RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj e-information, 5. årgang, maj 2014, nr. 53. Nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj e-information, 5. årgang, maj 2014, nr. 53. Nr"

Transkript

1 RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj Nr RFR: Giro: /CVR: Danske Bank: 1551 Konto Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej Ringsted Ringsted Radiomuseum: Sct. Hansgade Ringsted eller www:ringsted-radiomuseum.dk Bestyrelsen: Bjarne D. Nielsen: Formand Per Bergmann: Christian Hamel: Michael Jensen: Bjarne Christiansen: VENNER: Torben Lønholm: e-information, 5. årgang, maj 2014, nr. 53 FLOT IDA/ foredrag d. 23. marts om indføring af FM i Danmark, ved: Ole Mørk Lauridsen, uofficiel Mr. SKYMASTER i Danmark Der var mere end 30 glade deltagere fra IDA/Ingeniørforeningen til arrangementet, som var en meget stor succes for IDA's HITEK-gruppe. foto: Niels Dreijer ps. Vi forventer at bringe en artikel om dette foredrag senere i RADIOTEN. Indhold: Nr. 5. maj Sæson 2 igang på Radiomuseet - IDA HITEK foredrag: FM i DK ved: Ole Mørk Lauridsen - 2 glasmontrer fra ZBC-Ringsted giver nye muligheder i Museet - LYREC professionel Taperec. ved: Henning Beck - 2 siders artikel om Radiohuset i Dagbladets WEEKEND-tillæg Lørdag d. 26. april - Nyt dekorationsoplæg fra den alternative udstillingsafdeling - Ældre lokale biograf-reklamer - Fine besøgstal fra starten af året - Generalforsamling/VENNER - BDN-foredrag/Ringsted Rotary foto: Sten E.Hansen 1. april åbnede vi sæson nr. 2 i Sct. Hansgade En glad og forventningsfuld formand, hejste d. 1. april flaget på den nye flagstang. Begge dele er sponseret af Marianne & Bjarne. De gamle små og falmede flag er "pensioneret". Det er vort håb og tro, at vi i 2014 kan slå vor "besøgsrekord" på gæster i Vi er dog godt klar over, at det ikke bliver let, men med de udførte forbedringer i Huset og den flotte NY udstilling, har vi skabt de bedst mulige betingelser. Med støtte fra Kultur- & Skoletjenesten, ref. blad nr , har vi fået trykt en NY 2014-brochure i eks. og udsendt denne til 170 skoler på Midt- og Vestsjælland. Vi håber også på hjælp fra VENNE- og RFRmedlemmer til fordeling de nye brochurer, så de virkelig kan hjælpe os på vej i 2014.

2 RADIOTEN Nr. 5/2014. side 2. Flot gave: 2 glasmontrer fra ZBC-Ringsted, fotos: Bjarne D. Nielsen Disse flotte store glasmontrer har været en fornem markering af Radio & Elektronik-aktiviteterne på skolen siden starten af 1980'erne. Nu er der ikke længere plads til dem og vi blev meget glade, da vi fik tilbud om at overtage montrerne med indhold. Længden er 6 meter (2 sektioner á 3 meter), højde 2 meter og dybden er en halv meter. Vi begyndte kl lørdag d. 26. april, kl forlod vi skolen på vej til Radiomuseet i Sct. Hansgade 34. Dette område på skolen indrettes nu i stedet med borde og stole til elevernes gruppeopgaver. Vi havde bedt RFR- og VENNE-bestyrelserne og et par ekstra mand om at løse denne ret store transportopgave, vi var 7 mand og klarede det fint. Billederne viser, at det ikke var helt så enkelt, da hver 3-meter sektion faktisk var ret så tung for os. Højden på 2 meter kunne lige netop komme ind under lysarmaturerne på skolens hovedgang. Vi tog os tid til at løse opgaven, så vi ikke ødelagde effekter eller skabe og de mange glaslåger/hylder. Det var jo virkelig værdifulde sager, som vi alle glædede os over at kunne flytte til Radiomuseet. Montrerne placerede vi ud for vores forskervæg, samt i Design-udstillingen.Vi foreslår nu en IDÈkonkurrence om indholdet af de flotte montrer. Der må være mange muligheder, men vi bør tænke på gæsterne og undgå tunge TEKNIK-udstillinger. Billedet viser FLYTTE-holdet efter vel overstået opgave. red. er dog helt sikker på at opgaven ikke kunne være løst uden den flotte/gratis hjælp fra: Mogens Madsen, som medvirkede med den store flyttevogn, inclusive lift fra: plastbutikken.dk MANGE TAK til MOGENS!

3 RADIOTEN Nr. 5/2014. side 3. LYREC en dansk båndoptagerfabrik, ved: Henning Beck Red. Vi er meget glade for denne artikel om den professionelle danske båndoptagerproducent, selv om artiklen falder udenfor vore normale underholdnings-elektronikrammer, så er den dog nært beslægtet. Vi giver derfor ordet til: Firmaet Lyrec eksisterede fra 1945 til 2007 på forskellige adresser og med forskellige ejere. Men selv om der er gået mange forskellige maskiner og apparater ud ad døren, er det, Lyrec huskes for, udvikling, produktion og salg af båndoptagere til professionel anvendelse. Det første logo fra 1945 Udviklingsingeniør Henning Beck ansat på LYREC fra 1970 til 2005 I 1945 blev der imidlertid ikke lavet båndoptagere, men skæreudstyr til grammofonplader. Grundlæggeren Lars Christian Thorkild Petersen, altid kaldet TH, havde taget patent på en metode til at udvide frekvensområdet for skærehovedet fra ca. 4 til 7½ khz, og det var et af Lyrecs første produkter. Et datablad fra 1947 viser, at et komplet anlæg bestod af skæreaggregat SV2, skærehoved A43 og forstærkerenw25. Frekvensgangen var Hz +/- 4 db, det samlede udstyr kostede kr ,- i Til at trække pladetallerkenen havde Lyrec udviklet en synkronmotor, der blev markedsført allerede i august En senere udgave, SM8, blev i årevis bestilt af det tyske firma Neumann, der også lavede skæreapparater. Op igennem tresserne bestilte de gerne 20 stk. ad gangen og sagde hver gang, at det var sidste gang, de købte, for de var næsten færdige med deres egen konstruktion. De fik sidste leverance i På SM8-motoren, som kunne køre 33⅓, 45 og 78 omdr./min, ses noterne til de tre hastigheder. Ligeledes ses gummidæmpede opspændings-skruer og øverst på rotoren ses en asynkron startmotor. Den var nødvendig, fordi synkronmotoren ikke havde noget start-moment. I årene blev der produceret 110 stk. af denne motor. I løbet af 50- erne opstod et tæt samarbejde med firmaet Fonofilm, senere Ortofon. Det blev til, at Fonofilm lavede elektronikken og Lyrec lavede mekanikken. Båndmaskiner Den første båndmaskine kom i 1951 og bestod af tapedecket TR2 og forstærkeren AR2. TR2 havde kun plads til 7 spoler, så året efter kom TR4 med plads til 10½ og med tre hastigheder. Både TR2 og TR4 var i produktion i flere år, og TR2 var i drift bl.a. hos Statsradiofonien og på Radio Mercur. Der findes stadig fine og fungerende eksemplarer af disse første båndmaskiner.

4 Efter mange forskellige varianter kom TR50 sidst i 60-erne. RADIOTEN Nr. 5/2014. side 4. LYREC side 2. Den var et teknologisk fremskridt med bl.a. servostyring af spolemotorerne og dobbelt capstansystem. TR50 kom oprindeligt med ¼ bånd, stereo eller 2-spors, men blev senere også bygget som 4 spor på ½ og 8 spor på 1 bånd. Blandt kunderne til 8 spor på 1 var Svend Asmussen, og med den lavede han sin violin om til at lyde som et helt orkester ved at lægge flere spor sammen igen og igen. Multitrack 8 spor var ikke nok. Studierne ville have flere, så man måtte anvende 2 bånd. Lyrecs adgang til det marked var med TR53, 16 eller 24 spor på 2, markedsført Teknikken med at kunne lægge flere spor sammen blev udnyttet ved, at forskellige instrumenter og vokaler fik hver deres spor. Så kunne man rette et enkelt spor, uden at resten af orkesteret var til stede. Inden for popmusikken kunne man også blive ved med at indspille fx en vokal, indtil der endelig blev sunget rent. Men det krævede fuld kontrol over forstærkeren. Derfor udviklede vi en fjernbetjening, RCU, Remote Control Unit, som kunne vælge funktionen af forstærkerne individuelt. Ud over komplet forstærkerkontrol var der en funktion, der kunne søge en vilkårlig position på båndet. Efterfølgeren til RCU hed TPC, Tape Position Controller. Den havde samme forstærkerkontrol, men baseret på Intels microprocessor 4040 havde den et mere avanceret båndtællersystem. I 1977 kom TR532 på markedet. Tapedecket var identisk med TR53, bortset fra, at der var to hastigheder, men forstærkerne var nye og noget mere produktionsvenlige. Der blev stadig anvendt transistorer på de kritiske steder, og både ind- og udgang var transformatorkoblet. Maskinen er her vist uden skærmen foran hovederne. Den sad normalt på, men kunne fjernes, så det var muligt at redigere i båndet.

5 I 1979 kom en fjernbetjening mere, ATC, Audio and Tape Controller. Den var bygget over Intels MCS-48 serie microprocessor og alle funktioner var kontrolleret af den. Den kunne blandt andet søge tre positioner direkte og 32 positioner kunne gemmes. Og som TPC en stilles op til at køre i sløjfe: afspilning fra A til B og dernæst søge tilbage til A. Men især: den fyldte mindre end et A3-ark og var kun 6 cm tyk. Samtidig med ATC en fik maskinen et face-lift. I 1986 blev TR532 afløst af TR533. Den største forskel var, at 532 kunne kun tage 10½ spoler, 533 kunne tage 14 spoler. Derudover var der nogle få forbedringer, bl.a. faselåst capstansystem. Og kunden kunne vælge, om der skulle VU-meter-overbro eller VU-metre i fronten af maskinen. TR532 og 533 blev solgt primært til musikstudier og radiofonier i det meste af Europa. Vi forsøgte at komme ind på det amerikanske marked, men uden det store held. Alt i alt blev der produceret lidt over 500 af disse maskiner. RADIOTEN Nr. 5/2014. side 5. LYREC side 3. Kopiering Lyrec var tidligt ude med udstyr til at massekopiere bånd til blindeorganisationer og undervisningsinstitutioner. Det viste anlæg stammer fra begyndelsen af 60 erne og indeholder en master, der afspiller det bånd, der skal laves kopier af, og 7 slaver, der indspiller programmet fra masteren, alt på ¼ bånd. Kopieringen foregik ved 4 gange normal hastighed, og start og stop af alle maskiner foregik fra masteren. Efterhånden som Philips Compact Cassette blev accepteret som medie, måtte Lyrec også lave udstyr til at kopiere den. Det blev i første omgang et anlæg med dobbelt master, A- siden på den ene og B-siden på den anden. De to stereosignaler blev så indspillet på op til 10 cassetter. Master'ne spolede selv tilbage til starten af programmet baseret på et stykke reflekterende tape ved programstart og slut. Men kassettens konstruktion satte grænser for hvor hurtigt, båndet kunne køre: max. 8 gange normal hastighed.

6 RADIOTEN Nr. 5/2014. side 6. LYREC side 4. Derfor kom næste generation: Den store ændring var, at nu indspilledes kassettebåndet, inden båndet kom i kassetten. Båndene, kaldet pancakes, kom på kerner uden flanger og kunne være vanskelige at håndtere. Den dobbelte master har samme program på de to maskiner, mens den ene afspiller program til slaverne, spoler den anden tilbage og er sig parat til at tage over. For at nå hurtigere kopieringshastighed blev masteren lavet som to plader med en afstand imellem, som passede til båndet. Masterbåndet, normalt ½, med 4 spor program blev så spolet ned i kassen og splejset, så der dannes en sløjfe. Programmet kan nu afspilles om og om igen. Nu kunne vi komme op på at køre 480 /sec. (44 km/t!) som 128 x 3 ¾ /sec. eller 64 x 7½ /sec. Slaverne, der passede til denne type master, var som tidligere dobbelte. I den viste udgave til 14 spoler med kassettebånd. De kunne leveres med Dolby HX-Pro, m. bias optimering, opfundet af Jørgen Selmer Jensen fra B&O. Det var masteren der var det kritiske led i processen.båndet kunne knække, det blev slidt og for at få høj ydelse, skulle masteren køre 128 gange, og det lod sig kun gøre med 3 ¾ /sec. master. Desuden var computere i heftig fremmarch, så det næste skridt var at lave masteren digital. Men det blev anset som en for voldsom opgave for Lyrec at udvikle en digital master. I stedet samarbejdede vi med først et, siden et andet amerikansk firma om at markedsføre en digital master. Ingen af de to firmaer producerede slaver, så det var til gensidig fordel. Der er ikke noget billede af en digital master, for den er blot en pc udstyret med et ekstra kabinet. Begge typer kunne køre 160 x normalhastighed. TR55 blev lavet omkring Den var sigtet mod radiofonier, men af forskellige årsager slog den ikke rigtig an. Så ¼ stereo modellen blev suppleret med en ½ 4-spors model, TR55-MM, til produktion af mastertape og en 0.15 model, TR55-QC til kvalitetskontrol af indspillede kassettebånd, før de blev lagt ind i kassetten. Forskelligt Der blev lavet mange andre apparater end de her omtalte.eks: Mixepulte. Temporeguleringsmaskiner, der kunne afspille langsommere uden at ændre tonelejet. Instrumenteringsmaskiner, primært til patientovervågning.digitalt tidsforsinkelse op til 400 msek. Fuldt elektronisk. Redigeringsmaskinen Fred, ¼ stereo, sigtet mod journalister, kun afspilning og klipning.frida, ¼ all-round transportabel studiemaskine. Gepro, trykkemaskine til at trykke tekst direkte på kassetten. Tachos, Kronos og Minos, maskiner til automatisk ilægning af bånd i kassetter, fra vores fabrik i Italien. DCC-maskiner, Digital Compact Cassette, til Philips. Lyrec lukkede oktober I årenes løb er det gået både op og ned for Lyrec, der var hyppigt lavvande i kassen, men stormene blev redet af. Den bedste periode var fra midt-80 erne til midt-90 erne, hvor vi var ca. 50 ansatte. Red. Vi siger TAK til Henning Beck, for denne spændende beretning fra en betydende dansk virksomhed.

7 RADIOTEN Nr. 5/2014. side 7. Herlig artikel i: Dagbladet WEEKEND-tillæg, distribueret til hele Sjælland d. 26. april Red. er så glad for denne 2 siders og flotte artikel, at vi iler med at bringe dette lille " hjørneklip" fra den ene af siderne. Udklip fra 2 siders artikel Vi havde besøg af: Journalist: Stefan Andreasen Fotograf: Thomas Olsen For de som er interesseret i hele artiklen, i en læsbar kvalitet, tror vi på at avisen stadig er i handelen og kan købes via nærmeste bladhandel/distributionssted. Vi siger TAK til DAGBLADET, for denne fine omtale af Ringsted Radiomuseum/ RADIOHUSET og alle vore aktiviteter i Ringsted. Vi håber naturligvis på, at denne artikel vil bringe os mange nye gæster fra hele det Sjællandske område. Vi vil forsøge at komme i kontakt med DK4, som bringer mange spændende TV - indslag fra små idealistiske specialmuseer. Den kategori må vi formentlig kunne komme ind under. Red. Hører meget gerne om andre ideer, som kan være med til at øge besøgstallet på vort fine RADIOMUSEUM i Ringsted. Nu har vi set RFR-hefter om: Radio, Fjernsyn, Grammofon, Båndoptager og Satellitter, ligge på den nederste glasmonterhylde i butikken, gennem mere end ét år. Hvor mange hefter har i solgt? Svar: Ingen Kan pladsen ikke bruges bedre? Svar: Kom med et forslag! Hvor er Beauty-box radioen til det Svenske Kongehus blevet af? Kan vi ikke SÆR-udstille den? Svar: Jo! Naturligvis. Seneste udspil fra formandens visuelle hustru: Marianne Billedet viser resultatet! foto: Bjarne D. Nielsen

