Kategori I Handsker, der giver grundlæggende beskyttelse. Anvendes, når der er lav risiko.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kategori I Handsker, der giver grundlæggende beskyttelse. Anvendes, når der er lav risiko."

Transkript

1 Hånd Sikkerhed Beskyttelseshandsker er et af de mest populære personlige beskyttelsesprodukter, der beskytter arbejdstagerens hænder, der er i særlig risiko for skader i mange erhverv. Ifølge 89/686 / EØF-direktivet om sikkerhedskrav og beskyttelse af arbejdstagernes sundhed ved anvendelse af personlige værnemidler på arbejdspladsen, er produkterne opdelt i tre sikkerhedskategorier afhængigt af det risikoniveau, som en arbejdstager udsættes for under en bestemt type arbejde. Kategorier for beskyttelse Når det gælder håndbeskyttelse, er der en flere regler at følge: Kategori I Handsker, der giver grundlæggende beskyttelse. Anvendes, når der er lav risiko. Denne type handsker beskytter mod skader på overfladen af huden, temperaturer op til 50 C og mod milde kemiske stoffer (fx rengøringsmidler). De fleste beskyttelseshandsker og husholdningshandsker tilhører denne gruppe. Handskerne forbedrer arbejdskomforten, og deres brug er ikke betinget af resultaterne af test udført af forskningsorganer (certificeringsorganer). Handskerne i kategori 1 skal opfylde kravene i EN420 standard "Beskyttelseshandsker - Generelle krav og testmetoder". Kategori II Handsker, der giver beskyttelse under arbejdet, hvilket medfører en mellemrisiko for skade. Disse handsker anvendes, når risikoen er klassificeret som hverken lav eller meget høj. Produkter af denne kategori beskytter normalt mod mekaniske skader - den type risiko, der er meget almindelig i de fleste industrielle aktiviteter. Denne gruppe indeholder også handsker, der beskytter mod kulde og varme. Standarden, som normalt fører til tildeling af handsker til denne kategori, er EN388-standarden. Kategori III Denne kategori omfatter handsker, der anvendes, når der er stor risiko for sundhed eller liv. Handskerne, der er tildelt denne kategori af personlige værnemidler, anvendes, når der er risiko for alvorlig og / eller permanent skade på håndflader og hænder, f.eks. Når man arbejder med højspænding, meget farlige kemikalier mv.

2 Beskyttelsesklasser for medicinsk udstyr Ifølge direktiv 93/42 / EØF er der følgende opdeling af beskyttelsesklasser for medicinsk udstyr: Klasse 1 Denne klasse omfatter produkter med det laveste beskyttelsesniveau. Opgaven er baseret på overensstemmelseserklæring fra producenten. Klassen indeholder produkter introduceret på markedet som sterile og har en målefunktion. Klasse 2a Produkter, der beskytter mod moderate farer, hvor tilsyn og indgriben fra et bemyndiget organ, der udsteder CE-overensstemmelsescertifikater, er obligatorisk i produktionsfasen. Klasse 2b Produkter med stort farepotentiale - Det er obligatorisk at kontrollere og overvåge et bemyndiget organ på design- og produktionsstadiet. Klasse 3 Denne klasse er forbeholdt de farligste produkter, som skal godkendes, før de introduceres på markedet. Struktur, egenskaber og typer af læder til fremstilling af handsker Læder- og kombinerede handsker anbefales til af- og pålæsning, transport og rengøringsarbejder. Når det kommer til konstruktionen, er læderhandsker og kombinerede læderstofhandsker ens. I de fleste tilfælde er handskerne tilgængelige i fem fingermodeller. I tilfælde af kombinerede handsker er håndfladen lavet af svineskind, ko hud eller gedeskind (kerne eller split). Bagside og manchet er lavet af bomuldsstof - hullet eller bomuldsagtigt stof. Handsken er forstærket med læder ved fingerspidserne og på bagsiden af hånden for at beskytte mellemhåndsknogler. For at beskytte sømmen mod slid har handskerne en smal strimmel af læder - en såkaldt welt. Nogle handsker har en støddæmper på bagsiden af hånden, som er lavet af uvævet stof eller polyuretanskum. For at sikre en god pasform af handsken over håndleddet, findes der handsker med en ribbet manchet lavet af elastikstof. Afhængigt af syningens måde kan man skelne i fuld palmehandsker - håndfladen er lavet af et stykke læder og handsker med sting. I de fleste tilfælde har handsker en manchet lavet af læder eller stof, hvorved handskens manchet kan være stivnet for at give ekstra beskyttelse. Til varmeisoleringsformål kan handsker have indvendig beklædning, isolerende puder, og hvis der er behov for at beskytte hænderne mod skæring, er der lavet puder af Kevlar (navn reserveret af DuPont).

3 Stoffer, der anvendes til fremstilling af læder og læderhandsker Dele Dette er det indre lag af læder. Det er kendetegnet ved dets porøse overflade, hvilket gør at det absorberer fugt lettere end kernelæder og hårde overflader. Tykkelsen afhænger af tykkelsen af kernelæderet, som er adskilt på forhånd og opdelt i to lag. Kernelæder Dette er den ydre overflade af læderet. Det er blødt og fugtigt og slidstærk. Det er ret almindeligt at bruge affald af kernelæder fra møbelindustrien i produktionen af handsker. Denne type læder er meget modstandsdygtig over for slid og er karakteriseret ved overlegen kvalitet. Slebet Læder, den såkaldte nubuck, bruges også. Nubuck Det er en garvet blød hud på kernesiden ved sin tidligere slibning. Nubuck er krombrunt (i modsætning til ruskind, som er oliefarvet). Nubuck kan være lavet af læder, der har lidt skader på kernelæderet, hvilket gør det til et meget dyrt materiale. Nubuck er meget holdbar, hårdt og tyk. Ruskind Solbrun hud uden kernelæder. Det er blødt, absorberende og har høj trækstyrke.

4 Struktur og egenskaber af gummi- og plasthandsker. Materialer anvendt til fremstilling af handsker Disse handsker anvendes, når det er nødvendigt at beskytte hænderne mod vand eller kemikalier. På grund af nogle specifikke egenskaber ved de anvendte materialer giver de beskyttelse mod kemikalier, mikroorganismer og mekanisk beskyttelse mod slid, rive eller punktering. På indersiden kan handsker blive flokket (lodne) eller behandlet med puder for at lette brugen af handskerne. PVC (polyvinylklorid) Det bruges til fremstilling af tynde handsker, der skal beskytte mod vand og milde vaskemidler. Stærkere handsker overtrukket med eller nedsænket i vinyl er kendetegnet ved et fast greb og slidstyrke. PVC mekanisk modstand og skadelige stoffer Slibning: Perforering: Rivning: Punktere: Olier og fedtstoffer: Kulbrinter: Syrer: Ikke-ketonopløsningsmidler: Ketonopløsningsmidler: Rengøringsmidler, vaskemidler: Fordele: Høj modstandsstyrke overfor syrer og baser Forholdsregler: Lav modstandskraft overfor mekanisk slid Undgå kontakt med ketonopløsningsmidler og aromatiske opløsningsmidler.

5 Latex (naturgummi) Det er bedre end andre materialer med hensyn til trækstyrke og bekvem at håndtere. På grund af proteinindholdet i naturligt latexgummi kan det fremkalde allergiske reaktioner. Latex - mekanisk modstand og skadelige stoffer Slibning: Perforering: Rivning: Punktere: Olier og fedtstoffer: Kulbrinter: Syrer: Ikke-ketonopløsningsmidler: Ketonopløsningsmidler: Rengøringsmidler, vaskemidler: Fordele: Meget høj elasticitet Modstandsdygtigt overfor træk Høj modstandskraft overfor syrer og ketoner Forholdsregler: Undgå kontakt med olier, fedtstoffer og karbon hydridderivater.

6 Nitril Syntetisk ækvivalent til naturgummi. Det viser større modstand mod slid og skæring end f.eks. vinyl. Den opretholder sin form og kan vaskes. Det er biologisk nedbrydeligt. Stærke handsker overtrukket med eller nedsænket i nitril giver et fast greb og høj modstandsdygtighed over for slid og skarpe genstande. De er resistente over for organiske opløsningsmidler, syrer, kulbrinter, olier og fedtstoffer. Nitril handsker er miljøvenlige. Nitril - mekanisk resistens og skadelige stoffer Slibning: Perforering: Rivning: Punktere: Olier og fedtstoffer: Kulbrinter: Syrer: Ikke-ketonopløsningsmidler: Ketonopløsningsmidler: Rengøringsmidler, vaskemidler: Fordele: Meget høj modstandsdygtighed over for slid og punktering Meget høj modstandsdygtighed over for kulbrintederivater Forholdsregler: Undgå kontakt med ketonopløsningsmidler, oxiderende syrer og organiske kvælstofprodukter

7 Neopren Neoprenhandsker er resistente over for ketoner, syrer, kulbrinter, olier, fedtstoffer og organiske opløsningsmidler. De viser lavere modstandsdygtighed mod slid end PVC- eller nitrilhandsker. Navnet "Neopren" bruges almindeligvis i Polen, men det er et navn forbeholdt DuPont. Neopren - mekanisk modstand og skadelige stoffer Slibning: Perforering: Rivning: Punktere: Olier og fedtstoffer: Kulbrinter: Syrer: Ikke-ketonopløsningsmidler: Ketonopløsningsmidler: Rengøringsmidler, vaskemidler: Fordele: Modstandsdygtighed overfor mange kemikalier: Syrer, alifatiske opløsningsmidler Høj modstandsdygtighed mod sollys og ozon Polyuretan (PU) Handsker af dette materiale har meget god fingerfærdighed, slidstyrke og trækstyrke samt modstår olier, fedtstoffer, organiske opløsningsmidler og fortyndede syrer og baser. PVA (polyvinylalkohol) PVA-handsker sikrer et fast greb, selv når de håndterer våde overflader. De er modstandsdygtige Til ketoner, olier, karbonhydrider og organiske opløsningsmidler. OBS: Dette er en af de mest Dyre materialer! UHMWPE Polyætylen af høj molekylvægt, med andre ord højmodulet polyætylen.

8 Struktur og egenskaber af strikkede og tekstilhandsker Afhængigt af stoffet og teknologien, kan strikkede handsker anvendes til forskellige former for arbejde: Handsker af polyamid og / eller polyester anvendes i bilindustrien og til lette installationer og rengøringsarbejder. Bomuldshandsker anvendes til installation og sortering. Polycaprolactam-handsker kan anvendes f.eks. I fødevareindustrien, hvis der er kontakt med levnedsmidler (fjerkræudtagning, køddeling osv.). Strik og strikkede handsker fremstillet af Kevlar (navn reserveret af DuPont ) / Twaron fiber (navn reserveret af Teijin Aramid) anvendes, hvis der er en risiko for at skære huden (bil-, glas-, elektronikindustrien). Egenskaber af tekstiler og strikkede stoffer Stof Slidstyrke ved forskellige tykkelsesfrekvenser af fibrene Trækstyrke cn / dtx Elasticitet% Våd trækstyrke til tør trækstyrke% Fugtabsorption% 65% RF Bomuld høj Uldmedium Rayon medium 2-2, Akrylfiber høj ,5 Polyester (Terylene) Høj ,5 Polyamid (Nylon) Meget høj Nomex meget høj ,5 Kevlar / Twaron Den højeste * Forklaring: cn-newton, drx-vægt (i gram) pr m fiber, RF - relativ luftfugtighed *) højest af dem, der er angivet i tabellen. OBS: Nylon viser større brudspænding end polyester, men Cordura -stoffet er i det dog dobbelt så holdbar som nylon og tre gange så holdbar som polyester. Strikkede handsker kan også bruges som internt lag af andre typer handsker for at give ekstra beskyttelse: isolering, beskyttelse mod nedskæringer og høj temperatur osv. Vævstyper, der anvendes til fremstilling af strikkede og tekstilhandsker. Man bør huske på, at slutproduktets egenskaber er et resultat af både den anvendte fiber og den type væv, der anvendes til at forbinde fibrene. Grundlæggende typer af væv: Almindelig vævning - Den enkleste form for vævning. Det er meget holdbart. Twill vævning - den har en karakteristisk rumlig struktur udført af et specielt diagonalt mønster af fibre. På grund af den særlige karakter af vævning, har den både for- og bagside. satinvæv - den er meget glat og blank. Det færdige materiale synes at være meget blødt, men samtidig holdbart.

9 Strik en grundlæggende type kæde strikning. Garnet zigzags lodret i to nabokolonner, der danner åbne og lukkede sløjfer i bestemte rækker. Populære typer af strik omfatter: Almindelig strik - Der er ingen forskel mellem venstre og højre side - overfladen er ikke meget elastisk Stråle strikning - det sikrer høj elasticitet, der anvendes i ribbekanter, Interlock - Wales på hver side er lige modsat hinanden Og er låst sammen, tæt og mindre elastisk end strålestrikken. Frotté - brugen af to individuelle tråde til en søm, hvoraf den ene er længere og danner en løkke. Isolationsegenskaberne afhænger af udseendet af fiber og luftvolumen. Stoffer indeholder 70% luft og strik 80-90%. Stoffer anvendt til fremstilling af strikkede og tekstilhandsker Bomuld Blød fiber afledt af planter, der er meget anvendt i tekstilindustrien. Det er et meget åndbart stof, der ikke forårsager statisk elektricitet og er let at bære. Det er mere holdbart, når det er vådt. Uld Det er en tekstilfiber fremstillet af hår af får, geder, kaniner, kameler eller lamaer. Dens karakteristiske træk er minimal krympning og lanolinindhold, hvilket gør det til et perfekt materiale til fremstilling af tekstiler. Rayon Med andre ord cellulosefiber udvundet fra cellulose fra træmasse behandlet ved anvendelse af natriumhydroxid. Fremstillet som en helhed (silke, corduroy) eller i skåret form (bomuldslignende og uld lignende stof). Akryl Polymerstof, der indeholder mindst 85% polyacrylonitril. Akryl- og polyacrylstof er karakteriseret ved høj trækstyrke, lav vandabsorption og meget blødt. De er modstandsdygtige over for olie, de fleste kemikalier og er modstandsdygtige overfor skader forårsaget af direkte sollys. Polyester (PE) - Terylen Stærkt og slidstærkt syntetisk stof. Det er meget modstandsdygtigt over for penetration, og hvis det er vådt, tørrer det hurtigt. Det bruges ofte som en ydre overflade til andre stoffer. Det sikrer en moderat luftpermeabilitetshastighed. Polyamid (PA) - Nylon En gruppe af stærke og holdbare syntetiske stoffer. De demonstrerer høj kemisk resistens overfor olier, fedtstoffer og benzin. En anden fordel er deres modstandsdygtighed mod slid og høj trækstyrke, såvel som størrelsesstabilitet ved ændring af temperatur. Nylon er en af de mest populære typer af polyamid. Nomex Stoffer fremstillet af Nomex demonstrerer høj mekanisk og termisk modstand. Nomex er et registreret varemærke tilhørende DuPont. Dens fysiske og kemiske egenskaber ligner Kevlar,

10 Kevlar / Twaron Handelsnavn af produkter fra polyamidgruppen. Tekstilet viser høj trækstyrke. Det er modstandsdygtigt over for organiske opløsningsmidler. Fiberen demonstrerer høj holdbarhed takket være den anvendte spindingsmetode. Andre fordele ved fiberen omfatter ubrændbar, slidstyrke, mangel på elektrisk ledningsevne, modstandsdygtighed over for nedskæringer og høj temperatur. Tekstilet er lavt krympet, karboniserer ved en temperatur på 425 til 475 C, smelter ikke og er ikke i stand til at brænde uden strømmen af en brændbar - det selvslukker. Handsker af dette materiale er tre gange så modstandsdygtige over for skæring som bomuldshandsker og fem gange så modstandsdygtige over for skæring som læderhandsker. Kevlar og Twaron har en næsten identisk fysisk-kemisk struktur. Kevlar er et navn reserveret af DuPont, og Twaron er et navn reserveret af Teijin Aramid. Cordura Høj kvalitet stof, der viser høj holdbarhed og stærk modstandsdygtighed mod slid. Stoffet er lavet af polyamid med en holdbar polyuretan belægning med polytetrafluorethylen åbninger. Navnet er forbeholdt DuPont. Struktur og egenskaber ved overtrukne handsker For at øge universaliteten af handsker fremstillet af strikkede stoffer, eller give ekstra beskyttelse, kan handskerne være belagt med gummi eller syntetiske materialer. Den del af en handske, som altid er belagt, er håndfladen, mens belægningen på bagsiden kan være fuldstændig eller ufuldstændig for at sikre bedre åndbarhed. Belægningen kan variere i tekstur, afhængigt af den tilsigtede ruhed af overflade og greb. Manchetten på overtrukne handsker kan være stiv eller blød med en ribbe manchet. Anvendelsen af sådanne handsker varierer med typen af belægning. Normalt er de karakteriseret ved fast greb, de er holdbare og håndfladen er modstandsdygtig over for penetration. De bruges i transport- og autobrancher til at bære våde eller fedtede genstande, i installationsbranchen og i byggebranchen. Udover at bruge hel belægning i tilfælde af nogle handsker, kan handsker have en eller tosidet prikket belægning for at forbedre grebet. Disse handsker er nyttige i husholdningsarbejder, når der er behov for at bære. Kemisk resistens

11

12

13 Liste over standarder EN420 Beskyttelseshandsker. Generelle krav og testmetoder. Handske størrelser i henhold til EN420 standard: Denne standard beskriver generelle krav og testprocedurer for design og produktion af handsker, modstandsdygtighed over for handsker mod vandgennemtrængning, sikkerhed, brugervenlighed og effektivitet, mærkning og information fra producenten, der vedrører alle beskyttelseshandsker. BEMÆRK: Denne standard kan anvendes til armbeskytter og handsker, der er permanent forbundet med sikkerhedsbeskyttelse. EN388 Beskyttelseshandsker mod mekaniske risici. EN388-standarden gælder for alle typer handsker og vedrører fysiske og mekaniske risici forårsaget af slid, skær med skarpe kanter, punktering eller rive. Denne standard gælder ikke handsker, der er modstandsdygtige over for vibrationer. A. Modstandsdygtighed mod slid (fra 0 til 4). Baseret på antallet af cyklusser, der kræves for at binde gennem prøvehandsken, B. Bladsikring modstand (fra 0 til 5). Baseret på antallet af cyklusser, der kræves for at skære gennem prøven med konstant hastighed, C. Trækmodstand (fra 0 til 4). Mindste kraft, der kræves for at rive prøven, D. Punkteringsmodstand (fra 0 til 4). Antal kræfter, der kræves for at gennembore prøven med et standard størrelse punkt. EN12477 Beskyttelseshandsker til svejsere. Denne standard specificerer kravene og testmetoderne for handsker, der anvendes til manuel metalsvejsning, skæring og lignende teknikker. Svejsehandsker er opdelt i to kategorier: B, hvis der kræves en høj grad af komfort, og A til andre svejseprocesser.

14 EN374-1 Beskyttelseshandsker mod kemikalier og mikroorganismer. Terminologi og krav. Denne standard angiver kravene til handsker, der beskytter brugeren mod kemikalier og / eller mikroorganismer. Det definerer terminologien, der vedrører: stoffet til handsker, som beskytter mod mikroorganismer, nedbrydning, penetration, gennemtrængning af kemikalier, der anvendes til testning, gennembrudstid. Kravene til handsker, der beskytter mod mekaniske skader, er ikke fastsat i denne standard. EN374-2 Beskyttelseshandsker mod kemikalier og mikroorganismer. Bestemmelse af modstanden mod gennemtrængning. Denne standard specificerer testmetoden til bestemmelse af handskens modstandsdygtighed mod indtrængning af kemiske produkter og / eller mikroorganismer. Hvis handsker passerer penetrationstestene i henhold til denne del af EN374-standarden, betyder det, at de er en effektiv barriere mod mikrobiologisk kontaminering. EN374-3 Beskyttelseshandsker mod kemikalier og mikroorganismer. Bestemmelse af resistens mod gennemtrængning af kemikalier.en374-3-standarden definerer modstanden af materialer, der anvendes til fremstilling af handsker til gennemtrængning af potentielt farlige kemikalier, som ikke er gasser, ved kontinuerlig kontakt. Det skal understreges, at en test ikke afspejler de betingelser, hvor en handske anvendes, og testresultater, der har en relativ værdi, må kun bruges til at sammenligne materialer på basis af deres gennembrudstid. Gennembrudstid (minut) Beskyttelsesindeks

15 EN381-7 Beskyttelsesbeklædning til brugere af håndholdte motorsave. Krav til kædesav beskyttelseshandsker. Denne standard er en af de standarder, der vedrører personlige værnemidler mod farer, der opstår ved brug af håndholdte motorsave. Kædesav beskyttelseshandsker, der beskytter mod skæring, er normalt lavet af kombinationer af materialer, herunder læder, tekstilt og overtrukket stof. Det vigtigste element er puden på bagsiden af hånden, der er indsat under den ydre overflade, der beskytter mod udskæringer. Denne pude er lavet af materialer, der er meget modstandsdygtige over for skæring. Beskyttelsen består af: Belægning der lader kæden glide af på stoffet, der forhindrer stoffet at blive skåret Trække fibre inde i kædehjulet gennem kædens skærende tænder for at blokere kæden Bloker kæden som følge af fibre, der absorberer cirkulær bevægelsesenergi, hvilket Sænker kædens bevægelse. OBS: Ingen af de beskyttende foranstaltninger giver 100% beskyttelse mod snit ved håndholdte motorsave. En vis grad af beskyttelse kan dog tilvejebringes af beskyttelsesudstyr. EN Beskyttende tøj. Handsker og armbeskytter beskytter mod udskæringer og stik med håndknive - brynje handsker og armsikring. Denne standard specificerer kravene til konstruktion, ydeevne, egenskaber, punkteringsfasthed, fastgørelsesbånd, vægt, materiale, mærkning og brug af handsker og armsikring. Det bestemmer også passende testmetoder. Denne norm gælder for beskyttende handsker og armbeskyttere af metal og plastik beregnet til brugere, der arbejder med håndknive. Handsker, der opfylder kravene i denne standard, skal anvendes i tilfælde af arbejdstagere, der bruger knive med skarpe punkter, der bevæger sig mod den anden hånd, der således er i risiko for direkte kontakt med kniven. I sådanne situationer er det nødvendigt at bruge handsker med forbedret beskyttelse lavet af metal (brynje). Denne type handsker er beregnet til at blive brugt på den ene side - den ene, hvor brugeren ikke holder en kniv under arbejdet. Disse handsker er normalt lavet af rustfrit stål. De kan have en lang eller kort manchet, der beskytter en del af eller hele underarmen. Handskerne skal vælges på en sådan måde, at de passer til hånden for at give optimal beskyttelse. For at øge arbejdets komfort kan du bære bomuldshandsker under metalhandskerne.

16 EN Beskyttende tøj. Handsker og armbeskytter beskytter mod udskæringer og stabs med håndknive. Handsker og armsikring lavet af andre materialer end brynjemetal. Denne standard angiver kravene til: design, knivskæringsmodstand, punkteringsmodstand og ergonomiske egenskaber, handsker, der er modstandsdygtige over for skæring, armbeskytter og beskyttelsesmuffer fremstillet af andre materialer end brynjestål, hårde metaller og plastik, som giver en lavere grad af beskyttelse mod udskæringer og stød end de produkter, der er anført i første del af standarden. Kravene i denne standard vedrører kun de job, der indebærer brugen af en kniv med et skarpt punkt eller en kniv, der bruges til at skære på steder, der ligger i afstand fra hånden eller armen. EN Beskyttende tøj. Handsker og armbeskytter beskytter mod udskæringer og stik med håndknive. Stødtest for stof, læder og andre materialer. Denne standard specificerer kravene til at teste modstanden mod slagskæringer af stoffer, læder og andre materialer. EN14328 Beskyttende tøj. Handsker og armbeskytter beskytter mod udskæringer af drevne knive. Krav og testmetoder. Standarden angiver kravene til design, skærebestandighed, ergonomiske egenskaber, sikkerhed, efterbehandling, konstruktion af materialer, mærkning og brugsanvisning til handsker og armbeskytter, der beskytter mod snit af motordrevne knive. Standarden indeholder også passende testmetoder. Ifølge standarden er den eneste type handsker, der giver en vis grad af beskyttelse, og som kan anbefales til brugere af motordrevne knive, handsker fremstillet af brynjemetal. OBS: Resultaterne af testene viser, at motordrevne knive er i stand til at skære gennem sådanne handsker, men der er ikke noget andet materiale, som giver tilstrækkelig og mere effektiv beskyttelse i dette område. Metalbrynjehandsker giver også en advarsel - når der er en kontakt mellem kniven og handsken, advarer støj og vibration brugeren om, at en hurtig reaktion er nødvendig for at undgå skade. EN407 Handsker der beskytter mod termiske risici (varme og / eller brand). Standarden angiver testmetoder, generelle krav, termiske parameterniveauer og metoder til mærkning af beskyttelseshandsker, der beskytter mod varme og / eller brand. Det gælder alle handsker, der skal beskytte hænderne mod varme og / eller flammer i et eller flere af følgende former: brand, kontaktvarme, konvektor varme, termisk stråling, små smeltede metalstænk eller store flydende metalstænk.

17 A - Modstandsdygtighed mod brandbarhed (fra 0 til 4). Baseret på tidspunktet fortsætter materialet med at brænde og smelter efter at antændelseskilden er fjernet. B - Kontakt varmebestandighed (fra 0 til 4). Baseret på temperaturintervallet fra 100 C til 500 C, hvor brugeren ikke føler smerte i mindst 15 sekunder, C - Konvektivt varmebestandighed (fra 0 til 4). Baseret på det tidspunkt, hvor prøven er i stand til at forsinke overførslen af varme, D Termisk stråling varmebestandighed (fra 0 til 4). Det angiver, hvor lang tid det tager at stikprøven når en given temperatur. E- Modstand mod små smeltede metalpletter (fra 0 til 4). Det angiver den mængde varme, der er nødvendig for at prøven skal nå en given temperatur. F - Modstandsdygtighed over for store smeltede metalpletter (fra 0 til 4). Det angiver den mængde varme, der er nødvendig for at forårsage beskadigelse af hudens erstatning placeret direkte under prøven. EN511 Handsker beskytter mod kulde. Denne standard angiver kravene og testmetoderne for handsker, som beskytter mod konvektiv og kold temperatur i temperaturer så lave som -50 C. Kulden kan være relateret til klimaet eller den professionelle aktivitet. Særlige tekniske parametre er specificeret i overensstemmelse med kravene svarende til hver risikokategori eller hvert område med særlig anvendelse. En modstand mod konvektiv kulde (fra 0 til 4). Måling af beskyttelsesegenskaber i handsken i m² x C / W, B B Modstandsdygtighed over for kontaktkulde (fra 0 til 4). Måling af handskens termiske modstand i m² x C / W, C Vandimpermeabilitet (fra 0 til 1). Det afgør, om vandindtrængning forekommer inden for 30 minutter efter testens start. EN Beskyttende tøj. Elektrostatiske egenskaber. Testmetoder til overfladeresistivitet. Denne standard angiver mindste elektrostatiske krav og prøvningsmetoder til beskyttelseshandsker og antistatisk tøj med det formål at forhindre gnister, der kan forårsage brand. Disse krav er ikke tilstrækkelige, når de arbejder i brændbare omgivelser med øgede iltniveauer, og testmetoden er ikke egnet til stoffer, som indeholder ledende fibre. Denne standard gælder ikke for netspænding. EN60903 Strømførende arbejde. Elektriske isolerende handsker. Denne standard angiver kravene til handsker fremstillet af isolerende materialer og trefingers- og femfingershandsker, der bruges sammen med beskyttende læderhandsker og lægges på isoleringshandskerne for at give ekstra mekanisk beskyttelse. Standarden definerer krav til elektrisk isolerende handsker uden mekanisk forstærkning. Det bestemmer klasser og kategorier af handsker, fysiske egenskaber, rækkevidde og metoder til elektrisk, mekanisk og termisk testning.

