FællesBo ENESTÅENDE HJEM TIL ENESTÅENDE MENNESKER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FællesBo ENESTÅENDE HJEM TIL ENESTÅENDE MENNESKER"

Transkript

1 FællesBo ENESTÅENDE HJEM TIL ENESTÅENDE MENNESKER Introduktionsaften for nyvalgte afdelingsbestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2016

2 FællesBo hvem er vi? FællesBo er i dag Herning Kommunes største boligorganisation med ca boliger. Vi kan tilbyde boliger i etagebyggerier, rækkehuse og mindre parcelhuse. FællesBo beskæftiger ca. 90 medarbejdere, hvoraf de 25 er ansat i administrationen. FællesBo er landets mest avancerede boligorganisation i forhold til digitale løsninger. Det giver en masse fordele og muligheder for lejerne ikke mindst økonomiske besparelser. Samtidig har vi også taget hul på fremtiden. Det sker med en ambitiøs plan om renovering og fremtidssikring af en stor del af vores lejemål. Sammensætning af boligmasse: 455 studieboliger, familieboliger og 391 ældreboliger.

3 Organisationsdiagram Arbejdsfordelingen i FællesBo AFDELINGSMØDET Direktionssekretær AFDELINGS- BESTYRELSERNE BoligButikken BoligØkonomi BoligProjekt BoligService & Teknik

4 Præsentation af organisationsbestyrelsen Jonas Philipsen Tove H. Pedersen Bo Kristensen Egon Sivebæk Freddy Horsleben Heidi Guldhammer Larsen

5 Præsentation af organisationsbestyrelsen Jesper Schreiber Kirsten Sørensen Mette Junge Povlsen Mette Østergaard Mona Hedegaard

6 Vedtægter for FællesBo

7 Administrationen Det er FællesBos opgave at administrere og kontrollere. Det kræver dog, at afdelingsbestyrelsen videregiver de aktiviteter og arbejder, som afdelingsmødet har godkendt, til administrationen. Herefter er administrationen ansvarlig for, at disse arbejder og aktiviteter føres ud i livet. Ikke afdelingsbestyrelsen.

8 Administrationens opgaver BoligService & Teknik Markvandring At føre afdelingsmødets beslutninger ud i livet i samarbejde med afdelingsbestyrelsen Indhentning af pristilbud Rekvirering af håndværkere Håndtering af husordenssager

9 Administrationens opgaver BoligService & Teknik Boligernes indvendige vedligeholdelsesstand Håndtering af beboerklager Drift og vedligeholdelse inde og ude i afdelingen Vedligeholdelse af afdelingen Ledelse af ejendomsfunktionærerne

10 Administrationens opgaver BoligØkonomi Budgetter i samarbejde med afd. bestyrelser Regnskaber Forbrugsopgørelser Huslejeopkrævninger Varsling af huslejeforhøjelser

11 Administrationens opgaver BoligØkonomi Bogføring af husleje og andre indtægter Bogføring/betaling af kreditorer Fakturering mv. for Håndværkerafdelingen Lønadministration Derudover er HR og IT tilknyttet afdelingen

12 Økonomien i en afdeling Afd. 110 Afd. 028 Hver boligafdeling er en selvstændig økonomisk enhed, hvis økonomiske midler ikke kan bruges andre steder i organisationen. Afd. 016 Afd. 025 Afd. 009 Afd. 122 Afd. 019 Afd. 107 Afd. 200 Afd. 235 Afd. 101

13 Økonomien i en afdeling Lejeindtægter Leje af garager/carporte m.v. Brug af fællesvaskeri Forrentning af mellemregning Afd. 028 OMKOSTNINGER Prioritetsydelser Forsikringer El, vand og varme vedr. fællesarealer Vedligeholdelse Henlæggelser Administrationsbidrag o. s. v. Ingen skal tjene på huslejen i alment byggeri. Lejen er omkostningsbestemt. Det vil sige, at regnskabet for en boligafdeling så vidt muligt skal balancere år for år.

14 Rådighedsbeløbet i en afdeling FællesBo s afdelinger anvender 2 forskellige metoder ved udbetaling af rådighedsbeløb (rådighedsbeløbets størrelse godkendes på det årlige afdelingsmøde ifm. godkendelse af afdelingens budget). 1. Personlig udbetaling. I henhold til SKAT kan der skattefrit årligt udbetales op til kr. til dækning af administrative omkostninger (kontorartikler, porto og møder) samt op til kr. til dækning af telefonudgifter og internetforbrug pr. bestyrelsesmedlem. I FællesBo anvender de fleste afdelinger en personlig udbetaling på kr. pr. år pr. bestyrelsesmedlem. Beløbet udbetales med 50 % i foråret og 50 % efter afdelingsmøderne.

15 Rådighedsbeløbet i en afdeling 2. Samlet udbetaling til afdelingsbestyrelsen. Andre afdelinger får udbetalt et fast årligt beløb til deres afdelingskasse til dækning af f.eks. mødeudgifter, kontorholdsudgifter og sociale arrangementer. Afdelingsbestyrelsen skal årligt aflægge et regnskab for, hvad rådighedsbeløbet er brugt til. Nogle afdelinger bruger en kombination af de 2 muligheder. Nye afdelingsbestyrelser Tilskud på 200 kr. pr. lejemålsenhed dog minimum kr.

16 Administrationens opgaver BoligProjekt FællesBos nybyggeri Større renoveringer Byggefysiske og boligsociale helhedsplaner Det er også i BoligProjekt, at tekniske tiltag i forhold til at optimere udlejningen igangsættes.

17 Administrationens opgaver BoligButikken Boligudlejning og kunderådgivning Marketing og Kommunikation Reception, administration og service

18

19 Afdelingsbestyrelsen Det er afdelingsbestyrelsen, der i samarbejde med beboerne sikrer, at afdelingen er et godt sted at bo for alle beboerne. Afdelingsbestyrelsen er valgt til at træffe beslutninger og planlægge IKKE til at administrere!

20 De 5 bud 1. Du er valgt til at træffe beslutninger og planlægge ikke til at administrere! 2. Du er tillidsmand for alle beboerne også for de psykisk syge og mentalt handicappede, de unge, de nye og de gamle danskere. Du skal altså varetage alle beboernes interesser! 3. Du er beboernes kontaktled til organisationsbestyrelsen og administrationen! 4. Du skal fungere som igangsætter f.eks. af aktiviteter i afdelingen ikke udføre alle de praktiske opgaver selv! 5. Du skal vide (og vise), at andre beboeres holdninger og meninger er lige så meget værd som dine også selv om du sidder i en afdelingsbestyrelse!

21 Afdelingsbestyrelsen På det første afdelingsbestyrelsesmøde efter det årlige valgmøde er det normalt, at de valgte bestyrelsesmedlemmer konstituerer sig og fordeler posterne mellem sig. Det anbefales, at afdelingsbestyrelsen finder et niveau for deres egen indsats: Hvor tit er der behov for afdelingsbestyrelsesmøder? Hvor tit er der behov for møde med administrationen?

22 Afdelingsbestyrelsens visioner Afdelingsbestyrelsen skal have visioner for udviklingen af livet i afdelingen og bør diskutere, hvad den overordnede målsætning er for afdelingen. Beboernes ønsker er vigtige at kende for afdelingsbestyrelsen, da afdelingsbestyrelsen er valgt til at varetages beboernes interesse i afdelingen.

23 Afdelingsbestyrelsens opgaver Føre tilsyn med afdelingen Påse at der er god orden i afdelingen husorden Foreslå arbejder og aktiviteter i afdelingen Godkende og fremlægge budgettet Tovholder på de vedtagne forslag Afvikler afdelingsmødet Medvirke til godt samarbejde med inspektøren/administrationen Det er vigtigt at slå fast, at afdelingsbestyrelsen ikke har noget juridisk og økonomisk ansvar.

24 Spilleregler for afd. bestyrelsen Tavshedspligt: Kun i personsager fx private stridigheder, ulykker, strafbare forhold Informationspligt: Beboerne skal informeres om arbejdet i bestyrelsen Loyalitet: Kun de trufne beslutninger refereres ikke hvem der siger hvad

25 Kommunikation til beboerne Kommunikationen fra afdelingsbestyrelsen og ud til beboerne er rigtig vigtig. Beboerne har krav på at vide, hvad der sker i afdelingen. Afdelingsbestyrelsen er ansvarlig for, at dagsordner for afdelingsbestyrelsesmøder gøres tilgængelig for afdelingens beboere samtidig med at der indkaldes til mødet eller kort efter. Referater fra afdelingsbestyrelsesmødet skal ligeledes gøres tilgængelige for afdelingens beboere senest 4 uger efter mødets afholdelse. Fx på eller i opgangene.

26 Kommunikation til beboerne Skabelon til referater kan downloades på Vi anbefaler, at dagsorden og referater sendes til administrationen, som herefter ligger dokumenterne på afdelingshjemmesiden. HUSK! Alle trufne beslutninger fra afdelingsbestyrelsesmødet SKAL fremgå af referatet.

27 Afdelingsmødet Afdelingsmødet er beboernes mulighed for selv at præge forhold vedrørende driften og livet i den afdeling, hvor de bor. Derfor er det vigtigt, at så mange beboere som muligt deltager i afdelingsmødet, så de er med til at bestemme, hvordan fremtiden skal være for deres afdeling.

28 Afdelingsmødets kompetence Godkender afdelingens driftsbudget Godkender forslag om arbejder og aktiviteter Fastlægger afdelingens husorden, råderets- samt vedligeholdelsesreglement

29 Afdelingsmødets kompetence Træffer beslutning om evt. urafstemning Vælger afdelingsbestyrelsen Vælger evt. repræsentantskabsmedlemmer Kan uddelegere kompetence til beboergrupper Aktiviteter og arbejder, som er godkendt på afdelingsmødet, kan ikke ændres på et møde i afdelingsbestyrelsen. Evt. ændringer kan kun ske på et nyt afdelingsmøde.

30 Kommandovejen Kommandovejen ved den daglige drift i afdelingen Afdelingsbestyrelsen/beboerne foreslår. Afdelingsmødet beslutter. Administrationen udfører.

31 Samarbejdet med administrationen Det er vigtigt med et godt og velfungerende samarbejde mellem afdelingsbestyrelsen og administrationen, hvor dialogen holdes i en god tone. Det er både afdelingsbestyrelsens og administrationens mål, at driften af afdelingen kører godt, og at opgaverne løses til alles tilfredshed.

32 Årshjul

33 Kurser for afdelingsbestyrelser Der arrangeres mange kurser for afdelingsbestyrelser. Det er både kurser arrangeret af FællesBo og BL. Nogle kurser betales af FællesBo, og andre skal afdelingen selv afholde udgifterne til. Læs mere om det i folderen Velkommen i afdelingsbestyrelsen. Vi vil dog altid opfordre til deltagelse i kurserne, da du her vil få hjælp til at blive klædt på til arbejdet i en afdelingsbestyrelse.

34 Yderligere information Ønskes yderligere informationer om arbejdet i en afdelingsbestyrelse henvises til BL s elektroniske udgave af Ny i afdelingsbestyrelsen, som findes på På findes relevante oplysninger og nyttige informationer, når man bor i en almen boligorganisation. Her finder du også din afdelingshjemmeside.

35

Afdelingsbestyrelsen

Afdelingsbestyrelsen Velkommen i Afdelingsbestyrelsen Til dig, der er valgt ind i afdelingsbestyrelsen og derfor valgt til at varetage beboernes interesser i din afdeling. www.faellesbo.dk Indholdsfortegnelse / 03 Afdelingsbestyrelsens

Læs mere

Grundkursus. for afdelingsbestyrelser

Grundkursus. for afdelingsbestyrelser Grundkursus for afdelingsbestyrelser 1 De almene boliger Boligorganisationerne hovedformål er at opføre, udleje, administrere, vedligeholde og modernisere offentligt støttet boligbyggeri er non profit

Læs mere

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 Den almene sektor Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 2 Hvad skal vi nå inden kl. 14.15? Det lovmæssige grundlag Hvordan hænger det sammen? Hvem bestemmer hvad? Beboerdemokratiet?

Læs mere

Dagsorden. Den har I indflydelse på.. men

Dagsorden. Den har I indflydelse på.. men Hvem bestemmer hvad Dagsorden Den har I indflydelse på.. men Lidt om lovgivning Afdelingsbestyrelsen og dens rolle Samarbejde med inspektør og administration Budget og beboermødet og jeres rolle De almene

Læs mere

BEBOERDEMOKRATIET ROLLER OG KOMPETENCER

BEBOERDEMOKRATIET ROLLER OG KOMPETENCER BEBOERDEMOKRATIET ROLLER OG KOMPETENCER OGSÅ I FORHOLD TIL NY LOVGIVNING Konsulent Preben Jørgensen, BL BL s 1. kreds konference 2017 De almene boliger Boligorganisationerne hovedformål er at opføre, udleje,

Læs mere

Den Digitale Boligorganisation

Den Digitale Boligorganisation Den Digitale Boligorganisation Konference for organisationsbestyrelser 6. September 2015 FællesBo hvem er vi? Peter Bøgebjerg Mortensen driftschef FællesBo hvem er vi? FællesBo er i dag Herning Kommunes

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 Afdelingsbestyrelsens arbejde Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 1 1 Emnerne i dagens program Hvem bestemmer hvad? Ansvar og opgaver i Bo42 Afdelingsbestyrelsens opgaver Hvad

Læs mere

AFDELINGSBESTYRELSEN ARBEJDER BO42. Kursus for afdelingsbestyrelser i Bo42 Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger Lørdag d. 23.

AFDELINGSBESTYRELSEN ARBEJDER BO42. Kursus for afdelingsbestyrelser i Bo42 Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger Lørdag d. 23. AFDELINGSBESTYRELSEN ARBEJDER BO42 Kursus for afdelingsbestyrelser i Bo42 Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger Lørdag d. 23. marts 2019 VELKOMMEN Nyd morgenmaden og det gode selskab Noter dit svar

Læs mere

Weekendkonference i 2. kreds 28. Januar 2017

Weekendkonference i 2. kreds 28. Januar 2017 Effektivisering Weekendkonference i 2. kreds 28. Januar 2017 FællesBo hvem er vi? Kaj Mortensen administrerende direktør Gitte Bjerregaard udlejningschef FællesBo hvem er vi? FællesBo er Herning Kommunes

Læs mere

Den Digitale Boligorganisation

Den Digitale Boligorganisation Den Digitale Boligorganisation ERFA-møde Almennet Skanderborg 4. oktober 2016 FællesBo hvem er vi? Peter Bøgebjerg Mortensen driftschef FællesBo hvem er vi? FællesBo er i dag Herning Kommunes største boligorganisation

Læs mere

Ny i afdelingsbestyrelsen

Ny i afdelingsbestyrelsen Ny i afdelingsbestyrelsen R Ø D E K R O A N D E L S B O L I G F O R E N I N G Kom godt i gang med arbejdet HVORDAN FUNGERER En Boligforening En Afdeling En Afdelingsbestyrelse Side 2 Tillykke med valget

Læs mere

Hvad du bør vide som nyt medlem af afdelingsbestyrelsen

Hvad du bør vide som nyt medlem af afdelingsbestyrelsen Hvad du bør vide som nyt medlem af afdelingsbestyrelsen NY I AFDELINGSBESTYRELSEN I dag er afdelingsmødet den øverste myndighed i afdelingen. Det er her, beboerne stemmer om ændringer i reglementet og

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 17. Onsdag den 17. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 17. Onsdag den 17. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 17 Onsdag den 17. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i FællesBo den 21. maj 2019 KANDIDATLISTE TIL VALG AF ORGANISATIONS- BESTYRELSESMEDLEMMER

Repræsentantskabsmøde i FællesBo den 21. maj 2019 KANDIDATLISTE TIL VALG AF ORGANISATIONS- BESTYRELSESMEDLEMMER Repræsentantskabsmøde i FællesBo den 21. maj 2019 KANDIDATLISTE TIL VALG AF ORGANISATIONS- BESTYRELSESMEDLEMMER Der kan også opstilles kandidater på selve repræsentantskabsmødet. Heidi Guldhammer Larsen

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens opgaver og kompetence. En gennemgang af afdelingsbestyrelsens enkelte opgaver og kompetence

Afdelingsbestyrelsens opgaver og kompetence. En gennemgang af afdelingsbestyrelsens enkelte opgaver og kompetence Afdelingsbestyrelsens opgaver og kompetence En gennemgang af afdelingsbestyrelsens enkelte opgaver og kompetence Rent historisk Historisk set skete der det, at i 1998 blev de regler, der regulerer almene

Læs mere

Boligselskabet Sct. Sct. Jørgen. Afdelingsmødet. Praktisk information. DIN mulighed for indflydelse i DIN afdeling

Boligselskabet Sct. Sct. Jørgen. Afdelingsmødet. Praktisk information. DIN mulighed for indflydelse i DIN afdeling Boligselskabet Sct. Sct. Jørgen Afdelingsmødet Praktisk information DIN mulighed for indflydelse i DIN afdeling Afdelingsmødet Hvad er afdelingsmødet: Afdelingsmødet er DIN mulighed for indflydelse i DIN

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 8. Torsdag den 27. april 2017

Afdelingsmøde Afdeling 8. Torsdag den 27. april 2017 Afdelingsmøde Afdeling 8 Torsdag den 27. april 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 7. Onsdag den 26. april 2017

Afdelingsmøde Afdeling 7. Onsdag den 26. april 2017 Afdelingsmøde Afdeling 7 Onsdag den 26. april 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 27. Mandag den 29. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 27. Mandag den 29. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 27 Mandag den 29. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 7. Mandag den 13. juni 2016

Afdelingsmøde Afdeling 7. Mandag den 13. juni 2016 Afdelingsmøde Afdeling 7 Mandag den 13. juni 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

Introduktion til afdelingsbestyrelsens arbejde i RS Bolig. januar 2017

Introduktion til afdelingsbestyrelsens arbejde i RS Bolig. januar 2017 Introduktion til afdelingsbestyrelsens arbejde i RS Bolig januar 2017 1 Den almene sektor Boligorganisationerne Hovedformål er at opføre, udleje, administrere, vedligeholde og modernisere offentligt støttet

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 7. Mandag den 28. maj 2018

Afdelingsmøde Afdeling 7. Mandag den 28. maj 2018 Afdelingsmøde Afdeling 7 Mandag den 28. maj 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

Du har. indflydelse! Din boligafdeling- det nære og konkrete niveau Din boligorganisation- det overordnede og politiske niveau

Du har. indflydelse! Din boligafdeling- det nære og konkrete niveau Din boligorganisation- det overordnede og politiske niveau Du har indflydelse! Som beboer i en almen bolig er du en del af et beboerdemokrati. Det betyder, at du har indflydelse. Du er med til at bestemme. Men du bestemmer selv, om du vil være med til at bestemme.

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 5. Onsdag den 30. maj 2018

Afdelingsmøde Afdeling 5. Onsdag den 30. maj 2018 Afdelingsmøde Afdeling 5 Onsdag den 30. maj 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 8. Mandag den 23. maj 2016

Afdelingsmøde Afdeling 8. Mandag den 23. maj 2016 Afdelingsmøde Afdeling 8 Mandag den 23. maj 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 4. mandag den 6. juni 2016

Afdelingsmøde Afdeling 4. mandag den 6. juni 2016 Afdelingsmøde Afdeling 4 mandag den 6. juni 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 2. onsdag den 11. maj 2016

Afdelingsmøde Afdeling 2. onsdag den 11. maj 2016 Afdelingsmøde Afdeling 2 onsdag den 11. maj 2016 Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Orientering om ventilation ved Ventek 6. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 15. tirsdag den 26. april 2016

Afdelingsmøde Afdeling 15. tirsdag den 26. april 2016 Afdelingsmøde Afdeling 15 tirsdag den 26. april 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering om helhedsplan

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-25 Herluf Trolle Parken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-25 Herluf Trolle Parken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 53

TIL BEBOERNE I AFDELING 53 TIL BEBOERNE I AFDELING 53 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget Skema planlagt vedligeholdelse Indkomne forslag 15. august

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-36 Bogense

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-36 Bogense Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-16 Birkeparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-16 Birkeparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-53 Brenderup

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-53 Brenderup Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

vedtægter for fsb juni 2010

vedtægter for fsb juni 2010 vedtægter for fsb juni 2010 Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2010 vedtægter for fsb indhold 04 04 07 10 10 10 kapitel 1 Navn, hjemsted og formål kapitel 2

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-28 Frederiksbroen

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-28 Frederiksbroen Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-2 Bakkelunden

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-2 Bakkelunden Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Referat afdelingsmøde afholdt, tirsdag den 31. august 2010, kl i Aulum Fritidscenter

Referat afdelingsmøde afholdt, tirsdag den 31. august 2010, kl i Aulum Fritidscenter Til beboerne Afd. 136 Anemonevej Aulum Aulum, den 6. september 2010 Referat afdelingsmøde afholdt, tirsdag den 31. august 2010, kl. 19.00 i Aulum Fritidscenter Der var mødt 12 beboere repræsenterende 10

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 9. onsdag den 4. maj 2016

Afdelingsmøde Afdeling 9. onsdag den 4. maj 2016 Afdelingsmøde Afdeling 9 onsdag den 4. maj 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-48 Egevang - Ullerslev

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-48 Egevang - Ullerslev Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

AKTIV I BEBOERDEMOKRATIET. en startguide til beboerdemokrater i Lejerbo

AKTIV I BEBOERDEMOKRATIET. en startguide til beboerdemokrater i Lejerbo AKTIV I BEBOERDEMOKRATIET en startguide til beboerdemokrater i Lejerbo EN STARTGUIDE TIL BEBOERDEMOKRATER Velkommen til Lejerbos beboerdemokrati! Først og fremmest vil vi gerne byde dig velkommen som beboerdemokrat

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-21 Tofteparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-21 Tofteparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Bestyrelsens beretning ved Lisbeth

Bestyrelsens beretning ved Lisbeth Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 6. Orientering fra afdelingens teamleder 7.

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-22 Tofteparken B

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-22 Tofteparken B Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man er medlem af afdelingsbestyrelsen. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde mere information

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-61 Riisingsparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-61 Riisingsparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-62 Elmehaven

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-62 Elmehaven Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

NORDHAVNSGÅRDEN Beboerlokalet, Herninggade 2 Onsdag den 22. september 2010 kl. 19:00

NORDHAVNSGÅRDEN Beboerlokalet, Herninggade 2 Onsdag den 22. september 2010 kl. 19:00 NORDHAVNSGÅRDEN Beboerlokalet, Herninggade 2 Onsdag den 22. september 2010 kl. 19:00 Kære beboere Det er snart tid til at holde afdelingsmøde. Her i brevet får du nogle praktiske bemærkninger om mødet.

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-87 Sedenparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-87 Sedenparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-89 Tolderlundsvej, servicearealer

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-89 Tolderlundsvej, servicearealer Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Servicearealer

Læs mere

AFDELINGENS ØKONOMI Kursus for afdelingsbestyrelser v/ Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger

AFDELINGENS ØKONOMI Kursus for afdelingsbestyrelser v/ Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger AFDELINGENS ØKONOMI Kursus for afdelingsbestyrelser v/ Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger 14. april 2018, Hotel Griffen, Rønne Tilfredse beboere KURSETS FOKUS Hvordan kan afdelingsbestyrelsen bidrage

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-91 Skovbrynet

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-91 Skovbrynet Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Budget Afdeling 45. Huslejeforhøjelse 0,17% Bredhøjvej/Brokbjergvej

Budget Afdeling 45. Huslejeforhøjelse 0,17% Bredhøjvej/Brokbjergvej Budget 2017 Afdeling 45 Bredhøjvej/Brokbjergvej Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette

Læs mere

Budget Afdeling 13. Huslejeforhøjelse 0,25% Langelinie/Jyllandsgade

Budget Afdeling 13. Huslejeforhøjelse 0,25% Langelinie/Jyllandsgade Budget 2017 Afdeling 13 Langelinie/Jyllandsgade Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-88 Tolderlundsvej

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-88 Tolderlundsvej Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-55 Vissenbjerg

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-55 Vissenbjerg Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 2,38% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 2,38% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 25 Højgården. Huslejeforhøjelse 1,99% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 25 Højgården. Huslejeforhøjelse 1,99% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 25 Højgården Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 58. Huslejeforhøjelse 2,78% Smedebakken Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 58. Huslejeforhøjelse 2,78% Smedebakken Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 58 Smedebakken 22-76 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 2,74% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 2,74% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 16 Lupinvej 18-96 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 18 Lindeparken Huslejeforhøjelse 2,19% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 18 Lindeparken Huslejeforhøjelse 2,19% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 18 Lindeparken 22-48 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 2,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 2,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 21 Tyttebærhusene Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i FællesBo den 24. maj 2012. Kandidatliste til valg af organisationsbestyrelsesmedlemmer

Repræsentantskabsmøde i FællesBo den 24. maj 2012. Kandidatliste til valg af organisationsbestyrelsesmedlemmer Repræsentantskabsmøde i FællesBo den 24. maj 2012 Kandidatliste til valg af organisationsbestyrelsesmedlemmer Der kan også opstilles kandidater på selve repræsentantskabsmødet. Knud Villy Mogensen 500

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-71 Frederik VII's Stiftelse

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-71 Frederik VII's Stiftelse Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-45 Faaborg

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-45 Faaborg Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Budget Afdeling 46 Skægkær Banevej. Huslejeforhøjelse 1,07% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 46 Skægkær Banevej. Huslejeforhøjelse 1,07% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 46 Skægkær Banevej Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-18 Det gamle mejeri

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-18 Det gamle mejeri Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-90 Odense Havn

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-90 Odense Havn Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

kom til afdelingsmøde få indflydelse i din afdeling

kom til afdelingsmøde få indflydelse i din afdeling få indflydelse i din afdeling kom til afdelingsmøde Afd. 1-14 Nordhavnsgården Beboerlokalet, Herninggade 2 2100 København Ø Onsdag den 14. september 2011 kl. 19:00 Kære beboere Det er snart tid til at

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2020 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag til budget.

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter

VEDTÆGTER. Vedtægter Vedtægter 1 Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er: Tårnbyhuse Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Tårnby Kommune. 2 Boligorganisationen er organiseret: Uden medlemsindskud.

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-49 Sydfyn

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-49 Sydfyn Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Indledning Bestyrelsens årsberetning vil omhandle de vigtigste forhold og beslutninger for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014, samt enkelte sager

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 19.03 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-73 Ridderhatten - Institution

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-73 Ridderhatten - Institution Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Institutioner

Læs mere

Vedtægter. for. Boligselskabet Rosenvænget

Vedtægter. for. Boligselskabet Rosenvænget Vedtægter for Boligselskabet Rosenvænget Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligselskabet Rosenvænget. Boligorganisationen er en datterorganisation af og garant for Domea

Læs mere

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 22 Tulipanvej 9-11 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-23 Odense

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-23 Odense Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab 2015 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Gentofte Ejendomsselskab Boligorganisationen har hjemsted i Gentofte

Læs mere

Boligforeningen VIBO. Din ret og din pligt som afdelingsbestyrelse

Boligforeningen VIBO. Din ret og din pligt som afdelingsbestyrelse Boligforeningen VIBO Din ret og din pligt som afdelingsbestyrelse Udgivet af Boligforeningen VIBO den 18. september 2012 Beboerdemokratiet og afdelingsbestyrelsen Beboerdemokratiet er et unikt system

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger Boligselskabet Domea Solrød Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes tirsdag den 9. december 2014 kl. 17.00 i afdeling 3`s fælleslokale beliggende Christians Torv 84. Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Vedtægter for CVR 3517 8953 Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Navn, hjemsted og formål 1. Den selvejende almene ungdomsboliginstitutions navn er: Startbo Stk. 2. Ungdomsboliginstitutionen

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-65 Kerteminde

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-65 Kerteminde Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Godkendt af BO-VESTs bestyrelse den 27. maj 2010 KOMPETENCEAFKLARING. Rapport fra BO-VESTs kompetenceudvalg

Godkendt af BO-VESTs bestyrelse den 27. maj 2010 KOMPETENCEAFKLARING. Rapport fra BO-VESTs kompetenceudvalg KOMPETENCEAFKLARING Rapport fra BO-VESTs kompetenceudvalg Maj 2010 Indhold side Baggrund og formål.. 3 Formål.. 3 Rapportering 3 Udvalget 3 Indhold.. 3 Den almene administrationsorganisation BO-VEST 4

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab. Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål. Kapitel 2, Medlemskab og kapitalforhold

Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab. Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål. Kapitel 2, Medlemskab og kapitalforhold Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål 1 Stk. 1. Boligorganisationens navn er Nykøbing F. Boligselskab Stk. 2. Dets hjemsted er Nykøbing F. 2 Nykøbing F. Boligselskab er

Læs mere

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 15. november 2017, afholdt på Højer Hus

Højer Andelsboligforening. Referat fra generalforsamling den 15. november 2017, afholdt på Højer Hus Referat fra generalforsamling den 15. november 2017, afholdt på Højer Hus Der deltog 16 beboere fra 13 husstande. Fra revisionsfirma Martinsen deltog revisor Leif Agergaard. Som gæst deltog endvidere tidligere

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Vedtægter. Boligselskabet Stevns

Vedtægter. Boligselskabet Stevns Vedtægter for Det selvejende Boligselskab Administrator: DAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Navn 1. Selskabets navn er. Selskabet er et lokalt selskab og oprettet som datterselskab af DAB. er en almen

Læs mere

1 Boligorganisationens navn er boligorganisationen Boligkontoret Århus. 2 Boligorganisationen er organiseret uden medlemsindskud

1 Boligorganisationens navn er boligorganisationen Boligkontoret Århus. 2 Boligorganisationen er organiseret uden medlemsindskud VEDTÆGTER Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er boligorganisationen Boligkontoret Århus. stk. 2. Organisationen har hjemsted i Århus Kommune. 2 Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016

Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016 Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af forretningsorden for afdelingsmødet 2. Valg af: a. Dirigent b. Stemmeudvalg c. Referent 3. Fremlæggelse af beretning

Læs mere

Vedtægter for fsb. fsb

Vedtægter for fsb. fsb Vedtægter for fsb fsb Indhold 3 3 6 11 11 11 Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Navn, hjemsted og formål Boligorganisationens ledelse Boligafdelingernes ledelse Valg af revisionsselskab

Læs mere

Budget Afdeling 7. Huslejeforhøjelse 0,0% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 7. Huslejeforhøjelse 0,0% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2015 Afdeling 7 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til budget. Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-46 Nyborg

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-46 Nyborg Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligselskabet Hjem Afdeling 2 Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligafgiftsforhøjelse 5,15% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 462,87 kr./m² 23,85 kr./m² 486,72 kr./m² Side

Læs mere