Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr /1 /hbi. Referat"

Transkript

1 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr /1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 28. oktober 2005 I mødet deltog: Steffen Bager, Lægemiddelstyrelsen Louise Schmidt, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Claus Hancke, Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin Anni Simonsen, SundhedsRådet Annemarie Goldschmidt, SundhedsRådet Inge Kellermann, SundhedsRådet Olejann Malchau, RAB-forum Else Rasmussen, RAB-forum Birte Nielsen, RAB-forum Jan Helge Kofod-Jensen, Landsorganisationen Natursundhedsrådet Jørgen Finnemann, Holistisk Sundhed Helle Lønroth, VIFAB Leila Eriksen, særligt udpeget Anne Mette Dons, formand Helle Bihlet, sekretær Anne Mette Dons bød velkommen til det første møde med hende som formand. Jan Helge Kofod-Jensen oplyste, at Poul Feilberg og Janina Sørensen ikke havde mulighed for at deltage i mødet. Pkt. 1 godkendelse af referat fra Rådets møde 10. juni 2005 Referatet blev godkendt uden bemærkninger Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 Postboks København S Tlf.: Fax Sekr.: afdelingsleder Helle Bihlet, direkte tlf , HBI@SST.DK

2 2 Pkt. 2 meddelelser Inge Kellermann fortalte, at man arbejder på at finde bedre måder at dyrke og forarbejde lægeurter på. Man kan læse mere om emnet på Annemarie Goldschmidt orienterede om et møde i England, der handlede om uddannelse. Olejann Malchau meddelte, at RAB-forum har lavet rammer for efteruddannelse for alle RAB-registrerede. Endvidere fortalte han, at SundhedsRådet og RAB-forum havde holdt et møde med henblik på at forbedre klimaet de to foreninger imellem, og det var hans overbevisning, at der var lys forude. Endelig nævnte Olejann, at der i forbindelse med, at der i øjeblikket bliver udsendt nye telefonbøger, viser sig mange fejl, hvor der annonceres ukorrekt. Hertil bemærkede Mette Dons, at det bedste var, hvis der var en vis selvjustits blandt foreningerne, således at han eller andre, der opdagede fejl, selv rettede henvendelse til de pågældende foreninger. Leila Eriksen orienterede kort om, at hun havde deltaget i Den Internationale Verdenskonges for Zoneterapeuter, der blev afholdt i Amsterdam. Hun havde her præsenteret standardjournalen, som havde fået en meget god modtagelse. Hun omtalte også, at det havde vakt en del furore, at man bruge ordet diagnose. Claus Hancke spurgte, hvordan det kunne være. Leila Eriksen sagde, at det altid var problematisk, når man benyttede ladede lægeord. Annemarie Goldschmidt tilføjede, at der var både et fælles sprog og parallelsprog. Hun foreslog, at man benyttede sig af ordene medicinsk diagnose og funktionel diagnose. Den lille grønne A Guide in Securing the Quality of Research Projects for Alternative Therapists bliver stadig brugt meget ude i verden. Leila nævnte i den forbindelse, at VIFAB overvejer at oversætte deres "Forskningsguide for alternative behandlere - fra idé til projekt" til engelsk. Næste verdenskongres bliver afholdt september 2007 i Cairns, Australien. Leila Eriksen oplyste, at hun var blevet bekendt med, at Karolinska i Sverige havde fået bevilget 5,5 US$ til et forskningsinstitut, hvilket hun fandt meget spændende. Claus Hancke fortalte, at arbejdet med Fødevarestyrelsens direktiv samt vejledning til direktiv er afsluttet men ikke i enighed.

3 3 Annemarie Goldschmidt nævnte, at der havde været en artikel i Weekendavisen. Hun var meget ked af, at denne artikel var fyldt med fejl, og spurgte, hvordan klagemulighederne var. Mette Dons svarede, at styrelsen ofte oplever, at der er mange fejl i diverse artikler. Efter hendes mening var det bedste, man kunne gøre, at gøre mere ud af selv at fortælle, hvordan det i virkeligheden forholder sig, fx på hjemmesider, frem for at klage til redaktørerne. Jan Helge Kofod-Jensen orienterede om at han havde deltaget i et møde i Island om nordisk samarbejde vedr. ukonventionel medicin. LNS har fra starten været med i denne gruppe. Han fortalte, at han der havde hørt, at Island også havde fået en RAB-ordning, som han mente, var bedre end den danske. Da han næsten lige var kommet hjem, var han dog ikke i stand til at fortælle nærmere herom. Pkt. 3 orientering fra Lægemiddelstyrelsen Steffen Bager oplyste, at den bliver direktiv 2004/24 om traditionelle plantelægemidler implementeret i Europa. Det samme gør direktiverne 2004/27 og 2004/28 om bl.a.. homøopatiske lægemidler, artikel 14 og 16. Man kan læse mere enten på eller via På Claus Hanckes spørgsmål om, hvordan det endte med åremålskravet for anvendelse, svarede Steffen Bager, at det var blevet 15/15 år. Pkt. 4 orientering fra medlemmer af bestyrelsen for VIFAB VIFAB er i gang med at revidere deres hjemmeside. Helle Lønroth fortalte lidt herom, bl.a. er der links til Cochrane, hvor reviews bliver gennemgået og opdateret hvert kvartal. I øvrigt var VIFAB netop blevet udpeget som nummer 2 i bedst på nettet. Der er oprettet et forskningsforum, hvor alternative behandlerorganisationer har været indbudt til møder. Den vil emnet for mødet være forskning i virkningsmekanismer. Der vil blive evalueret efter sidste gang. Der har været afholdt en workshop om design af et projekt, fx med cases. Helle Lønroth fortalte endvidere, at de 10 mill. kr., der i 2004 blev bevilget til tværfaglige projekter er blevet fordelt på to projekter, der skal i gang senest Endelig oplyste Helle, at det meste af bestyrelsen bliver udskiftet per , da en stor del af de tidligere medlemmer er faldet for åremålsbetingelserne. Pkt. 5 endelig vedtagelse af Rådets ændrede kommissorium På baggrund af drøftelser på sidste møde, er udkastet rettet til og sendt ud til medlemmerne. Der var ingen indvendinger imod den nuværende udgave, hvorefter det blev godkendt.

4 4 Pkt. 6 orientering om brobygningsgruppe Annemarie Goldschmidt indledte med at sige, at SundhedsRådet oprindelig havde nedsat en brobygningsgruppe, der skulle arbejde for at bygge bro fra de alternative behandlere til det etablerede behandlingssystem. Det havde imidlertid ændret sig til at være en brobygningsgruppe internt blandt alternative behandlergrupper. Arbejdet foregik således nu mellem de tre paraplyorganisationer SundhedsRådet, LNS og Holistisk Sundhed. Mette Dons spurgte, hvor RAB-forum var i det arbejde. Hertil svarede Annemarie Goldschmidt, at RAB-forum ikke var dannet, da arbejdet blev igangsat. Jan Helge Kofod-Jensen nævnte, at der også blev arbejdet med uddannelsesområdet, forstået på den måde, at man frem for at fokusere på uddannelser ville måle på resultater. Endvidere mente han, det var ønskeligt, at der kom et tættere samarbejde med den etablerede verden om betydningen af fx tankens kraft. Mette Dons nævnte i den forbindelse, at Bobby Zachariae, der er cand.psych., professor, dr.med., havde beskæftiget sig en del med det emne. Hun mente i øvrigt også, det var vigtigt, at brobygningen kom ud over Rådet. Olejann Malchau mente også, at brobygning var mange ting. Pkt. 7 drøftelse af forslag om at nedsætte en gruppe, der skal udarbejde udkast til fremtidig sammensætning af Rådet efter juni 2006 Annemarie Goldschmidt foreslog på vegne af SundhedsRådet, LNS og Holistisk Sundhed, at der blev nedsat en arbejdsgruppe til at se på den fremtidige sammensætning af Rådet efter den på sidste møde vedtagne prøvetid. Hertil svarede Mette Dons, at det var en god idé, men ikke på nuværende tidspunkt. Man var jo netop blevet enige om en prøveperiode for at se, hvordan det gik. Der var derfor ikke nogen idé i at nedsætte gruppen, før man havde prøvet den nuværende sammensætning i en periode, så man havde et grundlag at bygge på. Pkt. 8 besvarelse af spørgsmål fra flere medlemmer om hvad planlagte ændringer i Lægeloven betyder for lovens kvaksalveribestemmelser Mette Dons orienterede om, at lovforslaget formentlig ville komme på Folketingets hjemmeside i løbet af en uges tid, hvorefter man kunne gøre sig nærmere bekendt med det. Forslaget har endnu ikke været i høring eller været til behandling i Folketinget. Ikrafttrædelsestidspunktet bliver 1. januar Men hun kunne oplyse, at alt tyder på, at nåleakupunktur bliver undtaget fra bestemmelserne om lægers brug af medhjælp, således at en alternativ behandler ikke længere behøver at have en læge med.

5 5 Annemarie Goldschmidt spurgte, hvad man forstod ved medhjælp. Hertil svarede Mette Dons, at man var en læges medhjælp, når man udførte, hvad en læge ellers gør, og at det foregår på lægens ansvar, så længe medhjælpen følger lægens instruktion. Pkt. 9 besvarelse af spørgsmål om, hvornår der udarbejdes ny statusrapport Mette Dons sagde hertil, at man på sidste møde i Rådet havde opfordret medlemmerne til at indsende forslag til, hvad der skulle med i statusrapporten. Sundhedsstyrelsen havde ikke modtaget nogen forslag. Når og hvis der kommer forslag, vil Sundhedsstyrelsen se på det, men der kunne næppe afses ressourcer til det i Pkt. 10 næste møde Næste møde blev aftalt til fredag den 24. februar 2006, kl Forslag til dagsordenen samt evt. mødemateriale skal være Sundhedsstyrelsen i hænde senest Pkt. 11 eventuelt Leila Eriksen fortalte, at hun havde fået en henvendelse fra en kinesiolog, der havde været i dialog med Datatilsynet om, hvorvidt alternative behandlere, der fører klientjournaler med personfølsomme oplysninger, skal anmelde dette til Datatilsynet. På møde i Rådet i februar 2005 omdelte Sundhedsstyrelsen en notat, der redegjorde for problemstillingen. (Dette sendes igen til medlemmerne med referatet.) Leila havde erfaret, at der har hersket tvivl hos de alternative brancheorganisationers medlemmer om, hvorvidt det er en forudsætning for at lade sig RAB-registrere, at man anvender den af Rådet udarbejdede standardjournal. Det er det ikke. Rådet anbefaler, at man bruger den, men det er frivilligt. Men hvis man anvender og opbevarer en eller anden form for journal, standardjournalen eller en anden form for registrering af klientoplysninger (elektronisk eller på papir), så er det til gengæld et krav, at behandleren forud indhenter klientens udtrykkelige samtykke til, at disse opbevares. Det anbefales, at dette gøres skriftligt. Leila Eriksen har udarbejdet udkast til en samtykkeerklæring, som blev omdelt på mødet. Hun vil gerne have kommentarer hertil senest 15. november Uanset om en alternativ behandler anvender elektronisk databehandling af klientoplysninger eller benytter manuelle journaler, er det et register med personfølsomme oplysninger, der er omfattet af persondataloven, og skal derfor anmeldes til Datatilsynet. Idet er tale om ikke autoriserede behandlere, er ikke er tale om undtagelser i persondatalovens 49, skt. 1, nr. 8. Olejann Malchau spurgte, om man skulle anmelde sig enkeltvis eller kunne nøjes med at anmelde en brancheforening.

6 6 Mette Dons anbefalede, at organisationerne henvender sig til Datatilsynet og spørger, om de kan tilmelde sig samlet. Sundhedsstyrelsen har forstået, at der kan udarbejdes én anmeldelse, der kan genbruges, således at den enkelte behandler tilretter standarden med identifikationsoplysninger og andre særlige oplysninger om den pågældende. Tilmeldingen kan i øvrigt foregå via Datatilsynets hjemmeside Jan Helge Kofod-Jensen meldte sig som ankermand og lovede at tage kontakt til Datatilsynet. Annemarie Goldschmidt ville endvidere tage det op på brobygningsmøde Helle Bihlet

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 24. september

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr. 7-205-01-1/1/hbi Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 4. juni 2004

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr /1 /HBI

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr /1 /HBI Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 29. september

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 24. februar

Læs mere

Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar 2007

Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar 2007 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. februar 2007 J.nr. 7-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr /1 /HBI

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr /1 /HBI Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 9. juni 2006

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr /1 /hbi REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr /1 /hbi REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr. 7-205-01-1/1 /hbi Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 2. maj 2003 I

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi fil: f:\hbi\altraad\ Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 4. februar

Læs mere

REFERAT. Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30. januar 2009

REFERAT. Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30. januar 2009 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 30. juli 2009 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30.

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 3. oktober

Læs mere

Sammendrag af SundhedsRådets historie

Sammendrag af SundhedsRådets historie Sammendrag af SundhedsRådets historie 1998 2009 Af Annemarie Goldschmidt Hvornår blev SundhedsRådet stiftet, og hvilket arbejde lå forud for stiftelsen? SundhedsRådet blev stiftet den 3. januar 1998 kl.

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 10.00 12.45 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale S.27 Dagsorden Punkt Ca.

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

EN UDREDNING OM RÅDETS ARBEJDE 2001-2007. Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling, november 2007

EN UDREDNING OM RÅDETS ARBEJDE 2001-2007. Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling, november 2007 EN UDREDNING OM RÅDETS ARBEJDE 2001-2007 2007 Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling, november 2007 Redaktion Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord:

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

Thisted Kommune Asylgade Thisted Klagevejledning til unge, der er fyldt 12 år, ved afgørelser om bl.a. ændret anbringelsessted

Thisted Kommune Asylgade Thisted Klagevejledning til unge, der er fyldt 12 år, ved afgørelser om bl.a. ændret anbringelsessted Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat fra. mødet i Samarbejdsudvalg for psykologer 1. marts 2012 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C4

Region Midtjylland Sundhed. Referat fra. mødet i Samarbejdsudvalg for psykologer 1. marts 2012 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C4 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. marts 2012 /CLAJEN Referat fra mødet i Samarbejdsudvalg for psykologer 1. marts 2012 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C4 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Referat Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 27. februar 2013 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 32 Dato: 19. og 26. marts 2013 Journalnr: 2008-006935 Deltagere fra SA: Kirsten Villadsen Kristmar,

Læs mere

Af de specielle bemærkninger til bestemmelsen fremgår bl.a.:

Af de specielle bemærkninger til bestemmelsen fremgår bl.a.: Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Sendt til: primsund@sum.dk med kopi til pkh@sum.dk 19. januar 2016 Svar på høring over udkast til forslag til lov om elektroniske cigaretter

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009

Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009 Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009 Bestyrelsen havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med flgd. punkter på dagsordenen: 1. Renovering af facader og vinduer

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 25. februar 2015

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

l\jx;. Hændelsesforløb 'm ~ \~

l\jx;. Hændelsesforløb 'm ~ \~ Hændelsesforløb 2001 14. Folketingsbeslutning B37 om bl.a. danske specialoperationsstyrkers deltagelse i Operation december Enduring Freedom i Afghanistan. 2001 2002 9. januar - Tolken var udsendt med

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 L 82 Bilag 1 Offentligt København d. 18. september 2018 Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade 12 1216 København K Fremsendt som e-post til mfvm@mfvm.dk, med

Læs mere

Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred (HH) tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19:30

Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred (HH) tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19:30 Nr. 3 marts 2019 47. årgang Hjemmeside: https:/www.bricksite.com/husejerforeningenhorsbred Facebook: Husejerforeningen Horsbred mail: hh.horsbred@gmail.com Generalforsamling i Husejerforeningen Horsbred

Læs mere

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet:

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet: Emne for mødet: Formål med mødet: Forbered inden mødet: Medbring: Til stede: Beboerrepræsentanter: Anne-Dorthe Tuemose (næstformand) Inga Pedersen Kajus Nielsen Personalerepræsentanter: Grethe Hansen Tina

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Den 4. december 2017 Møde nr. 101 Med vedtagelser

Skolebestyrelsesdagsorden Den 4. december 2017 Møde nr. 101 Med vedtagelser MØDETIDSPUNKT Mandag d. 4. december 2017 kl. 18.00-20.00 OG STED: i skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: Sanne Lønskov (SL), Jens Darket (JD), Nikolai Thal-Jantzen

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Fra praksis: Line Kristensen, Susanne Pallesen, Annette Dippel, Birgitte Sandahl, Annemarie Sørensen, Fra skolen: Vibeke Nielsen, Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Udtalelse Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Resumé 22. oktober 2018 Skatteministeriet havde ad flere omgange givet delvist afslag på aktindsigt til

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 11. oktober 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Mødelokale 4, Praksisenheden i Kolding (Kokholm 3B) Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Høringsnotat - national klinisk retningslinje for forebyggelse af fald hos ældre

Høringsnotat - national klinisk retningslinje for forebyggelse af fald hos ældre NOTAT 8 Høringsnotat - national klinisk retningslinje for forebyggelse af fald hos ældre Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en national klinisk retningslinje for forebyggelse af fald hos ældre. Dette som

Læs mere

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Den 30. nov. kl. 19.30 blev der holdt generalforsamling i klubhuset, Edvard bød velkommen til de fremmødte, hvorefter man gik over til punkterne

Læs mere

Husbestyrelsen. Mødedato: 8. december 2009. Mødetidspunkt: 10.00-12.00. Medborgerhuset Korskær

Husbestyrelsen. Mødedato: 8. december 2009. Mødetidspunkt: 10.00-12.00. Medborgerhuset Korskær Tilstede: Beboerrepræsentanter: Anne-Dorthe Tuemose (næstformand) Inga Pedersen Kajus Nielsen Brugerrådsrepræsentant: Lillian Hansen Personalerepræsentanter: Grethe Hansen Udpeget af styregruppen: Else

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde - referat Mødetid: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Mødested: Engstien 2A, Kolding Mødedeltagere: Karl-Jørn Petersen KJP Anni Damgaard AD Eva Kristensen EK Mogens Hinrichsen

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift 08-07-2015 Sagsnr. 2015-0161277 Dokumentnr. 2015-0161277-4 Sagsbehandler Ilonka Domela Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene

Læs mere

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen! " 29. november 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag,

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

Behandling af personoplysninger hos Centrum Dyreklinik Ringsted

Behandling af personoplysninger hos Centrum Dyreklinik Ringsted DENNE INFORMATION ER TIL KLIENTER Behandling af personoplysninger hos Centrum Dyreklinik Ringsted 1. Indledende bemærkninger 1.1 Formål 1.1.1. Hos Centrum Dyreklinik Ringsted vil vi løbende elektronisk

Læs mere

CVR-nr. og kontaktoplysninger (adresse, hjemmeside, telefonnummer og )

CVR-nr. og kontaktoplysninger (adresse, hjemmeside, telefonnummer og  ) Fortegnelse Dataansvarlig - ConEx Fortegnelse over behandlingsaktiviteter Dataansvarlig Formål (-ene) Kategorierne af registrerede og kategorierne af personoplysningerne Virksomhedens navn, CVR-nr. og

Læs mere

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk:

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk: Referat af 4. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 4. 20. juni maj 2009 2009 Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted fredag den

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Diverse orienteringer fra Sekretariatet 3. Fondsmidler 2015 4. Fondsmidler 2014 5. Symposium

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K NN T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M valg@im.dk W valg.im.dk Dato: 10. februar 2011 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPMP Sags nr.: 1100224 Dok nr.: 441723 Afgørelse

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Fra praksis Annette Dippel Larsen, Ruth Skriver, Mette Kitnæs, Anne-Marie Sørensen, Stefi Olesen, Vera Larsen, Susanne Pallesen, Birgit Søndergaard Fra

Læs mere

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Vi har brug for at høre din mening! Vi tillader os at skrive til dig i et vigtigt ærinde. Din nye kommune arbejder aktivt

Læs mere

Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet

Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet Grønlandsk-dansk selvstyrekommission Arbejdsgruppen vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål Sekretariatet Beslutningsreferat fra mødet i Arbejdsgruppe vedrørende stats- og folkeretlige spørgsmål den

Læs mere

FORRETNINGSUDVALGET FU/2 den 25. april 2012 Kl. 14.00 17.00 REFERAT

FORRETNINGSUDVALGET FU/2 den 25. april 2012 Kl. 14.00 17.00 REFERAT FORRETNINGSUDVALGET FU/2 den 25. april 2012 Kl. 14.00 17.00 FORRETNINGSUDVALGET: REFERAT Stig Glent-Madsen (SGM), formand Birgit Buddegård (BB), formand for Asyludvalget Jan Østergaard Bertelsen (JØB)

Læs mere

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Bilag 7. Punkt 11. Status på arbejdet med implementering af FGU-loven, 2018 Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Status fra UVM Ministeriet er ved at komme op i fart

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

REFERAT af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling tirsdag den 29. marts 1983, kl. 19,30, på Hotel Fortunen

REFERAT af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling tirsdag den 29. marts 1983, kl. 19,30, på Hotel Fortunen REFERAT af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling tirsdag den 29. marts 1983, kl. 19,30, på Hotel Fortunen D A G S O R D E N 1. Valg af dirigent 2. Beretning for 1982 3. Regnskab for

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd.

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd. Møde Nr. 17 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 27. april 2015 10.00 13.00 Sted Hillerød Rådhus lokale Leen Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 14. november 2014 J.nr. 5-6610-5/1 /miu

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 14. november 2014 J.nr. 5-6610-5/1 /miu Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 14. november 2014 J.nr. 5-6610-5/1 /miu Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling fredag den

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Underretning om indsamling af personoplysninger til PPR Jammerbugt

Underretning om indsamling af personoplysninger til PPR Jammerbugt Underretning om indsamling af personoplysninger til PPR Jammerbugt Vi sender dig dette brev for at orientere dig om, at vi modtager oplysninger om dit barn. Efter databeskyttelsesforordningens artikel

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret Page 1 of 6 Trekløveret Ølsted d. 15 marts 2009 Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr.2/2009 den 12. marts 2009 kl. 18.30 I Møderummet Deltagere: Formand Flemming Skovgaard (Allan) Page 2 of 6 Medlemmer

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for fedmekirurgi

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for fedmekirurgi KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for fedmekirurgi Baggrund og formål Der har i Danmark været en kraftig udvikling i antallet af personer med svær overvægt i løbet af de

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 3. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

Procedure for håndtering af personoplysninger - GDPR Denne udgave: /TW

Procedure for håndtering af personoplysninger - GDPR Denne udgave: /TW Procedure for håndtering af personoplysninger - GDPR Denne udgave: 23.08.2018/TW DolphinEyes ApS (i det følgende virksomheden) beskriver med denne procedure, hvordan vi opfylder persondataloven. Proceduren

Læs mere

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt.

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt. Referat af generalforsamling mandag d. 9. marts 2015 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

R E F E R A T. Emne Referat SRAB møde 15. april 2016

R E F E R A T. Emne Referat SRAB møde 15. april 2016 R E F E R A T Emne Referat SRAB møde 15. april 2016 Mødedato 15. april 2016 Sted 501 Deltagere Marie Dalgaard Jones (STPS), Anette Lykke Petri (STPS), Bente Møller (STPS), Nanna Andersen (STPS), Kasper

Læs mere