Europa-Parlamentets beslutning af 14. marts 2012 om tackling af diabetesepidemien i EU (2011/2911(RSP))

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Europa-Parlamentets beslutning af 14. marts 2012 om tackling af diabetesepidemien i EU (2011/2911(RSP))"

Transkript

1 P7_TA(0)008 Bekæmpelse af diabetesepidemien i EU Europa-Parlamentets beslutning af. marts 0 om tackling af diabetesepidemien i EU (0/9(RSP)) Europa-Parlamentet, - der henviser til artikel 68 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, - der henviser til St. Vincent-erklæringen om diabetesbehandling og -forskning i Europa vedtaget på det første møde i diabeteshandlingsprogrammet under St. Vincenterklæringen, som fandt sted i St. Vincent den 0.-. oktober 989, - der henviser til Kommissionens etablering den. marts 00 af EU's platform for kost, fysisk aktivitet og sundhed, - der henviser til Kommissionens grønbog af 8. december 00 "Fremme af sunde kostvaner og fysisk aktivitet - En europæisk dimension i forebyggelsen af overvægt, fedme og kroniske sygdomme", som behandler determinanterne for udbrud af type - diabetes (COM(00)067), - der henviser til konklusionerne fra det østrigske formandskabs konference "Forebyggelse af type -diabetes", som blev afholdt den.-6. februar 006 i Wien, - der henviser til sin erklæring af 7. april 006 om diabetes, - der henviser til Rådets konklusioner om fremme af en sund levevis og forebyggelse af type -diabetes, - der henviser til WHO's resolution af. september 006 om forebyggelse af og kontrol med ikke-overførbare sygdomme i WHO's europæiske region 6, - der henviser til FN's Generalforsamlings resolution 6/ af 0. december 006 om "Verdens Diabetes Dag", - der henviser til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse 0/007/EF af. oktober 007 om oprettelse af andet EF-handlingsprogram for sundhed (008-0) 7 og Kommissionens efterfølgende afgørelse af. februar 0 om vedtagelse af en finansieringsafgørelse for 0 inden for rammerne af andet EF-handlingsprogram for EUT C 96 E af , s. 7. EUT C 7 af.6.006, s.. data/assets/pdf_file/000/777/rc6_eres0.pdf EUT L 0 af , s..

2 sundhed (008-0) og om udvælgelse, tildeling og andre kriterier for finansielle bidrag til programmets aktioner, - der henviser til Kommissionens hvidbog af. oktober 007 "Sammen om sundhed: en strategi for EU 008-0" (COM(007)060), - der henviser til det syvende forskningsrammeprogram (007-0) og til rammeprogrammet for forskning og innovation (COM(0)0808), - der henviser til Kommissionens meddelelse af 0.oktober 009 om "Solidaritet på sundhedsområdet: Begrænsning af uligheder på sundhedsområdet i EU" (COM(009)067), - der henviser til FN's Generalforsamlings resolution 6/6 af. maj 00 om forebyggelse af og kontrol med ikke-overførbare sygdomme, - der henviser til de vigtigste resultater af og anbefalinger fra FP7-HEALTH projektet "DIAMAP - en køreplan for diabetesforskning i Europa", - der henviser til Kommissionens meddelelse af 6. oktober 00 "Europa 00- flagskibsinitiativ - Innovation i EU" (COM(00)06) og dets pilotprojekt om aktiv og sund aldring, - der henviser til Rådets konklusioner af 7. december 00 om innovative tilgange til kroniske sygdomme inden for folkesundheden og sundhedssystemerne, - der henviser til FN's Generalforsamlings resolution 6/8 af. december 00 om anvendelsesområde og retningslinjer for samt format og organisering af Generalforsamlingens møde på højt plan om forebyggelse af og kontrol med ikkeoverførbare sygdomme, - der henviser til Moskva-erklæringen, som blev vedtaget under den første globale ministerkonference om sund livsførelse og kontrol med ikke-overførbare sygdomme i FN-regi, afholdt i Moskva fra 8. til 9. april 0, - der henviser til Europa-Parlamentets beslutning af. september 0 om Den Europæiske Unions holdning og engagement forud for FN s møde på højt plan om forebyggelse af og kontrol med ikke-overførbare sygdomme, - der henviser til forretningsordenens artikel 0, stk., A. der henviser til, at diabetes er en af de mest almindelige ikke-overførbare sygdomme, der EUT C 69 af..0, s.. EUT L af , s aration_en.pdf Vedtagne tekster, P7_TA(0)090.

3 skønnes at berøre mere end mio. EU-borgere, som repræsenterer næsten 0 % af den samlede befolkning i EU, mens yderligere mio. borgere lider af nedsat glukosetolerance og har en meget høj sandsynlighed for at udvikle klinisk manifest diabetes ; B. der henviser til, at antallet af personer, der lever med diabetes i Europa forventes at stige med 6,6 % i 00 som resultat af fedmeepidemien, den europæiske befolknings aldring og andre faktorer, der endnu ikke er fastlagt; C. der henviser til, at type -diabetes reducerer den forventede levealder med -0 år og type -diabetes reducerer levetiden med omkring 0 år, og at 000 dødsfald om året tilskrives diabetes i EU, hvilket betyder, at der hvert andet minut dør en EU-borger af diabetes; D. der henviser til, at en reducering af de identificerede risikofaktorer, især livsstilsvaner, i stigende grad anerkendes som en vigtig forebyggende strategi, der kan mindske forekomsten og udbredelsen af samt komplikationerne ved både type - og type - diabetes; E. der henviser til, at der fortsat er behov for forskning med henblik på klart at identificere risikofaktorer for type -diabetes, og at der forskes i genetisk prædisposition, samt at type -diabetes optræder i en stadig tidligere alder; F. der henviser til, at type -diabetes er en sygdom, der kan forebygges, og for hvilken man klart har fastslået en række risikofaktorer - såsom usund og ensidig kost, fedme, mangel på fysisk aktivitet og alkoholindtag - og at man kan gribe ind over for sygdommen gennem effektive forebyggelsesstrategier; G. der henviser til, at det i øjeblikket ikke er muligt at helbrede diabetes; H. der henviser til, at komplikationerne ved type -diabetes kan forebygges ved at fremme en sund livsstil og gennem tidlig diagnosticering; der henviser til, at sygdommen imidlertid ofte diagnosticeres for sent, og at op mod 0 % af alle mennesker med diabetes i øjeblikket er uvidende om deres tilstand ; I. der henviser til, at op til 7 % af alle personer med diabetes ikke har god kontrol over deres tilstand, hvilket fører til øget risiko for komplikationer, produktivitetstab og omkostninger for samfundet 6, hvilket fastslås i en nyere undersøgelse ; 6 International Diabetes Federation. IDF Diabetes Atlas, th edn data/assets/pdf_file/000/989/e98.pdf International Diabetes Federation. IDF Diabetes Atlas, rd edn. Brussels, %0(rd%0edition).pdf Diabetes - The Policy Puzzle: towards benchmarking in the EU (00) International Diabetes Federation, 006http:// Diabetes - The Policy Puzzle: towards benchmarking in the EU (00) International Diabetes Federation, 006http://

4 J. der henviser til, at over 0 % af sundhedsudgifterne i de fleste medlemsstater går til diabetes, et tal, der til tider når helt op på 8, %, og at de samlede udgifter til sundhedspleje for en EU-borger med diabetes i gennemsnit er på 00 EUR om året der henviser til, at disse omkostninger uundgåeligt vil stige på grund af det voksende antal personer med diabetes, befolkningens aldring og den dermed forbundne stigning i en lang række følgesygdomme; K. der henviser til, at diabetes, hvis den kontrolleres for dårligt eller diagnosticeres for sent, er en af hovedårsagerne til hjerteanfald, slagtilfælde, blindhed, amputationer og nyresvigt; L. der henviser til at fremme af sund livsstil og fokus på de fire største sundhedsdeterminanter - tobak, dårlig kost, mangel på fysisk aktivitet og alkohol - inden for alle politiske områder i høj grad kan bidrage til forebyggelse af diabetes, dens komplikationer og dens økonomiske og sociale omkostninger; M. der henviser til, at mennesker, der har diabetes, er ansvarlige for 9 % af deres egen pleje, og at den byrde, som diabetes lægger på de enkelte mennesker og deres familier, ikke kun er af finansiel art, men at diabetes også har psykosociale følger og medfører nedsat livskvalitet; N. der henviser til, at kun 6 ud af 7 medlemsstater har en national ramme eller et program til tackling af diabetes, og at man ikke har noget klart overblik over, hvad et godt program vil sige, eller hvilke lande der har den bedste praksis ; der henviser til, at der er tale om betydelige forskelle og skævheder i kvaliteten af diabetesbehandling inden for EU; O. der henviser til, at der ikke findes en juridisk ramme inden for EU for forskelsbehandling af mennesker, der lider af diabetes eller andre kroniske sygdomme, og at der stadig er udbredte fordomme over for diabetesramte i skoler, i ansættelsesforhold, på arbejdspladser, i forbindelse med forsikringspolicer og vurderinger med henblik på opnåelse af kørekort i hele EU; P. der henviser til, at der er mangel på finansielle midler og infrastruktur til samordning af diabetesforskningen i EU, hvilket har negative følger for EU-diabetesforskningens konkurrenceevne, og hvilket hindrer mennesker med diabetes i at drage fuld nytte af forskningen i Europa; Q. der henviser til, at der på indeværende tidspunkt ikke findes nogen europæisk strategi til Diabetes expenditure, burden of disease and management in EU countries, 0 6Jan0.pdf Diabetes - The Policy Puzzle: towards benchmarking in the EU 7 (007) International Diabetes Federation. IDF Diabetes Atlas, th edn. Brussels, Belgium, Diabetes - The Policy Puzzle: towards benchmarking in the EU 7 (007)

5 tackling af diabetes på trods af de konklusioner om fremme af sund levevis og forebyggelse af type -diabetes, som det østrigske formandskab for Rådet har vedtaget, og på trods af en omfattende liste over FN-resolutioner samt Europa-Parlamentets skriftlige erklæringer om diabetes;. glæder sig over Rådets konklusioner af 7. december 00 "Innovative tilgange til kroniske sygdomme inden for folkesundheden og sundhedssystemerne" og dets opfordring til medlemsstaterne og Kommissionen om at indlede en refleksionsproces med det formål at optimere indsatsen over for de udfordringer, som kroniske sygdomme stiller;. bemærker ovennævnte beslutning af. september 0 om Den Europæiske Unions holdning og engagement forud for FN s møde på højt plan om forebyggelse af og kontrol med ikke-overførbare sygdomme, hvor der fokuseres på diabetes som en af de fire store ikke-overførbare sygdomme,. opfordrer Kommissionen til at udforme og iværksætte en målrettet EU-diabetesstrategi i form af en henstilling fra Rådet om forebyggelse, diagnose, forvaltning, uddannelse og forskning inden for diabetes;. opfordrer Kommissionen til at udarbejde fælles standardiserede kriterier og metoder for indsamling af data om diabetes og til i samarbejde med medlemsstaterne at koordinere, indsamle, registrere, overvåge og forvalte omfattende epidemiologiske data om diabetes og økonomiske data om de direkte og indirekte omkostninger ved forebyggelse og forvaltning af diabetes;. opfordrer medlemsstaterne til at udvikle, iværksætte og overvåge nationale diabetesprogrammer, der tager sigte på fremme af folkesundheden, sænkning af risikofaktorer, forudsigelse, forebyggelse, tidlig diagnosticering og behandling af diabetes, og som er rettet både mod befolkningen generelt og højrisikogrupper i særdeleshed, og som tager sigte på at mindske uligheder og optimere sundhedsplejeressourcer; 6. opfordrer medlemsstaterne til at fremme forebyggelse af type -diabetes og fedme (hvor der henstilles til, at der iværksættes strategier fra en tidlig alder via undervisning i sunde kost- og motionsvaner i skolerne), strategier for en sund livsstil omfattende kost- og motionsstrategier; understreger i denne forbindelse, at det er nødvendigt at tilpasse fødevarerelaterede politikker til målet med at fremme en sund ernæring og gøre det muligt for forbrugerne at foretage velinformerede og sunde valg, ligesom der er nødvendigt at gøre tidlig diagnosticering til et vigtigt indsatsområde i de nationale diabetesprogrammer; 7. opfordrer Kommissionen til at støtte medlemsstaterne ved at fremme udveksling af bedste praksis om gode nationale diabetesprogrammer; understreger, at Kommissionen permanent skal overvåge fremskridtene med hensyn til medlemsstaternes gennemførelse af nationale diabetesprogrammer og regelmæssigt fremlægge resultaterne i form af en beretning fra Kommissionen; EUT C 7 af.6.006, s..

6 8. opfordrer medlemsstaterne til at udvikle sygdomsstyringsprogrammer på grundlag af bedste praksis og evidensbaserede behandlingsvejledninger; 9. opfordrer medlemsstaterne til at sikre permanent adgang for patienterne i den primære og sekundære sundhedssektor til tværfaglige hold af høj kvalitet og diabetesbehandlinger og -teknologier, herunder e-sundhedsteknologier, og til at støtte patienterne med at opnå og fastholde de færdigheder og den viden, der er nødvendig for at muliggøre livslang selvforvaltning; 0. opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at forbedre koordineringen af den europæiske diabetesforskning ved at fremme samarbejdet mellem forskningsdiscipliner og skabe almindelige fælles infrastrukturer med henblik på at lette den europæiske diabetesforskning, bl.a. når det gælder identifikation af risikofaktorer og forebyggelse;. opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at sikre fortsat støtte til finansieringen af diabetesforskningen som led i det nuværende og fremtidige EUforskningsrammeprogram, idet type - og type -diabetes betragtes som to forskellige sygdomme;. opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at sikre en passende og hensigtsmæssig opfølgning på resultaterne af FN's topmøde om ikke-overførbare sygdomme i september 0;. understreger betydningen af, at EU og medlemsstaterne - for at nå de mål, der er relateret til ikke-overførbare sygdomme, og klare udfordringerne i forbindelse med folkesundhed, sociale og økonomiske forhold - yderligere integrerer forebyggelse og reduktion af risikofaktorer i alle relevante lovgivnings- og politikområder, og navnlig i deres miljø-, fødevare- og forbrugerpolitikker;. pålægger sin formand at sende denne beslutning til Rådet, Kommissionen og medlemsstaternes parlamenter.

EU's holdning og engagement forud for FN s møde på højt plan om forebyggelse af og kontrol med ikke-overførbare sygdomme

EU's holdning og engagement forud for FN s møde på højt plan om forebyggelse af og kontrol med ikke-overførbare sygdomme P7_TA-PROV(2011)0390 EU's holdning og engagement forud for FN s møde på højt plan om forebyggelse af og kontrol med ikke-overførbare sygdomme Europa-Parlamentets beslutning af 15. september 2011 om Den

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 6. juni 2005 (14.06) (OR. en) 9803/05 SAN 99

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 6. juni 2005 (14.06) (OR. en) 9803/05 SAN 99 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 6. juni 2005 (14.06) (OR. en) 9803/05 SAN 99 ORIENTERENDE NOTE fra: generalsekretariatet til: delegationerne Tidl. dok. nr.: 9181/05 SAN 67 Vedr.: Udkast til

Læs mere

1. Folkesundhedsgruppen drøftede og nåede til enighed om udkastet til Rådets konklusioner i bilaget.

1. Folkesundhedsgruppen drøftede og nåede til enighed om udkastet til Rådets konklusioner i bilaget. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 17. november 2011 (21.11) (OR. en) 16708/11 SAN 238 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/rådet

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 23.1.2014 B7-0000/2014 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B7-0000/2014 i henhold til forretningsordenens artikel 115, stk.

Læs mere

- Vedtagelse af Rådets konklusioner (Offentlig debat i henhold til artikel 8, stk. 3, i Rådets forretningsorden [foreslået af formandskabet])

- Vedtagelse af Rådets konklusioner (Offentlig debat i henhold til artikel 8, stk. 3, i Rådets forretningsorden [foreslået af formandskabet]) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 20. maj 2011 (24.05) (OR. en) 10384/11 SAN 99 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling)/rådet SAMLINGEN

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 2013/2061(INI) 5.9.2013 UDKAST TIL BETÆNKNING om handlingsplan for e-sundhed 2012-2020 et innovativt sundhedsvæsen i det

Læs mere

15055/15 bh 1 DGB 3B

15055/15 bh 1 DGB 3B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. december 2015 (OR. en) 15055/15 SAN 429 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 7. december 2015 til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

Rapport med anbefalinger. Sådan sikrer vi, at mennesker med slidgigt og leddegigt får optimal pleje i hele Europa: EUMUSC.

Rapport med anbefalinger. Sådan sikrer vi, at mennesker med slidgigt og leddegigt får optimal pleje i hele Europa: EUMUSC. Sådan sikrer vi, at mennesker med slidgigt og leddegigt får optimal pleje i hele Europa: EUMUSC.NET - anbefalinger I samarbejde med EULAR og 22 centre i hele Europa Støttet af EF-handlingsprogram for sundhed

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument B8-0514/2018 5.11.2018 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B8-0417/2018 jf. forretningsordenens artikel 128, stk. 5 om Lymes

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 14.9.2011 B7-2011/0000 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B7-0000/2011 jf. forretningsordenens artikel 115, stk. 5, om

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.7.2013 SWD(2013) 252 final ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN Ledsagedokument til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

- der henviser til andragende 842/2001 af Louise McVay, - der henviser til forretningsordenens artikel 175, stk. 1,

- der henviser til andragende 842/2001 af Louise McVay, - der henviser til forretningsordenens artikel 175, stk. 1, P5_TA(2003)0601 Forskelsbehandling af personer med multipel sklerose Europa-Parlamentets beslutning om andragende 842/2001 om virkningerne af forskelsbehandling af personer med multipel sklerose inden

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Mødedokument 15.01.2015 B8-0000/2014 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B8 0000/2014 jf. forretningsordenens artikel 128, stk. 5 om

Læs mere

London-Malaga-erklæring om. investering i astmaforskning

London-Malaga-erklæring om. investering i astmaforskning London-Malaga-erklæring om investering i astmaforskning Introduktion Astma er en tilstand, som påvirker dagligdagen for 30 millioner europæere og 300 millioner mennesker på verdensplan med en global udbredelse,

Læs mere

Grundnotat. Europaudvalget KOM (2006) 0234 - Bilag 1 Offentligt

Grundnotat. Europaudvalget KOM (2006) 0234 - Bilag 1 Offentligt Europaudvalget KOM (2006) 0234 - Bilag 1 Offentligt Grundnotat om Kommissionens ændrede forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om oprettelse af det 2. EF-handlingsprogram for sundhed (2007-2013),

Læs mere

Hermed følger til delegationerne ovennævnte rådskonklusioner som godkendt af Rådet (almindelige anliggender) den 14. september 2015.

Hermed følger til delegationerne ovennævnte rådskonklusioner som godkendt af Rådet (almindelige anliggender) den 14. september 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 16. september 2015 (OR. en) 11985/15 CORDROGUE 70 SAN 279 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: DS 10371/1/15 REV 1

Læs mere

UDKAST TIL FORSLAG TIL BESLUTNING

UDKAST TIL FORSLAG TIL BESLUTNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 10.7.2017 2017/2705(RSP) UDKAST TIL FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsler til mundtlig besvarelse B8-0000/2017

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning

VEDTAGNE TEKSTER. P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2018)0190 Gennemførelsen af Bolognaprocessen status og opfølgning Europa-Parlamentets beslutning af 19. april 2018 om gennemførelsen af Bolognaprocessen

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(208)049 Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig Europa-Parlamentets

Læs mere

14182/16 jn/pj/ikn/hm 1 DGG 1A

14182/16 jn/pj/ikn/hm 1 DGG 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. november 2016 (OR. en) 14182/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne ECOFIN 1017 BUDGET 37 SAN 379 SOC

Læs mere

10381/17 ef 1 DGB 2C

10381/17 ef 1 DGB 2C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 16. juni 2017 (OR. en) 10381/17 SAN 254 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 16. juni 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.:

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 223 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 223 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 223 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Forebyggelse af aldersbetingede sygdomme hos kvinder

Forebyggelse af aldersbetingede sygdomme hos kvinder P7_TA-PROV(2012)0482 Forebyggelse af aldersbetingede sygdomme hos kvinder Europa-Parlamentets beslutning af 11. december 2012 om forebyggelse af aldersbetingede sygdomme hos kvinder (2012/2129(INI)) Europa-Parlamentet,

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 29.1.2015 2014/2124(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Støttekontoret for Kommunikation for regnskabsåret 2013

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(2018)0496 Fælles merværdiafgiftssystem for så vidt angår en midlertidig anvendelse af en generel ordning for omvendt betalingspligt

Læs mere

Decharge 2012: Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC)

Decharge 2012: Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC) P7_TA(2014)0301 Decharge 2012: Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC) 1. Europa-Parlamentets afgørelse af 3. april 2014 om decharge for gennemførelsen

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetudvalget 23.10.2014 2014/2036(BUD) UDKAST TIL BETÆNKNING om Rådets holdning til forslag til Den Europæiske Unions ændringsbudget nr. 3/2014 for regnskabsåret 2014, Sektion

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.3.2018 COM(2018) 167 final 2018/0079 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at godkende den globale

Læs mere

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave.

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. april 2017 (OR. en) 7873/17 DCL 1 AFKLASSIFICERING 1 af dokument: af: 30. marts 2017 ny status: Vedr.: RECH 98 MED 23 AGRI 179 MIGR 43 RELEX 286 7873/17

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. der henviser til artikel 319 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

VEDTAGNE TEKSTER. der henviser til artikel 319 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2016)0161 Decharge 2014: Støttekontoret for Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BERECkontoret) 1.

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 2015/2103(INL) 14.7.2016 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed til Retsudvalget

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Administrativt samarbejde og bekæmpelse af svig vedrørende merværdiafgift *

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Administrativt samarbejde og bekæmpelse af svig vedrørende merværdiafgift * Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(2017)0472 Administrativt samarbejde og bekæmpelse af svig vedrørende merværdiafgift * Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 29.1.2015 2014/2081(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions almindelige budget for regnskabsåret 2013, Sektion

Læs mere

12950/17 ht/cos/hsm 1 DG B 2B

12950/17 ht/cos/hsm 1 DG B 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. oktober 2017 (OR. en) 12950/17 AGRI 530 FAO 41 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 9. oktober 2017 til: delegationerne Tidl.

Læs mere

PUBLIC. Bruxelles, den 14. december 1999 (19.01) (OR. f) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 12142/99 LIMITE PV/CONS 57 SOC 353

PUBLIC. Bruxelles, den 14. december 1999 (19.01) (OR. f) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 12142/99 LIMITE PV/CONS 57 SOC 353 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 14. december 1999 (19.01) (OR. f) 12142/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS 57 SOC 353 UDKAST TIL PROTOKOL 1 Vedr.: 2208. samling i Rådet (arbejds- og socialministre)

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument B8-0101/2019 8.2.2019 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsler til mundtlig besvarelse B8-0007/2019 og B8-0008/2019 jf. forretningsordenens artikel

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 10.4.2013 B7-000/2013 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsler til mundtlig besvarelse B7-000/2013 og B7-000/2013 jf. forretningsordenens artikel 115,

Læs mere

EF-HANDLINGSPROGRAM VEDRØRENDE SJÆLDNE SYGDOMME ( ) Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse nr. 1295/1999/EF af 29.

EF-HANDLINGSPROGRAM VEDRØRENDE SJÆLDNE SYGDOMME ( ) Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse nr. 1295/1999/EF af 29. EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORAT - SUNDHED OG FORBRUGERBESKYTTELSE Direktorat F - Folkesundhed Kontor F4 - Smitsomme, Sjældne og Nye Sygdomme EF-HANDLINGSPROGRAM VEDRØRENDE SJÆLDNE SYGDOMME (1999

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0461/169. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0461/169. Ændringsforslag 9.1.2019 A8-0461/169 169 Betragtning 2 (2) På EU-plan tjener det europæiske semester for samordning af de økonomiske politikker til at udpege nationale reformprioriteter og overvåge deres gennemførelse.

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument FORSLAG TIL BESLUTNING. på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B6-0345/2005

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument FORSLAG TIL BESLUTNING. på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B6-0345/2005 EUROPA-PARLAMENTET 2004 Mødedokument 2009 11.1.2006 B6-0046/2006 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B6-0345/2005 jf. forretningsordenens artikel 108, stk. 5 af Ģirts

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 30.9.2010 2010/2084(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om et europæisk initiativ vedrørende Alzheimers sygdom og andre demenssygdomme

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019 Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019 vedrørende

Læs mere

Ottawa Charter. Om sundhedsfremme

Ottawa Charter. Om sundhedsfremme Ottawa Charter Om sundhedsfremme Forord Komiteen for Sundhedsoplysning ønsker med denne publikation at udbrede kendskabet til en væsentlig international aktivitet for at fremme sundhed. Charteret er udarbejdet

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.10.2017 C(2017) 7136 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 27.10.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) 2016/1675, idet Etiopien indsættes i skemaet

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ÆNDRINGSFORSLAG 1-35

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ÆNDRINGSFORSLAG 1-35 EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 2008/2115(INI) 27.6.2008 ÆNDRINGSFORSLAG 1-35 Siiri Oviir (PE407.727v01-00) Hvidbogen: Sammen om sundhed: en strategi for EU

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.2.2018 C(2018) 915 final KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af 19.2.2018 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1338/2008 for så vidt

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 28.6.2012 2012/2129(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om forebyggelse af aldersbetingede sygdomme hos kvinder (2012/2129(INI)) Udvalget

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 15.5.2012 B7-0000/2012 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B7-0000/2012 jf. forretningsordenens artikel 115, stk. 5, om

Læs mere

14288/16 lma/lao/sl 1 DGD 1C

14288/16 lma/lao/sl 1 DGD 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. november 2016 (OR. en) 14288/16 JAI 931 ENFOCUSTOM 183 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: formandskabet delegationerne 12164/3/16 REV3 Udkast til Rådets

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 29.5.2015 2015/2107(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om EU-strategirammen for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen 2014-2020 (2015/2107(INI))

Læs mere

Europaudvalget 2008-09 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt

Europaudvalget 2008-09 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget 2008-09 EUU Alm.del EU Note 28 Offentligt Europaudvalget, Sundhedsudvalget EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 8. januar 2009 Grønbog om sundhedspersonalet i

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 1-99

ÆNDRINGSFORSLAG 1-99 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 11.11.2010 2010/2089(INI) ÆNDRINGSFORSLAG 1-99 Sylvie Guillaume (PE448.914v01-00) Begrænsning af uligheder på sundhedsområdet

Læs mere

BILAG. til forslag til. Rådets afgørelse

BILAG. til forslag til. Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.9.2016 COM(2016) 621 final ANNEX 1 BILAG til forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages i Det Fælles EU-ICAO-Udvalg om vedtagelsen af et bilag

Læs mere

der henviser til Kommissionens forslag til Rådet (COM(2013)0721),

der henviser til Kommissionens forslag til Rådet (COM(2013)0721), P7_TA-PROV(2014)0138 Det fælles merværdiafgiftssystem * Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 26. februar 2014 om forslag til Rådets direktiv om ændring af direktiv 2006/112/EF om det fælles

Læs mere

Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008

Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008 Udkast Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008 Vores vision er, at en sund livsførelse i 2020 er det naturlige valg for borgerne i Odder Kommune. Der vil være stor trivsel, livskvalitet og livsglæde blandt

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 30. maj 2008 (04.06) (OR. en) 9437/08 MI 148 ECO 59 SAN 82

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 30. maj 2008 (04.06) (OR. en) 9437/08 MI 148 ECO 59 SAN 82 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 30. maj 2008 (04.06) (OR. en) 9437/08 MI 148 ECO 59 SAN 82 NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: Coreper/Rådet Komm. forsl. nr.: 5242/08 MI 12 ECO

Læs mere

Resumé af konsekvensanalysen

Resumé af konsekvensanalysen DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 22.7.2009 SEK(2009) 1041 endelig ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE Ledsagedokument til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 15.4.2015 2014/2236(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om socialt iværksætteri og social innovation til bekæmpelse af arbejdsløshed

Læs mere

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. maj 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 7679/17 JEUN 39 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

Vedrørende EU -handlingsprogram for sundhedsområdet 2014-20

Vedrørende EU -handlingsprogram for sundhedsområdet 2014-20 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Slotsholmsgade 10-12 1216 København K 29. november 2011 aw@danskepatienter.dk Vedrørende EU -handlingsprogram for sundhedsområdet 2014-20 Danske Patienter vil hermed

Læs mere

10083/16 mbn/js/hm 1 DGG 1A

10083/16 mbn/js/hm 1 DGG 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. juni 2016 (OR. en) 10083/16 ECOFIN 590 UEM 248 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet Tidl. dok. nr.: 13348/15

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(209)0256 Decharge 207: Støttekontoret for Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC).

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 3. december 2010 (03.12) (OR. fr) 17142/10 OJ CONS 68 SOC 810 SAN 281 CONSOM 114

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 3. december 2010 (03.12) (OR. fr) 17142/10 OJ CONS 68 SOC 810 SAN 281 CONSOM 114 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 3. december 2010 (03.12) (OR. fr) 17142/10 OJ CONS 68 SOC 810 SAN 281 CONSOM 114 FORELØBIG GSORDEN for: 3053. samling i RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (BESKÆFTIGELSE,

Læs mere

7586/10 la/ub/bh/la/fh/an 1 DG G LIMITE DA

7586/10 la/ub/bh/la/fh/an 1 DG G LIMITE DA RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 16. marts 2010 (17.03) (OR. en) 7586/10 ECOFIN 166 COMPET 94 ENV 177 EDUC 49 RECH 95 SOC 198 POLGEN 36 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til:

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7495 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.11.2016 om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) 2016/1675 om supplering

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING DEN BLANDEDE PARLAMENTARISKE FORSAMLING AVS-EU Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø 6.8.2014 UDKAST TIL BETÆNKNING om de sociale og økonomiske følger af fejlernæring i AVS-landene Ordførere: Alban

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en) 7677/17 EF 61 ECOFIN 233 DELACT 62 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 24. marts 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 2013/2007(INI) 3.4.2013 UDKAST TIL BETÆNKNING om udryddelsestruede europæiske sprog og den sproglige mangfoldighed i Den Europæiske Union (2013/2007(INI))

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 2009/2205(INI) 1.6.2010 UDKAST TIL BETÆNKNING om kvindernes rolle i et aldrende samfund (2009/2205(INI)) Udvalget om Kvinders

Læs mere

***I UDKAST TIL BETÆNKNING

***I UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 23.11.2012 2012/0202(COD) ***I UDKAST TIL BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om ændring

Læs mere

15571/17 ef 1 DG C 1

15571/17 ef 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. december 2017 (OR. en) 15571/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 11. december 2017 til: delegationerne Tidl. dok. nr.:

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0219 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0219 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0219 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.4.2013 COM(2013) 219 final 2013/0115 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelsen af en rammeaftale mellem Den

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Skatteudvalget 205-6 SAU Alm.del Bilag 253 Offentligt Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(206)0253 Nedsættelse af et undersøgelsesudvalg til undersøgelse af påstande

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder FORBEHOLD: Denne indkaldelse af forslag er betinget af tilgængeligheden af midler

Læs mere

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave.

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. september 2017 (OR. en) 7094/12 DCL 1 RECH 71 ATO 27 CH 10 AFKLASSIFICERING af dokument: 7094/12 af: 29. februar 2012 ny status: Vedr.: Offentlig Henstilling

Læs mere

"Et ressourceeffektivt Europa" En undersøgelse af lokale og regionale myndigheders mening Oversigt over resultaterne

Et ressourceeffektivt Europa En undersøgelse af lokale og regionale myndigheders mening Oversigt over resultaterne "Et ressourceeffektivt Europa" En undersøgelse af lokale og regionale myndigheders mening Oversigt over resultaterne DA Disse konklusioner er baseret på notatet "Evaluering af flagskibsinitiativet Et ressourceeffektivt

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne et udkast til Rådets konklusioner om ovennævnte emne som udarbejdet af formandskabet.

Vedlagt følger til delegationerne et udkast til Rådets konklusioner om ovennævnte emne som udarbejdet af formandskabet. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. december 2018 (OR. en) 15497/18 UD 329 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Udkast til Rådets konklusioner om anden statusrapport

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online ET KREATIVT EUROPA (0 00) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA /07: Promovering af europæiske produktioner online. MÅL OG BESKRIVELSE Denne meddelelse er baseret på Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Industri, Forskning og Energi 2017/0196(NLE) 12.10.2017 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om om indgåelse af aftalen om videnskabeligt og

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.12.2018 COM(2018) 832 final 2018/0422 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om fastlæggelse af den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i det blandede

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2016 C(2016) 6265 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.10.2016 om den fælles overvågnings- og evalueringsramme som omhandlet i Europa- Parlamentets

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Mødedokument 15.7.2014 B8-0051/2014 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Kommissionens redegørelse jf. forretningsordenens artikel 123, stk. 2 om ungdomsbeskæftigelse (2014/2713(RSP))

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0352 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0352 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0352 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.7.2015 COM(2015) 352 final 2015/0154 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 25.10.2012 2012/2104(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om bedre udnyttelse af EU's miljøforanstaltninger: opbygning af tilliden

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 30/2018: Promovering af audiovisuelle produktioner online

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 30/2018: Promovering af audiovisuelle produktioner online ET KREATIVT EUROPA (0 00) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA 0/08: Promovering af audiovisuelle produktioner online. MÅL OG BESKRIVELSE Denne meddelelse er baseret på Europa-Parlamentets og

Læs mere

7727/16 gng/aan/ikn 1 DGG 3A

7727/16 gng/aan/ikn 1 DGG 3A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. april 2016 (OR. en) 7727/16 COMPET 145 RECH 89 NOTE fra: til: Vedr.: formandskabet delegationerne Udkast til Rådets konklusioner - Bedre regulering med

Læs mere

10416/16 hsm 1 DG B 3A

10416/16 hsm 1 DG B 3A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. juni 2016 (OR. en) 10416/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne SOC 417 GENDER 28 ANTIDISCRIM 40 FREMP 118

Læs mere

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 21. oktober 2010 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

UDKAST TIL INTERIMSBETÆNKNING

UDKAST TIL INTERIMSBETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 16. januar 2015 2013(0255(APP) UDKAST TIL INTERIMSBETÆNKNING om forslag til Rådets forordning om oprettelse

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0366 (NLE) 14997/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 219

Læs mere

ÆNDRINGSBUDGET NR. 2 TIL DET ALMINDELIGE BUDGET FOR Styrkelse af centrale programmer for EU'S konkurrenceevne: Horisont 2020 og Erasmus+

ÆNDRINGSBUDGET NR. 2 TIL DET ALMINDELIGE BUDGET FOR Styrkelse af centrale programmer for EU'S konkurrenceevne: Horisont 2020 og Erasmus+ Europaudvalget 2019 KOM (2019) 0320 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.5.2019 COM(2019) 320 final ÆNDRINGSBUDGET NR. 2 TIL DET ALMINDELIGE BUDGET FOR 2019 Styrkelse af centrale programmer

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 2011/0431(APP) 3.9.2012 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om flerårig ramme for EU's

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument B8-0733/2016 1.6.2016 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Kommissionens redegørelse jf. forretningsordenens artikel 123, stk. 2 om hormonforstyrrende stoffer:

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 9.3.2015 ARBEJDSDOKUMENT om rapporten om gennemførelsen, resultaterne og den samlede vurdering af det europæiske år for aktiv

Læs mere

9437/19 rhd/bmc/ak 1 TREE.2B

9437/19 rhd/bmc/ak 1 TREE.2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. maj 2019 (OR. en) 9437/19 ATO 56 RECH 271 SAN 256 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité (2. afdeling)/rådet

Læs mere

PUBLIC. Bruxeles,den24.juni1999(14.07) (OR.f) RÅDETFOR DENEUROPÆISKEUNION 9028/99 LIMITE PV/CONS36 SAN86. UDKAST til PROTOKOL. for2188.

PUBLIC. Bruxeles,den24.juni1999(14.07) (OR.f) RÅDETFOR DENEUROPÆISKEUNION 9028/99 LIMITE PV/CONS36 SAN86. UDKAST til PROTOKOL. for2188. ConseilUE RÅDETFOR DENEUROPÆISKEUNION Bruxeles,den24.juni1999(14.07) (OR.f) 9028/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS36 SAN86 UDKAST til PROTOKOL for2188.samlingirådet -Sundhedden8.juni1999iLuxembourg DGI 1 INDHOLD

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0358/23. Ændringsforslag. Jordi Solé, Helga Trüpel for Verts/ALE-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0358/23. Ændringsforslag. Jordi Solé, Helga Trüpel for Verts/ALE-Gruppen 8.11.2018 A8-0358/23 23 2018/0166R(APP) Henvisning 9 a (ny) der henviser til EU's kollektive forpligtelse til at nå målet om at anvende 0,7 % af bruttonationalindkomsten (BNI) på officiel udviklingsbistand

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Decharge 2017: Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse (Cedefop)

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Decharge 2017: Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse (Cedefop) Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(209)0258 Decharge 207: Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse (Cedefop). Europa-Parlamentets afgørelse af 26.

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 22.7.2009 KOM(2009) 380 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om et europæisk initiativ vedrørende Alzheimers

Læs mere