REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)"

Transkript

1 REFERAT 9. oktober 2018 Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Referat af 7. møde i udvalget den 9. oktober 2018 kl i Slots- og Kulturstyrelsen Biblioteker Josef Jackson jja@slks.dk Tlf.: Jour. nr. Click here to enter text. Deltagere: Pernille Saul, KOMBIT (repræsenterer IT-faggruppen (Bibliotekarforbundet)) Tina Woge Nielsen, Esbjerg Bibliotekerne (repræsenterer Referencefaggruppen (Bibliotekarforbundet)) Hans Nielsen, Randers Bibliotekerne (repræsenterer Bibliotekschefforeningen) Lilli Mortensen, Vejle bibliotekerne (repræsenterer Centralbibliotekerne) Hanne M. Sørensen, Sønderborg Bibliotek (repræsenterer Danmarks Biblioteksforening) Eli Greve, Syddansk Universitetsbibliotek (repræsenterer Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker) Preben Aagaard Nielsen, DDB Marianne Dybkjær, DBC Leif Andresen, Det Kongelige Bibliotek (repræsenterer Forskningsbibliotekernes Chefkollegium) Henrik Haagensen, Det Kongelige Bibliotek Hella Hostrup, UC SYD (repræsenterer Professionshøjskolernes Biblioteksledernetværk) Anders Cato, Slots- og Kulturstyrelsen Gitte Smed, (mødeleder) Slots- og Kulturstyrelsen Josef Jackson, Slots- og Kulturstyrelsen (referent, barselsvikar for Stine Hilker) Afbud: Stine Hilker, Slots- og Kulturstyrelsen (barselsorlov) Kurt Mathiesen, VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (repræsenterer Lederforum for Special- og Forskningsbiblioteker) Nanna Agergaard, DBC

2 Side 2 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Gitte bød velkommen. Derefter en præsentation af deltagerne. Dagsorden blev godkendt. Godkendelse af referat af møde den 23. oktober 2017 Referat har været udsendt på mail. Referat godkendt. 2. DDBs udviklingsplan for 2019 v. Preben Aagaard Planen er i høring nu, hvilket har været udsendt som en nyhed fra DDB. Udviklingsplanen er bygget op som den også har været de seneste år, med fokuspunkterne: adgang, søgning og samarbejde om infrastrukturen. Adgang og søgning har der været arbejdet med det seneste år, mens der endnu ikke har været arbejdet med samarbejdsdelen. Hvis der er biblioteker der ønsker at samarbejde med ikke-biblioteker vil de gerne understøtte det. Det kræver dog at der er et behov. I forhold til adgang er der lavet en adgangsplatform, men der er ikke kommet så meget på den endnu, kun bibliotek.dk. Forhåbentligt kommer bl.a. ereolen Global også på snarest. Der har dog været ting i platformen, der ikke har været godt nok og derfor skal videreudvikles. Det laver man nu i samarbejde med DBC. Efterfølgende vil der komme flere tjenester på. I søgning er der særligt vedr. performance, at der er sket forbedringer. I forhold til svaretid/performance er det i brønden, at svaretiden er sat ned. Det skal nu undersøges, hvor det så ellers er, at der er problemer, der gør at der opstår lange svaretider. Af funktioner er der kommet en forbedret recommender -funktion. Der har ikke været det store fokus på nye funktioner i denne omgang. Lige nu har fokus været på optimere grundlæggende funktioner, mindre på de fancy ting. Det skyldes at tilbagemeldingerne hidtil har vist at forbedringer i performance var det vigtigste blandt de adspurgte. Der har i år været et stort fokus på bunden udvikling, altså den basale infrastruktur. Det er især her at svaretider opstår og hvor performance kan effektiviseres.

3 Side 3 Den økonomisk ramme for udvikling er i år blevet reduceret med timer pga. at drift og vedligehold kræver mere. Forhåbentligt kan opdateringerne af systemet på sigt gøre, at der kommer en mere effektiv drift. Det er ikke en enkelstående konkret årsag til stigningen af udgifter til drift, men det er en udvikling der er sket over de seneste par år. DBC registrerer timeforbruget på de forskellige services, så man kan gå ind og se, hvilke services, hvor der er behov for mange timer. Der er lavet fire nye opdateringer i år, der gerne skulle gøre driften mere effektiv fremover, og dermed billigere. Leif foreslog at medlemmer af BIL-udvalget får mulighed for at give input på et tidligere tidspunkt samt mulighed for at evaluere på høringssvaret. Diskussion omkring nyt Netpunkt. Leif nævnte at det er alfa og omega med performance og effektivitet i brugergrænsefladerne og at der er behov for væsentlige ting for at det nye Netpunkt har samme funktionalitet som i det gamle. Leif oplevede, at der i den daglige drift var blevet flere problemer med Netpunkt. Projektet Det Sammenhængende Bibliotek er folkebiblioteksorienteret. Det vil give nogle problemer at gå den vej og nedprioritere bibliotek.dk. Hvis man involverer nationale muligheder i de lokale muligheder, vil det få omkostningerne til at stige, da det vil medføre at udlån på tværs vil stige. Leif mente ikke, at man havde taget konsekvensen af den direkte adgang til fjernlån hos folkebibliotekerne. Hvis der i CMS gives direkte adgang til fjernlån, mangedobler man udgifterne. Henrik fortalte at der i øjeblikket kører et pilotprojekt, der understreger hvad Leif nævner. De kan se at når servicen bliver gjort tilgængelig sker der en forøgelse af mængden af fjernlån. Henrik kunne fortælle at Det Kgl. Bibliotek har stigende udlån til folkebibliotekerne båret af bibliotek.dk. Hvis fjernlån blev en integreret del af lokale CMS er vil det formentlig forøge udgifterne til fjernlån. Preben fortalte, at det nye Netpunkt ikke bare er en kopi af det gamle, man behøver derfor heller ikke at gentage processer fra det gamle fremover, men kan lave helt nye processer. Preben mente ikke at det burde anses som problematisk med tiltag der øger udlånet af fysiske materialer. I forhold til projektet Det Sammenhængende Bibliotek er der overvejelser omkring lokale og nationale biblioteker. Brugerne tror, at de søger på alt hvad der findes. Det er godt at gøre dem opmærksom på, at der findes meget mere. Perspektivet bør være, at det skal være nemmere for brugerne at søge i det der findes, samt vide hvad der findes.

4 Side 4 Tina fortalte, at der for brugerne var stor tilfredsstillelse med at man i projektet Guldknap kan få adgang til digitale artikler direkte, uden at gå via bibliotek.dk. Marianne gav en introduktion til det nye Netpunkt. Der har været nogle problemer med indstillinger der giver fejl. Der er problemer med Systematic, der skal rettes hos dem. Designet minder om bibliotek.dk. Der anvendes søgesproget CQL. Der har i udviklingen været et samarbejde med en arbejdsgruppe fra starten af projektet, der har givet input løbende. Eksterne databaser bliver tilknyttet senere. Baseafgrænseren fungerer ikke pt., men er ved at blive løst. 3. Bestand i Bibliotek.dk v. Anders Cato Må biblioteker og andre med materiale kun til læsesalslån og ikke til lån til andre biblioteker være med? Ifølge DBC vil det være problematisk, da bibliotekerne i forvejen får mange henvendelser fra brugere, der finder materiale, der ikke er tilgængeligt for dem. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, brugerne bliver frustrerede og sure over at finde materiale de ikke kan få. Eli spurgte hvorfor vi så lægger vores egne digitale ressourcer ind i bibliotek.dk, det er jo kun vores egne brugere, der har adgang til det. Bibliotek.dk burde være der, hvor man kan se alt, hvad der findes, også selvom man skal møde op et andet sted i landet for at se det. Eli bemærkede, at det dermed også måtte give store problemer med frustrerede brugere, hvis der skete integration af bibliotek.dk i bibliotekets eget katalog. Leif fortalte at KB s pligtafleveringssamling er tilgængelig i bibliotek.dk. Meget materiale er unikt, og man har kun adgang til det, hvis man møder op der hvor det er opbevaret. Problemet er materiale der kun findes et enkelt sted, men som ikke er tilgængeligt for offentligheden. Derfor foreslår han at muligheden for at se fysisk materiale, der ikke er tilgængeligt skal være et aktivt tilvalg, ellers bør materialerne holdes ude af søgeresultaterne. Preben indvendte, at han som bruger gerne vil vide, hvad der eksisterer, også selvom det er materiale med en begrænsning i udlån. Hans støttede Leif i forslaget om at synligheden af ikke tilgængeligt materiale blev et aktivt tilvalg på bibliotek.dk. Dog vigtigt, at det fremgår tydeligt, hvordan man tilvælger visningen, så det ikke bliver gemt væk.

5 Side 5 Lilli nævnte, at der er et behov for, at det er markeret tydeligt, hvad borgerne kan forvente. Tina kunne fortælle at hun oplever mange frustrerede brugere i biblioteksvagten, der har fundet noget på bibliotek.dk som de ikke kan få adgang til. Opsummering: De fleste synes, at det er godt, at bibliotekernes materialer er synlige. Det skal være dog fremgå tydeligt om materialet er tilgængeligt for hjemlån eller kun er for læsesalslån eller lignende. Der var også opbakning til at det skal være et aktivt tilvalg at få det vist. 4. Kørselsordningen i udbud v/gitte Smed og Josef Jackson Gitte kunne fortælle, at der arbejdes på en kravspecifikation i øjeblikket. Kontrakten ophører til sommer, derfor skal udbuddet ud før årsskiftet. Servicen kommer til at adskille sig ved, at den der kører, får mulighed for at køre med andre leveringer. Derudover bliver der lavet en ny faktureringsmetode, så ordningen fremadrettet bliver nemmere at administrere. Det skal være mere enkelt og overskueligt, hvad vi betaler for. Det forventes at udbud sendes ud inden jul. Lilli nævnte, at det var vigtigt, at sikre, at bibliotekerne ikke blev nedprioriteret ved samkørsel. Leif foreslog at lade det være en optionsmodel, så det kan vurderes om det er værd at tage den risiko. Henrik gjorde opmærksom på, at hvis der blev lavet yderligere direkte synlighed af samlingerne, vil det give et kæmpe skub i mængden af transport. Hos dem har de kunnet se, at de fusioner der har været, har givet kæmpe skub i mængden af fjernlån. 5. BIL-udvalget og Biblioteksstandarder a) Forslag fra Det Kgl. Bibliotek om at biblioteket overtager ansvaret for biblstandard.dk v/leif Andresen Direktionen i SLKS har meldt ud, at SLKS ikke vedligeholder sitet biblstandard.dk mere og derfor lukker det pr. d , hvis ingen anden melder interesse i at overtage det. KB har derfor meldt ind, at man gerne overtager sitet ved årsskiftet. Man overtager dog kun selve sitet, ikke ansvar for at vedligeholde alle de standarder der redegøres for på sitet. Lilli og Pernille fortalte at der stadig er brug for biblstandard.dk. De bruger det tit, og synes, at det er fint, at der overgår til KB.

6 Side 6 Hella og Eli syntes begge, at det var en forkert beslutning, at det blev flyttet ud af institutionen, og at det burde ligge hos Styrelsen. Opsummering: KB overtager hosting af siden biblstandard.dk senest pr. 1/ b) Forslag om at BIL-udvalget bliver beslutningsforum for de tekniske specifikationer med henvisning til udvalgets kommissorium Udvalget har til formål at medvirke til at optimere og løbende udvikle lånesamarbejdet og det tekniske samspil på biblioteksområdet v/leif Andresen Gitte understregede at udvalget er et rådgivende udvalg. BIL kan ikke være et beslutningsforum, det ligger ikke i kommissorium. Der er nyudpegning til BIL i 2019, i den forbindelse skal kommissorium genskrives. Der kan man se, om der er grundlag for ændringer fremadrettet. Der skal kigges på hvilke roller, der skal varetages af BIL og hvilken rollebesætning der er den rette. Leif er indforstået med at kalde det et forum i stedet for et beslutningsforum, så det er styrelsen der sætter sidste fingeraftryk. KB vil gerne hoste siden, men kan ikke påtage sig den anden rolle. Eli undrede sig over, at Styrelsen siger, at de ikke vil have ansvar for biblstandard.dk, når de gerne vil bestemme over indholdet. c) Opdatering af EDItX-specifikationer v. Pernille Saul Pernille nævnte, at man tidligere havde leverandører med i det udvalg der behandlede bl.a. EDItX (danzig-udvalget), og at man mangler at kunne drøfte med dem i fællesskab. Preben foreslog, at man kunne have undergrupper og arbejdsgrupper til BIL, hvor man kunne have leverandørerne med. Leif pegede på Pernille som den oplagte til at være ansvarlig for en sådan arbejdsgruppe; herunder sammensætning og formandskab, hvilket der var tilslutning til. Pernille Saul påtog sig denne opgave. Opsummering: Eftersom der er behov for opdatering af EDItXspecifikationer lige nu, bliver det denne opdatering der må udgøre test. Der vil blive lavet en test på en lille funktionel arbejdsgruppe, hvor leverandører er indbudt til at deltage og hvor styrelsen vil bistå med sekretariatsbistand med Pernille som ansvarlig for sammensætning og formandskab. Efter afslutning evalueres på et BIL-udvalgsmøde. 6. Orientering fra Bibliografisk Råd (BIR) v. Leif Andresen Leif kunne fortælle, at der i øjeblikket arbejdes med de nye katalogiseringsregler RDA. Der er to forløb. Det ene består af, at tilrette regler og formater. Det andet er vedr. det tekniske. Det første er styrelsens ansvar og det andet ligger hos DDB og er en del af

7 Side 7 udviklingsplanen. Der arbejdes med at lave en udbygning af danmarc2, sådan at RDA bliver understøttet. BIR går videre nu med at lave en beskrivelse af, hvordan beskrivelserne i RDA skal udtrykkes i danmarc2. Anders er i øjeblikket i fuld gang med at få lagt ind en ny udgave af danmarc2 tilpasset RDA. Derudover er man i gang med at forberede Nationalt Autoritetsdatarepositorium. For dem der er interesseret, udgives der orienteringer om hvad der foregår med RDA. Disse kan findes på Styrelsens side for RDA. Det er også muligt at abonnere på den publikation der hedder Kat-formatnyt via siden 7. Orientering fra DBC v/marianne Dybkjær Udover nyt Netpunkt er der ny VIP-base på vej, hovedsageligt med fokus på teknisk performance. 8. Eventuelt Leif foreslog møde igen i starten af næste år. Der står i kommissorium møde 2-3 gange årligt, nu er det 1 år siden sidste møde.

REFERAT. BIL-udvalget. Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde

REFERAT. BIL-udvalget. Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde REFERAT BIL-udvalget Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde 2015-04-07 Preben Aagaard Nielsen Referat af møde i udvalget den 13. marts 2015 kl. 10.30 14.00 i Kulturstyrelsen

Læs mere

FFU bibliotekerne og DDB. Karin Englev, RUb

FFU bibliotekerne og DDB. Karin Englev, RUb FFU bibliotekerne og DDB Karin Englev, RUb DDB organisering FFU-bibliotekerne og samarbejdet med DDB Releaseplan 2016 Påvirkningsmuligheder Udviklingsemner Agenda Organisation DDB er et forpligtende samarbejde

Læs mere

REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)

REFERAT. Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) REFERAT Slots og Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Biblioteksenheden Jeppe Bjerregaard

Læs mere

Interlibrary Loan Transactions og BIL - Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde

Interlibrary Loan Transactions og BIL - Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde Interlibrary Loan Transactions og BIL - Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde FORFRA - fjernlånskonference 2015 Middelfart 29. maj 2015 Leif Andresen Chefkonsulent Det

Læs mere

Referat, version 2. Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget)

Referat, version 2. Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Referat, version 2 Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde (BIL-udvalget) Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3395 4200 slke@slke.dk

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11. DBC, Ballerup 8/11. Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen

Netværk for lånesamarbejde november Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11. DBC, Ballerup 8/11. Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen Netværk for lånesamarbejde november 2017 Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11 DBC, Ballerup 8/11 Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen aca@slks.dk Slots- og Kulturstyrelsen Fusioneret i 2016 af Kulturstyrelsen og

Læs mere

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup Status fra DDB Preben Aagaard Nielsen Projektleder/specialkonsulent Netværk for lånesamarbejde november 2018 Indhold

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Referat Februar 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden En fælles løsning DDB, Kombit, brønden Hvem, hvad, hvor og hvornår Hvem er vi? Danske Folke- og skolebiblioteker i fællesskab. Initiativ fra København, Århus, Esbjerg, Herning, Horsens og Ishøj i samarbejde

Læs mere

Nyt fra Kulturstyrelsen. 22. Marts 2012 Møde i Netværk for lånesamarbejde Leif Andresen

Nyt fra Kulturstyrelsen. 22. Marts 2012 Møde i Netværk for lånesamarbejde Leif Andresen Nyt fra Kulturstyrelsen 22. Marts 2012 Møde i Netværk for lånesamarbejde Leif Andresen Oversigt Nyt fra Kulturstyrelsen Lovbiblioteker i Danmark Kørselsordning Private biblioteker Ny teknik Retningslinier

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 4. kvartal 27 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 4. kvartal 27 Udvikling i 27-Q4 i henhold til Releaseplan 27 (R7) Releaseplan 27 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib,

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 3. kvartal 27 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 27 Udvikling i 27-Q3 i henhold til Releaseplan 27 (R7) Releaseplan 27 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib,

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november Status fra DBC. om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP

Netværk for lånesamarbejde november Status fra DBC. om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP Netværk for lånesamarbejde november 2018 Status fra DBC om netpunkt om bibliotek.dk om bestilsystemet, BOB og VIP Nyt netpunkt det der er anderledes Indstillinger: Lav din egen indstilling(er), fx Lokaliseringer

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. april 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 30. marts, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Helle Kolind Mikkelsen (KL),

Læs mere

Steen Søndergaard Thomsen (suppleant), Lederforum for Special- og Forskningsbiblioteker

Steen Søndergaard Thomsen (suppleant), Lederforum for Special- og Forskningsbiblioteker REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen Biblioteksenheden Den 22. marts 2016 Gitte Smed Specialkonsulent Mail: gsm@slks.dk Direkte tlf. nr.: 3373 3318 Biblioteksrådsmøde Tirsdag den 16. marts 2016, Slots- og

Læs mere

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Velkommen v/rolf Hapel DDB-koordinationsgruppen Dagens program 10.00-10.15 Velkommen v/formand for koordinationsgruppen, Rolf Hapel 10.15-11.15 Hvad

Læs mere

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Sendt til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: Det Kongelige Bibliotek Kontakt: Leif Andresen,

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 2018 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 2. kvartal 28 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 2. kvartal 28 Udvikling i 28-Q2 i henhold til Udviklingsplan 28 (U8) Udviklingsplan 28 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS REFERAT Møde i styregruppen Fællesskabet FBS Projekt Fælles bibliotekssystem 6. juni 2019 Deltagere: Steffen Nissen, Odense kommune Kirsten Boelt, Aalborg kommune Kristine Nygaard Ledet, Skive kommune

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november 2017

Netværk for lånesamarbejde november 2017 Netværk for lånesamarbejde november 2017 Status fra DBC om bibliotek.dk om nyt netpunkt om bestilsystemet og BOB - samspil med FBS/Cicero - og lidt om vores daglige opgaver Bibliotek.dk Stavehjælp ordforslag

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 218 Udvikling i 218-Q1 i henhold til Udviklingsplan 218 (U18) Udviklingsplan 218 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib, bibliotek.dk og den fælles nationale

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2018 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 3. kvartal 28 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 28 Udvikling i 28-Q3 i henhold til Udviklingsplan 28 (U8) Udviklingsplan 28 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

Kommunal styregruppe for DUBU

Kommunal styregruppe for DUBU REFERAT Kommunal styregruppe for DUBU Referat af 1 møde med DUBUs kommunale styregruppe, 3. februar 2015 Deltagere: Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed, KL Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed,

Læs mere

Jakob Heide Petersen orienterede om, at BCF s bestyrelse har afholdt dialogmøder med centrale aktører i sektoren.

Jakob Heide Petersen orienterede om, at BCF s bestyrelse har afholdt dialogmøder med centrale aktører i sektoren. Referat 08. november 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 1. november 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Sendt til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: FFUs DDB kontaktudvalg (ved Leif Andresen,

Læs mere

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB).

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB). Referat 4. januar 2017 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 6. december, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Referat 12. November 2013 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob

Læs mere

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes Referat 30. november 2009 Kamma Kirk Sørensen Konsulent ksk@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 39 Udviklingsopgaver af overbygningskarakter Referat af møde i B&M s dialogforum Tirsdag den 10.

Læs mere

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen

Lektor Susanne Gretzinger Lektor Klaus Levinsen Studerende Solveig Ryskov Graversen Stage Studerende Simon Jensen Biblioteket Referat Emne 9. møde i Biblioteksudvalget 8. juni 2017 Dato og tidspunkt 2. juni 2017, kl. 10-13 Sted SDU Odense, bibliotekets mødelokale 1 og 2 Sagsnr. 17/9445 rira rira@bib.sdu.dk T +4565504168

Læs mere

Sendes til postkassen: med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl

Sendes til postkassen: med emnet høringssvar senest mandag den 31. oktober kl Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplanen 2017 Sendes til postkassen: ddb@slks.dk med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl 12.00. 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: Bibliotekslederne

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 1. kvartal 217 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 217 Udvikling i 217-Q1 i henhold til Releaseplan 217 (R17) Releaseplan 217 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 Formål med dagen Have den direkte dialog med jer Give større indsigt i hvad der foregår i DDB Få jer inddraget i arbejdet med at sætte retning

Læs mere

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg DDB workshop i samarbejde med DBC Dagens program 10:00-12:00: Velkommen DDB s målsætninger for mobil og søg (Glenn, DDB) Søgning: Hvor kommer vi fra, og hvor

Læs mere

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej.

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej. 21. oktober 2015 NOTAT FBS - Spørgsmål/svar fra informationsmøderne den 7. og 8. oktober 2015 1. Spørgsmål om teknik/arkitektur/integration - Cicero selvbetjening. Er det en browser eller en klient? Svar:

Læs mere

Sendes til postkassen: med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl

Sendes til postkassen: med emnet høringssvar senest mandag den 31. oktober kl Høringssvar til udviklingsopgaver i forslag til Releaseplanen 2017 Sendes til postkassen: ddb@slks.dk med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl 12.00. 1. Bibliotek og kontaktoplysninger:

Læs mere

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken DDB Basispakken består af ydelser, der bygger videre på DanBib og bibliotek.dk infrastrukturkomplekset og skaber

Læs mere

Danske biblioteker i WorldCat

Danske biblioteker i WorldCat Danske biblioteker i WorldCat Helle Brink Statsbiblioteket Temadag om fjernlån FORFRA Danmarks Forskningsbiblioteksforening maj 2010 1 Oversigt 1. Danske biblioteker en kort opdatering 2. Danbib, Netpunkt

Læs mere

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Foto: Ferie Camp med Cirkus Panik, 2016 (Anne Roesen) Slots- og Kulturstyrelsen fusioneret 2016 af Kulturstyrelsen

Læs mere

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S).

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Referat 09. august 2017 DDB Sekretariatet MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl. 13-15 i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Deltagere: Erik Hofmeister

Læs mere

Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat

Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat Dette notat skal beskrive løsningsmodeller for bibliotek.dk som lokal grænseflade som opfølgning på det notat som blev lavet i 2007 1 og på den workshop som blev

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING DDB I ET LIDT STØRRE PERSPEKTIV - Hvad var udgangspunktet? Fællesskab om infrastruktur og indkøb samt formidlingssamarbejde Lokal innovation

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Referat af ordinært styregruppemøde, 8. juni 2017 Deltagere: Afbud: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg Kommune Jørgen Bartholdy, Skanderborg

Læs mere

Hver projektkandidat gives en prioritet fra 0 til 3, alt efter hvor relevant udviklingsprojektet anses for at være:

Hver projektkandidat gives en prioritet fra 0 til 3, alt efter hvor relevant udviklingsprojektet anses for at være: Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: CBS Bibliotek ved Biblioteksdirektør René

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Herning 17. juni 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Signe Thomsen, SLKS Foto:

Læs mere

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 hvorfor DDB? hvad er DDB? økonomi organisation centralbibliotekernes rolle licenser, netbiblioteker og apps CMS hvorfor DDB? fælles udviklingskraft og udviklingsmiljø

Læs mere

REFERAT. Afdelingen for Biblioteker. 4. januar 2011

REFERAT. Afdelingen for Biblioteker. 4. januar 2011 REFERAT Afdelingen for Biblioteker 4. januar 2011 Referat af møde med lederforeninger m.v. om drøftelse af bibliotek.dk og DanBib udviklingsplan 2011: Torsdag den 16. december 2010 kl. kl. 9.30-14.00 Indbudte

Læs mere

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Aftale (herefter Aftalen ) mellem Danskerens Digitale Bibliotek /v Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V (herefter

Læs mere

RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne?

RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne? RDA i Danmark Hvad er det nu lige det går ud på og hvad er planerne? Konsekvenser af og hvorfor RDA aktører, aktiviteter og udfordringer v/hanne Hørl Hansen, DBC Resource Description & Access(RDA) Nye

Læs mere

Kirsten Larsen, DBC Per Mogens Petersen, DBC

Kirsten Larsen, DBC Per Mogens Petersen, DBC Referat af møde med lederforeninger m.v. om drøftelse af bibliotek.dk udviklingsplan 2009, 17. december 2008 kl. 9.30 14.00, H.C. Andersens Boulevard 2, mødelokale 7 Deltagere: Hans Nielsen, for Bibliotekschefforeningen

Læs mere

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.slks.dk Anders Cato Specialkonsulent fra møde i Bibliografisk Råd: Onsdag den kl. 10.30-16.00 aca@slks.dk Direkte tlf.

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

VIP-basen og nyt bestilsystem.

VIP-basen og nyt bestilsystem. DBC. Ny VIP-grænseflade fra 1.6.2010 Version: 29.5.2010. Side 1 (5) VIP-basen og nyt bestilsystem. Indhold: Ny opdeling af VIP-basens parametre i grænsefladen...1 Nye indstillinger efter 1.6.2010...2 Modtag

Læs mere

Teknisk integrering af e-læringsportalen ekurser.nu i DDB-CMS

Teknisk integrering af e-læringsportalen ekurser.nu i DDB-CMS Teknisk integrering af e-læringsportalen ekurser.nu i DDB-CMS Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Indledning I takt med det øgede brug af digitale tjenester, og bibliotekets rolle indenfor læring, er bibliotekernes

Læs mere

Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Heidi Holst Madsen

Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Heidi Holst Madsen Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Heidi Holst Madsen Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Temadag arrangeret

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Gentofte 5. april 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Nina From, SLKS Foto:

Læs mere

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. 5. maj 2015 IT-faggruppen

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. 5. maj 2015 IT-faggruppen FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM 5. j 2015 IT-faggruppen Dagsorden 1. Scope og historik 2. Udvikling 1. Løsningen 2. Integratier 3. Udrulning 1. Kvertering 2. Fra fælles projekt til lokale projekt 3. Lokale projekter

Læs mere

Karoline Amalie Steen (KL) var fraværende ifm. dagsordenspunkt 8 og resten af mødet.

Karoline Amalie Steen (KL) var fraværende ifm. dagsordenspunkt 8 og resten af mødet. Referat 13. september 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 23. august, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

REFERAT. Bibliografisk Råd. Referat fra møde i Bibliografisk Råd. Fredag den 4. december 2015 kl :00

REFERAT. Bibliografisk Råd. Referat fra møde i Bibliografisk Råd. Fredag den 4. december 2015 kl :00 REFERAT Bibliografisk Råd Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.kulturstyrelsen.dk fra møde i Bibliografisk Råd Fredag den kl. 10.30-16:00 Anders Cato Specialkonsulent Biblografiske

Læs mere

Bibliografisk Råd. Referat af møde den

Bibliografisk Råd. Referat af møde den Bibliografisk Råd Referat af møde den 16.6.2011 Tilstede: SusanneThorborg, Elsebeth Kirring, Hanne Hørl Hansen, Bodil Wöhnert, Grethe Jacobsen og Erik Thorlund Jepsen Afbud fra: Tine Vind og Henriette

Læs mere

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.slks.dk Anders Cato Specialkonsulent fra møde i Bibliografisk Råd Fredag den kl. 10.00-15:30 Deltagere Leif Andresen, Det

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 6. maj 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. maj 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob Lærkes, Flemming Munch,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2016 31.12.2016. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Jørn Holst fra Stofa, der er vores daglige kontaktperson.

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard FORFRAs Fjernlånskonference 31. maj 2013 Leif Andresen Chefkonsulent - biblioteker: standarder

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Referat 11. februar 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Jakob

Læs mere

Opsummering af høringssvar vedrørende den fremtidige fælleskatalogfunktion i Danmark

Opsummering af høringssvar vedrørende den fremtidige fælleskatalogfunktion i Danmark Bilag 1 Opsummering af høringssvar vedrørende den fremtidige fælleskatalogfunktion i Danmark J.nr.: 370-4 9. december 2002 APO Tre scenarier, yderligere baggrundsmateriale, fem eksterne ekspertevalueringer

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Det samarbejdende biblioteksvæsen

Det samarbejdende biblioteksvæsen Det samarbejdende biblioteksvæsen HK ernes rolle Claus Vesterager Pedersen forfatter Hvad jeg vil tale om: Virkelighedsbilledet februar 2006 Trends Redskaber Følgevirkninger Teknologi Samarbejde / stordrift

Læs mere

RDA - Udmøntning i praksis

RDA - Udmøntning i praksis RDA - Udmøntning i praksis Relatér dig til RDA META & Metaforum temadag Odense 8. juni Line Jung Lindhard RDA = Nyt regelsæt + ny datamodel Datamodel der bygger på FRBR-entiteter Gruppe 1: værker, udtryk,

Læs mere

Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system.

Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system. Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system. I dette notat gøres rede for Hvordan visning af dagsordener og referater teknisk set kører i dag, Valg af

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 11. maj, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 11. maj, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. maj 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 11. maj, kl. 10.15-15.45 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Barfoed (Lejre), Helle Kolind

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen

Status fra Kulturstyrelsen Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard 11. og 18. april 2013 Leif Andresen Chefkonsulent - biblioteker: standarder og nationale løsninger

Læs mere

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011.

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011. 1 Høringsoplæg til Aftale om udvikling af bibliotek.dk i 2012 mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier og Dansk BiblioteksCenter 3. november 2011 Indhold Indledning...1 Indsatsområde A: bibliotek.dk migration

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

Afbud: Kent Skov Andreasen (Odense), Tine Vind (SLKS), Karoline Amalie Steen (KL), Ole Bisbjerg (Billund).

Afbud: Kent Skov Andreasen (Odense), Tine Vind (SLKS), Karoline Amalie Steen (KL), Ole Bisbjerg (Billund). Referat 5. oktober 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 19. september 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

ISO 28560 RFID in Libraries del 1 og 3 i henhold til DS/INF 28560 ISO 15693 og ISO 18000-3

ISO 28560 RFID in Libraries del 1 og 3 i henhold til DS/INF 28560 ISO 15693 og ISO 18000-3 Afsnit 6.2.5.2 Kommunale RFID-systemer Mange kommuner anvender RFID-systemer (Radio Frequenzy Identification), hvor alle materialer er påsat et RFID-tag. For at dette kan fungere mellem RFID-system og

Læs mere

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V

REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V REFERAT Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.slks.dk Anders Cato Specialkonsulent fra møde i Bibliografisk Råd onsdag den kl. 10.30-16.00 Deltagere Leif Andresen, Det

Læs mere

Nationalt lånecenter og Overcentral Nye adresser:

Nationalt lånecenter og Overcentral Nye  adresser: april 2017 Nationalt lånecenter og Overcentral Nye e-mailadresser: fjernlaan@statsbiblioteket.dk udlaan@statsbiblioteket.dk hjemkaldelser@statsbiblioteket.dk fjernlaan.aarhus@kb.dk udlaan.aarhus@kb.dk

Læs mere

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker).

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker). Referat 6. april 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 4. april 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Mødedato: 05. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 11.00 Sluttidspunkt: Kl. 13.00 Mødested: Lokale: B0.38 Deltagere: Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Læs mere

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet.

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. maj 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør i Gentofte Kommune),

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. september 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 9. september 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen,

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Fælles Bibliotekssystem - FBS Møde i KOMBIT, 28. november 2018 Deltagere: Steffen Nissen, Odense Kommune (formand) Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Kristine Nygaard Ledet,

Læs mere

MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde onsdag d. 30. januar 2019, kl i Slots- og Kulturstyrelsen (mødelokale 3, 5. sal).

MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde onsdag d. 30. januar 2019, kl i Slots- og Kulturstyrelsen (mødelokale 3, 5. sal). Referat 13. marts 2019 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde onsdag d. 30. januar 2019, kl. 10.15-15.00 i Slots- og Kulturstyrelsen (mødelokale 3, 5. sal). Deltagere: Annette Bach (SLKS),

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 1. Valg af dirigent. Advokat Lars Stuckert blev valgt som dirigent og bød efterfølgende velkommen. 2. Forslag til vedtægtsændring.

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Z39.50 Migrering +? Oplæg danzig 19-1-2012 Leif Andresen 3.1.2012

Z39.50 Migrering +? Oplæg danzig 19-1-2012 Leif Andresen 3.1.2012 Z39.50 Migrering +? Oplæg danzig 19-1-2012 Leif Andresen 3.1.2012 Oversigt Status Et helikopteroverblik Migreringsstrategi Opsamle data Sidespring: bibliotek.dk og DanBib på nettet Overgangsperiode nationale

Læs mere

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Intelligent brugerinvolvering Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Silkeborg Bibliotek November 2014 Indhold Historik... 2 Arbejdsgruppen... 2

Læs mere

Del 1: Introduktion... 3

Del 1: Introduktion... 3 1/29 Indholdsfortegnelse Del 1: Introduktion... 3 1.1 Udviklingsplanens tilblivelse... 3 1.1.1 Høringsproces... 3 1.2 Overordnede rammer for udviklingsplanen... 5 1.2.1 Finansieringskilder... 5 1.2.2 Målarkitektur...

Læs mere

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 UIG: Anne-Mette Lund (formand) AML, Marianne Hulgaard MHU, Ralf Petersen RPE, Henning Johansen HJO, Camilla Møntegaard (CMA) og Ditte Vadsgaard (DVA). Dirigent:

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Kontaktdag Workshop om Det Kgl. Biblioteks services til biblioteker. Henrik Haagensen Projektleder Overbygningsservices.

Kontaktdag Workshop om Det Kgl. Biblioteks services til biblioteker. Henrik Haagensen Projektleder Overbygningsservices. Kontaktdag 2018 Workshop om Det Kgl. Biblioteks services til biblioteker Henrik Haagensen Projektleder Overbygningsservices juni 2018 Digital Artikelservice Digital levering af skannede artikler fra trykte

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet i bibliotek.dk Maj 2010 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk...1 Tekster...2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia...4 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen

Status fra Kulturstyrelsen Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard Leif Andresen Chefkonsulent - biblioteker: standarder og nationale løsninger Kulturstyrelsen

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Mette Kalhøj, Faglig konsulent Børn og Forebyggelse, Herning Kommune

Mette Kalhøj, Faglig konsulent Børn og Forebyggelse, Herning Kommune REFERAT Kommunal styregruppe Referat af 3. møde med DUBU s kommunale styregruppe, 8. oktober 2015 Deltagere: Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed, KL Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed,

Læs mere

MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde tirsdag d. 29. maj 2018, kl i Slots- og Kulturstyrelsen (mødelokale 3, 5. sal).

MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde tirsdag d. 29. maj 2018, kl i Slots- og Kulturstyrelsen (mødelokale 3, 5. sal). Referat 08. juni 2018 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde tirsdag d. 29. maj 2018, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen (mødelokale 3, 5. sal). Deltagere: Gitte Smed (SLKS),

Læs mere

infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016

infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016 DBC Den bibliografiske og IT mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016 Ejnar Slot Agenda Kort om DBC Materialets (eksempel: Bogens) vej

Læs mere