Sagsnr april 2018 Birte Mikkelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsnr april 2018 Birte Mikkelsen"

Transkript

1 Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler Sagsnr april 2018 Birte Mikkelsen Dagsorden til 17. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen onsdag den 27. marts 2019 kl Mødet blev holdt hos Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø. Til stede: Søren Bredkær, formand, Danske Regioner Tine Gram-Larsen, Danske Regioner Ulla Rasmussen, Danske Regioner (suppleant for Ida Hageman) Eva Secher Mathiesen, Danske Psykologforening Birgitte Bechgaard, Uddannelsesudvalget for SPU, Psykiatri, formand Annette Anbert, Uddannelsesudvalget for SPU, Børne- og ungdomspsykiatri, formand Susanne Vinther Nielsen, SST, overlæge Sofie Dencker, Sundheds- og ældreministeriet, AC-fuldmægtig Susanne Harder, Universiteterne, professor Linda Bramsen, Børne- og ungdomspsykiatrisk Selskab, overlæge Gitte Ahle, Dansk Psykiatrisk Selskab (suppleant for Rasmus Handest), overlæge Martin Kangas Christensen, Sekretariatet, AC-fuldmægtig Birte Mikkelsen, Sekretariatet, AC-fuldmægtig Afbud: Ole Ryttov, Danske Regioner Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden v/formanden Præsentation af deltagere 2. Rådets rådgivning om uddannelsen, jf. Bek. 5, stk. 4: 1. Ændringer i uddannelsens målbeskrivelser v/udvalgsformændene På seneste møde i Rådet er udkast til ændringer i målbeskrivelserne drøftes og godkendt, hvorefter udkastene er sendt til Sundhedsstyrelsen til godkendelse. Status lige nu er at Sundhedsstyrelsen har sendt bemærkninger til udkastene, som efterfølgende behandles i

2 uddannelsesudvalgene. Der arbejdes med at få godkendelserne på plads i løbet af foråret Punktet er til orientering. Tilbagemelding fra de to udvalgsformænd. Psykiatri arbejder videre SSTs forslag til præciseringer og forventer at være færdige i løbet af foråret. B&U er stort set færdige med sine præciseringer og indsender snarest til forventet godkendelse hos SST. SST påpeger, at der ikke er nogen formkrav til målbeskrivelserne, men at man har fulgt den ramme, som lægerne anvender i deres målbeskrivelser. Rådet drøftede kort anvendelsen af termer. SST anbefaler, at man bruger termen "uddannelsespsykologer" i målbeskrivelsen. DP bakkede op om dette. 2. Ændringer i det overordnede kursusprogram for den teoretiske uddannelse Pt. Ingen bemærkninger. 3. Ændring af specialpsykologuddannelsens længde og indhold Pt. ingen bemærkninger. 4. Ændringer i reglerne for meritoverførsel til specialpsykologuddannelsen Bekendtgørelsen om specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri giver mulighed, jf. kap. 7, 19, for meritoverførsel. Denne har hidtil været anvendt i forbindelse med meritansøgninger fra psykologer, ansat i psykiatrien, som ønsker en meritvurdering af deres teoretiske og kliniske kompetencer med henblik på en senere godkendelse som specialpsykolog. Sekretariatet har i det seneste 6 måneder modtaget meritansøgninger fra uddannelsespsykologer, dvs. psykologer i det ordinære 4 årige uddannelsesforløb, som efter uddannelsesstart ønsker merit for tidligere erhvervede kompetencer, teoretiske såvel som kliniske. Udddannelsesudvalget, som udarbejder den faglige indstilling, ser umiddelbart en række ulemper ved disse ansøgninger, bl.a. at merit på dele af den ordinære uddannelse vil forringe kvaliteten af andre uddannelsesdele samt at der ikke kan sikres den nødvendige progression ved delvis merit. Rådet har på et tidligere møde besluttet at der kan gives merit for forskningstræningsmodulet, når uddannelsespsykologen har en PhD grad. Det giver dog ikke reduktion i uddannelsesforløbet. Sundhedsstyrelsen har på et tidligere rådsmøde meddelt, at man til enhver tid kan søge om at få meritvurderet sine kompetencer.

3 Specialpsykologuddannelsen er nu fuld ud implementeret, og det kan være hensigtsmæssigt at revurdere rammen for meritvurderinger i Rådet særligt ift. hvordan ansættelser i Danmark kan indgå, bl.a. om det fremadrettet udelukkende er godkendte uddannelsesforløb i specialpsykologuddannelsen, der kan give reduktion i den samlede uddannelsestid i specialpsykologuddannelsen. Der er således ingen krav fra Sundhedsstyrelsen om, at Sekretariatet for specialpsykologer, der varetager administrationen af uddannelsen, skal give tidsreduktion ifm en meritvurdering for ansættelse gennemgået i ikke godkendte uddannelsesforløb i specialpsykologuddannelsen. Læger under uddannelse til speciallæger har mulighed for at søge merit efter påbegyndt uddannelsesforløb. Det er dog op til den ansættende myndighed om lægen får reduktion i sit uddannelsesforløb. Bekendtgørelse og vejledning om merit er vedhæftet dagsorden. - at Rådet beslutter at meritvurderinger i forhold til specialpsykologuddannelsen kan udstedes til alle psykologer, som ønsker dette, herunder uddannelsespsykologer. - at Rådet beslutter at ansættelsende myndighed (regioner/afdelinger), som har psykologer i uddannelse til specialpsykolog, der har fået merit på dele af specialpsykologuddannelsen, kan vælge at lade psykologen gennemføre uddannelsen uden tidsmæssig reduktion af uddannelsen. - at ovenstående to punkter gælder den teoretiske såvel som den kliniske del af uddannelsen - at Rådet tager stilling til, om merit for den kliniske og/eller del teoretiske del af uddannelsen udelukkende skal tildeles på baggrund af ansættelser og kurser, der er gennemført som en del af godkendte uddannelsesforløb i specialpsykologuddannelsen. Sagen er opstået da der kommer henvendelser om merit fra uddannelsespsykologer i ordinær uddannelse, hvilket er nyt. Bekendtgørelsen giver mulighed for at give merit til psykologer, som allerede er ansat i psykiatrien. Rådet drøftede hvordan meritgivning håndteres på speciallæge-uddannelsen. Konklusionen blev at den foreliggende vejledning om merit på specialpsykologuddannelsen bør justeres, således at nedenstående beslutning indskrives tydeligt i vejledningen. Følgende skal indskrives i vejledningen: - der kan søges om merit uanset hvilket forløb psykologen er i gang med ordinært uddannelsesforløb eller alm. ansættelse.

4 - den ansættende myndighed kan vælge at lade uddannelsespsykologen fortsætte uden tidsmæssig reduktion af uddannelsen Sekretariatet indarbejder ovenstående i gældende vejledning om merit og rundsender vejledningen til kommentering hos Rådets medlemmer. 3. Rådets øvrige opgaver, jf. Bek. 5, stk. 5: 1. Opfølgning på regionernes anvendelse af psykologer med specialpsykologuddannelse samt udvikling i efterspørgsel efter specialpsykologer v/alle I efteråret 2017 og 2018 har Rådet gennemført en spørgeskemaundersøgelse om regionernes implementering af specialpsykologuddannelsen samt udvikling i efterspørgsel efter specialpsykologer. Rådet ønsker med undersøgelsen at få en sikring af specialpsykologuddannelsens og specialpsykologernes forankring i regionernes psykiatri. Er det med andre ord en god idé at uddanne specialpsykologer? Seneste spørgeskemaundersøgelse viste en beskeden svarprocent og Sekretariatet fik til opgave at stramme op på undersøgelsen via en styrkelse af kontaktpersonernes rolle i inddrivelse af besvarelser. På møde den 13. december 2018 mellem sekretariat og kontaktpersoner har sagen været drøftet. Der var en række forslag fra kontaktpersonerne til ændring af undersøgelsen: - et dialogbaseret værktøj, dvs. fokusgruppe-interview - et elektronisk spørgeskema - et spørgeskema med afkrydsningsmuligheder i stedet for fritekst De foreslåede modeller har foreskellige virkninger. Fokusgruppe-interview forudsætter forberedelse planlægning af aftaler, facilitators rolle, mv. Til gengæld får man svar tilbage med det samme det giver som regel en god svarprocent. Man får et større materiale end ved spørgeskemaet, og det kræver bearbejdning. Spørgeskema-modellen, uanset udformning, giver mange gange en lavere svarprocent end dialogbaseret værktøj. For at højne svarprocenten, skal der rykkes for svar og det kan kræve ressourcer, herunder tid. Desuden kan svarene være mindre nuancerede end ved fokusgruppeinterviews, især når der er afkrydsningsmulighed. Alle modeller vil medføre at der skal afsættes ressourcer til opgaven. Set i lyset af at svarprocenten på spørgeskemaet har været beskeden og med ujævne besvarelser, foreslår Sekretariatet, at man sammen med kontaktpersonerne arbejder videre med et dialogbaseret værktøj, hvor der gennemføres fokusgruppe-interviews i alle regioner.

5 - at Rådet godkender forslaget og at sekretariatet og kontaktpersoner i samarbejde udarbejder et værktøj til fokusgruppe-interviews. Rådet beder sekretariatet og kontaktpersoner om en justering af gældende spørgeskema, som kan danne baggrund for rådets anbefalinger til næste års dimensionering. Rådet anser det for vigtigt at prioritere evaluering af uddannelsen og anser det for vigtigt at prioritere ressourcer til dette. Et forslag kan være at Rådet på næste møde har en temadrøftelse af hvilke områder, mv. i specialpsykologuddannelsen, man ønsker belyst ved en evaluering. Med andre ord hvilke data ønsker man at få tilvejebragt via et evalueringsværktøj. 4. Status på uddannelsesforløb Et fast punkt på rådets dagsorden er en status på igangværende uddannelsesforløb. Sekretariatet har udarbejdet status med oversigt over antal godkendte specialpsykologer samt status på igangværende uddannelsesforløb. Status indeholder desuden en oversigt over antal afbrudte forløb og årsager hertil. Sekretariatet gennemgår status på mødet. Status er vedhæftet dagsorden. - at Rådet tager orienteringen til efterretning Sekretariatet fremlagde oversigten og udvalgsformændene supplerede med betragtninger om årsager til frafald. Sekretariatet undersøger om der kan fremskaffes flere data om afbrydelser af uddannelsesforløb. Medtages på næste rådsmøde. Rådet diskuterede muligheden for at få orlov fra uddannelsen til forskning, idet man mente, at der var risiko for at uddannelsespsykologer falder fra uddannelsen fordi de vil forske. Der er enighed i Rådet om at uddannelsespsykologer skal have mulighed for på linje med læger i hoveduddannelse at få orlov til forskning. Det bør dog være op til ansættende myndighed at beslutte, om de vil tildele orlov. Sekretariatet ser på om muligheden for at søge orlov kan formidles bedre. 5. Rådets forretningsorden Den gældende forretningsorden for Rådet daterer sig tilbage til oktober Forretningsordnen indeholder en præcisering af rådets opgaver, som beskrevet i specialpsykologuddannelsens bekendtgørelse samt beskrivelse af rådsmødernes gennemførelse. Forretningsorden er vedhæftet. I forbindelse med formandsskifte har sekretariatet foreslået en gennemgang af forretningsordenen.

6 Umiddelbart finder sekretariatet ikke anledning til en revision af forretningsordenen. - at Rådet tager ovenstående vurdering til efterretning. Flere rådsmedlemmer ønsker at få en revision af forretningsorden. SST præciserede at der sagtens kan laves en forretningsorden, som læner sig naturligt op ad bekendtgørelsen. Ønskes der ændringer i forretningsordenen, som strider mod bekendtgørelsen, kan det komme på tale at ændre denne. Sekretariatet fik til opgave at udarbejde 1. udkast til ny forretningsorden og rundsender dette til rådets medlemmer, med opfordring til at sende forslag til ændringer inden næste rådsmøde.. Punktet kommer på igen til næste rådsmøde. 6. Kursusopgaven - udbud Varetagelsen af kursusopgaven på specialpsykologuddannelsen ligger i perioden hos Region Midtjylland, Koncern HR, Center for Kompetenceudvikling. Da kursusopgaven er en del af en bekendtgørelsesbelagt uddannelse og økonomien overstiger EU's tærskelværdi for udbud af tjenesteydelser, skal opgaven udbydes offentligt via udbudsportalen. I parentes bemærket er EU's tærskelværdi for tjenesteydelser indenfor regionale/kommunale myndigheder på kr Prisen for 1 uddannelseshold til specialpsykologuddannelsen i psykiatri er kr og for hold til specialpsykologuddannelsen i børne- og ungdomspsykiatri kr Samlet er prisen for 1 uddannelsesforløb i hver af specialerne langt over EU's tærskelværdi. Nuværende kontrakt på kursusopgaven udløber med udgangen af Udbudsforretningen skal være gennemført og afklaret inden sommerferien, således at en evt. ny udbyder har mulighed for at overtage kursusopgaven. Sekretariatet har opgaven med at gennemføre udbudsforretningen, herunder udfærdigelse af udbudsmateriale. Der kan være behov for nedsættelse af en arbejdsgruppe, som kan hjælpe med at vælge blandt de indkomne tilbud på opgaven. - at Rådet udpeger 2-3 personer, som vil indgå i en arbejdsgruppe, med henblik på sammen med sekretariatet at afgøre kursusudbuddet. Sekretariatet redegjorde for hidtidig proces ved udbudsforretning af kursusopgaven, herunder at udbudsjurister i Region Midtjylland har været konsulenter på opgaven.

7 DP stillede spørgsmål ved denne fremgangsmåde, idet Region Midtjylland kan have en interesse i at have kursusudbudet, og foreslog i øvrigt, at udbuddet bliver tilrettelagt, så det også tidsmæssigt er realistisk at andre udbydere reelt får mulighed for at byde. Aftalen blev derfor, at Sekretariatet kontakter Danske Regioner om udbudsforretningen, mhp udformning af udbudsmaterialte og udbudsrunde. Sekretariatet vurderer sammen med Danske Regioner også, om tidsplanen er realistisk og overholder reglerne for EU-udbud, ligesom det blev aftalt, at tidplanen skal tilrettelægges, så den skaber reelt rum for, at alternative udbydere kan byde idet rådet har en interesse i, at de bedst kvalificerede vinder udbuddet. Formændene for de to uddannelsesudvalg samt formanden for Rådet indgår i bedømmelsesudvalget, som skal vurdere indkomne tilbud. Udvalget går også med ind i arbejdet med udbudsmaterialet. BUP spurgte til prisen, og sekretariatet præciserede, at de priser, der er nævnt i sagsfremstillingen, er for et helt hold. Eftersom et hold i psykiatri er dobbelt så stort som B&Upsykiatri, betyder det, at prisen pr uddannelsespsykolog er den samme på tværs af specialerne. 7. Evt., herunder fastlæggelse af tidspunkt for næste møde i efteråret 2019 Næste mødetidspunkt er aftalt med formanden til den 23. september Mødet holdes som fysisk møde i Danske Regioner. Der var forslag om at have tematiske drøftelser på møderne, således at der udover de faste punkter er et tema med relation til specialpsykologuddannelsen. Flere emner blev nævnt, herunder: fokusgruppeinterview, hvor en specialpsykolog og en speciallæge fortæller om uddannelsen, herunder også in-put til evaluering specialpsykologernes opgavevaretagelser i psykiatrien, bemyndigelsesskemaer/delegationsskemaer, mv. Ny repræsentant fra DP til næste møde, da Eva Secher Mathiasen stopper som rådsmedlem.

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 8. december 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat til 14. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 28. marts 2018 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat 15. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen fredag

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 23. april 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. marts 2013 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af 5. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen! " 29. november 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag,

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Referat af 62. møde i Uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i psykiatri --- ikke godkendt referat --- Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Oktober 2018 Martin Kangas Christensen makacr@rm.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri

Bekendtgørelse om specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsmin., Sundhedsstyrelsen, j.nr. 7-702-03-199/1 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af specialpsykologer i psykiatrien

Bekendtgørelse om uddannelse af specialpsykologer i psykiatrien Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Formål Kapitel 2 Funktionsområde Kapitel 3 Uddannelsesansvar og uddannelsesstruktur Kapitel 4 Uddannelsesråd m.v. Kapitel 5 Uddannelsen Kapitel 6 Bedømmelse m.v.

Læs mere

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Vejledning om meritvurdering under specialpsykologuddannelsen (jf Bekendtgørelse nr. 1303 af 25. november 2010 om uddannelse af specialpsykologer, 19) Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 02-01-2018 Rikke

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 24. marts 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af 13. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Rådet for Specialpsykologuddannelsen Referat fra møde den 4. september 2014 Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. oktober 2014 Birte Mikkelsen Rikke Bundgaard Birte.mikkelsen@stab.rm.dk Rikke.bundgaard@stab.rm.dk

Læs mere

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Referat fra 61. møde i Uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i psykiatri Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk 1-30-72-162-09 Møde i uddannelsesudvalget,

Læs mere

" 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09

 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i det Psykologfaglige

Læs mere

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 12. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj

Læs mere

Referat af møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 27. maj 2010, kl Mødet blev afholdt i Charlottehaven, Hjørringgade 12C, 2100 København

Referat af møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 27. maj 2010, kl Mødet blev afholdt i Charlottehaven, Hjørringgade 12C, 2100 København Til det Psykologfaglige Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 28. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af møde vedr. specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 25. januar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09

Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 25. januar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Vejledning om kompetencevurdering i specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 25. januar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk

Læs mere

Referat fra andet møde i Uddannelsesråd for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri

Referat fra andet møde i Uddannelsesråd for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri Til det Psykologfaglige uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 5. juli 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra andet møde i Uddannelsesråd for

Læs mere

Referat fra 40. møde i SPU uddannelsesudvalg Psykiatri 5. februar 2015 kl. 10:15 i HR-huset, mødelokale 5252, Boulevarden 76, 7100 Vejle

Referat fra 40. møde i SPU uddannelsesudvalg Psykiatri 5. februar 2015 kl. 10:15 i HR-huset, mødelokale 5252, Boulevarden 76, 7100 Vejle SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Referat fra 40. møde i SPU uddannelsesudvalg Psykiatri 5. februar 2015 kl. 10:15 i HR-huset, mødelokale 5252, Boulevarden 76, 7100 Vejle Dato Sagsbehandler

Læs mere

Region Midtjylland HR. Dagsorden. til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg.

Region Midtjylland HR. Dagsorden. til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg. Region Midtjylland HR 7. marts 2018 /TRKPEE Dagsorden til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg. Lokale F7 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF Selskabsberetning Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF 11.11.17 Styrelsen siden GF 2016 Linette Frølich Møller, formand, Region Midt Annette Anbert, næstformand, Region Sjælland

Læs mere

" 17. september 2010 Stine Whitehouse

 17. september 2010 Stine Whitehouse Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 17. september 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af 2. møde vedr. specialpsykologuddannelsen den

Læs mere

Kontrakt mellem. Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen. xxx

Kontrakt mellem. Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen. xxx Kontrakt mellem Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen og xxx Aftalen vedrører: xxx udvikler kurser til Specialpsykologuddannelsen indenfor hhv. Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri, samt udvikler

Læs mere

ANSØGNING OM MERIT IFT. SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

ANSØGNING OM MERIT IFT. SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN ANSØGNING OM MERIT IFT. SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Skemaet skal udfyldes elektronisk 1. Navn: 2. Cpr. nr..: 3. Adresse: 4. Telefon nr.: 5. E-mail adresse: 6. Mobil nr.: 6. Indenfor hvilket speciale stiles

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501 D A G S O R D E N BILAG NR18-18 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 3. oktober 2018, kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Referat fra 3. møde i Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri 26. august 2010

Referat fra 3. møde i Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri 26. august 2010 Til det Psykologfaglige Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 2. september 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Uddannelsesråd for

Læs mere

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen VEJ nr 9005 af 01/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Sundhedsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Birte Obel, Kontorchef Susanne Vinther Nielsen, Overlæge, Ph.d. Uddannelse og autorisation 4. marts 2014 i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Referat fra GF Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Fredag den 5. april 2019 1. Valg af referent:

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato 13. februar 2014 SVN Sagsnr. 2-1410-146/1 7222 7562 Revision af vejledning om den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen fra 2005 - UDKAST Vejledning for den obligatoriske forskningstræning

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj Sted Deltagere R E F E R A T BILAG FU 5-13 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj 13.30-16.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale D Lone Winther Jensen,

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 13. maj 2015 Berit Bjerre Handberg Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.dk 1-30-72-155-07 Notat

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat 1 Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 11/12-2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Almen medicin - uddannelsesudvalg 4. december 2018 kl. 14:00 i Lokale 12, Regionshuset Århus Olof Palmes Alle 15 2

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15 Selskabsberetning Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15 Styrelsen Jesper Thybo, Odense Gunvor Brandt, Risskov Ditte Lammers Vernal, Ålborg Anne

Læs mere

Dagsorden. Til møde i LUU. Mandag den 7. maj 2012 fra klokken 8.30 til Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa, Lokale 0.

Dagsorden. Til møde i LUU. Mandag den 7. maj 2012 fra klokken 8.30 til Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa, Lokale 0. Dagsorden Til møde i LUU Mandag den 7. maj 2012 fra klokken 8.30 til 12.00 Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa, Lokale 0.8 Medlemmer: Monika Hoeck Petersen KL Formand Alice Andersen Næstformand

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI. Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr.

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI. Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI IDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Oktober 2015 Berit Bjerre

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

" 21. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09

 21. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Til det Psykologfaglige Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Børne- og Ungdomspsykiatri! " 21. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af møde med det psykologfaglige

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF Selskabsberetning Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF 12.11.16 Styrelsen siden GF 2015 Linette Frølich Møller, formand, Region Midt Annette Anbert, næstformand, Region Sjælland

Læs mere

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet.

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet. Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........ 96 27 62 00 Fax:........ 97 12 97 25 herninghfogvuc@herninghfogvuc.dk www.herninghfogvuc.dk 27. februar 2008 Sagsbehandler: Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen kascla@rm.dk 21440397 1-30-72-141-15

Læs mere

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsens vejledning Juli 2007 1 Indledning I henhold til 6, stk. 2. i Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse nr. 660 af 10. juli 2003 om uddannelse af

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU.  . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNEL DDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Selskabsberetning. Ordinær generalforsamling 08.12.11

Selskabsberetning. Ordinær generalforsamling 08.12.11 Selskabsberetning Ordinær generalforsamling 08.12.11 Styrelsen Anegen Trillingsgaard Jesper Thybo Gunvor Brandt Ditte Lammers Vernal Ida Majlund Mikkelsen, kasserer Anne Kloster, sekretær Annette Anbert,

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale Region Midtjylland HR 26. juni 2018 /SAECRI Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale 31 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Indledning

Læs mere

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 13. februar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk! Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Mødereferat. Århus Kommunale Værker Hanne Thalund d. 19-11-2003

Mødereferat. Århus Kommunale Værker Hanne Thalund d. 19-11-2003 Mødereferat Århus Kommunale Værker Hanne Thalund d. 19-11-2003 Møde Dato ÅKV-MED-udvalg 10-11-2003 1. Drøftelse af besparelsesforslag fra Århus Kommunale værker. 2. Eventuelt N.J. Ravn Sørensen indledte

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15. Ordinært møde. Beskæftigelsesudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15. Ordinært møde. Beskæftigelsesudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 8.02.2006 kl. 8.15 Ordinært møde Beskæftigelsesudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BSU = Børne- og Skoleudvalget KFU = Kultur- og Fritidsudvalget SSU =

Læs mere

Kl til på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse

Kl til på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Torsdag den 10. november 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Rønnegården, Strøvej 93, 3330 Gørløse Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Brugerrepræsentant Gudmunda Arnardottir Brugerrepræsentant Trine Aukdal Udviklingskonsulent HR Afdelingen Freja Andersen (referent)

Brugerrepræsentant Gudmunda Arnardottir Brugerrepræsentant Trine Aukdal Udviklingskonsulent HR Afdelingen Freja Andersen (referent) REFERAT Møde i: Forum for Ledelse og Uddannelse Dato: 5. september 2017 Kl.: 08.00-10.00 Sted: Lokale 009, Kristineberg 3 Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz, formand Centerchef PC Ballerup Rene Priess,

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30 Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Dorthe Thagaard, Uddannelsesansvarlig jordemoder Flemming Bandholm Jakobsen, Koordinator i Studieafsnittet (afbud) Gitte Østergaard Poulsen, Uddannelsesansvarlig ergoterapeut

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet onsdag d. 19. maj 2016 (side 2) 4. Genudbud på medicinhåndtering - NOPII samarbejdet (side 4)

2. Godkendelse af referat fra mødet onsdag d. 19. maj 2016 (side 2) 4. Genudbud på medicinhåndtering - NOPII samarbejdet (side 4) Møde Socialdirektørkredsen Tid 25. august 2016, kl. 10.00-11.30 Sted Center for Velfærdsteknologi, Fåborgvej 15A, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Afbud Gæster Dorthe Jende (Vesthimmerlands Kommune, Hanne Madsen

Læs mere

Referat fra det 73. møde i Det Regionale Specialuddannelsesråd

Referat fra det 73. møde i Det Regionale Specialuddannelsesråd Afdeling: HR Personaleudvikling Udarbejdet af: Ann Jorry Liljegren Journal nr.: DRS Intensiv E-mail: Ann.Jorry.Liljegren@rsyd.dk Dato: 26. januar 2016 Telefon: 6541 1718 2920 1963 Referat fra det 73. møde

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet. * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10.

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet. * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10. BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10.00 * Der afholdes formøde

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Fredag d. 6. april 2018 kl. 10.00-16.00 Sted: Deltagere: Referent: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter Skovagervej 2 8240 Risskov Mødelokale 12,

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. august 2008

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. august 2008 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. august 2008 Til stede Formandskab Erik Brouer, Danske Regioner, Region Hovedstaden (formand) Medlemmer fra Danske Regioner Janne Uth, Region Sjælland

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE trkpee@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30 Aarhus, den 4. marts 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30 Referent: AK punkt 1 7/CI punkt 8 12 Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: DRF og

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

Mirjam Gork-Jensen (MGJ), tlf , 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2

Mirjam Gork-Jensen (MGJ), tlf , 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 13. december 2011 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:45 Mødested: Mødelokale: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved AO2 Journalnummer:

Læs mere

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Østergade 41 6950 Ringkøbing Tlf: 96753212 Fax: 96753224 www.ringamt.dk E-mail: sundhed@ringamt.dk Den: 11. september 2006 Sagsnr: 2006080418A Sagsbehandler:

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den 02-03-2016 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Jan Ole Jakobsen, Inger-Marie Albertsen,

Læs mere

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014.

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. 24-11-2014 Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. Selandia Park 8, Demonstrationsstuen, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Velkomst/Marianne Frederiksen. FOA har opfordret skolen til at

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Dato: Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Deltagere: Karin Holland,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

Sundhedsuddannelser Skottenborg Viborg -

Sundhedsuddannelser Skottenborg Viborg - 23. februar 2012 Lisbet Hørslev Rasmussen!" " " Lisbet.rasmussen@stab.rm.dk 7841 0784 1-30-72-201-08 Samarbejdsaftale mellem Videreuddannelsessekretariatet i Videreuddannelsesregion Nord (VUS), Region

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR PATOLOGISK ANATOMI OG CYTOLOGI. Generalforsamling i DSPAC d. 23. marts 2007 kl

DANSK SELSKAB FOR PATOLOGISK ANATOMI OG CYTOLOGI. Generalforsamling i DSPAC d. 23. marts 2007 kl Generalforsamling i DSPAC d. 23. marts 2007 kl. 16.00 for medlemmer af Dansk Selskab for Patologisk Anatomi og Cytologi. Sted: Ingeniørforeningens Mødecenter A/S (IDA) Kalvebod Brygge 31-33, København

Læs mere

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Dagsorden LUU møde Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30 Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Side 2 af 5 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 09.00-10.00 i mødelokale H4 *

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere