1. Godkendelse af dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Godkendelse af dagsorden"

Transkript

1 Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO), Hans Erik Hansen (HEH), Ricky Bennetzen (RBE), Hanne Lindbjerg Kristensen (HLK), Minna Riis (MRI), Annie Storm (AST) Afbud: Sekretariatet: Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: kl Slut: kl Sekretariatschef Henrik Wisbech (HWI), kommunikationschef Mikkel Hvid (MHV), Nils Tjell (NTJ), referent. Afbud: Forhandlingschef Jette Morsing (JMO) DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering a. Status på medlemssituationen Der er traditionelt et fald i medlemstallet fra juni til juli, men i år har tilbagegangen været historisk lav. b. Status på sager Formanden nævnte en potentielt principiel sag, hvor der muligvis er et overenskomstbrud, som gør, at foreningen vil forfølge sagen, selvom medlemmet er nyindmeldt og dermed i karens. Sagen er ved at blive undersøgt nærmere, men hvis udfaldet bliver, at FSL vil forfølge det principielle i sagen, vil medlemmet blive tilbudt at betale tre måneders medlemskab (svarende til karensperioden) med tilbagevirkende kraft. Formanden oplyste desuden, at Roserskolen er gået konkurs. c. Meddelelser Det blev drøftet, at undervisningsministeren har udsendt skoleopstartsbreve til folkeskolerne og de frie skoler med forskelligt indhold. Brevet til de frie skoler omhandler i modsætning til folkeskolebrevet ikke OK13- problematikken, hvilket afspejler en uhensigtsmæssig opdeling af skoleområdet. Formanden skriver en Uforbeholden om emnet og vil evt.

2 kontakte ministeren dog afventende ministerens respons på de udsendte invitationer til Repræsentantskabsmødet og KB-seminar. I forhold til sidstnævnte er også Jacob Mark kontaktet, og der afventes svar fra ham såvel som fra ministeren. Der var en drøftelse af processen omkring nye skoler. Der er udsendt en liste med disse, og sekretariatet gentjekker listerne, som dog er afhængige af ministeriets procedurer. Der var en drøftelse af depositum i forbindelse med tilmelding til arrangementer via Nemtilmeld, hvor der er nogle tilsyneladende utilsigtede funktionaliteter. Sekretariatet kigger på dette, og kommer med en udmelding om procedurerne for tilmelding til kurser med depositum. d. Repræsentationer Formanden nævnte, at foreningen har fået en hilsen fra de lærerstuderende. RFR har haft første møde i internationalt udvalg referater samles i konferencen (Skolekom udgår dog ved årsskiftet) e. Status på lønforhandlinger f. Opgaveloggen g. Repræsentantskabsmøde (HWI) HWI gjorde status over tilmeldingssituationen, hvor vi ligger over niveauet fra Der var et spørgsmål til deltagernes finansiering, hvilket blev drøftet. Morten Bødskov har meddelt, at han ikke deltager. h. FSL-skolen midtvejsstatus. Bilag (HWI) URO orienterede om at konsulenterne (Handlemod) har lavet en midtvejsstatus (vedhæftet), som ligger til grund for en egentlig midtvejsevaluering med deltagerne. Denne drøftes på septembermødet. i. Gembawalk gennemgang af håndtering af ind- og udmeldelser (HWI) HWI gennemgik sekretariatets procedurer i forbindelse med ind- og udmeldelser. Der blev rejst spørgsmål ved, om man kan udmelde sig via Min side /hjemmesiden. Det undersøges. 3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 2. behandling af Budgetforslag 2020 og budgetoverslag 2021 (FU/HWI) Formanden introducerede budgetforslaget og opridsede nogle af overskrifterne herunder overvejelser om fremtidige indtægtsforudsætninger og fokus på at have et driftsbudget i balance fremover. HWI gennemgik budgettet og de særlige fokusområder omkring fastsættelse af kredstilskudsforudsætninger og principper for indtægtsforudsætninger i

3 budgetoverslagsåret. Der var en drøftelse af de overordnede linjer og konkrete nedslag. Der var enighed om, at kontingentet ikke foreslås hævet, men at det er en relevant diskussion for fremtidige budgetdrøftelser for år 2022 og frem i sammenhæng med fokus på drift i balance. Et underskud i de kommende år kommer i forlængelse af et par år med store overskud, og det er derfor muligt, at underskuddet finansieres med den opbyggede egenkapital. Der bør ikke i årets budget spares på driftsbudgettets kerneudgiftsposter som HB, sekretariatet og medlemsrettede aktiviteter. Det anerkendes samtidigt, at der indenfor næste budgetlægningsperiode skal bringes balance i driftsbudgettet, men at årets budget og budgetoverslaget kan være et afsæt og en anledning til en mere principiel drøftelse af foreningens fremtidige økonomiske forudsætninger og prioriteringer. Der var en drøftelse af, om den budgettekniske hensættelse er formålstjenstlig i den nuværende kontekst, og der blev opfordret til, at det reviderede udkast til tredjebehandlingen ikke medtager hensættelsen i BF2020. Dette vil bringe årets budget i balance, men vil medføre, at der ikke fremover er en egenkapitalopsparing til at håndtere tilsvarende underskud i de ulige år med repræsentantskabsmøder. Evalueringen af Folkemødet behandles på septembermødet, og denne skal indgå i tredjebehandlingen, ligesom et HB-medlem ønskede, at FU i oplægget overvejer/synliggør udgifter til analyser og medlemsundersøgelser. På baggrund af drøftelserne, blev det besluttet, at FU til den ligeledes vedtagne tredjebehandling (septembermødet) fremsætter et forslag til endelig indstilling af B2020 og BO2021 til repræsentantskabets godkendelse. Som forudsætning herfor blev det desuden vedtaget at: - Kredstilskuddet fastsættes fremover med udgangspunkt i medlemstallet. Tilskud pr. medlem fastsættes, med udgangspunkt i VB19, til 500 kr. og dette multipliceres med antallet af kontingentmedlemmer i budgetåret (kredstilskud i BF2020 fastsættes således ved 500 kr. * antal kontingentsmedlemmer pr. 1/5-2019) - Kontingentniveauet foreslås uændret på kr for et kontingentmedlem. - Den budgettekniske hensættelse afskaffes - Budgetforudsætningerne for fastsættelse af kontingentindtægter i overslagsåret indgår i den videre budgetlægning 4. Beslutning a. Konstituering (FU) Hovedbestyrelsen konstituerede sig i de forskellige udvalg og besluttede hvilke udvalg, der indstiller til de forskellige repræsentationer. I den forbindelse blev det besluttet, at udvalgene indstiller en person til hver af de FH-udvalg, hvor det vurderes relevant. Herudover kan Hovedbestyrelsen udpege en deltager, således HB-medlemmerne fortsat kan deltage i overensstemmelse med personlige, politiske interesser.

4 b. Plan for HB-møder 2019/20 (FU) På junimødet blev vedtaget en ny udvalgsstruktur, og det blev herunder besluttet, at udvalgsmøder afholdes sammen med HB-møderne, og at der fremover vil være otte årlige HB-møder (todagsmøder) med start onsdage kl , og som slutter senest torsdage kl. 17. Disse ændringer vil være fuldt implementeret i 2020/21, og med denne indstilling fremlægges planen for indeværende skoleår (2019/20). Planen fordeler udvalgsmøder, temadele og faglig sparring til de forskellige HB-møder. Planen blev vedtaget. Dog droppes temadelen på majmødet (2020), der er et endagsmøde. Herudover blev det besluttet: - at faglig sparring planlægges og afholdes på skift af to HBmedlemmer. RFR og LHO står for dette på septembermødet. Den faglige sparring kan tage 1-2 timer og indeholde udvalgte temaer etc. (hvis relevant meddeles til mødeplanlæggerne). - at kalenderinvitationer opdateres (HWI) - Fra 2020 afholdes augustmødet en uge senere end i år. c. Beretning til repræsentantskabsmøde 2019 (URO) Fortrolig Den skriftlige beretning blev gennemgået, og der blev stillet forslag til konkrete og generelle ændringer. Beretningen rettes til på baggrund af de faldne kommentarer og sendes til HB senest i slutningen af uge 34 med svarfrist på ca. en uges tid, hvorefter beretningen betragtes som endeligt godkendt. d. Vedtægtsændringer forslag til rep.mødet (FU) Vedtægtsændringerne, som er af primært teknisk/redaktionel karakter, blev godkendt og stilles dermed som forslag til repræsentantskabsmødet. e. Indstiftelse af åndsfrihedspris (FU) Det blev godkendt, at der stilles forslag til repræsentantskabsmødet om indstiftelse af en åndfrihedspris til uddeling første gang på repræsentantskabsmødet i f. Ophør af FSL s legat (FU) FSL har et legat, der i årevis ikke er blevet benyttet/uddelt. HB godkendte at nedlægge foreningens legat med øjeblikkelig virkning. Legatet har årligt været budgetteret med kr. g. FSL s logo - fortroligt Nyt logo blev besluttet ved skriftlig afstemning med stemmetallene 9 1 og afsløres på repræsentantskabsmødet. h. Indstilling af æresmedlemmer - fortroligt HB traf beslutning vedr. æresmedlemmer til udpegning på repræsentantskabsmødet. URO foretager det videre.

5 i. Formandsskabets løn- og fratrædelsesordninger (URO/MLJ) fortroligt Formandsskabets løn- og fratrædelsesforhold er fastsat af Repræsentantskabet, og der laves en formulering til endelig godkendelse på septembermødet. j. Høringssvar vedr. obligatorisk sprogtest (MLJ) Næstformanden forelagde hovedbestyrelsen et høringssvar vedrørende obligatoriske sprogtest, hvori det gøres gældende, at den frie skolesektor rammes uforholdsmæssigt hårdt af bestemmelserne (bekendtgørelse). Høringssvaret blev drøftet, og det blev aftalt, at de foreslåede rettelser indarbejdes, hvorefter høringssvaret lægges i HB-konferencen (Skolekom) til orientering. k. Digitaliseringspolitik Digitaliseringsarbejdsgruppen forelagde et udkast til digitaliseringspolitik og til udvalgenes videre arbejde med digitalisering. HLK gennemgik arbejdsmiljøperspektivet (jf. BFA) på digitalisering i undervisningen. Det er vigtigt, at lærerne forholder sig til digitalisering på linje med andre undervisningstiltag som eksempelvis valg af bøger etc. Det er i forlængelse heraf afgørende, at læreren forholder sig til egne forudsætninger i relation til digitalisering i og af undervisningen, så det bliver et aktiv og ikke en stressfaktor. Næstformanden fortalte herefter om planerne med faget teknologisk forståelse. Politikudkastet blev gennemgået (MHV retter til), og de overordnede tendenser og temaer herunder digital dannelse, kildekritik og digitale redskaber blev drøftet. Herefter blev der talt om det videre arbejde og fordelingen heraf i relation til den nye udvalgsstruktur. Med de aftalte rettelser er politikudkastet godkendt og arbejdsgruppens arbejde hermed afsluttet. Det blev herefter drøftet, hvordan udvalgene skal arbejde videre med digitalisering. Det blev besluttet, at FAU arbejder videre med: - Strategier/initiativer i forhold til at fastholde lærernes indflydelse på lærerarbejdet - Strategier/initiativer i forhold til at sikre det gode arbejdsmiljø (i forbindelse med implementering af digitalisering) SUP: - Strategier/initiativer i forhold til at sikre uddannelse til lærerne. Herefter drøftedes strategier/tilgange for udvalgenes arbejde med digitalisering. Der var forslag om forskellige kursustiltag, men formanden understregede vigtigheden af, at foreningen først skal være mere afklaret med eget ståsted. Arbejdet med digitalisering fortsættes i udvalgene som skitseret ovenfor.

6 l. Politik for forældrepres og samarbejde På junimødet blev arbejdsgruppens seks anbefalinger med udgangspunkt i surveyrapporten vedrørende forældrepres drøftet. Anbefalingerne er præciserede efter drøftelserne med henblik på at tydeliggøre ansvarsfordelingen for de forskellige handlinger. Anbefalingerne blev godkendt, og der arbejdes med udgangspunkt heri videre med en politik for forældrepres i FAU. Visse ting, som kommunikationsfolder og mentorordning falder dog under SUP. Der koordineres nærmere mellem udvalgenes formænd. Formanden var optaget af, at der i det videre arbejde bliver fokus på, hvordan handlingerne kommer udover rampen. m. Møder på skoler (FU) Når sekretariatet har indgået lønaftaler på skoler uden tillidsrepræsentanter, forsøger vi at etablere et møde på skolen og orientere om aftale og opfordre medlemmerne til at vælge en tillidsrepræsentant. Mens vi hidtil har tilbudt, at man kan kontakte FSL, vender forslaget, efter aftale med skolelederen, initiativet. Formanden kommenterede, at det kan have en organiseringseffekt, men at det primære sigte er medlemsservice. Hovedbestyrelsen vedtog således efter afstemning (8 for; 1 imod; 1 undlod at stemme), at ændre proceduren så kredsformanden kontakter medlemmer på skoler uden tillidsrepræsentant, hvor sekretariatet har indgået en lønaftale, med henblik på at etablere et orienteringsmøde om lønaftalen og om fordelen ved at vælge en tillidsrepræsentant. Der blev rejst en bekymring for opgavens omfang, i kredse med mange skoler uden TR. Det blev understreget, at formandskabet i disse tilfælde kan inddrages i arbejdet. Sekretariatet udarbejder en skabelon for kontakten og en procedure for, hvordan/hvornår kredsformændene får besked om aftalerne. n. Evaluering af organiseringstiltag (FU) Hovedbestyrelsen vedtog i 2018 en række interventionsformer, som skulle styrke vores organisering. Hovedbestyrelsen tog evalueringen af interventionsformerne til efterretning, og besluttede at fortsætte arbejdet med disse i 2019/20 med henblik på en ny evaluering på baggrund af flere erfaringer. o. Organiseringslog (RFR) Det blev vedtaget, at sekretariatet arbejder videre med en opdatering af organiseringsloggen betydende: - at alle skolebesøg registreres, uanset hvad årsagen til mødet måtte være: organisering, valg af TR, samarbejdsvanskeligheder etc.

7 - at der gives plads til flere skolebesøg i form af flere kolonner, samt en videreudvikling af kommentarfeltet, så kommunikationen omkring skolebesøgene optimeres - at alle, såvel politikere og sekretariatsansatte registrerer deres besøg i loggen, hvorved historikken på alle møder kan følges. Det er dog vigtigt at understrege, at der er tale om møder med en større gruppe ansatte og ikke møder eller telefonsamtaler med enkeltpersoner. Formanden understregede, at beslutningen forudsætter, at det ligeledes besluttes, at alle de ovennævnte rent faktisk bruger loggen og registrerer som foreskrevet. p. TR-møde for tillidsrepræsentanter på internationale skoler og -afdelinger (RFR) Der opleves et behov for et samlet netværksmøde for tillidsrepræsentanter på internationale skoler. Det indstilledes derfor, at der på HKC afholdes et møde for tillidsrepræsentanter på internationale skole endagsmøde (10-16). Indstillingen blev vedtaget med den rettelse, at der ikke ydes vikardækning for tillidsrepræsentanterne (transportudgifter dækkes). q. Årsager til TR-stop (FU) Der udarbejdes halvårligt en rapport på baggrund af de årsager som afgående tillidsrepræsentanter oplyser (i interviews). Rapporten blev taget til efterretning, ligesom det blev vedtaget, at rapportfrekvensen gøres årlig, for at have et stærkere datamateriale til de enkelte rapporter. Det blev herudover drøftet, om der kan gøres noget særligt for den gruppe, der begrunder deres stop med samarbejdsproblemer med skoleledelserne. Sekretariatet undersøger om/hvordan, der kan gøres en særlig indsats for denne gruppe herunder, hvordan det håndteres i interviewsituationen. 5. Evt.

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Ingen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 11.01.2018 kl. 10.15 Slut: 11.01.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Hovedbestyrelsen: Sekretariatet:

Hovedbestyrelsen: Sekretariatet: Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, kl : Orientering om LP v/ Paul Brüniche-Olsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 11.10.2017 kl. 13.00 Slut: 11.10.2017 kl. 19.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen (næstformand),

Læs mere

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl

Intern temadel: Social taxameter / specialundervisning, 12.9 kl Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.09.2018 kl. 13.00 Slut: 13.09.2018 kl. 16.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hotel Nyborg Strand Start: 09.11.2017 kl. 10.00 Slut: 09.11.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier.

Temaer: Onsdag 10.15-16.00: FSL s mediestrategi og anvendelsen af sociale medier. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17-18. juni 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 17.6.2015 kl. 10.15 til 18.30 Slut: 18.6.2015 kl. 9.00 til 15.30 URO/HWI/HLH/JMO Hovedbestyrelsen:

Læs mere

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg

4. Arbejdsliv og miljø (A&A) a. Indstilling om ændret procedure i forhold til meddelelse af AMR-valg Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.02.2018 kl. 08.00 Slut: 08.02.2018 kl. 18.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: OK-18 (14.03 fra kl ) Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 14.03.2018 kl. 15.00 Slut: 15.03.2018 kl. 11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 9.januar 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 9.1.2013 kl. 10.15 Slut: 9.1.2013 kl. 16.45 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: ingen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 08.11.2018 kl. 08.30 Slut: 08.11.2018 kl. 15.30 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 3. november 2016 Sted: Nyborg Strand Start: 03.11.2016 kl. 10.15 Slut: 03.11.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Intern temadel: Forventningsafstemning, kl DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 10.10.2018 kl. 13.00 Slut: 11.10.2018 kl. 15.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f)

3. Uddannelse og profession (U&P) a. Indstilling af skole- og uddannelsespolitik (behandles under pkt. 2f) Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. oktober 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 12.10.2016 kl. 13.00 Slut: 13.10.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19.-20. august 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19.8.2015 kl. 12.00 Slut: 20.8.2015 kl. 08.30 til 16:45 URO/HWI/PHS/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Ingen temadel. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 20.06.2018 kl. 13.00 Slut: 21.06.2018 kl. 14.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet:

Hovedbestyrelsen: Afbud: Sekretariatet: Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne

3. Drøftelse a. Drøftelse af udkast til budget 1. behandling af Budget2020 (FU) b. Kredsenes kan- og skalopgaver (FU) c. Evaluering af valgmøderne Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.12.2018 kl. 10.15 Slut: 12.12.2018 kl. 18.30 Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen

Temadel, kl : Orientering om det internationale arbejde i DLI (Danske Lærerorganisationer International) v/ Kristina Aaltonen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen 14.09. 2017 Sted: HKC Start: 13.09.2017 kl. 13.00 Slut: 14.09.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 5. november 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 5. november 2015 Sted: Severin, Skovsvinget 25, Middelfart Start: 5.11.2015 kl. 10.15 Slut: 5.11.2015 kl. 18.00 URO/HLH/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom)

NB: Der er den 21.6 fra kl mulighed for at få hænderne helt ned i den nye hjemmeside Tilmelding er påkrævet (invitation i SkoleKom) Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 21.06.2017 kl. 13.00 Slut: 22.06.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 18. april 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 18.4.2013 kl. 9 Slut: 18.4.2013 kl. 17 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 29. oktober 2014 Sted: LC Niels Hemmingsens Gade 10, 4. 1153 København K. Start: 29.10.2014 kl. 10.15 Slut: 29.10.2014 kl.16.45 URO/HWI/KHH

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen: Formand Uffe Rostrup (URO), næstformand Monica Lendal Jørgensen (MLJ), Lars Holm (LHO), Rikke Friis (RFR), Rikke Josiasen (RJO),

Læs mere

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming

Tema: Hvad har fagbevægelsen haft af resultater gennem tiden v. Jes Lemming Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 16.-17. september 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.9.2015 kl. 10.00 Slut: 17.9.2015 kl. 09.00 til 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Tema (kl ): Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14.-15. september 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 14.9.2016 kl. 13.00 Slut: 15.9.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 11.-12. marts 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 11.3.2015 kl. 13.00 til 18.30 Slut: 12.3.2015 kl. 9.00 til 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12. januar 2017 Sted: Ravnsøvej 6, Risskov Start: 12.01.2017 kl. 10.15 Slut: 12.01.2017 kl. 16:45 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh

Temadel B, 17.8 kl : 2) FTF status og perspektiver v. Bente Sorgenfrey og Jens Kragh Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: HKC Start: 16.08.2017 kl. 13.00 Slut: 17.08.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica Lendal Jørgensen

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 14. januar 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. januar 2016 Sted: Sekretariatet, Risskov Start: 14. januar 2016 kl. 10.00 Slut: 14. januar 2016 kl. 16.35 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel: Det gode møde v. Bo Krüger. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. december 2016 Sted: HKC Start: 07.12.2016 kl. 13.00 Slut: 08.12.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. november 2013 Sted: Nyborg Strand Start: 7.11.2013 kl. 12.00 Slut: 7.11.2013 kl. 18.04 URO/HWI/MWS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes

Temadel onsdag den 6.12 kl : På tur med de ledige v. Lærernes Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 06.12.2017 kl. 13.00 Slut: 07.12.2017 kl. 14.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: april 2016 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13.-14. april 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 13.4.2016 kl. 16.00 Slut: 14.4.2016 kl. 16.15 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Tema: - Der var intet tema. Gennemgang af beslutningsprotokollen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15.-16. juni 2016 Sted: Julegård, Aakirkeby Start: 15.6.2016 kl. 10.00-18.00 Slut: 16.6.2016 kl. 9.00-12.00 URO/HWI/MHV Hovedbestyrelsen:

Læs mere

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5.

*OBS: Efter møde på Trapholt den 10.5 køres til HKC for overnatning og fortsat møde 11.5. Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Trapholt, Kolding (10/5) / HKC (11/5)* Start: 10.05.2017 kl. 13.00 (frokost fra kl. 12) Slut: 11.05.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Tema: Friheden på det frie skoleområde (v. Thorstein Balle, ekstern lektor, Grundtvig Centeret) Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 17.-18. august 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter, Vejle Start: 17.8.2016 kl. 13.00 Slut: 18.8.2016 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 13. 14. august 2014 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 13.8.2014 kl. 13:00 Slut: 14.8.2014 kl. 16:30 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

FRI ESKO LER SLÆR ERF OREN ING BUDGET OG REGNSKAB

FRI ESKO LER SLÆR ERF OREN ING BUDGET OG REGNSKAB FRI ESKO LER SLÆR ERF OREN ING BUDGET OG REGNSKAB UDGIVER Frie Skolers Lærerforening Ravnsøvej 6 8240 Risskov T: 87 46 91 10 fsl@fsl.dk INDHOLD BUDGET 2018 / REGNSKAB 2016 SIDE 4 HOVEDBUDSKABER FOR ÅRSREGNSKABET

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN

Temadel: Medlemsundersøgelsen v. Jacob Stammer og Mikkel Svold, MSI Research. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN Mødedagsorden: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: Sted: Kosmopol, København Start: 05.04.2017 kl. 10.00 17.30 Slut: 06.04.2017 kl. 9.00-11.30 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand),

Læs mere

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS

Temadel: Torsdag Orientering om de private OK-forhandlinger og den danske model v. Christian Lyhne Ibsen, FAOS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 14. marts 2017 Sted: HKC Start: 08.03.2017 kl. 13.00 Slut: 09.03.2017 kl. 17.00 URO/HWI/KPL Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Årsregnskabet 2018 og økonomioversigt

Årsregnskabet 2018 og økonomioversigt Årsregnskabet 218 og økonomioversigt R E G N S K A B O G Ø K O N O M I O V E R S I G T 2 19 Hovedbudskaber for ÅRSREGNSKABET FOR 218 Regnskabet for 218 udviser et stort overskud, som primært skyldes øgede

Læs mere

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013

Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 12.-13. juni 2013 Eksternt mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 12.-13. juni 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 12.6.2013 kl. 10.15 Slut: 13.6.2013 kl. 12.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole 2019, 14.05 Referent: LM KB- møde tirsdag d.14.05. 2019 kl. 14:00 Haderslev Realskole Deltagere: Hans Erik Hansen (HE) Finn Trond Hansen (FTH) Inga Fries (IF) Torben Hansen (TH) Lene Mikkelsen (LM) Dagsorden

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS

- Tema: Regnskabsaflæggelse og generalforsamling i HKC P/S og HKC ApS Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 19. og 20. maj 2016 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 19. maj 2016 kl. 10.15 Slut: 20. maj 2016 kl. 12.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Gennemgang af beslutningsprotokollen.

Gennemgang af beslutningsprotokollen. Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 8. og 9. februar 2017 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 8. februar 2017 kl. 13-18.30 Slut: 9. februar 2017 kl. 8.30-17.00 Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden

Temadel, 16/5 (aften): Projekt Politisk Udvikling v. Anne Jøker. Gennemgang af beslutningsprotokollen DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden URO/HWI/KPL/KHH Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 16.05.2018 kl. 13.00 Slut: 17.05.2018 kl. 17.00 Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formand), Monica

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 7. januar 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 7. januar 2015 Sted: Sekretariatet i Risskov Start: 07.01.2015 kl. 10:15 Slut: 07.01.2015 kl. 18:00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015

Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Dato: 21. og 22. oktober 2015 Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 21. og 22. oktober 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 21.10.2015 kl. 16.20 18.20 Slut: 22.10.2015 kl. 8.30 16.45 URO/HWI/KDJ Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den kl. 18.00 22.00 Sted Ejby Hallen Halvej 5 5592 Ejby Mødedeltagere Administrationen Stig Egede Hansen, HB formand for Jagthundeudvalget Kirstein Henriksen,

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen. Gennemgang af beslutningsprotokollen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 27. 28. februar 2013 Sted: DGI-huset i København Start: 27.2.2013 kl. 13.00 Slut: 28.2.2013 kl. 14 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye

Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye KB-møde mandag d. 2. marts 2015 kl. 16.00-20.00 Hos Rikke Friis, Nørregade 7, 8660 Skanderborg Tilstede: Rikke Friis, Thomas Münchow, Cenk Incikli, Henrik Lohmann og Paul Hye 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 15-16. maj 2013 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 15.5.2013 kl. 10.15 Slut: 16.5.2013 kl. 15.00 URO/HWI/PHS Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2

Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Funktionsbeskrivelser for kredsbestyrelsen i kreds 2 Formanden Bindeled mellem kredsen (K2), kredsbestyrelsen (KB) og hovedbestyrelsen (HB). Holder KB bedst muligt orienteret om HBs arbejde og fremfører

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde: Torsdag d. 26. juni 2014, kl. 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Annie, Gunna, Henrik, Susanne og Mette Dagsorden 1. Mettes arbejdstider

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde

Referat af Hovedbestyrelsesmøde Referat af Hovedbestyrelsesmøde Dato: 27. februar 2019 Tid: Kl. 15.00 15.45 (eller med start i umiddelbar forlængelse efter fællesmødet med KL s direktion). Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Dagsorden. Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 28. august 2013 Sted: Vartov Farvergade 27, 1463 København K Start: kl. 10.15 Slut: kl. 16.00 URO/HWI/KHH Hovedbestyrelsen: Uffe Rostrup (formanden),

Læs mere

Referat 5. februar 2015

Referat 5. februar 2015 Referat 5. februar 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 26. februar 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (12.30-13.15 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen

Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Mødereferat: Frie Skolers Lærerforening Hovedbestyrelsen Dato: 6.-7. maj 2015 Sted: Hornstrup Kursuscenter Start: 6.5.2015 kl. 12.00 til 18.30 Slut: 7.5.2015 kl. 9.00 til 16.00 URO/HWI/MIS Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl Referat HB 04 Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig Kenneth Larsen,

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik J.nr.: /07 Dato: 14. juni 2007 Initialer: UG Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Onsdag, den 20. juni 2007 kl. 1630 Sted: Nymindegab Kro Medlemmer: Peter Christensen Hans Peter Geil (afbud) Erwin

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Rammer for de studerende fra Den frie Lærerskole vedtaget af HB juni 2017.

Rammer for de studerende fra Den frie Lærerskole vedtaget af HB juni 2017. Rammer for de studerende fra Den frie Lærerskole vedtaget af HB juni 2017. Studerende fra DfL i Ollerup optages i FSL som særlige medlemmer og udgør tilsammen gruppen af lærestuderende fra DfL. Formålet

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Dagsorden Referat Dato: 22. januar 2013 Tid: Kl. 13-15 Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Afbud: Jens Chr. Birch deltager under behandling af punkt 1. Afbud fra Carsten Sand Nielsen og Lars Møller. Punkter:

Læs mere

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Navn UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg. Formål UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Tid: Onsdag den 16. januar 2013 kl Søren Brixen (SB), Troels Rasmussen (TR) og Steen Tinning (STI)

Tid: Onsdag den 16. januar 2013 kl Søren Brixen (SB), Troels Rasmussen (TR) og Steen Tinning (STI) Referat DIREKTIONSMØDE Tid: Onsdag den 16. januar 2013 kl. 08.30-10.30 Sted: Deltagere: Søren Brixens kontor Søren Brixen (SB), Troels Rasmussen (TR) og Steen Tinning (STI) Afbud fra Birgit Gjøl Nielsen

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT Bestyrelsesmøde nr. 12 den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Mødet blev holdt på Idrætsefterskolen Ulbølle med følgende dagsorden: Deltagere: Erik

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 24.01.2017 Sekretariatet Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 torsdag 24. januar 2017 kl. 12.00 15.00 REFERAT I mødet deltog: Formand Lars Bonde Eriksen,

Læs mere

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL 4. NOVEMBER 2016 Forslag 6.A til repræsentantskabsmødet 4. november 2016: Medlemsdemokrati og repræsentantskab i FSL Indledning Gennem det sidste halvandet

Læs mere

Referat af møde i Kampagneudvalget

Referat af møde i Kampagneudvalget Referat af møde i Kampagneudvalget Dato: 1. december 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Justin Corfitzen, Maria Helene Olesen og Karina Ertmann Krammer

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogerne Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon: 7248 6500 Fax: 7248 6510 Mail: storstroem@sl.dk Web: sl.dk/storstroem REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 21.06.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Tilstede : Repræsentantskabet, dele af sekretariatet. Fraværende/Afbud : Afbud meldes til sekretariatet på sekr@arkitektforbundet.dk.

Tilstede : Repræsentantskabet, dele af sekretariatet. Fraværende/Afbud : Afbud meldes til sekretariatet på sekr@arkitektforbundet.dk. REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 2 2014 REFERAT Den 17. juni 2014 Tidspunkt : 17. juni Kl. 11-16.30. Sted : Peter Bangs Vej 30 Tilstede : Repræsentantskabet, dele af sekretariatet Fraværende/Afbud : Afbud meldes

Læs mere

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro.

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Pkt. 1. Erik Lund og Astrid Vestergaard blev valgt som stemmetællere. Edith Nikolajsen og Gunhild Svanevik blev

Læs mere

Klaus Jespersen Lisbeth Jallbjørn Lars Bjørnstrup Mitzi Hansen

Klaus Jespersen Lisbeth Jallbjørn Lars Bjørnstrup Mitzi Hansen Glostrup, den 3. februar 2014 Referat Den 30. januar 2014 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 75 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere