Redegørelse for, om Region Hovedstaden har handlet i strid med Persondataloven Akuttelefonen 1813

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse for, om Region Hovedstaden har handlet i strid med Persondataloven Akuttelefonen 1813"

Transkript

1 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Redegørelse for, om Region Hovedstaden har handlet i strid med Persondataloven Akuttelefonen 1813 Det er PLO s vurdering, at Region Hovedstaden i forbindelse med udlevering af telefonlister fra Akuttjenesten 1813, der ikke i tilstrækkelig grad var anonymiseret, samt udlevering af ikke anonymiserede screendumps fra en lukket Facebook side, har overtrådt en række bestemmelser i Persondataloven. 1. Indledning Nærværende redegørelse er udarbejdet på baggrund af Region Hovedstadens offentliggørelse og fremsendelse til pressen af en telefonliste, med kun delvist anonymiserede telefonnumre på indgående opkald til regionens Akuttelefon, samt en række ikke anonymiserede dumpscreens fra en lukket Facebook side. Materialet blev fremsendt af Region Hovedstaden til pressen for at underbygge regionens påstand om, at de pågældende læger har udøvet chikane mod Akuttelefonen 1813, hvilket ifølge regionen delvist forklarer Akuttelefonens lange ventetider for patienterne. Redegørelsen indeholder en juridisk vurdering af, om Region Hovedstaden i sin adfærd, har handlet i strid med bestemmelser i Persondataloven. 2. Udlevering af delvist anonymiserede telefonnumre til pressen Akuttelefonen 1813 registrerer alle indgående opkald og bånder disse (såkaldte voicelogs). Det må antages, at formålet med registreringen af oplysningerne alene er at indsamle data til brug for evt. senere erstatningssager om akutlægernes rådgivning m.v. Regionen udsendte den 14. januar 2014, i forbindelse med en pressemeddelelse (pressekit), en opkaldsliste om indgående opkald til Akuttelefonen Telefonnumrene på listen var delvist anonymiseret, idet alene de første 4 cifre var gengivet. De resterende 4 cifre var angivet med krydser ( x ). Vurdering Dato Når identifikation relativt nemt kan ske, i kombination med oplysning om, at der er tale om læger, kan anonymiseringen ikke anses at være sket tilstrækkeligt. Det tog således journalisterne ganske kort tid samme dag inden kl at finde frem til en række af de i sagen omhandlede læger ud fra de første 4 cifre i telefonnum- Sagsnr / Kristianiagade 12 Tlf E-post plo@dadl.dk Fax København Ø Tlf (direkte) E-post pri.plo@dadl.dk (direkte)

2 2/5 meret, hvilket primært skyldes, at der er tale om en afgrænset gruppe (læger). Der skulle således ikke meget til, førend de anonymiserede oplysninger blev personhenførbare, og de omhandlede læger blev identificeret. Det må følgelig konkluderes, at telefonnumrene er at betragte som personoplysninger, som er beskyttet af Persondataloven. Der er ingen holdepunkter for at videregivelsen af disse almindelige personoplysninger, er sket i overensstemmelse med Persondataloven; oplysningerne til pressen mv. er ikke nødvendige af hensyn til udførelsen af en opgave i samfundets interesse. Behandlingen er ej heller nødvendig af hensyn til udførelsen af en opgave, der henhører under offentlig myndighedsudøvelse, som den dataansvarlige, har fået pålagt. Behandlingen kan heller ikke skønnes at være nødvendig for, at den dataansvarlige eller den tredjemand, til hvem oplysningerne videregives, kan forfølge en berettiget interesse, og hensynet til den registrerede ikke overstiger denne interesse. Region Hovedstaden skal herudover behandle oplysningerne sagligt og proportionalt, dvs. regionen må ikke tage stærkere midler i brug, end nødvendigt til at belyse eller afklare sagen. Regionen har muligvis en interesse i at forsøge at forklare offentligheden, at problemerne med 1813-tjenesten efter regionens opfattelse - delvist skyldes nogle læger, der bevidst chikanerer tjenesten. Hvem disse læger er, er dog irrelevant i denne sammenhæng. Når Region Hovedstaden oplyser de anonymiserede telefonnumre til pressen, må det antages, at det er for at vise, at der er ringet mange gange fra de samme numre, hvilket underbygger en påstand om, at regionen betragtede opkaldene som forstyrrende og uden relevante formål. Dette kunne i sig selv være belyst på anden objektiv måde, fx ved anvendelsen af bogstaverne A, B osv. Ved at offentliggøre telefonnumre, hvor kun de sidste 4 cifre er fjernet, kombineret med en oplysning fra regionen om, at opkaldene var foretaget af læger, har det været forholdsvist enkelt for en journalist at finde frem til den relevante læge. Der søges blot på læger, som har et telefonnummer indeholdende de første 4 cifre. Region Hovedstaden kunne også have bremset de pågældende lægers adfærd ved at kontakte dem direkte og anmodet dem om ophøre denne eventuelle aktivitet. Det er således ikke proportionalt og sagligt, når Region Hovedstaden vælger at sammenstille nogle konkrete lægers opkald med et chikanespørgsmål. Sammenfatning De videregivne telefonnumre er ikke anonymiserede i tilstrækkelig grad, hvorfor der er tale om personoplysninger omfattet af persondatabeskyttelsen. Videregivelsen er i strid med Persondatalovens bestemmelser, herunder i strid med reglerne om god databehandlingsskik og videregivelse af personoplysninger.

3 3/5 3. Region Hovedstadens videregivelse af indlæg fra lukket Facebook side I Region Hovedstadens materiale til pressen var vedlagt screendumps fra en lukket Facebook-gruppe, hvor flere læger har skrevet om akutordningen 1813, der trådte i kraft 1. januar Lægernes navne og billeder var ikke anonymiserede. Region Hovedstaden har oplyst, at de ikke har hacket oplysningerne, men modtaget dem via en kilde. Et konkret screendump fra en navngiven læge blev anvendt af Region Hovedstaden til pressen, hvoraf det fremgik teksten, at den konkrete læge opfordrede andre læger til at gå på telefonerne for at nedbringe ventetiderne i de andre regioner. Regionen fremstillede imidlertid lægens opfodring som en opfordring til at foretage chikanøse opkald til Akuttelefonen Lægen blev således fuldstændig uberettiget kædet offentligt sammen med den verserende debat om Akuttelefonen 1813 på et fejlagtigt grundlag. Vurdering Region Hovedstadens formål med at indsamle og videregive screendumps fra den lukkede Facebook side var at understøtte en verserende debat om, herunder forklaring til offentligheden om, at lægerne bevidst chikanerede Akuttelefonen, og at dette forklarer den høje ventetid på telefonerne. Som omtalt ovenfor har regionen en klar interesse i at forsøge at afdække mulige årsager til ventetiden på Akuttelefonen Regionen kan også have et behov for at orientere offentligheden om, at regionen mener, at problemerne med tjenesten delvist skyldes nogle læger, der bevidst chikanerer tjenesten, til brug for at mindske modviljen generelt mod 1813-tjenesten. Hvem disse læger er, er imidlertid ikke vigtig i forhold til offentligheden, herunder pressen. Videregivelse af oplysningerne kunne være sket ved at anvende mindre indgribende midler, herunder som minimum at anonymisere de pågældende lægers navne og billeder, således at oplysningerne ikke var personhenførbare. Region Hovedstaden har heller ikke behandlet oplysningerne sagligt, idet de ikke engang, forinden videregivelsen, har forsøgt at høre de involverede læger over oplysningerne på den lukkede Facebook side. I et konkret tilfælde kan det, som anført ovenfor, læses direkte af den offentliggjorte screendump fra Facebook, at den pågældende læge rent faktisk mener præcist det modsatte af, hvad regionen forsøger at påstå. Den pågældende læge opfordrer netop til, at der søges at nedbringe ventetiden ved, at lægerne går på telefonerne. Region Hovedstaden har dermed offentligt kædet navngivne læger sammen med en påstået chikanøs adfærd på Akuttelefonen 1813.

4 4/5 Regionens behandling, herunder videregivelse af oplysningerne, er således i strid med god databehandlingsskik. Ifølge Persondataloven må en offentlig myndighed ikke uden samtykke videregive personoplysninger. Videregivelse kan dog ske uden samtykke, hvis videregivelsen sker til varetagelse af private eller offentlige interesser, der klart overstiger hensynet til de interesser, der begrunder hemmeligholdelse, herunder hensynet til den, oplysningen angår. Endvidere kan videregivelse ske uden samtykke, hvis videregivelsen er nødvendig for udførelse af en myndigheds virksomhed eller påkrævet for en afgørelse, som myndigheden skal træffe. Endelig kan videregivelsen ske uden samtykke, hvis videregivelsen er nødvendig for udførelsen af en persons eller virksomheds opgaver for det offentlige. I relation til personfølsomme oplysninger må videregivelse kun ske af grunde, der vedrører hensynet til vigtige samfundsmæssige interesser, hvis tilsynsmyndigheden forinden har givet tilladelse hertil. Der er således tale om et nødvendighedskriterium, som behandlingens berettigelse skal holdes op imod. Uanset om der er tale om almindelige personoplysninger eller personfølsomme oplysninger, er regionens videregivelse heraf ikke sket i overensstemmelse med loven. Ligesom for så vidt angår oplysningerne om telefonnumrene, er videregivelsen heraf til pressen mv. ikke nødvendig af hensyn til udførelsen af en opgave i samfundets interesse. Behandlingen er ej heller nødvendig af hensyn til udførelsen af en opgave, der henhører under offentlig myndighedsudøvelse, som den dataansvarlige, har fået pålagt. Behandlingen er heller ikke nødvendig for, at den dataansvarlige eller den tredjemand, til hvem oplysningerne videregives, kan forfølge en berettiget interesse, og hensynet til den registrerede ikke overstiger denne interesse. Hertil kommer, at videregivelsen ikke kan anses for at være proportional i forhold til målet, jfr. ovenfor om proportionalitet. Såfremt regionen fandt, at der var sket overtrædelser, som kunne forfølges strafferetligt, ansættelsesretligt eller disciplinærretligt, måtte regionen have valgt denne fremgangsmåde i stedet. Sammenfatning Det er usagligt og ikke proportionalt, og i strid med Persondatalovens regler om videregivelse af personoplysninger eller personfølsomme oplysninger, når Region Hovedstaden videregiver udtalelser fra navngivne læger.

5 5/5 4. Konklusion Regionen har ikke anonymiseret de udleverede delvist anonymiserede - telefonnumre på lægerne tilstrækkeligt. En videregivelse af listerne med telefonnumrene anses for at være en overtrædelse af Persondatalovens regler om god databehandlingsskik og videregivelse af personoplysninger. I relation til regionens videregivelse af ikke anonymiserede screendumps fra Facebook, er der tale om usaglig og ikke proportional adfærd, der vurderes at være i strid med Persondatalovens regler om god databehandlingsskik og videregivelse af personoplysninger evt. personfølsomme oplysninger.

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 919 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 5. oktober 2017 Kontor: Databeskyttelseskontoret

Læs mere

Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring

Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring Forsvarets videregivelse af personaleoplysninger til brug for markedsføring Brevdato: 19.08.08 Journalnummer: 2008-632-0034 Datatilsynet vender hermed tilbage til sagen, hvor Forsvarets Personeltjeneste

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

Uddrag af persondataloven

Uddrag af persondataloven Uddrag af persondataloven Behandling af oplysninger 5. Oplysninger skal behandles i overensstemmelse med god databehandlingsskik. Stk. 2. Indsamling af oplysninger skal ske til udtrykkeligt angivne og

Læs mere

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290.

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Finanstilsynets udtalelse til advokat til brug under verserende retssag om, hvorvidt bestemte dokumenter var fortrolige, jf. bank- og sparekasselovens 54, stk. 2,

Læs mere

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007)

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Side 1 af 8 Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2007) Kapitel 1 Lovens område 1. Stk. 7. Loven gælder for enhver form for behandling af personoplysninger i forbindelse

Læs mere

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger

Uddrag af lov om behandling af personoplysninger Myndighed: Justitsministeriet Udskriftsdato: 7. oktober 2016 (Gældende) Uddrag af lov om behandling af personoplysninger 1-4. (Udelades) Afsnit II Behandlingsregler Kapitel 4 Behandling af oplysninger

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] !"#!"$! % &&&$!"$! [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] Du har fra Rigspolitiet modtaget en blank børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 28. februar 2017 Sagsnr. 2016 3279/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager], der er overtandlæge

Læs mere

Notat om brug og afgivelse af reference.

Notat om brug og afgivelse af reference. Notat om brug og afgivelse af reference. Indledning Notatet dækker over to situationer. I den ene situation er det dig som ansættelsesmyndighed, der bruger en reference, i den anden situation er det dig,

Læs mere

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund N O TAT Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook 1. Sagens baggrund Ved e-mails af 5. juli 2010 og 3. august 2010 har Frederiksberg Kommune rettet henvendelse

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger m.v. i Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste

Retningslinjer for behandling af personoplysninger m.v. i Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste Sagsbehandler: PAH Sagsnummer: 2012/002293 13. maj 2013 Indledning Retningslinjer for behandling af personoplysninger m.v. i Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste Forsvarets Efterretningstjeneste

Læs mere

Datatilsynets udtalelse af 15. oktober 2009 vedhæftes.

Datatilsynets udtalelse af 15. oktober 2009 vedhæftes. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Sendt til kontakt@regionsyddanmark.dk 4. februar 2013 Vedrørende sikkerhedsbrist i Region Syddanmark Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven.

Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven. 2015-32 Journalisering af samlede svar førte til behandling af personoplysninger i strid med persondataloven. Kommune burde derfor have adskilt sine svar 15. juni 2015 En mand havde en omfattende korrespondance

Læs mere

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn genoptog sagen i lyset af ombudsmandens høring og imødekom aktindsigtsanmodningen fuldt ud.

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn genoptog sagen i lyset af ombudsmandens høring og imødekom aktindsigtsanmodningen fuldt ud. 2017-24 Afgørelser vedrørende en læge, der havde fået kritik af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, kunne ikke undtages fra aktindsigt 17. juli 2017 En borger klagede til ombudsmanden over, at Sundhedsvæsenets

Læs mere

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2011 efter vedtagelse af L 145)

Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2011 efter vedtagelse af L 145) Side 1 af 7 Uddrag af Persondatalovens bestemmelser angående tv-overvågning (pr. 1. juli 2011 efter vedtagelse af L 145) Kapitel 1 Lovens område 1. Stk. 7. Loven gælder for enhver form for behandling af

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger

Statsforvaltningens brev til en borger Statsforvaltningens brev til en borger 20-07- 2009 Statsforvaltningen Syddanmark har modtaget jeres henvendelse af 10. april 2007 vedrørende Varde Kommunes videregivelse af oplysninger om et projekt, som

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 13, L 69 endeligt svar på spørgsmål 13 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 13, L 69 endeligt svar på spørgsmål 13 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 13, L 69 endeligt svar på spørgsmål 13 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 12. december 2017 Kontor:

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

Logning af internettrafik og s

Logning af internettrafik og  s Datatilsynet Borgergade 28,5. 1300 København K Ejendomme Ældre og Økonomi Mads Toftegaard Madsen Telefon MTM@fredensborg.dk Logning af internettrafik og e-mails Sagsnr. 7.. februar 2017 Fredensborg Kommune

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319

Læs mere

DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR AJAX KØBENHAVN

DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR AJAX KØBENHAVN DATABESKYTTELSESPOLITIK FOR AJAX KØBENHAVN 1. INDLEDNING 1. Databeskyttelse 1. I forbindelse med udøvelse af Håndbold behandler Ajax København personhenførbare oplysninger (persondata) om [personkreds]

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere

Bankerne kan nu oplyse identitet på kunder, der har betalt for lidt

Bankerne kan nu oplyse identitet på kunder, der har betalt for lidt Bankerne kan nu oplyse identitet på kunder, der har betalt for lidt BILAG TIL ORIENTERING Loven og dens forarbejder Bestemmelsen lyder således:» 117 a. Et pengeinstitut kan videregive oplysninger om en

Læs mere

Personhenførbare data til opsporing

Personhenførbare data til opsporing Personhenførbare data til opsporing - To fortolkninger af de juridiske rammer for anvendelse Jernbane Alle 54, 3.th. 2720 Vanløse Tlf.: 38 77 01 64 info@sufo.dk www.sufo.dk Forord Juridiske rammer for

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet

HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet Om Datatilsynet Datatilsynet er den statslige myndighed, der fører tilsyn med lov om behandling af personoplysninger

Læs mere

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport.

Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Kendelse af 4. juni 1996. 94-69.159. Tidligere medlemmer af børsnoteret selskabs ledelse havde ret til aktindsigt i advokattilsynsrapport. Lov om Københavns Fondsbørs 16, stk. 1. Forvaltningslovens 10

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger

Statsforvaltningens brev til en borger Statsforvaltningens brev til en borger 2016-32751 Dato: 14-02-2017 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har ved e-mail af 5. april 2016 meddelt Region Midtjylland, at du ønsker at klage over

Læs mere

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP 1.1 Databeskyttelse I forbindelse med udøvelse af juridisk bistand behandler Advokatfirmaet Krarup personhenførbare oplysninger (persondata) om sine

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. for. Frida Forsikring Agentur A/S

PERSONDATAPOLITIK. for. Frida Forsikring Agentur A/S PERSONDATAPOLITIK for Frida Forsikring Agentur A/S 1/5 Dataansvarlig Frida Forsikring Agentur A/S Stationsparken 37 2600 Glostrup tlf. 70707879 info@fridaforsikring.dk 1. Formål med persondatapolitikken

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 300 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. februar 2008.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 300 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. februar 2008. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 300 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 12. marts 2008 Kontor: Politikontoret

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Østkraft Net A/S Energitilsynet (j.nr. 14/10249) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om sociale medier

RÅDGIVNING. Gode råd om sociale medier RÅDGIVNING Gode råd om sociale medier Indhold Privat brug af sociale medier i arbejdstiden 3 Medarbejderens relation til virksomheden på de sociale medier 4 Loyalitetspligt kontra ytringsfrihed 5 Kontrol

Læs mere

Privatlivspolitik for Lenepia.dk

Privatlivspolitik for Lenepia.dk Privatlivspolitik for Lenepia.dk Introduktion For at kunne drive min virksomhed er der personoplysninger, jeg har behov for at behandle. Privatlivspolitikken er ment som en hjælp til at forstå, hvilke

Læs mere

Ved en fejl er anonymiseringen ikke gennemført denne gang og dokumentet har derfor indeholdt både navne og CPR-numre.

Ved en fejl er anonymiseringen ikke gennemført denne gang og dokumentet har derfor indeholdt både navne og CPR-numre. Direktionssekretariat Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Datatilsynet Att.: Vita Horneman Borgergade 28, 5 1300 København K Telefon 4778 4000 Fax 4778 4099 mail@halsnaes.dk www.halsnaes.dk Side 1 af 5

Læs mere

artikel 96 eller artikel 97.

artikel 96 eller artikel 97. xxx xxx xxx 24. september 2001 Vedrørende Deres klage over Rigspolitiets afslag på indsigt i Schengen- Informationssystemet Datatilsynet Christians Brygge 28, 4. 1559 København V CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn]. København, den 9. februar 2015 Sagsnr. 2014-3363/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede og advokatfirma K, [bynavn]. Sagens

Læs mere

Lov om Center for Cybersikkerhed

Lov om Center for Cybersikkerhed LOV nr 713 af 25/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2013/003214 Senere ændringer til forskriften LOV nr 443 af 08/05/2018

Læs mere

Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015. Cookiepolitik. 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester

Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015. Cookiepolitik. 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015 Cookiepolitik 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester På denne side oplyses om de nærmere vilkår for brugen af www.hccontainer.dk og eventuelle andre hjemmesider,

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING

PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING SEPTEMBER 2018 PRIVATLIVSPOLITIK FOR WHISTLEBLOWER-ORDNING COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Copenhagen Business School ("CBS", ''vi'' eller ''os'') behandler personoplysninger

Læs mere

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del Bilag 11 Offentligt

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del Bilag 11 Offentligt Indfødsretsudvalget 2013-14 IFU Alm.del Bilag 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM VIDEREGIVELSE AF FORTROLIGE OPLYSNINGER I FORBINDELSE MED SAGER OM INDFØDSRETS MEDDELELSE Sammenfatning: Straffelovens

Læs mere

Behandling af personoplysninger i <virksomhed> (i forhold til persondataloven)

Behandling af personoplysninger i <virksomhed> (i forhold til persondataloven) Behandling af personoplysninger i (i forhold til persondataloven) Version 1.3 1 Hvad er personoplysninger Personoplysninger (også kaldet persondata) er oplysninger, der kan henføres til en

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K. Sendt til: jm@jm.dk

Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K. Sendt til: jm@jm.dk Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Sendt til: jm@jm.dk 12. februar 2010 Vedrørende høring over udkast til forslag til Lov om ændring af lov om tv-overvågning og lov om behandling af

Læs mere

ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V. København den 23. april 2008

ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V. København den 23. april 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET ROJ TV Att.: Manouchehr Tahsili Zonoozi H C Andersens Boulevard 39 1553 København V København den 23. april 2008 Afgørelse vedrørende klage fra Den Tyrkiske Ambassade i Danmark Radio-

Læs mere

Statsforvaltningens brev til 2 journalister.

Statsforvaltningens brev til 2 journalister. Statsforvaltningens brev til 2 journalister. I har klaget over, at Faaborg-Midtfyn Kommune har afslået at give Jer aktindsigt i navne og andre kontaktoplysninger på skribenterne bag spareforslag indkommet

Læs mere

Notat om forbud mod registrering af arbejdsløses politiske aktiviteter

Notat om forbud mod registrering af arbejdsløses politiske aktiviteter KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Enhed for Kvalitet og Tilsyn NOTAT 13. december 2017 Sagsnr. 2017-0397195 Notat om forbud mod registrering af arbejdsløses politiske aktiviteter

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger Henvendelse vedrørende Frederikshavn Kommune om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger Henvendelse vedrørende Frederikshavn Kommune om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger 2016-38082 Dato: 08-07-2016 Henvendelse vedrørende Frederikshavn Kommune om aktindsigt Du har den 9. maj 2016 klaget over Frederikshavn Kommunes afgørelse af 2. maj

Læs mere

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv.

vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. vering af oplysningerne vil medføre væsentlig økonomisk skade for myndigheden selv. Derudover bemærkes det, at nogle af de hensyn, som i forbindelse med sin vurdering af spørgsmålet om meroffentlighed

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energitilsynets afgørelse af 27. september 2012 om godkendelse af Odsherred Varme A/S prisstigninger

Afgørelse Klage over Energitilsynets afgørelse af 27. september 2012 om godkendelse af Odsherred Varme A/S prisstigninger Odsherred Varme A/S fremsendte herefter ved e-mail af 27. september 2012 et forslag til Energitilsynet, hvorefter der i afregningen for 2012 ville blive afregnet med 817 kr./kwh. Dette var beregnet som

Læs mere

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI

UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl , af samrådsspørgsmål BI Retsudvalget 2009-10 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1422 Offentligt Dok.: MOA40883 UDKAST TIL TALE Til brug for besvarelsen den 19. august 2010, kl. 10.00, af samrådsspørgsmål BI Samrådsspørgsmål

Læs mere

1.1 HÅNDTRYK har vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan HÅNDTRYK behandler dine persondata.

1.1 HÅNDTRYK har vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan HÅNDTRYK behandler dine persondata. PRIVATLIVSPOLITIK FOR HÅNDTRYK. 1. Formål 1.1 HÅNDTRYK har vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan HÅNDTRYK behandler dine persondata. 2. Kontaktoplysninger 2.1 HÅNDTRYK

Læs mere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere 1. Jeg har modtaget Udlændinge- og Integrationsministeriets

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

Titel: Ikke ret til dataudtræk fra logoplysninger vedrørende opslag i elektroniske patientjournaler

Titel: Ikke ret til dataudtræk fra logoplysninger vedrørende opslag i elektroniske patientjournaler 2016-49433 Titel: Ikke ret til dataudtræk fra logoplysninger vedrørende opslag i elektroniske patientjournaler På foranledning af en henvendelse fra en borger har Statsforvaltningen udtalt: Henvendelse

Læs mere

Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger

Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger Juridisk kontor Regionssekretariatet Skottenborg 26 8800 Viborg Borgerens rettigheder, når regionen behandler personoplysninger Når regionen behandler oplysninger om borgere, har borgerne nogle rettigheder,

Læs mere

PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2016

PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2016 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 3. april 2017 Sagsnr. 2017-2372 PLO Analyse Goodwill i almen praksis i 2016 Aktid. 507161 Hovedbudskaber Antallet af praksishandler er faldet svagt i 2016, men ligger

Læs mere

generel information om databeskyttelse til jobansøgere

generel information om databeskyttelse til jobansøgere generel information om databeskyttelse til jobansøgere indledning Formålet med denne generelle information er at beskrive, hvordan og hvorfor vi behandler dine personoplysninger, samt dine rettigheder

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 447 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 447 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 447 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 21. maj 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift.

Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift. KL Weidekampsgade 10 2300 København S Sendt pr. brev samt på mail til MIH@kl.dk 15. april 2011 Vedrørende sikkerhedsbrist som følge af KL s overførsel af køreprøvebooking system til en cloud-løsning Datatilsynet

Læs mere

Statsforvaltningens brev til Odense Kommune

Statsforvaltningens brev til Odense Kommune 2014-212824 Statsforvaltningens brev til Odense Kommune Dato: 0 9-0 6-2015 Henvendelse vedrørende Odense Kommunes afgørelse om afslag på aktindsigt i specifikationer i borgmester Anker Boyes telefonregning

Læs mere

Sagsnr /VPE/VTA/JML 1. og 2. advokatkreds K E N D E L S E

Sagsnr /VPE/VTA/JML 1. og 2. advokatkreds K E N D E L S E København, den 7. juni 2012 Sagsnr. 2010-02-0540/VPE/VTA/JML Sagsnr. 2010-02-0541/VPE/VTA/JML 1. og 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har de tidligere bestyrelsesmedlemmer i X

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren )

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Mellem [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) og Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg CVR-nr.: 29943176 (herefter Midttrafik

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Stillingsbesættende virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på erhvervsmæssig

Læs mere

Lunar Way Business Privatlivspolitik

Lunar Way Business Privatlivspolitik Lunar Way Business Privatlivspolitik 1. Formål og beskyttelse I denne privatlivspolitik henviser Lunar Way, vi, os og vores til Lunar Way A/S. Hos Lunar Way tager vi beskyttelsen af vores brugeres privatliv,

Læs mere

Høringssvar. Høring af bekendtgørelser vedr. kliniske databaser. Data skal deles fortrolighed bevares

Høringssvar. Høring af bekendtgørelser vedr. kliniske databaser. Data skal deles fortrolighed bevares Sundhedspolitik og Kommunikation Høringssvar Høring af bekendtgørelser vedr. kliniske databaser Jr. / 2016-3665 1.juni 2016 Domus Medica Kristianiagade 12 2100 København Ø Data skal deles fortrolighed

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. november 2014 (J.nr. 2014-0037118) Lukning af adgang

Læs mere

Side 2 Side 3 Side 4 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om procedure for håndtering af materiale med fortrolige oplysninger Socialudvalget modtager

Læs mere

Databehandlingspolitik

Databehandlingspolitik Databehandlingspolitik 1. Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige funktioner og tjenester. Ravnholt Gods er forpligtet til at beskytte

Læs mere

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på salær med mere i forbindelse

Læs mere

Samtykkeerklæring Allegener

Samtykkeerklæring Allegener Samtykkeerklæring Allegener Samtykkeerklæring er udarbejdet af secure-u.it 2017 Dato 02-05-2018 Pharmakon a/s Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Samtykkeerklæring... 3 VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER...

Læs mere

Persondatapolitik. Side 1 af 5

Persondatapolitik. Side 1 af 5 Persondatapolitik EJBY MOSEVEJ 219 2600 GLOSTRUP TLF 44 85 70 00 FAX 44 85 70 01 MAIL VESTFOR@VESTFOR.DK WEB WWW.VESTFOR.DK EAN 5798009042118 CVR 1086111 Side 1 af 5 1. Indledning 1.1 Hos I/S Vestforbrænding

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

Privatlivspolitik for Lichen Sclerosus Foreningen

Privatlivspolitik for Lichen Sclerosus Foreningen Privatlivspolitik for Lichen Sclerosus Foreningen Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt Lichen Sclerosus Foreningen behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der

Læs mere

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Udtalt over for departementet for told- og forbrugsafgifter, at direktoratet for toldvæsenets faste praksis, hvorefter alle begæringer om aktindsigt

Læs mere

Samtykkeerklæring Nyhedsbreve

Samtykkeerklæring Nyhedsbreve Samtykkeerklæring Nyhedsbreve Dato 26 april 2018 Pharmakon a/s Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Samtykkeerklæring... 3 VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER... 3 DATAANSVARLIGE, EVT. REPRÆSENTANT FOR DATAANSVARLIGE...

Læs mere

personoplysninger er: Galerie Mikael Andersen 1260 København K CVR: personoplysninger?

personoplysninger er: Galerie Mikael Andersen 1260 København K CVR: personoplysninger? PRIVATLIVSPOLITIK GALERIE MIKAEL ANDERSEN Galerie Mikael Andersen er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som privat leverandør eller privat kunde kontraherer med

Læs mere

CT Musik (CT Big Band) er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

CT Musik (CT Big Band) er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen. CT Musiks dataansvar Vi behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan vi arbejder med dine personoplysninger til sikring af en fair og gennemsigtig

Læs mere

Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger

Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger Skoleforeningernes fælles arbejdsgruppe vedrørende persondatalovgivningen har udarbejdet en tekst

Læs mere

OPLYSNINGSSKRIVELSE. behandlingens formål m.v., førend Selmers Børnehus foretager en behandling af dine personoplysninger.

OPLYSNINGSSKRIVELSE. behandlingens formål m.v., førend Selmers Børnehus foretager en behandling af dine personoplysninger. OPLYSNINGSSKRIVELSE OBS! Du skal læse denne underretning samt Din ret til indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger. Dette skyldes vigtigheden af, at du er bekendt med dine rettigheder, behandlingens

Læs mere

Ekstrahering af oplysninger i et internt dokument

Ekstrahering af oplysninger i et internt dokument 2014-23 Ekstrahering af oplysninger i et internt dokument En journalist klagede til ombudsmanden over, at Justitsministeriet havde givet ham delvist afslag på aktindsigt i et dokument med henvisning til,

Læs mere

Statsforvaltningen har gennemgået Valgbarhedsnævnets afgørelse af 4. juni 2012 og referat fra byrådets møde den 25. april 2012 uden overstregninger.

Statsforvaltningen har gennemgået Valgbarhedsnævnets afgørelse af 4. juni 2012 og referat fra byrådets møde den 25. april 2012 uden overstregninger. Statsforvaltningens brev til en borger 2016-9283 Dato: 15-06-2016 Henvendelse vedrørende Vejle Kommune om aktindsigt På foranledning af din henvendelse af 24. januar 2016 har Vejle Kommune den 27. januar

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 04-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-3 Afgørelse af 04-02-2016 til Radio24Syv vedr. anmodning om

Læs mere

Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt Udtalelse til Sorø Kommune om aktindsigt Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt 21. november 2018 [A] har den 18. september 2018 på vegne af [B] klaget til Sorø Kommune over kommunens afgørelse

Læs mere

Big Data i fremtidens persondataret

Big Data i fremtidens persondataret Big Data i fremtidens persondataret Charlotte Bagger Tranberg, persondataspecialist, ph.d. Den 2. oktober 2013 2 Udnyttelse af Big Data i den offentlige sektor Den offentlige sektor har adgang til store

Læs mere

Intern persondatapolitik

Intern persondatapolitik for Fliseforum vedr. behandling af persondata Version: 1.0 Dato: 04/03/2019 Side 1 af 10 1. Formål 1.1. Virksomheden ønsker, at gældende lovgivning om behandling af persondata til enhver tid overholdes.

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK BRYD TAVSHEDEN. Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Bryd Tavsheden (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger.

PRIVATLIVSPOLITIK BRYD TAVSHEDEN. Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Bryd Tavsheden (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger. PRIVATLIVSPOLITIK BRYD TAVSHEDEN Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Bryd Tavsheden (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger. 1) DATAANSVARLIG Den juridiske enhed, som er ansvarlig

Læs mere

Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden

Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden NOTAT 28-03-2018 Relevante bestemmelser om indsamling og udveksling af personoplysninger ift. myndighedssamarbejdet i koordineringsenheden 1. Persondataloven 1.1 Grundlæggende principper Efter persondatalovens

Læs mere

Domstolsstyrelsen. 26. april 2007. Domstolsstyrelsens årsberetning 2006 om persondataloven. Indhold: Domstolsstyrelsens tilsynsopgave s.

Domstolsstyrelsen. 26. april 2007. Domstolsstyrelsens årsberetning 2006 om persondataloven. Indhold: Domstolsstyrelsens tilsynsopgave s. Domstolsstyrelsen KFJ12490/Sagsbeh. KFJ J.nr. 2205-2006-3.1 dir. tlf. 33929691 mail kfj@domtolsstyrelsen.dk 26. april 2007 Domstolsstyrelsens årsberetning 2006 om persondataloven Indhold: Domstolsstyrelsens

Læs mere

DATABEHANDLINGSPOLITIK

DATABEHANDLINGSPOLITIK DATABEHANDLINGSPOLITIK Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige funktioner og tjenester. Egeskov er forpligtet til at beskytte fortroligheden,

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: js@skat.dk 4. oktober 2010 Vedrørende høring over forslag til lov om ændring af skattekontrolloven Datatilsynet Borgergade 28, 5.

Læs mere

Gahrn-Jensen har to fysiske butikker der sælger tøj til kvinder. Gahrn-Jensen har ydermere stor webshop.

Gahrn-Jensen har to fysiske butikker der sælger tøj til kvinder. Gahrn-Jensen har ydermere stor webshop. Vores persondatapolitik 1. Generelt Gahrn-Jensen har to fysiske butikker der sælger tøj til kvinder. Gahrn-Jensen har ydermere stor webshop. Gahrn-Jensen henter og gemmer oplysninger om dig for at levere

Læs mere

Nimb Persondatapolitik

Nimb Persondatapolitik Aarhus Januar 2018 Sagsnr. 017825-0003 mif/cbt/ajm Nimb Persondatapolitik Behandling af personoplysninger Som et naturligt led i Tivolis aktiviteter og markedsføringen af Tivoli, herunder Hotel Nimb sker

Læs mere