Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat ÆLDRERÅDSMØDE"

Transkript

1 Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den kl Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Jean Pedersen Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 3. Godkendelse af referat Referat godkendt Orientering fra formand/næstformand/kasserer Formandsmeddelelse udsendt. Steen-Kristian Eriksen uddybede teksten til punkt 7, hvor der blev udtrykt klar misbilligelse til mødeafvikling og facon. Har modtaget flere henvendelser vedr. manglende muligheder for at kunne se de høringssvar Ældrerådet afgiver. Dette er der taget hånd om. Steen-Kristian Eriksen fortalte i forhold til punkt 13, at der ikke er sket en høring i forbindelse med beslutning om hjemtagelse af sygeplejeydelser på Fjordstjernen. Der er rettet henvendelse til Sundheds- og Ældreministeriet med spørgsmålet om, hvorvidt Værdighedsmilliarden går under servicerammen eller ikke. Ministeriet har svaret telefonisk, at midlerne er udenfor servicerammen. Der blev aftalt at forsøge at få Chef for Effekt og Økonomi Claus Strandmark til at deltage på dialogmødet mellem Ældrerådet og udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og omsorg den 24.oktober, og der orientere om sammenhængen mellem Servicerammen og Værdighedsmilliarden.

2 Steen-Kristian Eriksen, Kirsten Ø. Thomasen og Jørgen Steen deltager i temadag i Næstved omkring valg til Ældre-/seniorråd i Næstved. Orientering fra næstformand Kirsten Ø. Thomasen deltager i brugerrådsmøde torsdag den 6.oktober i Tølløse, hvor forslag om Centerråd skal drøftes. Orientering fra kasserer Erik Vester mangler at modtage et par enkelte diætsedler. 4. Orientering fra administrationen Karen Schur kommenterede og udtrykte stor beklagelse over kritikken af mødet omkring Centerråd. Landsbyggefonden har tilkendegivet, at de gerne vil godkende finansieringen af ombygningen af Elmelunden og Rosenvænget og derfor kan skema A gøres klar til godkendelse af byrådet. For at sikre at indretningen bliver hensigtsmæssig i forhold til ombygningen skal nu afholdes møde de to steder, hvorefter forslaget arbejdes færdigt. Handlingsplan udarbejdes i forhold til Stenhusbakken og flytning af beboere, så der kan skabes gode fremtidige forhold omkring plejehotellet. 5. Orientering fra medlemmerne af ældrerådet Klaus Nikolaisen har deltaget i møde i integrationsrådet som suppleant for Jean Petersen, og er af den opfattelse, at en suppleant kun skal deltage ved et medlems permanente udtræden, da der mangler baggrundsviden for at kunne få noget ud af mødet og for at kunne bidrage konstruktivt. Aage Jelstrup spurgte, om der var truffet beslutning om, at caféer der ikke var besøgt ret meget kun skulle holde åbent 4 dage om ugen. Karen Schur kunne afkræfte dette men foreslog, at Ældrerådet kan få et overblik over hvor mange der besøger caféerne dagligt. Antallet af brugere af træningsredskaber i Lersøcentret er steget betydeligt de sidste 1½ år. 6. Budget 2017 og overslagsårene. Der er den indgået en budgetaftale mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance omkring budget 2017 og overslagsårene. Efter aftalen vil Holbæk Kommunens beløb til drift være mio kr og til anlæg 140,2 mio kr. Budget på udvalget Aktiv hele livet vil andrage i alt 1020,9 kr. i drift og 5.8 mio kr. i anlæg, samt en særskilt bevilling på kr. til gennemførelse af Værdighedsmilliarden Der er I den indgåede budgetaftale for budget 2017 i forhold til det oprindelige budgetudkast aftalt en løsning på merforbrug på ældreområdet på i 20,1 mio kr. i drift.

3 På baggrund af den indgåede budgetaftale for 2017 drøfter Ældrerådet konsekvenserne af budgetaftalen for ældreområdet. Det skal her bemærkes, at budgettet på ældreområdet først er endelig kendt, når budgettet for 2017 er vedtaget. Ældrerådet drøfter den indgåede budgetaftale for budget 2017, herunder konsekvenserne for ældreområdet. Forventningen er, at budgettet bliver vedtaget som forligspartnerne har aftalt det. Ældrerådet drøftede de budgetforslag der foreligger til beslutning i byrådet den 5.oktober. Steen-Kristian Eriksen gennemgik de foreslåede reduktioner. Hvis budgettet vedtages som foreslået, så bliver budgettet på ældreområdet ikke reduceret så markant som der var lagt op til. Når budgettet er vedtaget, skematiseres det der berører ældreområdet, og udsendes til ældrerådet. 7. Værdighedsgarantien Ældrerådet har medvirket ved udformning af Værdighedsgarantien for Holbæk Kommune, og anbefalet anvendelsen af det udmeldte beløb for På grund af udfordringer i forbindelse med den tidsmæssige forbrugsmulighed vil der skulle overføres et beløb på ca kr. til På mødet vil leder af Effekt og Faglig Udvikling Pernille Bruun-Guassora og chefkonsulent Palle Kristensen orientere om forslag til overførselsmulighed af ikke forbrugte midler fra 2016 til anvendelse i Repræsentanter fra Ældrerådet har deltaget i en drøftelse med administrationen omkring midlernes anvendelse. Der er til Ældrerådet fremsendt en udviklingsplan for Værdighedspolitikken Ældrerådet modtager orienteringen og drøfter anvendelse af de ikke forbrugte midler fra Værdighedsmilliarden i Pernille Bruun-Guassora orienterede om processen og om udviklingsplanen. Der er en forventning om, at uforbrugte midler, svarende til ca. 6,9 mio., fra 2016 kan overføres til Administrationen foreslår at overførte midler fra 2016 anvendes til. Indretning af Plejehotel Stenhusbakken ca. 2,0 mio. kr. Plejecenter Stenhusbakken er ved at blive omdannet til en rehabiliteringsenhed, samt enhed for midlertidige pladser. Visionen for huset er, at det fremadrettet skal være et aktivt hus, som kan rumme rehabilitering. For at kunne opfylde visionen om et åbent og imødekommende hus med plads til mange aktiviteter, kræver det en tilpasning af ejendommen, som kan matche behovet.

4 Kliniske sygeplejersker ca. 3,9 mio. kr. Opgaverne i hjemmeplejen og på plejecentrene har over en årrække rykket sig, idet regionen udskriver borgerne langt tidligere end før, samt at borgerne er langt mere komplekse. Kompleksiteten har gjort, at kravene til sygeplejerskerne har ændret sig i en hastighed, hvor det ikke har været muligt at kompetenceudvikle i samme tempo. Det foreslås derfor, at oprette et klinisk sygeplejeteam, som kan tage rundt i hjemmeplejedistrikterne samt på plejecentrene og ude i praksis hos borgerne, og derved sikre kompetenceudvikling hos sygeplejerskerne. Kompetenceløft ca. 1,0 mio.kr. I Værdighedspolitikken er der under overskriften Livskvalitet beskrevet flere områder, hvor medarbejdernes kompetencer er en forudsætning for at opnå det der ønskes. Det der ønskes understøttet med et kompetenceløft er: Det tværfaglige samarbejde relationen koordinering teamsamarbejde Kommunikation motiverende samtale konflikthåndtering Målsætning smarte mål Rehabilitering kompenserende, aktiverende og rehabiliterende arbejdsform. Mange indsatser der er startet op i 2016, anvendes til løn. Administrationen foreslår, at de indsatser der er ansat medarbejdere til i 2016, fortsætter i Det svarer til en udgift i 2017 på ca. 11,3 mio. kr. Ældrerådet har modtaget materialet til vurdering og drøftelse. Ældrerådet anbefaler administrationens indstilling. 8. Værdighedsgarantien 2017 For at modtage tilskud til anvendelse i forbindelse med den vedtagne Værdighedsgaranti for Holbæk Kommune skal der senest den fremsendes en indberetning og ansøgning om anvendelsen af Værdighedsmilliarden i Der er for Holbæk Kommunes vedkommende disponeret i alt kr. Der vil på mødet blive fremlagt forslag fra administrationen til anvendelse af midlerne til Værdighedsgarantien i Repræsentanter fra Ældrerådet har deltaget i en drøftelse med administrationen omkring midlernes anvendelse. På mødet vil leder af Effekt og Faglig Udvikling Pernille Bruun-Guassora og chefkonsulent Palle Kristensen orientere om forslag til anvendelse af Værdighedsmilliarden for Der er til Ældrerådet fremsendt en udviklingsplan for Værdighedspolitikken 2016, som indbefatter en skitse til anvendelsen af midlerne i Ældrerådet modtager orienteringen og drøfter anvendelse af midlerne fra Værdighedsmilliarden, samt beslutter sig for et høringssvar. Det præcise beløb Holbæk Kommune får fra Værdighedsmilliarden i 2017 er endnu ikke kendt. Hvis det er på samme niveau som tildelingen i 2016 på 12,3 mio. kr. så vil der være ca. 1 mio. kr. som kan anvendes i Administrationen foreslår, at disse bruges til lønkroner

5 på plejecentrene i aftentimerne. Ældrerådet anbefaler administrationens indstilling. 9. Dialogmøde med udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg mandag den 24. Oktober Den 24. Oktober 2016 skal afholdes dialogmøde med udvalget Aktiv hele livet sundhed og omsorg. På Ældrerådsmødet den blev fastlagt følgende emner til drøftelse med Udvalget Aktiv hele livet sundhed og omsorg. 1. Hvilke forventninger har Udvalget til: Ældrerådets rolle i forbindelse med budgetlægninger 2. Hvilke forventninger har Udvalget til: Værdighedsmilliardens anvendelse i 2017 og de følgende år 3. Hvilke forventninger har Udvalget til: Udmøntningen af det vedtagne budget 2017 og overslagsårene 4. Hvilke forventninger har Udvalget til: Samarbejde mellem Ældrerådets og byrådets relation til Ældrerådets vedtægt Ældrerådet drøfter de vedtagne emner til dialogmødet og fastlægger uddelegering af emner til Ældrerådet. Ældrerådet drøftede en eventuel reformulering af pkt. 4. Ældrerådet ønsker at behandlingen sker ud fra overskriften: Hvilke forventninger har Udvalget til: Samarbejdet mellem Ældrerådet og byrådet i relation til Ældrerådets vedtægt. Ældrerådet aftalte hvem der skulle forelægge de enkelte punkter. 1. Aage Jelstrup 2. Steen-Kristian Eriksen 3. Aage Jelstrup 4. Erik Vester 10. Etablering af Centerråd. Der påtænkes etablering af en række Centerråd i forbindelse med Holbæk Kommunes Aktiv-centre. Der er udarbejdet forslag til vedtægter, der bl. a. beskriver de overordnede opgaver og sammensætning af og valg. Der har den været afholdt møde med Brugerrådene og Brugerpårørenderådene om den påtænkte etablering af en række Centerråd. Ældrerådet drøfter sin holdning til etablering af Centerråd og navneskift af Aktivcentre på baggrund af det stedfundne møde.

6 Steen-Kristian Eriksen orienterede om, at nogle brugerråd mener, at de funger godt og at de gerne vil fortsætte som det foregår nu. De mener ikke at det skal ændres til Centerråd m.v. Kvalitetsstandarden Brugerråd og frivillige på Ældreområdet er ikke revideret siden Aage Jelstrup udtrykte utilfredshed med, at der skulle ske ændringer i forhold i brugerråd og mener ikke at der er behov for ændringer i forhold til centerråd og lignende. Aage havde derudover nogle spørgsmål til de foreslåede ændringer af vedtægterne. Jørgen Steen kommenterede de foreslåede vedtægter, og mente at nogle forhold modsiger hinanden. Axel Villumsen orienterede om, at man i brugerrådet i Byparken havde gennemgået forslaget og sammenlignet med de gamle. Brugerrådet er tilfredse med nuværende forhold, og mener ikke at det er nødvendigt med ændringer, dog er det vigtigt, at det skal hedde Centerråd. Generelt er alle brugerråd tilfredse med nuværende forhold. Der stilles flere spørgsmål til de foreslåede ændringer. Hvem skal så have andele i et overskud af evt. salg? Hvad med brug af køkken hygiejnekurser? Alle kan ikke bare benytte køkkenet Hvad med medarbejdere, hvis de skal have stemmeret i rådene - skal de deltage i arrangementer og lignende på lige fod med de frivillige Klaus Nikolaisen orienterede fra Mårsø, hvor brugerrådet synes at navnet Centerråd er fint, og her mener brugerrådet godt at det kan lade sig gøre at forene forskellige aktiviteter og foreninger. Erik Vester mener, at Ældrerådets medlemmer skal være repræsenteret i alle brugerråd. Kirsten Ø. Thomasen mener at det eneste rigtige er, at navnet omdøbes til Centerråd. Mener også at Ældrerådet skal være repræsenteret. Ældrerådet er enige i at det skal hedde: De Aktive Centre. Karen Schur kommenterede Ældrerådets bemærkninger, og bifaldt at der bliver gjort meget store indsatser i brugerrådene. Forslaget til ændringer er ikke sket for at genere nogen, men er en fortsættelse af den udvikling, som startede for flere år siden efter et inspirationsbesøg i Lejre og Solrød kommuner. Karen foreslog, at der skal bruges lidt mere tid på at arbejde med vedtægter og kvalitetsstandard, dette er Ældrerådet enig i. Punktet genoptages derfor igen senere. 11. Ny vedtægt for Ældrerådet og samarbejdsaftale med Byrådet i Holbæk Kommune. Ældrerådet arbejder i dag efter et sæt vedtægter og en samarbejdsaftale, der er indgået med Byrådet i Holbæk Kommune den 29. Oktober 2008.

7 Vedtægt og samarbejdsaftale med Byrådet Holbæk Kommune ønskes gennemgået med henblik på en tilpasning af vedtægt og samarbejdsaftale. Der har den været afholdt møde omkring vedtægt og samarbejdsaftale med deltagelse af repræsentanter fra Ældrerådet og Christina Hvalsø Hansen Ældrerådet drøfter den nugældende vedtægt og samarbejdsaftale med Holbæk Kommune, og at Ældrerådet administrativt fremsender ønske om tilpasning af Vedtægt og Samarbejdsaftale med Byrådet i Holbæk Kommune. Der arbejdes videre med vedtægter og forretningsorden, og de tages op på et senere møde når redigering er foretaget. 12. Eventuelt Ingen bemærkninger.

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 01.03.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 07.09.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aage Jelstrup Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 07.12.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 09.11.2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 01.02.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 samt mødelokale: 0.10 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2.

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 06. April 2016 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 16. september 2015 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1C Fraværende: Erik Vester, Klaus Nikolaisen, Jean Petersen

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 04.10.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 11.04.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 D, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i Ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 03.05.2017 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 20. januar 2016 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 07.02.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Elværket, Gasværksvej 3, 4300 Holbæk Der serveres en let frokost Fraværende:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. august 2016 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 Fraværende: Klaus Nikolaisen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. april 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aase Stær og Preben Jansen 1. Velkomst 2.

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Mandag den 02. marts 2015 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Kirsten Ø. Thomasen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Referat ÆLDRERÅDSMØDE

Referat ÆLDRERÅDSMØDE Referat ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 21. oktober 2015 kl. 10.00 13.30 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.13 (bag receptionen) Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 10.10.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 07.03.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret, Carl Refsvej 2, 4300 Holbæk Der serveres en let

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Mandag den 02. februar 2015 kl. 09.00 12.30 Sted: Stenhusbakken, Stenhusvej Holbæk Mødet startede med en fremvisning af Stenhusbakken Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2.

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 12.12.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret, mødelokale 1 d, 4300 Holbæk Det bemærkes, at mødet

Læs mere

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 13. Maj 2015 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 0.10 Fraværende: Ingen Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 09.01.2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Lersøcentret, Vipperød 4300 Holbæk Der serveres en let frokost Fraværende:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 16.05.2018 kl. 09.00 16.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 d, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat fra Ældrerådsmøde d. 10. april 2019.

Referat fra Ældrerådsmøde d. 10. april 2019. Referat fra Ældrerådsmøde d. 10. april 2019. Deltagere: Steen-Kristian Eriksen (formand), Gitte Nikolaisen (næstformand) Dorte Hendrich Axel Villumsen Aage Jelstrup Johnny Petersen Jørgen Steen Elsebeth

Læs mere

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE

REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE REFERAT ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 17. Juni 2015 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1B Fraværende: Jens Aage Andersen Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 7. august 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Christian deltog fra kl. 11 1. Velkomst

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 13.03.2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret Carl Reffsvej 2 4300 Holbæk Der serveres en let frokost

Læs mere

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 08.01.2018 kl. 08:00. MEDLEMMER/DELTAGERE FUNKTION: Tid: Mandag d. 08.01.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Egedal Rådhus, Mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder.

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. april 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 3. oktober 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14. Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Kun pkt. 1 Kun pkt. 4

Kun pkt. 1 Kun pkt. 4 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 04.06.2018 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 04.06.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.14 Egedal Rådhus

Læs mere

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og Vedtægter Vedtægter for Brugerråd ved Rudersdal Kommunes aktivitetscentre for pensionister og efterlønsmodtagere. Brugerrådets formål 1 Brugerrådets formål er at udgøre en lokal brugerorganisation, der:

Læs mere

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat

Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat Dagsorden til ÆLDRERÅDSMØDE Referat Tid: Onsdag den 06. februar 2013 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Dagsorden: 1. Velkomst Palle Kristensen

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 1. december 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Lone Karakavuk ( ) Ella Bertelsen

Læs mere

Kun pkt. 1 Kun pkt. 6

Kun pkt. 1 Kun pkt. 6 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7 Mandag d. 15.08.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 15.08.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14, 3. december 2012. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 03.12.2012 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Rapport om. Ældrerådets arbejde i Holbæk Kommune

Rapport om. Ældrerådets arbejde i Holbæk Kommune Rapport om Ældrerådets arbejde 2014 2017 i Holbæk Kommune Resumé Ældrerådet i Holbæk Kommune består af 9 medlemmer, som er valgt ved et fremmødevalg, der blev afholdt sammen med valg til Byråd og Regionsråd

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11. Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet fra. Udvalget for Voksne. Mandag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet fra. Udvalget for Voksne. Mandag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet fra Udvalget for Voksne Mandag den 27-10-2014, kl. 12:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget

Læs mere

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Ældrerådet Referat Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Pkt. Tekst Side 10 Godkendelse af referat fra møde den 30. januar 2018 1 11 Retningslinjer for udbetaling af diæter m.v.

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:45 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Kirsten Terkilsen, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Ole Vind, Erling

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Refer Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere: Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Referat af møde nr. 12. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 12. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 12. Mandag d. 01.12.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 01.12.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10, Egedal

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 11.-01.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 11. januar 2017 Tidsrum 09.30 ca. 12.15 Bemærk start- og sluttidspunkt!

