Retningslinjer for brug af apotek - design- og identitetsprogram

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for brug af apotek - design- og identitetsprogram"

Transkript

1 Retningslinjer for brug af apotek - design- og identitetsprogram 0. Introduktion til identitetsprogrammet Hvad enten du er ny apoteker eller har kendt os i mange år, ved du, at apoteket er noget særligt. Siden 1546 har de danske apoteker oparbejdet en stolt arv og ekspertise, som befolkningen værdsætter. Det betyder, at apoteket i dag har en stærk profil. Det skal vi sammen værne om. Når vi udtrykker os visuelt og kommunikerer til vores kunder og samarbejdspartnere i ord og billeder - både digitalt og ude på apotekerne - er det med til at tegne et billede af apoteket som brand. En af grundene til, at vi har en stærk profil, er, at vi bliver opfattet som en sammenhængende institution. Derfor har Danmarks Apotekerforening siden 2004 tilbudt alle apoteker at blive en del af det frivillige og prisvindende identitetsprogram, der er en vigtig byggesten i opbygningen af et stærkt og samlet apotek -brand. Design i verdensklasse Apotek -identitetsprogrammet er udviklet unikt til de danske apoteker af designbureauet Kontrapunkt. Designet tager udgangspunkt i apotekernes historie, og formålet med identiteten er at sikre apotekernes position i danskernes bevidsthed som det foretrukne sted for fagligt baseret rådgivning om sundhed og velvære. Den virkelighed, som apotek -brandet skal trives i, har forandret sig drastisk siden programmets start. Derfor har vi nu opdateret retningslinjerne, så de blandt andet også guider i forhold til design på digitale medier. Disse retningslinjer beskriver hovedelementerne i apotek -identitetsprogrammet og reglerne for brug. Her kan du læse om, hvordan design- elementerne skal behandles og se konkrete eksempler på anvendelse. Hvad end du skal have nye skilte, skabe design til din hjemmeside eller Facebook-profil, sikrer retningslinjerne, at vi værner og styrker apotek -brandet. Alle apoteker, der er medlemmer af Danmarks Apotekerforening, har automatisk ret til at bruge alle designelementer i identitetsprogrammet, så længe de følger retningslinjerne. For indkøbsfællesskaber som A-apoteket og Apotekeren gælder der særregler, som du kan læse om i kapitel 7. Apotek -identitetsprogrammet er forbeholdt medlemmer af Danmarks Apotekerforening. Se retningslinjer for ikke-medlemmer kapitel 8. God fornøjelse.

2 1. Princip for det frivillige identitetsprogram Det er muligt at bruge apotek -identiteten ved at udvælge en række identitetselementer, som man tilslutter sig som apotek (fx apotek -logo, kitler, hyldeforkanter, dørmåtter m.m.). Alle får et medlemsskilt Alle apoteker, der er er medlemmer af Danmarks Apotekerforening får, hvis de ønsker, et apotek -logoskilt (medlemsskilt) til ophængning på facaden af deres apotek(er) til udlåns. Det er denne logobrik, der visuelt binder alle Danmarks apoteker sammen på tværs. Du kan læse om de forskellige typer af logoskilte i Skiltehåndbogen. Alle identitetselementer ud over logoskilt er tilkøb, som apotekerne selv kan vælge at bestille og få produceret, enten gennem Apotekerforeningens anbefalede samarbejdspartnere eller gennem egne, lokale producenter, så længe reglerne i skiltehåndbogen og retningslinjerne følges. Som det fremgår af oversigten gælder der særregler for de store indkøbsfællesskaber som A-apoteket og Apotekeren, som du kan læse om i kapitel 7. Grundregler for brug af apotek -brandidentiteten Danmarks Apotekerforening ejer og har brugsret til apotek -brandidentiteten og alle tilhørende visuelle og grafiske elementer udviklet til Danmarks Apotekerforening af designbureauet Kontrapunkt i Pharma-skriften er specialudviklet til Danmarks Apotekerforening, som ejer al brugsret. De beskrevne retningslinjer gælder al brug af Danmarks Apotekerforenings brandidentitet, herunder navn, logo, farver, det unikke a, megagrafik og alle andre identitetselementer. Brug af Danmarks Apotekerforenings visuelle brandidentitet må kun ske som medlem af Danmarks Apotekerforening eller under skriftlig aftale med Danmarks Apotekerforening, og alle guidelines er gældende, med mindre andet er skriftligt aftalt. Hvis ikke retningslinjerne følges, kan Apotekerforeningen tilbagetrække deres tilladelse til at bruge Danmarks Apotekerforenings brandidentitet. apotek -logoet og det unikke a er varemærkeregistreret i Danmark og må ikke bruges i udlandet. Hvis identiteten ønskes brugt i udlandet, skal det godkendes af Danmarks Apotekerforening. 2. Grundelementer Identitetsprogrammet består af forskellige elementer, som man som medlem har mulighed for at gøre brug af og arbejde med.

3 Logo Danmarks Apotekerforenings logo består af ordet apotek i en ramme med runde hjørner. Bogstaverne står sort på hvid baggrund og med en sort ramme. Bogstaverne i ordet apotek er specialtegnet ud fra Pharma-skriften. Bogstavet a i logoet er fx anderledes end bogstavet a i Pharma-skriften. Derfor omtales dette a til tider som det unikke a. Apotek -logoet bruges som primær afsender, med mindre der er tale om co-branding med andre virksomheder. Andre brandnavne som fx Løve Apotek må gerne skrives i Pharma-typografien, så længe det skrives som løbende tekst. Navne må ikke gøres til et logo, hvori Pharmaskriften indgår. På materiale, hvor der optræder anden information, fx på brevpapir, postkort eller brochurer, placeres logoet generelt i øverste højre hjørne. Hvor materialet kræver det, fx af posthensyn eller design på hjemmeside, er logoet placeret til venstre. GRUNDREGLER FOR BRUG AF LOGO - Logoets proportioner og farver må ikke på nogen måde ændres eller justeres - Logoet er i udgangspunktet sort på hvid, men findes også i en negativ version med hvid på sort særligt til brug i skiltning. - Logoet må ikke beskæres og rammen må ikke fjernes - Logoets ramme må ikke anvendes til andet, end der er vist og angivet i Danmarks Apotekerforenings designmanual - Logoet er altid placeret horisontalt - Logoet skal altid placeres med en rimelig respektafstand i forhold til kanten af formatet og omgivende elementer, som tekst, foto, illustrationer o.a. - Den absolutte minimum respektafstand er 1/2 logohøjde defineret i forhold til størrelsen på det anvendte logo. For standard tryksagsformater anbefales en minimum respektafstand på en hel logohøjde. - Der må ikke tilføjes noget inden i rammen, hverken tekst, grafik, foto eller lign. - For regler for brug af logo på facader og i skiltning, se skiltehåndbogen

4 Typografi Som en del af Danmarks Apotekerforenings brandidentitet har apotekerne fået udviklet en særlig skrifttype, der er døbt Pharma. Pharma-skriften er inspireret af tidligere tiders apotekerkrukker og af 1930'ernes Bauhaus-tradition. Skriften signalerer, at der er tale om kommunikation fra apoteket. Pharma bruges som den primære typografi. Pharma-typografien må ikke justeres eller ændres uden tilladelse. I tilfælde, hvor der er begrænset plads og behov for meget tekst, fx i pjecer, brochurer og på websites, er der udarbejdet en særlig variant af pharma-skriften. Pharma Body er udviklet for at øge læsbarheden i tekstintensive sammenhænge. Til særligt teksttungt trykt materiale kan skriften New Century Schoolbook anvendes. Inden New Century Schoolbook benyttes bør det imidlertid først afprøves, om Pharma Body kan opfylde behovet for fx. læsbarhed. Til digital kommunikation kan Open Sans skriften også bruges som alternativ skrifttype. Danmarks Apotekerforening anbefaler generelt, at Pharma-skriften anvendes i alle de tilfælde, hvor det er praktisk muligt. GRUNDREGLER FOR BRUG AF TYPOGRAFI Pharma-skriften bruges som primær typografi og findes i fem udgaver:

5 - Pharma Regular bruges til brødtekst i layoutet materiale, herunder pdf og alt trykt materiale. Pharma bruges ikke i Word eller PowerPoint - Pharma Bold er beregnet til fx overskrifter eller tekst-fremhævelser - Pharma Italic er kursivudgaven af Pharma, der også kan bruges til at fremhæve eller understrege korte tekster - Pharma Black anvendes hovedsagelig i layoutet materiale til fx titler og store overskrifter - Pharma Body bruges til brødtekst i teksttunge sammenhænge - For regler for brug af Pharma-skriften på facader og i skiltning, se skiltehåndbogen Alternative, sekundære skrifttyper: - New Century Schoolbook i alle udgaver og vægte - Open sans i alle udgaver og vægte - Andre sekundære skrifttyper kan i særlige tilfælde tillades Det unikke a Der er designet et unikt a til apotekslogoet, som er anderledes fra a et i Pharmaskriften. Reglerne for brug af det unikke a er som følger: - Det unikke a må bruges i apotek -logoet og i megagrafik (fx i apo eller apotek )

6 - Det må desuden bruges i visse ikoniske tilfælde som særligt godkendes af Danmarks Apotekerforening (fx som ikon på Medicinhusker) Primære farver Apotekets grundfarver er hvid, sort, lys grøn og varm rød. CMYK-, RGB- og HEX-farvekoderne er angivet i nedenfor. Som medlem af det frivillige identitetsprogram bruges disse fire farver som udgangspunkt. Sekundære farver Den sekundære farvepalette er udviklet med udgangspunkt i primærfarverne. Det sikrer, at der holdes et stramt og troværdigt udtryk med begrænset antal farver samtidig med, at der gives plads til dynamik. Farverne kan tones, hvor det giver mening inden for rammerne af de tre primære farver. Grundregler for brug af farver (tekst og grafik) - Hvid bruges gennemgående som baggrund på alt materiale. - Sort er i udgangspunktet al skriftens farve og den næst vigtigste i apotekets farvehierarki. - Lys grøn er hentet fra glasset, som bruges i apotekets facader. Den lysegrønne er velegnet som farve på flader, fx til tekstbokse i brochurer, til grafiske flader på en hjemmeside og lign. Den lyse grønne egner sig ikke til tekst. - Varm rød er nederst i farvehierarkiet og skal bruges behersket. Den røde kan bruges som accentfarve, når man fx skal fremhæve en overskrift eller tydeliggøre en hjemmesideadresse, et link eller lign. - De sekundære farver kan bruges til infografikker, kampagner, på digitale medier og andre sammenhænge, hvor der er behov for en større farvepalette. Guidelines for brug af farver på facader og i skiltning, se skiltehåndbogen

7 De sekundære farver: 3. På apoteket For at skabe en samlet oplevelse for kunderne på apoteket, er det vigtigt, at der er sammenhæng mellem det visuelle udtryk på apoteket udenfor og indenfor. Inden for identitetsprogrammet er der udarbejdet en del materialer, hvor designet kommer i anvendelse inde på apoteket. Her er i alle tilfælde tale om materialer, som apotekerne har mulighed for at indkøbe. Inventar Ønsker man at anvende apoteks-identiteten i sit apoteks inventar henvises til de generelle retningslinjer for anvendelse af identiteten. Herudover er det ikke tilladt at anvende hverken logo (eller dele af) eller Pharmaskriften til udformning af tredimensionelle elementer i sit inventar hverken til funktionelle eller dekorative elementer. Det er ikke tilladt at ophænge sit medlemsskilt indvendigt. Det er tilladt at anvende megagrafik indvendigt, såfremt man har behov for at afdække en indvendig glasvæg og ønsker at gøre det med et grafisk element. Se skiltehåndbogen.

8 Beklædning På apoteket sender beklædning vigtige signaler til omverdenen. Men nok så centralt er det selvfølgelig, at arbejdsbeklædningen fungerer for den enkelte i dagligdagen. Det er udgangspunktet for den arbejdsbeklædning, man som medlem af Danmarks Apotekerforening har mulighed for at indkøbe. Beklædningen omfatter: Kittel, tørklæde, slips, bælte, t-shirt (langærmet og kortærmet), nederdel, piratbukser, skjorte, poloshirt og fleecetrøje. Danmarks Apotekerforening har indgået en rammeaftale med De Forenede Dampvaskerier A/S (DFD) om levering og eventuel vask af det viste sortiment til foreningens medlemmer. Det er muligt at købe eller leje dette sortiment af DFD. Logomåtte Logomåtten er en måtteløsning, der profilerer apoteket og understøtter apotekets image. En logomåtte er oftest en individuel løsning, og leverandøren rådgiver ud fra ønsker til, hvor måtterne placeres samt gulvbelægning, trafik og interiør. I indfarvningsprocessen anvendes miljøvenlige farvestoffer. Leverandøren giver garanti for, at måtten ligger helt fladt på gulvet, samt for afladning af statisk elektricitet. Når man får produceret måtter, skal leverandøren følge retningslinjerne for placering af logo. Apotek -logoet skal sættes centreret på måtten. Hyldeforkanter og prisskilte Foran hylderne på apoteket angives forskellig information om varernes pris, mængdeangivelse, varekoder etc. I tråd med identitetsprogrammet er der udarbejdet forslag til, hvordan man med skriften Pharma relativt enkelt kan fremstille nye hyldeforkanter. Der er også udviklet skabeloner til prisskilte, som er holdt i sort-hvid og derfor kan printes på en standardprinter. Til prisskiltene er brugt Pharma. Navneskilt Navneskiltet skal indeholde både navn og titel, fx farmaceut eller farmakonom, for at vise vores faglige ekspertise. Det er valgfrit, om man ønsker sort tekst på navneskiltet eller evt. vil kombinere den sorte tekst med rød skrift. Poser Kunder på apoteket får ofte deres køb med hjem i en pose af plast eller papir posen er dermed en vigtig signalgiver for apotekerne. Der er udviklet en række forskellige designforslag til poser, som kan downloades her. Designet er udfoldet i en række forskellige formater. Bemærk, at det kan være nødvendigt at justere designet, så det passer med det aktuelle format.

9 Designet åbner op for følgende muligheder: Brug af kampagnebudskaber, fx 'Få råd og vejledning på apoteket' Brug af farverne grå eller lys grøn Placering af apotekets lokale navn Brug af megagrafik eller unikt a Det udførte design er med til at sikre, at poserne ikke er gennemsigtige. Et andet element, der kan sikre mod gennemsigtighed, er tykkelsen af plast- og papirmaterialet. 4. Papirlinje Retningslinjer for papirlinjen: - På alle skrivelser står Apotek -logoet som primær afsender - Den absolutte minimum respektafstand er 1/2 logohøjde defineret i forhold til størrelsen på det anvendte logo. For standard tryksagsformater anbefales en minimum respektafstand på en hel logohøjde. - Det er tilladt at tilføje det lokale apoteks logo eller apotekets navn sat i Pharmaskriften i løbende tekst med stort begyndelsesbogstav, som vist i illustrationen. 5. Digitale medier Kommunikationen fra apotekerne ud til borgene sker i højere og højere grad gennem digitale medier som Facebook og andre sociale medier, hjemmesider, apps og webshops.

10 Der gælder de samme retningslinjer for brug af identitetsprogrammet på digitale medier som i alle andre sammenhænge. Apotek -logoet kan stå som eneste logoafsender, eller du kan bruge dit lokale apotekslogo. Du kan også skrive dit apoteks navn i Pharmaskriften med stort begyndelsesbogstav, som kan bruges til sociale medier og hjemmesider m.m. Et optimeret weblogo kan du finde på: Brugen af farver følger også de generelle retningslinjer. Skrifttyper På digitale medier er det godt for læsbarheden at benytte en skrifttype uden seriffer (fødder). Identitetsprogrammet inkluderer derfor også brug af skrifttypen Open sans. Til brødtekst anbefales: Open sans Regular: 11 px Line-height: 16 px #4D-4D-4D Til afsnitsoverskrifter anbefales: Open sans Regular: 11 px Line-height: 16 px #000 (Black) Sættes med store bogstaver Til indledende overskrift øverst på siden anbefales: Open sans Regular: 14 px Line-height: 16 px #000 (Black) Uppercase Rundede hjørner Rundede hjørner på billeder og tekstkasser udgør et af grundelementerne i identitetsprogrammet. De er derfor oplagt at bruge som designelement på hjemmesiden, som vist på billedet. En lille runding med en radius på ca. 4 mm. er generelt at foretrække. Billede- og illustrationsstil Billede- og illustrationsstilen for ekstern kommunikation skal ligesom resten af de visuelle elementer understøtte apotek -brandets profil som ekspert.

11 6. Facader og skilte Til apotek-brandet er der udviklet et skilteprogram, som sikrer en entydig visuel sammenhæng mellem apotekerne i hele landet, og som samtidig respekterer de enkelte bygningers karaktertræk. I skilteprogrammet findes der en række forskellige skilte i høj æstetisk og teknisk kvalitet, som kan kombineres på forskellige måder og dermed tilpasses de enkelte bygninger. Der findes tre måder at skilte sin apoteksenhed på, som også kan kombineres indbyrdes: A. Danmarks Apotekerforenings skilteprogram, som indeholder et væld af skiltetyper og variationer, der er udviklet med henblik på optimal brand- og opmærksomhedskommunikation. Hvis du ønsker at benytte Danmarks Apotekerforenings skilteprogram, anbefaler vi, at du rådgiver dig hos Apotekerforeningens foretrukne samarbejdspartnere. Dem finder du i skiltehåndbogen. B. Danmarks Apotekerforenings medlemsskilt til facade. Alle apoteksenheder i Danmarks Apotekerforening får, hvis ønskes, en logobrik til låns, som leveres i tre forskellige størrelser: 330, 440 og 550. Logobrikken leveres desuden som væghængt, udhængt og nedhængt. Hvis det ikke er muligt at anvende logobrikken, fx pga. bygningens karakter eller udlejers eller myndigheders regulativer, findes der - mod fremvisning af dokumentation for afslag - et alternativ logoskilt i løse bogstaver. Det er dit ansvar som apoteker at gennemføre skilteproceduren fra valg af den rigtige størrelse af logobrik, over myndighedsbehandling og frem til montering af det tildelte medlemsskilt. Her kan du også hente rådgivning hos Danmarks Apotekerforenings foretrukne samarbejdspartnere. C. Brug af Danmarks Apotekerforenings visuelle identitet - dvs. logo og Pharma i 2D på facader (uden for skilteprogrammet). Her skal du overholde retningslinjerne for Danmarks Apotekerforenings identitetsprogram. Desuden kan du finde guidelines i skiltehåndbogen. Retningslinjer for skiltning og folier: For løsning A og B gælder, at du kan vælge selv at få udført arbejdet, benytte en af Danmarks Apotekerforenings foretrukne rådgivere/leverandører eller selv vælge en rådgiver/leverandør. Du kan også vælge en kombination. For inspiration, guidelines, tjekliste, rådgivning, skabeloner og prisliste, se skiltehåndbogen 7. Særregler for indkøbsfællesskaber/kæder Indkøbsfællesskaber/kæder som Apotekeren, Pharma+ og A-apotekets brug af Apotek -brandidentiteten sker på baggrund af en særaftale med Danmarks Apotekerforening. Hensigten er, at indkøbsfællesskaber/kæder kan låne delelementer fra identitetsprogrammet (fx skrifttype og farver) og kombinere dem med deres eget visuelle særpræg.

12 Derfor er det blandt andet også muligt for indkøbsfællesskaberne at lave et logo, der gør brug af identitetselementer fra apotek -brandidentiteten som fx Pharma-skriften, farvepaletten eller andet, dog ikke apotekslogoet. Identitetsdesign til indkøbsfællesskaber/kæder, der låner delelementer fra identitetsprogrammet, skal udformes i samarbejde med eller godkendes af Danmarks Apotekerforening. 8. Retningslinjer for ikke-medlemmer Danmarks Apotekerforening ejer og har brugsret til apotek -brandidentiteten og alle tilhørende visuelle og grafiske elementer udviklet til Danmarks Apotekerforening af designbureauet Kontrapunkt i Brug af Danmarks Apotekerforenings visuelle brandidentitet må kun ske som medlem af Danmarks Apotekerforening eller efter skriftlig aftale med Danmarks Apotekerforening. Uretmæssig brug af Danmarks Apotekerforenings visuelle brandidentitet og alle elementer herunder kan forfølges juridisk.

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006 Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Indhold: Forord 03 Logo 04 Logo med kommunenavn 05 Logovariationer 06 Logofarver 07 Baggrundsfarver 09 Typografi 10 Brevpapir

Læs mere

Bo Michelsen Designguide

Bo Michelsen Designguide Bo Michelsen Designguide Designmanual indholdsfortegnelse Designmanual indholdsfortegnelse...1 Introduktion...2 Logo og identitet...3 Regler og logo...4 Snip på brevlinie...5 Snip til beskæring af billeder...5

Læs mere

Designmanual

Designmanual 11-3-2016 Designmanual Om Designmanualen På disse sider er Man-Freds beskrevet. Manualen her kan bruges til at finde standarden til designet af hele Man-Freds identitet på tværs af alle deres mediekanaler.

Læs mere

Inspiration til brug for udarbejdelse af apotekers hjemmesider

Inspiration til brug for udarbejdelse af apotekers hjemmesider Inspiration til brug for udarbejdelse af apotekers hjemmesider 1 Inspiration til brug for udarbejdelse af apotekers hjemmesider DECEMBER 2005 Inspiration til brug for udarbejdelse af apotekers hjemmesider

Læs mere

DESIGNGUIDE VESTFORBRÆNDING VISUELLE RETNINGSLINJER APRIL 2016

DESIGNGUIDE VESTFORBRÆNDING VISUELLE RETNINGSLINJER APRIL 2016 DESIGNGUIDE VESTFORBRÆNDING VISUELLE RETNINGSLINJER APRIL 2016 INDHOLD Introduktion 3 Logo og navnetræk 4 Farvepalet 5 Farvepalet udvidet 6 Typografi 7 5. element 8 Grafiske elementer 9 Piktogrammer 10

Læs mere

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse.

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. DESIGN MANUAL Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. Designmanualen er et værktøj til brug for dem, der i det daglige

Læs mere

Designmanual. Børnelandet. Børnelandet. Vi vokser sammen. Sofie Bissenbacker. side. 1

Designmanual. Børnelandet. Børnelandet. Vi vokser sammen. Sofie Bissenbacker. side. 1 Designmanual Sofie Bissenbacker side. 1 Inholdsfortegnelse Indtroduktion...s.3 Logo...s.4 Logo og proportioner...s. 5 Farve og farvesymbolik...s.6 Typografi...s.7 Billedestil...s. 8 Grafiske elementer...s.9

Læs mere

Spørgsmål Med henvisning til dokumentnr af d. 18. december 2018 stilles følgende spørgsmål:

Spørgsmål Med henvisning til dokumentnr af d. 18. december 2018 stilles følgende spørgsmål: KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktion Til Badar Shah, MB E-mail: Badar_Shah@kk.dk Kære Badar Shah 16. januar 2019 Sagsnr. 2019-0000199 Dokumentnr. 2019-0000199-2 Tak

Læs mere

Visuel identitet for Bygningsstyrelsen

Visuel identitet for Bygningsstyrelsen 6. september 2012 Visuel identitet for Bygningsstyrelsen Grundelementer Logo Bygningsstyrelsens logo består af krone, tredimensionelt element og navnetræk. Navnetrækket er tegnet med udgangspunkt i skriften

Læs mere

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Februar

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Februar Designguide h NemID Designguide / Kontrapunkt / Februar 2010 1 Indhold Logo Logo / Minimum afstand / Placering / Co-branding / Fejlagtig brug Elementer Farver / Tal og piktogrammer / Typografi / Supergrafik

Læs mere

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet.

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Designguide Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Al kommunikation med CM Network som afsender, skal udarbejdes ud fra retningslinjerne

Læs mere

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK 1 DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE Designmanual 4 Brug af logo 10 Farver 11 Typografi 12 Maskot Social Playbook 14 Hvad er en social playbook? 15 Facebook 17 Instagram 19

Læs mere

DANMARKS DOMSTOLE DESIGNGUIDE

DANMARKS DOMSTOLE DESIGNGUIDE DANMARKS DOMSTOLE DESIGNGUIDE Marts 2017 /2 INDHOLD FORORD 3 LOGO/ET STÆRKT SYMBOL 4 LOGO/ANVENDELSE 5 LOGO/SUPPLERENDE LOGOER 6 REGLER FOR BRUG AF KERNEBUDSKAB 7 FARVER 8 FARVE-SÆT 9 GRAFISK ELEMENT/BÅNDET

Læs mere

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1 Designguide h NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1 Indhold Logo Logo / Minimum afstand / Placering / Co-branding / Fejlagtig brug Elementer Farver / Tal og piktogrammer / Typografi / Supergrafik

Læs mere

Visuel guide til Landsbyggefondens. digitale design. Version (denne guide er et tillæg til fondens eksisterende designguide).

Visuel guide til Landsbyggefondens. digitale design. Version (denne guide er et tillæg til fondens eksisterende designguide). Visuel guide til Landsbyggefondens. digitale design Version 1.0-2015 (denne guide er et tillæg til fondens eksisterende designguide). Typografi Farver Indhold Logo Eksempler Powerpoint Vores grundelementer

Læs mere

Trafikstyrelsens grafiske linje designmanual

Trafikstyrelsens grafiske linje designmanual Trafikstyrelsens designmanual Juli 2010 2 Trafikstyrelsens Designmanualen beskriver grundelementerne i Trafikstyrelsens profil og, og giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. Designmanualen

Læs mere

LOGO. Logoet for Brejning som helhed er designet med henblik på at vise samklang med de tre øvrige logoer men også fremstå som noget andet.

LOGO. Logoet for Brejning som helhed er designet med henblik på at vise samklang med de tre øvrige logoer men også fremstå som noget andet. Visuel identitet LOGO et for Brejning som helhed er designet med henblik på at vise samklang med de tre øvrige logoer men også fremstå som noget andet. et er lavet ud fra en række tanker omkring Brejning.

Læs mere

Velkommen til TADAA! s visuelle verden

Velkommen til TADAA! s visuelle verden Velkommen til TADAA! s visuelle verden Part of the Insero Group 1 Velkommen til TADAA! s visuelle verden TADAA! s visuelle identitet er designet til at illustrere de værdier, som delebilskonceptet bygger

Læs mere

GUIDELINES TV 2 MASTERBRAND VERSION 0.9

GUIDELINES TV 2 MASTERBRAND VERSION 0.9 GUIDELINES TV 2 MASTERBRAND VERSION 0.9 INDHOLDSFORTEGNELSE 01.0 / DESIGNGUIDE 01.1 / VORES FAMILIE 01.2 / VISUELLE GRUNDSTEN 01.3 / GRUNDLOGO 01.3.1 / PLACERING 01.3.2 / GRUNDLOGO DON TS 01.4 / STORYLOGO

Læs mere

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 mødested for land & by DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 Vores designmanual indeholder regler og retningslinjer samt skal bruges til inspiration i arbejdet med vores visuelle kommunikation. Grunden

Læs mere

M.OE. Designmanual Marts 2015 1. udgave

M.OE. Designmanual Marts 2015 1. udgave M.OE Designmanual Marts 2015 1. udgave Indholdfortegnelse Anvendelse 3 Rammer for anvendelse 4 GRUNDELEMENTER 5 Logo 6 Varianter 7 Skalering 8 Respektafstand 9 Farver 10 Typografi 11 Ikoner 12 BREVLINJE

Læs mere

M.OE. Designmanual December 2014 1. udgave

M.OE. Designmanual December 2014 1. udgave M.OE Designmanual December 2014 1. udgave INDHOLDFORTEGNELSE ANVENDELSE 3 Rammer for anvendelse 4 GRUNDELEMENTER 5 Logo 6 Varianter 7 Skalering 8 Respektafstand 9 Farver 10 Typografi 11 Ikoner 12 BREVLINJE

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 IDENTITETSPAKKE 3. Logo. Identitetsfarver 4. Typografi 5. E-mail 6. PowerPoint 6 GRAFIKARKIV 7.

INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 IDENTITETSPAKKE 3. Logo. Identitetsfarver 4. Typografi 5. E-mail 6. PowerPoint 6 GRAFIKARKIV 7. INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 Formål Indhold IDENTITETSPAKKE 3 Logo Farver Sort/ hvid Formater og respektafstand Størrelse og placering Identitetsfarver 4 Blå og orange Typografi 5 Font Skriftstørrelse

Læs mere

Design- og branding guidelines

Design- og branding guidelines AlfaNordic Design- og branding guidelines Corporate Visuel Identitet Indhold Indledning AlfaNordics logo Det primære logo Det sekundære logo Gengivelse af logoet Grafiske guidelines Farver Typografi Taglines

Læs mere

FIBREWATER DESIGN MANUAL NOVEMBER FIBREWATER Designmanual

FIBREWATER DESIGN MANUAL NOVEMBER FIBREWATER Designmanual DESIGN MANUAL NOVEMBER 2017 FORORD På de følgende sider finder du FibreWaters design manual. En håndbog til at designe løsninger til de grafiske flader. Formålet med denne design manual er at samle virksomheden

Læs mere

Visuel guide til vores design. Version 2.0-2012-12-04

Visuel guide til vores design. Version 2.0-2012-12-04 Visuel guide til vores design Version 2.0-2012-12-04 Introduktion Et design En organisation FTF s designguide har til formål at sikre, at vi altid er kreative inden for de samme rammer og fremstår som

Læs mere

Co Brewers. Designmanual Rev. 1

Co Brewers. Designmanual Rev. 1 Designmanual 2016 Rev. 1 Indhold Source Sans Pro 01 Logo 02 Farveunivers Plakat Visitkort Label Website 04 Billedstil 05 Layout 03 Typografi Logo Logoet er designet så det skaber associationer til øl,

Læs mere

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager.

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. Designmanual Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. 1 Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Format 10 Godkendelse og produktion

Læs mere

LogoGuide. Version

LogoGuide. Version LogoGuide Version 1.1 2017 Rejseplanen LogoGuide 2 Dette er Rejseplanens LogoGuide, som har til formål at sikre en sammenhængende og ensartet brug af logoet. Har du spørgsmål til guiden, er du mere end

Læs mere

En enkel oversigt over grafiske elementer

En enkel oversigt over grafiske elementer Quickguide En enkel oversigt over grafiske elementer BedreBolig 3 Indhold Introduktion...5 Logo...6 Farver...8 Typografi... 10 Stregen... 12 Illustrationer... 14 Billeder... 16 Eksempel på brug af de grafiske

Læs mere

DESIGNGUIDE Designguide domea.dk Version 1.0

DESIGNGUIDE Designguide domea.dk Version 1.0 DESIGNGUIDE OM DOMEA 01 Domea er blandt Danmarks største bygge- og boligadministrationer. Vi administrerer ca. 42.000 almene boliger for vores kunder, som er ca. 100 almene boligorganisationer fordelt

Læs mere

AM Interactive (AMI) designguide

AM Interactive (AMI) designguide AM Interactive (AMI) designguide AM Interactive designguide, Arild Garde Opdateret 3. september 2008 Identitet AMIs identitet sikres ved gennemført brug af logo, payoff, farver og typografi. Payoff time

Læs mere

LogoGuide. Version

LogoGuide. Version LogoGuide Version 1.2 2018 Rejseplanen LogoGuide 2 Dette er Rejseplanens LogoGuide, som har til formål at sikre en sammenhængende og ensartet brug af logoet. Har du spørgsmål til guiden, er du mere end

Læs mere

DESIGN MANUAL V/01 PROJEKTKOMMUNIKATION

DESIGN MANUAL V/01 PROJEKTKOMMUNIKATION DESIGN MANUAL V/01 PROJEKTKOMMUNIKATION 0. Indhold 1. Designelementer 2. Designprincipper og eksempler 3. Kontakt 2 1. Designelementer Historier om Danmarks visuelle identitet bygger alle på en række grundelementer,

Læs mere

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD RETNINGSLINJER LOGO PLACERING OG BRUG FRIZONE: PLACERING: TYPOGRAFI PRIMÆR TYPOGRAFI SEKUNDÆR TYPOGRAFI KOMMUNIKATION GRUNDPAPIR

Læs mere

Designguide Det Konservative Folkeparti

Designguide Det Konservative Folkeparti Designguide Bomærke Logovarianter Farver Typografi Fotostil X X Designguide 2017 Version 1.2 Logo i bredformat Bomærke venstrestillet Bomærket X X Logo i bredformat Bomærke højrestillet Et bomærke er ikonet

Læs mere

Designmanual. Bjarne Brønno 2014 Version 1.0

Designmanual. Bjarne Brønno 2014 Version 1.0 Designmanual Bjarne Brønno 2014 Version 1.0 Indholdsfortegnelse Indledning Farver Typografi Billedstil Logo Branding Brandingmateriale 3 4 5 6 7 9 10 Indledning Dette er en designmanual til musiker Bjarne

Læs mere

Logo. Logoets styrke ligger i øvrigt i, at:

Logo. Logoets styrke ligger i øvrigt i, at: DFH Design Guide I denne designguide kan du finde informationer om og retningslinier for Dansk Flygtningehjælps visuelle design. Det gælder logo, fonte, farver, formater, lay-out og andre redskaber til

Læs mere

Designmanual / Forskningens Døgn

Designmanual / Forskningens Døgn 1/17 Designmanual / Forskningens Døgn Elementer 2 Logotype 2 Logotype på fotografi 3 Geometri 5 Forsk Geometri oversigt 6 Objekter 7 Forsk Objekt oversigt 8 Forhold mellem alle elementer 9 Farver 10 Font

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

Brand Manual RAINS TABLE OF CONTENS 01 TYPEFACE 02 COLORS 03 THE LOGO 04 STATIONARY 05 MERCHANDISE. Page two

Brand Manual RAINS TABLE OF CONTENS 01 TYPEFACE 02 COLORS 03 THE LOGO 04 STATIONARY 05 MERCHANDISE. Page two TABLE OF CONTENS 01 TYPEFACE 02 COLORS 03 THE LOGO 04 STATIONARY 05 MERCHANDISE Page two 01 TYPEFACE I forbindelse med den visuelle identitet for benyttes to forskellige typer skrifttyper. Der er her tale

Læs mere

Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT

Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT Generelt om vores visuelle identitet Denne manual definerer det grafiske design og visuelle udtryk for MJT. Vores visuelle profil

Læs mere

En guide til Podas design...

En guide til Podas design... En guide til Podas design... Et stærkt varemærke Poda er et indarbejdet varemærke for kvalitetshegn. Podas produkter og ydelser har været markedsført under Poda-navnet i mere end 30 år, og virksomheden

Læs mere

LOGO. Version 1. Logo udgave til hvid baggrund Version 2. Logo udgave til grå baggrund Version 3. Logo udgave til mørk baggrund

LOGO. Version 1. Logo udgave til hvid baggrund Version 2. Logo udgave til grå baggrund Version 3. Logo udgave til mørk baggrund designmanual For at sikre en klar profil, der er i overensstemmelse med Wunderwears værdier og holdninger, skal retningslinjerne i designmanualen altid følges. Guiden beskriver de overordnede designlinjer,

Læs mere

10 sider af Cyklist forbundets design

10 sider af Cyklist forbundets design 10 sider af Cyklist forbundets design Hvem er vi? I en foranderlig verden skal Cyklistforbundet også udvikle sig ved løbende at se på sin organisation med nye øjne, finde nye veje og skærpe kommunikationen.

Læs mere

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked.

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked. Indhold Forord Scandinavian DesignLab... 2 SuperBest's nye logo... 3 Primært logo... 4 Primært logo Varianter og Sekundært logo... 5 Farvepalet... 6 Typografi... 7 Primært logo Skiltning... 8 Sekundært

Læs mere

Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv

Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv Region Hovedstaden Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv INDHOLD Introduktion 1 Logoplacering 2 Filmens titel 3 Titler og afsenderlogo

Læs mere

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14 DESIGNMANUAL rev. 8.5.14 Indholdsfortegnelse Formålet med manualen... 3 Navnet... 4 Logoet... 5 Brug af logoet... 7 Luft omkring logoet... 8 Logovarianter... 9 Skrifttyper... 11 Designelementer... 12 Visitkort...

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning. Forord:

Indholdsfortegnelse: Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning. Forord: Designmanual Indholdsfortegnelse: 3 Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning 3 4 6 8 10 11 Forord: Denne designmanual indholder retninglinjer i forbindelse med partiet Midterpartiet. Heri beskrives

Læs mere

DESIGNGUIDE // MAJ 2012

DESIGNGUIDE // MAJ 2012 DESIGNGUIDE // MAJ 2012 Designguiden indeholder corporate standarder og retningslinjer, der fastsætter cphbusiness grafiske identitet. De grafikfiler, som hører til cphbusiness corporate standarder må

Læs mere

FODMAPforum. Designmanual

FODMAPforum. Designmanual Designmanual Velkommen På de følgende sider finder du s designprogram. Med det ved hånden er du i stand til at designe løsninger til s grafiske flader. Her kan du slå op og finde ingredienserne til at

Læs mere

Designguide. Revideret 2014

Designguide. Revideret 2014 Designguide Revideret 2014 Kilder og trefoldighed Roskilde bys segl regnes blandt de ældste købstadsegl og er første gang omtalt i 1273. Det ældste bevarede eksemplar er fra 1286. Bølgerne menes at repræsentere

Læs mere

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.0 OKTOBER 2016 SIDE 1

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.0 OKTOBER 2016 SIDE 1 DESIGN- MANUAL Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.0 OKTOBER 2016 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Introduktion Mærket er forbrugertestet Identitet og

Læs mere

Gruppe 9: Jan-Nilas Gerth, Jonas Thomsen, Collyre Niyokuri, Michelle Thomsen

Gruppe 9: Jan-Nilas Gerth, Jonas Thomsen, Collyre Niyokuri, Michelle Thomsen Gruppe 9: Jan-Nilas Gerth, Jonas Thomsen, Collyre Niyokuri, Michelle Thomsen 3 Introduktion 15 Grafiske elementer 4 5 6 7 8 9 10 11 12 12 Logo Clearspace Placering Versioneringer Typografi Billeder Don

Læs mere

Designguide Forskningens Døgn

Designguide Forskningens Døgn Designguide Formål og identitet de s nde Bla -Bean y l l Je Jeres I kan også indsætte billeder eller grafik som blikfang, evt.her under brødteksten. Overskrift over flere linjer dog max 44 anslag WWW.JERESHJEMMESIDE.DK

Læs mere

Y s MEN International. Designguide. Region Danmark. Side 0

Y s MEN International. Designguide. Region Danmark. Side 0 Y s MEN International Designguide Side 0 Visuel identitet til Y s Men International Y s Men International s visuelle identitet udtrykker kammeratskab, ansvar, fællesskab, sjov og udfordringer. Forsidebilledet

Læs mere

DK-CAMP, Designmanual og visuel identitet

DK-CAMP, Designmanual og visuel identitet Design manual 2018 DK-CAMP, Designmanual og visuel identitet Denne designmanual er er gældende for DK-CAMP. Formålet med designmanualen er, at DK-CAMP har en klar og genkendelig profil i den samlede kommunikation.

Læs mere

Designmanual. andersenbiler.dk

Designmanual. andersenbiler.dk Designmanual andersenbiler.dk 4 Logo 6 Anden 8 Ikoner 9 Brand Logoer 10 Skadecenter En verden af rap køreglæde Indhold 11 12 16 17 Farver Typografi Visitkort Brevark og faktura 18 Email Signaturer 19 Stempler

Læs mere

Indhold. 3 Logo. 4 Farver. 5 Logo i to farver. 6 Logo i én farve. 7 Logo med payoff. 8 Mærke som dekorativt element. 9 Logo sammen med tekst

Indhold. 3 Logo. 4 Farver. 5 Logo i to farver. 6 Logo i én farve. 7 Logo med payoff. 8 Mærke som dekorativt element. 9 Logo sammen med tekst Designguide 3 Logo 4 Farver 5 Logo i to farver 6 Logo i én farve 7 Logo med payoff 8 Mærke som dekorativt element 9 Logo sammen med tekst 10 Typografi 11 Få mere information 2 Efterskolernes designguide

Læs mere

DESIGNGUIDE Designguide v1 April 2019

DESIGNGUIDE Designguide v1 April 2019 DESIGNGUIDE Designguide v1 April 2019 INTRODUKTION Denne guide beskriver grundelementerne i Nationalpark Thys visuelle identitet. De visuelle grundelementer skal du bruge til at skabe et konsistent udtryk

Læs mere

Brug af Bibliotekarforbundets logo. Designmanual August 2011

Brug af Bibliotekarforbundets logo. Designmanual August 2011 Brug af Bibliotekarforbundets logo Designmanual August 2011 I denne manual finder du oplysninger om: 1. Hvilket logo skal bruges? 2. Negativ eller positiv logo 3. Placering af logo 4. Hvilken teknisk udgave

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOGO / GENERELT / LOGOSTØRRELSER...13 TYPOGRAFI

INDHOLDSFORTEGNELSE LOGO / GENERELT / LOGOSTØRRELSER...13 TYPOGRAFI DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE MEEFRED DESIGN... 4-6 OM MEEFRED DESIGN... 7 LOGO... 8-9 LOGO / GENERELT... 10 LOGO / GENERELT / LOGOTYPE... 11 LOGO / GENERELT / RESPEKTAFSTAND... 12 LOGO / GENERELT /

Læs mere

11. Eksamens-opgave. Grundlæggende Grafisk design Klaus Bjerager Mandag 18. april

11. Eksamens-opgave. Grundlæggende Grafisk design Klaus Bjerager Mandag 18. april 11. Eksamens-opgave Grundlæggende Grafisk design Klaus Bjerager Mandag 18. april Agenda Opgave 8, gennemgang Eksamensopgave Lydfil på Bloggen fra møde med Marketing Manager Hassan Tidligere eksamensopgaver

Læs mere

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981 Designmanual Romalt Idrætsforening 1981 Introduktion Kære brugere af denne designmanual Denne designmanual omhandler pri mært brug af logo og farver i Romalt IF s designlinje. Den er ment og tænkt som

Læs mere

DESIGNMANUAL DIGITAL

DESIGNMANUAL DIGITAL DESIGNMANUAL DIGITAL Januar 2016 INDHOLD INDLEDNING 5 1. ELEMENTER 6 1.1 LOGOER 7 1.1.1 Primære logoer 7 1.1.2 Sekundære logoer 8 1.2 FARVER 9 Farver, Global 9 Farver, Kanal 4 9 Farver, 6 eren 9 Farver,

Læs mere

CAMPUS+ DESIGNMANUAL

CAMPUS+ DESIGNMANUAL CAMPUS + DESIGNMANUAL DESIGN OG KONCEPT GUIDELINE I denne designmanual kan du se og læse mere om konceptet samt den visuelle identitet. INDHOLD 01 Primære logo 02 Sekundære logo 03 Farvepalette 04 Typografi

Læs mere

AlmenHæfte. Anbefalinger til. God Almen Drift

AlmenHæfte. Anbefalinger til. God Almen Drift AlmenHæfte Anbefalinger til God Almen Drift 1 Indhold Evt. Forord Evt. Indledning Kapitel xx Kapitel xx 4 5 x x Udgivelsesår: xx Udarbejdet for: xx Fotos: xx Rettigheder: Eftertryk i uddrag tilladt, men

Læs mere

MOT V ZE DESIGNMANUAL 2014

MOT V ZE DESIGNMANUAL 2014 DESIGNMANUAL 2014 Udgivet 28. maj 2014 FORORD Formålet med denne design manual er at fastlægge hvorledes Motivize fremstilles både grafisk and udtryksmæssigt. Med udgangspunkt i værdier som; motivation,

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Designmanual 02.11.05. Dokajour-63225-v1-Endelig designmanual

ÆRØ KOMMUNE. Designmanual 02.11.05. Dokajour-63225-v1-Endelig designmanual ÆRØ KOMMUNE Designmanual 02.11.05 Hvorfor en designmanual: Situationen i de to gamle kommuner: I kommunernes forvaltninger, skoler og institutioner fandtes mange forskellige blanketter, skemaer, foldere,

Læs mere

Design manual for. Lavet af Gruppe 3: Daniel Gade. Maj-britt Gierahn. Pia Skriver. Vejleder i projektet Space Networking anno 2013 er:

Design manual for. Lavet af Gruppe 3: Daniel Gade. Maj-britt Gierahn. Pia Skriver. Vejleder i projektet Space Networking anno 2013 er: Design manual for Lavet af Gruppe 3: Daniel Gade. Maj-britt Gierahn. Pia Skriver. Vejleder i projektet Space Networking anno 2013 er: Erhverv: Kirsten Kasch Kommunikation: Karen Malene Andreasen og Jens

Læs mere

Designmanual. Generelt. NyreNyt + pjecer. Logo 2 Farver 2 Typografi 3 Billede 3

Designmanual. Generelt. NyreNyt + pjecer. Logo 2 Farver 2 Typografi 3 Billede 3 Designmanual Generelt Logo 2 Farver 2 Typografi 3 Billede 3 NyreNyt + pjecer Forside 4 Inholdsfortegnelse 5 Sidetal / sidefod 5 Indhold 6 Tema / Tillæg 6 Typografi Rubrik (Overskrifter) Underrubrik (indl.

Læs mere

BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL

BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL Introduktion Brand strategi Design manual Spørgsmål og svar 2 Introduktion Vi er igang med at udvikle en klar strategi som skal give yderligere fordele til medlemmer, sponsorer

Læs mere

Design guide Haderslev Erhvervsråd

Design guide Haderslev Erhvervsråd Design guide Haderslev Erhvervsråd Om logoet Haderslev kommune er en sammensat og kompleks størrelse. Kompleks, fordi der konstant sker noget i alle afkroge af kommunen sammensat, fordi det hele alligevel

Læs mere

Michella+Serritzlew+Jacobsen+

Michella+Serritzlew+Jacobsen+ Designmanual+ Afsluttende+projekt+1.+Semester++ Michella+Serritzlew+Jacobsen+ CopenhagenBusinessAcademy 1.Semester MichellaSerritzlewJacobsen MULB Indholdsfortegnelse PBS...3 WBS...3 Brainstorm...4 Wireframes...5

Læs mere

DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER. Side 1

DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER. Side 1 DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER Side 1 INDHOLDSFORTEGELSE 1. Logo og navnetræk 3 2. Skrifttype 4 3. Billedstil 4 4. Farver 5 5. Publikationsforsider 7 6. Plakater

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet - for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

Designmanual. Ditte Vium

Designmanual. Ditte Vium Designmanual Ditte Vium Grafisk Design INDHOLD 2. Virksomheden.... side 4 Indden bag... side 4 Designlinje.... side 4 Logo.... side 5 Grafiske elementer.... side 6 Størrelse og respektafstand.... side

Læs mere

FORSIDE KONCEPTBESKRIVELSE LOGO DON TS RESPEKTAFSTAND FARVEVALG TYPOGRAFI FOTOSTIL DESIGNMANUAL

FORSIDE KONCEPTBESKRIVELSE LOGO DON TS RESPEKTAFSTAND FARVEVALG TYPOGRAFI FOTOSTIL DESIGNMANUAL DESIGNMANUAL KONCEPTBESKRIVELSE MODERNE TRADITIONALITET Vi har valgt en festival som kører på nogle mere traditionelle værdier i forholdet til mange andre festivaler. Øllet har i mange år været en stor

Læs mere

Designmanual. EnergiMetropol

Designmanual. EnergiMetropol Designmanual EnergiMetropol 2 9 De 3 forskellige logoer findes i en dansk og en international udgave. De 3 versioner vises herunder. Udgave 1 Udgave 2 Udgave 3 3 9 Alle versioner findes i seks forskellige

Læs mere

Kommunikations- og designmanual

Kommunikations- og designmanual Kommunikations- og designmanual Vi kommunikerer til omverdenen for at udbrede kendskabet til nyre- og urinvejssygdomme, kæmpe for patienter, pårørende og donorers vilkår og sikre fortsat opbakning til

Læs mere

Intro. Miljø- og fødevareministeriet guidelines / grundelementer 2

Intro. Miljø- og fødevareministeriet guidelines / grundelementer 2 Grundelementer 1 Intro Intentionen med denne designguide er at introducere Miljø- og Fødevareministeriets designprogram, give retningslinjer for brug af grundelementerne på ministeriets og dets institutioners

Læs mere

Online designguide. det danske uddannelsesbrand STUDY IN DENMARK. Page 01. Velkommen til CIRIUS online designguide til det danske uddannelsesbrand

Online designguide. det danske uddannelsesbrand STUDY IN DENMARK. Page 01. Velkommen til CIRIUS online designguide til det danske uddannelsesbrand Online designguide det danske uddannelsesbrand Velkommen til CIRIUS online designguide til det danske uddannelsesbrand I designguiden finder du en række redskaber, som kan benyttes i markedsføringen af

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR DESIGN AF SKILTNING VED EJENDOMME

RETNINGSLINJER FOR DESIGN AF SKILTNING VED EJENDOMME Hillerød Ejendomme RETNINGSLINJER FOR DESIGN AF SKILTNING VED EJENDOMME Hillerød Kommunes retningslinjer for design af skiltning af og ved de kommunale ejendomme er beskrevet i denne vejledning. Vejledningen

Læs mere

Design manual for Bifrost

Design manual for Bifrost Design manual for Bifrost Farver - Skalaer - Anvendelse - Web anvendelse Bomærke - Skabelse Logotype - Snit - Benyttelse Brødtekstfont - Snit - Benyttelse Region bomærke - Farver - Valg - Form Andre benyttelser

Læs mere

Hvad bør du vide om layout og typografi

Hvad bør du vide om layout og typografi Hvad bør du vide om layout og typografi Når man vil lave en tekst, som andre skal læse, er det vigtigt at vælge en skrifttype, der er motiverende og inspirerende at læse for målgruppen. Derfor bør man

Læs mere

Hotel Hans Egede. Designmanual (råskitseret) Version 0.7 / oktober 2012

Hotel Hans Egede. Designmanual (råskitseret) Version 0.7 / oktober 2012 Hotel Hans Egede Designmanual (råskitseret) Version 0.7 / oktober 2012 Introduktion 1 Hotel Hans Egede ønsker ny grafisk design identitet, og har i den forbindelse forespurgt på et oplæg fra forskellige

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 2. Logo 3. Respektafstand 5. Farver 6. Typografi 7. Eksempler 9

Indholdsfortegnelse. Forord 2. Logo 3. Respektafstand 5. Farver 6. Typografi 7. Eksempler 9 Designmanual Indholdsfortegnelse Forord 2 Logo 3 Respektafstand 5 Farver 6 Typografi 7 Eksempler 9 1 Forord Denne designguide beskriver Kostume-Pusheren s visuelle identitet. Dette forslag er lavet til

Læs mere

DESIGNPORTAL. Indhold. Grundelementer. Logo. Mærke til institutioner. Farver. Typografi. Frise designprincip. Kommunevåben

DESIGNPORTAL. Indhold. Grundelementer. Logo. Mærke til institutioner. Farver. Typografi. Frise designprincip. Kommunevåben Indhold Logo Mærke til institutioner Farver Typografi Frise designprincip Kommunevåben Kalundborg Kommunes nye designprogram består af byvåbnet fra det tidligere Kalundborg Kommune. Byvåbnet har gennemgået

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

MIDLERTIDIG BRUGERGUIDE GENBRUGSPLADSER FÆLLES DANSK PIKTOGRAMSYSTEM

MIDLERTIDIG BRUGERGUIDE GENBRUGSPLADSER FÆLLES DANSK PIKTOGRAMSYSTEM MIDLERTIDIG BRUGERGUIDE GENBRUGSPLADSER FÆLLES DANSK PIKTOGRAMSYSTEM INTRODUKTION Det skal være enkelt at sortere affald. Derfor har KL og Dansk Affaldsforening i samarbejde med innovationsbureauet FUTU

Læs mere

GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 03/ ELISABETH GÅRDBO NIELSEN

GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 03/ ELISABETH GÅRDBO NIELSEN GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 03/ ELISABETH GÅRDBO NIELSEN HÆFTE OPGAVE Design af brandmateriale for Checkpoint i forbindelse med at det bliver et selvstændigt subbrand for Aids-Fondet. Der skal tages udgangspunkt

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SKRIFTTYPER FORMER UNIFORMER FARVER FACEBOOK -LOGO -COVER LOGO EFFEKTER INFORMATION

INDHOLDSFORTEGNELSE SKRIFTTYPER FORMER UNIFORMER FARVER FACEBOOK -LOGO -COVER LOGO EFFEKTER INFORMATION DESIGN GUIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SKRIFTTYPER FARVER LOGO EFFEKTER FORMER UNIFORMER FACEBOOK -LOGO -COVER INFORMATION Skrifttyper til web NexaBold sans-serif Denne typeface bliver brugt til diverse headings,

Læs mere

Skiltning af større byggerier Vejledning. RegionH Design design@regionh.dk 17276 maj 2013

Skiltning af større byggerier Vejledning. RegionH Design design@regionh.dk 17276 maj 2013 Skiltning af større byggerier Vejledning RegionH Design design@regionh.dk 17276 maj 2013 Indholdsfortegnelse side 2 Skiltning af større byggerier - Vejledning - maj 2013 1. Overblik, baggrund og kontakt

Læs mere

Grafisk Produktion og Workflow. Vis hensyn med mobilen og på sociale medier

Grafisk Produktion og Workflow. Vis hensyn med mobilen og på sociale medier Grafisk Produktion og Workflow Vis hensyn med mobilen og på sociale medier Redegørelsen Hvad går opgaven ud på? Denne opgave går ud på, at lave et nyt design af en gammel pjece, som blev brugt på de gamle

Læs mere

Grafiske Guidelines. Guidelines, anbefalinger og inspiration til VisitDenmarks visuelle udtryk i markedsføring af Danmark. www.branddenmark.

Grafiske Guidelines. Guidelines, anbefalinger og inspiration til VisitDenmarks visuelle udtryk i markedsføring af Danmark. www.branddenmark. Grafiske Guidelines Guidelines, anbefalinger og inspiration til VisitDenmarks visuelle udtryk i markedsføring af Danmark. www.branddenmark.com Marts 2015 Formål Denne brand- og designguide fastlægger VisitDenmarks

Læs mere

BRUGERGUIDE PIKTOGRAMSYSTEM TIL AFFALDSSORTERING

BRUGERGUIDE PIKTOGRAMSYSTEM TIL AFFALDSSORTERING BRUGERGUIDE PIKTOGRAMSYSTEM TIL AFFALDSSORTERING 1 BRUGERGUIDE INDHOLD 1. INTRODUKTION 3 2. FRAKTIONER 4 3. DOWNLOAD AF PIKTOGRAMMER 5 Filer til download 5 Valg af filformat 6 Systemets opbygning 7 4.

Læs mere

DESIGNMANUAL. Designmanual

DESIGNMANUAL. Designmanual Designmanual Logo og navn i Vi bruger ENGROS sammen med logoet, fordi MultiMarketing tidligere har solgt direkte til slutkunder. ENGROS skal synliggøre for vores forhandlerne, at MultiMarketing har ændret

Læs mere

GYLDENDALS DESIGNPROGRAM

GYLDENDALS DESIGNPROGRAM S DESIGNPROGRAM designmanual 22.2.200 / e-types 200.00 INDLEDNING INDLEDNING I denne lille elektroniske folder præsenterer vi Gyldendals logo, navnetræk, grundfarve samt en række af de grafiske principper,

Læs mere

Farvebrug. Kul Neutral Lokorød

Farvebrug. Kul Neutral Lokorød Design Manual Logo Logoelementer Vores logo er bygget op af fire elementer. I midten vores lokomotiv ikon, der som standard er sat til 100% opasity, samt to tekst elementer henholdsvis øverst og nederst.

Læs mere

GARA DESIGN MANUAL. På de følgende sider kan Agaras designmanual findes.

GARA DESIGN MANUAL. På de følgende sider kan Agaras designmanual findes. A GARA DESIGN MANUAL På de følgende sider kan Agaras designmanual findes. elementer der er skabt. Ved hjælp af designmanualen er det muligt at videreudvikle designet til Agara og stadig holde sig indenfor

Læs mere