Havarikommissionen. Redegørelse Undersøgelsesleder: SGR. Motorbrand i IC3 togsæt den 10. oktober og 22. oktober 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Havarikommissionen. Redegørelse Undersøgelsesleder: SGR. Motorbrand i IC3 togsæt den 10. oktober og 22. oktober 2009"

Transkript

1 Havarikommissionen Redegørelse Undersøgelsesleder: SGR Journal nr.: HCLJ Motorbrand i IC3 togsæt den 10. oktober og 22. oktober 2009 Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) i henhold til Lov om Jernbane, jf. bekendtgørelse nr. 567 af 9. juni 2008 af lov om jernbane, med senere ændringer. Efter gennemførelse af de indledende undersøgelser og evaluering af de tilgængelige data vedrørende nedenstående jernbanehændelse er Havarikommissionen nået til den konklusion, at yderligere undersøgelser ikke vil lede til flere rekommandationer af forebyggelsesmæssig karakter, eller vil afdække forhold af væsentlig betydning for jernbanesikkerheden. 1 Resumé Den 10. oktober 2009 kl. 00:25 fik lokomotivfører af tog 769 en brandalarm om brand fra undervognen i IC3 togsæt MF Alarmen modtog lokomotivføreren umiddelbart efter passage af Hjerm. Lokomotivføreren valgte at forsætte kørslen ind til Struer station, hvortil brandvæsenet var tilkaldt. Den 22. oktober 2009 kl. 10:45 fik lokomotivføreren af tog 1212 en brandalarm fra undervognen i IC3 togsæt MF Alarmen blev modtaget før Viby station. Lokomotivføreren valgte, at gå ned i den pågældende del af toget, hvor han konstaterede lugt af røg i 1. kl. afdelingen. Han udkoblede dieselmotorerne og kontaktede FC Roskilde, som tilkaldte brandvæsenet til Viby station.

2 2/10 Havarikommissionen konkluderer at de to hændelser har samme årsag, nemlig at et af spændebåndene på krumtapshuset udluftningsrør har kunnet beskadige en brændstofslange således at denne har kunnet sprøjte dieselolie ud på varme motordele. (Se hele konklusionen i afsnit 4). Den 6. november 2009 opstod der en lignende motorbrand i tog L 45 ved Skørping. Togsættet MF 5006 var efterset i overensstemmelse med den fastlagte handlingsplan. Undersøgelserne af denne brand er ikke medtaget i redegørelsen Fakta og undersøgelser Hændelsesforløbet Lørdag den 10. oktober 2009 kl Lokomotivføreren, som fremførte IC-tog 769, modtog i førerrummet på MF 5244 en alarm om brand i MF 5044, togets bageste del; alarmen var udløst af røgdetekteringen på undervognen. Togets logningssystem kunne efterfølgende bekræfte dette. Toget havde passeret Hjerm station ca. 6 km syd for Struer station, da brandalarmen blev udløst. Idet lokomotivføreren modtog brandalarmen kontaktede han togføreren over togets interne radioanlæg. Togføreren kontrollerede visuelt den del af togsættet, hvorfra brandalarmen var kommet. Han konstaterede en del røg som steg op fra en lem i gulvet i cateringafsnittet på MF Lokomotivføreren blev orienteret om røgen i MF Han vurderede ud fra denne melding, at toget kunne forsætte ind på Struer station. Brandvæsenet var tilkaldt til Struer station, men var ikke nået frem da toget standsede på stationen. Lokomotivføreren og en tililende kollega forsøgte at bekæmpe branden med togets brandslukningsudstyr, indtil brandvæsenet nåede frem. Branden blev slukket af brandvæsenet umiddelbart herefter. De involverede lokomotivførere blev umiddelbart efter hændelsen interviewet telefonisk af Havarikommissionen. Togsæt MF 5044 blev transporteret til Århus med henblik på gennemførelse af Havarikommissionens tekniske undersøgelser. Torsdag den 22. oktober 2009 kl. 10:45 Lokomotivføreren, som fremførte tog 1212, modtog i førerrummet på MF 5288 en alarm om brand i MF 5088, togets bageste del; alarmen var udløst af røgdetekteringen på undervognen. Togets logningssystem kunne efterfølgende bekræfte dette. Tog 1212 blev bragt til standsning ca. 200 meter syd for Viby station. Togføreren kontaktede lokomotivføreren på det tidspunkt, hvor lokomotivføreren modtog brandalarmen. Togføreren meddelte, at der var

3 3/10 meget røg i passagerafdelingen. Lokomotivføreren gik herefter ned i MF 5088, hvor han kunne se og lugte røg røg/brand i vognen. Lokomotivføreren udkoblede A-B motorerne og midtstillede gearet på togsæt MF Han kontaktede herefter FC Roskilde som tilkaldte brandvæsenet til Viby station. Toget genoptog kørslen og kørte ind til perron på Viby station og passagererne (ca. 40) blev evakueret. Brandvæsenet ankom til Viby station ca. kl. 10:55 og foretog et brandeftersyn og termisk måling i motorrummet af toget, hvor temperaturen på det tidspunkt blev målt til ca. 45 C. Lokomotivføreren blev senere interviewet om hændelsen. Togsæt MF 5088 blev transporteret til Roskilde station spor 7 for nærmere teknisk undersøgelse af Havarikommissionen. Fredag den 6. november kl 17:07 Lokomotivføreren tog 45 fik melding om brand i en af togets motorer (togsæt MF 5006). Toget blev bragt til standsning på Skørping station og evakueret mens togets personale slukkede branden. De foreløbige undersøgelser viser at branden var opstået på samme måde som de to brande, der behandles i denne redegørelse. 2.2 Tilskadekomne personer Ingen personer kom til skade i forbindelse med disse to hændelser. 2.3 Skader på togsæt Der er blevet konstateret brandskader på begge IC3 togsæt: MF 5044 B-motorens brændstofslanger og el-systemet til motorstyringen samt i cateringafsnittet ved afdækningen ned til motoren. MF 5088 A-motorens brændstofslanger og el-systemet til motorstyringen samt på afdækningen af motoren op til passagerafdelingen ved 1. kl. 2.4 Tekniske undersøgelser Havarikommissionen har i begge tilfælde foretaget tekniske undersøgelser af togsættene MF 5044 MF Undersøgelserne blev koncentreret omkring undervogne, dieselmotorer, elog dieseloliesystemer.

4 4/10 Samtidig blev togenes logningssystemer, røgdetekterings-, TogComputer- (TC-log) og havarilog udlæst. Udlæsningerne fra røg/brand-detekteringsloggen og togets TC log viste, at begge togsæts sikkerhedssystemer havde stoppet de fejlramte dieselmotorer. De tekniske undersøgelser viste i begge tilfælde brandskader på MF 5044 B- motor og MF 5088 A-motor og ligeledes på begge motorers el- og dieseloliesystemer på øverste del af motoren. (se foto 1). Der var spor efter dieselolieudslip af samme karakter på siden af motoren på begge togsæts motorer. (se foto 2) Der blev ikke fundet fejl på togsæt MF s øvrige motormoduler. Foto 1: Dieselmotor set oppefra (MF 5044) Foto 2: Dieselmotor set oppefra tættere på (MF 5088) Ved den tekniske gennemgang af motorerne blev det afdækket, at brændstofslangen (af gummi) som var trukket og placeret i venstre side af motorens øverste del, fra trevejs union (foto 3) og til magnetventilen i forenden af motoren, var brændt væk et eller flere steder.

5 5/10 Brændstofslangen forsynes med dieselolie med et tryk på ca. 5 bar, dette tryk leveres af en fortrykspumpe når dieselmotoren startes og kører (foto 4). Foto 3: Brændstofslange tilslutning bagenden af motor Foto 4: Brændstofslange uden brandskade Ledningsnettet (24 volt) til dieselmotorstyringen var ligeledes beskadiget af branden. Isoleringen på ledningerne manglede. (se foto 5)

6 6/10 Foto 5: Det beskadigede ledningsnet på oversiden af dieselmotorerne En nærmere undersøgelse af området i bagenden af motoren afdækkede, at der her havde været så varmt, at rør og slanger var smeltet eller udbrændt. Der var i samme område spor af dieselolie, som var løbet ned ad motoren. (se foto 6-7) Foto 6: Udstødningsmanifold ved turbolader

7 7/10 Foto 7: Spor af lækage af dieselolie på motorblok Undersøgelse af brændstofsystemet og brændstofslangerne i dette område viste, at der var slidt et hul i brændstofslangen i det markerede område. (foto 8-9) Foto 8: Spændebånd fra krumtapshus og rørføringsholder Foto 9: Slidhul i brændstofslange

8 8/10 Foto 10: Normal tilstand omkring brændstofslanger, rørføringer - holder. 2.5 Supplerende oplysninger DSB har i perioden fra år 2007 og frem til slutningen af år 2008 gennemført en udskiftning af alle dieselmotorerne på IC3 togsæt. Projektets godkendelse, udførelse og prøvedrift er løbende blevet godkendt af Trafikstyrelsen. Projektet omfattede primært en udskiftning af dieselmotorer som DSB har modtaget som en samlet unit. Det skal forstås på den måde, at en unit er en samlet motorpakke, der er færdigmonteret i en ramme, hvor de nødvendige slanger, kabler, gear osv. også er monteret. Ved monteringen i togsættet skulle i store træk blot udføres nogle tilslutninger til togsættets vognkasse. I prøvedriften og perioden frem til disse hændelser er Havarikommissionen ikke bekendt med, at der på den nye type motor i IC3 togsæt har været andre lignende hændelser Analyse Gennemgang af hændelsesforløbet Tog IC 769 (MF 5044) og tog 1212 (MF 5088) har været betjent fra modsatte ende af, hvor brand/røgudviklingen opstod. Togførerne har i begge tilfælde samtidig med, at brandalarmen blev modtaget hos lokomotivføreren, kontaktet lokomotivføreren med melding om røg/brand i området. Togførerne har kunnet evakuere passagerne væk fra røgområdet i toget. Ved begge hændelser har lokomotivførerne modtaget en brandalarm om brand i undervogn, hvilket indikerer at røgdetekteringsanlægget ved denne type motorbrande, reagerer og fungerer som forventet.

9 9/10 Røg/brand detekteringsloggen har ved udlæsningen vist at i begge tilfælde blev dieselmotorerne stoppet og i begge tilfælde vurderes det at havde forhindret branden i at udvikle sig, idet tilførslen af dieselolie samtidig stoppede. Det er konstateret at brandskadernes omfang ikke har været helt ens, hvilket må tillægges kørselsmønsteret og vurderingen af, hvor hurtigt man kunne komme ind til en station og få hurtig assistance. IC 769 MF 5044 havde lidt større brandskader end MF 5088 men befandt sig også ca. 6 km fra Struer station da branden opstod og fortsætte uden at standse, for at opnå hurtig assistance og evakuering af passagerne. Tog 1212 MF 5088 standsede ca. 200 m fra Viby station og kunne relativt hurtig komme ind til stationen og få assistance og evakuere passagerne. I begge tilfælde blev der konstateret skader på slanger i brændstofsystemet og det er ved nærmere undersøgelser af dette afdækket, at rørføringsholderen til krumtapshusudluftningen ikke har været fastspændt og derfor ikke siddet korrekt monteret. Dette har medført at et af spændebåndene på krumtapshusets udluftningsrør har kunnet påføre skader på en brændstofslange (se foto 8-9) som derefter har kunnet sprøjte dieselolie ud på varme motordele (turbolader og udstødningsmanifold) og det har startet brandene. Det anses derfor, at dette område var arnestedet, og branden sandsynligvis er opstået på grund af lækage fra brændstofslangen, hvorved dieselolien er sprøjtet ud og blevet antændt på den varme udstødningsmanifold, der er placeret lidt længere nede af motorsiden. (se foto 6-7). 4 Konklusion Det må konkluderes at de to nævnte hændelser har så stor lighed med hinanden på flere punkter, at det derfor kan betragtes som værende ens hændelser med samme årsag. Det må konkluderes at bespændingen af rørføringsholderen til krumtapshusrøret er årsagen til hændelsen og er dermed direkte årsagen til brandene. Det vurderes at røg/brand detekteringsanlægget har fungeret ved bl.a. at stoppe de fejlramte dieselmotorer og dermed forhindret brandene i at udvikle sig yderligere. 5 Sikkerhedsmæssige rekommandationer Det anbefales at DSB sammen med leverandøren af remotoriseringsprogrammet foretager en vurdering af om samtlige slangers og kablers føringer er i orden.

10 10/10 6 Iværksatte tiltag Med henblik på øjeblikkelig imødegåelse af problemet har DSB umiddelbart efter hændelsen den 22. oktober 2009 udarbejdet en 2 punkts handlingsplan som efterfølgende er godkendt af Trafikstyrelsen, se bilag. Havarikommissionen er blevet orienteret om denne handlingsplan. Den 6. november 2009 opstod brand af samme type i togsæt MF 5006 ved Skørping. Togsættet var efter de foreliggende oplysninger efterset i overensstemmelse med handlingsplanen. DSB har oplyst, at der fra den 9. november 2009 er blevet iværksat en mere omfattende inspektion af IC3- togsættene.

11 11/10 BILAG 1 Handlingsplan Som konsekvens af hændelserne med brand/røgudvikling i MF 5044 og MF5088, fremsendes hermed handlingsplan for DSB Togvedligeholdelses indsats for at opsætte øjeblikkelige barrierer imod gentagelse af hændelserne. Nr Aktivitet. 1 Øjeblikkelig igangsættelse af inspektion af alle motormoduler således: Inspektion for korrekt fastgørelse samt kontrol af at det tværgående udluftningsrør fra krumtaphuset ikke har beskadiget det underliggende tilgangsrør for brændolie til motoren. 1. Hvis der er fejl i rørføring eller fiksering, med risiko for kontakt mellem de to rør, vil motoren blive lagt i 'Stop' Efterfølgende vil motorerne blive inspiceret ved 25 Mm. indtil den endelige løsning er implementeret Bombardier har været tilstede i værkstedet hele dagen, og deres ing. Anders Færch Hansen har set, undersøgt og foto dokumenteret problemerne. Disse informationer vil nu blive afhandlet med motorleverandøren Deutz AG, som efterfølgende skal fremkomme med forslag til en sikkerhedsmæssig forbedret konstruktion på fiksering af rørene. Termin Aktiviteten kan være afsluttet tirsdag morgen uge 44 Ikke pt. kendt - men hurtigst muligt!

Redegørelse. Brand i IC tog 821 HCLJ 619-2012-81 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 15.09.2012 Tidspunkt: 07:05

Redegørelse. Brand i IC tog 821 HCLJ 619-2012-81 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 15.09.2012 Tidspunkt: 07:05 20.03.2013 Side 1 af 10 Redegørelse Brand i IC tog 821 HCLJ 619-2012-81 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 15.09.2012 Tidspunkt: 07:05 Sted: Ringsted Infrastrukturforvalter: Banedanmark Jernbanevirksomhed:

Læs mere

Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57

Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57 14.03.2013 Side 1 af 8 Redegørelse Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57 Sted: Borup station Infrastrukturforvalter: Banedanmark Jernbanevirksomhed:

Læs mere

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS 14. december 2007 Journal nr.: 611-000094 Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording 25.07.2006 Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen

Læs mere

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev 29.09.2017 Side 1 af 5 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev HCLJ611-2017-265 Ulykke Kollision Togkørsel Dato: 18.08.2017 Tidspunkt: 14:53 Sted: Tinglev - Kliplev Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Redegørelse. Brand i IC-tog 829 på Odense station. Side 1 af 12

Redegørelse. Brand i IC-tog 829 på Odense station. Side 1 af 12 07.09.2017 Side 1 af 12 Redegørelse Brand i IC-tog 829 på Odense station HCLJ611-2016-249 Alvorlig ulykke Brand Togkørsel Dato: 20.10.2016 Tidspunkt: 09:03 Sted: Odense station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Redning jernbane. Print selv version

Redning jernbane. Print selv version Redning jernbane Print selv version Arbejdsjording: Er der skader på køreledninger eller brand i eller omkring toget skal kørestrømmen afbrydes og ledningerne arbejdsjordes. Brug af vand til slukning nærmere

Læs mere

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 04-610/3 13. april 2005 Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 233 Offentligt Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Orientering til TRU vedr. IC4-situationen

Læs mere

erg sta mellem Redegørelse Side 1 af 9 Ulykke Esbjerg station Banedanmark Omkomne Togkørsel 10:25 ation DSB Lettere kvæstede

erg sta mellem Redegørelse Side 1 af 9 Ulykke Esbjerg station Banedanmark Omkomne Togkørsel 10:25 ation DSB Lettere kvæstede 11.06.2014 Side 1 af 9 Kollision m HCLJ611-2013-204 Dato: Sted: Infrastrukturforvalter: Personskade: Passagerer: Personale: Personer i overkørsel: Andre: mellem Ulykke 09.12.2013 Esbjerg station Banedanmark

Læs mere

Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ)

Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) 09.02.2012 Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) 09.02.2012 Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) Havarikommissionen skal gennem uvildige undersøgelser fremsætte rekommandationer

Læs mere

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120.

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 06-610/28 9. august 2006 Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta 1.2.1

Læs mere

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen 19.04.2013 Side 1 af 7 Redegørelse Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen HCLJ619-2011-33 Ulykke Overkørsel Togkørsel Dato: 03.12.2010 Tidspunkt: 07:42 Sted: Højby station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog 02.11.2012 Side 1 af 9 Redegørelse Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog HCLJ611-2012-93 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 27.08.2012 Tidspunkt: 09:02 Sted: Gadstrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler banedanmark Trafikale regler 22.01.2018 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr. 05.02.2018 ATC-instruks De første køretøjer med indbygget mobilt ETCS-anlæg og DK-STM er nu

Læs mere

02.09.2015. Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted)

02.09.2015. Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted) 02.09.2015 Redegørelse Personbil ramt af tog i overkørsel 265 Thybanen (ved Thisted) 03.09.2014 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation,

Læs mere

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Marts 2017

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Marts 2017 Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Marts 2017 1. Nuværende indsættelsesplan (december 2016) DSB planlagde i marts med en driftspulje på 45 IC4 togsæt, heraf 38 togsæt til indsættelse

Læs mere

Redegørelse. Middelfart station, passager fik sin fod fastklemt i togets klaptrin

Redegørelse. Middelfart station, passager fik sin fod fastklemt i togets klaptrin 29.09.2016 Redegørelse Middelfart station, passager fik sin fod fastklemt i togets klaptrin Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane er en uafhængig statslig organisation, der har til formål

Læs mere

Sagsbehandler: LGA. Undersøgelse af afsporing ved Forlev den toglængde 530 meter, maksimal hastighed 100 km/t, bremseprocent 83 %,

Sagsbehandler: LGA. Undersøgelse af afsporing ved Forlev den toglængde 530 meter, maksimal hastighed 100 km/t, bremseprocent 83 %, Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: LGA Journal nr.: 610-000017 07.11.2006 Undersøgelse af afsporing ved Forlev den 22-02-2005 Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for Civil Luftfart

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Redegørelse. Mandag den 4. april 2005 afgik metrotog fra station med åben dør. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Redegørelse. Mandag den 4. april 2005 afgik metrotog fra station med åben dør. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 05-611/47 19. oktober 2005 Mandag den 4. april 2005 afgik metrotog fra station med åben dør Undersøgelsen er udført af Havarikommissionen

Læs mere

Den 27. september 2017 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod

Den 27. september 2017 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod Den 27. september 2017 blev i sag nr. 90916: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mod Topdanmark Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har

Læs mere

REDEGØRELSE Alvorlig hændelse med ROBINSON R44 OY-HMK

REDEGØRELSE Alvorlig hændelse med ROBINSON R44 OY-HMK REDEGØRELSE Alvorlig hændelse 29-09-2013 med ROBINSON R44 OY-HMK Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 9 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Læs mere

Danske togulykker. Toglyde.dk Danske togulykker Side 1. PDF-fil - opdateret: 10. juli 2010. Ver. 2.5

Danske togulykker. Toglyde.dk Danske togulykker Side 1. PDF-fil - opdateret: 10. juli 2010. Ver. 2.5 Danske togulykker PDF-fil - opdateret: 10. juli 2010 Ver. 2.5 Toglyde.dk Danske togulykker Side 1 Denne PDF-fil indeholder informationer om udvalgte togulykker i Danmark. Et såkaldt driftsuheld kategoriseres

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Fra: Verner Jensen [mailto:dans@webspeed.dk] Sendt: 8. august 2006 11:19 Sendt til: Læst Samtale: Elendig kommunikation fra en stor statsvirksomhed Emne:

Læs mere

Balletskolen Odense OMSORGSPLAN

Balletskolen Odense OMSORGSPLAN Balletskolen Odense OMSORGSPLAN Kære forældre Jeres børn tilbringer størstedelen af deres vågne tid på Det Kongelige Teaters Balletskole. Derfor har alle vi medarbejdere, som nogle af børnenes nære, udover

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt Sikkerhedsmæssige og tekniske aspekter ved enmandsbetjening på Kystbanen I forbindelse med kritikken af den forestående indførelse af enmandsbetjening

Læs mere

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø Brug af dampgenerator Når alt er installeret og opsat, er man kommet der til hvor man skal til at betjene dampgeneratoren. 1) Start: Start generatoren med ON/OFF knappen på siden af generatoren. 2) Alternativ

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 152 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 152 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 152 Offentligt Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K Status på ME-lokomotiver DSB indstillede

Læs mere

REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA

REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA REDEGØRELSE HCLJ510-2011-22 Havari Luftfartøj: Piper PA-34 Seneca I Registrering: OY-FRA Motorer: 2 Lycoming Flyvning: Privatflyvning, VFR LIO/IO-360-C1E6 Besætning: 1 ingen tilskadekomst Passagerer: Ingen

Læs mere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere Manual Frithiof Sopra 150 Sopra 250 Centralstøvsugere Må ikke anvendes til fi nstøv. Kun til husholdningsstøv. (Garantien bortfalder ved misbrug) Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt Månedlig Driftsstatusrapport IC4/IC2 Rapporteringsperiode: Marts 2016 Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 F

Læs mere

C. Begravelse - Skolens ( klassens ) deltagelse aftales med de pårørende. Præsten inviteres evt. op i klassen inden.

C. Begravelse - Skolens ( klassens ) deltagelse aftales med de pårørende. Præsten inviteres evt. op i klassen inden. OMSORGSPLAN Omsorgsplan for Det Kongelige Teaters Balletskole Odense Ved elev eller medarbejders dødsfald ( som ikke er en følge af en ulykke ) A: Orientering 1. Ledelsen orienteres Dagbog startes med

Læs mere

Tog og lastbil kollideret i Pederstrup den 27. februar 2006

Tog og lastbil kollideret i Pederstrup den 27. februar 2006 Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 610-000032 22. januar 2007 Tog og lastbil kollideret i Pederstrup den 27. februar 2006 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta Undersøgelserne

Læs mere

Redegørelse. Brand- / røgudvikling i IC3 togsæt fra den 8. juli 2009 og frem til 31. december HCLJ Hændelse Andet Togkørsel

Redegørelse. Brand- / røgudvikling i IC3 togsæt fra den 8. juli 2009 og frem til 31. december HCLJ Hændelse Andet Togkørsel 19.12.2014 Side 1 af 16 Redegørelse Brand- / røgudvikling i IC3 togsæt fra den 8. juli 2009 og frem til 31. december 2013 HCLJ619-2011-12 Hændelse Andet Togkørsel Dato: 08.07.2009 til 31.12.2013 Tidspunkt:

Læs mere

IC4 den tekniske udfordring. Den Danske Banekonference 09. Maj 2012

IC4 den tekniske udfordring. Den Danske Banekonference 09. Maj 2012 IC4 den tekniske udfordring Torben Kronstam Torben Kronstam Den Danske Banekonference 09. Maj 2012 Disposition 1 2 DSB s rolle efter forlig med AnsaldoBreda i 2009 Er IC4 en god idé?- Ja, siger Atkins

Læs mere

Notat. Koncernsekretariatet. Transport- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. IC4-afrapportering 2.

Notat. Koncernsekretariatet. Transport- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. IC4-afrapportering 2. Notat Transport- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K IC4-afrapportering 2. kvartal 2019 Det er mellem DSB og Transport- og Boligministeriet aftalt, at DSB afgiver en rapport

Læs mere

Indhold: Faktuelle oplysninger Side 1 Undersøgelse Side 1 Havarikommissionens vurdering. Side 6

Indhold: Faktuelle oplysninger Side 1 Undersøgelse Side 1 Havarikommissionens vurdering. Side 6 REDEGØRELSE HCLJ530-000109 Hændelse Luftfartøj: Discus CS Registrering: OY-XSU Motor: Ingen Flyvning: Privatflyvning, VFR Besætning: 1 ingen tilskadekomst Passagerer: Ingen Sted: Svæveflyvecenter Arnborg

Læs mere

Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 115 Stokholmvej ved Vinderup

Redegørelse. Personbil ramt af tog i overkørsel 115 Stokholmvej ved Vinderup 10.07.2014 Side 1 af 17 Redegørelse Personbil ramt af tog i overkørsel 115 Stokholmvej ved Vinderup HCLJ619-106 Alvorlig ulykke Overkørsel Togkørsel Dato: 05.05.2013 Tidspunkt: 09:26 Sted: Overkørsel 115

Læs mere

Undersøgelse. Metrotog afgået fra Nørreport med åbenstående dør. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Undersøgelse. Metrotog afgået fra Nørreport med åbenstående dør. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Undersøgelse Journal nr.: 04-611/10 9. marts 2005 Metrotog afgået fra Nørreport med åbenstående dør 1 Hændelse 1.1 Hændelse 2 Fakta Undersøgelserne er

Læs mere

Notat. Koncernsekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. IC4-afrapportering 1.

Notat. Koncernsekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. IC4-afrapportering 1. Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K IC4-afrapportering 1. kvartal 2019 Det er mellem DSB og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet aftalt, at DSB

Læs mere

Danfoss Micro Booster unit ENS projekt Geding

Danfoss Micro Booster unit ENS projekt Geding Danfoss Micro Booster unit ENS projekt Geding Indhold Micro Booster unitten... 3 Opstart af unit... 4 Udluftning af unit... 5 Justering af brugsvandstemperatur... 6 Åbne/lukke varmekreds til sommer- og

Læs mere

Region Midtjylland. Befordring af kørestolsbruger på Odderbanen. Bilag. til Regionsrådets møde den 7. februar Punkt nr. 18

Region Midtjylland. Befordring af kørestolsbruger på Odderbanen. Bilag. til Regionsrådets møde den 7. februar Punkt nr. 18 Region Midtjylland Befordring af kørestolsbruger på Odderbanen Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 18 Århus Amt Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Vedrørende transport af handicappet Vi

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE BALTIC PIPE

SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE BALTIC PIPE SPØRGSMÅL OG SVAR VEDRØRENDE BALTIC PIPE Charlotte Roest har onsdag den 17. januar 2018 stillet en række spørgsmål om Baltic Pipe-projektet. Charlotte Roests spørgsmål fremgår af nedenstående i kursiv

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

FR 60 PE KÆDETRANSPORTØR

FR 60 PE KÆDETRANSPORTØR Side 1 af 20 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Overensstemmelseserklæring 2. Sikkerhed 3. Montage 4. Brugsvejledning 5. Garanti 6. Reservedelstegninger Side 2 af 20 1. Overensstemmelseserklæring FREMA EU-overensstemmelseserklæring

Læs mere

Særkøreplan 1. maj - 13. maj og 18. maj - 19. juni 2015

Særkøreplan 1. maj - 13. maj og 18. maj - 19. juni 2015 Særkøreplan 1. maj - 13. maj og 18. maj - 19. juni 2015 Tegnforklaring Hvor intet er anført under køredage, kører toget alle dage. 1 Mandag 1 2 Tirsdag 1 3 Onsdag 1 4 Torsdag 1 5 Fredag 1 6 Lørdag 1 7

Læs mere

Rapport. Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig

Rapport. Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig 17.06.2019 Rapport Bil ramt tog i overkørsel 163 ved Sig 19. juni 2018 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation, der har til formål

Læs mere

Redegørelse IC-tog afsporet under indrangering på Horsens station

Redegørelse IC-tog afsporet under indrangering på Horsens station 24.09.2015 Redegørelse IC-tog afsporet under indrangering på Horsens station 04.10.2014 619-2014-19 IC tog afsporet i Horsens (4.10.2014) Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen)

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i April 2015

Brandvæsenets udrykninger i April 2015 Brandvæsenets udrykninger i April 015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst Småredskaber 7 1 HT-rør 1 1 strålerør 1-3 strålerør 1 Over 3 strålerør 0 Blind 18 Falsk 0 Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Maj 2017

Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Maj 2017 Månedlig Driftsstatusrapport IC4 Rapporteringsperiode: Maj 2017 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K 29. juni 2017 1. Nuværende indsættelsesplan DSB planlagde

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

Redegørelse om sikkerhedsmæssige forhold vedrørende Københavns Metro

Redegørelse om sikkerhedsmæssige forhold vedrørende Københavns Metro Redegørelse om sikkerhedsmæssige forhold vedrørende Københavns Metro Resumé Ekstra Bladet bragte i uge 31/2006 en række artikler om sikkerhedsmæssige forhold i Københavns Metro. Udgangspunktet for disse

Læs mere

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad SIN-L Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 1 19 20 31 32 45 46 50 51 53 54 61 62 63 64 65 67 68 69 71 72 75 76 77 78 81 82 83 86 87 89 90 98 99 100 101 102 105 106

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014 Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 1 Småredskaber 5 1 HT-rør 9 1 strålerør 0 2-3 strålerør 2 Over 3 strålerør 0 Blind 31 Falsk 1 Mindre uheld m farlige

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 3. maj 2018 2018-6509 Bilag 1 DSB s køreplanforslag for fjern- og regionaltogtrafikken i 2019 I dette bilag

Læs mere

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE DU 85446 W DK - Monterings- og brugsanvisning Følg brugsanvisningen nøje. Producenten påtager sit intet ansvar for fejl, skader eller brand, som skyldes manglende

Læs mere

BRANDSIKKERT HJEM. Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning. Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed. en inspirationsdag med fokus på udsatte personer

BRANDSIKKERT HJEM. Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning. Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed. en inspirationsdag med fokus på udsatte personer Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed Hvilke faktorer er vigtige at belyse, når der installeres røgalarmer? Høj driftsikkerhed Lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 27/2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 01.11.2018 Gyldig fra: 02.12.2018 Gyldig til: 17.01.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Generelt 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Redegørelse om signalforbikørsler

Redegørelse om signalforbikørsler Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 11 Offentligt 16.08.11 Redegørelse om signalforbikørsler 1. Indledning og sammenfatning På baggrund af en række artikler i Berlingske Tidende d. 29. juli 2011

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 86 - Spærring af spor AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I HUSK! Et spor er ikke spærret før, der er udvekslet en klar og tydelig melding om dette mellem SR arbejdsleder

Læs mere

Falck Aalbæk. Udrykninger i 2004. I perioden 01.12.03 10.12.04 har Falck Aalbæk haft 23 udrykninger.

Falck Aalbæk. Udrykninger i 2004. I perioden 01.12.03 10.12.04 har Falck Aalbæk haft 23 udrykninger. Falck Aalbæk Udrykninger i 2004 I perioden 01.12.03 10.12.04 har Falck Aalbæk haft 23 udrykninger. December 2003: Tirsdag den 16.12.03 Alarmen lød kl. 14.14 Melding: Aba alarm, Jerupvej 140, Hoveddepot

Læs mere

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl. 08.00 den 05-05-2016 til kl. 08.00 den 06-05-2016 Tidspunkt Adresse Melding Beskrivelse 08:52 Ringduestien Eftersyn Ild i skraldespand, slukket af beboer før beredskabets

Læs mere

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 31. maj 2014 Rapportperiode: Maj 2014

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 31. maj 2014 Rapportperiode: Maj 2014 . Overordnet status Drift IC4 kørte i maj med en rettidighed på 4,8 % og en pålidelighed på,4 %. Rettidigheden er dermed forbedret i forhold til april måned, pålideligheden er faldet. Antallet af IC4 togsæt

Læs mere

FIRET ENERGY BANDBESKYTTELSE TIL PRIVAT OG ERHVERVSMÆSSIG BRUG

FIRET ENERGY BANDBESKYTTELSE TIL PRIVAT OG ERHVERVSMÆSSIG BRUG FIRET ENERGY BANDBESKYTTELSE TIL PRIVAT OG ERHVERVSMÆSSIG BRUG NU KAN BRANDSKADER UNDGÅS TAKKET VÆRE FIRET ENERGY Med Firet Energy er pludseligt opståede ildebrande hurtigt under kontrol. Firet Energy

Læs mere

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem SKJERN > STRUER Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 10.12.2017-08.12.2018. TEGNFORKLARING Afgangstid

Læs mere

Manual for Standpladsklarering

Manual for Standpladsklarering Manual for Standpladsklarering Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Standpladsklarering generelt..side 3 2. Standpladsklarererens ansvar Side 4 3. Standpladskategorier...Side 5 4. Udførelse af standpladsklarering...side

Læs mere

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet :

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet : Skønsmandens erklæring 8043 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Dæk mod krybekælder er ikke udført korrekt. Dampspærre er placeret på undersiden af isolering (den kolde side). Følgeskader i form af lugtgener

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

Sæt med ledningsnet til e-knivcylindre 2011 Greensmaster eller 3420-TriFlex -traktionsenhed

Sæt med ledningsnet til e-knivcylindre 2011 Greensmaster eller 3420-TriFlex -traktionsenhed Form No. 3396-467 Rev A Sæt med ledningsnet til e-knivcylindre 2011 Greensmaster 3320- eller 3420-TriFlex -traktionsenhed Modelnr. 132-6967 Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold

Læs mere

Beredskabsplan for Outrup Skole

Beredskabsplan for Outrup Skole Beredskabsplan for Outrup Skole Formål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for børn,

Læs mere

Bilag 1: Påbud om at sikre at arbejdet med montage af industriovne i Hal 1 udføres sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt

Bilag 1: Påbud om at sikre at arbejdet med montage af industriovne i Hal 1 udføres sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt Bilag 1: Påbud om at sikre at arbejdet med montage af industriovne i Hal 1 udføres sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt Virksomhed xxx Beskrivelse af de faktiske forhold Arbejdstilsynet, ved tilsynsførende

Læs mere

Havariet indtraf i dagslys og under visuelle meteorologiske vejrforhold (VMC).

Havariet indtraf i dagslys og under visuelle meteorologiske vejrforhold (VMC). REDEGØRELSE HCLJ510-000331 Havari Luftfartøj: Cessna 182M, Skylane Registrering: OY-DZJ Motor(er): 1- Continental IO-550-1RF Flyvning: Privatflyvning, VFR Besætning: 1- ingen tilskadekomst Passagerer:

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 29/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 08.11.2017 Gyldig fra: 08.11.2017 Gyldig til: 30.09.2018 SSB 28/2017 ophæves TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og

Læs mere

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl. 08.00 den 09-06-2016 til kl. 08.00 den 10-06-2016 Tidspunkt Adresse Melding Beskrivelse 09:20 Sollentuna Alle Brand alarm Blind alarm, rengøring ramt detektor. 10:15 Thorsgade

Læs mere

REDEGØRELSE Havari med Gyrokopter ELA 07S Cougar OY-1027

REDEGØRELSE Havari med Gyrokopter ELA 07S Cougar OY-1027 REDEGØRELSE Havari 17-07-2014 med Gyrokopter ELA 07S Cougar OY-1027 Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 5 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Læs mere

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 31. august 2014 Rapportperiode: August 2014

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 31. august 2014 Rapportperiode: August 2014 1. Overordnet status Drift IC4 kørte i august med en rettidighed på 94,5% og en pålidelighed på 91,5%, hvilket er en forbedring i forhold til juli måned og viser en stabilisering af IC4 leverancen. Antallet

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Redegørelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Direkte 7226 7075 Fax 3338 1439 lfu@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vurdering

Læs mere

Vejledning for håndtering af acetylen- og trykflasker i brandsituationer

Vejledning for håndtering af acetylen- og trykflasker i brandsituationer Vejledning for håndtering af acetylen- og trykflasker i brandsituationer Producenter af Komprimerede Gasser Alle tekniske publikationer fra PCG eller under PCG s navn, inklusive kutymeregler, sikkerhedsprocedurer

Læs mere

Rapport. Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station

Rapport. Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station 25.10.2017 Rapport Tog afsporet under udkørsel fra Lundby station 26.10.2016 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation, der har

Læs mere

DK Installationsvejledning. devireg 120

DK Installationsvejledning. devireg 120 DK Installationsvejledning devireg 120 Ž Anvendelsesområder: devireg 120 benyttes til regulering af gulvvarmeanlæg. Funktion: Termostaten er forsynet med en ledningsføler, således at det er muligt at kontrollere

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg. www.plejehjemmetfalkenberg.dk. Værd at vide i tilfælde af BRAND. på Plejehjemmet Falkenberg. Om medarbejdernes ansvar

Center for Sundhed og Omsorg. www.plejehjemmetfalkenberg.dk. Værd at vide i tilfælde af BRAND. på Plejehjemmet Falkenberg. Om medarbejdernes ansvar Center for Sundhed og Omsorg www.plejehjemmetfalkenberg.dk Værd at vide i tilfælde af BRAND på Plejehjemmet Falkenberg Om medarbejdernes ansvar Revideret maj 2015 Indhold Dit ansvar som medarbejder - HVER

Læs mere

Notat. Koncernsekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. IC4-afrapportering 4.

Notat. Koncernsekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. IC4-afrapportering 4. Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K IC4-afrapportering 4. kvartal Det er mellem DSB og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet aftalt, at DSB afgiver

Læs mere

Slamsugeruheldet. 2. december 2015 kl på Hestehaven i Odense

Slamsugeruheldet. 2. december 2015 kl på Hestehaven i Odense Slamsugeruheldet 2. december 2015 kl. 0950 på Hestehaven i Odense Afhentningsopgave: 2 stk. palletanke indeholdende UN1789, Saltsyre, 32%. En slamsuger rekvireres af Stena. Chaufføren på slamsugertanken

Læs mere

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Bruger- og monteringsvejledning... 3 Installation and user manual... 10 Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Les instructions et le manuel... 24 www.kronings.com - next generation caravan equipment

Læs mere

FR 100 PE KÆDETRANSPORTØR

FR 100 PE KÆDETRANSPORTØR Side 1 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Overensstemmelseserklæring. 2. Sikkerhed 3. Montage 4. Brugsvejledning 5. Garanti 6. Reservedelstegninger Side 2 af 8 1. Overensstemmelseserklæring FREMA EU-overensstemmelseserklæring

Læs mere

DK Installationsvejledning. devireg 230

DK Installationsvejledning. devireg 230 DK Installationsvejledning devireg 230 Ž devireg 230 er designet for indbygning i indmuringsdåser og underlag for LK FUGA-serien. Generelt: 1. Installationen skal udføres som en fast installation. Termostaten

Læs mere

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 30. april 2014 Rapportperiode: April 2014

Statusrapport IC4/2. 1. Overordnet status. Status pr. 30. april 2014 Rapportperiode: April 2014 1. Overordnet status Drift IC4 kørte i april med en rettidighed på 9,9 % og en pålidelighed på 9,8 %. Antallet af IC4 togsæt godkendt til passagerdrift er blevet forøget med 1 togsæt og ligger med udgangen

Læs mere

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT REDEGØRELSE Havari 21-7-2013 med OY-TFT Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig

Læs mere

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr. 06-484 Form No. 3366-3 Rev A Monteringsvejledning Sikkerhed Sikkerheds- og instruktionsmærkater Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses

Læs mere

Brugervejledning DB stokerfyr

Brugervejledning DB stokerfyr Brugervejledning DB stokerfyr Stokergården Rævehøjvej 1 6933 Kibæk Tlf. 97192017 / 40765626 MONTERING AF STOKER PÅ KEDEL Der er to ledninger som skal forbindes mellem kedel og stoker, pt 1000 vand og overkog.

Læs mere

Notat vedr. beredskab i forbindelse med uheld ved vindmøller

Notat vedr. beredskab i forbindelse med uheld ved vindmøller 12. juli 2012 Peggy Friis Notat vedr. beredskab i forbindelse med uheld ved vindmøller Indhold Indledning... 2 Forhold i forbindelse med uheld ved vindmøller... 3 Arbejdsulykke & akut sygdom... 3 Løbskkørsel/havari

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Udarbejdet af Miljø- og Sikkerhedsudvalget, Marselisborg

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog for togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Forord Alle vores kunder har en plan, når de stiger på toget. De skal på arbejde, på ferie, mødes

Læs mere

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TA/TE Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen... 2 Kontroller at alle delene er i kassen... 3 Brug af centralstøvsugeren...4

Læs mere

Alm. Brand. Forebyg og begræns brandskader

Alm. Brand. Forebyg og begræns brandskader Alm. Brand Forebyg og begræns brandskader Forebyg brandskader i din virksomhed Brandsikkerhed Indfør et fyraftenseftersyn for at sikre, at branddøre er lukket og sikringssystemer virker. Hold flugtveje

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR til røgsensor Side 1 Introduktion Røgsensoren fra LOCKON bruger en optisk røgdetektor til at registre, om der er røgpartikler i luften. Den afgiver en alarm, hvis antallet af

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser - Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato

Læs mere