18 EN10819 Mekanisk vibration og stød. Vibrationer, der påvirker menneskekroppen gennem de øvre lemmer - Metode til afprøvning og evaluering af handskernes overførbarhed over for arbejdstagerens håndflader. Denne standard definerer procedurerne for laboratorietest og metoder til dataanalyse og udarbejder rapporter fra test af vibrationstransmission af handsker, hvor vibrationen overføres fra testhåndtaget til håndfladen i et frekvensområde på 31,5-250Hz. Standarden angiver kravene til prøvning i beskyttelseshandskens centrale område. Der er ingen krav, der vedrører testning inden for fingreområdet. Imidlertid bør anti-vibrationsmateriale også dække fingreområdet. Symptomer og forebyggelse Mekanisk vibration overført til kroppen gennem de øvre lemmer kan forårsage sygdomme i følgende systemer: Blodcirkulation (kardiovaskulære system), f.eks. Paroxysmale cirkulationsforstyrrelser i fingrene Misfarvning af en eller flere fingre, dvs. Raynauds fænomen, Eksempler på kilder til vibrationer, som påvirker øvre lemmer håndholdte stødværktøjer, der kører på pneumatik, hydraulik eller el (pneumatiske øvelser, rammer til støbematerialer og beton, riveter, hammerboringer, slagpistoler osv.) håndholdte roterende værktøjer, der kører på el eller gas (boremaskiner, slibemaskiner, Motorsave osv.) Maskin- og køretøjsstyringshåndtag betjent med hænder Vibrationer som følge af anvendte teknologier (fx holdingselementer, der skal færdiggøres eller under slibeprocessen, reducerer overfladenuhed, polering osv.) Eksempler på aktive fødevareingredienser (som er underlagt tests) og deres fødevarekomponenter: Destilleret vand æg, honning, mælk, saft Eddikesyre nogle forarbejdede frugter Etanol alkoholholdige produkter (øl, cider) Olivenolie fedtholdige fødevarer Nervesystem, f.eks. Følelse af berøringsforstyrrelser, vibrationer, temperaturforstyrrelser, følelsesløshed eller prikkende fingre, hænder eller hele øvre lemmer. Osteoartikulært system, f.eks. Deformation af fælles kapsler, forkalkning i de fælles kapsler, periostale ændringer, ændringer i knogletæthed. I mange lande, inklusive Polen, betragtes disse lidelser kollektivt kendt som "vibrationssyndrom" som erhvervssygdomme. I de sidste år har i Polen omkring 200 personer om året været diagnosticeret med vibrationssyndrom! For at forhindre de negative virkninger af vibrationer eller begrænse deres indflydelse skal der anvendes antivibrationshandsker. Det skal understreges, at antivibrationshandsker ikke kun beskytter mod vibrationer, der overføres fra værktøjerne til operatørens hænder, men beskytter også hænderne mod kulde og fugt, som kan forstærke de negative virkninger af vibrationer og bidrage til hurtigere udvikling af vibrationssyndrom. Antivibrationshandsker er inkluderet i listen over personlige værnemidler, der er underlagt obligatorisk certificering. Kun certificerede produkter skal anvendes. Kilde: OBS: Piktogrammet for EN10819-standard tilhører Raw-Pol Sp.J.

19 Kontakt med fødevare Produkter, der opfylder de krav, der er nødvendige for at komme i kontakt med fødevarer, kan anvendes i fødevare- og konditorindustrien og andre, der involverer direkte kontakt med fødevarer. Handskens komponenter testes for gennemtrængning af fødevarer som olivenolie, 95% alkohol, aktive vandingredienser for at kontrollere, om permeationen ikke overskrider acceptable grænser: Polymer (PVC) bør ikke overføres til fødevarer i mængder større end 10 mg / dm2 polymer eller artikel overflade - dette er en såkaldt generel permeationsgrænse. EN455-1 Medicinske handsker til engangsbrug. Standarden angiver kravene og metoden til afprøvning af engangs medicinske handsker. Standarden bruger AQL-termen (Acceptabelt kvalitetsniveau), der henviser til produktets uigennemtrængelighed (men det kan referere til andre funktioner - holdbarhed, grænsen for gennemsnitlige acceptable fejl i produktionsprocessen). Alle de konstaterede mangler er klassificeret i tre niveauer: mindre, større og kritiske. AQL-værdien er defineret som en procentdel af defekte produkter pr. 100 stykker. Da det er umuligt at teste alle handskerne i produktionsprocessen, udføres testen på en stikprøve, der er tilfældigt valgt fra et parti. Prøven skal vælges i henhold til ISO standard retningslinjer. EN455-2 Medicinske handsker til engangsbrug. Krav og test af fysiske egenskaber. Standarden beskriver kravene og testmetoderne for fysiske egenskaber af medicinske handsker til engangsbrug (kirurgiske handsker, undersøgelses- / procedurehandsker og andre) for at sikre, at de giver og opretholder tilstrækkelig beskyttelse mod infektion og urenheder fra både patienten og handske bruger. EN455-3 Medicinske handsker til engangsbrug. Krav og test for biologisk evaluering. Denne standard beskriver kravene til vurdering af biologisk sikkerhed af medicinske handsker til engangsbrug. Standarden definerer kravene til mærkning og emballering af handsker og udlevering af oplysninger om testmetoder. Standarden giver et overblik over immunologiske testmetoder for ekstraher bare proteiner og allergener. EN455-4 Medicinske handsker til engangsbrug. Krav og prøvning for bestemmelse af holdbarhed. Denne standard beskriver krav til holdbarhedsbestemmelse for medicinske handsker til engangsbrug.

20 EN Materialer og produkter beregnet til kontakt med levnedsmidler. Plast - Prøvningsmetoder til overordnet migration i vandige fødevaresimulatorer ved anvendelse af en pose. EN Materialer og produkter beregnet til kontakt med levnedsmidler. Plast - Prøvningsmetoder til overordnet migration fra plastik, der er beregnet til at komme i kontakt med fedtholdige fødevarer ved hjælp af testmedier iso-octan og 95% ethanol. EN421 Beskyttelseshandsker mod ioniserende stråling og radioaktiv forurening. Krav og testmetoder for beskyttelseshandsker mod ioniserende stråling og radioaktiv forurening. Standarden gælder for handsker for at beskytte hænder, der tilbydes, samt andre dele af hænder og arme. Kravene til standarden anvendes også til handsker monteret fast i lukkede kamre, der er radioaktiv forurening. EN13997 Beskyttende tøj. Mekaniske egenskaber. Bestemmelse af modstand mod skæring ved skarpe genstande. Standarden præsenterer en testmetode til skæring og relateret til de beregninger, der anvendes til materialer og materiale kombinationer af beskyttelses tøj. Bestemt modstand mod skæring ved skarpe kanter som knive, metalplader, svær, glas, skarpe værktøjer og støbegods. De omfatter ikke punkteringsresistens af materialer, der er spidse genstande som nåle og pigge, test af materialer fremstillet af flettede ringe og metalplader, samt bestemmelser om beskyttelse af maskinoperatører.

HANDSKER. www.icm-arsima.com 97

HANDSKER. www.icm-arsima.com 97 HANDSKER BLUE STAR 97 generelt Vælg den rigtige til formålet! Hænderne er vort vigtigste arbejdsredskab, både på arbejdspladsen og i privatlivet. Desværre er der til stadighed en stor del af de anmeldte

Læs mere

Datablad. Art Thor ICE 1/1. Godkendelser/ Symboler. Forpakning / Størrelser. Art Thor ICE. Forpakning: Pr.

Datablad. Art Thor ICE 1/1. Godkendelser/ Symboler. Forpakning / Størrelser. Art Thor ICE. Forpakning: Pr. Datablad Art. 7217 Thor ICE 1/1 Art. 7217 Thor ICE Kategori II Godkendelse: EN 420 / EN 388:2016/ 511:2006 Polyesterstrikket handske 1/1dyppet nitril belægning Polyester/elastik krave Vand afvisende Akryl

Læs mere

GUIDE 24W. Vind- og vandtæt vinterhandske i kunstlæder

GUIDE 24W. Vind- og vandtæt vinterhandske i kunstlæder GUIDE 24W Vind- og vandtæt vinterhandske i kunstlæder Guide 24W er en alsidig handske, der er udviklet til udendørs miljøer i koldt og vådt vejr. Hænderne holdes tørre og varme takket være en vind-og vandtæt

Læs mere

krav til brugsanvisning krav til mærkning

krav til brugsanvisning krav til mærkning beskyttelseshandsker - generelle krav og prøvningsmetoder (EN 420) Kravene i sammenfatning Handskerne skal være fremstillet til at give den beskyttelse, de er beregnet til. Brugeren må ikke få skader på

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING NÅR HANDSKER ER ET PERSONLIGT VÆRNEMIDDEL EN 388 EN 511. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

BRANCHEVEJLEDNING NÅR HANDSKER ER ET PERSONLIGT VÆRNEMIDDEL EN 388 EN 511. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros BRANCHEVEJLEDNING NÅR HANDSKER ER ET PERSONLIGT VÆRNEMIDDEL EN 388 EN 511 Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros BRANCHEVEJLEDNING Indledning På dit arbejde kan dine hænder blive udsat for forskellige

Læs mere

Vinylhandsker. Hvornår er handsker nødvendige? Abena vinyl. Vinylhandsker. Hvornår er handsker nødvendige? Farvekodning:

Vinylhandsker. Hvornår er handsker nødvendige? Abena vinyl. Vinylhandsker. Hvornår er handsker nødvendige? Farvekodning: Hvornår er handsker nødvendige? Hvornår er handsker nødvendige? NEJ Handsker er ikke nødvendige ved rene procedurer, f.eks. håndtering af mad til patienten, skift af sengetøj (ikke kontamineret), måling

Læs mere

Datablad. Art Thor Nitril. Godkendelser/ Symboler. Forpakning / Størrelser. Art Thor Nitril. Forpakning: Pr.

Datablad. Art Thor Nitril. Godkendelser/ Symboler. Forpakning / Størrelser. Art Thor Nitril. Forpakning: Pr. Datablad Art. 7450 Thor Nitril Art. 7450 Thor Nitril Kategori III Godkendelse: EN 420 / EN 388:2016 / EN 374-1:2016 / EN374-5:2016 Grøn nitril handske God pasform Rillet i håndfladen giver godt greb Tykkelse:

Læs mere

Datablad. Art Thor Flex Winter. Godkendelser/ Symboler. Forpakning / Størrelser. Art Thor Flex Winter

Datablad. Art Thor Flex Winter. Godkendelser/ Symboler. Forpakning / Størrelser. Art Thor Flex Winter Datablad Art. 7322 Thor Flex Winter Art. 7320 Thor Flex Winter Kategori II Godkendelse: EN 420 / EN 388:2016 Sømløs strikket i Nylon / Akryl Opskummet åndbar nitril belægning Ribstrikkant i Polyester /

Læs mere

GUIDE TIL HANDSKEVALG Skærefasthed

GUIDE TIL HANDSKEVALG Skærefasthed GUIDE TIL HANDSKEVALG Skærefasthed EN GUIDE TIL VALG AF KORREKTE SKÆREFASTE HANDSKE NY EN388:2016 STANDARD Den mest hensigtsmæssige måde at vælge handsker på er at bruge en 3-trins proces. At identificere

Læs mere

SIKKERHEDS PRODUKTER

SIKKERHEDS PRODUKTER SIKKERHEDS PRODUKTER 0..6-3.03.7 Beskyttelsesbriller Blåtoning, der giver et behageligt og afslappet syn Velegnet til langtidsanvendelse Med UV-beskyttelse Sporty design Meget ridsefast Beskyttelse ved

Læs mere

Bruttoprisliste Tegera & Jalas gældende fra 2016-01-01

Bruttoprisliste Tegera & Jalas gældende fra 2016-01-01 Bruttoprisliste Tegera & Jalas gældende fra 206-0-0 LÆDER-, KUNSTLÆDER / MICROTHAN OG MACROTHAN HANDSKER / MONTAGE Page / 24 3 39,40 TEGERA 3, Læderhandske, uforet, 0,6-0,7 mm svineskind, bomuld, Cat.

Læs mere

Produktdatablad Handsker

Produktdatablad Handsker Side 1 (5) Storlek Artikelnr REF Farvekode XS S M L XL 701031 6415 701032 6416 701033 6417 701034 6418 701035 6419 Farve: Blå/lilla Handskens længde: min. 240 mm I overensstemmelse med EN 455-2 Waterproof

Læs mere

Arbejdshandsker. Bt. á 12 par / Krt. 60 par

Arbejdshandsker. Bt. á 12 par / Krt. 60 par 25..15 Arbejdshandsker THOR Arbejdshandske Luksus oksehud m. stofoverhånd. Flot kraftig naturel oksehud med kno- og negleforstærkning og blødt bomuldsfor i håndfladen. Syet med dobbelt søm og har gummieret

Læs mere

- pas godt på dem. Hænderne er dit fineste værktøj. Handsker Handsker. Beskyt dig mod dårlige handsker. Krom i læderhandsker

- pas godt på dem. Hænderne er dit fineste værktøj. Handsker Handsker. Beskyt dig mod dårlige handsker. Krom i læderhandsker Hænderne er dit fineste værktøj - pas godt på dem Beskyt dig mod dårlige handsker Håndsved er en mild form for syre, som kan opløse overskydende kemikalier fra produktionen af handsker. Disse kemikalierester

Læs mere

Persistent kemikalie. Opløseligt i fedt Næsten uopløseligt i vand. At stoffet ophobes I fødekæderne

Persistent kemikalie. Opløseligt i fedt Næsten uopløseligt i vand. At stoffet ophobes I fødekæderne PCB Hvad er PCB Hvor giftigt er PCB Persistent kemikalie Opløseligt i fedt Næsten uopløseligt i vand Biologisk meget tungt nedbrydeligt At stoffet ophobes I fødekæderne Ophobning I fødekæden Effekter på

Læs mere

Kun i inherente metervarer

Kun i inherente metervarer 10 FLAME RETARDANT Kun i inherente metervarer FLAME RETARDANT Indeholder et bredt sortiment af flammehæmmende beklædning, som passer til brancher med krav om certificeret beskyttelses-beklædning. Vi arbejder

Læs mere

Glove. perfection PRODUKTKATALOG BESKYTTELSESHANDSKER

Glove. perfection PRODUKTKATALOG BESKYTTELSESHANDSKER DA Glove perfection 2017 PRODUKTKATALOG BESKYTTELSESHANDSKER En god beskyttelseshandske skal beskytte mod forskellige farer og risici, men samtidig være brugervenlig, fleksibel, behagelig og have en god

Læs mere

Handsker er dine hænders bedste ven

Handsker er dine hænders bedste ven er dine hænders bedste ven Handsker er med til at give et godt, solidt greb og kan derfor medvirke til at minimere risikoen for sene- og muskelskader. Når du bruger hænderne som vigtigste arbejdsredskab

Læs mere

Valg af personligt beskyttelsesudstyr

Valg af personligt beskyttelsesudstyr Valg af personligt beskyttelsesudstyr Afgrænsning Generelt Dette kapitel om personlig beskyttelse skal læses som en vejledning til brug for redningsberedskabets valg af personligt beskyttelsesudstyr ved

Læs mere

TRANEMO SKINSAFE. Lag på lag beskyttelses-system, der er større end summen af hver enkelt del.

TRANEMO SKINSAFE. Lag på lag beskyttelses-system, der er større end summen af hver enkelt del. TRANEMO SKINSAFE Lag på lag beskyttelses-system, der er større end summen af hver enkelt del. SIKKERHED STARTER MED DIG Som en af verdens førende leverandører af inherent brandhæmmende arbejdstøj, forstår

Læs mere

det bedste våben mod skæreskader Komfort inkluderet

det bedste våben mod skæreskader Komfort inkluderet April 2011 det bedste våben mod skæreskader Komfort inkluderet God skærebeskyttelse er ikke en unødvendig luksus. Derfor tester vi vores handsker mere end blot i overensstemmelse med den europæiske EN388-testmetode,

Læs mere

Toe Guard repræsenterer sikkerhed uden kompromis og tidløst design. Vores mål er at tilbyde gode produkter til konkurrencedygtige priser.

Toe Guard repræsenterer sikkerhed uden kompromis og tidløst design. Vores mål er at tilbyde gode produkter til konkurrencedygtige priser. Toe Guard repræsenterer sikkerhed uden kompromis og tidløst design. Vores mål er at tilbyde gode produkter til konkurrencedygtige priser. TOE GUARD RUSH VARENR. TG80450 Toe Guard Rush er en metalfri sikkerhedssandal

Læs mere

Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect

Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect Bedre er mere end godt. Den perfekte kombination til større økonomisk effektivitet og bedre kvalitet.

Læs mere

MaxiFlex Ultimate TM. prorange TM. MaxiFlex Ultimate

MaxiFlex Ultimate TM. prorange TM. MaxiFlex Ultimate Ultimate TM MaxiFlex Ultimate MaxiFlex Ultimate, der er designet og udviklet som en åndbar handske, er blevet rettesnor for præcisionshåndtering i tørre miljøer. MaxiFlex Ultimate, som fås i 7 størrelser

Læs mere

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut , der er designet og udviklet som en åndbar, snitbeskyttende handske, kombinerer snitbeskyttelse med komfort, fleksibilitet og fingerfærdighed til brug i tørre miljøer. Handsken fås i 6 størrelser, med

Læs mere

Hvem påvirkes af direktiverne og reglerne? Hvilken betydning har physical agents-direktivet for arbejdsgivere og medarbejdere?

Hvem påvirkes af direktiverne og reglerne? Hvilken betydning har physical agents-direktivet for arbejdsgivere og medarbejdere? Hvem påvirkes af direktiverne og reglerne? Direktiverne og reglerne henvender sig primært til arbejdsgivere for personer, der som led i deres arbejde skal holde og betjene værktøj eller udstyr, der overfører

Læs mere

3M Sikkerhed. 3M Beskyttelsesdragter. Kombineret. beskyttelse og. komfort BR65/000053-1. Skaber sikre arbejdsforhold

3M Sikkerhed. 3M Beskyttelsesdragter. Kombineret. beskyttelse og. komfort BR65/000053-1. Skaber sikre arbejdsforhold 3M Sikkerhed 3M Beskyttelsesdragter Kombineret beskyttelse og BR65/000053-1 komfort Skaber sikre arbejdsforhold Åndbart materiale Beskyttelsesdragter type 5/6 3M Beskyttelsesdragt 4515 3M Beskyttelsesdragt

Læs mere

ARMA-CHEK SILVER - DET FLEKSIBLE FOR-ISOLEREDE BELÆGNINGSSYSTEM

ARMA-CHEK SILVER - DET FLEKSIBLE FOR-ISOLEREDE BELÆGNINGSSYSTEM ARMA-CHEK SILVER - DET FLEKSIBLE FOR-ISOLEREDE BELÆGNINGSSYSTEM Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Modstandsdygtig over for UV-stråling og vejr Matcher rørbøjninger og T-stykker i metallook Nem at montere

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Tekniske data for TZ-tape

Tekniske data for TZ-tape Tekniske data for TZ-tape P-touch labels er designet til at holde, uanset hvor du anvender dem. Hvad enten du har brug for en professionel labelløsning til kontoret, industrien eller hjemmet, er Brother

Læs mere

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger

ORIGINAL LINK SEAL COBALCH Tætninger COBALCH Tætninger ORIGINAL LINK SEAL modul murtætning installeres hurtigt og nemt. Arkitekter, ingeniører, bygnings- og rørledningsfirmaer foretrækker fordelene ved den ORIGINAL LINK SEAL. - tryktæt fra

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

undersøgelseshandsker usterile og sterile

undersøgelseshandsker usterile og sterile undersøgelseshandsker usterile og sterile Bestillings- og leveringsrutiner Leveringsbetingelser Ved ordrer under kr. 1000,- ekskl. moms tillægges ekspeditionsgebyr på kr. 75,- Der kan træffes specielle

Læs mere

Regler, standarder og CE-mærkning

Regler, standarder og CE-mærkning Regler, standarder og CE-mærkning test af handskernes beskyttelsesevne og certificering. Lovgivningen er udformet generelt, og derfor er standarderne udformet på mere detaljeret niveau for at kunne give

Læs mere

Protection-Line. Arbejdsbeskyttelse for professionelle

Protection-Line. Arbejdsbeskyttelse for professionelle Protection-Line Arbejdsbeskyttelse for professionelle Kvalitet og sikkerhed på arbejdspladsen. Valg af passende beskyttelseshandsker til forskellige formål er en vanskelig opgave. De følgende tabeller

Læs mere

De vigtigste regler om, hvordan arbejdsgiveren skal forebygge, at ansatte får hudlidelser af at arbejde med kemiske stoffer og materialer.

De vigtigste regler om, hvordan arbejdsgiveren skal forebygge, at ansatte får hudlidelser af at arbejde med kemiske stoffer og materialer. Hud og kemi De vigtigste regler om, hvordan arbejdsgiveren skal forebygge, at ansatte får hudlidelser af at arbejde med kemiske stoffer og materialer. Vejledningen handler om de vigtigste krav til forebyggelse

Læs mere

produkt datablad med AISI 316 bolte Max 5 bar Tryk

produkt datablad med AISI 316 bolte Max 5 bar Tryk OP1300 link seal med AISI 316 bolte Tryk Max 5 bar Temp. Type A4 (EPDM sort) -40ºC til +110º Type B-A4 (EPDM blå) -40ºC til +110º Type O-A4 (Nitril grøn) -40ºC til +110º Type T-8.8 (Silikone grå) -55ºC

Læs mere

FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING

FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING FREMRAGENDE FORISOLERET ARMAFLEX ISOLERING UDVIKLET TIL HURTIG MONTERING, LANG HOLDBARHED OG NEM RENGØRING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) 2-i-1 forisoleret system, sparer monteringstid i forhold til

Læs mere

Indhold. Indhold. Handsker

Indhold. Indhold. Handsker Handsker 1 Indhold Indhold Handsker Salgs- og leveringsbetingelser... 4 Abena har åbent hele døgnet... 5 Handsker til professionelle... 6 Guide til korrekt handskevalg... 8 Vinylhandsker... 9 Latexhandsker...

Læs mere

ECO-ANTI-TEK ANTISPATTER SPRAY, SILIKONE-FRI til svejsning

ECO-ANTI-TEK ANTISPATTER SPRAY, SILIKONE-FRI til svejsning Pag.1 di 1 SIKKERHEDSDATABLAD ECO-ANTI-TEK ANTISPATTER SPRAY, SILIKONE-FRI til svejsning KEMISKE BASE Base: Syntetisk olie ikke silikone. Drivmiddel: Hydrocarbure denaturere, ikke-giftige, økologisk. VIGTIGSTE

Læs mere

Powered by Sempermed.

Powered by Sempermed. Powered by Sempermed. Sempercare Edition en tiltrækkende partner Sempercare Nitrile perfekt pasform og sensitivitet Sempercare Syn-Stretch det syntetiske alternativ Sempercare Nitrile Skin 2 opdag dit

Læs mere

Bøsning Bøsning e er r

Bøsning Bøsning e er r Bøsninger PG-F PG-F er en vedligeholdelsesfri bøsning, som er opbygget af 3 lag med en bund af stål, hvorpå der er sintret et tyndt lag af bronze. Inden valsningen får bøsningen påført et lag af PTFE med

Læs mere

Plast er ikke bare Plast Hvad enhver teknikker bør vide om plast

Plast er ikke bare Plast Hvad enhver teknikker bør vide om plast Plast Center Danmark Plast er ikke bare Plast Hvad enhver teknikker bør vide om plast Mia Katharina Andersen Podlech Teknisk Projektleder Ph.D. Kemiingeniør Vejle, d. 1. november 2012 1 Plast er ikke bare

Læs mere

Arbejdstøjssymboler. Produkter med Classic Fit-symbolet er produkter med ekstra vidde. Produkterne med Classic fit er meget rummelige.

Arbejdstøjssymboler. Produkter med Classic Fit-symbolet er produkter med ekstra vidde. Produkterne med Classic fit er meget rummelige. Arbejdstøjssymboler Åndbarhed i vandtæt/vandafvisende tøj er især vigtigt, når du sveder, mens du arbejder i kolde omgivelser. Hvis du ikke kommer af med fugten, er der stor risiko for, at dit våde tøj

Læs mere

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion Gitterbakker med høj yde- og korrosionsevne Zinc+gitterbakker 1 P127354 En ny og let anvendelig løsning til krævende installationer Gitterbakker er

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BÆRESELER OG -SLYNGER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BÆRESELER OG -SLYNGER VF 5218:1. Tillæg 5218:1/2009/01

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BÆRESELER OG -SLYNGER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BÆRESELER OG -SLYNGER VF 5218:1. Tillæg 5218:1/2009/01 PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BÆRESELER OG -SLYNGER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BÆRESELER OG -SLYNGER VF 5218:1 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Bæreseler og bæreslynger (efterfølgende benævnt som seler og slynger)

Læs mere

ARBEJDSHYGIEJNISK DATABLAD i henhold til EU-Direktiv 2001/58/EF ^RTV Pail Kit (10.0LBS-4.54KG)

ARBEJDSHYGIEJNISK DATABLAD i henhold til EU-Direktiv 2001/58/EF ^RTV Pail Kit (10.0LBS-4.54KG) vandtåge pulver Andre informationer : Sædvanlig fremgangsmåde ved kemiske brande. 6. FORHOLDSREGLER FOR UDSLIP VED UDHELD Sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af personer : Brug egnet beskyttelsesudstyr.

Læs mere

1.1. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere med indvendige tænder. Kabelbinder, Q-serien. Innovativ - Effektiv - Sikker!

1.1. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere med indvendige tænder. Kabelbinder, Q-serien. Innovativ - Effektiv - Sikker! Kabelbinder, Q-serien Innovativ - Effektiv - Sikker! Den nye Q-binder - et innovativt design. Det åbne hoved muliggør en enkel og hurtig installation. Før den smalle del af binderen gennem den åbne del

Læs mere

PRODUKTDATABLAD FOR SYSTEMLØSNING Sikafloor MultiDur EB-27

PRODUKTDATABLAD FOR SYSTEMLØSNING Sikafloor MultiDur EB-27 PRODUKTDATABLAD FOR SYSTEMLØSNING SKRIDSIKKERT, AFSANDET OG FARVET EPOXY GULVSYSTEM PRODUKTBESKRIVELSE er et 2-komp. farvet epoxy baseret gulvsystem der giver slidstærkt, fugefrit, skridsikkert finish

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

GANGKOMFORT OG RULLEMODSTAND

GANGKOMFORT OG RULLEMODSTAND Myndighederne kræver, at gulvene skal have "passende fjedring", men der angives dog ingen metode til måling af fjedringen. Der er metoder til måling af støddæmpning og deformation i gulvbelægninger. Et

Læs mere

S600-2VE - Glasklæde - 600g/m2. Med 2 sider vermiculit.

S600-2VE - Glasklæde - 600g/m2. Med 2 sider vermiculit. S600-2VE - Glasklæde - 600g/m2. Med 2 sider vermiculit. S600-2VE er en Silikaklæde med 2 sider verculit coating. Ubehandlede silikafibre tåler 1000ºC. I modsætning til andre produkter der er behandlet

Læs mere

HANDSKER. www.icm-arsima.com 97

HANDSKER. www.icm-arsima.com 97 HANDSKER 97 generelt Vælg den rigtige til formålet! Hænderne er vort vigtigste arbejdsredskab, både på arbejdspladsen og i privatlivet. Desværre er der til stadighed en stor del af de anmeldte arbejdsskader,

Læs mere

DEN RIGTIGE PASFORM. STØRRELSESOVERSIGT

DEN RIGTIGE PASFORM. STØRRELSESOVERSIGT DEN RIGTIGE PASFORM. Uanset hvilke mål du har, vil vi gerne sikre, at du får tøj med optimal pasform. Vores tøjstørrelser er baseret på etablerede EU-standarder, hvilket betyder, at du kan være sikker

Læs mere

Tekniske data for DK-ruller

Tekniske data for DK-ruller Tekniske data for DK-ruller Ligesom alle andre direkte termiske labels er Brother og -film ikke udviklet til særlig holdbar, permanent opmærkning. Men som følgende test imidlertid viser, er Brother - og

Læs mere

ARBEJDSTØJ TIL BØRNEHAVEN

ARBEJDSTØJ TIL BØRNEHAVEN ARBEJDSTØJ TIL BØRNEHAVEN KLAR TIL BØRNEHAVEN Tøjet skal passe til årstiden og det skiftende vejr Et barn i børne have kommer til at lege rigtig meget ude uanset vejret, så det kræver det rette arbejdstøj

Læs mere

Vejledning i brug af spilerdug. I henhold til Medicinske Direktiv 93/42/EC

Vejledning i brug af spilerdug. I henhold til Medicinske Direktiv 93/42/EC Vejledning i brug af spilerdug I henhold til Medicinske Direktiv 93/42/EC Side 1 af 8 Side 2 af 8 Denne vejledning gælder for alle typer af spilerdug fra Brehms Spilerdug Indledning Spilerdug er en glat

Læs mere

Ejendomsservice. APV-spørgeskema

Ejendomsservice. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema Ejendomsservice Virksomhed: Afdeling: Dato: 12-05-2011 14:08 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperaturer (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

Sækkestol. Brugsanvisning. Maj 2018

Sækkestol. Brugsanvisning. Maj 2018 Sækkestol Brugsanvisning Maj 2018 Indholdsfortegnelse Kære kunde.. 2 Generel information.. 3 Før ibrugtagning... 3 Produktbeskrivelse. 3 Materialer. 3 Mærkning.. 4 Anvendelse... 4 Rengøring.. 4 Vedligeholdelse

Læs mere

Care forebyggende madras

Care forebyggende madras Care forebyggende madras Brugervejledning 2019-08-22 VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs alle instruktioner før brug ADVARSEL! 1. Dette produkt må kun anvendes til det tiltænkte formål som beskrevet i denne

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN VF 5223:1 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Service og bestik

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD i henhold til EU-Direktiv 2001/58/EF TSE 3562 A - can (1l-1kg)

SIKKERHEDSDATABLAD i henhold til EU-Direktiv 2001/58/EF TSE 3562 A - can (1l-1kg) 5. BRANDBEKÆMPELSE Passende slukningsmidler : Alle standard brandslukningsmaterialer er anvendelige Specielt beskyttelsesudstyr for brandslukningsfolk : Benyt om nødvendigt luftforsynet åndedrætsværn ved

Læs mere

FULDKOMMEN PERFEKTION

FULDKOMMEN PERFEKTION GLATTE VÆGGE FULDKOMMEN PERFEKTION DEN INNOVATIVE VÆGBEKLÆDNING TIL VÆG OG LOFT 2 VIST I BAGGRUNDEN: SYSTEXX PREMIUM EXCLUSIVE 060 HAPTIK: LÆREN OM FØLESANSEN FØLELIG ELEGANCE Menneskets følesans er yderst

Læs mere

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE BESKYTTENDE ELASTISK COATING ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE NEM AT ANVENDE ENKELT-KOMPONENT ELAPROOF FORMER ET ELASTISK VANDTÆT BESKYTTENDE LAG PÅ DE FLESTE BYGNINGSOVERFLADER.

Læs mere

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE BESKYTTENDE ELASTISK COATING ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE NEM AT ANVENDE ENKELT-KOMPONENT ELAPROOF FORMER ET ELASTISK VANDTÆT BESKYTTENDE LAG PÅ DE FLESTE BYGNINGSOVERFLADER.

Læs mere

Normer og symboler. Symboler

Normer og symboler. Symboler Symboler EN 61482 Certificeret beskyttelsesbeklædning, der er godkendt til varmerisici i forbindelse med lysbuer. EN 13034 Certificeret og godkendt tøj, der yder begrænset beskyttelse mod flydende kemikalier.

Læs mere

2014 Køkken og kantine. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Køkken og kantine. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Køkken og kantine Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:34 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

HVAD ER DIT TØJ LAVET AF?

HVAD ER DIT TØJ LAVET AF? FORLØB NR. 3 Vidste du, at tekstilbranchen er en af verdens mest forurenende brancher? Mange tænker ikke over, hvor mange ressourcer der er forbundet med fremstilling af tekstil, og mange køber rigtig

Læs mere

Dyner og puder. Vælg med Varefakta fordi der er forskel

Dyner og puder. Vælg med Varefakta fordi der er forskel Dyner og puder Vælg med Varefakta fordi der er forskel Udvalget af dyner og puder i butikkerne er meget stort og kan virke uoverskueligt. Denne pjece er ment som en hjælp til at finde ud af, hvilken type

Læs mere

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Ejendomsservice Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 13:18 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD i henhold til EU-Direktiv 2001/58/EF RTV Pail Kit (10.0LBS-4.54KG)

SIKKERHEDSDATABLAD i henhold til EU-Direktiv 2001/58/EF RTV Pail Kit (10.0LBS-4.54KG) Skum Vandtåge Tørt pulver Yderligere information : Standard procedure for kemikalie brande. 6. FORHOLDSREGLER OVER FOR UDSLIP VED UHELD Sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af personer : Brug personligt

Læs mere

SIKKERHEDSSKO SORTIMENT 2014 TRANEMO WORKWEAR DANMARK ALBATROS/ FOOTGUARD/ SAFETYSHOES/

SIKKERHEDSSKO SORTIMENT 2014 TRANEMO WORKWEAR DANMARK ALBATROS/ FOOTGUARD/ SAFETYSHOES/ SORTIMENT 2014 TRANEMO WORKWEAR DANMARK ALBATROS/ FOOTGUARD/ SAFETYSHOES/ SORTIMENT 2014 2 ALBATROS FOOTGUARD SORTIMENT 2014 ALBATROS FOOTGUARD SORTIMENT 2014 3 VELKOMMEN TIL ALBATROS & FOOTGUARD SAFETYSHOES

Læs mere

Handskeguide om valg af beskyttelseshandsker

Handskeguide om valg af beskyttelseshandsker Handskeguide om valg af beskyttelseshandsker Baggrund I henhold til AT s Bekendtgørelse om brug af personlige værnemidler (nr. 746 af 28. august 1992, der trådte i kraft den 1. januar 1993, og nr. 186

Læs mere

2014 Rengøring. APV-spørgeskema

2014 Rengøring. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Rengøring Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 12:53 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet (f.eks. støv, lugt,

Læs mere

Ny generation af æstetik og ydeevne

Ny generation af æstetik og ydeevne Ny generation af æstetik og ydeevne Nem at montere og rengøre Modstandsdygtigt over for UV-stråler og vejr Ikke-metallisk system med varigt, eksklusivt sølvfarvet udseende Væsentlig reduktion af installationsomkostninger

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BARNEVOGNSSELER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BARNEVOGNSSELER DVN 5219:4. Tillæg 5219:4/2010/05

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BARNEVOGNSSELER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BARNEVOGNSSELER DVN 5219:4. Tillæg 5219:4/2010/05 PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL BARNEVOGNSSELER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR BARNEVOGNSSELER DVN 5219:4 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Barnevognsseler til børn fra 0 måneder op til 3 år, der ligger på ryggen

Læs mere

H. Jessen Jürgensen A/S

H. Jessen Jürgensen A/S H. Jessen Jürgensen A/S - alt til klima- og køleanlæg Sikkerhedsdatatblad 1907/2006/EC Bitzer olie type BSE 60K 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren Produktnavn: Bitzer Olie type BSE

Læs mere

Materialekrav til Hotel-telte

Materialekrav til Hotel-telte Materialekrav til Hotel-telte 1 Indledning I forbindelse med Den nationale Cirkulære Økonomi HUB skal det undersøges om Hotel telte anvendt under SMUK festivalen kan genanvendes i højere grad end det bliver

Læs mere

Flettet paksnor, syntetisk, dynamisk / statisk

Flettet paksnor, syntetisk, dynamisk / statisk Flettet paksnor, syntetisk, dynamisk / statisk SNORPAKNINGERFlettet paksnor, syntetisk, dynamisk / statiskakryl FIBREAkryl garn, imprægneret med grafit Akryl fibre Type : Klinger K11 Akryl garn, imprægneret

Læs mere

PROFESSIONELLE ARBEJDSPLADSMÅTTER TIL BUTIK, LAGER, LET- OG TUNG INDUSTRI. FRA MATTING.

PROFESSIONELLE ARBEJDSPLADSMÅTTER TIL BUTIK, LAGER, LET- OG TUNG INDUSTRI. FRA MATTING. PROFESSIONELLE ARBEJDSPLADSMÅTTER TIL BUTIK, LAGER, LET- OG TUNG INDUSTRI. FRA MATTING. Gode måtter gør at man orker at stå op og arbejde. Stenhårde gulve bliver ingen lykkelig af, uanset hvor gode sko

Læs mere

1.1. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere med indvendige tænder. T serien med indvendige tænder. Monteringsværktøj se venligst side 302.

1.1. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere med indvendige tænder. T serien med indvendige tænder. Monteringsværktøj se venligst side 302. n i PA66 natur Kabelbinder i natur er tilgængelig i en bred vifte af størrelser Fremstillet af 100% højkvalitets plastik, velegnet til genbrug Indvendige tænder for bedre hold på bundtet et montering enten

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

2014 Catering. APV-spørgeskema

2014 Catering. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Catering Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:09 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

Fra madaffald til vand

Fra madaffald til vand Fra madaffald til vand Brugervenlig med kontinuerlig fyldning Lugtfri proces Forbedrer hygiejnen i køkkenet Et perfekt system, der konverter madaffald til vand Lave driftsomkostninger Se video: https://www.youtube.com/watch?v=z-ahrd3hoco

Læs mere

Meget fleksibel Let at aktiverer IP67 (monteret fra fabrikken) Kat. 1/3 med tilhørende kontrol relæ

Meget fleksibel Let at aktiverer IP67 (monteret fra fabrikken) Kat. 1/3 med tilhørende kontrol relæ Produkter Sikkerhed Klemlister Profiler Duo Profil Meget fleksibel Let at aktiverer IP67 (monteret fra fabrikken) Kat. 1/3 med tilhørende kontrol relæ Anvendelsesområde Klemlisterne består af to lag gummi,

Læs mere

KOMMISSIONENS DIREKTIV 97/48/EF. af 29. juli 1997

KOMMISSIONENS DIREKTIV 97/48/EF. af 29. juli 1997 Nr. L 222/ 10 MDAl De Europæiske Fællesskabers Tidende 12. 8. 97 KOMMISSIONENS DIREKTIV 97/48/EF af 29. juli 1997 om anden ændring af Rådets direktiv 82/71 l/eøf om de nødvendige grundregler for kontrol

Læs mere

VALLENTUNA Sofaserie. Produktguide. DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland

VALLENTUNA Sofaserie. Produktguide. DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland Produktguide VALLENTUNA Sofaserie 33_018 DESIGN Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland DELE Siddemodul Siddemodul med opbevaring Siddemodul med seng Ryglæn 80 80 Ryglæn 100 80 Armlæn Pude

Læs mere

Drift og Vedligehold. Hvidlakeret ventilationsfittings. Indholdsfortegnelse

Drift og Vedligehold. Hvidlakeret ventilationsfittings. Indholdsfortegnelse Drift og Vedligehold Hvidlakeret ventilationsfittings Denne drift- og vedligeholdelsesmanual gælder for JRV's Hvidlakeret ventilationsfittings. Den indeholder vigtige informationer om brug, vedligeholdelse

Læs mere

1.1. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere med indvendige tænder. T serien med indvendige tænder. Monteringsværktøj se venligst side 442.

1.1. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere med indvendige tænder. T serien med indvendige tænder. Monteringsværktøj se venligst side 442. 1.1 Kabelbindere og fastgørelse n i PA66 natur Kabelbinder i natur er tilgængelig i en bred vifte af størrelser et montering enten manuelt eller med værktøj et indføring på grund af den bøjede ende Monteringsværktøj

Læs mere

Arbejdstøj Efterårstilbud 2014

Arbejdstøj Efterårstilbud 2014 Arbejdstøj Efterårstilbud 2014 FlannelSkjorte Glat yderside for bedre smudsafvisning og børstet inderside for højere komfort. Materiale: 100% bomuld, børstet bagside. Varenr.: 104986. Vejl. pris: 229,-

Læs mere

Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne

Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne Dansk brugermanual for Rolko AIRpad Denne betjeningsvejledning skal udleveres til kunden. Kontrollér, at brugeren af AIRpad puden forstår produktoplysningerne Kunde: Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt

Læs mere

S H R I N K W R A P P I N G & A I R S H E L T E R S

S H R I N K W R A P P I N G & A I R S H E L T E R S S H R I N K W R A P P I N G & A I R S H E L T E R S Stilladser og overdækninger udført i krympeplast. Krympeplast er rent naturprodukter, og derfor et GRØNT genanvendeligt produkt uden skade for miljøet.

Læs mere

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI

HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI HÆRDEPLASTBELÆGNING TIL LEVNEDSMIDDEL OG INDUSTRI Tekniske gulvløsninger baseret på hærdeplast opfylder levnedsmiddelindustriens krav til fødevaresikkerhed og hygiejne Indholdsfortegnelse Side 2 Indledning

Læs mere

1.5. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere, rustfrit stål. Kabelbindere i rustfri stål. Materiale specifikation se venligst side 22.

1.5. Kabelbindere og fastgørelse. Kabelbindere, rustfrit stål. Kabelbindere i rustfri stål. Materiale specifikation se venligst side 22. 1.5 Kabelbindere og fastgørelse Kabelbindere i rustfri stål MT serien i rustfri stål med kuglelås Det brede HellermannTyton program af rustfri stål kabelbindere kan anvendes i særdeles aggressive områder

Læs mere

GUMMI, HØJTRYKSMATERIALE & PAKNINGER

GUMMI, HØJTRYKSMATERIALE & PAKNINGER GUMMI, HØJTRYKSMATERIALE & PAKNINGER www.skdk.dk sk@skdk.dk +45 4492 1088 Smedeholm 7-9 DK-2730 Herlev GUMMI PRODUKTER EPDM sort - Peroxid hærdet høj kvalitet EPDM hvid - FDA / EN 1935/2004 fødevareegnet

Læs mere

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgsmål på niveau 2 og 3 er svarafhængige dvs. at de kun folder sig ud og skal besvares, hvis de er relevante. Der spørges ind til alt det, der kræves

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. NU-CIDEX, færdigblandet opløsning, flaske A og flaske B. Dampe/aerosoler kan irritere luftvejene. Kan irritere øjnene og huden.

SIKKERHEDSDATABLAD. NU-CIDEX, færdigblandet opløsning, flaske A og flaske B. Dampe/aerosoler kan irritere luftvejene. Kan irritere øjnene og huden. 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG LEVERANDØREN 1/6 NU-CIDEX, færdigblandet opløsning, flaske A og flaske B PR-nr. Endnu ikke tildelt Anvendelse: Desinfektionsmiddel Emballage: 5000 ml Leverandør:

Læs mere

Denne At-meddelelse giver vejledning om anvendelse af fibertove til anhugning ved løfte- og transportopgaver og som bæremiddel i håndtaljer m.v.

Denne At-meddelelse giver vejledning om anvendelse af fibertove til anhugning ved løfte- og transportopgaver og som bæremiddel i håndtaljer m.v. Fibertove (tovværk) At-meddelelse nr. 2.02.6 Marts 1985 Baggrund Bekendtgørelse nr. 43 af 22. januar 1981 om teknisk hjælpemidlers indretning og anvendelse. Bekendtgørelse nr. 401 af 27. juli 1945 med

Læs mere

DORMI. Flexi BRUGER- MANUAL OVERSKUD TIL OMSORG

DORMI. Flexi BRUGER- MANUAL OVERSKUD TIL OMSORG DORMI Flexi BRUGER- MANUAL OVERSKUD TIL OMSORG INDHOLD 1. Introduktion 3 1.1 Tiltænkt anvendelse 3 1.2 Målgruppe 3 2. Før brug 4 2.1 Udpakning 4 2.2 Installering 4 3. Under brug 4 4. Vedligeholdelse 5

Læs mere