LÆREPLANEN. i forandring?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LÆREPLANEN. i forandring?"

Transkript

1 LÆREPLANEN i forandring?

2 Kære lærere, SFO/klub medarbejdere, bestyrelse, kontorpersonale, musiklærere, pensionister, interesserede Kære venner, VELKOMMEN TIL DETTE ÅRS LÆRERSTÆVNE! I år afholdes lærerstævnet på Rudolf Steiner Skolen i Odense torsdag d. 22. september lørdag d. 24. september. LÆREPLAN I FORANDRING? Vi kan alle blive enige om, at læreplanen er central for vores pædagogik og daglige virke på skolerne rundt omkring, hvad enten det er på lærerværelset, i klasselokalerne, i specialundervisningen eller instrumentundervisningen vi har et fælles udgangspunkt. Og kan vi endvidere blive enige om, at den verden vi befinder os i, er under stadig forandring? På dette års lærerstævne vil vi gennem spændende foredrag, samvær og workshops bevidstgøre os denne problematik: holder vores læreplan trods forandringerne, eller kan læreplanen forandre sig med tidens ånd? Vel mødt!

3 Torsdag den 22. september Registrering og indkvartering: Velkommen og sang: Aftensmad: Vi, I og os: Foredrag v. Ursula Flatters: Hyggeligt samvær. Kaffe & Kage: Fredag den 23. september Morgenmad: Foredrag v. Ursula Flatters: Pause: Workshop: Frokost: Foredrag v. Peter Bastian: Pause: Workshop: Pause: Aftensmad og underholdning: Lørdag den 24. september Morgenmad: Sang og nyt fra skolerne/vigtige beskeder: Foredrag v. Ursula Flatters: Spis en sandwich eller tag den med hjem:

4 PRÆSENTATION AF FOREDRAGSHOLDERE Ursula Flatters På lærerstævnet i år vil vi lade os inspirere af foredrag med Ursula Flatters, som er en velkendt repræsentant for Vidarklinikken i Sverige og den antroposofiske medicin. Flatters har vundet priser for sit arbejde og blev for nylig tildelt Universe Globe prisen af Foreningen for Humanisme og Videnskab for sin indsats for humanisme og medmenneskelighed. Vi glæder os til at høre hendes bidrag til årets tema! Peter Bastian Alle ønsker forandring, men ingen ønsker at forandre sig. Hvad er det for mekanismer i os som er dybt interesseret og engageret i forandring? Og hvad er det for mekanismer i os som slet ikke vil være med? I en virkelighed i konstant forandring er det de mest livsvigtige spørgsmål at få besvaret individuelt og kollektivt. Foredraget går tæt på to dybtliggende og vidt forskellige instinkter, nemlig overlevelsesinstinktet og instinktet for at skabe.

5 1. WORKSHOP BEVÆGELSE UDE OG INDE I DE SMÅ KLASSER Vores yngste elevers hverdag er ofte præget af børne tv som Boomerang, Ramasjang, tv2 play mm. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at vi i skolerne aktiverer børnene fysisk. Jo yngre børnene er, des vigtigere er det, at de bruger deres fysiske krop. Ved fælles hjælp vil vi inspirere hinanden til at udvide vores kendskab til lege, balancer, løb, boldspil, sjippetov m.m. til glæde og gavn for både lærer og små elever. Min egen erfaring er, at man kan undgå mange uoverensstemmelser og konflikter ved at aktivere børnene fysisk. Ikke mindst den meget aktive del af især drengene har stor glæde af disse aktiviteter. Med venlig hilsen Kurt Christensen, forhenværende idræts-og klasselærer. 2. WORKSHOP ENCAUSTIC ART/BIVOKSMALING Encaustic art kan beskrives som billeder eller Ikoner, skabt af bivoksfarver, som smeltes med opvarmede spatler, strygejern eller lignende og formes i den hurtige størkningsproces. Jeg har introduceret denne kunstart på skolen i 2.vg. i de to foregående år, samt efter ønske afholdt kursus deri på elevernes Overskolestævne i år, og det fik stor opmærksomhed. Kunstarten og beskæftigelsen dermed kan anspore til fordybelse i farvernes mangfoldige muligheder og fastholdelse af øjeblikkets inspiration i denne teknik. Kort introduktion og inspiration, samt spørgsmål til nyt tiltag i læreplanen? Med venlig hilsen Steffen Honoré, RSS i Århus.

6 3. WORKSHOP BØRNEHAVEKLASSEN I FORANDRING? Hvordan ruster I børnene bedst muligt til 1. klasse? Gennem leg, indlæring, sociale øvelser? Hvor lægger I vægten på jeres skole? Har samfundets udvikling en påvirkning på børnehaveklassens læreplan? Har den 6-årige forandret sig gennem tiden? I denne workshop vil vi i fællesskab prøve at belyse disse forskellige spørgsmål, og den vil forløbe som en samtalegruppe, hvor vi udveksler ideer og erfaringer. Medbring mindst ét vellykket projekt til fremvisning og inspiration for andre. Vi håber på et inspirerende møde, hvor den 6-årige er i fokus. Susanne Toudahl og Lene Haas. 4. WORKSHOP TRÆ OG LUFTELEMENTET Vi vil gennem en blanding af samtale og praktisk arbejde søge at inspirere hinanden til fortsat at kunne give håndværksundervisningen den dybde, som kræves for at give børnene/de unge en oplevelse af kvalitet og mening. Det praktiske arbejde vil hovedsagligt bestå af snitteopgaver af forskellige slags. I oplægget vil der blive givet instruktion i fremstilling af boomeranger, brummere og propeller samt andre små opgaver, som måtte være aktuelle for deltagerne i denne workshop. Selv om workshoppen tager udgangspunkt i arbejdet med træ, vil det ikke afholde os fra at kunne tale om håndværksundervisningen generelt og udveksle erfaringer inden for andre fag-grene. Deltagerantal max.15 Venlig hilsen Per Johan Madsen.

7 5. WORKSHOP SEKSUALUNDERVISNING PÅ MELLEMTRINNET I år har vi på Odense skolen haft fokus på, hvorledes vi kunne tilbyde de unge mennesker på mellemtrinnet et sammenhængende forløb omkring pubertet, ungdom og alt hvad dette indebærer, og samtidig være respektfuld overfor både læreplanen og alderstrinnet. Derfor har vi i løbet af året arbejdet med to nye hovedfagsperioder. En i 6. klasse, kaldet Livscyklusser, inspireret af Sven Saar, og en i 7. klasse som vi indtil videre kalder Menneskekundskab 2 - en periode inspireret af Tamara Slayton og Linda Knodle. I denne workshop vil vi gerne fortælle lidt om det forløb vi har arbejdet med, men da dette ikke er et færdigt arbejde, håber vi, at vi kan åbne op for en dialog, og at vi måske kan inspirere hinanden til det videre arbejde. For der er stadig mange spørgsmål - Hvordan fordeles ansvaret mellem skole og hjem? Hvordan spiller de øvrige Anatomi og Biologi perioder ind? På hvilket klassetrin skal skolen begynde at informere de unge? Hvordan tilpasser vi læreplanen til de unge mennesker? Skal den tilpasses? Hvordan samarbejder vi bedst med kommunens øvrige tilbud? Hvordan differentierer man undervisningen omkring dette emne? Hvad er lærerens rolle? Der er som sagt mange emner at tage fat i, vi forventer ikke at nå dem alle, men hvis I har lyst til at komme og få et indblik i, hvordan vi har prøvet at løse kabalen, og har lyst til at snakke dette spændende emne igennem, så skal I være meget velkommen. Saskia Haas og Anja Weile.

8 6. WORKSHOP MORFARS HALVE TIME Rigtig mange mennesker har travlt i dag. Rigtig mange får stress, som vi jo ved. Både børn og voksne. I vores SFO har vi påbegyndt et arbejde omkring dette tema. Vi vil gerne være med til at give børnene et værktøj, som de kan anvende, når de har brug for "at trække stikket ud", finde ro i sig selv. Mange har en lang dag, ikke ualmindeligt på 10 timer. Igennem vinteren har vi haft "morfars 1/2 time" for vores 3. og 4. klasser. Og vi har haft en "wellness-dag" med fodbad og massage. Det er noget børnene er meget glade for, og de spørger jævnligt til det. I vores workshop vil vi gerne invitere jer med på en rejse, hvor I kan opleve lidt fra denne verden- vi vil bl.a. lave en "badebombe" til et lunt og velduftende fodbad (som I også skal have), og så får I lov at ligge ned med lukkede øjne og tage på en fantasirejse... VEL MØDT! SFO personalet på Rudolf Steiner Skolen i Odense. 9. WORKSHOP INDLÆRING OG BEVÆGELSE De bevægelsesaktiviteter lærerne laver med børnene i de mindre klasser lægger grunden for deres indlærings smidighed. Lemmernes bevægelsesintelligens kan stige op og vågne som erkendelseskræfter. Ved bevidst at bevæge børnene i de tre planer (dimensioner) kan vi modvirke dysleksi og andre indlæringsvanskeligheder. Vi vil i workshoppen gennemgå de nedre sanser og deres betydning for indlæringen. Især vil vi se på balancesansen og gøre øvelser, hvor alle planer bliver bevæget. Vi vil afprøve, hvordan klasselæreren kan øve dem i hovedfagstimens rytmiske del. Hvert klassetrin har et fremherskende plan, der har godt af at blive øvet bevidst. Ved eurytmist, helseeurytmist og speciallærer med dysleksi som speciale: Marianne Korsgaard Christensen.

9 8. WORKSHOP WORKSHOP FOR MUSIKFOLK I STEINERSKOLEN Workshop del I Oplæg ved Niels Henrik Nielsen (Skanderborg): Hvad står der egentlig om musik i læreplanen og hvilke udfordringer giver det os i dag? Betragtninger om forvandling, tidsånd og musiklæreplanens spirituelle substans. Samtale om emnet og derefter små rytmeøvelser til gensidig inspiration (Tag gerne gode eksempler med!) Workshop del II A. Musiklærere vil komme med indlæg og eksempler fra dagligdagens udfordringer og succeser. B. Samtale og udveksling af erfaringer og gode ideer. C. Fælles musiceren (tag evt. dit instrument med). Workshoppen er åben for alle, men henvender sig især til musik-, kor-, orkester- og instrumentallærere. Meld til Stefan Verner Jokumsen (Odense), hvis du har noget særligt du gerne vil bidrage med, og hvis du medbringer et instrument, må du også gerne give en melding: svj@rss-odense.dk 10. WORKSHOP EURYTMI 'Holder vores læreplan trods forandringerne, eller kan læreplanen forandre sig med tidens ånd?' Vi vil samtalende og bevægende forsøge at forstå disse forandringer, vi lever i, den tid vi står i, og de evner som mennesket, barnet kan og skal udvikle i vor tid. Går alt hånd i hånd? - og hvilken rolle spiller eurytmien i dette spørgsmål? Kirstine Højlund Nielsen.

10 11. WORKSHOP SANG OG MUSIK PÅ MELLEMTRINNET Fra 4. Klasse kan man for alvor begynde med flerstemmighed. 2- stemmigheden spiller en særlig rolle på den måde, at de 2 stemmer hænger nøje sammen med hinanden og klangligt danner en helhed samtidig med, at de hver for sig beholder deres melodiske karakter. Ved f.eks. 4-stemmighed smelter stemmerne ofte sammen, og de enkelte stemmer kan skjule sig bag et harmonisk slør. I 2-stemmigheden kan stemmeføringen være friere og de enkelte stemmer mere selvstændige. Derfor er 2-stemmighed meget velegnet til at introducere og øve overgangen fra det rent melodiske i de yngre klasser til det harmoniske i de ældre. Workshoppen tager udgangspunkt i Tom Horns nye bog Tolv tostemmige træffere, som er udkommet på Duet Musikforlag. Vi vil arbejde med forskellige musikalske øvelser og indstudering af sange, som også kan spilles på blokfløjte. Derfor er alle velkomne til at tage blokfløjte med. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage. Tom Horn. 12. WORKSHOP OVERBYGNINGEN Der er for tiden mange initiativer i gang omkring overbygningen. Sammen med Crossfiels Institute arbejder vi på ACTS-projektet, og gymnasiereformen bringer nye muligheder og udfordringer. Da overbygningsstævnerne ikke er blevet til noget i de senere år, kunne lærerstævnet måske bruges til at finde en ny måde at skabe et samarbejde mellem skolerne på. Hvis du har lyst til at bruge workshoptid på at drøfte overbygningsspørgsmål, så er det her, der er mulighed for det, og du er velkommen til at sende en mail til um@rssodense.dk, hvis du har punkter til drøftelse. Bedste hilsener Ulrike Müller.

11 PRAKTISKE OPLYSNINGER Skolens hjemmeside: Skolens adresse: Lindvedvej 64, 5260 Odense S. Vi gør opmærksom på at afkørsel 50 er flyttet på motorvejen. INDKVARTERING TIL LÆRERSTÆVNET Der bliver mulighed for at overnatte og spise morgenmad på skolen. Husk at krydse af på tilmeldingen, om du ønsker at sove på skolen og om du behøver en madras. Sovepladser og madrasser vil blive fordelt efter først-til-mølle princippet. Bring-dit-eget-telt er også en mulighed. Morgenmad er kun til de, der overnatter på skolen. Derudover er der mulighed for overnatning andre steder f.eks.: Odense City Camp har hytter til udlejning til 4 eller 6 personer. Adressen er Odensevej 102, Hjallese, 5260 Odense S. tlf Cabinn hotel ligger i midtbyen, tæt på banegården. Adressen er Østre Stationsvej 9, 5000 Odense C. tlf Best Western/ Hotel Knudsens Gård, Hunderupgade 2, 5230 Odense M. tlf Kontakt selv stederne for bestilling. MAD PÅ STÆVNET Stævnets madhold vil bestræbe sig på at lave lækker vegetarmad. Der vil dog være enkelte indslag af kød og fisk, som vil blive skiltet tydeligt. Det vil være muligt at vælge en laktose-/glutenfri menu (Husk at sætte kryds på tilmeldingsblanketten). Af hensyn til madplanlægningen beder vi om, at deadline for tilmelding overholdes. Vi glæder os til at byde jer velkommen!

12

13 LÆRERSTÆVNE 2016 Skole/institution: Navn: Adresse: adresse: Telefon nr.: Lærerstævne, forplejning ekskl. morgenmad kr. 1000,- Lærerstævne, forplejning inkl. morgenmad kr. 1070,- Ønsker Laktose-/glutenfri menu. Ønsker at overnatte på skolen. Tager selv telt med. Ønsker at låne en madras. Vil gerne deltage i workshop nr. (1. prioritet) Vil gerne deltage i workshop nr. (2. prioritet) Vi opfordrer til fælles tilmelding fra skolerne på . LS2016@rss-odense.dk Tilmelding & betaling senest den 2. september 2016 til Merkur bank: (mærk venligst med deltagernavn(e)/lærerstævne)

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Fredag d. 19. sep. slutter undervisningen kl 11.45, da lærerne er på lærerstævne. Kære forældre i Bh.kl, 1. kl. og 2. kl. Michaelsfesten nærmer sig, og derfor vil BH.kl, 1. kl.