8 RADIOTEN Nr. 5/2014. side 8. Ældre BIOGRAF-reklamer fra Midtsjælland Via "Grammofon-Steen" har vi fået nogle herlige biografreklamer fra midten af 50'erne. Mon ikke der kan findes flere af disse og vi arbejder på at vise dem på vor fladskærm i CAFE'en. Vi ønsker, at gæsterne kan vælge mellem TEMAER i en MENU. Andre eksempler med RADIO-reklamer? Lad os høre fra jer! Den NYE udstilling har fået fine besøgstal fra starten Kongehusmodellerne har tydeligvis interesse for mange af vore gæster, det er jo en stor opmuntring! Allerede inden den officielle åbning havde vi 179 besøgende. Til selve åbningen havde vi 75 gæster og i løbet af april måned har vi yderligere haft 196 gæster. Hermed har vi p.t. nået 450 gæster. Det meget glædelige er, at vi har haft 8 grupper med mere end 20 deltagere. Disse grupper betaler typisk ekstra for 2 rundvisere á 250 kr. Dette betyder meget for gæsternes tilfredshed med besøget og det giver naturligvis også flere penge i kassen. Vi håber nu på, at alle RFR- og VENNE-medlemmer anbefaler os! Indkalder til ordinær Generalforsamling: Fredag d. 30. maj kl i RADIOHUSET Dagsorden ifølge lovene Bestyrelsen håber at mange VENNE-medlemmer vil deltage. Foredrag for Ringsted Rotary Klub d. 7. april Forleden var formanden inviteret til Ringsted Rotary Klub for at fortælle om Ringsted Radiomuseum & Radiohuset. Det blev klaret i løbet af den aftalte time og bagefter var der mange relevante spørgsmål til foreningens store arbejde og den store nye udstilling. Der var også en række spørgsmål til vore aktiviteter: Overspilning af audio- og video, samt reparation af ældre apparater. Vi aftalte et snarligt besøg af foreningens medlemmer. I stedet for en vingave blev det en gavecheck til vor VENNE-forening. Flemming Hansen overrakte kr.-checken til BDN

Hyggeligt julebesøg søndag d. 8. dec af: Birgit & Gunnar Iversen, med fine gaver. Billeder: Bjarne D. Nielsen & Alex Jensen

Hyggeligt julebesøg søndag d. 8. dec af: Birgit & Gunnar Iversen, med fine gaver. Billeder: Bjarne D. Nielsen & Alex Jensen RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 1. 2014 RFR: www.rfr.dk Giro:1199 5068460 /CVR:29681309 Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj 1993. RFR : www.rfr.dk GIRO konto: 506-8460 Danske Bank:1199 Konto 5068460

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj 1993. RFR : www.rfr.dk GIRO konto: 506-8460 Danske Bank:1199 Konto 5068460 RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 5. 2010 RFR : www.rfr.dk GIRO konto: 506-8460 Danske Bank:1199 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej 165.

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj Nr e-information, 5. årgang, april 2014, nr. 52

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj Nr e-information, 5. årgang, april 2014, nr. 52 RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 4. 2014 RFR: www.rfr.dk Giro:1199 5068460 /CVR:29681309 Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 4 Ny bestyrelse 4 Campingvogn 5 Hjemmesiden 5 Fordrag

Læs mere

Antal fremmødte medlemmer: 23. Program ifølge tidligere udsendte.

Antal fremmødte medlemmer: 23. Program ifølge tidligere udsendte. Ringsted d. 29. april 2019 Antal fremmødte medlemmer: 23. Program ifølge tidligere udsendte. Ad punkt 1. Velkommen ved Bjarne. Valg af dirigent, Birger Jürs ved applaus. Takker for valget. Indkaldelse,

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. e-information

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. e-information RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. RFR : www.rfr.dk GIRO konto: 506-8460 Danske Bank:1199 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej 165. 4100 Ringsted

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub

Nr 917 P. Nr 3 - December måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub Nr 917 P Nr 3 - December måned 2018-41. Årgang Slagelse Model-Jernbane Klub Internet: HTTP:... www.smjk.dk Email:...postchef@smjk.dk Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub arbejder med

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj e-information, 4. årgang, september 2013, nr. 45. Nr

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj e-information, 4. årgang, september 2013, nr. 45. Nr RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 9. 2013 RFR: www.rfr.dk Giro:1199 5068460 /CVR:29681309 Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B FUNDRAISING JDE ØKONOMI Juli 0 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Hvad er? 6 Læg en -plan 7 Hvem skal kende Bydelsmødrene? 8 Deltag

Læs mere

REFERAT AF GENRALFORSAMLING I TROENSE BÅDELAUG LØRDAG D. 22. NOVEMBER 2008 KL

REFERAT AF GENRALFORSAMLING I TROENSE BÅDELAUG LØRDAG D. 22. NOVEMBER 2008 KL REFERAT AF GENRALFORSAMLING I TROENSE BÅDELAUG LØRDAG D. 22. NOVEMBER 2008 KL. 1400. Ad.1: Lars Hansen blev valgt som dirigent, og redegjorde herefter for, at indkaldelsen til generalforsamlingen var lovligt

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj Nr e-information, 5. årgang, marts 2014, nr. 51

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj Nr e-information, 5. årgang, marts 2014, nr. 51 RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 3. 2014 RFR: www.rfr.dk Giro:1199 5068460 /CVR:29681309 Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

TV2 Badehotellet er klar til 2. sæson, rejsegrammofon udlejet fra RFR

TV2 Badehotellet er klar til 2. sæson, rejsegrammofon udlejet fra RFR RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 12. 2014 RFR: www.rfr.dk Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej 165. 4100 Ringsted Ringsted

Læs mere

23. DECEMBER. Mor redder os

23. DECEMBER. Mor redder os 23. DECEMBER Mor redder os - I skal ikke bygge hytter i vores skov! En dreng fra 5. klasse står truende over for mig. Jeg kender ham ikke, selv om jeg selvfølgelig har set ham før, når han råbende løber

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø.

Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø. Arne Stephansen, Banevej 27, 4180 Sorø. Bilklagenævnet. Tlf. 57 83 22 78 arne@unilink.dk Jeg har modtaget Jørgen Mølgaards svar, og jeg har da lidt kommentarer til det: Lad os begynde med slutningen: Som

Læs mere

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå.

Januar Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Januar 2019 Kulturhuset, Bredgade 4, 8870 Langå. Postadresse: Poul Lund Pedersen, Parkvej 11, 8870 Langå. Museets hjemmeside: www.museumilangå.dk Mailadresse.: pouloglilli@gmail.com eller roarolesen@mail.dk

Læs mere

BRUGER GUIDE REC. CLOUD RECORD - på TV-boks, computer, tablet og telefon FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE REC. CLOUD RECORD - på TV-boks, computer, tablet og telefon FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE CLOUD RECORD - på TV-boks, computer, tablet og telefon REC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI OPTAGELSER VIA DIN TV-BOKS Med en TV-boks fra Waoo kan du optage programmer. Vores tjeneste Cloud Record

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj e-information, 4. årgang, oktober 2013, nr. 46. Nr

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted. stiftet d. 26. maj e-information, 4. årgang, oktober 2013, nr. 46. Nr RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 10. 2013 RFR: www.rfr.dk Giro:1199 5068460 /CVR:29681309 Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej

Læs mere

Nyhedsbrev 03. februar 2015

Nyhedsbrev 03. februar 2015 Nyhedsbrev 03. februar 2015 Trædrejning Nu er vi klar med undervisning i trædrejning. Indtil videre er der undervisning hver Tirsdag kl. 10.00 11.30 kl. 11.30 13.00 Torsdag kl. 10.00 11.30 kl. 11.30 13.00

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

HNR Julehygger igen i stor stil :

HNR Julehygger igen i stor stil : Side 1 HNR Julehygger igen i stor stil : Vores elskede radio er klar til at julehygge med os i December. Igen i år, julehygger Per Schreiber med os med flere historier om den søde juletid, hver søndag

Læs mere

Referat af generalforsamling i KLF Netværk Vestsjælland, lørdag den 11. Marts 2017, afholdt i Tersløse Sognegård.

Referat af generalforsamling i KLF Netværk Vestsjælland, lørdag den 11. Marts 2017, afholdt i Tersløse Sognegård. Referat af generalforsamling i KLF Netværk Vestsjælland, lørdag den 11. Marts 2017, afholdt i Tersløse Sognegård. Dagsorden: 1) Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Valgt: Dirigent: Jens Jørgen

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

I vores års-beretning her fortæller vi om, hvad vi har lavet fra år 2011 til sommeren i år 2012.

I vores års-beretning her fortæller vi om, hvad vi har lavet fra år 2011 til sommeren i år 2012. - - I vores års-beretning her fortæller vi om, hvad vi har lavet fra år 2011 til sommeren i år 2012. På side 2 starter vi med at fortælle, hvem vi er. På side 5 fortæller vi om de emner, vi arbejder med.

Læs mere

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019)

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Kære generalforsamling. Hvor er det dejligt at være bestyrelse, når vi kan byde mere end 80 aktionærer og medlemmer af Ørsted Kros Venner

Læs mere

Fortidens ansigter projiceret levende formidling

Fortidens ansigter projiceret levende formidling Rapport: Fortidens ansigter projiceret levende formidling Et samarbejdsprojekt mellem Ringkøbing-Skjern Museum og Museet for Varde By og Omegn. Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.42-03-0025 Kontaktperson:

Læs mere

Generalforsamlingen afholdtes onsdag den 27 april 2016 kl 19 i klubbens lokaler med følgende dagsorden:

Generalforsamlingen afholdtes onsdag den 27 april 2016 kl 19 i klubbens lokaler med følgende dagsorden: www.afa-foto.dk Århus den 11/4/2016 Referat af ordinær generalforsamling i AFA 2016. Generalforsamlingen afholdtes onsdag den 27 april 2016 kl 19 i klubbens lokaler med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Mennesket vil ikke komme til at flyve de næste tusind år. Willbur Wright efter et skuffende forsøg på at flyve (1901)

Mennesket vil ikke komme til at flyve de næste tusind år. Willbur Wright efter et skuffende forsøg på at flyve (1901) Brødrene Wilbur og Orville Wright udførte sammen historiens første kontrollerede motorflyvning 17. december 1903 ved Kill Devil Hills nær Kitty Hawk i North Carolina. Flyvningens hastighed var 30 km/t.

Læs mere

Nyhedsbrev december 2011

Nyhedsbrev december 2011 Nyhedsbrev december 2011 Hej alle gode MJ ere! Dødsfald Vi har desværre modtaget meddelelse om, at vores tidligere medlem, Martin Kilt er afgået ved døden den 30. oktober efter kort tids sygdom. Martin

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Denne fine jernbanelampe har Lisbeth skænket klubben. MJK Limfjorden Nyhedsbrev 1 af 7 14/11 2015 Vores deltagelse i DMJU

Læs mere

nr.43 KONGSGAARDEN Håndarbejdets dag 2. november Gammeldags Andespil 9.november Julestue 10. december

nr.43 KONGSGAARDEN Håndarbejdets dag 2. november Gammeldags Andespil 9.november Julestue 10. december nr.43 KONGSGAARDEN Håndarbejdets dag 2. november Gammeldags Andespil 9.november Julestue 10. december Jul på Kongsgaarden Oktober 2017 Håndarbejdets Dag torsdag 2. november kl. 16 20 Vi holder atter Håndarbejdets

Læs mere

Formanden Gunnar Weber bød velkommen til de 39 fremmødte medlemmer, og bestyrelsen foreslog Werner Jensen som dirigent.

Formanden Gunnar Weber bød velkommen til de 39 fremmødte medlemmer, og bestyrelsen foreslog Werner Jensen som dirigent. Referat af generalforsamling mandag den 25. marts 2013 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning. 3. Aflæggelse af det reviderede regnskab. 4. Indkomne forslag. 5. Fastsættelse

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj e-information, 7. årgang, juni 2016, nr. 78. Nr

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj e-information, 7. årgang, juni 2016, nr. 78. Nr RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 6. 2016 RFR: www.rfr.dk Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej 165. 4100 Ringsted Ringsted

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Referat fra møde den 14. juni 2007

Referat fra møde den 14. juni 2007 Referat fra møde den 14. juni 2007 Mødested: Røntgenafdelingen Sønderborgsygehus Sydvang 1 6400 Sønderborg Fremmødte: Anne-Grethe Hansen, Dorthe Møller, Lars Jensen, Jørgen Nørris Christensen og Boye Eckmann

Læs mere

Flere hjemmehjælpstimer, bedre bemanding på plejehjem og hurtigere genoptræning?

Flere hjemmehjælpstimer, bedre bemanding på plejehjem og hurtigere genoptræning? Kære PR-frivillig og ældrepolitisk frivillig 7. juni indgik Kommunernes Landsforening og regeringen en aftale om kommunernes økonomi. Så er rammen lagt. Det interessante bliver at se og mærke, hvordan

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

I dag, den 30. juni er det 10 år siden Flyvestation Vandel halede flaget ned for sidste gang

I dag, den 30. juni er det 10 år siden Flyvestation Vandel halede flaget ned for sidste gang I dag, den 30. juni er det 10 år siden Flyvestation Vandel halede flaget ned for sidste gang Klokken er nogle få sekunder før 12:00, så falder kommandoen: Hal flaget ned! Kommandoen: Hal flaget ned! havde

Læs mere

STORM P. TEKST OG TEGNING

STORM P. TEKST OG TEGNING TEKST OG TEGNING STORM SOM FORFATTER OG TEGNESERIETEGNER Ikke alle ved, at Storm P. var forfatter. Allerede i 1901 fik han udgivet en kriminalroman med titlen Nattens København En Roman om Forbrydelse

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk.

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk. Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 08.01.2004 Tilstede: Britta, Hans, Dieter, Tonny, Michael, Thomas og Jakob Afbud: René, Rune og Rikke. Referent: Michael Gennemgang af sidste referat / hængepartier

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Information er udsendt. 15. og 29. MTB tur Februar Torsdag den 23. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest

Læs mere

CONVOY BUDDY CB TRUCKERS CLUB DENMARK

CONVOY BUDDY CB TRUCKERS CLUB DENMARK NR.4 2015 CONVOY BUDDY CB TRUCKERS CLUB DENMARK BREAK 19 Formand Convoy 315 Mr Keis Næstformand: Flemming Fomsgaard Henning V Olsen 40833453 50430511 Convoy 148 Kasser.: Convoy 850 Fynboen Best. Convoy

Læs mere

Så er der fødselsdagslagkage!

Så er der fødselsdagslagkage! Årgang 28 År 2015 På personalets vegne Conny Andersen Redaktion: Ole Rødtness Tøstesen Ansvarshavende: Conny Andersen 2015 Sup: Sven Wodschow Samuelsgårdens venner: SFO leder: Conny Andersen Jonna Kobbelgaard

Læs mere

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 25. OKTOBER 2017 (beretningen af formand Finn Kørvel)

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 25. OKTOBER 2017 (beretningen af formand Finn Kørvel) MANNEKLUBBEN GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 25. OKTOBER 2017 (beretningen af formand Finn Kørvel) VELKOMST: Velkommen til Manneklubbens generalforsamlingen. Klubben består i dag af 86 medlemmer. VI MINDES

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Torsdag den 14. november var der inviteret til jubilæumsreception i 1920-klubben. Tre af klubbens mere end 600 medlemmer har i

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde. 23. marts 2009. Festivalkontoret. Einar. Pia. 2. Godk. af ref. fra seneste møde. 3. Økonomi

Referat. Bestyrelsesmøde. 23. marts 2009. Festivalkontoret. Einar. Pia. 2. Godk. af ref. fra seneste møde. 3. Økonomi 23. marts 2009 Referat Mødedato og tid 23. marts 2009 20:00 Sted Mødeleder Referent Festivalkontoret Einar Pia Emne Bestyrelsesmøde Dagsorden 1. Godk. af dagsorden, vag af ref. 2. Godk. af ref. fra seneste

Læs mere

Kreative. dage 18. Nordens største kreative messe

Kreative. dage 18. Nordens største kreative messe Kreative dage 18 Nordens største kreative messe 26.-28. OKTOBER 2018 den 10. kreative dage Velkommen som udstiller på jubilæumsudgaven af Kreative Dage den 10. i rækken. Det skal naturligvis fejres, så

Læs mere

Tekniske specifikationer for levering af TV programmer, programindslag og Film til DR BÅNDBASERET

Tekniske specifikationer for levering af TV programmer, programindslag og Film til DR BÅNDBASERET Tekniske specifikationer for levering af TV programmer, programindslag og Film til DR BÅNDBASERET Af hensyn til en sikker registrering af alt programmateriale, skal en række gældende tekniske normer og

Læs mere

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj e-information, 6. årgang, november 2015, nr. 71. Nr

RADIOTEN. Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj e-information, 6. årgang, november 2015, nr. 71. Nr RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 11. 2015 RFR: www.rfr.dk Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej 165. 4100 Ringsted Ringsted

Læs mere

Midtvejsevaluering læringsforsøg 2013/2014

Midtvejsevaluering læringsforsøg 2013/2014 Midtvejsevaluering læringsforsøg 2013/2014 Titel Skole Mål Evalueringsdesign Resultat af midtvejsevaluering evaluering, evt. foreløbig læring. Udvikling i forhold til første evaluering projektstart. Didaktiske

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Søndag d. 23. april kl. 14 til 16. Årets SÆR-udstillinger er: RADIO MERCUR i samarbejde med DR-Museum

Søndag d. 23. april kl. 14 til 16. Årets SÆR-udstillinger er: RADIO MERCUR i samarbejde med DR-Museum RADIOTEN Radiohistorisk Forening Ringsted stiftet d. 26. maj 1993. Nr. 4. 2017 RFR: www.rfr.dk Danske Bank: 1551 Konto 5068460 Radiohistorisk Forening Ringsted Søndre Parkvej 165. 4100 Ringsted Ringsted

Læs mere

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel)

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel) MANNEKLUBBEN GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel) VELKOMST: Velkommen til Manneklubbens generalforsamlingen. Klubben består i dag af 81 medlemmer. VI MINDES

Læs mere

BA ØKONOMI VALGFAG / ELECTIVE

BA ØKONOMI VALGFAG / ELECTIVE BA ØKONOMI VALGFAG / ELECTIVE Vintereksamen / Winter exams 2009-2010 Ordinær eksamen / Ordinary exam Skriftlig prøve / Written exam: 27803 Immaterialret Varighed / Duration: 3 hours / timer Hjælpemidler

Læs mere

Dagsorden for generalforsamlingen

Dagsorden for generalforsamlingen Generalforsamlingen i Støtteforeningen Nyboders Mindestuer 4. marts 2018 Dagsorden for generalforsamlingen Generalforsamling indkaldes skriftligt enten via e-mail eller med mindst 14 dages varsel på hjemmesiden

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Full Red Spydhale Indsendt af Knud Iversen (Medlem) - 2015/07/27 18:16 http://www.guppyklubben.dk/images/fbfiles/images/11737970_10207486315262795_352999580407964 8390_n.jpg Jeg var så heldig at få nye

Læs mere

FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL:

FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL: FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL: Velkommen til det nye I Komputer for alles Spørg os Forum har læserne fået løst næsten 0.000 pc-problemer i de seneste år. Nu har vi gjort den populære tjeneste endnu bedre,

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele Der er masser af muligheder i dit tv TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele TDC HomeTrio Tv, bredbånd og telefoni Med TDC HomeTrio får du de bedste tv-kanaler direkte gennem dit telefonstik,

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland *** Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen ønsker alle vores medlemmer, familie og venner en rigtig god sommer Nyhedsbrev Juli 2014 Aktivitetskalender 3. kvartal 2014 Torsdagscafé hver

Læs mere

15. DECEMBER. Sjøberg

15. DECEMBER. Sjøberg 15. DECEMBER Sjøberg Jeg elsker at lege med mit episkop. Siden jeg fik det i fødselsdagsgave for 2 år siden, har jeg lavet rigtigt mange film med det. Det er jo ikke rigtige film, det ved jeg godt, men

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 9. april 2013. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Ad pkt. 1. Pkt. 1. Holbæk den. 9. april 2013. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 9. april 2013. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 9. april 2013 kl. 19.00 Referat. Fraværende med afbud; Nana Schiøtt Hansen Ole Frank Jørgensen Vita Fischer Afholdes

Læs mere

6 års fødselsdag - Hip Hip!

6 års fødselsdag - Hip Hip! Nyhedsbrev Marts 2016 6 års fødselsdag - Hip Hip! Læs om klubbens udvikling Besøg os på adressen Slotsgade 5, 7800 Skive onsdag eller torsdag aften mellem 19 og 22. HUSK: GENERALFORSAMLING den 23. marts

Læs mere

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Den 9. januar var Styregruppen for Datastuen klar med nye kursustilbud. De blev offentliggjort i Egtved Posten. Se

Læs mere

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Denne vejledning er udarbejdet på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med hjemsøgning af midler til nyt klubhus

Læs mere

D-Star. En moderne kommunikations form

D-Star. En moderne kommunikations form D-Star En moderne kommunikations form Indhold Problemformulering... 2 Starten på D-Star... 3 Om D-Star nettet... 4 Udstyr til D-Star... 8 Kilde angivelse... 10 Konklusion... 11 1 Problemformulering Jeg

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl. 19.30 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 100 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling Frederiksberg 7. maj 2007 Indkaldelse til ordinær generalforsamling Jeg indkalder hermed til ordinær generalforsamling, for Ejerforeningen Frederiksvej 42, på 1. sal th. onsdag d. 30 maj, klokken 19.00

Læs mere

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen ÅRBOG 2018 2018 var et år med fokus på Kunstbygningens nye internationale relationer. I foråret kom den internationale biennale for europæisk samtidskunst JCE Biennalen

Læs mere

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub StilladsInformation nr. 75 - maj 2005 Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub Navn: Jesper Christiansen Bopæl: Svebølle Alder: 32 Start i branchen: 1993/1994 Nuværende firma:

Læs mere

Dansk Pointer Klubs bestyrelsesmøde Tirsdag den 12. September 2017 på Qvistgaard. Dagsorden. 1.Fastsættelse af endelig dagsorden Dagsorden godkendt.

Dansk Pointer Klubs bestyrelsesmøde Tirsdag den 12. September 2017 på Qvistgaard. Dagsorden. 1.Fastsættelse af endelig dagsorden Dagsorden godkendt. Dansk Pointer Klubs bestyrelsesmøde Tirsdag den 12. September 2017 på Qvistgaard Dagsorden 1.Fastsættelse af endelig dagsorden Dagsorden godkendt. 2. Underskrift af referat fra de sidste møder 3. Siden

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen ønsker alle vores medlemmer, familier og venner et rigtigt godt efterår. Billedet viser udsigten ud over Vejlefjords skønne have Nyhedsbrev Oktober

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Onsdag d. 19. april 2017 kl. 19:30. i kantinen, Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Onsdag d. 19. april 2017 kl. 19:30. i kantinen, Stigsborg Brygge 5, Nørresundby Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Onsdag d. 19. april 2017 kl. 19:30 i kantinen, Stigsborg Brygge 5, Nørresundby Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling Onsdag den 26. marts Formand Per Sørensen bød velkommen kl. 19. - Vi var 25 fremmødte. Ad. 1: Valg af dirigent, referent og stemmetællere Klaus Roos blev valgt til dirigent

Læs mere

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Side 1/5 Afdeling 0205, Vester Hassing Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen: Peter

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

Sponsorater og branding

Sponsorater og branding Branding og Sponsorater Vi tilbyder mange muligheder for branding og sponsorater, så kontakt os gerne så sætter vi den helt rigtige pakke sammen til jer således I sikrer jer en perfekt profilering både

Læs mere

Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den kl Ungdomsgården, Skovvangsvej , Aarhus N

Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den kl Ungdomsgården, Skovvangsvej , Aarhus N Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den 10-3-2016 kl. 19.00 Ungdomsgården, Skovvangsvej 127-129, Aarhus N Referent: Else Marie Hansen Velkomst ved formand Iris Lykke Jensen

Læs mere

da prisen er lavere ved større indkøb.

da prisen er lavere ved større indkøb. STØTTEFORENINGEN KATRINEHAVENS VENNER - DET ER OS DER GØR EN FORSKEL Vinkel den 16.09.2018 Referat fra bestyrelsesmødet i Støtteforeningen Katrinehavens Venner den 6. september 2018 Ekstra møde i forbindelse

Læs mere

Beretning I Faxe har vi opdelt til 4 øer og inden for 3 år med yderligere 4 øer.

Beretning I Faxe har vi opdelt til 4 øer og inden for 3 år med yderligere 4 øer. Beretning 2016 Også i år har der været travlt i foreningen med renovering og modernisering. I oktober blev vi færdige med at opgradere Faxe Ladeplads så det nu kører med 860 Mhz, og anlægget er nu delt

Læs mere

26. august 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

26. august 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 26. august 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B FUNDRAISING JDE ØKONOMI PR INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide er lavet for at gøre det let at lave en forening og for at gøre arbejdet

Læs mere

Photo Story 3. Photo Story 3

Photo Story 3. Photo Story 3 Side 1 af 8 Photo Story 3 Introduktion Når jeg tager på ferie, tager jeg altid en masse videoer og billeder, som jeg så efter hjemkomsten redigerer, så jeg selv og andre kan have glæde af at se indtryk

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 11 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ I morgen er der: Lørdagsskole med følgende program: 8.45 9.00 12.00 9.00 10.30 10.30 13.00 11.00 12.00 Morgensang for

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere