LEDNINGSZONEN. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEDNINGSZONEN. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord"

Transkript

1 LEDNINGSZONEN DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

2 DS 475 Norm for etablering af ledninger i jord

3 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 6.3 Ledningszonen Almene krav Ledningszonen består af udjævningslag, et eventuelt støttelag og omkringfyldning, og hvis der ikke i de relevante lægningsnormer er stillet andre krav, skal nedennævnte krav opfyldes: materialerne skal sikre ledningen mod skader under anlæg og drift; materialerne indbygges og komprimeres, så de udgør et tilstrækkeligt underlag for overliggende lag og ledningen med hensyn til bæreevne og deformationer.

4 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 6.3 Ledningszone Almene krav (forsat) NOTE: Hensynet til ledningerne betyder, at tungt komprimeringsmateriel kun må anvendes i omkringfyldningen, når ledningen kan tåle det (hvilket fx gælder de fleste betonrør og mange kabeltyper). Komprimering af sand- og grusmaterialer kan dog ske ved vanding, hvis den oprindelige jord er i stand til at føre vandet bort, eller man på anden måde fx med dræn sørger for effektiv bortledning.

5 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 6.3 Ledningszone Almene krav (forsat) Ledningszonen kan udføres som tilfyldningslaget, hvis: ledningsdiameteren ikke er større end 50 mm; materialet er frit for større og skarpe genstande, der kan skade ledningen; laget kan komprimeres tilstrækkeligt; ledningen kan tåle komprimeringsmateriellets påvirkning.

6 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord Udjævningslag Specifikationer Tabel Krav til gradering for udjævningslag Sigtemaskevidde (mm) Gennemfald (vægtprocent) , , Der henvises til DS/EN 13242, Tilslag til ubundne og hydraulisk bundne materialer til vejbygning og andre anlægsarbejder. Den valgte gradering svarer til betegnelsen Fine i denne europæiske standard, og kategorien D=4 mm, GF80, f7. Renhed: materialet må ikke være frossent eller indeholde skadelige mængder af planterester, muld, ler- eller siltklumper. NOTE: Hvis den eksisterende jord opfylder ovenstående krav, kan man undlade at grave ud til udjævningslag.

7 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord Omkringfyldning og støttelag Specifikationer Gradering Tabel Krav til gradering for omkringfyldning og støttelag Sigtemaskevidde (mm) Gennemfald (vægtprocent) , , Der henvises til DS/EN 13242, Tilslag til ubundne og hydraulisk bundne materialer til vejbygning og andre anlægsarbejder. Den valgte gradering svarer til betegnelsen Fine i denne europæiske standard, og kategorien D=4 mm, GF80, f7. Uensformighedstal U < 3 Renhed: materialet må ikke være frossent eller indeholde skadelige mængder af planterester, muld, ler- eller siltklumper. Materialet må ikke indeholde stoffer, der er aggressive over for ledningen.

8 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord Omkringfyldning og støttelag (forsat) NOTE: Omkringfyldning om stive rør af beton mv. kan over centerniveauet samt om betonkanaler normalt komprimeres med tungt materiel. Forudsat at der er plads til det benyttede komprimeringsmateriel, kan kravene til maksimalkornstørrelse og uensformighedstal derfor fraviges, dog må stenstørrelse over 64 mm ikke forekomme.

9 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 6.4 Tilfyldning Materialerne i tilfyldningslaget skal fungere som tilstrækkeligt fundament for den overliggende befæstelse. Det skal tilstræbes, at laget har de samme funktionsegenskaber som den omgivende jord med hensyn til bæreevne, deformationer og opfrysning. Hvis tilfyldningslagets tykkelse er beskeden (0,2 0,3 m), kan laget erstattes enten af befæstelsesmaterialer eller omkringfyldningsmaterialer.

10 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 6.4 Tilfyldning (forsat) NOTE: De stillede funktionskrav betyder, at opgravede materialer bør genanvendes i størst muligt omfang. Forudsætningen er, at disse materialer kan komprimeres forsvarligt. Hvor materialerne er af sådan en beskaffenhed (klumpet, opblødt, frossen), at de ikke kan genanvendes, udskiftes de med materialer som den tilstødende råjord eller med sand- eller grusfyld. Heller ikke jord med for højt organisk indhold kan genanvendes. De opgravede materialer beskyttes i fornødent omfang mod vejret. Tilfyldningen udføres lagvis og komprimeres ved det optimale vandindhold. Hvis der bruges bundne materialer, bør de have så lille styrke, at de kan graves væk med håndværktøj.

11

12

13

14

15 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 6.5 Befæstelse Befæstelsen skal udføres umiddelbart efter, at tilfyldningen er afsluttet. Retablering af befæstelsen skal udføres, således at den i størst muligt omfang opnår egenskaber og udseende, der svarer til den oprindelige befæstelses egenskaber. NOTE: Befæstelsens lagtykkelser bør svare til vejens eksisterende lagtykkelser. Banketten oprenses for spild således, at den er intakt, synlig og fri, om nødvendigt efter tilbageskæring, jf. afsnit 4.5. Eksisterende asfalt rengøres og klæbes i fuld tykkelse. Asfalt udlægges i samme lagtykkelse som tilstødende asfalt og komprimeres helt hen til samlingen. Når ældre belægningstyper retableres, er det nødvendigt at bruge nutidige materialer. Ved fastsættelse af lagtykkelser tilstræbes, at den nye belægning får samme stivhed som den eksisterende, og at frostfarlige lag lægges i samme dybde.

16

17

18 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 7 Retablering i ubefæstede arealer, 7.1 Generelt Retablering i ubefæstede arealer skal udføres således, at arealets fortsatte funktion sikres. Kvalitetskravet er derfor, at det retablerede areal skal have de samme funktionsegenskaber som det oprindelige areal med hensyn til bæreevne, deformationsegenskaber og drænevne. Opgravede materialer skal genbruges i videst muligt omfang. Det skal sikres, at den retablerede ledningsgrav ikke medfører skadelige ændringer af omgivelsernes afvanding, afdræning og grundvandsforhold. Hvor der er fare for langsgående vandstrømning i de udskiftede lag, skal der med passende mellemrum indbygges tværgående dæmninger af egnede materialer. Hvor ubefæstede arealer grænser til befæstede arealer, skal hensynet til befæstelsens sidestøtte tilgodeses. NOTE: I en afstand fra befæstelsen svarende til gravdybden (det vil sige under det øverste niveau i ledningsgraven, hvorunder en plan, der tangerer befæstelsens yderste afgrænsning og hælder 45 med vandret, skærer ledningsgraven, se figur 7.1) bør omkringfyldning og tilfyldning udføres som i befæstede arealer.

19 DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

20 1-2 år

21 Udbudsforskrift Ledningsgrave, Vejledning 4.6 Retableringsmetoder Endelig retablering af ledningsgrave med asfalt udføres normalt straks med bærelag og slidlag svarende til den eksisterende opbygning. Andre metoder kan anvendes afhængig af, hvilke fordele og ulemper der i en aktuel entreprise lægges vægt på. Metode 2

22 Udbudsforskrift Ledningsgrave, Vejledning I perioder, hvor temperaturen er for lav til asfaltarbejder, eller hvis arbejdet består af flere usammenhængende ledningsgrave kan opfyldes med SG til overside af den tilstødende belægning. På et passende senere tidspunkt udskiftes SG-opfyldningen i asfaltzonen med asfaltbærelag og asfaltslidlag. Denne metode bør kun anvendes kortvarigt eller på lettrafikerede veje uden for bymæssig bebyggelse. Metode 1

23 Udbudsforskrift Ledningsgrave, Vejledning Hvis der udføres ledningsarbejder i vejarealer, hvor der inden for kortere tid skal udlægges nyt slidlag kan asfaltretableringen udføres uden slidlag til overside af den tilstødende belægning. Lille restlevetid af asfaltlag kan betyde, at det er fornuftigt at afslutte entreprisen med udlægning af asfaltbærelag til niveau med eksisterende asfaltslidlag, idet slidlag udlægges på et senere tidspunkt i forbindelse med vejens almindelige vedligeholdelse. Metode 4a (kommer til at være metode 5 i den kommende udgave af udbudsforskriften)

24 Udbudsforskrift Ledningsgrave, Vejledning Man kan udlægge asfaltbærelaget straks, medens asfaltslidlaget udføres senere. I den periode, hvor slidlaget ikke er udført kan bærelaget forsynes med ramper mod eksisterende slidlag. Efter ½ - 1 år affræses ramperne samt min. 100 mm af det tilstødende slidlag, hvorefter fræsearealet rengøres (støvsuges) og klæbes, og nyt asfaltslidlag udlægges. Denne metode finder især anvendelse, hvor retableringsarbejdet udgør vejside mod kantbegrænsning, således at kun én asfaltlængdesamling er aktuel, eller hvor der er tale om meget brede ledningsgrave i forhold til vejen. Metode 3

25 Udbudsforskrift Ledningsgrave, Vejledning På stærkt trafikerede veje kan asfaltbærelaget i første omgang udlægges til overside slidlag, således at der opnås en jævn overflade. Inden for de efterfølgende 1-2 år foretages en affræsning med en overbredde på min. 100 mm i hver side, hvorefter fræsearealet rengøres (støvsuges) og klæbes, og slidlaget udlægges. Kriterierne for anvendelse af denne metode er vejens tilstand og trafikbelastning. Metoden kan især finde anvendelse i veje med nyt slidlag (alder af slidlag mindre end f.eks. 5 år) og/eller tung trafikbelastning (for eksempel mere end 150 lastbiler pr. døgn på vejen i begge retninger til sammen). Endvidere kan metoden bringes i anvendelse i kolde perioder, hvor asfaltslidlag kan være vanskelige at skaffe og udlægge forskriftsmæssigt. Metode 4

Tekniske forhold Dansk ledningspakke

Tekniske forhold Dansk ledningspakke Tekniske forhold Dansk ledningspakke 28. Januar 2015 Caroline Hejlesen, Vejdirektoratet Danmark CHHA@vd.dk Ledningspakken består af Vejloven Standardvilkår for ledningsarbejder i og over veje, Vejregler,

Læs mere

AAB, Ledningsgrave. Projekt- og sikkerhedsklasser fastlægges i henhold til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord.

AAB, Ledningsgrave. Projekt- og sikkerhedsklasser fastlægges i henhold til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord. 1. Alment Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) for ledningsgrave omfatter arbejder med etablering af ledningsgrave. De ledningsspecifikke arbejder er ikke medtaget ud overkrav til grundforstærkning, ledningszone

Læs mere

RETABLERINGSMETODER. vejman.dk årsmøde 2. oktober2018. Hvor og hvornår anvendes de forskellige retableringsmetoder.

RETABLERINGSMETODER. vejman.dk årsmøde 2. oktober2018. Hvor og hvornår anvendes de forskellige retableringsmetoder. RETABLERINGSMETODER Hvor og hvornår anvendes de forskellige retableringsmetoder vejman.dk årsmøde 2. oktober2018 Caroline Hejlesen NY UDBUDSFORSKRIFT FOR LEDNINGSGRAVE Ny udbudsforskrift for Ledningsgrave

Læs mere

REVIDERET UDBUDSFORSKRIFT FOR LEDNINGSGRAVE. Vejforum 5. december 2018 Caroline Hejlesen

REVIDERET UDBUDSFORSKRIFT FOR LEDNINGSGRAVE. Vejforum 5. december 2018 Caroline Hejlesen REVIDERET UDBUDSFORSKRIFT FOR LEDNINGSGRAVE Vejforum 5. december 2018 Caroline Hejlesen LEDNINGSGRAVE - VEJREGELGRUPPEN Udbudsforskriften er udarbejdet af: Vejregelgruppen Jord, grus og brolægning: Caroline

Læs mere

Vejledning Status: Gældende

Vejledning Status: Gældende Ledningsgrave Vejledning Status: Gældende Nr. Vejledning af 1. december 2008 Se dokumentet her 0. TILBLIVELSE Arbejdsgruppe Arbejdsgruppe U.12 "Ubundne materialer" blev nedsat af Vejregelrådet i 2003.

Læs mere

Installation Regn- og

Installation Regn- og Installation Regn- og Installation af Uponor kloakrørssystem PVC skal udføres i henhold til nedenstående Uponor-vejledning. 1. Ved afkortning af rør anvendes en fintandet sav eller en rørskærer. Røret

Læs mere

for retablering af veje og belægninger

for retablering af veje og belægninger for retablering af veje og belægninger INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Forord 3 2 Vejopbygning 5 2.1.1 Vejopbygning tabel 6 2.1.2 Asfalt retableringer 7 2.1.3 Vejopbygning tegninger 8 2.2 FORTOVE 9 2.2.2 Tilgængelighed

Læs mere

RETABLERING I BEFÆSTEDE AREALER. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord mv.

RETABLERING I BEFÆSTEDE AREALER. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord mv. RETABLERING I BEFÆSTEDE AREALER DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord mv. 6.1 Generelt Målet med retablering er, at den nye og den gamle befæstelse kan fungere som en enhed. Ledningsgraven

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Vejledning. December 2008 Erstatter Oktober 1994. Vejregelrådet

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Vejledning. December 2008 Erstatter Oktober 1994. Vejregelrådet UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE Vejledning December 2008 Erstatter Oktober 1994 Vejregelrådet Indholdsfortegnelse SIDE 0. TILBLIVELSE 3 1. INDHOLD 5 2. ÆNDRINGER 5 3. FORUDSÆTNINGER 5 4.

Læs mere

Håndbog. For retablering af veje og belægninger

Håndbog. For retablering af veje og belægninger Håndbog For retablering af veje og belægninger FORORD Nærværende håndbog er udarbejdet med det formål at standardisere udførelsen af vej arbejder i Faaborg-Midtfyn Kommune. Håndbogen er et supplement til

Læs mere

Kloakering anvendelse af lægningsbestemmelser. Opgaver.

Kloakering anvendelse af lægningsbestemmelser. Opgaver. Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Kloakering anvendelse af lægningsbestemmelser. Opgaver. Uddannelsen indgår i rørlæggeruddannelsen Forord Dette hæfte er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

LOGBOG Oversigt over byggeprocessen for udførende

LOGBOG Oversigt over byggeprocessen for udførende Lægning af ledninger For både stive og fleksible rør gælder, at rørene har: tilstrækkelig styrke til at tåle de påførte laster (trafik, jord osv.) tilstrækkelig modstandsdygtighed overfor mekaniske, kemiske,

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) December 2008 Erstatter Oktober 1994.

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) December 2008 Erstatter Oktober 1994. UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) December 2008 Erstatter Oktober 1994 Vejregelrådet INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. ALMENT 3 2. MATERIALER 3 2.1 Rydning 3 2.2

Læs mere

AABLR - Almindelig Arbejdsbetingelser for Ledningsarbejde i Roskilde Kommune. August 2018

AABLR - Almindelig Arbejdsbetingelser for Ledningsarbejde i Roskilde Kommune. August 2018 AABLR - Almindelig Arbejdsbetingelser for Ledningsarbejde i Roskilde Kommune August 2018 Contents 1.1 Generelt... 4 1.2 Kvalitetssikring... 4 1.3 Oversigt over relevante normer m.v.... 4 1.4 Definitioner...

Læs mere

Opgaver i lægningsbestemmelser

Opgaver i lægningsbestemmelser Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Opgaver i lægningsbestemmelser Undervisningsministeriet. 10. marts 2006. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

Opgravning & Retablering

Opgravning & Retablering Opgravning & Retablering 1 Poul-Erik Jakobsen Udgangspunktet 2 Når vi lige har lavet vores nye vej, står vi og ser på dette her det er flot og godt! Resultater 3 Men på et eller andet tidspunkt er vi nødt

Læs mere

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Side 1 Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Randers Kommune Veje og Trafik Laksetorvet 1 8900 Randers Tlf. 89 15 15 15 Januar 2014 rev februar 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side

Læs mere

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE STABILT GRUS - AAB UDBUD DECEMBER 2016

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE STABILT GRUS - AAB UDBUD DECEMBER 2016 ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE STABILT GRUS - AAB UDBUD DECEMBER 2016 STABILT GRUS AAB INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 2 MATERIALER 3 3 UDFØRELSE 5 3.1 Levering 5 3.2 Udlægning 5 3.3 Komprimering 6 3.4 Overflade

Læs mere

MATERIALERNES ANVENDELIGHED

MATERIALERNES ANVENDELIGHED VD Standard bilag nr 5 Skanderborg, den 14-06-2012 MATERIALERNES ANVENDELIGHED ANVENDELIGHED I nærværende bilag er jordarternes egenskaber beskrevet generelt med henblik på deres anvendelse til følgende

Læs mere

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Side 1 Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Randers Kommune Veje og Trafik Laksetorvet 1 8900 Randers Tlf. 89 15 15 15 Januar 2014 rev oktober 2016 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side

Læs mere

Udbudsforskrifter for Kalkstabilisering

Udbudsforskrifter for Kalkstabilisering Udbudsforskrifter for Kalkstabilisering Af civilingeniør Caroline Hejlesen, Vejdirektoratet, chh@vd.dk Resume Udbudsforskriften for kalkstabilisering omfatter råjorden består af lerjord med utilstrækkelige

Læs mere

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder.

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Asfaltreparationer Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Maj 2003 Belægningsreparation - asfalt Teknisk Forvaltning har i de forløbne år set stærkt varierende lappeløsninger

Læs mere

AFGRAVNINGSMATERIALERS ANVENDELIGHED

AFGRAVNINGSMATERIALERS ANVENDELIGHED VD Standard bilag nr. 5 Skanderborg, den 18-10-2012 AFGRAVNINGSMATERIALERS ANVENDELIGHED I nærværende bilag er jordarternes egenskaber beskrevet generelt med henblik på deres anvendelse til følgende formål:

Læs mere

Opgavesæt til Maskinudgravning til større anlæg m. gravekasse

Opgavesæt til Maskinudgravning til større anlæg m. gravekasse Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Opgavesæt til Maskinudgravning til større anlæg m. gravekasse Undervisningsministeriet, November 2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST BETON OG TEGL

UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST BETON OG TEGL UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST BETON OG TEGL Paradigma for særlig arbejdsbeskrivelse (SAB-P) November 2010 Vejregelrådet SAB-P, Knust beton og tegl SAB-P, Knust beton og tegl 1.

Læs mere

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE BUNDSIKRING AF SAND OG GRUS - AAB UDBUD DECEMBER 2016

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE BUNDSIKRING AF SAND OG GRUS - AAB UDBUD DECEMBER 2016 ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE UDBUD DECEMBER 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 2 MATERIALER 3 3 UDFØRELSE 4 3.1 Levering 4 3.2 Udlægning 4 3.3 Komprimering 4 3.4 Overflade 5 3.5 Arbejdstrafik 5 4 KONTROL

Læs mere

Version 1.0, d. 2014.02.14

Version 1.0, d. 2014.02.14 Side 1 af 8 OPLYSNINGER OM FORDELINGSLISTERNES POSITIONER Generelt Tilbudssummen er fordelt som angivet i de til tilbudslisten hørende fordelingslister. I det følgende meddeles supplerende oplysninger

Læs mere

Vejmaterialer Ubundne blandinger Specifikationer Tilslag til ubundne og hydraulisk bundne materialer til vejbygning og andre anlægsarbejder

Vejmaterialer Ubundne blandinger Specifikationer Tilslag til ubundne og hydraulisk bundne materialer til vejbygning og andre anlægsarbejder Alment Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) for stabilt grus omfatter udførelse af bærelag af stabilt grus. AAB indeholder funktionskrav til det færdige lag og krav til materialer, udførelse og kontrol.

Læs mere

PARADIGME STABILT GRUS - SAB-P UDBUD DECEMBER 2016

PARADIGME STABILT GRUS - SAB-P UDBUD DECEMBER 2016 PARADIGME UDBUD DECEMBER 2016 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Særlig arbejdsbeskrivelse for Stabilt grus er supplerende, særlig beskrivelse til "Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) for Stabilt grus 1 ALMENT

Læs mere

PARADIGME BUNDSIKRING AF SAND OG GRUS - SAB-P UDBUD DECEMBER 2016

PARADIGME BUNDSIKRING AF SAND OG GRUS - SAB-P UDBUD DECEMBER 2016 PARADIGME DECEMBER 2016 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Særlig arbejdsbeskrivelse for Bundsikring af sand og grus er supplerende, særlig beskrivelse til "Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) for Bundsikring af

Læs mere

UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST BETON OG TEGL

UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST BETON OG TEGL UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST BETON OG TEGL Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) Februar 2011 Vejregelrådet INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. ALMENT 3 2. MATERIALER 3 2.1 Gradering

Læs mere

PARADIGME SLIDLAGSGRUS SAB-P UDBUD MAJ 2017

PARADIGME SLIDLAGSGRUS SAB-P UDBUD MAJ 2017 PARADIGME UDBUD MAJ 2017 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Slidlagsgrus - SAB er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til Slidlagsgrus - AAB. 1 ALMENT Supplerende særlige krav til AAB skal være i overensstemmelse

Læs mere

Asfaltbeton- og Pulverasfaltslidlag

Asfaltbeton- og Pulverasfaltslidlag Afsnit 4.1 Side 1 af 5 1. oktober 2002 Asfaltbeton og Pulverasfaltslidlag Asfaltbeton (AB) og Pulverasfalt (PA) er bituminøse belægningsprodukter, der er velegnede som slidlag på et bredt udsnit af færdselsarealer,

Læs mere

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE MACADAM AAB UDBUD JANUAR 2017

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE MACADAM AAB UDBUD JANUAR 2017 ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE JANUAR 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 2 MATERIALER 3 2.1 Skærver 4 2.2 Dæksand 4 2.3 Bitumenemulsion 5 2.4 Stenmel 5 3 UDFØRELSE 5 3.1 Underlag 5 3.2 Udlægning af skærver

Læs mere

Vejledning Knust beton og tegl

Vejledning Knust beton og tegl Vejledning Knust beton og tegl Vejledning 1. Alment Da lovgivningen på miljøområdet løbende justeres, anbefales det, at det aktuelle lovgivningsgrundlag altid tjekkes Forskrifter vedrørende arbejdsmiljø

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse

1. Indholdsfortegnelse Kapitel : 1 Arbejdsbeskrivelse - Jordarbejde. Side : 1/7 1. Indholdsfortegnelse Dato : 01.04.2008 Rev. : 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 1 3. Generelle specifikationer... 2 3.1. Referencer...

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for udbudskontrolplan (UKP-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994.

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for udbudskontrolplan (UKP-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994. UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE Paradigme for udbudskontrolplan (UKP-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994 Vejregelrådet Projektgennemgang Arbejde: AAB ledningsgrave december 2008 og Ledningsgrave

Læs mere

Bitumenstabiliserede bærelag

Bitumenstabiliserede bærelag Bitumenstabiliserede bærelag Bjarne Bo Jensen Produktchef NCC Roads A/S bbj@ncc.dk Der findes i dag flere alternative anvendelser for genbrugsasfalt. Bitumenbundet genbrugsasfalt kan produceres efter flere

Læs mere

Adgange. Regler for udførelse og vedligeholdelse

Adgange. Regler for udførelse og vedligeholdelse Adgange Regler for udførelse og vedligeholdelse 1 Istandsættelse af adgang Arbejder i forbindelse med eventuel forstærkning og vedligeholdelse skal ejeren udføre hurtigst muligt, dog senest 14 dage efter

Læs mere

Vandgennemtrængelige belægninger

Vandgennemtrængelige belægninger Vandgennemtrængelige belægninger Hvad er vandgennemtrængelige belægninger? En vandgennemtrængelig eller permeabel belægning er en belægning, der ved hjælp af større knaster på belægningen tvinger større

Læs mere

Revner i slidlagsbelægning.

Revner i slidlagsbelægning. Revner i slidlagsbelægning. Grundejerforeningen Damgården Jorder Vejcenter Østjylland Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 1569 1020 København K Tlf.: 33 93 33 38 Notat: Revner i slidlagsbelægning.

Læs mere

ubundne bærelag af knust asfalt og beton udbud

ubundne bærelag af knust asfalt og beton udbud almindelig arbejdsbeskrivelse (aab) ubundne bærelag af knust asfalt og beton udbud juni 2011 VejREGLER UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST ASFALT OG BETON Almindelig arbejdsbeskrivelse

Læs mere

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE SLIDLAGSGRUS - AAB UDBUD MAJ 2017

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE SLIDLAGSGRUS - AAB UDBUD MAJ 2017 ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE UDBUD MAJ 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 1.1 Entreprenørens ydelser 3 1.2 Underlag 3 2 MATERIALER 4 3 UDFØRELSE 5 3.1 Levering 5 3.2 Udlægning 6 3.3 Komprimering 6 3.4

Læs mere

Grusasfaltbeton. Anvendelsesfordele: Anvendelsesområder: Anvendelsesbegrænsninger:

Grusasfaltbeton. Anvendelsesfordele: Anvendelsesområder: Anvendelsesbegrænsninger: Afsnit 2.1 Side 1 af 5 1. marts 2009 Grusasfaltbeton Grusasfaltbeton (GAB) er fællesbetegnelsen for en serie varmblandede bituminøse bærelagsmaterialer beregnet til nyanlæg og forstærkning af færdselsarealer.

Læs mere

Version 1.0, d. 2012.08.07

Version 1.0, d. 2012.08.07 Side 1 af 6 OPLYSNINGER OM FORDELINGSLISTERNES POSITIONER Generelt Tilbudssummen er fordelt som angivet i de til tilbudslisten hørende fordelingslister. I det følgende meddeles supplerende oplysninger

Læs mere

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder Anlæg & Fornyelse Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder (GAB Asfalt) Filnavn: GAB Asfalt_udg 1.docx Udgave nr.: 1 Dato: 16.07.2009 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: BCA JEC LAFO GAB

Læs mere

Udbudsforskrifter for Ubundne bærelag af knust asfalt og beton

Udbudsforskrifter for Ubundne bærelag af knust asfalt og beton Udbudsforskrifter for Ubundne bærelag af knust asfalt og beton Af civilingeniør Caroline Hejlesen, Per Aarsleff A/S Resume Udbudsforskriften for Ubundne bærelag med knust asfalt er opbygget på samme måde

Læs mere

Overkørsler. Regler for udførelse og vedligeholdelse

Overkørsler. Regler for udførelse og vedligeholdelse Overkørsler Regler for udførelse og vedligeholdelse 1 Istandsættelse af overkørsel. Arbejder i forbindelse med eventuel forstærkning og vedligeholdelse skal ejeren udføre hurtigst muligt, dog senest 14

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for udbudskontrolplan (UKP-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994.

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for udbudskontrolplan (UKP-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994. UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE Paradigme for udbudskontrolplan (UKP-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994 Vejregelrådet Arbejde: AAB ledningsgrave december 2008 og Ledningsgrave dateret

Læs mere

ARBEJDSBESKRIVELSE GÆLDENDE FOR BELÆGNINGSARBEJDER

ARBEJDSBESKRIVELSE GÆLDENDE FOR BELÆGNINGSARBEJDER HAVEFORENINGEN CARL NIELSENS MINDE ARBEJDSBESKRIVELSE GÆLDENDE FOR BELÆGNINGSARBEJDER 10.01.2014 Indholdsfortegnelse Side : 2/21 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Kapitel Side Revision 0. Indholdsfortegnelse...

Læs mere

HøjModul asfalt og dens anvendelsesmuligheder i Danmark.

HøjModul asfalt og dens anvendelsesmuligheder i Danmark. HøjModul asfalt og dens anvendelsesmuligheder i Danmark. Af Diplomingeniør Claus Thorup, Colas Danmark A/S, ct@colas.dk Egenskaberne for HøjModul asfalt er så forskellige fra traditionel asfalt at der

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Ændringshistorik til projektspecifikt paradigme: Jordarbejder for ledninger R

Ændringshistorik til projektspecifikt paradigme: Jordarbejder for ledninger R Ændringshistorik til projektspecifikt paradigme: 4.125 Jordarbejder for ledninger R2.02 2016-12-16 Denne ændringshistorik angiver ændringer i forhold til den tidligere version ved en sammenligning mellem

Læs mere

Vejbelægninger og vejkapital

Vejbelægninger og vejkapital Vejbelægninger og vejkapital Asfalt er mange ting En fortælling om hvad asfalt er for en størrelse Og hvilken asfalt der bruges hvor Hvad er en OB? Hvad er et slidlag? Hvad er et bærelag? Hvad er en bundsikring?

Læs mere

ETABLERING AF LEDNINGSANLÆG I JORD

ETABLERING AF LEDNINGSANLÆG I JORD UDBUDSFORSKRIFT VEJE ETABLERING AF LEDNINGSANLÆG I JORD Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) Oktober 1994 Vejregelrådet 1. ARBEJDSPLADS M.V.... 3 1.4 Færdselsregulerende foranstaltninger... 3 1.5 Ledninger...

Læs mere

Almindelige betingelser

Almindelige betingelser Almindelige betingelser for udførelse af ledningsanlæg m.m. i Lejre Kommunes landeveje Teknisk drift 27. april 2007 Indholdsfortegnelse 00. Indledning.. Side 3 01. Gravetilladelse... Side 3 02. Kvalitetssikring..

Læs mere

Nye udbudsforskrifter for Jordarbejder. Vejforum 3. december 2015 Caroline Hejlesen

Nye udbudsforskrifter for Jordarbejder. Vejforum 3. december 2015 Caroline Hejlesen Nye udbudsforskrifter for Jordarbejder Vejforum 3. december 2015 Caroline Hejlesen chha@vd.dk Vejregelgruppen for Jord, grus og brolægning hvem er vi Civilingeniør Caroline Hejlesen, Vejdirektoratet, formand

Læs mere

ARBEJDSBESKRIVELSE GÆLDENDE FOR JORDARBEJDER FOR LEDNINGER

ARBEJDSBESKRIVELSE GÆLDENDE FOR JORDARBEJDER FOR LEDNINGER HAVEFORENINGEN CARL NIELSENS MINDE ARBEJDSBESKRIVELSE GÆLDENDE FOR JORDARBEJDER FOR LEDNINGER 10.01.2014 10.01.2014 Indholdsfortegnelse Side : 2/30 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Kapitel Side Revision

Læs mere

VEJLEDNING BUNDSIKRING AF SAND OG GRUS - VEJL. UDBUD DECEMBER 2016

VEJLEDNING BUNDSIKRING AF SAND OG GRUS - VEJL. UDBUD DECEMBER 2016 VEJLEDNING UDBUD DECEMBER 2016 FORORD Udbudsforskrift for stabilt Bundsikring af sand og grus er udarbejdet af vejregelgruppen Jord, grus og brolægning. Første udgave af udbudsforskriften blev udarbejdet

Læs mere

Brolægning og belægningsarbejder

Brolægning og belægningsarbejder Dansk standard DS 1136 3. udgave 2013-06-21 Brolægning og belægningsarbejder Paving works DS 1136 København DS projekt: M261913 ICS: 93.080.20 Første del af denne publikations betegnelse er: DS, hvilket

Læs mere

Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

Norm for etablering af ledningsanlæg i jord Dansk standard DS 475 2. udgave 2012-11-19 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord Code of Practice for trenching for underground pipes and cables DS 475 København DS projekt: M264782 ICS: 93.020 Første

Læs mere

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE JORDSTABILISERING AAB UDBUD MARTS 2018

ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE JORDSTABILISERING AAB UDBUD MARTS 2018 ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE UDBUD MARTS 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 2 MATERIALER 4 2.1 Kalk 4 2.2 Cement 4 2.3 Andre bindemidler 4 2.4 Råjord 4 3 UDFØRELSE 4 3.1 Stabilisering in situ 5 3.2 Stabilisering

Læs mere

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Gravetilladelses Vilkår for Odense Havn (OH) Godkendelse: Al arbejde i havnens gader og veje skal skriftligt anmeldes til OH mindst 5 dage før arbejdets påbegyndelse. Arbejdet må

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for særlig arbejdsbeskrivelse (SAB-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994.

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for særlig arbejdsbeskrivelse (SAB-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994. UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE Paradigme for særlig arbejdsbeskrivelse (SAB-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994 Vejregelrådet 1. ALMENT Særlig arbejdsbeskrivelse for ledningsgrave er

Læs mere

PARADIGME JORDSTABILISERING SAB-P UDBUD MARTS 2018

PARADIGME JORDSTABILISERING SAB-P UDBUD MARTS 2018 PARADIGME UDBUD MARTS 2018 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE Jordstabilisering SAB er supplerende arbejdsbeskrivelse til Jordstabilisering AAB. 1 ALMENT Her anføres de prøvningsmetoder, som, udover de i AAB afsnit

Læs mere

INDBYRDES FORHOLD MELLEM LEDNINGER. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

INDBYRDES FORHOLD MELLEM LEDNINGER. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord INDBYRDES FORHOLD MELLEM LEDNINGER DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 4.6 Indbyrdes forhold mellem ledninger 4.6.1 Generelt Ledninger placeres således, at: unødigt pladsspild undgås, dvs.

Læs mere

Alternative materialer til opbygning af gennemsivelige bærelag. Gregers Hildebrand, Vejdirektoratet

Alternative materialer til opbygning af gennemsivelige bærelag. Gregers Hildebrand, Vejdirektoratet Alternative materialer til opbygning af gennemsivelige bærelag Gregers Hildebrand, Vejdirektoratet Oversigt Hvorfor permeable belægninger på statens vejnet? Hvad gør vi i dag? Hvad er de alternative muligheder?

Læs mere

Særlige bestemmelser for retableringsarbejder på vejnettet i Århus Kommune

Særlige bestemmelser for retableringsarbejder på vejnettet i Århus Kommune Særlige bestemmelser for retableringsarbejder på vejnettet i Århus Kommune Århus Kommune Trafik og Veje Januar 2006 1. Generelt 1.1 Formål Nærværende bestemmelser er grundlaget for de retableringsarbejder,

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER

UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER UDBUDSKONTROLPLAN Versions nummer 06 UKP STANDARD I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING LEVERANCER Bundsikring, Leverance Sigteanalyse og pr. 1000 m3 Methyleneblåt - metoden Stabilt

Læs mere

TB-k (tyndlagsbelægninger)

TB-k (tyndlagsbelægninger) TB-k (tyndlagsbelægninger) Af Teknisk Chef Poul Henning Jensen, phj@pankas.dk Pankas A/S, Rundforbivej 34, 2950 Vedbæk Introduktion Tyndlagsbelægninger af kombinationstypen også benævnt TB-k belægninger

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN. SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 STANDARD UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING

UDBUDSKONTROLPLAN. SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 STANDARD UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING UDBUDSKONTROLPLAN SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 UKP STANDARD I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING LEVERANCER Bundsikring, Leverance Sigteanalyse pr. 1000 m3 Vejdirektoratets

Læs mere

Bilag 5.B Ophugning i belægning

Bilag 5.B Ophugning i belægning Bilag 5.B Ophugning i belægning 1. Placering af ophugninger Placeringen af ophugninger i belægningen fremgår af figur 1. En mere detaljeret beskrivelse af placeringen er også givet i forbindelse med rapporteringen

Læs mere

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 1.1 Konstruktion Watercare fedtudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen

Læs mere

med cementbundne bærelag

med cementbundne bærelag Vejdirektoratets erfaringer med cementbundne bærelag Udviklingsprojekt 2003-2004 Demonstrationsprojekt Høgild 2005-2008 Finn Thøgersen Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut Definition Halvstiv belægning

Læs mere

Vejledning Knust asfalt og beton

Vejledning Knust asfalt og beton Knust asfalt og beton 1.3.1 Anvendelse som bærelag Da lovgivningen på miljøområdet løbende justeres, anbefales det, at det aktuelle lovgivningsgrundlag altid tjekkes Forskrifter vedrørende arbejdsmiljø

Læs mere

Diplomingeniørprojekt

Diplomingeniørprojekt Diplomingeniørprojekt Titel Minifaldlodsudstyr - En kontrol af ledningsarbejder Projektperiode 21. Nov. 2011 27. Jan. 2012 Projektgruppe Minna Catrine Thomsen Richard Madsen Bachelor- og Diplomingeniøruddannelsen

Læs mere

Fakta. Problemstilling. Forsøg. Undersøgelse af lagtykkelsens betydning 15. juni 2015 for sporkøringsmodstanden på forskellige asfaltmaterialer

Fakta. Problemstilling. Forsøg. Undersøgelse af lagtykkelsens betydning 15. juni 2015 for sporkøringsmodstanden på forskellige asfaltmaterialer Fakta De danske vejregler består af en almindelig arbejdsbeskrivelse og en vejledning. I Vejledningen findes anvisninger for valg af lagtykkelser på. For pulverasfalt, som er et slidlagsmateriale med en

Læs mere

Almindelige betingelser for udførelse af ledningsanlæg m.m. i Lejre Kommune

Almindelige betingelser for udførelse af ledningsanlæg m.m. i Lejre Kommune Almindelige betingelser for udførelse af ledningsanlæg m.m. i Lejre Kommune Disse Almindelige betingelser for udførelse af ledningsanlæg m.m. er gældende for alle grave- og anlægsarbejder, som udføres

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for tilbudsliste (TBL-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994.

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for tilbudsliste (TBL-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994. UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE Paradigme for tilbudsliste (TBL-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994 Vejregelrådet spris 1 1.1 ARBEJDSPLADS M.V. Indretning, drift og rømning af arbejdsplads

Læs mere

KS notat nr.: 5 UDFØRELSESKONTROL(1) DMOGE. Porschevej test 1. Porschevej Vejle Kategori: Kloak ledningsarbejder

KS notat nr.: 5 UDFØRELSESKONTROL(1) DMOGE. Porschevej test 1. Porschevej Vejle Kategori: Kloak ledningsarbejder KS notat nr.: 5 ledningsarbejder Fald på ledninger min. 10 (100% anført tegning) Fald på ledninger min. 12 (100% anført tegning) Fald på ledninger min. 20 (100% anført tegning) Koter på brønde/knudepunkter

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION TEKNISK SPECIFIKATION

KRAVSPECIFIKATION TEKNISK SPECIFIKATION UDFØRELSE AF AFLØBSNETTET Rev. Revisionsdato Emne (ændring) 0 22.03.2017 Første udgivelse 1 19.06.2017 Afsnit 3.1: Henvisning ændret til HOFORs hjemmeside. 2 Afsnit 2.2.3: Særlige krav til indbygningsgrus

Læs mere

Situationsplan. OBS Ryttervænget 32 er delt mellem nr. 30 og nr. 34. Ryttervænget 34 har herefter fået nummeret 32.

Situationsplan. OBS Ryttervænget 32 er delt mellem nr. 30 og nr. 34. Ryttervænget 34 har herefter fået nummeret 32. Situationsplan OBS Ryttervænget 32 er delt mellem nr. 30 og nr. 34. Ryttervænget 34 har herefter fået nummeret 32. Oversigtskort JORDBUNDSUNDERSØGELSE FOR PARCELHUS TOFTLUND, RYTTERVÆNGET 26 GEOTEKNISK

Læs mere

ubundne bærelag af knust asfalt og beton udbud

ubundne bærelag af knust asfalt og beton udbud Vejledning ubundne bærelag af knust asfalt og beton udbud juni 2011 VejREGLER UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING UBUNDNE BÆRELAG AF KNUST ASFALT OG BETON Vejledning Juni 2011 Vejregelrådet VEJLEDNING, Knust

Læs mere

Udbuds- og anlægsforskrifter. Varmblandet asfalt. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) Revisionshæfte

Udbuds- og anlægsforskrifter. Varmblandet asfalt. Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) Revisionshæfte Udbuds- og anlægsforskrifter Varmblandet asfalt Maj 2004 Erstatter Nov. 2003 Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) Revisionshæfte Forord Herværende revision af AAB Varmblandet asfalt nov. 1998 er gældende

Læs mere

Gennemførte udvidelser

Gennemførte udvidelser Sideudvidelser af motorveje Finn Thøgersen Vejdirektoratet NVF Vejens konstruktion, Stavanger 2014 Gennemførte udvidelser Vej udvidelse længde åbning M14 Jægersborg - Gl. Holte 4 6 7 km 1997 M10 Motorring

Læs mere

VEJDIREKTORATETS ERFARINGER MED HYDRAULISK BUNDNE BÆRELAG

VEJDIREKTORATETS ERFARINGER MED HYDRAULISK BUNDNE BÆRELAG VEJDIREKTORATETS ERFARINGER MED HYDRAULISK BUNDNE BÆRELAG FINN THØGERSEN VEJDIREKTORATET 2 Baggrund, historisk Udviklingsprojekt Demonstration Sideudvidelser 1 3 DEFINITION Halvstiv belægning semi-rigid

Læs mere

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994.

UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE. Paradigme for tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994. UDBUDSFORSKRIFT VEJOVERBYGNING LEDNINGSGRAVE Paradigme for tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG-P) December 2008 Erstatter Oktober 1994 Vejregelrådet 0.1 Generelt Tilbuds- og afregningsgrundlaget angiver

Læs mere

Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje

Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje 1. Indledning Ifølge lovbekendtgørelse nr. 671 Lov om offentlige vej er Hvidovre Kommune vejbestyrelse for de offentlige veje, pladser og stier.

Læs mere

Jords anvendelighed til indbygning, dæmningsfast bund og planum

Jords anvendelighed til indbygning, dæmningsfast bund og planum Jords anvendelighed til indbygning, dæmningsfast bund og planum 1. Generelt I nærværende bilag er udvalgte jordarters egenskaber beskrevet generelt med henblik på deres anvendelse til følgende formål:

Læs mere

Tilbudsliste. Haverslev Pendlerplads (TBL) Tro- og loveerklæring. B Y G H E R R E Dato: 9. august 2013

Tilbudsliste. Haverslev Pendlerplads (TBL) Tro- og loveerklæring. B Y G H E R R E Dato: 9. august 2013 Haverslev Pendlerplads Tilbudsliste (TBL) Bilag: Tro- og loveerklæring B Y G H E R R E Dato: 9. august 2013 Rebild Kommune v/mogens Busk Nielsen Center for Plan, Byg og Vej Hobrovej 88 9530 Støvring Tilbudsliste

Læs mere

En stærk dansk betonløsning. ParkLine Støttemur. - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

En stærk dansk betonløsning. ParkLine Støttemur. - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes En stærk dansk betonløsning ParkLine Støttemur - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Produkt IBF ParkLine Støttemur er et spændende støttemurselement, der giver et minimalistisk udseende.

Læs mere

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 2/5 bips dokument id: 5.125 bips revision: 2.01 bips revisionsdato: 2015-12-22 Udarbejdet: SL Kontrolleret: JCC Godkendt: 4.1 Orientering

Læs mere

Anlægteknik. Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald

Anlægteknik. Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald Anlægteknik Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald 1 Markering af området Området hvor der skal lægges fliser markeres med stikkere eller træpløkke Husk at lægge 20 25 cm til i hver side,

Læs mere

VEJLEDNING STABILT GRUS - VEJL. UDBUD DECEMBER 2016

VEJLEDNING STABILT GRUS - VEJL. UDBUD DECEMBER 2016 VEJLEDNING UDBUD DECEMBER 2016 FORORD Udbudsforskrift for Stabilt grus er udarbejdet af vejregelgruppen Jord, grus og brolægning. Første udgave af udbudsforskriften blev udarbejdet i marts 1998 og senere

Læs mere

Underminering af Roskildevej, Frederiksberg

Underminering af Roskildevej, Frederiksberg Notat Dato: 20.10.2017 Projekt nr.: 1006748-001 T: +45 2429 4901 E: tav@moe.dk Projekt: Underminering af Roskildevej, Frederiksberg Emne: Forslag til udbedringer Notat nr.: 1 Rev.: 1 Fordeling: Magdi Nassereddin

Læs mere

VEJLEDNING PROJEKTERING AF BITUMENBASERET FUGTISOLERING OG BROBELÆGNING HØRINGSBOG MARTS 2017

VEJLEDNING PROJEKTERING AF BITUMENBASERET FUGTISOLERING OG BROBELÆGNING HØRINGSBOG MARTS 2017 VEJLEDNING PROJEKTERING AF BITUMENBASERET FUGTISOLERING OG BROBELÆGNING HØRINGSBOG MARTS 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN 3 2 HØRINGSBREV 4 3 RESULTAT AF HØRINGEN 8 4 HØRINGSSVAR 9

Læs mere

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 2/5 bips dokument id: 5.125 bips revision: 2.01 bips revisionsdato: 2015-12-22 Udarbejdet: SL Kontrolleret: JCC Godkendt: 4.1 Orientering

Læs mere

Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

Norm for etablering af ledningsanlæg i jord Dansk standard DS 475 2. udgave 2012-11-19 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord Code of Practice for trenching for underground pipes and cables DS 475 København DS projekt: M264782 ICS: 93.020 Første

Læs mere