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik

Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik Forord I Ødsted-Jerlev Børnehus sætter vi stor fokus på førskolearbejdet med de børn, som skal starte i skole det kommende skoleår. Formålet med førskolearbejdet

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen

Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Velkommen til Børnehuset Spirrevippen Rigtig hjerteligt velkommen til vores Børnehus! Her har vi samlet en folder med de vigtigste praktiske informationer om vores Børnehus, så I kan få et indblik i Spirrevippens

Læs mere

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Kontakt mig gerne for uforpligtende besøg. Velkommen til min dagpleje. Mine åbningstider:

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN, KLOKKEBLOMST & KLUB 5 Børnehaven er normeret til 70 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 3 stuer, Engblommen, Klokkeblomst

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den SFO NYT Maj 2011 Påsken i SFO De børn der var tilmeldt SFO en dagene før påske, var med til at gøre det til nogle skønne dage. Det er altid dejligt, når vi er en lille gruppe og har rigtig god tid. Det

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuen Kernen og Bølgerne Skovsbovænget 7 : Skyerne (de ældste) Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Fredag ; 6.30-16.30 Tlf. nr.: 6375

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

ONSDAG DEN 20. JANUAR KL.

ONSDAG DEN 20. JANUAR KL. 12. JANUAR 2016 NYTÅRSKONCERT 2 16 8.kl. til 3.vg. afholder nytårskoncert ONSDAG DEN 20. JANUAR KL. 18.00. Koncerten finder sted i skolens sal. Der vil kunne opleves en bred vifte i repertoire dette med

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Kærnen

Velkommen til Børnehuset Kærnen Velkommen til Børnehuset Kærnen VELKOMMEN I BØRNEHUSET KÆRNEN NORMERING Børnehuset Kærnen er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, heraf 40 børn i vores skovafdeling i Nibsbjerg

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Er du ung? Har du kræft? Det er noget lort Du er ikke alene! Så er det tid til Landsmøde Ung kræft 2015 Og DU er inviteret! Kom og få inspiration,

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

Åbningstider i Havblik

Åbningstider i Havblik Velkommen I Havblik Åbningstider i Havblik Mandag torsdag: 6.45-16.30 Fredag : 6.45 15.45 Der kan, hvis der er et arbejdsrelateret behov søges om udvidet åbningstid i tidsrummet fra kl. 06.00 6.45. Skema

Læs mere

SFO- afdelingen Lille Lundergård. Lundergårdskolen

SFO- afdelingen Lille Lundergård. Lundergårdskolen SFO- afdelingen Lille Lundergård Lundergårdskolen Velkommen på Lille Lunderård Fysiske rammer Gården ligger ca. 700 m fra Lundergårdskolen og nær et dejligt naturområde med marker, eng, plantage og en

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Valhalla

Velkommen til Børnehuset Valhalla Velkommen til Børnehuset Valhalla Med denne lille folder vil vi byde børn og forældre velkommen til Valhalla. Vi håber, at vi får en god tid sammen 1 Børnehuset Valhalla er en kommunal institution. I 1972

Læs mere

VESTERGÅRDENS. nyhedsbrev

VESTERGÅRDENS. nyhedsbrev VESTERGÅRDENS nyhedsbrev november nyt Kære Forældre og børn på Vestergården Så blev det tid til et nyt nyhedsbrev. Vi vil starte med at ønske Dorte velkommen tilbage fra barsel. Dorte starter i o.y, og

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 16 Februar 2016.

Nyhedsbrev Nr. 16 Februar 2016. Nyhedsbrev Nr. 16 Februar 2016. Kære alle elever og forældre. Så nærmer foråret sig lige så stille, og det er igen tid til at tage stilling til, om I vil fortsætte med at gå til musik. Der er tilmelding

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Kulturbørnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik

Læs mere

Nyhedsbrev for vuggestuen

Nyhedsbrev for vuggestuen Nyhedsbrev for vuggestuen Januar 2015 Kære forældre Fastelavn Mandag den 16. februar fejrer vi fastelavn. Arrangementet foregår om formiddagen, og det er kun børnene, der deltager. Børnene må meget gerne

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Velkommen i Børnehuset

Velkommen i Børnehuset Velkommen i Børnehuset Tanderupvej 49 5591 Gelsted Tlf. 8888 5475 Personale Alice Fabricius - Leder Pia B. Hansen - Konstitueret souschef Dorthe Andersson - Pædagog Annette Jakobsen - Medhjælper Ann Madsen

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

BØRNEHAVEN Lauge Koch

BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Børnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik i børnehaven

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts

Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts [deadline mandag kl. 8.30] Årsopgavefremlæggelsen Tirsdag den 12. marts 18 elever har i det forløbne år arbejdet med hver deres emne og den 12. marts fremlægger de deres arbejde. Kom og oplev denne fantastiske

Læs mere

BØRNETOFTEN Grønlandsvej 24. 9900 FREDERIKSHAVN TLF. 98 45 73 55 E-mail: bornehavenbornetoften@frederikshavn.dk www.boernetoften.frederikshavn.

BØRNETOFTEN Grønlandsvej 24. 9900 FREDERIKSHAVN TLF. 98 45 73 55 E-mail: bornehavenbornetoften@frederikshavn.dk www.boernetoften.frederikshavn. Vi vil gerne byde jer som kommende forældre velkommen til Børnetoften. Vi håber på et nært samarbejde om lige netop jeres barns hverdag. Gennem et godt kendskab til hinanden, ser vi dette som vores fornemste

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Velkommen til Gadekæret

Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Gadekæret er tegnet af arkitektgruppen Regnbuen og institutionen åbnede i 1998 og var med i en konkurrence om fremtidens daginstitutioner. Gadekæret er

Læs mere

Fremtiden for din idræt. DAI Idrætsforum 2013. Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser. 20. - 21.

Fremtiden for din idræt. DAI Idrætsforum 2013. Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser. 20. - 21. DAI Idrætsforum 2013 Fremtiden for din idræt Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser 20. - 21. september 2013 Dalum Landbrugsskole Landbrugsvej 65 5260 Odense Velkommen til Idrætsforum

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Kildegård Klubben. For yderligere information er du velkommen til at kontakte: Fritidsleder Sus Creutzberg, tlf.: 44 52 55 36

Kildegård Klubben. For yderligere information er du velkommen til at kontakte: Fritidsleder Sus Creutzberg, tlf.: 44 52 55 36 Kildegård Klubben Dette er en folder, der henvender sig til forældre med børn i Kildegård Klubben. I folderen finder man bl.a. information om børnenes dagligdag i klubben, samarbejde med forældre og skole

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv?

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Skovbørnehaven Søborgen Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Velkommen til Skovbørnehaven Søborgen Denne informations- og velkomstfolder er til jer forældre, som har barn/børn i Skovbørnehaven

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar Månedsplan Juni Uge 23 Mandag 3-6 Dans 14.00 m. Mette - Magien i baren. Tirsdag 4-6 Dans 14.00 m. Mette Onsdag 5-6 Grundlovsdag Klubben lukket Torsdag 6-6 Fredag 7-6 Uge 24 Dorte madbar Tom madbar Impulsen

Læs mere

Status. Kvalitets kriterier. Mål for turen

Status. Kvalitets kriterier. Mål for turen Status Bestyrelsen og personalet på Friskolen blev ved Friskolens opstart i august 2012 i fællesskab enige om, at man hvert år ved et nyt skoleårs begyndelse, arrangerer en sammenrystningstur med én overnatning

Læs mere

Velkommen / Værd at vide...

Velkommen / Værd at vide... Sæson 27 - nummer 1 Så er Cirkus Oølaiski starte på sin 27. sæson - og den er skudt rigtig godt igang. 19 'gamle' cirkusbørn holder stadig vil - og er meget aktive i cirkus, og dertil er der indtil nu

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

Deltagerbrev - Gymnastikskole

Deltagerbrev - Gymnastikskole Deltagerbrev - Gymnastikskole Kære deltager på Gymnastikskole i Højby i uge 31 Så er der ikke længe til, at du skal af sted på Gymnastikskole! Vi glæder os rigtig meget til at have fem super gode dage

Læs mere

Den store Julebasararbejdslørdag

Den store Julebasararbejdslørdag [deadline mandag kl. 8.30] Den store Julebasararbejdslørdag Den store Julebasararbejdslørdag På lørdag er der skolelørdag for alle elever kl. 8.05-13.00. Samtidig kan alle forældrene være med til at forberede

Læs mere

Information om Julebasaren på Rudolf Steiner-Skolen i Odense - til nye forældre på skolen

Information om Julebasaren på Rudolf Steiner-Skolen i Odense - til nye forældre på skolen Information om Julebasaren på Rudolf Steiner-Skolen i Odense - til nye forældre på skolen Julebasar på Rudolf Steiner-Skolen i Odense På de fleste steinerskoler rundt om i verden er der tradition for,

Læs mere

S LSIKKEN SFO. Nyhedsbrev august og september 2010. Velkommen tilbage ønsker vi både børn og voksne!

S LSIKKEN SFO. Nyhedsbrev august og september 2010. Velkommen tilbage ønsker vi både børn og voksne! S LSIKKEN SFO. Nyhedsbrev august og september 2010. Velkommen tilbage ønsker vi både børn og voksne! Vi i SFOén glæder os til endnu et fritter-år sammen med jeres børn! Farvel til gamle og velkommen til

Læs mere

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 VELKOMMEN BØRN: I Valmuen modtager vi ca. 90 børn i alderen 0-6 år, fordelt i 2 huse. I det ene hus har vi 3 vuggestuegrupper.

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

N Y T Herskindskolen September 2009

N Y T Herskindskolen September 2009 NYT Herskindskolen September 2009 Suppleringsvalg til skolebestyrelsen Suppleringsvalg til skolebestyrelsen ved Herskindskolen Der mangler et medlem og nogle suppleanter til skolebestyrelsen, og derfor

Læs mere

Måneds-nyt november 2014

Måneds-nyt november 2014 Måneds-nyt november 2014 Børnehuset Rævehøj, Søbanke Naturbørnehave og Humble Skole Nyt fra Humble Skole / v. Merete Borch Det blev en oktober måned - rig på aktiviteter! Med temauge før efterårsferien,

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Velkommen i Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Menighedsvuggestuen er en afdeling af den selvejende institution, Lemvig Menighedsbørnehave og vuggestue, Børnehaven, Skolevej 7 og

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsmaterialet: Leg og bevægelse med Rumlerikkerne

Lærervejledning til undervisningsmaterialet: Leg og bevægelse med Rumlerikkerne Lærervejledning til undervisningsmaterialet: Leg og bevægelse med Rumlerikkerne Materialets formål Med undervisningsmaterialet ønsker Hjerteforeningen at give lærerne et nemt redskab til at få mere leg

Læs mere

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN

Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Velkommen Til VENTEMØLLEGÅRDEN Til forældrene Efterår 2009. Vi er glade for at byde børn og forældre velkomne til Ventemøllegården! Vi håber, at I bliver glade for børnehaven. Vi vil gøre vores bedste

Læs mere

Kostpolitik for Duponts Gård

Kostpolitik for Duponts Gård Kostpolitik for Duponts Gård VI MINDSKER SUKKERET Fredericia Kommune vælger at se råderummet som forældrenes, og derfor skal børn og unge så vidt muligt ikke tilbydes sukkerholdig kost og drikke, mens

Læs mere

Lilleskoletræf 2016. Kære bestyrelser og skoleledelser

Lilleskoletræf 2016. Kære bestyrelser og skoleledelser Lilleskoletræf 2016 Kære bestyrelser og skoleledelser Velkommen til Lilleskoletræf 2016. At gå i, arbejde i, være forældre i den danske grundskole har ikke i mange år, om nogensinde, haft så stor bevågenhed

Læs mere

SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595

SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595 SKOLEFRITIDSORDNINGEN RESEN SKOLE Furvej 9 7800 Skive Tlf. 99157595 Hvad kendetegner Resen SFO Vi arbejder ud fra en overordnet teori om de mange intelligenser. Det betyder, at vi arbejder ud fra en anerkendende

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit Næste arbejdsdag æbleværkstedet fredag 6 sept. kl. 16.00. Kom og vær med til at klargøre værkstedet til den forestående mostesæson. Der bliver lavet

Læs mere

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni Vallekilde-Hørve Friskole. 1. juni 2012 Fredagsbrev nr. 701 Næste uger: 04. juni 05. juni 06. juni 07. juni 08. juni Mundtlig prøve dansk Grundlovsdag Skolen lukket SFO åben til kl. 12.00 Førstehjælpskursus

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN Svend Poulsensvej 154, 3060 Espergærde, Åbningsningstid: mandag-fredag kl. 6.30 17.00 Galaksen: 49284357 Himmel Stuen: 49284356 Stjernerne: 49284358 Leder David Seebach: 49282451

Læs mere

SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS

SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS Man skal have de nye frivillige integreret i gruppen. Få sat et glad ansigt på de andre frivillige, også for at de ved, hvem de skal arbejde

Læs mere

JUDO SOMMERLEJR 2016. Årets gæstetrænere, - vores gode venner fra Tokai KENJI MITSUMOTO NAOYA HARAGUCHI. Træning Teknik Motion Sjov Samvær

JUDO SOMMERLEJR 2016. Årets gæstetrænere, - vores gode venner fra Tokai KENJI MITSUMOTO NAOYA HARAGUCHI. Træning Teknik Motion Sjov Samvær JUDO SOMMERLEJR 2016 Træning Teknik Motion Sjov Samvær Årets gæstetrænere, - vores gode venner fra Tokai KENJI MITSUMOTO NAOYA HARAGUCHI Ankomst 31.07 Afrejse 06.08 GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE Har du planlagt

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Idræt og Kommunikation. DAI Idrætsforum 2015. Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser. 27. - 28. februar 2015

Idræt og Kommunikation. DAI Idrætsforum 2015. Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser. 27. - 28. februar 2015 DAI Idrætsforum 2015 Idræt og Kommunikation Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser 27. - 28. februar 2015 Dalum Landbrugsskole Landbrugsvej 65 5260 Odense Velkommen til Idrætsforum

Læs mere

Velkommen til Herlev Byskole SFO

Velkommen til Herlev Byskole SFO Velkommen til Herlev Byskole SFO Telefon Elverhøj: 4452 5760 Engen: 4452 5767 Side 1 Velkommen til SFO på Herlev Byskole Vi byder dig velkommen som forælder til SFO på Herlev Byskole. Vi håber, at du i

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2016

Mogenstrup Sportsuge 2016 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2016 Onsdag d.

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Tips til klasseforældreråd

Tips til klasseforældreråd Tips til klasseforældreråd På forhånd tak fordi du/i har påtaget jer at understøtte skolens og klassens fællesskab ved at være del af klasseforældrerådet. Vi ved, at børnene glæder sig hver gang, de skal

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Velkommen til vores vuggestue

Velkommen til vores vuggestue Velkommen til vores vuggestue Med denne folder får du nogle vigtige praktiske informationer om dit barns hverdag i vuggestuen. Heri beskrives, hvad vi tilbyder, og hvad vi forventer af dig i det fremtidige

Læs mere