Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 22. oktober 2014, kl Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 22. oktober 2014, kl. 9.30 15.00. Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25,"

Transkript

1 1 Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. oktober 2014, kl Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25, Lokale: Underhuset (kælderen under Administrationshuset) Til stede: Ole Roikjær, Mette Yilmaz, Tommie Mynster, Frank Svendsen Jensen, Gro Willemoe, Lars Henrik Jensen, Henrik Nørgaard, Ismail Gögenur, Gunnar Baatrup, Lone Nørgård, Peter Ingeholm, Lene Iversen, Hans Rahr, Rikke Hagemann, Lars Bundgaard 1) MY valgt til ordstyrer LN valgt til referent 2) Referat fra mødet d godkendt. Fremover 14 dages respons til revision af udsendt referat, og derefter kommer referatet på hjemmesiden. 3) Nye medlemmer (LI): Gro Willemoe, Lars Henrik Jensen, Ole Roikjær, Tommie Mynster, Bettina Bak og Annika Loft Jakobsen præsenteret og budt velkommen 4) Orientering fra formanden: a. OECD rapport at overlevelsestal for tarmkræft er dårligere i DK end øvrige lande. Disse tal er baseret på Cancerregisteret. På DMCG og RKKP s initiativ er der nedsat en gruppe bestående af Lene Iversen, Ismail Gögenur, Kell Østerlind, Peter Ingeholm, som har set på data baseret på egen database og udarbejdet en rapport, som aktuelt ikke er offentlig tilgængelig. Tilsvarende er lavet for lungecancer, ovariecancer og mammacancer. DMCG Benchmarking rapporten offentliggøres primo november, hvorefter den vil blive udsendt. b. Samarbejdet med KCEB- Øst har ikke været helt tilfredsstillende vedrørende analyse delen. RKKP er indforstået med at vi får lov til selv at vælge nyt epidemiologisk center. LI og PI har valgt at vi vil fremover arbejde med Kompetence Center Nord (KCEB Nord). Databasen forbliver hosted via Kompetencecenter Øst. c. I bevillingsbrev for 2015 er det anført at Anal cancer gruppen skal ind under DCCG databasen mht data registrering. Denne klausul er siden tilbagetrukket, da det vil være en helt ny database under DCCGs database. d. MY valgt til FU for dmcg.dk e. DCCG i forhold til Tarmkræft screening: Etableret en screenings database. GB er udpeget til at indgå i styregruppen som repræsentant for Sektionen for Kolorektal Kirurgi. Sektionen ønskede samtidigt at den udpegede skal være et medlem af DCCG s bestyrelse.

2 f. SST har ønsket forslag til yderligere nationale kliniske retningslinjer. Der indkom kun enkelte forslag som ikke blev indsendt. g. LI henstiller til hurtigere svar og svar fra flere ibestyrelsen, når formanden udsender mails med behov for respons. h. Henvendelse fra dmcg.dk den 21. oktober. De 19 tarmkirurgiske afdelinger inviteret til deltagelse i Landsdækkende undersøgelse indenfor kræftkirugi vedrørende patientsikkerhed (National Indsats for Patientsikkerhed i Kræftforløb, NIPK). Initiativ udgået fra dmcg.dk, Kræftens Bekæmpelse og Danske Regioner. DCCG opfordret til at støtte op om dette initiativ. Det gør vi, dog med bekymring for overlap i registrering. i. Dagens Medicin afholder d. 21. november et møde om cancer overlevelse i DK versus Sverige. LI inviteret til at deltage i dette møde. 5) Ad hoc medlemmer (LI+LN): Henvendelse fra Stråleterapi udvalget om mulig deltagelse i bestyrelsen. Umiddelbar enighed om, at vi skal forsøge at undgå alt for mange ad hoc medlemmer generelt. Radioterapiudvalget anses for at være en undergruppe af den onkologiske arbejdsgruppe. LI og LN vil til næste møde gennemgå vedtægterne mhp behov for ændringer og præciseringer vedrørende ad hoc medlemmer og vedtægterne i øvrigt. 6) Databasen (PI): Databasestyregruppens sammensætning: Dorte Linnemann erstattet me Rikke Hagemann. Ny kontaktperson i Kompetencecenter Øst: Lasse Nørgård erstattet med Mette Roed Eriksen. Øvrige sammensætning fremgår af hjemmeside. Årsrapport 2013 er publiceret til tiden. Udfordringer at få data ind til tiden. Ny procedure for udtræk af databasen. Der er udtrukket data til ialt 21 forskere. Der er behov for, at der etableres et nyt datasæt pga kompleksiteten i det datasæt, der aktuelt eksisterer og deraf følgende stor sårbarhed. Behov for veldokumenteret gennemskueligt datasæt, som kan danne baggrund for årsrapporter og forskerudtræk. Skal suppleres med data fra patologidatasættet, LPR og CRP. De gamle data skal mappes til det nye datasæt og derefter arkiveres. Databasen kommer fortsat til at blive hosted af Kompetence Center Øst og analysen delen vil blive flyttet til Kompetence Center Nord. Der søges penge til etablering af dette nye datasæt hos RKKP. Enighed om at den nuværende situation er yderst sårbar og at behovet for at få etableret det nye datasæt er stort. Inden 1. december 2014 skal der indgås en formaliseret samarbejdsaftale med Kompetencecenter Øst. RKKP udformer standard formularer. Nyt Patobankmodul udviklet af PI. Når RKKP har bevilget penge til at integrere patobankdata i databasen, kan det medføre, at patologer kan undgå at registeere i KMS. 2

3 Spørgsmål til hvorfor registrering af arveligheds disposition er udgået. Variablen har tidligere været al for uspecifik og udefineret. Variable til den reviderede database havde været i høring inden den blev taget i brug 1. januar Spørgsmålet har for nylig også været diskuteret i Kirurgisk arbejdsgruppe. Indtil videre fastholdes, at det ikke registreres i databasen. Forslag om, at afholdelse af MDT for colon cancer kunne blive en indikator. Der bør dog være krav for MDT afholdelse i de nationale guidelines. Deadline for registrering i databasen for dette år er 30. april Styregruppen har i årsrapporten anbefalet, at onkologisk registrering opgives og erstattes med data fra LPR. Det kræver dog, at alle onkologske afdelinger registrerer mere præcist de behandlinger, der gives via DRG takseringen. Diskussion af yderligere onkologisk registrering. Begrænses af at databasen ikke tillader en fortløbende registrering. Diskussion af hvilke spørgsmål der ønskes besvaret med yderligere registrering (bivirkninger, senfølger, dosis reduktion etc.) og hvilke kliniske konsekvenser det kan have. Diskussion af mulighed for PROM data inkorporering. Diskussion af mulighed for at se på allerede LPR registrerede variable. Desuden mulighed for at se på allerede definerede grupper til eksempelvis EURECCA. Onkologisk arbejdsgruppe opfordres til at diskutere, hvad de ønsker patienterne registrerer via evt. PROM og om der er mulighed for yderligere registrering af onkologiske data eksempelvis bivirkninger til behandling. Database styregruppen undersøger muligheder for registrering af PROM data. Bestyrelsen enig i at den hidtidige onkologiske registrering i databasen opgives som anbefalet af Database styregruppen. 7) Økonomi og budget (JSL): Jim gennemgik regnskab og budget for RKKP har i juni givet budgetramme for 2015 og tilsagn om budget for de næste 3 år. Se fremsendte fra JSL. Ud fra bevilling mulighed for at honorere faglig ledelse, møder og transport. DCCG s udgifter til rejse- og mødeaktiviteter har været væsentlig mindre det seneste år - skyldes bla bestyrelsens beslutning om at det årlige repræsentantskabsmøde ikke længere finansieres af DCCG midler, men ved deltagergebyr. Ny regnskabsvejledning fra RKKP fordrer at midler til faglig ledelse af databaserne/dmcg fremover sker som frikøb til den afdeling, hvor pågældende er ansat. Aktuelt har hverken formand for DCCG eller databaseformand mulighed for at blive frikøbt hvorfor ordning med honorar udbetaling ønskes bibeholdt. LI vil kontakte dmcg.dk for at løfte sagen der. Der blev truffet beslutning om anvendelse af resterende DCCG budgetmidler for Dette vil fremgå af regnskab for 2014 som rundsendes før næste DCCG bestyrelsesmøde. 8) Repræsentantskabsmøde (IB erstattet af LI): 3

4 Rep møde fastlagt til d Program fremsendt af IB og blev gennemgået. Deltagelse i Repræsentantskabsmødet foregår for egen regning. Prisen er endnu ikke angivet og deadline for deltagelse er overskredet. Dette bør optimeres næste år med varsel om dato i foråret med eftersendelse af program, tilmelding og pris. 9) Referater fra udvalg: a. Videnskabeligt Udvalg (IG): Procedure for datatræk er ændret. Ansøgning om datatræk fra databasen går til RKKP og derefter til VU som kommenterer, men udvalget har ingen vetoret. RKKP giver efterfølgende tilladelse til udtræk. VU udpeges af bestyrelsen og konstituerer sig selv. Stiler mod at initiere flere nationale protokoller. Udvalget ønsker at blive suppleret med yngre kolleger. Forretningsudvalget ser på om der er behov for ændring af vedtægter. Godkendelse af VUs indstilling af Lars Henrik Jensen og Steffen Rosenstock til ordinære medlemmer af VU samt af Birgitte Svolgaard, som er udpeget af Dansk Radiologisk Selskab. b. Kirurgisk arbejdsgruppe (LI): Er stort set færdig med at korrigere nationale retningslinjer. Diskuterer hvordan større og nationale projekter kan styrkes. Ser fremadrettet på indikatorer. c. Onkologisk arbejdsgruppe (JSL): Mødes 2-3 gange årligt. Hver gang er retningslinjerne på dagsorden samt diskussion af protokoller. Metastatisk CRC guideline skal revideres og samordnes med Levergruppen. RADS vejledning udarbejdet af et fagudvalg og gælder fra juli D. 27. februar 2015 er der CRC symposium. Diskussion af hvordan deltagelse i multidisciplinære nationale og internationale studier kan koordineres bedre. VU anbefales at overveje dette. Arbejdsgrupperne og MDT erne på enhederne bør også involveres og orienteres. d. Stråleterapiudvalget (MY). Der udarbejdes aktuelt praktiske retningslinjer til udarbejdelse af stråleplaner til rectum cancer. e. Patologiudvalget: Velfungerende. I gang med at se på guideline opdatering. f. Dansk Tarmkræft Screenings (DTS) database: Der pågår arbejde med at definere indikatorer. Er udsendt til høring. Stabiliteten af ifobt prøven er forbedret medførende, at der skoperes flere end forventet. For indikator 6 gøres opmærksom på den upræcise formulering stadie 1+2. Skal formentlig være pt1 og 2. 10) DMCG.dk Se under formandens orientering 11) Kliniske retningslinjer: a. Dansk Analcancer gruppes behandlingsguideline er allerede på DCCG. b. MY og LN kigger på retningslinjerne vedrørende anbefaling af ventetid fra afsluttet strålebehandling til operation. 4

5 5 c. Skal Kirurgisk arbejdsgruppe under DCCG lave en retningslinje for anastomoselækage? Den største gruppe af ptt med anastomoselækage er fra cancer kirurgi. Ønske om ensartet behandling af dette. Kirurgisk arbejdsgruppen tager dette op. 12) Der er forslag fra DLGCG om, at pakkeforløbet øges tidsmæssigt for udredning af levermetastaser. Bestyrelsen finder det problematisk. Enighed om, at LI tager kontakt til Peter Nørgaard. LI : Problemet klarlagt (patienter med primær cancer og levermetastaser). PN vil sende tillæg til Sundhedsstyrelsen om at det gælder patienter, som i forvejen er i et onkologisk behandlingsforløb. 13) DCCG.dk HR arbejder på snarest at kunne overlevere ansvaret for hjemmesiden til JSL. 14) Protokoller: LHJ fremlagde Watchfull Waiting protokollen, som er initieret af VU. GB fremlagde Startrec protokollen. De er overlappende mht patient målgruppe. Ganske lang diskussion (som fortsatte langt ud over mødetiden) om begge protokoller, enighed om at begge er interessante og relevante, men også komplekse. Et kriterie med tumor diameter < eller > 3 cm kunne adskille protokollerne. Startrec er aktuelt til vurdering i VU. VU arbejder videre med WW protokollen herunder få vurdering af om MR radiologer kan foretage den krævede vurdering. Kirurgisk arbejdsgruppe har ønsket at afvente foredrag om emnet til DKS mødet inden stillingtagen til WW- protokollen. 15) Problemer med at få RAS analyser tids nok til, at onkologerne kan behandle indenfor pakkeforløbene. Forslag om, at vi henvender os til DR. GW og LN udarbejder forslag til skrivelse. Patologerne har store udfordringer med at honorere kravet om hurtig RAS analyse. 16) EURECCA (LI): Første arbejde om præoperativ behandling af rectum cancer accepteret til publikation i EJSO. To foredrag til ESSO møde i Liverpool om behandling og overlevelse af ældre. 17) Næste møde er onsdag d. 25. marts 2015 på Rigshospitalet. 18) Intet under evt LN / LI

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00 Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00 Rigshospitalet, opgang 5, 7. sal, afsnit 5072 Lokale: Hæmatologisk konference Til Stede: Gro Willemoes, Lars Henrik Jensen, Henrik Nørgaard, Lone

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts Referat

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts Referat Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts 2016 Roskilde Sygehus Referat Til stede: Frank Svendsen Jensen, Hans Henrik Nørgaard, Ismayil Gögenür, Jim Stenfatt Larsen, Lars Bundgaard, Lars Henrik Jensen, Lene

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017

Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017 Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017 Deltagere: Lene Iversen (LI), Tommie Mynster (TM), Lars Bundgaard (LB), Jesper Dan Nielsen (JN); Niels Hald (NH), Per Pfeiffer (PP), Inge Bernstein (IB),

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl. 10.00 15.30 Roskilde Sygehus, Kantinebygningen, mødelokale 1 Referat Til stede: Camilla Qvortrup, Tommie Mynster, Mette Yilmaz, Annika Loft, Lars Bundgaard,

Læs mere

Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d. 10-4- 14

Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d. 10-4- 14 Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d. 10-4- 14 Til stede: Steffen Rosenstock, Frank Svendsen Jensen, Henrik Nørgaard, Lars Bundgaard, Rikke Hagemann, Peter Ingeholm, Ismail Gögenur, Jan Lindeberg, John Pløen,

Læs mere

Danish Colorectal Cancer Group

Danish Colorectal Cancer Group Danish Colorectal Cancer Group Vedtægter december 2009 Baggrund DCCG er en multidisciplinær cancergruppe (DMCG) med forankring i Dansk Kirurgisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Dansk Radiologisk

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013

Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013 Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013 Deltagere: Kirurgi: Peter Nørgaard Larsen (RH), Hans Raskov, Peer A. Wille Jørgensen (BBH), Lene Hjerrild Iversen (Aarhus), Steffen J. Rosenstock

Læs mere

DCCG Referat af bestyrelsesmøde d april 2012

DCCG Referat af bestyrelsesmøde d april 2012 DCCG Referat af bestyrelsesmøde d. 26-27 april 2012 Til stede: Inviterede: Afbud: Mette Yilmaz, John Pløen, Jan Lindberg, Ove Vagn Bendtsen, Flemming Hansen, Peer Wille Jørgensen, Inge Bernstein, Steffen

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København.

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København. Referat Bestyrelsesmøde den 29. 04. 2010. Axelborg, København. Deltagere: Inge Bernstein, Mette Yilmaz, Lone Nørgaard, Mogens Rørbæk, Henrik Harling, Per Gandrup, Anders Fischer, Anders Jacobsen, Jan Lindeberg,

Læs mere

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling.

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. DUCG Styregruppemøde 5.10.16 12-15. Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. Referat: Deltagere: Astrid Petersen (AP), Bjarne Kromann, Gedske Daugaard, Jørgen Bjerregaard (JB), Lars Dyrskjøt (LD), Lisa Sengeløv,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG Godkendt på DLCG bestyrelsesmøde d. 23. november 2016. Vedtægter for forretningsorden og arbejdsgange i Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG). DLCG s formål og aktivitet

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter med

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter

Læs mere

Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe

Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til DCCG s bestyrelse i henhold til DCCG

Læs mere

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Lene H. Iversen Professor, overlæge, dr.med., PhD Aarhus Universitetshospital Formand for Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) 9. marts 2016 DMCG.dk Kræftens

Læs mere

DCCG NYHEDSBREV No

DCCG NYHEDSBREV No Danish Colorectal Cancer Group har hidtil været et stående udvalg under Dansk Kirurgisk Selskab, men er nu omstruktureret med henblik på at kunne opfylde de krav, som stilles til en dansk multidisciplinær

Læs mere

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København.

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København. Referat Bestyrelsesmøde den 19. 11. 2009. Axelborg, København. Deltagere: Inge Bernstein, Mette Yilmaz, Lone Nørgaard, Mogens Rørbæk Madsen, Henrik Harling, Steffen Bülow, Per Gandrup, Anders Fischer,

Læs mere

DCCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG)

DCCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) DCCG Årsberetning 2014 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer...

Læs mere

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group Regionernes nationale databasedag 8. april 2015 Hvad kan databaserne og hvad skal databaserne? Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012

Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Side 2 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011 Styregruppe Dansk Pancreas Cancer Gruppe Repræsentanter fra behandlende afdelinger i DK (Dansk Kirurgisk Selskab)(DKS) (Dansk Selskab

Læs mere

DCCG Onkologi udvalg Generalforsamling og ordinært udvalgsmøde Århus 20. maj 2015 kl 10-16

DCCG Onkologi udvalg Generalforsamling og ordinært udvalgsmøde Århus 20. maj 2015 kl 10-16 Side 1 af 5 Deltagere Benny Vittrup, Kirsten Vistisen, Ioannis Souglakos, René Krøjgaard Olesen, Fahimeh Andersen, Thomas Linné, Per Pfeiffer, Kell Østerlind, Lone Nørgård Petersen, Jim Stenfatt Larsen,

Læs mere

Status over behandlede projekter i VU

Status over behandlede projekter i VU Behandlede projekter i VU per 19. februar 2009 1 Status over behandlede projekter i VU Prospektiv randomiseret undersøgelse af APR for rektumcancer: DAPRES Henrik Christensen, Aarhus 15.03.2007 Herning

Læs mere

Status for DPCG & DPCD 2013

Status for DPCG & DPCD 2013 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2013 Styregruppe Repræsentanter fra behandlende afdelinger i DK (Dansk Kirurgisk Selskab)(DKS) (Dansk Selskab for Klinisk Onkologi)(DSKO) (Dansk

Læs mere

DLGCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG)

DLGCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG) DLGCG Årsberetning 214 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG) 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3 Executive

Læs mere

Referat fra FU-internat d nov.2010

Referat fra FU-internat d nov.2010 Referat fra FU-internat d. 15.-16. nov.2010 Referat fra internatet for FU i Vejle den 15.-16. nov. 2010 Til stede: Helle Timm, Henrik Larsen, Lene Jørgensen, Mai-Britt Guldin, Mogens Grønvold, Birgit Villadsen,

Læs mere

Referat: Dato: kl. 10:30-15:00. Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03

Referat: Dato: kl. 10:30-15:00. Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03 Referat fra 11. møde i tarmkræftdatabasens styregruppe Dato: 10.3.2016 kl. 10:30-15:00 Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03 Tilstede: Peter Ingeholm, Rikke Hjarnø

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 DPCG Styregruppe Magnus Bergenfeldt Carsten Palnæs Hansen Michael Bau Mortensen (Formand) Frank Viborg Mortensen Mogens Sall Niels

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den 15. 11. 2007 i Holte

Referat Bestyrelsesmøde den 15. 11. 2007 i Holte Referat Bestyrelsesmøde den 15. 11. 2007 i Holte Deltagere: Flemming Hansen, Eva Fallentin, Steen Boesby, Inge Bernstein, Per Pfeiffer, Johannes Mejer, Mette Yilmaz, Lone Nørgaard, Mogens Rørbæk, Henrik

Læs mere

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Implementering i Dansk Lunge Cancer Register Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 05-09-2013 Hvorfor

Læs mere

Møde i DLCR s forretningsudvalg tirsdag d. 3. marts kl. 9.30 15.00.

Møde i DLCR s forretningsudvalg tirsdag d. 3. marts kl. 9.30 15.00. Referat af Møde i DLCR s forretningsudvalg tirsdag d. 3. marts kl. 9.30 15.00. Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (27/11 2008) 3. Meddelelser

Læs mere

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Dansk PancreasCancer Gruppe ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2014 1. Nationale Kliniske Retningslinjer 2. DPCD Årsrapport 2013-2014 3. Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK)

Læs mere

1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde

1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde Referat for DMG repræsentantskabsmødet det 12/3-2013 klokken 14:30-16:00. 1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde Godkendt uden anmærkninger. 2. Beretning fra formanden.

Læs mere

DAPHO s STATUTTER. vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj revision vedtaget d. 8. marts 2010.

DAPHO s STATUTTER. vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj revision vedtaget d. 8. marts 2010. DAPHO s STATUTTER vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj 2007 2. revision vedtaget d. 8. marts 2010. 3. revision vedtaget d. 14. april 2013 Dansk Pædiatrisk Hæmatologisk og Onkologisk

Læs mere

Referat af FU-møde 14. december 2015

Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Bispebjerg Hospital, kl. 11.00-17.30 Henrik Larsen, Birgit Villadsen, Anne Nissen, Tilstede Lene Jørgensen, Mogens Grønvold og

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530.

Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530. Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530. 1. Beretning fra formanden I 2013 har forretningsudvalget afholdt møde

Læs mere

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH.

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH. Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl. 12.30-16.15, OUH. Til stede: Torben Palshof, Anders Green, Erik Jakobsen, Kell Østerlind, Niels Pedersen,

Læs mere

Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet

Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet Darenca s medlemmer som deltog: Frede Donskov, overlæge, dr. med., Onkologisk afdeling, Aarhus (formand) Bjarne Kromann, overlæge, Urologisk

Læs mere

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oculær Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oculær Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 2017 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oculær Onkologi Gruppe (DOOG) 0 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og medlemmer... 2 Bestyrelse 2017... 2 Executive summary

Læs mere

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00,

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Sted: DFS, Olof Palmes Allé 15, 8200 Århus N, mødelokale D2 DELTAGERE Søren Paaske Johnsen (SPJ), forskningsoverlæge,

Læs mere

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Okulær Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Okulær Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 2016 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Okulær Onkologi Gruppe (DOOG) 1 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3 Executive summary (statusbeskrivelse)..

Læs mere

REFERAT af DMCG-FU møde torsdag den 10. september 2015 Kl. 15.00-19.00, Den Sorte Diamant, København, Konferencelokale SAXO

REFERAT af DMCG-FU møde torsdag den 10. september 2015 Kl. 15.00-19.00, Den Sorte Diamant, København, Konferencelokale SAXO Deltagere 1. Michael Borre 2. Erik Jakobsen 3. Henrik Frederiksen 4. Jens Overgaard 5. Jens Winther Jensen 6. Kristian Antonsen 7. Lene Lundvall 8. Mette Yilmaz 9. Peer Christiansen 10. Mary Nguyen Nielsen

Læs mere

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts 2012 Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet Dansk Kræftforsknings Forum Infrastruktur for klinisk kræftforskning - arbejdsgruppe

Læs mere

Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register

Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register Kræft og komorbiditet alle skal have del i de gode resultater 6. marts 2013 Kosmopol, København Erik Jakobsen, Leder I hovedpunkter

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 21. marts 2018, kl

Referat fra Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 21. marts 2018, kl Referat fra Bestyrelsesmøde i DCCG REFERAT Den 21. marts 2018, kl. 10.00 15.30 Tilstede Lene Hjerrild Iversen (LI), Mette Karen Yilmaz (MY), Steffen Jais Rosenstock (SR), Per Pfeiffer (PP), Peter Nørgaard

Læs mere

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Muligheder og barrierer i genbrug af data Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Hvorfor DNKK? Dobbeltregistrering

Læs mere

Eksperimentel kirurgi. Dansk Kræftforum DMCG.dk Temamøde om Kræftplan IV tiltag /Professor Pernille T. Jensen OUH/SDU

Eksperimentel kirurgi. Dansk Kræftforum DMCG.dk Temamøde om Kræftplan IV tiltag /Professor Pernille T. Jensen OUH/SDU Eksperimentel kirurgi Dansk Kræftforum DMCG.dk Temamøde om Kræftplan IV tiltag /Professor Pernille T. Jensen OUH/SDU Patienternes Kræftplan IV 10 mio på finansloven for 2017 til regionerne mhp etablering

Læs mere

Peter har modtaget en henvendelse fra Vancouver, Canada om bistand til at oprette en klinisk kvalitetsdatabase. Peter har sagt ja til dette.

Peter har modtaget en henvendelse fra Vancouver, Canada om bistand til at oprette en klinisk kvalitetsdatabase. Peter har sagt ja til dette. Klinisk Koordination Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV Direkte 40447480 Web www.rkkp.dk Møde i: Tarmkræftdatabasens styregruppe Dato: 10. maj 2017 Kl.: 10.00-15.00 Sted: Roskilde Sygehus Dato: 10.

Læs mere

DLGCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG)

DLGCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG) DLGCG Årsberetning 2016 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og

Læs mere

Referat, FU-møde d. 27. juni 2011

Referat, FU-møde d. 27. juni 2011 Referat, FU-møde d. 27. juni 2011 Referat fra mødet i forretningsudvalget den 27/6 2011 i Vejle Til stede: Henrik Larsen, Mogens Grønvold, Birgit Villadsen, Mai-Britt Guldin, Marianne Mose Bentzen, Lene

Læs mere

Kommissorium Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase (DHRD)

Kommissorium Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase (DHRD) Kommissorium Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase (DHRD) Kapitel 1 Navn og hjemsted 1 Stk.1. Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase (DHRD) er en del af den Kardiologiske Fællesdatabase under Dansk Cardiologisk

Læs mere

VISIONER FOR DANSKE LUNGEKRÆFTPATIENTER

VISIONER FOR DANSKE LUNGEKRÆFTPATIENTER VISIONER FOR DANSKE LUNGEKRÆFTPATIENTER Lungecancer vs andre kræftformer Hver 4. kræftdødsfald er pga Lungekræft! MORTALITET Lungecancer Lungecancer KILDE: NORDCAN Vi er allerede nået langt!! - om end

Læs mere

Kan kvalitet reduceres til ét tal?

Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til ét tal? Årsmøde i Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren Lørdag d. 11. januar 2014,Nyborg Erik Jakobsen, Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni 2017 Formateret: Indrykning: Første linje: 1,27 cm 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer 2. Meddelelser 1. LVS i. Spørgeskema vedrørende

Læs mere

Årsrapport 2011. Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen. Dansk Kolorektalcancer Database

Årsrapport 2011. Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen. Dansk Kolorektalcancer Database Årsrapport 2011 Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen Dansk Kolorektalcancer Database Side 2 Baggrund Årsrapport 2011 fra Dansk Kolorektalcancer Database vedrørende kræft i tyktarm og endetarm,

Læs mere

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 2015 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe (DOOG) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer...

Læs mere

DLGCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG)

DLGCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG) DLGCG Årsberetning 2018 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG) 0 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og bestyrelse... 2 Statusbeskrivelse... 4

Læs mere

Referat af FU møde 4. september 2013 Referat

Referat af FU møde 4. september 2013 Referat Referat af FU møde 4. september 2013 Referat Referat fra mødet i FU d. 4. september 2013 Til stede: Henrik Larsen, Mogens Grønvold, Birgit Villadsen, Marianne Bentzen og Maiken Bang Hansen Referent: Henrik

Læs mere

DLGCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG)

DLGCG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG) DLGCG Årsberetning 2017 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejs Cancer Gruppe (DLGCG) 0 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og medlemmer... 2 Executive summary (statusbeskrivelse)...

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

DOOG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologiske Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologiske Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 214 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologiske Onkologi Gruppe (DOOG) 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3

Læs mere

DAGSORDEN. DLCG Bestyrelsesmøde 25. Nov. 2014, kl. 14.00-18.00. Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

DAGSORDEN. DLCG Bestyrelsesmøde 25. Nov. 2014, kl. 14.00-18.00. Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K DAGSORDEN DLCG Bestyrelsesmøde 25. Nov. 2014, kl. 14.00-18.00 Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K Fremmødte: Niels-Christian Hansen (NCH), lungemedicinsk afd. J, OUH Karin Holmskov (KH), onkologisk

Læs mere

National Indsats for Patientsikkerhed i Kræftforløb Temagruppemøde kirurgisk patientsikkerhed referat

National Indsats for Patientsikkerhed i Kræftforløb Temagruppemøde kirurgisk patientsikkerhed referat National Indsats for Patientsikkerhed i Kræftforløb Temagruppemøde kirurgisk patientsikkerhed referat Tid og sted Mødet afholdt: Tirsdag den 10. juni 2014 kl. 11.30-15.30 Mødested: Kræftens Bekæmpelse,

Læs mere

DNOG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Neuroonkologisk Gruppe (DNOG)

DNOG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Neuroonkologisk Gruppe (DNOG) DNOG Årsberetning 214 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Neuroonkologisk Gruppe (DNOG) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer...

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning. Sundhedsplatformen. Møde i: SFR Oftalmologi

REFERAT. Punkter til beslutning. Sundhedsplatformen. Møde i: SFR Oftalmologi Direktionssekretariatet Driftsmålstyring, strategi og planlægning REFERAT Møde i: SFR Oftalmologi Dato: 30. september 2015 Kl.: 7:45-8:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, lokale Deltagere: Per E. Jørgensen

Læs mere

Hvem er registerudvalget hvilke skal opgaver er der (Lisbet, 10 min)

Hvem er registerudvalget hvilke skal opgaver er der (Lisbet, 10 min) DAGSORDEN Hvem er registerudvalget hvilke skal opgaver er der (Lisbet, 10 min) Hvad er min (James) særlige opgave og hvad er mine visioner for udvalget fremadrettet (James, 15 min) Hvilken særlig PROMs

Læs mere

Hvad kom der ud af det?

Hvad kom der ud af det? Christiansborg 5 marts 2015 Evaluering af de første kræftplaner, herunder strålebehandlingskapacitet og DMCG ernes tilkomst. Hvad kom der ud af det? Kaj Munk 1943 Jens Overgaard, Haven ved Vedersø Præstegård

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Foreningen af Speciallæger årsmøde 5. oktober 2012, Vejle Erik Jakobsen, Kvaliteten af sundhedsydelser Kan brugen af kliniske databaser

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

Uro-onkologisk Forum.

Uro-onkologisk Forum. Uro-onkologisk Forum. Styregruppemøde. Tirsdag den 12. Maj 2009, Odense. Tilstede: Gregers Hermann, Torben Ørntoft, Astrid Pedersen, Erik Højkjær Larsen, Gedske Daugaard, Birgit Nürnberg, Peter Sommer,

Læs mere

Referat 28. April 2017

Referat 28. April 2017 Til Stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Glerup Torben Nathan Per Ejstrud Lone Madsen Erika Bélard Birgit F. Larsen Referat 28. April 2017 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden 5.d: ændring:

Læs mere

Udviklingen i behandlingsresultater for lungecancer i DK de seneste 10 år. Dansk Radiologisk Selskabs Årsmøde

Udviklingen i behandlingsresultater for lungecancer i DK de seneste 10 år. Dansk Radiologisk Selskabs Årsmøde Udviklingen i behandlingsresultater for lungecancer i DK de seneste 10 år Dansk Radiologisk Selskabs Årsmøde Torsdag d. 30. Januar 2014, Odense Erik Jakobsen, Behandlingsresultater lungecancer DK 2003-2012

Læs mere

DUCG Styregruppemøde d. 14. september 2012 Hotel Hilton, Kastrup Lufthavn.

DUCG Styregruppemøde d. 14. september 2012 Hotel Hilton, Kastrup Lufthavn. Tilstede: Jakob Jakobsen (JJ)*, Gedske Daugaard (GD), Jørgen Bjerggaard (JB), Lars Ulrich Hansen (LUH), Lisa Sengeløv (LS), Mette Nørgaard (MN), Michael Borre (MB), Niels Chr. Langkilde (NCL), Søren McNair(SMN),

Læs mere

30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu

30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu 30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu Kræftkirurgi mere end et håndværk 6. marts 2012 Axelborg, København Erik Jakobsen, Leder Dansk Lunge Cancer Register Landsdækkende godkendt og

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 Hotel Radisson Blu Scandinavia, mødelokale Directors Referat final Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

OUH. Nyt DLCR program

OUH. Nyt DLCR program OUH ÅRGANG 10, NR. 2 Nyhedsbrev S EPTEMBER 2010 I DETTE NUMMER: Nyt DLCR program Dansk Lunge Cancer Register tager d. 27.09.10 en ny version af programmet, som anvendes til at inddatere oplysninger i DLCR,

Læs mere

Kommissorium for opdatering af Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. screening for livmoderhalskræft

Kommissorium for opdatering af Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. screening for livmoderhalskræft Kommissorium for opdatering af Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. screening for livmoderhalskræft I lyset af den hastige udvikling inden for området humant papillomvirus (HPV) med mulighed for såvel

Læs mere

Hvad er specialiseret palliativ indsats i Danmark?

Hvad er specialiseret palliativ indsats i Danmark? Hvad er specialiseret palliativ indsats i Danmark? Mogens Grønvold Forskningsenheden, Palliativ medicinsk afdeling, BBH Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, IFSV, Københavns Universitet Spørgsmål Kan

Læs mere

REFERAT Forretningsudvalgsmøde den 28. august 2014, kl. 15.00-19.00, Hindsgavl Slot, Middelfart

REFERAT Forretningsudvalgsmøde den 28. august 2014, kl. 15.00-19.00, Hindsgavl Slot, Middelfart REFERAT Forretningsudvalgsmøde den 28. august 2014, kl. 15.00-19.00, Hindsgavl Slot, Middelfart DELTAGERE 1. MB Michael Borre, Formand DMCG.dk, DUCG, DAPROCA 2. EJ Erik Jakobsen, Formand for DLCR 3. HF

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Melanom Gruppe den på Rigshospitalet.

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Melanom Gruppe den på Rigshospitalet. Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Melanom Gruppe den 07.03.2006 på Rigshospitalet. Dagsorden. 1. Beretning fra formanden 2. Beretning fra videnskabelige udvalg 3. Revision af retningslinier for

Læs mere

Resultater og erfaringer fra DCCG Danish Colorectal Cancer Group

Resultater og erfaringer fra DCCG Danish Colorectal Cancer Group DMCG.dk Repræsentantskabsmøde 4. marts 2015 DMCG.dk Benchmarking Consortium Resultater og erfaringer fra DCCG Danish Colorectal Cancer Group Lene H. Iversen Professor, overlæge, dr.med., PhD Aarhus Universitetshospital

Læs mere

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME FEBRUAR 2015 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME Årsrapport 2014 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHAND- LING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

Læs mere

Forsøg med kræftmedicin hvad er det?

Forsøg med kræftmedicin hvad er det? Herlev og Gentofte Hospital Onkologisk Afdeling Forsøg med kræftmedicin hvad er det? Dorte Nielsen, professor, overlæge, dr. med. Hanne Michelsen, ledende projektsygeplejerske Birgitte Christiansen, klinisk

Læs mere

DUCG Styregruppemøde d. 13. marts 2012 Hotel Hilton, Kastrup Lufthavn.

DUCG Styregruppemøde d. 13. marts 2012 Hotel Hilton, Kastrup Lufthavn. Tilstede: Peter Sommer (PS), Gedske Daugaard (GD), Erik Højkjær Larsen (EHL), Jørgen Bjerggaard (JB), Lars Ulrich Hansen (LUH), Lisa Sengeløv (LS), Mette Nørgaard (MN), Michael Borre (MB), Belinda Momme

Læs mere

DLCG/DLCR Årsmøde 2013

DLCG/DLCR Årsmøde 2013 DLCG/DLCR Årsmøde 2013 DLCG/DLCR Årsmøde 2013 Torben Riis Rasmussen Siden sidste Årsmøde DLCG s mangeårige formand, Torben Palshof, måtte fratræde af helbredsmæssige årsager. Siden sidste Årsmøde DLCG

Læs mere

MDT som kvalitetsindikator. Pakkeforløb og MDTer

MDT som kvalitetsindikator. Pakkeforløb og MDTer MDT som kvalitetsindikator Pakkeforløb og MDTer MDT som en del af Pakkeforløb og reviderede forløbstider for H&H 2012 30 28 26 24 Waiting time for RT (DAHANCA data base (n=4,000) Fast track for HN started

Læs mere

Ny standard for det daglige multidisciplinære samarbejde

Ny standard for det daglige multidisciplinære samarbejde Ny standard for det daglige multidisciplinære samarbejde Hvad er det? Hvordan? Hvorfor? Kultur 1 Hvad er det? En konference, hvor beslutninger i pakke forløbet bliver truffet på det bedst mulige grundlag

Læs mere

Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018

Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018 Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018 Afbud: Ole, Lene og Rita 1) Orientering & meddelelser fra formanden for styregruppen Peter orienterer om nyt siden internatet: Professor Henrik Møller, faglig

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Akut Leukæmi Gruppen. Årsrapport 2012

Akut Leukæmi Gruppen. Årsrapport 2012 Akut Leukæmi Gruppen Årsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

07.04.2014 VEDTÆGTER. For. Turistforeningen for Frederikshavn Kommune

07.04.2014 VEDTÆGTER. For. Turistforeningen for Frederikshavn Kommune 07.04.2014 VEDTÆGTER For Turistforeningen for Frederikshavn Kommune 1. Foreningens navn og formål 1.1 Foreningens navn er Turistforeningen for Frederikshavn Kommune. Foreningen er stiftet ved fusion af

Læs mere

Referat 8. Februar Meddelelser a. DRG takster SST har fået ca 500 ændringsforslag og der forventes tilbagemelding start 2018.

Referat 8. Februar Meddelelser a. DRG takster SST har fået ca 500 ændringsforslag og der forventes tilbagemelding start 2018. Til Stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Glerup Torben Nathan Per Ejstrud Lone Madsen Erika Bélard Afbud: Birgit Lassen Referat 8. Februar 2017 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden 2. Medlemmerne

Læs mere

29. maj 2015. Årsrapport 2014

29. maj 2015. Årsrapport 2014 29. maj 215 Årsrapport 214 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Referat af DMCG Forretningsudvalgsmøde: torsdag den 5. januar 2017 Kl , Mødelokale 13, Olof Palmes Allé 13, 8200 Aarhus N

Referat af DMCG Forretningsudvalgsmøde: torsdag den 5. januar 2017 Kl , Mødelokale 13, Olof Palmes Allé 13, 8200 Aarhus N Referat af DMCG Forretningsudvalgsmøde: torsdag den 5. januar 2017 Kl. 12.00-15.00, Mødelokale 13, Olof Palmes Allé 13, 8200 Aarhus N Deltagere 1. Michael Borre (MB) DUCG/DAPROCA 2. Erik Jakobsen (EJ)

Læs mere

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. august 2012

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. august 2012 Kvalitetsmål 4b: Tildelt kontaktperson, Tærskelværdi 95% Patienter skal have tilbudt en kontaktperson, hvis behandlingsforløbet strækker sig over mere end to dage. Tildeling af kontaktperson dokumenteres

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 02.10.2006:

Referat af bestyrelsesmøde den 02.10.2006: Referat af bestyrelsesmøde den 02.10.2006: Deltagere: Steffen Bülow, Per Gandrup, Mogens Rørbæk Madsen, Hans B. Rahr, Flemming Burcharth, Benny Vittrup Jensen, Lone Nørgaard Petersen, Anders Jacobsen,

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere