STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION INDHOLD. 1 Baggrund og introduktion. 1 Baggrund og introduktion 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION INDHOLD. 1 Baggrund og introduktion. 1 Baggrund og introduktion 1"

Transkript

1 FURESØ KOMMUNE STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk DESIGNFORSLAG MATERIALEVALG OG DESIGN INDHOLD 1 Baggrund og introduktion 1 2 Beskrivelse af mulige skærmløsninger Udbudsform Levetid Opbygning af støjskærm Økonomi 6 1 Baggrund og introduktion COWI er af Furesø kommune blevet bedt om at udarbejde et oplæg til en ydelsesbeskrivelse for ingeniørbistand ifm. etablering af en ny støjskærm rundt om Farum genbrugsstation i overensstemmelse med den seneste støjredegørelse 1 herfor. For at overholde de gældende støjgrænseværdier ved naboerne i alle ugens dage skal der jf. støjredegørelsen etableres en 2,6 m høj støjskærm langs den nordlige, sydlige og vestlige afgrænsning af pladsen. Langs Gammelgårdsvej (øst for pladsen) skal støjskærmen stække sig fra det nordøstlige hjørne frem til nuværende indkørselsport. Den nye støjskærm skal erstatte den eksisterende omhegning af pladsen. Mod vest placeres den i skel. Den samlede længde af støjskærmen andrager ca. 290 m. Støjskærmen opbygges af en grundramme (bærende skelet), som indeholder en støjabsorberende kerne. Kommunen ønsker rammen beklædt fra begge sidder med materiale af genbrugsplast. Beklædningen skal som udgangspunkt være ens PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A Designforslag VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET LGSA/SSAN/FRHA KONTROLLERET LTH GODKENDT LGSA 1 "Støjredegørelse, Farum genbrugsstation", COWI, dateret den 3. april 2013.

2 2/6 STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION mod yder- og indersiden (mod pladsen). Furesø kommune har et budget på ca. 1,8-2,0 million kr. til projektet, som udgør den økonomiske ramme for det valgte design af støjskærmen og anlægsomkostningerne i forbindelse med etablering af den. 2 Beskrivelse af mulige skærmløsninger 2.1 Udbudsform Det anbefales at benytte funktionsudbud til den støjdæmpende og bærende del af støjskærmen. På markedet er der flere forskellige konceptløsninger, der benytter forskellige opbygninger af fundamenter, søjler og kassetter. Flere forskellige løsningsmetoder kan opfylde funktionskravene, og funktionsudbud vurderes derfor at være den mest hensigtsmæssige udbudsform. Beklædning kan ligeledes udbydes som funktionsudbud, hvor der stilles krav til lyddæmpning, genbrugsmateriale og det visuelle udtryk. Da der er meget få leverandøre på markedet kan bygherrerleverance ligeledes overvejes. 2.2 Levetid Det anbefales, at der fastsættes en levetid på ikke udskiftelige dele af støjskærmen på minimum 50 år. Dette vil gælde fundamentet og eventuelle boltegrupper mellem fundamenter og søjler. Hvis der ikke benyttes en boltegruppe vil søjlerne skulle have en levetid på minimum 50 år. For udskiftelige dele af støjskærmen bør der vælges en minimumslevetid på 25 år. 2.3 Opbygning af støjskærm Valg af løsningsmetode for opbygningen af støjskærmen afhænger bland andet af krav til levetid, udførselstolerancer og muligheden for at udskifte støjskærmssøjler. Prisen for støjskærmen er ligeledes afhængig af, hvilke krav der stilles til støjskærmen, og dermed også hvilke løsning der vælges. Støjskærmen bygges op omkring en grundramme, hvor der er angivet krav til fundering og søjler. Nederst i støjskærmen kan placeres et betonskørt, for at støjskærmen ikke let beskadiges af påkørsel, og for at kassetterne ikke skal have kontakt med jord. Støjskærmen inddeles i følgende delelementer: Fundamenter Søjler Kassetter og betonskørter Beklædning

3 STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION 3/6 Nedenfor er beskrevet en løsning, der opfylder kommunens krav til den økonomiske ramme for støjskærmen. Denne løsning er baseret på en standartløsning fra skærmleverandør. Efterfølgende beskrives en anbefalet løsning for støjskærmen, hvor en række justeringer anbefales. Der opstilles fire mulige anlægspriser, alt efter hvordan støjskærmen udformes: Løsningsforlag 1: Basis støjskærm uden beklædning Løsningsforlag 2: Basis støjskærm med beklædning Løsningsforlag 3: Anbefalet løsning uden betonskørt med beklædning Løsningsforlag 4: Anbefalet løsning med betonskørt med beklædning De samlede anlægspriser for de fire mulige løsningsforslag er givet i afsnit Fundamenter Søjlerne i støjskærmen kan funderes på insitu-støbte borede betonpæle, nedvibrerede eller rammede pæle eller rør, eventuelt monteret med boltegrupper. Funderingsmetode og udførselsmetode skal bestemmes og eftervises ud fra de geotekniske forhold. I udbudsmaterialet skal det kræves, at udførelsesmetoden, især for etablering af nedvibrerede eller nedrammede fundamenter, tager hensyn til den forholdsvis korte afstand til bebyggelse, så der ikke sker skader i forbindelse med eksempelvis vibrationer eller støjgener under udførelse. Der er udført en geoteknisk undersøgelse for støjskærmen omkring Farum genbrugsstation. Undersøgelsen er foretaget af COWI for Furesø Kommune i december 2014, og består af 7 boringer til 5 m under terræn. Boringerne er jævnt fordelt langs placeringen af den nye støjskærm. For en detaljeret beskrivelse af de geotekniske forhold henvises til den fulde geotekniske undersøgelsesrapport 2. I løsningsforslag 1 og 2 tages udgangspunkt i, at funderingen er på borede betonpæle. Det vurderes, at i standartløsningen fra skærmleverandøren har fundamenterne ikke en tilstrækkelig størrelse. Hvis størrelsen af fundamenterne ikke øges risikere støjskærmen at deformere over tid, eksempelvis ved påkørsel eller efter en storm. Det anbefales derfor, at der i udbudsmaterialet sættes øgede krav til funderingen for at opnå tilstrækkelig sikkerhed mod deformationer Søjler Grundrammen opbygges af lodrette galvaniserede H- stålprofiler af eksempelvis af typen HE160B. Stålprofiler bestemmes og dimensioneres af entreprenøren, og skal have en højde svarende til afstanden fra fundamentet og til overside af støjskærmen. Afstanden mellem hver stålprofil skal svare til de valgte kassetter, der placeres mellem profilerne. 2 Støjskærme omkring Farum genbrugsstation, Geoteknisk undersøgelse, COWI, dateret den 16. december 2014.

4 4/6 STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION Samlingen mellem betonfundamenter er i løsningsforslag 1 og 2 udført ved at stålsøjlen indstøbes i selve fundamentet. På denne måde kan det undgås at udfører en samlingsdetalje, og støjskærmen kan dermed udføres billigere. Det vil dog med denne løsning ikke være muligt at udskifte søjlen på et senere tidspunkt. Hvis et stålprofil beskadiges, eksempelvis ved påkørsel, så skal hele fundamentet udskiftes. Det sætter desuden et øget krav til levetiden af søjlerne, da disse ikke kan ses som udskiftelige dele. Det anbefales i stedet, at samlingen mellem fundamenter og stålprofiler skal ske ved en boltesamling. Dette vil give mulighed for at udskifte et stålprofil på et senere tidspunkt, samt at udføre finjustering af søjleplaceringen under montage. Der er forskellige mulige løsninger for boltesamlingerne, og samlingsmetode vælges af den udførende entreprenør Kassetter og betonskørter Støjskærmen skal opbygges af kassetter, som skal være lydabsorberende på den side, der vender mod Farum genbrugsstation. Der findes flere forskellige fabrikanter at støjskærme med forskellige systemer. Kassetterne skal monteres mellem stålsøjler, som er placeret med en afstand på ca. 3 meter så vidt det er muligt under hensyntagen til eksisterende forhold. På kassetterne monteres eventuelt montageskinner til at bære beklædning hvis dette ønskes. Der kan placeres betonskørter nederst på støjskærmen som vil være synligt ca. 0,5 meter målt fra terrænoverfladen. Dette er ikke taget med i løsningsforslag 1,2 og 4. Her er kassetterne ført helt ned til jorden. Dette betyder dog at kassetterne bliver udsat for vand og fugt, samt en øget risiko for påkørsel. Derfor ses støjskærme ofte udført med betonskørter, se Figur 1. Hvis det vælges at udfører støjskærmen uden betonskørt anbefales det at opsætte et værn mod påkørsel foran støjskærmen. Figur 1: Støjskærm ved AffaldPlus i Næstved. Billederne viser en støjskærm uden beklædning, således gitterkassertterne er synlige.

5 STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION 5/ Beklædning Støjskærmen ønskes beklædt på begge sider med trælignede beklædning i et genbrugsmateriale, som for eksempel genbrugsplast. Beklædningen skal udføres således støjskærmen får et udtryk lignende den viste støjskærm på Figur 2 nedenfor. Figur 2: Støjskærm ved Sakskøbing. Det ønskes at støjskærmen rundt om Farum genbrugstation får et ligende udtryk. Den viste beklædning er af træ. 3 Skærmstrækningen er synlig fra både Farum genbrugsstation og fra nabosiden, hvorfor der skal opsættes beklædning på begge sider af skærmen. For at sikre, at støjskærmen kan absorbere lyden fra genbrugsstationen skal beklædningen udføres således, at den maksimalt dækker 70 % af det totale areal. Der er indhentet følgende priser på beklædning fra en leverandør: Lys beklædning: ca. 800 kr./m² Mørk beklædning: ca. 500 kr./m² Det forudsættes, at der for at opnå det ønskede æstetiske udtryk anvendes 70 % mørk beklædning og 30 % lys beklædning. Illustrationer af de to beklædningstyper kan ses på Figur 3. Figur 3: Illustration af mulig beklædning til støjskærm i genbrugsplast 3 Kilde: "Støjskærme i træ", DTI Træteknik, Dansk Teknologisk Institut, 1997.

6 6/6 STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION Der er i løsningsforslag 1 ikke medtaget nogen beklædning af støjskærmen. I stedet vil støjskærmen få et visuelt udtryk som på Figur 1. Beklædning er medtaget i øvrige løsningsforslag. 2.4 Økonomi Der er udarbejdet fire anlægsoverslag for skitseprojektet, hvor mængder er beregnet og enhedspriser vurderet efter niveau for skitseprojekt, se afsnit 2.3. Nedenfor er priserne på løsningsforslagene vist. Løsningsforlag 1 Løsningsforlag 2 Løsningsforlag 3 Løsningsforlag 4 Basiselementer for støjskærm Arbejdsplads mm Jordarbejder Ny belægning Støjskærm Montage af støjskærm Mulige tilvalg Øget fundamentsdybde (1,5m ekstra) Betonskørter Boltegruppe Beklædning mod genbrugsstation Beklædning væk fra genbrugsstation Samlet anlægsoverslag Sum før tillægsposter Diverse uforudsete omkostninger (15%) I alt ekskl. moms Prisen pr. løbende meter for de fire løsningsforslag bliver: Løsningsforlag 1: 6839 kr./m Løsningsforlag 2: 9662 kr./m Løsningsforlag 3: 1230 kr./m Løsningsforlag 4: kr./m

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT GENTOFTE KOMMUNE GENTOFTE GENBRUGSSTATION. FRA GARAGE TIL GENBRUGSSTATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KONCEPTBESKRIVELSE FOR SORTERINGSVÆG

Læs mere

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3.

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3. HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF METODE FOR RENOVERING AF TAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

TILBUD. Hovedpost Betegnelse Total ekskl. moms kr. 01. ARBEJDSPLADS M.V.

TILBUD. Hovedpost Betegnelse Total ekskl. moms kr. 01. ARBEJDSPLADS M.V. TILBUD Nedenstående arbejder vedrørende entreprise H4530.45 - Støjskærm langs motorvejen ved Svendborg, tilbydes udført på de i "Særlige betingelser og beskrivelser" af august 21 angivne grundlag for en

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ AARHUS KOMMUNE BERING-BEDER VEJEN AFKLARENDE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TRAFIKSTØJ (FORSLAG A) ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE

JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017 FAXE KOMMUNE HASLEV P-ANALYSE PROJEKTNR. A087945

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH NÆSTVED KOMMUNE RENOVERING AF KARREBÆKSMINDEBROEN - VALG AF LØSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 8. maj 2017 Sagsbehandler Heine Christensen Mail SWE_hech@vd.dk Telefon 7244 2605 Dokument 17/02356-7 Side 1/8 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 Holstebromotorvejen, Aulum

Læs mere

Notat. Randers kommune. Etablering af en stiforbindelse under Randersbro 1 INDLEDNING

Notat. Randers kommune. Etablering af en stiforbindelse under Randersbro 1 INDLEDNING Notat Randers kommune Etablering af en stiforbindelse under Randersbro 4. januar 2012 Projekt nr. 206.858 Udarbejdet af CRJ/CvS Kontrolleret af CVS Godkendt af CVS 1 INDLEDNING NIRAS er af Randers Kommune

Læs mere

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8)

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8) Bilag 5 KØBENHAVNS KOMMUNE AFKOBLING AF REGNVAND ESTIMAT PÅ OMKOSTNINGER VED AFKOBLING AF REGNVAND I TRE UDVLAGTE KLOAKOPLANDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

SOLCELLEANLÆG PÅ ØBRO95

SOLCELLEANLÆG PÅ ØBRO95 SOLCELLEANLÆG PÅ ØBRO95 FUNKTIONSUDBUD - HOVEDENTREPRISE TILBUDSLISTE - BILAG 2 JULI 2012 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG

SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG SOLCELLEANLÆG PÅ TEKNIKBYGNING, TÅRNBY RENSEANLÆG FUNKTIONSUDBUD - HOVEDENTREPRISE TILBUDSLISTE - BILAG 2 SEPTEMBER 2013 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

KULKRANSSPORET TILSTAND OG BÆREEVNE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Konstruktion 2. 3 Undersøgelser 2. 4 Bæreevne 3. 5 Vedligehold.

KULKRANSSPORET TILSTAND OG BÆREEVNE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Konstruktion 2. 3 Undersøgelser 2. 4 Bæreevne 3. 5 Vedligehold. AARHUS KOMMUNE KULKRANSSPORET TILSTAND OG BÆREEVNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Konstruktion 2 3 Undersøgelser

Læs mere

KLIMASIKRING AF TINGVEJ

KLIMASIKRING AF TINGVEJ FEBRUAR 2016 STEVNS KOMMUNE KLIMASIKRING AF TINGVEJ NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowidk FEBRUAR 2016 STEVNS KOMMUNE KLIMASIKRING

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2 BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundlag

Læs mere

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL

Læs mere

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2 ALSFYNBROEN ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD 1 Formål

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro NOTAT Projektnavn Projektnr. Kunde Bro ved Janderup Ladeplads Sales1102133 Varde Kommune Bjarne Fly Notat nr. 1 Version 1 Til Udarbejdet af Tine Gotthardsen Kontrolleret af Søren Duus Godkendt af Søren

Læs mere

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 - BILAG 1: LEDNINGSANLÆG INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Delstrækning 1, Depot Vesterbro 3

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 - BILAG 1: LEDNINGSANLÆG INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Delstrækning 1, Depot Vesterbro 3 LETBANESEKRETARIATET ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 - BILAG 1: LEDNINGSANLÆG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

et tog der kan køre 200 km/t og med få stop undervejs. et tog der kan køre 300 km/t og med få stop undervejs.

et tog der kan køre 200 km/t og med få stop undervejs. et tog der kan køre 300 km/t og med få stop undervejs. EMISSIONSFAKTORER FOR HURTIGTOG 2030-2080 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Resultater 4

Læs mere

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING Notat nr. N6.029.11 Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Tranbjerg - støjskærm Støjskærm 25. juli 2011 Projekt: 35.6315.02 Til Fra : Tranbjerg

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2013-2015

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2013-2015 JULI 2013 ESBJERG KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE - TBL ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2013 ESBJERG KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE -

Læs mere

VEJLEDNING DIMENSIONERING AF STØJSKÆRME OG TILHØRENDE FUNDAMENTER

VEJLEDNING DIMENSIONERING AF STØJSKÆRME OG TILHØRENDE FUNDAMENTER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 28. maj 2015 14/10726-2 Charlotte Sejr cslp@vd.dk 7244 2340 VEJLEDNING DIMENSIONERING AF STØJSKÆRME OG TILHØRENDE FUNDAMENTER Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg

Læs mere

Vi har den modtaget følgende spørgsmål: i rundkørslen mindre dynamiske.

Vi har den modtaget følgende spørgsmål: i rundkørslen mindre dynamiske. Til de bydende ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg RETTELSESBLAD NR. 3 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014, RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 29.06.2015

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Fundering af stillads for brostøbning. Med afsæt i Odins Bro

Fundering af stillads for brostøbning. Med afsæt i Odins Bro Med afsæt i Placering Placering Fakta for entreprisen Længde: Vest 288 m Øst 80 m. Beton: 12.000 m 3 Armering: 2.200 tons Pæle: 16 km. betonpæle Geoteknik Geoteknik Adgangsvej Adgangsvej Adgangsvej Adgangsvej

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3 HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF TAGDÆKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Bebyggelsen

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 28. april 2017 Sagsbehandler Mette Bentzen Mail mera@vd.dk Telefon 7244 2311 Dokument 17/02356-6 Side 1/9 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 Holstebromotorvejen, Aulum - Snejbjerg

Læs mere

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5 ODENSE KOMMUNE EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater 2 3

Læs mere

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11, 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 =1'0>9 4 2?? )??#%!'??1'0.!# $(&$0&#$!%!"#$!%&!'$(!#()$)$)! * +,-.,,/!0$'"(1( ##!'(#0# 2,3 ) 42 2.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 ):2,

Læs mere

KRØYERS PLADS JORDHÅNDTERING

KRØYERS PLADS JORDHÅNDTERING JULI 2014 NCC BOLIG A/S KRØYERS PLADS JORDHÅNDTERING DOKUMENTATIONSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2014 NCC BOLIG A/S

Læs mere

INSTRUKTION: ANVENDELSE AF STÅLFUNDAMENTER

INSTRUKTION: ANVENDELSE AF STÅLFUNDAMENTER DOKUMENTNR. UDARBEJDET GODKENDT ENHED [ESDH-dok.nummer] [Initialer] [Dato] [Initialer] [Dato] [ANL-xxx] GYLDIGHEDSOMRÅDE [Hvor gælder dokumentet] MÅLGRUPPE [For hvem gælder dokumentet] INSTRUKTION: ANVENDELSE

Læs mere

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY JUNI 2017 ALBERTSLUND KOMMUNE PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ALBERTSLUND

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT nov 2018 HEK RBJN / RSAL ADKK

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT nov 2018 HEK RBJN / RSAL ADKK RINGSTED OUTLET VURDERING AF PARKERINGSBEHOV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Nuværende forhold 2 2.1

Læs mere

L3 VURDERING AF INDKØRSELSFORHOLD TIL VESTERVANGSKVARTERET INDHOLD

L3 VURDERING AF INDKØRSELSFORHOLD TIL VESTERVANGSKVARTERET INDHOLD LETBANESELSKABET I/S L3 VURDERING AF INDKØRSELSFORHOLD TIL VESTERVANGSKVARTERET ADDRESS COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Denmark TEL +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.com INDHOLD 1

Læs mere

NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1

NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1 NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

COWI / BILSBY. BILSBY A/S: RUNDAGEREN DK-2640 HEDEHUSENE: : :

COWI / BILSBY. BILSBY A/S: RUNDAGEREN DK-2640 HEDEHUSENE: : : COWI / BILSBY COWI Nord 10000 80200 KUBUS Pavillonerne opbygges med udgangspunkt i BILSBYs Kubus-paviloner, tilpasset det aktuelle formål i indretning og facadeudformning. Konstruktioner og materialer

Læs mere

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Dato: November 2014 Oplag: 150 stk. Redaktion, tekst, layout og tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet, 2014 2 Støjskærm

Læs mere

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER FEBRUAR 2018 FAXE AFFALD A/S INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EU-UDBUD REVIDERET TILBUDSLISTE -

Læs mere

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll)

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll) NATURSTYRELSEN UNDERSIVNING AF DIGER VED SIDINGE ENGE VÅDOMRÅDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF ÅRSAG OG MULIGHED FOR

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL 11-2017 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 11-2017 RINGSTED KOMMUNE

Læs mere

2 Mark- og laboratoriearbejde 3. 4 Afsluttende bemærkninger 5 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

2 Mark- og laboratoriearbejde 3. 4 Afsluttende bemærkninger 5 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT CHR. HANSEN A/S GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER FOR PPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 8 Kongens Lyngby TLF 45 56 4 FAX 45 56 4 99 99 WWW cowi.dk GEOTEKNISK DATARAPPORT INDHOLD Indledning Mark og laboratoriearbejde

Læs mere

LYNETTEHOLMEN INDHOLD. 1 Introduktion. 1 Introduktion 1. 2 Feltarbejde Udstyr og arbejdstid 4

LYNETTEHOLMEN INDHOLD. 1 Introduktion. 1 Introduktion 1. 2 Feltarbejde Udstyr og arbejdstid 4 BY OG HAVN LYNETTEHOLMEN ANSØGNING OM TILLADELSE TIL UDFØRSEL AF GEOTEKNISKE BORINGER INDHOLD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Introduktion

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 MAJ 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 TILLÆG VEDR. OMLÆGNING AF KLOAKLEDNINGER I FORBINDELSE MED ETABLERING AF NORDHAVNSVEJ FORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

PRISLISTE 2017 Privat

PRISLISTE 2017 Privat PRISLISTE 2017 Privat LEMMING HEGN A/S ØSTERBYVEJ 23 8632 LEMMING. TLF 8685 9113 FAX 8685 9321 Prisliste pr. 01-01-2017. Alle priser er inkl. moms www.lemming-hegn.dk - info@lemming-hegn.dk BRÆDDEHEGN

Læs mere

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9 Notat Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen INDHOLD 27. november 2015 Projekt nr. 221991 Dokument nr. 1217831540 Version 4 Udarbejdet af SKJ/GULD

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

TRAFIKSELSKABERNES HJEMMESIDE TIL FASTLÆGGELSE AF BYOMRÅDER.

TRAFIKSELSKABERNES HJEMMESIDE TIL FASTLÆGGELSE AF BYOMRÅDER. FLEXDANMARK TRAFIKSELSKABERNES HJEMMESIDE TIL FASTLÆGGELSE AF BYOMRÅDER. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1. Indledning 2 2.

Læs mere

EKSTERN STØJ FRA KONCERT - GJETHUSET INDHOLD BILAG. 1 Baggrund og formål 2. 2 Grænseværdier 2. 3 Metode Måleudstyr 3

EKSTERN STØJ FRA KONCERT - GJETHUSET INDHOLD BILAG. 1 Baggrund og formål 2. 2 Grænseværdier 2. 3 Metode Måleudstyr 3 HALSNÆS KOMMUNE EKSTERN STØJ FRA KONCERT - GJETHUSET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 2 Grænseværdier

Læs mere

BILAG 1 EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER

BILAG 1 EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 1 EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE KLIMATILPASNING SØNDERSØ EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER

Læs mere

ENTREPRISE H

ENTREPRISE H TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H070.17.45 Etablering af støjskærm Støjskærm Viborgvej syd, Randers S MAJ 2014 Detailprojekt Tegningsliste Revision: 0 Dato: 05.05.2014 Tegningsnummer Titel Rev. Dato H07017-042-102

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1 VEJDIREKTORATET STITUNNEL RIBE TOLKNING AF PRØVEPUMPNING OG FORSLAG TIL GRUNDVANDSSÆNKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN

TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN HOBRO KOMMUNE TRAFIKALE KONSEKVENSER VED LUKNING AF HOSTRUPEVEJ I UDFØRELSESFASEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund

Læs mere

STADEVURDERING AF HOLBÆK SPORTSBY INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Baggrund 2

STADEVURDERING AF HOLBÆK SPORTSBY INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Baggrund 2 HOLBÆK KOMMUNE STADEVURDERING AF HOLBÆK SPORTSBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BYGHERRENOTAT INDHOLD 1 Resumé 1 2 Baggrund 2 3 Omfanget

Læs mere

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken Faxe Kommune Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken 1012945 Stitunnel i Karise 26.04.2018 Stitunnel i Karise under jernbanen Projektnummer: 1012945 Dato:

Læs mere

PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG

PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG FEBRUAR 2012 SILKEBORG KOMMUNE PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG VURDERING AF ETAPEOPDELING AF UDFØRELSESFASEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 APRIL 2013 AAB VEJLE RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 AAB VEJLE

Læs mere

Notat. Indledning Ballerup Kommune ønsker at udvide og modernisere Ballerup Genbrugsstation beliggende på Energivej i Ballerup.

Notat. Indledning Ballerup Kommune ønsker at udvide og modernisere Ballerup Genbrugsstation beliggende på Energivej i Ballerup. BALLERUP KOMMUNE Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4175 0131 E-mail: mt-miljo@balk.dk Kontakt: Heidi Erndal Notat Modernisering af Ballerup genbrugsstation Forudsætningsnotat for bygge- og anlægsoverslag

Læs mere

2.1 Priser på gaskedler (store og små)

2.1 Priser på gaskedler (store og små) MEMO TITEL Vurdering af Næstved Varmeværks muligheder efter ophævelse af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for biomasseværk mv. DATO 19. maj 2015 TIL Næstved Varmeværk A.m.b.a. (Jens Andersen)

Læs mere

Hejrevangen, undersøgelse for asbest i tagkonstruktion for afd. 5 og 6. INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Undersøgelse 2.

Hejrevangen, undersøgelse for asbest i tagkonstruktion for afd. 5 og 6. INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Undersøgelse 2. BOLIGKONTORET DANMARK Hejrevangen, undersøgelse for asbest i tagkonstruktion for afd. 5 og 6. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2.

JEM & FIX - DRONNINGLUND INDHOLD BILAG. 1 Indledning. 1 Indledning 2. 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed og planforhold 2 2. TK DEVELOPMENT A/S JEM & FIX - DRONNINGLUND TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Forudsætninger 2 2.1 Beliggenhed

Læs mere

FORHOLD VEDRØRENDE INDKØB AF BEHOLDERE, KØKKENSPANDE OG EMBALLAGE TIL MADAFFALD

FORHOLD VEDRØRENDE INDKØB AF BEHOLDERE, KØKKENSPANDE OG EMBALLAGE TIL MADAFFALD KOLDING KOMMUNE FORHOLD VEDRØRENDE INDKØB AF BEHOLDERE, KØKKENSPANDE OG EMBALLAGE TIL MADAFFALD ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR.

Læs mere

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4 REGION HOVEDSTADEN TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BASERET PÅ UDTRÆK FRA DEN NATIONALE TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE

Læs mere

FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis Prognose VEJDIREKTORATET NOTAT

FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Basis Prognose VEJDIREKTORATET NOTAT VEJDIREKTORATET FREMKOMMELIGHED VED HERNINGVEJ/SKAUTRUPVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Basis 2014

Læs mere

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3.

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3. HORSENS KOMMUNE OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS STØJREDEGØRELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjgrænseværdier

Læs mere

Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 hældning

Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 hældning ovenlysmoduler Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 hældning Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 ovenlysmoduler installeret i en rytterlysløsning med spær med 5 hældning monteres på

Læs mere

CITY SENSE I RUDERSDAL INDHOLD. 1 Baggrund og formål Metode og begrænsninger 2

CITY SENSE I RUDERSDAL INDHOLD. 1 Baggrund og formål Metode og begrænsninger 2 RUDERSDAL KOMMUNE CITY SENSE I RUDERSDAL ANALYSE AF RUTEVALG GENNEM BIRKERØD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og

Læs mere

OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN

OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN JUNI 2018 ENERGISTYRELSEN OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN - for virksomheder med et lille energiforbrug i Danmark ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2

TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING INDHOLD. 1 Baggrund 2 SILKEBORG KOMMUNE TRAFIKBEREGNINGER OG KAPACITETSVURDERINGER VED NORDSKOVVEJ ALTERNATIV LINJEFØRING ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD

Læs mere

Kystbeskyttelse Lild Strand. Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE

Kystbeskyttelse Lild Strand. Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE Kystbeskyttelse Lild Strand Forslag til bidragsfordeling THISTED KOMMUNE 1. OKTOBER 2018 Indhold 1 Indledning 4 2 Anlægsoverslag 4 3 Forslag til bidragsfordeling 6 3.1 Skråningsbeskyttelse 6 3.2 Strandfodring

Læs mere

Produktkatalog, september Teknikskabe TS-Line Velegnet til alle former for elektriske styringer

Produktkatalog, september Teknikskabe TS-Line Velegnet til alle former for elektriske styringer Produktkatalog, september 2013 Teknikskabe Velegnet til alle former for elektriske styringer Kapslinger med CDC mange 2000 muligheder TS350S, TS500 og TS700 Teknikskabe er et skabssystem, der er udviklet

Læs mere

USIKKERHEDSANALYSE INDHOLD. 1 Usikkerhedsanalysens grundlag. 1 Usikkerhedsanalysens grundlag 1

USIKKERHEDSANALYSE INDHOLD. 1 Usikkerhedsanalysens grundlag. 1 Usikkerhedsanalysens grundlag 1 NORDDJURS KOMMUNE USIKKERHEDSANALYSE ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Usikkerhedsanalysens grundlag 1 2 Resultatet af usikkerhedsanalysen

Læs mere

BILAG 2: COWI DISPOSITION

BILAG 2: COWI DISPOSITION MARTS 2014 KL BILAG 2: COWI DISPOSITION (BILAG TIL DAGSORDENSPUNKT 5: OPERATIONALISERING AF FORSLAG VEDRØRENDE EN RESULTATORIENTERET FORRETNINGSARKITEKTUR PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET). ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn.

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn. Notat Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion 21. april 2016 Projekt nr. 223601 Dokument nr. 1219322745 Version 3 Udarbejdet af MRI Kontrolleret af PFKL Godkendt af PFKL 1

Læs mere

Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter

Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter NÆRHEDEN Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKSNISK NOTAT PROJEKTNR.

Læs mere

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW PROJEKTNR HANDLINGSPLAN A050402 DOKUMENTNR A050402-101 For gadebelysning VERSION 01 UDGIVELSESDATO 18 august 2014 UDARBEJDET PIAW KONTROLLERET GODKENDT PROJEKTNR A050402 DOKUMENTNR A050402-101 VERSION

Læs mere

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 ENTREPRISE H13.14.45 Støjskærm H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUD - Samleside 1 TBL - H13.14.45 Nedenstående arbejder vedrørende

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9105 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. På havesiden er belægningen og terrassen ført op over sokkelhøjden. Ad. 2. Bjælken, der er synlig i udhæng og synligt

Læs mere

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 ODENSE LETBANE FORBEDERENDE ARBEJDER BESKRIVELSE AF KONSTRUKTIONSARBEJDER ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1

Læs mere

FREMTIDENS ALMENE UNGDOMSBOLIG CAMPUS KØGE INDHOLD

FREMTIDENS ALMENE UNGDOMSBOLIG CAMPUS KØGE INDHOLD DOMEA FREMTIDENS ALMENE UNGDOMSBOLIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk CAMPUS KØGE INDHOLD 1. Grundlæggende data 3 1.1 Gennemsnitsalder 3 1.2

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Grindsted. Kornelparken Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering

Grindsted. Kornelparken Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering Grindsted. Kornelparken 190-206 Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering Geo projekt nr. 201635 Rapport 2, 2017-09-26 Sammenfatning Aalborg Kommune påtænker at sælge 9 grunde

Læs mere

Fig. 6.11.5 Kile type D - Triangulært areal tykkest med forskellig tykkelse ved toppunkterne

Fig. 6.11.5 Kile type D - Triangulært areal tykkest med forskellig tykkelse ved toppunkterne U D R = 2 min R mid R ln R min mid R R ln R + R ( R R )( R R )( R R ) min mid min R max min max min max mid mid R max max R ln R mid max Fig. 6.11.5 Kile type D - Triangulært areal tykkest med forskellig

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO KØBENHAVNS KOMMUNE PARKERINGSOMRÅDET - BRUGER- OG HOLDNINGSUNDERSØGELSE 2017 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SUPPLERENDE BEREGNINGER

Læs mere

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TILBUD 1 Baggrund Stevns Kommune har i 2008 fået udarbejdet

Læs mere

FKO-135. Visualisering af støjafskærmning ved Sjælsø Skydebaner Skitseprojekt Model M7b - skydning med VK1 og VK2 Alternativ 2-70 db(a)i Rev.

FKO-135. Visualisering af støjafskærmning ved Sjælsø Skydebaner Skitseprojekt Model M7b - skydning med VK1 og VK2 Alternativ 2-70 db(a)i Rev. FKO-135 Visualisering af støjafskærmning ved Sjælsø Skydebaner Skitseprojekt Model M7b - skydning med VK1 og VK2 Alternativ 2-70 db(a)i Rev.1 Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste September 2012

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt HILLERØD KOMMUNE UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2

SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2 REGION HOVEDSTADEN SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

ANALYSERESULTATER, FEBRUAR BIOPULP

ANALYSERESULTATER, FEBRUAR BIOPULP BOFA ANALYSERESULTATER, FEBRUAR BIOPULP ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076850 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE

Læs mere

Albertslund Kommune. Albertslund Station, tilgængelighedsprojekt på eksisterende forplads Projektbeskrivelse. NOTAT 9. juli 2014 TV/CHS/DA

Albertslund Kommune. Albertslund Station, tilgængelighedsprojekt på eksisterende forplads Projektbeskrivelse. NOTAT 9. juli 2014 TV/CHS/DA Albertslund Kommune Albertslund Station, tilgængelighedsprojekt på eksisterende forplads NOTAT 9. juli 2014 TV/CHS/DA Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt omkring problemstillinger og overordnede

Læs mere