Den internationale biblioteksforening, IFLA, holdt årsmøde og kongres i Helsinki, Finland i dagene den 9. august til 17. august 2012.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den internationale biblioteksforening, IFLA, holdt årsmøde og kongres i Helsinki, Finland i dagene den 9. august til 17. august 2012."

Transkript

1 Afrapportering

2 Baggrund Den internationale biblioteksforening, IFLA, holdt årsmøde og kongres i Helsinki, Finland i dagene den 9. august til 17. august Temaet for årets konference var Libraries now - inspiring, surprising and empowering. Som repræsentanter for Københavns Kultur- og Fritidsudvalg deltog Leslie Arentoft, Allan Ahmad, Muhammad Aslam, Taner Yilmaz, Neil Stenbaek Bloem og Bjarne Fey. Endvidere deltog følgende embedsmænd fra forvaltningen: Direktør Olga Brüniche-Olsen, Projektchef i Biblioteksfaglig Afdeling Mads Gaml, chef for Kultur Valby Signe Jarvad, chef for Kulturanstalten Mette Høxbro, chef for Solvang og Ørestad Biblioteker Jakob Lærkes og Afdelingsbibliotekar Susy Tastesen. IFLA er årets store internationale biblioteksbegivenhed. Flere tusinde biblioteksfolk, politikere, og repræsentanter fra firmaer samledes i Helsinki, Finland til en uges præsentationer, vidensdeling og networking. The International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) er det førende internationale organ for biblioteksvæsen og informationsvidenskab. Det blev grundlagt I 1927 og har medlemmer fra over 150 lande. Bredden i organisationen er tydelig i IFLA's Governing Board, der bla. har repræsentanter fra Sydafrika, Canada, Ghana, Mexico og Finland. IFLA holder årligt en velbesøgt konference i forskellige dele af verdenen. I 2011 var det i Puerto Rico og i 2013 bliver det afholdt i Singapore. Det strategiske fokus i IFLA: De strategiske mål for inkluderer bl.a. at styrke fri og lige adgang til information. IFLA arbejder for by- og communityudvikling gennem biblioteksudvikling og tilbud, copyrightproblematikker, konservering samt digitale strategier. Udover stående udvalg har IFLA udvalg, der fokuserer på Metropol biblioteker, folkebiblioteker, biblioteksforskning m.m. Et bredt felt, der sikrer, at IFLA er med til at udvikle og understøtte bibliotekstilbud og fortsat biblioteksudvikling over det meste af kloden. Baggrunden for deltagelsen på IFLA 2012 i Helsinki er at styrke det internationale samarbejde på biblioteksområdet, hvor der er god mulighed for at få inspiration og udbygge netværk til udviklingen af Københavns biblioteker.

3 Fokusområder på konferencen Selve konferenceprogrammet er meget omfattende og inkluderer en lang række sideløbende foredrag, workshops, plenarsessioner og mulighed for at besøge det store kommercielle udstillingsområde, hvor forskellige firmaer viste nye produkter inden for informationsteknologi, bibliotekslogistik og virtuelle tjenester. Programmets omfang gjorde det nødvendigt at vælge blandt det store udbud af sessioner. Med sine over 4 millioner besøgende og over 7 millioner udlån af bøger, dvd er m.m samt over 1 million elektroniske udlån af bl.a. musik, lydbøger og ebøger, kan Københavns Biblioteker sammenlignes med flere store hovedstadsbiblioteker. Hovedfokus var biblioteksbesøg, se aktiviteter i Helsinki som en del af World Design Capital samt saminspirationsoplæg på konferencen, der kunne inspirere til udviklingen af biblioteksog kulturtilbuddet i København. Biblioteksbesøg og World Design Capital Mandag den var der studietur for deltagerne på konferencen. Deltagerne så bl.a. Helsinki City Librarys to højt profilerede bibliotekstilbud Library 10 og MeetingPoint. Her var bl.a. fokus på hvordan de to bibliotekstilbud havde udvidet deres services til også at omfatte kultur- og vidensproduktion. I Library 10 kunne lånerne således indspille deres egen musik og samtidigt arrangere koncerter / arrangementer på biblioteket. På Meetingpoint var bl.a. ligeledes spændende og anderledes tilbud. Bookning af skillevægge til mødeafholdelse samt mulighed for 3D udskrift. Deltagerne var ligeledes på World Design Capital. Formiddagen var tilrettelagt som en byvandring, hvor man så en lang række af de byrums projekter, der ligger i forbindelse med WDC. Herunder Chapel of Silence, WDC pavillionen, hvor man deltog i ad hoc forelæsninger om byrums-design, efterfulgt af et besøg på det nationale museum for design. Det overordnede tema for turen var, hvilken indflydelse design har både på national og international plan, og hvordan man involverer borgere i arbejdet med udformning af design og designprocesser.

4 Se mere om World Design Capital på Inspirationsoplæg fra IFLA Deltagerne overværede en række forskellige oplæg bl.a. Libraries today and tomorrow: a force to change in our transforming societies, hvor oplægsholderen Anna Troberg, President fra det svenske Piratparti talte om Civil rights in a digital environment. I det hele taget var internettet beskyttelse contra tilgængelighed? et meget populært emne. Free Access to Information and Freedom of Expression (FAIFE) havde et spændende arrangement: Sleepwalking into a control society? og i sammenhæng med et følgende arrangement af Committee on Copyright and Other Legal Matters: Cloud computing; its impact on privacy, jurisdiction, security, lawful access, ownership and permanence of data var det ret skræmmende; simpelthen lige ned i de bekymringer vi har med på den ene side alt skal være frit, åbent og tilgængeligt, og samtidig ønsker ingen af os et samfund, hvor alt er offentligt vi ønsker jo også en vis beskyttelse af privatlivets fred. Disse to arrangementer spurgte vedr. privatliv: hvem skal beskytte det? og med hvilken hensigt? Forskellige firmaer har altid reguleret Google, Facebook, Deutsche Telekom etc., men hvem bestemmer politikken? Censur af Internettet kan være begrundet i religion, politik, moral etc., der findes bl.a. eksempler i Myanmar og i Libyen, som er understøttet af firmaer i USA. Der er snart ikke den hjemmeside, hvor du ikke skal krydse af i acceptér -rubrikken eller du kan ikke fortsætte. Bibliotekerne lover at beskytte folks data, men det reelle ansvar er faktisk lagt et andet sted; i København hos Axiell, men der er mange andre muligheder. Der er stramme regler for, hvad der må gemmes, men kan vi være sikre? Din leverandør har måske lovet dig, at data kun findes i 3 velbevogtede kopier men hvor er de? I dit eget land, eller er de outsourcet til Indien? som har outsourcet til Brasilien? Ganske vist med krav om fortrolighed, men er du sikker? Amerikanske tilstande ganske vist, men det har det jo med at brede sig. Der var også indlæg fra specialbiblioteker, f.eks. ved læreanstalter. De talte om copyright og pligtaflevering for audiovisuelle materialer, såsom koncerter af studerende ved musikskoler (som ikke er udgivet), eller andre ting, som studerende har lavet: film, spil, radio/tv. Kan det være rigtigt, at hvis bare én deltager siger nej, så er materialet utilgængeligt for alle for evigt?

5 Deltagerne overværede endvidere temaet: Twinning physical learning spaces and new media initiatives - new ways to each library customers, som var arrangeret af Public Libraries Section for Metropolitan Libraries. Andre aktiviteter på IFLA 2012 i Helsinki Københavns Biblioteker var ligeledes repræsenteret med to poster sessions på IFLA i Helsinki 2012: Intelligent Material Management System and Presentation From idea to action - library and user involvement with teenagers and young adults (Blågården) De to poster session var godt besøgt hhv. mandag den 13. og tirsdag den 14. august Københavns Biblioteker var ligeledes repræsenteret med et velbesøgt oplæg v/ Jakob Lærkes, Solvang og Ørestad Biblioteker med titlen: Ørestad Library - New virtual and cultural solutions in a new part of Copenhagen. Mandag den 13. august 2012 deltog deltagerne i en middag med Danmarks Biblioteksforening.

6 Regnskab Nedenstående regnskab omfatter deltagere fra Kultur- og Fritidsudvalget samt et direktionsmedlem fra Kultur- og Fritidsforvaltningen. Flybilletter: kr. Konferencegebyr: kr. Hotel: kr. Transport: kr. Bespisning: kr. I ALT KR.

Den internationale biblioteksforening IFLAs årsmøde og kongres fandt i år sted i Gøteborg, Sverige i dagene august 2010.

Den internationale biblioteksforening IFLAs årsmøde og kongres fandt i år sted i Gøteborg, Sverige i dagene august 2010. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Rapport fra Studietur til IFLA 2010 i Gøteborg 30-12-2010 Den internationale biblioteksforening IFLAs årsmøde og kongres fandt i år sted i Gøteborg, Sverige i dagene10.-15. august

Læs mere

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 Administration Spørgeskemaer under udarbejdelse Publicerede spørgeskemaer Arkiverede spørgeskemaer Tilbage til statistik Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 1. Hvor

Læs mere

Tabeloverskrifter. Folkebiblioteksstatistik 2000 279

Tabeloverskrifter. Folkebiblioteksstatistik 2000 279 Tabeloverskrifter 2000 Folkebiblioteksstatistik 2000 279 Tabeloverskrifter Tabel 1. Folkebiblioteker 2000. Bestand af monografier og abonnementer på seriepublikationer Indbyggertal i betjeningsområdet

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: City University London Land: UK Periode: Fra:September 2012 Til:Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Studietur til Washington Præsidentvalg - digitale medier - politisk kommunikation

Studietur til Washington Præsidentvalg - digitale medier - politisk kommunikation Studietur til Washington Præsidentvalg - digitale medier - politisk kommunikation Danske Medier inviterer til studietur Washington/New York 23. 29. september 2012 I samarbejde med Lasse Jensen (radioprogrammet

Læs mere

Titel: Fælles sekretariat mellem Borgerservice og Biblioteker Århus samt Københavns Biblioteker til afholdelse af internationale konferencer i Danmark

Titel: Fælles sekretariat mellem Borgerservice og Biblioteker Århus samt Københavns Biblioteker til afholdelse af internationale konferencer i Danmark Titel: Fælles sekretariat mellem Borgerservice og Biblioteker Århus samt Københavns Biblioteker til afholdelse af internationale konferencer i Danmark Ansøger: Borgerservice og Biblioteker Århus (ÅKB)

Læs mere

Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA

Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA Lad mig bare slå fast med det samme, at kurset ikke var, hvad jeg havde regnet med. Det stod rimelig klart allerede den første dag i lufthavnen efter en snak

Læs mere

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Dato: 30-08-2011 Event: MMSM Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Emne : Marinebranchen og Web 2.0. Twitter, LinkedIn, Facebook

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014

Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014 Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014 Undersøgelser og vidensprojekter Folkebibliotekernes samfundsøkonomiske værdi (rapport udkommer ultimo 2014) Makroøkonomisk analyse med formålet at vise folkebibliotekernes

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: KU Leuven.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: KU Leuven. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: KU Leuven Land: Belgien Periode: Fra: September 2013 Til: Februar 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Introduktion til IMCC s AM2012-delegation

Introduktion til IMCC s AM2012-delegation Introduktion til IMCC s AM2012-delegation... men først - meet n greet! IFMSA International Federation of Medical Students Associations Verdens største fagspecifikke studenterorganisation Repræsenterer

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Danske biblioteker i WorldCat

Danske biblioteker i WorldCat Danske biblioteker i WorldCat Helle Brink Statsbiblioteket Temadag om fjernlån FORFRA Danmarks Forskningsbiblioteksforening maj 2010 1 Oversigt 1. Danske biblioteker en kort opdatering 2. Danbib, Netpunkt

Læs mere

Danmarks Biblioteksskole

Danmarks Biblioteksskole Danmarks Biblioteksskole 30. september 2009 1 Bilag 2 Undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskov bibliotek Vi er to kvindelige studerende fra Danmarks biblioteksskole begge på 24

Læs mere

Rapporten har allerede umiddelbart efter sin udgivelse givet anledning til konkrete nye tiltag og indgår i det strategiske arbejde med ereolen.

Rapporten har allerede umiddelbart efter sin udgivelse givet anledning til konkrete nye tiltag og indgår i det strategiske arbejde med ereolen. AUDIOBOOK BOOM AFSLUTTENDE RAPPORT RESUME I perioden april-august 2017 har ereolen, i samarbejde med konsulentfirmaet In2Media, foretaget en analyse af lydbogsmarkedet. Analysen er udmundet i rapporten,

Læs mere

14.05.2013 13:00 QuestBack eksport - Evaluering af afrejsemøderne 2013

14.05.2013 13:00 QuestBack eksport - Evaluering af afrejsemøderne 2013 Evaluering af afrejsemøderne 2013 Publiceret fra 06.05.2013 til 13.05.2013 81 svar (81 unikke) 1. Hvilken dag deltog du/i til afrejsemødet? 1 København den 20. april 40,7 % 33 2 Aarhus den 4. maj 39,5

Læs mere

Transformation from digital library to digital learning a mixture of learning processes and tools

Transformation from digital library to digital learning a mixture of learning processes and tools Sommerskole 2010 rapport Dette er en personlig afrapportering for min deltagelse ved Norfinfolits Sommerskole 7-11. juni 2010 Korpoström, Finland. Jeg har valgt at afrapportere i dagbogsform med en afsluttende

Læs mere

Ansvarlig Handling Indhold

Ansvarlig Handling Indhold Opgaver i forbindelse med datatræk fra UC Viden til Baseline 2013 og videnregnskabet (Alle skal indtaste nedenstående handlinger i UC Viden) Ansvarlig Handling Indhold Medarbejdere Inddatere Skriftlige

Læs mere

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010 Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk It for alle It-kurser efterår 2010 05.2010 Parkvej 2 4140 Borup Tlf.: 5667 2727 borupbib@koege.dk Herfølge Bibliotek Billesborgvej

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Efterår 2016 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på følgende emner: Grundlæggende IT Begynder-internet

Læs mere

Aarhus Kommunes Biblioteker 27 marts 2014 Hovedbiblioteket / LDN

Aarhus Kommunes Biblioteker 27 marts 2014 Hovedbiblioteket / LDN Bilag 1: Oversigt - puljen Internationale Bibliotekskonferencer i Danmark Internationale konferencer og workshop med tilskud fra puljen til støtte for internationale bibliotekskonferencer i Danmark Arrangør

Læs mere

RFID teknologien 4 Privacy & Sikkerhed. Henrik B. Granau

RFID teknologien 4 Privacy & Sikkerhed. Henrik B. Granau RFID teknologien 4 Privacy & Sikkerhed Henrik B. Granau Barrierer for Item-level tagging Pris pr tag alt for høj Fremstillingsomkostningerne for høje Mængderne for små Mangelfuld standardisering Data-strukturer

Læs mere

Hermed udsendes invitation til vores nye konference INSPIRATION2011

Hermed udsendes invitation til vores nye konference INSPIRATION2011 Hermed udsendes invitation til vores nye konference INSPIRATION2011 INSPIRATION2011 er en reel konference, hvor alle typer af engagerede i medlemsforeninger får muligheden for at opleve inspiration, der

Læs mere

Forskning og udvikling i almindelighed og drivkraften i særdeleshed Bindslev, Henrik

Forskning og udvikling i almindelighed og drivkraften i særdeleshed Bindslev, Henrik Syddansk Universitet Forskning og udvikling i almindelighed og drivkraften i særdeleshed Bindslev, Henrik Publication date: 2009 Document version Final published version Citation for pulished version (APA):

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of London, Institute of Education Land: Storbritannien

Læs mere

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere.

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket NOTAT 16. januar 2019 Kerneopgave, mål, fokusområder, indsatser og greb i en ny biblioteksplan Københavns Bibliotekers

Læs mere

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013 rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook smart cities rens digitale forretningsmodel Program 9.00 Registrering og morgenkaffe 9.30 Velkomst ved Erhvervsstyrelsens direktør,

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE 1 INDLEDNING Bibliotekspolitikken er udarbejdet under hensyntagen til lovgivning, nationale biblioteksstrategier, Struer Kommunens værdier, kulturpolitik og kulturstrategier.

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 1 Kildekritik - hvor sikker er du på nettet? Mange mennesker laver internetsider for at sælge noget eller få nogen overbevist om et bestemt budskab

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague Land: Tjekkiet Periode: Fra:1/10/13 Til:1/03/14 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86

Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86 Administration Spørgeskemaer under udarbejdelse Publicerede spørgeskemaer Arkiverede spørgeskemaer Tilbage til statistik Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86 1. Hvor tit bruger

Læs mere

Sikkerhed på nettet for applikationer og identiteter

Sikkerhed på nettet for applikationer og identiteter Sikkerhed på nettet for applikationer og identiteter Jakob I. Pagter, Security Lab Alexandra Instituttet A/S Privatejet almennyttig firma med fokus på forskning og innovation indenfor IT GTS Godkendt Teknologisk

Læs mere

Sammenhæng til Vision 2018/tema

Sammenhæng til Vision 2018/tema Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018/tema Effektmål Kultur- og Fritidsudvalget Kultur som drivkraft Flere vil bor her via udvikling af kulturinstitutionerne: Museum Vestfyn, AssensBibliotekerne,

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick Land: Canada Periode: Fra:September 2010 Til:December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

Jørgen Koch. Access. Opgavehæfte

Jørgen Koch. Access. Opgavehæfte Jørgen Koch Access 2002 2002 for alle Opgavehæfte Access 2002 for alle 1. udgave 2002 Copyright 2002 IDG Danmark A/S Forfatter: Jørgen Koch Forlagsredaktion: Frantz Pedersen DTP: Jørgen Koch Skriv til

Læs mere

Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK

Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK OPGAVEN FORMÅL Opgavens formål er at fastlægge en formidlingsstrategi, der sikrer at: - bibliotekernes digitale tjenester opnår øget kendskab

Læs mere

Borgernetværk om musik på Københavns Hovedbibliotek

Borgernetværk om musik på Københavns Hovedbibliotek Borgernetværk om musik på Københavns Hovedbibliotek Forhistorie Traditionelt brugerpanel ryger ud 2009 Ny model for borgerinddragelse skal udvikles Pilotprojekter påb&u og musikområdet Det hedder BORGERnetværk...

Læs mere

Notat. Forslag til studietur for Børn og Unge-udvalget Børn og Unge-udvalget. Den 10. juni 2014

Notat. Forslag til studietur for Børn og Unge-udvalget Børn og Unge-udvalget. Den 10. juni 2014 Notat Emne Til Forslag til studietur for Børn og Unge-udvalget Børn og Unge-udvalget Den 10. juni 2014 Der er tidligere aftalt tid til en studietur for Børn og Unge-udvalget i perioden 27. 31. oktober

Læs mere

Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek

Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek Forord B rønderslev Bibliotek en del af livet gennem hele livet. Vi arbejder med at se og udvikle Biblioteket som en livstråd, hvor den enkelte borger gennem hele

Læs mere

Kommunalteknisk Chefforening (KTC) - Annoncekanaler 2020 SKAB RESULTATER MED KTC

Kommunalteknisk Chefforening (KTC) - Annoncekanaler 2020 SKAB RESULTATER MED KTC Kommunalteknisk Chefforening (KTC) - Annoncekanaler 2020 SKAB RESULTATER MED KTC Hvem er KTC? KTC er en organisation af topchefer i den kommunaltekniske sektor i Danmark herunder topchefer i fælleskommunale

Læs mere

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning.

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning. SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Du er inviteret til to dages sommer-symposium - en fordybelse i feltet grafisk facilitering. Dagene bliver

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 GRÆNSER Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 Jaruplund Højskole I samarbejde med Litteratour og Dansk Forfatterforening Tør du krydse grænsen og udfordre

Læs mere

MARITIME PROFESSIONALS, ASHORE AND AT SEA. Online Identitet. 29-03-2011 www.job2sea.com 1

MARITIME PROFESSIONALS, ASHORE AND AT SEA. Online Identitet. 29-03-2011 www.job2sea.com 1 Online Identitet 2011 29-03-2011 www.job2sea.com 1 Online Identity The social web, i.e. the usage of the web to support the social process, represents a space in which people have the possibility to express

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget! Stor kulturel oplevelse, og et meget højere fagligt udbytte, end jeg havde regnet med

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget! Stor kulturel oplevelse, og et meget højere fagligt udbytte, end jeg havde regnet med US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: University of Ottawa Land: Canada Periode: Fra: September 2010 Til: December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

MØD FORRETNINGS- OG FERIEREJSENDE PR. UGE

MØD FORRETNINGS- OG FERIEREJSENDE PR. UGE MØD 30.000 FORRETNINGS- OG FERIEREJSENDE PR. UGE Broadcast dit budskab til 30.000 forretnings- og ferierejsende pr. uge Intelligente digitale medier film og statiske billeder Spektakulære analoge medier

Læs mere

Lær IT. Efterår 2015

Lær IT. Efterår 2015 Lær IT Efterår 2015 IS G RAT ER endig K U RStilmelding nødv r -dog e Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for nybegyndere og dem der trænger til at

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg 30. august 2012 Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-15 Aarhus: Mødet bliver afholdt i besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Besøgscenteret ligger lige ved

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28.01.13 Til: 07.06.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Centralbibliotekernes fælles nationale musikindsats 2017 WORKSHOP OM MUSIKSTRATEGI

Centralbibliotekernes fælles nationale musikindsats 2017 WORKSHOP OM MUSIKSTRATEGI Centralbibliotekernes fælles nationale musikindsats 2017 WORKSHOP OM MUSIKSTRATEGI Program formiddag KL. 10.00 VELKOMST OG INTRODUKTION TIL DAGENS PROGRAM KL. 10:15 MUSIKSAMLINGEN HAR 120BPM! OPLÆG VED

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Referat

Forretningsudvalgsmøde Referat Forretningsudvalgsmøde Referat 09-01-2019 Dato: mandag den 7. januar 2019, kl. 13.00-17.00 Mødested: Danmarks Biblioteksforening, Farvergade 27D, mødelokalet på 2. sal, 1463 København K. Deltagere: Steen

Læs mere

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling 6.5.2009 Jacob Schaumburg-Müller jacobs@microsoft.com Direktør, politik og strategi Microsoft

Læs mere

Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP: 22. og 23. oktober 2019

Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP: 22. og 23. oktober 2019 Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP:. og 23. oktober 2019 G N I R E V L O V N I G O E G UN g hvorfor? hvornår o hvad, hvordan, ppe unge an og en stor gru rm u F n e B r te ia k Mød psy Unge og involvering

Læs mere

Strategien for CBS Bibliotek blog Innovation og ny viden Videndeling 2.0

Strategien for CBS Bibliotek blog Innovation og ny viden Videndeling 2.0 Strategien for CBS Bibliotek blog Innovation og ny viden Videndeling 2.0 Program Baggrunden for CBS Bibliotek Blog Hvorfor WordPress Case: Videndeling, strategi, organisation Videndeling 2.0 Fremtiden

Læs mere

Bibliotekernes krise. Ole Münster

Bibliotekernes krise. Ole Münster Bibliotekernes krise Ole Münster Udlån CD er 2009-2015 Udlån DVD er 2009-2015 Udlån fysiske lydbøger 2009-2015 Udlån multimediematerialer 2009-2015 Bibliotekernes materiale krise Der i dag ikke grundlag

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

INDKOMNE 2011 Beretninger Fra medlemmer af DBs Repræsentantskab, som sidder for DB i eksterne udvalg o.l.

INDKOMNE 2011 Beretninger Fra medlemmer af DBs Repræsentantskab, som sidder for DB i eksterne udvalg o.l. INDKOMNE 2011 Beretninger Fra medlemmer af DBs Repræsentantskab, som sidder for DB i eksterne udvalg o.l. EBLIDA Executive committee 2011 Lene Byrialsen EBLIDA (European Bureau of Library, Information

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli Land: Italien Periode: Fra: September 2012 Til: December 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Afsluttende rapport, januar 2012 Af projektleder Anne Hvilsted Andersen, Greve Bibliotek Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet og projektets

Læs mere

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET Mød os på bf.dk, Facebook og i vores fagmagasin Perspektiv Velkommen til Bibliotekarforbundet. Denne folder giver dig et overblik over dine medlemsfordele Velkommen til

Læs mere

Innovationsnetværk for videnbaseret oplevelsesøkonomi

Innovationsnetværk for videnbaseret oplevelsesøkonomi Innovationsnetværk for videnbaseret oplevelsesøkonomi Hvorfor skal du arbejde med oplevelser? Skil dig ud fra mængden 2 Tre vinkler på oplevelsesøkonomi Væksterhverv Værdiskaber i øvrige erhvervsliv Regionaludvikling

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28 januar 2013 Til:7 juni 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

CLARIN-DK Status. info.clarin.dk. Bente Maegaard. National Coordinator Vice Executive Director

CLARIN-DK Status. info.clarin.dk. Bente Maegaard. National Coordinator Vice Executive Director CLARIN-DK Status info.clarin.dk Bente Maegaard National Coordinator Vice Executive Director bmaegaard@hum.ku.dk Danish funding scheme First Danish CLARIN funding 2008-2011 - Research infrastructure funds

Læs mere

DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012

DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012 DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012 REYKJAVIK 11-06-2011 1. Velkomst 2. Formandens beretning for kongresperioden 2008-2012. (Hans Jørgen) 3. Afslutning af udvalgets arbejde (alle) 4. Introduktion til forstående

Læs mere

Januar Kære medlem. Hjemmesiden

Januar Kære medlem. Hjemmesiden Januar 2015 Kære medlem Bestyrelsen har besluttet at genoptage nyhedsbrevet, da vi gerne vil styrke kontakten til medlemmerne. Nyhedsbreve sendes kun ud elektronisk, så det er vigtigt, at du sørger for

Læs mere

Indhold. Pkt. 1 Godkendelse af referat. Bestyrelsesmøde Referat - Kredsversion. kl. 13.00 15.00 KL. Sted:

Indhold. Pkt. 1 Godkendelse af referat. Bestyrelsesmøde Referat - Kredsversion. kl. 13.00 15.00 KL. Sted: Bestyrelsesmøde Referat - Kredsversion Møde/referat nr.: Sted: 2, 2012 fredag d. 20. april kl. 13.00 15.00 KL Bestyrelse: Torben Nøhr Christian Bjerg Iben Koch Jørgen Lerhard Kjeld Bussborg Johansen Lene

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: LUISS Guido Carli - Rom.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: LUISS Guido Carli - Rom. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: LUISS Guido Carli - Rom Land: Italien Periode: Fra: 04/09-2013 Til: 29/01-2014 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Folkebibliotekerne og samskabelse

Folkebibliotekerne og samskabelse Folkebibliotekerne og samskabelse - Visioner fra et civilsamfundsperspektiv Ved Katrine Pram Nielsen Udviklingskonsulent i Frivilligrådets sekretariat Forløb for oplæg Frivilligrådets mærkesager og visioner

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, det gjorde jeg. Jeg deltog i mødet for studerende der skulle til Australien.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, det gjorde jeg. Jeg deltog i mødet for studerende der skulle til Australien. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Sydney Land: Australien Periode: Fra: 27.03.12 Til: 06.07.12 Udvekslingsprogram: Jura Hvorfor

Læs mere

adfgvrga Open Access Hvor og Hvordan Steen Ammentorp

adfgvrga Open Access Hvor og Hvordan Steen Ammentorp EU adfgvrga Open Access Hvor og Hvordan Steen Ammentorp Agenda Videnskabelige OA ressourcer Digitale biblioteker Arkiver Historiske aviser CORE (COnnecting REpositories) Startede 2011 Knowledge Media Institute,

Læs mere

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

S T U D I E T U R T I L A U S T I N, T E X A S

S T U D I E T U R T I L A U S T I N, T E X A S CPH:LEARNING INDUSTRI 4.0 S T U D I E T U R T I L A U S T I N, T E X A S BESØG VERDENS BEDSTE TECH-BY 2017 Austin, Texas blev kåret til verdens bedste tech-by i 2017 foran San Fransisco, New York og London.

Læs mere

INVITATION THINK workshop

INVITATION THINK workshop INVITATION THINK workshop n ny og anderledes måde at tænke nsigt-til-ansigt marketing aktiviteter velkommen til en helt ny workshop Der er tale om meget mere end kun at gentænke events, messer og udstillinger.

Læs mere

Et helt unikt koncept 2014

Et helt unikt koncept 2014 www.theartofpeace.dk Freedom Writers DK Et helt unikt koncept 2014 Alle har en historie Karate-familien, Esbjerg Oplever I, at en I holder af har lavt selvværd, bliver mobbet, laver kriminalitet, har problemer

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

egovernment 2.0 Hvordan kan den offentlige sektor udnytte Web 2.0? Nuuk, 20-7-2008 Søren Duus Østergaard Senior egovernment Advisor, IBM Europe

egovernment 2.0 Hvordan kan den offentlige sektor udnytte Web 2.0? Nuuk, 20-7-2008 Søren Duus Østergaard Senior egovernment Advisor, IBM Europe egovernment 2.0 Hvordan kan den offentlige sektor udnytte Web 2.0? Søren Duus Østergaard Senior egovernment Advisor, IBM Europe Nuuk, 20-7-2008 Indhold: Web 2.0 introduktion Break out session: Hvad er

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Danish Design Association

Danish Design Association Danish Design Association Side 2 Velkommen Program 16.30 Velkommen til Designit v. Martin Delfer 16.40 Gitte Just, Danish Design Association 17.00 Line Rix, 1508 17.20 Søren Overgaard Skafte, e-types 17.40

Læs mere

Axiell og Adlib Introduktion. Kasper Hovgaard, Axiell

Axiell og Adlib Introduktion. Kasper Hovgaard, Axiell Axiell og Adlib Introduktion Kasper Hovgaard, Axiell Who we are 1986: Adlib Information Systems Creators of the Adlib Software Suite for Archives, Libraries and Museums Offices in The Netherlands, UK,

Læs mere

US AAR H. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur

US AAR H. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur US AAR H Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Universidad de Alicante Land: Spanien Periode: Fra: 01.02.2013

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere