Hovedbestyrelsen: Sekretariatet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedbestyrelsen: Sekretariatet:"

Transkript

1 Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO), Hans Erik Hansen (HEH), Ricky Bennetzen (RBE), Hanne Lindbjerg Kristensen (HLK), John Laursen (JLA) i stedet for Minna Riis, Annie Storm (AST) Afbud: Minna Riis (MRI) Sekretariatet: Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: kl Slut: kl Sekretariatschef Henrik Wisbech (HWI), forhandlingschef Jette Morsing (JMO) deltog 11/9, kommunikationschef Mikkel Hvid (MHV), Nils Tjell (NTJ), referent. Faglig sparring: onsdag 11. august kl (LHO og RFR) DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering a. Status på medlemssituationen b. Status på sager c. Meddelelser d. Repræsentationer e. Status på lønforhandlinger f. Opgaveloggen g. Repræsentantskabsmøde (HWI) i. Forslag til repræsentantskabsmødet: Formandsskabets løn og fratrædelsesordninger. h. Kørselsafregning (HWI) i. FSL-skolen midtvejsevaluering. Bilag bemærk særligt s.3-6 (MLJ) 3. Drøftelse a. Hviletidsbestemmelser på efterskolerne. Intet bilag (JMO)

2 b. Folkemøde C. KB-seminar d. NCS-undersøgelse skolevalg. Intet bilag (HWI) e. Sociale taxametre og socialt ansvar. Intet bilag (URO) 4. Beslutning a. 3. behandling af budgettet: Vedtagelse af budgetforslaget for 2020 og budgetoverslagsåret for 2021 (FU) b. Systematisk understøttelse af tillidsrepræsentanter, der endnu ikke har gennemført TR-uddannelsen (JMO) c. Kommissorium læreruddannelse (HEH) d. Indsats om støj og indeklimaproblemer (FU) e. Pædagogisk rækkevidde (FU) 5. Evt.

3 REFERAT 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering a. Status på medlemssituationen Formanden kommenterede, at vi har det højeste, registrerede medlemstal nogensinde. b. Status på sager JMO orienterede om forskellige sager. Den gennem lang tid verserende sag om et medlem, hvor der var uenighed om, hvorvidt medlemmet var fastansat eller midlertidigt ansat er nu afsluttet. Der blev indgået forlig mandag 9. august kort før den berammede retssag med udgangspunkt i vores krav. Der er formentlig en ny sag på vej på de tyske skoler omhandlende betaling af undervisningstillæg til pædagoger, der har arbejdet som lærere men ikke fået undervisningstillæg. Den foreslåede nye bestemmelse omkring udmøntningen af den nye ferielov, har nu været drøftet i LC OG i CFU, hvor der er gået storpolitik i vores forslag, da CFU som udgangspunkt ikke mener nogen organisationer skal lave aftaler på ferieområdet. Vi arbejder på en anden model som er godkendt af CFU - som forhåbentlig kan lande med samme resultat. c. Meddelelser HWI berettede om forhandlingerne om ny overenskomst på HKC. Formanden har holdt møde med BUPL, hvor det blev drøftet, at FOA ønsker en dobbeltaftale for deres medlemmer på skolerne. Der er formentlig tale om meget få personer, og Frie Skolers Lærerforening følger udviklingen. På baggrund af næstformandens meddelelser var der en kort drøftelse vedrørende kompetencefondsmidler. Der er lige åbnet for ansøgninger og niveauet er som forventet. Der er gjort en del reklame for kompetencefonden, men det er medlemmerne selv, der skal søge om midlerne. Der var en kort drøftelse af situationen omkring ekspertgruppe og følgegruppe på 10.klasseområdet. Næstformanden oplyste, at man lige nu giver input til den person, der deltager i følgegruppen. RFR rejste en problematik om aflyste arrangementer herunder minikurser. Selvom der er aflysninger, er det vigtigt, at foreningen dels fastholder et bredt udbud, dels forsøger at drage erfaringer af de aflyste arrangementer i relation til tidspunkter, placering, emner osv. Næstformanden har været til møde i FH, hvor undervisningsministeren deltog. Hun tog markant afstand fra den tidligere minister på området, og

4 fremhævede at uddannelsesmidler skal bruges til det, der er bedst for samfundet som hele. Herudover er praktikpladsproblemer på erhvervsuddannelserne en mærkesag for ministeren. d. Repræsentationer Det blev drøftet, om repræsentationspunktet i fremtiden skal være skriftligt med mulighed for at supplere på mødet, som også meddelelsespunktet håndteres. Dette vil blive indarbejdet i en generel revidering af hovedbestyrelsens forretningsorden, som FU indstiller til oktobermødet. RFR har holdt andet møde i internationalt udvalg og er i gang med at forberede TR-mødet sidst i november. AST er ny kontaktperson for de lærerstuderende. Hun er herudover i gang med at planlægge det kommende år for pensionisterne. e. Status på lønforhandlinger HEH er stødt på skoler, der ikke udbetaler løn i overensstemmelse med de indgåede aftaler. Det blev drøftet, og understreget, at når kredsformændene gøres opmærksom på/bliver klar over sådanne forhold, følger foreningen op på overenskomstbrud. Det er vigtigt, at sekretariatet informeres/inddrages i disse tilfælde. JMO tilføjede, at efterlevelse af lønaftaler ligeledes er en del af lønmøderne. f. Opgaveloggen g. Repræsentantskabsmøde (HWI) HWI gjorde status over program og deltagertal. Det ser ud til, at alle workshops oprettes. Sekretariatet sender en liste ud til HB-medlemmerne, som returnerer en prioriteret ønskeseddel, ud fra hvilken der laves en fordeling. Formanden tilføjede, at der er booket et jazzband til stjernebaren, og at foyeren indrettes som barområde. Nogle har angiveligt tilmeldt sig flere gange i systemet MHV tjekker op på dette. i. Forslag til repræsentantskabsmødet: Formandsskabets løn og fratrædelsesordninger. Forslaget vedtaget. h. Kørselsafregning (HWI) HWI gennemgik det nye rejseafregningssystem. Det blev understreget, at det kun er til rejseafregninger. Udlæg til andre formål skal som hidtil fremsendes til sekretariatet.

5 i. FSL-skolen midtvejsevaluering. Bilag bemærk særligt s.3-6 (MLJ) Næstformanden introducerede midtvejsevalueringen. Der resterer to moduler, og der vil herefter komme en endelig evaluering. Der har været overvejende positive tilbagemeldinger fra deltagerne, især i forhold til det personlig udbytte og i forhold til en forståelse for foreningsarbejdet i Frie Skolers Lærerforening herunder arbejdet som tillidsrepræsentanter (alle deltagerne er tillidsrepræsentanter undtagen en, der er suppleant). Evalueringen blev herefter drøftet. Foreningens udbytte blev diskuteret, og hvordan både den akkumulerede viden og deltagerne fremover kan styrke foreningens politiske arbejde.

6 3. Drøftelse a. Hviletidsbestemmelser på efterskolerne. Intet bilag (JMO) JMO gennemgik hviletidsbestemmelserne på efterskolerne. Reglerne har sekretariatet trykt i plakatform, og det var denne, der blev gennemgået og uddybet. Plancherne fra oplægges sendes til HB, og lægges i DocuNote sammen med FSL-klubmaterialet. Formanden kommenterede, at stoffet er så kompliceret, at vi sammen med efterskoleforeningen bør undersøge, om vi kan lave et fælles indspil til, hvordan reglerne kan forenkles uden, at det forringer lærernes vilkår. Herudover er det vigtigt at gøre efterskolelærerne klar over mulighederne for at registrere arbejdstid, som det er muligt i Lærerlog. En del skoler/lærere bruger Viggo, og sekretariatet undersøger således, om hviletidsreglerne kan synkroniseres med Viggo, så der kan laves automatiske adviser/advarsler ved overtrædelser af reglerne. b. Evaluering af Folkemødet 2019 (MLJ) Der blev evalueret på det seneste folkemøde med henblik på at give input til sekretariatets og SUP s arbejde med næste års folkemøde. Generelt er det opfattelsen, at det er vigtigt, at Frie Skolers Lærerforening deltager på folkemøderne. Det giver synlighed for både foreningen og den frie skolesektor, og deltagerne får værdifulde indblik i hvilke politiske vinde, der blæser på skoleområdet. Herudover vurderes det værdifuldt særligt for formandskabet at lave politisk relationsarbejde. Formanden kommenterede i den forbindelse, at vi er blevet en langt mere synlig forening i de senere år, og den position skal vi fastholde og udbygge i medierne og på folkemødet. I forlængelse heraf sagde formanden, at vores egne arrangementer er velgennemførte og høster stor ros og anerkendelse. Det er en overvejelse værd, at vi i fremtiden satser på at arrangere færre arrangementer måske et par stykker og at fokus for arrangementerne i højere grad bør tage udgangspunkt i Frie Skolers Lærerforening som fagforening. SUP skriver på baggrund af drøftelserne en indstilling til oktobermødet om Frie Skolers Lærerforenings engagement på folkemødet Herudover arbejder sekretariatet med input fra HB videre med udviklingen af foreningens egne arrangementer etc. c. Evaluering af KB-seminar 2019 (FU) KB-seminaret indeholdt en del undervisning og dermed stillesiddende aktiviteter. Der var i det store hele forståelse for denne prioritering, da især GDPR er et vigtigt emne. Der blev dog opfordret til, at der fremover bliver mere plads til erfaringsudveskling og politiske diskussioner på tværs af kredsene. Det blev foreslået, at man eventuelt kan lave bordplan til aftensmaden for at bryde grupperne op. d. NCS-undersøgelse skolevalg. Intet bilag (HWI) HWI orienterede om processen og om undersøgelsens udformning/design samt fremlagde de vigtigste konklusioner og resultater, idet undersøgelsen dog endnu ikke er udgivet i sin endelige version.

7 e. Sociale taxametre og socialt ansvar. Intet bilag (URO) Formanden gav et oprids af det politiske landskab efter valget og situationen omkring mulig indførelse af sociale taxametre på de frie skoler som beskrevet i regeringens såkaldte forståelsespapir og ministerens efterfølgende skolestartbrev. Drøftelserne mundede ud i, at FU på baggrund af nedenstående fokuspunkter kommer med et oplæg (oktobermødet) til nogle principper, som Frie Skolers Lærerforenings skal forfølge politisk: 1) Mulighed for at lærerne kan lykkes med inklusionsopgaven herunder overvejelser om, at taxametermidlerne anvendes til faglige tilbud, efteruddannelse osv. 2) Alle børn skal have mulighed for at gå på en fri skole der må ikke i det væsentlige være økonomiske/strukturelle barrierer herunder indgår også overvejelser om fripladsordninger etc. 3) Frihedsrettigheder der skal være mulighed for at lave værdibårne skoler. 4) Taxametersystemet skal være simpelt og tage udgangspunkt i objektive kriterier. Et kompliceret og uigennemskueligt fonds-/puljesystem, der er bureaukratisk/administrativt tungt for skolerne, skal undgås. 4. Beslutning a. 3. behandling af budgettet: Vedtagelse af budgetforslaget for 2020 og budgetoverslagsåret for 2021 (FU) Budgetforslaget og budgetoverslagsåret fremsættes om aftalt ved 2. behandlingen af budgettet, hvilket vil sige med et resultat på kr. for 2020 og et estimeret underskud i budgetoverslagsåret, 2021 på kr. Der var et spørgsmål omkring posten TR-efteruddannelse (6.8), som er forhøjet med kr. med baggrund i det forventede, øgede aktivitetsniveau i forbindelse med de obligatoriske GDPR-moduler, som afvikles for alle tillidsrepræsentanter i Et HB-medlem mente at merudgifterne vil belaste kredsenes økonomi. Det er forskelligt, hvem der deltager i de forskellige arrangementer, så derfor er tanken, at udgifterne afholdes centralt. Hvis dette ikke bliver tilfældet kanaliseres pengene videre til kredsene. I budgetoverslagsåret tilbagerulles ekstrabevillingen, og der vil alene være fremskrivning i forhold til de kr., som var det oprindelige budgetudgangspunkt i Med de faldne bemærkninger blev budgetforslaget for 2020 og budgetoverslagsår 2021 vedtaget og forelægges repræsentantskabet til godkendelse. b. Systematisk understøttelse af tillidsrepræsentanter, der endnu ikke har gennemført TR-uddannelsen (JMO) Efter drøftelser på HB-møderne i april og maj indstillede sekretariatet en række konkrete tiltag med henblik på understøttelse af de tillidsrepræsentanter, der endnu ikke har gennemført TR-uddannelsen.

8 c. Kommissorium læreruddannelse (HEH) Kommissoriet blev vedtaget. Opgaveforankringen ændres i opgaveloggen til SUP. d. Indsats om støj og indeklimaproblemer (FU) Orienteringen om indsatsen blev taget til efterretning e. Pædagogisk rækkevidde (FU) For at sikre bedre kontinuitet, mindre bureaukrati og en hurtigere beslutningsgang, blev det vedtaget, at aftalen om Pædagogisk rækkevidde kan forlænges administrativt, uden at dette hver gang skal behandles i hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen holdes opdateret på, hvor meget udgivelserne bruges/downloades, og kan til enhver tid bringe engagementet i Pædagogisk rækkevidde for hovedbestyrelsen. Det blev herudover aftalt, at HWI undersøger, hvorvidt det vil være muligt herunder økonomisk muligt, at have et antal forskellige trykte numre liggende på bordene til repræsentantskabsmødet. 5. Evt. RJO og HEH er ansvarlige for den næste faglige sparring, som er programsat på mødet i marts Formanden fortalte, at han er blevet kontaktet af DR vedrørende medicinering af elever. Der var en drøftelse af emnet, og selvom det grundlæggende ikke er en læreropgave, kan det være en god ide med nogle retningslinjer/anbefalinger til lærerne, om hvordan man tackler det. Emnet tages op med efterskoleforeningen med henblik på, at der kan laves noget fælles materiale og muligvis med de øvrige skoleforeninger også.

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 11.01.2018 kl. 10.15 Slut: 11.01.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 11.10.2017 kl. 13.00 Slut: 11.10.2017 kl. 19.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen (næstformand),

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hotel Nyborg Strand Start: 09.11.2017 kl. 10.00 Slut: 09.11.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.09.2018 kl. 13.00 Slut: 13.09.2018 kl. 16.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier.

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17-18. juni 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 17.6.2015 kl. 10.15 til 18.30 Slut: 18.6.2015 kl. 9.00 til 15.30 URO/HWI/HLH/JMO Hovedbestyrelsen:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 3. november 2016 Sted: Nyborg Strand Start: 03.11.2016 kl. 10.15 Slut: 03.11.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.02.2018 kl. 08.00 Slut: 08.02.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 10.10.2018 kl. 13.00 Slut: 11.10.2018 kl. 15.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet:

Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet: Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 5. november 2015 Sted: Severin, Skovsvinget 25, Middelfart Start: 5.11.2015 kl. 10.15 Slut: 5.11.2015 kl. 18.00 URO/HLH/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 14.03.2018 kl. 15.00 Slut: 15.03.2018 kl. 11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 20.06.2018 kl. 13.00 Slut: 21.06.2018 kl. 14.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f)

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f) Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. oktober 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 12.10.2016 kl. 13.00 Slut: 13.10.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 9.januar 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 9.1.2013 kl. 10.15 Slut: 9.1.2013 kl. 16.45 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.11.2018 kl. 08.30 Slut: 08.11.2018 kl. 15.30 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12. januar 2017 Sted: Ravnsøvej 6, Risskov Start: 12.01.2017 kl. 10.15 Slut: 12.01.2017 kl. 16:45 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 16.-17. september 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.9.2015 kl. 10.00 Slut: 17.9.2015 kl. 09.00 til 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom)

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom) Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 21.06.2017 kl. 13.00 Slut: 22.06.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 11.-12. marts 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 11.3.2015 kl. 13.00 til 18.30 Slut: 12.3.2015 kl. 9.00 til 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.12.2018 kl. 10.15 Slut: 12.12.2018 kl. 18.30 Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen 14.09. 2017 Sted: HKC Start: 13.09.2017 kl. 13.00 Slut: 14.09.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 29. oktober 2014 Sted: LC Niels Hemmingsens Gade 10, 4. 1153 København K. Start: 29.10.2014 kl. 10.15 Slut: 29.10.2014 kl.16.45 URO/HWI/KHH

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19.-20. august 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19.8.2015 kl. 12.00 Slut: 20.8.2015 kl. 08.30 til 16:45 URO/HWI/PHS/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. marts 2017 Sted: HKC Start: 08.03.2017 kl. 13.00 Slut: 09.03.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. januar 2016 Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 14. januar 2016 kl. 10.00 Slut: 14. januar 2016 kl. 16.35 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 21. og 22. oktober 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 21.10.2015 kl. 16.20 18.20 Slut: 22.10.2015 kl. 8.30 16.45 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15.-16. juni 2016 Sted: Julegård, Aakirkeby Start: 15.6.2016 kl. 10.00-18.00 Slut: 16.6.2016 kl. 9.00-12.00 URO/HWI/MHV Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 16.08.2017 kl. 13.00 Slut: 17.08.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 06.12.2017 kl. 13.00 Slut: 07.12.2017 kl. 14.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 18. april 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 18.4.2013 kl. 9 Slut: 18.4.2013 kl. 17 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole 2019, 14.05 Referent: LM KB- møde tirsdag d.14.05. 2019 kl. 14:00 Haderslev Realskole Deltagere: Hans Erik Hansen (HE) Finn Trond Hansen (FTH) Inga Fries (IF) Torben Hansen (TH) Lene Mikkelsen (LM) Dagsorden

Læs mere

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5.

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5. Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Trapholt, Kolding (10/5) / HKC (11/5)* Start: 10.05.2017 kl. 13.00 (frokost fra kl. 12) Slut: 11.05.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. december 2016 Sted: HKC Start: 07.12.2016 kl. 13.00 Slut: 08.12.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14.-15. september 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 14.9.2016 kl. 13.00 Slut: 15.9.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13. 14. august 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 13.8.2014 kl. 13:00 Slut: 14.8.2014 kl. 16:30 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13.-14. april 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 13.4.2016 kl. 16.00 Slut: 14.4.2016 kl. 16.15 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 8. og 9. februar 2017 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 8. februar 2017 kl. 13-18.30 Slut: 9. februar 2017 kl. 8.30-17.00 Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17.-18. august 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 17.8.2016 kl. 13.00 Slut: 18.8.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 16. og 17. marts 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 16. og 17. marts 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 16. og 17. marts 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16. marts 2016 kl. 16.00 Slut: 17. marts 2016 kl. 9.00 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Kosmopol, København Start: 05.04.2017 kl. 10.00 17.30 Slut: 06.04.2017 kl. 9.00-11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. januar 2015 Sted: Sekretariatet i Risskov Start: 07.01.2015 kl. 10:15 Slut: 07.01.2015 kl. 18:00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 6.-7. maj 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 6.5.2015 kl. 12.00 til 18.30 Slut: 7.5.2015 kl. 9.00 til 16.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Tema: Bente Sorgenfrey (formand FTF) om dansk arbejdsmarkedspolitik afbud

Tema: Bente Sorgenfrey (formand FTF) om dansk arbejdsmarkedspolitik afbud Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 10. 11. december 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 10.12.2014 kl. 13.00 til 18.19 Slut: 11.12.2014 kl. 9.00 til kl. 14.05 URO/HWI/KDJ

Læs mere

Tema: Onsdag kl. 14.15-16.00: Oplæg om OK 15 fra Mariann Skovgaard (sekretariatschef i LC)

Tema: Onsdag kl. 14.15-16.00: Oplæg om OK 15 fra Mariann Skovgaard (sekretariatschef i LC) Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. marts 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.3.2014 kl. 14.15 Slut: 13.3.2014 kl. 17.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole 2019, 12.03 Referent: FTH KB- møde tirsdag d.12.03. 2019 kl. 14:00 Haderslev Realskole Deltagere: Hans Erik Hansen (HE) Finn Trond Hansen (FTH) Inga Fries (IF) Torben Hansen (TH) Lene Mikkelsen (LM) via

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL 4. NOVEMBER 2016 Forslag 6.A til repræsentantskabsmødet 4. november 2016: Medlemsdemokrati og repræsentantskab i FSL Indledning Gennem det sidste halvandet

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15.-16. april 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 15.4.2015 kl. 9.00 til 18.30 Slut: 16.4.2015 kl. 9.00 til 17.00 URO/HWI/KHH Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Afbud: Sussi Rasmussen (ferie). Sanne Ifversen Hansen er på barsel til 1. september og hendes suppleant Merete Mørch har fået nyt job.

Afbud: Sussi Rasmussen (ferie). Sanne Ifversen Hansen er på barsel til 1. september og hendes suppleant Merete Mørch har fået nyt job. UDVALGSREFERAT Referat af møde i TR-rådet (møde 3/2008) den 22/08/2008 J.nr. 4461 Dato for udarbejdelse: 5. sept. 2008 Fulde navn: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Karima

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 27. 28. februar 2013 Sted: DGI-huset i København Start: 27.2.2013 kl. 13.00 Slut: 28.2.2013 kl. 14 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. november 2013 Sted: Nyborg Strand Start: 7.11.2013 kl. 12.00 Slut: 7.11.2013 kl. 18.04 URO/HWI/MWS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL/KHH Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.05.2018 kl. 13.00 Slut: 17.05.2018 kl. 17.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget.

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk 8. oktober 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19. og 20. maj 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19. maj 2016 kl. 10.15 Slut: 20. maj 2016 kl. 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye KB-møde mandag d. 2. marts 2015 kl. 16.00-20.00 Hos Rikke Friis, Nørregade 7, 8660 Skanderborg Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 28. august 2013 Sted: Vartov Farvergade 27, 1463 København K Start: kl. 10.15 Slut: kl. 16.00 URO/HWI/KHH Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Formanden Bindeled mellem kredsen (K2), kredsbestyrelsen (KB) og hovedbestyrelsen (HB). Holder KB bedst muligt orienteret om HBs arbejde og fremfører

Læs mere

Referat. TR-rådet 26. april 2016

Referat. TR-rådet 26. april 2016 Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 26. april 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 10. maj 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lone Guldbæk

Læs mere

Velkommen i FSL og til din egen. Kreds 10 2012/2013 KREDS 10

Velkommen i FSL og til din egen. Kreds 10 2012/2013 KREDS 10 Velkommen i FSL og til din egen Kreds 10 2012/2013 Du er nu blevet medlem af Frie Skolers Lærerforening, kreds 10. Som du kan se af kortet her til højre, dækker kreds 10 det midterste Jylland i et bredt

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde: Torsdag d. 26. juni 2014, kl. 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Annie, Gunna, Henrik, Susanne og Mette Dagsorden 1. Mettes arbejdstider

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 24.01.2017 Sekretariatet Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 torsdag 24. januar 2017 kl. 12.00 15.00 REFERAT I mødet deltog: Formand Lars Bonde Eriksen,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM september 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

Referat 4. februar 2016

Referat 4. februar 2016 * Referat 4. februar 2016 Hovedbestyrelsens ordinære møde 8. marts 2016 Tid 10.15 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (12.30-13.15 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg.

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Dato: 14-09-2017 Deres ref.: Vor ref.: Sagsbehandler: 06-F38/20129 IDH/- Bestyrelsesseminar den 5.-6. september 2017 - referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Deltagere: Rikke Hunsdahl,

Læs mere

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. juni 2012, kl. 11-15 DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt, Lars Bornæs, Carl Gustav Johannsen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl. 18.00 lørdag d. 16. september kl. 15.00 Sted: Brogården, Middelfart REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013 Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. juni 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.6.2013 kl. 10.15 Slut: 13.6.2013 kl. 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 9.-10. april 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 9.4.2014 kl. 13.00-18.30 Slut: 10.4.2014 kl. 9.00-17.00 URO/HWI/KHH Hovedbestyrelsen:

Læs mere

REFERAT af den 7. maj 2015

REFERAT af den 7. maj 2015 REFERAT af den 7. maj 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 19. maj 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (13.00-14.00 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15-16. maj 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 15.5.2013 kl. 10.15 Slut: 16.5.2013 kl. 15.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Fordelingssekretariatet

Fordelingssekretariatet Fordelingssekretariatet Eksternt Bestyrelsesmødereferat Til: Bestyrelsen for Fordelingssekretariatet, Dansk Friskoleforening, Danmarks Private Skoler, Der Deutsche Schul- und Sprachverein für Nordschleswig,

Læs mere

Lokal løndannelse for lærere på frie skoler

Lokal løndannelse for lærere på frie skoler Lokal løndannelse for lærere på frie skoler Udarbejdet af Frie Skolers Lærerforening og Efterskoleforeningen Oktober 2015 Indhold 1. Indledning... 2 2. Løn- og personalepolitik... 3 3. Forhandlingen...

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4708593 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15983 06-12-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 11. december 2018 Tid: 09.00-16.00 Sted: FOA Nordjylland, Baghuset lokale Toppen, Østerport 2, Aalborg

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT HB /2018 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 11. august 2017

BESLUTNINGSREFERAT HB /2018 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 11. august 2017 BESLUTNINGSREFERAT HB01 2017/2018 Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 11. august 2017 på Hotel Scandic, Odense Hvidkærvej 25 5250 Odense SV Kl. 17:30-22:00 Deltagere René Toft, Formand Jens Dall-Hansen,

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget - onsdag den 17. juni 2004

Referat af møde i Forretningsudvalget - onsdag den 17. juni 2004 Referat af møde i Forretningsudvalget - onsdag den 17. juni 2004 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater fra de sidste møder 4. Forretningsudvalgsrunde

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019

Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019 Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019 Velkommen til Årsmødet - velkommen til Hornstrup - velkommen til os alle! Så er vi her og hvor er det dejligt at se jer alle sammen - alle os der

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 4.-5.februar 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 4.2.2015 kl. 15.00 til 18.30 Slut: 5.2.2015 kl. 9.00 til 17.00 URO/HWI/KHH Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Referat Møde: Sted: Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen,

Læs mere

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro.

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Pkt. 1. Erik Lund og Astrid Vestergaard blev valgt som stemmetællere. Edith Nikolajsen og Gunhild Svanevik blev

Læs mere