Apps til læsning og stavning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Apps til læsning og stavning"

Transkript

1 Aalborg 7/4-15 Apps til læsning og stavning v/ Rasmus Hasselbalch Nedenstående liste viser et udvalg af fortrinsvist læse- og skriveapps. De er udvalgt til produktionsskoleelever, men andre elevgrupper kan naturligvis også have glæde af dem. I forhold til undervisning anbefales en bærbar PC med enten ViTre eller CdOrd, da disse programmer rummer flere muligheder end apps ene. ViTre ( findes i de IT rygsække, der udlånes af SU-styrelsen til elever på SU-berettigede uddannelser. De fleste folkeskoler har CdOrd ( Produktionsskolerne bør have licens til enten ViTre eller CdOrd inkl. en tidsbegrænset elevlicens. Det anbefales, at man løbende holder sig orienteret på under Apps til læsning og stavning, da listen opdateres løbende. Ønsker man et udtømmende overblik over relevante apps henvises til dette link: Digitaliseringsstyrelsens store oversigt over kompenserende apps til mennesker med handicap. Listen hentes i PDF via linket. Der findes flere gode apps til ordblinde og læsesvage men også apps til personer med ADHD eller autisme. Nedenstående liste er opdelt i apps til IOS (Iphone og Ipad) og Androidtelefoner eller tablets (HTC, Samsung, Sony Ericson). Hvis I har andre forslag og erfaringer hører jeg gerne fra jer på rasmush@aalborg.dk. IOS (Iphone og Ipad): Generelt: Der kan købes et tastatur til Ipad. Apple kan ikke køre med C-pen. Producenten oplyser, at der arbejdes på at gøre dette muligt. Med en Ipad kan man let bladre mellem fem åbne programmer. Det kan man ikke på Iphone. Apps til Iphone virker også til Ipad og forstørres blot op. Oplæsning af markeret tekst (findes som standard på alle Appleprodukter): Genial funktion, der fungerer med de fleste programmer og hjemmesider. Man kopierer et ord eller en sætning og får den læst op. Sådan aktiveres funktionen: Indstillinger Generelt Tilgængelighed Læs det valgte op (husk at sætte tempoet ned, da det som standart er alt for højt sat). Intowords (79 kr + 39 kr for OCR, gratis prøve i en md) er Mikroværkstedets læse- skriveløsning til Ipad. Meget brugervenligt. Se vejledning på Relevansordbog god. Man kan ikke som med CdOrd bruge programmet til at få læst op direkte fra hjemmesider. Med tilkøb af OCR kan man tage et billede af en tekst og få denne læst op eller redigere i denne. Der er derefter eksportmuligheder som eller som Imessage (sms til andre Iphone-brugere). Vi anser IntoWords som det bedste læse- og skrivestøtteprogram til Ipad. Prizmo (70 kr inkl dansk stemme). Tekstoplæsning, fx af en fotograferet tekst. Kræver minimum Ipad 3 eller Iphone 4 eller 5 for at kameraet er tilstrækkeligt. Prizmo giver direkte adgang til, at man kan

2 redigere i en tekst. Teksten kan så kopieres og indsættes i fx en sms eller mail. Prizmo er markedets hurtigste løsning til Iphone i forhold til at kunne fotografere en tekst, få den OCR behandlet og oplæst. Hvis programmet ikke genkender æ,ø og å skal man først tage et billede af en tekst, klikke på OCR og klikke på engelsk. Herefter vil en række sprog, herunder dansk, komme til syne. Appwriter (89 kr) Skrivestøtteprogram med ordforslag og oplæsning. Desuden er det med OCRfunktionen muligt at tage et billede af en tekst og få denne læst op. Velfungerende og brugervenligt. Det er let at skrive en tekst, evt. få den oplæst og sende den som mail, sms eller til Dropbox. Kun til Ipad. Se mere på: Pages (gratis efter IOS 7 opdateringen) Skriveprogram med mange muligheder som vi kender det fra Words. Der mangler dog et ordentligt ordforslagsprogram. Teksten kan læses op vha. funktionen Oplæsning af markeret tekst på Ipaden. Programmet fungerer også til Iphone. Dragon Dictation (gratis) Indtal en besked og den fremkommer som en tekst. I højre hjørne kan man, efter indtalt besked, vælges at klippe tekstbeskeden ind i mail, sms eller i kalender. Man kan få teksten oplæst ved først at klikke på tastaturet nederst på skærmen, dernæst kopiere og få oplæst via oplæsning af markeret tekst. Ligeledes kan der redigeres i teksten inden den evt. eksporteres. Dragon Search (gratis): Fungerer som en søgeapp, hvor man indtaler det man søger efter, hvorefter det står i Google. VoiceTexter (13 kr): Fungerer som Dragon Dictation men med et hav af eksportmuligheder. Det er desuden en stor fordel, at man kan få oplæst teksten direkte i programmet. Virker også på Iphone. SayHi (13 kr): App der straks oversætter det man dikterer til det det sprog man har valgt. Man kan også sende det oversatte som eller sms. Desuden velegnet til artikulationstræning for at få bedre udnyttelse af Dragon Dictation eller Dictus. Det smarte er i modsætning til ITranslate, at den oplæser det oversatte pr automatik. Noteshelf (39 kr): Notatprogram, hvor man kan skrive med sin gummi-kuglepen på skærmen. Der kan kombineres med tastaturskrift og billeder (fx af tekst man selv har skrevet). Velegnet til portofølge, hvor eleven skal fotografere og beskrive en arbejdsproces. Ulempen er, at der ikke er ordforslag når man skal skrive. Kun til Ipad. Android:

3 Dictus (99 kr) Indtal en besked og den fremkommer som en tekst. Man kan vælge at få læst teksten op samt redigere i teksten der efterfølgende kan sendes som mail, sms, tilføjes Facebook eller indsættes i kalender. Meget velfungerende talegenkendelse, der også genkender punktum og komma. Brugervenligt og let at komme i gang med. Programmet kræver, at man er online. SVOX Sara (29kr): En dansk talesyntese, der er et must for at få en ordentlig naturlig tekstoplæsning hvad enten man bruger Mobile 112 eller Type and Speak. Når man har hentet stemmen skal man gå ind i telefonens indstillinger, vælge Tilgængelighed og dernæst tekst-til-tale-output. Nu vælges SVOX Classic TTS. Type and Speak (gratis): Kopier en tekst og del den med Type and Speak, der læser teksten op. SVOX Sara anbefales som talesyntese, da den giver den mest naturlige oplæsning. AndrOCR (gratis): OCR- behandler (tekstgenkender) fotograferet tekst. Brug den i kombination med Type and Speak. Programmet har også en oversættelsesfunktion. Tag fx et billede af en engelsk tekst og få den oversat til dansk. Mobile112 (ca. 300 kr + 30 kr for dansk sprog) er en App fra ABBYY til android der kan læse tekstbeskeder op. Den kan også oversætte fra engelsk til dansk via google translate. Der kan tages billede af en tekst og via mobile112 OCR behandles teksten direkte i telefonen. God kvalitet. Dette fungerer til mindre tekstudsnit. Mobile112 kan også bruges til at oplæse mails ved først at markere og kopiere teksten, hvorefter man aktiverer Mobile112. Mobile112 fremstår ikke særligt brugervenligt og mangler umiddelbart en funktion, der muliggør indsættelse af kopieret tekst fx fra en mail. Med den nyeste opdatering fra dec skulle mobile 112 være blevet mere driftsikkert. Man kan hente en 14 dages gratis prøveversion for at finde ud af om Mobile112 kan fungere på ens egen Androidtelefon og om man føler det er tilstrækkelig brugervenlig. SVOX Sara anbefales som talesyntese, da den giver den mest naturlige oplæsning. Mobile112lite (18 kr) Mobile112lite har ikke så mange funktioner som Mobile112, men fungerer fint i forhold til at tage et billede af en tekst og få denne oplæst. Der er også mulighed for at få oplæst indkomne sms er direkte fra programmet, ligesom der er mulighed for at skrive og sende sms er. SVOX Sara anbefales som talesyntese, da den giver den mest naturlige oplæsning. Krak App (50 kr) viser kontaktoplysninger når en fremmed ringer, og man kan hurtigt gemme oplysningerne så man er fri for at skulle skrive navn og adresse.

4 Swiftkey (11 kr.). Glimrende tastatur, som laver ordforslag. Unødvendigt på nyere telefoner, da de har et ligeså velfungerende ordforslagsprogram installeret. Drev (gratis) Googles tekstbehandlingsprogram til både Andriod phones og tabletter. Hvis man bruger Drev med Swiftkey 3 har man et skriveprogram med ordforslag. Teksten kan kopieres, sættes ind i Dictus og læses højt. TaleText (kræver Stemme SVOX Sara til 29 kr, C-Pen med Bluetooth til 1000 kr) Start med at downloade C-Pen Core (gratis driver til C-pen). Scan med bluetooth C-Pen og få læst op med et enkelt tryk. ScanLife: Oplæsning og oprettelse af QR koder. God ide med QR koder på værkstedets maskiner. Programmer til både Android og Apple: Dyscalculator (gratis). For elever der har basale matematikvanskeligheder. Udviklet af Pernille Pind. GoCook (gratis): Overskuelig app fra FDB. Man kan gange opskrifter. Arbejdsgangen er opdelt i sekvenser. Ingredienser og køkkengrej er vist med billeder. Der vises videosekvenser af arbejdsgangene. Det er dog problematisk at man ikke få oplæst teksten. HeyTell (gratis):sms med lydfil. Kræver at begge har app en.

5 Mobi:do (gratis i 14 dage): Trin for trin instruktion for dem der har svært ved at huske en arbejdsvejledning eller bytter rundt på rækkefølgen af arbejdsgange. Undervisningsapps til Ipad: Der findes et væld af undervisningsapps. Problemet ved nogle læse- og stavetræningsapps er at de fremstår infantile i grafikken. Flg. apps har netop denne svaghed men er i øvrigt velegnede til læse- og stavetræning: Skolestil (19 kr): Bogstavlydtræning. 120 ord (19 kr): Træning af stavning af 120 almindelige ord. Skrivetavlen (25 kr): Skrivetavlen har hovedfokus på indlæring af bogstavernes lyde. Fx arbejdes der med alle e-bogstavets lyde. Mere information på: Scannere og C-pen til PC: C pen model 3,5 bluetoth (hvid c-pen) (850,- + m ved Mikroværkstedet)fungerer med android. Fx kan man scanne og få oplæst teksten i øresnegl via blue toth. Fungerer med både ViTre og CdOrd. Inden den tilsluttes downloades C-pen core fra og på c-ikonet i bjælken nederst til højre klikkes på settings og der vælges Dansk. LG Smartscan: Mus med indbygget scanner (ca 500 kr). Fungerer udmærket til mindre tekstmængder. Det scannede tekstbillede oplæses vha. ViTex eller CdOrd. Mere information kan ses på: eller Sovos Handyscan (850,- + m): Godt alternativ til en normal bordscanner. Man installerer den medfølgende version af ABBYY FineReader 9.0 og så fungerer scanneren. Man skal huske at

6 indsætte SD-kortet først. Det at let at hente de indscannede billeder, da det fungerer som når man henter billeder fra sit digitalkamera. De indscannede tekststykker kan læses højt via pc og CdOrd eller ViTex. Med en adapter kan Ipad desuden efter sigende bruges til oplæsning. Venlig hilsen Rasmus Hasselbalch Læsepædagog

Hvordan kan smartphones og tablets støtte læsesvage?

Hvordan kan smartphones og tablets støtte læsesvage? 22. november 201 Hvordan kan smartphones og tablets støtte læsesvage? oplæsning skærmlæser ordforslag skanning af tekst Talegenkendelse kun apple platforme (dyr) Bedst indbygget tilgængelighed Mere

Læs mere

Apps. Kompenserende apps til mennesker med handicap www.digst.dk/~/media/files/mødet%20med%20borgeren/tilgængelighed...

Apps. Kompenserende apps til mennesker med handicap www.digst.dk/~/media/files/mødet%20med%20borgeren/tilgængelighed... Forslag til Apps til elever på mellemtrinnet, der har brug for kompenserende hjælpemidler. Nogle af informationerne er hentet fra Digitaliseringsstyrelsens materiale. Kompenserende apps til mennesker med

Læs mere

Apps til personer med læse-stavevanskeligheder

Apps til personer med læse-stavevanskeligheder Apps til personer med læse-stavevanskeligheder IntoWords IntoWords er et App / program til Ipad / MAc. IntoWords kan ikke sammenlignes med CD- Ord, men bygger på nogle af de samme principper. IntoWords

Læs mere

Kompenserende og støttende apps på ipad til hverdagsbrug

Kompenserende og støttende apps på ipad til hverdagsbrug Kompenserende og støttende apps på ipad til hverdagsbrug Lørdag den 24. oktober 2015 Brahmsvej 8 7400 Herning Tlf. 96 28 49 00 Fax. 96 28 49 44 e-mail: cfk@herning.dk Ergoterapeut Trine Würtz Gammelmark

Læs mere

Hands on workshop Vejledning og opgavesæt

Hands on workshop Vejledning og opgavesæt Hands on workshop Vejledning og opgavesæt Hands on workshoppen fokuserer på de tekniske hjælpemidler, som er gratis og findes lige ved hånden enten på ipad, iphone eller android tablets og telefoner. Workshoppen

Læs mere

Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet.

Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet. Læseproblemer Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet. Der må også tages forbehold for, at der findes mange forskellige produkter

Læs mere

DIGITALE VÆRKTØJER TIL LÆSNING OG SKRIVNING

DIGITALE VÆRKTØJER TIL LÆSNING OG SKRIVNING DIGITALE VÆRKTØJER TIL LÆSNING OG SKRIVNING ANNE VEDSTED HANSEN, OPTAGELSE AVH@.DK ERIK ARENDAL, RÅDGIVNINGS- OG STØTTECENTRET ERA@.DK DAGENS AGENDA Introduktion Brugerperspektiv Digitale værktøjer Hvad

Læs mere

Kompenserende IT til elever med læse- og skrivevanskeligheder

Kompenserende IT til elever med læse- og skrivevanskeligheder Kompenserende IT til elever med læse- og skrivevanskeligheder På din smartphone, når du skriver beskeder eller tekst, kommer et tastatur frem på skærmen. Indtal din besked meget tydeligt. Vil du have læst

Læs mere

mobile112 TM mobile112 Ltd, 2011

mobile112 TM mobile112 Ltd, 2011 mobile112 TM mobile112 Ltd, 2011 p2 Index Indledning 4 Version 3.0.41 6 Hvad kan du? 13 Fejl 15 Generelt 16 Høre tekst fra et billede 18 Auto oplæsning 22 Farveversion 23 Farveversion filhåndtering 27

Læs mere

IntoWords. Nyt dokument. Ordforslag. Hjælpeværktøj.

IntoWords. Nyt dokument. Ordforslag. Hjælpeværktøj. IntoWords Læse- og skriveværktøj med oplæsning og ordforslag. En app med mange af de samme muligheder som CD-ord på en computer. Denne app er udviklet af Mikroværkstedet/MV-Nordic. Da Thisted kommune har

Læs mere

Erik Arendal Videnscenter for Handicap, Hjælpemidler og Socialpsykiatri ViHS Socialstyrelsen

Erik Arendal Videnscenter for Handicap, Hjælpemidler og Socialpsykiatri ViHS Socialstyrelsen Erik Arendal Videnscenter for Handicap, Hjælpemidler og Socialpsykiatri ViHS Socialstyrelsen Hjælpemiddelinstituttet blev 1. marts 2012 fusioneret med ViHS Ordblinde / Dysleksiforeningen Årsmøde 2012-70

Læs mere

mobile112 Ltd 2013 Index

mobile112 Ltd 2013 Index Index Start 2 Installation 5 Android 4 11 Version 3.037 14 DropBoks 16 Blokerende ord 18 Filemanager 21 Filemanager fortsat 22 Sara 26 Sara forsat 28 Svox indstillinger 30 Userdictionaryupdater 33 Scandinavian

Læs mere

Tema APPS. 12 gode apps. til børn med læsevanskeligheder

Tema APPS. 12 gode apps. til børn med læsevanskeligheder Tema APPS 12 gode apps til børn med læsevanskeligheder w Hvis dit barn er ordblind, eller har andre former for læseskrivevanskeligheder, er der hjælp at hente her. Vi har fundet en håndfuld gode apps,

Læs mere

Margit Gade. Dansk med it. Vis mig hvordan! TRIN

Margit Gade. Dansk med it. Vis mig hvordan! TRIN Margit Gade Dansk med it Vis mig hvordan! TRIN Dansk med it - Vis mig hvordan! Margit Gade 2012 Akademisk Forlag, København et forlag under Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, et selskab i Egmont Mekanisk,

Læs mere

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Formål: At give undervisere, vejledere og IT-ansvarlige indsigt i programmerne i ViTre pakken og samtidig sætte dem i stand til at foretage indstillinger i ViTre

Læs mere

Læse- og skriveteknologi - status og perspektiver Erik Arendal - ordblinde og it-konferencen 2018

Læse- og skriveteknologi - status og perspektiver Erik Arendal - ordblinde og it-konferencen 2018 Læse- og skriveteknologi - status og perspektiver Erik Arendal - ordblinde og it-konferencen 2018 Læse- og skriveteknologi/lst Definition og et aktuelt blik Stor og let tilgængelighed til LST Anvendelse

Læs mere

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S Instruktion og nyheder i TAL Automatisk ro Ny forbedret udtalebog Automatisk ro ScanDis A/S ViTre version 91 opdatering Side 1 Ny indstilling af oplæsning med funktionen

Læs mere

CSU Center for Specialundervisning

CSU Center for Specialundervisning LÆSETEK HANDS-ON I VITRE ViTal (oplæsningsprogram) ViTal-bjælken Ikonforklaringer Hvis du bliver i tvivl om, hvad ikonerne på ViTal-bjælken betyder, kan du bruge ikonforklaringen. Når musen placeres på

Læs mere

Teknologiske muligheder i. Håndholdte hjælpemidler i undervisningen af elever i læse- og skrivevanskeligheder

Teknologiske muligheder i. Håndholdte hjælpemidler i undervisningen af elever i læse- og skrivevanskeligheder Teknologiske muligheder i undervisningen Håndholdte hjælpemidler i undervisningen af elever i læse- og skrivevanskeligheder Farsø Efterskole - Farsø Efterskole er for unge med læse-og skrivevanskeligheder.

Læs mere

Hands-on med. TRE fra ScanDis A/S

Hands-on med. TRE fra ScanDis A/S Hands-on med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Med dette materiale får du mulighed for at lave forskellige øvelser med programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex. Materialet forudsætter lidt kendskab til programmerne,

Læs mere

IntoWords ipad Tjekliste

IntoWords ipad Tjekliste IntoWords ipad Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Installation af IntoWords til Ipad 1 Login til Skole 2 Login til Privat 3 Login til Erhverv 4 Værktøjslinjen 5 Indstillinger i IntoWords 6

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

Besvær med at læse og skrive?

Besvær med at læse og skrive? såd an KO MM ER DU VID ER E Besvær med at læse og skrive? Få hjælp eller hjælp andre videre Gør som Louise, Tommy, Anne Lise og Frederik MED IT & UNDERVISNING VIT_Kampagne_Generel_K2.indd 1 04/10/13 17.36

Læs mere

CD-ORD. Værktøjet til læsning og skrivning. mikro Værkstedet

CD-ORD. Værktøjet til læsning og skrivning. mikro Værkstedet CD-ORD 8 Værktøjet til læsning og skrivning mikro Værkstedet CD-ORD CD-ORD er et personligt værktøj, der tilbyder støtte til læsning og skrivning for alle - i skolen, på jobbet, under uddannelse eller

Læs mere

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje.

Læs mere

Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Apps på din ipad. Tema. Apps. på din ipad Opdateret d.

Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Apps på din ipad. Tema. Apps. på din ipad Opdateret d. Tema Apps på din ipad Opdateret d. 14-10-2017 Emne Side Faste Apps 2-4 Næsten nødvendige Apps 5-9 Apps for Nørder 10-12 Apps om Mad Butikker og Tilbudsaviser 13 Apps om Spil Nydhedscentre Sport Lommeregner

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

IntoWords Ipad Tjekliste

IntoWords Ipad Tjekliste IntoWords Ipad Tjekliste Gennemgang af IntoWords Ipad funktioner MV-Nordic www.mv-nordic.com Indhold Øvelse 1 Installation af IntoWords til ipad... 3 Øvelse 2 Login til Skole... 5 Øvelse 3 Login til Privat...

Læs mere

Læs med CD-ORD 8. 4. Gem en lydfil. 5. Download af CD-ORD, Billedlæser, Skan Read og ekstra stemmer.

Læs med CD-ORD 8. 4. Gem en lydfil. 5. Download af CD-ORD, Billedlæser, Skan Read og ekstra stemmer. 4. Gem en lydfil Du kan få en tekst gemt som en lydfil, som du kan få oplæst fra din mobiltelefon, en mp3 -afspiller eller en anden computer. Det kunne være en større tekst som er scannet ind til dig,

Læs mere

Læse- og skriveteknologi - status og perspektiver

Læse- og skriveteknologi - status og perspektiver Læse- og skriveteknologi - status og perspektiver Læse- og skriveteknologi en ny udfordring Er it-rygsækken erklæret død - af LST? Organisatoriske og didaktiske konsekvenser LST i nye klæder hvordan takler

Læs mere

SccaanDis ViT Trre USB Brugervejledning

SccaanDis ViT Trre USB Brugervejledning ScanDis ViTre USB Brugervejledning Velkommen til vejledningen i hvordan ViTre USB enheden anvendes. ViTre leveret på USB indeholder licenser til programp pakken samt ViTre programmerne samt et særligt

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords Indhold Kom godt i gang med IntoWords 4 Læs op/stop 4 Stemmehastighed 4 Del 5 Pdf-oplæsning 5 Oplæsning af markeret tekst 6 Profiler 7 Dokumenter 8 Hjælp 9 Indstillinger 9

Læs mere

TIP! Mac. icloud, Dropbox. Word og Excel. ipad og iphone. Android. Billeder m.m. Slægtsforskning. Windows 10

TIP! Mac. icloud, Dropbox. Word og Excel. ipad og iphone. Android. Billeder m.m. Slægtsforskning. Windows 10 Bureau BB Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne icloud, Dropbox og Fotos Synkronisering af dine enheder ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt Mac TIP!

Læs mere

Læselyst for alle. for alle. Fokus på læse-, stave- og skrivekompetence.

Læselyst for alle. for alle. Fokus på læse-, stave- og skrivekompetence. LÆSELYST? for alle Læselyst for alle Fokus på læse-, stave- og skrivekompetence. En vejledning om muligheder for medlemmer, der vil styrke sine læse-, skrive- eller stavekompetencer. ? Om Læselyst for

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Motto-Captura ApS, 2006. Ordblinde PDA. Lyt - lær - husk. Motto-Captura ApS, 2006 www.motto-catura.eu info@motto-captura.eu

Motto-Captura ApS, 2006. Ordblinde PDA. Lyt - lær - husk. Motto-Captura ApS, 2006 www.motto-catura.eu info@motto-captura.eu p1 Ordblinde PDA Lyt - lær - husk www.motto-catura.eu info@motto-captura.eu p2 p3 Vi håber meget, at du vil få glæde af løsningen. Du må meget gerne sende os forslag eller ringe til os. p4 Start Når du

Læs mere

IntoWords. Oplæg ved Teknologiseminaret 3. december 2014 ved Kirsten Marie Hansen MV-Nordic

IntoWords. Oplæg ved Teknologiseminaret 3. december 2014 ved Kirsten Marie Hansen MV-Nordic IntoWords Oplæg ved Teknologiseminaret 3. december 2014 ved Kirsten Marie Hansen MV-Nordic CD-ORD Ud på flere platforme IntoWords med standardindstillinger fra CD-ORD med de mest centrale» funktioner»

Læs mere

AppWriter ipad manual

AppWriter ipad manual AppWriter ipad manual Installation Søg efter AppWriter Skole i App Store og installér den på din ipad. Når AppWriter er installeret, åbner du den ved at trykke på AW-ikonet på dit skrivebord. Inden du

Læs mere

Manual til CD-ORD. Randers Realskole

Manual til CD-ORD. Randers Realskole Randers Realskole CD-ORD Læs og skriv på computeren CD-ORD er et pc-værktøj, der hjælper dig med at læse og skrive hvad enten du har brug for støtte i undervisningen, har svært ved at læse eller skrive

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

Her følger en kort guide til, hvordan du bærer dig ad med at læse bogen på de forskellige elektroniske platforme.

Her følger en kort guide til, hvordan du bærer dig ad med at læse bogen på de forskellige elektroniske platforme. Kære læser: E-bogen om Akvakultur er lavet i formatet epub3, som er meget fleksibelt og tilpasser sig de forskellige platforme. Bogen kan læses både på pc, Mac, tablets og smartphones, men der er ingen

Læs mere

Gratis kontorpakke til din tablet

Gratis kontorpakke til din tablet OPRET, REDIGER OG LÆS DOKUMENTER PÅ DIN TABLET: Gratis kontorpakke til din tablet DET FÅR DU OVERBLIK SVÆRHEDSGRAD Let Middel Svær Tekstbehandling Præsentation Regneark FOR ENHEDER MED Android ios (Apple)

Læs mere

Hvordan man kan arbejde med CD-ord og Adobe Reader. Konference

Hvordan man kan arbejde med CD-ord og Adobe Reader. Konference Hvordan man kan arbejde med CD-ord og Adobe Reader Konference Elever i ordblindevanskeligheder Skal have adgang til alderssvarende tekster. Dette kan ske ved at benytte f. eks. disse: 1. E17/Nota 2. Materialebasen

Læs mere

Tema Apps på din ipad

Tema Apps på din ipad Tema Apps på din ipad Emne Side Faste Apps 2-4 Næsten nødvendige Apps 5-9 Apps for Nørder 10-12 Apps om Mad Butikker og Tilbudsaviser 13 Apps om Spil Nydhedscentre Sport Lommeregner - Hjertestarter 14

Læs mere

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2014 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne er

Læs mere

TalkingWeb til ipad / Android

TalkingWeb til ipad / Android TalkingWeb til ipad / Android Kort instruktion til Appen TalkingWeb til ipad side 1-13 Kort instruktion til Appen TalkingWeb til Android - side 13-21 Web browser til oplæsning med ordmarkering på Internettet

Læs mere

Erik Arendal. Konsulent - It-hjælpemidler til mennesker med læseog skrivevanskeligheder. - Lærer, Master i Specialpædagogik

Erik Arendal. Konsulent - It-hjælpemidler til mennesker med læseog skrivevanskeligheder. - Lærer, Master i Specialpædagogik Erik Arendal Konsulent - It-hjælpemidler til mennesker med læseog skrivevanskeligheder - Lærer, Master i Specialpædagogik Hjælpemiddelinstituttet blev 1. marts en del af Socialstyrelsen. Fusioneret til

Læs mere

VELKOMMEN TIL APPWRITER FOR GOOGLE CHROME OG ipad

VELKOMMEN TIL APPWRITER FOR GOOGLE CHROME OG ipad VELKOMMEN TIL APPWRITER FOR GOOGLE CHROME OG ipad Jens Honore september 2015 Indhold Om AppWriter... 3 Installere AW... 3 Log på AppWriter... 4 Valgmuligheder i AW (sprog, stemmer, læsehastighed)... 4

Læs mere

IntoWords Mac Tjekliste

IntoWords Mac Tjekliste IntoWords Mac Tjekliste Gennemgang af funktionerne i IntoWords Mac MV-Nordic www.mv-nordic.com Indhold Øvelse 1 - Åbn IntoWords... 3 Øvelse 2 - Vindue funktioner... 5 Øvelse 3 Profil gendannelse... 7 Øvelse

Læs mere

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S Nyheder og instruktion TAL Fejlrettelse: F6 virkede ikke hvis udklipslæsning var slået fra. Fejlrettelse: SEORD Korrektur regler virkede ikke optimalt.

Læs mere

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 LÆSEFUNKTIONER 1. Start CD-ORD 5 CD-ORD 5 startes fra genvejsikonet på Skrivebordet. Når det er startet ses programmets værktøjslinie øverst på skærmen. Ligger genvejen

Læs mere

CD-ORD. Alle kan læse og skrive med CD-ORD

CD-ORD. Alle kan læse og skrive med CD-ORD Alle kan læse og skrive med CD-ORD Få succes med læsning selv om du er ordblind. Skriv bedre tekster med færre fejl. Få selvtillid og mod på at lære. CD-ORD Hvad er CD-ORD? CD-ORD er Danmarks mest roste

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac)

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac) Brugervejledning ClaroRead (Mac) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 4 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 6 AFSPIL... 6 STOP... 6 GEM TEKST SOM LYDFIL...

Læs mere

Brug din ipad Brug din ipad

Brug din ipad Brug din ipad Brug din ipad Hvis du har en ipad, er der forskellige indstillinger du med fordel kan lave på den, så du nemmere kan få læst tekst op og få hjælp til at skrive og stave. Der er også forskellige apps, du

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en guide der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

It-rygsæk hjælper ordblinde

It-rygsæk hjælper ordblinde It-rygsæk hjælper ordblinde Ordblinde kan søge om en it-rygsæk og få hjælp til at læse eller skrive. Det har gjort en stor forskel for mange. It-rygsækken Ansøgning Den ordblinde borger kan typisk få bevilget

Læs mere

Til grundskolen. Læse og Skrive Aftale

Til grundskolen. Læse og Skrive Aftale Til grundskolen Læse og Skrive Aftale Sæt læsningen fri, slip skrivningen løs Indhold Læse og Skrive Aftale - til grundskolen 3 CD-ORD 4 Skanread 5 Stemmer 5 IntoWords 6-7 Om MV-Nordic MV-Nordic har igennem

Læs mere

AppWriter Cloud Manual

AppWriter Cloud Manual AppWriter Cloud Manual Installation AppWriter Cloud installeres i en Google Chrome-browser. Værktøjet giver læse- og skrivestøtte, når du arbejder i Google Docs og i Chrome-browseren. Hvis AppWriter ikke

Læs mere

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken.

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. ViTal Sådan læses op med ViTal Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. Disse knapper er aktive, når du åbner ViTal og bruges til oplæsning

Læs mere

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Indholdsfortegnelse Oplæsning af tekst... 3 VoiceOver... 6 Opgave til oplæsning... 6 IntoWords til ipad... 78 Oplæsning... 10 Skriv

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

Få hjælp til at læse og skrive med din mobil

Få hjælp til at læse og skrive med din mobil Få hjælp til at læse og skrive med din mobil Dette lille hæfte er til dig, der har svært ved at læse og skrive. www.mobillaesning.dk Det giver inspiration til, hvordan mobiltelefonen kan hjælpe dig med

Læs mere

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling - Bedre læring for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder Læringscenterets dag d. 29. august 2019 Du finder præsentationen her: http://kortlink.dk/ytgf

Læs mere

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11 Introduktion til OneDrive Windows-selvstudium: Side 11 af 11 I Windows 8.1 og Windows RT 8.1 kan du nemt gemme dine filer i OneDrive og åbne dem fra en hvilken som helst enhed, f.eks. din pc, tablet eller

Læs mere

Skriv med CD-ORD 8. Ordbogen.com

Skriv med CD-ORD 8. Ordbogen.com Ordbogen.com Skolerne i Furesø abonnerer på Ordbogen.com. Det er et online ordbogsprogram der lægger sig ind øverst i skærmbilledet. Det forsvinder igen, men efterlader en grå linie som kan aktivere programmet

Læs mere

Digital stemme hjælp. Mikro Værkstedet A/S

Digital stemme hjælp. Mikro Værkstedet A/S Digital stemme hjælp Mikro Værkstedet A/S Digital stemme hjælp: Mikro Værkstedet A/S Revision 1.5, 10. april 2008 Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Hvilke programmer kan bruges med den digitale stemme?...

Læs mere

Til uddannelse. Læse og Skrive Aftale

Til uddannelse. Læse og Skrive Aftale Til uddannelse Læse og Skrive Aftale Indhold Værktøjer til fastholdelse og fagligt fokus 3 Aftalekonceptet 4 Sådan hjælper programmerne 5 CD-ORD 6-7 Ordbogsværktøjet 8 SkanRead 9 Stemmer 9 IntoWords til

Læs mere

Erfaringer med it-støtte i SPS-regi

Erfaringer med it-støtte i SPS-regi Ordblinde og it-konferencen 2014, tirsdag den 8. april Workshop 3 i runde 1: Videreuddannelse/voksenundervisning Erfaringer med it-støtte i SPS-regi Hanne Stærgaard og Morten Gandil, Hovedstadens Ordblindeskole

Læs mere

Guide til Epson Connect NPD DA

Guide til Epson Connect NPD DA NPD4945-00 DA Hvad er Epson Connect? Epson Connect tilbyder mobile tjenester, så du kan udskrive og scanne, uanset hvor du befinder dig. Du kan udskrive fotos og dokumenter med anvendelse af din smartphone,

Læs mere

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje.

Læs mere

DIGITALE REFUSIONSSEDLER

DIGITALE REFUSIONSSEDLER DIGITALE REFUSIONSSEDLER Der er to måder at udfylde refusionssedler på din smartphone eller tablet: Guide 1: Til dig, der vil udfylde refusionssedler på den nemme måde! Guide 2: Til dig, der vil udfylde

Læs mere

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2013 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne er

Læs mere

Pædagogisk og didaktisk praksis på ordblindeefterskoler

Pædagogisk og didaktisk praksis på ordblindeefterskoler Temadag om håndholdt teknologi til læsning og skrivning Temadagen den 29. januar var en gentagelse af den populære temadag, som blev afholdt den 28. november, 2012. Formålet med temadagen var igen at sætte

Læs mere

Kom godt i gang CD-ORD 8.3

Kom godt i gang CD-ORD 8.3 Kom godt i gang CD-ORD 8.3 CD-ORD Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8.3. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje. Hjælp i værktøjslinjen. Kom

Læs mere

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac Indhold Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac... 1 Guide til læsning af e-bog på ipad/iphone... 3 Din e-bog er DRM-kopibeskyttet... 3 Din e-bog er ikke DRM-kopibeskyttet... 6 Guide til læsning af e-bog

Læs mere

Vejledning til opsætning af CD-ORD 8

Vejledning til opsætning af CD-ORD 8 Vejledning til opsætning af CD-ORD 8 Se en præsentationsvideo på www.mikrov.dk/produkter/laese-skrive-stoette/cd-ord.aspx Læs eller hent vejledninger og se videoguides på www.mikrov.dk/produkter/laese-skrivestoette/cd-ord/vejledninger.aspx.

Læs mere

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien Indhold Teknologien... 1 Vurdering af talegenkendelse på forskellige platforme... 2 Talegenkendelse som potentiale for skriftlig deltagelse... 3 Målgruppen... 4 Talegenkendelse Teknologien Talegenkendelse

Læs mere

Kurser vinter/forår 2017

Kurser vinter/forår 2017 Kurser vinter/forår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 7 Windows 10 ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt icloud, TIP! Dropbox og Fotos

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC)

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Brugervejledning ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 5 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 7 AFSPIL... 7 STOP... 7

Læs mere

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac Indhold Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac... 1 Guide til læsning af e-bog på ipad/iphone... 3 Din e-bog er DRM-kopibeskyttet... 3 Din e-bog er ikke DRM-kopibeskyttet... 5 Guide til læsning af e-bog

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords mikrov.dk Indhold Kom godt i gang med IntoWords 4 Læs op/stop 4 Stemmehastighed 4 Vis/skjul ordliste 5 Del 5 Ordlisten 5 Profiler 6 Dokumenter 7 Hjælp 8 Indstillinger 8 Oplæsning

Læs mere

SkanRead hjælp. SkanRead 2.0. Mikro Værkstedet A/S

SkanRead hjælp. SkanRead 2.0. Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp SkanRead 2.0 Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp: SkanRead 2.0 Mikro Værkstedet A/S Ophavsret 2011 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead

Læs mere

Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10:

Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10: Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10: Åben indstillinger for Øget tilgængelighed Åben indstillingerne til Øget tilgængelighed ved at trykke på Windows -tasten og u -tasten

Læs mere

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel Kurser efterår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 10 Microsofts seneste styresystem ipad og iphone Brugerfladen og funktionerne på din ipad/iphone ændrer sig hele tiden.

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Godt i gang med Android tablet... Indledning. KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Godt i gang med Android tablet... Indledning. KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE Godt i gang med Android tablet... Indledning KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed Første gang... 8 Tilknyt Google-konto... 9 Sikkerhedskopiering... 10 Hjemmeskærmen...

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords mikrov.dk Indhold Kom godt i gang med IntoWords 4 Læs op/stop 4 Stemmehastighed 4 Vis/skjul ordliste 5 Del 5 Pdf-oplæsning 5 Ordlisten 6 Profiler 7 Dokumenter 8 Hjælp 9 Indstillinger

Læs mere

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold Skolens trådløse netværk... 2 Skole PCer... 2 Netværksdrev på skole PCer... 2 Udlån af adapter kabler... 2 ipads og Apple konto... 2 Print... 3 Print fra skole PC...

Læs mere

Læse og Skrive Aftale. Giv elever og lærere værktøjer, der støtter læsning og skrivning i alle fag

Læse og Skrive Aftale. Giv elever og lærere værktøjer, der støtter læsning og skrivning i alle fag Giv elever og lærere værktøjer, der støtter læsning og skrivning i alle fag Læs hurtigere og lær mere. Få hjælp til at skrive og spar tid. Få mere selvtillid og øget motivation. Læse og Skrive Aftale Grundskole

Læs mere

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram 1... 2... Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag

Læs mere

SkanRead hjælp. SkanRead 3.0. MV-Nordic

SkanRead hjælp. SkanRead 3.0. MV-Nordic SkanRead hjælp SkanRead 3.0 MV-Nordic SkanRead hjælp: SkanRead 3.0 MV-Nordic Ophavsret 2014 MV-Nordic Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead i CD-ORD og programmenuen... 3 3.

Læs mere

Vejledning til CD-ORD 10

Vejledning til CD-ORD 10 Vejledning til CD-ORD 10 Indhold 1. Download programmet... 2 2. Værktøjslinjen... 2 3. Profiler... 3 4. LÆS med CD-ORD... 3 4.1 Læs op... 3 4.2 Stemmer og læsehastighed... 3 4.3 Slå oplæsning fra, når

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC Brugervejledning ClaroRead fra Dictus -PC 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 INSTALLATION... 3 CLAROREAD-VÆRKTØJSLINJE... 3 AFSPIL... 4 STOP... 4 GEM TEKST SOM LYDFIL... 4 INDSTILLINGER... 5

Læs mere

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015 Side 1 Installationsvejledning ViTre til Mac Version 2.0, udgave 1, december 2015 Indholdsfortegnelse Copyright bestemmelser... 2 Hvad er ViTre... 3 Systemkrav... 4 Installation... 5 Side 2 Copyright bestemmelser

Læs mere

IntoWords til ipad. Stemmehastighed. Åbne/lukke ordlisten. Del. Læs op/stop. Start og stop oplæsning af din tekst.

IntoWords til ipad. Stemmehastighed. Åbne/lukke ordlisten. Del. Læs op/stop. Start og stop oplæsning af din tekst. IntoWords til ipad Læs op/stop Start og stop oplæsning af din tekst. Sæt markøren i teksten og start oplæsning. Vælg Stop, når du vil stoppe oplæsningen helt eller holde pause i oplæsningen. De enkelte

Læs mere

IT i Dagtilbud. Manual til Book Creator VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i Dagtilbud. Manual til Book Creator VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i Dagtilbud Manual til Book Creator Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse Bogen begyndes Mulighed for hjælp i programmet Menuknappen "+" Menuknappen "i" Menuknappen "kasse med pil op" Hvordan

Læs mere

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp: SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S Ophavsret 2010 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Kursusprogram for efteråret 2019

Kursusprogram for efteråret 2019 Kursusprogram for efteråret 2019 Mandage: Billedbehandling og Almen PC kendskab for begyndere: Der vil på dette kursus blive lejlighed til at lære lidt om billedbehandling. Overføre billeder fra kamera

Læs mere

1/14. Portfolio: Mick Christensen

1/14. Portfolio: Mick Christensen Portfolio: Mick Christensen 1/14 14 års erfaring som grafiker De næste par sider er et lille overblik over hvad jeg lavet gennem tiden, som grafiker. Jeg er traditionelt uddannet som grafiker, men har

Læs mere