Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune"

Transkript

1 Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune

2 1. INDLEDNING 1.1 ORIENTERING Denne vejledning er udarbejdet med det formål at orientere om den procedure, der vil blive fulgt ved rettighedserhvervelse ved ekspropriation til udførelse og sikring af vandledningsanlæg i Aabenraa kommune. 1.2 LOVGRUNDLAG Beslutning om ekspropriation til erhvervelse af nødvendige arealer og rettigheder træffes af byrådet efter reglerne i lov om vandforsyning m.v., Lov nr. 299 af 8. juni 1978 med senere ændringer, kapitel 7. Eventuelle klager vedrørende ekspropriationen afgøres efter reglerne i lovens kapitel 13. Ekspropriationen gennemføres praktisk efter reglerne i Lov om offentlige veje, lov nr af 27. december 2014 med senere ændringer, efter kapitel 10, EKSPROPRIATIONENS GENNEMFØRELSE 2.1 INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Kommunen skal med mindst 4 ugers varsel skriftligt indkalde de ejere og brugere, som fremgår af arealfortegnelsen, og andre, der må skønnes at have en retlig interesse på grund af den planlagte ekspropriation. Samtidigt fremsendes kopi af materialet pr. almindelig post, således at kortdelen er bedre tilgængelig. Ved indvarslingen vedlægges ekspropriationsplan og uddrag af arealfortegnelsen. 2.2 OFFENTLIGGØRELSE OG FREMLÆGGELSE Kommunen offentliggør på hjemmesiden samt ved annonce i avis med mindst 4 ugers varsel tid og sted for afholdelse af åstedsforretningen samt oplyser om sted for fremlæggelse af arealfortegnelse og ekspropriationsplaner. Kommunen fremlægger i samme periode arealfortegnelse med tilhørende ekspropriationsplaner til gennemsyn i Borgerservice på Rådhuset, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa. 2.3 AFSÆTNING Umiddelbart før åstedsforretningens afholdelse foretages afmærkning i marken af ledningens centerlinie samt af tilhørende anlæg, der medfører pålæg af servitut eller arealerhvervelse ved ekspropriationen.

3 2.4 ÅSTEDSFORRETNING Åstedsforretningen ledes af et medlem af byrådet. Der redegøres for den påtænkte ekspropriation og dennes nærmere omfang, herunder en påvisning over for hver enkelt fremmødt af, hvorledes de påtænkte foranstaltninger vil berøre den enkelte ejendom eller rettigheder hertil. Ejere, brugere og andre, der direkte eller indirekte berøres af ekspropriationen, har ret til under åstedsforretningen, eller indenfor en frist af 4 uger efter denne er afholdt, at fremkomme med bemærkninger til den planlagte ekspropriation, til at fremsætte forslag til ændringer og til at fremsætte de synspunkter, som de mener bør have indflydelse på erstatningens fastsættelse. Under åstedsforretningen fremsætter kommunen forslag til erstatningens fastsættelse med angivelse af de erstatningsposter, som dette omfatter. Forligstilbuddet fremsættes med det forbehold, at ekspropriationen besluttes gennemført på det under åstedsforretningen foreliggende grundlag, og at byrådet tiltræder forligstilbuddet. 2.5 EKSPROPRIATIONSBESLUTNING Kommunen behandler eventuelle bemærkninger og ændringsforslag til projektet, ekspropriationens omfang samt erstatningens fastsættelse, fremsat under åstedsforretningen eller inden for en frist af 4 uger fra denne. Byrådet træffer på grundlag af det fremkomne beslutning om, hvorledes ekspropriationen og foranstaltningerne skal gennemføres. Tages eventuelle indsigelser til efterretning kan der ske justeringer. Meddelelse om ekspropriationsbeslutningen samt udskrift af ekspropriationsprotokollen tilsendes herefter ejere og brugere, andre erstatningsberettigede samt andre retlig interesserede, der har givet møde under åstedsforretningen. Meddelelsen vil for hver enkelt indeholde oplysninger om, hvilke indskrænkninger der sker i vedkommendes rettigheder ved ekspropriationen, samt oplysning om adgang til at påklage ekspropriationsbeslutningen og om fristen herfor. En eventuel revideret arealfortegnelse og ekspropriationsplan vil medfølge. Er der ikke forud for ekspropriationsbeslutningen indgået aftale om erstatningens størrelse, eller tiltrædes sådan aftale ikke af byrådet, kan forligstilbud fremsættes i forbindelse med meddelelse om ekspropriationsbeslutning med angivelse af en frist til godkendelse og underskrift på ikke under 4 uger fra tilbuddets modtagelse. Hvis tilbuddet ikke er tiltrådt inden den angivne frist vil erstatningen blive fastsat af taksationsmyndighederne. Byrådet er ikke forpligtet til at fremsætte erstatningsforslag.

4 3. KLAGEMULIGHEDER Klagefristen er 4 uger fra den dato ekspropriationsbeslutningen er meddelt den pågældende. Klage over byrådets ekspropriationsbeslutning påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af den eller dem, til hvem ekspropriationsbeslutningen er meddelt, samt til enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald. Der klages via Klageportalen, som der er et link til på forsiden af Klageportalen ligger på eller Man logger på via eller typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til kommunen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for kommunen i Klageportalen. Efterfølgende kommunikation om klagesagen skal ske ved anvendelse af digital selvbetjening. Kommunen skal, hvis den vil fastholde afgørelsen, snarest og som udgangspunkt ikke senere end 3 uger efter klagefristens udløb videresende klagen til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klage over en ekspropriationsbeslutning har opsættende virkning, medmindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer andet. Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Afgørelsen kan indbringes for domstolene, og skal være anlagt inden 6 mdr. efter ekspropriationsbeslutningen er meddelt. 4. TAKSATION OG OVERTAKSATION Såfremt erstatningsforslag ikke fremsættes, eller såfremt forlig om erstatningens størrelse ikke opnås senest 8 uger efter ekspropriationsbeslutningen eller hvis denne er påklaget senest 4 uger efter endelig afgørelse af klagen, påhviler det byrådet at indbringe erstatningsspørgsmålet for vedkommende taksationskommission til afgørelse. Med hensyn til sagsbehandlingen for taksations- og overtaksationskommissionerne henvises til Lov om offentlige veje Overtaksationskommissionens erstatningsfastsættelse kan i henhold til grundlovens 73 indbringes for domstolene. Kommunen betaler omkostningerne ved sagsbehandling hos taksations- og overtaksationskommissionerne. 5. ANLÆGSARBEJDETS PÅBEGYNDELSE Anlægsarbejdet vil kunne påbegyndes, når byrådet har truffet og meddelt ekspropriationsbeslutning og klagefristen på 4 uger er udløbet. Foreligger aftale med lodsejere vil anlægsarbejdet kunne påbegyndes inden klagefristens udløb.

5 Anlægsarbejdet vil i almindelighed først blive påbegyndt efter klagefristens udløb på 4 uger og efter klagemyndighedens endelige afgørelse af klage. Lodsejere og brugere på de enkelte ejendomme vil blive informeret om anlægsarbejdets påbegyndelse, planlagte varighed m.v. samt om afholdelse af afleveringsforretning efter anlægsarbejdets afslutning. 6. ANLÆGSARBEJDETS UDFØRELSE Ved fastsættelse af erstatning er det forudsat, at anlægsarbejdet udføres på en rimelig og ordentlig måde, således at der ikke sker unødig skade på ejendommen. Herved forstås bl.a.: - at muldjord og råjord så vidt muligt holdes adskilt ved opgravningen, og at muldjorden søges lagt øverst ved retableringen, - at haver, hegn m.v. så vidt muligt bringes tilbage til deres oprindelige stand, og - at arbejdsarealet afleveres ryddet, planeret og enten pløjet, grubbet eller harvet efter nærmere aftale med lodsejeren. 7. AFLEVERINGSFORRETNING Når anlægsarbejdet er afsluttet retableres anvendte midlertidige eksproprierede arealer og tilbageleveres ejeren eller brugeren i ryddeliggjort stand. 8. ERSTATNINGSUDBETALING 8.1 FORLIG VED ÅSTEDSFORRETNING Tiltrædes fremsat forligstilbud ved eller forinden åstedsforretningen eller inden ekspropriationsbeslutningen, og godkendes fremsat forligstilbud af byrådet ved ekspropriationsbeslutningen, gælder følgende: Erstatningsbeløb udbetales uden unødig ophold efter ekspropriationsbeslutningen er truffet, se desuden punkt 8.5. Beløbet kan omfatte erstatning for arealerhvervelse, ledningsservitut, arbejdsareal/ejendomsforringelse ved gravearbejde o. l., ulempevederlag for depotplads og afgrødetab ved opmålingsarbejde o. lign. Beløbet forrentes fra dato for ekspropriationsbeslutning med en årlig rente, der svarer til den diskonto, der er fastsat af Danmarks Nationalbank på datoen for ekspropriationsbeslutningen.

6 8.2 IKKE FORLIG VED ÅSTEDSFORRETNING Tiltrædes fremsat forligstilbud ikke ved åstedsforretningen eller inden ekspropriationsbeslutningen, eller godkendes fremsat forligstilbud ikke af byrådet ved ekspropriationsbeslutningen, gælder følgende: Erstatningsbeløb udbetales snarest efter tiltrædelse af det af byrådet efter ekspropriationsbeslutningen fremsendte erstatningstilbud eller snarest efter taksationsmyndighedernes endelige fastsættelse af erstatningen. Beløbet forrentes fra dato for ekspropriationsbeslutning med en årlig rente, der svarer til den diskonto, der er fastsat af Danmarks Nationalbank på datoen for ekspropriationsbeslutningen. 8.3 AFLEVERINGSFORRETNING Når anlægsarbejdet er tilendebragt på en lodsejers grund, forestår Arwos Spildevand A/S en afleveringsforretning. Lodsejer og evt. forpagter deltager i denne afleveringsforretning. Under afleveringsforretningen påses om anlægsarbejdet er forløbet i henhold til indgået aftale i forbindelse med ekspropriationen. Såfremt det viser sig, at der er anvendt større arealer under anlægsfasen end, der er indgået aftale om, opgøres en tillægserstatning. Afleveringsforretningen afsluttes med godkendelse af retablerede arealer, m.m., i form af tiltrædelse fra lodsejer henholdsvis forpagter m.fl. 8.4 BORTFORPAGTEDE AREALER Erstatning for bortforpagtede arealer udbetales efter nærmere aftale mellem lodsejer og bruger, og under hensyn til forpagtningsaftalen. Lodsejeren har pligt til at meddele kommunen, hvem der skal modtage nærmere angivne beløb af erstatningen. Såfremt enighed ikke opnås om erstatningsbeløbets fordeling afgøres spørgsmålet af kommunen som ekspropriationsmyndighed. 8.5 PANTHAVERSAMTYKKE Udbetaling af erstatningsbeløb vil normalt ske uden panthaversamtykke. Såfremt panthaversamtykke skønnes nødvendigt, indhentes samtykket af kommunen. Omkostninger i forbindelse med indhentning af samtykke afholdes af Aabenraa Kommune. Udbetaling af erstatninger for ulemper kan dog ske uden panthaversamtykke. 8.6 OVERTAGELSE OG EJENDOMSSKATTER Hvis ikke andet er aftalt ved åstedsforretningen er overtagelsesdagen af eksproprierede arealer den samme dato som ekspropriationsbeslutningens vedtagelse. Efter byrådets ekspropriationsbeslutning foranlediger kommunen, at vurderingsmyndigheden bliver underrettet om ekspropriationens omfang f.s.v. angår endeligt eksproprierede arealer. Ejeren betaler ejendomsskatter af eksproprierede arealer, indtil disse ved årsomvurdering udgår af ejendommens ansættelse. Ved ekspropriation af hele ejendommen fastsættes en skæringsdag for skatter og afgifter.

7 9. TINGLYSNING 9.1 TINGLYSNING AF EKSPROPRIATIONSBESLUTNING Snarest efter byrådets ekspropriationsbeslutning foretages tinglysning af ekspropriationsbeslutningen på samtlige berørte ejendomme. Tinglysning sker forud for al pantegæld. 9.2 SERVITUTTER Der vil i forbindelse med ekspropriationen blive pålagt de berørte ejendomme forskellige servitutter til sikring m.v. af ledningssystemet med tilhørende anlæg. Der henvises til vedlagt særskilt ark med deklarationsindhold. Servitutterne pålægges arealer uden, at der bliver tale om egentlige grundafståelser, men kun om visse indskrænkninger i ejerens, brugerens eller trediemands rådighed over ejendommen. Servitutterne tinglyses forud for al pantegæld snarest efter anlægsarbejdets afslutning, og der udfærdiges tinglysningsrids af servitutarealernes beliggenhed i marken. 9.3 AFLYSNING Efter tinglysning af endelige servitutdokumenter samt matrikulær og adkomstmæssig berigtigelse af erhvervede arealer, aflyses i tingbogen tinglyst deklaration om ekspropriation af kommunen. 10. HEGN OG BEPLANTNING Flytbare hegn fjernes, når intet andet er fastsat, af entreprenøren umiddelbart før anlægsarbejdets påbegyndelse. Midlertidige hegn kan opsættes efter nærmere aftale. Endelige hegn bør ikke opsættes før anlægsarbejderne er afsluttet og da under hensyntagen til bestemmelser i ledningsservitutterne. Levende beplantning kan af ejeren fjernes fra eksproprierede arealer, når dette sker inden anlægsarbejdets påbegyndelse. Fjernes træbeplantning henlægges den uopskåret til ejerens brug på dennes areal, såfremt dette ønskes. Muldjord må ikke fjernes. 11. MARKDRÆN, VANDINGSANLÆG OG LIGN. Såfremt markdræn, eksisterende grøfter, afvandingsledninger, vandingsanlæg og lign., hvis beliggenhed påvises af lodsejerne, berøres af anlægsarbejdet, foretages den fornødne retablering eller omlægning uden udgifter for ejerne.

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE - 1 - Indhold 1. Lovhjemmel... 3 2. Åstedsforretning... 3 3. Ekspropriationsbeslutning... 3 4. Klagemuligheder...

Læs mere

Lov om offentlige veje m.v.

Lov om offentlige veje m.v. Lov om offentlige veje m.v. Nr. 1520 af 27. december 2014 Transportministeriet LF 20 14/15 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker

Læs mere

EKSPROPRIATION OG TAKSATION

EKSPROPRIATION OG TAKSATION L 2014-12-27 nr 1520 Offentlige veje m.v. Kapitel 10 EKSPROPRIATION OG TAKSATION Ekspropriationsmyndigheder 94 Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker efter reglerne i dette kapitel. Transportministeren

Læs mere

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Per Hansen Maglesøvej 4 4300 Holbæk Dato: 13. december 2018 Sagsnr.: 18/33908 Sagsb.: milee Lsp. j.nr. 49682 Sagsb.: hø/kef INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Ang. : Rettigheder til arealerhvervelse til

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale

Læs mere

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme Trafik og Veje Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 3. september 2015 Side 1 af 4 Sagsnr 2014/0010182 CPR/CVR Bent Brønnum Rygårds Alle 34, Tibirke Sand 3300 Frederiksværk Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By,

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 5 Sikring af Vejanlæg Pålæg af byggelinjer 40. Vejmyndigheden kan pålægge vejbyggelinjer, når

Læs mere

I N T R O D U K T I O N

I N T R O D U K T I O N I N T R O D U K T I O N Det er amtsrådets ansvar at skabe sikre og hensigtsmæssige vej- og trafikforhold til gavn for den nordjyske befolkning. Til dette formål kan amtsrådet blandt andet ved ekspropriation

Læs mere

&ItemId=

&ItemId= Niels Martin Schreiner Andersen Egebakken 2 A Skt Klemens 5260 Odense S Den 4. maj 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning - kloakering af Vig Lyng Syd Under henvisning til åstedsforretningen på din

Læs mere

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 3. september 2015

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 3. september 2015 «Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 3. september 2015 Orientering om ekspropriationsbeslutning i forbindelse med etablering af kloakanlæg i Bjergesø

Læs mere

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109.

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Bjergvej 109 Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Det nødvendige anlægsarbejde vil berøre privat ejendom. Byrådet har derfor vedtaget, at såfremt det

Læs mere

Orientering om etablering af cykelsti

Orientering om etablering af cykelsti 1 of 5 Orientering om etablering af cykelsti Langs Toftevej og Løgtenvej Syddjurs Kommune etablerer cykelsti støttet af statens Cykelpulje Projektet skal få flere til at cykle ved at forbedrede de fysiske

Læs mere

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Else Helene Nielsen Udsigtsvangen 16 4500 Nykøbing Sj Den 11. juli 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Under henvisning til åstedsforretningen 30. november 2017 på din ejendom matr. nr. 6b og

Læs mere

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017 CYKELSTI THISTED HILLERSLEV Borgermøde den 15. juni 2017 DAGSORDEN Baggrunden for cykelstien Projektet Tidsplan Arealerhvervelse Spørgsmål BAGGRUNDEN FOR CYKELSTIEN Trafiksikkerhed og tryghed Vejens bredde

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Lovbekendtgørelse nr. 1048 af 3. november 2011 Kapitel 5 Ekspropriation og taksation Ekspropriation 43. Når almenvellet kræver det, kan vedkommende

Læs mere

Lov om Private Fællesveje

Lov om Private Fællesveje Lov om Private Fællesveje Istandsættelse og Vedligeholdelse 17. Før kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om, at en privat fællesvej skal istandsættes eller vedligeholdes, eller om at ændre en tidligere

Læs mere

Vej- og Trafikudvalget

Vej- og Trafikudvalget Vej- og Trafikudvalget Beslutningsprotokol 29-01-2016 08:30 Mødelokale C127A, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Lars Faarup, Erling Prang. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk

Læs mere

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere.

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere. PROTOKOL over Åstedsforretning afholdt i henhold til lov om offentlige veje, LBK nr. 671 af 19.08.99, 43, 45, 47-49 og 51-67 vedrørende erhvervelse af areal til svingbane på Rådhusgade. Torsdag den 10

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 5 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 5 år efter, at den er meddelt. Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 4. september 2018 Sagsnr.: 18/24802 Ejendomsnr.: 4628 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL vedr. Ekspropriation til rådighedsret over spildevandsledning i Fårup Åstedsforretning afholdt den 21. marts 2017 I anledning af påtænkt ekspropriation vedrørende erhvervelse af

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL vedr. Ekspropriation til rådighedsret over spildevandsledning i Fårup Åstedsforretning afholdt den 21. marts 2017 I anledning af påtænkt ekspropriation vedrørende erhvervelse af

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller 1 - Krydsningstilladelse 1 Østrup Vindmøller Hører til journalnummer: 06.02.16-P19-2-15 Jysk Vindenergi Aps Strømmen 6 9400 Nøresundby Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257

Læs mere

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren.

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren. Tilladelse til genetablering af højvandsbeskyttelse på matr. 31g, Sigridsvej 25, Gentofte Kommune Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til, at opføre en ny højvandsmur til erstatning af den ældre højvandsmur

Læs mere

AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING. dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE

AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING. dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE Ved forretningen den xx mødte: For Fredensborg Kommune: Dato: xx Sagsnr.: Indvarsling til åsteds- og forligsforretning

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 18. december 2018 Sagsnr.: 18/43342 Ejendomsnr.: 5259 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

Dispensation fra regulativet for Lunding Bæk vedr. arbejdsbælte på ejendommen Fjordglimt 29, 6100 Haderslev, matrikelnummer 144, Lunding, Starup

Dispensation fra regulativet for Lunding Bæk vedr. arbejdsbælte på ejendommen Fjordglimt 29, 6100 Haderslev, matrikelnummer 144, Lunding, Starup Henrik Hansen Fjordglimt 29 6100 Haderslev Haderslev Kommune Natur Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk 1. maj 2017 Sagsident:

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af efterbehandling i tidligere råstofgrav på matr. nr. 115 Mollerup, Visby, beliggende Mollerup 5 i Tønder Kommune

Afgørelse om godkendelse af efterbehandling i tidligere råstofgrav på matr. nr. 115 Mollerup, Visby, beliggende Mollerup 5 i Tønder Kommune Entreprenør Henning Rahr Sendt på mail til: visby@henningrahr.dk Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Camilla B. Scheffel E-mail: cbs@rsyd.dk Direkte tlf.: 29 20 19 27 Den 14. juli 2017 Journal nr.: 17/11373

Læs mere

Kloakprojekt Trykledning Jordrup

Kloakprojekt Trykledning Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Protokol over Dato 26. juni 2015

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Dato 10. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/08278-16 Side 1/7 Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 5. september 2018 Sagsnr.: 18/26774 Ejendomsnr.: 15694 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 7. maj 2019 Sagsnr.: 19/30025 Ejendomsnr.: 1032 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for fjernvarmeforsyning af boligområde ved COOP-grunden

Afgørelse om ikke VVM-pligt for fjernvarmeforsyning af boligområde ved COOP-grunden By- og Kulturforvaltningen Afgørelse om ikke VVM-pligt for fjernvarmeforsyning af boligområde ved COOP-grunden Fjernvarme Fyn har i henhold til Varmeforsyningsloven indgivet en ansøgning om et projekt

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 29. november 2018 Sagsnr.: 18/38805 Ejendomsnr.: 6372 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Fastsættelse af vedligeholdelsesbestemmelser

Fastsættelse af vedligeholdelsesbestemmelser Landbrugsstyrelsen Tønder v/kristian Gadegaard Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.11-P21-1-17 Ref.:

Læs mere

Byrådet :00 Byrådssalen. Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V)

Byrådet :00 Byrådssalen. Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V) Byrådet Beslutningsprotokol 08-02-2016 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V) Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilladelsen er meddelt på grundlag af oplysninger, der er givet i ansøgningen og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit.

Tilladelsen er meddelt på grundlag af oplysninger, der er givet i ansøgningen og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit. Kristrup Afvandingspumpelag / Randers Havn e-mail:jm@randershavn.dk Henrik Jensen, Paderupvej 11, 8960 Randers SØ Randers Kommune Marianne Sølgaard, msg@randers.dk Randers Kommune påtænker at træffe følgende

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 16. januar 2019 Sagsnr.: 18/39656 Ejendomsnr.: 17366 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 13. september 2019 Sagsnr.: 19/30110 Ejendomsnr.: 12151 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til en reduceret grundstørrelse for matr. nr. 67Oi Hune By, Hune, beliggende Maren Hjortelsvej 2, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til en reduceret grundstørrelse for matr. nr. 67Oi Hune By, Hune, beliggende Maren Hjortelsvej 2, 9492 Blokhus. Landinspektør Anders Dalum St. Ajstrupvej 70 9240 Nibe Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt

Afgørelse om ikke VVM-pligt By- og Kulturforvaltningen Afgørelse om ikke VVM-pligt Fjernvarme Fyn har i henhold til Varmeforsyningsloven indgivet en ansøgning om fjernvarmeforsyning af boligområde ved Åsum. Projektet vurderes at

Læs mere

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer.

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Regulativ for erstatninger ved etablering af vandforsynings- og spildevandsanlæg. 2008. Regulativ for erstatning for anlæg

Læs mere

Klagevejledning: Afgørelse om ikke VVM-pligt. Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima

Klagevejledning: Afgørelse om ikke VVM-pligt. Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima By- og Kulturforvaltningen Afgørelse om ikke VVM-pligt Fjernvarme Fyn har i henhold til Varmeforsyningsloven indgivet en ansøgning om fjernvarmeforsyning af Erhvervsområde ved motorvejsafkørsel 50. Projektet

Læs mere

Som det fremgår af ansøgningen vil den fremtidige vedligeholdelse af anlægget forestås af de respektive lodsejere, pt. Randers Kommune.

Som det fremgår af ansøgningen vil den fremtidige vedligeholdelse af anlægget forestås af de respektive lodsejere, pt. Randers Kommune. AAGE V. JENSEN NATURFOND Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 1686 08-05-019 / 06.0.16-P19--19 Hanne.Wind-Larsen@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 26. august 2019 Sagsnr.: 19/43521 Ejendomsnr.: 18160 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 28. februar 2019 Sagsnr.: 19/2433 Ejendomsnr.: 18407 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2.

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2. M2PLUS ApS Svend Engelunds Vej 11 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att: Mikkel Bigum Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. juli 2017 Sagsnr.: 17/19516 Ejendomsnr.: 19151 Kontakt: Lis Bækkelund

Læs mere

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet.

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet. Tilladelse til kystbeskyttelse Peter Hermansensvej 37, matr. 37aa, Asdal Hgd., Asdal, Hirtshals, Hjørring Kommune. Sagsnummer: 18/00448 Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at kystbeskyttelse,

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Rens Skolevej 2, 4 og 6, 6372 Bylderup-Bov

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Rens Skolevej 2, 4 og 6, 6372 Bylderup-Bov Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 3. januar 2019 Sagsnr.: 18/41174 Ejendomsnr.: 15779 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 28. januar 2019 Sagsnr.: 18/35684 Ejendomsnr.: 403 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den samt

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den samt #BREVFLE KAMSTRUP A/S Industrivej 28 8660 Skanderborg 4. marts 2019 Nøvling Skolevej 5, 9260 Gistrup - Dispensation fra kirkebyggelinje til opsætning/udskiftning af flagstang med en højde på 16 m for aflæsning

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 9. oktober 2019 Sagsnr.: 19/49122 Ejendomsnr.: 15162 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 17. december 2018 Sagsnr.: 17/18333 Ejendomsnr.: 7784 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 13. maj 2019 Sagsnr.: 19/36277 Ejendomsnr.: 3036 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall Dato 2. oktober 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 15/07542-23 Side 1/5 Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall I brev af 5. maj 2015 har du klaget over

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 6. juni 2019 Sagsnr.: 19/37975 Ejendomsnr.: 23457 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

1) Daghaverne beliggende på matrikel nr. 554 a Randers Markjorder, Gørrilds Alle 21, 8920 Randers NV. Hvor der skal fjernes skure.

1) Daghaverne beliggende på matrikel nr. 554 a Randers Markjorder, Gørrilds Alle 21, 8920 Randers NV. Hvor der skal fjernes skure. Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1687 jonna.ploug@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Pernille Maria Voss Direkte 7257 7785 pmv@jammerbugt.dk 31-03-2017

Læs mere

LandSyd I/S Ådalen 13a 6600 Vejen

LandSyd I/S Ådalen 13a 6600 Vejen LandSyd I/S Ådalen 13a 6600 Vejen Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 57 nadl@haderslev.dk 28. september 2017 Sagsident: 17/24665

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 18. september 2019 Sagsnr.: 19/39969 Ejendomsnr.: 8977 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73767535 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Landzonetilladelse til etablering af et regnvandsbassin

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Landzonetilladelse til etablering af et regnvandsbassin Byggeri, Center for Miljø og Energi Grøndalsvej 1 C, 8260 Viby J Niras Ceres Alle 3 8000 Aarhus C Side 1 af 5 Ejendommens matr.nr.: 9 a, Århus Markjorder Adresse: Damtoften, 8000 Aarhus C Vedrørende: Landzonetilladelse

Læs mere

1. at der senest ved færdigmelding af byggeriet etableres en afskærmende be* plantning langs med sydsiden af oplagspladsen som vist på kortbilaget.

1. at der senest ved færdigmelding af byggeriet etableres en afskærmende be* plantning langs med sydsiden af oplagspladsen som vist på kortbilaget. Nick Tygesen Stoltelundvej 9 6360 Tinglev! " Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 28*01*2015 Sagsnr.: 14/34365 Dokumentnr.: 11 Ejendom: 14713 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73768214 E*mail:

Læs mere

Bekendtgørelse om Skatteankestyrelsen

Bekendtgørelse om Skatteankestyrelsen BEK nr 1516 af 13/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 9. juli 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 13-5144854 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om Skatteankestyrelsen

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 152 til mindre skelafstand end 2,50 m ved byggeri på Bransagervej 7, 9490 Pandrup

Dispensation fra Lokalplan 152 til mindre skelafstand end 2,50 m ved byggeri på Bransagervej 7, 9490 Pandrup Brdr. Poulsen Inventarsnedkeri ApS Bransagervej 7 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund.

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Vejle Kommune har modtaget ansøgning om omlægning af en del af den private

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage

Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage Arne Nørgaard Hedevej 5 Mou 9280 Storvorde 28. marts 2017 Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage Dispensation

Læs mere

Hvorslev Byggefirma A/S Energivej Ulstrup / G

Hvorslev Byggefirma A/S Energivej Ulstrup / G Hvorslev Byggefirma A/S Energivej 10 8860 Ulstrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1687 jonna.ploug@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af Syvsig Bæk med rørbro på matrikel 22, Nustrup Bæk ejerlav.

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af Syvsig Bæk med rørbro på matrikel 22, Nustrup Bæk ejerlav. Dorthe Roust Nissen Syvsigvej 5 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342102 keme@haderslev.dk 1. december 2016 Sagsident: 16/28486

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst.

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst. EDC Mæglerne Morten Brix Jernbanegade 8 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

Byggetilladelse, sags nr

Byggetilladelse, sags nr Kristian Grummesgaard Balticagade 10,1. Indgang G 8000 Århus C By- og Udviklingsforvaltningen Byggesagsafdelingen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon: 79 79 16 32 E-mail: byggesag@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 14 bhal@haderslev.dk 27. februar 2015 Sagsbehandler: Britt

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 033 og lokalplan nr. 106 for boliger ved Tejn Havn - Afgørelse om at planerne ikke medfører, at der skal udarbejdes miljørapport

Kommuneplantillæg nr. 033 og lokalplan nr. 106 for boliger ved Tejn Havn - Afgørelse om at planerne ikke medfører, at der skal udarbejdes miljørapport Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Natur og miljø nm@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 16. april 2019 J. nr. 09.00.04P16-0002 Kommuneplantillæg nr. 033 og lokalplan nr. 106 for

Læs mere

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming Din Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Sendt digital til CVR: 32661149 og om@dinforsyning.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. august 2017 Sagsbehandler Anitta Knattrup Telefon direkte 76 16 13

Læs mere

Ikke VVM-pligt for etablering af midlertidig vejdæmning over Præstegårdsbækken, 2e Måde, Esbjerg Jorde.

Ikke VVM-pligt for etablering af midlertidig vejdæmning over Præstegårdsbækken, 2e Måde, Esbjerg Jorde. Bjarne Madvig Christensen Tøndervej 85 6780 skærbæk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 2. februar 2015 Sags id 14/16451 Sagsbehandler Astrid Moltke Jordt Telefon direkte 76 16 33 05 E-mail asjor@esbjergkommune.dk

Læs mere

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Midlertidig landzonetilladelse til helårsbolig i godkendt feriebolig. Christian Erikstrup

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Midlertidig landzonetilladelse til helårsbolig i godkendt feriebolig. Christian Erikstrup Byggeri Grøndalsvej 1 C, 8260 Viby J Christian Erikstrup Fårupvej 100 B 8471 Sabro Side 1 af 5 Ejendommens matr.nr.: 3 p, Fårup By, Fårup Adresse: Fårupvej 100A, 8471 Sabro TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 stk. 1 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 stk. 1 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Einer Underbjerg6Hansen Borrevad 12 6230 Rødekro!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 22. januar 2018 Sagsnr.: 17/37508 Ejendomsnr.: 7562 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73

Læs mere

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016.

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016. Dato 10. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04841-20 Side 1/5 Ekspropriation af del af matr. nr. 4ek og 4cd Kregme By, Kregme, anlæg af sti

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 1.43 til fornyet skiltning på ejendommen matr. nr. 24Q Åby By, Åby, beliggende Nordstjernevej 2, 9440 Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 1.43 til fornyet skiltning på ejendommen matr. nr. 24Q Åby By, Åby, beliggende Nordstjernevej 2, 9440 Aabybro CIRCLE K DANMARK A/S Borgmester Christiansens Gade 50 2450 København SV Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

2. at gyllebeholderen fjernes, når den ikke længere er nødvendig for driften

2. at gyllebeholderen fjernes, når den ikke længere er nødvendig for driften Bo Kaczmarek Nr Hostrup Bygade 7 6230 Rødekro! " Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 4. maj 2016 Sagsnr.: 15/23616 Ejendomsnr.: 9103 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35

Læs mere

Afgørelse om dispensation fra afstandskravet til åbnet vandløb ved Kragelundvej

Afgørelse om dispensation fra afstandskravet til åbnet vandløb ved Kragelundvej Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 15-11-2016 Sagsnr.: 16/34252 Kontakt: Lene Kragh Møller Direkte tlf.: 7376 8235

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holger Bagger-Sørensen Jeppes Kilde 6 7120 Vejle Øst Sendt på mail til hbs@fertin.com og prt@sj.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01586-25 Ref. Peter Lomholt Langdahl 29-08-2016 Tilladelse til rørledning til

Læs mere

Hjørring Kommune. Per Kristian Rasmussen

Hjørring Kommune. Per Kristian Rasmussen Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 til udvidelse af eks. sommerhus matr.nr. 69BT HUNE BY, HUNE beliggende Sdr. Strandvej 17 (Planlovens 19 og 20).

Dispensation fra Lokalplan 161 til udvidelse af eks. sommerhus matr.nr. 69BT HUNE BY, HUNE beliggende Sdr. Strandvej 17 (Planlovens 19 og 20). Erik Jacobsen Koldingvej 165 8800 Viborg Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Erik Nielsen Direkte 7257 7376 pon@jammerbugt.dk 04-06-2015

Læs mere

Tillæg til tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding af gældende til den

Tillæg til tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding af gældende til den Bedsted Lø Grusværker Aps Stenagervej 9 6230 Rødekro Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Jens T. Vejrup E-mail: jens.t.vejrup@rsyd.dk Direkte tlf.: 2336 3614 Den 2. maj 2017 Journal nr.: 17/2331 Tillæg til

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Tranevej 9, 9670 Løgstør,

Landzonetilladelse på ejendommen Tranevej 9, 9670 Løgstør, Anton Marinus Christoffersen Havnevej 8 9670 Løgstør Dato: 02. januar 2018 Projekter og Ejendomme Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-44635 Dokumentnr.: 820-2017-326441 Sagsbehandler: Kim

Læs mere

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale Til ejer og interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk

Læs mere

Landsaftale 2009. om erstatninger for anbringelse af vand- og spildevandsanlæg i landbrugsjord

Landsaftale 2009. om erstatninger for anbringelse af vand- og spildevandsanlæg i landbrugsjord S:\Landboret\Landsaftaler\Aftaler 2009\Aftale om erstatning-ny landsaftale 2009 Landsaftale 2009 om erstatninger for anbringelse af vand- og spildevandsanlæg i landbrugsjord 1. Indledning Når et vandforsyningsanlæg

Læs mere

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg Carsten Klausen Rafns Alle 10 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Tilladelse til byggeri

Tilladelse til byggeri Tømrer og Snedker Kastberg A/S Vestvej 13 9600 Aars hjk@kastberg-as.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte

Læs mere

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

Tilladelse til at foretage midlertidige forurenende aktiviteter på Nørrevangsskolen, beliggende på Glentevej 15, 8930 Randers NV.

Tilladelse til at foretage midlertidige forurenende aktiviteter på Nørrevangsskolen, beliggende på Glentevej 15, 8930 Randers NV. Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1687 jonna.ploug@randers.dk www.randers.dk

Læs mere