SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 3. Hovedforløb 10 uger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 3. Hovedforløb 10 uger"

Transkript

1 SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 3. Hovedforløb 10 uger Skole Odense Tekniske Skole Afdeling Træafdelingen Uddannelse Indgang Bygge og anlæg Hovedforløb Snedkeruddannelsen Titel på forløb 3. Hovedforløb for snedkeruddannelsen Fag og timetal Grundfag Stil, form og farve Produktudvikling, produktion og service Materialeforståelse Udd.rettede Der indgår ingen udd.rettede områdefag i områdefag 3. Hovedforløb Valgfrie Valgfrie specialefag for bygningssnedker specialefag Udvendige døre og vinduer Valgfrie specialefag for møbelsnedker Plademøbler og massivtræ Varighed Niveau 18, ,5 10 uger á 35 lektioner, hvoraf 5 lektioner om ugen er til elevens faglige selvudvikling. Alle projekter i valgfrie specialefag er på avanceret niveau

2 Mål Teknisk / fagligt Udd. rettede områdefag Valgfrie specialefag Der indgår ingen udd.rettede områdefag i 2. Hovedforløb Valgfrie specialefag: Valgfrie specialefag for bygningssnedker a) Udvendige døre og vinduer Målet for undervisningen er at: Eleven skal selvstændigt kunne arbejde med teoretiske og praktiske projekter i en udvendig vindues- og dørproduktion, hvor eleven selvstændigt vælger egnede produktionsmetoder og systemer inden for vinduer og døre og i samarbejde med andre løser problemstillinger fra råmateriale til færdigt produkt. Eleven skal have kendskab til produktionsflow og logistik samt øvrige dokumentations- og produktionstekniske forhold, der knytter sig til denne produktionsform. Eleven skal endelig have et bredt kendskab til de processer, der ligger i umiddelbar forlængelse af den maskinelle produktion, herunder love og regler om miljøforhold. Valgfrie specialefag for møbelsnedker b) Plademøbler og massiv træ Målet for undervisningen er at: Eleven skal selvstændigt kunne arbejde med teoretiske og praktiske projekter i en massivtræsmøbel- og plademøbelproduktion. Eleven skal selvstændigt kunne vælge egnede produktionsmetoder og systemer til fremstilling af møbler i plademateriale og massivt træ og gøre rede for de forskellige produktionsforhold, der gør sig gældende ved de to typer af produktioner. Eleven skal selvstændigt og i samarbejde med andre kunne løse problemstillinger fra råmateriale til færdigt produkt, der knytter sig til plademøbler og møbelproduktion i massivt træ. Eleven skal have et bredt kendskab til alternative materialer, der indgår i møbelproduktion, herunder folier og belægninger. Eleven skal have et bredt kendskab til de processer, der ligger i umiddelbar forlængelse af den maskinelle produktion, herunder limteknik, beslåning og overfladebehandling.

3 Mål Teknisk / fagligt Udd. rettede områdefag Grundfag Der indgår ingen udd.rettede områdefag i 3. Hovedforløb Stil, form & farver uden for niveau Målet for undervisningen er at: Eleven kan 1) opnår kendskab til formgivningsprocesser, 2) opnår forståelse af faktorer, der øver indflydelse på formgivning og design, 3) opnår bevidsthed om forholdet mellem formmæssige og funktionelle aspekter, 4) opnår færdigheder i beskrivelse, analyse og vurdering af håndværk, arkitektur og design, 5) opnår forståelse af formgivningens og æstetikkens betydning, 6) opnår kendskab til væsentlige stilarter med betydning for håndværk, arkitektur og industriel design, 8) opnår kendskab til kultur- og samfundshistoriske forhold af betydning for forståelsen af stilarterne og deres udvikling, 9) opnår praktisk øvelse i formulering og løsning af mindre formgivnings- eller designopgaver, 10) styrker sin forståelse og sans for æstetiske udtryk og problemstillinger, 11) styrker sin evne til kritisk vurdering af visuelle udtryk og Materialeforståelse uden for niveau Målet for undervisningen er at: Eleven kan 1) overholde gældende regler og sikkerhedsforskrifter i forbindelse med anvendelse og bearbejdning af forskellige materialer, 2) anvende materialeteknologiens relevante begreber og terminologier i erhvervsfaglige sammenhænge, 3) søge informationer om materialers tekniske, miljømæssige og økonomiske specifikationer i skriftlige og elektroniske medier, 4) foretage materialevalg på baggrund af relevante informationer og ud fra hensynet til teknologiske, miljømæssige og økonomiske faktorer, 5) redegøre for relevante materialers forædling, bearbejdningsformer og bearbejdningsmuligheder, bestandighed og reaktion ved forskellige påvirkninger.

4 Produktudvikling, produktion og service Målet med undervisningen er, at eleven 1) kan dokumentere planlægningen af eget arbejde og vurdere kvaliteten i forhold til arbejdsresultatet, metoden og processen, under hensyn til gældende standarder og normer, 2) opnår forståelse af personlig kundekontakt og af dens varierende former i forskellige typer af virksomheder samt erfaring med udarbejdelse af instruktionsmateriale og 3) kan søge, finde og bearbejde informationer til brug ved produktionens eller serviceydelsens planlægning og udførelse, herunder anvende informationsteknologisk udstyr til planlægning af systematisk kvalitetskontrol og vedligehold. 4) selvstændigt kan planlægge og gennemføre fremstillingen af et eller flere produkter.

5 Alment / personligt Målet er, at eleven kan a) opøve en selvstændighed i arbejde med de faglige emner b) arbejde med problemløsningsteknikker og skitsering b) udvise faglig såvel som social ansvarlighed i forbindelse med løsning af opgaver c) udvise sikkerhedsmæssig forsvarlig adfærd

6 Fagspecifikke mål 3. Hovedforløb for bygningssnedker: Eleven kan udvælge træsorter til fremstilling af udvendige døre og vinduer og forklare sammenhæng mellem, træets fysiske egenskaber og vejrbestandighed. Eleven har kendskab til hvilke krav der stilles til trækvaliteter og til konstruktiv træbeskyttelse. Eleven kan vælge maskiner optimalt til produktion af døre og vinduer ud fra kendskabet til maskinernes anvendelsesmuligheder. Eleven kan redegøre for valg af korrekt værktøj, stålkvalitet og skærevinkler. Eleven fremstiller konstruktions- og deltegninger med tolerancemål og anvende perspektivtegninger til rummelig afbildning. Eleven udfører tilridsning i målestok1:1, Eleven udfører dokumentation og kalkulation ved brug af elektroniske medier. Eleven har kendskab til modulmål til vinduer og døre. Eleven har kendskab til limtyper og limteknikker. Eleven har kendskab til overfladebehandlinger og påføringsteknikker og kan redegøre for dette.

7 3. Hovedforløb for møbelsnedker Eleven kan selvstændigt udvælge træsorter til fremstilling af møbler i massivtræ og pladematerialer. Eleven har kendskab til stukket, lamineret og dampbøjet træ. Eleven kan fremstille idéskitse til et møbel i henholdsvis massivt træ eller plademateriale. Eleven kan udarbejde dokumentation vedr. opskæring, opperation og kalkulation. Eleven kan vælge pudse samt påføringssystemer og metoder. Eleven kan ud fra en CAD tegning fremstille og overføre CNC-programmer og vælge postprocessor til specifik CNCmaskine. Eleven kan fremstille fagtegninger af et møbel i skala 1:1 og 1:5 eller 1:10 Eleven kan foretage overfladebehandling anvende og overholde gældende miljø og sikkerhedsregler ved samtlige fremstillingsprocesser. Eleven udbygger sit kendskab til oversøiske træsorter og gør rede for deres egenskaber og anvendelsesmuligheder. Eleven har kendskab til møbellåse /låsesystemer og beslag. Eleven kan anvende ziehklinge på træ og lakoverflader. Eleven har kendskab til møbelsnedkerfaget håndværksmæssige traditioner. Eleven søger informationer om møbel materialernes anvendelse i såvel nye som gamle møbler. Eleven har kendskab til bejdse og laktyper til forskellige overfladebehandlings metoder. Eleven kan fremstille møbler ved brug af hånd- og el håndværktøj. Eleven kan udføre traditionelle snedkersamlinger og vurdere samlingers egnethed til en given opgave. Eleven har kendskab til træmaterialers tekniske egenskaber i.h.t. styrke, fugt, tørring, svind, råd, svamp, insekter, limning og overfladebehandling. Eleven kan anvende maskinerne ud fra kendskab til maskinernes anvendelsesmuligheder herunder opbygning, motorbestykning, indstillingsmuligheder, tilbehør og omdrejningshastigheder, samt overholde de gældende regler for miljø og sikkerhed omkring maskinerne Eleven kan udføre tilridsning skæresedler og kalkulation. Eleven har kendskab til limtypers anvendelses muligheder, samt limtypers tekniske egenskaber.

8 Elevforudsætninger Merit Der kræves at 2.hovedforløb er gennemført og bestået med minimum karakteren 6 i gennemsnit. Jf. 6, 7, 8 i Bkt. om snedkeruddannelsen kan elever fritages for dele af uddannelsen, jf. bekendtgørelse om erhvervsuddannelser (hovedbekendtgørelsen) og bekendtgørelse om merit for visse fag i ungdomsuddannelser m.v. (meritbekendtgørelsen), og efter anvisningerne i vejledningen til bekendtgørelsen. Der kan gives merit for fremmedsprogsundervisning under forudsætning af at tilsvarende eller højere niveau er opnået og afsluttet med eksamen.

9 Indhold: Elevrettet beskrivelse 2. Hovedforløb for bygningssnedker Der arbejdes med temaer som fremstilling af døre og vinduer. Eleven arbejder i den teoretiske del med udarbejdelse af fagtegninger til brug i praktikdelen. Der udarbejdes oversigts, samt detailtegninger og tilridsning af opgaven. Eleven vælger og definerer materiale- valg samt samlingsmetoder. Praktikdelen er fremstillingsprocessen med udgangspunkt i teoridelen. Brug af håndværksmæssige detaljer, samt brugen af træbearbejdningsmaskiner, der indgår som en naturlig del af forløbet. 2. Hovedforløb for møbelsnedker Der arbejdes med temaer som fremstilling af møbel i massivtræ eller plademateriale. Møblet skal udføres i håndværksmæssig høj kvalitet og der bruges traditionelle snedkersamlinger til løsning af møblets Formgivning og produktudvikling vil indgå i fremstillingsprocessen. Eleven arbejder i den teoretiske del med udarbejdelse af fagtegninger til brug i praktikdelen. Der udarbejdes oversigts, samt detailtegninger og tilridsning af opgaven. Eleven vælger og definerer materiale- valg samt samlingsmetoder. Praktikdelen er fremstillingsprocessen med udgangspunkt i teoridelen. Brug af håndværksmæssige detaljer, samt brugen af træbearbejdningsmaskiner, der indgår som en naturlig del af forløbet.

10 Læringsmiljø Miljø Den praktiske del af undervisningen foregår i praktiklokale med almindeligt udstyr og adgang til maskinel bearbejdning af materialer. Den teoretiske del af undervisningen tegningslære og konstruktionslære foregår i almindelige teorilokaler med adgang til computer. Den del af grundfag der ikke læses sammen med den praktiske del af områdefag foregår i almindeligt teorilokale med adgang til computer. Differentiering Der tages individuelle hensyn til den enkelte elevs læringshastighed samt den enkelte elevs eventuelle behov for flere og varierende læringsvinkler UV-form(er) Emnerne er omfattende og varierede, der arbejdes selvstændigt, der er selvstudium og faglig selvudvikling. Til introduktion af de enkelte faglige emner vil der være en periode med lærerstyret undervisning. Lærerroller UV-metoder Hjemmearbejde Antal og art af opgaver Aflevering Særlige krav til udstyr og hjælpemidler UV-materialer, herunder link I grundfag vil der være en vekslen mellem lærerstyret, deltagerstyret undervisning. Der vil endvidere være en del individuelt arbejde med teoretiske emner Forløbet indeholder traditionel undervisning, vejledning og konsulentfunktion i forhold til elevens eget arbejde med stoffet. Der vil være en stor variation i undervisningsmetoderne i forløbet som vil omfatte: Foredrag (lærer) Foredrag (elev) Instruktion Samtale Debat Test / skr. prøve Rapport / skr. arbejde Produktfremlæggelse Tegneopgaver og skriftlige opgaver i forbindelse med projektet har et forventet omfang pr. uge på 2-4 timer Varierende antal afhængig af den enkelte elevs behov. Tegneopgaver, læse- og skriveopgaver. Tegneopgaver afleveres som færdige tegninger. Skriftlige opgaver som øvelsesstykker og færdige rapporter. Til praktiktimer bruges almindeligt arbejdstøj og sikkerhedsfodtøj. Elever medbringer selv personligt værktøj. Øvrigt værktøj stilles til rådighed af skolen. Derudover medbringer eleven relevante tegnerekvisitter. Lærebøger mm. stilles til rådighed af skolen som klassesæt.

11 Indhold: Lærerrettet beskrivelse Elevens ansvarsområder Elevindflydelse Pædagogisk vejledning Eleven er medansvarlig for at de opstillede mål nås, herunder at der bruges tilstrækkelig tid på egne opgaver, såvel i undervisningstiden som i timer til faglige selvstudier og hjemmearbejde. Eleven er ansvarlig for at stillede opgaver afleveres færdige rettidigt og i aftalt omfang. Den enkelte elev har mulighed for at aftale særlige forløb og metoder baseret på egne behov og muligheder. Der skabes en grundlæggende forståelse for og indsigt i de faglige traditioner af håndværkmæssig karakter der er forbundet med et sådant projekt. Det rigtige materialevalg er en forudsætning for en optimal løsning af denne type opgave, samtidig med en lærerstyret gennemgang af de faglige emner. Det vil være gavnligt at eleverne trænes i at udvikle en arbejdsmetodik i forhold til informationssøgning, identificering af problemområder, skitsemæssigt arbejde, fastlæggelse af konstruktionsmetodik, materialevalg og dokumentation. Matematik og fremmedsprog kan tones fagligt i relation til projektet. Materialeforståelse kan indgå i forhold til kvalitetskontrol, håndtering, oplagring, anvendelse og miljøspørgsmål. Det anbefales at eleverne fra starten på skoleopholdet gøres bekendt med indhold og omfang af undervisningen og det stof der forventes gennemarbejdet. Det anbefales også at gøre eleven opmærksomme på de forhold hvorunder undervisningen foregår samt de forventninger og krav der stilles til den enkeltes indsats også med hensyn til elevens eget faglige engagement og evt. hjemmearbejdes forventlige omfang. C. Bedømmelse Evaluering Løbende evaluering af undervisningen Løbende samtaler mellem eleven og lærer, samt fælles klasse/holddiskussioner af forløbets karakter.

12 Løbende bedømmelse af eleven Afsluttende bedømmelse af eleven Der indlægges enkelte prøver for at vurdere fremgangen i de enkelte faglige discipliner. Der foretages løbende bedømmelse på grundlag af løste opgaver i tegning, projektbeskrivelse og praktiske opgaver. Bedømmelse indgår i den endelige bedømmelse og sikrer samtidig en kvalitetsbevidsthed og progression i forløbet, såvel fagligt som alment. Der kan indlægges personlig vejledning og samtaler undervejs i forløbet. Resultaterne af de praktiske og teoretiske opgaver bedømmes løbende og resultater opsummeres. Der indgår enkelte enkeltstående prøver i forløbet i materialelære og tegningslære. Der udstedes karakterer for samtlige fag. Evalueringen er med henblik på at vurdere elevens kvalificering til optagelse på næste modul/hovedforløbsophold. D. Rammer, lærerkvalifikationer og materialeressourcer Ressourcer & rammer Lærerkvalifikation er Udstyrstype (Lokaler og udstyr) For alle fag gælder at lærernes kvalifikationer skal opfylde reglerne i Bkt. nr. 1401: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser, kap. 3. Eventuelle gæstelærere eller forelæsere skal have et minimum af undervisningskompetence eller i samarbejde med læreren i øvrigt, tilrettelægge forløbet så det sikres at der er sammenhæng i de valgte pædagogiske metoder. Praktiklokale med almindeligt forekommende udstyr og sikkerhedsmateriel Almindeligt forekommende teorilokale med individuelle borde og stole, samt adgang til computer Værktøjer og øvrigt udstyr af relevans for de enkelte opgaver. Lokaletype Praktiklokale med min. 20 m2 pr elev, teorilokale med min. 4 m2 pr elev Deltagere Der beregnes med min. 12 deltagere og maks. 20 deltagere på (min./maks.) hold.

SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 4. Hovedforløb 5 uger

SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 4. Hovedforløb 5 uger SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 4. Hovedforløb 5 uger Skole Odense Tekniske Skole Afdeling Træafdelingen Uddannelse Indgang Bygge og anlæg Hovedforløb Snedkeruddannelsen Titel på forløb 4.

Læs mere

Grundfag: Informationsteknologi

Grundfag: Informationsteknologi SNEDKERUDDANNELSEN Lokal undervisningsplan: 1. Hovedforløb 10 uger Skole Odense Tekniske Skole Afdeling Træafdelingen Uddannelse Indgang Bygge og anlæg Hovedforløb Snedkeruddannelsen Titel på forløb 1.

Læs mere

Hovedpunkter Underpunkter Udfyldelsesfelter (med stikord beregnet på at blive overskrevet) Uddannelse Indgang Service Familie 2/Sundhed og teknik

Hovedpunkter Underpunkter Udfyldelsesfelter (med stikord beregnet på at blive overskrevet) Uddannelse Indgang Service Familie 2/Sundhed og teknik B. Beskrivelse af konkrete fag og forløb Hovedpunkter Underpunkter Udfyldelsesfelter (med stikord beregnet på at blive overskrevet) Skole Ots Afdeling S&K Uddannelse Indgang Service Familie Familie 2/Sundhed

Læs mere

Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner) Fagligt oplæg er et tværfagligt projekt på hhv. HF1 og HF2.

Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner) Fagligt oplæg er et tværfagligt projekt på hhv. HF1 og HF2. Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale HF1 og HF2 Læringsaktivitet Fagligt oplæg

Læs mere

3. Hovedforløb Bygningsstruktør

3. Hovedforløb Bygningsstruktør 3. Hovedforløb Bygningsstruktør 1 - DANSK - Målpinde/delmål dansk Eleven kan udtrykke sig hensigtsmæssigt i skrift og tale Eleven kan anvende relevant læsestrategi i forhold til almindelige teksttyper

Læs mere

Frisør 4: Frisuredesign: 5 uger

Frisør 4: Frisuredesign: 5 uger Frisør 4: Frisuredesign: 5 uger Formål: Eleven skal opnå rutine i individuel frisuredesign. Eleven videre udvikler sine kreative evner og sin forståelse for klædelighed og kvalitet. Miljø og ergonomi indgår

Læs mere

Grundforløb Bygge og Anlæg, Træfagenes byggeuddannelse, Snedker, Maskinsnedker

Grundforløb Bygge og Anlæg, Træfagenes byggeuddannelse, Snedker, Maskinsnedker Træfagenes byggeuddannelse, Snedker, modul 1, 5 uger Elevrettet beskrivelse Modul 1 Introduktion. I introduktion fremstiller du bl.a. en værkstøjskasse og en tømmerbuk. Du skal også lave nogle saveøvelser,

Læs mere

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs -, tag - og facademontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs -, tag - og facademontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs -, tag - og facademontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Læreplansfag

Læs mere

Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter 4. Hovedforløb Anlægsstruktør. 4. Hovedforløb Anlægsstruktør

Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter 4. Hovedforløb Anlægsstruktør. 4. Hovedforløb Anlægsstruktør 4. Hovedforløb Anlægsstruktør 1 Øvrige grundfag på hovedforløbene Vedr. informationsteknologi, arbejdsmiljø, materialeforståelse samt Produktudvikling, produktion og service på hovedforløbene, (se timefordeling

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter Odense Tekniske Skole Afdeling MURER Uddannelse Hovedforløb: Murer Forløb 2. hovedforløb Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt Stil, form og farve Timetal 0,5 uge Centrale bestemmelser Hvad Afkrydsningsfelter

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. maskinsnedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. maskinsnedker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 25. juni 2008 maskinsnedker Udstedt af det faglige udvalg for maskinsnedkeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 144 af 29.februar 2008, som

Læs mere

til industritekniker, specialet Industritekniker-maskin Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner)

til industritekniker, specialet Industritekniker-maskin Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner) Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Teknikfamilien Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale Industritekniker-maskin

Læs mere

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Læreplansfag mv. i

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedelsesdato: den 15. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/04/2013

Læs mere

Industriteknik-maskin HF3 (og HF4) Læringsaktivitet Maskinbygning Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner) Avanceret niveau

Industriteknik-maskin HF3 (og HF4) Læringsaktivitet Maskinbygning Varighed (timer, dage eller uger samt lektioner) Avanceret niveau Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Teknikfamilien Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale Industriteknik-maskin HF3

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Ejendoms-uddannelse Uddannelsesfamilie Anlæg, byggeri og installation Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 4. hovedforløb - Psykologi Timetal

Læs mere

BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1

BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1 BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette skoleophold beskæftiger vi os med: Opbygning af gamle såvel som moderne vinduer, og tegning af vindue med koblet ramme (Solid Works) Renovering af vinduesramme

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedker Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedker Udstedelsesdato: 1. august 2011 Udstedt af det faglige udvalg for maskinsnedkeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 858 af 11.7. 2011 om uddannelserne

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 378 af 8. april

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. maskinsnedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. maskinsnedker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: Ændret den 25. juni 2010 maskinsnedker Udstedt af det faglige udvalg for maskinsnedkeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 937 af 20.07.2010

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb.

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for hovedforløb. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til modelsnedker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til modelsnedker BEK nr 337 af 27/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.52T.541 Senere ændringer til

Læs mere

Fliseteknik, materialer og natursten

Fliseteknik, materialer og natursten Modul 2 Varighed 2 uger. Inden vi går i gang er det vigtigt, at du har forstået modulets læringsmål, derfor skal vi gennemgå modulets mål og casens omfang i fællesskab. Casens omfang indeholder 13 punkter

Læs mere

MØBELSNEDKER HOVEDFORLØB 1

MØBELSNEDKER HOVEDFORLØB 1 MØBELSNEDKER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette hovedforløb beskæftiger vi os med: Tegne og tilrettelægge udførelsen af et mindre møbel med en skuffe med nedlagt lås og kanthængsel Maskinelle såvel som

Læs mere

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Konventionel bearbejdning 1 Varighed (timer, dage eller uger samt

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Konventionel bearbejdning 1 Varighed (timer, dage eller uger samt Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Teknikfamilien Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale Industritekniker-maskin

Læs mere

GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER

GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER GVU-UDDANNELSE SPECIALE NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ BAGGRUND AF DOKUMENTATION, UDTALELSER FRA NUVÆRENDE OG TIDLIGERE ARBEJDSGIVERE

Læs mere

Grundfag Samfundsfag F-niveau

Grundfag Samfundsfag F-niveau Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs tag og facademontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 4. hovedforløb Samfundsfag Timetal 1,5 uge Læreplansfag

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri og Teknologi Uddannelse Træfagenes Byggeuddannelse Speciale Tømrer Læringsaktivitet / Forløb Arbejdsmiljø Lektioner 1 uge / Fag / Aktivitet / Projekt 1243, 49-55,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedker Uddannelsesordning for uddannelsen til maskinsnedker Ændret den 1.juli 2011 Udstedt af det faglige udvalg for maskinsnedkeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 180 af 3.3.2011 om uddannelserne

Læs mere

Ny bekendtgørelse d. 15 juli. 2013

Ny bekendtgørelse d. 15 juli. 2013 Ny bekendtgørelse d. 15 juli. 2013 Ny uddannelsesordning d. 1. juli 2013 Vigtige ændringer Trin 1 Flisemontøren nedlagt hvad betyder det? Nye Fagområder, hvad betyder det? Projekt k svendeprøve, hvad betyder

Læs mere

Ingen tilknytning Undervisningsplanen består i sin helhed af fire hoveddele samt tre dele vedrørende bedømmelse:

Ingen tilknytning Undervisningsplanen består i sin helhed af fire hoveddele samt tre dele vedrørende bedømmelse: Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale HF1 og HF2 Læringsaktivitet Samfundsfag

Læs mere

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C omfatter sammenhængen mellem teknologiske løsninger og samfundsmæssige problemstillinger. Faget belyser samspillet mellem teknologiudviklingen og

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 27. juni 2008 snedker Udstedt af det faglige udvalg for snedkeruddannelsen, Snedkerfagets Fællesudvalg, i henhold til bekendtgørelse nr. 144 af 29.

Læs mere

VÆRKTØJSUDDANNELSEN på Skive Tekniske Skole og i virksomhedspraktik.

VÆRKTØJSUDDANNELSEN på Skive Tekniske Skole og i virksomhedspraktik. VÆRKTØJSUDDANNELSEN på Skive Tekniske Skole og i virksomhedspraktik. Specialet Værktøjsmager Grundforløb 20 uger 1 P H1 10 2 P H2 10 3 P H3 10 4 P H4 5 5 P H5 5 Specialet Værktøjstekniker Grundforløb 20

Læs mere

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE UDFØRT SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE Snedkerfagets Fællesudvalg 1 Generelt om projektsvendeprøven Projektsvendeprøven består af et

Læs mere

Snedker - Kriterier for godskrivning

Snedker - Kriterier for godskrivning - Kriterier for godskrivning 1a. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Specialet bygningssnedker Eleven skal have arbejdet

Læs mere

Grundforløbsprojektoplæg

Grundforløbsprojektoplæg Grundforløbsprojektoplæg Oplæg til afsluttende eksamensopgave, på Teknisk designer grundforløb. I forbindelse med grundforløbet på Teknisk designer uddannelsen skal der gennemføres et eksamensforløb på

Læs mere

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. Grundfag Samfundsfag F-niveau

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. Grundfag Samfundsfag F-niveau Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 4. hovedforløb Samfundsfag Timetal 1,5 uge Læreplansfag mv.

Læs mere

MASKINSNEDKER UDDANNELSESLOGBOG. Lærlingens navn: CPR: Virksomhed: CVR:

MASKINSNEDKER UDDANNELSESLOGBOG. Lærlingens navn: CPR: Virksomhed: CVR: MASKINSNEDKER UDDANNELSESLOGBOG Lærlingens navn: CPR: Virksomhed: CVR: «Virksomhedsvurdering Velkomst» «Aktivitetsoversigt Vejledning» Generelle forhold» Velkommen til dig, som ny lærling på Maskinsnedker

Læs mere

Frisør 7: Teori og praktik : 5 uger

Frisør 7: Teori og praktik : 5 uger Frisør 7: Teori og praktik : 5 uger Formål: Eleven opnår rutine i individuel frisuredesign. Eleven skal udvikle sin evner indenfor design og kreativitet med henblik på forskellige friseringsteknikker,

Læs mere

Uddannelsesordning for Generel kontoruddannelse

Uddannelsesordning for Generel kontoruddannelse Udstedelsesdato: Den 1. januar 2011 Uddannelsesordning for Generel kontoruddannelse Udstedt af det Det faglige Udvalg for Kontoruddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 1435 af 15. december 2010 om

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 juni 2019 Institution Rybners, HTX Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Teknologi B Carsten Sørensen

Læs mere

Timetal 1,0 uge Læreplansfag mv. i forløbet

Timetal 1,0 uge Læreplansfag mv. i forløbet Odense Tekniske Skole Afdeling MURER Uddannelse Hovedforløb: Murer Forløb 1. hovedforløb Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt Matematik, niveau F Timetal 1,0 uge Læreplansfag mv. i forløbet Grundfag Der

Læs mere

Uddannelsesordning for Eventkoordinatoruddannelse

Uddannelsesordning for Eventkoordinatoruddannelse Udstedelsesdato: 1. september 2008 Uddannelsesordning for Eventkoordinatoruddannelse Udstedt af det Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet i henhold til bekendtgørelse nr. 149 af

Læs mere

Industriteknikeruddannelsen Grundforløb Uddannelsesrelateret Områdefag

Industriteknikeruddannelsen Grundforløb Uddannelsesrelateret Områdefag Undervisningsplan for Vejle Tekniske Skole/Grindsted Tekniske Skole Industriteknikeruddannelsen Grundforløb Uddannelsesrelateret Områdefag Dækker følgende uddannelser: Industritekniker Produktion Industritekniker

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets anden del

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets anden del Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets første del

Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan for grundforløbets første del Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Skabelon for skolernes lokale undervisningsplan

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktør

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktør Uddannelsesordning for uddannelsen til Produktør Udstedelsesdato: 15.juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse 329 af 11.04.12 om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE UDDNNELSESPLN FOR GRUNDUDDNNELSE FOR VOKSNE GVU-UDDNNELSE SPECILE Produktion og Udvikling Klejnsmed NVN CPR-NUMMER DRESSE TELEFON EMIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER På baggrund af dokumentation, udtalelser

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til murer

Bekendtgørelse om uddannelsen til murer Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 160 Offentligt Bekendtgørelse om uddannelsen til murer BEK nr 1182 af 06/12/2004 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører LBK Nr. 183 af 22/03/2004 4, stk.

Læs mere

Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole Formål og indhold for faget sløjd Formålet med undervisningen i sløjd er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, der knytter sig til

Læs mere

HOVEDFORLØB TARMRENSERUDDANNELSEN

HOVEDFORLØB TARMRENSERUDDANNELSEN HOVEDFORLØB TARMRENSERUDDANNELSEN LEKTIONSFORDELING HOVEDFORLØB... 2 Skoleperiode 1... 3 Skoleperiode 2... 7 Skoleperiode 3... 11 Skoleperiode 4... 15 Skoleperiode 5... 18 Skoleperiode 6... 21 Skoleperiode

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri og teknologi Uddannelse Byggemontagetekniker Læringsaktivitet / Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt Grundfag, Områdefag, Valgfag og bundne specialefag Lektioner Læreplansfag

Læs mere

Frisør 5: Kemi og design: 5 uger

Frisør 5: Kemi og design: 5 uger Frisør 5: Kemi og design: 5 uger Formål: Eleven bliver i stand til selvstændigt at kunne udføre en kemisk behandling Miljø og ergonomi indgår som et naturlig element i den daglige undervisning. I faget

Læs mere

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE UDFØRT SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE Snedkerfagets Fællesudvalg 1 Generelt om projektsvendeprøven Projektsvendeprøven består af et

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktør

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Produktør Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2012 Produktør Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 11.04.2012 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

2 Fagklasse. Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Bygningsmaler Uddannelsesfa Anlæg, byggeri og installation

2 Fagklasse. Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Bygningsmaler Uddannelsesfa Anlæg, byggeri og installation 2 Fagklasse Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Bygningsmaler Uddannelsesfa Anlæg, byggeri og installation milie Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt Arbejdsmiljø Projekt : Malerfirma

Læs mere

FAGPLAN for Håndværk og Design november 2018

FAGPLAN for Håndværk og Design november 2018 Fagformål Eleverne skal i faget håndværk og design gennem praktiske og sansemæssige erfaringer udvikle håndværksmæssige kompetencer til at designe, fremstille og vurdere produkter med æstetisk, funktionel

Læs mere

Lektioner 34 Teamkoordinator Anni Hjorth Thomsen Billede Der er intet billede til denne læringsaktivitet. Uddannelse Indgang Service (07/2004)

Lektioner 34 Teamkoordinator Anni Hjorth Thomsen Billede Der er intet billede til denne læringsaktivitet. Uddannelse Indgang Service (07/2004) Hovedforløb_5: frisør Elevrettet beskrivelse Du skal arbejde med klippe- og friseringsteknikker ved brug af Pivot Points terminologi i både damearbejde og herrearbejde samt arbejdstegninger. Du arbejder

Læs mere

Maskinsnedkeruddannelsen - Kriterier for godskrivning

Maskinsnedkeruddannelsen - Kriterier for godskrivning Maskinsnedkeruddannelsen - Kriterier for godskrivning 1a. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser - Specialet produktionsassistent

Læs mere

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Kreativitet og herunder håndarbejde anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag. Der undervises i håndarbejde i modulforløb fra 3. - 8.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Køletekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Køletekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Uddannelsesordning for uddannelsen til Køletekniker Udstedt af det faglige udvalg for Metalindustriens Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 328 af 27/03/2015

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til tagdækker

Uddannelsesordning for uddannelsen til tagdækker Udstedelsesdato: 7. juni 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til tagdækker Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Byggeuddannelse i henhold til bekendtgørelse nr. 346 af 27.3.2013om

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværkeruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværkeruddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværkeruddannelsen Udstedelsesdato: 16. maj 2008 Udstedt af det faglige udvalg for beklædning i henhold til bekendtgørelse nr. 151 af 04/03/2008 om

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2012 snedker Udstedt af det faglige udvalg for snedkeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 340 af 13.4. 2012 om uddannelserne i

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2013 BEG.

Læs mere

Køletekniker. Lokal undervisningsplan for 3. hovedforløb. www.djhhadsten.dk page 1 of 7

Køletekniker. Lokal undervisningsplan for 3. hovedforløb. www.djhhadsten.dk page 1 of 7 Køletekniker Lokal undervisningsplan for 3. hovedforløb www.djhhadsten.dk page 1 of 7 Generelt Modulets varighed er 10 uger og indeholde fag der er rettet mod uddannelsen til køletekniker. Fagrække og

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Køletekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Køletekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for Metalindustriens Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 328 af 27/03/2015 om uddannelsen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen som. ortopædist

Uddannelsesordning for uddannelsen som. ortopædist Uddannelsesordning for uddannelsen som Udstedelsesdato: Juli 2011 ortopædist Udstedt af det faglige udvalg for bolig og ortopædi den 1.juli 2011 i henhold til bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

VEJLEDNING TIL GRUNDFAGET HYGIEJNE FAGBILAG 9

VEJLEDNING TIL GRUNDFAGET HYGIEJNE FAGBILAG 9 VEJLEDNING TIL GRUNDFAGET HYGIEJNE FAGBILAG 9 Gældende fra juli 2011 Uddannelsesstyrelsen, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Indledning...2 1. Fagets formål og relevans for EUD... 2 2. Undervisningens

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til skorstensfejer

Uddannelsesordning for uddannelsen til skorstensfejer Uddannelsesordning for uddannelsen til skorstensfejer Udstedelsesdato: 19. juni 2008 Udstedt af det faglige udvalg for skorstensfejer-uddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 144 af 29. februar 2008

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til stukkatør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til stukkatør BEK nr 365 af 01/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.24T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 271 af

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til produktør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til produktør BEK nr 436 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.38T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 255 af

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til snedkeruddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 01.08. 2015 Udstedt af Snedkerfagets Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 366 af 1. april 2015 om uddannelsen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. august 2011 snedker Udstedt af det faglige udvalg for snedkeruddannelsen, Snedkerfagets Fællesudvalg, i henhold til bekendtgørelse nr. 858 af

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Ejendoms-uddannelse Uddannelsesfamilie Anlæg, byggeri og installation Forløb / Fag / Aktivitet / 1. hovedforløb Matematik Timetal 1,0 uge Projekt

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker BEK nr 326 af 26/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.23T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Industritekniker-maskin HF1 Læringsaktivitet Måleteknik B, Rutine Varighed (timer, 0,5 uger 16 lektioner

Industritekniker-maskin HF1 Læringsaktivitet Måleteknik B, Rutine Varighed (timer, 0,5 uger 16 lektioner Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Teknikfamilien Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale Industritekniker-maskin

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til web-integrator

Uddannelsesordning for uddannelsen til web-integrator Uddannelsesordning for uddannelsen til web-integrator 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for digital media i henhold til bekendtgørelse nr. 557 af 28. april 2015 om uddannelsen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen som ortopædist

Uddannelsesordning for uddannelsen som ortopædist Uddannelsesordning for uddannelsen som ortopædist Udstedt af det faglige udvalg for bolig og ortopædi den 1.4.2008 i henhold til bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang Produktion

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. snedker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 25. juni 2010 snedker Udstedt af det faglige udvalg for snedkeruddannelsen, Snedkerfagets Fællesudvalg, i henhold til bekendtgørelse nr. 144 af 29.

Læs mere

Beskrivelse af titel 1: Produktudvikling. Undervisningsbeskrivelse

Beskrivelse af titel 1: Produktudvikling. Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin August 2017 Juni 2019 Institution Rybners Uddannelse Fag og niveau Lærere HTX Teknologi B Tom Løgstrup Hold 1.B Oversigt over gennemførte og planlagte undervisningsforløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 12 Institution Gymnasiet HTX Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Teknologi A Arne Lund Mogensen,

Læs mere

Skabelon for læreplan

Skabelon for læreplan Kompetencer Færdigheder Viden Skabelon for læreplan 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges

Læs mere

Møbel- og bygningssnedker LBK nr. 724 af 25/07/2000 (Gældende) Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser

Møbel- og bygningssnedker LBK nr. 724 af 25/07/2000 (Gældende) Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser Lokal undervisningsplan Vejle Tekniske Skole/Grindsted Tekniske Skole Uddannelse Bekendtgørelse nr. Møbel- og bygningssnedker LBK nr. 724 af 25/07/2000 (Gældende) Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser

Læs mere

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Automation, Rutine Varighed (timer, dage eller uger samt

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Automation, Rutine Varighed (timer, dage eller uger samt Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Teknikfamilien Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale Industritekniker-maskin

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Glarmester

Uddannelsesordning for uddannelsen til Glarmester Uddannelsesordning for uddannelsen til Glarmester Udstedt af Glarmesterfagets faglige udvalg den 22. august 2011 i henhold til bekendtgørelse nr. 858 af 11. juli 2011 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

Køletekniker. Lokal undervisningsplan for 4. hovedforløb. page 1 of 5

Køletekniker. Lokal undervisningsplan for 4. hovedforløb.  page 1 of 5 Køletekniker Lokal undervisningsplan for 4. hovedforløb www.djhhadsten.dk page 1 of 5 Generelt Modulets varighed er 5 uger og indeholde fag der er rettet mod uddannelsen til køletekniker. Fagrække og timefordeling

Læs mere

10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. ugers praktik

10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. 10 uger skole. ugers praktik Odense Tekniske Skole og AMU-Fyn Afdeling Byggeri & Teknologi & Struktørafdelingen på AMU-Fyn Uddannelsesindgang Bygge & Anlæg Uddannelsesfamilie Anlæg, byggeri og installation Uddannelse Struktør Speciale(r)

Læs mere

Uddannelsesordning for den individuelt tilrettelagte uddannelse til Boligfotograf

Uddannelsesordning for den individuelt tilrettelagte uddannelse til Boligfotograf Side 1 FOTOSERIE: JIRI THOMAS KJELDGAARD Uddannelsesordning for den individuelt tilrettelagte uddannelse til Boligfotograf Udarbejdelsesdato: 8. oktober 2018 Udarbejdet af Gunner Byskov, Media College

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: juni 2014 Laboratorietandtekniker Udstedt af Tandteknikerfagets Faglige Udvalg i henhold til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om uddannelserne

Læs mere

Eksempel på undervisningsplan F-, E-, D- og C-niveau

Eksempel på undervisningsplan F-, E-, D- og C-niveau Eksempel på undervisningsplan F-, E-, D- og C-niveau Lokal undervisningsplan for grundfaget engelsk i autouddannelsen på Odense Tekniske Skole. (Grundfagsbekendtgørelsen, Fagbilag juni 2004). Undervisningstid

Læs mere

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier,

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier, Formål Faget skal give eleverne indsigt i det naturfaglige grundlag for teknik, teknologi og sundhed, som relaterer sig til et erhvervsuddannelsesområde. For niveau E gælder endvidere, at faget skal bidrage

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Sikkerhedsvagt

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Sikkerhedsvagt Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. juli 2011 Udstedt af Det Faglige Udvalg for Vagt- og Sikkerhedsservice i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 25/02/2011 om uddannelserne i den

Læs mere

Faglig Udvikling i Praksis Teknologi. Fagets vidensgrundlag - På vej mod en tradition..

Faglig Udvikling i Praksis Teknologi. Fagets vidensgrundlag - På vej mod en tradition.. Faglig Udvikling i Praksis Teknologi Fagets vidensgrundlag - På vej mod en tradition.. Hvad bygger faget på? Faget teknologi er et engineering -fag Produktudvikling Samspillet mellem teknologiudvikling

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Elektronikoperatør

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Elektronikoperatør Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. august 2014 Elektronikoperatør Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 454 af 08/05/2014 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling.

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling. Læringsaktiviteter Læringsaktivitet: Dansk (EUD) Elevrettet beskrivelse: EUD grundforløb 1: Under læringsaktiviteten Dansk vil du arbejde med at styrke dine forudsætninger for at benytte det danske sprog

Læs mere

Undervisningsplan for grundforløb 2: Frisør CPH WEST, Glentevej 61, 2400 København NV. Grundforløb: Frisør

Undervisningsplan for grundforløb 2: Frisør CPH WEST, Glentevej 61, 2400 København NV. Grundforløb: Frisør Grundforløb: Frisør Formålet med grundforløbet er, at du bliver i stand til at indgå i den daglige arbejdsgang i en salon. Du får rutine i farvning af bryn og vipper samt i hårvask og hovedbundsmassage.

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Naturfag Niveau F, E og C

PRØVEVEJLEDNING. Naturfag Niveau F, E og C PRØVEVEJLEDNING Naturfag Niveau F, E og C Gældende for hold med start efter 1. januar 2017 Indhold Formål... 2 Mål... 2 Forudsætning for prøven... 2 Prøveform... 2 Prøvens tilrettelæggelse... 2 Eksaminationsgrundlag...

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Teknisk Designer

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Teknisk Designer Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Teknisk Designer Udstedt af det faglige udvalg for faglige udvalg for teknisk designer uddannelsen i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere