Sociale tjenester. Middelfart også for dig under 60 år! Kontaktpersoner. Besøgsven, Demensaflaster Side 2. En hjælpende Hånd Side 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sociale tjenester. Middelfart også for dig under 60 år! Kontaktpersoner. Besøgsven, Demensaflaster Side 2. En hjælpende Hånd Side 3"

Transkript

1 Side 12 Kontaktpersoner Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at få en besøgsven, en aflaster, en hjælpende hånd, et tryghedsopkald, en bisidder, en vejleder eller It-vejledning. Alle der har brug for hjælp, er velkomne til at ringe eller skrive til Ældre Sagen i Middelfart. Koordinator socialt arbejde og distriktskontakt Jette Skou Kristensen tlf jettekr8@gmail.com Besøgsvenner Jette Skou Kristensen tlf jettekr8@gmail.com Tryghedsopkald / Vågetjenesten Bente Jørgensen tlf bente.joergen@stofanet.dk Bisidder / Seniorvejledning Bent Larsen tlf bent4711@gmail.com Gå-med-venner / En hjælpende Hånd Inger-Marie Sørensen ims7913@gmail.com Tove Rousing tovemalta@mail.dk Kontortid: tirsdag, onsdag og torsdag kl. 8 9 Cykelhold og gåture Tove Rousing tovemalta@mail.dk Middelfart også for dig under 60 år! Sociale tjenester Besøgsven, Demensaflaster Side 2 En hjælpende Hånd Side 3 Tryghedsopkald Side 4 Bisidder/Seniorvejleder Side 4 Gå-med-ven, Advokatbistand Side 6 Vågevagt Side 6 It og teknologi Side 7 Motion Side 8 It og Teknologi Lone Ebbesen tlf ebbesen@stofanet.dk Formand Helge Petersen tlf helge@bhpetersen.dk Foto: Lars Kamp Hansen fm.middelfart.445@aeldresagen.dk April 2017

2 Side 2 Besøgsven Det er hyggeligt at have en at tale med. Det er også hyggeligt at kunne dele eftermiddagskaffen med en anden. Og så er det rart at være to, når man går tur. Få dig en besøgsven, som du kan dele dine stunder med. En besøgsven kan være netop det lyspunkt, der åbner din verden og som har overskud til at lytte og tale med dig. En besøgsven er en, du kan regne med en til to timer om ugen. Du og din besøgsven finder selv ud af, hvordan I bruger jeres tid sammen, og hvornår og hvor tit I skal ses. Det vigtigste er, at I skal hygge jer sammen. En besøgsven er frivillig og ulønnet i Ældre Sagen. Besøgsvennen har tavshedspligt og kommer som gæst i dit hjem, hvad enten du bor i egen bolig eller på plejehjem. Besøgsvennen kan altid legitimere sig med et identitetskort fra Ældre Sagen. Det er gratis at få en besøgsven. Du kan hente Ældre Sagens app til din tablet og/eller smartphone i App Store (IOS) eller Google Play (Android). Her findes også dit medlemskort. Side 11 Sådan får du en besøgsven Først taler du med en leder for besøgsvennerne om dine interesser og forventninger til en besøgsven. Herefter aftaler I, hvad der videre skal ske. Demensaflaster For mange pårørende til demensramte er en aflaster et lyspunkt i hverdagen. En pause, hvor en anden tager over et par timer om ugen i hjemmet. Det giver ekstra tryghed og trivsel for alle parter i familien. En aflaster kan også være en god støtte for dig som pårørende. Få dig en frivillig aflaster eller besøgsven, så du trygt kan gå hjemmefra og tage på indkøb, få frisk luft, mødes med venner og veninder eller deltage i en fritidsaktivitet. En aflaster kan være netop det åndehul, du har brug for.

3 Side 10 Er du vores nye sponsor, så kan du få din annonce sat ind her. Kontakt venligst bestyrelsen, se bagsiden Side 3 Du aftaler selv med aflasteren eller besøgsvennen, hvordan besøgene bedst foregår med størst mulig tryghed for alle parter. Aflasteren kommer normalt et par timer om ugen for at hyggesnakke, gå ture med den demensramte - eller hvad I nu har aftalt. Du kan også bede en aflaster om at tage med til en stor familiebegivenhed som et bryllup, en barnedåb eller en rund fødselsdag. En aflaster er frivillig i Ældre Sagen. Aflasteren har tavshedspligt og har deltaget i Ældre Sagens kurser om demens og har derfor særlig viden og respekt for både demensramte og pårørendes situation. Frivillige aflastere kan også være personlige hjælpere og besøgsvenner for demensramte på ældrecentre/aktivitetscentre ved f.eks. fællessang, motion, musik samt cafemøder o.l. for pårørende. Sådan får du en demensaflaster Først får du en god snak med lederen af de frivillige demensaflastere for at I sammen kan finde ud af, hvordan besøgene kan få et trygt og hyggeligt indhold. En hjælpende hånd Små praktiske gøremål kan være et stort problem for mange ældre i eget hjem. Det kan være svært at tråde nålen, skifte pære eller få banket et søm i væggen. Du kan få en frivillig fra Ældre Sagen til at hjælpe med småreparationer af tøjet, gå tur med hunden under sygdom eller tilslutte DVDmaskinen. Du kan også få hjælp med at få læst avisen højt eller at få skrevet et brev. Og ofte tager det en formiddag at få skiftet pæren i entreen, for der skal også snakkes og drikkes kaffe! Den hjælpende hånd minder på den måde om en vennetjeneste eller om hjælpen fra naboen. Den Hjælpende Hånd kan ikke påtage sig opgaver som kommunen (hjemmehjælpen) skal løse som for eksempel rengøring, tøjvask eller fysisk omsorg som hjælp til hårvask, bad eller lignende. Du kan heller ikke få hjælp med opgaver af stor fysisk karakter som for eksempel træfældning, eller som udføres af autoriserede håndværkere så som maling, tapetsering, vinduespolering, havearbejde eller snerydning osv.

4 Side 4 Sådan får du en hjælpende hånd Først taler du med en leder for En hjælpende Hånd om, hvilken slags hjælp, du har behov for. Du opgiver navn, adresse og telefonnummer. En frivillig fra En hjælpende Hånd vil så ringe dig op og aftale tid for et besøg. Hjælpen er ulønnet, men er der behov for indkøb af materialer eller lignende, må du selv afholde udgiften hertil. Personen fra En hjælpende Hånd kan altid legitimere sig med et identitetskort fra Ældre Sagen. Side 9 Tryghedsopkald Det er trygt at blive ringet op hver morgen. Det er dejligt at høre en stemme, man kender, der siger "god morgen". Og så er det hyggeligt at starte dagen med en lille snak over telefonen. Få et tryghedsopkald og bliv ringet op hver morgen. Et dagligt opkald kan være det, der giver dig tryghed i hverdagen, når du bor alene - og så er det gratis. Det er en frivillig i Ældre Sagen, der ringer dig op hver morgen. I aftaler selv indbyrdes, hvad der skal gøres, hvis du ikke tager telefonen. Den frivillige har tavshedspligt. Sådan får du et tryghedsopkald Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at få tryghedsopkald. Alle der har brug for et dagligt opkald, kan trygt ringe eller skrive til Ældre Sagen i Middelfart. Bisidder/seniorvejleder - En ven i nøden Hvad er en bisidder/vejleder? En bisidder/vejleder er en person, der lytter og yder dig praktisk og moralsk støtte i sager, som er vigtige for dig.

5 Side 8 It-hjælperen er altså ikke: en lønnet ansat en erstatning for en ekspert/konsulent en der kan eller skal træffe beslutninger for dig til rådighed for hjælp over telefonen, undtagen efter aftale It-hjælperen foretager ingen tekniske reparationer. men vi har et team af lokale it-hjælpere, som vi kan trække på, og som stiller deres viden til rådighed for os. Lokalbestyrelsen betaler it-hjælperens transport. Side 5 Det kan dreje sig om kontakt til socialforvaltningen herunder visitation om personlig pleje og praktisk bistand m.m. besøg i banken forsikringsspørgsmål kontakt til skifteret besøg hos læge besøg på sygehus kontakt til Skat boligselskab klage over afgørelse hvad betyder det, der står i skrivelse fra myndigheden? og andet der er vigtigt for dig, eller som du er utryg ved. Hvad kan en bisidder/vejleder gøre for at hjælpe dig? En bisidder/vejleder er en person, der støtter dig i situationen, hvor du er usikker. som vil hjælpe dig med at få klarhed på, hvad problemet drejer sig om som vil hjælpe dig med at tage handling på situationen som vil deltage i en samtale, du ikke er tryg ved at tage alene som vil hjælpe dig med på forhånd at få samling på, hvad du skal huske at sige og spørge om, og som vil overvære samtalen sammen med dig som kan tale for dig, hvis du ønsker det som vil hjælpe dig med bagefter at gøre op, hvad der kom ud af samtalen som vil hjælpe dig med evt. klage over afgørelse. Motion Få god motion i frisk luft sammen med andre: Cykelhold torsdag kl undtagen i sommer- og vinterferier. Start fra Sangerborgen, Stationsvej, Middelfart. Gåture tirsdag kl , start fra KulturØen. Bisidderen/vejlederen er ikke sagsbehandler ikke erstatning for en advokat eller ekspert ikke den der træffer beslutninger for dig Bisidder/vejleder En ven i nøden hvem er vi? Vi er frivillige og engagerede mennesker i en moden alder og med megen livserfaring, som gerne vil hjælpe dig. Ældre Sagens tilbud om frivillig bisidder/vejledningshjælp er gratis.

6 Side 6 Gå-med-ven Hvis du har svært ved at komme ud, fordi du måske er lidt usikker på benene, bliver forvirret eller er utryg ved at gå på gaden, så kan du have glæde af en gå-med-ven. Din gå-med-ven tilbyder en støttende arm, hjælp til at finde rundt og for eksempel komme med den rigtige bus eller bare at være en at følges med. Vi kan også ledsage dig til læge, sygehus, tandlæge m.v. Vil du have en gå-med-ven? Hvis du vil høre om dine muligheder, kan du henvende dig til kontaktpersonen for ledsagere i din lokale afdeling af Ældre Sagen. Derefter får du besøg af kontaktpersonen, der vil tale lidt med dig om dine interesser og behov, og så vil han eller hun finde en gåmed-ven, der passer til dig. Vågevagt Et tilbud til plejecentre og Hjemmeplejen i Middelfart Kommune. Vi kan tilbyde: at være til stede, hvis der ikke er pårørende at aflaste familien med at være hos den døende at være de pårørendes forlængede arm Kontakt mobil tlf.nr Telefonen er åben alle dage Kl. 09:00 17:00. Advokatbistand 1. tirsdag i måneden kl Ikke i juli måned - kan du få gratis vejledning og rådgivning af Advokat Jeppe Vang Madsen, Sted: Middelfartadvokaterne, Algade 6, 5500 Middelfart, telefon Husk at bestille tid og oplyse, at du kommer via Ældre Sagen. Side 7 It og teknologi Ældre Sagen vil med it-hjælp give alle ældre i Middelfart Kommune et tilbud om gratis hjælp ved computerproblemer. Du behøver ikke være medlem af Ældre Sagen. Har du brug for hjælp? Dine børnebørn har lagt spil ind på computeren, og nu er der noget, der ikke virker Hvordan installerer du en ny printer? Hvordan kommer du i gang med at bruge et mailprogram? Du kan ikke finde ud af at åbne et billede i en mail eller sende et billede med en mail. Rådgivning ved køb af ny pc, tablet eller mobiltelefon Hvordan bruger du en tablet ipad eller Android system? Hvordan kommer du i gang med din mobiltelefon iphone, Android eller Windows. It-hjælperen kan evt. gøre indholdet på din pc overskueligt og også vise dig, hvordan man nemt gemmer og finder sine filer igen. It-hjælperen vil også hjælpe dig med at ringe til en it-ekspert, hvis du ikke føler, du forstår, hvad de siger til dig. It-hjælperen er i det tilfælde et par ekstra ører for dig, og kun hvis du udtrykkeligt ønsker det, vil han/hun tale for dig. Vi går aldrig ind på din computer, hvor dine personlige oplysninger står. Du indtaster selv dine koder, når det er påkrævet. Vi hjælper under ingen omstændigheder med piratkopiprogrammer. Efter skøn kan vi hjælpe ved gratis programmer. Ithjælperen må ikke lave et kursusforløb for brugeren. HUSK: En it-hjælper er en frivillig person, som med sin egen viden og erfaring gerne vil give en hjælpende hånd. Vejledningen er naturligvis gratis for dig, og it-hjælperen har absolut tavshedspligt. Al kontakt skal gå igennem Ældre Sagens it-kontaktperson. Herfra uddelegeres opgaven til rette it-hjælper. Alle frivillige i Ældre Sagen er forsikrede mht. ansvar, men problemer opstået på computeren under en opgave er brugerens eget ansvar.

Sociale tjenester. Middelfart også for dig under 60 år! Kontaktpersoner. Side 12. Besøgsven, Demensaflaster Side 2. Den hjælpende hånd Side 3

Sociale tjenester. Middelfart også for dig under 60 år! Kontaktpersoner. Side 12. Besøgsven, Demensaflaster Side 2. Den hjælpende hånd Side 3 Side 12 Kontaktpersoner Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at få en besøgsven, en aflaster, Den hjælpende hånd, et tryghedsopkald, en bisidder, en vejleder eller It-vejledning. Alle der

Læs mere

Sociale tjenester VEJEN TIL ET AKTIVT SENIORLIV. - fyldt med gode oplevelser. Kontaktpersoner

Sociale tjenester VEJEN TIL ET AKTIVT SENIORLIV. - fyldt med gode oplevelser. Kontaktpersoner Kontaktpersoner Socialhumanitær kontaktperson / Besøgsvenner Birthe Petersen 22 98 90 95 birthe@bhpetersen.dk Demensaflaster / Vågetjenesten Bente Jørgensen 20 83 69 62 / 23 49 36 73 (vågetj.) bente.joergen@stofanet.dk

Læs mere

Middelfart også for dig under 60 år!

Middelfart også for dig under 60 år! Side 12 Kontaktpersoner Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at få en besøgsven, en aflaster, en hjælpende hånd, et tryghedsopkald, en bisidder, en vejleder eller It-vejledning. Alle der har

Læs mere

Middelfart lokalbestyrelses beretning for 2018 jf. vedtægt 9.8 stk. 2 & 4

Middelfart lokalbestyrelses beretning for 2018 jf. vedtægt 9.8 stk. 2 & 4 Middelfart lokalbestyrelses beretning for 2018 jf. vedtægt 9.8 stk. 2 & 4 Ældre Sagen på Landsplan 2018 kort fortalt: Ældre Sagen rundede i 2018 igen to stærke tal, fordi vi har 831.000 medlemmer og 21.000

Læs mere

Ældre Sagens tilbud:

Ældre Sagens tilbud: Ældre Sagens tilbud: Sundhedsområdet. Ledsagerordning Aflastningsordning Hygge-Snakke-Spiseordning Bisidderordning Socialt humanitært område. Tryghedsopkald Livsmodsgruppen Motionsven Besøgsven Skubbere

Læs mere

KOM OG VÆR MED. Mange aktiviteter for ældre

KOM OG VÆR MED. Mange aktiviteter for ældre KOM OG VÆR MED Mange aktiviteter for ældre DER ER OGSÅ EN AKTIVITET FOR DIG I Randers Kommune har vi både aktiviteter der er målrettet personer, der har brug for særlige hensyn (visiterede aktiviteter),

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud - Distrikt Sydals Information til ældre og handicappede, pårørende og personale Juni 2018 Denne pjece henvender sig til borgere, pårørende og personale med

Læs mere

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Distrikt Alssund Sønderborg Information til ældre og handicappede, pårørende og personale Juni 2018 Denne pjece henvender sig til borgere, pårørende og personale

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen og svækker de intellektuelle funktioner. Mennesker med demens har

Læs mere

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud

Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud Frivillige sociale og sundhedsfremmende tilbud - Distrikt Nordals Nordborg, Guderup, Fynshav og Augustenborg Information til ældre og handicappede, pårørende og personale Juni 2018 Denne pjece henvender

Læs mere

Mariager Efterår 2019

Mariager Efterår 2019 Mariager Efterår 2019 Find også vore arrangementer og aktiviteter på Ældre Sagens hjemmeside under lokalafdelinger (www.aeldresagen.dk) Her kan du også tilmelde dig til vores nyhedsbrev. Og hold øje med

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 1 Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 2 Velkommen Afdelingen er en akut modtagerafdeling, som tilbyder behandling, pleje og omsorg til unge, voksne og ældre borgere med psykiske lidelser

Læs mere

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen og svækker de intellektuelle funktioner. Mennesker med demens har

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse

Læs mere

KLIPPEKORT. - inspirationskatalog AKTIVITET OMSORG PLEJE

KLIPPEKORT. - inspirationskatalog AKTIVITET OMSORG PLEJE KLIPPEKORT - inspirationskatalog AKTIVITET OMSORG PLEJE OM KLIPPEKORTET Med Hjørring Kommunes klippekort får du en ekstra valgfri hjælp om ugen. Det er helt op til dig, hvad tiden skal bruges til. Du,

Læs mere

HJEMMEPLEJE til ældre

HJEMMEPLEJE til ældre KØBENHAVNS KOMMUNES HJEMMEPLEJE til ældre 4 ud af 5 vælger os TRYGHED siden 1958 Når du vælger den kommunale hjemmepleje, vælger du tryghed. At få brug for støtte og hjælp kan være en stor forandring,

Læs mere

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1 BESØGSTJENESTEN 1 Jeg føler virkelig, at jeg gør et andet menneske glad, og at jeg kan være noget for hende. Jeg får ligeså meget ud af det! som hende, og vi hygger os sammen. Hun bliver så glad hver gang

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i Egedal Kommune

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i Egedal Kommune Navn Vej Postnummer Kære modtager af hjemmepleje I Egedal Kommune vægter vi en fortsat udvikling af kvaliteten i hjemmeplejen meget højt. Af den grund er det vigtigt for os at få viden om, hvad du synes

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere Vi har brug for dig Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Der er brug for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Alle aktiviteter og arrangementer foregår i

Alle aktiviteter og arrangementer foregår i Alle aktiviteter og arrangementer foregår i REBBØLCENTRET Og vi tilbyder en lang række faste aktiviteter og arrangementer for seniorer. På hjemmesiden Ældre Sagen - Tinglev kan du se alle faste aktiviteter,

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Hvad er praktisk hjælp: Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til praktisk hjælp, hvis dit funktionsniveau er (Svært eller totalt, ændres til: meget ) begrænset og du for eksempel ikke selv kan gøre rent,

Læs mere

Vi har brug for frivillige

Vi har brug for frivillige Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Tlf 46 31 54 77 Fax 46 31 54 92 Vi har brug for frivillige Vi har brug for dig Giv os lidt af din tid Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gamle Præstegård Himmelev Sognevej

Læs mere

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE UDBYDER ESBJERG KOMMUNE TITEL Visiteret Dagtilbud SUNDHED & OMSORG Alle tilbuddene skal visiteres, og der foretages altid en individuel vurdering af behov. Midlertidig døgnophold

Læs mere

Nykøbing Rørvig. Aktivitetsoversigt

Nykøbing Rørvig. Aktivitetsoversigt Nykøbing Rørvig Aktivitetsoversigt september 2016-10. januar 2017 Indholdsfortegnelse Sensommertur... 3 Underholdning og fællessang... 3 Foredrag... 4 Juleunderholdning/koncert... 4 Nytårskoncert... 5

Læs mere

KLIPPEKORT. - til beboere på ældrecentre

KLIPPEKORT. - til beboere på ældrecentre KLIPPEKORT - til beboere på ældrecentre OM KLIPPEKORTET Med Hjørring Kommunes klippekort får du mulighed for at få hjælp til de ting, der giver mening for dig. I 2017 får du ca. 50 minutters ekstra valgfri

Læs mere

Din hjemmepleje din støtte

Din hjemmepleje din støtte Din hjemmepleje din støtte Kære borger I denne pjece kan du læse om; hvad praktisk hjælp og personlig pleje omfatter, hvad du kan forvente af Horsens Kommune, samt hvad du selv skal være opmærksom på i

Læs mere

KLIPPEKORT. - ekstra hjælp til dig

KLIPPEKORT. - ekstra hjælp til dig KLIPPEKORT - ekstra hjælp til dig Inspirationskataloget er udarbejdet af Ældreområdet i Social og Sundhedsforvaltningen i Billund Kommune. 2 KLIPPEKORT - ekstra hjælp til dig Med Billund Kommunes Klippekort

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

mac windows ipad iphone android smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp

mac windows ipad iphone android smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp bureau bb Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider android smartphone iphone ipad Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp Mobil 5172 2433 bureau.bb@fasttvnet.dk

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Har du brug for hjælp, når du skal til en vigtig samtale? Frivillige Bisiddere. Aarhus. Et tilbud til pensionister og andre i Aarhus Kommune

Har du brug for hjælp, når du skal til en vigtig samtale? Frivillige Bisiddere. Aarhus. Et tilbud til pensionister og andre i Aarhus Kommune Har du brug for hjælp, når du skal til en vigtig samtale? Frivillige Bisiddere Aarhus & Et tilbud til pensionister og andre i Aarhus Kommune Skal du til en vigtig samtale? Hvad var det nu min sagsbehandler

Læs mere

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration.

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration. 1 Praktiske råd ved indflytning Vi vil på de kommende sider fortælle om hvad vi kan tilbyde, samt nogle praktiske informationer, som kan hjælpe med til at gøre indflytningen til en god oplevelse. Ved indflytning

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Forebyggende hjemmebesøg

Forebyggende hjemmebesøg Forebyggende hjemmebesøg OMSORG 1 Forebyggende hjemmebesøg Randers Kommune tilbyder forebyggende hjemmebesøg til dig som borger. Formålet med besøget er at give dig mulighed for at tale om det, der vigtigt

Læs mere

Velkommen..side 3 Praktiske oplysninger Cafeteria/Fællesrum..side 5 El, vand og varme.side 5 Forsikring side 5 Frisør og fodpleje.

Velkommen..side 3 Praktiske oplysninger Cafeteria/Fællesrum..side 5 El, vand og varme.side 5 Forsikring side 5 Frisør og fodpleje. Velkommen Velkommen..side 3 Praktiske oplysninger Cafeteria/Fællesrum..side 5 El, vand og varme.side 5 Forsikring side 5 Frisør og fodpleje.side 5 Fuldmagt side 5 Gæster...side 6 Hjælpemidler..side 6 Indflytningssamtale.side

Læs mere

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde Ældre Sagens frivillige indsats til gensidig glæde Nærvær, tryghed og netværk Ældre Sagens mere end 10.500 frivillige gør dagligt en kæmpe indsats for at skabe indhold og livskvalitet i andre menneskers

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Håndbog for frivillige medarbejdere

Håndbog for frivillige medarbejdere Håndbog for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig medarbejder har. Som frivillig medarbejder er der mange forskellige opgaver

Læs mere

Velkommen til Søndergården. Et godt sted at være. Korrektur SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN

Velkommen til Søndergården. Et godt sted at være. Korrektur SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen til Søndergården Et godt sted at være SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen Med denne folder vil vi som personale gerne byde dig velkommen til Søndergården. Der er 27 lejligheder på Søndergården,

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Velkommen i plejebolig et hjem i trygge rammer

Velkommen i plejebolig et hjem i trygge rammer Aarhus Kommune Velkommen i plejebolig et hjem i trygge rammer 2 VELKOMMEN Et nyt hjem I dag er en plejebolig ikke bare en bolig, men en del af et hjem. Et hjem med liv, fællesskaber og den tryghed, det

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration.

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration. 1 Praktiske råd ved indflytning Vi vil på de kommende sider fortælle om hvad vi kan tilbyde, samt nogle praktiske informationer, som kan hjælpe med til at gøre indflytningen til en god oplevelse. Ved indflytning

Læs mere

Nyt liv til det at blive gammel EN VISION FOR ÆLDRE MED BRUG FOR HJÆLP

Nyt liv til det at blive gammel EN VISION FOR ÆLDRE MED BRUG FOR HJÆLP Nyt liv til det at blive gammel EN VISION FOR ÆLDRE MED BRUG FOR HJÆLP Forord I Ældre Sagen har vi talt med ældre mennesker, der modtager hjælp, om, hvad et værdigt liv er for dem. Vi har blandt andet

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

Vi har den holdning, at vi skal omgås og leve med hinanden med respekt og ordentlighed.

Vi har den holdning, at vi skal omgås og leve med hinanden med respekt og ordentlighed. VÆRDIGHEDSPOLITIK Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. oktober 2018 2018-004953-7 Høringsudkast til Værdighedspolitik 2018-2021 Forord Køge Kommune har det mål, at borgere, der har brug for hjælp, støtte

Læs mere

Telefonrådgivning og bisidderordning

Telefonrådgivning og bisidderordning Telefonrådgivning og bisidderordning Indledning Dansk Handicap Forbund arbejder for et liv med lige muligheder for mennesker med bevægelseshandicap. Derfor vil vi gerne være med til at sikre, at medlemmerne

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019 Hvad er praktisk hjælp: Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb, tilberedning af mad og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

INFORMATION TIL BEBOERNE PÅ PLEJECENTRENE I BRØNDERSLEV KOMMUNE OM KLIPPEKORTET

INFORMATION TIL BEBOERNE PÅ PLEJECENTRENE I BRØNDERSLEV KOMMUNE OM KLIPPEKORTET INFORMATION TIL BEBOERNE PÅ PLEJECENTRENE I BRØNDERSLEV KOMMUNE OM KLIPPEKORTET Klippekort til beboerne pa plejecentre i Brønderslev Kommune Hvad er klippekortet? Med Brønderslev Kommunes klippekort får

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i Egedal Kommune. Spørgeskema til modtagere af hjemmepleje

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i Egedal Kommune. Spørgeskema til modtagere af hjemmepleje Spørgeskema til modtagere af hjemmepleje 1 Vejledning Udfyld venligst skemaet med kuglepen. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmålene og returnere skemaet i vedlagte svarkuvert. Det er vigtigt for

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen. Urdu

Det danske sundhedsvæsen. Urdu Det danske sundhedsvæsen Urdu 2 Det danske sundhedsvæsen Denne pjece fortæller kort om det danske sundhedsvæsen, og om de forskellige steder, man kan blive undersøgt og behandlet, hvis man bliver syg.

Læs mere

Velkommen. social-humanitære frivillige. til startkursus for. 16-04-2008 Ældre Sagen master 1

Velkommen. social-humanitære frivillige. til startkursus for. 16-04-2008 Ældre Sagen master 1 Velkommen til startkursus for social-humanitære frivillige 16-04-2008 Ældre Sagen master 1 Formålet med startkurset er: at give en introduktion til det social-humanitære område, så man kommer til at føle

Læs mere

[Introduktion] Goddag/aften mit navn er [navn]. Jeg ringer fra analyseinstituttet Epinion på vegne af Socialministeriet.

[Introduktion] Goddag/aften mit navn er [navn]. Jeg ringer fra analyseinstituttet Epinion på vegne af Socialministeriet. [Introduktion] Goddag/aften mit navn er [navn]. Jeg ringer fra analyseinstituttet Epinion på vegne af Socialministeriet. Kunne jeg komme til at tale med @name [INTW: Interview skal gennemføres med denne

Læs mere

CORPORATE VOLUNTEERING. Tryghedsopkald

CORPORATE VOLUNTEERING. Tryghedsopkald CORPORATE VOLUNTEERING Tryghedsopkald Vejledning til samarbejde mellem virksomheder og Røde Kors om tryghedsopkald foretaget af virksomhedsfrivillige. RødeKors.dk 1 INTRODUKTION OG FORMÅL Denne vejledning

Læs mere

Klippekort. 7- By møde 17. marts Vivian Buse og Margrethe Kusk Pedersen

Klippekort. 7- By møde 17. marts Vivian Buse og Margrethe Kusk Pedersen Klippekort 7- By møde 17. marts 2015 Vivian Buse og Margrethe Kusk Pedersen 1 Hvad er tanken bag? Klippekort - en helt ny ydelse i 2014 (ældremilliarden) Klippekort er borgerens tid Klippekort handler

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

IT KURSER FOR ÆLDRE 1

IT KURSER FOR ÆLDRE 1 IT KURSER FOR ÆLDRE 1 Har du lyst til at lære mere om IT? Her finder du nogle af de tilbud og kurser Biblioteket og frivillige i Ikast-Brande Kommune står for. Nogle af kurserne er for nybegyndere og andre

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

DEBATKORT om det gode værtskab

DEBATKORT om det gode værtskab 0 DEBATKORT om det gode værtskab 17308 Værtskab_Debatkort_PILOT.indd 1 21/03/2018 11.10 Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2009 Praktisk hjælp Du kan blive visiteret til praktisk hjælp, hvis du på grund af en væsentlig nedsat funktionsevne ikke selv kan for eksempel gøre rent, vaske tøj eller købe ind og

Læs mere

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet?

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Spørgeskemaundersøgelse udarbejdet af JydskeVestkysten i samarbejde med FOA Sønderjylland. Figur 1 Figur 2: I alt har 516 svarpersoner svaret

Læs mere

Håndbog for frivillige

Håndbog for frivillige Håndbog for frivillige Indledning Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig har. Som frivillig er der mange forskellige opgaver på Lions Park Søllerød du kan deltage

Læs mere

Ældreundersøgelse i Greve Kommune 2012 Pårørende til beboere på plejecenter

Ældreundersøgelse i Greve Kommune 2012 Pårørende til beboere på plejecenter Borgere der modtager hjemmehjælp Ældreundersøgelse i Greve Kommune 2012 Pårørende til beboere på plejecenter Metode Indsamling TNS Gallup har på vegne af Greve Kommune telefonisk kontaktet alle registrerede

Læs mere

Værdighedspolitik

Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2018-22 Forord Jeg glæder mig over, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik 2018-2022. Værdighedspolitikken fastlægger den overordnede ramme i arbejdet med ældre og

Læs mere

Samarbejdet. mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark

Samarbejdet. mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark Samarbejdet mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark Velkommen til Psykiatrien i Region Syddanmark I denne folder kan du læse mere om samarbejdet med patienter og pårørende i Psykiatrien

Læs mere

Læs Komputer for alle på pc en

Læs Komputer for alle på pc en NY SMART TJENESTE TIL PC OG TABLET: Læs Komputer for alle på pc en Nu kan du læse dit Komputer for alle på både pc, tablet og mobiltelefon. Det er helt gratis, og du modtager naturligvis stadig dit trykte

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV

TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV TÆNKER RUNDT OM PÅRØRENDES BEHOV Accepter Afvis HOLDER DU AF EN, SOM ER SYG? FÅ HJÆLP TIL AT HJÆLPE. Vi mennesker er intet mindre end fantastiske til at hjælpe hinanden. Men er du tæt på en, som har brug

Læs mere

Hvad må jeg, når jeg får dagpenge, efterløn mv.?

Hvad må jeg, når jeg får dagpenge, efterløn mv.? Arbejdsdirektoratet Februar 2008 Hvad må jeg, når jeg får dagpenge, efterløn mv.? INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. ARBEJDE...3 3. FRITIDSAKTIVITETER (HOBBY)...3 4. AKTIVITETER OG FRIVILLIGT, ULØNNET ARBEJDE...3

Læs mere

At der er nødvendigt opsyn med ældre i eget hjem (ekstra hjælp til svagtseende og syge i eget hjem).

At der er nødvendigt opsyn med ældre i eget hjem (ekstra hjælp til svagtseende og syge i eget hjem). Bilag 2 Opsamling fra fire Borger Arrangementer Opsamling fra Borgerworkshops om Værdighedspolitikken Nedenfor er vist de samlede input fra de fire workshop den 15., 17 og 21 marts 2016 til de fem emner,

Læs mere

Undersøgelse blandt hjemmehjælpsmodtagere og plejehjemsbeboere

Undersøgelse blandt hjemmehjælpsmodtagere og plejehjemsbeboere Analyse for Ældre Sagen: Undersøgelse blandt hjemmehjælpsmodtagere og plejehjemsbeboere Rapport Marts 2009 Indhold BAGGRUND, FORMÅL, METODE side 3 Del 1: KONKLUSION side 4-10 Del 2: DETAILRESULTATER side

Læs mere

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune Dit ophold kan give dig mulighed for, at du kan: kan bibeholde og/eller

Læs mere

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Alle kirker har forskellige tilbud om samvær og aktiviteter for voksne og ældre. Der er foredrag, udflugter, samtaler, fællessang og hygge.

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Tage-Hansens Gade 2 Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du vil vide mere

Læs mere

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice.

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Generel information om hjemmehjælp 2015 Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Hvem kan få hjemmehjælp? I Nyborg Kommune har vi en

Læs mere

Serviceydelser i henhold til 85 i Lov om social service

Serviceydelser i henhold til 85 i Lov om social service Socialpædagogisk vejledning Dagtilbud for voksne udviklingshæmmede Serviceydelser i henhold til 85 i Lov om social service Lov om social service, 85, Kapitel 16, Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse i hjemmeplejen i Aarhus Kommune 2016

Tilfredshedsundersøgelse i hjemmeplejen i Aarhus Kommune 2016 Tilfredshedsundersøgelse i hjemmeplejen i Aarhus Kommune Denne rapport viser resultaterne af tilfredshedsundersøgelsen i hjemmeplejen i Aarhus Kommune i. Undersøgelsen omfatter alle modtagere af praktisk

Læs mere

Forebyggende hjemmebesøg - bruger undersøgelse. Vordingborg Kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 51

Forebyggende hjemmebesøg - bruger undersøgelse. Vordingborg Kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 51 Vordingborg Kommune Totalrapport Antal besvarelser: 51 Denne rapport indeholder besvarelser for 51 respondenter og undersøgelsen har en svarprocent på 100%. Undersøgelsen blev gennemført i perioden 01-06-2016-31-08-2016.

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte til personlig pleje

Kvalitetsstandard for støtte til personlig pleje Kvalitetsstandard for støtte til personlig pleje Denne kvalitetsstandard beskriver det serviceniveau, der gælder, når du bevilliges støtte til personlig pleje i Lejre Kommune. Kvalitetsstandarden er gældende

Læs mere

Dine personlige ønsker for fremtiden en kort vejledning om plejetestamente

Dine personlige ønsker for fremtiden en kort vejledning om plejetestamente Plejetestamente Dine personlige ønsker for fremtiden en kort vejledning om plejetestamente Et plejetestamente er en tilkendegivelse fra dig til dine pårørende og til plejepersonalet om, hvordan du gerne

Læs mere

Instagram. mød dine kunder. - Sammen kan vi det hele!

Instagram. mød dine kunder. - Sammen kan vi det hele! Instagram mød dine kunder - Sammen kan vi det hele! Instagram Oprettelse af konto & brugernavn Hvordan opretter jeg min Instagram konto? Instagram er en mobil app, som du kan downloade på ios, Android-telefoner

Læs mere

Opsamling på input fra ca. 200 deltagere på borgermøde den 8. juni om Skive som demensvenlig kommune

Opsamling på input fra ca. 200 deltagere på borgermøde den 8. juni om Skive som demensvenlig kommune Opsamling på input fra ca. 200 deltagere på borgermøde den 8. juni om Skive som demensvenlig kommune Input og idéer er samlet under de 4 temaer, som blev drøftet: Tilgængeligt og demensvenligt samfund

Læs mere

Oversigt over aktiviteter i marts:

Oversigt over aktiviteter i marts: Marts nr. 3 Oversigt over aktiviteter i marts: Tirsdag d.3 kl. 10.15 Torsdag d. 5 kl. 10 Tirsdag d. 10 kl. 10.15 Torsdag d.12 kl. 10 Tirsdag d.17 kl. 10.15 Torsdag d.19 kl. 10 Torsdag d.19 kl. 14 16 Tirsdag

Læs mere

Aktiviteter på Jyske Ås

Aktiviteter på Jyske Ås Aktiviteter på Jyske Ås Efterår 2017 2 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse side 2 Centerrådets aktiviteter/ medlemmer side 3 Centerrådsprogram foraugust side 4 Centerrådsprogram forseptember side

Læs mere

Brugerundersøgelse om hjemmehjælp. til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem. US-nr 7119

Brugerundersøgelse om hjemmehjælp. til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem. US-nr 7119 Brugerundersøgelse om hjemmehjælp til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem US-nr 7119 maj juli 2007 1 Hvad er Deres alder? år 2 Hvad er Deres køn? Mand 1 Kvinde 2 3 Modtager De enten praktisk

Læs mere

KLIPPEKORT. - ekstra hjælp til dig

KLIPPEKORT. - ekstra hjælp til dig KLIPPEKORT - ekstra hjælp til dig Inspirationskataloget er udarbejdet af Ældreområdet i Social og Sundhedsforvaltningen i Billund Kommune. 2 KLIPPEKORT - ekstra hjælp til dig Med Billund Kommunes Klippekort

Læs mere

Serviceinformation. personlig og praktisk hjælp

Serviceinformation. personlig og praktisk hjælp Serviceinformation om personlig og praktisk hjælp Kære Borger Denne folder er lavet til borgere i Langeland Kommune, som modtager hjemmehjælp. I folderen er der information om praktiske forhold vedrørende

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL REACT-APPEN

BRUGERVEJLEDNING TIL REACT-APPEN BRUGERVEJLEDNING TIL REACT-APPEN INDHOLD BRUGERVEJLEDNING TIL ReACT-APPEN Side Indhold 3 Funktioner i ReACT-appen 5 Opret en aftale 6 Gentag en aftale 7 Få påmindelser om dine aftaler 8 Brug tjeklister

Læs mere