Kort over afstande fra ejendommen. Bilag 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kort over afstande fra ejendommen. Bilag 1"

Transkript

1 BILAG

2 Kort over afstande fra ejendommen Bilag 1

3 Oversigtskort over ejendommen Bilag 2

4 Oversigtskort over staldafsnit og opbevaringsanlæg Bilag 3

5 Oversigt over gylletransportveje Bilag 4

6 Bilag 5 Beredskabsplan for Bjerggaard & Oldsmølle, Osmark 5 & 10, 6400 Sønderborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS OVERLØB AF GYLLE KEMIKALIE- OG OLIESPILD STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE STRØMSVIGT...71 TRANSPORT OG OPBEVARING AF BEKÆMPELSESMIDLER BILAG A KORT OVER EJENDOMMEN BILAG B KORT OVER UDLØBSPUNKTER FRA DRÆN TIL VANDLØB Udarbejdet af HJE og URP

7 Denne beredskabsplan er udarbejdet som en del af ejendommens miljøgodkendelse med det formål at stoppe og begrænse evt. uheld med konsekvenser for det omgivne miljø. Planens indhold skal være kendt af gårdens ansatte og udleveres til evt. indsatsleder/miljømyndighed i forbindelse med uheld, forureninger, brand ol. Beredskabsplanen revideres/kontrolleres mindst 1 gang om året og skal være let tilgængelig og synlig. Kopi af beredskabsplanen findes i beredskabsmappe på kontoret. Kort materiale Bagerst er der et oversigtskort over ejendommen mm. med angivelse af: - Kemikalielager - Dieseltanke og olietanke - Dræn og regnvandsbrønde - Udløbspunkter til vandløb fra dræn - Slukningsmateriel og åndedrætsværn - Afbrydere til diverse pumper, anlæg, strømafbryder m.v. - Trykflasker/oplag af f.eks. F-gas, stationære F-gasbeholdere, svejseanlæg m.v. - Flugtveje for dyr/frigørelse mm. Husk: Ved store uheld ring altid 1-1-2, ved mindre uheld ring altid til miljømyndighederne. Er man i tvivl ring Efter brand mm. tag kontakt med miljømyndighederne med hensyn til genopbygning af stald mm.

8 TELEFONNUMRE Nærmeste telefon står i kontor på Osmark 5 og har nr Miljømyndighed kontaktes på telefon (mandag - torsdag kl , fredag kl ) Falck Brandvæsen Lægevagt Tandlægevagt kontaktes på telefon dag eller nat kontaktes på telefon 112 dag og nat kontaktes på telefon kl og lørdag, søn- og helligdage hele døgnet kontaktes på telefon lørdage, søndage og helligdage Landbocenteret kontaktes på telefon Dyrlæge Foderstofforretning Elektriker Smeden VVS Ventilationsfirma kontaktes på telefon Frede Keller Luk kontaktes på telefon SAF kontaktes på telefon / Kværs el kontaktes på telefon Eriks smed kontaktes på telefon Sundeved VVS kontaktes på telefon / Marstrup El (Skov)

9 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS Ved brand der ikke kan slukkes ved egen hjælp. Tilkald brandvæsenet RING 112 oplys: Navn, adressen og telefonnummer der ringes fra. Hvad er der sket og at det er en gårdbrand. Er der tilskadekomne hvor mange? Er dyrene kommet ud art og antal der evt. er fanget. Kontakt ejeren, Henrik Enderlein på tlf Iværksæt rednings- og slukningsarbejde hvis det er muligt og forsvarligt, herunder fjernelse og evakuering af dyr, olie, trykflasker, gødning og kemikalier. Placering af slukningsmateriel er angivet på oversigtskort. Hvis det ikke er muligt at slukke branden forsøg at begrænse den ved lukning af døre og vinduer. Modtag brandvæsenet og udlevér denne mappe sammen med kortmaterialet. Oplys endvidere: Evt. tilskadekomne eller dyr der ikke er reddet i sikkerhed. Hvor det brænder. Brandens omfang. Hvor der er adgangsveje. På ejendommen findes der følgende materiel, som evt. kan afhjælpe situationen: 14 skum-/co 2 -slukkere

10 OVERLØB AF GYLLE INSTRUKS Ved større overløb af gylle eller ved brud på gylletank/gyllelagune RING 112 Oplys: Navn, adressen og telefonnummer, der ringes fra. Hvad der er sket og hvor meget der er løbet ud. Om der er risiko for forurening af vandløb eller drikkevandsboring. Ved mindre spild kontaktes kun miljømyndighederne. Kontakt ejeren, Henrik Enderlein på tlf Kontakt miljømyndighederne på tlf Forsøg opdæmning for at undgå at gylle løber til dræn/grøft langs Osmark. Opdæmningen kan evt. foretages med jord, afhængig af mængden af gylle. Er gyllen løbet til dræn skal der forsøges at laves en opdæmning af vandløbet fx vha. halmballer og slamsuger skal rekvireres til at opsuge forurenet vand. Modtag brandvæsenet/miljømyndighederne og udlever denne mappe sammen med kortmaterialet. På ejendommen findes der følgende materiel, som evt. kan anvendes for at afhjælpe situationen: Rendegraver

11 KEMIKALIE- OG OLIESPILD INSTRUKS Ved større overløb af kemikalier eller olie RING 112 oplys: Navn, adressen og telefonnummer, der ringes fra. Hvad der er sket, hvad og hvor meget der er løbet ud. Om der er risiko for forurening af vandløb eller drikkevandsboring. Ved mindre spild kontaktes kun miljømyndighederne. Kontakt ejeren, Henrik Enderlein på tlf Kontakt miljømyndighederne på tlf Forsøg opdæmning for at undgå, at det løber til drænbrønd placeret ved fyrrum (se vedlagte kort). Opdæmningen kan evt. foretages med jord, halmballer ol. afhængig af mængden og art. Er f.eks. olie løbet til løbet til dræn skal der forsøges at laves en opdæmning af vandløbet fx vha. halmballer og slamsuger skal rekvireres til at opsuge forurenet vand (se vedlagte kort). Opdæmningen kan enten ske i brønd vest for ejendommen eller i selve vandløbet. Modtag brandvæsenet/miljømyndighederne og udlever denne mappe sammen med kortmaterialet. På ejendommen findes der følgende materiel, som evt. kan anvendes for at afhjælpe situationen: Rendegraver I værksted samt i kemikalierummet findes der savsmuldspakker og kattegrus, der kan benyttes til at opsuge spildte væsker.

12 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE Vand Hovedhane sidder ved måler i brønd ved græsplæne ved stuehuset Osmark 5 og sydvest for driftsbygningerne på den nordlige side af Osmark. Se placering af hovedhaner og øvrige haner på oversigtskort. Elektricitet Hovedafbrydere sidder ved hjørne af foderlade, Osmark 5 og ved dør mellem forrum og staldgang, Osmark 10 (se bilag). Eltavler og afbrydere, alarmanlæg og pumpekontakter fremgår af bilag. Der bruges automatsikringer de fleste steder. Hvor der er ampere sikringer, ligger der nye sikringer ved eltavlerne.

13 STRØMSVIGT INSTRUKS Vurdér om dyr vil lide under træk fra nødopluk eller varme. Tjek alle stalde og se, om nødoplukket er åben. Begræns trækgener og varmeudvikling (overbrusning). Kontroller, at der ikke sker forurening som følge af manglende strøm til pumper ol. Ved strømsvigt på over 2 timer, ring til Sydenergi og forhør om varigheden af udfaldet. Telefon nr Eventuelt iværksæt opstart af nødstrømsgenerator.

14 TRANSPORT OG OPBEVARING AF BEKÆMPELSESMIDLER Instruks: Sørg for sikker transport af kemikalier til ejendommen og mellem ejendom og marker. Bekæmpelsesmidler skal under transport være sikret mod stød og uheld. En lukket tæt plastkasse (f.eks. en køleboks) er velegnet. Medbring en spand/sæk med fint savsmuld til opsugning af spildt middel samt en skovl og f.eks. plasticposer/plastspand til en hurtig indsats. Uanset koncentrationen kan et spild på mindre end ca. 2 liter med en hurtig indsats fjernes fra jorden. Medbring altid en mobiltelefon, således at det er muligt hurtigt at tilkalde hjælp ved uheld. Hvor der arbejdes med bekæmpelsesmidler, skal der være førstehjælpsudstyr og øjenskyllemiddel til rådighed. Meget giftige og giftige bekæmpelsesmidler skal overalt opbevares forsvarligt under lås. Øvrige bekæmpelsesmidler skal opbevares forsvarligt. For alle midler gælder, at de opbevares utilgængeligt for børn og ikke sammen med eller i nærheden af levnedsmidler, foderstoffer m.v. Derudover gælder følgende: - Kemikalierummet skal være godt ventileret, tørt og frostfrit med god belysning. - Der skal findes et sugende materiale f.eks. savsmuld til opsamling af spild. - Døre skal være forsynet med en støbt kant, der kan tilbageholde eventuelt spild. - Gulve skal være tætte og uden afløb.

15 BILAG A KORT OVER EJENDOMMEN

16 BILAG B Kort over udløbspunkter fra dræn til vandløb

17 Bilag 6 Udtalelse fra Aabenraa kommune ang. udbringningsarealer

18

19

20

21

22

23

24

25 Bilag 6 Udtalelse fra Aabenraa kommune ang. udbringningsarealer Bemærkninger til 21 Osmark 5 og 10 Vedrørende Osmark 5 og 10, Sønderborg. Aabenraa Kommune er af Sønderborg Kommune blevet bedt om at vurdere, om der skal stilles vilkår til arealer beliggende i Aabenraa Kommune, som indgår i udbringningsarealerne for Osmark 5 og 10. Osmark 5 og 10 har ansøgt Sønderborg Kommune om godkendelse til at udvide produktionen af slagtesvin fra 652,7 DE, til 715 DE. Aabenraa Kommune har følgende bemærkninger til de marker, der er beliggende i Aabenraa Kommune, jf. nedenstående kort: Kort over udbringningsarealer beliggende i Aabenraa Kommune. Arealerne ligger grupperet i to områder og behandles i det efterfølgende områdevis. Delområde 1: Den ene gruppe ligger umiddelbart nordvest for landsbyen Hokkerup. Som det fremgår af detailkortet nedenfor, findes der et naturområde (mose) beskyttet efter 7 i lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug. Flere af arealerne ligger inden for 1000 m bufferzonen til området, og Aabenraa Kommune gør derfor opmærksom på, at udbragt husdyrgødning skal nedfældes på de pågældende marker på sort jord og græs. Kort over udpegningerne på arealerne nordvest for Hokkerup, Aabenraa. Der er ikke observeret nogen padder, flagermus eller andre arter, der er omfattet af EFhabitatdirektivets bilag IV (liste over arter, der er under streng international beskyttelse). Eftersom dette er tilfældet, og der ikke findes naturområder på selve dyrkningsarealerne, stilles der ikke vilkår i denne forbindelse. Arealerne ligger i et område med almindelige drikkevandsinteresser. Området er ikke nitratfølsomt indvindingsopland. Området har ingen fosforklasse. To af arealerne (EM 22 og EM 25) er lavbundsarealer omfattet af okkerklasse 3, hvilket vil sige med lille risiko for okkerudledning, og eftersom der ikke er nogen fosforklasse, stilles ingen vilkår i denne forbindelse. Markerne EM 21 og EM 22 ligger inden for udpegningen VMP-II lavbundsområde, der er et kunstigt afvandet lavbundsområde. Udpegningen udløser i denne forbindelse ingen vilkår. Ingen af arealerne indeholder skrånende partier og deraf følgende øget risiko for afstrømning af næringsstoffer. Markerne EM 21 og EM 22 støder op til et beskyttet vandløb med 2-meters bræmmekrav.

26 Arealerne EM 22 og EM 25 støder op til en mose, der er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens 3. Mosen er tør og med skovpræg, og det vurderes, at tilstanden som mose er ringe og ikke særligt næringsfølsom. Arealet EM 26-0 støder op til en 3-beskyttet hede, der tillige er udpeget som særligt næringsfattigt naturareal. Hedens tilstand vurderes som moderat. Eftersom heden er beskyttet af træbevoksning på den side, der vender mod udbringningsarealet, vurderes det, at næringspåvirkningen er lille. Konklusion, delområde 1: Da arealerne ligger udenfor N og P klasse, er kravene til N og P overholdt ved harmonikravene. De tilstødende naturområder er enten ikke særligt næringsstoffølsomme, og/eller de er beskyttet mod næringsstoftilførsel af omkringliggende trævækst. Dog findes der et nærliggende naturområde beskyttet efter 7 i lov om godkendelse af Husdyrbrug m.v., hvilket betyder, at udbragt husdyrgødning skal nedfældes på sort jord og græs. Delområde 2: Den anden gruppe ligger umiddelbart syd-sydøst for Hokkerup (se kort ovenfor). Jf. detailkortet nedenfor findes der øst for arealerne et naturområde (overdrev) beskyttet efter 7 i lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug. Flere af arealerne ligger inden for 1000 m bufferzonen til området, og Aabenraa Kommune gør derfor opmærksom på, at udbragt husdyrgødning skal nedfældes på de pågældende marker på sort jord og græs. Kort over udpegningerne på arealerne Syd-sydøst for Hokkerup, Aabenraa. De små lyse prikker i skoven omkring dyrkningsarealerne er lokaliteter, hvor der er observeret padder. Indvindingsoplandet til Rønshoved Vandværk fremstår som en smal tunge med mørkeblåt omrids, der går fra kortets sydøstlige kant og næsten til den nordvestlige kant. Mark EM 10 grænser mod syd op til en eng, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens 3. Marken skråner kraftigt ned mod engen med deraf følgende øget risiko for afstrømning af næringsstoffer. Det er ved besigtigelse konstateret, at engen på den del, der grænser op til dyrkningsarealet, er tydeligt næringspåvirket, mens den upåvirkede del har en god naturkvalitet. Aabenraa Kommune stiller derfor som vilkår, at der opretholdes en mindst 10 m bred sprøjte- og gødningsfri randzone for at beskytte engen. Randzonens pløjeretning skal være på tværs af hældningen, sådan at eventuelt næringsstofberiget regnvand ikke ledes direkte ned i engen. På ovennævnte eng findes to beskyttede søer. Det vurderes, at søerne beskyttes tilstrækkeligt af engen samt ovenstående vilkår om etablering af randzone og tværgående pløjeretning i randzonen. Der er ikke på udbringningsarealerne observeret nogen padder, flagermus eller andre arter, der er omfattet af EF-habitatdirektivets bilag IV (liste over arter, der er under streng international beskyttelse). Flere af bilag 4-arterne (bl. a. de tre salamanderarter) er ved tidligere lejligheder fundet i den tilstødende Holbøl Skov, og der er dermed stor sandsynlighed for, at arterne også findes på og/eller i umiddelbar nærhed af udspredningsarealerne. Eftersom der ikke foretages arealmæssige ændringer eller ændringer i den omgivende naturs tilstand, og den tilstødende, potentielt sårbare natur beskyttes med vilkår om randzone (se ovenfor), vurderer kommunen, at tilstanden for de pågældende arter ikke forringes, og der stilles derfor ikke vilkår i denne sammenhæng.

27 Arealerne ligger i et område med almindelige drikkevandsinteresser. Området er ikke nitratfølsomt indvindingsopland, men markerne EM 1 til 3, EM 5, EM 6, EM 8 og EM 9 ligger delvist inde i oplandet til Rønshoved vandværk, der er potentielt følsomt (se kortet ovenfor). Eftersom der ikke findes nogen indsatsplan for området eller andet, der stiller skærpede krav, anser Aabenraa Kommune det almindelige beskyttelsesniveau for at være tilstrækkeligt. Området har ingen fosforklasse, lavbundsarealer eller okkerklasse. Markerne i delområde to ligger i opland til Natura 2000-områderne hhv. Vadehavet og Flensborg Fjord/Nybøl Nor. Det fremgår af husdyrlovens regelsæt, at som udgangspunkt er beskyttelsesniveauet, der er fastlagt i lovgivningen, tilstrækkeligt til at sikre natur og miljø og skabe overensstemmelse med habitatdirektivforpligtigelserne. Kommunen kan kun i ganske særlige tilfælde skærpe kravene i forhold til lovgivningens generelle beskyttelsesniveau. Aabenraa Kommune finder ikke at der er sådanne særlige forhold i den konkrete sag, som kan begrunde en fravigelse fra det generelle beskyttelsesniveau vedr. nitrat/kvælstof og fosfor til overfladevand, fordi der er ca. 900 meter fra nærmeste mark til Flensborg Fjord og udbringningsarealerne ikke grænser direkte op til søer, vandløb eller tilsvarende, der kan transportere næringsstoffer til Natura 2000-områderne. Aabenraa Kommune skal bemærke, at der jf. miljømålsloven skal laves indsats- og handleplaner for overfladevand, grundvand og Natura 2000 områder. Ved gennemførelse af den nødvendige indsats skal det sikres, at der opstår god natur- og miljøtilstand. Kommunen afventer pt. statens indsatsplaner (som angiver hvilken indsats der er nødvendig for at opnå god tilstand). Udkast til indsatsplaner forventes at blive udsendt i løbet af 2009, og indsatsplanerne vedtages endeligt december Kommunen skal lave handleplaner (som angiver hvad der skal ske af naturgenopretning o. a.) i Når udkast til planer og endelige planer foreligger, skal kommunen inddrage disse i vurderinger af konsekvenser af produktionsudvidelser på husdyrbrug. Konklusion, delområde 2: Da arealerne ligger udenfor N og P klasse, er kravene til N og P overholdt ved harmonikravene. Det tilstødende naturområde beskyttes gennem vilkår om sprøjte- og gødningsfri randzone, og det vurderes, at de mulige tilstedeværende bilag 4-arter ikke lider skade ved den ansøgte drift. Der stilles ingen yderligere vilkår til udvaskning af nitrat og fosfor til overfladevand. Krav og vilkår for begge delområder: Aabenraa Kommune gør opmærksom på, at der er krav om nedfældning af husdyrgødning på markerne EM 1 til 7, EM 20-0, EM 23, EM 25, EM 26, EM 26-1 og EM26-2. Der stilles som vilkår, at der opretholdes en mindst 10 m bred sprøjte og gødningsfri randzone med tværgående pløjeretning mellem mark EM 10 og den tilstødende eng. Herudover stilles ingen vilkår eller krav m.h.t. Osmark 5 og 10 s udbringningsarealer i Aabenraa Kommune. Venlig hilsen

28 Marie-Luise Meyhoff Sagsbehandler

29 Bilag 7 Oversigt over udspredningsarealer

30 Planmæssige forhold 1 Bilag 8

31 Planmæssige forhold 2 Bilag 9

32 Beskyttet natur 1 Bilag 10

33 Beskyttet natur 2 Bilag 11

34 Overfladevand 1 Bilag 12

35 Overfladevand 2 Bilag 13

36 Grundvand 1 Bilag 14

37 Grundvand 2 Bilag 15

38 Natura Bilag 16

39 Natura Bilag 17

40

Beredskabsplan. for...

Beredskabsplan. for... BILAG 3 Beredskabsplan Beredskabsplan for.... Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD... 6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Læs mere

Beredskabsplan. for TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Beredskabsplan. for TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE... Miljø- og Planlægningsudvalget L 55 - Bilag 8 Offentligt Beredskabsplan for.. Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER /

Læs mere

Bilag 2

Bilag 2 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Bilag 6 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Bygaden 42, 6440 Augustenborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 8 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...

Læs mere

Beredskabsplan. for. Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg

Beredskabsplan. for. Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Beredskabsplan Bilag 5 for Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 7 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...8 OVERLØB AF GYLLE ELLER VASKEVAND... 9 KEMIKALIE-

Læs mere

1/31 Bilag 1 2/31 Bilag 2 Bilag 3 3/31 Bilag 4 4/31 5/31 6/31 Bilag 5 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Hans Kristian Oksbjerg, Majbølvej 21, 6470 Sydals Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...

Læs mere

Beredskabsplan. for. Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg

Beredskabsplan. for. Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg Beredskabsplan for Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD... 6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Læs mere

Beredskabsplan. for. Tøstrupvej 47

Beredskabsplan. for. Tøstrupvej 47 1 of 11 Beredskabsplan for Tøstrupvej 47 Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...7 STRØMSVIGT...8 TRANSPORT

Læs mere

Beredskabsplan for. Nørregård Brandsgårdsvejen 17, 3730 Nexø & Bukkegård Slotsvejen 5, 3730 Nexø

Beredskabsplan for. Nørregård Brandsgårdsvejen 17, 3730 Nexø & Bukkegård Slotsvejen 5, 3730 Nexø Beredskabsplan for Nørregård Brandsgårdsvejen 17, 3730 Nexø & Bukkegård Slotsvejen 5, 3730 Nexø Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERING... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR. Steen Stenskrog, Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup TELEFONNUMRE... 4 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 5

BEREDSKABSPLAN FOR. Steen Stenskrog, Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup TELEFONNUMRE... 4 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 5 BEREDSKABSPLAN FOR Truelsmosegård Steen Stenskrog, Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup INDHOLDSFORTEGNELSE TELEFONNUMRE... 4 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 5 OVERLØB AF GYLLE INSTRUKS... 6 Kemikalie- og oliespildsinstruks

Læs mere

Beredskabsplan. for. Solevadvej Tommerup

Beredskabsplan. for. Solevadvej Tommerup Beredskabsplan for Solevadvej 35 5690 Tommerup Side 1 af 10 1 INDHOLD 1. INDLEDNING OG FORMÅL MED BEREDSKABSPLANEN... 3 2. SELVE BEREDSKABSPLANEN... 4 2.1 Kortmateriale... 4 2.2 Telefonnumre... 4 2.3 Brand-

Læs mere

Bilag 1a - Oversigt over beliggenhed eksisterende anlæg

Bilag 1a - Oversigt over beliggenhed eksisterende anlæg Bilag 1a - Oversigt over beliggenhed eksisterende anlæg 1/32 Bilag 1b Oversigt over beliggenhed ny stald 2/32 Bilag 2 Situations- og afløbsplan ny smågrisestald 3/32 Bilag 3 Tekniske installationer 4/32

Læs mere

Beredskabsplan for Solbækgård

Beredskabsplan for Solbækgård Bilag 1 1/31 Bilag 2 2/31 Bilag 3 3/31 Bilag 4 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Solbækgård Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 6 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 7 OVERLØB AF GYLLE...8

Læs mere

Beredskabsplan for. Peter Skau Ørby 2 6100 Haderslev Tlf.74579178 mobilnr. 40301728

Beredskabsplan for. Peter Skau Ørby 2 6100 Haderslev Tlf.74579178 mobilnr. 40301728 G:\Natur og landbrug\2 Landbrug\Miljøgodkendelser\Godkendelser og tilladelser\ 12 Godkendelse\Ørby 2, 6100 Haderslev\Version 12-39743\Skema 39743 - Bilagsfiler\20120309 ig Beredskabsplan.DOC 74579178,

Læs mere

BILAG. Nørre Landevej 42-44, 6470 Sydals

BILAG. Nørre Landevej 42-44, 6470 Sydals BILAG Nørre Landevej 42-44, 6470 Sydals Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 5 Bilag 7 Bilag 8 Bilag 9 Bilag 10 Bilag 11 Bilag 12 Bilag 13 Beredskabsplan Beredskabsplan for Jens Ole Bladt, Nr. Landevej 42-44,

Læs mere

BEREDSKABSPLAN. Overgård Svineproduktion på gården Overgård

BEREDSKABSPLAN. Overgård Svineproduktion på gården Overgård BEREDSKABSPLAN for Overgård Svineproduktion på gården Overgård Østermarksvej 11, Bjedstrup 8660 Skanderborg Indholdsfortegnelse TELEFONNUMRE... 3 BRAND- O EVAKUERIN... 4 OVERLØB AF YLLE... 5 KEMIKALIE-O

Læs mere

Beredskabsplan. for. [virksomhedens navn] TELEFONNUMRE... 3 PERSONULYKKER HUSK AT KONTAKTE (find liste) ANMELDELSE AF ULYKKER... 4

Beredskabsplan. for. [virksomhedens navn] TELEFONNUMRE... 3 PERSONULYKKER HUSK AT KONTAKTE (find liste) ANMELDELSE AF ULYKKER... 4 Beredskabsplan for [virksomhedens navn].... Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 PERSONULYKKER HUSK AT KONTAKTE (find liste) ANMELDELSE AF ULYKKER... 4 PERSONULYKKER Forebyggelse af ulykker... 5 Vurdering

Læs mere

Indhold Er du i tvivl ring 1-1-2.

Indhold Er du i tvivl ring 1-1-2. Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Indhold 2 INDLEDNING TIL OG FORMÅL MED BEREDSKABSPLANEN... 6 3 SELVE BEREDSKABSPLANEN... 7 3.1 KORTMATERIALE... 7 3.2 TELEFONNUMRE...8 3.3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...

Læs mere

! "! "#$! ' ()$ 8!9,&! #:7 $ #$ #)> )55 #)

! ! #$! ' ()$ 8!9,&! #:7 $ #$ #)> )55 #) ! ! "! "#$! %&! '%()$ ' ()$,!! *+$ -!$$./., 6 %& 67 44& =!$ "$!0!$$1!2 340!$$1 ) 5! /&%!! 8!9!0/& 8!9,&! #:7 -!&00;!7)! )55 #) 2 !"#$%,/&%!! ) ;&4,+98!!11 # 1 (!;% -7 1551 9!?@!!-!'!(!!

Læs mere

Bilag 2

Bilag 2 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Bilag 6 Bilag 7 Bilag 8 Bilag 9 Bilag 10 Bilag 11 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Bygaden 42, 6440 Augustenborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...

Læs mere

Bilag 2

Bilag 2 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Bilag 6 Bilag 7 Bilag 8 Foldareal Foldareal Bilag 9 Bilag 10 Bilag 11 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Bygaden 42, 6440 Augustenborg Indholdsfortegnelse:

Læs mere

0 2,5 kilometer Kertemindevej 250 arealgodkendelse Oversigtskort, alle arealer Bilag 1 Odense Kommune Nørregade 36-38, 5000 Odense C Tlf. 65512525 Initialer: tsan Dato: 03.12.2015 Beskyttede naturområder

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Til Ikast-Brande Kommune Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Ikast-Brande Kommune har den 18. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med ansøgning Miljøgodkendelse

Læs mere

Bilag 1 2/40

Bilag 1 2/40 Bilag B I L A G 1. Oversigtskort med afstande 2. Situationsplan 3. Ledningsplan 4. Gyllekøling, kortbilag 5. Gyllekøling, beregning 6. Kørselsruter husdyrgødning 7. BAT-niveau 8. Lugt, gene- og konsekvensradius

Læs mere

Bilag 1 2/40

Bilag 1 2/40 Bilag B I L A G 1. Oversigtskort med afstande 2. Situationsplan 3. Ledningsplan 4. Gyllekøling, kortbilag 5. Gyllekøling, beregning 6. Kørselsruter husdyrgødning 7. BAT-niveau 8. Lugt, gene- og konsekvensradius

Læs mere

Bilag 2 2/50

Bilag 2 2/50 Bilag 1 1/50 Bilag 2 2/50 Bilag 3 3/50 Bilag 4 4/50 5/50 Bilag 5 6/50 Bilag 6 7/50 Bilag 7 8/50 Bilag 8 9/50 10/50 Bilag 9 11/50 Bilag 10 12/50 13/50 Bilag 11 14/50 15/50 16/50 17/50 Bilag 12 18/50 19/50

Læs mere

2/54

2/54 Bilag 1 1/54 2/54 Bilag 2 3/54 Bilag 3 4/54 5/54 Bilag 4 6/54 7/54 Bilag 5 8/54 9/54 Bilag 6 10/54 Bilag 7 11/54 12/54 Bilag 8 13/54 Bilag 9 14/54 15/54 16/54 17/54 Bilag 10 18/54 19/54 Bilag 11 20/54

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune Att.: Rikke Holm Sennels Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune har den 28. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med miljøgodkendelse

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune Verden 1 7200 Grindsted Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune har den 18. maj anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med miljøgodkendelse af Bækgårdsvej

Læs mere

Hjælp til husdyrgodkendelser

Hjælp til husdyrgodkendelser Dato: 14. januar 2015 Sagsbehandler: Therese Nissen, tgdn@dn.dk, 31 19 32 31 Hjælp til husdyrgodkendelser Start med: Hvornår er der klagefrist (hvis der ikke står en dato, er det 4 uger fra godkendelsesdato)?

Læs mere

46-udtalelse Mølgårdvej 18, 7200 Grindsted

46-udtalelse Mølgårdvej 18, 7200 Grindsted Billund Kommune, Teknik og Miljø Att. Rikke Sennels Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Teknik og Miljø Toften 2 6818 Årre Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 46-udtalelse Mølgårdvej 18,

Læs mere

Fordeling af dyr Antal, alder, staldsystem Planlagt 875- søer (244 stipladser), farestald, kassestier, delvis spaltegulv

Fordeling af dyr Antal, alder, staldsystem Planlagt 875- søer (244 stipladser), farestald, kassestier, delvis spaltegulv 74506417, I/S Skovgård Skovgårdvej 15, 6500 Vojens Miljørådgiver Marina Berndt Opdateret, den 25. august 2014 Bygning Stald 1 ST-235154 Nu 875- søer (244 stipladser), farestald, kassestier, delvis spaltegulv

Læs mere

Ny revideret 46-udtalelse Horsbølvej 5, 7200 Grindsted

Ny revideret 46-udtalelse Horsbølvej 5, 7200 Grindsted Billund Kommune, Teknik og Miljø Att. Mette Hammershøj Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Teknik og Miljø Toften 2 6818 Årre Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Ny revideret 46-udtalelse

Læs mere

Bilag 2

Bilag 2 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Bilag 6 Beredskabsplan (Sønderborg Kommune) Beredskabsplan for Kværsløkke 18, 6300 Gråsten Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...8 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...

Læs mere

Tjekskema Miljøgodkendelser efter 16 Skal desuden anvendes ved høringer fra nabokommuner tist Sagsnr.. Sagsbehandler: Start dato:

Tjekskema Miljøgodkendelser efter 16 Skal desuden anvendes ved høringer fra nabokommuner tist Sagsnr.. Sagsbehandler: Start dato: Tjekskema Miljøgodkendelser efter 16 Skal desuden anvendes ved høringer fra nabokommuner 08-02-2011 tist Sagsnr.. Sagsbehandler: Start dato: Ansøger navn: Bopælsadresse: Email: Tlf. & mb: Ejendommens adresse:

Læs mere

På ejendommen er der i dag 265,1 dyreenheder (DE). Ejeren ønsker at udvide med yderligere 114 DE, så besætningen kommer op på i alt 379,1 DE.

På ejendommen er der i dag 265,1 dyreenheder (DE). Ejeren ønsker at udvide med yderligere 114 DE, så besætningen kommer op på i alt 379,1 DE. DEBAT R e g i o n p l a n 2005-2016 TILLÆG 10 Udvidelse af svineproduktion ved Vipperød Holbæk Kommune Oktober 2006 Ejendommen set fra luften. Dette debatoplæg er Vestsjællands Amts oplæg til en offentlig

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

DEBAT. R e g i o n p l a n Udvidelse af kvægproduktionpå Krogsagergård, Slagelse Kommune TILLÆG 18

DEBAT. R e g i o n p l a n Udvidelse af kvægproduktionpå Krogsagergård, Slagelse Kommune TILLÆG 18 DEBAT R e g i o n p l a n 2005-2016 TILLÆG 18 Udvidelse af kvægproduktionpå Krogsagergård, Slagelse Kommune Ejendommen Dette debatoplæg er Vestsjællands Amts oplæg til en offentlig debat om muligheder

Læs mere

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK 10 miljøtilladelse af græssende kvæghold Sønderskov beliggende Sønderskovvej 9, Venø meddelt den

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr. Teknik- og Miljøafdeling Henrik Dahlhede Huslodderne 10 5853 Ørbæk Dato: 11-09-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/8549. Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Frans Lange Spanggårdsvej 1 5853 Ørbæk Dato: 12-08-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/3702. Vurdering af anmeldelse om etablering

Læs mere

Kommune. På ejendommen er der i dag 247,3 dyreenheder (DE). Ejeren ønsker at udvide med yderligere 152,7 DE, så besætningen kommer op på i alt 400 DE.

Kommune. På ejendommen er der i dag 247,3 dyreenheder (DE). Ejeren ønsker at udvide med yderligere 152,7 DE, så besætningen kommer op på i alt 400 DE. DEBAT Regionplan 2005-2016 Tillæg 9 DEBAT R e g i o n p l a n 2005-2016 TILLÆG 9 Udvidelse af svineproduktion ved Boeslunde, Skælskør K ommune Kommune Ejendommen Præstevangen set fra oven (før ombygning).

Læs mere

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal tilhørende Egehøjgård I/S v. Mogens Hvid, Voer Færgevej 41, 8950 Ørsted.

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal tilhørende Egehøjgård I/S v. Mogens Hvid, Voer Færgevej 41, 8950 Ørsted. Mogens Hvid Voer Færgevej 41 8950 Ørsted Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: 23. 09. 2015 Reference: Søren Kepp Knudsen Tlf.: 89 59 40 21 E-mail: skk@norddjurs.dk Journalnr.: 15/15484 Afgørelse efter 19 om

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Søgyden Teknik- og Miljøafdeling Jan Hansen Søgyden 15 5540 Ullerslev Dato: 16-06-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/6805. Miljøtilladelse til ændring

Læs mere

BILAG. 1. Oversigtsplan 2. Oversigtsplan 2, beliggenhed. 12. Grundvand 1 13. Grundvand 2 14. Kultur og fortidsminder

BILAG. 1. Oversigtsplan 2. Oversigtsplan 2, beliggenhed. 12. Grundvand 1 13. Grundvand 2 14. Kultur og fortidsminder BILAG 1. Oversigtsplan 2. Oversigtsplan 2, beliggenhed 3. Afløbsplan 4. Grundplan, kostald 5. Arealer, transportruter med husdyrgødning 6. Oversigt over Naturgruppens naturpunkter 7. BAT-niveau 8. Udtalelse

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af opførelse af maskinhus og tilbygning til eksisterende kostald på kvægbrug beliggende Ansager Landevej 30, 7200 Grindsted Billund Kommune har den 23. oktober 2015 modtaget

Læs mere

Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10

Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10 Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10 1.1 Fosfor til overfladevand - vandløb, søer og kystvande Hovedparten af fosfortab fra landbrugsarealer sker fra kuperede marker i omdrift langs

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Nedenstående ses Kerteminde Kommunes vurdering af og vilkår til arealerne.

Nedenstående ses Kerteminde Kommunes vurdering af og vilkår til arealerne. Odense Kommune Att.: Tine Skyttegård Andreasen Sendt pr. mail Side1/5 Miljø- og Kulturforvaltning Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 14 66 Fax: 65 15 14 99 Email: tbj@kerteminde.dk www.kerteminde.dk

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485 Mogens Elnegaard Haveskovvej 2 5932 Humble Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 21-04-2015

Læs mere

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191 Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing,

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Vurdering af muligheden for at undlade bræmmer med teknikkrav op til kategori 2-heder og -overdrev i relationen til VVM-direktivet

Vurdering af muligheden for at undlade bræmmer med teknikkrav op til kategori 2-heder og -overdrev i relationen til VVM-direktivet NOTAT Miljøstyrelsen Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning J.nr. MST-1249-00139 Den 27. januar 2017 Vurdering af muligheden for at undlade bræmmer med teknikkrav op til kategori 2-heder og -overdrev

Læs mere

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder)

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Tilladelsesordningen Etablering, udvidelse eller ændring af husdyrbrug for mere end 15 DE og op til 75 DE

Læs mere

Billund Kommunes foreløbige vurdering

Billund Kommunes foreløbige vurdering Kurt Rungborg Mikkelsen Mejerivej 20 7250 Hejnsvig Sendt til din e-boks Afgørelse vedr. 27 anmeldelse for etablering af maskinhus på Mejerivej 20, 7250 Hejnsvig Dato: 6. juni 2016 Billund Kommune har den

Læs mere

Anmeldelse af opførelse af maskinhus

Anmeldelse af opførelse af maskinhus Anmeldelse af opførelse af maskinhus Trøjborggyden 10, 5450 Otterup Forfatter: Nordfyns Kommune Oprettet den 1. juni 2015 Dokument nr. 480-2015-214637 Sags nr. 480-2015-83836 Afgørelse vedr. opførelse

Læs mere

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste.

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 56 09 HANDEL MED HESTE JOHN BYRIALSEN Vievej 24 8832 Skals virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk 10 tilladelse til etablering/lovliggørelse

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup #split# GÅRDEJER POUL NØRGAARD NIELSEN Bjørnbækvej 78 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr.: 15633174 Kopi sendt til LandboNord, att. Allan K. Olesen Plan og Miljø Dato:

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup #split# Michael og Henrik Basso Sørensen Langbrokrovej 60 9310 Vodskov Kopi sendt til LandboNord, att. Anna Birgitte Thing Plan og Miljø Dato: 24-04-2014 Sags. nr.: 09.17.44-G01-2-14 Sagsbeh.: Martin Engsig

Læs mere

Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge

Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for udvidelse

Læs mere

Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø

Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø Forfatter: Nordfyns Kommune Meddelt den 25. juni 2015 Dokument nr. 480-2015-244286 Sags nr. 480-2015-87719 Afgørelse vedr. etablering

Læs mere

Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer skal sendes til kommunen før planårets begyndelse den 1. august.

Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer skal sendes til kommunen før planårets begyndelse den 1. august. Notat Erhverv Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer Den 25. august 2008 I medfør af husdyrgodkendelseslovens 17, stk. 3 er der fastsat regler om anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer.

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Bjørn Ø. Nielsen Vældegaard Sulkendrupvej 19 5800 Nyborg Dato: 03-07-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/1094. Vurdering af anmeldelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Dato: 22. september 2017 Billund Kommune modtog den 12. juli 2017 en ansøgning

Læs mere

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr Bjerggården I/S Bjergvej 8 Illebølle 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-03-2016 J. nr.

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på Ørbæklunde Gods, matr.nr. 26b m.fl. beliggende Ørbæklundevej 1, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på Ørbæklunde Gods, matr.nr. 26b m.fl. beliggende Ørbæklundevej 1, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdeling Lars-Hågen Lange Ørbæklunde Gods Ørbæklundevej 1 5853 Ørbæk Dato: 30-11-2007 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/7286. Miljøgodkendelse

Læs mere

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken Førstehjælp 1. Stands ulykken Trafikulykker - Advar trafikken Arbejdende maskiner - Stands maskinen El-ulykker - Afbryd strømmen Beredskabsplan 2. Giv livreddende førstehjælp 10. KlasseCenter Bornholm

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig Dato: 29-06 2018 Billund Kommune modtog den 8. juni 2018 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 76.137 Frede Riisberg Hyrdemosevej 5 8632 Lemming

Bilag til ansøgning. om miljøgodkendelse efter 12. Ansøgnings nr.: 76.137 Frede Riisberg Hyrdemosevej 5 8632 Lemming Bilag til ansøgning om miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 76.137 Frede Riisberg Hyrdemosevej 5 8632 Lemming Dato: Marts 2015 Miljøkonsulent Nina Gamby-

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder)

Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Miljø- og Planlægningsudvalget L 55 - Bilag 8 Offentligt Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Det bekræftes, at de fremsendte oplysninger og kort er i overensstemmelse

Læs mere

Arealer og oplysninger om arealerne omfattet af dette tillæg fremgår af bilag 1 og bilag 2.

Arealer og oplysninger om arealerne omfattet af dette tillæg fremgår af bilag 1 og bilag 2. GÅRDEJER BJARNE NIELSEN Blenstrupvej 15 8983 Gjerlev J Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 www.randers.dk 22-2-2016 / 09.17.22-P19-4-15

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

Billund Kommunes vurdering. Madsen Mink ApS Tingvejen 350. Sendt til virksomhedens e-boks i CVR nr

Billund Kommunes vurdering. Madsen Mink ApS Tingvejen 350. Sendt til virksomhedens e-boks i CVR nr Madsen Mink ApS Tingvejen 350 7200 Grindsted Sendt til virksomhedens e-boks i CVR nr. 37320226 Afgørelse vedr. kornsiloer på Morsbøl Skolevej 39 kan opføres som anmeldt Dato: 16. august 2017 Billund Kommune

Læs mere

Miljøgodkendelse af udspredningsarealer

Miljøgodkendelse af udspredningsarealer BYG OG MILJØ Miljøgodkendelse af udspredningsarealer Fuglebækvej 2 Tilhørende Arne Pedersen Fuglebækvej 2 8570 Trustrup - 1 - Miljøgodkendelse af husdyrbrug i henhold til lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug,

Læs mere

AREALGODKENDELSE. Hjortdalvej 74, 9690 Fjerritslev

AREALGODKENDELSE. Hjortdalvej 74, 9690 Fjerritslev AREALGODKENDELSE Hjortdalvej 74, 9690 Fjerritslev Godkendelsesdato / offentliggørelse: 15/7 2010 og 20/7 2010 Indholdsfortegnelse: Vilkår... 3 Projektbeskrivelse... 5 Kommunens vurdering af miljøbelastningen...

Læs mere

Tjekskema Miljøgodkendelse 11 / 12 (TL = Team Landbrug, det er os. TNatur = Team Natur og Vandløb. TBYG = Team Byg. TVand = Team Vand og Affald)

Tjekskema Miljøgodkendelse 11 / 12 (TL = Team Landbrug, det er os. TNatur = Team Natur og Vandløb. TBYG = Team Byg. TVand = Team Vand og Affald) Tjekskema Miljøgodkendelse 11 / 12 (TL = Team Landbrug, det er os. TNatur = Team Natur og Vandløb. TBYG = Team Byg. TVand = Team Vand og Affald) Når der nedenfor konstateres forhold, der ikke er i orden

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Dato: 23. november 2017 Billund Kommune modtog den 29. august 2017 en ansøgning

Læs mere

Gylleudbringning natur- og miljøhensyn. Heidi Buur Holbeck, Temadag om optimal udbringning og udnyttelse af gylle Foulum, 7.

Gylleudbringning natur- og miljøhensyn. Heidi Buur Holbeck, Temadag om optimal udbringning og udnyttelse af gylle Foulum, 7. Gylleudbringning natur- og miljøhensyn 1... Heidi Buur Holbeck, Temadag om optimal udbringning og udnyttelse af gylle Foulum, 7. maj 2013 9. maj 2014 Disposition Vandmiljø Naturhensyn Kulturmiljø 2...

Læs mere

Bilag Udpegning af områder til store husdyrbrug Metode og udpegningsgrundlag Kaare Hjorth Udpegning af områder til store husdyrbrug

Bilag Udpegning af områder til store husdyrbrug Metode og udpegningsgrundlag Kaare Hjorth Udpegning af områder til store husdyrbrug Udpegning af områder til store husdyrbrug Udpegningen tager udgangspunkt i Herning Kommuneplan 2013-2014, særligt kapitlet om jordbrug. Nuværende retningslinjer fastlægger at husdyrbrug at: 2. Anlæg til

Læs mere

Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier

Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier Produkter, affald m.v. teknik og miljø Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier i Horsens Kommune Produkter, affald m.v. Regulativet for opbevaring

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.:

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.: Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø CVR.nr.: 19724174 Februar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE. 4 BAGGRUND...

Læs mere

Notat. Udarbejdet af: Elisabeth Oxenbøll Sørensen. Dato: Sagsid.: P Version nr.: 1

Notat. Udarbejdet af: Elisabeth Oxenbøll Sørensen. Dato: Sagsid.: P Version nr.: 1 Notat Bruttoliste med forslag til vedtagelsestekster til ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrproduktion på Horne Strandvej 7, 5600 Faaborg med tilhørende udbringningsarealer. Udarbejdet af: Elisabeth

Læs mere

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne.

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne. Ikast-Brande Kommune 4. december 2014 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsareal Isenvad Multihus, Bygaden 37-41, Ikast Ikast-Brande Kommune meddeler denne tilladelse til nedsivning

Læs mere

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for rørlægning af en åben grøft Faaborg-Midtfyn Kommune søger på vejene af Tarup Davinde I/S, godkendelse til, at rørlægge ca. 40 m af en drængrøft.

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende staldanlæg på ejendommen Houmarksvej 18, 7130 Juelsminde

Afgørelse vedr. anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende staldanlæg på ejendommen Houmarksvej 18, 7130 Juelsminde Niels Jørgen Kjærgaard Jeppesen Houmarksvej 18 7130 Juelsminde Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.: 619-L02-000051

Læs mere

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro 1 BEREDSKABSPLANEN Thorsvej 13 8850 Bjerringbro Indhold 1. Stamoplysninger om aktivitetstilbuddet... 2 2. Ansvaret for ajourføring af denne plan... 2 3. Planens formål... 2 4. Generel instruks... 2 5.

Læs mere

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1 Bilag 5: Vilkår i miljøgodkendelse af 17. december 2008 Vilkår Ejendomme, anlæg, drift og arealer, som hører under virksomheden, omfattes med nærværende afgørelse af vilkårene i virksomhedens miljøgodkendelse

Læs mere

Kommunerne i Region Sjælland informerer. Regler for opbevaring af gylle mv.

Kommunerne i Region Sjælland informerer. Regler for opbevaring af gylle mv. Kommunerne i Region Sjælland informerer Regler for opbevaring af gylle mv. 2018 Hvad gælder? Flydende husdyrgødning skal opbevares, så det ikke forurener omgivelserne. Det er især tab af næringsstoffer

Læs mere

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup #split# CHRISTIAN LARSEN Bjørnbækvej 12 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr. 69104010 Kopi sendt til AgriNord, att. Tina Madsen Plan og Miljø Dato: 08-12-2014 Sags. nr.:

Læs mere

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro 1 Offentliggørelse 20. januar 2009 Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen Martin Olsen har ansøgt om en 10 tilladelse på adressen Engvej 238, 9440 Aabybro.

Læs mere

Udvidelse af svineproduktion på Astrupvej 18 i Kjellerup Kommune

Udvidelse af svineproduktion på Astrupvej 18 i Kjellerup Kommune Udvidelse af svineproduktion på Astrupvej 18 i Kjellerup Kommune Tillæg nr. 29 til Regionplan 2005 Viborg Amtsråd December 2006 J. nr. 8-52-6-2-24-05 Forslag til regionplantillæg nr. 29 til Regionplan

Læs mere

Jan Liewes Skovhusvej Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Skovhusvej 7

Jan Liewes Skovhusvej Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Skovhusvej 7 n Liewes Skovhusvej 7 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 02-03-2016 Sagsnr.: 07/50848 Dokumentnr.: 109 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail:

Læs mere

Du kan læse en kort beskrivelse af, hvad det betyder for dig i resumeet, som er vedlagt dette brev.

Du kan læse en kort beskrivelse af, hvad det betyder for dig i resumeet, som er vedlagt dette brev. x x x Partshøring i forbindelse med ændring og udvidelse af konsumægsproduktionen på Bygaden 42 Robert Beck som ejer et landbrug i dit nærområde, Bygaden 42, 6440 Augustenborg, ønsker at ændre og udvide

Læs mere

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev #split# Torben Carton-Sørensen Torupvej 27 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 25-08-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-5-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal beliggende ved Skivevej 253, 8800 Viborg

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal beliggende ved Skivevej 253, 8800 Viborg Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Bodilsens Skovselskab APS v/ Henning Bodilsen Durupvej 27 7870 Roslev byggeriogmiljoe@viborg.dk Afgørelse efter 19 om udbringning

Læs mere

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid Samlet vurdering Jordbrugserhvervet skal prioriteres højt i området. Der er gode udviklingsmuligheder med en relativt høj frihedsgrad for såvel jordanvendelse som for muligheden for at bygge. Dog er der

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere