procedure Procedure: Medicinhåndtering / Dosisdispensering Gældende for: Personalet i sundhedsafdelingen Gældende fra: 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "procedure Procedure: Medicinhåndtering / Dosisdispensering Gældende for: Personalet i sundhedsafdelingen Gældende fra: 2010"

Transkript

1 Procedure: Medicinhåndtering / Dosisdispensering Gældende for: Personalet i sundhedsafdelingen Gældende fra: 2010 Version, udarbejdet af og dato: Version 1: Udarbejdet af: Anne-Marie Nielsen, Connie Aabo, Kathleen Iermiin, Randi Themsen og Lone Petersen. Oktober Version 2: Revideret januar 2010 Version 3: Annegerd Grimsbo, Malene Haagensen, Kathleen Iermiin og Lone Petersen, juni 2012 Version 4: Birgitte Schmidt, oktober 2012 Underskrift: Medicinordinationer udstedes altid af lægen: Ved telefonisk ordination noteres og gentages efterfølgende ordinationen for at sikre, at ordinationen er korrekt modtaget. Lægens navn og dato noteres. Husk at orientere sygeplejersken hvis opgaven udføres af assistent. Eventuel ordinationsbekræftelse kan gives fra lægen pr. fax og sættes i borgerbogen under faneblad 2. Ex. Marevan ordinationen skal altid være skriftlig. Ved lægebesøg og efterfølgende ordinationer revideres medicinskemaet i Care og indsatsområdet for medicindosering opdateres Husk at orientere sygeplejersken hvis opgaven udføres af assistent. Ved kortere ordinationer ex: Antibiotika / Sulfa behandling eller op/ og nedtrapning Tabletterne lægges i æskerne og æskerne datomærkes. Der gøres opmærksom på den midlertidige ændring på medicinæskerne eller ved afkrydsningsskema. Ordinationer / Ændringer fra sygehuset: Ved ambulante undersøgelser, eller efter indlæggelse på sygehus SKAL alle medicin ordinationer være skriftlige(ved mundtlige beskeder, skal der komme

2 skriftligt dokumentation efterfølgende) enten via brev eller fax. Den nye ordination skal egen læge orienteres om enten pr. telefon eller fax, og ændringerne à jour føres i Care. Recepter: Kan faxès til apoteket, og originalen lægges i medicinkassen til apotekeren, denne kasse afhentes samme eftermiddag af apoteker budet. palliationskasse/terminal medicinbox: Aftales individuelt altid mellem sygeplejersken, lægen og apoteket Medicinskema/lægeordination: Lægeordinationen godkendes af egen læge ved at faxe vores aktuelle medicinskema fra Care til egen læge, få samme retur med lægens underskrift/ stempel på. Den underskrevet medicinliste opbevares i borgerbog under faneblad 2. På medicinskema i care skal dosis dokumenteres på en ensartet måde. Hvis lægen har anført, at medicinen gives efter skriftlig aftale, skal den skriftlige aftale fremgå af journalen under indsatsområde/handleplan. Desuden noteres den skriftlige aftale under bemærkninger på medicinskemaet. Opbevaring af medicin: Al medicin opbevares i borgerens eget hjem, for plejecentrets beboere i egen bolig, i et aftalt skab, aflåst skab eller aflåst boks. Der forefindes ingen fælles medicin på plejecenteret. Samtlige doseringsæsker skal mærkes med tydelig navn og cpr. nr. brug evt. dymo. Dosering af medicin: Sygeplejersken / social- og sundhedsassistenten ved delegation doserer medicinen, henholdsvis daglig, ugentlig, hver 14. dag osv. Den sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent, der doserer medicinen har ansvaret for, at det er den korrekte medicin, der er i doseringsæskerne og at det er dokumenteret som beskrevet i instruksen. Under indsatsområdet skal der dokumenteres om borgeren selv tager sin medicin eller om der er behov for hjælp til administration/givning af medicin.

3 Antipsykotiske lægemidler (Jævnfør Sundhedsstyrelsens Vejledning om behandling med antipsykotiske lægemidler til patienter over 18 år nr. 9763) Når en borger sættes i behandling med antipsykotisk medicin skal følgende beskrives i handleplanen: Indikation for behandling Tidsperiode af behandlingen skal fremgå af ordinationen Plan for evaluering i handleplanen Desuden skal den autoriserede sundhedsperson sikre sig, at der foreligger en behandlingsplan med oplysninger om kontrol herunder blodprøver. Det skal fremgå hvilken læge/sygehus, der er ansvarlig for kontrollen. Behandlingsplanen skal indeholde hvilke observationer den autoriserede sundhedsperson skal foretage, samt aftaler omkring tilbagemelding til den ordinerende læge. Hos ældre ses bivirkningen som: parkinsonisme, svækkelse af praktiske færdigheder, initiativsvækkelse, passivitet, emotionelle udsving, vægtforøgning, pseudodemens, fald og fraktur samt øget risiko for cystit og pneumoni. Medicingivning: Plejepersonalet skal tage medicinen fra rette æske, rette dag, rette tidspunkt og give medicinen til rette person. Kontrollér altid navn og cpr. nr. samt, at det er det rigtige antal piller, du giver. Medicinen gives på den rette måde. Kontroller på medicinarket om der skal gives anden medicin udover tabletter ex. Flydende / mikstur, creme / salve eller dråber. HUSK at markere på medicinbox eller selvstændigt ark hvis borgeren får øvrig medicin. Sammenlign med det aktuelle medicinskema i borgerbogen under faneblad 2 og tidspunkt på døgnet. HUSK: Medicin er ikke givet, før den er set taget. Dette er dit ansvar. Ved borgere/beboere der har behov for hjælp til medicingivning/indtag fra plejepersonalet, forudsætter denne ydelse at medicinen er ophældt/doseret af sygeplejerske eller SSA ansat i Stevns kommune.

4 Medicinskemaet skal altid være opdateret på CARE og kopi af dette anbringes altid i borgerbogen. Under indsatsområde dokumenteres der hver gang du doserer, om du har bestilt medicin, evt. dato for næste dosering. Utilsigtede hændelser skal altid rapporteres i henhold til proceduren for dette ved tvivl kontakt sygeplejersken. PN medicin skal altid konfereres med sygeplejersken. Ved administration følges vejledning som beskrevet i care under handleplan/indsatsområde pn.medicin. Denne handleplan/indsatsområde er sygeplejersken ansvarlig for at oprette. Når der er givet pn. medicin skal dette dokumenteres under handleplan/indsatsområde pn medicin. Hvis P.N. medicin ophældes/doseres må der kun doseres en enkel dosis af medicinen. Medicin kontrolleres løbende for udløbsdato ved udløb afleveres til apoteket evt. i apotekerkassen på sygeplejekontoret / medicinrum som afhentes daglig af apoteker budet. Medicin som pt. ikke er i brug opbevares hos borgeren adskilt fra øvrig medicin i en pose / kurv markeret med EJ I BRUG. Medicinen er borgerens ejendom, og ved dødsfald skal medicinen afleveres på apoteket til destruktion vi tilbyder altid familien at være behjælpelig med dette. Bestilling af medicin: Bestilling af medicin foretages fra sygeplejerskemodulet via Edifact. Er det ikke muligt at bestille via Edifact benyttes medicinbestillingsblanketten fra Care, findes under word dokumenter. Denne blanket faxes til egen læge eller speciallæge. Håndkøbsmedicin: Håndkøbsmedicin må kun bestilles, udleveres og doseres efter aftale med egen læge. Alternativ medicin: I de tilfælde hvor borgeren ønsker at indtage alternativ medicin i form af tabletter eller lignende, skal der foreligge en aftale med egen læge. Alternativ medicin, der gives som injektion, skal være lægeordineret og efter aftale med egen læge.

5 Personalet, der skal udføre opgaven, har pligt til at indhente relevante oplysninger om medicinen, og har ret til at frasige sig opgaven. Det er ledelsens holdning, at borgerens ønske om behandling i videst muligt omfang skal imødekommes. Dosisdispenseret medicin Hvem kan få dosisdispenseret medicin? Gives til borgere i stabilt medicinforløb, mængden af piller er underordnet, og det skal dreje sig om medicin der kan dosisdispenseres, borgeren behøver ikke at give sin accept. Sygeplejersken vurdere hvem der kan overgå til dosisdispenseret medicin, og egen læge kontaktes med henblik på ordination af dosisdispensering. Der laves et aktuel medicinskema af os: Hvis der ydes hjælp udover at åbne dosispakkerne, gives der en sygeplejefaglig ydelse. I disse tilfælde har vi pligt til at føre lægens ordinationer ind i vores elektroniske medicinskema ( Care ). Udprint et medicinskema, som sættes i borgerbogen under faneblad 2. Medicinskemaet revideres løbende ved meddelelse om ændringer dog minimum hver 3. måned. Der oprettes derfor en ydelse, som hedder medicinadministration som disponeres hver 3 mdr. Denne ydelse varetages af assistent eller sygeplejerske, da vi også har pligt til at observere virkning og bivirkning af medicinen. Det skal fremgå af care, at borgeren har dosisdispenseret medicin. Sygeplejersken vurdere om der er behov for anden ydelse end medicinadministration hos den pågældende borger og disponerer denne. Varemodtagelseskontrol: Når der tages hul på en ny rulle af dosispakket medicin, skal plejepersonalet kontrollere, at der ikke er åbenlyse fejl i dosispakkerne. Dette gøres ved at sikre at antallet af tabl. stemmer overens med antallet af tabl. på medicinskemaet for de første 2 døgn. Plejepersonalet har pligt til at reagerer ved åbenlyse fejl og mangler ex. hvis antallet af piller ikke stemmer overens med det skrevne udenpå den uåbnede dosispakket medicin. Apoteket har ansvaret for at indholdet er korrekt i en ubrudt pose. Ved mistanke om fejl kontaktes straks vagthavende sygeplejerske / som kontakter apotek eller læge.

6 Lægemidlets navn anvendes i dokumentationen på medicinlisten i Care: Sundhedsstyrelsen anbefaler enten aktuelle handelsnavn eller navnet på indholdsstoffet (generisk navn) Begge navne kan anvendes samtidig Dosering af anden medicin f. ex. antibiotica ud over dosispakket medicin: Hvis en borger, i en periode, får ordineret behandling udover dosispakket medicin Ekstrabehandling doseres i medicinæsker / eller små aflukkelige plastposer med skrivefelt Medicinæsker påføres navn og cpr-nr. ( ex med dymo ) / poserne udfyldes med navn, cpr. nr., tabletnavn og dosis. Der laves afkrydsningsskema husk initialer Afkrydsningsskemaet lægges i et plastic etui på et i hjemmet aftalt sted (ex. køkkenbord, aflåst orange box) Medicindoseringen lægges sammen med dosisdispenseret medicin, så det huskes. Ordinationen indskrives på borgerens elektroniske medicinark i Care (husk start / slut dato) Lav indsatsområde og dokumenter her. Ændringer i medicinordination hos dosis dispenseret borger: Ved medicinændringer, hvor medicin bliver reduceret eller seponeret skal al medicin ophældes i dosisæsker med navn og cpr. nr. på hver enkelt indtil ændringen er permanent og lægen har videregivet ny ordination til apoteket. Ved perioder hvor der er behov for øgning af medicin ex Kaleorid eller Furix, doseres i supplerende doseringsæsker (i lighed med antibiotica beh. ) Bemærk: Doseringsposerne er her urørte. Husk altid at opdatere i Care. Ved indlæggelse på sygehus: Sygehuset bruger ikke medicin fra eget hjem HUSK: medgiv kopi af aktuelle medicinskema Ved forventet indlæggelse mere end 7 dage bør dosisdispenseret medicin afmeldes eller sættes i bero på apoteket. Ved mors: Ved mors sendes en edifact vedr. dødsfaldet til det apotek som leverer dosisdispenseret medicin.

Lokal instruks for håndtering af medicin:

Lokal instruks for håndtering af medicin: Lokal instruks for håndtering af medicin: August 2012. Medicinordination: Ordinationen foretages af en læge. Den kan både være skriftligt, elektronisk og mundligt. Ordination registreres i Bosted i dagbog

Læs mere

MEDICINRETNINGSLINJER i PLEJEN

MEDICINRETNINGSLINJER i PLEJEN MEDICINRETNINGSLINJER i PLEJEN Formålet med instruksen er at sikre: Den rigtige borger får den rigtige medicin, i den rigtige dosis, på det rigtige tidspunkt og på rette måde Den rehabiliterende tankegang

Læs mere

Handicap og Psykiatri Dosisdispenseret medicin. Godkendt i FagMED den 10. september 2014. Korrekt håndtering af dosisdispenseret medicin

Handicap og Psykiatri Dosisdispenseret medicin. Godkendt i FagMED den 10. september 2014. Korrekt håndtering af dosisdispenseret medicin Instruks Håndtering af dosisdispenseret medicin Handicap og Psykiatri Dosisdispenseret medicin Definition Dosisdispenseret medicin: Lægemidler, der kan pakkes med maskine i små plastikposer eller plastikbobler

Læs mere

KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN

KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN ET VÆRKTØJ FOR PLEJEHJEM, HJEMMEPLEJEN OG BOSTEDER - ansvar, sikkerhed og opgaver LÆSEVEJLEDNING Denne pjece er et værktøj for personalet på plejehjem, i hjemmeplejen og på

Læs mere

Bilag 2. Medicininstruks for Elleslettegård

Bilag 2. Medicininstruks for Elleslettegård Bilag 2 Medicininstruks for Elleslettegård Formålet: Formålet med denne medicininstruks er at sikre en sikker medicinhåndtering og dermed at forebygge utilsigtede hændelser. Eleven skal have den rigtige

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde: Rehabiliteringscenter Strandgården Region

Læs mere

Måden hvorpå der arbejdets med medicinhåndtering på Østerskoven skal sikre, at Østerskoven som minimum lever op til indholdet i:

Måden hvorpå der arbejdets med medicinhåndtering på Østerskoven skal sikre, at Østerskoven som minimum lever op til indholdet i: Behandlingscentret Østerskovens lokale instruks for standarden 1.4 Medicinhåndtering - Borgeren modtager den rette medicin på rette tidspunkt og rette dosis FORMÅL Formålet med denne lokale instruks er

Læs mere

Fælles retningslinjer for medicinhåndtering på socialområdet

Fælles retningslinjer for medicinhåndtering på socialområdet Fælles retningslinjer for medicinhåndtering på socialområdet ------------------------------------------------------------- Fælles retningslinjer på socialområdet På det sociale område i Randers Kommune

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.4 medicinhåndtering

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.4 medicinhåndtering Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.4 medicinhåndtering Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Læs mere

Handicap og Psykiatri Ikke-dosisdispenseret medicin. Godkendt i FagMED den 10. september 2014. Korrekt håndtering af ikke-dosisdispenseret medicin

Handicap og Psykiatri Ikke-dosisdispenseret medicin. Godkendt i FagMED den 10. september 2014. Korrekt håndtering af ikke-dosisdispenseret medicin Instruks Håndtering af ikke-dosisdispenseret Handicap og Psykiatri Ikke-dosisdispenseret Definition Ikke-dosisdispenseret : Lægemidler, der ophældes i doseringsæsker, dråber, salve, mixtur. Bruger af ikke-dosisdispenseret

Læs mere

Instruks vedrørende medicinhåndtering

Instruks vedrørende medicinhåndtering Instruks vedrørende medicinhåndtering Udgiver Omsorgscentret Breelteparken Dokumenttype Lokal instruks Målgruppe og anvendelsesområde Medarbejdere der håndterer medicin på Breelteparken: Social - og sundhedsassistenter

Læs mere

Center for Børn og Unge, Egelys retningsgivende dokument for medicinhåndtering

Center for Børn og Unge, Egelys retningsgivende dokument for medicinhåndtering Center for Børn og Unge, Egelys retningsgivende dokument for medicinhåndtering Marts 2013 Revideret 10. marts, 2014 (Per) Dokumenttype: Regionalt retningsgivende dokument Anvendelsesområde: Alle centre

Læs mere

Godkendt: September 2016

Godkendt: September 2016 1 of 5 Overskrift: Medicinhåndtering Akkrediteringsstandard: Dokumentation for lægemiddelordination/ Lægemiddeldispensering/ Lægemiddeladministration Formål: Godkendt: September 2016 Revideres: September

Læs mere

Regler for ansvar for medicinering og forebyggelse af medicineringsfejl. Anne Mette Dons Chef for Tilsyn Sundhedsstyrelsen

Regler for ansvar for medicinering og forebyggelse af medicineringsfejl. Anne Mette Dons Chef for Tilsyn Sundhedsstyrelsen Regler for ansvar for medicinering og forebyggelse af medicineringsfejl Anne Mette Dons Chef for Tilsyn Sundhedsstyrelsen Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler Vejl. nr. 9429 af 30/06/2006

Læs mere

Godkendt: September 2018

Godkendt: September 2018 Overskrift: Medicinhåndtering Akkrediteringsstandard: Dokumentation for lægemiddelordination/ Lægemiddeldispensering/ Lægemiddeladministration Formål: Godkendt: September 2018 Revideres: September 2019

Læs mere

Medicin i Centerklasserækken på SUNDskolen

Medicin i Centerklasserækken på SUNDskolen Medicin i Centerklasserækken på SUNDskolen Retningslinjer, praksis og skemaer. I Centerklasserækken på SUNDskolen følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger for medicingivning til børn i dagtilbud, skoler

Læs mere

Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn

Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn Formålet med embedslægernes tilsyn med plejehjem er at medvirke til at sikre den sundhedsfaglige indsats over for de svage ældre i plejehjem. For at opnå

Læs mere

DOSIS. dispensering. af medicin i Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk.

DOSIS. dispensering. af medicin i Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk. DOSIS dispensering af medicin i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen www.kk.dk Etcetera-design Hvad er dosisdispensering Sundhedsstyrelsen anbefaler dosisdispensering

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig Ældrecentret Vintersbølle Strand Adresse: Vintersbølle Strand 1, 4760 Vordingborg Kommune: Vordingborg Leder: Distriktsleder Jette Schultz Telefon: 55363939 E-post:

Læs mere

Sagsnummer 20-17-78/4 Udfyldt af Embedslægeinstitution. Besøgsdato 07-09-2006 Navn og adresse på plejehjem Kommune. Amt

Sagsnummer 20-17-78/4 Udfyldt af Embedslægeinstitution. Besøgsdato 07-09-2006 Navn og adresse på plejehjem Kommune. Amt Sagsnummer 20-17-78/4 Udfyldt af Embedslægeinstitution Konklusioner Anna Lise Wagner ELIFRB Besøgsdato 07-09-2006 Navn og adresse på plejehjem Kommune Fredensborg-Humlebæk Kommune Amt Frederiksborg Amt

Læs mere

Egenkontrol af medicinhåndtering. Ja Nej Ikke relevant

Egenkontrol af medicinhåndtering. Ja Nej Ikke relevant Egenkontrol af medicinhåndtering Borgers navn: Borgers cpr.nr: Dato for udført egenkontrol: Egenkontrol udført af: Generelt 1 Er medicinoversigten i overensstemmelse med dokumentationen for lægens ordination

Læs mere

Sødisbakkes instruks for medicinhåndtering

Sødisbakkes instruks for medicinhåndtering 1 Sødisbakkes instruks for medicinhåndtering Dokumentoverblik Dokumenttype: Lokal instruks for medicinhåndtering ved Sødisbakke. Instruksen er formuleret med udgangspunkt i Specialsektorens regionale retningslinjer

Læs mere

Boform Skovvængets lokale instruks for medicinhåndtering

Boform Skovvængets lokale instruks for medicinhåndtering Juli 2012 Boform Skovvængets lokale instruks for medicinhåndtering Dokumentoverblik Dokumenttype: Lokal instruks Skovvængets lokale instruks for: Hvordan medicinhåndtering skal foregå Hvordan det skal

Læs mere

Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst

Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst Side 1 af 6 Vejledning om medicinadministration og patienters selvadministration af medicin mv. VEJ nr 15005 af 06/02/1998 (Gældende) LBK Nr. 759 af 14/11/1990 LBK Nr. 272 af 19/04/2001 Vejledning om medicinadministration

Læs mere

Handleplan på baggrund af plejehjemstilsyn Distrikt Fanefjord sagsnr /1

Handleplan på baggrund af plejehjemstilsyn Distrikt Fanefjord sagsnr /1 Handleplan på baggrund af plejehjemstilsyn 30.11.15 Distrikt Fanefjord sagsnr. 5-2211-2531/1 Udarbejdet af * Distriktsleder Ulla Hilt Sygeplejefaglig vejleder I samarbejde med sygeplejersker og sosu.assistenter

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 Bøgely Plejecenter (TBP) Adresse: Rørkærvej 1, 8722 Hedensted Kommune: Hedensted Leder: Ditte Teist Telefon: 76 75 27 60 E-post: sikkerpost@hedensted.dk Dato for ordinært

Læs mere

MEDICIN INSTRUKS ODDER ÆLDRESERVICE.

MEDICIN INSTRUKS ODDER ÆLDRESERVICE. 1 MEDICIN INSTRUKS ODDER ÆLDRESERVICE. Indholdsfortegnelse: 1.0 Formål med instruks for medicinhåndtering:... 2 2.0 Definitioner:... 2 3.0 Kompetencer og delegering:... 2 4.0 Undervisning:... 3 5.0 Generelle

Læs mere

Korrekt håndtering af medicin

Korrekt håndtering af medicin Korrekt håndtering af medicin Et værktøj for plejecentre, hjemmepleje, hjemmesygepleje, bosteder m.v. Ansvar, sikkerhed og opgaver 2. udgave, november 2019 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Lægen

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 Omsorgscenter Hvissinge Adresse: Stenager 2, 2600 Glostrup Kommune: Glostrup Leder: Louise Sjørslev(Leder af ældreområdet) Telefon: 30 44 88 20 E-post: louise.sjorslev@glostrup.dk

Læs mere

Medicinhåndtering. Dokumentation og evaluering af so-su-arbejde Mål for kurset: Maj 2014

Medicinhåndtering. Dokumentation og evaluering af so-su-arbejde Mål for kurset: Maj 2014 Vibeke Rønnebech maj 2014 Dokumentation og evaluering af so-su-arbejde Maj 2014 Mål for kurset: Kan indgå i arbejdet med at dokumentere og evaluere målene i so-su-arbejde. Har kendskab til forskellige

Læs mere

Overordnet konklusion på tilsynet. A. Sundhedsfaglige instrukser

Overordnet konklusion på tilsynet. A. Sundhedsfaglige instrukser Sagsnummer 3-17-186/3 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 3 Besøgsdato 16-10-2008 Navn og adresse på plejehjem Kommune 480 Region Antal beboere 26 Sundhedsfaglig konsulent Karen Prahl

Læs mere

Årsrapport for embedslægernes tilsyn på ældrecentre 2015

Årsrapport for embedslægernes tilsyn på ældrecentre 2015 Social- og Sundhedsforvaltningen Park Alle 160 2605 Brøndby Årsrapport for embedslægernes tilsyn på ældrecentre 2015 Embedslægernes tilsynsresultater Leverandørens opfølgning Ældrecenter Nygårds Plads

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen SKÆRPET UANMELDT KOMMUNALT TILSYN OK-HJEMMET LOTTE KOCHS VEJ 30 1812 FREDERIKSBERG VED FORSTANDER CHARLOTTE ANDREASEN [ Tilsynet er udført d. 3.

Læs mere

Regionale sygehusdokumenter - Lægemiddelgivning, ver. 5

Regionale sygehusdokumenter - Lægemiddelgivning, ver. 5 Side 1 af 6 Sygehusvæsen - Regionale sygehusdokumenter - Generelle/tværgående patientforløbstemaer - Medicinering Regionale sygehusdokumenter Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret. Dokumentbrugere:

Læs mere

Vejledning om medicinadministration og patienters selvadministration af medicin mv.

Vejledning om medicinadministration og patienters selvadministration af medicin mv. Sundhedsstyrelsen 6. februar 1998 Vejledning om medicinadministration og patienters selvadministration af medicin mv. (Til læger, sygehuse, plejehjem og lignende institutioner samt hjemmepleje) 1. INDLEDNING

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Endelig

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Endelig Opfølgende tilsynsrapport 2016 Endelig Klintholm Havn Centret Adresse: Sildemarken 2, 4791 Borre Kommune: Vordingborg Leder: Distriktsleder Helene Kvist Telefon: 55 36 32 36 E-post: helkvi@vordingborg.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch. Telefon: 72 33 53 10

Tilsynsrapport 2015. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch. Telefon: 72 33 53 10 Tilsynsrapport 2015 Smedegården Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev Kommune: Hjørring Leder: Mette Færch Telefon: 72 33 53 10 E-post: sikkerpost@hjoerring.dk Dato for tilsynet: 31. august 2015 SST-id:

Læs mere

Specifikke arbejdsgange på Falkenberg. Medicinske retningslinjer - Falkenberg

Specifikke arbejdsgange på Falkenberg. Medicinske retningslinjer - Falkenberg Specifikke arbejdsgange på Falkenberg Medicinske retningslinjer - Falkenberg Denne arbejdsgang anvendes når der skal træffes beslutning om den rigtige handling. Arbejdsgangen indeholder systematisk udarbejdede

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem J.nr. 4-17-151/3 P nr. 1003253007 Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem Adresse: Helsingborggade 16, 2100 København Ø Kommune: København Leder: Margit Lundager Dato for tilsynet: 9. juli 2008 Telefon:

Læs mere

Medicinvejledninger - frivillige. Indholdsfortegnelse

Medicinvejledninger - frivillige. Indholdsfortegnelse Medicinvejledninger - frivillige Indholdsfortegnelse Overdragelse af medicin fra forældre og pårørende til dagtilbud...2 Opgave- og ansvarsfordeling mellem døgntilbud og dagtilbud vedr. medicinskema, transport

Læs mere

Vejledning til overførelse og opmåling af medicin

Vejledning til overførelse og opmåling af medicin Vejledning Medicinhåndtering Dokumenttype: Regional vejledning. Anvendelsesområde: Alle sociale tilbud i Region Hovedstaden som håndterer medicin. Målgruppe: Ledelse og medarbejdere på sociale tilbud i

Læs mere

Sagsnummer 5-17-11/2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5

Sagsnummer 5-17-11/2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Sagsnummer 5-17-11/2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Lizet Jorck Henrik Greiffenberg Besøgsdato 10-05-2007 Navn og adresse på plejehjem Kommune 253 Region Antal beboere 49 Hedebo,,Degnestræde

Læs mere

Medicininstruks for sundhedsfaglige medarbejdere i

Medicininstruks for sundhedsfaglige medarbejdere i Medicininstruks for sundhedsfaglige medarbejdere i Pleje & Omsorg Skive kommune Definitioner: De enkelte faggruppers kompetence i forbindelse med håndtering: Lægen: Har ansvaret for at behandlingen kan

Læs mere

Titel: Vejledning til medicinuddeling. Standard: Standard til medicinuddeling

Titel: Vejledning til medicinuddeling. Standard: Standard til medicinuddeling Vejledning Medicinhåndtering Dokumenttype: Regional vejledning. Anvendelsesområde: Alle sociale tilbud i Region Hovedstaden som håndterer medicin. Målgruppe: Ledelse og medarbejdere på sociale tilbud i

Læs mere

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m.

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. MedCom - version 2 Beskrivelse af mulige arbejdsgange ved genbestilling og receptfornyelse af medicin og andre udfordringer i forbindelse med Fælles

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejehjemmet Søndervang Adresse: Nyelandsvej 87, 2000 Frederiksberg Kommune: Frederiksberg Leder: Lene Wichmann Telefon: 61 18 92 74 E-post: lewi01@frederiksberg.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Område Øst, Sejs Plejecenter. Adresse: Lyngvej 2, 8600 Silkeborg. Kommune: Silkeborg. Leder: Lokalleder Annette Jørgensen

Tilsynsrapport 2015. Område Øst, Sejs Plejecenter. Adresse: Lyngvej 2, 8600 Silkeborg. Kommune: Silkeborg. Leder: Lokalleder Annette Jørgensen Tilsynsrapport 2015 Område Øst, Sejs Plejecenter Adresse: Lyngvej 2, 8600 Silkeborg Kommune: Silkeborg Leder: Lokalleder Annette Jørgensen Telefon: 89 70 46 30 E-post: sikkerpost@silkeborg.dk Dato for

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2015

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2015 Plejecenter Kirstinehaven den 3/9 2015 Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2015 Tilsynet fandt sted d. 15/6 2015 Handleplan er udarbejdet d. 3/9 2015 af Udviklingssygeplejerske Stine Briand og

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji Sagsnummer 1-17-139/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 04-10-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere Møllegården,,Vestergade 9, 9460

Læs mere

Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler

Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler (Til læger, plejepersonale på sygehuse, i plejeboliger og i hjemmeplejen samt andet personale, der medvirker ved medicinhåndtering) 1 Indledning 3 2

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji Sagsnummer 1-17-140/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 28-10-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere Solgården,,Aggersundvej 31,

Læs mere

Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning.

Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning. Regional vejledning om håndtering af patienter med dosispakket medicin ved indlæggelse og udskrivning. Baggrund Det fremgår af medicinafsnittet i den gældende sundhedsaftale, at der i de lokale samordningsfora

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Plejecentret Skovgården/Under. Adresse: Timandsvej 25, 9560 Hadsund. Kommune: Mariagerfjord. Leder: Dorte Lynge

Tilsynsrapport 2014. Plejecentret Skovgården/Under. Adresse: Timandsvej 25, 9560 Hadsund. Kommune: Mariagerfjord. Leder: Dorte Lynge Tilsynsrapport 2014 Plejecentret Skovgården/Under Bøgen Adresse: Timandsvej 25, 9560 Hadsund Kommune: Mariagerfjord Leder: Dorte Lynge Telefon: 97 11 47 16 E-post: sikkerpost@mariagerfjord.dk Dato for

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj Sagsnummer 1-17-134/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 17-05-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere 18 Hune Plejecenter,,Hansensvej

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj Sagsnummer 5-17-101/5 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Lizet Jorck Claus Iversen Besøgsdato 18-03-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 329 Region Antal beboere 109 Knud Lavard

Læs mere

Medicingivning / Medicinadministration

Medicingivning / Medicinadministration Medicingivning / Medicinadministration Ydelsestype Medicingivning / Medicinadministration (6) Ydelsens ydelsen ydelsen er ifølge Vejledning om hjemmesygepleje: At forebygge sygdom, fremme sundhed, yde

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Endelig

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Endelig Opfølgende tilsynsrapport 2016 Endelig Dronning Ingrids Hjem Adresse: Carl Jacobsens Vej 6A, 2500 Valby Kommune: København Leder: Forstander Inge Holm Telefon: 36 18 40 00 / 02 E-post: c668@suf.kk.dk Dato

Læs mere

Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender og følger instruksen

Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender og følger instruksen Status handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune pr. 1.5.2018. Målepunkt Fund Gennemførte indsatser Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender

Læs mere

Sagsnummer /2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5

Sagsnummer /2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Sagsnummer 5-17-14/2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Lizet Jorck Henrik Greiffenberg Besøgsdato 07-05-2007 Navn og adresse på plejehjem Kommune 253 Region Antal beboere 95 Strandcentret,,Frydenhøj

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Kløckershave. Endelig tilsynsrapport. Adresse: Dahlensstræde 6, 2820 Gentofte. Kommune: Gentofte. Leder: Ulla Rytved

Tilsynsrapport 2015. Kløckershave. Endelig tilsynsrapport. Adresse: Dahlensstræde 6, 2820 Gentofte. Kommune: Gentofte. Leder: Ulla Rytved Tilsynsrapport 2015 Kløckershave Endelig tilsynsrapport Adresse: Dahlensstræde 6, 2820 Gentofte Kommune: Gentofte Leder: Ulla Rytved Telefon: 39 75 01 61 E-post: ullr@gentofte.dk Dato for tilsynet: 21.

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 Endelig

Tilsynsrapport 2015 Endelig Tilsynsrapport 2015 Endelig MUNKEBOCENTRET DISTRIKT ØST Adresse: Farimagsvej 44-52, 4700 Næstved Kommune: Næstved Leder: Birgitte Ettrup Telefon: 55 88 19 04 E-post: biett@naestved.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsyn med medicinhåndtering på plejehjem. Afdelingslæge Marianne Søborg Nielsen Sundhedsstyrelsen

Tilsyn med medicinhåndtering på plejehjem. Afdelingslæge Marianne Søborg Nielsen Sundhedsstyrelsen Tilsyn med medicinhåndtering på plejehjem Afdelingslæge Marianne Søborg Nielsen Sundhedsstyrelsen Plejehjemstilsynet Lovbaseret systematisk tilsyn siden 2002 Embedslæge-institutionerne ~ 5 regionale enheder

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Strandcentret plejecenter. Adresse: Frydenhøj Alle 100, 2670 Greve. Kommune: Greve. Leder: Mai-Britt toft.

Tilsynsrapport 2014. Strandcentret plejecenter. Adresse: Frydenhøj Alle 100, 2670 Greve. Kommune: Greve. Leder: Mai-Britt toft. Tilsynsrapport 2014 Strandcentret plejecenter Adresse: Frydenhøj Alle 100, 2670 Greve Kommune: Greve Leder: Mai-Britt toft Telefon: 43959066 E-post: mvt@greve.dk Dato for tilsynet: 23. juni 2014 Sagsnr:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i. Helsingør Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i. Helsingør Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i 19. januar 2015 Sagsnr. 5-2910-5/1 Helsingør Kommune 2014 Tilsynene i Helsingør Kommune Sundhedsstyrelsen har gennemført i alt otte tilsynsbesøg på følgende botilbud

Læs mere

Dosisdispensering. Information om dosispakket medicin til den praktiserende læge, hjemmesygeplejen, plejehjemmet m.m.

Dosisdispensering. Information om dosispakket medicin til den praktiserende læge, hjemmesygeplejen, plejehjemmet m.m. Dosisdispensering Information om dosispakket medicin til den praktiserende læge, hjemmesygeplejen, plejehjemmet m.m. Hvad er dosisdispensering? Ved dosisdispensering forstås at et apotek pakker den enkelte

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Den Selvejende Inst. Søndervang. Adresse: Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Kommune: Faxe. Leder: Centerleder Lennart Christensen

Tilsynsrapport 2014. Den Selvejende Inst. Søndervang. Adresse: Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Kommune: Faxe. Leder: Centerleder Lennart Christensen Tilsynsrapport 2014 Den Selvejende Inst. Søndervang Adresse: Rådhusvej 1, 4640 Faxe Kommune: Faxe Leder: Centerleder Lennart Christensen Telefon: 56761600 E-post: pleje@sondervang.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Retningslinjer for sygeplejestuderendes medvirken ved medicinhåndtering Indhold 1.0 Indledning... 3 2.0 Ansvarsfordeling i klinikken... 4 3.0 Delegering af medicingivning...

Læs mere

Tilsynsrapport 2014 OMRÅDECENTRET KLØVERMARKEN. Adresse: Kløvervej 3, 7752 Snedsted. Kommune: Thisted. Leder: Winnie Halkjær. Telefon: 99 17 45 00

Tilsynsrapport 2014 OMRÅDECENTRET KLØVERMARKEN. Adresse: Kløvervej 3, 7752 Snedsted. Kommune: Thisted. Leder: Winnie Halkjær. Telefon: 99 17 45 00 Tilsynsrapport 2014 OMRÅDECENTRET KLØVERMARKEN Adresse: Kløvervej 3, 7752 Snedsted Kommune: Thisted Leder: Winnie Halkjær Telefon: 99 17 45 00 E-post: wiha@thisted.dk og sikkerpost@thisted.dk Dato for

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Plejehjemmet Lollandshus. Adresse: Lollandsgade 15-19, 9000 Aalborg. Kommune: Aalborg. Leder: Anne Seidelin.

Tilsynsrapport 2014. Plejehjemmet Lollandshus. Adresse: Lollandsgade 15-19, 9000 Aalborg. Kommune: Aalborg. Leder: Anne Seidelin. Tilsynsrapport 2014 Plejehjemmet Lollandshus Adresse: Lollandsgade 15-19, 9000 Aalborg Kommune: Aalborg Leder: Anne Seidelin Telefon: 99316500 E-post: aalborg@aalborg.dk Dato for tilsynet: 24. oktober

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Bispebjerghjemmet. Adresse: Tagensvej 186, 2400 København NV. Kommune: København. Leder: Forstander Carsten Ilsøe

Tilsynsrapport 2014. Bispebjerghjemmet. Adresse: Tagensvej 186, 2400 København NV. Kommune: København. Leder: Forstander Carsten Ilsøe Tilsynsrapport 2014 Bispebjerghjemmet Adresse: Tagensvej 186, 2400 København NV Kommune: København Leder: Forstander Carsten Ilsøe Telefon: 35 30 28 90 E-post: carsten.ilsøe@suf.kk.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Overførelse af ordination samt dispensering og administration

Overførelse af ordination samt dispensering og administration Vejledning Medicinhåndtering Dokumenttype: Regional vejledning Anvendelsesområde: Alle sociale tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Målgruppe: Ledelse og medarbejdere på sociale tilbud i Region Hovedstadens

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejeboligcenter Fælledgården Adresse: Drejøgade 3, 2100 København Ø Kommune: København Leder: Centerchef Anne Birgitte Østergaard Telefon: 23 27 78 71 E-post: at1r@suf.kk.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Nimbusparken Akaciegården. Adresse: Nimbusparken 26 og Borgmester Fischersvej 2A 2000 Frederiksberg. Kommune: Frederiksberg

Tilsynsrapport 2014. Nimbusparken Akaciegården. Adresse: Nimbusparken 26 og Borgmester Fischersvej 2A 2000 Frederiksberg. Kommune: Frederiksberg Tilsynsrapport 2014 Nimbusparken Akaciegården Adresse: Nimbusparken 26 og Borgmester Fischersvej 2A 2000 Frederiksberg Kommune: Frederiksberg Leder: Henriette Wülser Telefon: 30 33 85 51 E-post: hela04@frederiksberg.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Plejecenter Valdemarsgade. Adresse: Valdemarsgade 25-27, 9700 Brønderslev. Kommune: Brønderslev. Leder: Lene Weibel Christiansen

Tilsynsrapport 2014. Plejecenter Valdemarsgade. Adresse: Valdemarsgade 25-27, 9700 Brønderslev. Kommune: Brønderslev. Leder: Lene Weibel Christiansen Tilsynsrapport 2014 Plejecenter Valdemarsgade Adresse: Valdemarsgade 25-27, 9700 Brønderslev Kommune: Brønderslev Leder: Lene Weibel Christiansen Telefon: 99 45 54 33 E-post: sikkerpost@99454545.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Bernadottegården. Adresse: H H Kochs Vej 4, 4000 Roskilde. Kommune: Roskilde. Leder: Grethe Frahm Christensen.

Tilsynsrapport 2014. Bernadottegården. Adresse: H H Kochs Vej 4, 4000 Roskilde. Kommune: Roskilde. Leder: Grethe Frahm Christensen. Tilsynsrapport 2014 10. juni 2014 Bernadottegården Sagsnr. 5-2211-2508/1/ Reference IRT T E seost@sst.dk Adresse: H H Kochs Vej 4, 4000 Roskilde Kommune: Roskilde Leder: Grethe Frahm Christensen Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Aktivitets- og plejecenter Lunden. Adresse: Paradisvej 83, 3700 Rønne. Kommune: Bornholm

Tilsynsrapport 2014. Aktivitets- og plejecenter Lunden. Adresse: Paradisvej 83, 3700 Rønne. Kommune: Bornholm Tilsynsrapport 2014 Aktivitets- og plejecenter Lunden Adresse: Paradisvej 83, 3700 Rønne Kommune: Bornholm Leder: Sanne Korp Skovgaard og Connie Drejer Telefon: 56924600 E-post: lunden@brk.dk Dato for

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Fortegårdens Plejecenter. Adresse: Femmøllervej 10, 8240 Risskov. Kommune: Århus. Leder: Karin Short.

Tilsynsrapport 2014. Fortegårdens Plejecenter. Adresse: Femmøllervej 10, 8240 Risskov. Kommune: Århus. Leder: Karin Short. Tilsynsrapport 2014 Fortegårdens Plejecenter Adresse: Femmøllervej 10, 8240 Risskov Kommune: Århus Leder: Karin Short Telefon: 87178144 Høringsmail: ksh@aarhus.dk E-post: post@mso.aarhus.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig GRØNNEGÅRDSCENTRET INTEGRERET PLEJE SYD Adresse: Grønnegården 25, 4500 Nykøbing Sj Kommune: Odsherred Leder: Centerleder Bodil Jacobsen Telefon: 59665900/ 59665913

Læs mere

Tilsynsrapport Kildevældet Plejecenter. Adresse: Søndergade 21C, 8783 Hornsyld. Kommune: Hedensted. Leder: Områdeleder Dorthe Kjær Iversen

Tilsynsrapport Kildevældet Plejecenter. Adresse: Søndergade 21C, 8783 Hornsyld. Kommune: Hedensted. Leder: Områdeleder Dorthe Kjær Iversen Tilsynsrapport 2014 Kildevældet Plejecenter Adresse: Søndergade 21C, 8783 Hornsyld Kommune: Hedensted Leder: Områdeleder Dorthe Kjær Iversen Telefon: 76 83 32 44 E-post: sikkerpost@hedensted.dk Dato for

Læs mere

Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler

Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler Side 1 af 10 VEJ nr 9429 af 30/06/2006 Gældende Offentliggørelsesdato: 10-07-2006 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Accession C20060942960 Entydig dokumentidentifikation AI002273 Dato for førstegangsindlæggelse

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hillerød Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hillerød Kommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Tilsynsrapport Plejecenter Aaglimt. Adresse: Otto Jørgensens Vej 1, 9620 Aalestrup. Kommune: Vesthimmerlands.

Tilsynsrapport Plejecenter Aaglimt. Adresse: Otto Jørgensens Vej 1, 9620 Aalestrup. Kommune: Vesthimmerlands. Tilsynsrapport 2014 Plejecenter Aaglimt Adresse: Otto Jørgensens Vej 1, 9620 Aalestrup Kommune: Vesthimmerlands Leder: Ives Cohen Telefon: 99 66 97 50 E-post: sikkerpost@vesthimmerland.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2005 for Kærbo

Tilsynsrapport 2005 for Kærbo Jour.nr 15-17-56/3 Tilsynsrapport 2005 for Kærbo Plejeboligenhed: Omsorgscentret Kærbo Adresse: Ishøj Boulevard 2, 2635 Ishøj Tlf.: 43543222 Kommune: Ishøj Tilsynet blev foretaget af: Sygeplejerske Vibeke

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 Endelig

Tilsynsrapport 2015 Endelig Tilsynsrapport 2015 Endelig Helgesvej Adresse: Helgesvej 1-3, 4700 Kommune: Næstved Leder: Distriktschef, Birgitte Ettrup Telefon: 55 88 19 04 / 20 20 34 14 E-post: biett@naestved.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK)

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) 2019 Udgiver Team for fælles medicinkort, Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution Sundhedsdatastyrelsen Version 1 Versionsdato 30. august

Læs mere

Tilsynsrapport Plejecenter Henriksdal. Adresse: Valbyvej 47, 2630 Taastrup. Kommune: Høje-Taastrup. Leder: Pia Luciw. Telefon:

Tilsynsrapport Plejecenter Henriksdal. Adresse: Valbyvej 47, 2630 Taastrup. Kommune: Høje-Taastrup. Leder: Pia Luciw. Telefon: Tilsynsrapport 2014 Plejecenter Henriksdal Adresse: Valbyvej 47, 2630 Taastrup Kommune: Høje-Taastrup Leder: Pia Luciw Telefon: 43 35 26 30 E-post: henriksdal@htk.dk Dato for tilsynet: 25. november 2014

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Plejehjemmet Tårnbygård. Adresse: Løjtegårdsvej 100, 2770 Kastrup. Kommune: Tårnby. Leder: Plejehjemsleder Christina Simonsen

Tilsynsrapport 2014. Plejehjemmet Tårnbygård. Adresse: Løjtegårdsvej 100, 2770 Kastrup. Kommune: Tårnby. Leder: Plejehjemsleder Christina Simonsen Tilsynsrapport 2014 Plejehjemmet Tårnbygård Adresse: Løjtegårdsvej 100, 2770 Kastrup Kommune: Tårnby Leder: Plejehjemsleder Christina Simonsen Telefon: 32465800 E-post: plloj.sf@taarnby.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Hoven Plejehjem. Adresse: Bredgade 25, 6880 Tarm. Kommune: Ringkøbing-Skjern. Leder: Karina Nielsen. Telefon: 75 34 30 85

Tilsynsrapport 2014. Hoven Plejehjem. Adresse: Bredgade 25, 6880 Tarm. Kommune: Ringkøbing-Skjern. Leder: Karina Nielsen. Telefon: 75 34 30 85 Tilsynsrapport 2014 Hoven Plejehjem Adresse: Bredgade 25, 6880 Tarm Kommune: Ringkøbing-Skjern Leder: Karina Nielsen Telefon: 75 34 30 85 E-post: sikkerpost@rksk.dk Dato for tilsynet: 03. november 2014

Læs mere

Kvalitetsstandard for Odder Kommune

Kvalitetsstandard for Odder Kommune Kvalitetsstandard for Odder Kommune Medicingivning / medicinadministration i hjemmesygeplejen 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker ydelsen? 3. Hvad er formålet med 4. Hvilke aktiviteter

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 GRØNNEPARKEN. Adresse: Nørregade 30, 7430 Ikast. Kommune: Ikast-Brande. Leder: Forstander Birte Bæk. Telefon: 96 26 36 00

Tilsynsrapport 2015 GRØNNEPARKEN. Adresse: Nørregade 30, 7430 Ikast. Kommune: Ikast-Brande. Leder: Forstander Birte Bæk. Telefon: 96 26 36 00 Tilsynsrapport 2015 GRØNNEPARKEN Adresse: Nørregade 30, 7430 Ikast Kommune: Ikast-Brande Leder: Forstander Birte Bæk Telefon: 96 26 36 00 E-post: sikkerpost@ikast-brande.dk Dato for tilsynet: 14. april

Læs mere

Tilsynsrapport 2014 PLEJEHJEMMET VIOLSKRÆNTEN. Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenaa. Kommune: Norddjurs. Leder: Anette Eriksen. Telefon:

Tilsynsrapport 2014 PLEJEHJEMMET VIOLSKRÆNTEN. Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenaa. Kommune: Norddjurs. Leder: Anette Eriksen. Telefon: Tilsynsrapport 2014 PLEJEHJEMMET VIOLSKRÆNTEN Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenaa Kommune: Norddjurs Leder: Anette Eriksen Telefon: 89 59 24 49 E-post: norddjurs@norddjurs.dk Dato for tilsynet: 04. april

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven J. nr.: 3-17-158/4 P nr.: 1012550991 Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven Adresse: Ærtebjerghaven 41, 5270 Odense N Kommune: Odense Leder: Heidi Kaastrup Dato for tilsynet: 12.august 2009 Telefon:

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Favrskov Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Favrskov Kommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Ældrecentret Vendelbocentret. Adresse: Vendelbogade 10, 9870 Sindal. Kommune: Hjørring. Leder: Karina Johansen

Tilsynsrapport 2014. Ældrecentret Vendelbocentret. Adresse: Vendelbogade 10, 9870 Sindal. Kommune: Hjørring. Leder: Karina Johansen Tilsynsrapport 2014 Ældrecentret Vendelbocentret Adresse: Vendelbogade 10, 9870 Sindal Kommune: Hjørring Leder: Karina Johansen Telefon: 72 33 53 50 E-post: sikkerpost@hjoerring.dk Dato for tilsynet: 25.

Læs mere

Overordnet konklusion på tilsynet. Opfølgning på tidligere tilsyn. Krav

Overordnet konklusion på tilsynet. Opfølgning på tidligere tilsyn. Krav Overordnet konklusion på tilsynet Tilsynet har ikke fundet anledning til bemærkninger Tilsynet har fundet mindre fejl og mangler, som samlet kun indebærer meget ringe risiko for patientsikkerheden Tilsynet

Læs mere

Tilsynsrapport Albo Omsorgscenter. Adresse: Rådhusdammen 1, 2620 Albertslund. Kommune: Albertslund. Leder: Bjarne Webb. Telefon:

Tilsynsrapport Albo Omsorgscenter. Adresse: Rådhusdammen 1, 2620 Albertslund. Kommune: Albertslund. Leder: Bjarne Webb. Telefon: Tilsynsrapport 2014 Albo Omsorgscenter Adresse: Rådhusdammen 1, 2620 Albertslund Kommune: Albertslund Leder: Bjarne Webb Telefon: 20 37 58 39 E-post: bjarne.webb@albertslund.dk Dato for tilsynet: 24. april

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Seniorcenter Kildegården. Adresse: Kildebakkegårds Alle 165, 2860 Søborg. Kommune: Gladsaxe. Leder: Daglig leder Inger Frænchel

Tilsynsrapport 2014. Seniorcenter Kildegården. Adresse: Kildebakkegårds Alle 165, 2860 Søborg. Kommune: Gladsaxe. Leder: Daglig leder Inger Frænchel Tilsynsrapport 2014 Seniorcenter Kildegården Adresse: Kildebakkegårds Alle 165, 2860 Søborg Kommune: Gladsaxe Leder: Daglig leder Inger Frænchel Telefon: 39 57 40 50 E-post: sofifr@gladsaxe.dk Dato for

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Standard: 1.4 Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Standard: 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for Standard: 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 Ringkøbing Plejehjem Adresse: Bellisvej 19, 6950 Ringkøbing Kommune: Ringkøbing-Skjern Ledere: Forstander Kirsten Staun Christiansen, afdelingssygeplejerske Maritta Eline

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 Endelig

Tilsynsrapport 2015 Endelig Tilsynsrapport 2015 Endelig PLEJEHJEMMET ROSENVANG Adresse: Sankelmarksvej 6, 4760 Vordingborg Kommune: Vordingborg Leder: Distriktsleder Ulla Krøger Telefon: 55 36 22 00 E-post: ulkr@vordingborg.dk Dato

Læs mere