Parkering på Frederiksberg. - Hvem, hvor og hvad skal det koste?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Parkering på Frederiksberg. - Hvem, hvor og hvad skal det koste?"

Transkript

1 Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste?

2 Kære Frederiksberg-borgere og virksomheder, I de senere år er det blevet vanskeligere at finde en parkeringsplads på Frederiksberg. Det skyldes bl.a., at de stadig skrappere restriktioner i Københavns Kommune motiverer bilister udefra til at parkere på Frederiksberg, selvom de har ærinde i Københavns Centrum eller brokvartererne. Også kunder til bl.a. lufthavnen benytter Frederiksberg som parkeringsplads for så at tage metroen resten af vejen. Det er til gene for byens borgere og gæster. Det vil vi gerne ændre. Det skal være nemmere for beboerne at finde en plads nær deres bopæl, og de af byens gæster, der har brug for bilen, skal også kunne finde en plads. Overordnet forsøger vi at skabe bedre parkeringsforhold ved at ombygge vejarealerne og ved at indgå aftaler med både private og offentlige institutioner om beboerparkering på deres arealer, når institutionerne ikke selv har brug for dem, typisk uden for normal kontortid. Desuden vil vi gerne etablere helt nye parkeringsanlæg (under jorden). For at udnytte de eksisterende parkeringspladser bedst muligt overvejer vi nye regler og priser for parkering i vores by, så vi undgår, at p-pladserne bliver brugt af folk, der ikke har et ærinde i byen, men blot parkerer her, fordi det er billigt.

3 Vi har flere knapper at skrue på - og inden vi beslutter os politisk, vil vi meget gerne høre din mening. Derfor inviterer vi til to borgermøder, hvor alle er velkomne. Møderne finder sted på Lindevangsskolen, onsdag den 29. januar 2014 fra kl. 19 til 22 Skolen ved Søerne, torsdag den 6. februar 2014 fra kl. 19 til 22 Du kan også give din mening skriftligt til kende. Læs mere her i pjecen og send dine kommentarer og forslag til bedreparkering@frederiksberg.dk eller til Vej- og Park afdelingen, Rådhuset, Smallegade 1, 2000 Frederiksberg - sidste frist er den 31. marts Du kan læse mere om de forskellige temaer på Jørgen Glenthøj Borgmester Vi har udvalgt 6 emner, som forhåbentlig vil kunne inspirere dig og give dig lyst til at komme frem med dine synspunkter. Det drejer sig om emnerne: 1. Udvidelse af p-zonen 2. Zoneinddeling og beboerlicens 3. Gratisperiode 4. P-zonens tidsmæssige udstrækning 5. Priser 6. Betalingsform Jan E. Jørgensen Formand for By- og Miljøudvalget

4 1. Udvidelse af p-zonen Sådan er det nu Parkeringszonen, altså de steder, hvor man må holde gratis i to timer og dernæst skal betale, dækker den del af Frederiksberg, der ligger øst for fasanvejslinjen (Nordre Fasanvej og Søndre Fasanvej). Hvordan skal det være? Skal parkeringszonen være som i dag? Skal parkeringszonen udvides mod vest? Skal der være parkeringszone i hele kommunen? (undtagen en række private fællesveje som først kan omfattes, hvis de optages som offentlige veje) Skal der kun være en smal eller en lidt bredere udvidelse langs metrolinjen? Opmærksomhedspunkter Tællinger viser, at der er næsten lige så mange parkerede biler inden for den nuværende parkeringszone som uden for zonen - den vestlige del af kommunen - og at presset stiger. Det gælder især lige uden for den nuværende zone og langs metroen. Hvis vi udvider zonen, kan vi påvirke nogle bilister til at finde et helt andet sted at parkere eller afkorte parkeringstiden. Det betyder imidlertid også, at gæster til dem, der bor i den vestlige del af kommunen skal betale for at parkere.

5 Alternativ 1 Hele Frederiksberg, bortset fra private fællesveje

6 Alternativ 2 Smal udvidelse mod vest langs metrolinjen

7 Alternativ 3 Bredere udvidelse mod vest langs metrolinjen

8 2. Zoneinddeling og beboerlicens Sådan er det nu Der er én parkeringszone og beboerlicensen er gyldig i hele zonen. Hvordan skal det være? Skal udvidelsen af zonen og den gamle zone være én fælles zone, eller skal der være tale om to forskellige zoner med mulighed for at differentiere f.eks. priser? Hvis der bliver tale om to zoner, skal beboerlicensen så gælde i hele kommunen eller kun i bopælsområdet? Opmærksomhedspunkter Udvider vi zonen, kan vi lade den vestlige og den østlige del af kommunen være én zone eller to forskellige zoner. To zoner giver mulighed for at fastsætte prisen efter belastningen. Hvis beboerlicensen kun gælder til den zone, man selv bor i, skal man betale for at parkere i den anden zone. Det mindsker belastningen på tværs af zonerne, men giver mindre fleksibilitet for beboerne.

9 3. Gratisperiode Sådan er det nu De første to timer er gratis i hele parkeringszonen. I forretningsgaderne er der er 30 minutters gratis parkering Hvordan skal det være? Skal der fortsat være 30 minutters gratis parkering på forretningsgaderne? Skal der fortsat være en gratisperiode på de øvrige veje? Hvis der skal være en gratisperiode, hvor længe skal den så vare? Opmærksomhedspunkter 2 timers gratis parkering fremstår umiddelbart som en imødekommende p-ordning. Det giver tid nok til kortere ærinder og besøg og motiverer samtidig bilister med behov for at parkere længere tid til at overveje, om parkering på Frederiksberg nu er det rigtige valg. Men ordningen har også betydelige ulemper. Mange snyder og stiller p-skiven flere gange i løbet af dagen, så de reelt optager p-pladserne længere tid end tilladt. Det er også vanskeligt at lave en god betalingsordning for de efterfølgende timer, som ikke i praksis gør det billigere at parkere end i dag og dermed trække endnu flere biler til. I dag koster det 35 kroner for resten af dagen, hvilket gør det billigt at parkere i lang tid. Det kan modgås med timeprisbetaling efter gratisperioden, men det gør det billigt at parkere i 4-5 timer, hvilket heller ikke motiverer til, at pladserne bliver hurtigt frigjort. På forretningsgaderne kan 30 minutters begrænsningen give omsætning - både på p-pladserne og i forretningerne. Når 30 minutter er for kort tid for kunderne, kan parkering foretages på sidevejene.

10 Nuværende betaling på Frederiksberg og i København Frederiksberg København København København blå zone grøn zone rød zone Hverdag kl kr. 11 kr. pr. time 18 kr. pr. time 30 kr. pr. time Hverdag kl kr. (e. 2 timer) 11 kr. pr. time 18 kr. pr. time 30 kr. pr. time Hverdag kl kr. 11 kr. pr. time 11 kr. pr. time 11 kr. pr. time Hverdag kl kr. 11 kr. pr. time 11 kr. pr. time 11 kr. pr. time Hverdag kl kr. 3 kr. pr. time 3 kr. pr. time 3 kr. pr. time Lørdag kl kr. 11 kr. pr. time 18 kr. pr. time 30 kr. pr. time Lørdag kl kr. (e. 2 timer) 11 kr. pr. time 18 kr. pr. time 30 kr. pr. time Lørdag kl kr. 11 kr. pr. time 18 kr. pr. time 30 kr. pr. time 1 time 0 kr. 11 kr. 18 kr. 30 kr. 2 timer 0 kr. 22 kr. 36 kr. 60 kr. 3 timer 35 kr. 33 kr. 54 kr. 90 kr. 5 timer 35 kr. 55 kr. 90 kr. 150 kr. 8 timer 35 kr. 88 kr. 144 kr. 240 kr. 1 dag, periodekort 35 kr. 76 kr. 134 kr. 215 kr. 1 måned, pendler 200 kr. ca kr. ca kr. ca kr. 1 år, erhverv kr kr kr kr. 1 år, beboer 150 kr. 715 kr. 715 kr. 715 kr. NB: I store dele af København og Frederiksberg er det pt. gratis at parkere.

11 4. Parkeringszonens tidsmæssig udstrækning Sådan er det nu Parkeringszonen gælder fra klokken 8 til klokken 20 på hverdage og 8 til 15 på lørdage. Hvordan skal det være? Skal tidsperioden være som i dag? Skal zonen for eksempel gælde til klokken 21, 22 eller 23 på hverdage og til klokken 15 eller 17 om lørdagen? Opmærksomhedspunkter I de senere år er antallet af parkerede biler om aftenen steget kraftigt - blandt andet fordi biler, der ikke hører hjemme på Frederiksberg, kan parkere gratis efter kl. 18. Hvis vi udvider den tid, parkeringszonen gælder, kan det påvirke nogen bilister til at finde et helt andet sted at parkere eller til at parkere i kortere tid. Det betyder også, at dem der besøger én, skal betale i længere tid for at parkere.

12 Belægningsprocent i øst Licens Dags- Uden Ledige Containere, Samlet antal Udenbys mærkat licens licens pladser skurvogne, p-pladser parkering i mv. pct. af antal benyttede p-pladser Hverdag kl Hverdag kl Hverdag kl Lørdag kl Belægningsprocent i hele kommunen Lovligt Ledige Containere, Samlet antal parkerede biler p-pladser skurvogne, mv. p-pladser I Uden for I Uden for I Uden for p-zonen p-zonen p-zonen p-zonen p-zonen p-zonen Hverdag kl Hverdag kl Hverdag kl Lørdag kl

13 5. Priser Sådan er det nu Vest for fasanvejslinjen er det gratis at parkere. Øst herfor kan man parkere gratis i to timer - mellem klokken 8 og 20 på hverdage og kl. 8 og 15 på lørdage. Herefter koster det 35 kr. for en hel dag. Hvordan skal det være? Skal priserne fortsætte som nu? Skal der være ens priser i hele byen? Skal der være lavere priser i vest? Skal der være generelt højere priser som f.eks. i brokvartererne i København? Skal der være særregler f.eks. for lånebiler eller gæster til beboerne? 3 betalingsmodeller Opmærksomhedspunkter Prisen for at parkere på Frederiksberg er så lav, at nogle trafikanter vælger at parkere hér, selv om de har ærinde i Københavns Kommune. Det gælder især i områderne langs kommunegrænsen og ved større trafikknudepunkter. Samtidig er prisen lav i forhold til, hvad det koster at køre i bus, tog og metro. En højere pris kan få nogen til at undlade at parkere på Frederiksberg. A B C Ens priser i hele Forskellige priser i parkerings- Priser som i parkeringszone-området zone-området i øst og i vest brokvartererne i København Beboerlicens 150 kr. 150 kr. 715 kr. Erhvervslicens kr kr kr. Månedslicens kr kr. i øst og i vest kr. Dagslicens 70 kr. 70 kr. i øst og 50 kr. i vest 76 kr. Timebillet 10 kr. for første betalingstime, 10 kr. for første betalingstime, 11 kr. pr. time mellem kl. 8 og kl. 15 kr. for anden time og 20 kr. 15 kr. for anden time og 20 kr. 23 på hverdage og mellem kl. 8 og for tredje og efterfølgende timer for tredje og efterfølgende timer kl. 17 på lørdage, og 3 kr. pr. time i øst og 5, 10 og 15 kr. i vest mellem kl. 23 og kl. 8 på hverdage

14 6. Betalingsform Sådan er det nu I dag kan bilister købe licens via kommunens hjemmeside, mobiltelefon og som skrabemærker hos forhandlere. Hvordan skal det være? Skal køb af licens via mobiltelefonen være hovedreglen, suppleret med 20 eller flere drive-in automater til dem, der ikke er trygge ved mobiltelefonen eller har glemt den? Skal skrabemærker fortsat kunne købes hos forhandlere? Opmærksomhedspunkter Skrabelicenser sælges kun få steder og vedrører parkering en hel dag. Opstilles betalingsautomater med cirka 100 meters mellemrum som i København, vil de koste mere end 60 millioner kroner i anskaffelse og cirka syv millioner kroner årligt i drift. Automater er desuden sårbare over for hærværk og optager plads i byrummet. Betaling via mobiltelefon er både billig at indføre og drive. Betaling kan foretages overalt - også via en arbejdsgiverbetalt telefon, hvor der kan oprettes en konto til privat parkering. For dem, der har glemt mobilen eller ikke er fortrolige med brug af app s, kan der suppleres med andre betalingsmuligheder, f.eks. et mindre antal drive-in automater. Anvendes elektroniske betalingssystemer (f.eks. mobiltelefon og automat), hvor bilisten opgiver sin nummerplade, bliver kontrollen nemmere og dermed billigere. Man kan nøjes med at scanne nummerpladen for at se, om der er betalt for parkeringen.

15 Et eksempel på placering af 20 automater i en udvidet zone

Parkering på Frederiksberg

Parkering på Frederiksberg Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? [Kort forord] 1. Udvidelse af Betalingszonen, altså de steder, hvor man må holde gratis i to timer og dernæst skal betale, dækker den del

Læs mere

Parkering på Frederiksberg

Parkering på Frederiksberg Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Kære Frederiksberg-borgere og virksomheder, I de senere år er det blevet vanskeligere at finde en parkeringsplads på Frederiksberg. Det skyldes

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 H.C. Ørstedsvej Finsensvej Howitzvej Smallegade Falkoner Allé Gl. Kongevej Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 INTRODUKTION 2 Baggrund og formål Frederiksberg Kommune ønsker at udnytte parkeringsmulighederne bedst muligt til glæde for borgere og besøgende. Derfor har Frederiksberg

Læs mere

1. Baggrund...2. 2. Hovedtræk i de skriftlige høringssvar...3. 3. Parkering på Frederiksberg - høringsmaterialet...4. 0. Forord...

1. Baggrund...2. 2. Hovedtræk i de skriftlige høringssvar...3. 3. Parkering på Frederiksberg - høringsmaterialet...4. 0. Forord... Notat om borgerhøring om en ny parkeringsstrategi 10. april 2014 Sagsbehandler: PE Dok.nr.: 2014/0004886-75 Vej- og Parkafdelingen Indhold 1. Baggrund...2 2. Hovedtræk i de skriftlige høringssvar...3 3.

Læs mere

ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Målsætninger 2. 3 Geografisk afgrænsning 2

ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Målsætninger 2. 3 Geografisk afgrænsning 2 KØGE KOMMUNE ETABLERING AF BETALINGSPARKERING I KØGE BYMIDTE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ANBEFALINGER INDHOLD 1 Indledning 2 2

Læs mere

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu?

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? Workshop, p-møde (Grøn er dem, der er markeret som mest vigtige) Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? - Beboere kan ikke parkere i eget område - Eksisterende parkeringsmuligheder

Læs mere

Januar 2008. Januar 2009

Januar 2008. Januar 2009 NOTAT Høring over en ny parkeringsordning 2. januar 2014 Sagsbehandler: PE Dok.nr.:2013/0000818-248 Vej- og Parkafdelingen De politiske partier i Kommunalbestyrelsen har over en periode drøftet parkeringsforholdene

Læs mere

Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital

Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital Fakta: Farvel til P-billetten Fremtiden er digital 1 I korte træk - Digitaliseringen af P-betaling i København er et led i en gennemgående modernisering og digitalisering af parkeringsområdet i Københavns

Læs mere

Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer

Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering 08-04-2014 Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer Den samlede løsning til et nyt

Læs mere

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO 13 CE 0 N RE TS 2 R KU MAR N 4. KO 1 I R. EN K D 0 0 DE 0 Ø. 3 L SM I N T P IO O T A ND PIR I V NS I TIL M KO Lokaludvalg er lokale forsamlinger, der skal fungere som bindeled

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af parkering i Amager Øst. Vi lytter det digitale borgerpanel i Amager Øst

Undersøgelse af borgernes oplevelse af parkering i Amager Øst. Vi lytter det digitale borgerpanel i Amager Øst Undersøgelse af borgernes oplevelse af parkering i Amager Øst Det digitale borgerpanels sammensætning: Alle borgere i Amager Øst, over 15år, med en e- boks har modtaget en invitation til borgerpanel 3871

Læs mere

NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Dec. 2015

NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Dec. 2015 NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Dec. 2015 Julehilsen Det har været et spændende og begivenhedsrigt år i Kødbyen. Jeg har haft fornøjelsen at lære Kødbyen og mange af jer at kende og det har været en super

Læs mere

Onsdag den 24. juni 2015

Onsdag den 24. juni 2015 Den Grønne Tråd Onsdag den 24. juni 2015 Dagsorden Velkomst v. Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget Hvor er vi nu? V. centerchef Kjeld Bussborg Johansen Torvet, Krøyers

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Cykelparkeringsplan for Århus

Cykelparkeringsplan for Århus Forfattere: Pablo Celis, Civilingeniør, Århus Kommune pace@aarhusdk Kresten Madsen, Trafikplanlægger, COWI A/S krma@cowidk Århus Kommune har i samarbejde med COWI A/S udarbejdet en Cykelparkeringsplan

Læs mere

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. september 2013 Ændring af erhvervsparkeringsordning Forslag om en ændring af den eksisterende ordning for erhvervsparkering i midtbyen

Læs mere

BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER. er afgørende for det gode projekt

BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER. er afgørende for det gode projekt BRANCHETEMA UDVIKLING AF EJENDOMME OG KONTORER PARKERING er afgørende for det gode projekt Parkeringsanlægget skal tænkes intelligent ind fra starten, når man udvikler ejendomme. Men det sker ikke altid.

Læs mere

Erhverv på de kommunale genbrugspladser 2013

Erhverv på de kommunale genbrugspladser 2013 Erhverv på de kommunale genbrugspladser 2013 5978901234 Jensen VVS Sahara 6 6700 Esbjerg Nyt betalingssystem med Gen Bizz i forruden På genbrugspladsen modtager vi ikke dagrenovation kommer køretøjer med

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S 2012 til 2015 4. april 2016 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

På hvilke genbrugspladser skal ordningen etableres og hvad er anlægsomkostningerne?

På hvilke genbrugspladser skal ordningen etableres og hvad er anlægsomkostningerne? På hvilke genbrugspladser skal ordningen etableres og hvad er anlægsomkostningerne? Klippekortmodel Vægtmodel Abonnementsmodel Der skal tages stilling til, hvor mange genbrugspladser i kommunen/oplandet,

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Brendstrupgårdsvej 100, Skejby Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du vil

Læs mere

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016 PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Februar 2016 Introduktion Baggrund og formål Frederiksberg Kommune ønsker at udnytte parkeringsmulighederne bedst muligt til glæde for borgere og besøgende. Derfor bad Frederiksberg

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Vedtaget af Roskilde Byråd den 19. marts 2013 Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 2. maj 2013 Parkeringsstrategien er led i et samlet udviklingsprogram for Roskilde

Læs mere

Arbejdsudkast - Handlingsplan for parkering

Arbejdsudkast - Handlingsplan for parkering Arbejdsudkast - Handlingsplan for parkering 1. udgave af 25. august 2008. Denne handlingsplan er udarbejdet for: G/F Kalvebod v/jørgen Dahm G/F Nyvang v/per Frederiksen G/F Fælledbo* v/finn Jensen Amagerkollegiet

Læs mere

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Udfordringen: Vores udfordring gik ud på at vi skulle lave en kampagne, der var rettet mod forældrene på Vinding Skole, som skulle gøre 15-årige til mere sikre

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

Regler for parkering skal være mere gennemskuelige Justitsministeriet

Regler for parkering skal være mere gennemskuelige Justitsministeriet Page 1 of 7 Cookie Kontrol Denne side bruger cookies for at gemme nogle informationer på din computer ACCEPTER COOKIES Læs mere KONTAKT NYT OG PRESSE PUBLIKATIONER KARRIERE Skriv Søgeord MINISTERIET MINISTEREN

Læs mere

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011.

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. PÅ

Læs mere

astma-allergi danmark Vi hjælper dig i din hverdag Læs her om vores arbejde med pollen, produkter og individuel rådgivning

astma-allergi danmark Vi hjælper dig i din hverdag Læs her om vores arbejde med pollen, produkter og individuel rådgivning astma-allergi danmark Vi hjælper dig i din hverdag Læs her om vores arbejde med pollen, produkter og individuel rådgivning Hos os får du individuel Har du prøvet at komme hjem fra lægen med en recept i

Læs mere

miljø- og klimaambassadører

miljø- og klimaambassadører Erfaringsudvekslingsog inspirationsmøder for miljø- og klimaambassadører Program 2016 Om groacademy side 1 Teknisk Servicepersonale Møde nr. 1 + møde nr. 2 side 2 Daginstitutionspersonale Møde nr. 1 +

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. E/F Teglholmen Waterfront Teglholm Tværvej 3 29 2450 København SV. Herefter kaldet kunden

Samarbejdsaftale. mellem. E/F Teglholmen Waterfront Teglholm Tværvej 3 29 2450 København SV. Herefter kaldet kunden Samarbejdsaftale mellem E/F Teglholmen Waterfront Teglholm Tværvej 3 29 2450 København SV Herefter kaldet kunden og ParkZone A/S Valhøjs Allé 174-176 2610 Rødovre CVR-nr.: 27 39 66 82 Herefter kaldet leverandøren.

Læs mere

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til:

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: Notat Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: 06-06-2017 Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: 1 Indledning For at kortlægge parkeringsbehovet i forbindelse med ombygningen

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 29. januar 2015 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Vejledning til vejloven

Vejledning til vejloven Vejledning til vejloven Beplantning, tankanlæg, betaling for parkering, vejskilte, hegn mod vej December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende indtjekning af Rejsekort. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende indtjekning af Rejsekort. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0224 Klageren: Indklagede: XX 4700 Næstved Movia Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende indtjekning

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen Mødetidspunkt 07-10-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00 Tilstede: Lisbeth

Læs mere

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade 1 2000 Frederiksberg Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax 3393 4212 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk SE 60729018 Giro

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Mine penge Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

DanTaxi. LÆS ALT OM Folkemødet 2015 GOOD TO KNOW. Billig taxi ordning. FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN Side 6

DanTaxi. LÆS ALT OM Folkemødet 2015 GOOD TO KNOW. Billig taxi ordning. FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN Side 6 NR. 71 - JUNI 2015 LÆS ALT OM Folkemødet 2015 Billig taxi ordning Køb et ungkort og kør fri Flextur FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN KNOW Side 6 GOOD TO KNOW ownload vores APP Scan koden

Læs mere

Den sammenhængende by

Den sammenhængende by Den sammenhængende by Anne Skovbro // Direktør, Økonomiforvaltningen Indhold Første resultater af bosætningsanalyser (færdig oktober) Den sammenhængende by Indspil til Budget 2014 Tendenser, befolkningsudvikling

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Kontrolafgift på 375 kr. for rejse med en hund på Ungdomskort, i stedet for at købe en hundebillet.

Kontrolafgift på 375 kr. for rejse med en hund på Ungdomskort, i stedet for at købe en hundebillet. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0204 Klageren: Indklagede: XX 4792 Askeby Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21263834 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat vedrørende 3. høring over bekendtgørelse om parkering på offentlige veje

NOTAT. Høringsnotat vedrørende 3. høring over bekendtgørelse om parkering på offentlige veje NOTAT Dato J. nr. 12. oktober 2015 2015-201 Høringsnotat vedrørende 3. høring over bekendtgørelse om parkering på offentlige veje Et tredje udkast til bekendtgørelse om parkering har været i offentlig

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0005 Klageren: XX 2720 Vanløse Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift på

Læs mere

Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk

Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk Tak fordi du vil deltage i vores undersøgelse. Vi er fire studerende fra Aarhus Universitet, der i øjeblikket gennemfører en undersøgelse om

Læs mere

Odense, 21. juni 2012. Praktiske for T J E R N E

Odense, 21. juni 2012. Praktiske for T J E R N E Odense, 21. juni 2012 Velkommen til Spejdernes Lejr 2012 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre. S S P E J D. D K Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Lørdag

Læs mere

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 2 Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse Dette notat

Læs mere

Hellerup Skoles trafikpolitik

Hellerup Skoles trafikpolitik Hellerup Skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at børn, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen 31/10 2014 Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen - ofte stille spørgsmål og svar herpå Hvorfor ønsker kommunen at optage vores vej som offentlig?

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

Bytopia. Små verdener, store idéer. Redskab til måling af liveability i midlertidige byrum. Byfornyelse

Bytopia. Små verdener, store idéer. Redskab til måling af liveability i midlertidige byrum. Byfornyelse Bytopia Små verdener, store idéer Redskab til måling af liveability i midlertidige byrum Byfornyelse BYTOPIA Små verdener, store idéer Redskab til måling af liveability i midlertidige byrum ISBN: 978-87-93396--7

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zoner på periodekort. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zoner på periodekort. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0200 Klageren: Indklagede: XX 2100 København Ø Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark?

Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark? Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark? Forfatter: Per Thost, RAMBØLL NYVIG Baggrund og formål RAMBØLL NYVIG har med assistance fra COWI for Miljøstyrelsen gennemført et udredningsprojekt

Læs mere

Beregning af licens for elbybiler

Beregning af licens for elbybiler Beregning af licens for elbybiler Rapport Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Resultater 3 3 Metode 3 3.1 Datagrundlag 4 3.2 Generelle antagelser 4 3.3

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. marts 2014 Sag 16/2013 (1. afdeling) Forenede Danske Motorejere som mandatar for A (advokat Lennart Fogh) mod City Parkeringsservice A/S (tidligere City Parkeringsservice

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind, da rejsekortet ikke var udrullet i bybusserne i Aarhus.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind, da rejsekortet ikke var udrullet i bybusserne i Aarhus. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0076 Klageren: XX 4000 Roskilde Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29 94 31 76 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende

Læs mere

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 02-03-2016 Sagsnr. 2016-0051357 Den Kvikke Vej Vidensbydel Nørre Campus er en af Europas største koncentrationer af uddannelse, grundforskning

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Lalandia præsenterede derefter deres krav, hvor GF Poppelens bestyrelse skulle acceptere:

Lalandia præsenterede derefter deres krav, hvor GF Poppelens bestyrelse skulle acceptere: Kære Feriehusejer Så skete det desværre. En magt demonstration fra Lalandias side. Brevet som I alle har modtaget fra Lalandia understreger med al tydelighed, at Lalandia kan pålægge feriehusejerne alle

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0040 Klageren: XX 5210 Odense NV Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Undersøgelse om produktsøgning

Undersøgelse om produktsøgning Undersøgelse om produktsøgning Tabelrapport 24.09.2013 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

NemSkabelon. Kommunikation på den nemme måde. Guide til portalen

NemSkabelon. Kommunikation på den nemme måde. Guide til portalen NemSkabelon Kommunikation på den nemme måde Guide til portalen Indhold 3 Introduktion 4 Den fælles designguide 5 Hvorfor kommunikere til borgerne? 6 Hvad kan I kommunikere til borgerne? 11 Websitet Nemskabelon:

Læs mere

Indhold: 1. Baggrund for analysen. 2. Analysens resultater. 3. Skitse til parkeringsstrategi. 4. Mulige virkemidler

Indhold: 1. Baggrund for analysen. 2. Analysens resultater. 3. Skitse til parkeringsstrategi. 4. Mulige virkemidler P-analyse 2011 1 Indhold: 1. Baggrund for analysen 2. Analysens resultater 2.1 Stigende bilejerskab hos Frederiksbergs egne borgere 2.2 Højere parkeringsbelægning 2.2.1 Licenssalg 2.3 Priseniveauet på

Læs mere

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby Oplæg til 2. temadrøftelse i udvalgene om parkering Der skal jævnfør 1. temadrøftelse om parkering i Esbjerg Midtby udarbejdes oplæg til parkeringsstrategi for Esbjerg Midtby, som forelægges Teknik & Byggeudvalget

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet med for få zoner. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet med for få zoner. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0257 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet med for få zoner. Ankenævnets

Læs mere

Nyhedsbrev vinter 2016

Nyhedsbrev vinter 2016 Herning Aarhus København Nyhedsbrev vinter 2016 Vi håber, du har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år. Vi ser tilbage på et 2015, der bød på mange gode oplevelser sammen med jer, herunder

Læs mere

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde.

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Aflysning af ledsagelse: Hvis en bruger aflyser en ledsagelse mindre end 4 timer før ledsagelsen skulle have fundet sted, er ledsagelsen afmeldt for sent, og man får løn for de

Læs mere

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Medlemsrabat og særlige dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Forsikringsguide 2015 Kære tillidsvalgte Kære tillidsvalgte Du er hver dag med til at hjælpe dine kolleger,

Læs mere

Download vores gratis Flextur-app. Så har du altid din Flextur lige ved hånden.

Download vores gratis Flextur-app. Så har du altid din Flextur lige ved hånden. En Flextur kan bestilles tidligst 14 dage før og senest to timer inden, du vil hentes. Du får altid oplyst det præcise afhentningstidspunkt. Du skal blot være klar fem minutter før. Husk altid at oplyse

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. august 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2

Regler for leje af beboerhuset. i Hedelyparken. Velkomst... 2. Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Regler for leje af beboerhuset i Hedelyparken Vers. 06 april 2010 Indholdsfortegnelse Velkomst... 2 Reservering af beboerhusets lokaler... 2 Lejekontrakt og betaling af leje og depositum... 3 Påbegyndelse

Læs mere

Ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 25. februar 2016

Ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 25. februar 2016 Generalforsamling Ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 25. februar 2016 1. Valg af dirigent Bestyrelsens forslog Jens Rasmussen fra Æblevænget 20 A som dirigent, og

Læs mere

Parkeringsudvalg 2017

Parkeringsudvalg 2017 Parkeringsudvalg 2017 Oplæg til generalforsamlingen for Husejerforeningen ABA (H. ABA) Indholdsfortegnelse Introduktion... 1 Formål... 2 Begreber... 2 Afgrænsning og forudsætninger... 2 Tendenser og ønskede

Læs mere

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN Generelt Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Lille Tingbakke, hvor mange mennesker

Læs mere

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Konklusioner, vurderinger og anbefalinger fra ICP, Institut for Center-Planlægning, februar 2016 Dramatisk fald i antallet af handelsbyer i Danmark I de kommende

Læs mere

Alt, hvad I skal vide som arrangører på Kulturnatten 2016

Alt, hvad I skal vide som arrangører på Kulturnatten 2016 Alt, hvad I skal vide som arrangører på Kulturnatten 2016 Vi forventer, at I som arrangør er indforstået med nedenstående deadlines og kriterier. Har I spørgsmål, så er I selvfølgelig velkomne til at kontakte

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af billet. Billet efterfølgende

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af billet. Billet efterfølgende AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0161 Klageren: XX 4400 Kalundborg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

13. marts 2014. Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV. EMNE: NMKNMK-33-02293 genoptagelse af sagen NMK-33-02034

13. marts 2014. Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV. EMNE: NMKNMK-33-02293 genoptagelse af sagen NMK-33-02034 Bestyrelsen: Anders Petersen (fmd) Finn Trunk Black (næstfmd) Birgit Gregersen (kasserer) Jan Steen Jacobsen (sekr) Inge Fangel Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV. 13. marts

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

TILMELDINGSBLANKET TIL KONFIRMATION I TAASTRUP NYKIRKE 2017

TILMELDINGSBLANKET TIL KONFIRMATION I TAASTRUP NYKIRKE 2017 TILMELDINGSBLANKET TIL KONFIRMATION I TAASTRUP NYKIRKE 2017 Kære kommende konfirmand Hvis du gerne vil konfirmeres i Taastrup Nykirke, så skal du læse denne tilmeldingsblanket. For at blive konfirmeret,

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

Information til chauffører i Midttrafiks område

Information til chauffører i Midttrafiks område 2 Information til chauffører i Midttrafiks område 1 3 4 5 6 7 8 9 10 VOKSEN Fra uge 20 kan kunderne købe billetter og klippekort med Midttrafik app og som print-selv på midttrafik.dk Velkommen til Midttrafik

Læs mere

Kortlæsere og automater Prototyper

Kortlæsere og automater Prototyper Kortlæsere og automater Prototyper Hans Ege, Hovedstadens Udviklingsråd 4. sept 2006 1 Visionen: Enkelt at bruge Kort til al kollektiv trafik i Danmark (inklusiv Øresund) Samme system i hele landet Ensartede

Læs mere

Undersøgelse om parkeringsforholdene for virksomheder i Vanløse

Undersøgelse om parkeringsforholdene for virksomheder i Vanløse Undersøgelse om parkeringsforholdene for virksomheder i Vanløse - Herunder parkeringsmuligheder for virksomhedens medarbejdere og kunder STANDARD RAPPORT Samlet status over distribuerede og besvarede spørgeskemaer:

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Nabohjælp. Det Kriminalpræventive Råd

Nabohjælp. Det Kriminalpræventive Råd Nabohjælp Det Kriminalpræventive Råd Gode naboer Gode - trygge naboer naboer - trygge naboer Mange mennesker føler, at naboernes opsyn med deres bolig giver en ekstra tryghed. Blot ved en lille ekstra

Læs mere

RINGSTED BANEGÅRDSPLADS

RINGSTED BANEGÅRDSPLADS Til Ringsted Kommune Trafik, Vej og Park Rønnedevej 9 4100 Ringsted Att. Charlotte Brenneke Larsen Dokumenttype Notat Dato September 2013 Vurdering af trafikforholdene for taxier på. [Valgfri 2 - If no

Læs mere

Small Cap aktier. Hvorfor er der ikke flere SMVnoteringer

Small Cap aktier. Hvorfor er der ikke flere SMVnoteringer Dansk Aktionærforening, Aktieklub Lokalforening København City Lokalafdeling af Dansk Aktionærforening i samarbejde med øvrige lokalafdelinger i Københavnsområdet Small Cap aktier. Hvorfor er der ikke

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget

Læs mere