Vedligeholdelsesguide Dæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedligeholdelsesguide Dæk"

Transkript

1 Vedligeholdelsesguide Dæk Du kan forlænge levetiden på dæk, hvis du sørger for en passende vedligeholdelse. Der er mange faktorer, der påvirker holdbarheden af dæk og i nedenstående gennemgår vi følgende faktorer: 1. Opbevaring af dæk 2. Kontrol af dæktryk 3. Dækslitage 4. Monteringsregler 1. Opbevaring af dæk Hvis dine dæk skal bevare deres egenskaber, skal de opbevares rigtigt. Før du skifter dine dæk, bør du markere retningen på dækket med et stykke kridt samt markere hvor dækkene har været monteret (f.eks. vf =venstre forhjul, hb =højre baghjul. Gør derefter dækkene rene, og fjern grus og lignende. Når du rengører din bil eller fælge skal du være opmærksom på, at dækkene ikke kan tåle "skrappe" rengøringsmidler eller silikone. Vask dine dæk med vand og almindelig bilshampoo. Når gummi ældes, bliver det hårdt og revner, hvis det ikke opbevares rigtigt. For at holde dækkene i god stand mellem to sæsoner, skal visse regler følges. Temperatur Temperaturen i det lokale dækkene opbevares, bør ikke overstige +25. Lokalte skal helst være mørkt, og temperaturen skal helst ligge rundt de 15. Hvis temperaturen er over +25 eller under 0 kan gummiets egenskaber egenskaber forandres, og dette kan forkorte dækkets levetid. Fugtighed Dæk bør ikke opbevares på alt for fugtige steder. Fugtigheden bør ikke være så høj, at dækkene ser fugtige ud. Dæk bør heller ikke ligge ude i regn. Lys Dæk bør beskyttes mod lys, specielt mod direkte sollys og mod stærkt lampelys med høj UV-faktor.

2 Kemikalier Sørg for at dæk ikke kommer i nærheden af kemikalier, opløsningsmidler eller kulbrinter, som kan forringe dækkets egenskaber. I det rum, hvor dækkene opbevares, må der ikke opbevares apparater som genererer ozon, fx fluor- eller kviksølvdampe, højspændte elektriske apparate, el-motorer eller andre former for el-apparater som kan afgive gnister eller strømudladning. Dæk må specielt beskyttes mod kontakt med løsemidler, olie og fedt. Selv kortvarig kontakt med sådanne stoffer, kan give skade. Formforandring Om muligt bør dæk opbeares på en sådan måde, at de ikke ligger under pres, spænding eller vridning. Kraftige formforandringer under opbevaring kan medføre defekt, når man øger lufttrykket i dækket. Dækhåndtering Du må aldrig slippe dæk ned fra større højder en 1,5 meter, da dette kan skade dækket i beadområdet. En typisk konsekvens kan være bøjet bead. Et dæk med bøjet bead, må ikke monteres på en fælg. Dæk på fælge skal aldrig opbevares stående på gulvet - de skal hænges op eller stakkes liggende (ideelt på en træpalle). Dæk uden fælge skal derimod opbevares stående. For at udgå at dækmærker opstår, bør de drejes lidt hver fjerde uge. De må ikke hænges op eller stakkes.

3 Før du sætter dækkene på igen, skal du altid kontrollere dem for beskadigelse samt slitage, og kontrollere resterende dækmønsterdybde og eventuel ubalance. 2. Dæktryk Det er luften i dækkene som bærer bilen, og det er meget vigtigt at dækkene har det korrekte lufttryk for at opnå optimale styre- og bremseevner samt den bedste brændstoføkonomi. Anbefalet dæktryk Det anbefalede dæktryk fremgår af bilens instruktionsbog og/elleren mærkat, der som regel er fatklæbet i venstre fordørsåbning, benzindækslet eller i handskerummet. Overhold dette tryk! Det er fremkommet efter en lang række tests udført af dækfabrikanten og bilproducenten. Bemærk at der kan være forskel mellem for- og bagdæk samt særlige krav til dæktryk ved kørsel med tungt læs, høj hastighed eller campingvogn. Regelmæssigt tjek Husk regelmæssigt at tjekke dæktrykket. Mindst hver én gang om måneden og altid inden længere rejser, især hvis du skal køre på motorvej. Trykket skal måles med kolde dæk (ikke lige efter kørsel med høj hastighed eller lang distance). Hvis du ikke kan vente, til de er kolde, lægges 0,3 bar til det anbefalede tryk. Luk aldrig luft ud af varme dæk. Lufttemperaturen påvirker trykket i dækkene. Jo lavere temperatur, jo lavere er det målte tryk. Derfor anbefales det at lægge 0,2 bar til referencetrykket om vinteren. På de fleste tankstationer findes dæktrykmålere, men en god ide er at investere i en dæktryksmåler og evt. kompressor, så man kan tjekke trykket derhjemme. Mister du en ventilhætte, eksempelvis når du tjekker dæktrykket, er det vigtigt at du snarest kører forbi et værksted og køber en ny. Hvis man kører uden ventilhætte, vil der sætte sig skidt fra vejen i ventilen som derved kan blive utæt når der næste gang tjekkes tryk i dækket. Konsekvenser af forkert dæktryk Udover dårlig vejkontakt og brændstoføkonomi vil forkert dæktryk også forårsage unormalt slid på dækket og vil medføre forkortet levetid. Ved kørsel med 1 bar for lavt tryk øges brændstofforbruget med helt op til 15 %. Desuden kan for lavt dæktryk halvere dækkets levetid!

4 For højt tryk (+0,5 bar) Hvis dækkene er pumpet for højt op, slides de hurtigere midt på, hvilket forkorter dækkets levetid. Desuden betyder en mindre kontaktflade med vejen et forringet vejgreb, som kan være farligt i sving eller under bremsning. For lavt tryk (-0,5 til -1,5 bar) Hvis dækkene er pumpet utilstrækkeligt op (-0,5 bar), slides hurtigere ved skuldrene, hvilket også forkorter dækkets levetid. Desuden øger det fladtrykkede dæk brændstofforbruget, og vandet ledes mindre effektivt væk. Hvis dækkene er pumpet helt utilstrækkeligt op (-1,5 bar), kan du køre galt. Dækkene bliver overophedet og risikerer at springe. 3. Dækslitage Sørg for regelmæssigt at tjekke mønsterdybden på dine dæk og udskift dem, når de er slidte. Det garanterer maksimalt greb og forhindrer ubehagelige overraskelser. Udskift dien dæk, før mønsterdybden er slidt ned til den lovlige grænse. Den lovlige slidgrænse er fastsat til 1,6 mm mønsterdybde, men dækkets ydelse formindskes efterhånden som slidbanen slides. Du må derfor måle dækkenes slitage efter et vist antal kilometer. I almidelighed skal et dæk af god kvalitet skiftes for hver km og af en mindre god kvalitet for hver km. Du kan kontrollere dækkenes slitage ved at undersøge dine dæks slidindikator. Slidindikatoren er en lille 1,6 mm tyk gummiklods, som sidder i bunden af dækmønsteret eller - rillerne. Når slidbanen kommer ned i plan med indikatoren, er dækkene slidt til den lovlige grænse og skal skiftes. Hvis grænserne overskrides, er dækkene ulovlige. Der kan være mange forskellige årsager til, at dæk slides uens. Herunder kan man se en vejledning til, hvorfor dæk slides som de gør.

5

6 Byt rundt på dækkene, så slides de mindre Ved med jævne mellemrum at bytte rundt på dækkene, kan du opnå mange fordele, du kanbl.a. Forsinke dækslitage og opnå forbedringer i hjulenes ydeevne. Vi anbefaler, at dækkene byttes om mellem hver kørte til km. Du kan med fordel bytte rundt på hjulene, når bilen er inde til service eller olieskift og alligevel er hejst op. Dette kan også være et godt tidspunkt til at afbalancere dine hjul. Selv om en bil er udstyret med 4 hjul, udfører for- og baghjul vidt forskellige opgaver. Der vil være forskellig grad og af slitage og forksellige slitage typer, alt efter hvilken af de fire positioner, hjulet sidder på. Du kan derfor forlænge hjulenes levetid, ved at bytte rundt på dækkene. Der er tre rotationsmønstre, som dækker de fleste kæretøjer, som er udstyret med ikkeretningsbestemte dæk og hjul af samme størrelse og offset. Det første (figur A) er "Bagudrettet kryds", det andet (figur B) er "Forudrettet kryds" og det tredje (figur C) er "X-mønster". X- mønsteret kan bruges som et alternativ til A og C. Dagens performance dæk og hjultrends har betydet et behov for to ekstra rotationsmønstre. "For-tilbag" (figur D) mønster kan bruges til køretøjer som er udstyret med samme størrelse retningsbestemte dæk. Et "Side-til-side" (figur E) mønster kan bruges af køretøjer, som er udstyret med ikke-retningsbestemte dæk af forskellig størrelse på henholdvis for- og bagaksel. Hvis de to sidste rotation mønstre ikke giver jævn slitage vil afmontering, montering og rebalancering være nødvendigt for at rotere dækkene. Køretøjer, der bruger forskellige størrelser retningsbestemte hjul og dæk, og / eller hjul med forskellig offset foran og bag og retningsbestemte dæk vil kræver afmontering, montering og afbalancering i forbindelse med rotation af hjulene. 4. Monteringsregler Der findes nogle grundlæggende regler, som du bør kende, hvis du skal montere et ny dæk på din bil. Generelt skal du sikre at bilproducentens anbefaling overholdes i forhold til opbygning, dækstørrelse (bredde, højde, diameter), hastigheds- og belastningsindeks. Derudover skal du sikre, at dækkene efterses indvendig og udvendig for eventuelle fejl. Endvidere skal fremgangsmåden for måntering overholdes - dvs. afmontering, afbalancering og oppumpning af dækket, udskiftning af ventil, overholdelse af monteringsanvisningerne på dækket (omløbsretning eller monteringsretning). Bland aldrig radialdæk og ikke-radialdæk på et køretøj. Hvis det er uundgåeligt at blande dæk, så bland aldrig radialdæk og ikke-radialdæk på samme aksel. Hvis to radialdæk og to ikke-radialdæk

7 monteres på et køretøj, skal de to radialdæk monteres på bagakselen på bagakselen og de to ikkeradialdæk på forakselen. Hvis du kun skifter et dæk Hvis du kun skifter et dæk, skal du sikre, at dette dæk har samme slidbanemønster (fx retningsbestemt, asymmetrisk), samme mål og samme belastnings- og hastighedsindeks som, det dæk der udskiftes. Derudover skal du sikre dig, at forskellen i slitage i forhold til dækket på samme aksel er under 5 mm. Hvis du skifter to dæk Hvis du skifter to dæk, skal disse monteres på bagakselen. For selv om fordækkene slides hurtigere end bagdækkene, viser adskillelige test, at det er lettere at kontrollere forakselen end bagakselen. Hvis de nye dæk monteres på bagakselen, opnår du bedre køreegenskaber i kurver på vådt underlag og øget sikkerhed.

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Indledning Dækket udgør den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Derfor er det vigtigt, at brugerne sørger for at bevare dækkenes kvalitet og præstationer.

Læs mere

Guide til køb af nye dæk

Guide til køb af nye dæk Guide til køb af nye dæk Introduktion Du sidder nu med en guide der kan hjælpe dig i dit køb af nye dæk. I guiden er der en hjælp til at finde ud af hvad det er for nogle dæk du har nu, så du kan vælge

Læs mere

Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion.

Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion. Teknisk info - Dæk I dette afsnit står der en række teksiske info omkring dæk. Dæksidemærkning Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion. 1. Producent/mærke Her

Læs mere

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz.

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Vintertid. Start sikkert og til tiden i den kolde årstid med komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Selv ved temperaturer

Læs mere

Hastighedsindeks km/t Belastningsindeks Kg Belastningsindeks Kg Q R S T

Hastighedsindeks km/t Belastningsindeks Kg Belastningsindeks Kg Q R S T Dækskole Vore dages dæk giver en behagelig affjedring sammenlignet med gårsdagens jernhjul. Det er ikke kun dækkets gummi, der gør kørslen behagelig, men også den luft, dækket indeholder. Denne luftvolumen

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING for arbejde med dæk og fælge

BRANCHEVEJLEDNING for arbejde med dæk og fælge Teknisk vejledning Person- og varebil Afbalancering 1. Generelt Problemer forårsaget af ubalance: Selv mindre statisk ubalance kan ved høj hastighed forringe kontaktfladen mellem dækket og vejen og hermed

Læs mere

CITROËN. Gode råd fra BREMSER. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig

CITROËN. Gode råd fra BREMSER. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig BREMSER mere viden bedre vedligeholdelse Oplev hvad kan gøre for dig BREMSER mere viden bedre vedligeholdelse Et effektivt og velfungerende bremsesystem er afgørende for din sikkerhed. Det skal reagere

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug INDLEDNING Dækket er den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Det er derfor vigtigt at bevare dækkenes gode kvaliteter og præstationer. For at gøre

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 INDLEDNING Dækket er den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Det er derfor vigtigt at bevare dækkenes gode kvaliteter og præstationer. For at gøre

Læs mere

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4 Resultat af dækrazzia maj 2012 Side 2 af 11 Indhold Sammenfatning..................................... 3 Baggrund......................................... 4 Risici.................................... 4

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug INDLEDNING Dækket er den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Det er derfor vigtigt at bevare dækkenes gode kvaliteter og præstationer. For at gøre

Læs mere

SOMMER DÆK. Ultra High Performance High Performance Standard VAN SUV

SOMMER DÆK. Ultra High Performance High Performance Standard VAN SUV SOMMER DÆK Ultra High Performance High Performance Standard VAN SUV Ultra High Performance Lavprofildæk skabt til sportspræget kørsel, hvor chaufføren lægger vægt på optimalt vejgreb og gode svingegenskaber.

Læs mere

Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner

Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner B 51100987 INDHOLD 1 INTRODUKTION 1.1 Tilsigtet anvendelse af vejledning 04 1.2 Tilsigtet anvendelse af vogn 04 1.3 Specifikationer 04 2 SIKKERHED 2.1 Symboler og

Læs mere

København, Januar 2016

København, Januar 2016 Fullcarbon.dk ApS Fuglebækvej 3D 1. Sal 2770 Kastrup Danmark +45 23 92 03 92 Info@fullcarbon.dk CVR: 35869688 København, Januar 2016 Dette dokument er vores carbonhjul-vejledning for Fullcarbon og Rebel

Læs mere

Generelt om dæk. Gadedæk. Mønstre slicks. Slicks

Generelt om dæk. Gadedæk. Mønstre slicks. Slicks Generelt om dæk Generelt kan man sige om dæk at temperaturen i dækket er afgørende for hvor godt det står fast på vejen. Jo mere specielt og avanceret et dæk er, jo sværere er det at holde varmt rundt

Læs mere

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde Falck Køreklar Kør årstiden sikkert i møde Det danske vejr er lidt af hvert Det kræver sin mand eller kvinde at holde hovedet koldt i en varm bil og hjulene på vejen i glat føre. Og det kræver sin kølervæske

Læs mere

Lygter, reflekser og horn Lovkrav: Bilen må kun være udstyret med påbudte eller tilladte lygter og reflekser.

Lygter, reflekser og horn Lovkrav: Bilen må kun være udstyret med påbudte eller tilladte lygter og reflekser. lere Styreapparat Let, sikkert og hurtigt Der må ikke pga slid eller lignende forekomme væsentlig sløri styapparetet som helhed eller i de enkelte dele Ved kørsel med lav hastighed skal rattet let kunne

Læs mere

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterfest. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Nu er det tiden hvor din Mercedes-Benz skal gøres

Læs mere

Af og påmontering af dæk samt afbalancering

Af og påmontering af dæk samt afbalancering Af og påmontering af dæk samt afbalancering 2017 Techcollege Auto 11-12-2017 Afmontering af dæk fra fælg sker i en dækmaskine Sikkerhed: Pas på ikke at komme i klemme ved aftagning af dæk i maskinen. Pas

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om dæk.

Alt hvad der er værd at vide om dæk. Dækmærkninger og deres betydning 17 Continental Dæk Danmark A/S Banemarksvej 50E, 1, 2605 Brøndby Telefon: 43230400 www.conti.dk & www.continental-tyres.com Koden på dine dæk (fx.. 255/50 R20 V) 255 Bredde

Læs mere

Dækket i eksemplet er mærket Q, som svarer til 160 km/t, hvilket rækker. Vinterdæk behøver ikke at have hastighedsindex som svarer til vognens

Dækket i eksemplet er mærket Q, som svarer til 160 km/t, hvilket rækker. Vinterdæk behøver ikke at have hastighedsindex som svarer til vognens Lidt om mærkning af dæk De fleste har bemærket, at der på siden af et dæk, står en masse oplysninger, som er mere eller mindre forståelige. Lad os kigge på et populært camperdæk, og se hvad de væsentlige

Læs mere

Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren.

Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren. Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren. Op til 40 % bedre snegreb sammenlignet med forgængeren, når dækkene er halvt nedslidt* * Sammenlignende test udført af Goodyear GIC*L på størrelse

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG SERVICE AF DÆK

VEDLIGEHOLDELSE OG SERVICE AF DÆK VEDLIGEHOLDELSE OG SERVICE AF DÆK MÆRKNINGER PÅ DÆKSIDERNE Viser, hvilken fælgtype dækket er kompatibelt med. Kompatibelt med fælge med hook edge (dobbeltbundne fælge), medmindre andet er angivet. Nominel

Læs mere

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG BRUGERMANUAL CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG ART NR 17500955 EAN NR 5709133170271 LÆS VENLIGST DENNE MANUAL FØR BRUG! 1 INDHOLD 1. Sikkerhed 2. Godkendelse 3. Værktøj til samling 4. Leveringsomfang

Læs mere

Bandag Produktoversigt

Bandag Produktoversigt Bandag Produktoversigt Danmark 09/2013 Anbefalede produkter til optimale præstationer ALLA POSITIONER Lastvogn & Bus Let last Lastvogn & Bus Tvilling monteret & single dæk LANGTURS- TRANSPORTER M749 Ecopia

Læs mere

Brugervejledning E-Fly Nova Dansk Version Brugervejledning DANSK

Brugervejledning E-Fly Nova Dansk Version Brugervejledning DANSK Brugervejledning DANSK 1 Indhold Oversigt over dele på el-cyklen... 3 Display E-Fly Nova... 4 Batteripakken... 5 Vedligeholdelse af batteripakken... 5 Garantibestemmelser... 6 10 års reklamationsret...

Læs mere

Produktinformation Skadessymptomer - bremseskiver

Produktinformation Skadessymptomer - bremseskiver Produktinformation Skadessymptomer - bremseskiver Indholdsfortegnelse Formål... s. 02 1.0 Monteringsfejl 2.0 Kørselsforhold 1.1... s. 03 1.2... s. 03 1.3... s. 03 1.4... s. 04 2.1... s. 04 2.2... s. 04

Læs mere

Resultat af Dækrazzia 2014

Resultat af Dækrazzia 2014 Resultat af Dækrazzia 2014 Rådet for Større Dæksikkerhed FDM Teknologisk Institut Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk Rigspolitiet Dækimportørforeningen Dæk Specialisternes Landsforening Side 2 af

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din lektionsplan, dit pas og evt. din dåbsattest. Har du opholdstilladelse, evt. tidligere udstedt kørekort, eller

Læs mere

Rådet for Større Dæksikkerhed. Volker Nitz

Rådet for Større Dæksikkerhed. Volker Nitz Rådet for Større Dæksikkerhed Volker Nitz Rådets medlemmer Erling Vestergaard Jensen, Bilinspektør, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Jørgen Jørgensen, Afdelingsleder, FDM Peter Rytter, Konsulent,

Læs mere

Sikkerhed/Forholdsregler

Sikkerhed/Forholdsregler Brugermanual ES-400 Sikkerhed/Forholdsregler Denne manual skal læses igennem før el-cyklen tages i brug. Manualen indeholder vigtige informationer omkring vedligeholdelse, opladning af el-cyklen m.m.

Læs mere

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B.

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den praktiske prøve til erhvervsprøven til kategori B starter med en udvidet kontrol af køretøjets udstyr. Der er udarbejdet følgende oversigt

Læs mere

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL 2012 SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL Model Vinterdæk Størrelse Varenr. Stålfælg Pris Spark Bridgestone LM18 155/80QR13 451715 95975379 4.495,- Spark Firestone Winterhawk 2 Evo 155/80TR13 451716 95975379

Læs mere

Monteringsvejledning COMPACT

Monteringsvejledning COMPACT Monteringsvejledning COMPACT INDLEDNING Pro-User Compact cykelholder er fremstillet af Tradekar Benelux BV. Sikker og pålidelig foldning og vippe cykelholder til transport af to cykler Egnet til næsten

Læs mere

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift 2014 Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift.dk, Søgårdparken 20, 7250 Hejnsvig 2 FORSIKRING)OM)OVERENSSTEMMELSE)) Søgårdparken20 7250Hejnsvig

Læs mere

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 DA 06

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 DA 06 Se Pole Position-programmet for at få yderligere oplysninger om produkterne i SKF-sortimentet. Kontakt din lokale SKF-forhandler for at få fl ere oplysninger om, hvordan du bliver tilmeldt. vsm.skf.com

Læs mere

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre Tillykke med din nye scooter fra Lindebjerg Vi hos Lindebjerg vil gerne sige tak fordi dit valgt faldt på netop et af vores produkter. Vi håber din nye scooter vil leve op til dine forventninger og give

Læs mere

Brugervejledning E-Fly Nova Dansk Version Brugervejledning DANSK KM 5.1

Brugervejledning E-Fly Nova Dansk Version Brugervejledning DANSK KM 5.1 Brugervejledning DANSK KM 5.1 Indhold Oversigt over dele på el-cyklen... 3 Display E-Fly Nova... 4 Batteripakken... 5 Vedligeholdelse af batteripakken... 5 Garantibestemmelser... 6 10 års reklamationsret...

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge:

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: bremseklodser til skivebremser i for på TOYOTA RAV 4 II Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: 1 Udskift bremseklodser på Toyota RAV 4 II i par for hver aksel. Det sikrer effektiv bremsning. Træk håndbremsen.

Læs mere

Klarer udfordringen i marken!

Klarer udfordringen i marken! Klarer udfordringen i marken! Indhold Historien om TAURUS...3 TAURUS landbrugsdæk...4 GENERELLE OPLYSNINGER Dimensionsmærkningen på landbrugsdæk...4 LI-/SI-mærkning på TAURUS radialdæk...5 Belastnings-

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

En ny generation rollatorer

En ny generation rollatorer En ny generasjon rullator En ny generation rollatorer 1 1. INDHOLD 1. Indhold 2. Introduktion 3. Produktbeskrivelse 4. Personlig sikkerhed 5. Tilpasning af rollatoren 6. Transport og klargøring 7. Vedligeholdelse

Læs mere

Sikkerhedskontrol. 38-123308d 2009-02-18. Sikkerheds- og funktionskontrol...opbevares i lastbilens førerhus

Sikkerhedskontrol. 38-123308d 2009-02-18. Sikkerheds- og funktionskontrol...opbevares i lastbilens førerhus Sikkerhedskontrol 38-123308d 2009-02-18 Sikkerheds- og funktionskontrol...opbevares i lastbilens førerhus Advarsel! Stik aldrig fingrene ind i fangmunden på grund af risikoen for klemskader. En åben kobling

Læs mere

Tillid. Forhandlerprisliste. Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY

Tillid. Forhandlerprisliste. Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Tillid ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Forhandlerprisliste Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk Gældende per 1. januar 2018 1 Continental vinterdæk - på toppen i årevis 2017 TS860 195/65 R 15 T Testvinder 2012

Læs mere

Mobilitet ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY

Mobilitet ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Mobilitet ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Forhandlerprisliste Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk Gældende per 1. maj 2018 Continental vinterdæk - på toppen i årevis 2017 TS860 195/65 R 15 T Testvinder 2012

Læs mere

ANHÆNGER TIL HAVETRAKTOR

ANHÆNGER TIL HAVETRAKTOR 9135931 ANHÆNGER TIL HAVETRAKTOR Manual og samlevejledning GEM DISSE INSTRUKTIONER TIL SENERE BRUG Indholdsfortegnelse Generelle sikkerhedsforskrifter... 3 Faresignal - ordforklaring... 4 Funktionsforklaring...

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU

Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU Carbon Ultralight KEEP DISCOVERING THE WORLD AROUND YOU Tillykke med din nye Carbon Ultralight rollator. Det er verdens letteste rollator. For at udnytte alle de muligheder Carbon Ultralight giver, er

Læs mere

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge:

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: bremseklodser til skivebremser i for på Audi A4 В7 Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: 1 Udfør udskiftningen af bremseklodser i hele sæt på hver aksel. Dette giver en effektiv bremsning. Træk håndbremsen.

Læs mere

Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes.

Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes. Perfekt vejgreb! Vinterdæk og komplethjul til din Mercedes. Din Mercedes skal allerede have vinterdæk ved + 7 grader! Allerede ved temperaturer over nulpunktet skal du have monteret dine vinterhjul. Hvorfor?

Læs mere

On Road-skivebremsenav

On Road-skivebremsenav (Danish) DM-HB0004-01 Forhandlermanual On Road-skivebremsenav HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 VIGTIG BEMÆRKNING Denne forhandlermanual er primært beregnet til brug af professionelle cykelmekanikere.

Læs mere

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned

Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Batteri manual LiFePO4 batterier til Ebike Elcykler Husk altid at have strøm på batteriet. Ved vinteropbevaring oplad batteriet en time hver 2. måned Rev 5-4-2011 Litium jernfosfat batteriet Funktion Batteriet

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk Teoribog til Trailer - En praktisk håndbog til kørsel med trailer Her er alt det du skal vide for at køre trailer, såkaldt B/E. Når du vil tage trailerkørekort er der 2 forskellige typer af kort efter

Læs mere

VIPPEPORT. Montagevejledning

VIPPEPORT. Montagevejledning VIPPEPORT Montagevejledning 1. Vigtig information a) Installation bør foretages af en kyndig person. b) Læs hele vejledningen inden start. c) Kontroller alle mål inden montage påbegyndes. d) Åben ikke

Læs mere

Bilens teknik indgår som en fast del i en praktisk køreprøve.

Bilens teknik indgår som en fast del i en praktisk køreprøve. Bilens teknik... Til den praktiske prøve er Du for første gang fører af køretøjet. Som ejer eller fører følger et ansvar for at køretøjet er lovlig / forsvarlig at kører. For at kunne leve op dette ansvar

Læs mere

Garage donkraft - model 41000

Garage donkraft - model 41000 Garage donkraft - model 41000 Produktionsår: 2017 ADVARSEL! Læs denne vejledning og alle sikkerhedsadvarsler grundigt før brug af Produktet. Dette produkt bør kun udleveres til andre sammen med denne vejledning.

Læs mere

Produktoversigt. Danmark 07.2009

Produktoversigt. Danmark 07.2009 Produktoversigt Danmark 07.2009 Anbefalede produkter til optimale præstationer LANGTURS- TRANSPORTER REGIONALT I TERRÆNET OG PÅ VEJEN HÅRDE DRIFTS- BETINGELSER BYMÆSSIG TRAFIK VINTER BDR-HT2 LASTBIL 70-80

Læs mere

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge:

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: bremseklodser til skivebremser i for på Mercedes-Benz E-Class W211 Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: 1 Udfør udskiftningen af bremseklodser i hele sæt på hver aksel. Dette giver en effektiv bremsning.

Læs mere

Lovkrav til hænger. Styreapparatet. Kontrol af bremser. Kontrolstof til Køreprøven - Påhængsvogn

Lovkrav til hænger. Styreapparatet. Kontrol af bremser. Kontrolstof til Køreprøven - Påhængsvogn Lovkrav til hænger Kontrolstof til Køreprøven - Påhængsvogn Styreapparatet Du skal på et holdende påhængskøretøj kunne kontrollere, om følgende forhold ved styreapparatet er opfyldt: Ved drejekransen må

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Brugsanvisning Varenr.: 9040090 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk MAN Industrikompressor 9040090 Dk V1 1 MAN Industrikompressor

Læs mere

LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S DK SF F

LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S DK SF F LIBERTY BACK SYSTEM GB NL D N S SF F User manual Gebruiksaanwijzing Gebrauchsanweisung Brukermanual Bruksanvisning Brugermanual Käyttöohje Mode d emploi AVAILABLE STANDARD MODEL Liberty BC AVAILABLE STANDARD

Læs mere

Brugervejledning og generel information. Vigtig information før du tager din Pedilux i brug:

Brugervejledning og generel information. Vigtig information før du tager din Pedilux i brug: Brugervejledning og generel information Vigtig information før du tager din Pedilux i brug: Fjern ikke de gennemsigtige beskyttelses-skærme på kontakterne, da de beskytter de elektriske dele mod slibestøv.

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

Danmark. Micro. panthera

Danmark. Micro. panthera BRUGSANVISNING Danmark Micro panthera Indholdsfortegnelse Anvendelse side 3 Indstilling af stolen side 4 Vedligeholdelse side 7 Sikkerhed side 8 Indledning Panthera Micro er en kørestol til de allermindste.

Læs mere

BRUGSANVISNING Danmark U2-light. panthera

BRUGSANVISNING Danmark U2-light. panthera BRUGSANVISNING Danmark U2-light panthera Brugsanvisning U2-light Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Indstilling af stolen Side 5 Vedligeholdelse af stolen Side 8 Sikkerhed Side 10 Indledning U2-Light

Læs mere

FS-Autoværksted Tlf: 60708402 fsmail@fsvaerksted.dk www.fsvaerksted.dk. Michelin Continental Goodyear En billig

FS-Autoværksted Tlf: 60708402 fsmail@fsvaerksted.dk www.fsvaerksted.dk. Michelin Continental Goodyear En billig VinterDæk Dækstørrelse Dækmærke Michelin Continental Goodyear En billig mærke 165/70/13 495 kr. 641 kr. 503 kr. 419 kr. 175/70/13 606 kr. 579 kr. 579 kr. 544 kr. 155/65/14 419 kr. 481 kr. 606 kr. 450 kr.

Læs mere

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. DK Betjeningsvejledning El-cykel Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 09.02 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Reklamationsbetingelser...

Læs mere

Stama diesel-multi-truck

Stama diesel-multi-truck Brugsmanual Stama diesel-multi-truck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 40 090 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Industrikompressor 2x90ltr. Varenummer: 9040090 Beskrivelse:

Læs mere

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Brugsanvisning Varenr.: 9044081 Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fejemaskine Varenr.: 9044081. Beskrivelse: 6,5 hk

Læs mere

DK..... Light Assist

DK..... Light Assist DK... Light Assist Light Assist er en flytbar motor til hjælp for assisterende personer, der skubber en manuel kørestol. Dens rolle er at gøre dagligdagens kørsel på fortove, gader og stier lettere. Den

Læs mere

Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz.

Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. Ny start. Endelig forår Så er det på tide at sætte sommerhjulene på din bil, således at du er klar til den

Læs mere

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge:

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: bremseklodser til skivebremser i for på Volkswagen Polo IV Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: 1 Udskift bremseklodser i par for hver aksel. Det sikrer effektiv bremsning. Træk håndbremsen. Udskift

Læs mere

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal Alcoa smedede aluminiumsfælge Fakta & Tal VIDSTE DU? Alcoa fælge er de stærkeste fælge Hver fælg starter som en hel blok meget stærk og korrosionsbestandig aluminiumslegering. Med et tryk på 8000 ton bliver

Læs mere

Produktoversigt. Danmark Regummieringer fra Bandag & Bridgestone 04.2011

Produktoversigt. Danmark Regummieringer fra Bandag & Bridgestone 04.2011 Produktoversigt Danmark Regummieringer fra Bandag & Bridgestone 04.2011 Bandag og Bridgestone-regummieringer produceres med eneret af Bandags forhandlernetværk Bandag er et varemærke under Bridgestone

Læs mere

Brugervejledning E-Fly Nova II

Brugervejledning E-Fly Nova II Brugervejledning Dansk Nova II 1 Indhold Oversigt over dele på el-cyklen...3 Display E-Fly Nova...4 Batteripakken...5 Vedligeholdelse af batteripakken...5 Garantibestemmelser......6 10 års reklamationsret...6

Læs mere

RAAM / CULTIMA. Forhandler Manual C961

RAAM / CULTIMA. Forhandler Manual C961 RAAM / CULTIMA Forhandler Manual C961 Indhold Materiale og farve 3 Funktioner og knapper 3 Funktioner 4 Brugergrænseflade 5 TÆND/SLUK 5 Gå-funktion 6 Baggrundslys 6 Batteriniveau 7 TRIP nulstilling 7 Fejlkoder

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

Brugermanual. HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600

Brugermanual. HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600 Brugermanual HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600 Instruktion i korrekt brug af HAJO pladeløfter. Opbevar denne manual let tilgængelig for brugeren. Det er vigtigt at brugeren forstår advarslerne

Læs mere

RAAM / CULTIMA. BRUGER Manual C961

RAAM / CULTIMA. BRUGER Manual C961 RAAM / CULTIMA BRUGER Manual C961 Indhold Materiale og farve 3 Funktioner og knapper 3 Funktioner 3 Brugergrænseflade 4 TÆND/SLUK 5 Gå-funktion 6 Baggrundslys 6 Batteriniveau 7 TRIP nulstilling 7 Fejlkode

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 44 895 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk 1 9044895 industrikompressor 2x90 ltr Norge V2 Industrikompressor

Læs mere

Brugsanvisning. ATV Slagleklipper Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. ATV Slagleklipper Varenr.: Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning ATV Slagleklipper Varenr.: 90 40 023 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og

Læs mere

Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk E-mail: info@bgteknik.

Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk E-mail: info@bgteknik. Værd at vide om Side 1 af 6 fra 12volt eller 24volt batterispænding til 230volt AC Anpartsselskabet BG Teknik Århus Grenåvej 148 DK-8240 Risskov Tel. +45 8741 8010 Fax. +45 8617 4444 http://www.bgteknik.dk

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning

Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Original brugsanvisning Varenr.: 9055928 Rund trampolin Ø396 cm Til nedgravning Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rund trampolin t. nedgravning - Varenr.

Læs mere

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 LUK OP OG SE VORES GODE TILBUD PÅ TILBEHØR OG SERVICES Sol, sommer og serviceeftersyn Er du helt klar til sommeren? FÅ REN LUFT I VOGNEN AIRCONDITIONPAKKE Klimaanlæg skal renses

Læs mere

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge:

Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: bremseklodser til skivebremser i for på AUDI A4 B6 Udfør udskiftning i følgende rækkefølge: 1 Udfør udskiftningen af bremseklodser i hele sæt på hver aksel. Dette giver en effektiv bremsning. Træk håndbremsen.

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

FUELMAX-sortiment. Kør længere på mindre brændstof. Op til 10% forbedret rullemodstand sammenlignet med forgængeren*

FUELMAX-sortiment. Kør længere på mindre brændstof. Op til 10% forbedret rullemodstand sammenlignet med forgængeren* FUELMAX-sortiment. Kør længere på mindre brændstof. Op til 10% forbedret rullemodstand sammenlignet med forgængeren* * Sammenlignende test foretaget af Goodyear GIC*L på dimensionen 15/70R22.5 viser, at

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

Dækprogram. Sommer Vinter Helår. Du kan ligeså godt vænne dig til navnet

Dækprogram. Sommer Vinter Helår. Du kan ligeså godt vænne dig til navnet Dækprogram Sommer Vinter Helår Du kan ligeså godt vænne dig til navnet Hankook sommer TESTVINDER Hankook Ventus S1 Evo 245/45R17 Y/W Kunsten at imponere en tysker Hankook K107 er et Ultra High Perfor

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Samlevejledning Varenr.: 9053260-261 Tromler til ATV Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tromle til ATV - Varenr. 9053260 og 9053261 Beskrivelse: Tromlen består

Læs mere