Genbrugsbutik i regi af Reno Djurs

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Genbrugsbutik i regi af Reno Djurs"

Transkript

1 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 17. september 2014 Genbrugsbutik i regi af Reno Djurs Notatets formål f Formålet med dette notat er at vurdere muligheder og konsekvenser (herunder fordele og ulemper) ved at etablere en genbrugsbutik i Reno Djurs regi baseret på direkte genbrugelige effekter modtaget på Reno Djurs genbrugsstationer. Notatet bygger blandt andet på erfaringer og centrale nøgletal fra affaldsselskaberne AVV i Hjørring og AffaldPlus i Næstved. Nøgletal for mængder og omsætning i genbrugsbutik Affaldsselskabet AVV (interessentskab ejet af Hjørring og Brønderslev kommuner) har drevet en genbrugsbutik i Hjørring siden 1988 samt en mindre genbrugsbutik i Dronninglund siden Affaldsselskabet AffaldPlus (interessentskab ejet af Faxe, Næstved, Ringsted, Ringsted, Slagelse, Sorø og Vordingborg kommuner) har drevet en genbrugsbutik i Næstved siden slutningen af Mængden af direkte genbrugelige effekter, der omsættes i AVV s butikker, udgør ca. 0,8 % af de samlede mængder på genbrugsstationerne. Med udgangspunkt i dette nøgletal kan mængden af salgbare genbrugseffekter fra genbrugsstationer i Reno Djurs opland opgøres til ca. 375 tons, jf. nedenstående sammenligning Indbyggere Sommerhuse Affald GBP (t) Butikssalg (t) AVV AffaldPlus Reno Djurs Den angivne mængde svarer til den omsatte mængde i AffaldPlus butik i Næstved i AffaldPlus forventer fremadrettet et markedspotentiale 3 gange større end AVV s.

2 2 Reno Djurs har iværksat en kortlægning af, hvor stor en andel af mængderne på genbrugsstationerne, der vil disponeres til direkte genbrug. Data forventes at foreligge til bestyrelsesmødet. AVV oplyser, at der er en indtægt på ca kr./t ved salg af genbrugelige effekter. Den tilsvarende enhedspris hos AffaldPlus er ca kr./t. Baseret på laveste nøgletal-- og med udgangspunkt i en tilsvarende andel salgbare effekter -- skulle Reno Djurs kunne generere en omsætning ved salg på ca. 2,5 mio. kroner pr. år. AffaldPlus genererede i 2013 en omsætning på 1,3 mio. kroner og forventer en omsætning i 2014 på 2 mio. kroner, jf. nedenstående regnskab 2013 og budget AffaldPlus 2013 Budget 2014 Omsætning (ekskl. moms) 1,3 2,0 Personale 0,6 1,1 Husleje og drift 0,7 0,7 Adm. omkostning 0,1 0,1 Resultat -0,1 0,1 Økonomi ved Reno Djurs-butik Administrationen har opstillet følgende budget (planlægningstal) for drift af en genbrugsbutik. Driftsbudget 1. Leje af bygning Inventar (afskrivning) Drift af bygning Lønninger (2 årsværk) Kontorhold, IT Transport/logistik I alt Budgettet indeholder ikke særskilte omkostninger til - ledelse og administration - omlastning af genbrugseffekter på genbrugsstationerne Ad 1. Afskrivning og forrentning bygning Det afsatte beløb udgør en skønnet årlig leje af en relevant bygning, subsidiært årlige omkostninger til afskrivning og forrentning af en af Reno Djurs erhvervet bygning. Ad 2. Inventar Det afsatte beløb omfatter afskrivning (5 år) af en inventarinvestering (reoler, industriopvaskemaskine m.v.) på kroner. Ad 3. Drift af bygning Det afsatte beløb omfatter skønnede forbrugsafgifter til varme, vand, spildevand m.v. samt rengøring/renholdelse inde og ude.

3 3 Ad 4. Lønninger Det afsatte beløb omfatter skønnede omkostninger til lønninger og personaleomkostninger til 2 fuldtidsansatte (butiks- og klargøringsmedarbejdere). Ad 5. Kontorhold, IT Det afsatte beløb omfatter skønnede omkostninger til kontorhold og IT. Ad 6. Transport Det afsatte beløb omfatter skønnede omkostninger til transport af effekter fra genbrugsstationerne til butikken. Da transporten skal foregå med forsigtighed som et ordinært flyttelæs, regnes der med en omkostning på 500 kr./ton. Sammenfatning Baseret på de angivne forudsætninger (omsætning 2,5 mio. kroner; driftsomkostninger 1,6 mio. kroner) skulle en butik kunne generere et årligt overskud på ca kroner, såfremt direkte genbrugelige effekter fra alle Reno Djurs genbrugsstationer sælges fra en butik. Driftsøkonomien kan også anskues således, at driften af en butik vil hvile i sig selv ved salg af ca. 240 tons genbrugelige effekter pr. år, svarende til ca. 2/3 af potentialet for direkte genbrug af effekter fra alle Reno Djurs genbrugsstationer naturligvis under forudsætning af, at de anvendte nøgletal fra AVV er repræsentative for Reno Djurs. Beskrivelse af koncept Overordnet koncept Ved det neden for beskrevne butikskoncept varetager Reno Djurs alle led i kæden fra modtagelse af genbrugseffekten på genbrugspladsen til salg i egen butik. Konceptet følger følgende hovedretningslinier: Genbrugsstationernes brugere afleverer genbrugelige effekter på genbrugsstationerne i særlige containere - som i dag På de enkelte genbrugsstationer frasorterer pladspersonalet genbrugelige, salgbare effekter, som lastes i containere. Ikke-salgbare effekter (øvrigt affald) tilføres øvrige relevante containere på genbrugssstationen. Reno Djurs forestår -- via eksterne transportører - afhentning fra den enkelte genbrugsstation og transport til genbrugsbutik. I butikken modtages de frasorterede effekter, som klargøres, prissættes og udstilles i butikken med henblik på salg. Det beskrevne koncept forudsætter, at den nuværende klunserordning nedlukkes på alle genbrugsstationerne. Konceptet bygger således på, at klunsning er helt forbudt på Reno Djurs genbrugsstationer. Varer Konceptet kan hensigtmæssigt baseres på samme varegrupper som hos AVV og Affald- Plus, jf. omstående oversigt, som samtidig angiver varegruppernes fordeling hos AVV (angivet son vægtprocent):

4 4 Isenkram 34 % Tøj og sko 29 % Møbler, lamper 21 % Bøger, blade 7 % Radio, TV, el 6 % Cykler, metaldele 2 % Både AVV of AffaldPlus sælger elektronik (mærket med, at brug er på eget ansvar, og der er ingen garanti for, at produktet virker). Normalt tilhører WEEE-affald indsamlet på genbrugsstationerne elretur (som led i producentansvarsordningen); men elretur er indforstået med, at man lokalt sælger brugbart udstyr, som derved får forlænget levetiden. Indsamling på genbrugspladsen. Indsamling på genbrugsstationerne bør følge affaldspyramiden 2. Affaldspyramiden bør adopteres af Reno Djurs og anvendes som ny generel retningslinie for håndtering af affald på genbrugsstationerne. I medfør af den nye praksis skal principielt alt affald, borgere og virksomheder ønsker at aflevere på genbrugsstationerne, håndteres i overensstemmelse med affaldspyramiden (ud fra madpyramidens devise om mest i bunden; mindst i toppen ). I medfør af affaldspyramiden har direkte genbrug som udgangspunkt 3 fortrinsret frem for genbrug, forbrænding og deponering. Det er fortsat pladsmanden, som vejleder og anviser over for genbrugsstationernes brugere, hvor i affaldspyramiden en given genstand hører hjemme. Kun hvis en borger udtrykkeligt beder om, at en genstand slutbehandles på anden vis end direkte genbrug, tilsidesættes affaldspyramiden. Det er en central pointe ved butikskonceptet, at Reno Djurs medarbejdere skal opnå færdigheder i at vurdere, hvilke effekter, der er salgbare. Erfaringen fra andre butikker er, at ca. 25 % af de varer, som sættes til salg, ikke kan sælges og derfor må håndteres på anden vis (det vil sige højere oppe i affaldspyramiden). Som tidligere angivet bygger konceptet på, at klunsning forbydes på Reno Djurs genbrugsstationer, eftersom alt affald, der afleveres til direkte genbrug, er Reno Djurs ejendom med henblik på salg. Transport til og fra genbrugsbutikken Reno Djurs forestår transport af de genanvendelige effekter fra genbrugsstationerne til genbrugsbutikken, Transporten forudsættes at ske -- ligesom øvrigt affald fra genbrugsstationerne -- ved indlejet entreprenør. Da indsamlede effekter ikke må lide overlast, er omlastning og transport en kritisk faktor. Omlastning og transport skal som udgangspunkt foregå med samme forsigtighed som et ordinært flyttelæs. I denne sammenhæng skal det for god ordens skyld nævnes, at regnskaber fra andre affaldsselskaber, der driver genbrugsbutikker, ikke indeholder transportomkostninger. Det skyldes angiveligt et synspunkt om, at effekterne skulle have været transporteret alligevel, blot til anden slutdisponering, og at transportomkostningerne derfor bogføres på genbrugsstationernes regnskab. Eftersom der imidlertid ikke er transportomkostninger 2 Affaldspyramiden i den foreliggende form er udviklet af affaldsselskabet AffaldPlus. 3 Fortrinsretten gælder dog ikke for farligt affald (fx asbestplader) og særligt voluminøst og tungt affald (fx belægningssten).

5 5 forbundet med Reno Djurs nuværende ordning, hvor genbrugseffekter klunses og dermed ikke generer intern transport, er der tale om en ny og ikke tidligere afholdt omkostning. Butikken En butik skal fremstå veldisponeret, imødekommende og ordentlig. Indretning bør derfor foretages i samarbejde med folk, der har forstand på dette, fx en professionel butikskonsulent. En genbrugsbutik skal disponeres, så der forefindes tilstrækkelig lager- og værkstedskapacitet til, at personalet kan sortere og i fornødent omfang rengøre de indkomne effekter, således disse får den nødvendig up-shining, inden de præsenteres i genbrugsbutikken. De salgbare effekter stilles frem i butikken og prismærkes. På de dage, hvor genbrugsbutikken er åben, forventes alle medarbejderne at være beskæftiget ved salget i butikken, mens de på dage, hvor butikken er lukket, foretager sortering og klargøring. Kvaliteten af effekterne vurderes af de ansatte i butikken og på genbrugspladserne. Der foretages ikke istandsættelse eller reparation. En undtagelse er service, der vaskes inden det præsenteres i butikken. Det er forudsat, at der indkøbes en industriopvaskemaskine til rengøring af glas og porcelæn. For at sikre, at varerne ikke står mere end 2-3 uger i butikken, inden de sendes retur, er der på alle effekter prismærker med ugenummer, så personalet kan se, hvornår varen er modtaget i butikken. Hvis effekter ikke er solgt efter 2-3 uger, kan de prisnedsættes. Kan effekterne fortsat ikke sælges, fjernes de fra butikken og bortskaffes via container opstillet ved butikken. Genbrugsbutikkerne hos AVV og AffaldPlus opererer med faste priser. Åbningstider En butik vil fx kunne holde åbent to dage om ugen. Erfaringer for andre butikker viser, at det er en god ide at holde åbent både i weekenden og på hverdage, idet det er to forskellige køber segmenter der benytter butikken. I weekenden kommer der mange kunder, men de køber ikke så meget. På hverdage kommer der færre, men mere købestærke kunder. Personale Drift af en genbrugsbutik forudsætter, at der kan ansættes butikskyndigt personale. De ansatte skal have forståelse for at drive en butik og prisfastsætte genbrugelige effekter i en fornuftig balance mellem på den ene side økonomisk omsætning og på den anden side det prioriterede formål at få effekter tilbage i ressourcekredsløbet. Juridiske forhold Til AffaldPlus har Statsforvaltningen udtalt følgende: Muligheden for at drive genbrugsbutik, hjemles klart i vedtægterne for AffaldPlus, hvorfor der ikke er grund til at søge særskilt tilladelse.

6 6 Henset til Reno Djurs vedtægt 4 vurderes der ikke at være juridiske begrænsninger for, at Reno Djurs kan drive genbrugsbutik. Affaldsplus har også konkret i forhold til afsætning af WEEE fået en udtalelse fra elretur om, at ordningen er indenfor rammerne af WEEE-bekendtgørelsen. Fordele og ulemper I det følgende oplistes, hvad der kan betragtes som fordele og ulemper ved en genbrugsbutik i forhold til den nuværende klunserordning. Fordele Signalværdien ved, at Reno Djurs driver egen butik, kan give et øget fokus på ønsket om at fremme direkte genbrug (og affaldsminimering i bredere forstand) Prissætning af effekterne understreger, at effekterne har en værdi Der etableres arbejdspladser (som dog eventuelt vil kræve subsidiering) Systemet er kontrolleret fra aflevering til afsætning, herunder med mulighed for at registrere mængder til direkte genbrug Professionel klunsning vanskeliggøres, og der opnås (forhåbentlig) færre konflikter med professionelle klunsere Eventuelle indtægter fra salg af effekter tilfalder brugerne af genbrugspladserne. Ulemper Ordningen kræver, at den nuværende klunserordning bringes til ophør, hvilket nogle borgere antageligt vil betragte som en forringelse En enkelt butik vil med skyldig hensyntagen til, hvor den placeres - rette sig mod et relativt begrænset antal potentielle brugere Med en butik bliver Reno Djurs konkurrent (både i forhold til varer og omsætning) til eksisterende butikker (private såvel som velgørende organisationer) Ordningen er teknisk og driftsmæssigt mere ressourcekrævende end den nuværende løsning. 4 Reno Djurs vedtægt, 3: Interessentskabets formål er at etablere og drive eller indgå kontrakt om etablering og drift af de nødvendige anlæg for de tilsluttede kommuner til behandling af deponeringspligtigt affald, forbrændingspligtigt affald samt genanvendeligt affald. Det er endvidere interessentskabets formål at varetage øvrige fælleskommunale affalds- og genanvendelsesopgaver i bred forstand, som interessentkommunerne finder hensigtsmæssige at overlade til interessentskabet, idet sådanne tillægsydelser frit kan vælges til eller fra af de enkelte kommuner. ( )

Direkte genbrug Nordforbrænding

Direkte genbrug Nordforbrænding Direkte genbrug Nordforbrænding Affaldskontoret ApS maj 2014 Direkte genbrug Affaldskontoret er af Nordforbrænding blevet anmodet om at opstille en tids- og handleplan, samt tilhørende økonomi for et forsøg

Læs mere

AffaldPlus og ejerkommunerne

AffaldPlus og ejerkommunerne AffaldPlus og ejerkommunerne udnytter affaldsressourcerne endnu bedre PlusButikken og et nyt syn på affald fra genbrugspladser Allan Johansen Afdelingschef, genbrugspladser Inspirationskilde - og forbillede

Læs mere

Vision. Bæredygtig forretning. Sociale aspekter

Vision. Bæredygtig forretning. Sociale aspekter Vision Inspirere til bæredygtig tankegang Afskaffe brug og smid væk og indføre mere direkte genbrug Skabe lokale arbejdspladser - også sociale Hjælpe dem der har mindst Samarbejde med hjælpeorganisationerne

Læs mere

Affald som varer PlusButikker - vi gi`r affald nyt liv Det er cirkulær økonomi og grøn omstilling

Affald som varer PlusButikker - vi gi`r affald nyt liv Det er cirkulær økonomi og grøn omstilling Affald som varer PlusButikker - vi gi`r affald nyt liv Det er cirkulær økonomi og grøn omstilling Allan Johansen Afdelingschef, genbrugspladser Formål Bevare ressourcerne - Udsæt tidspunktet for hvornår

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 4. december 2012 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager I dag indsamles glasflasker, emballageglas, plastflasker og øl- og sodavandsdåser

Læs mere

Analyse af regnskabstal fra kommunale og affaldsejede genbrugsbutikker

Analyse af regnskabstal fra kommunale og affaldsejede genbrugsbutikker Analyse af regnskabstal fra kommunale og affaldsejede genbrugsbutikker ISOBRO, den 8. april 2019 Ankestyrelsen har fastlagt rammebetingelser for kommunal konkurrence, som på nogle punkter har skabt øget

Læs mere

Etablering af forbehandlingsanlæg til KOD lokalisering og dimensionering. 27. januar 2015 Punkt 3 Nils Olsen

Etablering af forbehandlingsanlæg til KOD lokalisering og dimensionering. 27. januar 2015 Punkt 3 Nils Olsen Etablering af forbehandlingsanlæg til KOD lokalisering og dimensionering 27. januar 2015 Punkt 3 Nils Olsen Lokalisering Sagen drejer sig om Dimensionering Grundlaget i form af kommunernes affaldsplaner

Læs mere

EVALUERING AF FORSØG MED DIREKTE GENBRUG I SAMARBEJDE MED ALMENNYTTIGE ORGANISATIONER PÅ BISPEENGEN GENBRUGSSTATION 2019

EVALUERING AF FORSØG MED DIREKTE GENBRUG I SAMARBEJDE MED ALMENNYTTIGE ORGANISATIONER PÅ BISPEENGEN GENBRUGSSTATION 2019 EVALUERING AF FORSØG MED DIREKTE GENBRUG I SAMARBEJDE MED ALMENNYTTIGE ORGANISATIONER PÅ BISPEENGEN GENBRUGSSTATION 2019 Den aflåste container, hvor genstande til almennyttige organisationer opbevares.

Læs mere

Genbrugsafdelingen. Allan Johansen. Afdelingschef, Genbrug og udvikling

Genbrugsafdelingen. Allan Johansen. Afdelingschef, Genbrug og udvikling Genbrugsafdelingen Allan Johansen Afdelingschef, Genbrug og udvikling Februar 2018 Genbrugsafdelingen - hovedområder 1 chef Chef 2 driftskoordinator/projektleder Driftskoordinator Projektleder 6 teamledere

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse Velkommen til AVV Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse AVVs anlæg Administration Besøgscenter Genbrugscenter Genbrugsbutikken (+ auktion) Kørselsafdeling Forbrændingsanlæg 18 genbrugspladser

Læs mere

/2016. Projektbeskrivelse: Gensalg.dk

/2016. Projektbeskrivelse: Gensalg.dk /2016 Projektbeskrivelse: Gensalg.dk 1 Indhold Indholdsfortegnelse.2 Kontrakt 3 Bilag 1 Projektbeskrivelse 5 Bilag 2 Budget..8 Bilag 3 Overordnet tidsplan 9 2 Kontrakt Den X-dato 2016 er der indgået en

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

Notat. Drift af genbrugsbutikken. Åbningstider og lederstillingen. Det juridiske

Notat. Drift af genbrugsbutikken. Åbningstider og lederstillingen. Det juridiske Notat Center Natur og Miljø Journalnr: 07.04.20-A00-1-16 Ref.: Débora Moura Claësson Dato: 17-11-2017 Drift af genbrugsbutikken Omsætning i en genbrugsbutik i Sørup vil afhænge af mængden af affald til

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/3733. Bilag 1 Sagsbeskrivelse. Indledning

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/3733. Bilag 1 Sagsbeskrivelse. Indledning Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/3733 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr i 2010. Gebyret skal dække

Læs mere

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse

Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 23. oktober 2015 Punkt 7: Budget 2017 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 1 Indstilling Alle beløb i denne indstilling er ekskl. moms. Indstillingen er udarbejdet

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

GENBRUGSLOPPERNE SÅLEDES FUNGERER DET:

GENBRUGSLOPPERNE SÅLEDES FUNGERER DET: GENBRUGSLOPPERNE GENBRUGSLOPPERNE SÅLEDES FUNGERER DET: SORTERING AF INDLEVEREDE GENSTANDE PÅ GLADSAXE GENBRUGSSTATION SØNDAG KL. 12.00 15.00 og KL. 16.00 18.00 ONSDAG KL. 16.00 18.30 FREDAG KL. 16.00

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Frivillighåndbog Butik

Frivillighåndbog Butik Frivillighåndbog Butik Indhold Butikskoncept for Mødrehjælpens butikker med genbrug til børn... 3 Valg af lokaler... 3 Fordeling af m²... 3 Husleje... 3 Beliggenhed... 3 Indretning af salgslokalet... 4

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Beslutningsforslag (B 108) om ny ansvarsfordeling i forbindelse med håndteringen af elskrot

Beslutningsforslag (B 108) om ny ansvarsfordeling i forbindelse med håndteringen af elskrot Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg Brevet er alene sendt pr. e-mail. Beslutningsforslag (B 108) om ny ansvarsfordeling i forbindelse med håndteringen af elskrot Folketinget har den 10. maj i år

Læs mere

/2016. Projektaftale: Gensalg.dk. Køge Kommune

/2016. Projektaftale: Gensalg.dk. Køge Kommune Projektaftale: /2016 Gensalg.dk Køge Kommune 1 Indhold Indholdsfortegnelse.2 Indledning, formål og perspektiv..3 Kontrakt 5 Bilag 1 Projektbeskrivelse (godkendt af KARA/NOVEREN s bestyrelse).. 7 Bilag

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

En undersøgelse af Kommunal. Genbrugshandel. Genbrug og Affald Teknik og Miljø Herning Kommune 2018

En undersøgelse af Kommunal. Genbrugshandel. Genbrug og Affald Teknik og Miljø Herning Kommune 2018 En undersøgelse af Kommunal Genbrugshandel Genbrug og Affald Teknik og Miljø Herning Kommune 2018 Undersøgelse i andre kommuner GAF har undersøgt hvordan andre kommuner driver genbrugsbutik Vi har stillet

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET BUDGET 2011 INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET Koncernen Regnskab 2009 Budget 2010 Omsætning: Energianlæg... 149.665 134.000 127.700 Losseplads... 16.131 15.600 14.300 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

Frivillige organisationers adgang til genbrugspladser.

Frivillige organisationers adgang til genbrugspladser. Notat Frivillige organisationers adgang til genbrugspladser. 16. januar 2019 /ABJ Indledning og baggrund AffaldPlus bestyrelse har ved flere lejligheder behandlet spørgsmålet om de humanitære/frivillige

Læs mere

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder, opdateret status juli 2016

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder, opdateret status juli 2016 Notat Dato 15. juli 2016 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder, opdateret status juli 2016 Dette notat er en opdatering af notat af 10. marts

Læs mere

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder

Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder Notat Dato 10. marts 2015 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Reno Djurs samarbejder med private genanvendelsesvirksomheder En meget stor del af de opgaver, som Reno Djurs har ansvaret for, løses af private

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Baggrundsmateriale til Energi-, klima- og forsyningsudvalget

Baggrundsmateriale til Energi-, klima- og forsyningsudvalget Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 143 Offentligt NOTAT Baggrundsmateriale til Energi-, klima- og forsyningsudvalget I dette notat følges der op på Dansk Affaldsforenings foretræde

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

Den fælles affaldsplan 2005-2016 for kommunerne på Djursland indeholder blandt andet følgende målsætning:

Den fælles affaldsplan 2005-2016 for kommunerne på Djursland indeholder blandt andet følgende målsætning: Norddjurs Kommune Syddjurs kommune!"" ### $ % $ &' ( )** Den fælles affaldsplan 2005-2016 for kommunerne på Djursland indeholder blandt andet følgende målsætning: Reno Djurs I/S vil igangsætte følgende

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

AffaldPlus og genbrugsbutikker efter afgørelsen

AffaldPlus og genbrugsbutikker efter afgørelsen AffaldPlus og genbrugsbutikker efter afgørelsen Allan Johansen Afdelingschef, Genbrug og udvikling Aug. 2017 Plan fra 2. kvartal 2014: Etablering af 5 butikker inden udgang af 2017 Fokus det nye syn på

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus

Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus Resultater og indsatser 27. september 2019 KTU hele AffaldPlus Genbrugsafdelingen Transportørundersøgelse Om undersøgelsen 4000 inviteret via e-boks Svarprocent:

Læs mere

I/S RENO-NORD 2017 HENRIK KIRKEGAARD

I/S RENO-NORD 2017 HENRIK KIRKEGAARD I/S RENO-NORD 2017 HENRIK KIRKEGAARD SORTERINGSANLÆG Baggrund Sortering De tekniske chefer i Reno-Nords ejerkommuner efterspurgte i august 2014 forslag fra Reno-Nord til håndtering af de udfordringer,

Læs mere

Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation

Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation Baggrund for evalueringen af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation I september 2017 trådte 24/7-ordningen i kraft på Remmerslund Genbrugsstation.

Læs mere

FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM

FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM MERE ENERGI MINDRE CO2 SUND ØKONOMI BÆREDYGTIG OMLÆGNING Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i Syd-

Læs mere

Ud over de tilstedeværende organisationer, var også Mission Afrika, Folkekirkens Nødhjælp, Danmission Køge, UFF og Borup-spejderne inviteret.

Ud over de tilstedeværende organisationer, var også Mission Afrika, Folkekirkens Nødhjælp, Danmission Køge, UFF og Borup-spejderne inviteret. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Opsamling fra møde med humanitære organisationer den 19. september 2016 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I mødet deltog repræsentanter fra følgende

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Fremtiden - affald er ressourcer

Fremtiden - affald er ressourcer Fremtiden - affald er ressourcer Fra opsynsmand over servicemedarbejder til værdiskaber Allan Johansen Afdelingschef, 1 Organisation, genbrugspladser - ændring pr. 1. marts 2014 Chef Allan Johansen Team-struktur

Læs mere

Økonomiske kommentarer til ISOBRO s materiale

Økonomiske kommentarer til ISOBRO s materiale Energi- Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 331 Offentligt NOTAT FORETRÆDE Økonomiske kommentarer til ISOBRO s materiale Der er en række mangler i analysen fra ISOBRO vedr. økonomien

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

Status for direkte genbrug på genbrugsstationerne

Status for direkte genbrug på genbrugsstationerne Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2015 Status for direkte genbrug på genbrugsstationerne Bestyrelsen traf på møde den 24. september 2014 (sag nr. 25-14) beslutning om at fremme klunsning

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer Not Do: 18. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrionen Henlæggelser til fremtidige investeringer Formål Bestyrelsen besluttede på møde den 23. maj 2018 (sag nr. 23-18), der skal fremlægges konkret

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09. 26. august 2014 1846 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Mandag d. 18. maj 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Mandag d. 18. maj 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Mandag d. 18. maj 2015 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen

Læs mere

Notat - Struktur for genbrugspladser

Notat - Struktur for genbrugspladser Notat om struktur for genbrugspladser i Frederikshavn Kommune Som et led i udarbejdelsen af ny affaldsplan for Frederikshavn Kommune er der lavet dette notat, der beskriver status for genbrugspladserne

Læs mere

Notat. Udenlandske erfaringer med indsamling af WEEE i detailhandlen. : Miljøstyrelsen 1 INDSAMLING AF WEEE I DETAILHANDLEN

Notat. Udenlandske erfaringer med indsamling af WEEE i detailhandlen. : Miljøstyrelsen 1 INDSAMLING AF WEEE I DETAILHANDLEN Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Udenlandske erfaringer med indsamling af WEEE i detailhandlen 22. november 2012 Projekt: 30.3199.54

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-17 Regnskab 1. halvår 2017 24-17 Opdering af genbrugsstioner (lukket dagsordenpunkt) 25-17 Erhverv på genbrugsstioner Business

Læs mere

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen.

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. 1. Fastlæggelse af opgavegrænse mellem myndighed og drift Hvilke opgaver og funktioner overdrages, hvilke bliver tilbage i kommunen (herunder også politisk/strategiske

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner NOTAT Den 14. marts 2019 Maria Kyndi Gravesen (MKG) Godkendt af Bent Sørensen (BSO) Sagsnr. 18-00919 Merbevilling til implementering af ny affaldsordning Baggrund Den 5. maj 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Notat Dato 4. juni 2012 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Baggrund Skraldemændene fra Miljø Team A/S har gennem længere tid ønsket at anvendelse af sækkestativer

Læs mere

Forretningsplan for. [Specialbutik]

Forretningsplan for. [Specialbutik] Forretningsplan for [Specialbutik] Nærværende skabelon for Forretningsplan for [Specialbutik] har været anvendt i praksis i forbindelse med ansøgning om banklån og kassekredit på i alt kr. 550.000 Enhver

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13. 12. maj 2015 1912 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Redegørelse for værditilvækst Odense Renovationsselskab A/S

Redegørelse for værditilvækst Odense Renovationsselskab A/S Redegørelse for værditilvækst Odense Renovationsselskab A/S 31.03.2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Selskabets redegørelse for prioritering af værditilvækst... 1 1.1 Definition af værditilvækst... 1 1.2 Selskabets

Læs mere

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret Til godkendelse i Klima- og miljøudvalget den 18. juni 2015 1 Hovedoversigt - udgiftsbaseret Affaldscenter 2.288 2.149 2.469 2.469 2.469 2.469 Fordeling Affaldscenter -2.288-2.149-2.469-2.469-2.469-2.469

Læs mere

Idéen i forsøget er at udnytte de eksisterende beholdere til haveaffald til indsamling

Idéen i forsøget er at udnytte de eksisterende beholdere til haveaffald til indsamling Beskrivelse af forsøg med indsamling af bioaffald Idéen i forsøget er at udnytte de eksisterende beholdere til haveaffald til indsamling af bioaffald. Bioaffald består af madaffald og grønt haveaffald.

Læs mere

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Reno Djurs den helt korte Kommunalt fællesskab (I/S) 2 interessenter (Norddjurs og Syddjurs); oprindeligt

Læs mere

Affald fra institutioner

Affald fra institutioner Page 1 of 5 Affald fra institutioner 1. Institutioner og Regler og betaling Institutioner skal følge Regulativ for fra erhverv i Herning Kommune. Hjemmesidens oplysninger om fra erhverv er derfor også

Læs mere

budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord

budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord Koncernen Regnskab 2012 Budget 2013 Omsætning: Energianlæg... 139.999 140.000 137.400 Rærup Deponi... 15.629 15.800 16.400 Elektronikaffald... 1.948 157.576 1.900 157.700

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

Tilbud på indsamling og behandling af tøj

Tilbud på indsamling og behandling af tøj I/S Amager Ressourcecenter Tilbud på indsamling og behandling af tøj Tilbudsbetingelser Juni 2018 Sagsnr. 14/190 Dok.nr. 2456/18 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Ordregiver...3 3 Tilbudsmaterialet...3

Læs mere

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET Budget 20 I N T E R E S S E N T S K A B E T Reno-Nord Koncernen Regnskab 2011 Budget 2012 Omsætning: Energianlæg... 156.805 137.400 137.500 Losseplads... 18.522 16.400 16.400 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 22. august Peter Fugmann

Bestyrelsesmøde. 22. august Peter Fugmann Bestyrelsesmøde 22. august 2014 Peter Fugmann Perioderegnskab 30/06 2014 Væsentlige vurderinger Årsbudgettet er periodeopdelt på væsentligste områder ud fra historiske data. Varmeafsætningen baseret på

Læs mere

Grøn industrisymbiose Energisymbiose mellem NK-Spildevand og AffaldPlus

Grøn industrisymbiose Energisymbiose mellem NK-Spildevand og AffaldPlus Grøn industrisymbiose Energisymbiose mellem NK-Spildevand og AffaldPlus 26. september 2014 Punkt 8 Nils Olsen Studietur 2015 26. september 2014 Punkt 5 Nils Olsen Service- og strukturtilpasning - opfølgning

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Tilbud på indsamling og behandling af tøj

Tilbud på indsamling og behandling af tøj I/S Amager Ressourcecenter Tilbud på indsamling og behandling af tøj Bilag 1: Kravspecifikation Juni 2018 Sagsnr. 14/190 Dok.nr. 2457/18 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Generelt...3 2. Mængder...3 3.

Læs mere

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS GENBRUGSKUNDEN I CENTRUM I Røde Kors tjener vi mange penge på at sælge genbrug. Penge som vi bruger på at hjælpe både i Danmark og ude i verden. Og behovet for Røde Kors indsats

Læs mere

Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne

Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne Notat Dato: 5. september 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne Forhistorien Gennem de seneste fire år har virksomheders brug af

Læs mere

Rammer for drift af genbrugsbutik på Kolding Kommunes genbrugsplads, Bronzevej 3

Rammer for drift af genbrugsbutik på Kolding Kommunes genbrugsplads, Bronzevej 3 Rammer for drift af genbrugsbutik på Kolding Kommunes genbrugsplads, Bronzevej 3 1 Baggrund: I Kolding Kommunes affaldsplan 2019-2024 er det et mål at genbruge mere direkte. Forventningen er, at Kolding

Læs mere

FO R S L A G TIL BUDGET

FO R S L A G TIL BUDGET FO R S L A G TIL BUDGET 2016 for Modtagestation Vendsyssel I/S Indhold MV-forslag til budget for 2016... 3 Generelt... 3 Farligt affald... 4 Klinisk risikoaffald... 4 Olie- og benzinudskillere... 4 Mængdeforudsætninger

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2016 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 483 0 0 0 Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Aftale om opgaveoverførsel

Aftale om opgaveoverførsel Aarhus November 2015 Sagsnr. 036007-0013 phe/rfj/jhp Aftale om opgaveoverførsel Af sortering og afsætning af indsamlet genanvendeligt plast- og metalaffald København Langelinie Allé 35 2100 København Ø

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2018 1 Sektor Aalborg Renovation Regnskab - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Regnskab Korrigeret Afvigelse Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Hvad sker der med WEEE?

Hvad sker der med WEEE? Hvad sker der med WEEE? Affaldsdage 10. november 2017 Anne Harborg Larsen Cirkulær Økonomi & Affald Det vil jeg fortælle om Dialogproces om fremtidens producentansvar for WEEE Implementering af del2 af

Læs mere

Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser)

Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser) Notat Februar 217 Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST-77-247 - Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser) I perioden fra medio maj 216 (uge 2) til ultimo oktober 216

Læs mere

ISOBRO s foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget

ISOBRO s foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Energi- Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 226 Offentligt ISOBRO s foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Den 12. april 2018 En saglig debat og effektiv beskyttelse af

Læs mere

Regnskabsrapport 1/1 30/ for affaldsselskabet. Renovest I/S. Stengårdsvej Løgstør

Regnskabsrapport 1/1 30/ for affaldsselskabet. Renovest I/S. Stengårdsvej Løgstør Regnskabsrapport 1/1 30/6 2012 for affaldsselskabet Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør 14/09 2012 Indholdsfortegnelse Regnskabsprincip... 2 Bemærkninger til koncernregnskabet... 2 Bemærkninger til

Læs mere

Bilag: Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget Brugerfinansierede udgifter. Aalborg Renovation

Bilag: Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget Brugerfinansierede udgifter. Aalborg Renovation Driftsønske nr. 1 Aalborg Renovation Sikkerhedskultur på arbejdspladsen 2022 2023 400 300 I 2018 er der registreret 37 arbejdsrelaterede ulykker for medarbejdere i Aalborg Renovation. I 1. kvartal af 2019

Læs mere

Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1

Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1 Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1 9.9 Eksempel på beregning af omkostninger I det følgende angives et eksempel på opgørelsen af de samlede omkostninger, der er knyttet til pasningen af børnene i

Læs mere

Indførelse af haveaffalds- og storskraldsindsamling. Bilag 2 - Opsamlingsnotat. Indledning

Indførelse af haveaffalds- og storskraldsindsamling. Bilag 2 - Opsamlingsnotat. Indledning Indførelse af haveaffalds- og storskraldsindsamling Bilag 2 - Opsamlingsnotat Indledning På Byrådsmødet den 20. juni 2017 blev det besluttet, at der ikke skal etableres en haveplads i Jystrup. I stedet

Læs mere

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024 Del 1- målsætning og planlægning 1 Indledning..3 Målsætning...5 Fokusområde 1: Bedre sortering...5 Fokusområde 2: Mere effektiv og miljøvenlig indsamling

Læs mere