AMU KURSER Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AMU KURSER Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv."

Transkript

1 AMU KURSER Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv. 1 AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

2 I denne folder finder du alle de efteruddannelseskurser, som findes inden for Træets Efteruddannelser. I alt er der 32 kurser inden for Træ og møbel. Kurserne er opdelt under følgende områder: Træets vækst og opskæringsformer Overfladebehandling Betjening af maskiner CNC CAD Måleteknik, tegning og beregning Limteknik Møbel- og bygningssamlinger Montage Renovering af ældre møbler Fremstilling af orgler mm. Arbejdsmiljø Savværk De viste kurser findes alle på amukurs.dk, hvor det samtidig er muligt at tilmelde sig til det enkelte kursus og se, hvornår det udbydes af skolerne. Det er muligt at kombinere de enkelte kurser. Det vil også være muligt at kombinere kurser med AMU-kurser fra andre områder end Træ- og Møbelindustrien. Efter endt kursus udstedes der et kursusbevis. Kurserne giver mulighed for eventuel merit til en erhvervsuddannelse. Der ydes VEU-godtgørelse til kursister uden en videregående uddannelse, eller kursister der ikke har brugt deres videregående uddannelse i de sidste fem år. Der kan også ydes tilskud til transport og eventuelt kost og logi. Se mere om satser og tilskudsregler på borger.dk. For ansatte på en overenskomst med en kompetenceudviklingsfond kan der være mulighed for at søge tilskud til efteruddannelse. Tjek mulighederne på tmkf.dk for ansatte på Træ- og Møbeloverenskomsten og ikuf.dk for ansatte på Industriens Overenskomst. Kurser indenfor Træ- og møbelindustrien afvikles på henholdsvis Herningsholm Erhvervsskole og på Skive College. Find skolerne på herningsholm.dk og skivecollege.dk. Er der brug for yderligere hjælp eller vejledning henvises til: Uddannelseskonsulent Ole Østergård, amu@snedkerudd.dk, telefon Konsulent Ole Egemose, oe@snedkerudd.dk, telefon På snedkerudd.dk findes information om både erhvervsuddannelser og efteruddannelse. Sekretariatet kan kontaktes på telefon

3 Indholdsfortegnelse Træets vækst og opskæringsformer 4 Overfladebehandling 5 Betjening af maskiner 8 CNC 11 CAD 15 Måleteknik, tegning og beregning 17 Limteknik 18 Møbel- og bygningssamlinger 19 Montage 21 Renovering af ældre møbler 22 Fremstilling af orgler mm. 23 Arbejdsmiljø 24 Savværk 25

4 Træets vækst og opskæringsformer Træets vækst, opbygning, svind, opskæring og tørring (2 dage) På baggrund af viden om forskellige træarters opbygning og bestanddele kan deltageren: artsbestemme træ ud fra vedets farve og celleopbygning vælge egnede træarter til videre bearbejdning fremstille og anvende veje-og tørrediagrammer til kunstig trætørring tage højde for vands indvirkning på træ vælge egnede opskæringsformer til forskellige konstruktionsopgaver Deltageren får desuden: kendskab til begrebet bæredygtigt skovbrug AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

5 Overfladebehandling Pudsning og slibning i træindustri (2 dage) Deltageren kan foretage pudsning og slibning på træprodukter. udvælge korrekte pudsematerialer og pudsebånd vælge korrekt opbevaringsmetode til pudsematerialer udføre pudsning og lakslibning af træ og pladematerialer med relevant udstyr indstille udstyret i forbindelse med båndhastighed, båndspænding, fremføringshastighed og tryk på sko til en given opgave. I udførelse af arbejdet kan deltageren anvende sin viden om: bredbåndspudsemaskiners opbygning kantpudse-, tværpudse- og bredbåndspudsemaskiners virkemåde, herunder opbygningen af pudsesko med filt og grafitlærred indstillingsmuligheder for elektropneumatiske sko bestykning af pudsegader til behandling af træ- og pladematerialer samt lak forskellige parametres indflydelse på pudsningens og slibningens kvalitet og udseende forskellige parametres indflydelse på udstyrets energiforbrug og pudsematerialernes standtid slibemidlets, bindemidlets og rygmaterialets indflydelse på båndets anvendelsesområde sikkerhedsmæssige forhold vedrørende pudseudstyr og pudseprocesser i henhold til AT-meddelelser og arbejdsmiljølovgivningen. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

6 Overfladebehandling møbelproduktion (3 dage) I forbindelse med anvendelse af produkter til overfladebehandling af træprodukter kan deltageren: klargøre manuelt sprøjteudstyr udføre korrekt overfladebehandling på pladematerialer og massivtræ udføre overfladebehandling på plane og tredimensionale emner udføre reparationer i møbel- og inventardele med egnede materialer foretage den daglige rengøring og vedligeholdelse af det anvendte udstyr udvælge personlige værnemidler i forbindelse med udførelse af arbejdet arbejde efter sikkerhedsdatablade og AT-meddelelse I udførelse af arbejdet kan deltageren anvende sin viden om: forskellige forstøvningsprincipper membran- og stempelpumpers virkemåde korrekt sprøjteafstand forskellige produkter til overfladebehandling af møbler og inventar, herunder opløsningsmiddel- og vandbaserede produkter fordele og ulemper ved produkternes anvendelse med hensyn til opløsnings- og fortyndingsmidler, tørstofindhold, glansgrad, pot-life og viskositet tørretider ved givne temperatur AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

7 Overfladebehandling af vinduer og døre (3 dage) I forbindelse med anvendelse af produkter til overfladebehandling af træprodukter kan deltageren: klargøre manuelt sprøjteudstyr udføre korrekt overfladebehandling på komponenter til vinduer og døre udføre overfladebehandlingsopgaver på plane og profilerede bygningskomponenter udføre reparationer med egnede materialer foretage den daglige rengøring og vedligeholdelse af det anvendte udstyr udvælge personlige værnemidler i forbindelse med udførelse af arbejdet arbejde efter sikkerhedsdatablade og AT-meddelelser. I udførelse af arbejdet kan deltageren anvende sin viden om: kemisk og konstruktiv træbeskyttelse selvimprægnerende træsorter forskellige forstøvningsprincipper membran- og stempelpumpers virkemåde korrekt sprøjteafstand forskellige produkter til overfladebehandling af vinduer og døre, herunder imprægneringsvæsker, grund- og topprodukter samt 2 ØKO produkter fordele og ulemper ved produkternes anvendelse med hensyn til tørstofindhold, glansgrad, pot-life og viskositet tørretider ved givne temperaturer AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

8 Betjening af maskiner Værktøjer i træindustrien (5 dage) Deltageren kan anvende forskellige værktøjer i træindustrien. montere og afprøve faste tapværktøjer skifte vendeplatter og bagplatter på profilværktøjer med rygfortanding, herunder tilspænding med momentnøgle udskifte og rengøre knive i afretter og høvlemaskiner montere spånbryder korrekt justere ind- og udføringsborde i forhold til skærecirkel på rundkutteren justere tilbageslagssikring, valser og trykfødder i forhold til skærecirklen på høvlemaskinerne udskifte, rengøre og montere klinger på forskellige maskintyper udvælge klinge med den rigtige tandform til bearbejdning af massive træemner, finerede plader og melaminbelagte emner vælge zerspaner/spånknuser anvende de specielle monteringssystemer, der knytter sig til denne klingetype på gennemløbsmaskiner montere og justere ridseklinger i forhold til den pågældende bearbejdning foretage opstilling og slibning på profilslibemaskine foretage kontrol, montering og afprøvning af profilknivhoveder med rygfortanding vælge den korrekte slibeskive og form til en given slibeopgave af skærende værktøjer anvende køle- og rensevæsker efter producentens anvisninger og gældende miljølovgivning udføre daglig vedligeholdelse. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

9 Bearbejdning på kehlemaskiner, træ (5 dage) Deltageren kan opstille og betjene kehlemaskiner med flere spindler. Ved anvendelse af kehlemaskinen til fremstilling af møbel- og bygningskomponenter kan deltageren: udføre firkanthøvling til laminering multisavning profilering indtaste NC-programmer. Deltageren kan desuden beregne: skærehastighed ud fra formler og tabeller fremføringshastighed omdrejningstal overfladekvalitet. Deltageren kan arbejde efter Arbejdspladsbrugsanvisning (APB). AMU-nummer Kantlimer, opstilling og betjening (3 dage) Deltageren kan opstille kantlimer. Deltageren kan foretage kantlimning: med lister med rullevarer Deltageren kan desuden anvende: forfræsning kapskæring egalisering fas-profilfræsning kantpudsning. Deltageren har kendskab til: forskellige værktøjstyper forskellige limtyper materialers indvirkning på limens afhærdning træfugtighed programmering. Deltageren kan arbejde efter Arbejdspladsbrugsanvisning (APB). AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

10 Bearbejdning på dobbelttapper (5 dage) opstille og anvende dobbelttappere til fremstilling af plade- og bygningskomponenter samt komponenter i massivt træ inden for møbelindustrien anvende forskellige opstillingsteknikker til opstilling af dobbelttapperen, herunder indstilling af vinkelretheden på kædebanen anvende maskinens pneumatiske og el-pneumatiske indstillingsmuligheder til f.eks. afbrudt notning, falsning og/eller profilering anvende dobbelttappermaskiner til fremstilling af pladekomponenter der normalt fremstilles inden for træindustrien, herunder parallelskæring og profilering benytte de forskellige værktøjstyper der anvendes til bearbejdning af bygnings- og møbelkomponenter vedligeholde maskinerne ud fra leverandørens anvisninger. Deltageren kan arbejde efter arbejdspladsbrugsanvisninger i forbindelse med bearbejdning. AMU-nummer Pladematerialer, lim og finer ( 2 dage) vælge materialer til fremstilling af møbler og bygningskomponenter på baggrund af kendskab til fremstillingsprocesserne for krydsfiner og spånplader. Deltageren får: kendskab fremstillingen af fiberplader og forskellen på hårde, halvhårde og porøse fiberplader kendskab til de forskellige limningsklasser samt forskellen imellem stavlimede og bloklimede møbelplader og deres anvendelsesområder kendskab til finerfremstilling herunder finerskrælning, knivskåret, slyngskåret og savskåret. Deltagerne kan: vælge den mest hensigtsmæssige limtype til en given opgave på baggrund af viden om de forskellige limtypers tekniske egenskaber, herunder ventetid, åbne-/lukketid, pressetid samt fysisk og kemisk hærdende limtyper og hærdningsdosering. Deltagerne får kendskab til: forskellige pladematerialers limbarhed, herunder fiberplader, spånplader, møbelplader og krydsfinèr samt limning af laminat og folie henholdsvis udendørs og indendørs limninger. Deltagerne kan arbejde efter arbejdsmiljø- og sikkerhedsforskrifter i forbindelse med anvendelse af limtyper. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

11 CNC 3D kant- og overfladebehandling på CNC, træ (5 dage) Deltageren kan 3D kant- og overfladebearbejde emner på CNC. fremstille/redigere 3D solid model anvende 3D solid til fremstilling af fixtur vælge egnede pladematerialer til opbygning af fixturer vælge korrekt værktøj fremstille emner med dobbeltkrumme overflader overfladefræse møbel- og bygningskomponenter. Deltageren kan arbejde efter Arbejdspladsbrugsanvisning (APB). AMU-nummer Optimering af processer på CNC overfræser (5 dage) Deltageren kan anvende CAD/CAM til CNC-maskinen og hermed: overføre CNC-programmer optimere bearbejdningskørsel anvende formler og tabeller til beregning af fremføringshastighed vurdere overfladekvalitet bruge CAD/CAM på en rationel måde, så omstillingstiden minimeres. montere værktøjer indtaste data udmåle program-nulpunkter fremstille fixtur lave prøvekørsel og bearbejde emne på CNC-maskine lave omfræsninger med profilværktøjer både på langs og på tværs af træets fiberretning. Deltageren kan arbejde efter Arbejdspladsbrugsanvisning (APB). AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

12 CNC-programmering fra CAD til CAM 2D (3 dage) ved hjælp af CAD/CAM udføre et helt arbejdsforløb CAD CAM CNC inden for træindustriens område anvende CAD-anlæggets menuopbygning og tegnefaciliteter til fremstilling af konturtegninger i 2D arbejde med de mest almindelige formater for udvekslingsfiler foretage filudveksling mellem CAD- og CAM-systemer overføre tegninger til CAM-software, vælge postprocessor til aktuel CNC-maskine, vælge værktøj, indlægge værktøjsbaner på tegning, simulere værktøjsbaner i CAM-software. anvende CAD/CAM-anlægget på en rationel måde, således at programmeringstiden minimeres dokumentere eget arbejde i form af simulering. AMU-nummer PTP-teknik, træ (5 dage) Deltagerne kender: bestykningsmulighederne på PtP boremaskiner, motorer, spindler, optagelser, bordtyper, værktøjsvekslere og styringer. Ved bearbejdning af diverse pladematerialer på PtP boremaskine, som anvendes inden for træindustrien, kan deltageren: fremstille programmer, hvor der anvendes horisontale og vertikale boreoperationer samt not- og fræseoperationer med dialogprogrammering. arbejde med værktøjskompenseringsbaner ved fræsning. vælge korrekt værktøj ud fra maskinens bestykning til den givne opgave samt udmåle og montere værktøjer på maskinen (bor og fræseværktøjer) indtaste data i styringens værktøjsbank samt indstille korrekt omdrejningshastighed i forhold til værktøj, sikkerhed og fræseopgave starte maskinen og gennemføre kørsel til referencepunkt og udføre stop- og nødstopsprocedure samt betjene maskinen til givne fræse- og boreopgaver ved bl.a. vekseldrift. Deltagerne kan endvidere arbejde efter sikkerhedsforskrifter der relaterer til automatiserede maskiner og kan arbejde efter arbejdsmiljøforskrifter i forbindelse med CNC-bearbejdning. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

13 CNC-styret overfræser, maskinlære, træ (1 dage) Deltageren kender: bestykningsmulighederne på CNC-styrede overfræsere, motorer, spindler, optagelser, bordtyper, værktøjsvekslere og styringer. gennemføre kørsel til referencepunkt, udføre stop- og nødstopsprocedure samt betjene maskinen til givne fræseopgaver udvælge, montere og udmåle værktøj og indtaste data i værktøjsbank samt udmåle emnenulpunkt og indstille korrekt omdrejningshastighed i forhold til værktøj, sikkerhed og fræseopgave. Deltageren kender: forskel på maskin- og emnenulpunkter. AMU-nummer Skafteværktøjer, træindustri (1 dag) Deltageren kender: forskellige ISO- og HSK-optagelser til CNC-maskinen. montere skafteværktøjer med lige skaft i værktøjsholdere med klemmetang og omløber samt med Hydro-tilspænding eller Tribos i henhold til den europæiske standard DS/EN Deltageren kender: beregnings metoden kompenseret fremføringshastighed. vælge platter til en given arbejdsopgave og foretage udskiftning af bagplatter og platter fremstillet af HW (ubelagt hårdmetal) og HC (belagt hårdmetal). anvende rensevæsker og olier efter producentens anvisninger og gældende miljølovgivning. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

14 Parametrisk CNC-programmering, træ (5 dage) Deltageren har viden om parametriske programmer til CNC-styrede maskiner. anvende parametriske formler fremstille program til skalerbare emner i ISO koder, CAD og dialogprogrammeringssystemer overføre værktøjsdata og nulpunkter parametrisk til specifik styring foretage opstilling, prøvekørsel og bearbejdning af emner, f.eks. omfræsning og nedfræsning foretage og dokumentere beregninger på programmeringstid i forhold til traditionel fremstilling mellem to emner af forskellig størrelse arbejde efter arbejdspladsbrugsanvisning(apb). AMU-nummer Fremstilling af CNC-programmer i ISO-koder træ (4 dage) Deltageren kan fremstille CNC-programmer indenfor træindustrien. fremstille CNC-programmer i ISO-koder (G og M-koder) anvende koordinatsystemets fire kvadranter fremstille CNC-programmer i absolut og relativ simulere og redigere et CNC-program gemme og hente et CNC-program kan anvende korrekte arbejdsstillinger. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

15 CAD Tegningsfremstilling i 3D CAD, træ 2 (5 dage) Deltageren kan selvstændigt fremstille tegninger i 3D CAD. bruge avancerede kommandoer til fremstilling af 3D modeller anvende derive og multibody funktioner arbejde med flere arbejdsplaner tegne 3D modeller med flere solider fremstille retvinklede projektionstegninger ud fra 3D modeller foretage mindre ændringer i sideskabeloner samle 3D tegninger til et færdigt produkt fremstille konstruktionstegninger med udgangspunkt i standarder inden for træindustrien, f.eks. med brud og symmetrilinjer dokumentere eget arbejde i form af udskrifter. Deltageren har kendskab til 3D scanning. Deltageren kan arbejde efter Arbejdspladsbrugsanvisning (APB). AMU-nummer Tegningsfremstilling i CAD, træindustri (5 dage) Ved fremstilling af elektroniske tegninger kan deltagerne: fremstille 2D-tegninger indeholdende målsætning og laghåndtering samt redigere og tilpasse tegninger, så disse kan anvendes som konstruktions-, del- og oversigtstegninger anvende standardiserede tegne- og redigeringskommandoer. Deltagerne kan: anvende de mest almindelige formater for udvekslingsfiler samt foretage filudveksling imellem CAD-systemer anvende korrekte arbejdsstillinger og andre ergonomiske foranstaltninger ved betjening af computeren. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

16 Tegningsfremstilling i 3D CAD, træ, 1 (5 dage) Deltageren kan ved hjælp af 3D CAD software: bruge simple kommandoer til fremstilling af 3D modeller fremstille 2D arbejdstegninger ud fra 3D modeller samle flere 3D tegninger til et samlet produkt fremstille simple konstruktionstegninger dokumentere eget arbejde i form af udskrifter. Deltageren kan arbejde efter Arbejdspladsbrugsanvisning (APB). AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

17 Måleteknik, tegning og beregning Tegningsforståelse i træ-og møbelindustri (5 dage) Deltageren kan fremstille og læse tegninger med udgangspunkt i Dansk Standard. udføre projektionstegninger i retvinklet projektion fremstille perspektiv- og frihåndstegninger udføre konstruktionstegninger manuelt ved hjælp af almindelige tegne-redskaber udføre grundlæggende geometriske konstruktioner anvende korrekte stregtyper og papirformater til givne tegneopgaver sikre, at produktionsgrundlaget er i orden for udførelse af et produkt med udgangspunkt i hovedtegninger, oversigtstegninger, deltegninger, skæresedler og operationskort. ud fra rå- og færdigmål udregne spildprocent på et produkt ved hjælp af prislister, lave for- og efterkalkulering af materialepriser. AMU-nummer Måleteknik fra tegning til produkt i træindustrien (2 dage) Deltagerne kan med udgangspunkt i Dansk Standard læse tegninger der anvendes inden for træ- og møbelindustrien. Deltagerne kan: aflæse konstruktionstegninger med hensyn til dimensions- og målangivelse samt toleranceangivelse. Deltagerne kender: principperne for kontrolmåling af færdige emner og delemner og kan kontrollere, om givne tolerancer på simple produktionstegninger er overholdt. Deltagerne kan: anvende begreberne nominelle mål, Nedre Tolerance Grænse og Øvre Tolerance Grænse samt tolerancebredde ved hjælp af måleudstyr som målebånd, universalskydelære og specialskydelære kontrollere, om et givet emne overholder de angivne mål og tolerancer på den tilhørende produktionstegning. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

18 Limteknik Limteknik for træ, manuelt spændeudstyr (3 dage) Deltagerne kan: anvende og vedligeholde almindeligt forekommende spændeudstyr, herunder planpresse, rammepresse, korpuspresse, trekantspresse, brandslangepresse, bloktvinger, dørtvinger og skruetvinger samt forstå trykcylindres og brandslangers virkemåde. udføre de mest almindelige limningsopgaver inden for træ- og møbelindustrien. Deltagerne kender: til kontrol og test af færdiglimede emner ved forskydning. limtyper til henholdsvis udendørs og indendørs limninger. Deltagerne kan: ud fra tekniske informationsblade anvende limtyperne i praksis. foretage limningsopgaver ud fra givne opgaveformuleringer og kan ud fra tekniske og hygiejniske anvisninger vurdere nødvendigheden af personlige værnemidler. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

19 Møbel og bygningssamlinger Maskinelle møbel-og bygningssamlinger (5 dage) Deltageren kan udføre maskinelle møbel- og bygningssamlinger. Deltageren kan anvende følgende maskiner: afkorter båndsav afretter tykkelseshøvl rundsav diverse bore- og stemmemaskiner båndpudser fræser tapfræser Deltageren kan anvende: forskudt land forland med og uden fremtræk bagland skabelon og anløbsring tapslæde udstyr til små og store emner. Deltageren kan desuden: optimere bearbejdningshastigheder ud fra værktøjsdiametre anvende matematiske formler og tabeller til beregning af fremførings- hastighed i forhold til overfladekvalitet. Deltageren kan arbejde efter Arbejdspladsbrugsanvisning (APB). AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

20 Indvendige trapper, beregning og vedligeholdelse (3 dage) Deltagerne kan: anvende relevant måleudstyr til opmåling af trapperum med hensyn til opsnøring og opbygning af en kvartsvingstrappe ved anvendelse af IT til visualisering af forslag til trappeløsninger vejlede kunderne i materialevalg ud fra trappens anvendelse og rummets arkitektur beregne priser, således at kunden får de optimale betingelser for at vælge imellem forskellige løsningsmuligheder vejlede kunderne i vedligeholdelsen af eksisterende og nye trapper ud fra den oprindelige overfladebehandling og trappens anvendelse. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

21 Montage Beslåning, systembeslag og isætning af termoruder (5 dage) Deltageren kan montere beslag samt isætte fyldninger og ruder i døre og vinduer. Deltageren kan udføre arbejdet i henhold til producenters anvisninger samt branchens (DVV) tekniske bestemmelser. udvælge reparationsmaterialer reparere mindre skader montere glaslister anvende måleværktøjer i forbindelse med kontrolmåling i henhold til tilladte tolerancer udvælge personlige værnemidler i forbindelse med udførelse af arbejdet. I udførelse af arbejdet kan deltageren anvende sin viden om ergonomi, således at arbejdet udføres i overensstemmelse med gældende arbejdsmiljølovgivning. AMU-nummer Vedligeholdelse af håndværktøj i træindustri (2 dage) Deltagerne kan: vedligeholde og anvende håndværktøj til brug i træindustrien, herunder stemmejern, håndhøvl og save samt anvende elhåndværktøj under sikkerhedsmæssige korrekte hensyn anvende strygesten, slibemaskiner og fileværktøj og kender forskellige tandformer og skærevinkler. udvælge og anvende de personlige værnemidler der er nødvendige for at udføre arbejdet under sikkerhedsmæssigt korrekte forhold ud fra arbejdspladsbrugsanvisninger. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

22 Renovering af ældre møbler Renovering af ældre møbler (5 dage) Deltageren kan renovere ældre møbler. foretage en vurdering af møblets overflade vælge de rette teknikker til påføring af bejdse og lakker med pensel og plysklods vælge de rette teknikker til polering af overflader med shellak foretage restaurering foretage den korrekte pudsning opsætte en ziehklinge foretage det rette materialevalg foretage reparationer af massivt og fineret træ under hensyn til møblets stil og historie udvælge personlige værnemidler i forbindelse med udførelse af arbejdet. I udførelse af specielle opgaver kan deltageren anvende sin viden om konservering samt beslægtede fagområder, f.eks. fra malearbejde, billedskærerarbejde, trædrejning, intarsia arbejde, møbelpolstring og gørtlerarbejde. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

23 Fremstilling af orgler mm. Elteknik og fejlfinding for orgelbyggere (3 dage) Deltagerne har kendskab til: grundlæggende principper og målemetoder gældende elektricitet og elektromagnetisme vedrørende de faste installationer i orgler, herunder: relation mellem strøm, spændingsfald, modstand og effekt; begreber jævn- og vekselstrøm brug af elektrisk multimeter til at aflæse modstand, spændingsfald og strømstyrke i et kredsløb, som er nødvendige i forbindelse med arbejde med orgler beregning af leder tykkelse og sikringsværdi til installationer i orgler. brug af relæer til styring af kredsløb i orgler ensretning af jævnstrøm samt gnisteslukning ved brug af dioder i orgler. Deltagerne kan med baggrund i sikkerhedsdatablade, betjeningsvejledninger og AT meddelelser søge informationer om sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med udførelse af montering og fejlfinding af elektriske/elektroniske/elektromagnetiske installationer i orgler. Deltagerne har kendskab til: relevante elektriske/elektroniske/elektromagnetiske komponenter og fejlfinding ved disse, herunder: funktion, brug og styring af elektromagneter almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget; og funktion, brug og styring af trefaset motorer almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget almindelig forekommende styresystem benyttet i orgler og fejlfinding ved disse, herunder: til forskellige former for setzer systemer til styring af orgel registrering; til forskellige former for magnet/motor styresystemer og; til sammenkoblingsmuligheder mellem setzer systemer og magnet/motor styring forskellige former for elektrisk/ elektronisk/ elektromagnetisk/ elektromekanisk traktur samt pedal/manual koblinger. fejlfinding ved de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekanisk installationer. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

24 Arbejdsmiljø Maskinsikkerhed og arbejdsmiljø i træindustrien (5 dage) Deltageren kan arbejde med maskinsikkerhed og arbejdsmiljø inden for træindustrien. deltage konstruktivt i arbejdsmiljøarbejdet i virksomheden medvirke til at fremme et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på sin arbejdsplads indhente informationer om arbejdsmiljø på internettet vejlede andre i brug af personlige værnemidler og god værkstedspraksis (GVP) medvirke i APV-forløb (arbejdspladsvurdering) på virksomheden kortlægge arbejdsmiljøproblemer på egen nære arbejdsplads pege på mulige løsninger på konkrete sikkerheds- og miljøproblemer. Deltageren kan udføre arbejdet på baggrund af viden om: generelle sikkerhedsmæssige regler for maskinanvendelse risikofaktorer, der påvirker egen arbejdssituation inden for træ- og møbelindustrien sammenhængen mellem branchens arbejdsmiljøproblemer sammenhængen mellem arbejdsmiljø og det ydre miljø sikkerhedsforskrifterne til branchens maskiner maskinsikkerhed ved opstilling og almindelig drift branchens væsentligste arbejdsmiljøproblemer sikkerhedsorganisations og samarbejdsorganisations arbejdsområder og funktioner på virksomheden. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

25 Savværk Anvendelse af INSTA 142, styrkesortering af træ (1 dag ) Deltagerne kan: anvende de senest opdaterede regler i INSTA 142 for styrkesortering af træ. Uddannelsen kan gennemføres med henblik på enten brædder og planker i nåletræ, T1 taglægter, heltømmer i nåletræ, firskåret løvtræ eller limtræ. AMU-nummer Styrkesortering af brædder og planker i nåletræ (5 dage) Deltagerne kan: foretage en korrekt styrkesortering af brædder og planker til konstruktionstræ, jf. INSTA 142 regler for T0, T1, T2 og T3. anvende de regler, der gælder for mærkning ifølge DS/EN Deltagerne kender til: træets opbygning og vækst samt til de vækstfejl der forekommer i træ, således at de kan vurdere træs anvendelsesmuligheder inden for byggebranchen. AMU-nummer AMU-kurser Møbelproduktion, halvfabrikata, bygningskomponenter mv.

Antal kursister/år Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mm

Antal kursister/år Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mm Antal kursister/år Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mm. 2015 2016 2017 2018 Arbejdsmiljø i træindustrien Beslåning af trævindue Beslåning og systembeslag i døre og vinduer mm 17 25 11 CNC-programmering

Læs mere

STYRKET AMU GENNEM TYDELIGE MÅLFORMULERINGER

STYRKET AMU GENNEM TYDELIGE MÅLFORMULERINGER STYRKET AMU GENNEM TYDELIGE MÅLFORMULERINGER Afrapportering af et udviklingsprojekt December 2018 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk

Læs mere

Positivliste aftalt uddannelse

Positivliste aftalt uddannelse Dato: 2. januar 2019 Bemærk: Der tages forbehold for senere ændringer. Der kan kun søges tilskud til de kurser, som fremgår af positivlisten for aftalt uddannelse og som svarer til de spor, som vælges

Læs mere

Kompetencevurdering. IKV i AMU Maskinpasser 1. Skive Tekniske Skole. Navn: Skolens underskrift:

Kompetencevurdering. IKV i AMU Maskinpasser 1. Skive Tekniske Skole. Navn: Skolens underskrift: Kompetence IKV i AMU Maskinpasser 1 40188 40189 40273 40274 40255 40244 40246 40245 40247 Skive Tekniske Skole Navn: Dato: Skolens underskrift: Min uddannelsesbaggrund Jeg forlod grundskolen (folkeskolen)

Læs mere

Positivliste aftalt uddannelse

Positivliste aftalt uddannelse Dato: 20. august 2018 Bemærk: Der tages forbehold for senere ændringer. Der kan kun søges tilskud til de kurser, som fremgår af positivlisten for aftalt uddannelse og som svarer til de spor, som vælges

Læs mere

Maskinsnedkeruddannelsen - Kriterier for godskrivning

Maskinsnedkeruddannelsen - Kriterier for godskrivning Maskinsnedkeruddannelsen - Kriterier for godskrivning 1a. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser - Specialet produktionsassistent

Læs mere

1. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Maskinsnedkerspecialet

1. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Maskinsnedkerspecialet 1. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Maskinsnedkerspecialet Eleven skal have arbejdet som faglært eller ufaglært

Læs mere

Snedker - Kriterier for godskrivning

Snedker - Kriterier for godskrivning - Kriterier for godskrivning 1a. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Specialet bygningssnedker Eleven skal have arbejdet

Læs mere

UDVIKLING AF UDDANNELSESSTRUKTURER I AMU

UDVIKLING AF UDDANNELSESSTRUKTURER I AMU UDVIKLING AF UDDANNELSESSTRUKTURER I AMU Analyserapport December 2015 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN: 978-87-92324-66-5

Læs mere

1. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Bygningssnedkerspecialet

1. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Bygningssnedkerspecialet Bilag 1 Forslag til Standardmerit for bygningssnedkeruddannelsen 1. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Bygningssnedkerspecialet

Læs mere

UDVIKLING AF HORISONTALE OG VERTIKALE AMU-KURSUSPAKKER

UDVIKLING AF HORISONTALE OG VERTIKALE AMU-KURSUSPAKKER UDVIKLING AF HORISONTALE OG VERTIKALE AMU-KURSUSPAKKER Analyserapport December 2015 Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN: 978-87-92324-65-8

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2780 Titel: Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mv. Kort titel: Træ-Møbel-Orgel Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2780 Titel: Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mv. Kort titel: Træ-Møbel-Orgel Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2780 Titel: Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mv. Kort titel: Træ-Møbel-Orgel Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker BEK nr 304 af 26/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/15205 Senere ændringer

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 15 Nummer: 2763 Titel: Møbelprod., halvfabrikata, bygningskomponenter mv. Kort titel: Møbler mv Status: GOD Godkendelsesperiode: 29-09-2017 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

EVALUERING AF ERFARINGER MED AMU-KURSUSPAKKER

EVALUERING AF ERFARINGER MED AMU-KURSUSPAKKER EVALUERING AF ERFARINGER MED AMU-KURSUSPAKKER Evalueringsrapport December 2017 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf.: 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til snedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til snedker BEK nr 366 af 01/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. september 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.27T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor savværksområdet

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor savværksområdet Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor savværksområdet Projektansvarlig: Træets Efteruddannelser, TE Bevilgende myndighed: Undervisningsministeriet, Projektnr.: 119727 Udarbejdet

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker BEK nr 355 af 07/04/2017 Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 17/04824 Senere ændringer til

Læs mere

CAD- og CAD kurser Flexværksted. 2011-2012 Beskrivelse af kurser

CAD- og CAD kurser Flexværksted. 2011-2012 Beskrivelse af kurser CAD- og CAD kurser Flexværksted 2011-2012 Beskrivelse af kurser Flexværksted er både for dig der er i job og ledig Uddannelsescenter Holstebro tilbyder: Flexværksted Alle kurserne gennemføres i flexværksted,

Læs mere

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE Ifølge gældende bekendtgørelse TRÆINDUSTRIENS UDDANNELSESUDVALG Juli 2018 Juli 2018 1 Beskrivelse af konceptet Ø Eleven designer selv opgaven. Sebekendtg ørelse

Læs mere

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor savværksområdet

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor savværksområdet Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor savværksområdet Projektansvarlig: Træets Efteruddannelser, TE Bevilgende myndighed: Undervisningsministeriet, Projektnr.: 119727 Udarbejdet

Læs mere

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE (gældende bekendtgørelse) TRÆINDUSTRIENS UDDANNELSESUDVALG (revideret) 1 Beskrivelse af konceptet Ø Eleven designer selv opgaven. Se bilag til bekendtgørelse 6.3.1.

Læs mere

UDVIKLING AF TESTMATERIALER TIL KOLLEKTIV AFKORTNING I AMU

UDVIKLING AF TESTMATERIALER TIL KOLLEKTIV AFKORTNING I AMU UDVIKLING AF TESTMATERIALER TIL KOLLEKTIV AFKORTNING I AMU Afrapportering December 2017 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker BEK nr 346 af 26/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. september 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.56T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Kursuskatalog. Fremstilling af produktionsværktøj

Kursuskatalog. Fremstilling af produktionsværktøj Kursuskatalog Fremstilling af produktionsværktøj Side 2 af 10 Maskin og værktøjsteknik 2 fremstilling af produktionsværktøj Udskrevet den 05-03-2012 Praktisk information om AMU Hvor foregår kurserne? AMU-kurserne

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

FKB Uddannelses nr. Titel på uddannelse Godkendt skole 2660 43410 frisuredesign, dame Erhvervsskole 2660 43410. 2211 44579 Murede overlukninger

FKB Uddannelses nr. Titel på uddannelse Godkendt skole 2660 43410 frisuredesign, dame Erhvervsskole 2660 43410. 2211 44579 Murede overlukninger FKB Uddannelses nr. Titel på uddannelse Godkendt skole 2660 43410 Aktuel klipning og frisuredesign, dame 2660 43410 Aktuel klipning og frisuredesign, dame 2660 33391-A Typebestemt make up aften 2660 43409

Læs mere

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE (BEK nr. 858 af 11/07/2011) TRÆINDUSTRIENS UDDANNELSESUDVALG August 2011 Beskrivelse af konceptet Ø Eleven designer selv opgaven. Se bilag til bekendtgørelse 6.3.1.

Læs mere

Efteruddannelseskurser for industrien. www.kts.dk

Efteruddannelseskurser for industrien. www.kts.dk R e pa r at i o n o g v e d l i g e h o l d e l s e T e k n i s k t e g n i n g l e a n Fa g l i g r e g n i n g Efteruddannelseskurser for industrien www.kts.dk Efteruddannelseskurser for industrien 2010

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til maskinsnedker BEK nr 265 af 15/03/2016 Udskriftsdato: 27. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr.

Læs mere

SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 3. Hovedforløb 10 uger

SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 3. Hovedforløb 10 uger SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 3. Hovedforløb 10 uger Skole Odense Tekniske Skole Afdeling Træafdelingen Uddannelse Indgang Bygge og anlæg Hovedforløb Snedkeruddannelsen Titel på forløb 3.

Læs mere

BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1

BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1 BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette skoleophold beskæftiger vi os med: Opbygning af gamle såvel som moderne vinduer, og tegning af vindue med koblet ramme (Solid Works) Renovering af vinduesramme

Læs mere

Center for Bygningsrestaurering

Center for Bygningsrestaurering Center for Bygningsrestaurering Den Gode Håndværker: Følgende kurser gennemføres i efteråret 2010 Grundlægende EDB på byggepladsen: 5 dage fra den 23-08 2010 til den 27-09 2010 AMU-nr. 44349-44371 Kursuskode

Læs mere

Oversigt over AMU-kurser. Betjening og programmering af industrirobotter

Oversigt over AMU-kurser. Betjening og programmering af industrirobotter Oversigt over AMU-kurser Betjening og programmering af industrirobotter Forord Industrirobotter bruges i stigende grad som et vigtigt middel til at fastholde og styrke en konkurrencedygtig industri i Danmark.

Læs mere

Fremføringshastighed

Fremføringshastighed Fremføringshastighed Beregning fremføringshastighed... 2 Beregning overfladekvalitet... 3 Fremføringshastighed tabeller... 3 Beregning middelspåntykkelse...5 Beregning kutterslagsdybden...7 Mod- og medfræsning...8

Læs mere

Analyserapport. Analyse af behovet for udvikling af nye AMU-mål og undervisningsmaterialer indenfor overfladebehandling af træmaterialer

Analyserapport. Analyse af behovet for udvikling af nye AMU-mål og undervisningsmaterialer indenfor overfladebehandling af træmaterialer Analyserapport Analyse af behovet for udvikling af nye AMU-mål og undervisningsmaterialer indenfor overfladebehandling af træmaterialer Projektansvarlig: Træets Efteruddannelser, TE Bevilgende myndighed:

Læs mere

DS/EN DS/EN generelt... 2 Krav til værktøjer... 4 Mærkning af værktøj... 4 Bearbejdningsmetoder... 4

DS/EN DS/EN generelt... 2 Krav til værktøjer... 4 Mærkning af værktøj... 4 Bearbejdningsmetoder... 4 DS/EN 847-1 DS/EN 847-1 generelt... 2 Krav til værktøjer... 4 Mærkning af værktøj... 4 Bearbejdningsmetoder... 4 Vedligeholdelse af skærende værktøjer...5 Eksempel på brugervejledning for skærende værktøjer...6

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til bygningssnedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til bygningssnedker BEK nr 302 af 26/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 8. august 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/15205 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til snedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til snedker BEK nr 328 af 06/04/2017 Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 15/03358 Senere ændringer til

Læs mere

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser 2. halvår 2015 UVM-fag UVM fag betegnelse Beståelsespct. Antal elever Gennemførelsespct. 43996 Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og isocyanater

Læs mere

KURSER I GEOMETRISK PRODUKTSPECIFIKATION (GPS) OG 3D-KOORDINATMÅLEMASKINE

KURSER I GEOMETRISK PRODUKTSPECIFIKATION (GPS) OG 3D-KOORDINATMÅLEMASKINE KURSER I GEOMETRISK PRODUKTSPECIFIKATION (GPS) OG 3D-KOORDINATMÅLEMASKINE ATTRAKTIVE KURSER TIL DIG HVAD ER GEOMETRISK PRODUKT- SPECIFIKATION (GPS)? GPS-teknologien er et fælles tolerancesætningssprog

Læs mere

AMU, maskin og værktøj. CNC-Drejeteknik, Produktion/opstiller. Kursusnummer Udviklet af EUCSyd, Sønderborg 1

AMU, maskin og værktøj. CNC-Drejeteknik, Produktion/opstiller. Kursusnummer Udviklet af EUCSyd, Sønderborg 1 CNC-Drejeteknik, Produktion/opstiller Kursusnummer 45188 Udviklet af EUCSyd, Sønderborg 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Kursusinformation... 3 Flangeholder... 4 Tegning 4518_10... 5 Tegning

Læs mere

AMU, maskin og værktøj CNC-teknik Kursusnummer 45186

AMU, maskin og værktøj CNC-teknik Kursusnummer 45186 CC-teknik Kursusnummer 45186 Udviklet af EUCSyd, Sønderborg 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Kursusinformation... 3 Historisk tilbageblik... 4 rincippet i en cnc-styring... 5 Tallinien...

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til snedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til snedker BEK nr 366 af 01/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 7. oktober 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.27T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 292

Læs mere

AMU, maskin og værktøj CNC-Drejning opstiller/ Bearbejdningscykler Kursusnummer 45625

AMU, maskin og værktøj CNC-Drejning opstiller/ Bearbejdningscykler Kursusnummer 45625 CNC-Drejning opstiller/ Bearbejdningscykler Kursusnummer 45625 Ud af EUCSyd, Sønderborg 1 CNC-Drejning, Opstiller/Bearbejdningscykler Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer, som har beskæftigelse

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 01.08. 2015 Udstedt af Snedkerfagets Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 366 af 1. april 2015 om uddannelsen

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN. Grundforløb 2 Snedker

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN. Grundforløb 2 Snedker LOKAL UNDERVISNINGSPLAN Grundforløb 2 Snedker August 2018 Indhold 1. Pædagogisk og didaktisk grundlag... 3 Struktur og temaer i grundforløb 2 for snedker.... 3 Oversigt over fag og niveauer i snedker,

Læs mere

Fremstilling af værktøjskomponenter Drejning. AMU nr

Fremstilling af værktøjskomponenter Drejning. AMU nr Fremstilling af værktøjskomponenter Drejning AMU nr. 47597 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Koordinatsystemet på en CNC drejebænk 4 Oversigt over de mest brugte G koder og M koder 7 Værktøjs geometri og opmåling

Læs mere

Industriteknikeruddannelsen Grundforløb Uddannelsesrelateret Områdefag

Industriteknikeruddannelsen Grundforløb Uddannelsesrelateret Områdefag Undervisningsplan for Vejle Tekniske Skole/Grindsted Tekniske Skole Industriteknikeruddannelsen Grundforløb Uddannelsesrelateret Områdefag Dækker følgende uddannelser: Industritekniker Produktion Industritekniker

Læs mere

Svendeprøven for. Bådebygger uddannelsen

Svendeprøven for. Bådebygger uddannelsen Svendeprøven for Bådebygger uddannelsen SVP-1 Revideret bådebyggeruddannelse og ny svendeprøve I forbindelse med den seneste revision af de Maritime Håndværksfag i 2008 blev bådebyggeruddannelsens faglige

Læs mere

Beståelseses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/kurser

Beståelseses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/kurser Beståelseses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/kurser 1. halvår 2014 UVM-fag UVM fag betegnelse Beståelsespct. Antal elever Gennemførelsespct. 43996 45141 Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og

Læs mere

MASKINSNEDKER UDDANNELSESLOGBOG. Lærlingens navn: CPR: Virksomhed: CVR:

MASKINSNEDKER UDDANNELSESLOGBOG. Lærlingens navn: CPR: Virksomhed: CVR: MASKINSNEDKER UDDANNELSESLOGBOG Lærlingens navn: CPR: Virksomhed: CVR: «Virksomhedsvurdering Velkomst» «Aktivitetsoversigt Vejledning» Generelle forhold» Velkommen til dig, som ny lærling på Maskinsnedker

Læs mere

GUIDE TIL UDVIKLING AF ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER

GUIDE TIL UDVIKLING AF ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER GUIDE TIL UDVIKLING AF ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER August 2016 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN: 978-87-92324-68-9

Læs mere

Kvalitetsstyring. Kontrol og måleteknik

Kvalitetsstyring. Kontrol og måleteknik Kvalitetsstyring Indledning Med de store krav, der i dag stilles til lønsomheden af en virksomhed, kommer flere og flere processer i fabrikationen ud for en grundig vurdering med hensyn til produktionshastighed.

Læs mere

AMU, maskin og værktøj CNC-Drejning opstiller/ indkøring Kursusnummer 45627

AMU, maskin og værktøj CNC-Drejning opstiller/ indkøring Kursusnummer 45627 CNC-Drejning opstiller/ indkøring Kursusnummer 45627 Udviklet af EUCSyd, Sønderborg 1 CNC-Drejning, Opstiller/indkøring Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer, som har beskæftigelse inden for

Læs mere

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor dør- og vinduesproduktion i materialerne træ/alu

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor dør- og vinduesproduktion i materialerne træ/alu Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor dør- og vinduesproduktion i materialerne træ/alu Projektansvarlig: Træets Efteruddannelser, TE Bevilgende myndighed: Undervisningsministeriet,

Læs mere

Gulve reparation af trægulve

Gulve reparation af trægulve Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Gulve reparation af trægulve Undervisningsministeriet. Januar 2012. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i

Læs mere

2019 / 2020 SVEJSECENTER / ROBOTCENTER - 3D PRINT ÅBENT VÆRKSTED

2019 / 2020 SVEJSECENTER / ROBOTCENTER - 3D PRINT ÅBENT VÆRKSTED 2019 / 2020 SVEJSECENTER / ROBOTCENTER - 3D PRINT I SVEJSE- / OG ROBOTTEKNOLOGI - er et helt særligt koncept, der sikrer dig det ønskede kursus på den ønskede tid. Som kursist får du medansvar for at nå

Læs mere

INDUSTRITEKNIKER HOVEDFORLØB 1

INDUSTRITEKNIKER HOVEDFORLØB 1 INDUSTRITEKNIKER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette skoleophold beskæftiger vi os med: Cad-program Vi tegner en dunkraft i Cad-program ud fra et udleveret materiale. Her fremstilles tegninger, hvor der

Læs mere

Uddannelsesstrukturer inden for Træets Efteruddannelsesudvalg

Uddannelsesstrukturer inden for Træets Efteruddannelsesudvalg Uddannelsesstrukturer inden for Træets Efteruddannelsesudvalg En analyse December 2012 1 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør Sagsnr.: 060.09S.541 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 436 af 13/04/2015 om uddannelsen

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2244 Titel: Maskin- og værktøjsområdet Kort titel: Maskin Status: GOD Godkendelsesperiode: 21-12-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er centreret

Læs mere

AMU, maskin og værktøj CNC-Drejning opstiller/ enkeltstyk Kursusnummer 45626

AMU, maskin og værktøj CNC-Drejning opstiller/ enkeltstyk Kursusnummer 45626 CNC-Drejning opstiller/ enkeltstyk Kursusnummer 45626 Udviklet af EUCSyd, Sønderborg 1 CNC-Drejning, Opstiller/Enkeltstyk Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer, som har beskæftigelse inden

Læs mere

Fremstilling af værktøjskomponenter Fræsning. AMU nr

Fremstilling af værktøjskomponenter Fræsning. AMU nr Fremstilling af værktøjskomponenter Fræsning AMU nr. 47611 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 2 Koordinatsystemet. 3 3D koordinatsystem 3 De fire kvadranter 4 Koordinat øvelse. 4 Emnenulpunkt. 5 Værktøjslængde

Læs mere

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj Maskinsikkerhed, Specielt vedr. maskiner i sløjdlokaler: Nødstop Spændingsfaldsudløser Afskærmning Tvangsafbryder/ switch på skærm Bremse på klinge, bånd eller lign. Aflåsning af maskiner Processug Skiltning

Læs mere

Snedkerfagets Fællesudvalg. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Snedkerfagets Fællesudvalg. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Side 1 af 36 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 10826 Teknologi D Grundfag Bundet, valgfrit niveau -, 7-trinsskala, Eksamen. 2 Endvidere skal eleven arbejde med problemstillinger

Læs mere

CNC drejning med C-akse AMU nr.: 47454

CNC drejning med C-akse AMU nr.: 47454 CNC drejning med C-akse AMU nr.: INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Hvad er C-akse egentligt? 4 Værktøjsholdere 5 Koblingssystemer 6 Værktøjsopmåling 7 C-akse programmering 8 Bolthulcirkel 8 Not-fræsning 8 Spiral

Læs mere

Kompendium til CAD/CAM redigering og overførsel til bearbejdning Nr

Kompendium til CAD/CAM redigering og overførsel til bearbejdning Nr CD/CM redigering og overførsel til bearbejdning Udarbejdet af Københavns Tekniske Skole og EUC-Syd, Sønderborg, for Undervisningsministeriet 1 CD/CM redigering og overførsel til bearbejdning Kursusbeskrivelse:

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Kompendie til CAM programmering Nr

Kompendie til CAM programmering Nr Kompendie til CM programmering Nr. 4488 Kompendie til CM programmering Nr. 4488 Kursus indhold: CNC-teknik og databaseproblematik CNC-dataoverførsel Programmeringsmetodik CM-systemet Programsimulering

Læs mere

VEJLEDENDE PLAN FOR AFVIKLING AF PRODUKTIONSASSISTENTERNES EKSAMEN I SPECIALERNE:

VEJLEDENDE PLAN FOR AFVIKLING AF PRODUKTIONSASSISTENTERNES EKSAMEN I SPECIALERNE: VEJLEDENDE PLAN FOR AFVIKLING AF PRODUKTIONSASSISTENTERNES EKSAMEN I SPECIALERNE: PRODUKTIONSASSISTENT DØRE OG VINDUER PRODUKTIONSASSISTENT MØBEL Denne vejledning relaterer til Uddannelsesordning for uddannelsen

Læs mere

Teknologicenter. Forår 2015. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Produktion og udvikling euc nordvest

Teknologicenter. Forår 2015. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Produktion og udvikling euc nordvest Teknologicenter Forår 2015 Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid Produktion og udvikling euc nordvest Grundlæggende robotkendskab Robotter i industrien for operatører Varighed: 2 dage AMU 42838 Efter

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE GVU-UDDANNELSE SPECIALE Træfagenes Byggeuddannelse Tømrer NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER På baggrund af dokumentation,

Læs mere

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor dør- og vinduesproduktion i materialerne træ/alu

Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor dør- og vinduesproduktion i materialerne træ/alu Analyserapport Afdækning af behovet for efteruddannelse indenfor dør- og vinduesproduktion i materialerne træ/alu Projektansvarlig: Træets Efteruddannelser, TE Bevilgende myndighed: Undervisningsministeriet,

Læs mere

CNC Flexværksted 2014

CNC Flexværksted 2014 CNC Flexværksted 2014 CNC Flexværksted Mangler du viden om CNC? Åbent i perioden 17. februar - 21. maj 2014 CNC kurserne på Uddannelsescenter Holstebro gennemføres i vores flexværksted, hvilket vil sige,

Læs mere

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Denne tjekliste er et praktisk værktøj til landmænd, der planlægger at indkøbe nye maskiner. Tjeklisten er fortrinsvist rettet mod lanmænd inden for kvægbruget,

Læs mere

Dette temahæfte indeholder en række uddannelsestilbud til efteruddannelse af medarbejdere beskæftiget med bearbejdning i stål-, metal-, plast-, eller

Dette temahæfte indeholder en række uddannelsestilbud til efteruddannelse af medarbejdere beskæftiget med bearbejdning i stål-, metal-, plast-, eller Dette temahæfte indeholder en række uddannelsestilbud til efteruddannelse af medarbejdere beskæftiget med bearbejdning i stål-, metal-, plast-, eller kompositmaterialer ved hjælp af manuelle bearbejdningsværktøjer

Læs mere

Lokal undervisningsplan for struktør uddannelsen på AMU-Nordjylland

Lokal undervisningsplan for struktør uddannelsen på AMU-Nordjylland Lokal undervisningsplan for struktør uddannelsen på AMU-Nordjylland Grundforløb AMU-Nordjylland d. 2011-03-18 1 Kompetencemål for grundforløbet 4. De fælles kompetencemål,eleverne skal opfylde for at begynde

Læs mere

Udfyldes af erhvervsskolen før fremsendelse til virksomheden. Virksomhedens navn: Meddelelser fra skolen: Erhvervsskolens navn: Kontaktlærer: E-mail

Udfyldes af erhvervsskolen før fremsendelse til virksomheden. Virksomhedens navn: Meddelelser fra skolen: Erhvervsskolens navn: Kontaktlærer: E-mail Praktikerk læri ng special et Smed, aluminium Praktikerklæringen er et dialogværktøj mellem elev, erhvervsskole og praktikvirksomhed. Den informerer praktikvirksomheden om elevens uddannelsesmål i praktiktiden

Læs mere

Aftaler om udlagt undervisning 2011

Aftaler om udlagt undervisning 2011 Aftaler om udlagt undervisning FKB Uddannelses Titel på uddannelse Godkendt Afholdende Periode nr. skole skole 2660 43410 Aktuel klipning og frisuredesign, AARHUS TECH dame 2660 43410 Aktuel klipning og

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktør

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktør Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2012 Produktør Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 11.04.2012 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

Brugte Snedkerimaskiner

Brugte Snedkerimaskiner Brugte Snedkerimaskiner Thrane Maskiner April 2013 Vi har ALTID et godt tilbud på nye- og brugte maskiner. Thrane Maskiner - gode maskiner og service i mere end 40 år Biesse 1991 Nummer: 1972017 CNC center

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til boligmontering

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til boligmontering BEK nr 316 af 26/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. september 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.12T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

KOMPETENCEBEVIS OG UDDANNELSESPLAN TIL EUD (EFTER IKV)

KOMPETENCEBEVIS OG UDDANNELSESPLAN TIL EUD (EFTER IKV) KOMPETENCEBEVIS OG UDDANNELSESPLAN TIL EUD (EFTER IKV) UDDANNELSESRETNING Tømrer SPECIALE NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ BAGGRUND AF DOKUMENTATION, UDTALELSER FRA

Læs mere

Kom i dybden. med overfladen. KURSUSKATALOG Uddannelse til virksomheder og medarbejdere der arbejder med overfladebehandling

Kom i dybden. med overfladen. KURSUSKATALOG Uddannelse til virksomheder og medarbejdere der arbejder med overfladebehandling Kom i dybden med overfladen KURSUSKATALOG Uddannelse til virksomheder og medarbejdere der arbejder med 1 INDHOLD Hvorfor er kompetencer så vigtige? Sådan kan du bruge erhvervsuddannelsen til overfladebehandler

Læs mere

Brugsanvisningen skal være let tilgængelig for brugeren

Brugsanvisningen skal være let tilgængelig for brugeren Tekniske Bordfræsemaskiner hjælpemidler Indledning Anvendelse af tekniske hjælpemidler, herunder bordfræsemaskiner skal ske i henhold til Arbejdstilsynets bestemmelser, samt fabrikantens anvisninger. Kravene

Læs mere

Vvs-branchens praktikvejledning Speciale Rustfast industrimontør

Vvs-branchens praktikvejledning Speciale Rustfast industrimontør Til brug for praktikperioden forud for Hovedforløbet. Grundforløb Praktik 1. hovedforløb Praktik 2. hovedforløb Praktik 3. hovedforløb Praktik 4. hovedforløb Praktik Praktik forud for 1. hovedforløb Udføre

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedkeruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedkeruddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedkeruddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Udstedt af det faglige udvalg for Træindustriens Uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

150/MICRO 300/GS 250/AIR MO.SP MODUL

150/MICRO 300/GS 250/AIR MO.SP MODUL R DK 150/MICRO 300/GS 250/AIR MO.SP MODUL 150/MICRO FLADDER 150/MICRO er en letvægts, luftdreven håndmaskine. Med sin lave vægt og små dimensioner kan FLADDER 150/MICRO komme ind i de fleste hjørner, vinkler

Læs mere

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet TØMRER 2013-14

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet TØMRER 2013-14 2 I forbindelse med din tømrer uddannelse skal du i samarbejde med din virksomhed vælge 3 ugers valgfri speciale. Skolens valgfri speciale undervisningen er tilrettelagt hvert år i januar måned. Din kontaktlærer

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB

VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg et TABLET RACK Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge deres eget, familiens

Læs mere

MØBELSNEDKER HOVEDFORLØB 1

MØBELSNEDKER HOVEDFORLØB 1 MØBELSNEDKER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette hovedforløb beskæftiger vi os med: Tegne og tilrettelægge udførelsen af et mindre møbel med en skuffe med nedlagt lås og kanthængsel Maskinelle såvel som

Læs mere

Udfyldes af erhvervsskolen før fremsendelse til virksomheden. Virksomhedens navn: Meddelelser fra skolen: Erhvervsskolens navn: Kontaktlærer:

Udfyldes af erhvervsskolen før fremsendelse til virksomheden. Virksomhedens navn: Meddelelser fra skolen: Erhvervsskolens navn: Kontaktlærer: Praktikerk læri ng special et Svejs er Praktikerklæringen er et dialogværktøj mellem elev, erhvervsskole og praktikvirksomhed. Den informerer praktikvirksomheden om elevens uddannelsesmål i praktiktiden

Læs mere

Pudsemaskintyper. Båndpudsning Kvaliteten ved en båndpudsning afhænger af flere ting: Pudsemaskintyper

Pudsemaskintyper. Båndpudsning Kvaliteten ved en båndpudsning afhænger af flere ting: Pudsemaskintyper Pudsemaskintyper Generelt Ved hjælp af de 2-4 båndhjul kan der ved påsætning af de rigtige pudsebånd opnås, at maskinen kan bearbejde træet ved brug af' den første pudsesål eller ved brug af en håndklods.

Læs mere

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET E T S I L J T K E 1 Forord Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord udgiver en vejledning om automatiske maskiner. Den giver anvisning på, hvordan arbejdsmiljøet

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør

Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør Udstedelsesdato: Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 438 af 03/06/2009 om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Udstedt af Snedkerfagets Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 292 af 15. marts 2016 om uddannelsen

Læs mere