O V E R E N S K O M S T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "O V E R E N S K O M S T"

Transkript

1 1 O V E R E N S K O M S T Mellem Divisionsforeningen Vestagervej Hellerup (herefter benævnt DF) og Spillerforeningen Pilestræde 35, København K. (herefter benævnt SPF) (i det følgende benævnt Parterne). 1. Overenskomstens områder Overenskomsten omfatter? de fodboldklubber, der som kontraktklubber er medlem af DF, og som har tiltrådt aftalen.? samt de kontraktspillere, som er ansat i disse fodboldklubber I det omfang klubberne gennem aftaler med tredjemand har overdraget licensen til at spille kontraktfodbold, skal de samme rettigheder og forpligtelser gælde for tredjemand.

2 Nærværende overenskomst skal af parterne udmøntes i en standardkontrakt Nærværende overenskomst udgør de mindstekrav, som skal opfyldes ved indgåelse af en ansættelsesaftale og kan kun fraviges på områder, hvor der er givet mulighed herfor og kun til fordel for spillerne. 2. Ansættelsesformer- og varighed Kontraktspillere kan alene ansættes på uopsigelige tidsbestemte kontrakter i overensstemmelse med den som bilag 1 anvendte standardkontrakt Klubberne er forpligtigede til ved indledning af kontraktforhandlinger med - alle under 18 år - førstegangs kontraktspillere - spillere fra udlandet at udlevere det af SPF udarbejdede informationsmateriale. Spillerne skal skriftligt kvittere herfor Ved ansættelse på uopsigelige tidsbestemte kontrakter for spillere på 18 år og derover kan kontraktens varighed højst udgøre 60 måneder Ved indgåelse af ansættelseskontrakter for spillere på 16 år og derover, men under 18 år, kan den uopsigelige tidsbestemte kontrakt højst udgøre 36 måneder. Jf. dog Der kan ikke indgås ansættelseskontrakter med spillere under 16 år. Aldersgrænsen på 16 år i 2.4 og 2.5 ændres til 15 år, når DBU har godkendt en ændret aldersgrænse.

3 For alle spillere under 18 år skal der ved indgåelse af kontrakten laves en handlingsplan for spillernes videre uddannelses- og karriereforløb. Denne handlingsplan skal revurderes mindst 1 gang årligt 2.7 Kontraktspillere kan ansættes som bibeskæftigede, deltidsbeskæftigede eller fuldtidsbeskæftigede. a) Bibeskæftigelse: Denne ansættelsesform medfører ingen indskrænkninger i spillerens adgang til at påtage sig andet arbejde, forudsat at spilleren i øvrigt kan opfylde den indgåede kontrakt. Klubben og spilleren betaler ATP - herunder afledede bidrag - i forhold til en beskæftigelse på over 39 timer, men under 78 timer pr. måned. Spilleren har ret til dækning af tabt arbejdsfortjeneste ved deltagelse i kampe, der medfører, at spilleren inden for almindelig arbejdstid ikke fuldt ud kan passe sit hovederhverv. Spilleren har pligt til at deltage i en eventuel træningslejr arrangeret af klubben i en uge (6 hverdage) pr. kalenderår uden ret til dækning af tabt arbejdsfortjeneste. Spilleren skal deltage i træning i det af klubben fastsatte omfang, dog højst det aftalte antal timer ugentligt. Træningstiderne skal normalt placeres uden for almindelig arbejdstid, dvs. efter kl I de tilfælde, hvor træningen placeres inden for almindelig arbejdstid, har spilleren - medmindre andet er aftalt - ret til dækning af tabt arbejdsfortjeneste. b) Deltidsbeskæftigelse: Denne ansættelsesform medfører, at spilleren kun med klubbens forudgående godkendelse kan påtage sig andet arbejde i et nærmere aftalt dagligt tidsrum på nærmere angivne dage. Klubben og spilleren betaler ATP - herunder afledede bidrag - i forhold til de aftalte indskrænkninger i arbejdstiden. Spilleren har ret til dækning af tabt arbejdsfortjeneste ved deltagelse i kampe, der medfører, at spilleren inden for aftalte tilladte tid til andet arbejde ikke kan passe sit civile erhverv. Spilleren har pligt til at deltage i en eventuel træningslejr arrangeret af klubben i en uge (6 hverdage) pr. kalenderår uden ret til dækning af tabt arbejdsfortjeneste.

4 4 Spilleren skal deltage i træning i det af klubben fastsatte omfang. Træningstiderne skal normalt placeres uden for aftalte tid til andet arbejde. Hvis træningen placeres inden for aftalte tid til andet arbejde, har spilleren - medmindre andet er aftalt - ret til dækning af tabt arbejdsfortjeneste. c) Fuldtidsbeskæftigelse: Denne ansættelsesform medfører, at spilleren ikke kan påtage sig andet arbejde uden klubbens forudgående godkendelse. Klubben og spilleren betaler ATP - herunder afledede bidrag - efter gældende regler for fuldtidsansatte. Spillerne skal deltage i træning, træningslejre og kampe efter klubbens bestemmelser. Træningstiderne vil normalt blive placeret inden for et normalt aftalt tidsrum. 2.8.a. En kontrakts gyldighed og ikrafttræden er betinget af godkendelse i DBU s Kontraktfodboldudvalg. DBU s Kontraktfodboldudvalg skal påse? at kontrakten ikke er fraveget på andre punkter end, hvor dette er tilladt.? at kontrakten er i overensstemmelse med FIFA s og UEFA s regler. 2.8.b. Det påhviler klubben at indsende kontrakten til godkendelse. Indsendelsen skal ske senest 7 dage efter kontraktens underskrivelse. Sker dette ikke, kan spilleren vælge at fragå kontrakten eller selv indsende den til godkendelse. 2.8.c. Fra underskrivelsen og indtil DBU s Kontraktfodboldudvalgs godkendelse eller afvisning foreligger, er parterne bundet af deres underskrifter, dog maksimalt 4 uger fra underskrivelsen. 2.8.d. Når der er taget endelig stilling til godkendelse eller afvisning af kontrakten, giver DBU s Kontraktfodboldudvalg klubben og spilleren skriftlig meddelelse om afgørelsen. Hvis kontrakten ikke kan godkendes, anføres årsagen hertil i meddelelsen. 3.

5 5 Arbejdets tilrettelæggelse Klubben er pligtig at indgå aftale mellem klubben selv og gruppen af kontraktspillere. Aftalen bør indeholde regler om mødetider, repræsentative pligter, bonusordninger for hele truppen samt regler om samarbejde mellem ledelse og spillere. 4. Rettighedsforhold Klub og spiller skal som udgangspunkt ved kontraktens indgåelse disponere over samtlige rettigheder, som knytter sig til ansættelsesforholdet. En spiller skal derfor forud for en kontrakts indgåelse oplyse, hvorvidt spilleren har tegnet egne kontrakter, hvor spilleren overdrager nogen tredjemand rettigheder til anvendelse af dele af spillerens immaterielle rettigheder Klubben har rettigheder til at udnytte spillerens billede, ligheder og autograf i forbindelse med klubbens eget salg af merchandise, i forbindelse med klubbens markedsføring og salgsfremmende foranstaltninger og endelig i forbindelse med klubbens salg af sponsorater, alt forudsat, at denne udnyttelse sker i et omfang, som er rimeligt og i overensstemmelse med almindelig kutyme. Klubben kan aldrig lade spilleren eller spillerens billede anvende således, at det strider mod den loyalitetsforpligtelse, spilleren måtte have overfor en hovedarbejdsgiver. Hvis en anvendelse af spilleren vil forudsætte, at spilleren ikke kan udøve sine opgaver indenfor sædvanlig arbejdstid, eller hvis der sker en ekstraordinær udnyttelse af en enkelt spiller, kan spilleren kræve en rimelig særskilt honorering. Når en spiller ophører i klubben, skal klubben loyalt ophøre med at producere effekter, hvor spillerens billede, ligheder og autograf er med, men skal dog ikke standse salg af serier, der knytter sig til hele holdet, hvis dette vil være uforholdsmæssigt omkostningstungt Spiller og klub er derudover enige om hver især at indskyde deres respektive rettigheder i de projekter, som etableres i et samarbejde mellem SPF og DF under forudsætning af, at sådanne projekter er godkendt af begge parters kompetente organer.

6 Spilleren har ret til at indgå personlige reklamekontrakter. Klubben skal dog skriftligt give accept herom forud for sådanne kontrakters indgåelse, idet personlige reklamekontrakter m.v. ikke må indgås med virksomheder, som er konkurrerende i forhold til klubbens hovedsponsorer. Klubben kan kun afvise en spillers personlige reklamekontrakter, hvis disse er konkurrerende i forhold til en af klubbens hovedsponsorer, jfr En sponsor anses for at være hovedsponsor, hvis det økonomiske mellemværende med klubben årligt er mindst:? kr ,- i FAXE KONDI Ligaen? kr ,- i FAXE KONDI Divisionen? kr ,- i 2. division Klubben har pligt til før sæsonstart at meddele gruppen af spillere, hvilke sponsorer klubben har som hovedsponsorer. Denne meddelelse til spillerne kan reguleres to gange årligt, én gang mellem hver halvsæson. 5. Lønforhold Lønvilkår fastsættes ved individuelle aftaler mellem klub og spillere og ved aftaler mellem klub og gruppen af spillere. Spilleren kan ikke gøre krav gældende over for klubben, udover hvad der fremgår af spillerens egen kontrakt med klubben. Samtlige elementer i lønnen (kontant løn og frie goder) skal fremgå af kontrakten Den overenskomstmæssige minimumsløn udgør for a) Bibeskæftigede - kr ,- pr. måned i løn, b) Deltidsbeskæftigede - kr ,- pr. måned i løn, c) Fuldtidsbeskæftigede - kr ,- pr. måned i løn For bibeskæftigede spillere, hvor der aftales træning før kl udgør den overenskomstmæssige mindsteløn dog kr pr. måned i løn. Sådanne kontrakter

7 7 kan uanset bestemmelserne i 2 have en varighed af højst 24 måneder og kan kun indgås med én spiller én gang. Kontrakten og ansættelsesforholdet i øvrigt må uanset indhold af nærværende overenskomst ikke på nogen måde gribe forstyrrende ind i spillerens uddannelse og/eller anden beskæftigelse. Spilleren kan således frit påtage sig anden beskæftigelse og/eller påbegynde uddannelse, herunder indenfor normal arbejdstid. 6. Ferie Kontraktansatte fodboldspillere er omfattet af ferieloven Hovedferien, som af klubben skal varsles så vidt muligt senest 3 måneder før afholdelse, udgør for deltids- og fuldtidskontraktspillere mindst 2 sammenhængende kalenderuger i perioden 2. maj september. 6.3 Hovedferien, som af klubben skal varsles så vidt muligt senest 3 måneder før afholdelse, udgør for bibeskæftigede mindst 3 sammenhængende kalenderuger i perioden 2. maj 30. september Restferie på 3 henholdsvis 2 kalenderuger, som ikke behøver at være sammenfaldende, skal afholdes uden for perioden hvor Danmarksturneringen for herrer afvikles, i samråd med klubben og under hensyntagen til klubbens ønsker. 7. Overgangsydelse Der indføres en ordning, hvorefter der indbetales en procentdel af lønnen til spillere på fuldtids- og deltidskontrakter med henblik på udbetaling af overgangsydelse til spilleren til videre uddannelse eller anden etablering, når spilleren endeligt afslutter sit virke som kontraktspiller. Bidragene betales delvist af klubben henholdsvis spilleren. Overgangsydelsesordningen iværksættes så snart de lovgivningsmæssige forudsætninger er til stede.

8 8 8. Sygdom Under sygdom, herunder skader, betaler klubben grundløn til spilleren Sygdom, herunder skader, har ikke konsekvenser for ansættelsesforholdet. 9. Forsikring Klubben tegner og betaler lovpligtig arbejdsskadeforsikring for spilleren Klubben tegner og betaler heltidsulykkesforsikring for spilleren, med en forsikringsdækning på mindst kr ,- ved 100% invaliditet eller død For spillere ansat som deltidsbeskæftigede eller fuldtidsbeskæftigede tegner og betaler klubben forsikring mod permanent tab af erhvervsevnen som professionel fodboldspiller. Den overenskomstaftalte minimumsdækning for permanent tab af erhvervsevnen som professionel fodboldspiller udgør, a) kr ,- for spillere med fodbold som deltidsbeskæftigelse, b) kr ,- for spillere med fodbold som fuldtidsbeskæftigelse I de i 9.1., 9.2. og 9.3. nævnte forsikringer er spilleren den begunstigede. 10. Statistik.

9 Klubberne er pligtige til og spillerne indforstået med, at der til brug for generel anonymiseret landsstatistik indsendes oplysninger om lønforhold, bonusforhold m.v. til DF og SPF. 11. Fagligt arbejde Klubberne giver hver 2 spillere fri til dels deltagelse i SPF s årlige repræsentantskabsmøde, dels et møde i SPF efter turneringsafslutning i efteråret Klubberne bestræber sig på at give spillere fri til udøvelse af bestyrelsesarbejde i SPF. 12. Disciplinære forseelser m.v Under hensyntagen til spillernes særlige ansættelsesform på uopsigelige åremålskontrakter finder Funktionærlovens regler omkring disciplinære forseelser, misligholdelse og grov misligholdelse anvendelse for kontraktspillere. 13. Konfliktløsning Uenighed af faglig karakter eller uenighed om fortolkning og gennemførelse af nærværende overenskomst løses enten lokalt eller mellem SPF og DF i henhold til reglerne i hovedaftale mellem SPF og DF. Denne overenskomst træder i kraft 14.

10 10? enten 8 dage efter Divisionsforeningen skriftligt har meddelt Spillerforeningen, at alle Divisionsforeningens medlemsklubber med kontraktfodbold har tiltrådt aftalen? eller efter, at Divisionsforeningen skriftligt har meddelt hvor mange af Divisionsforeningens medlemsklubber, der har tiltrådt aftalen, og Spillerforeningen senest 8 dage herefter skriftligt meddeler, at aftalen endeligt kan tiltrædes med det af Divisionsforeningen meddelte antal medlemsklubber, der har tiltrådt aftalen. Overenskomsten har en varighed frem til 1. juli København, den / København, den / Divisionsforeningen Spillerforeningen

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt.

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt. Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben Ved godkendelsen hos DBU: 1 original retur til spilleren 1 original retur til klubben 1 original

Læs mere

H O V E D A F T A L E

H O V E D A F T A L E 1 H O V E D A F T A L E Mellem Divisionsforeningen Vestagervej 17 2900 Hellerup (herefter benævnt DF) og Spillerforeningen Pilestræde 35, 2., 1112 København K. (herefter benævnt SPF) ( i det følgende benævnt

Læs mere

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt. mellem. (CVR-nr.

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt. mellem. (CVR-nr. Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben Ved godkendelsen hos DBU: 1 original retur til spilleren 1 original retur til klubben 1 original

Læs mere

GUIDELINES til SPILLERKONTRAKT med bemærkninger

GUIDELINES til SPILLERKONTRAKT med bemærkninger J.nr.: 18-42238 MØDERET FOR HØJESTERET Mæglergaarden Frederiksgade 1 5700 Svendborg Bredgade 30 1260 København K Tlf. 70 25 21 15 GUIDELINES til SPILLERKONTRAKT med bemærkninger mellem [Indsæt Navn CVR

Læs mere

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt. mellem. (CVR-nr.

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt. mellem. (CVR-nr. Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben Ved godkendelsen hos DBU: 1 original retur til spilleren 1 original retur til klubben 1 original

Læs mere

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt. mellem. (cvr. nr.

Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben. Spillerkontrakt. mellem. (cvr. nr. Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben Ved godkendelsen hos DBU: 1 original retur til spilleren 1 original retur til klubben 1 original

Læs mere

Spillerforeningen Frederiksholms Kanal 4, 2. Sal 1220 København K (herefter benævnt SPF)

Spillerforeningen Frederiksholms Kanal 4, 2. Sal 1220 København K (herefter benævnt SPF) Divisionsforeningen DBU Alle 1 2605 Brøndby (herefter benævnt DF) Spillerforeningen Frederiksholms Kanal 4, 2. Sal 1220 København K (herefter benævnt SPF) INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Formål, samarbejde og kompetence...

Læs mere

Spillerkontrakt. mellem. (i det følgende kaldet klubben ) (i det følgende kaldet spilleren ) for perioden. til (den 30. juni eller den 31. dec.

Spillerkontrakt. mellem. (i det følgende kaldet klubben ) (i det følgende kaldet spilleren ) for perioden. til (den 30. juni eller den 31. dec. Efter underskrivelsen: En original til klubben og en til spilleren. Klubben scanner originalen til DBU til godkendelse via spillerkontrakt@dbu.dk. Efter godkendelsen hos DBU: Kontrakten sendes retur til

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst ANSÆTTELSESKONTRAKT for butiksansatte funktionærer uden overenskomst mellem [virksomhedens navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer - By] [CVR.nr. xxxxxxxx] (herefter kaldet Virksomheden ) og [Medarbejderens

Læs mere

Danmarks Ishockey Union Danish Ice Hockey Association

Danmarks Ishockey Union Danish Ice Hockey Association Fodboldens Hus DBU Alle 1 DK-2605 Brøndby Phone: +45 4326 5464 Fax: +45 4326 5460 www.ishockey.dk www.al-bankligaen.dk ishockey@ishockey.dk ISHOCKEYSPILLER KONTRAKT Mellem undertegnede NN KLUB/A/S/ApS

Læs mere

ISHOCKEYSPILLER KONTRAKT

ISHOCKEYSPILLER KONTRAKT ISHOCKEYSPILLER KONTRAKT Mellem undertegnede og medundertegnede NN KLUB/A/S/ApS CVR-nr. [ ] [Gadenavn og nr.] [Postnr. og by] [e-mail] - i det følgende kaldet arbejdsgiver(en) Navn CPR nr. [Gadenavn og

Læs mere

Lejeaftale. mellem. (i det følgende kaldet udlejeren ) (i det følgende kaldet lejeren ) (i det følgende kaldet spilleren ) for perioden

Lejeaftale. mellem. (i det følgende kaldet udlejeren ) (i det følgende kaldet lejeren ) (i det følgende kaldet spilleren ) for perioden Efter underskrivelsen: 4 underskrevne originaler; en til udlejeren, en til lejeren, en til spilleren og en til DBU til godkendelse, som lejeren scanner via spillerkontrakt@dbu.dk. Efter godkendelsen hos

Læs mere

(herefter benævnt klubben) (herefter benævnt træneren)

(herefter benævnt klubben) (herefter benævnt træneren) STANDARDKONTRAKT 1 ANSÆTTELSESKONTRAKT (lønnet træner/instruktør) Ved underskrivelsen af denne kontrakt ansætter bestyrelsen i (herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: Adresse: (herefter benævnt træneren)

Læs mere

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab (Det anbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Interessenterne Aftalen indgås mellem underskrevne Deltagers navn Adresse Tlf.

Læs mere

Vejledning til DBU s lejeaftale

Vejledning til DBU s lejeaftale Vejledning til DBU s lejeaftale 1. Formål og anvendelse DBU s lejeaftale finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle aftaler om leje af spillere mellem klubber hørende under DBU. 1 Den reviderede

Læs mere

Ansættelseskontrakt for funktionær

Ansættelseskontrakt for funktionær Ansættelseskontrakt for funktionær 1 Parterne Mellem virksomheden [navn], beliggende [adresse] (herefter kaldet Virksomheden) og medundertegnede [navn], CPR-nr.: [XXXXXX XXXX], boende [adresse] (herefter

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

Hermed ansætter (herefter benævnt klubben) (herefter benævnt træneren)

Hermed ansætter (herefter benævnt klubben) (herefter benævnt træneren) STANDARDKONTRAKT 1 ANSÆTTELSESKONTRAKT (lønnet træner) Hermed ansætter (herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: Ansættelsen sker på følgende vilkår: 1 Ansættelsesperiode

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør (Detanbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter Mellem undertegnede Virksomhedsnavn Adresse Reg.nr. SE-nr. (kaldet

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "fodboldagenten")

Læs mere

STANDARDKONTRAKT 2. AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter. (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse:

STANDARDKONTRAKT 2. AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter. (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse: STANDARDKONTRAKT 2 AFTALE (ulønnet medhjælper) Hermed ansætter (Herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (Herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: følgende vilkår for hvervet som ulønnet træner i klubben:

Læs mere

(herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt træneren)

(herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt træneren) STANDARDKONTRAKT 2 AFTALE (ulønnet medhjælper) Ved underskrivelsen af denne aftale har bestyrelsen i (herefter benævnt klubben) Adresse: og Navn: (herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: indgået aftale

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Mellemmandens fulde navn CPR-nr. Mellemmandsvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "mellemmanden")

Læs mere

Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter

Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter 1. Formål og anvendelse DBU s lejeaftale finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle aftaler om leje af spillere mellem klubber

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

2008 GODE RÅD OM ANSÆTTELSESKONTRAKTER GODE RÅD OM. Ansættelseskontrakter. Udgivet af DANSK ERHVERV

2008 GODE RÅD OM ANSÆTTELSESKONTRAKTER GODE RÅD OM. Ansættelseskontrakter. Udgivet af DANSK ERHVERV GODE RÅD OM Ansættelseskontrakter 2008 GODE RÅD OM ANSÆTTELSESKONTRAKTER Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor skal der udarbejdes en ansættelseskontrakt? 3 Hvem er omfattet

Læs mere

Aftale om ophør af spillerkontrakt

Aftale om ophør af spillerkontrakt Efter underskrivelsen: En original til klubben og en til spilleren. Klubben scanner originalen til Divisionsforeningen til godkendelse via kontrakt@df.dbu.dk. Efter godkendelsen hos Divisionsforeningen:

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene Dansk Landbrug 1 Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere ansat med kost og logi eller kost

Læs mere

Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter

Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter Vejledning til DBU s lejeaftale - til klubber, spillere og agenter 1. Formål og anvendelse DBU s lejeaftale finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle aftaler om leje af spillere mellem klubber

Læs mere

Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer

Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer Dansk Erhvervs tilknytningsaftale for vikarbureau-vikarer og tilhørende jobbekræftelse er udarbejdet med henblik på at opfylde betingelserne i Lov om arbejdsgiverens

Læs mere

Medlemsvejledning til Ansættelseskontrakt for handicaphjælpere

Medlemsvejledning til Ansættelseskontrakt for handicaphjælpere Medlemsvejledning til Ansættelseskontrakt for handicaphjælpere FOA har sammen med KL udarbejdet en standardkontrakt som kan anvendes, hvis du skal ansættes som handicaphjælper. Kontrakten er udsendt sammen

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

Danmarks Basketball Forbund

Danmarks Basketball Forbund Danmarks Basketball Forbund Kontrakt for basketballspiller version 2.11 Mellem undertegnede Klub, A/S eller ApS CVR-nr Gadenavn og nummer Postnummer og by i det følgende kaldet arbejdsgiver(en) Navn CPR

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fulde navn CPR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "spilleragenten") og Fulde navn CPR-nr. Adresse Postnr./By/Land (i det

Læs mere

Cirkulære nr. 114 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 114 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 114 (2018) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Danske regler om økonomisk kompensation for træning og udvikling, samt fordeling af solidaritetsbetaling På given foranledning meddeles følgende:

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem direktør (herefter kaldet direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Og selskabet (herefter kaldet selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Læs mere

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Juni 2017 Mellem Adresse Cpr-nr. og arbejdsgiver Arbejdsstedets adresse er indgået følgende aftale: 1. For ansættelsen gælder overenskomsten mellem

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Aftale om ophør af spillerkontrakt

Aftale om ophør af spillerkontrakt Ved underskrivelsen: 3 underskrevne originaler til DBU til godkendelse Kopi til spilleren Kopi til klubben Ved godkendelsen hos DBU: 1 original retur til spilleren 1 original retur til klubben 1 original

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær (Opfindelser & Kreativitet anbefaler at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter og arbejdssted (Navn og adresse på medarbejder)

Læs mere

INDLEJEKONTRAKT (INDLEJER UDEN YDERNUMMER) Statsautoriseret fodterapeut

INDLEJEKONTRAKT (INDLEJER UDEN YDERNUMMER) Statsautoriseret fodterapeut Nr. 1 INDLEJEKONTRAKT (INDLEJER UDEN YDERNUMMER) Mellem Statsautoriseret fodterapeut og Statsautoriseret fodterapeut Der er den indgået følgende indlejekontrakt for indlejer uden ydernummer (herefter "Indlejekontrakten")

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75 Side 2 af 5 2. ANSÆTTELSESFORHOLDETS BEGYNDELSESTIDSPUNKT OG VARIGHED 2.1. Ansættelsen sker til tiltrædelse den 2.2. Såfremt ansættelsesforholdet er midlertidigt, angives en slutdato: ARBEJDSSTED 3. 3.1.

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lederens navn fra den Adresse, cpr. nr. og tlf. nr. som Ansættelsesforholdets

Læs mere

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april.

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april. Ferieloven Alle medarbejdere har ret til 5 ugers ferie pr. ferieår. Et ferieår løber fra den 1. maj til den 30. april året efter. Medarbejderen har dog ikke nødvendigvis ret til betalt ferie. Det skal

Læs mere

Vejledning til DBU s ophørsaftale

Vejledning til DBU s ophørsaftale Vejledning til DBU s ophørsaftale 1. Formål og anvendelse Ophørsaftalen finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle gensidige aftaler om at bringe en spillerkontrakt til ophør. 1 Den reviderede

Læs mere

BEK nr 353 af 15/05/2003. Stk. 2. Ledere kan ansættes enten for en tidsbegrænset periode eller uden tidsbegrænsning.

BEK nr 353 af 15/05/2003. Stk. 2. Ledere kan ansættes enten for en tidsbegrænset periode eller uden tidsbegrænsning. Side: 5.0 Dato: 1.1.2013 Bekendtgørelse om løn- og andre ansættelsesvilkår for ledere og lærere ved undervisning mv. efter lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning (folkeoplysningsloven) BEK

Læs mere

Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen.

Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen. Lokalaftale nr. 4.F.1. om vilkår for ansættelse på timeløn i TDC butik Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen. Mht. aktuelt

Læs mere

Bilag 10 Arbejde i udlandet

Bilag 10 Arbejde i udlandet Bilag 10 Arbejde i udlandet Den som eksempel optrykte ansættelsesaftale er ikke en universalaftale, og at det eventuelt udbygges med særlige for virksomheden/medarbejderen relevante forhold. Bemærk at

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem Direktør (herefter kaldet Direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: Og Selskabet (herefter kaldet Selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: er d.d.

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for deltidsansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere i landbruget, der ikke er ansat på fuld tid, eller ansatte der

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for ansatte dyrlæger i klinisk praksis med et gennemsnitligt timetal på 8 timer eller derunder pr. uge

Ansættelseskontrakt. for ansatte dyrlæger i klinisk praksis med et gennemsnitligt timetal på 8 timer eller derunder pr. uge Ansættelseskontrakt for ansatte dyrlæger i klinisk praksis med et gennemsnitligt timetal på 8 timer eller derunder pr. uge Mellem Arbejdsgivers navn og adresse: og Medarbejders navn og adresse: Indgås

Læs mere

Ansættelsesbrev for Ledere ved frie grundskoler.

Ansættelsesbrev for Ledere ved frie grundskoler. Ansættelsesbrev for Ledere ved frie grundskoler. Dette ansættelsesbrev anbefales af Dansk Friskoleforening, Danmarks Private skoler og Foreningen af kristne friskoler og Deutscher Schul- und Sprachverein.

Læs mere

Til funktionærkontrakt Butiks- og kontoransatte omfattet af Butiksoverenskomsten med BKD-særaftale Medarbejdere ansat efter 1.

Til funktionærkontrakt Butiks- og kontoransatte omfattet af Butiksoverenskomsten med BKD-særaftale Medarbejdere ansat efter 1. Vejledning BKD Til funktionærkontrakt Butiks- og kontoransatte omfattet af Butiksoverenskomsten med BKD-særaftale Medarbejdere ansat efter 1. marts 2012 Vejledningen kan alene benyttes til virksomheder,

Læs mere

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse)

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) MELLEM BILFÆRGERNES REDERIFORENING FOR MOLS-LINIEN A/S OG METAL SØFART OG DANSK EL-FORBUND For ansættelse i reparations-/vedligeholdelsesafdelingen. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Elevkontrakt. Navn Personnummer. Stillingsbetegnelse. Tiltrædelsesdato. Dato Måned År

Elevkontrakt. Navn Personnummer. Stillingsbetegnelse. Tiltrædelsesdato. Dato Måned År Danmarks Apotekerforening Kanonbådsvej 10 1437 København K Telefon: 33 76 76 00 Elevkontrakt Mellem apotek Navn Adresse Apoteksnummer Telefonnummer Arbejdsstedets beliggenhed: og elev Navn Personnummer

Læs mere

Vejledning til DBU s standardspillerkontrakt

Vejledning til DBU s standardspillerkontrakt Vejledning til DBU s standardspillerkontrakt 1. Formål og anvendelse Spillerkontrakten finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle professionelle kontrakter. 1 Den reviderede kontraktformular

Læs mere

Minivejledning om rettigheder og pligter for medarbejderne under en eventuel konflikt

Minivejledning om rettigheder og pligter for medarbejderne under en eventuel konflikt Niels Jørgen Andersen 22. marts 2018 Minivejledning om rettigheder og pligter for medarbejderne under en eventuel konflikt Konfliktens start Besættelse af ledige stillinger Hvem omfatter det Hvem er undtaget

Læs mere

Udvalgte punkter fra standardkontrakten vil ligeledes blive gennemgået, så kontrakten kan udfyldes

Udvalgte punkter fra standardkontrakten vil ligeledes blive gennemgået, så kontrakten kan udfyldes Vejledning BKD Til bager- og konditorer mv. Bagere- og konditorer mv. omfattet af Landsoverenskomsten for håndværksbagere og konditorer som indgået mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Fødevareforbundet

Læs mere

Vejledning til standardkontrakten "Samarbejdsaftale mellem ejerydernummerindehaver og klinikejer"

Vejledning til standardkontrakten Samarbejdsaftale mellem ejerydernummerindehaver og klinikejer Vejledning til standardkontrakten "Samarbejdsaftale mellem ejerydernummerindehaver og klinikejer" Punkt 1 Aftalens formål Formålet med aftalen er at fastlægge parternes indbyrdes forhold i forbindelse

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM CODAN FORSIKRING A/S PERSONALEFORENINGEN I CODAN FOR TAKSATORER OG LIGN.

OVERENSKOMST MELLEM CODAN FORSIKRING A/S PERSONALEFORENINGEN I CODAN FOR TAKSATORER OG LIGN. OVERENSKOMST MELLEM CODAN FORSIKRING A/S OG PERSONALEFORENINGEN I CODAN FOR TAKSATORER OG LIGN. De mellem FA og DFL indgåede overenskomster og aftaler er i den udstrækning, hvor de efter deres natur kan

Læs mere

Ved klubskifte mellem en dansk klub og en udenlandsk klub er reglerne om kompensation for træning og udvikling af spillere fastlagt i FIFA s regler.

Ved klubskifte mellem en dansk klub og en udenlandsk klub er reglerne om kompensation for træning og udvikling af spillere fastlagt i FIFA s regler. Kompensation for træning og udvikling mellem danske klubber Vejledning Ved klubskifte mellem en dansk klub og en udenlandsk klub er reglerne om kompensation for træning og udvikling af spillere fastlagt

Læs mere

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lederhåndbog side 5.5.1 Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lovhjemmel findes i 84, stk. 1, 90 a, stk. 3, 91, stk. 3, 101 og 102, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. jf. LBK nr. 994 af

Læs mere

Idrætsforeningen som arbejdsgiver 1 /7

Idrætsforeningen som arbejdsgiver 1 /7 Idrætsforeningen som arbejdsgiver 1 /7 Idrætsforeningen som arbejdsgiver Kan trænere ansættes på tidsbegrænsede aftaler sæson efter sæson? Har en medhjælper ret til barselsorlov? Har en træner funktionærstatus?

Læs mere

Vejledning til DBU s ophørsaftale - til klubber, spillere og agenter

Vejledning til DBU s ophørsaftale - til klubber, spillere og agenter Vejledning til DBU s ophørsaftale - til klubber, spillere og agenter 1. Formål og anvendelse Ophørsaftalen finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle gensidige aftaler om at bringe en spillerkontrakt

Læs mere

Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE med tilbagegangsret

Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE med tilbagegangsret Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE med tilbagegangsret Denne standardkontrakt vedrører åremålsansættelse med tilbagegangsret efter Rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten (for

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL DANSKE SLAGTERMESTRE Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

EVT EMNEORD PRAKSIS OM ANSÆTTELSESAFTALER. Birthe Boisen, juridisk konsulent

EVT EMNEORD PRAKSIS OM ANSÆTTELSESAFTALER. Birthe Boisen, juridisk konsulent EVT EMNEORD PRAKSIS OM ANSÆTTELSESAFTALER Birthe Boisen, juridisk konsulent bfb@danskfjernvarme.dk Lov om Ansættelsesbeviser Ansættelsesaftalen LOV OM ANSÆTTELSESBEVISER Hvem er omfattet af loven Alle

Læs mere

CIRKULÆRE: 005 Overførsel af ferie

CIRKULÆRE: 005 Overførsel af ferie Cirkulære: Cirkulære nr. 005 Udgivet første gang 04-02-2003 Kontrolleret 01-08-2014 Kontrolleres senest 01-08-2015 Evt. bilag el. henvisninger: Bilag A og B Indsættes: I Servicemappen under pkt. 8.2 Indhold

Læs mere

INTERESSENTSKABSKONTRAKT

INTERESSENTSKABSKONTRAKT Eksempel interessentskabskontrakt INTERESSENTSKABSKONTRAKT vedrørende 1. Interessenterne 1.1 Mellem undertegnede og og i det følgende benævnt interessenterne er der den truffet aftale om at etablere fælles

Læs mere

Ved åremålsansættelse med tilbagegangsret, se særskilt kontraktskabelon.

Ved åremålsansættelse med tilbagegangsret, se særskilt kontraktskabelon. Vejledning til KONTRAKT VED ÅREMÅLSANSÆTTELSE uden tilbagegangsret Denne standardkontrakt vedrører åremålsansættelse uden tilbagegangsret efter Rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten (for

Læs mere

YDELSESSERVICE KØBENHAVN GUIDE TIL ARBEJDSGIVERE OM SENIORJOB

YDELSESSERVICE KØBENHAVN GUIDE TIL ARBEJDSGIVERE OM SENIORJOB YDELSESSERVICE KØBENHAVN GUIDE TIL ARBEJDSGIVERE OM SENIORJOB JANUAR 2014 INDHOLD S. 02 1. BORGER I SENIORJOB S. 02 Fuldtid/deltidsbeskæftigelse S. 02 Refusion for ansat i seniorjob S. 03 2. REGLER FOR

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse)

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) MELLEM BILFÆRGERNES REDERIFORENING FOR MOLS-LINIEN A/S OG METAL SØFART OG DANSK EL-FORBUND For ansættelse i reparations-/vedligeholdelsesafdelingen. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ansættelseskontrakt Lønnet virke som træner/-instruktør

Ansættelseskontrakt Lønnet virke som træner/-instruktør STANDARDKONTRAKT Januar 2o14 Ansættelseskontrakt Lønnet virke som træner/-instruktør 1: Parterne Forening: Adresse: CVR-nr.: og Træner/instruktør: Adresse: Cpr.nr.: indgår på de i kontrakten nævnte vilkår

Læs mere

Herunder kan du se de 15 punkter, der efter Industriens Overenskomst skal være med i din skriftlige ansættelsesaftale.

Herunder kan du se de 15 punkter, der efter Industriens Overenskomst skal være med i din skriftlige ansættelsesaftale. På job i udlandet Ansættelseskontrakt Herunder kan du se de 15 punkter, der efter Industriens Overenskomst skal være med i din skriftlige ansættelsesaftale. 1. Arbejdsgivers og lønmodtagers navn og adresse

Læs mere

Bilag 5 til kontrakt om Drift, vedligehold og modernisering af udelysanlægget i Sorø Kommune

Bilag 5 til kontrakt om Drift, vedligehold og modernisering af udelysanlægget i Sorø Kommune Arbejdsklausul Beskæftigelsesministeriets Cirkulære nr. 9471 af 30/06/2014 og tilhørende vejledning om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter er gældende for kontrakten. Leverandøren skal sikre, at ansatte

Læs mere

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning.

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning. Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere 1. Parter Aftalen er indgået mellem Jordbrugsakademikerne og DLBR og er gældende for de rådgivningsvirksomheder, der tiltræder aftalen. 2.

Læs mere

Ansættelseskontrakter

Ansættelseskontrakter Ansættelseskontrakter Teknisk Landsforbund Sidst redigeret den: 2. januar 2014 af Byrial Bjørst Forfatter: Sofie Plesner Tryk: Teknisk Landsforbund Denne pjece er at betragte som en vejledning, og kan

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Klubrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i det

Læs mere

Cirkulære nr. 116 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 116 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 116 (2018) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Økonomiske mindstekrav til klubber i Kvinde-DM der ønsker at drive en afdeling for kvindelige kontraktspillere På given foranledning meddeles

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV.

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Side 1 af 5 KLAUSULER 1. TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Entreprenøren forpligter sig til at tiltræde [Charteret for Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, FN's Global Compact eller lignende], eller

Læs mere

Bilag 7: Ansættelsesbrev

Bilag 7: Ansættelsesbrev Bilag 7: Ansættelsesbrev Kontorpersonale efter overenskomst mellem HK/Privat (forbundet) og Aftaleenheden 1. Parterne og stillingen Undertegnede frie grundskole: Skolens navn og adresse Ansætter hermed:

Læs mere

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis 1. Undertegnede læge/lægehus (navn og adresse, evt. stempel): Ansætter herved (navn og adresse): som vikar. 2. Vikaren vil være ansat som: funktionær ikke-funktionær

Læs mere

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis 1. Undertegnede læge/lægehus (navn og adresse, evt. stempel): Ansætter herved (navn og adresse): som vikar. 2. Vikaren vil være ansat som funktionær ikke-funktionær

Læs mere

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Ansættelseskontrakt for funktionærer er udarbejdet med henblik på opfyldelse af betingelserne i Lov om arbejdsgiverens pligt

Læs mere

Pædagogisk personale efter overenskomst mellem BUPL og Aftaleenheden ved frie grundskoler. Skolens navn og adresse

Pædagogisk personale efter overenskomst mellem BUPL og Aftaleenheden ved frie grundskoler. Skolens navn og adresse Bilag 9: Ansættelsesbrev Pædagogisk personale efter overenskomst mellem BUPL og Aftaleenheden ved frie grundskoler 1. Parterne og stillingen Undertegnede frie grundskole: Ansætter hermed: Skolens navn

Læs mere

Vejledning til DBU s standardspillerkontrakt - til klubber, spillere og agenter

Vejledning til DBU s standardspillerkontrakt - til klubber, spillere og agenter Vejledning til DBU s standardspillerkontrakt - til klubber, spillere og agenter 1. Formål og anvendelse Spillerkontrakten finder obligatorisk anvendelse ved indgåelsen af alle professionelle kontrakter.

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Opsigelse

fremtiden starter her... Gode råd om... Opsigelse fremtiden starter her... Gode råd om... Opsigelse INDHOLD Indledning 3 Opsigelsesvarsel 3 Skriftlige opsigelser 6 Opsigelsesperioden 6 Fratrædelsesgodtgørelse 9 Krav om saglighed 9 Godtgørelse for usaglig

Læs mere

at undgå diskrimination

at undgå diskrimination GODE RÅD OM... at undgå diskrimination SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 Begrebet forskelsbehandling 4 Chikane 4 Nationalitet 4 Handicap 5 Alder 6 Registrering 7 Godtgørelse for overtrædelse af loven 7 Ugyldige

Læs mere

Ansættelsesbrev. 1. Nedennævnte kristne friskole: ansætter hermed: Optjent anciennitet

Ansættelsesbrev. 1. Nedennævnte kristne friskole: ansætter hermed: Optjent anciennitet Ansættelsesbrev 1. Nedennævnte kristne friskole: skolens navn adresse ansætter hermed: den ansattes navn cpr. nr. Adresse Ansættelsesdato stillingsbetegnelse Optjent anciennitet Nærværende ansættelsesbrev

Læs mere

FERIEREGULATIV AF 22. JANUAR 2002 MED SENERE ÆNDRINGER. Indgået mellem

FERIEREGULATIV AF 22. JANUAR 2002 MED SENERE ÆNDRINGER. Indgået mellem FERIEREGULATIV AF 22. JANUAR 2002 MED SENERE ÆNDRINGER 2010 2012 Indgået mellem og 3F 2010 2012 Ferieregulativ af 22. januar 2002 - med senere ændringer mellem og 3F nr. 794662 Idet bekendtgørelse af lov

Læs mere

OVERENSKOMST AF 1. april 2014 MELLEM DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING (SKIBSMASKINISTER)

OVERENSKOMST AF 1. april 2014 MELLEM DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING (SKIBSMASKINISTER) DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST AF 1. april 2014 MELLEM DANMARKS REDERIFORENING OG DANSK METALS MARITIME AFDELING (SKIBSMASKINISTER) (Gældende fra 1. april 2014 31. marts 2017) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen

Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen Dette ansættelsesbevis udleveres til medarbejdere, hvor det ved ansættelsen er forudsat, at medarbejderen skal arbejde et

Læs mere

Afholdelse af omsorgsdage...3

Afholdelse af omsorgsdage...3 Omsorgsdage - vejledning Finansforbundet Indledning... 2 Hvem er omfattet af bestemmelserne... 2 A. Generelt... 2 B. Hvilke medarbejdere har ret til omsorgsdage... 2 Erhvervelse af ret til omsorgsdage...

Læs mere