Tips til siden Slægtstræ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tips til siden Slægtstræ"

Transkript

1 Tips til siden Slægtstræ Indholdsfortegnelse Indledning 1 Kom godt i gang 1 Kildecitater og links til online arkivalier: 5 Familier 9 Export, import og backup: 10 Folketællinger: 10 Om noter og rapporter 12 Om artikler 12 Indledning Disse sider indeholder ikke en fuldstændig vejledning i Webtrees, men blot nogle enkelte elementer som forekommer at være interessante for de fleste. Siderne bliver løbende udbygget, og opdateringer vil blive annonceret på genealogiskforum.dk i boksen Meddelelser fra administrator. Såfremt du har yderligere spørgsmål til funktionaliteter og andet i Webtrees, bedes du stille dem i Dialogforum på Kom godt i gang Et slægtstræ kan kun leve hvis der er mindst én person i træet. Derfor vil et nyt træ komme med en standardperson som er en herre kaldet Peter Jensen født 1. januar Når du skal i gang med at lave dit eget træ, så skal du starte med at ændre Peter Jensen. til at være dig selv. Lad os antage at du hedder Petrea Juliusen, er født 31. december 1950, og er en kvinde. Det første du gør, er at klikke på Peter Jensen her: Så får du denne side frem:

2 Her klikker du på blyanten der sidder oppe øverst til højre. Så får du denne boks frem, hvor du retter fornavnet til Petrea og efternavnet til Juliusen, og klikker på Gem. Nu kommer du tilbage til dette billede, hvor der nu står dit navn i stedet for Peter Jensen.

3 Det næste du gør er at klikke på symbolet for køn helt oppe til højre.

4 Så får du denne boks frem: Her klikker du på pilene i feltet ud for Mand, vælger Kvinde i stedet, og klikker på Gem. Nu ser siden således ud: Den sidste ting for at vi kan se det er dig, er at du ændrer fødselsdagen. Det gør du ved at klikke på blyanten under Født i feltet til venstre. Så får du denne boks frem, hvor du ændrer feltet Fødselsdag til din egen, og klikker på Gem.

5 Nu ser siden således ud, og vi har ændret standardpersonen til at være dig selv. Du kan nu gå i gang med at indsætte flere begivenheder på dig selv og lave klidecitater (se afsnittet nedenfor) på dem. Kildecitater og links til online arkivalier: Kildecitater (kildecitering) laver du for hver eneste begivenhed der er på hver eneste person i dit træ fødsel, konfirmation, vielse, skilsmisse, folketælling, lægdsruller, død, skifter, etc., etc. Kildecitering er samtidig det sted hvor du kan indsætte aktive links til online kildemateriale. Nu tager vi turen hele vejen igennem hvordan vi laver kildeciteringen på en persons fødsel, i dette tilfælde en virkelig person, Helene, (hun har givet tilladelse). Du starter med at gå ind på personen:

6 Så klikker du på pilen i den boks forneden hvor der står <vælg> og vælger Født og klikker på Tilføj. Nu får du en boks op der ser således ud: Her klikker du på + tegnet ud for Tilføj ny kildecitering. Så bliver boksen udvidet så den ser således ud:

7 Nu begynder du så at udfylde boksen. Start øverst med fødselsdag og fødested. Når du når ned til det felt der hedder Kilde skal du klikke på + tegnet først for at oprette en kilde i dette tilfælde Kirkebog som du så kan bruge efterfølgende til alle andre kirkebogsindførsler du laver i dit træ (tilsvarende første gang du laver en vielse, en folketælling etc.). Nu får du en ny boks op, hvor du bare skal udfylde det øverste felt med navnet på kilden, i dette tilfælde Kirkebog Danmark, og klikke på Gem.

8 I det næste felt der hedder detaljer for citat skal du kopiere linket til kilden ind, i dette tilfælde til kirkebogen for Venø I feltet der hedder Tekst skriver du så lidt information om kilden. Hvis du så ønsker at have et billede med af kildematerialet skal du gøre det i feltet der hedder Media objekt. Først laver du et skærmprint af kilden, i dette tilfælde kirkebogen, og gemmer det på din computer. Derefter klikker du på ikonet med et kamera med et + tegn i linsen længst til højre for feltet. Så får du denne boks op, hvor du klikker på den øverste Vælg fil knap og vælger det skærmbillede du lige har gemt og klikker på Gem. Nu kommer du tilbage til boksen du har udfyldt med alle data, og her klikker du nu på Gem Så kommer du tilbage til personen (i dette tilfælde dig selv) og nu kan du klikke på + tegnet ud for Kilde og så ser det således ud, med et aktivt link og med et billede af arkivaliet. Et yderligere tip vedr. dette er, at benytte Ctrl+klik (Cmd+klik på Mac), hvis man vil have linket til åbne i en anden fane end den fane man sidder og arbejder med slægtstræ i.

9 Nu kan du fortsætte med at indsætte yderligere begivenheder for dig selv ved at følge denne anvisning. Vedr. Folketællinger, se separat afsnit i denne vejledning angående dette. Familier Når du er færdig med dig selv, kan du gå i gang med at tilføje familemedlemmer til dit træ. Det gør du ved at vælge fanen Familier. Her kan du oprette forældre og ægtefæller. Når du har oprettet en ægtefælle kan du også tilknytte børn til ægteparret. Prøv at arbejde videre med det selv.

10 Export, import og backup: Det er en rigtig god idé med jævne mellemrum at tage en backup af dit træ. Det kan du gøre ved at gå ind på dit kontrolpanel som du finder i menuen i toppen af Slægtstræ siden under Mine sider. I dit kontrolpanel vælger du Familietræer Håndtér familietræer. Her bliver du præsenteret for en række muligheder for at administrere dit træ. Yderst til højre finder du mulighed for at eksportere dit træ til en GEDCOM fil som du kan gemme på din computer eller et andet sikkert sted, hvilket vi anbefaler at du gør med jævne mellemrum, således at du er sikker på at du altid har en nyere sikkerhedskopi af dit træ. Samme sted finder du også en mulighed for at importere en GEDCOM fil til dit træ. Det henstilles på det kraftigste, at man ikke benytter denne mulighed, da det i værste fald kan lægge hele systemet ned. I stedet anbefaler vi, at man henvender sig til admin, og beder om at få valideret den GEDCOM fil man gerne vil have lagt ind. De øvrige indstillingsmuligheder for træet som findes i Kontrolpanel anbefales det ligeledes, at man ikke benytter på egen hånd. Tag i stedet en dialog med admin, såfremt der er noget du gerne vil have anderledes end det er sat op som standard Folketællinger: Det er muligt at lægge folketællinger ind på en person, og relatere dem direkte til alle de personer der indgår i den pågældende folketælling. Dette kræver naturligvis, at alle de personer der indgår i den pågældende folketælling er lagt ind i træet. Måden man registrerer folketællinger på er følgende: 1. I bunden af skærmen når du er inde på en person (typisk, men ikke nødvendigvis, den person der er familieoverhoved på folketællingstidspunktet) klikker du <vælg> listen med fakta og hændelser ned, og vælger Folketælling og klikker på knappen Tilføj 2. Nu får du en boks op, hvor du i toppen skal vælge det år Folketællingen er fra. I dette tilfælde vælger vi 1906 Der kommer nu en ny linie til syne i toppen af boksen der hedder: Opret en ny delt note via guiden. Den klikker du på.

11 3. Nu får du en ny boks op der indeholder alle de familiemedlemmer der var i familien i 1906 I boksen kan du se hvem det er vi arbejder på lige nu markeret med et flueben, og du kan som sagt se alle de personer der har familie relationer til denne person på dette tidspunkt. Hvis den person du arbejder på lige nu ikke er familiens overhoved, klikker på det orange hoved ud for den person der er familiens overhoved på dette tidspunkt. Derefter klikker du på navnene på de personer der indgår i den pågældende folketælling, i dette tilfælde Olga Hansine, Svend Emil, Edvina Fransiska, og Amalie Marie. Så får du i bunden af den samme boks denne tabel: Hvor du nu kan se, at alle de relevante personer er indsat i folketællingen. Du kan også her redigere hvis der f. eks. er børn der er blevet gift, eller andet, ligesom du kan indsætte yderligere oplysninger efter dit eget valg i felterne Detaljer for citat, Sted og Noter. 4. Klik gem (husk ALTID at klikke gem når du går ud af en boks), og herefter er denne folketælling registreret på samtlige de personer du har indsat i tabellen.

12 Det ser således på de enkelte personer: 5. Nu kan du så fortsætte med at lægge kildecitering, og evt. billeder på folketællingen også. Om noter og rapporter I Webtrees er der mulighed for indskrive noter (Tilføj en ny note) direkte på en person, og på alle Fakta og hændelser. Disse noter er fra udviklerens side tænkt som researcher noter. Altså interne noter fra slægtsforskeren til sig selv, om forhold der måske skal undersøges videre, eller navne og steder der måske ikke er stavet korrekt, o.s.v. Det er selvfølgelig op til den enkelte hvorledes man ønsker at benytte disse noter. De vil, uanset hvad man vælger indholdet skal være, under alle omstændigheder være synlige på den enkelte person hvor de er tilføjet, og på de Fakta og hændelser hvor noter er tilføjet. Til gengæld vil denne type noter IKKE komme med ud på rapporter, og det hænger sammen med at de oprindeligt er tænkt som researcher noter, som jo ikke skal ud på rapporter. Ønsker man at tilføje noter som skal med ud på rapporter, så skal man vælge fanen Noter og tilføje sine noter der. Disse noter kommer med ud på rapporter. Det forlyder fra udvikleren, at man er i gang med at kigge på bl. a. hele Rapport delen. Den nuværende Rapport funktion er en reminiscens fra ældre systemer, og fungerer ikke tidsvarende. Så det forventes at der i kommende opgraderinger af Webtrees vil komme et helt nyt Rapport system, hvilket eventuelt kan ændre den del på ovenstående. Når dette bliver aktuelt vil dette afsnit blive opdateret i forhold hertil. Om artikler Modulet Artikler hedder på engelsk Stories hvilket måske er en mere korrekt betegnelse for dette meget stærke værktøj i Webtrees. Modulet er netop beregnet til at fortælle historien bag ved personen og de fakta og hændelser der er registreret i træet. Det er baseret på editor, der ikke er svær at anvende (minder lidt om et tekstbehandlingsprogram, f. eks Word). Tekst kan formateres, der kan indsættes billeder og endda videoer. Man kan også vælge at lave hele sin historie i Word, og kopiere den direkte ind i modulet herfra. Desværre kommer Artikler heller ikke ud på rapporter således som det er nu, men vi håber (og forventer) at dette ændres når der kommer et nyt Rapport modul (se foregående afsnit). Kort intro til hvordan du bruger Artikler: Gå ind på en person, og klik på fanen Artikler, og vælg Tilføj artikel. Så får du editoren frem i dette billede:

13 Her er det en god idé at starte med at maksimere billedet medens man arbejder med editoren. Det gøres ved at klikke på ikonet der er markeret med den røde pil her ovenfor. Nu har du en editor der fylder hele dit skærmbillede, og som er enkel at arbejde med. Editoren er næsten selvforklarende. Når du holder musen over knapper og symboler i den øverste del, kan du se hvad de enkelte funktioner gør. Og så er det bare at gå i gang med at skrive. En enkelt blok skal dog fremhæves her. Det er denne blok: blokken hvor f. eks. billeder, og videoer kan indsættes. De virker næsten ens, så lad os kigge på at indsætte et billede. Klik på ikonet Indsæt billede (yderst til venstre). Det første du ser er en egenskabsboks, og det eneste du grundlæggende skal sætte ind her er URL til det billede du gerne vil vise. Lad os antage at det er et billede du har liggende i dit træ du gerne vil indsætte. Måden du finder URL til dette billede er følgende:

14 1. Åben dit træ i en ny fane 2. Gå ind på den person vi er ved at skrive en artikel om 3. Vælg fanen Billeder og medier 4. Find det billede du vil bruge og klik på billedets navn 5. Ctrl+Klik herefter på billedet (Cmd+Klik på Mac) 6. Så får du dette billede, hvor du kopierer adresselinien 7. Og indsætter den i URL feltet og trykker Tab 8. Så trykker du OK, og dit billede er sat ind i artiklen. Efterfølgende kan du justere på de øvrige egenskaber ved at dobbeltklikke på billedet i artiklen, så kommer egenskabsboksen frem igen, og der kan justeres. Når du er færdig med at arbejde med artiklen for nu, skal du klikke på dette ikon igen bliver minimeret igen, og derefter gå til bunden af siden og klikke Gem. så siden

15 Du kan se et eksempel på en artikel der indeholder både billeder og videoer her: Du kan se endnu mere om editoren i Webtrees i denne vejledning:

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Billeder af opslag i Arkivalier Online brugt i Legacy

Billeder af opslag i Arkivalier Online brugt i Legacy Billeder af opslag i Arkivalier Online brugt i Legacy Indhold Hvor skal billederne ligge?...1 Legacy...2 Kirkebogskilder...3 Fødsel...3 Hvad skal du bruge det til?...7 Fylder det meget på computeren?...7

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

ANBEFALING: Skift evt. til et Theme som har menu-tekster, når du er logget på til du har lært menuerne at kende.

ANBEFALING: Skift evt. til et Theme som har menu-tekster, når du er logget på til du har lært menuerne at kende. 1 Gennemgang af menuerne Der findes flere forskellige standard design (kaldet theme) i webtrees. 2 af dem er menuerne ren tekst baseret. Men i nogle af dem, er det menuknapper Nr. 1 er fra color, nr. 2

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

GENEREL FUNKTIONALITET I KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG

GENEREL FUNKTIONALITET I KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG GENEREL FUNKTIONALITET I KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG Arbejdsgang Beskrivelse Handling Overblik over opgaver Du får nu vist Forsiden. Hver fane har en farve, som er unik for den specifikke rolle, og dermed

Læs mere

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket. Vistemmernu Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Vistemmernu på HVAL.DK Forfatter: Susanne

Læs mere

Tastemanual til Webbyggeren

Tastemanual til Webbyggeren Tastemanual til Webbyggeren Denne tastemanual er opbygget således, at eleverne skal lave deres hjemmeside i en allerede konstrueret hjemmesideskabelon, som de kan arbejde videre i, lægge tekst ind i, ændre

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden Mediehåndtering Denne funktion kan kun gøres af registrerede brugere! Systemet kan håndtere jpg, jpeg, png, pdf, xls, doc, lyd og video filer osv. Det kan IKKE håndtere TIF filer (nogle af AOs gamle kirkebogsopslag).

Læs mere

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Indhold Log ind... 2 Introduktion til redigeringssystemet... 3 Tilføj - tilføje nye artikler og emner... 4 Tilføj artikler... 5 Kalenderfunktionen... 7 Tilføj galleri...

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside og generel support info... - 2 - Kontrolpanel... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 4 - Menupunkter...

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Vejledning til gfbook

Vejledning til gfbook Vejledning til gfbook Registrering og log ind Det første du ser når du kommer ind på gfbook er registreringsvinduet og loginvinduet. Hvis du har registreret en brugerkonto på gfbook (alle med slægtstræ

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Collect - brugermanual til Y s Men

Collect - brugermanual til Y s Men Denne vejledning er kun til brug for de personer der har fået adgang til redigering i medlemsdatabasen Collect - brugermanual til Y s Men Indhold Velkommen... 2 Første login... 2 Sådan gemmes nye data...

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

Oprette og distribuere lyd- og videofiler

Oprette og distribuere lyd- og videofiler Skab-Let mediefiler Brugervejledning Oprette og distribuere lyd- og videofiler Indhold Log ind på Skab-Let Lav en html side Indsæt Media dialogen Gemme en side Redigere dit materiale Denne brugervejledning

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks

Log ind. Opret fortælling. Skriv tekst. Upload billeder. Indsæt billeder. Indsæt links. Indsæt citat. Indsæt grå boks Indhold Log ind Opret fortælling Skriv tekst Upload billeder Indsæt billeder Indsæt links Indsæt citat Indsæt grå boks Indsæt youtube video Indsæt google map via iframe Opret og indsæt galleri Opret og

Læs mere

Sider, indlæg og projekter

Sider, indlæg og projekter Sider, indlæg og projekter I Divi-temaet er der tre forskellige måder at lægge artikler op på sitet; Sider, indlæg og projekter. På Villybruun.dk bruges Sider til alle artikler. Man kan oprette eller redigere

Læs mere

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.:

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.: Brugervejledning til hjemmeside Kristian Kalajdzic Denne vejledning har til formål at hjælpe dig til at tilgå, vedligeholde og benytte din hjemmeside. Vejledningen henvender sig til hjemmesider bygget

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider BRUGERVEJLEDNING Diabetesforeningens lokale hjemmesider Om Diabetesforeningens lokale hjemmesider Alle Diabetesforeningens lokalforeninger, børnefamilie- og ungergrupper har en officiel hjemmeside. Det

Læs mere

Sorring.dk guide. Du kan finde mere information om WebsiteBaker her:

Sorring.dk guide. Du kan finde mere information om WebsiteBaker her: Sorring.dk guide 13. juli 2011 Her er en beskrivelse af administration af sorring.dk, for de enkelte redaktører. Websitet er bygget op på et system, der hedder Websitebaker. WebsiteBaker giver dig nem

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Rapporter. Family Tree Maker Rapporter

Rapporter. Family Tree Maker Rapporter En af Family Tree Maker s styrker er evnen til at præsentere data på flere forskellige måder ved hjælp standardrapporter. Disse inkluderer 3 genealogiske rapporter og også de indbyggede rapporter i rapportmenuen.

Læs mere

Hvad er en henvisningsboks. Vejledning til henvisningsbokse

Hvad er en henvisningsboks. Vejledning til henvisningsbokse Indholdsfortegnelse Hvad er en henvisningsboks...1 Indsæt en henvisningsboks...2 Tvinge en henvisningsboks på en bestemt side...2 Indsætte metadata...3 Hvordan opretter jeg så metaord?...4 Oprettes en

Læs mere

Du kan først gemme artiklen, når du har udfyldt de obligatoriske felter, som er markeret med *.

Du kan først gemme artiklen, når du har udfyldt de obligatoriske felter, som er markeret med *. Opret en Artikel Multisite + kk.dk: Artikel Version: 1 Artiklen er en primær indholdstype, som bruges til indhold med lang holdbarhed. Altså indhold som ikke skal skiftes ud særligt ofte. Artiklen bruges

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

MANUAL TIL FS PÅ NETTET

MANUAL TIL FS PÅ NETTET MANUAL TIL FS PÅ NETTET Sådan opretter du nyheder og artikler (side 4) Sådan laver du links (side 14) Om tjek ind/ud og publicer (side 20) Sådan uploader du billeder og dokumenter (side 25) Sådan redigerer

Læs mere

Brugerdefineret menuer i Access

Brugerdefineret menuer i Access Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Brugerdefineret menuer i Access Denne artikel henvender sig primært til let øvede brugere af Access, der ønsker at komme i gang med at tilpasse egne menuer

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside... - 2 - Profil... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 3 - Menupunkter... - 3 - Medier... - 4 - Hjemmesidens

Læs mere

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster...

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster... Præsentationsprogram Microsoft Power Point Side Opgaver Indholdsfortegnelse Åben Power Point... Side Ny præsentation... Side Dias layout... Side Temaer... Side Gem dit eget tema... Side Diasmaster... Side

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund Vejledning hjemmeside-opbygning. - DFIF - Side 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 HURTIGT I GANG... 4 REDIGERE HJEMMESIDEN... 5 LOGIN...5 TEKST PÅ EN SIDE...6 REDIGERINGSMULIGHEDER...6 TEKSTBEHANDLING

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

Den nye klub hjemmeside.

Den nye klub hjemmeside. Den nye klub hjemmeside. Ved login i typo3, bliver du mødt med dette billede. Det viser sidetræet. Om man skal bruge listevisning eller sidevisning, afhænger af, hvilket indholdselement man arbejder i.

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Vejledning til NIS CMS

Vejledning til NIS CMS Vejledning til NIS CMS Med tillægsmodulet NIS CMS er det mulig at oprette og gemme dokumenter direkte i NIS (fx håndbøger, regningsliner, kvalitetsstyringsguider mv.) og binde disse tæt sammen med den

Læs mere

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk Brugervejledning 10 Steps Sådan slår du et event op på eventplatformen.dk 1 Eventplatformen.dk Contents Partnerevents 2 1. Log in på eventplatformen 3 2. Udfyld din brugerprofil 3 3. Opret nyt event 4

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Håndtering af lokale hjemmesider (pr )

Håndtering af lokale hjemmesider (pr ) Håndtering af lokale hjemmesider (pr. 21.12.2016) Forsiden Side 1 A. Skift øverste store foto Side 1 B. Kredsens / afdelingens navn i øverste foto Side 1 C. Kommende Åbne haver Side 2 D. Kommende Arrangementer

Læs mere

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE 1 Opret aktiviteter TIPS: Du kan bruge en aktivitetsliste til at vise en række datostyrede aktiviteter i jeres afdeling eller udlejning af jeres fælleshus. Du behøver ikke sætte billede på, eller tekst,

Læs mere

TÅRNBY FORENINGSPORTAL

TÅRNBY FORENINGSPORTAL GUIDE TIL TÅRNBY FORENINGSPORTAL - for foreninger Tårnby Foreningsportal Tårnby Foreningsportal er foreningernes værktøj til booking af faciliteter, indsendelse af dokumentation samt kommunikation med

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling. Computerens netværksdrev og mappen dokumenter

Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling. Computerens netværksdrev og mappen dokumenter IT-Brugerkursus Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling Indholdsfortegnelse Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Oprettelse af mapper Navngivning og omdøbning af mapper Sletning af mapper

Læs mere

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning.

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning. Brugervejledningen. For at kunne arbejde effektivt med programmet, er det vigtigt, at du forstår princippet i programmets brugerflade. I det følgende kan du læse om hovedprincipperne i betjening af Næsgaard

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

Vejledning og Intranet

Vejledning og Intranet - En minual. - Workshop v/ Indholdsfortegnelse Ekstra menupunkt med underpunkter på ElevIntra... 1 Importer arbejdsrummet Næste skoleår... 3 Hvordan man laver direkte/dybe link... 8 Ved optagelse.dk...

Læs mere

Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1

Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1 Opret en Nyhed Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1 Nyhed er en primær indholdstype, som bruges til indhold, der er aktuelt i en tidsbegrænset periode, og har nyhedsværdi som fx pressemeddelelser. Det er

Læs mere

Opgave: Digitalisering af et dokument

Opgave: Digitalisering af et dokument Denne opgave omhandler digitaliseringen af et Veje i Frederikssund Kommune. I opgaven gennemgås følgende: Oprettelse af mapper og sider på hjemmesiden Indsættelse af tekst, billeder, links til PDF og hjemmesider

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Maj 2017 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj.

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj. 1.3.5 Redigeringsværktøj med formateringsmuligheder Forsiden, underforsider og artikler har alle et redigeringsværktøj som rummer muligheder for indsættelse af tabeller, billeder, links og tekst og visse

Læs mere

Trin 01 Gramps kan køre i både Linux og Windows. Trin 02 Opret et nyt træ. Trin 03 Tilføj en ny person. Trin 04 Indstilling af hjemme personen

Trin 01 Gramps kan køre i både Linux og Windows. Trin 02 Opret et nyt træ. Trin 03 Tilføj en ny person. Trin 04 Indstilling af hjemme personen Ikast 19-09-2015 Trin 01 Gramps kan køre i både Linux og Windows. Trin 02 Opret et nyt træ Det første skridt, når du har Gramps, er at skabe et nyt familie træ. Dette kan betragtes næsten som et projekt,

Læs mere

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Journal nr. 13.12.599 Spil og svar Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Spil og svar

Læs mere

Lyngby Svømmeklub Hjemmeside Guide. Indholdsfortegnelse

Lyngby Svømmeklub Hjemmeside Guide. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Hjemmeside struktur... 3 Rettigheder... 4 Opret Nyhed... 6 Opret Kalender Event... 7 Opret Arrangement... 9 Fast side... 10 Forside... 11 Tekst... 11 Billeder... 11

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden Mediehåndtering Denne funktion kan kun gøres af registrerede brugere! Systemet kan håndtere jpg, jpeg, png, pdf, xls, doc, lyd og video filer osv. Det kan IKKE håndtere TIF filer (nogle af AOs gamle kirkebogsopslag).

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Manual til brug af youtube

Manual til brug af youtube Manual til brug af youtube For at kunne bruge din nye video på din hjemmeside, facebook med videre, skal du først uploade den til youtube. Vi gennem gennemgår hele processen her i fire nemme trin. 1. Sådan

Læs mere

Qbrick s krav til video filtyper

Qbrick s krav til video filtyper Indhold Qbrick s krav til video filtyper... 1 Krav til ordningen/området... 1 Qbrick s krav til video leverandør... 1 Video og billede størrelser i WCM:... 1 Upload en video... 2 Trin 1: Mediefiler...

Læs mere

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010.

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010. 4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint00. Hvis man som webmaster vælger at redigere hjemmesiden uden brug af guiderne sker det via de redigeringsmuligheder

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret 03.07.12 Login via pholmson.dk/wp-admin pederholm ejendomme2010 Indlæg Alle ejendomme og lejemål er indlæg der består af følgende komponenter: 1. Titel 2. Kateogori

Læs mere

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk Miniguide for redaktører Miniguide for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco... 2 1. Kom i gang med Umbraco... 2 1.1 Login... 2 1.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet...

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORENINGER I

VEJLEDNING TIL FORENINGER I VEJLEDNING TIL FORENINGER I Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret/tilføj/rediger medlemmer i Ledelsen eller andre grupper...

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere