere muligheder I Stencyl, og du opfordres til at eksperimentere på egen hånd og læse artiklerne på Stencylpedia for at finde ud af, hvordan du importerer dine egne ressourcer, opretter dine egne Behaviors og bruger Stencyl til at lave dine ønskespil.

30 Hvis du ønsker en mere dybdegående guided gennemgang, kan du gå direkte videre til Crash Course 2, hvor du skal lave dit eget Space Invaders-lignende spil. Continue to Crash Course 2 (Skriv: Fejlsøgning Når jeg falder ud over kanten, reloader mit spil ikke: Som beskrevet i del 3 i slutningen af Tilpas Noni sektionen, skal du tilføje Die in Pit and Reload Behavior til Noni. Noni går igennem klovnefigurerne:

DMX styring med USB-interface

DMX styring med USB-interface DMX styring med USB-interface Introduktion...2 DMX bibliotek...3 Programmering af kanaler...7 Sådan skabes et show/en lyssekvens...11 Introduktion DMX LightPlayer er en avanceret men meget brugervenlig

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG

KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG Specialtrykkeriet Arco KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG Vi håber du får fornøjelse af vores nye værktøj. WebApproval skal gøre det nemmere og mere sikkert for dig at godkende din tryksager. Har du spørgsmål,

Læs mere

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS e-service Titelblok i OrCAD Capture og Capture CIS Side 1 af 11 Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS Note skrevet af : Nordcad Systems Technical Support Revision : April 2003, Release 14.2/9.2.3,

Læs mere

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal Tillæg til ViTal v.4.5.5 Nyheder i ViTal Oplæseroversigten er udvidet så den indeholder: Flag og sprognavn for hver oplæser. Dialogboksen Oplæseroversigt kan justeres i størrelsen. Favoritliste som hjælper

Læs mere

Kilder: Troldspejlets Spilskolen, yoyogames.com

Kilder: Troldspejlets Spilskolen, yoyogames.com Kilder: Troldspejlets Spilskolen, yoyogames.com Indholdsfortegnelse Gamemaker 7.0... 3 Installation... 3 Det første spil.... 5 Trin 1: Spilidéen... 5 Trin 2: Grafik og lyd.... 6 Trin 3: Objekter og spilpladen....

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

Høvdingebold. Introduktion. Scratch

Høvdingebold. Introduktion. Scratch Scratch 2 Høvdingebold All Code Clubs must be registered. By registering your club we can measure our impact, and we can continue to provide free resources that help children learn to code. You can register

Læs mere

I denne guide vil jeg prøve at give en beskrivelse af hvad man skal gøre for at få adgang til Microsoft Azure via Dreamspark når man går på Easj.

I denne guide vil jeg prøve at give en beskrivelse af hvad man skal gøre for at få adgang til Microsoft Azure via Dreamspark når man går på Easj. Guide til Azure I denne guide vil jeg prøve at give en beskrivelse af hvad man skal gøre for at få adgang til Microsoft Azure via Dreamspark når man går på Easj. Der er en lille grå zone under registreringen

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Tegnekasse. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lave dit eget tegneprogram! Arbejdsliste. Test dit Projekt.

Tegnekasse. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lave dit eget tegneprogram! Arbejdsliste. Test dit Projekt. Scratch 1 Tegnekasse All Code Clubs must be registered. By registering your club we can measure our impact, and we can continue to provide free resources that help children learn to code. You can register

Læs mere

Workshop G8 Tasks og Templates

Workshop G8 Tasks og Templates Workshop G8 Tasks og Templates FØR I BEGYNDER...... 2-1 TEMPLATES... 2-2 Øvelse template til alm. attributter... 2-2 Øvelse Skraverings template... 2-4 VED ELEMENTET HVAD DET ER FOR ÉN?... 2-4 Øvelse ændre

Læs mere

Scratch. - introduktionshæfte

Scratch. - introduktionshæfte Scratch - introduktionshæfte Opret bruger 2 Det første, du skal gøre er at oprette dig som bruger, så dine projekter bliver gemt. Gå ind på scratch.mit.edu/ Vælg knappen Meld dig ind i Scratch i den øverste

Læs mere

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør.

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Du kan oprette blogs på 3 forskellige niveauer i e-learn.sdu.dk:

Læs mere

Arbejde med 3D track motion

Arbejde med 3D track motion Arbejde med 3D track motion Gary Rebholz I sidste måneds Tech Tip artikel gennemgik jeg det grundlæggende i track motion. Selv om vi ikke gennemgår alle værktøjer i Track Motion dialog box vil du alligevel

Læs mere

Hvordan laver jeg mit eget kort på ArcGIS Online?

Hvordan laver jeg mit eget kort på ArcGIS Online? Hvordan laver jeg mit eget kort på ArcGIS Online? Hvis du ønsker at lave dit eget kort på ArcGIS Online, er det naturligvis også muligt. 1. Start en web browser, tilgå http://www.arcgis.com og log ind.

Læs mere

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling.

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling. Sportsplanner I DGI Sportsplanner har du mulighed for at tegne redskabsbaner, som passer direkte på det sted, hvor du og dine gymnaster træner. De opstillinger du tegner har du mulighed for at få tilsendt

Læs mere

Tilpasning af din tastaturgenveje

Tilpasning af din tastaturgenveje Tilpasning af din tastaturgenveje Gary Rebholz Everybody's workflow er anderledes. Selvom mange af de opgaver, vi alle udfører i vores video eller lyd redigeringsfunktioner er de samme som de opgaver alle

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen Bliv en haj til IT i hverdagen 4.3 PowerPoint Microsoft PowerPoint er et præsentationsprogram, som kan bruges til at oprette flotte præsentationer, der enten kan udskrives eller afspilles på en computer.

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

En lille vejledning til lærere og elever i at bruge matematikprogrammet WordMat (begynderniveau)

En lille vejledning til lærere og elever i at bruge matematikprogrammet WordMat (begynderniveau) Matematik i WordMat En lille vejledning til lærere og elever i at bruge matematikprogrammet WordMat (begynderniveau) Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Beregning... 4 3. Beregning med brøker...

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

Serigrafisk tryk af bogomslag i flere farver

Serigrafisk tryk af bogomslag i flere farver i flere farver Opgaven består i at lave et omslag til en bog med softcover i A5 størrelse. Omslaget trykkes i serigrafi i flere farver. Bogen produceres herefter i Bogbind. Der arbejdes i serigrafi i grupper

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Gary Rebholz Disse dage, digital skiltning er overalt. Utvivlsomt du har set det, selvom du måske ikke har identificeret, hvad du oplevede som digital

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS4, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere

Glance - Del din skærm med op. til 200 deltagere. TelefonMøder. Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer,

Glance - Del din skærm med op. til 200 deltagere. TelefonMøder. Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer, Glance - Del din skærm med op 1 til 200 deltagere. Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer, der vises på den med dine mødedeltagere. Fordelene ved at benytte

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Gary Rebholz Du har sikkert allerede ved, at Sound Forge Pro software kan bruges til en imponerende række af audio opgaver. Alt fra

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

NVivo-øvelser for PC. Når NVivo er åbent, kan importen ske på to måder:

NVivo-øvelser for PC. Når NVivo er åbent, kan importen ske på to måder: NVivo-øvelser for PC Før du går i gang med øvelserne, er det selvsagt nødvendigt at importere øvelsesmaterialet ind i NVivo. Der er her tale om fire nytårstaler (fra 1994, 2002, 2010 og 2012) som Word-dokumenter.

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om...

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS5, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver Grafisk Tekniker Grundforløb Opgave: Klistermærker i flere farver I denne opgave skal der skabes et antal klistermærker i flere farver. Temaet er frit. Husk at der i serigrafi skal laves ramme for hver

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 6 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 6 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 7

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Programmeringseksempel til CX/IPC

Programmeringseksempel til CX/IPC APP-NOTE 610004 Beckhoff Application Note Date: 7/17/2009 Document Status: 1.1 Beckhoff Automation Aps Naverland 2, DK-2600 Glostrup Phone +45 43 46 76 20 Fax +45 43 46 63 35 Programmeringseksempel til

Læs mere

Guide til brug af Servisto Studio

Guide til brug af Servisto Studio Guide til brug af Servisto Studio 1. Gå til https://servisto.dk/login/ hvor det er muligt at downloade grafik-styringsprogrammet Servisto Studio. Programmet vil ligeledes installere Adobe Air. Alternativt

Læs mere

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Connect er et webbaseret videokonferenceværktøj, der giver mulighed for online, synkron kommunikation, deling af filer, skærm og whiteboard, gennemførelse

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls 20-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Region Syddanmark Guide til oprettelse og udsendelse af nyhedsbreve i Peytz Mail

Region Syddanmark Guide til oprettelse og udsendelse af nyhedsbreve i Peytz Mail Region Syddanmark Guide til oprettelse og udsendelse af nyhedsbreve i Peytz Mail 10. august 2018 1 Nyhedsbreve i Peytz Mail Sådan opretter du et nyt nyhedsbrev 1. Log på Peytz Mail med dit brugernavn og

Læs mere

Glance Del din skærm med op til 200 deltagere

Glance Del din skærm med op til 200 deltagere Glance Del din skærm med op til 200 deltagere Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer, der vises på den med dine mødedeltagere. Dine fordele: Skærmdeling er

Læs mere

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Projekter Et Projekt, består af alle de ingredienser, der er samlet sammen til et bestemt design. Til en samplerquilt, kan man f.eks gemme alle de forskellige blokke man har tænkt sig at bruge. Emnerne

Læs mere

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia.

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Camtasia guide Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Redigering af video Det forventes at læsere af denne guide allerede har Camtasia installeret. 1. Hvis du har valgt at redigere i din

Læs mere

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster...

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster... Præsentationsprogram Microsoft Power Point Side Opgaver Indholdsfortegnelse Åben Power Point... Side Ny præsentation... Side Dias layout... Side Temaer... Side Gem dit eget tema... Side Diasmaster... Side

Læs mere

Grafisk Tekniker Grundforløb. Serigrafisk tryk af smudsomslag i flere farver til hardcoverbog

Grafisk Tekniker Grundforløb. Serigrafisk tryk af smudsomslag i flere farver til hardcoverbog i flere farver til hardcoverbog Opgaven består i at lave et smudsomslag til en bog med hardcover i A5-størrelse. Omslaget trykkes i serigrafi i flere farver. Bogen produceres herefter i Bogbind. Der arbejdes

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer TeamBoard Hurtig Start #1 Velkommen til TeamBoard! USB TeamBoard Hardware Installation Seriel TeamBoard Denne hurtig start guide indeholder de vigtigeste ting ang. brugen af TeamBoard. Bemærk: Sæt altid

Læs mere

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1 side 1 Denne vejledning skal vise hvordan man kan lave et julebrev - det kan også være et nyhedsbrev. Fremgangsmåden er den samme Opsætningen foregår i LibreOffice Draw Men hvor man også bruger Photofiltre

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner Sådan virker din kalorieberegner Lær hvordan du: Det har længe været et stort ønske fra mange brugere, at vi fik opdateret vores kalorieberegner både i form af design med også i form af funktionalitet.

Læs mere

Når du holder møder i Connect

Når du holder møder i Connect Når du holder møder i Connect Det er vigtigt at den/de der er host og presenter på mødet sidder ved en forholdsvis kraftig computer, og har en god bredbåndsforbindelse. Hvis man skal vise præsentationer,

Læs mere

Bekrig Klonerne. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver et spil, hvor du skal redde Jorden fra monstre i rummet.

Bekrig Klonerne. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver et spil, hvor du skal redde Jorden fra monstre i rummet. Scratch 2 Bekrig Klonerne All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club.

Læs mere

5 ARBEJDE MED EDITOREN

5 ARBEJDE MED EDITOREN 5 ARBEJDE MED EDITOREN Editor (eller Rich Tekst Editor) er et indbygget indholdsredigerings værktøj, hvor man uden nogen kendskab til HTML kodning kan skrive tekst, indsætte billeder, videoer og links.

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks Indhold Log ind Opret fortælling Skriv tekst Upload billeder Indsæt billeder Indsæt links Indsæt citat Indsæt grå boks Indsæt youtube video Indsæt google map via iframe Opret og indsæt galleri Opret og

Læs mere

Vejledning i brug af MiljøGIS.

Vejledning i brug af MiljøGIS. NOTAT Naturplanlægning, naturprojekter og skov J.nr. NST-3379-00005 Ref. MOBKI/TRDIP/KINIE Den 11. februar 2014 Vejledning i brug af MiljøGIS. Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 1. Fremsøgning af lokalitet...

Læs mere

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008 ASB E-mailsignatur I det følgende forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men skal opsættes

Læs mere

Sådan arbejder du med din forside

Sådan arbejder du med din forside Sådan arbejder du med din forside Din forside på hjemmeside består af forskellige slags indhold og med det formål at fremhæve indhold som du har på dine undersider. Hvor er min forside? Øverst i dit sidetræ

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug for ansøgning om privat skovtilskud. Naturplanlægning, naturprojekter

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Nye brugere på Mægler Cloud

Nye brugere på Mægler Cloud Nye brugere på Mægler Cloud - Kom godt fra start Finder du ikke svaret på dit spørgsmål i nedenstående liste, så kontakt C&B Support på mail support@cb.dk (husk at angive kundenummer) eller telefon 4332

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Brugerdefineret menuer i Access

Brugerdefineret menuer i Access Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Brugerdefineret menuer i Access Denne artikel henvender sig primært til let øvede brugere af Access, der ønsker at komme i gang med at tilpasse egne menuer

Læs mere

1. Stak og kort. 1. Vælg New Stack i File menu - - Vælg: Save. 2. Vælg No for at ændre størrelsen på kortet.

1. Stak og kort. 1. Vælg New Stack i File menu - - Vælg: Save. 2. Vælg No for at ændre størrelsen på kortet. 1. Stak og kort 1. Vælg New Stack i File menu - - Vælg: Save. 2. Vælg No for at ændre størrelsen på kortet. 3. Vælg 14-640x480 i Standard Hyperstudio Card. 4. Klik Ok. 1 I Windows ser det sådan ud. Vælg

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Microsoft PowerPoint 2007 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Tips til siden Slægtstræ

Tips til siden Slægtstræ Tips til siden Slægtstræ Indholdsfortegnelse Indledning 1 Kom godt i gang 1 Kildecitater og links til online arkivalier: 5 Familier 9 Export, import og backup: 10 Folketællinger: 10 Om noter og rapporter

Læs mere

I gang med dit Gamer: bit Arkade Kit Denne guide er oversat og en smule forenklet fra Sparkfuns Hook-Up guide

I gang med dit Gamer: bit Arkade Kit Denne guide er oversat og en smule forenklet fra Sparkfuns Hook-Up guide I gang med dit Gamer: bit Arkade Kit Denne guide er oversat og en smule forenklet fra Sparkfuns Hook-Up guide Gamer: Bit Carrier Board er en docking-station til micro:bit, som gør det nemt at anvende alle

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org:

Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org: Migreringsvejledning Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org: OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere

Læs mere

ChatBot. Introduktion. Scratch. Nu skal du lære hvordan du programmerer din egen talende robot! Arbejdsliste. Test dit Projekt.

ChatBot. Introduktion. Scratch. Nu skal du lære hvordan du programmerer din egen talende robot! Arbejdsliste. Test dit Projekt. Scratch 1 ChatBot All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

Sådan gør du:

Sådan gør du: H5P er et redskab til at gøre dine præsentationer interaktive med flere forskellige interaktive muligheder. Med eksempelvis interaktive videoer er det muligt som underviser at stille prædefinerede spørgsmål

Læs mere

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: DOMÆNE UDLÅN BROWSER: EDGE. Nr. 01. Knapper/Skærmbilleder

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: DOMÆNE UDLÅN BROWSER: EDGE. Nr. 01. Knapper/Skærmbilleder Log på portalen Nr. 01 Start EDGE browseren, enten via startmenuen eller proceslinjen. Indtast adressen http://apps.undervisning.kk.dk Afhængig af om du rammer en ældre eller ny logonproces, er visningerne

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015

NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015 NR. 92 PDF-formularer med OpenOffice DEN 4. MARTS 2015 PDF-formularer med OpenOffice til LUDUS Web Målet med dette Tips & Tricks er at beskrive, hvordan man laver PDF-formularer til brug i LUDUS Web. Læs

Læs mere

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner Hvad er VELUX Tilbudsberegner Anmod om adgang Opret password Opret din brugerprofil 2 veje til et kundetilbud Dine tilbud 1 VELUX TILBUDSBEREGNER HVAD ER VELUX

Læs mere

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG

SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG SPECIALTRYKKERIETS KUNDE WEBPORTAL KOM GODT I GANG Jeg håber du får fornøjelse af vores nye værktøj. WebApproval skal gøre det nemmere og mere sikkert for dig at godkende din tryksager. Har du spørgsmål,

Læs mere

Rockband. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lære, hvordan du kan kode dit eget musikinstrument! Arbejdsliste.

Rockband. Introduktion. Scratch. I dette projekt skal du lære, hvordan du kan kode dit eget musikinstrument! Arbejdsliste. Scratch 1 Rockband All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

Et oplæg med PowerPoint bliver til.

Et oplæg med PowerPoint bliver til. Risskov Gymnasium feb. 2007 PowerPoint 2002 Side 1 af 5 Et oplæg med PowerPoint bliver til. Det gode mundtlige oplæg Gode præsentationer sætter fokus på vigtige punkter, kontrollerer informationsstrømmen

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.0 Velkommen til manualen for Editor 1 1.1 Editoren 1 1.1.1 Editorens typiske udseende 1 1.1.2 HTML-kode 1 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.2 Værktøjslinjer 2 1.3 Ikoner 2 1.3.1 Liste over

Læs mere