Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012."

Transkript

1 Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra Fast bidrag I budgettet er regnet med stik. Det faste bidrag kan jf. lovgivningen maksimalt udgøre 576 kr. ekskl. moms. Det faste bidrag fra 2013 til 2014 er fremskrevet med 2 %, hvorved det faste bidrag i 2014 er fastsat til kr 163,20 kr ekskl. Moms. Tilslutningsbidrag I budgettet er der indregnet indtægter svarende til 288 tilslutningsbidrag fra nye kunder, der tilsluttes jf. spildevandsplanen. Øvrige indtægter Vejbidrag Vejbidrag udgør 8 % af anlægsomkostningerne (ekskl. investeringer på renseanlæg) Hertil kommer indtægter fra statsvejene. Tømningsordning Der er regnet med indtægter fra tømning af tanke. Variabel takst Den variable takst er fremskrevet med 2 %. Hertil kommer yderligere 0,22 kr./m3 (ekskl. moms), som konsekvens at ny lovbestemt trappemodel i 2014, se nedenstående. Endvidere er indregnet en ekstraordinær takststigning på 2 kr/m3 (ekskl. moms) pga. nye pålagte opgaver med klimatilpasning og kommende krav til vandplaner. Der er i investeringsbudgettet fra indregnet 87,9 mio til bassiner og øvrige klimatilpasningsprojekter. Tillægget på 2 kr/m3 forudsættes ved låneoptagelse at kunne finansiere de ekstraordinære investeringsprojekter til og med Trappemodel Den variable betaling for vandafledning er ændret, idet der lovbestemt er indført en trappemodel, hvor opkrævningen nedsættes i forhold til forbruget, hvis dette er større end 500 m3. Betingelsen for reduktion er, at der drives erhverv fra ejendommen på markedsmæssige vilkår. Ansøgning skal sendes til Naturstyrelsen, som spildevandforsyningen modtager data fra.

2 År Trin 1 til og med 500 m3 Trin 2 over 500 m m3 Trin 3 over m3 Kubikmetertaksten er Kubikmetertaksten er 2014 Ingen reduktion i bidraget 4 % lavere ende trin 1 12 % lavere ende trin Ingen reduktion i bidraget 8 % lavere ende trin 1 24 % lavere ende trin Ingen reduktion i bidraget 12 % lavere ende trin 1 36 % lavere ende trin Ingen reduktion i bidraget 16 % lavere ende trin 1 48 % lavere ende trin Ingen reduktion i bidraget 20 % lavere ende trin 1 60 % lavere ende trin 1 I budgettet er de indregnet m3 på trin 2 og m3på trin baseret på udtræk fra Naturstyrelsen. Taksten for trin 2 og 3 i budget 2014 er følgende: Trin 2, pr. m3 Trin 3, pr. m3 Kr. 37,44 incl moms Kr. 34,32 incl moms Tilslutningsbidrag Takst for tilslutning er reguleret efter bestemmelse i betalingsvedtægt med indeks for jordarbejder. Takst for tilslutning af regn- og spildevand bliver i 2014: kr. (ekskl. moms) Særbidrag Indtægten fra det generelle særbidrag er indregnet til kr. Drifts- og administrationsomkostningerne for 2014 er reduceret med 2,1 % i forhold til regnskab 2012, som set sammen med en generel prisstigning på 2 % per år, svarer til i alt en omkostningsreduktion på 6,1 %. Driftsomkostninger er i overslagsperiodens første 4 år fremskrevet med 0 % og herefter med 1%, hvilket for perioden forventes at svare til en yderligere effektivisering på ca 13 %. Anlægsudgifter er fremskrevet med 2 % Afskrivninger Afskrivningerne er fremskrevet på baggrund af anlægskartotek og planlagte investeringer. Rente Nye lån er indregnet med en rente på 3,5 % (inklusiv kommunal lånegaranti på 0,75 %.) Investeringer Oversigten beskriver investeringsniveauet som følge af gennemførelse af aktiviteter i henhold til Spildevandsplanen, hvor der er afsat 56,6 mio kr. til kloakering af ejendomme i det åbne land i Kloakfornyelse hvor der i perioden fra er afsat 94,0 mio kr. Bassiner til klimatilpasning og overholdelse af vandplan krav samt øvrige klimatilpasningsprojekter til 87,9 mio kr i perioden fra

3 I de øvrige overslagsår er der fastholdt et højt investeringsniveau for at rumme øgede aktiviteter vedr. renseanlægsstruktur og klimatiltag, i takt med at der træffes beslutning om dette Låneoptagelse Der optages lån for 48 mio kr. i 2014 og yderligere 220 mio kr. i overslagsårene. Med de skitserede takst og investeringsniveauer vil gæld til realkredit være øget med 35 mio. kr. i 2023 set i forhold til Prisloft/indtægtsramme Forsyningssekretariatet har udsendt et udkast til prisloft for Svendborg Spildevand A/S, der udmønter sig i en indtægtsramme på kr Prisloft Budget Drift : Finansielle Investering Overdækning Total Underdækning i 2014 vedrørende finansielle poster og 1:1, kan opkræves i Driftsomkostningerne er ekskl. afskrivninger. Investeringstillægget er en sum af investeringer, afdrag på lån fratrukket indtægter fra tilslutningsbidrag og provenu fra låneoptagelse. Budgettet overholder den udmeldte indtægtsramme, der fremgår af til prisloft Takstpotentialet er ikke udnyttet. Der kan i 2013 opkræves yderligere 4,3 mio kr. Prisloftet vil evt. blive luft -korrigeret af konkurrencestyrelsen, jf. påtale fra konkurrenceankenævnet. Såfremt dette bliver aktuelt vil det alt andet lige give et højere prisloft. Udmelding fra Konkurrencestyrelsen for dette udestår pt.

4 Vand A/S Vandsalg Der er forudsat solgt m³, fastsat med baggrund i realiseret salg i Faste bidrag Der forudsættes at kunne opkræves faste bidrag i Tilslutningsbidrag Der er indregnet tilslutningsbidrag fra 61 tilslutninger i Øvrige indtægter Provenuet for takstopkrævningen er fremskrevet med 2,0 % hvilket vil resultere i et variabelt bidrag på 9,82 kr/m³(ekskl. moms) og et fast bidrag på 490,00 kr. (ekskl. moms). Tilslutningsbidrag Takster for tilslutning er reguleret efter indeks for jordarbejder. Dette medfører at en tilslutning (hoved-, forsyningslednings- og stikledningsbidrag) stiger fra kr til kr (ekskl. moms). Drifts- og administrationsomkostningerne for 2014 er reduceret med 6 % i forhold til regnskab Hertil kommer den generelle prisudvikling på ca. 4 % fra 2012 til 2014, hvorved den samlede omkostningsreduktion i budget 2014 udgør 10 %. Driftsomkostninger er fremskrevet med 0 % i overslagsperiodens første 4 år, og herefter med 1%, hvilket for perioden svarer til en yderligere effektivisering på ca. 13%. Afskrivninger Afskrivningerne er fremskrevet på baggrund af anlægskartotek og planlagte investeringer. Rente Nye lån er indregnet med en rente på 3,5 % (inklusiv kommunal lånegaranti på 0,75 %.) Investeringer Investeringsbudgettet tager udgangspunkt i UR-planen (udbygnings-og renoveringsplanen) samt strukturanalysen for fremtidens vand. Investeringsplanen beskriver et aktivitetsniveau i 2014 på 22,7 mio. kr. og yderligere 203,7 mio kr. i overslagsårene. Låneoptagelse Der optages lån for 11mio. kr. i 2014 og yderligere 126 mio. kr. i overslagsårene. Med de skitserede takst og investeringsniveauer vil gæld til realkredit være øget med 88 mio. kr. i 2023 set i forhold til 2013

5 Prisloft/indtægtsramme Forsyningssekretariatet har udsendt et udkast til prisloft for Svendborg Vand A/S, der udmønter sig i en indtægtsramme på kr Prisloft Budget Drift : Finansielle Investering Underdækning Total Underdækning i 2014 vedrørende finansielle poster og 1:1, kan opkræves i Driftsomkostningerne er ekskl. afskrivninger. Investeringstillægget er en sum af investeringer, afdrag på lån fratrukket indtægter fra tilslutningsbidrag og provenu fra låneoptagelse. Budgettet overholder den udmeldte indtægtsramme, der fremgår af udmeldt prisloft Prisloftet vil evt. blive luft korrigeret af Konkurrencestyrelsen, jf. påtale fra konkurrenceankenævnet. Såfremt dette bliver aktuelt vil det alt andet lige medføre et højere prisloft. Udmelding fra Konkurrencestyrelsen angående dette udestår pt.

6 Affald A/S Tømningsbidrag Beregnet ud fra nuværende antal tilmeldte beholdere (24.027) samt den indgåede kontrakt med renovatør og udmeldte takster fra Svendborg Kraftvarme A/S Boligbidrag Beregnet ud fra helårsbeboelser, 532 værelser og 758 sommerhuse. Bidraget dækker de samlede udgifter til alle øvrige ordninger dvs. Storskrald (dog ikke sommerhuse), Genbrugsstationerne, Miljøstationer og Farlig affald Salg af genanvendelige materialer Priserne på genanvendelige materialer er stabile men generelt lavere end tidligere. Driftsgebyr, erhverv På baggrund af de indhøstede erfaringer samt udtalt ønske fra ny og gamle kunder, udvides erhvervsordningen med en abonnementsordning fra Abonnementsordningen har tre takster afhængig af køretøjets størrelse og virksomhederne skal købe et abonnement pr. bil/år. Der skal betales separat for farligt affald uanset ordning, hvilket er i overensstemmelse med affaldsbekendtgørelsen. Det samlede budget for erhverv forudsættes at være uændret. Administrationsgebyr, erhverv Der er forudsat at virksomheder indgår i ordningen, der finansierer erhvervsaffaldskonsulentordningen og administration vedr. erhvervsaffald. Takster På baggrund af ny praksis fra Erhvervs- og selskabsstyrelsen blev en andel af egenkapitalen omklassificeret til overdækning i regnskab 2011; I alt er kr. opgjort som overdækning ultimo I budgettet er boligbidraget fastsat således at overdækningen udlignes over 3 år. Boligdraget stiger med 3,3 %. I overslagsårene er taksterne fremskrevet med 2 %. Boligbidraget fastsættes, så der ikke opbygges over- eller underdækning. Tømningsbidraget stiger med i alt 1,8 % som følge af stigning i forbrændingsafgiften. De samlede drifts- og administrationsomkostninger øges fra regnskab 2012 til budget 2014 med 9 % primært pga. stigning i bortskaffelsesomkostninger, hovedsagelig forbrænding. Fra budget 2013 til budget 2014 øges omkostningerne med 0,5 %, hvilket er 1,5% under end den forventede prisudvikling på 2,0% I overslagsårene er driftsomkostninger er fremskrevet med 1,0 % Fremskrivningen er beregnet pris og lønfremskrivning på 2,0 % fratrukket 1 % i effektivisering.

7 Afskrivninger Afskrivningerne er fremskrevet på baggrund af anlægskartotek og planlagte investeringer. Investeringer Der er budgetteret med i alt 1,5 mio. kr. til renovering på genbrugsstationen i Hesselager, asfaltering, skiltning samt mandskabsfaciliteter og generel containerudskiftning.

8 Forsyningsservice A/S en er budgetteret på baggrund af regnskab 2012 og forventninger til regnskab en dækker omkostningerne vedr. de koncerninterne ydelser. ne er fastsat ud fra realiserede tal fra 2012 og 2013 og er på niveau med 2013 dog med forventede øgede omkostninger til Sam Aqua i form af indkøbs- og IT-ydelser, hvor disse er en forudsætning for de indregnede besparelser i driftsselskaberne. Afskrivninger Afskrivningerne er fremskrevet på baggrund af anlægskartotek og planlagte investeringer. Investeringer På IT-siden er der i 2014 planlagt investering i nyt ERP-system i samarbejde med Sam Aqua. Investeringer i biler vil fremover ske i driftsselskaberne, da reguleringen af vand og spildevandsselskaber tilgodeser dette. Låneoptagelse Det er ikke nødvendigt at optage lån til finansiering af investeringerne.

9 Forsyning A/S Udloddet udbytte fra Forsyningsservice er budgetteret ud fra estimeret omkostningsniveau. Der er alene indregnet omkostninger til revision.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Budget forudsætninger 2013 Spildevand A/S Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt 2.737.553 m³ som realiseret i regnskab 2011. Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Fast bidrag Der indføres

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling 11. oktober 2017 Punkt 4: Takster 2018 til beslutning Indstilling Det indstilles til bestyrelsen at godkende taksterne på trin 1 for 2018. Taksten er beregnet på baggrund af forudsætningen om hvile-i-sig-selv.

Læs mere

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 1. INTRODUKTION 27. november 2013 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet

Læs mere

Nøgletal Spildevandsforsyning

Nøgletal Spildevandsforsyning Dato: 17-11-2015 Status: Rev. 0 Dokument ID: Oprettet af: sf Godkendt af: sf Sagsnummer: I227 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 7. budget siden selskabsudskillelsen 1. januar

Læs mere

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013 Notat Emne: Takster for Aarhus Vand A/S 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S Den 14. november 2013 Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Budget Indholdsfortegnelse: Budgetberetning 2-5 Budget Budgetforudsætninger års budget 18-25

Budget Indholdsfortegnelse: Budgetberetning 2-5 Budget Budgetforudsætninger års budget 18-25 Budget 2016 Indholdsfortegnelse: Sidetal: Budgetberetning 2-5 Budget 2016 6-12 Budgetforudsætninger 13-17 10 års budget 18-25 Budgetberetning Budgettet omfatter regnskabsåret 2016 og er udarbejdet som

Læs mere

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Dato 15.11.2017 TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Indhold 1.0 Takster 2018, Hovedtal 3 2.0 Spildevand takster 2018 5 2.1 Takster SPildevand 2018 5 2.2 Budget og låneoptagelse for 2018 6 3.0

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Oversigt over den økonomiske ramme Vand Grundlag til brug

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 2. november 2017 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2018 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2019 Med overslagsåreme 2020-2022 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Budget Indholdsfortegnelse: Budgetberetning 2-5 Budget Budgetforudsætninger Noter til budget års budget 20-27

Budget Indholdsfortegnelse: Budgetberetning 2-5 Budget Budgetforudsætninger Noter til budget års budget 20-27 Budget 2015 Indholdsfortegnelse: Sidetal: Budgetberetning 2-5 Budget 2015 6-12 Budgetforudsætninger 13-16 Noter til budget 17-19 10 års budget 20-27 Budgetberetning Budgettet omfatter regnskabsåret 2015

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2016 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S MEKANISMER I PRISFASTSÆTTELSE Priserne for HOFORs vand- og spildevandselskaber fastsættes ud fra de prislofter, der besluttes

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2018 Med overslagsåreme 2019-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme Oversigt

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2017 Med overslagsåreme 2018-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 8. november 2018 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2019 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S BUDGETTER OG PRISER 2016 HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S MEKANISMER I PRISFASTSÆTTELSE Priserne for HOFORs vand- og spildevandselskaber fastsættes ud fra de prislofter, der besluttes

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %.

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %. Stevns Spildevand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2019 Vi har modtaget en statusmeddelelse for indtægtsrammen for 2019. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2019 er fastsat til 1,77

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 15 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 24. oktober 2013 kl. 17.00 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen (deltog ikke i pkt. 1 og 2) Morten Lem

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift.

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift. Hørsholm Vand ApS Prisloft 2011 Der foreligger på nuværende tidspunkt afgørelse af prisloft for vand for 2011 og udkast til afgørelse om prisloft for spildevand for 2011. Udkastene har resulteret i kommentarer

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 11 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. november 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

Korrektion af prisloft for 2011

Korrektion af prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Varde Landevej 40 7200 Grindsted 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0600-0006 / KST Indledning Korrektion af prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger

Læs mere

Budget 2018 for Hørsholm Vand ApS (VHØ +

Budget 2018 for Hørsholm Vand ApS (VHØ + Projekt Fra Til Budget Hørsholm Vand ApS (VHØ + SHØ) Økonomi Chefgruppe Side 1 8 Budget for Hørsholm Vand ApS (VHØ + SHØ) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for Hørsholm Vand

Læs mere

SPILDEVAND. Indberetning til brug for prisloft for 2015

SPILDEVAND. Indberetning til brug for prisloft for 2015 (Kopi af skema anvendt til indberetning til Forsyningssekretariatet marts/april 2014) Selskab: DANVA For hurtigere indtastning af tal indberettet til FS vælges TEMAVISNING CVR Nr.: 29031215 og herunder

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2018 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S PRISER 2018 Dragør Indtægsramme Indstilling 2017-2014 2015 2016 2017 2018 2018 Indstilling 2018 Takst Takst Takst Takst Takst

Læs mere

Bilag A Til prisloft 2016

Bilag A Til prisloft 2016 Bilag A Til prisloft 2016 Indholdsfortegnelse Fane nr. 2 Fane nr. 3 Fane nr. 4 Fane nr. 5 Fane nr. 6 Fane nr. 7 Fane nr. 8 Fane nr. 9 Fane nr. 10 Fane nr. 11 Fane nr. 12 Fane nr. 13 Fane nr. 14 Samlet

Læs mere

Budget 2018 for Allerød Spildevand A/S (SAL)

Budget 2018 for Allerød Spildevand A/S (SAL) Projekt Fra Til Budget - Allerød Spildevand A/S (SAL) Økonomi Chefgruppe Side 1 6 Budget for Allerød Spildevand A/S (SAL) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for Allerød Spildevand

Læs mere

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg NK Vand A/S Genbehandlet pr. 13.02.2017, baseret på budget 2017 UDEN tillæg Driftsbudget 2017 Til godkendelse Noter med tillæg Estimat 2016 Budget 2016 Aktuel 2015 1 Vandbidrag 27.189.106 28.308.612 26.408.253

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

NK-Spildevand A/S. Revideret budget baseret på revision af anlægsbudget den 18. januar 2017

NK-Spildevand A/S. Revideret budget baseret på revision af anlægsbudget den 18. januar 2017 NK-Spildevand A/S Revideret budget 2017 baseret på revision af anlægsbudget den 18. januar 2017 og på takstscenarie besluttet på bestyrelsesmøde den 25. januar 2017 Driftsbudget 2017 Note Beløb i kr. Takst

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2013

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2013 Til Frederiksberg Kommune 6. november 2013 Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2013 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender her vandprisen for 2014 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Budget Indholdsfortegnelse: Budgetberetning 2-5 Budget Vand og affald 6-14 Budgetforudsætninger års budget 19-25

Budget Indholdsfortegnelse: Budgetberetning 2-5 Budget Vand og affald 6-14 Budgetforudsætninger års budget 19-25 Budget 2018 Indholdsfortegnelse: Sidetal: Budgetberetning 2-5 6-14 Budgetforudsætninger 15-18 10 års budget 19-25 Budgetberetning Budgettet omfatter regnskabsåret 2018 og er udarbejdet som en del af den

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02455 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Øvrige omsætningsposter er indregnet på baggrund af skøn,bl.a. under hensyntagen til tidligere års realiserede tal.

Øvrige omsætningsposter er indregnet på baggrund af skøn,bl.a. under hensyntagen til tidligere års realiserede tal. Vesthimmerlands Vand A/S Budget 2019 Budget 2019 Vesthimmerlands Vand A/S 2 Budgetforudsætninger Resultatbudget Omsætning Omsætningener budgetteret på baggrund af forventede mængder og takster. Mængderne

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand Notat Oprettelsesdato: 8. november 2012 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: [Journalnr.] Budget 2013 Middelfart Spildevand Budget 2013 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Notat. Budget 2015 Middelfart Spildevand

Notat. Budget 2015 Middelfart Spildevand Notat Oprettelsesdato: 24. oktober 2014 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: [Journalnr.] Budget 2015 Middelfart Spildevand Budget 2015 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Budget 2019 for Gladsaxe Vand A/S (VGL)

Budget 2019 for Gladsaxe Vand A/S (VGL) Projekt Fra Til Budget - Gladsaxe Vand A/S (VGL) Økonomi Chefgruppe Side 1 6 Budget for Gladsaxe Vand A/S (VGL) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for Gladsaxe Vand A/S. For 2017

Læs mere

Budget 2019 for Hørsholm Vand ApS (Drikkevand og Spildevand)

Budget 2019 for Hørsholm Vand ApS (Drikkevand og Spildevand) Projekt Fra Til Budget Hørsholm Vand ApS (VHØ + SHØ) Økonomi Chefgruppe Side 1 8 Budget for Hørsholm Vand ApS (Drikkevand og Spildevand) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for

Læs mere

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2016

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2016 Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2016 MORSØ VAND A/S Fast bidrag Enhed Ekskl. moms Inkl. moms Fast bidrag for standard måler fra 1,5m³ 2,5m³ kr./måler/år 552,00 690,00 Fast bidrag for

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Tarup Vandværk Att.: Jørgen Storm Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11777 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Budget 2019 for Gladsaxe Spildevand A/S (SGL)

Budget 2019 for Gladsaxe Spildevand A/S (SGL) Projekt Fra Til Budget - Gladsaxe Spildevand A/S (SGL) Økonomi Chefgruppe Side 1 6 Budget for Gladsaxe Spildevand A/S (SGL) 1. Budget I nedenstående tabel er vist hovedtallene i budget for Gladsaxe Spildevand

Læs mere

Bilag A. HOFOR Spildevand Dragør A/S. Indholdsfortegnelse

Bilag A. HOFOR Spildevand Dragør A/S. Indholdsfortegnelse Bilag A Indholdsfortegnelse Fane nr. 2 Fane nr. 3 Fane nr. 4 Fane nr. 5 Fane nr. 6 Fane nr. 7 Fane nr. 8 Fane nr. 9 Fane nr. 10 Fane nr. 11 Fane nr. 12 Fane nr. 13 Samlet prisloft Driftsomkostninger Historiske

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Galten Vandværk Att.: Astrid Vølund-Regnskabsfører Låsbyvej 1 8464 Galten Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02261 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Vejen Spildevand Att.: Gitte Schmidt Grønhøjgade 45 6600 Vejen Den 22. januar 2016 Sag nr. 15/02491 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Budget 2019 for Allerød Spildevand A/S (SAL)

Budget 2019 for Allerød Spildevand A/S (SAL) Projekt Fra Til Budget 2019 - Allerød Spildevand A/S (SAL) Økonomi Chefgruppe Side 1 6 Sag 03.05.01-2019 Budget 2019 for Allerød Spildevand A/S (SAL) 1. Budget 2019 I nedenstående tabel er vist hovedtallene

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Samsø Spildevand A/S Att.: Bente Spanggaard Holm Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00238 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2017

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2017 Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2017 MORSØ VAND A/S Fast bidrag Enhed Ekskl. moms Inkl. moms Fast bidrag for standard måler fra 1,5 m³ 2,5 m³ kr./måler/år 559,00 698,70 Fast bidrag for

Læs mere

Budget Indholdsfortegnelse:

Budget Indholdsfortegnelse: Budget 2017 Indholdsfortegnelse: Sidetal: Budgetberetning 2-5 Budget 2017 6-14 Budgetforudsætninger 15-18 10 års budget 19-25 Forbehold/væsentlige bemærkninger i foreløbig budgetudkast 2017 - Indtægtsramme

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Erfaringer fra regulering af vandsektoren. Temadag 18. september 2017

Erfaringer fra regulering af vandsektoren. Temadag 18. september 2017 Erfaringer fra regulering af vandsektoren Temadag 18. september 2017 Emner 1. Grundlag bl.a. Aarhus Vand Historik Reguleringsmæssig åbningsbalance, værdisætning Indholdet i den økonomiske regulering Benchmarking

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Samsø Spildevand A/S Att.: Per Even Rasmussen Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02430 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26. august 2014

Bestyrelsesmøde 26. august 2014 BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 Bestyrelsesmøde 26. august 2014 14. august 2014 Pkt. 10. Forudsætninger for

Læs mere

Takstblad 1997. TAKSTBLAD for GREVE KOMMUNES OFFENTLIGE SPILDEVANDSANLÆG 1997. Maksimalt boligbidrag 24000 * 143 / 129 = 26605 kr.