Læs mere

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen Referat Dato: Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323 Indkaldelse Grethe Klarskov Simonsen Kirsten Leth-Nissen Anne Østergaard Kirketerp Hans Frahm Hallbjørg Soelberg Else Petersen Lærke Kiær-Christensen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Referat af møde nr. 9. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9. Mandag d.10.09.2018 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 10.09.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.14 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4. Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell Anna

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19.

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Referat Mødedato: 10. januar 2019 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Deltagere: Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde den 28. juni 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale.

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde den 28. juni 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale. 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 30. september Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 30. september Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted Referat Mødetidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole

Læs mere

Handicaprådets årsrapport

Handicaprådets årsrapport Handicaprådets årsrapport Indholdsfortegnelse FORMANDENS FORORD...2 RÅDETS SAMMENSÆTNING...3 RÅDETS AKTIVITET...3 DELTAGELSE I MØDER...4 REGNSKAB FOR RÅDET...5 EMNER BEHANDLET I RÅDET...6 HANDICAPPRISEN...6

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 25. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 25. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet.

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet. Ældrerådet Dato 27.04.2015 Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. maj 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Greve Seniorråd Tirsdag den 01.03.16 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Kirsten Andersen (næstformand) Sigurd

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 25. september 2014. Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 25. september 2014. Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Referat Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Sundhedshuset, Mødelokale 1, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen,

Læs mere

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra Udvalget for Voksne Onsdag den 21-11-2012, kl. 12:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Clausen, formand Rose Petersen, medlem Jean Torp, medlem Kaj Oluf Andersen, medlem Erik Zastrow, medlem

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Clausen, formand Rose Petersen, medlem Jean Torp, medlem Kaj Oluf Andersen, medlem Erik Zastrow, medlem Villabyernes Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes tirsdag, den 25. november 2014, kl. 18.00 i mødelokalet Lindeholmen 2. Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3, 4. marts 2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 4. marts 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg.

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Økonomi & Effekt Holbæk, den 25. maj 2016 Handlingsplan for at sikre overholdelse af Budget 2016 Kerneområdet Aktiv Hele Livet Økonomisk udvikling Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Budgettet

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Kjeld Ebdrup. Ole B. Hovøre mødt i stedet for Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Bjarne Larsen, Kjeld Ebdrup. Ole B. Hovøre mødt i stedet for Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 10, Torsdag d. 02.10.2014 kl. 8.00. Dok:/ Side 1 af 3. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Torsdag d. 02.10.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale

Læs mere

Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Svend Sønnichsen Pkt. Tekst Side 19 Godkendelse af referat fra mødet den 28. februar 2017 1 20 Orientering: Klippekort til beboere

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet!

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet! De Aktive Centre Et aktivt og sundt liv hele livet! Holbæk Kommunes Aktive Centre er åbne lokale centre, hvor fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet. Alle, der har lyst til at være

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 9. november 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Lone Karakavuk ( ) Dorthe Jensen ( ) Vibeke Frej ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune En værdig ældrepleje Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune 1 Indhold 1. Baggrund...1 2. Værdig ældrepleje i Hørsholm Kommune...1 3. Flere varme hænder i ældreplejen særligt på kommunens plejecentre...2 4.

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 12. januar 2015 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Mogens Lehd Pedersen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) John Rolsted

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Udvalget "Aktiv Hele Livet - Sundhed og Omsorg" Onsdag den , kl. 16:00. i Kanalstræde, mødelokale 0.

Referat fra ekstraordinært møde fra. Udvalget Aktiv Hele Livet - Sundhed og Omsorg Onsdag den , kl. 16:00. i Kanalstræde, mødelokale 0. Referat fra ekstraordinært møde fra Udvalget "Aktiv Hele Livet - Sundhed og Omsorg" Onsdag den 28-09-2016, kl. 16:00 i Kanalstræde, mødelokale 0.13 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre

Læs mere