Referat af 18. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 1. marts 2016 klokken 15-18

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af 18. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 1. marts 2016 klokken 15-18"

Transkript

1 Den 22. marts 2016 Referat af 18. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 1. marts 2016 klokken Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per Jørgensen, Dorte Nielsen, Niels Henrik Holländer, Knut Borch- Johnsen, Peter Sørensen, Jan Maxwell Nørgaard, Per Gandrup, Nils Lauge Johannesen, Søren Brostrøm, Jens Ersbøll og Leif Vestergaard Pedersen. Afbud Christian Møller-Nielsen og Kim Brixen Fra sekretariatet Johanne Flowers Parning og Ann Vilhelmsen (referent), samt overlæge Birgitte Klindt Poulsen, KRIS primære kontaktperson ved Klinisk Farmakologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. 2. Orientering fra formanden 2.1 Velkommen til Per Jørgensen og Johanne Parning Region Hovedstaden har udpeget Per Jørgensen som nyt medlem af KRIS. Per Jørgensen er ny lægefaglig vicedirektør på Rigshospitalet og afløser Jannik Hilsted, som udtrådte af KRIS per 1. november Johanne Parning er ansat som barselsvikar for Emilie Winther frem til februar Hun vil sammen med Ann Vilhelmsen varetage sekretariatsbetjeningen af KRIS. 2.2 Konference om prioritering i sundhedsvæsnet Danske Regioner afholdte i samarbejde med Lægeforeningen den 28. januar 2016 konferencen Sundhedsvæsen under pres Er prioritering svaret? med over 400 deltagere. Programmet indeholdte bl.a. tale af Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde, samt oplæg af danske eksperter og de tre administrerende direktører fra de engelske, tyske og norske vurderingsinstitutioner. Konferencen sluttede med en politisk paneldebat.

2 2.3 Opfølgning på sidste møde i KRIS den 27. oktober 2016 Pertuzumab (Perjeta) Dansk Bryst Cancer Gruppe (DBCG) havde til sidste møde i KRIS ansøgt om national ibrugtagning af pertuzumab (Perjeta) i kombination med trastuzumab (Herceptin) og kemoterapi til neoadjuverende behandling af voksne patienter med HER2-positiv, lokalt avanceret eller inflammatorisk brystkræft eller brystkræft på et tidligt stadie med høj risiko for tilbagefald. KRIS var umiddelbart positivt indstillet på at anbefale pertuzumab som standardbehandling, men forudsatte, at DBCG præciserer indikationen i forhold til, hvilke patienter med tidligt stadie og høj risiko for tilbagefald, der er kandidater til behandling med pertuzumab. Det var også en forudsætning for KRIS anbefaling, at DBCG registrerer anvendelsen af pertuzumab i kombination med trastuzumab og kemoterapi med henblik på at give en opfølgning til KRIS om to år. Ansøger har efterfølgende præciseret indikationen, således at den omfatter HER2-positiv tidlig brystkræft, som enten er inoperabel (med formål at gøre operabel) eller teknisk operabel, men uden mulighed for brystbevarende operation (med formål at kunne udføre brystbevarende operation), og hvor tumor er større end 2 cm. På vegne af rådet har formanden godkendt denne præcisering. Trametinib (Mekinist) Dansk Melanom Gruppe (DMG) havde ansøgt om national ibrugtagning af trametinib (Mekinist) i kombination med dabrafenib (Tafinlar) som standardbehandling af metastaserende malignt melanom med BRAF V600 mutation. KRIS besluttede at anbefale trametinib i kombination med dabrafenib til patienter med stort tumorvolumen og patienter med aggressivt vækstmønster. Men med hensyn til patienter med performance status 2 og 3 forudsatte rådet, at behandlingseffekt, progressionsfri overlevelse og overlevelse rapporteres til KRIS en gang årligt. Med hensyn til patienter, der tidligere har modtaget immunterapi, efterspurgte KRIS at se datagrundlaget for behandling af denne patientgruppe. KRIS har efterfølgende modtaget svar fra ansøger, som forpligter sig til fremadrettet at vurdere og rapportere behandlingseffekt hos de patienter i performance status 2 og 3, der modtager kombinationsbehandling. Ansøger har ligeledes evalueret data for patienter, der tidligere har modtaget immunterapi, hvilke formanden på vegne af rådet har vurderet som grundlag for at anbefale kombinationsbehandlingen til også denne patientgruppe. 2.4 Medicinrådet Danske Regioners bestyrelse godkendte den 4. februar 2016 en ny model for vurdering af lægemidler, også kaldet Medicinrådet. Medicinrådet samler KRIS og RADS i én organisation.

3 Danske Regioner er lige nu i dialog med alle relevante parter om Medicinrådet. 3. Orientering fra medlemmerne Opfølgning på KRIS beslutninger Det er stadig den generelle opfattelse blandt medlemmerne i KRIS, at rådets beslutninger hurtigt bliver implementeret i regionerne, og at lægemidler anbefalet af rådet hurtigt bliver tilgængelige på de behandlende afdelinger. Orientering fra Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsen orienterede om lægemidler af relevans for KRIS fra de seneste møder i Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). 4. Behandling af ansøgninger om standardbehandling (bilag vedlagt) Panobinostat (Farydak) Dansk Myelomatose Studie Gruppe (DMSG) havde ansøgt om standardbehandling for panobinostat (Farydak) i kombination med bortezomib og dexamethason til behandling af voksne patienter med relaps og refraktær myelomatose, som allerede har fået mindst to forudgående behandlingsregimer, herunder med bortezomib og en immunmodulator. KRIS bemærkede i sin vurdering af panobinostat, at ansøgningen baserer sig på et fase-3 studie og en subgruppeanalyse, og at den progressionsfri overlevelse i sidstnævnte øges med 7,8 måneder sammenlignet med placebogruppen. KRIS bemærkede også, at der er tale om en ny virkningsmekanisme. Samtidig lagde KRIS dog vægt på, at lægemidlet er meget toksisk specielt for patienter over 65 år. Derudover var eksklusionskriterierne i fase-3 studiet relativt restriktive, hvorfor en væsentlig del af den danske patientpopulation meget muligt ville falde for et eller flere af eksklusionskriterierne. På baggrund af foreliggende data er KRIS umiddelbart ikke indstillet på at anbefale panobinostat som standardbehandling til den ansøgte indikation. Men inden KRIS træffer sin endelige beslutning, har rådet anmodet ansøger om at besvare et par afklarende spørgsmål, bl.a. vedr. en betydelig og alvorlig toksitet hos ældre patienter. Carfilzomib (Kyprolis) Dansk Myelomatose Studie Gruppe (DMSG) havde ansøgt om standardbehandling for carfilzomib (Kyprolis) i kombination med lenalidomid og dexamethason til behandling af voksne patienter med myelomatose, der har gennemgået mindst en tidligere behandling.

4 KRIS lagde i sin vurdering af carfilzomib vægt på, at den foreliggende dokumentation er overbevisende, og at den progressionsfri overlevelse er øget med 8,7 måneder sammenlignet med kontrolgruppen, som kun modtog lenalidomid og dexamethason. Samtidig blev det noteret, at bivirkningsprofilen var veltolereret blandt patientpopulationen. På den baggrund har KRIS besluttet at anbefale carfilzomib i kombination med lenalidomid og dexamethason som standardbehandling til den ansøgte indikation. Ibrutinib (Imbruvica) Dansk Lymfom Gruppe (DLG) havde ansøgt om standardbehandling for ibrutinib (Imbruvica) til behandling af patienter med Waldenströms Makroglobulinæmi (WM), som har modtaget mindst én tidligere behandling, eller til 1. linjebehandling af patienter, der ikke egner sig til kemoimmunbehandling. KRIS bemærkede i sin vurdering af ibrutinib, at den foreliggende dokumentation baserer sig på et ikke-randomiseret, ikke-blindet fase-2 studie uden kontrolgruppe. De inkluderede patienter i studiet havde modtaget mediant to (1-9) tidligere behandlinger. KRIS lagde desuden vægt på, at i den samlede patientpopulation (uafhængigt af mutationsstatus) responderede 90,5 procent af patienterne på behandling, hvoraf 73 procent responderede betydeligt, og at den 2-års progressionsfri overlevelse var 69 procent og overlevelsen 95 procent. Hertil kommer, at der hos patienter med muteret MYD88 og umuteret CXCR4 var 100 procent behandlingsrespons, hvoraf 91 procent responderede betydeligt. Samtidig er bivirkningsprofilen håndterbar. På den baggrund har KRIS besluttet at anbefale ibrutinib til behandling af patienter med WM, som har modtaget mindst én tidligere behandling, eller til 1. linjebehandling af patienter, der ikke egner sig til kemo-immunbehandling. DLG har supplerende oplyst, at det vil dreje sig om få patienter, der ikke tåler kemo-immunterapi som 1. linjebehandling. Det er en forudsætning for KRIS anbefaling af ibrutinib til behandling af patienter med WM, at DLG registrerer anvendelsen af ibrutinib med henblik på at give en opfølgning til KRIS én gang årligt, herunder i forhold til effekten hos patienter med de nævnte mutationer. Blinatumomab (Blincyto) Akut Leukæmi Gruppen under Dansk Hæmatologisk Selskab havde ansøgt om standardbehandling for blinatumomab (Blincyto) til behandling af tilbagefald af akut lymfatisk leukæmi (B-celle subtype, B-ALL) efter standard kemoterapi, allogen knoglemarvstransplantation eller B-ALL, som er refraktær overfor gængs induktionsbehandling. KRIS bemærkede i sin vurdering af blinatumomab, at ansøgningen er baseret på et enkelt-armet multicenter fase 2-studie, hvori 43 procent af de 189 inkluderede patienter opnåede komplet

5 remission (CR), hvoraf 40 procent efterfølgende kunne gennemgå allogen knoglemarvstransplantation. Herudover noterede rådet sig, at patientpopulationen i Danmark anslås som meget lille. Rådet finder ikke, at data aktuelt understøtter brug af blinatumomab til hele den ansøgte gruppe som et standardtilbud. Derimod anerkender KRIS, at den høje CR-rate gør medikamentet attraktivt som forbehandling før allogen knoglemarvstransplantation. På den baggrund er KRIS umiddelbart ikke indstillet på at anbefale blinatumomab som standardbehandling til den ansøgte indikation. KRIS er dog af den holdning, at blinatumomab med fordel kan overvejes i forbindelse med forbehandling af patienter, som er kandidater til allogen knoglemarvstransplantation. I henhold til KRIS høringsprocedure har ansøger og leverandør mulighed for at kommentere på rådets beslutning, samt fremsende nye data efter registrering, som kan bidrage yderligere til KRIS vurdering af fordele og ulemper ved behandling med blinatumomab (deadline 21. marts 2016), hvorefter KRIS vil træffe endelig afgørelse i sagen. Cobimetinib (Cotellic) i kombination med vemurafenib (Zelboraf) Dansk Melanom Gruppes onkologigruppe havde ansøgt om standardbehandling for cobimetinib (Cotellic) i kombination med vemurafenib (Zelboraf) til behandling af metastaserende malignt melanom med BRAF V600 mutation. Ansøger havde derudover givet udtryk for, at kombinationsbehandlingen kun skulle tilbydes, når patientgruppen ikke tåler behandling med dabrafenib (Tafinlar) i kombination med trametinib (Mekinist). KRIS bemærkede i sin vurdering af cobimetinib/vemurafenib, at der forelå et godt understøttende datagrundlag. Ansøgningen var baseret på et randomiseret fase-3 studie, der sammenligner behandling med cobimetinib/vemurafenib overfor vemurafenib og placebo, samt to øvrige studier der forholder sig til kombinationsbehandlingen dabrafenib/trametinib, som dog ikke har direkte relevans for KRIS vurdering. For kombinationsbehandlingen cobimetinib/vemurafenib noterede KRIS sig en signifikant forbedring af overlevelsen, forbedret responsrate og forbedret progressionsfri overlevelse sammenlignet med vemurafenib og placebo. KRIS lagde samtidig vægt på, at kombinationsbehandlingen cobimetinib/vemurafenib medfører mere toksicitet end kombinationsbehandlingen dabrafenib/trametinib. På tværs af de tre studier udvikler 63 procent af patienterne behandlet med cobimetinib/vemurafenib grad 3 toksicitet til sammenligning med mellem 32 og 48 procent af patienterne behandlet med dabrafenib/trametinib. På den baggrund har KRIS besluttet at anbefale kombinationsbehandlingen cobimetinib/vemurafenib som standardbehandling af metastaserende malignt melanom med BRAF V600 mutation, hvis bivirkninger ved behandling med dabrafenib/trametinib er intolerable. Det er

6 en forudsætning for KRIS anbefaling af cobimetinib/vemurafenib, at behandlingen ikke anvendes hvis patienterne er progredieret under dabrafenib/trametinib eller omvendt. Crizotinib (Xalkori) Dansk Onkologisk Lungecancer Gruppe (DOLG) havde ansøgt om standardbehandling for crizotinib (Xalkori) til 1. linjebehandling af voksne patienter med anaplastisk lymfomkinase-positiv (ALKpositiv) fremskreden ikke-småcellet lungecancer (NSCLC). KRIS bemærkede i sin vurdering af crizotinib, at den foreliggende dokumentation baserer sig på et veldesignet open-label, randomiseret fase-3 studie, som viste signifikant længere progressionsfri overlevelse overfor et kemoterapiregime (cisplatin/pemetrexed). Overlevelsesdata foreligger dog endnu ikke. Studiet bekræftede desuden en fordelagtig bivirkningsprofil for crizotinib. På den baggrund har KRIS besluttet at anbefalet crizotinib som standardbehandling til den ansøgte indikation. Holoclar Dansk Oftalmologisk Selskab havde fremsendt ansøgning om standardbehandling for Holoclar til behandling af voksne patienter med moderat til alvorlig limbal stamcellemangel, unilateralt og bilateralt, forårsaget af fysiske eller kemiske okulære forbrændinger, hvor mindst 1-2 mm2 af limbus er ubeskadiget. KRIS bemærkede i sin vurdering af Holoclar, at ansøgningen var baseret på tre retrospektive, ikkerandomiserede og ikke-kontrollerede case serier udført på to centre i Italien. Der er ingen prospektive studier. KRIS har forstået, at ansøgningen dækker indgangen i et prospektivt studie, som firmaet er forpligtiget til at gennemføre. Indtil videre er brugen af Holoclar betinget af deltagelse i studiet. På den baggrund kan KRIS i henhold til rådets kommissorium formelt ikke anbefale Holoclar som standardbehandling. Det ligger ikke inden for rådets kompetencer at tage stilling til lægemidler, som indgår i protokollerede studier. Mepolizumab (Nucala) Dansk Lungemedicinsk Selskab havde fremsendt ansøgning om standardbehandling for mepolizumab (Nucala) som tillægsbehandling til voksne patienter med svær refraktær eosinofil astma. KRIS bemærkede i sin vurdering af mepolizumab, at der foreligger fem randomiserede, placebokontrollerede og dobbeltblindede studier, som alle viser en signifikant reduktion i antallet af eksacerbationer (forværringer) hos aktivt behandlede patienter, samt en normalisering af

7 eosinofiltal i blodet (og sputum hvis målt). Omvendt noterede KRIS sig, at der er rapporteret om overfølsomhedsreaktioner, herunder anafylaksi, hos ca. 10 procent af patienterne, hvilket dog er på samme niveau som placebogruppen. På den baggrund er KRIS umiddelbart positivt indstillet på at anbefale mepolizumab som standardbehandling til den ansøgte indikation. KRIS havde dog i sin vurdering af mepolizumab to spørgsmål, som rådet har anmodet ansøger om at besvare, inden der træffes en endelig beslutning. En eventuel anbefaling vil derudover forudsætte, at Dansk Lungemedicinsk Selskab registrerer anvendelsen af mepolizumab med henblik på at give en opfølgning til KRIS om to år. Orkambi (Ivacaftor/Lumacaftor) Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital havde fremsendt ansøgning om standardbehandling for orkambi (Ivacraftor/Lumacaftor) til behandling af patienter over 12 år med cystisk fibrose (CF), som er homozygote for Delta F508 mutationen i CFTR-genet. KRIS bemærkede i sin vurdering af orkambi, at der foreligger et randomiseret, dobbeltblindet, placebokontrolleret multicenter fase-3 studie og et opfølgningsstudie. Heri blev det primære endemål på mindst 5 procent forbedring i FEV1 ikke nået. I EMA s EPAR blev effekten beregnet til at være 1,68-2,63 procent. Denne beskedne forbedring i FEV1 kunne ikke detekteres af patienterne ifølge målingerne i studierne. KRIS bemærkede også, at der ses over 10 procent forbedring i FEV1 i placebogruppen. KRIS var i tvivl, om studierne er gennemført i en gruppe af patienter, som er relevant for danske forhold, og om der i samme patientgruppe kunne iværksættes andre tilbud med lignende effekt, f.eks. intensiveret lungefysioterapi og diætvejledning. KRIS var også i tvivl, om det ville være mere relevant at behandle patienter med en lavere FEV1, end inklusionskriterierne i studierne tillod. På baggrund af ovenstående har KRIS inviteret ansøger til at deltage med en præsentation på næste rådsmøde den 13. april 2016, som uddyber ansøgningen, samt giver rådet mulighed for at stille spørgsmål. 5. Eventuelt Næste møde i KRIS afholdes onsdag den 13. april Der er ansøgningsfrist den 16. marts 2016.

Kommenteret dagsorden for 19. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 13. april 2016 klokken 15-17

Kommenteret dagsorden for 19. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 13. april 2016 klokken 15-17 Den 29. april 2016 Kommenteret dagsorden for 19. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 13. april 2016 klokken 15-17 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand),

Læs mere

Referat af 3. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) afholdt den 4. april 2013

Referat af 3. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) afholdt den 4. april 2013 Den 23. april 2013 Referat af 3. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) afholdt den 4. april 2013 Tilstedeværende medlemmer af KRIS Steen Werner Hansen (formand), Teis Andersen,

Læs mere

Referat af 11. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 17. september 2014

Referat af 11. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 17. september 2014 Den 10. oktober 2014 Referat af 11. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 17. september 2014 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Peter Sørensen, Teis

Læs mere

Dagsorden for 20. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 14. juni 2016 klokken 15-18

Dagsorden for 20. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 14. juni 2016 klokken 15-18 Den 29. juni 2016 Dagsorden for 20. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 14. juni 2016 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Niels Henrik

Læs mere

Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18

Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18 Den 21. september 2016 Dok. nr.: 265248 Referat af 21. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 6. september 2016 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen

Læs mere

Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18

Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18 Den 22. oktober 2015 Referat af 16. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 9. september 2015 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per

Læs mere

Referat af 13. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 18. februar 2015

Referat af 13. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 18. februar 2015 Den 25. marts 2015 Referat af 13. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 18. februar 2015 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Peter Sørensen, Teis

Læs mere

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard.

Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell Nørgaard, Dorte Nielsen og Leif Vestergaard. Den 8. november 2013 Referat af 6. møde i KRIS afholdt den 24. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Per Gandrup, Peter Sørensen, Henrik Villadsen, Teis Andersen, Jan Maxwell

Læs mere

Referat af 15. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 17. juni 2015 klokken 15-18

Referat af 15. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 17. juni 2015 klokken 15-18 Den 2. juli 2015 Referat af 15. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 17. juni 2015 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Niels Henrik

Læs mere

Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015

Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015 23-02-2015 Sag nr. 15/121 Dokumentnr. 6079/15 Thomas Birk Andersen Referat af 19. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 19. januar 2015 Tel. 3529 8270 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 23. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) onsdag den 1. februar 2017 klokken 15-18

Referat af 23. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) onsdag den 1. februar 2017 klokken 15-18 Den 2. februar 2017 Referat af 23. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) onsdag den 1. februar 2017 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand),

Læs mere

Referat af det 12. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 10. december 2014

Referat af det 12. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 10. december 2014 Den 9. januar 2015 Referat af det 12. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) den 10. december 2014 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner Hansen (formand), Peter Sørensen,

Læs mere

Referat af 22. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) tirsdag den 25. oktober 2016 klokken 15-18

Referat af 22. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) tirsdag den 25. oktober 2016 klokken 15-18 Den 18. november 2016 Dok. nr.: 265882 Referat af 22. møde i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) tirsdag den 25. oktober 2016 klokken 15-18 Tilstedeværende medlemmer Steen Werner

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning. Punkter til drøftelse UDK

REFERAT. Punkter til beslutning. Punkter til drøftelse UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Anæstesiologi Dato: 1. juni 2016 Kl.: 08:00-08:45 Sted: Rigshospitalet, Juliane Maries vej, Opgang 11, 4. sal

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2015 2016 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Årsrapport 2015 Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Mini-MTV skema til Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS)

Mini-MTV skema til Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) Mini-MTV skema til Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) Mini-MTV skemaet er til brug for KRIS vurdering af, hvorvidt et lægemiddel skal tages i brug som standardbehandling. Med

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Behandlingsvejledning for medicinsk behandling af ikke-småcellet lungecancer (NSCLC) i stadium IV

Behandlingsvejledning for medicinsk behandling af ikke-småcellet lungecancer (NSCLC) i stadium IV Behandlingsvejledning for medicinsk behandling af ikke-småcellet lungecancer (NSCLC) i stadium IV Fagudvalg under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, RADS, er interne, rådgivende arbejdsgrupper,

Læs mere

2. Medicinrådets formål Medicinrådets formål kan opsummeres som følgende tre punkter:

2. Medicinrådets formål Medicinrådets formål kan opsummeres som følgende tre punkter: N O T A T Modelbeskrivelse for ny medicinorganisation 1. Indledning Dette notat beskriver modellen for en ny medicinorganisation, som bygger videre på erfaringerne fra regionernes to eksisterende medicinråd,

Læs mere

1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne beskrives nedenfor.

1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne beskrives nedenfor. N O T A T 05-02-2015 Sagsnr. 15/1370 Dok.nr. 7114/16 Ny model for vurdering af lægemidler 1. Baggrund Danske Regioners bestyrelse har den 4. februar 2016 besluttet en ny medicinmodel. Hovedprincipperne

Læs mere

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 16-05-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Indstilling om udarbejdelse af udkast til fælles regional behandlingsvejledning for knoglemarvskræft (myelomatose)

Indstilling om udarbejdelse af udkast til fælles regional behandlingsvejledning for knoglemarvskræft (myelomatose) Indstilling om udarbejdelse af udkast til fælles regional behandlingsvejledning for knoglemarvskræft (myelomatose) Dato: 26.07.2017 Forelæggelse vedrørende: Indstilling om udarbejdelse af udkast til en

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af patienter med myelomatose

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af patienter med myelomatose Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af patienter med myelomatose Medicinrådet har godkendt lægemiddelrekommandationen den 7. februar 2018. Medicinrådet har ikke taget

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 17-02-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 6013/14 Thomas Birk Andersen Tel. 35 29 82 70 Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2014 Årsrapport 2013: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 05-07-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling

Læs mere

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Opslag: 6. december 2015 Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Ansøgningsfrist: 15. marts 2015 kl. 24 Postdocpuljen støtter frikøb af tid til den forskningsmæssige del af ansættelsen i en klinisk postdoc-stilling

Læs mere

Medicinrådet har godkendt lægemiddelrekommandationen den 7. juni 2017.

Medicinrådet har godkendt lægemiddelrekommandationen den 7. juni 2017. Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af patienter med myelomatose Medicinrådet har godkendt lægemiddelrekommandationen den 7. juni 2017. Medicinrådet har ikke taget stilling

Læs mere

Aktuelle kliniske protokoller i Danmark i 2017

Aktuelle kliniske protokoller i Danmark i 2017 Aktuelle kliniske protokoller i Danmark i 2017 Niels Abildgaard Odense Universitetshospital DMF/IMF seminar Nyborg 16. November 2017 Inddeling af behandlinger IMIDs Immunterapi Andre nye lægemidler Kemoterapi

Læs mere

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Tid: 24. juni kl. 13.00 15.30 Sted: Danske Patienter,. Deltagere: Birthe Holm, Sjældne Diagnoser Jens Oluf Bruun Pedersen, Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af patienter med Myelomatose

Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af patienter med Myelomatose Behandlingsvejledning inklusiv lægemiddelrekommandation for behandling af patienter med Myelomatose Fagudvalg under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, RADS, er interne, rådgivende arbejdsgrupper,

Læs mere

REFERAT. 1) Fast punkt - Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

REFERAT. 1) Fast punkt - Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 13. november 2018 Kl.: 12.30-15.30 Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Overlæge og Formand for DOLG (Dansk Onkologisk Lungecancer Gruppe)

Overlæge og Formand for DOLG (Dansk Onkologisk Lungecancer Gruppe) Dato: 12 marts 2016 Lægemidlets navn: OSIMERTINIB Kontaktperson: Karin Holmskov Hansen Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital (OUH) Overlæge og Formand for DOLG (Dansk Onkologisk Lungecancer

Læs mere

Klinisk retningslinje for smertebehandling med stærke opioider til voksne cancerpatienter i palliativt forløb

Klinisk retningslinje for smertebehandling med stærke opioider til voksne cancerpatienter i palliativt forløb Godkendt dato: 01.11.2015 Revisionsdato: 01.11.2019 Udløbsdato: 31.10.2020 Klinisk retningslinje for smertebehandling med stærke opioider til voksne cancerpatienter i palliativt forløb Nan Sonne, overlæge,

Læs mere

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl )

1) Fast punkt: Meddelelser fra formanden (orientering) (kl ) 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 5. februar 2019 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Referat af 23. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 11. november 2015

Referat af 23. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 11. november 2015 18.11.2015 Dok.nr. 222005 Referat af 23. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 11. november 2015 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand), Henrik

Læs mere

årsrapport 2010: eksperimentel behandling

årsrapport 2010: eksperimentel behandling årsrapport 2010: eksperimentel behandling 2011 Årsrapport 2010: Eksperimentel behandling Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: Eksperimentel behandling; Kræftbehandling;

Læs mere

Beslutningsgrundlag til Medicinrådet

Beslutningsgrundlag til Medicinrådet Amgros I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø Danmark T +45 88713000 F +45 88713008 Medicin@amgros.dk www.amgros.dk Beslutningsgrundlag til Medicinrådet Dette dokument er Amgros indstilling om anbefaling

Læs mere

7. Klinisk merværdi: ocrelizumab (Ocrevus) PPMS subgruppe multipel sklerose

7. Klinisk merværdi: ocrelizumab (Ocrevus) PPMS subgruppe multipel sklerose 20. rådsmøde i Medicinrådet Torsdag d. 13. september 2018 kl. 10.00-16.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Vurdering biosimilært: rituximab 4. Behandlingsvejledning: kronisk leddegigt

Læs mere

Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 239 Offentligt. Resumé

Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 239 Offentligt. Resumé Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 239 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om forslag til kommissionsbeslutning om udstedelse af markedsførings-tilladelse for lægemidlet sitagliptin (Januvia

Læs mere

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl

Mødet blev indledt med frokost i Danske Regioners fra kl 1 REFERAT Møde i: Forum for tværregional koordination af medicin Dato: 2. oktober 2017 Kl.: 12:00-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Notat. Principper for kræftbehandling og henvisningsmuligheder til udlandet

Notat. Principper for kræftbehandling og henvisningsmuligheder til udlandet Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 09/11384 Dato: 20. november 2009 1. Baggrund Notat Principper for kræftbehandling og henvisningsmuligheder til udlandet Der har i

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER BILAG 4 Bilag 4 Evidenstabel Forfatter År Studietype Studiets Befolkningstype Intervention Resultat Kommentarer kvalitet Escalante et Gong, Shun et 2014 RCT, crossover 2014 Metaanalys e + 42 kvinder med

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse

PPR ydelser. Familierådgivningen. Bestilling af ydelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning PPR ydelser Familierådgivningen Bestilling af ydelse Bestilling af ydelse sker ved at udfylde henvisningsskemaet som kan hentes på Handleguide.dk under Professionelle/skemaer

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Referat af 22. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 7. september 2015

Referat af 22. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 7. september 2015 14.09.2015 Dok.nr. 205975 Referat af 22. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt mandag den 7. september 2015 Tilstedeværende medlemmer af RADS Jørgen Schøler Kristensen (formand),

Læs mere

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 07-10-2013 Sag nr. 09/1736 Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen

Læs mere

Behandlingsvejledning for metastaserende malignt melanom

Behandlingsvejledning for metastaserende malignt melanom Behandlingsvejledning for metastaserende malignt melanom Fagudvalg under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, RADS, er interne, rådgivende arbejdsgrupper, der refererer til Rådet. Fagudvalgene udarbejder

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 25. juni 2015 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 24. juni

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Journalnummer 1 400.C.2-0 EUK 22. oktober 2004

Journalnummer 1 400.C.2-0 EUK 22. oktober 2004 Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer 1 400.C.2-0 EUK 22. oktober 2004 KOMITÉSAG Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Indenrigs- og Sundhedsministeriets

Læs mere

Behandlingsvejledning for behandling af patienter med Myelomatose

Behandlingsvejledning for behandling af patienter med Myelomatose Behandlingsvejledning for behandling af patienter med Myelomatose Fagudvalg under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, RADS, er interne, rådgivende arbejdsgrupper, der refererer til Rådet. Fagudvalgene

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Februar 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Til. ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere:

Til. ansøger. Sundhedsstyrelsens generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere: Til Ansøger s generelle svar på ansøgning om varetagelse af specialfunktioner til alle ansøgere: Ortopædisk kirurgi samt samhørende funktioner i patologisk anatomi og diagnostisk radiologi Regioner og

Læs mere

Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011

Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011 Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid ( ) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80)

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) VEDTÆGTER for Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) 1 Selskabets navn og formål 1.1 Navn Selskabets navn er Glunz & Jensen Holding A/S. 1.2 Formål Selskabets formål er at besidde kapitalandele

Læs mere

Fokus på omlægning og hyppighed i opfølgningsprogrammet for brystkræft. Peer Christiansen Den Danske Brystkræftgruppe - DBCG

Fokus på omlægning og hyppighed i opfølgningsprogrammet for brystkræft. Peer Christiansen Den Danske Brystkræftgruppe - DBCG Fokus på omlægning og hyppighed i opfølgningsprogrammet for brystkræft Peer Christiansen Den Danske Brystkræftgruppe - DBCG Forma l med opfølgning efter initial behandling af brystkræft 1. Forbedring

Læs mere

Pharmadanmark om prioritering:

Pharmadanmark om prioritering: Tema: Prioritering Pharmadanmark om prioritering: Pharmadanmark har deltaget aktivt i debatten om prioritering, fordi foreningens medlemmer er den faggruppe, der ved mest om lægemidler fra molekyle til

Læs mere

REFERAT D. 6. MAJ 2014

REFERAT D. 6. MAJ 2014 REFERAT D. 6. MAJ 2014 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER BILAG 9 Bilag 9 Konsensusprocessen Med henblik på at opnå konsensus om retningslinjens anbefalinger fra nationale eksperter på området, blev der udvalgt en ekspertgruppe bestående af læger indenfor den

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler Årsrapport 2008-2009: Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) 2010 Årsrapport 2008-2009: Udvalget til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Vejledende behandlingsalgoritme for ptt med malignt melanom (MM) 19. januar 2017

Vejledende behandlingsalgoritme for ptt med malignt melanom (MM) 19. januar 2017 Vejledende behandlingsalgoritme for ptt med malignt melanom (MM) 19. januar 2017 Denne algoritme skal absolut betragtes som det den er, nemlig vejledende. Tag udgangspunkt i den, inden du ud fra den enkelte

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

DELTAGERINFORMATION 3 & SAMTYKKEERKLÆRING 3

DELTAGERINFORMATION 3 & SAMTYKKEERKLÆRING 3 NATIONAL CANCER RESEARCH AML17 INSTITUTE AKUT MYELOID LEUKÆMI Akut Promyelocyt Leukæmi FORSØG NR. 17 DELTAGERINFORMATION 3 & SAMTYKKEERKLÆRING 3 Lokale kontakter Hovedansvarlige læge på Odense Universitets

Læs mere

Referat af 21. rådsmøde i Medicinrådet

Referat af 21. rådsmøde i Medicinrådet Referat af 21. rådsmøde i Medicinrådet Afholdt onsdag den 10. oktober 2018 Kl. 10.00-18.10 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand) Steen Werner Hansen (formand) Kim Brixen

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale

Udkast til Samarbejdsaftale Udkast til Samarbejdsaftale mellem INNOVATIONSFONDEN, ERHVERVSSTYRELSEN og REGION MIDTJYLLAND Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K og Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø og

Læs mere

Konkrete ideer til fysioterapi til børn med cerebral parese. Hanne Christensen & Helle Mätzke Rasmussen Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi

Konkrete ideer til fysioterapi til børn med cerebral parese. Hanne Christensen & Helle Mätzke Rasmussen Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Konkrete ideer til fysioterapi til børn med cerebral parese Hanne Christensen & Helle Mätzke Rasmussen Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Workshop Baggrund: Evidensbaseret praksis Præsentation af

Læs mere

b) Opfølgning på regionernes ibrugtagning af lægemidler, som ikke er anbefalet af Medicinrådet

b) Opfølgning på regionernes ibrugtagning af lægemidler, som ikke er anbefalet af Medicinrådet 1 REFERAT Møde i: Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin Dato: 19. marts 2018 Kl.: 12:30-15:30 Sted: Danske regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø (mødelokale fremgår af skærm, videokonferencenummer

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for forebyggelse og behandling af organisk delirium

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for forebyggelse og behandling af organisk delirium KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for forebyggelse og behandling af organisk delirium Baggrund og formål Organisk delirium (delir) (delir ved somatisk sygdom) er en alvorlig

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

BILAG I FORTEGNELSE OVER LÆGEMIDLERNES NAVNE, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, INDGIVELSESVEJ, ANSØGERE AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSER I MEDLEMSSTATERNE

BILAG I FORTEGNELSE OVER LÆGEMIDLERNES NAVNE, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, INDGIVELSESVEJ, ANSØGERE AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSER I MEDLEMSSTATERNE BILAG I FORTEGNELSE OVER LÆGEMIDLERNES NAVNE, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, INDGIVELSESVEJ, ANSØGERE AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSER I MEDLEMSSTATERNE 1 Medlemsstat EU/EØS Østrig Belgien Danmark Finland Frankrig

Læs mere

Referat. Til: Bestyrelsesmøde Dato: 24. marts 2010 Tid: 17:00 Sted: Kollegieboligselskabet Niels Bohrs Allé 21 5230 Odense M

Referat. Til: Bestyrelsesmøde Dato: 24. marts 2010 Tid: 17:00 Sted: Kollegieboligselskabet Niels Bohrs Allé 21 5230 Odense M Referat Til: Bestyrelsesmøde Dato: 24. marts 2010 Tid: 17:00 Sted: Kollegieboligselskabet Niels Bohrs Allé 21 5230 Odense M Kollegieboligselskabet Niels Bohrs Allé 21 5230 Odense M Kollegieboligselskabet

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Udgiftspres på sygehusområdet

Udgiftspres på sygehusområdet Kapitel 4 39 Udgiftspres på sygehusområdet Sundhedsudgifterne er stigende. Det er en udvikling, som kendes fra hele den vestlige verden, og som blandt andet er analyseret af OECD. I dette kapitel gennemgås

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Fremskridt for skræddersyet lægemiddelbehandling mod kræft

Fremskridt for skræddersyet lægemiddelbehandling mod kræft FARMA Fremskridt for skræddersyet lægemiddelbehandling mod kræft Medicinsk kræftbehandling er under hastig forvandling, og en række nye og mere effektive lægemidler vil i de kommende år se dagens lys.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet

Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet 08 Flere praktikpladser til de unge. 10 Iværksætterforløb i egen virksomhed. 11 Seniorjob i private virksomheder. 12 Udvidelse af virksomhedspraktikperiode

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Lægemidlets navn: Zydelig (Idelalisib)

Lægemidlets navn: Zydelig (Idelalisib) Mini-MTV skema til brug for vurdering af et lægemiddel i Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) Mini-MTV skemaet er til brug for vurdering af lægemidler med markedsføringsgodkendelse,

Læs mere