Den kommunale redegørelse til rammeaftale Generelt. Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2010 fra Nordfyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den kommunale redegørelse til rammeaftale Generelt. Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2010 fra Nordfyn"

Transkript

1 Side 1 af 20 Generelt Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2010 fra Nordfyn Dato for afsluttet indberetning: Dato for politisk godkendelse: G1a. Hvordan vurderer kommunen værdien af den foreliggende rammeaftale og udmøntningen af den? Rammeaftalen er et konstruktivt arbejdsredskab. Kommunen "tvinges til" at foretage en række nøje overvejelser omkring det kommunale behov indenfor såvel det særlige sociale område som specialundervisningsområdet. Det vil sige behovet for tilbud, kommunen ikke selv kan stille til rådighed. Rammeaftaleproceduren er således også en brugbar proces i kommunens analyse af behov på både kort og lang sigt. Desuden er rammeaftalen et fornuftigt supplement til budgetlægningen indenfor handicap- & psykiatriområdet i Nordfyns Kommune. Afgrænsningen af, hvornår et givent område/tilbud er specialiseret nok til at blive inkluderet i rammeaftalen kan dog virke restriktivt. G2a. Hvordan fungerede samarbejdet med kommunerne i forbindelse med indgåelse af rammeaftalerne for 2009? Middel G3a. Hvordan vurderer kommunen kendskabet til Rammeaftalerne og de initiativer, som følger af den? Kendskabet er tilfredsstillende. Myndighedssagsbehandlerne benytter på lige fod med tilbudsportalen rammeaftalen som et opslagsredskab. Rammeaftalens muligheder og tilbud bliver for alvor synlige for den enkelte medarbejder, når et konkret tilbudsbehov opstår. G4a. Har kommunen oplevet vanskeligheder med at skaffe pladser i akutte situationer? Ja G4b. Beskriv vanskelighederne og hvordan de eventuelt blev overvundet Der er ofte langeventetider på de respektive institutioner. Familier kan opleve uforholdsmæssig lange overgangs- løsninger, da det optimale tilbud ikke er ledigt. G5a. Har kommunen oplevet problemer eller uhensigtsmæssigheder i forbindelse med visitering og matchning af brugere til: - tilbud drevet af andre kommuner såvel i som udenfor Syddanmark eller? - tilbud drevet af Region Syddanmark eller andre regioner?

2 Side 2 af 20 G6a. Har kommunen oplevet problemer eller uhensigtsmæssigheder som udbyder af pladser til brugere fra andre kommuner, hvad enten der er tale om kommuner i eller udenfor Syddanmark? G7a. Har kommunen en mere overordnede målsætning/strategi i relation til Rammeaftalesystemet under ét og de tilbud, som er omfattet af Rammeaftalen? G8a. Har kommunen overvejelser eller planer om at overtage tilbud drevet af Region Syddanmark? G9. Spørgsmålet er udgået. G10. Supplerende oplysninger, som efter kommunens opfattelse er vigtige for regionens eller kommuners forsyningsforpligtelse, herunder køb af pladser og ydelser i andre regioner. G10a. Det sociale område Ingen bemærkninger G10b. Specialundervisningsområdet Ingen bemærkninger

3 Side 3 af 20 Socialt truede børn og unge på sikrede døgninstitutioner, SEL 67, stk. 3 I Syddanmark drejer det sig kun om Egely (inkl. de åbne afdelinger) 0.a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af pladser i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre pladser på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter pladser hos andre udbydere såvel i som udenfor Syddanmark. 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab i kommuner og region? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område? 6.a Kommunen som udbyder af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette målgruppeområde, som på kortere eller længere sigt bl.a. vil kunne påvirke andre kommuners (såvel i som udenfor Syddanmark) mulighed for køb af pladser i kommunen, herunder planer om oprettelse af egne tilbud?

4 Side 4 af 20 Tilbud til handicappede børn og unge, SEL 32, 36 og 67, stk. 2 Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

5 Side 5 af 20 Tilbud til voksne udviklingshæmmede, SEL 103, 104, 107 og 108, LAB 185 (inkl. SEL 83-87, 97, 98 og 102) 0.a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af pladser i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre pladser på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter pladser hos andre udbydere såvel i som udenfor Syddanmark. 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab i kommuner og region? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område? 6.a Kommunen som udbyder af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette målgruppeområde, som på kortere eller længere sigt bl.a. vil kunne påvirke andre kommuners (såvel i som udenfor Syddanmark) mulighed for køb af pladser i kommunen, herunder planer om oprettelse af egne tilbud? Ja 6.b Hvad går strategien, målsætningen eller planen ud på Det er strategien eventuelt i eget regi at etablere særlig botilbud til ældre udviklingshæmmede. Tilbud som tænkes etableret i forlængelse af en plejecenterenhed som et 108 botilbud. 6.c Hvad er tidsperspektivet I starten af 2010.

6 Side 6 af 20 6.d Hvilke tilbud og kommuner vil blive påvirket, herunder kommuner i andre regioner, og med hvor meget Det er primært borgere bosidden i Nordfyns Kommune, som vil blive berørt af strategien.

7 Side 7 af 20 Tilbud til voksne med udviklingsforstyrrelser (Autismespektret/ADHD/DAMP), SEL 103, 104, 107 og 108, LAB 185 (inkl. SEL 83-87, 97, 98 og 102) Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

8 Side 8 af 20 Tilbud til voksne fysisk handicappede, SEL 103, 104, 107 og 108, LAB 185 (inkl. SEL 83-87, 97, 98 og 102) 0.a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af pladser i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre pladser på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter pladser hos andre udbydere såvel i som udenfor Syddanmark. 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab i kommuner og region? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område? 6.a Kommunen som udbyder af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette målgruppeområde, som på kortere eller længere sigt bl.a. vil kunne påvirke andre kommuners (såvel i som udenfor Syddanmark) mulighed for køb af pladser i kommunen, herunder planer om oprettelse af egne tilbud?

9 Side 9 af 20 Tilbud til voksne senhjerneskadede, SEL 103, 104, 107 og 108, LAB 185 (inkl. SEL 83-87, 97, 98 og 102) 0.a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af pladser i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre pladser på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Ja 1. b I hvilken retning vil nettoændringen gå 1.b.1: I året b.2: I årene Flere pladser 1.c Hvad er grunden til ændringen Ja Flere pladser 1.c.1: I året c.2: I årene Stigende antal borgere apoplexier og trafikskader. Stigende antal borgere apoplexier og trafikskader. 1.d Hvilke konkrete tilbud, herunder tilbud i andre regioner, vil blive berørt, hvornår og med hvor mange pladser 1.d.1: I året d.2: I årene Det vil typisk være tilbud som Bjerggårdshaven i Odense og Lunden i Varde, der vil blive berørt. Det vil typisk være tilbud som Bjerggårdshaven i Odense og Lunden i Varde, der vil blive berørt. 2. Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter pladser hos andre udbydere såvel i som udenfor Syddanmark. Ja 3.b Hvad går strategien, målsætningen eller planen ud på Nordfyns Kommune har en strategi om evt. i eget regi at etablere såvel dagtilbud ( ) som botilbud( ). 3.c Hvad er tidsperspektivet I starten af d Hvilke tilbud, herunder tilbud i andre regioner, forventes at blive påvirket og skøn over, hvor mange pladser det vil kunne dreje sig om.

10 Side 10 af pladser, hvor kommunen aktuelt primært benytter Bjerggårdshaven i Odense og Lunden i Varde. 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab i kommuner og region? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område? 6.a Kommunen som udbyder af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette målgruppeområde, som på kortere eller længere sigt bl.a. vil kunne påvirke andre kommuners (såvel i som udenfor Syddanmark) mulighed for køb af pladser i kommunen, herunder planer om oprettelse af egne tilbud? Ja 6.b Hvad går strategien, målsætningen eller planen ud på Strategien er at Nordfyns Kommune gerne vil udbyde eget koncept af bo- & dagtibud (rehabilitering) for andre kommuner. 6.c Hvad er tidsperspektivet I starten af d Hvilke tilbud og kommuner vil blive påvirket, herunder kommuner i andre regioner, og med hvor meget Tilsvarende tilbud om rehabilitering og boenhed for senhjerneskadede.

11 Side 11 af 20 Tilbud til voksne sindslidende, SEL 103, 104, 107 og 108, LAB 185 (inkl. SEL 83-87, 97, 98 og 102) Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

12 Side 12 af 20 Tilbud til hjemløse og personer med sociale problemer, SEL a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af pladser i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre pladser på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter pladser hos andre udbydere såvel i som udenfor Syddanmark. 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab i kommuner og region? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område? 6.a Kommunen som udbyder af pladser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette målgruppeområde, som på kortere eller længere sigt bl.a. vil kunne påvirke andre kommuners (såvel i som udenfor Syddanmark) mulighed for køb af pladser i kommunen, herunder planer om oprettelse af egne tilbud?

13 Side 13 af 20 Tilbud til voldsramte kvinder, SEL 109 Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

14 Side 14 af 20 Sociale tilbud til personer med stofmisbrug, SEL a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af pladser eller ydelser i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre pladser eller ydelser på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af pladser eller ydelser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter pladser eller ydelser hos andre udbydere såvel i som udenfor Syddanmark. 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab i kommuner og region? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område? 6.a Kommunen som udbyder af pladser eller ydelser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette målgruppeområde, som på kortere eller længere sigt bl.a. vil kunne påvirke andre kommuners (såvel i som udenfor Syddanmark) mulighed for køb af pladser eller ydelser i kommunen, herunder planer om oprettelse af egne tilbud?

15 Side 15 af 20 Hjælpemiddelområdet, SEL 5, stk. 2 0.a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af ydelser i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre ydelser på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af ydelser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter ydelser hos andre udbydere såvel i som udenfor Syddanmark. 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab i kommuner og region? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område? 6.a Kommunen som udbyder af ydelser Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette målgruppeområde, som på kortere eller længere sigt bl.a. vil kunne påvirke andre kommuners (såvel i som udenfor Syddanmark) mulighed for køb af ydelser i kommunen, herunder planer om oprettelse af egne tilbud?

16 Side 16 af 20 Tilbud til andre målgrupper på det sociale område omfattet af SEL 5 Der vil typisk være tale om beskyttede værksteder på revalideringsinstitutioner med målgrupper, som ikke falder ind under de øvrige målgrupper. Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

17 Side 17 af 20 Specialpædagogisk bistand til førskolebørn på landsog landsdelsdækkende undervisningsinstitutioner (Folkeskolelovens 20, stk. 3, andet punktum) I Syddanmark drejer det sig kun om Center for høretab (Fredericiaskolen). Den kommunale specialundervisning er ikke omfattet. Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

18 Side 18 af 20 Specialundervisning af børn og unge under 18 år på lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud (Folkeskolelovens 20, stk. 3, første punktum) I Syddanmark drejer det sig kun om Center for høretab (Fredericiaskolen). Den kommunale specialundervisning er ikke omfattet. Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

19 Side 19 af 20 Voksne, der modtager undervisning på lands- og landsdelsdækkende undervisningsinstitutioner (Lov om specialundervisning for voksne 1, stk. 2) I Syddanmark drejer det sig kun om Nyborgskolen. Den kommunale voksenspecialundervisning er ikke omfattet. 0.a Marker her, hvis kommunen ikke har relevante oplysninger på dette område Har oplysninger 1.a Forbrug af timer i de kommende år Forventer kommunen samlet at bruge flere eller færre timer på dette område såvel i som udenfor Syddanmark i 2010 og ? 1.a.1: I året a.2: I årene Spørgsmålet er udgået. 3.a Kommunens strategier, målsætninger eller planer, som efterspørger af timer Har kommunen strategier, målsætninger eller planer på dette område, som vil kunne påvirke kommunens efterspørgsel efter timer hos Region Syddanmark eller andre regioner 4.a Har kommunen behov for nye tilbud/ydelser på dette område, behov som ikke har kunnet opfyldes med det eksisterende beredskab? 5.a Har kommunen indholdsmæssige ønsker til konkrete tilbud eller grupper af tilbud indenfor dette område?

20 Side 20 af 20 Personer med fysiske eller psykiske handicap, som har tale-, høre- eller synsvanskeligheder, der modtager undervisning i henhold til Lov om specialundervisning for voksne 1, stk. 3 I Syddanmark drejer det sig p.t. om den specialundervisning, der udgår fra centrene i Esbjerg, Åbenrå, Vejle og Odense Kommunen forventer ikke ændringer i forbrugsmønstret de næste 4 år, har ikke planer eller målsætninger som forbruger eller udbyder af pladser og har ikke ønsker om nye tilbud eller ændring af eksisterende tilbud på dette område.

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2011. Generelt. Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2011 fra Billund

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2011. Generelt. Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2011 fra Billund Side 1 af 21 Generelt Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2011 fra Billund Dato for afsluttet indberetning: 09.03.2010 Dato for politisk godkendelse: 30.03.2010 G1a. Hvordan vurderer kommunen værdien

Læs mere

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet 1 Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet Indhold Oversigt over de oplysninger, som skal foreligge inden 1. maj 2009 1. Nye

Læs mere

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune Dato for afsluttet indberetning: 30 april 2008 Dato for politisk godkendelse: 29 maj 2008 Redegørelsen er godkendt i de respektive fagudvalg primo april og skulle efter planen have været forelagt Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Enkeltmandsprojekter og særforanstaltninger under rammeaftalen i Syddanmark i 2012

Enkeltmandsprojekter og særforanstaltninger under rammeaftalen i Syddanmark i 2012 Enkeltmandsprojekter og særforanstaltninger under rammeaftalen i Syddanmark i 2012 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering af analysens konklusioner... 2 2. særforanstaltninger og enkeltmandprojekter fordelt

Læs mere

Enkeltmandsprojekter og særforanstaltninger under rammeaftalen i Syddanmark i 2010 og 2011

Enkeltmandsprojekter og særforanstaltninger under rammeaftalen i Syddanmark i 2010 og 2011 Enkeltmandsprojekter og særforanstaltninger under rammeaftalen i Syddanmark i 2010 og 2011 Indhold 1. Udviklingen i enkeltmandsprojekter og særforanstaltninger under rammeaftalen i Syddanmark fra 2010

Læs mere

Bilag 1 til notat vedr. volumen og udvikling på det specialiserede sociale område i Syddanmark

Bilag 1 til notat vedr. volumen og udvikling på det specialiserede sociale område i Syddanmark Bilag 1 Bilag 1 viser udviklingen i antal pladser som kommunerne i Syddanmark og Region Syddanmark er driftsherre for i perioden 2007-2010. Tabellerne er opdelt på målgruppeområder, antal dag- og døgnpladser

Læs mere

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011 I denne del skal der svares på: Overordnede spørgsmål vedr. kommunens rolle som efterspørger af tilbud set i forhold til foregående år (2009/2010)

Læs mere

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9 Indledning... 4 Kapitel 1: Baggrund for rammeaftalen... 5 Rammeaftalens opbygning og indhold... 5 Lovgrundlag... 6 Rammeaftalens parter og aktører... 6 Proces og tidsplan i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 Kontaktforum 15. juni 2009 Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 En årlig lovpligtig rammeaftale i hver af de 5 regioner (SEL 6) 1 Rammeaftalen er et planlægnings- og udviklingsværktøj som skal

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Udkast til. Rammeaftale 2008. - vedrørende specialundervisningsområdet i Syddanmark

Udkast til. Rammeaftale 2008. - vedrørende specialundervisningsområdet i Syddanmark Udkast til Rammeaftale 2008 - vedrørende specialundervisningsområdet i Syddanmark 25. juli 2007 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING 2 KOMMUNALE REDEGØRELSER 3 FREDERICIASKOLEN 4 NYBORGSKOLEN

Læs mere

Volumen og udvikling på det specialiserede sociale område i Syddanmark

Volumen og udvikling på det specialiserede sociale område i Syddanmark Område: Det sociale område Afdeling: Psykiatristaben Journal nr.: Dato: 20. august 2010 Udarbejdet af: Kirsten Frost Lorenzen E-mail: Kirsten.Frost.Lorenzen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631052 Revideret

Læs mere

BILAG Udviklingsstrategi 2013

BILAG Udviklingsstrategi 2013 BILAG Udviklingsstrategi 2013 Bilag...2 Bilag 1: Tilbud omfattet af Udviklingsstrategien...2 Bilag 2: Særlige forhold...3 Bilag 3: Tendenser og behov...6 Bilag 4: Procedurer for koordinering af lands og

Læs mere

Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark

Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på specialundervisningsområdet i region Syddanmark Dette skema omfatter kommunens forventninger til forbrug af pladser på de specialundervisningstilbud,

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Svendborg Kommunes redegørelse 2007

Svendborg Kommunes redegørelse 2007 til brug for rammeaftalen på de sociale og socialpsykiatriske tilbud i Region Syddanmark Denne skabelon omfatter kommunens forventninger til forbrug af pladser på de tilbud, der er omfattet af rammeaftalen.

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 2011 Bilag: - Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning på voksen Hørsholm

Læs mere

1. Opsummering af analysens konklusioner

1. Opsummering af analysens konklusioner Første del af takstanalysen i forbindelse med Rammeaftale 2010 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering af analysens konklusioner...1 2. Normeringsændringer...1 3. Samlet budgetvolumen i 2010 i forhold til 2009...3

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:fredensborg Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Fredensborg Kommune Kontaktperson Martin Kjellberg Ishøy Tlf. nr. 72 56 51 38 Mail.: maki@fredensborg.dk Skemaet er

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger.

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. BILAG 4: UDVIKLINGSTENDENSER INDENFOR LANDS- OG LANDSDELSDÆKKENDE TILBUD Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. SOCIALE TILBUD Målgrupperne

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:ishøj/vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson:

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Michael Mogensen Tlf. nr. Mappen indeholder følgende ark: Paragraf 20 stk 2 Undervisning på døgn

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune Kontaktperson Christian Hjorth Tlf. nr. 36377549 Mail.: rk@rk.dk (att. Christian Hjorth) Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning April 2018 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 4 2. Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Albertslund kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Kontaktperson Lisa Overgaard Jesper Bergenholttz 43 68 65 50 Tlf. nr. 43 68 61 06 Mail.: Lisa.Overggard@albrtslund.dk

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Tabita Sonne-Dalsø Tlf. nr. 4477 2817 Mappen indeholder følgende ark: Paragraf 36 Klub til børn

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale. Frederikshavn Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale. Frederikshavn Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Frederikshavn Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring af forbrug af pladser på

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:helsingør kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Elsa Undén Hende Tlf. nr. 49283258 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Bilag 1. Sammenfatning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2009

Bilag 1. Sammenfatning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2009 Bilag 1 Sammenfatning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2009 Det sociale område og specialundervisningsområdet Bilag 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kommunernes vurdering af rammeaftale

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Notat Til: Børne og Sundhedsudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 211 Bilag: - Hørsholm s informationer til Rammeaftalen 211 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Hørsholm

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Jammerbugt Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring af forbrug af pladser på sociale

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Bornholms Regionskommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Bornholms Regionskommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:bornholms Regionskommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Bornholms Regionskommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2017 Maj 2017 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune Frederikssund kommune Side 1 af 15 sider. Frederikssund kommune Kontaktperson Pernille Foged Tlf. nr. 47351407 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Besvarelser i forhold til tendenser og behov

Besvarelser i forhold til tendenser og behov Besvarelser i forhold til tendenser og behov Forventet behov for pladser udenfor Det samlede forventet behov kommunens eget regi Dagtilbud Døgntilbud Dagtilbud Døgntilbud 1. Voksne med sindslidelser 0

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014 0 4 0 0 8 4 0 0 0 49 3 00 02 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2014 April 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Brøndby kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Neel Lind Tlf. nr. 43282619 Mail.: negli@brondby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune Glostrup kommune Side 1 af 13 sider. Glostrup kommune Kontaktperson Social Service: Johan Kroesen PPR: Søren Post Mail.: johan.kroesen@glostrup. dk Soren.post@glostrup.dk Tlf. nr. Skemaet er tænkt som

Læs mere

Analyse af udviklingen i takster og normeringer for rammeaftalens område

Analyse af udviklingen i takster og normeringer for rammeaftalens område Analyse af udviklingen i takster og normeringer 2010-2011 for rammeaftalens område Indholdsfortegnelse 1. Opsummering af analysens konklusioner... 2 2. Datagrundlag og frafald... 2 3. Takstudviklingen

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013 0 4 0 0 0 0 00 00 8 0000 490 0 00 0 3 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2013 Marts 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Høje-Taastrup kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederikssund kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse

Spørgeskemaundersøgelse Side 1 af 13 0% 1% 100% 1 af 55. Skabelon for undervisningsområdet. Ét svar i hver linje Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr (til evt. afklarende spørgsmål): Viborg Kommune Carsten

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Halsnæs Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Halsnæs kommune Kontaktperson Else Petersen Tlf. nr. 60230709 Mail.: elpe@halsnaes.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI 2014

UDVIKLINGSSTRATEGI 2014 UDVIKLINGSSTRATEGI 2014 Indhold Indledning... 1 Overordnet ambition... 2 Temaer... 3 Ministertema; godkendelse og tilsyn... 4 Takster som understøtter målet med indsatsen... 4 Anvendelse af velfærdsteknologier

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften . Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper og giver et hurtigt samlet overblik i forhold

Læs mere

Kommunale redegørelser Kategoriseret efter emner

Kommunale redegørelser Kategoriseret efter emner Kommunale redegørelser Kategoriseret efter emner 1 Forventninger til udbud og efterspørgsel Har kommunen forventninger om væsentlige ændringer i forbruget i 2012? De forventes, at pladserne som resultat

Læs mere

De to landsdækkende og landsdelsdækkende skoler; Fredericiakolen og Nyborgskolen, som begge fra 1. januar 2007 drives af regionen.

De to landsdækkende og landsdelsdækkende skoler; Fredericiakolen og Nyborgskolen, som begge fra 1. januar 2007 drives af regionen. Bilag 3 1. Rammeaftale 2007 vedrørende specialundervisning i Syddanmark Denne rammeaftale vedrørende specialundervisningstilbud indgår som bilag til rammeaftale 2007 på det sociale og socialpsykiatriske

Læs mere

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens årlige redegørelse til regionsrådet og rammeaftalen mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen på specialundervisningsområdet I medfør af 47, stk. 6,

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune Albertslund Kommune Albertslund Kommune Kontaktperso n Line Friis Brorholt/Cec ilie Engell Tlf. nr. 43686115/43686 525 Line.friis.brorholt@albertslund.dk/cecilie.engell@alb Mail.: ertslund.dk Skemaet er

Læs mere

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte Bilag 1: Nordjysk Socialaftale 2018-2020 Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte 24. august 2018 Udvikling og koordinering er et bilag til Nordjysk Socialaftale 2018-2020, som giver en

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2019 Januar 2019 Indledning Danske Regioner udgiver hvert år en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2018 Januar 2018 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune Hillerød kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune Kontaktperson Mette M. Skovbo Tlf. nr. 72321111 Mail.: mesk@hillerod.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2013 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Kontaktperson Simon Lund Tlf. nr. 48 49 11 71 Mail.: slu@horsholm.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Udkast til rammeaftale 2009

Udkast til rammeaftale 2009 logo Udkast til rammeaftale 2009 På det sociale område i Syddanmark 20. maj 2008 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Kapitel 1: Opsummering...2 Kapitel 2: Udarbejdelse af Rammeaftale 2009...3 Rammeaftalen...

Læs mere

Forslag til rammeaftale 2009

Forslag til rammeaftale 2009 Forslag til rammeaftale 2009 På det sociale område og specialundervisningsområdet i Syddanmark 26. august 2008 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Kapitel 1: Opsummering...2 Kapitel 2: Udarbejdelse af Rammeaftale

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Hillerød Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Hillerød Kommune Kontaktperson Stine Bøgebjerg Hansen Tlf. nr. 7232 3500 Mail.: sbh@hillerod.dk Skemaet er tænkt som et

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Jammerbugt Kommune Jammerbugt Kommunes redegørelse til brug for Rammeaftale 2010 i henhold til BEK. nr. 36 af 23/01/06 Februar

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema omfatter alle målgrupper

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Bornholm kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Bornholm kommune Bornholm kommune Side 1 af 15 sider. Bornholm kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Sammenfatning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010

Sammenfatning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 Bilag 1 Sammenfatning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 med supplerende bidrag fra Region Syddanmark Det sociale område og specialundervisningsområdet Indhold Indledning... 1 Kommunernes

Læs mere

BILAG Udviklingsstrategi 2015

BILAG Udviklingsstrategi 2015 BILAG Udviklingsstrategi 2015 Bilag 1: Bekendtgørelse for de to rammeaftaler a) Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde I medfør af 6, stk. 4, og 108,

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:lyngby-taarbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Børn: Jørn Unnerup Voksne: Mette Marie Juul Tlf. nr. 4597 3087 4597 3326 Mail.:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Egedal kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Kontaktperson Hans Nordskov Hansen Tlf. nr. 72596451 Mail.: hans.hansen@egekom.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Helsingør kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Elsa Undén Hende Tlf. nr. 49283258 Mail.: euh43@helsingor.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Tilbagemeldinger på de åbne svarmuligheder

Tilbagemeldinger på de åbne svarmuligheder Tilbagemeldinger på de åbne svarmuligheder Voksne med sindslidelser 1. Voksne med sindslidelser Esbjerg Kommune Behov for 85 er stigende. 1. Voksne med sindslidelser Faaborg- Midtfyn Kommune Forebyggende:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:glostrup Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Glostrup kommune Kontaktperson Edda Heinskou Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Lyngby-Taarbæk kommune

Lyngby-Taarbæk kommune XYtva Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:lyngby-taarbæk kommune XYtva Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Vedr. 20-67: Jørn Unnerup Tlf. nr. 4597 3087 Mail.: jun@ltk.dk Skemaet

Læs mere

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED

Tilbudsoversigt - Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt - B Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte 2014 VELFÆRD OG SUNDHED soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Byrådets ønske, at alle borgere, der har en væsentlig og varig

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Hvidovre kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Morten Blicher/Heidi Hviid Tlf. nr. 36393734/36393292 Mail.: mbh@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et

Læs mere

Ringsted Kommunes redegørelse til Rammeaftale 2010

Ringsted Kommunes redegørelse til Rammeaftale 2010 Ringsted Kommunes redegørelse til Rammeaftale 2010 - til brug for rammeaftale på det sociale område, det almene boligområde og dele af specialundervisningen Ny skabelon Der har været et bredt ønske om

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Margarita Christensen Tlf. nr. 43282623 Mail.: mch@brondby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt:

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt: S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009 Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i December Indholdsfortegnelse Indledning. 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter.. 4 1.1 Kapaciteten.. 4 1.2 Driftsomkostninger.. 4 1.3 Anlægsomkostninger..

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

De Kommunale Redegørelser

De Kommunale Redegørelser De Kommunale Redegørelser til Rammeaftale 2009 det sociale område og på specialundervisningsområdet NB! Vær inden eventuel udskrift opmærksom på, at bilaget er på over 60 sider 1 Indhold Indledning...1

Læs mere

& $ & ' $ ( ( 6 +!! $! +! &..5$!

& $ & ' $ ( ( 6 +!! $! +! &..5$! !""#$ %"" !"#!!$ % $$! & & $ & ' $ ( )!$*$+!$$$,)-.+!+$+/#+!$ & &.+!+$+ +0! 1 ' +!$+!$+2! 3 3 4+25++$2 ( ( 6 +!! $! +! & 7++$ # $$ % 7++$ +#$ & 7++$ #+!# $$ + &# 8$)..5$! 7 2+8 2 ' &()$* $ $ 1&"0$$$ $

Læs mere

Udkast til. Rammeaftale 2008. på det sociale område i Syddanmark

Udkast til. Rammeaftale 2008. på det sociale område i Syddanmark Udkast til Rammeaftale 2008 på det sociale område i Syddanmark 2. august 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 4 KAPITEL 1: RAMMEAFTALE 2008... 5 HVORDAN BLIVER RAMMEAFTALEN TIL?... 5 RAMMEAFTALENS PARTER

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel:

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel: Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Tårnby kommune Kontaktperson Camilla Bruun Tlf. nr. 3247 1111 Mail.: kommunen@taarnby.dk Nærværende rammeaftale

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF:

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Region Midtjylland att. Lone Ring Madsen Hvidovre, den 26. februar 2008 Sag 08/258 Dok. 2756/08 /KP DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Indledningsvist vil DH gerne rose Region Midtjylland

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

Region Syddanmarks socialcentre

Region Syddanmarks socialcentre Din GUIDE til Region Syddanmarks socialcentre Maj 2014 Xxxxxx Indhold Region Syddanmark - en kompetent leverandør................. side 3 Handicapcenter Nordøstfyn, Region Syddanmark................. side

Læs mere