Referat for møde i den administrative styregruppe for Samdrift Tønder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for møde i den administrative styregruppe for Samdrift Tønder"

Transkript

1 Referat for møde i den administrative styregruppe for Samdrift Tønder Placering: Tønder Rådhus, lokale 108 Videolink: lok108@tkvideo.dk Dato og tid: D. 22. august 2018 kl. 15:30-17:00 Deltagere: Fra Tønder Kommune: Grethe Høyrup Nielsen, direktør, social, arbejdsmarked og sundhed. Aase Koch, fagchef for Pleje og omsorg. Carina Scheelke, chefkonsulent, politik og udvikling. Fra Sygehus Sønderjylland: Eva Nielsen, sygeplejefaglig direktør. Mona Fladskjær Andersen, specialkonsulent og sundhedsaftalekoordinator. Ingeborg Demant Mamsen, jurist. Fra Region Syddanmark: Kurt Æbelø, afdelingschef tværsektorielt samarbejde. Fra Sygehus Sønderjylland / Tønder Kommune: Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder. Afbud: Ingen Referent: Bjarke Jørgensen Bilag: - Bilag 1 Referater fra politisk styregruppemøde + koordinerende lederforum - Bilag 2 - Beskrivelse af ønsket model for etablering af modtage-køkken og medarbejderkantine på matriklen Sygehus Sønderjylland, Tønder. - Bilag 3 - Udkast til samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Sygehus Sønderjylland vedrørende levering af ydelser fra modtagekøkkenet på Sygehus Sønderjylland, Tønder - Bilag 4 - Udkast til erhvervslejeaftale mellem Tønder Kommune og Sygehus Sønderjylland - Bilag 5 - Beslutningsreferat fra møde i opstartsgruppe for fysisk etablering af korttidscenter på SHS-Tønder. - Bilag 6 Forespørgsler fra FTR

2 REFERAT: 1. Statusorientering a. Der gives en kort orientering om mødet i den politiske styregruppe afholdt d. 27. juni (Se bilag 1) REFERAT: På baggrund af mødet i den politiske styregruppe meldes der om politisk opbakning og interesse for at høre om de konkrete initiativer der er i gang. Den politiske styregruppe efterspørger konkrete eksempler på samdrift. Der meldes også om en forståelse fra den politiske styregruppe for, at vi i Samdrift Tønder er på et stadie, hvor vi endnu ikke kender den konkrete udformning af fase 3. Det aftales, at Bjarke med afsæt i bl.a. erfaringsopsamlingen vedrørene følgeskabsdagene, udarbejder et oplæg til næstkommende møde i den administrative styregruppe (dato udmeldes) mhp. at give et mere konkret billede på samdrift. Herefter drøftes det hvad der fremlægges for den politiske styregruppe d. 16. november b. Der gives en kort orientering om arbejdet i det koordinerende lederforum og de aktuelle dagsordenspunkter, der er behandlet siden sidste styregruppemøde. (Se bilag 1) REFERAT: Der blev givet en orientering om arbejdet i det koordinerende lederforum. I det koordinerende lederforum arbejdes der bl.a. med at udvikle et fælles ledelsesmæssigt ståsted, forankre sygeplejeklinikken og koordinere følgeskab. I det koordinerende lederforum er det aftalt, at have fokus der lægger vægt på leadership frem for management i den kommende tid. Det er vigtigt at tingene ift. skadeklinik / sygeplejeklinik i første omgang får lov at spire naturligt, uden at der lægges for mange strukturer nedover. Det er vigtigt at det koordinerende lederforum i samarbejde med fælleskoordinatoren får opsamlet de konkrete erfaringer medarbejderne oplever ift. samdrift. 2. Forslag til muligt set-up for modtagerkøkken ifm. etableringen af korttidscenter på SHS, Tønder. (drøftelse) Modtagekøkkenet er pt. ikke indtænkt i korttidscenterets fysiske rammer, hvorfor der har været nedsat en arbejdsgruppe under den administrative styregruppe for Samdrift Tønder, der har haft til formål at se på mulige modeller for etableringen af et modtagekøkken. Arbejdsgruppen har primært haft fokus på en model, som er i tråd med det samarbejde, der er etableret mellem Tønder Kommune og Sygehus Sønderjylland ift. Samdrift Tønder. Arbejdsgruppen har således undersøgt muligheden for etableringen af ét modtagekøkken og én medarbejderkantine, der kan facilitere de behov som både Tønder kommune og Sygehus Sønderjylland har. Arbejdsgruppen foreslår, at der mellem Tønder Kommune og Sygehus Sønderjylland udarbejdes en samarbejdsaftale, således at etableringen af modtagerkøkken og medarbejderkantine har lovhjemmel i Sundhedslovens 78.

3 Sundhedslovens 78, stk. 4, omhandler både områder, hvor der ønskes samarbejde om levering af sundhedsfaglige ydelser, og også tilknyttede ydelser, eksempelvis ift. madproduktion, vaskeri eller andre lignende ydelser, der understøtter regionsrådets varetagelse af opgaver efter sundhedslovens afsnit VI, XI, XII og XIV-XVI. Arbejdsgruppen har således til sagen udarbejdet et notat, der beskriver en model for etablering af fælles modtagerkøkken og kantine på Tønder Sygehus, et udkast til en lejeaftale og et udkast til en samarbejdsaftale mellem Tønder kommune og Region Syddanmark / Sygehus Sønderjylland, hvor de enkelte forplejningsdele konkretiseres, herunder også de økonomiske aspekter. a. Den administrative styregruppe drøfter udkast til model for modtagerkøkken og kantine på Sygehus Sønderjylland, Tønder. (Se bilag 2) b. Den administrative styregruppe drøfter udkast til samarbejdsaftale samt lejekontrakt (Se bilag 3 & bilag 4) c. Den administrative styregruppe afklarer det videre forløb for etableringen af modtagerkøkken og medarbejderkantine. REFERAT: Den af arbejdsgruppen foreslåede model vurderes ikke at være i tråd med intentionerne om samdrift, hvor region og kommune arbejder tættere sammen. Den administrative styregruppe beslutter derfor, at der i den nedsatte arbejdsgruppe skal arbejdes videre med en idealistisk model som understøtter samdrift; en sådan model må gerne udfordre eksisterende lovgivning. Det aftales at invitere økonomikyndige personer med i udarbejdelsen. Under alle omstændigheder, skal der ske en afklaring af hvor mange kvadratmeter og hvilket køkkenudstyr som Tønder Kommune har behov for, samt hvor stor en andel af fællesarealerne som Tønder Kommune skal betale for. Modellen fremlægges på næstkommende møde i den administrative styregruppe, hvorefter den fremlægges og drøftes i den politiske styregruppe mhp. en direkte henvendelse til innovationsministeren, der tidligere har efterspurgt konkrete eksempler på lovgivningsmæssige barrierer ift. samdrift. Det understreges, at både Tønder Kommune og Sygehus Sønderjylland er meget indstillede på at finde en model for fælles køkkenfunktion, som er i tråd med samdrift-ånden. I forhold til udarbejdelse af en model, nævnes det, at det er relevant at hente inspiration hos blandt andet Gladsaxe Kommune, der arbejder med et lignende initiativ.

4 3. Status på den fysiske etablering af Tønder Kommunes kortidscenter på SHS Tønder (orientering) Efter seneste møde i den administrative styregruppe har der været afholdt et møde i den selvbestaltede gruppe, opstartsgruppe for fysisk etablering af korttidscenter på SHS-Tønder, som havde til formål at få startet processerne op ift. den fysiske etablering af korttidscenter på SHS- Tønder. (Se bilag 5) Deltagerne drøftede forskellige delelementer i processen for den fysiske etablering af korttidscenter på SHS-Tønder og der var enighed om følgende step: 1. Bevillingen skal endelig bevilliges 2. Lejeaftale skal indgås 3. Ansættelse af ekstern rådgiver 4. Organisering af den fysiske etablering af korttidscenter på SHS-Tønder 5. Selve ombygningen 6. Indflytningen Efter mødet har regionshuset kikket på tidsplanen og udarbejdet et kvartalsopdelt budget. Ifølge dette synes indflytning i 4. kvartal 2019 at være et realistisk bud. Regionsrådet behandler i august en anlægssag, hvor der søges om anlægsbevilling og rådighedsbeløb til udførelse af de nødvendige ombygninger. Opstartsgruppen mødes ikke flere gange. REFERAT: Forretningsudvalget i Region Syddanmark har behandlet sagen om restfinansiering af anlægsudgiften i forhold til korttidscenteret, og indstillingen er, at sagen anbefales overfor Regionsrådet. Udkast til erhvervslejekontrakt er udarbejdet og er sat på møde i Tønder Kommunes økonomiudvalg d. 22. september Martin Hansen, bygningskonstruktør, Region Syddanmark indhenter tilbud på totalrådgivning ift. etablering af korttidscenter på SHS Tønder. Ligeledes udarbejder Martin Hansen en ydelsesbeskrivelse og kontakter herefter Paul Erik Busch mhp. at aftale hvem der skal varetage totalrådgivningen. Etablering af korttidscenteret forventes færdig i 4. kvartal Tønder Kommune planlægger indflytning og ibrugtagning af det nye korttidscenter i starten af Ift. indkøb af udstyr, koordinerer Kurt Æbelø kommunikationen med Lægehus Nord. Bygningsafdelingen i Region Syddanmark afklarer hvordan udstyret rent praktisk indkøbes.

5 4. Forskningssporet for Samdrift Tønder (drøftelse) I Samdrift Tønder ønsker vi at gå nye veje ift. det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, og et delmål for den planlagte samdrift er at den i et eller andet omfang kan danne forbillede for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, især for landkommuner og mindre sygehuse i Danmark. Derfor er det vigtigt, at Samdrift Tønder gøres til genstand for forskning og evaluering hvor der: 1. generes lokal empiri og lokal viden om processer og virkningsmekanismer, så initiativerne dels kan overføres til andre lignende kontekster, og dels justeres hvis de viser sig ikke at have synlige effekter. Eksempler på processuelle spørgsmål er: hvilke barrierer eksisterer der for samdrift? Hvordan organiserer vi os bedst? Hvad er vigtigt for at opnå et praksisfællesskab? Etc. 2. genereres viden om kvantitative effektmål, da dette kan sikre legitimitet og kan beskrive om indsatserne har en effekt, og dermed være en hjørnesten i en slutevaluering. Eksempler på kvantitative effektmål kunne være: er den gennemsnitlige varighed af ophold på korttidscentrene blevet kortere? Er der færre uhensigtsmæssige genindlæggelser? Sundhedsøkonomiske gevinster? Etc. Dele af forskningssporet i Samdrift Tønder varetages af fælleskoordinatoren, fx mindre evalueringer og sammenskrivninger af erfaringer der er relevante for fremdriften. Andre dele af forskningssporet fordrer, at der etableres en fælles tværsektoriel forskningstyregruppe, der kan sætte rammerne og udstikke retningen for den forskning som kan etableres. En skæringsdato ift. forskningssporet er datoen for ibrugtagning af nyt korttidscenter (for nuværende forventeligt i 4. kvartal 2019). Inden denne dato er det påkrævet at få beskrevet, aftalt og igangsat hvilke forskningsmæssige tiltag der skal være i Samdrift Tønder. a. Sygehus Sønderjylland ønsker at den administrative styregruppe drøfter nedsættelse af en fælles kommunal / regional forskningsstyregruppe for Samdrift Tønder, og herunder drøfter den nærmere organisering og hvem der i så fald skal være repræsenteret. REFERAT: Det aftales at Tønder Kommune og Sygehus Sønderjylland i fællesskab arbejder på at nedsætte en fælles kommunal / regional forskningsstyregruppe. Det aftales, at første skridt er at Eva Nielsen kontakter overlæge og forskningslektor Christian Backer Mogensen for få perspektiver på hvordan en forskningsstyregruppe kan etableres, og hvem der ellers kan hjælpe processen i gang. Eva Nielsen melder tilbage til den administrative styregruppe på næste møde, om hvem der kan være tovholder. Herefter bør mulige undersøgelsesområder defineres, og det bør undersøges, om det er muligt at tilknytte én eller flere Ph.d. er, og der bør udarbejdes et kommissorium for forskningsstyregruppen.

6 5. Faglige organisationers rolle i Samdrift Tønder (drøftelse) a. På baggrund af forespørgsler fra fællestillidsrepræsentanter (Se bilag 6) drøfter den administrative styregruppe faglige organisationers rolle i Samdrift Tønder, herunder om de bør tænkes ind i den politiske styregruppe. REFERAT: Den administrative styregruppe fremhæver at Kommissoriet for den politiske styregruppe er politisk godkendt i kommunalbestyrelsen og på regionsrådet, hvorfor den administrative styregruppe ikke har hjemmel til at ændre på sammensætningen af den politiske styregruppe. Den administrative styregruppe er af den opfattelse, at de faglige organisationer for nuværende spiller en vigtig rolle, ved at være til stede i det lokale, hvor de er repræsenteret ved fællestillidsrepræsentanterne i det koordinerende lederforum. Medlemmerne i den administrative udtrykker desuden stor tilfredshed med det engagement som fællestillidsrepræsentanterne gør i det koordinerende lederforum og ser det som en gevinst. Den administrative styregruppe er åben overfor involvering af faglige organisationer og tilbyder at faglige organisationer kan få tilsendt dagsordner og referater fra organerne i Samdrift Tønder. Den administrative styregruppe er også åben overfor at inddrage faglige organisationer ad hoc, hvis / når der dukker noget konkret op ift. f.eks. ansættelsesforhold. 6. Inddragelse af praktiserende læger og sygehuslæger (drøftelse) a. Det koordinerende lederforum ønsker at den administrative styregruppe drøfter hvordan praktiserende læger og sygehuslæger involveres i Samdrift Tønder. (Se referater fra det koordinerende lederforum bilag 1) REFERAT: Det aftales at lægerne for nuværende, ad officiel vej, inddrages via Sygehus Sønderjyllands praksiskonsulent, med hvem Eva Nielsen snarligt drøfter blandt andet samdrift med. De praktiserende læger inddrages ligeledes via Kommunal Lægeliget Udvalg. Den administrative styregruppe er af den opfattelse, at lægerne konsekvent bør inddrages ad hoc, hvis det er relevant ift. konkrete initiativer, der for lægerne kan have en faglig eller organisatorisk betydning. Den administrative styregruppe understreger, at der i Samdrift Tønder børe være et vedvarende arbejde i, løbende, at tænke sygehuslæger og praktiserende læger ind ift. nye initiativer. Eventuelt b. Andet vigtigt der bør orienteres om eller drøftes. REFERAT: På baggrund af udkast til nyhedsbrev, hvor fasebeskrivelserne beskrives jf. visionsnotatet, drøftede den administrative styregruppe hvordan faserne bedst italesættes og kommunikeres til medarbejderne og eksterne aktører. Det er den administrative styregruppes holdning, at fasebeskrivelsen beskrives samlet, og at der overfor medarbejdere og andre er åbenhed om, at vi for nuværende ikke ved præcist hvor vi ender i fase 3. Styregruppen anerkender, at fase 3 kan give anledning til usikkerhed og bekymring hos nogle medarbejdere, og det understreges, at

7 der vedvarende bør være et fokus på at inddrage medarbejderperspektiver i udviklingen hen mod samdrift og fase Punkter til næste møde i den administrative styregruppe (dato udmeldes) - Muligt set-up for modtagerkøkken ifm. etableringen af korttidscenter på SHS, Tønder 2. udkast. - Oplæg ift. konkretisering af samdrift - Etablering af forskningsstyregruppe

Dato: 23. April Godkendelse af referat fra seneste styregruppemøde (se vedlagt referat)

Dato: 23. April Godkendelse af referat fra seneste styregruppemøde (se vedlagt referat) REFERAT Dato: 23. April 2018 Tid: 15.30 17.00 Sted: Lokale 108, Tønder Rådhus, Mulighed for videokonference på 9560070010@vrsyd.dk Styregruppen for: Udvikling af muligheder for regional og kommunal samdrift

Læs mere

NYHEDSBREV FOR SAMDRIFT TØNDER

NYHEDSBREV FOR SAMDRIFT TØNDER NYHEDSBREV FOR SAMDRIFT TØNDER Ny kommunal sygeplejeklinik på SHS Tønder Af Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator De første borgere. I starten af juni måned slog Tønder Kommunes nye sygeplejeklinik på Sygehus

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe)

REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) Placering: Tønder Rådhus, lokale 108 Videolink: 9560070010@vrsyd.dk Dato og tid: Mandag d. 26. november 2018 kl. 08.00 09.30 Deltagere:

Læs mere

Helhedsorienteret, koordineret og

Helhedsorienteret, koordineret og Kommissorium for udarbejdelse af integrationspolitik I forlængelse af Social- og Sundhedsudvalgets beslutning om at udarbejde et nyt forslag til en integrationspolitik igangsættes en involverende proces,

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Referat Følgegruppen for forebyggelse

Referat Følgegruppen for forebyggelse Referat Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 3. oktober 2016, kl. 14.30-16.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

"Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg "Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommuner UUV Køge bugt Køge Handelsskole og EUC Sjælland (De øvrige medlemmer af Uddannelsesnetværket

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Mandag d. 6. maj. Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder.

Digitaliseringsudvalget Mandag d. 6. maj. Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder. Digitaliseringsudvalget Mandag d. 6. maj Bjarke Jørgensen, fælleskoordinator Samdrift Tønder. Organisering: Hoved-hypotesen i Samdrift Tønder: Fysisk fællesskab Samdrift Nære og sammenhængende patientforløb

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Proces for etablering af kommunale samarbejder

Proces for etablering af kommunale samarbejder Proces for etablering af kommunale samarbejder Fra idé til etableret samarbejde Version 1.0 Den 10. april 2016 1 Contents 1 Vejledning og anvendelse 3 2 Etablering af kommunale samarbejder 4 2.1 Sondering

Læs mere

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: blm@rsyd.dk og iben.lykkeeggertsen@middelfart.dk Dato: 08-03-2016 Telefon: 2920 1212 og 3057 1183 Referat Møde i følgegruppen

Læs mere

Sundhedscenter Haderslev / bilateralt samarbejde / Dato for seneste opdatering:

Sundhedscenter Haderslev / bilateralt samarbejde / Dato for seneste opdatering: Side 1/5 Sundhedscenter Haderslev / bilateralt samarbejde / Dato for seneste opdatering: 25-03-19 Kontaktoplysninger Adresse Ejerforhold Finansiering År for etablering Størrelse og særlige indretninger

Læs mere

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30 Referat Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober 2006 - Kl. 08:30 Sted: Mødelokale 1, Regionshuset, Vejle Deltagere: Jørgen Bundsgaard (formand) Sarah Nørris Christensen Bent Bechmann

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 28. december 2016. Udarbejdet af: Annette Weng E-mail: avw @rsyd.dk Telefon: 29201007 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Tidspunkt: Den 16. december

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes

Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes Sagsfremstilling: Det Administrative Kontaktforum besluttede på mødet d. 21. september 2016 at igangsætte udviklingen af det tværsektorielle

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 11. oktober 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Mødelokale 4, Praksisenheden i Kolding (Kokholm 3B) Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Set, hørt - og forstået

Set, hørt - og forstået Strategi for inddragelse af patienter og pårørende 2015-2018 Set, hørt - og forstået Somatiske sygehuse i Region Syddanmark Vedtaget af regionsrådet xx. dato Hvorfor denne strategi? Set, hørt og forstået

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Opstart

Opstart 1 2 3 11 12 13 21 22 23 Denne fase fører jer først gennem en række redskaber, som bidrager til at kvalificere, om co-creation metoden er relevant for jeres udfordring. Derefter hjælper fasens øvrige redskaber

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 8. oktober 2018 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Eva Nielsen, Sygeplejefaglig

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Kommissorium for den fælles projektorganisation

Kommissorium for den fælles projektorganisation Projekt Social balance i Værebro Park 28. maj 2013 Kommissorium for den fælles projektorganisation Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab besluttede på møde d. 18. marts 2013 at etablere

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Dagsorden. Regionshuset Viborg

Dagsorden. Regionshuset Viborg Den tværsektorielle arbejdsgruppe vedr. implementering af FMK i Region Midtjylland Torsdag den 27. november 2014 Mødelokale: Konference 1, regionshuset Viborg Tidspunkt: 16.00 18.00 Regionshuset Viborg

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne Mødetidspunkt 26-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Tryghed for borgerne 26-02-2019

Læs mere

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur NOTAT Grønlands Hjemmestyre og Nuup Kommunea KOMMISORIUM FOR STYREGRUPPEN FOR PROJEKT BY- FORNYELSE OG BOLIGFORBEDRING I NUUK 1. Indledning I marts 2006 afholdte Nuup Kommunea, Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet

Læs mere

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn Vejledning til at afholde et panelmøde Oktober 2017 Viden til gavn Hvorfor afholde et panelmøde? Hvordan gør I? Et panelmøde giver jer viden om, på hvilke områder en afgrænset del af jeres faglige praksis

Læs mere

Dette notat samler op på arbejdsgruppens arbejde og anbefalinger og er opdelt i følgende afsnit:

Dette notat samler op på arbejdsgruppens arbejde og anbefalinger og er opdelt i følgende afsnit: Den 8. februar 2019 AFRAPPORTERING - SKABELONARBEJDSGRUPPEN På udvalgsworkshoppen i januar 2018 blev det aftalt, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe, der skulle komme med et bud på at forny sagsskabelon

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Region Hovedstaden. Sundhedsaftale 2015-2018

Region Hovedstaden. Sundhedsaftale 2015-2018 Region Hovedstaden Sundhedsaftale 2015-2018 1 Sundhedsaftalens opbygning Politisk aftaledel: Mål og visioner Administrativ aftaledel: Indsatsbeskrivelser Bilagsdel: Konkrete aftaler, vejledninger m.m.

Læs mere

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: 15/40526 Dato: 12. januar 2016. Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: arne.vesth.pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201104 Referat Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri Sagsnr. 27.35.00-A00-1-14 Dato 23-11-2014 Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen Status på projekt integreret psykiatri Baggrund Som orienteret på udvalgets møde d. 7. april 2014 er der aftalt et samarbejde

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Som led i satspuljeaftalen for 2012-2015 blev der afsat i alt 200,4 mio. kr. til en national handlingsplan for den ældre

Læs mere

Den justerede Nordjyske Kronikermodel

Den justerede Nordjyske Kronikermodel Den justerede Nordjyske Kronikermodel Forudsætningerne Sundhedskoordinationsudvalget godkendte på sit møde den 31. august den justerede Nordjyske Kronikermodel. Uændrede forudsætninger for det tværsektorielle

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen Mødetidspunkt 21-01-2019 18:30 Mødeafholdelse Mødelokale A+B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Vi skaber sammen 21-01-2019 18:30 1

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte Mødetidspunkt 04-04-2019 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Det internationale

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi

FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi 2020-2023 Regionsrådets budgetaftale 2019 Region Syddanmark skal arbejde for at understøtte FN s verdensmål, der også har betydning for regionens driftsområder.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen NOTAT Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen Hidtidig indsats For (statslige) puljemidler har der i perioden 2012-2014 været gennemført et hjerneskadeprojekt i Frederikssund Kommune. I projektperioden

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Indsatsområde: Tværgående tema Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Siden 2010 har det været lovpligtigt at rapportere

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet. Referat

Sundhedsbrugerrådet. Referat Referat Mødedato: Mandag den 2. juni 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødelokale: Regionshuset, mødelokale 4 Medlemmer: Afbud: Pia Tørving, Peter Christensen, Ida Damborg, Holger Gorm Petersen, John Lohff,

Læs mere

Referat fra møde i SOF i Syd 18. februar 2014.

Referat fra møde i SOF i Syd 18. februar 2014. Referat fra møde i SOF i Syd 18. februar 2014. Tidspunkt: Sted: Deltagere: Tirsdag, den 18. februar, kl. 13-16 Sygehus Sønderjylland, Frokostrummet i Administrationen Sygeplejefagligdirektør Grete Kirketerp,

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Tyngde Start-Slut, Alle

Tyngde Start-Slut, Alle Evaluering af Korttidscenter I 2013 blev der oprettet et korttidscenter i Center Sundhed, og det blev besluttet at indsatsen skulle evalueres i 2014. Formålet med Korttidscenteret er, at borgeren skal

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi Arbejdsgrundlag for BAR U&F Mission - Vision - Værdier - Strategi Mission Gennem samarbejde medvirker BAR U&F (Branchearbejdsmiljøråd Undervisning & Forskning) til at skabe trivsel og gode arbejdspladser

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering august 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune Regionsrådet Region Sjælland modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelsen

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET MAJ 2013 2 Nedslidningen som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø er et væsentligt tema for både samfund, virksomheder

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1 ØKONOMIUDVALGET REFERAT for mødet den 27.08.2013, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084) 1 ØKONOMIUDVALGET 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084)

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU Sagstype Åben : Type: Økonomiudvalget I Sagsnr.: 10/391 Baggrund Det nyvalgte Byråd i Høje-Taastrup Kommune drøftede i forbindelse med

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering August 2018 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for samarbejdet mellem hospital, kommune og praktiserende læger i Horsens-klyngen.

Læs mere

Helen Fuglsang Kock, sundhedsfaglig konsulent, Gladsaxe Kommune

Helen Fuglsang Kock, sundhedsfaglig konsulent, Gladsaxe Kommune REFERAT Møde i: Dato: Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Onsdag den 13. december Kl.: 9-11 (kommunalt formøde fra 8-9) Sted: Regionsgården, Hillerød, mødelokale H4) Deltagere:

Læs mere

KONKLUSIONER. Møde i: Den administrative styregruppe Dato: Den 23. januar 2014 kl. 11.00-12.00 Sted: Comwell Borupgaard, Nivå

KONKLUSIONER. Møde i: Den administrative styregruppe Dato: Den 23. januar 2014 kl. 11.00-12.00 Sted: Comwell Borupgaard, Nivå Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKLUSIONER Møde i: Den administrative styregruppe Dato: Den 23. januar 2014 kl. 11.00-12.00 Sted: Comwell Borupgaard,

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Mandag den 15. maj 2017, kl. 14.30-17:00 Sted: Mødelokale M4, Praksisenheden, Kokholm 3B, Kolding Deltager: Lis Huge, Sundhedschef, Sundhedsafdelingen,

Læs mere