BISNODES RATING. Ratingmodel og Ratingprincipper BISNODE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BISNODES RATING. Ratingmodel og Ratingprincipper BISNODE"

Transkript

1 BISNODES RATING Ratingmodel og Ratingprincipper BISNODE Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 8. sal, 2860 Søborg Telefon: , Website:

2 Generelt om Bisnodes brug af kreditdata og rating Bisnode er et kreditvurderingsbureau med mange års erfaring i indsamling og berigelse af virksomhedsdata. Data er indsamlet fra officielle og veldokumenterede kilder som eksempelvis Erhvervsstyrelsen og CVR. Dataindsamlingen foregår i tråd med regler og lovgivning, der findes på dette område. Bisnode anvender de indsamlede data til dybdegående analyser af kreditværdighed både på enkelte selskaber og på markedet som en helhed. Data benyttes i vores statistiske model, som beregner kreditværdighed ved at give en Rating. Modellen er dynamisk og evalueres og testes løbende, således at vi tilsikrer en tidssvarende og en så præcis måling af kreditværdighed som det er muligt inden for rammerne af både dataunivers og dansk lovgivning. Formålet med vores Rating er at yde en service, der hjælper både store og små virksomheder med at tage informerede kreditbeslutninger - og vigtigst af alt at undgå tab. Ratingen anvendes på forskellige måder af forskellige typer virksomheder. Generelt gælder det dog, at Bisnodes Rating indgår som et delelement, når der skal træffes afgørende kreditbeslutninger såsom fastlæggelse af betalingsbetingelser og kredittid. Herudover er Bisnodes Rating for mange virksomheder en væsentlig faktor i arbejdet med at skabe en gennemsigtig og konsistent kreditpolitik.

3 Bisnodes Ratingmodel i korte træk Bisnodes Rating er baseret på en pålidelig og statistisk ekspertmodel, som hjælper din virksomhed med at undgå kredittab. Ratingen udtrykker sandsynligheden for, at en given virksomhed vil få fremtidige betalingsproblemer. Ratingen spænder fra AAA til C, hvor AAA afspejler den højest mulige kreditværdighed, mens C defineres som kredit frarådes, idet virksomheden har en stor risiko for at gå konkurs og/eller få betalingsproblemer. Bisnode opererer med følgende Ratingklasser: AAA - Højeste kreditværdighed. En virksomhed med særdeles god evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. AA - Høj kreditværdighed. En virksomhed med god evne til at i mødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. A - Kreditværdig. En virksomhed med tilstrækkelig evne til at i mødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. NY - Nystartet virksomhed. Der findes ingen negativ information om virksomhedens betalingsevne. Udviklingen bør følges nøje. IR - Kan ikke bedømmes. Væsentlig information om virksomheden savnes eller er uaktuel. Banker, forsikringsselskaber, investeringsselskaber o.l. får også denne Rating. B - Kredit mod sikkerhed. Kreditrisiko. Virksomhedens evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser bedømmes som svag. C - Kredit frarådes. Høj kreditrisiko. Virksomhedens evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser bedømmes som ringe. Bisnode rater de såkaldt kreditaktive selskaber. Det vil sige selskaber, som er karakteriseret ved at have en traditionel drift. Bisnode kreditvurderer således ikke finansielle selskaber, forsikringsselskaber samt pensions- og livsforsikringsselskaber.

4 Bisnodes Rating beror på følgende delbedømmelser: Grunddata Ejerforhold Økonomi Betalingserfaringer Ratingen er foretaget på baggrund af ovenstående delbedømmelser. Inden for de enkelte delbedømmelser befinder der sig omkring beslutningsregler, som har betydning for Ratingens udfald. Disse delbedømmelser er udgangspunktet for beregningen, fordi de er fundet forklarende i forhold til måling af kreditværdighed og kreditrisiko. I vurderingen af grunddata vægtes en virksomheds etablering i markedet, virksomhedens tilstand og selskabstypen. Statistiske analyser har vist, at etablerede selskaber har mindre sandsynlighed for at falde ud af markedet. Endvidere er det påvist, at særlige selskabstyper er mindre risikobetonede end andre samt at selskaber, som er præget af ekstraordinære hændelser, oftest vil have højere risiko end selskaber, som er i normal drift. I vurderingen af ejerforhold vægtes, om en virksomhed har en stærk ejer. Statistisk er det påvist, at selskaber med en stærk ejer er mindre tilbøjelig til at falde ud af markedet. At en virksomhed har en stærk ejer betyder de facto ikke, at selskabet er dækket ind af ejeren. Dog viser analyser, at selskaber, som har en solid ejer, har mindre sandsynlighed for at falde ud af markedet. I vurderingen af selskabets økonomi vægtes nøgletal, der afspejler rentabilitet, likviditet og soliditet. Disse er alle væsentlige for et selskabs overlevelsesevne. Selskabets evne til at forrente sine aktiver og dække eventuelle forpligtelser og tab på både kort og lang sigt er således væsentlige forhold, når Bisnode måler kreditværdighed. Det vægtes desuden, om et selskab er præget af eventuelle negative hændelser, som typisk kan identificeres i revisorpåtegningen i regnskabet. Regnskabet, og de heraf afledte nøgletal, er således kernen i Bisnodes Rating og indgår med en betydelig vægt i den samlede kreditvurdering.

5 I vurderingen af betalingserfaringer vægtes selskabets betalingsevne/betalingsvillighed. Bisnode har indgået samarbejde med en række partnere, hvoraf en stor del befinder sig inden for tele-, olie- og transportsektoren. En virksomheds betalingsevne afspejler, om en virksomhed betaler til tiden og dette måles på baggrund af Bisnodes Betalingsindex. Et Betalingsindex kan beregnes, når der foreligger minimum 3 væsentlige fakturaer fra minimum 2 leverandører. En indeksværdi på 80 betyder, at fakturaer afregnes til tiden. Er indekset under 80, betaler virksomheden for sent, og er værdien over 80, betales regninger før tid. Ændring i betalingsmønstre er væsentlig for måling af kreditværdighed, idet ændringer her ofte er de første advarselssignaler i forhold til en virksomheds evne til at dække dens forpligtelser på sigt. Bisnodes kreditvurdering opdateres dynamisk i takt med, at vi modtager friske offentlige informationer, hvilket tilsikrer en løbende genberegning af kreditværdighed. Dette gør sig gældende, uanset om der er tale om en ændring i et selskabs grunddata, eller om der foreligger nye regnskabsnøgletal. En gennemtestet model Bisnodes Rating testes løbende på virksomheder med store og blandede kundeporteføljer, herunder virksomheder inden for telebranchen og den finansielle sektor. Analyserne viser utvetydigt, at vores Rating giver et overblik over risikofordelingen i virksomheders kundeporteføljer. Afgørelsen ved kreditgivning Bisnodes Rating bør ikke stå alene som den afgørende parameter ved en virksomheds kreditgivning. Ratingen bør snarere indgå som en væsentlig parameter i en samlet vurdering, hvor der også tages udgangspunkt i andre faktorer, som findes væsentlige af den enkelte virksomhed. Vores Rating benyttes typisk enten til at understøtte en af virksomheden udarbejdet kreditvurdering eller som en væsentlig parameter i en af virksomheden defineret kreditpolitik. Hvem en given virksomhed ønsker at yde kredit til samt til hvilke betingelser, er ultimativt en virksomheds egen beslutning, og det er således ikke en afgørelse, som Bisnode træffer.

6 Rating af enkeltmandsvirksomheder en scorebaseret Rating Som et resultat af en stigende efterspørgsel i markedet påbegyndte Bisnode den 1. januar 2011 Rating af enkeltmandsvirksomheder. Da enkeltmandsvirksomheder ikke er regnskabspligtige, er Ratingen baseret på en scoremæssig betragtning og vil primært være foretaget på baggrund af demografiske variable. De demografiske variable i Ratingen af enkeltmandsvirksomheder består i korte træk af: Etablering i markedet Brancherisiko Regionsrisiko Hver enkelt af disse variable har en høj forklaringsværdi i forhold til måling af kreditværdighed og kreditrisiko. I de tilfælde, hvor det er muligt, vil regnskabsnøgletal og betalingsadfærd også indgå i vurderingen. Ofte er disse informationer dog ikke offentligt tilgængelige på enkeltmandsvirksomheder. Såfremt informationerne er tilgængelige, vil de indgå med samme vægtning i Ratingen som på øvrige virksomhedsformer Bisnodes Rating af enkeltmandsvirksomheder er gennemtestet og har vist en høj forklaringsværdi. Desuden måles på kriterier, som, ifølge historiske statistiske analyser, har indvirkning på sandsynligheden for, at en virksomhed går konkurs, tvangsopløses eller kommer under rekonstruktion i løbet af 12 måneder. Indsendelse af regnskabsdata Hos Bisnode forholder vi os til de informationer, som er offentligt tilgængelige på markedet eller fra revisor, men vi ønsker naturligvis at foretage en Rating, som baserer sig på så mange variable som overhovedet muligt. Da væsentlige finansielle og demografiske variable kan være med til at styrke ratingen, opfordrer vi enkeltmandsvirksomheder til at indsende væsentlige regnskabstal. Dette gøres ved at kontakte Bisnode på tlf eller på business.support@bisnode.dk, og vi vil være behjælpelig med en skabelon til indtastning af de nødvendige regnskabsposter. Bemærk dog, at oplysninger omkring regnskabstal og/eller andre finansielle forhold som minimum dels skal have været underkastet et review fra revisor og dels indeholde en erklæring fra revisor om, at tallene er retvisende. Endvidere skal Bisnode bruge en samtykkeerklæring med en scannet underskrift. Vi håber, at du med ovenstående har fået svar på dine spørgsmål omkring vores Rating.

Oktober 2011 Analyse af danske virksomheders likviditet. Analyse fra Soliditet

Oktober 2011 Analyse af danske virksomheders likviditet. Analyse fra Soliditet Oktober 2011 Analyse af danske virksomheders likviditet Analyse fra Soliditet 1 Resume Mange af landets små og mellemstore virkosmheder er pressede fra flere sider. Kunderne kræver længere betalingsfrister

Læs mere

Virksomheder med bedste kreditratings kan hjælpe Danmark ud af krisen

Virksomheder med bedste kreditratings kan hjælpe Danmark ud af krisen Side 1 (6) Søborg 2012-02-03 Virksomheder med bedste kreditratings kan hjælpe Danmark ud af krisen Kreditvurderingsbureauet Soliditet fremhæver eksporterende virksomheder som muligt økonomisk lokomotiv

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Januar 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume I sammenligning med ultimo 2010 har der, over sommeren, været en tydelig bedring i dansk erhvervslivs kreditværdighed. Den

Læs mere

Søborg, 3. juni 2011. Danske virksomheders kreditværdighed

Søborg, 3. juni 2011. Danske virksomheders kreditværdighed Søborg, 3. juni 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Juni 2011 Resumé: Danske virksomheders kreditværdighed er for 5. måned i træk i fremgang fra lavpunktet i 2010. Maj måneds tal er på linje med

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed August 2011

Danske virksomheders kreditværdighed August 2011 August 2011 Danske virksomheders kreditværdighed August 2011 Analyse fra Soliditet 1 Resume Resumé: For første gang siden ultimo 2010 ser vi at dansk erhvervslivs kreditværdighed er blevet ringere. Fra

Læs mere

September 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet

September 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet September 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Resumé: Efter en periode med bedring i dansk erhvervslivs kreditværdighed, i forhold til ultimo 2010, er den positive

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Marts 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume I februar 2012 er andelen af C-ratede virksomheder 17,6 %, hvilket er tilnærmelsesvis samme niveau som i februar 2011, hvor

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed April 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume I marts 2012 er andelen af C-ratede virksomheder 17,6 %, hvilket er tilnærmelsesvis samme niveau som i marts 2011, hvor denne

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed September 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo August 2012 1 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,8 % af den samlede virksomhedsmasse

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Juli 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo juni 2012 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (kredit frarådes) 17,2 % af den samlede virksomhedsmasse 1. Det

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed August 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo juli 2012 1 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,9 % af den samlede virksomhedsmasse 2,

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Oktober 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Oktober 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo september 2012 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,6 % af den samlede virksomhedsmasse

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Januar 2015 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode BISNODE A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg Telefon: 7022 0410, E-mail: customercare@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed November 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode BISNODE A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg Telefon: 7022 0410, E-mail: customercare@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed December 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit April 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, website: www.soliditet.dk

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Februar 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo januar 2013 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,4 % af den samlede virksomhedsmasse 1.

Læs mere

Juli 2014 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Bisnode BISNODE DANMARK A/S

Juli 2014 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Bisnode BISNODE DANMARK A/S 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode BISNODE DANMARK A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Analyse af Bog- og forlagsbranchen i Danmark

Analyse af Bog- og forlagsbranchen i Danmark November 2013 Analyse af Bog- og forlagsbranchen i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website:

Læs mere

Analyse af Superligaklubberne i Danmark

Analyse af Superligaklubberne i Danmark Januar 2014 Analyse af Superligaklubberne i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website:

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed December 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo november 2012 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,4 % af den samlede virksomhedsmasse

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit Maj 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.soliditet.dk

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit Oktober 2013 Analyse af hoteller og overnatningsfaciliteter i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk,

Læs mere

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 28/4-2015. Ict Logistics A/S Transportbuen 6 7400 Herning Danmark BISNODE DANMARK A/S

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 28/4-2015. Ict Logistics A/S Transportbuen 6 7400 Herning Danmark BISNODE DANMARK A/S 28/4-215 FIRMA ANALYSEN Rapport fra Bisnode Danmark Ict Logistics A/S Transportbuen 6 74 Herning Danmark BISNODE DANMARK A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 5, 8. sal, 286 Søborg Telefon: 722 41, E-mail: business.support@bisnode.com,

Læs mere

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 21/ Bigadan A/S Vroldvej Skanderborg Danmark BISNODE DANMARK A/S

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 21/ Bigadan A/S Vroldvej Skanderborg Danmark BISNODE DANMARK A/S 1/8-17 FIRMA ANALYSEN Rapport fra Bisnode Danmark Bigadan A/S Vroldvej 168 866 Skanderborg Danmark BISNODE DANMARK A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 5, 8. sal, 86 Søborg Telefon: 7 41, E-mail: business.support@bisnode.com,

Læs mere

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 5/ Bigadan A/S Vroldvej Skanderborg Danmark BISNODE DANMARK A/S

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 5/ Bigadan A/S Vroldvej Skanderborg Danmark BISNODE DANMARK A/S 5/9-019 FIRMA ANALYSEN Rapport fra Bisnode Danmark Bigadan A/S Vroldvej 168 8660 Skanderborg Danmark BISNODE DANMARK A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 8. sal, 860 Søborg Telefon: 70 0410, E-mail: business.support@bisnode.com,

Læs mere

Marts 2014 Analyse af Fremstillingsbranchen

Marts 2014 Analyse af Fremstillingsbranchen Marts 2014 Analyse af Fremstillingsbranchen Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Oktober 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet

Oktober 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet Oktober 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Resumé: Efter en periode med bedring i dansk erhvervslivs kreditværdighed, i forhold til ultimo 2010, er den positive trend

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit September 2013 Analyse af bygge- og anlægsbranchen i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk,

Læs mere

Søborg, 4. Juli 2011. Danske virksomheders kreditværdighed

Søborg, 4. Juli 2011. Danske virksomheders kreditværdighed Søborg, 4. Juli 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Juli 2011 Resumé: Danske virksomheders kreditværdighed er løbende blevet forbedret i løbet af det første halvår af 2011. Der er flere AAA og AA

Læs mere

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 26/ Ict Logistics A/S Transportbuen Herning Danmark BISNODE DANMARK A/S

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 26/ Ict Logistics A/S Transportbuen Herning Danmark BISNODE DANMARK A/S 6/5-016 FIRMA ANALYSEN Rapport fra Bisnode Danmark Ict Logistics A/S Transportbuen 6 7400 Herning Danmark BISNODE DANMARK A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 8. sal, 860 Søborg Telefon: 70 0410, E-mail:

Læs mere

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 7/ Prodata Consult A/S Stamholmen 157, Hvidovre Danmark BISNODE DANMARK A/S

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Danmark 7/ Prodata Consult A/S Stamholmen 157, Hvidovre Danmark BISNODE DANMARK A/S 7/4 - FIRMA ANALYSEN Rapport fra Bisnode Danmark Prodata Consult A/S Stamholmen 157, 5. 65 Hvidovre Danmark BISNODE DANMARK A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 5, 8. sal, 86 Søborg Telefon: 7 41, E-mail: business.support@bisnode.com,

Læs mere

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Credit 19/ Firmanavn Adresse By Land BISNODE CREDIT A/S

FIRMA ANALYSEN. Rapport fra Bisnode Credit 19/ Firmanavn Adresse By Land BISNODE CREDIT A/S 19/ - 2013 FIRMA ANALYSEN Rapport fra Bisnode Credit Firmanavn Adresse By Land BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, www.bisnode.com

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit December 2013 Analyse af restaurationsbranchen Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Selskabers risiko og kreditværdighed

Selskabers risiko og kreditværdighed Selskabers risiko og kreditværdighed - Analyse af A/S ers og ApS ers reviderede og ikke-reviderede årsregnskaber November 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger. På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere

Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger. På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere 1 Viden er magt i enhver virksomhed Det er egentlig enkelt. Experian

Læs mere

Undersøgelse: - Virksomhedernes brug af regnskaber og kreditinformation

Undersøgelse: - Virksomhedernes brug af regnskaber og kreditinformation Undersøgelse: - Virksomhedernes brug af regnskaber og kreditinformation Virksomhedsregnskaber har stor værdi for erhvervslivet En ny medlemsundersøgelse gennemført blandt 537 medlemmer af Dansk Erhverv

Læs mere

Regnskabsparametre i automatisk kreditvurdering

Regnskabsparametre i automatisk kreditvurdering Regnskabsparametre i automatisk kreditvurdering 26. september 2013 Bjarne Bilsted Jensen Experian and the marks used herein are service marks or registered trademarks of Experian Limited. Other products

Læs mere

StockRate s investeringsproces

StockRate s investeringsproces StockRate s investeringsproces Det overordnede mål for StockRate s investeringsproces er at skabe aktieporteføljer bestående af selskaber med den højeste økonomiske kvalitet. Undersøgelser fortaget af

Læs mere

Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision

Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision www.pwc.dk Dansk Fjernvarme Overvejelser vedrørende fastsættelse af garantiprovision November 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1 2 3 Lovgrundlag Tendenser og udvikling Forslag til metode for beregning

Læs mere

Solide og lønsomme virksomheder får oftere et ja i banken

Solide og lønsomme virksomheder får oftere et ja i banken Solide og lønsomme virksomheder får oftere et ja i banken Banken står klar med kapital og vil gerne låne ud til sunde og kreditværdige erhverv. Solid egenkapital og en lønsom forrentning er afgørende,

Læs mere

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet JUNI 2011 Dansk detailhandel Analyse fra Soliditet 1 Indledning Soliditets seneste analyse viser, at den danske detailhandel er så hårdt ramt, at 25 % af butikkerne er på vej mod konkurs. Det er især de

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0704 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0704 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0704 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 5. december 2008 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om kreditvurderingsbureauer. KOM(2008)704

Læs mere

Konkursanalyse i modebranchen

Konkursanalyse i modebranchen August 2012 Konkursanalyse i modebranchen Analyse fra Soliditet 1 Introduktion I forbindelse med modeugen i august 2012 har Soliditet udarbejdet en analyse med henblik på at undersøge udviklingen i den

Læs mere

Undgå ubehagelige overraskelser

Undgå ubehagelige overraskelser Undgå ubehagelige overraskelser Det er en naturlig del af forretningslivet at tage risici. Men visse risici er ikke værd at tage. En konkurs blandt en af de største kunder vil have meget alvorlige konsekvenser

Læs mere

BENCHMARK ANALYSE RIVAL

BENCHMARK ANALYSE RIVAL BENCHMARK ANALYSE RIVAL 0-- Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Introduktion... Det samlede resultat... De største virksomheder... Markedsandel... Nettoomsætning...7 Dækningsbidraget/bruttofortjenesten...

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Januar 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Undgå ubehagelige overraskelser

Undgå ubehagelige overraskelser Undgå ubehagelige overraskelser Det er en naturlig del af forretningslivet at tage risici. Men visse risici er ikke værd at tage. En konkurs blandt en af de største kunder vil have meget alvorlige konsekvenser

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit Februar 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Privatkunderne er fortsat meget tilfredse med deres forsikringsselskaber

Privatkunderne er fortsat meget tilfredse med deres forsikringsselskaber EPSI Rating Forsikring 2018 Dato: 2018-11-12 For yderligere information besøg vores hjemmeside (www.epsi-denmark.org) eller kontakt Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark. Telefon: 28 49 74

Læs mere

Begrebet reelle ejere Afgrænsningen af hvem der er en juridisk persons reelle ejere, afhænger af hvilken type af juridisk person, der er tale om.

Begrebet reelle ejere Afgrænsningen af hvem der er en juridisk persons reelle ejere, afhænger af hvilken type af juridisk person, der er tale om. November 2015 Nyhedsbrev Corporate / M&A Nyt register for reelle ejere Som led i det øgede fokus på gennemsigtighed i ejerforhold har Erhvervsstyrelsen sendt et udkast til lovforslag i høring vedrørende

Læs mere

Swapselskabet Heidelberg K/S

Swapselskabet Heidelberg K/S CVR-nr. 35 46 60 88 Årsrapport for 2015 (3. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23. juni 2016 Anne Wichmann Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Risika kreditvurdering af SELSKABET A/S

Risika kreditvurdering af SELSKABET A/S Risika kreditvurdering af SELSKABET A/S Godkendt af Datatilsynet Risika samarbejder med Proff Risikas Anbefaling 9.000 Anbefalet kreditmaksimum Angivet i DKK Maksimum 7 dage Anbefalet antal kreditdage

Læs mere

v/ Statsaut. revisor Morten Ovesen

v/ Statsaut. revisor Morten Ovesen v/ Statsaut. revisor Morten Ovesen Tlf.: 96 23 54 00 Økonomi styres af den som tager beslutning med virkning for økonomien. - det er ikke ægtefællen! - det er ikke bogholderen! - det er ikke revisoren!

Læs mere

JYSK P-KONTROL ApS. Årsrapport 26. juli december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

JYSK P-KONTROL ApS. Årsrapport 26. juli december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den JYSK P-KONTROL ApS Årsrapport 26. juli 2010-31. december 2011 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2012 Elly Thomsen Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

DANSK STÅL DESIGN ApS FREDERIKSHAVN

DANSK STÅL DESIGN ApS FREDERIKSHAVN DANSK STÅL DESIGN ApS FREDERIKSHAVN Årsrapport 3. januar 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/11/2012 Martin Engbjerg Dirigent Side 2

Læs mere

Historisk nemt at låne penge

Historisk nemt at låne penge Thorbjørn Baum, konsulent thob@di.dk, +45 3377 4616 Mathias Busk Tjørnum, stud.polit mabt@di.dk, +45 3377 4591 APRIL 2019 Historisk nemt at låne penge Virksomhederne har det bedste finansieringsklima i

Læs mere

ERHVERVSKLIMA- ANALYSE 2017

ERHVERVSKLIMA- ANALYSE 2017 ERHVERVSKLIMA- ANALYSE 2017 Indhold OVERBLIK ERHVERVSKLIMA FAXE KOMMUNE... 3 LOKALE RAMMEVILKÅR... 4 ERHVERVSKLIMAET... 5 Tilfredshed med rammevilkår... 5 INFRASTRUKTUREN I KOMMUNEN... 6 Tilfredshed med

Læs mere

Når virksomheder afleverer årsregnskabet

Når virksomheder afleverer årsregnskabet FSR ANALYSE / JULI 2016 Når virksomheder afleverer årsregnskabet for sent har de typisk et dårligere resultat og dårligere kreditrating Undersøgelse af for sent afleverede regnskaber Danske selskaber skal

Læs mere

DATA & CREDIT MONITORING

DATA & CREDIT MONITORING DATA & CREDIT MONITORING DATA & CREDIT MONITORING HOLDER AUTOMATISK DIN KUNDE- DATABASE DAGLIGT OPDATERET OG MINIMERER RISIKOEN FOR TAB PÅ DINE KUNDER OG LEVERANDØRER. Bisnode Data & Credit Monitoring

Læs mere

Langfristet ErhvervsFinansiering A/S

Langfristet ErhvervsFinansiering A/S I Langfristet ErhvervsFinansiering ( LEF ) langfristet lånefinansiering til små- og mellemstore virksomheder (SMV er) Ambitionen er at skabe en alternativ finansieringskilde Finanskrisen har for mange

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse VIRKSOMHEDNAVN A/S

Virksomhedsbeskrivelse VIRKSOMHEDNAVN A/S Bilag 1 Anbefalinger til at mindske transaktionsomkostninger ved udbud: Virksomhedsskabelon Bilag til tilbud: Virksomhedsbeskrivelse VIRKSOMHEDNAVN A/S Det skal hermed bekræftes, at oplysningerne i denne

Læs mere

Helhedsløsningen ApS Fruebjergvej København Ø

Helhedsløsningen ApS Fruebjergvej København Ø Værdifuld rådgivning ÅRSRAPPORT 2017 25. november 2016-31. december 2017 Fruebjergvej 3 2100 København Ø CVR nr.: 38208969 Indsender: PROFIL REVISION A-S Registrerede revisorer Korskildeeng 1 2670 Greve

Læs mere

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø. Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk. 12.

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø. Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk. 12. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk 12. august 2013 Høring af udkast til lovforslag om ændring af lov om

Læs mere

Præstensgaard Holding ApS Mosehøjvej 18, 2920 Charlottenlund

Præstensgaard Holding ApS Mosehøjvej 18, 2920 Charlottenlund Præstensgaard Holding ApS Mosehøjvej 18, 2920 Charlottenlund CVR-nr. 35 47 53 03 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

TEMA: HVORDAN INVESTERER MAN I EN TID MED LAVE RENTER OG STOR VOLATILITET. side 1

TEMA: HVORDAN INVESTERER MAN I EN TID MED LAVE RENTER OG STOR VOLATILITET. side 1 TEMA: HVORDAN INVESTERER MAN I EN TID MED LAVE RENTER OG STOR VOLATILITET side 1 HVOR SKAL AFKASTET KOMME FRA? side 2 AKTIV ALLOKERING Hvad bidrager mest til porteføljens afkast og risiko Strategiske (langsigtede)

Læs mere

Haslev-Hansen VVS & Kloak ApS

Haslev-Hansen VVS & Kloak ApS Haslev-Hansen VVS & Kloak ApS Håbets Allé 18 2700 Brønshøj CVR-nr.: 73 29 25 14 Årsrapport for året 2011/2012 (28. regnskabsår) 1 Årsrapport Indholdsfortegnelse: Selskabsoplysninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

AL-TEKAFUL VELGØRENDE FORENING DORTHEAVEJ 14 2400 KØBENHAVN NV ÅRSRAPPORT FOR 2012

AL-TEKAFUL VELGØRENDE FORENING DORTHEAVEJ 14 2400 KØBENHAVN NV ÅRSRAPPORT FOR 2012 AL-TEKAFUL VELGØRENDE FORENING DORTHEAVEJ 14 2400 KØBENHAVN NV ÅRSRAPPORT FOR 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling København NV den / 2013 Dirigent Side PÅTEGNINGER

Læs mere

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern 6. marts 2009 /pkj Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning Den nuværende finansielle krise påvirker det danske og internationale

Læs mere

kraka Danmarks uafhængige tænketank Konference om kreditadgang, d. 4.6.2014. Palle Sørensen

kraka Danmarks uafhængige tænketank Konference om kreditadgang, d. 4.6.2014. Palle Sørensen kraka Danmarks uafhængige tænketank Konference om kreditadgang, d. 4.6.2014. Palle Sørensen Kreditpolitik før og under krisen Formål: Hvorfor faldt acceptraten? a) Bankinterne forhold b) Virksomhedernes

Læs mere

Det er besluttet, at sparekassens bestyrelse foretager den uafhængige vurdering.

Det er besluttet, at sparekassens bestyrelse foretager den uafhængige vurdering. Solvensbehovsrapport Beskrivelse af sparekassens interne proces til opgørelse af den tilstrækkelige basiskapital Sparekassen Den lille Bikubes bestyrelse har halvårlige drøftelser omkring fastsættelsen

Læs mere

Danskerne skal møde ét samlet, trygt og moderne digitalt Danmark

Danskerne skal møde ét samlet, trygt og moderne digitalt Danmark Danskerne skal møde ét samlet, trygt og moderne digitalt Danmark Borgernes møde med det digitale Danmark skal være nemt, trygt og hurtigt. Udfordringspanelerne anbefaler derfor, at borgerne skal have én

Læs mere

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com)

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com) I overensstemmelse med EUs Generelle Data Beskyttelses Forordning (GDPR) er vores virksomhed ISODAN ApS ejer af Cool Machine Europe forpligtet til at beskytte dine personlige oplysninger i henhold til

Læs mere

ville få. I mellemtiden er den generelle vurdering dog, at følgerne bliver begrænsede og kortfristede.

ville få. I mellemtiden er den generelle vurdering dog, at følgerne bliver begrænsede og kortfristede. LEDER s styrelsesråd besluttede på mødet den 6. oktober 2005 at fastholde minimumsbudrenten på eurosystemets primære markedsoperationer på 2,0 pct. Renten på den marginale udlånsfacilitet og indlånsfaciliteten

Læs mere

Danmark - Fra et kundeperspektiv

Danmark - Fra et kundeperspektiv Danmark - Fra et kundeperspektiv EPSI Kunde 2015 OM VORES KUNDEUNDERSØGELSER 2015 - Et sammendrag af undersøgelser foretaget i 2015 Vi fanger kundeoplevelsen, dvs. det som kunderne oplever, ser og hører

Læs mere

DISSE 5 DATAELEMENTER ØGER VÆRDIEN AF DIT CRM-SYSTEM

DISSE 5 DATAELEMENTER ØGER VÆRDIEN AF DIT CRM-SYSTEM D DISSE 5 DATAELEMENTER ØGER VÆRDIEN AF DIT CRM-SYSTEM 1 - INTRODUKTION 2 - DATAELEMENT 1: KORREKT ADRESSEINFORMATION 3 - DATAELEMENT 2: DAGLIGE LEDERE 4 - DATAELEMENT 3: OMSÆTNING & DRIFTSRESULTAT 5 -

Læs mere

Det grundlæggende princip i Energi Viborg-koncernens finansielle politik indeholdende:

Det grundlæggende princip i Energi Viborg-koncernens finansielle politik indeholdende: Dokument nr.: 2010/00973 006 Sags nr.: 2010/00973 Finansiel politik 2018 Indledning Det grundlæggende princip i Energi Viborg-koncernens finansielle politik indeholdende: Finansiel investeringspolitik

Læs mere

Risikorapport. 1. halvår 2017

Risikorapport. 1. halvår 2017 Risikorapport 1. halvår 2017 2 Individuelt solvensbehov og solvenskrav Fastsættelsen af PenSam Bank's solvensbehov sker på baggrund af en vurdering af de forskellige risikokilder, som påvirker banken.

Læs mere

Høj kundetilfredshed i forsikringsbranchen - men også høj mobilitet

Høj kundetilfredshed i forsikringsbranchen - men også høj mobilitet EPSI Rating EPSI Forsikring 2017 Dato: 2017-11-13 For yderligere information besøg vores hjemmeside (www.epsi-denmark.org) eller kontakt Direktør, Helene Söderberg. Telefon: 31 75 40 38 E-mail: helene.soderberg@epsi-rating.com

Læs mere

Revidata. Jens Koch-Nielsen - Kenny Mencke - Michel Mandrup Anne Haarløv - Minna Jensen Registrerede revisorer

Revidata. Jens Koch-Nielsen - Kenny Mencke - Michel Mandrup Anne Haarløv - Minna Jensen Registrerede revisorer Revidata Jens Koch-Nielsen - Kenny Mencke - Michel Mandrup Anne Haarløv - Minna Jensen Registrerede revisorer Erhvervsstyrelsen A. Saaby-Jensen & Søn ApS Olufsvej 6 B 2100 København Ø Årsrapport 1/1-31/12

Læs mere

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for Netdania Markets ApS Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 33 06 48 29 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 2. juni 2016. Jonas

Læs mere

virksomhedsguide bankrelationer og finansiel styring i krisetider

virksomhedsguide bankrelationer og finansiel styring i krisetider virksomhedsguide bankrelationer og finansiel styring i krisetider DANSK ERHVERV Indhold 03 Relationen til banken under ændrede kreditvilkår 07 Hvis likviditeten strammer for alvor 07 Sikkerhedsstillelse

Læs mere

Care4Syria c/o Jens Hartvig, Charlotte Munchs Vej 24, 4.tv København NV. Årsrapport. 1. januar 2015 til 31. december CVR-nr.

Care4Syria c/o Jens Hartvig, Charlotte Munchs Vej 24, 4.tv København NV. Årsrapport. 1. januar 2015 til 31. december CVR-nr. Care4Syria c/o Jens Hartvig, Charlotte Munchs Vej 24, 4.tv. 2400 København NV Årsrapport 1. januar 2015 til 31. december 2015 CVR-nr. 35580301 Godkendt på foreningens generalforsamling, den / 2016 Dirigent

Læs mere

Notat. Behov for strategi hos en landmand. Udvælgelse af landmandscasen. Formål. Interview om strategi

Notat. Behov for strategi hos en landmand. Udvælgelse af landmandscasen. Formål. Interview om strategi Notat SEGES P/S Erhvervsøkonomi Behov for strategi hos en landmand Ansvarlig KGOU Oprettet 23-12-2015 Projekt: 7482 Fra nøgletal til strategiimplementering Side 1 af 5 Behov for strategi hos en landmand

Læs mere

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY.

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY www.fsr.dk FSR survey: Virksomhedernes adgang til finansiering FSR danske revisorer har spurgt godt 400 medlemmer, hvilke barrierer de oplever,

Læs mere

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT RÅDGIVNING REVISION RÅDGIVNING ØKONOMISK VEJLEDNING REVISION OG REGNSKAB INDSIGT OG FORSTÅELSE SKAT KORT NYT Nyt fra Roesgaard & Partners November 2015 Rådgivning - økonomisk vejledning Har du husket at

Læs mere

A. Fuks & P. Lohmann Holding ApS Randersvej Viborg CVR-nr Årsrapport 2017

A. Fuks & P. Lohmann Holding ApS Randersvej Viborg CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Toldboden 3C 8800 Viborg Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk A. Fuks & P. Lohmann Holding ApS Randersvej 27 8800 Viborg

Læs mere

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Østre Havnepromenade 26, 4. sal 9000 Aalborg Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn

Læs mere

SVEA Inkasso. Klub Danmark medlemmer

SVEA Inkasso. Klub Danmark medlemmer SVEA Inkasso Klub medlemmer Kontakt: Christian Olsen Telefon: 48 16 94 40 Mobil: 27 52 20 57 E-mail: christian.olsen@sveainkasso.dk 2 (5) Præsentation af Sveakoncernen Svea er et af Nordens største privatejede

Læs mere

AAA Højeste kreditværdighed Kredit max. 964 tdkk

AAA Højeste kreditværdighed Kredit max. 964 tdkk Standard - -,, CVR-NR. D& D-U-N-S NR. - - TLF. NR. - - EGNSKAB AAA Højeste kreditværdighed Kredit max. 964 tdkk Status Igangværende virksomhed DELBEDØMMELSER Grunddata Veletableret Ejerforhold Stærk Økonomi

Læs mere

BANK OG FINANS Q&A: BRUG AF "SOFT CAP" COVENANT BASKETS I LÅNEDOKUMENTATION. Marts 2018

BANK OG FINANS Q&A: BRUG AF SOFT CAP COVENANT BASKETS I LÅNEDOKUMENTATION. Marts 2018 BANK OG FINANS Q&A: BRUG AF "SOFT CAP" COVENANT BASKETS I LÅNEDOKUMENTATION Marts 2018 Introduktion Side 1 Q&A: Brug af "soft cap" covenant baskets i lånedokumentation Side 2 Kontakt Side 5 BANK OG FINANS

Læs mere

WACC VURDERING AF DONG S SYNSPUNKTER. Markedsrisikopræmie for perioden

WACC VURDERING AF DONG S SYNSPUNKTER. Markedsrisikopræmie for perioden BILAG 23 WACC 10. november 2016 Engros & Transmission 14/11594 LVT/MHB/SAAN/IHO VURDERING AF DONG S SYNSPUNKTER Markedsrisikopræmie for perioden 1980-2015 1. DONG mener, at det er forkert, at SET anvender

Læs mere

Foreningen Ahhil l3ait i Danmark. Vibevej København NV

Foreningen Ahhil l3ait i Danmark. Vibevej København NV Foreningen Ahhil l3ait i Danmark Vibevej 25-27 24 København NV Årsregnskab for 217 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsespåtegning Revisionspåtegning Anvendt regnskabspraksis Resultatopgørelse for perioden

Læs mere

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven

Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Lovforslag om ændring af Årsregnskabsloven Konsekvenser for Venture Capital og Private Equity selskaber ved indregning og måling af kapitalandele i andre virksomheder Kontakt Niels Henrik B. Mikkelsen

Læs mere

ESMAs fokusområder 2014

ESMAs fokusområder 2014 ESMAs fokusområder 2014 Det europæiske værdipapirtilsyn (ESMA) har udsendt en meddelelse (Public Statement), hvori der er redegjort for fokusområderne for de europæiske tilsynsmyndigheders regnskabskontrol

Læs mere