Byudviklingsaftale om Nordhavn mellem By & Havn og Københavns Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byudviklingsaftale om Nordhavn mellem By & Havn og Københavns Kommune"

Transkript

1 1 Byudviklingsaftale om Nordhavn mellem By & Havn og Københavns Kommune Indhold: 1. Detailhandel 2. Energi 3. Arkitektonisk kvalitet 4. Boligudbud 5. Kommunale institutioner 6. Miljømæsig bæredygtighed Green Building Council 7. Affald. 8. Lokalplan for Redmolen 9. Afledning af regnvand 10. Sandkaj 11. Parkering 12. Lokalplanfravigelser 13. Silo i byggefelt 1.13 ved Århus Torv By & Havn har i samarbejde med Københavns Kommune gennemført en konkurrence for en strukturplan for hele Nordhavnen og en bebyggelsesplan for Indre Nordhavn. Parterne er enige om, at struktur-og bebyggelsesplanerne udarbejdet af COBE, SLETH, Polyform og Rambøll skal danne grundlag for udarbejdelse af plangrundlag for første etape af byudviklingen bestående lokalplan for Århusgadekvarteret og kommuneplantillæg for Indre Nordhavn samt for placering af containerterminalen på opfyldet nordøst for det eksisterende Nordhavn. Nærværende byudviklingsaftale supplerer plangrundlaget og omhandler primært lokalplanområdet, Århusgadekvarteret. Enkelte emner omfatter dog for sammenhængens skyld områder uden for Århusgadekvarteret. Nærværende aftale er tiltrådt af Københavns Kommune og By & Havn (også benævnt "Parterne"). 1. Detailhandel, Indre Nordhavn Omfanget af butikker skal sikre mulighed for et varieret udbud af butikker. Placering af detailhandel skal primært understøtte Århusgade som den centrale og livlige handelsgade. I takt med udbygningen af Nordhavnen genovervejer Københavns Kommune, om der er grundlag for at udvide omfanget af butikker på Århusgadeholmen. Eventuelle yderligere etagemeter til detailhandel placeres i givet fald primært omkring den vestlige del af Århusgade for at forstærke sammenhængen med Østerbro og overføres fra lokalcenteret Trælastholmen, hvor der i kommuneplantillægget muliggøres etablering af m2 butikker.

2 2 Kommuneplantillægget ændres i så faldt som konsekvens af flere m 2 butikker i Århusgadekvarteret. 2. Interessefællesskab vedrørende energiforsyning, Indre Nordhavn Fjernvarme: Københavns Kommune sikrer gennem kommunens varmeplanlægning og myndighedsbehandling heraf, at KE etablerer bæredygtig fjernvarmeforsyning til Nordhavn og til samme pris og betingelser for samme ydelse som i resten af byen. By & Havn sikrer ved salg af arealer i Århusgadekvarteret tilslutningspligt til fjernvarme. Tilslutningspligten gælder for samtlige byggerier og omfatter således også lavenergibyggeri. By & Havn og Københavns Kommune sikrer i fællesskab, at der udlægges de nødvendige arealer til etablering af varmesystemet for så vidt angår geotermi, varmelager og solpaneler. By & Havn har aftalt med KE, at de meget hurtigt skal afklare de tekniske forudsætninger og de tekniske/økonomiske muligheder for at anvende eksisterende anlæg i området til indretning af varmelager (evt. varme/kølelager). Udpegningen af arealer til placering af solpaneler gælder indtil arealerne skal indgå i byudviklingen. Såfremt KE og parterne vurderer, at ovenstående rummer realistiske tekniske og økonomiske muligheder, tager parterne og KE stilling til varigheden af arealudlægget til varmelager. Parterne skal så vidt muligt tilstræbe, at arealudlægget til varmelager har en varighed på 25 år. Køling: Byudvikling af Nordhavn forventes at ske over en lang tidshorisont, i løbet af hvilken bl.a. køleteknologier forventes at udvikles. Bygningsreglementet indeholder i dag ingen bestemmelser for fjernkøling herunder en fjernkølingsfaktor mens andre teknologier reguleres positivt i bygningsreglementet. Der er enighed mellem Københavns Kommune og By & Havn om, at køling til byggerierne skal være baseret på miljøvenlige løsninger enten lokalt eller ved fjernkøling. For at fremme dette vil parterne arbejde for, at fjernkøling stilles positivt i kommende bygningsreglementer. Hvis kravet om byggeri i laveste energiramme viser sig ikke at være tilstrækkelig til at sikre miljøvenlige køleløsninger, vil parterne drøfte, hvilke yderligere tiltag der kan fortages herunder, at By & Havn tinglyser, at køling skal være baseret på miljøvenlige løsninger enten lokalt eller ved fjernkøling. By & Havn er parat til at drøfte tinglysning af rettigheder og adgangsforhold for at muliggøre central grundvandskøling fra en matrix af grundvandsboringer i Nordhavn. El:

3 3 Københavns Kommune og By & Havn ønsker, at sikre CO2 neutral strøm fra vindmøller til Nordhavn og vil arbejde sammen om at realisere dette. Geotermi By & Havn tinglyser de tilstrækkelige rettigheder og adgangsforhold, for at muliggøre geotermi i Nordhavn. Det præcise forhold herfor afklares i en særskilt dialog mellem By & Havn og de relevante energiselskaber samt Københavns Kommune. Bygas By & Havn er positive overfor KE s ønske om at lægge bygas ud i Nordhavn, dog under forudsætning af, at det kan lade sig gøre uden at ændre vejprofilerne og uden at fortrænge øvrige rørføringer. De præcise forhold herfor afklares i en særskilt dialog mellem By & Havn og Københavns Energi samt eventuelt Københavns Kommune. Grøn Vækst innovationsprojekt Parterne er enige om begge at indgå aktivt i det fælles demonstrations- og innovationsprojekt om energiforsyningen i Nordhavn som Klima- og Energiministeriet sammen med Københavns Energi, DONG Energy, Københavns Kommune og By & Havn er ved at igangsætte. Det er partnernes vurdering at et sådant projekt kan tjene som et Grøn Vækst fyrtårnsprojekt og dermed bidrage til vækst i København. Implementering Parterne er enige om én gang årligt sammen at evaluere status for implementering af denne del af aftalen 3. Sikring af arkitektonisk kvalitet, Århusgadekvarteret Uanset lokalplanens bestemmelser om bebyggelsens ydre fremtræden vurderes det at være hensigtsmæssigt på anden vis at sikre, at de enkelte bebyggelser får den tilsigtede høje arkitektonisk/æstetiske kvalitet. Forud for salg eller udvikling af byggeretter i byggefelterne 1.13, 1.36 samt (Kronløbsøen) og 1.44, der i kraft af deres størrelse og beliggenhed vil blive meget eksponerede, aftales en særlig procedure mellem Københavns Kommune, By & Havn samt eventuel køber/3. part. Aftalen skal sikre, at der fås en bred belysning af bebyggelsesmulighederne, og at den givne bebyggelse får en særdeles overbevisende kvalitet. Forpligtelsen skrives ind i salgsaftalen med køber/3. part. Proceduren kan eksempelvis bestå i gennemførelse af konkurrence eller parallelopdrag, formulering af et ambitiøst program eller udpegning af særdeles velanskreven arkitekt/team til opgaven. Såvel Københavns Kommune som By & Havn skal deltage i gennemførelse af procedure og skal godkende projektet. Proces finansieres, hvis ikke andet aftales, af køber. Omfatter et projekt ikke et helt byggefelt vil det desuden være en forudsætning for salg, at køber udarbejder en helhedsplan for hele byggefeltet. Med forlæg i karreéplannotat for Ørestad Syd udarbejdes retningslinier for udarbejdelse af helhedsplaner.

4 4 Som udgangspunkt vil det være en betingelse for salg, at køber accepterer, at By & Havn skal have projektet til godkendelse af arkitekturen. På den måde sikrer By & Havn, at projektet lever op til selskabets forståelse af høj arkitektonisk kvalitet. 4. Boligudbud, Århusgadekvarteret En af parternes fælles vision for Nordhavnen er, at der skal være plads til alle i Nordhavnen. Der skal derfor opføres/indrettes varierede boligtyper og størrelser jfr. kommuneplantillæggets og lokalplanens regler om minimum 330 små boliger. By & Havn forpligter sig til, i forbindelse med indgåelse af aftaler om salg af byggeret til boliger at sikre, at lokalplanens bestemmelser om boliger i størrelsen m 2 indfries samt, at den aftalte forpligtelse tinglyses servitutstiftende på det solgte byggefelt med Københavns kommune som påtaleberettiget. By & Havn forpligter sig til løbende at føre en oversigt over antallet af opførte/indrettede boliger af den pågældende type. Herudover forpligter By & Havn sig til at udbyde et antal byggefelter indenfor lokalplanområdet med krav om opførsel af almene boliger, så der tilsammen i området opføres minimum 110 almene boliger. Denne forpligtelse bortfalder 31. december 2017 og er begrænset til det antal boliger, som Københavns Kommunes udbud af grundkapitallån til almene boliger muliggør i perioden. Dog er parterne enige om, at i tilfælde af at dette mål ikke nås inden 2017, påtager By og Havn sig at udbyde et antal byggegrunde så målet nås i den næste lokalplan i området, der indeholder boliger. De minimum 110 boliger kan opføres i flere etaper på forskellige byggefelter indenfor den førnævnte periode i overensstemmelse med de almindelige regler for alment byggeri. By & Havn vil arbejde for, at byggeriet kan tages i brug inden udgangen af 2020, mens Københavns Kommune vil arbejde for, at den nødvendige finansiering tilvejebringes i 2014 eller hurtigst muligt derefter. 5. Kommunale institutioner I forbindelse med de årlige handlingsplaner for Nordhavn vil KK tage stilling til eventuel opførelse af kommunale institutioner, herunder daginstitutioner. B&H sikrer, at der skabes mulighed for at indplacere daginstitutioner i området ved, at By og Havn skriver følgende ind i sine salgsaftaler for byggefelt 1.28 og 1.31: Køber indrømmer Københavns Kommune forkøbsret eller evt. lejeret til en ejer- /lejelejlighed efter kommunens ønske til en daginstitution med 5 grupper på 800 m 2 etagemeter efter kommunens ønske. Ejer-/lejelejligheden skal være beliggende i stueplan med niveaufri adgang fra såvel gård som gade, og overdrages med et friareal på terræn på min. 50 % af etagerearealet med eksklusiv brugsret hertil i institutionens åbningstid. Kommunen er for egen regning berettiget til at foranledige arealet hegnet. Såfremt det ikke er muligt, at hele friarealet i henhold til reglerne herfor kan ligge på terræn, skal lejligheden/ råhuset være forberedt således, at det resterende areal kan indrettes på taget med selvstændig elevatoradgang for institutionen.. Hvis Københavns Kommune ønsker en ejerlejlighed, overdrages den i givet fald som råhus til kommunens egen aptering for en pris svarende til en forholdsmæssig andel af købers samlede omkostninger til køb af byggeret og til

5 5 råhus, ekskl. omkostninger til særindretninger. Hertil kommer omkostninger til særlige indretninger vedrørende institutionen, forrentning af ovenstående omkostninger i byggeperioden svarende til ovenstående omkostninger multipliceret med diskonto ved dato for byggetilladelse plus 3 pct-point. Foranstående udgifter dokumenteres i henhold til endeligt, revisorpåtegnet byggeregnskab. Prisen kan ikke uden kommunens forudgående skriftlige accept overstige den i nedennævnte prisoverslag anførte pris med tillæg af 10 %. Køber skal samtidig med indgåelse af foreløbig købsaftale med By & Havn rette henvendelse til Københavns Kommune v/børne- og Ungdomsforvaltningen, som inden 6 uger skal meddele, om forkøbsretten forventes udnyttet. I bekræftende fald skal Københavns Kommune senest 3 måneder efter, at kommunen fra køber har modtaget projektmateriale med kvalificeret prisoverslag, meddele køber endelig og bindende beslutning om, hvorvidt kommunen ønsker at udnytte forkøbsretten. Såfremt ingen af de ovennævnte byggefelter er udviklet i 2018, vil parterne drøfte muligheden for leje af areal til opstilling af midlertidige pavilloner eller leje af lokaler, indtil en institution er etableret i et af ovennævnte byggefelter eller kommunen har afvist at udnytte forkøbsretten på de to felter jfr. ovenstående. 6. Miljømæssig bæredygtighed grønt bygningsreglement Initiativtagerne bag et dansk Green Building Council, heriblandt By & Havn, har i starten af 2011vedtaget at arbejde for et dansk certificeringssystem af bæredygtigt byggeri med udgangspunkt i det tyske system, DGNB. Systemet skal tilpasses danske forhold og lovgivning, og det er intentionen, at der ved årskiftet kan foreligge en dansk model. Når det danske system foreligger, vil parterne sammen forholde sig til, hvordan det skal implementeres i Nordhavn. Parterne er derudover enige om: - at nybyggeri i Nordhavn skal være miljømæssigt bæredygtigt - at der ved implementeringen skal fastsættes klare mål for anvendelsen og for de niveauer som certificeringsordningen skal nå i området - at implementeringen skal sikre et generelt løft af bygningsmassen og ikke blot byggeri af enkelte fyrtårne. 7. Affald Parterne er enige om, at By&Havn i udbygningsfasen reserverer areal til udlejning til en genbrugsstation på minimum m2 med anlæg til nedknusning af bygningsaffald, så materialer fra nedrivning af eksisterende bygninger kan transporteres hertil, nedknuses og genanvendes. Anlægget, der placeres i Ydre Nordhavn, vil være simpelt med fokus på funktionen. På sigt erstattes denne forpligtelse af forpligtelse til at reservere til areal udlejning til genbrugsstation på m2, der evt. placeres ved rampen til den kommende Nordhavnsvej. Her indrettes pladsen mere borgerrettet. Den permanente genbrugsstation drives af KK, som enten ejer eller lejer arealet.

6 6 Der var også enighed om, at By&Havn i Indre Nordhavn reserverer et areal til udlejning til en nærgenbrugsstation på op til 600 m2. Nærgenbrugsstationer indrettes normalt på baggrund af lokale ønsker, hvor der fx kobles mødelokaler, cykelværksted og lignende til. Der vil være behov for et mandskabsrum og en mindre overdækning til fx elektronikskrot. Skal kunne tømmes af lastbil, der afhenter genanvendelige fraktioner i området. Muligheden for en midlertidig placering på metroarbejdspladsarealerne undersøges. By & Havn reserverer et areal til nærgenbrugsstationen og KK finansierer etablering og drift af nærgenbrugsstationen. Derudover skal der etableres storskraldsrum i bebyggelserne. Tommelfingerreglen er at der skal skaffes plads til 0,5 m2 pr. bolig. Der er dog en vis fleksibilitet. Parterne er enige om at målet er etablering af energirigtige affaldssug som bæredygtige affaldsløsninger for dagrenovationsaffald og evt. papir fra boliger og dagrenovationslignende affald fra erhverv. By & Havn undersøger mulighederne for etablering af et energirigtigt affaldssug. Containere til genanvendelige fraktioner placeres på privat areal. Glascontainere opstilles dog på offentligt areal, som det er tilfældet i den øvrige del af København. 8. Lokalplan for Redmolen. Københavns Kommune forpligter sig til at udarbejde forslag til lokalplan for Redmolespidsen på baggrund af resultatet af en særlig forudgående proces for arkitektonisk kvalitet, jf. beskrivelsen i afsnit 3, med henblik på, at den endelige lokalplan kan bekendtgøres senest 9 mdr. efter, at der opnået enighed mellem Københavns Kommune, By&Havn og eventuel bygherre om bebyggelsen og områdets udformning. Der tages forbehold for offentlighedsperiodens forløb i relation til jul, påske og juli måned. 9. Afledning af regnvand Parterne er enige om, at regnvand i Århusgadekvarteret afledes lokalt eller håndteres ved hjælp af grønne tage. Regnvand fra befæstede kræver rensning inden udledning. Dette vil kunne ske gennem regnbede eller By&Havns eksisterende separatkloakeringsanlæg under forudsætning af, at anlægget opgraderes med sandfang og dobbelt porøs filter eller olieseparator (olieseparatorer afventer dog en endelig dokumentation). Parterne er enige om at undersøge mulighederne for placeringen af en temporær sø i Ydre Nordhavn, som kan være med til at udligne belastningen med regnvand fra befæstede arealer. 10. Sandkaj. Parterne er enige om, at Sandkaj har en central betydning for udviklingen af Århusgadeområdet og er ligeledes enige om, at et ambitiøst havnebad er velegnet

7 7 til at løfte Sandkaj og udgøre en driver for udviklingen af resten af området. Parterne påtager sig derfor i fællesskab at arbejde for at finde den fornødne eksterne finansiering, som vil muliggøre en realisering af projektet. Såfremt det lykkes inden udgangen af 2011 at finde finansiering til anlægget af et ambitiøst havnebad, påtager B&H sig at oprense Nordbassinet og anlægge et ambitiøst havnebad i stedet for det i udbygningsaftale om Århusgadeområdet omtalte minimumsprojekt i henhold til lokalplanen. Endvidere skal det aftales hvordan ejerskab og driftsansvar fordeles. 11. Parkering For at understøtte ønsket om grønne transportformer er der enighed om, at parkeringspladser på vejarealer benyttes til at dække behov for handicapparkering, delebiler og el-bilpladser. For at sikre tilgængelighed til handelslivet for kunder og servicefunktioner er der enighed om, at der på gadepladser i Århusgade og Lüdersvej etableres en tidsrestriktion på ½ time i mellem kl samt en 3 timers restriktion resten af døgnet. Der vil ikke være behov for at adfærdsregulere yderligere og dermed ingen begrundelse for at indlemme området i betalingsparkeringsområdet (blå zone). 12. Lokalplanfravigelser Der er med nedenstående alene givet tilsagn om iværksættelse af dispensationsprocedurer, idet der ikke kan gives tilsagn om udfaldet og det endelige indhold af dispensationerne. KK, Teknik- og Miljøforvaltningen er indstillet på at anbefale meddelelse af dispensationer for at tillade andre anvendelser i stueetager med krav om aktive og åbne facader for en kortere eller længere årrække betinget af udbygningen af det konkrete område, for at understøtte, at kravet om aktive og åbne facader ikke skal være til hindring for at byggerierne opføres. KK, Teknik- og Miljøforvaltningen er indstillet på i enkelte tilfælde at anbefale meddelelse af dispensationer fra bestemmelser om aktive og udadvendte funktioner, hvis KK, Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at et byggeprojekt på anden vis kan medvirke til Århusgadekvarterets mangfoldighed og diversitet, samt hensigten med bestemmelsen på anden vis kan imødekommes og det vurderes, at bestemmelsen er til hinder for byggeriets realisering. KK, Teknik- og Miljøforvaltningen er indstillet på at anbefale meddelelse af dispensationer fra bestemmelsen om særlige anlæg i 14, som følger: Ombygning/etablering af forløb, i form af promenader og brygger, i deres endelige udformning skal igangsættes senest, når der er udstedt ibrugtagningstilladelse til 75 pct. af byggerierne langs promenaderne og bryggerne inden for det berørte underområde. Ombygning/etablering af byrum i form af Silo Plads, Lommevandrummet og lokale pladser/haver skal igangsættes senest når der er udstedt ibrugtagningstilladelse til de tilgrænsende byggerier.

8 8 KK, Teknik- og Miljøforvaltningen er indstillet på at anbefale meddelelse af dispensation til en mere fleksibel indretning af stueetagen i p-huset ved Århus Torv, hvis det konkret ikke kan påvises mulighed for den forudsatte indretning og på betingelse af, at andre kvaliteter kan opnås. 13. Silo i byggefelt 1.13 ved Århus Torv B&H forpligter sig til at arbejde aktivt for at den eksisterende silo ved Århus Torv bliver ombygget og genanvendt i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. Hvis ovenstående ikke lykkes inden for en tidshorisont på tre år fra lokalplanens endelige vedtagelse, er KK indstillet på at tillade den samlede silo nedrevet og erstattet af et nyt byggeri. Nybyggeri kræver en særlig procedure mellem Københavns Kommune, B&H samt eventuel køber/3. part, jf. aftale om særlig procedure beskrevet under pkt. 3. Aftalen skal sikre, at der fås en bred belysning af bebyggelsesmulighederne, og at den givne bebyggelse får en særdeles overbevisende kvalitet. Forpligtigelsen skrives ind i salgsaftalen med køber/3. part. København, den / / Udviklingsselskabet By & Havn I/S Københavns Kommune

Partnerskabsaftale om udvikling af Sundmolen i Nordhavn

Partnerskabsaftale om udvikling af Sundmolen i Nordhavn Bilag 3 Partnerskabsaftale om udvikling af Sundmolen i Nordhavn mellem Udviklingsselskabet By og Havn I/S og Københavns Kommune Nærværende aftale er tiltrådt af Københavns Kommune og Udviklingsselskabet

Læs mere

Udkast til Byudviklingsaftale om Enghave Brygge. mellem By & Havn, Nordicom, JM Danmark og Københavns. Kommune

Udkast til Byudviklingsaftale om Enghave Brygge. mellem By & Havn, Nordicom, JM Danmark og Københavns. Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE BYUDVIKLINGSAFTALE Bilag 3 REVIDERET 05.12.12 Udkast til Byudviklingsaftale om Enghave Brygge 6. juni 2012 Sagsnr. 2012-34770 Dokumentnr. 2012-424472 mellem By & Havn, Nordicom, JM Danmark

Læs mere

Byudviklingsaftale om Enghave Brygge

Byudviklingsaftale om Enghave Brygge Byudviklingsaftale om Enghave Brygge mellem Udviklingsselskabet By & Havn I/S, Enghave Brygge P/S, 3. juni 2013 Sagsnr. 2013-20773 Dokumentnr 2013-416318 JM Danmark A/S og Københavns Kommune Indhold: 1.

Læs mere

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd Udkast 12. juni 2015 Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd mellem Udviklingsselskabet By og Havn I/S og Københavns Kommune Indhold ASGER JORNS ALLÉ SOM AKTIV HOVEDGADE...

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

Bilag 1.1. Kommuneplantegninger RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING. 1. del af planperioden (2009-2014)

Bilag 1.1. Kommuneplantegninger RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING. 1. del af planperioden (2009-2014) Bilag 1.1 Kommuneplantegninger RÆKKEFØLGE FOR BYUDVIKLING 1. del af planperioden (2009-2014) 2. del af planperioden (2015-2020) Perspektivområder (2021 -) Særlige regler for at fremme byomdannelse Indre

Læs mere

Betinget byudviklingsaftale om Bella Center Udkast

Betinget byudviklingsaftale om Bella Center Udkast Betinget byudviklingsaftale om Bella Center Udkast 28.05.2014 Denne betingede byudviklingsaftale er indgået den [indsæt dato] 2014 mellem Bella Center A/S CVR 26067715 Center Boulevard 5 2300 København

Læs mere

Nordhavn - fremtidens bæredygtige bydel i København

Nordhavn - fremtidens bæredygtige bydel i København Nordhavn - fremtidens bæredygtige bydel i København Projektleder Marc Jørgensen www.kk.dk Side 1 Side 2 / Side 3 / Side 4 / Udfordringen! > Hvilke processer er centrale for at indfri visionerne? > Hvordan

Læs mere

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A.

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A. Punkt 8. Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) - 175 ungdomsboliger - skema A. 2012-50176. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene

Læs mere

Der er ikke efter planloven pligt til at regulere alle de emner, som fremgår af lokalplankataloget.

Der er ikke efter planloven pligt til at regulere alle de emner, som fremgår af lokalplankataloget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 1 Den lovgivningsmæssige ramme for lokalplaner mv. Formålet med dette notat er at belyse det retlige grundlag for lokalplaner

Læs mere

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Bella Center

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Bella Center Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Bella Center mellem Bella Center A/S CVR 26067715 Center Boulevard 5 2300 København S (herefter benævnt Grundejeren ) og Københavns Kommune Rådhuset 1599

Læs mere

Z-Huset, Aarhus Ø - videreførelse af projekt

Z-Huset, Aarhus Ø - videreførelse af projekt Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. august 2014 Åben dagsorden Der indgås en supplerende aftale med Z-Huset A/S med henblik på at videreføre et. 1. Resume Z-Huset

Læs mere

Udbud af byggefelter ved Bassin 7, Nikoline Kochs Plads og X2 på Aarhus Ø

Udbud af byggefelter ved Bassin 7, Nikoline Kochs Plads og X2 på Aarhus Ø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 31. maj 2016 Åben dagsorden Udbud af byggefelter ved Bassin 7, Nikoline Kochs Plads og X2 på Aarhus Ø 1. Resume Teknik og Miljø foreslår

Læs mere

Betinget udbygningsaftale

Betinget udbygningsaftale Betinget udbygningsaftale Mellem Lodsejeren for så vidt angår ejendommene : 1529a, 1531a og 1535d, alle Århus Bygrunde (herefter benævnt Ejendommen ) Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S ("FEAS") CVR-nr.:

Læs mere

INDRE NORDHAVN FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR. Bilag 3

INDRE NORDHAVN FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR. Bilag 3 Bilag 3 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR INDRE NORDHAVN Borgerrepræsentationen har den xx. xxxxx 2013 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 i offentlig høring i 2 måneder. Offentlig

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100 Bilag 6 Fjernkøling i Nordhavnen Maj 2014 Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100 I henhold til lov om kommunal fjernkøling skal Kommunalbestyrelsen

Læs mere

OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ

OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ Silkeborg kommunes bæredygtighedsværktøj udfra angiver vurderingsparametre/pejlemærker - angivet i underkriterier (se bilag).

Læs mere

UDKAST BETINGET UDBYGNINGSAFTALE vedrørende Grønttorvsområdet. Baggrund

UDKAST BETINGET UDBYGNINGSAFTALE vedrørende Grønttorvsområdet. Baggrund 15. maj 2017 BILAG 5 UDKAST BETINGET UDBYGNINGSAFTALE vedrørende Grønttorvsområdet mellem Ny Valby Udvikling A/S c/o FB Gruppen A/S Grønttorvet 6, 1. sal. 2500 Valby Cvr. Nr. 37438979 (herefter benævnt

Læs mere

NOTAT. Bilag 25. Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent. Søren Tegen Pedersen. Michael Soetmann

NOTAT. Bilag 25. Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent. Søren Tegen Pedersen. Michael Soetmann Bilag 25 Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent NOTAT Til: Søren Tegen Pedersen Fra: Michael Soetmann Emne: Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent

Læs mere

Århusgadekvarterets lys. Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019

Århusgadekvarterets lys. Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019 Århusgadekvarterets lys Lars Jensen SLETH Lysets dag 23 September 2019 Århusgadekvarterets Egenart Tæthed Belysning Dagslys Hierarki Eksempler Erfaringer Århusgadekvarteret i Nordhavn Århusgadekvarteret

Læs mere

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. maj 2017 Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 1061,

Læs mere

København vil behandle lokalplaner hurtigere

København vil behandle lokalplaner hurtigere København vil behandle lokalplaner hurtigere Københavns Kommune har skruet op for tempoet i behandlingen af lokalplansager. Teknik- og Miljøudvalget godkendte på sit den 9. oktober nye, hurtigere servicemål

Læs mere

"rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL

rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL "rn ROSKILDE KOMMUNE i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 231 for ungdomsboliger på Himmelev Bygade 27, REDEGØRELSE FOR

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 10. Godkendelse af ansøgning om skema A for etablering af 132 almene ungdomsboliger og 20 almene familieboliger (Stayboliger) - Plus Bolig, afd. 14, Poul Paghs Gade 2-4 2014-257 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 103 for tegl- og betonknuseplads ved Brejning grusgrav.

Lokalplan nr. 103 for tegl- og betonknuseplads ved Brejning grusgrav. Videbæk i november 2005 Sag nr. 92870 Rettet den 15. marts 2006 3d 5au 2f 5e Områdegrænse Lokalplan nr. 103 for tegl- og betonknuseplads ved Brejning grusgrav. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 103 med tilhørende

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING 1. TMU 66/2006 J.nr. 639.0029/05 Billige boliger INDSTILLING OG BESLUTNING På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 15. december 2005 om, at der over en femårig periode, bygges 5.000 boliger

Læs mere

By og Havn ønsker til rammeændringer i Kommuneplan november 2018

By og Havn ønsker til rammeændringer i Kommuneplan november 2018 By og Havn ønsker til rammeændringer i Kommuneplan 2019 20. november 2018 Område KP2015 KP2019 - Ønsker til rammeændring Baggrund for og kommentarer til rammeændring Nordhavn: Levantkaj Vest C2* Stjernebemærkning:

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 212 Boligbebyggelse ved Ringstedvej 70-74, REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Lokalplanens baggrund: Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780510 Fax 7262 6790 dch@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Juni 2017 Vejledning

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

BILAG 1: SKYTTEHUSENE

BILAG 1: SKYTTEHUSENE BILAG 1: SKYTTEHUSENE ALMENE FAMILIE- OG UNGDOMS- BOLIGER I KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG 17 INDHOLD: OVERSIGT s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG

Læs mere

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Sagsnr. 2016-015410 Som vedtaget på byrådets møde den x. UDKAST 1. Vedtægtens område og anvendelse Stk. 1. Denne vedtægt indeholder retningslinjerne for Aalborg

Læs mere

UDKAST TIL KØBSAFTALE

UDKAST TIL KØBSAFTALE UDKAST TIL KØBSAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. EJENDOMMEN 2. KØBESUM OG BETALINGSBETINGELSER 3. OVERTAGELSE 4. SKÆRINGSDAG 5. INKLUDERET I KØBESUMMEN 6. FORPLIGTELSER UDENFOR KØBESUMMEN 7. SERVITUTTER 8.

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

TILLÆGSAFTALE TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE VEDRØRENDE MARMORMOLEN

TILLÆGSAFTALE TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE VEDRØRENDE MARMORMOLEN Den 23. april 2012 TILLÆGSAFTALE TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE VEDRØRENDE MARMORMOLEN Mellem Udviklingsselskabet By & Havn I/S Nordre Toldbod 7 1013 København K (herefter benævnt B&H) og Københavns Kommune

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Revideret tilbud på køb af storparcel i Trekroner

Revideret tilbud på køb af storparcel i Trekroner Pkt. 161 Revideret tilbud på køb af storparcel i Trekroner Sagsnr. 49186 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Kommunen har modtaget revideret tilbud på køb af grunden på Lysalleen til i alt 44 private lavenergi

Læs mere

Partnerskabsaftale om vejanlæg og krydsombygninger mm. Gartnerbyen

Partnerskabsaftale om vejanlæg og krydsombygninger mm. Gartnerbyen Partnerskabsaftale om vejanlæg og krydsombygninger mm. Gartnerbyen 1 Parterne Gartnerbyen P/S eller ordre Lavsenvænget 1 5200 Odense V (herefter betegnet Grundejer ) og Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Sydhavnen, postnummer 2450 samt dele af 1561

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Sydhavnen, postnummer 2450 samt dele af 1561 Bilag 5 Fjernkøling i Sydhavnen Maj 2014 Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Sydhavnen, postnummer 2450 samt dele af 1561 I henhold til lov om kommunal fjernkøling skal Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

LOKALPLAN 144. For en del af Kastanievejkarreen i Kgs. Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 144. For en del af Kastanievejkarreen i Kgs. Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 144 For en del af Kastanievejkarreen i Kgs. Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Det vil også være muligt at etablere parkeringsarealer til brug for enten private virksomheder eller offentlige funktioner i området.

Det vil også være muligt at etablere parkeringsarealer til brug for enten private virksomheder eller offentlige funktioner i området. Indhold Grunde på Strømmen 11, 15 og 17... 2 Plangrundlag... 2 Grundenes størrelse... 2 Randers Kommunes krav til byggeriet... 2 Forudsætning for ibrugtagen af ny bebyggelse:... 3 Supplerende bestemmelser

Læs mere

BILAG 1 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER

BILAG 1 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER BILAG 1 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER SEPTEMBER 2017 Indhold: OVERSIGT BAGGRUND OG ØKONOMI s. 2 s. 3 IT-GRUNDEN s. 4 Foto: Almene boliger på IT-grunden fsb Henning Larsen Architecs OVERSIGT IT-GRUNDEN (FSB)

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr

Sagsnr Dokumentnr Ejere, lejere og brugere Nørrebrogade 205-209 D, Nørrebrogade 194-218, Baldersgade 2, Bragesgade 1-5, Bragesgade 2-4, Farumgade 1-15, Farumgade 4-6, Esromgade 1-15 samt interesseorganisationer og lignende

Læs mere

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk 2150 Nordhavn 02 kronløbshuset.dk Velkommen til Et nyt byggeri i harmoni med havnemiljøet Arkitekturen ideen den nye bydel Ejerlejligheder med taghave, terrasse eller altaner Lejlighedstyper fleksibel

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

BETINGET AFTALE OM KØBERET

BETINGET AFTALE OM KØBERET BETINGET AFTALE OM KØBERET AREAL VED BUDDINGE STATION UDKAST 15. maj 2011 GLADSAXE KOMMUNE K/S BUDDINGEVEJ 272 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS BAGGRUND OG FORMÅL 1 2. AREALET, TERMINALAREALET OG BEBYGGELSEN

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset

LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg. Næsset LOKALPLAN NR. 078 for Kulturhuset og Byparken i Skanderborg Næsset Skanderborg Kommune 1996 NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 078 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Dagligvarebutik, Hovedgaden, Svinninge

Dagligvarebutik, Hovedgaden, Svinninge Lokalplan nr. 10.07 Dagligvarebutik, Hovedgaden, Svinninge fra den 23. juli til den 19. september 2014. Plan Juli 2014 Baggrund Lokalplanens indhold Borgerinddragelse Kommuneplan 2013-2025 Eksisterende

Læs mere

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg.

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. Til Tilbudsgiver Den 25. marts 2019 Offentligt udbud for del af Brofæstet i Viborg Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. 1. Udbudsmaterialet Udbudsmaterialet

Læs mere

r r begrænset a Ja ej- a olins a a s(højsletten)

r r begrænset a Ja ej- a olins a a s(højsletten) r r begrænset a Ja ej- a olins a a s(højsletten) -sl Indholdsfortegnelse Lokalplanens baggrund, ^,,,,, I Lokalplanens indhold,,,,, I Lokalplanens retsvirkninger,,,,,,, 2 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Københavns Havn. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan og & Arkitektur. Fastlægger anvendelsen m.v.

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Københavns Havn. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan og & Arkitektur. Fastlægger anvendelsen m.v. KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORENTERNG Lokalplan nr. 177 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan og & Arkitektur Københavns Havn Fastlægger anvendelsen m.v. Havneformål Delvist ophævet, se 244, 326 og 347 KONGSBAK

Læs mere

Carlsberg - rammelokalplan

Carlsberg - rammelokalplan En tæt stationsnær by - Blandede funktioner, herunder både boliger, erhverv, kultur, institutioner og detailhandel - Liv 24 timer i døgnet - Social, økonomisk og miljømæssigt bæredygtig by Carlsberg -

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

LOKALPLAN NR. 140. For Politigården. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 140. For Politigården. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 140 For Politigården Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Sagsnr Opførelse af almene byggerier af delegeret bygherre. Dokumentnr

Sagsnr Opførelse af almene byggerier af delegeret bygherre. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 26-06-2014 Opførelse af almene byggerier af delegeret bygherre Problem Ved en række almene byggeprojekter er der behov for et tættere

Læs mere

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter KOMMUNEPLAN 2015 SCENARIE 2.MIN. KP 15 flytter områder fra planperiodens 2. del til efter planperioden som perspektivområder. Kortgrundlag: Kommuneplan 11 1. del af planperioden 2. del af planperioden

Læs mere

RAMMEAFTALE VEDRØRENDE NY SKOLE OG NYT BØRNEHUS SAMT NY SPORTS- OG AKTIVITETSHAL VED IDRÆTSCENTER VENDSYSSEL I VRÅ

RAMMEAFTALE VEDRØRENDE NY SKOLE OG NYT BØRNEHUS SAMT NY SPORTS- OG AKTIVITETSHAL VED IDRÆTSCENTER VENDSYSSEL I VRÅ 525-195741 SSO/hho 31.07.2017 RAMMEAFTALE VEDRØRENDE NY SKOLE OG NYT BØRNEHUS SAMT NY SPORTS- OG AKTIVITETSHAL VED IDRÆTSCENTER VENDSYSSEL I VRÅ mellem Hjørring Kommune og Idrætscenter Vendsyssel Advokatfirma

Læs mere

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse:

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse: HANDELSVILKÅR Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til Navn: CVR nr. Adresse: en ca. 2.045 m2 stor del af litra 7000 t beliggende ved Jellingvej/E.T. Jørgensensvej, 7100 Vejle (i det følgende

Læs mere

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 1 BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 2 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING Indholdsfortegnelse 2 Om udbuddet af grundkapital i Nordhavn 2 GRUNDKAPITAL

Læs mere

LOKALPLAN Sct. Nicolaj Skole nord og syd

LOKALPLAN Sct. Nicolaj Skole nord og syd LOKALPLAN 3-11.7 Sct. Nicolaj Skole nord og syd KØGE KOMMUNE 1995 LOKALPLAN 3-11.7 Sct. Nicolai skole nord og syd. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Illustrationsplan; eksisterende forhold... 2 Redegørelse...

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Sukkerkogeriet Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 108 Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1997 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Carlsberg - rammelokalplan

Carlsberg - rammelokalplan Bæredygtighed og planloven FBBB workshop oktober 2010 - Carlsberg som case Berit Jørgensen, Center for Bydesign Carlsberg - rammelokalplan forbindelser bevaring kældre tæthed højhuse skala byrumshierarki

Læs mere

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3.

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 25-02-2015 Sagsnr. 2015-0034554 Dokumentnr. 2015-0034554-4 Naboorientering Vestre Teglgade 2-6 I forbindelse med opførelse af en boligkarré

Læs mere

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej Lokalplan nr. 88 for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej December 1994 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre

Læs mere

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl.

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk i juni 2003 D.nr. 40577 Rettet 23.9.2003 Rettet 6.1.2004 Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 94 med

Læs mere

Udbudsstrategi Salg af fast ejendom med henblik på opførelse af almene boliger

Udbudsstrategi Salg af fast ejendom med henblik på opførelse af almene boliger Aarhus 28. august 2014 Torben Brøgger Partner T +45 72 27 34 66 tb@bechbruun.com Sagsnr. 029774-0318 tb/hps/kkp Notat Udbudsstrategi Salg af fast ejendom med henblik på opførelse af almene boliger 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

KØBERETSAFTALE. Udkast 18. september 2018 AARHUS KOMMUNE [KØBER]

KØBERETSAFTALE. Udkast 18. september 2018 AARHUS KOMMUNE [KØBER] KØBERETSAFTALE Udkast 18. september 2018 AARHUS KOMMUNE [KØBER] INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS BAGGRUND OG FORMÅL 1 2. KØBERETTEN 1 3. BYDELSPLAN 2 4. VEDERLAG OG BRUGSRET 3 5. UDNYTTELSE AF KØBERETTEN

Læs mere

Område Byggeønske: Forvaltningens bemærkninger Løsning Underområde (Se vedhæftede tegning)

Område Byggeønske: Forvaltningens bemærkninger Løsning Underområde (Se vedhæftede tegning) Bilag 2. Oversigt over byggeønsker og -problemer ved Krimsvej Nedenstående oversigt over byggeønsker er lavet på baggrund af oplysninger fra grundejerne. Forvaltningens bemærkninger til de fremkomne ønsker

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej samt interessegrupper Sagsnr.

Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej samt interessegrupper Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej 108-124 samt interessegrupper NABOORIENTERING vedr.

Læs mere

Køberetsaftale. Mellem Horsens Kommune. Vedrørende køberet til matr. nr d og 1023 b, Horsens Bygrunde.

Køberetsaftale. Mellem Horsens Kommune. Vedrørende køberet til matr. nr d og 1023 b, Horsens Bygrunde. Køberetsaftale Mellem Horsens Kommune og Vedrørende køberet til matr. nr. 1023 d og 1023 b, Horsens Bygrunde. Indholdsfortegnelse Parterne Køberetten til Ejendommen, del 2 Vederlag for køberetten Godkendelse

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant 18/17713 Beslutningstema Beslutning om igangsættelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den

Læs mere

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Lokalplan 038-1 Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Skovlunde Lokalplanen er kladde Indholdsfortegnelse Redegørelse 1 Om lokalplanlægning 2 Lokalplanområdet 4 Lokalplanens baggrund og formål 5 Lokalplanområdets

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Lokalplan nr. 5.35 Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Fremlagt fra onsdag den 20-02-2002 til onsdag den 17-04-2002 Endelig vedtaget den 22.05.2002 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan

Læs mere

det i 1 nævnte område i Ishøj kommune.

det i 1 nævnte område i Ishøj kommune. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 20, ISHØJ KOMMUNE I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20, februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område i Ishøj kommune. 5 1 BYPLANVEDTÆGTENS

Læs mere

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr.

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 23. juni 2011 Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 301 Ørestad Nord Introduktion og formål Denne høring omhandler et projekt for en rækkehusbebyggelse i Ørestad

Læs mere

Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj

Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj Lokalplan nr. 129 for et areal i Stenhusstræde, Østerhøj I henhold til Planloven (Lovbekendtgørelse nr. 937 af 24. september 2009) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område i Stenhusstræde,

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013 BYUDVIKLING VED KANALSTRÆDE OG HAVNEVEJ VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING Holbæk Byråd har den 15. juni 2016 vedtaget Kommuneplantillæg nr.

Læs mere