Takstblad 1997. TAKSTBLAD for GREVE KOMMUNES OFFENTLIGE SPILDEVANDSANLÆG 1997. Maksimalt boligbidrag 24000 * 143 / 129 = 26605 kr. Takstblad 1997 TAKSTBLAD for GREVE KOMMUNES OFFENTLIGE SPILDEVANDSANLÆG 1997 Indeks oktober 1992 = 129 Indeks oktober 1996 = 143 Tilslutningsbidrag : Maksimalt boligbidrag 24000 * 143 / 129 = 26605 kr.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Langeland Spildevand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Nørrebro 207 A 5900 Rudkøbing 11. februar 2013 Sag 12/05996 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Budget 2017 FFV Vand A/S

Budget 2017 FFV Vand A/S Budget 2017 FFV Vand A/S Reduceret investering Bilag 2.2 28-11-2016 / TRJE Forudsætninger Akkumuleret underdækning for 2015 udgør kr. 2,7m. Såfremt dette ikke indregnes i prisen for 2017, vil dette krav

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Guldborgsund Spildevand A/S Att.: Anette Krøll Rasmussen Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/04999 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Herning Rens A/S Att.: Lene Bach Kjær Ålykkevej 5 7400 Herning Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02567 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

1 Grundlag for gennemgangen

1 Grundlag for gennemgangen Til Glostrup Kommune Att. Michael Seifert Gennemgang af takster for 2016 Glostrup Affald A/S, Glostrup Vand A/S og Glostrup Spildevand A/S I henhold til aftale fremsender vi hermed redegørelse for vores

Læs mere

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 23. oktober 2015 Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 1 Indstilling Alle beløb i denne indstilling er ekskl. moms. Indstillingen er udarbejdet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Kolding Åpark 1. st. tv 6000 Kolding 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2019

- Dit eget lokale forsyningsselskab! Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2019 Takstblade for selskaber under Morsø Forsyning A/S 2019 MORSØ VAND A/S Fast bidrag Enhed Ekskl. moms Inkl. moms Fast bidrag for standard måler fra 1,5 m³ 2,5 m³ kr./måler/år 578,40 723,00 Fast bidrag for

Læs mere

Budget Randers Spildevand A/S Budget for spildevandforsyningen, vandforsyningen og elforsyningen. Martin Frydensberg

Budget Randers Spildevand A/S Budget for spildevandforsyningen, vandforsyningen og elforsyningen. Martin Frydensberg Budget 2016 Budget for spildevandforsyningen, vandforsyningen og elforsyningen. Martin Frydensberg Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Resultatbudget for 2016... 3 2.1. Konsolideret resultatbudget...

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted 13. februar 2013 Sag 12/06127 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02460 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023273 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Hurup Vandværk Att.: Torben Nielsen Nygade 22 7760 Hurup 10. oktober 2017 Sag 16/13378 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Den 22. august 2014 Sag nr. 14/04301 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11845 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Marielyst Vandværk Att.: Neel Ploug Olsen Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03971 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE-

Læs mere

TAKSTBLAD 2019 Odder Spildevand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF SPILDEVAND

TAKSTBLAD 2019 Odder Spildevand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF SPILDEVAND TAKSTBLAD 2019 Odder Spildevand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF SPILDEVAND Version 29-10-2018 SAMN FORSYNING APS SPILDEVAND Samn Forsyning står for drift og administration af spildevandet i Odder og Horsens

Læs mere

Priser 2015. Hvordan er påvirkningen på en standardfamilie?

Priser 2015. Hvordan er påvirkningen på en standardfamilie? Priser 2015 Hvordan er påvirkningen på en standardfamilie? Overordnede linjer for Budget 2015 Pris- og lønregulering ifølge KL s budgetvejledning. Reinvesteringsniveau holdes på et snævert niveau. Alle

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Afløb Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02187 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning Aalborg Forsyning, Kloak A/S Att: Bjarne Nielsen Stigsborg Brygge 5 Postboks 169 9400 Nørresundby 22. maj 2013 Sag 13/03714 Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Vand A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02421 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26. august 2015

Bestyrelsesmøde 26. august 2015 BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 Bestyrelsesmøde 26. august 2015 18. august 2015 Pkt. 7. Forudsætninger for budget

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Borup Vandværk Att.: Willy Larsen Stenhøjparken 41 4140 Borup Den 26. august 2014 Sag nr. 14/03992 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Mariagerfjord Vand a/s Att.: Ida Jørgensen Islandsvej 7 9560 Hadsund Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02391 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere