Ekskursion. Deltagere: Otto Bro-Jørgensen, Hans Erik Baagland, Finn Harder, Svend Aage Larsen og Erik Madsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ekskursion. Deltagere: Otto Bro-Jørgensen, Hans Erik Baagland, Finn Harder, Svend Aage Larsen og Erik Madsen."

Transkript

1 Byudviklingsgruppen i Jyderup Juni 2016 til Præstø og Mern den 16. juni Ekskursion Deltagere: Otto Bro-Jørgensen, Hans Erik Baagland, Finn Harder, Svend Aage Larsen og Erik Madsen. Anledning til besøget Otto Bro-Jørgensen har påtaget sig at komme med erfaringsopsamlinger fra andre byer. Derfor har han taget initiativ til at besøge Præstø, som den tidligere Byforskønnelsesgruppe besøgte for nogle år siden. Planer for Præstø Efter frokost i Café Mocca (en nydelig restaurant tæt ved lystbådehavnen), mødtes vi med Anne- Line Møller Sutcliffe, der er arkitekt/planlægger i Vorgingborg kommune, som Præstø nu er en del af. Anne-Line (AL) udleverede og gennemgik summarisk forskelligt materiale, bl.a. publikationen Konfliktmægling og kulturarv i byplanlægningen erfaringer fra Præstø og Lokalplan C Præstø bymidte, bevaring og udvikling. Publikationen fokuserer meget på borgerinddragelse og brug af konflikter som løftestang for udvikling af byen. Projektet er støttet af Realdania med ca kr. og har løbet i årene 2012, 2013 og Det er forankret i kommunens planafdeling med assistande af eksterne konsulenter. Lokalplanen er meget detaljeret (på 99 sider!). Planarbejdet har også strakt sig over 3 år. Planafdelingen og en projektansat arkitekt har stået for arbejdet. Desuden har der været tilknyttet en projektgruppe med 22 medlemmer fra forskellige fora i byen. Vi fik også udleveret hæftet Kulturarvsscreening for Præstø midtby. Det er udateret, men vist fra ca Hæftet beskriver byens historie samt byen rum og mange gamle bygninger. Senere fik vi udleveret: Forslag til Helhedsplan Præstø fra juni Se herom senere. Skilte og facaderegler for Præstø, 2015 Potentialeanalyse, 2013 Besigtigelse af midtbyen Anne-Line guiede os gennem midtbyen. Undervejs fortalte hun bl.a. om lokalplanens bestemmelser om facader og farver på husene. Mange af husene er enten fredede eller bevaringsværdige. Undervejs tog Hans-Erik Baagland et antal billeder. Vi besøgte bl.a. byens gamle Rådhus, som indtil 2007 blev brugt til byrådsmøder. Huset er overtaget af en lokal investor, der har totalrenoveret bygningen og indrettet en café med turistkontor

2 (pjecer o.l.). Byrådssalen på 1. sal står uberørt og bruges til vielser af især tyskere! På 1. sal findes desuden den tidligere byretssal. I en bagbygning er den tidligere arrestbygning, der i dag er indrettet til atelier, der kan lejes af kunstnere. a)havnepladsen: Der er 3 caféer/restauranter med udsigt til lystbådehavnen. I lystbådehavnen findes både de fleste med sejl. Området virker åbent og pænt vedligeholdt incl. tidligere pakhusbygninger. b)torvet: Det er byens gamle torv. Det består af en ret bred gade. På begge sider er der nogle brede fortove og udelukkende gamle huse (boliger). Både torv og fortove er belagt med gamle brosten. Pladsen virker meget åben og stille. Der findes en del træer. Der er ingen forretninger. Vi så ingen parkerede biler. c)adelgade: Det er byens handelsgade. Den er temmelig lang, vel omkring 400 m. Den er belagt med brosten. Husene er udelukkende ældre og mindre. I stueplanet findes forretninger o.l. i de fleste bygninger. Det er tydeligt, at der er regler for skiltning og facadernes udseende. Vi bemærkede bl.a.: -Biltrafik i begge retninger -Parkeringsmulighed i gaden (parallel) -Næsten ingen kædeforetninger (dog en Sportigan ) -En del bænke i granit mellem fortov og vejbane -Pæne gadelamper -Blomster på høje standere -Nogle pæne - ikke så store - træer -Mange forretninger, bl.a. en boghandel, overvejende små, som i nogen udstrækning henvender sig til turister -1 eller 2 genbrugsforretntinger, bl.a. Røde Kors med en pæn facade -Ingen dagsligvareforretgninger i gaden -Ingen tomme butikker d)svend Gønges Torv: Det er et nyere stort torv, måske år gammelt. Det er belagt med brosten. I den ene side af torvet har Netto bygget nyt. Det er en en stor gul bygning med lejligheder på 1. sal og Netto i stueplanet. Det var et krav fra komunen, at der skulle være vinduer i stueplanet samt boliger på 1. sal. I den anden side er der et større Meny supermarked. Det virkede ikke dominerende. I den markante midterakse er der bl.a. busholdepladser parallelt med to ensrettede veje. I baggrunden ligger den tidligere jernbanestation. En stor mompøs bygning, der er malet gul. Bygningens nuværende fik vi ikke oplyst. Undersøges. Vi undersøger, hvad det har kostet kommunen at anlægge torvet.

3 I forgrunden er der et markant vandkunst-anlæg. Andet a)turismen Der er fælles turistsamarbejde mellem flere kommuner. Derfor ikke noget egentligt turistkontor, kun nogle pjecer i det gamle rådhus.. Der er en enkelt brocure om Præstø by. De havde ikke tal for antal besøgende i løbet af året. Turistattraktioner: -Først og fremmest den gamle købstad - Frederiksminde, der indeholder en Michelin restaurant og har 19 værelser -International cykelrute gennem byen (Berlin-København) -Større campingplads på Feddet (ca km. fra byen) -Lystbådehavn b)handelsopland: Nabobyen Mern med knap indbyggere har kun begrænset daglivareforsyning, så det må formodes, at borgerne lægger meget af deres handel i Præstø. Afstand til andre handelsbyer: Vordingborg ca km. Stege ca km. c)blomster i byen: Der findes flotte blomsterkummer mange steder i byen. Desuden er der nogle mindre blomsterkummer i Adelgade (handelsgaden), som er anbragt på nogle høje standere. Vi mener, at kommunen tilplanter og vander blomsterne (ifølge Mern, fordi det er en købstad). Generelt om byen Præstø er en smuk, gammel by tæt ved vandet og med en lang historie. Den har forstået at bevare dens mange kulturværdier bl.a. med bevarelse af mange gamle huse. Husene er generelt godt vedligeholdte, bl.a. nogle gamle pakhusbygninger, som har fundet en ny anvendelse. Der er ikke noget indkøbscenter i byen, kun to større dagligvareforretninger på det nye torv (Svend Gønges Torv). Der er yderligere 3 supermarkeder/discount, som liggger ved indfaldsvejene til byen. Byen har også den nuværende kommunalbestyrelses bevågenhed, hvilket de forskellige planer vidner om. Kommunen er meget opmærksom på værdien af samarbejdet med borgerne. Forslag til helhedsplan for Præstø Vi fik udleveret et helt nyt forslag til Helhedsplan for byen. Det blev ikke drøftet. Det er på 25 sider og opsummerer de potentialer og udviklingsmuligheder, der er afdækket i Præstø by. Den skal bl.a. fokusere på samarbejdet og fællesskabet mellem borgere og mellem købstæder og vore landdistriker i kommunen. Vision for Præstø er bl.a.: en smuk by byen med en lang historie og værn om de store kvaliteter i fællesskab skabes den nye historie byen hvor borgerne tager teten.

4 Eller: Præstø, den gamle havne-købstad med de engagerede borgere. Planen beskriver bl.a.: -Præstøs identitet og potientaler (bl.a.: Byen er en attraktiv handelsby med en aktiv handelsforening, der målrettet arbejder for at fastholde byens butiksliv ). -Præstøs udfordringer -Præstø som boligby -Kultur og foreningsliv -Rekreative områder (stier, natur og fritid) -Præstø som erhvervs- og handelsby -Infrastruktur Bagerst i planforslaget er et afsnit, som benævnes Projektkatalog. Der er på 2 sider og oplister 16 uprioriterede projekter. Kataloget er tænkt som et arbejdsredskab for de, der vil arbejde med udviklingen af Præstø. I en parentes er angivet, hvem der skal arbejde med det enkelte projekt. I 12 projekter er det lokalrådet eller andre grupper, der er projektansvarlige, i andre tilfælde er det kommunen eller en kombination. Af de 12 private projekter kan nævnes: -Fritid ved Vandet -Kunsthal i Glas -Udstillingsmulighed for malerisamling (Ole Ring) -Gang og cykelstier (stikort m.m.) -Landsbypedel for Præstø Besøg i nabobyen Mern Anne-Line kørte med os til Mern, som ligger 6-8 km. syd for Præstø. Vi blev modtaget på byens Idékontor af Annika R. Petersen samt 2 fra byens lokalråd. Vi fik en god drøftelse om, hvordan Mern har grebet samspillet med kommunen og borgerne an. Annika aflønnes via et projekt for områdefornyelse (ministeriel pulje), hvor hun er projektansvarlig. Bl.a. fået tilskud til udtynding af grimme huse på Øst-Møn. Idékontoret og projekter: Kommunen har etableret kontoret i en ældre lidt primitiv bygning, som bruges som mødested/samlingssted for lokalråd m.fl. På den måde kan man mødes uformelt og på tværs af grupperinger. Lokalrådet og andre grupper har nøgle til kontoret. Annika er på idékontoret een dag om ugen. Om byen: Den har kun dagligvareforsyning (vist kun én forretning). Men der er børneinstitutioner og skole. Lokalrådet: Består af 5 medlemmer. De har et godt samspil - både med kommunen og med borgerne. Der er dialogmøder med politikerne een gang årligt. Det er et vedholdende arbejde at fastholde politikerne interesse for byen. Det er vigtigt, at pleje kontakten til politikerne og derefter det samme overfor forvaltningen.

5 Integration: Der findes et antal flygtninge i byen. Ingtegrationen foregår ved, at de inddrages i det lokale liv, f.eks. i forbindelse med borgermøder. Møderne holdes om lørdagen. Børnene bager snobrød mens forældrene er til møde. Og flygtningene laver varm mad til alle. Erfaringer/god råd: -Samspillet skal gro op nedefra. Det starter med små frivillige projekter, det er politikerne glade for. -Projekterne bør administreres det sted, hvor de gennemføres (Annika). -Der findes mange puljer i kommunen, hvorfra der kan søges penge (Annika har kendskab hertil). -Send en ansøgning til kommunen om konkrete ønsker. Dette vil kræve et svar fra kommunen! PS! Vi fornemmede ingen brødnid over, at Præstø hovedbyen! Otto Bro-Jørgensen Hans-Erik Baagland Finn Harder Andersen Svend Aage Larsen - Erik Madsen

Helhedsplan Præstø. 19. januar Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger

Helhedsplan Præstø. 19. januar Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger 19. januar 2017 Helhedsplan Præstø Oversigt over høringssvar og planafdelingens bemærkninger og indstillinger Høringssvar fra beboerne, Fasanvej 6, 4720 Præstø: I Forslag til helhedsplan Præstø ses på

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Temamøde 19. september 2012

Temamøde 19. september 2012 Brønderslev bymidte Temamøde 19. september 2012 Aktuelle udfordringer 110 105 100 95 90 85 80 2000M01 2000M07 2001M01 2001M07 2002M01 2002M07 2003M01 2003M07 2004M01 2004M07 2005M01 2005M07 2006M01 2006M07

Læs mere

Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ TÆTTERE PÅ PRÆSTØ

Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ TÆTTERE PÅ PRÆSTØ VELKOMMEN TIL PRÆSTØ Foto: Østdansk Turisme TÆTTERE PÅ PRÆSTØ Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ Præstø er en gammel købstad med 3.864 indbyggere smukt beliggende ved fjorden. De brolagte gader

Læs mere

Referat. Byforskønnelsesgruppen i Jyderup Jyderup Erhvervsforening 25. oktober Inspirationstur til Ringe den 19.

Referat. Byforskønnelsesgruppen i Jyderup Jyderup Erhvervsforening 25. oktober Inspirationstur til Ringe den 19. Byforskønnelsesgruppen i Jyderup Jyderup Erhvervsforening 25. oktober 2016 Inspirationstur til Ringe den 19. oktober 2016 Referat Informationsudveksling på Rådhuset Deltagere Fra Ringe: Max Ravn tidligere

Læs mere

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Kristian Bransager, 8. januar 2013 Levende bymidter eller butiksdød! Eksempler fra Hjørring bymidte Dagligvarer på

Læs mere

PRÆSTØ LOKALRÅD. Lokal Udviklings Plan (LUP) for Præstø V3. Vision og strategi

PRÆSTØ LOKALRÅD. Lokal Udviklings Plan (LUP) for Præstø V3. Vision og strategi PRÆSTØ LOKALRÅD. Lokal Udviklings Plan (LUP) for Præstø V3. Denne version er foreløbig og ikke godkendt, men repræsenterer ideer og overvejelser, som er fremkommet i forbindelse med forberedelsen af LUP-arbejdet,

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Interessetilkendegivelse for deltagelse i kampagnen Gang i hovedgaden

Interessetilkendegivelse for deltagelse i kampagnen Gang i hovedgaden 22. september 2017 Interessetilkendegivelse for deltagelse i kampagnen Gang i hovedgaden 1. Angivelse af, hvad der søges støtte til Assens Kommune ønsker at søge støtte til en strategisk helhedsplan for

Læs mere

Helhedsplan Præstø udkast, 13. april 2016 1

Helhedsplan Præstø udkast, 13. april 2016 1 Helhedsplan Præstø udkast, 13. april 2016 1 Præstø 1900 2 Indhold Indledning... 4 Vision... 5 Præstøs identitet og potentialer... 6 Præstøs Udfordringer... 7 Planens principper... 8 Præstø som boligby...

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bord 1 Tema 1: Udvikling og liv i byen Der mangler synlighed vedr. turisme. Hvor kan man for eksempel finde materiale om turisme? Byen er blevet mere

Læs mere

GENNEMFØRELSEN AF OF

GENNEMFØRELSEN AF OF GENNEMFØRELSEN AF OF Velkommen til en ny fase i områdefornyelsen liv i Løgumkloster og de første tanker: Rammer for gennemførelsen 7,5 MIO. KR. til selve områdefornyelsen 5 år til alle projekterne feb.

Læs mere

Arbejds- og Tidsplan Helhedsplaner for Præstø og Stege

Arbejds- og Tidsplan Helhedsplaner for Præstø og Stege Arbejds- og Tidsplan Helhedsplaner for Præstø og Stege FORMÅL: Med baggrund i Kommuneplan 2013 s mål om at Vordingborg, Stege og Præstø skal styrke deres position som kommunens tre hjørnestene for handel,

Læs mere

Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn

Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn Nyhedsbrev Juni 2012 Lokalplanerne gælder også supermarkeder! 2 Spørgsmål og Svar i Pakhuset 3 Kort Nyt 3 Sådan skal det gøres! 4 Sen-sommertur til Stevns 6 Ny lokalplan

Læs mere

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ?

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? Præstø er med sin smukke og unikke beliggenhed lige ned til Præstø fjord, omkranset af skov og åbne vidder samt kun et kvarters kørsel til motorvej, et oplagt sted at starte

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG Byen At handle i byen Mads, Jacob H. og Mette 1a 11-10-2013 Titelblad Teknisk Gymnasium Sønderjylland Byen At handle i byen Sider i alt: Af Mads Knapp, Jacob Hjorth og Mette

Læs mere

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen Lejemål fra 130 m² til 2.878 m² Ny Carlsberg Vej 103C m.fl., 1799 København V SAG 17643 EJENDOMMEN KONTORLEJEMÅL I FLERE STØRRELSER I FLOT NYOPFØRT

Læs mere

Præstø Midtby Ny lokalplan

Præstø Midtby Ny lokalplan Præstø Midtby Ny lokalplan Aftenens program Velkommen, v. Udviklingsdirektør Torben Gleesborg. Præstøs udfordringer og muligheder?, hvad er en Lokalplan og hvad kan den regulere? v. Souschef Plan og Miljø,

Læs mere

LEJEOPSTILLING Ramsherred 10, stueplan 5700 Svendborg

LEJEOPSTILLING Ramsherred 10, stueplan 5700 Svendborg LEJEOPSTILLING Ramsherred 10, stueplan 5700 Svendborg Altid gode lejemål til kontor, butik, restaurant og lager i hele Danmark Barfoed Group er en af Danmarks største private ejendomsbesiddere og koncernen

Læs mere

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede Kommunes største by 15.855 indbyggere *pr. 1. januar 2014 Ungdomsmiljø Bedre byplanlægning m.h.t. arkitektur Turister! Meget mere aktivt torv Mere industri (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab

Læs mere

Borgermøde. Præstø under LUP

Borgermøde. Præstø under LUP Borgermøde Præstø under LUP Præstø Lokalråd 30. oktober 2012 Dagsorden 1) Kend din by - Præstø s historie Kaj Christiansen fortæller 2) LUP en Lokal Udviklings Plan Præsentation af begrebet (Henrik Reiche)

Læs mere

Moderne ejendom tæt på Toftegårds Plads

Moderne ejendom tæt på Toftegårds Plads Moderne ejendom tæt på Toftegårds Plads Krumtappen 2-4 2500 Valby Med denne adresse følger en central beliggenhed tæt på offentlig transport, høj udnyttelse af kvadratmeterne, gårdmiljø, fælles kantine

Læs mere

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn BEVARINGSFORENINGEN for og Omegn Indkørsel til fra vest med Antonihøjen i forgrunden Foto: KMO Huse og steder med sjæl... 2-3 Lokalplan for... 3 Antonihøjen.... 4-5 Helhedsplan for... 6 Når Næstved kan.....

Læs mere

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn BEVARINGSFORENINGEN for og Omegn Udsnit af Per Henriksens plakat: detaljer Pakhus ødelægges med tilskud 2-3 Fra generalforsamlingen... 4 Plakatkunst fra... 5-6 Korte, men vigtigt... 7 Bestyrelsen... 8

Læs mere

Storegade 20A, 4780 Stege

Storegade 20A, 4780 Stege Storegade 20A, 4780 Stege Opført i 1908 Privat udlejningsejendom med 2 boliger og 1 erhvervslejemål Ejendommen ligger på hovedgaden i Stege by, og er omfattet af lokalplan 61 Skilte og facader i Storegade.

Læs mere

Hvorfor åbne en butik i Stege By?

Hvorfor åbne en butik i Stege By? Hvorfor åbne en butik i Stege By? Stege er ikke alene hovedbyen for den mønske befolkning. Den er også porten til øens internationale turistattraktioner, med Møns Klint i spidsen, og et spændende udflugtsmål

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Cafe nr. 1: Fjerritslevs udvikling Slagterigrunden : Området bør anvendes til grønt område. Et alternativ kunne være ungdomsboliger der bygges uden at fjerne alle

Læs mere

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Facader acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Derfor sætter Gladsaxe Kommune fokus på, hvordan vi kan

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg Bilag nr. 3 Teknisk Udvalg 25.august 2010 Notat Viborg Kommune Viborg Midtby HOVEDPUNKTER I VURDERING AF BESØGTE BYMIDTER NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732

Læs mere

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D.

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D. Kulturmiljøet i landdistrikterne Morten Stenak Konsulent, Ph.D. 19. juni 2013 SIDE 1 De stedbundne ressourcer Lokalt engagement Kyster Kulturarv Natur 19. juni 2013 side 2 Beliggenhed Lokale produkter

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Regionplanen I den første regionplan for fra 1973, blev området ved Store Rørbæk udpeget som byvækstområde første gang. Regionplan 2005 Den nye by er nu udpeget som et

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Kontor Banegårdspladsen 1, Kalundborg 385 m 2

Kontor Banegårdspladsen 1, Kalundborg 385 m 2 Kontor Banegårdspladsen 1, Kalundborg 385 m 2 Præsentabelt kontor på 2. sal med godt lysindfald Byens bedste udsigt over havnen og Kalundborg Fjord Indrettes med storrum, cellekontorer eller en kombination

Læs mere

V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN

V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN SAMMENHÆNG MELLEM PLANER PLANSTRATEGI Udkast til Planstrategi 2011 SUND VÆKST VÆKSTPLAN FREMTIDENS KØBSTAD HAL 3 CAMPUS Projektets udspring - Planstrategi SUND VÆKST

Læs mere

LEJEOPSTILLING Ramsherred 10, 1. sal 5700 Svendborg

LEJEOPSTILLING Ramsherred 10, 1. sal 5700 Svendborg LEJEOPSTILLING Ramsherred 10, 1. sal 5700 Svendborg Altid gode lejemål til kontor, butik, restaurant og lager i hele Danmark Barfoed Group er en af Danmarks største private ejendomsbesiddere og koncernen

Læs mere

Møde med PTU Rødvigs Udvikling

Møde med PTU Rødvigs Udvikling Møde med PTU 10.1.2017 Rødvigs Udvikling Rødvig Borgerforening gennemførte i efteråret 2016 en afstemning blandt borgerne i Rødvig om forslagene i den Udviklingsplan for Rødvig som Kommunen ved PTU godkendte

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 6 Godkendelse af dagsorden 3 7 Tids- og procesplan 4 8 Byens rolle - nu og frem

Læs mere

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen 204 af borgerpanelets medlemmer har svaret på det elektronisk udsendte spørgeskema. Af dem, er 65% fra Odder by, 67% er mænd og 60% er mellem

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 23 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Anne-Line Møller Sutcliffe Sagsnr: 2011-2168 Forslag

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 11 Godkendelse af dagsorden 3 12 Opsamling på tema om byens rolle - nu og frem

Læs mere

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 Med udgangspunkt i eksisterende strategier, materiale og analyser. Bl.a.: - Næstveds stedsspecifikke kvaliteter og historie. - Samfundets og byens udvikling samt udfordringer

Læs mere

Kontor Banegårdspladsen 1, Kalundborg 385 m 2

Kontor Banegårdspladsen 1, Kalundborg 385 m 2 Kontor Banegårdspladsen 1, Kalundborg 385 m 2 Præsentabelt kontor på 2. sal med godt lysindfald Byens bedste udsigt over havnen og Kalundborg Fjord Indrettes med storrum, cellekontorer eller en kombination

Læs mere

krøyer hus i carlsberg byen

krøyer hus i carlsberg byen krøyer hus i carlsberg byen Bygningen danner overgang fra det gamle Vesterbro til det nye bykvarter, og reflekterer både boligkarréerne på Vesterfælledvej og de historiske Humleby-rækkehuse, som nabo mod

Læs mere

Bilag 1. Tiltag til understøtning af detailhandlen i kommunens fire hovedbyer.

Bilag 1. Tiltag til understøtning af detailhandlen i kommunens fire hovedbyer. Bilag 1 Tiltag til understøtning af detailhandlen i kommunens fire hovedbyer. Frederikssund kommunes fire hovedbyer er: Frederikssund Jægerspris Skibby Slangerup Byernes størrelse og karakter er forskellig,

Læs mere

Formand: René Sørensen, Torvet 12, 4720 Præstø, tlf.: Nyhedsbrev. December 2009

Formand: René Sørensen, Torvet 12, 4720 Præstø, tlf.: Nyhedsbrev. December 2009 Bevaringsforeningen for Præstø og omegn Formand: René Sørensen, Torvet 12,, tlf.: 4046 4501 Nyhedsbrev December 2009 2009 et begivenheds rigt år. 2009 rinder på hæld. Vi glæder os til 2010. Bevaringsforeningen

Læs mere

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Haslev, 12 maj 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt frem Lille

Læs mere

Projektbeskrivelse for Handelstorvet

Projektbeskrivelse for Handelstorvet 1 Projektbeskrivelse for Handelstorvet Projekttitel:? Arbejdstitel: Handelstorvet Forslag Downtown Projektansvar: Arbejdsgruppen Handelstorvet bestående af: Eigil List Løjt Lands Fællesråd Gitte Christensen

Læs mere

Den blå rute - om den gamle ø

Den blå rute - om den gamle ø Den blå rute - om den gamle ø 1 FORORD Præstø er pragtfuld! Det er vi alle enige om i den gruppe af dedikerede folk, der samledes til en række møder siden foråret 2018 med det formål at skabe ideer til

Læs mere

Du bedes fremlægge dette brev for politikerne i Erhvervs- og Planlægningsudvalget.

Du bedes fremlægge dette brev for politikerne i Erhvervs- og Planlægningsudvalget. Faaborg-Midtfyn kommune Plan og Kultur Nørregade 4 5600 Faaborg. Att: Christian Tønnesen. Dette referat og notat består af 5 sider. Hej Christian. Tak for behageligt møde den 23/8-2013. Jeg sender dig

Læs mere

Byforum Vordingborg De Røde Løbere. Forslag til rammer, organisering og proces ropb 6/17

Byforum Vordingborg De Røde Løbere. Forslag til rammer, organisering og proces ropb 6/17 Byforum Vordingborg De Røde Løbere Forslag til rammer, organisering og proces ropb 6/17 1 Indledning Som en del af forsøgsprojektet Områdefornyelsen De Røde Løbere 2016 2018, er der arbejdet med etableringen

Læs mere

Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer

Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer COWI, juni 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt

Læs mere

Turismeområde. Kobæk - anlægsområde til ny campingplads. Planlægning

Turismeområde. Kobæk - anlægsområde til ny campingplads. Planlægning Turismeområde Kobæk - anlægsområde til ny campingplads Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

Lyse og moderne kontorer med et råt touch

Lyse og moderne kontorer med et råt touch Lyse og moderne kontorer med et råt touch Lejemål på enten 781 m² eller 1.562 m² Bryggernes Plads 17, 1799 København V SAG 18612 EJENDOMMEN KONTORLEJEMÅL I FLERE STØRRELSER I FLOT NYOPFØRT EJENDOM Unik

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Velkommen til kick-off

Velkommen til kick-off Tøndermarsk Initiativet Velkommen til kick-off Marskhallen, Højer Onsdag den 28. september 2016 29-09-2016 www.toender.dk 2 Velkommen 29-09-2016 www.toender.dk 3 Kick-off 19.00-19.10 Velkommen v. borgmester

Læs mere

Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv

Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv Store Kongensgade 14, 2. sal 1264 København K Unik og eksklusiv placering i det indre København midt i det chamerende og pulsrende byliv og tæt på offentlig transport.

Læs mere

Lejemål med stor eksponering

Lejemål med stor eksponering Lejemål med stor eksponering Amerika Plads 19 2100 København Ø Velbeliggende ejendom med mulighed for logo på facaden mod Kalkbrænderihavnsgade og gode parkeringsforhold ved hovedindgangen. 1 Med adresse

Læs mere

Del A Indhold og vision. Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1

Del A Indhold og vision. Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1 Del A Indhold og vision Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1 Kolofon Juni 2015 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg

Læs mere

FORMANDENS BERETNING GENERALFORSAMLING 2014

FORMANDENS BERETNING GENERALFORSAMLING 2014 FORMANDENS BERETNING GENERALFORSAMLING 2014 Nyt logo Medlemsfolder Find os HEr Har du lyst til at vide mere om vores arbejde er du velkommen til at besøge hjemmesiden www.bbih.dk arrangementer og andre

Læs mere

Referat fra Borgermøde i Blokhus den 4. december 2008.

Referat fra Borgermøde i Blokhus den 4. december 2008. Referat fra Borgermøde i Blokhus den 4. december 2008. Jens Saabo, Blokhus & Omegns Grundejerforening byder velkommen og fortæller kort om formålet med mødet, og at mødet afholdes i et samarbejde mellem

Læs mere

hvorfor en bycenterforening? 13. april 2016

hvorfor en bycenterforening? 13. april 2016 hvorfor en bycenterforening? 13. april 2016 Baggrund Partnerskab om Algade Konkrete forslag til revitalisering af Vordingborg Bymidte Hvidbog præsenteret på borgermøde april 2015 1 af 5 forslag var dannelse

Læs mere

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Program for borgerworkshop den 9. april 11.00 Velkomst v. Jørgen Christensen, medlem af Byrådet 11.05

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

DEBATOPLÆG OM PROJEKT FOR NYT BUTIKSCENTER VED SMEDELUNDSGADE

DEBATOPLÆG OM PROJEKT FOR NYT BUTIKSCENTER VED SMEDELUNDSGADE Holbæk Byråd Borgermøde afholdes den 3.4.2012 kl. 19-21, på biblioteket i Holbæk DEBATOPLÆG OM PROJEKT FOR NYT BUTIKSCENTER VED SMEDELUNDSGADE Høringsperiode fra den 14.3 til den 13.4.2012 Visualisering

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI

Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt. Iagttagelser og muligheder. Borgermøde 7. september Torsten Bo Jørgensen, COWI Trafikken i Randers Midtby set fra et kundesynspunkt Iagttagelser og muligheder Borgermøde 7. september 2016 Torsten Bo Jørgensen, COWI 1 Om COWI og mig selv COWI, Plan og Trafik Detailhandelsanalyser

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan for Ahlgade 19, Holbæk Øst

Prioritering af ansøgning om lokalplan for Ahlgade 19, Holbæk Øst Prioriteringsnotat Dato: 9. august 2017 Sagsb.: Malene Høyer Pedersen Sagsnr.: 17/24003 Dir.tlf.: 72 36 30 65 E-mail: malpe@holb.dk Prioritering af ansøgning om lokalplan for Ahlgade 19, Holbæk Øst Bilag

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Udviklingsplan for Hald

Udviklingsplan for Hald Udviklingsplan for Hald fremkommet på Borgermøde 24. Februar 2011 på Hald Skole Et arbejdsredskab for Lokalrådet for Hald og Omegn www.haldogomegn.dk Projekt Hald giver Facebook baghjul, der bl.a. omfatter

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens

Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens Cafedrøftelserne på borgermødet på Horsens Kunstmuseum den 29. september 2011 om udviklingen i Horsens Debattemaer i 1. runde Byvækst og byomdannelse i Horsens - hvilke bymæssige kvaliteter skal vi satse

Læs mere

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten?

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten? Styrker Hvad er godt ved bymidten? Svagheder Hvad er dårligt ved bymidten Hedensted by har en god placering på landkortet. Der er et stort opland. Det er blevet større og dermed er grundlaget for flere

Læs mere

Del 6 Investeringsredegørelse - Udviklingsområder. Program -Områdefornyelse for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes 6.

Del 6 Investeringsredegørelse - Udviklingsområder. Program -Områdefornyelse for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes 6. Del 6 Investeringsredegørelse - Udviklingsområder Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes 6.1 Kolofon Juni 2015 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 Postboks

Læs mere

Opsamling på borgerinddragelsen i forbindelse med forarbejderne til vision for Rungsted Kyst stationsområde afholdt i løbet af juni 2018

Opsamling på borgerinddragelsen i forbindelse med forarbejderne til vision for Rungsted Kyst stationsområde afholdt i løbet af juni 2018 Juni 2018 HVAD HAR VI HØRT? Opsamling på borgerinddragelsen i forbindelse med forarbejderne til vision for Rungsted Kyst stationsområde afholdt i løbet af juni 2018 Hørsholm Kommune 1 Afholdte møder Denne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. 1 jsc Nørreby, d. 12. september 2013 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. Deltagere Torben Nielsen, Jens Haubro, Martha Joensen, Jan Schlegel, Jette Kølle, Lars Christoffersen,

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

Domicil udlejes fra 2015 4.446m 2

Domicil udlejes fra 2015 4.446m 2 Sag 51.001 Bülowsgade 68 Aarhus C Domicil udlejes fra 2015 4.446m 2 Byggeselskab Mogens de Linde Jens Baggesens Vej 88F, 2 8200 Århus N Tlf. 86 16 57 00 info@delinde.dk www.delinde.dk Oversigt Bülowsgade

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

Domicil udlejes fra 2015 4.407m 2

Domicil udlejes fra 2015 4.407m 2 Sag 50.001 Ingerslevs Boulevard Aarhus C Domicil udlejes fra 2015 4.407m 2 Byggeselskab Mogens de Linde Jens Baggesens Vej 88F, 2 8200 Århus N Tlf. 86 16 57 00 info@delinde.dk www.delinde.dk Oversigt Ingerslevs

Læs mere

Godt beliggende kontorlejemål

Godt beliggende kontorlejemål Havnevej 1, 4000 Roskilde Godt beliggende kontorlejemål MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Havnevej 1, 4000 Roskilde Fredelig beliggenhed Fleksible og præsentable

Læs mere

Udvalgets opgave. Udvalgsmøde 19. august 2015

Udvalgets opgave. Udvalgsmøde 19. august 2015 Udvalgets opgave Udvalgsmøde 19. august 2015 BYRÅDETS UDVIKLINGSSTRATEGI Byrådets udviklingsstrategi Skanderborg er kommunens hovedby Skanderborg skal indeholde en lang række funktioner og tilbud, som

Læs mere

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG 06.08.2015 Områder 2 Ideudvikling Bogense bymidte og marina 8 10 11 9 1 a 3 2 12 4 c 6 5 7 d b e Ideudvikling Bogense bymidte og marina 3 1 Havnepladsen Området

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

LEJEOPSTILLING Ramsherred Svendborg

LEJEOPSTILLING Ramsherred Svendborg LEJEOPSTILLING Ramsherred 10 5700 Svendborg Altid gode lejemål til kontor, butik, restaurant og lager i hele Danmark Barfoed Group er en af Danmarks største private ejendomsbesiddere og koncernen råder

Læs mere

Områdefornyelse i Ranum De gode ideer skal frem 18. FEBRUAR 2016 FØRSTE WORKSHOP I RANUM. Kristian Bransager

Områdefornyelse i Ranum De gode ideer skal frem 18. FEBRUAR 2016 FØRSTE WORKSHOP I RANUM. Kristian Bransager Områdefornyelse i Ranum De gode ideer skal frem 1 Kristian Bransager Aftenens program 19.00 19.10 Velkomst ved Vesthimmerlands Kommune 19.10 19.20 Kulturarvsprojektet ved Vesthimmerlands Museum 19.20 19.45

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

(JS): Politisk er der en opgave i at gøre Viborg stærkere og større. Området har et potentiale for udvikling.

(JS): Politisk er der en opgave i at gøre Viborg stærkere og større. Området har et potentiale for udvikling. Plan Dato: 26-05-2015 Sagsnr.: 14/38458 Sagsbehandler: vpanp Notat Dato: 18. februar 2015 Deltagere: Johannes Vesterby (JV), fmd. for Teknisk Udvalg Martin Sanderhoff (MS), næstfmd. i Teknisk Udvalg Kåre

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

og nyt liv i Varde midtby

og nyt liv i Varde midtby Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby side 2 Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby Området I Vardes absolutte centrum omkranset af Torvegade, Kræmmergade, Fiskergade og ligger der et upåagtet område

Læs mere