KIKHAVN DIGE - TILSTANDSVURDERING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIKHAVN DIGE - TILSTANDSVURDERING"

Transkript

1 SEPTEMBER 2014 KIKHAVN DIGE - TILSTANDSVURDERING TEKNISK NOTAT

2 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk SEPTEMBER 2014 KIKHAVN DIGE - TILSTANDSVURDERING TEKNISK NOTAT PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. TN01 VERSION 0.3 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET OJJ/JBUN KONTROLLERET CEL GODKENDT AOEL

3 3 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Beskrivelse af projektstrækning Totalstrækningen Den Vestlige strækning fra Linesvej til Vesterstræde Den midterste strækning fra Vesterstræde til og med Knuden Den østligste strækning fra Knuden til Gråstensvej 9 3 Hydrografiske forhold Vind Vandstand Bølger 19 4 Vurdering af sikkerhed mod digebrud, oversvømmelse og skader fra bølgepåvirkning generelt Beregning af bølgepåvirkning på dige Svar på de stillede spørgsmål 24 5 Appendix 1, Prisoverslag 27 6 Appendix 2, Udsnit af koteopmåling 28

4 4 1 Indledning Kikhavn Digelag har indgået aftale med COWI A/S vedrørende udarbejdelse af en uafhængig vurdering af kystbeskyttelseskonstruktionerne indenfor Kikhavn Digelags 1,4 km strækning, der går fra Linesvej til Gråstensvej, Kikhavn, Halsnæs Kommune. Kysten blev besigtiget d. 21. august 2014 Denne rapport præsenterer resultaterne af den uafhængige vurdering af kystbeskyttelsen på lagets strækning. Laget ønsker en kortfattet redegørelse, der adresserer følgende forhold: 1. En vurdering af kystsikringens (dige og skræntsikring) tilstand, herunder af de siden stormen Bodil i december 2013 udførte reparationer og valg af materialer. 2. En kortlægning af eventuelle svage punkter i østdiget, som kræver en indsats straks inklusiv for at sikre diget mod storme i efteråret. Forslag til foranstaltninger, der vil eliminere de identificerede svage punkter, herunder økonomi for gennemførelsen af foranstaltningerne. 3. Skitsere forskellige løsningsmodeller, herunder økonomi, der kan indgå i en langsigtet plan for udbygning af digets robusthed i lyset af den forventede udvikling i klimaet i de kommende årtier. Punkt 1 bedes foretaget for både den vestlige og østlige side af Kikhavn Dige- og Kystsikringslags område. Punkt 2 og 3 bedes kun foretaget for østdiget fra Knuden til digets afgrænsning ved Gråstensvej. Den samlede redegørelse ønskes præsenteret for lagets bestyrelse medio september 2014.

5 5 2 Beskrivelse af projektstrækning 2.1 Totalstrækningen Lagets strækning har en længde på ca. 1,4 km fra Linesvej til Gråstensvej. Hele strækningen vises på Fig. 1. For en nærmere analyse af strækningen er denne i det følgende opdelt i tre delstrækninger. Figur 1 Lagets kyststrækning fra Linesvej til Gråstensvej

6 6 2.2 Den Vestlige strækning fra Linesvej til Vesterstræde Den vestlige delstrækning er vist på Figur 2. Her er der højt bagland i den vestlige ende, som bliver lavere ned mod landsbyen ved Vesterstræde. På det sidste stykke inden Vesterstræde er landet lavt og der er et jorddige med stenbeskyttelse på forsiden ud mod stranden, og der var, ifølge gamle målebordsblade, engang et mindre vandløb som løb ud her. Der skete nogen skade på forsiden af diget under stormen, Bodil og disse skader er blevet repareret. Det er forventeligt, og acceptabelt med skader på kystbeskyttelsen for en storm som Bodil, der havde en vandstand svarende til 350 års returperiode på Nordkysten. Figur 2 Den vestlige del af lagets strækning med først tre større bølgebrydere og der efter tre mindre frem til Vesterstræde i Kikhavn gamle landsby.

7 7 Figur 3 Foto af vestlig del af lagets strækning. Bemærk, at terrænet er højt bag stranden, og at der meget lidt sand på stranden Figur 4 De tre bølgebrydere på den vestligste strækning

8 8 Figur 5 Den sidste del af den vestlige strækning ned mod landsbyen og Vesterstræde med stenkastning på ydersiden af diget 2.3 Den midterste strækning fra Vesterstræde til og med Knuden Den midterste strækning er vist på Figur 6 og er karakteriseret ved at landet bag kysten er relativt højt, og kysten er udbygget med mindre bølgebrydere og skræntfodsbeskyttelse. Der er stort set ingen sand på stranden i dette område. Også i dette område skete der nogen skader på skræntfodsbeskyttelsen og bølgeerosion i terrænet over denne. Dette er forventeligt og acceptabelt, når man tager stormens styrke og den meget høje vandstand i regning. Figur 6 Den midterste strækning fra Vesterstræde til Knuden. Bemærk at her er baglandet også højt og beskyttet med relativt små bølgebrydere. Der er en meget begrænset mængde af sand på stranden.

9 9 Figur 7 Stien mellem Vesterstræde og Knuden under stormen, Bodil Figur 8 Den midterste delstrækning set mod vest 2.4 Den østligste strækning fra Knuden til Gråstensvej Den østligste strækning, se Figur 9 er anderledes end de to første strækninger ved at landet bagved er lavt i kote +0,5 til 1,0 m, og der er et jorddige mellem stranden

10 10 og baglandet til beskyttelse af dette mod oversvømmelse. Der er en række bølgebrydere af vekslende størrelse, og der er en bred sandstrand på denne strækning. Diget er på forsiden beskyttet med en stensætning på den vestlige del af denne delstrækning, mens der ikke er nogen beskyttelse af digets forside i den østligste ende af delstrækningen. Under stormen, Bodil skete der en del skade på digets forside, især i den østligste ende, hvor der ikke er en stenkastning på forsiden til beskyttelse. På denne delstrækning, hvor digekronen kun er i kote + 3,0 m eller lidt derover, var der stort bølgeoverskyl. En opmåling af koten af diget er foretaget, og et udsnit for diget øst for Knuden kan ses i Appendix 2. Skaderne var dog begrænset til en kraftig erosion ind i digets forside. Efter stormen blev disse erosionshuller udfyldt med en blanding af sand og ral, se Figur 14 og 16. Figur 9 Den østligste strækning fra Knuden til Gråstensvej

11 11 Figur 10 Midt på den østligste strækning, hvor stenkastningen på forsiden ophører Figur 11 Midt på den østligste strækning med bred strand og diget med stenbeskyttelse til venstre.

12 12 Figur 12 Den østlige strækning under stormen, Bodil, under direkte bølgeangreb da stranden er fuldstændig oversvømmet ved den meget høje vandstand, Figur 13 Midt på den østlige delstrækning, hvor stenkastningen på digets forside ophører.

13 13 Figur 14 Den østliste delstrækning, hvor der ikke er stenbeskyttelse på forsiden. Efter stormen Bodil er digets forside repareret med en blanding af sand og ral Figur 15 Den østligste delstrækning, hvor der ikke er stenbeskyttelse på digets forside. Bemærk, at diget er meget bredt og dige-toppen/kronen er bevokset.

14 14 Figur 16 Den aller yderste del af den østligste delstrækning hvor der ikke er stenbeskyttelse på digets forside. Bemærk forsiden af diget er repareret med en blanding af sand og ral. Diget er her meget lavt, ca. kote +3,0 m og meget smalt, kun få meter.

15 15 3 Hydrografiske forhold 3.1 Vind Vinddata fra DMIs vejrstation på Anholt er benyttet som udgangspunkt for de kysttekniske beregninger i forbindelse med projektet. Dataene vurderes at være et godt grundlag for vurdering af vindforholdene i den sydlige del af Kattegat. Vinddataene er bestemt som 10-min middelvind målt hver time i 10 m's højde over terræn i perioden 20/ til 07/ På basis af DMI's data er der blevet udarbejdet en vindrose for vindklimaet på Anholt. Vindrosen viser, at vinden oftest er fra retning SSV til VNV. Det er også fra disse retninger de kraftigste vinde optræder. Figur 17 Vindrose for Anholt, baseret på data fra DMI Vandstanden ved Kikhavn påvirkes af en række faktorer, herunder astronomisk tidevand, variationer på grund af ændringer i det barometriske lufttryk og vindstuvning.

16 Vandstand Tabel 1 viser Kystdirektoratets højvandsstatistik for Hundested Havn og de højeste målte vandstande fra 1986 til Det fremgår, at en 100 års storm vurderes til + 1,60 m, og en 50 års storm til + 1,53 m DVR90. Under stormen Bodil måltes den højeste vandstand nogensinde, ca. + 1,75 m, som ses at svare til en 350 års hændelse. Desuden forekommer der bølgestuvning helt inde ved kysten på ca. 7 til 12 % af dybvandbølgehøjden. Der er i det følgende regnet forsigtigt med 0,3 m ekstra vandstand inde ved diget.

17 17 Tabel 1 Kystdirektoratets højvandsstatistik for Hundested Havn og de højeste målte vandstande fra 1986 til Vandstandsstigning Ved fastlæggelse af en passende designvandstand skal der tages højde for den forventede vandstandsstigning som følge af den globale opvarmning. De forventede vandstandsstigninger er fastlagt ud fra Kystdirektoratets anbefalinger, som baserer sig på Regeringens klimatilpasningsstrategi, IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) og Instituts anbefalinger. Kystdirektoratet har tolket fire mulige scenarier for stormvandstandsudviklingen fra 2010 frem til år Disse benævnes et lavt, et middel, et højt og et meget højt scenarium og er vist i Figur 18 for de Indre danske Farvande. Med en forventet levetid på 50 år kan vandstandsstigningen for projektområdet omkring Hundested estimeres til mellem 0-70 cm i år COWI anbefaler på denne baggrund, at projektere for en vandstandsstigning på +0,45 m, hvilket svarer til et mellemhøjt scenario.

18 18 Figur 18 Vandstandsstigning i de indre Danske farvande udgivet af Kystdirektoratet Landhævning Figur 6 viser, at Danmark generelt hæver sig. Dette forhold skal også medregnes i forbindelse med bestemmelse af den vandstand projektet skal projekteres for. Figuren viser, at landet ved Kikhavn hæver sig 1,6 mm/år, hvilket svarer til 8 cm på 50 år Figur 19 Landhævning i Danmark (Geodatastyrelsen, DTU-space, KDI og DMI)

19 Dimensionsgivende vandstand på dybt vand Den dimensionsgivende vandstand på dybt vand for projektområdet ved Kikhavn defineres som tidligere nævnt, som kombinationen af en 50 års stormhændelse og den forventede vandstandsstigning i år Den anbefalede dimensionsgivende vandstand på dybt vand bliver således: 50 års ekstrem vandstand: +1,53 m Vandstandsstigning i år 2065: +0,45 m Landhævning i år 2065: -0,08 m Dimensionsgivende højvandsvandstand: +1,90 m DVR90 Det er vigtigt at fremføre, at de højeste vandstande optræder i forbindelse med storme fra NV til N-lig retning, og der er en god korrelation mellem kraftig vind og bølger fra disse retninger. 3.3 Bølger Kysten ved Kikhavn ligger frit eksponeret og er således direkte udsat for bølger fra Kattegat. Under kraftige storme kan bølgerne på dybt vand i Kattegat opnå en størrelse på ca. Hs= 4 m med en peak-bølgeperiode på ca. Tp= 8,5 til 9 s. Tabel 1 viser en oversigt over typiske dimensionsgivende bølgeforhold på dybere vand ud for Nordkysten af Sjælland. Retur Periode år Hs m 2,8 3,4 3,8 Tabel 2 Dimensionsgivende bølgehøjder på dybt vand. På dette grundlag er der valgt en bølgehøjde på, Hs= 4,0 m på dybt vand til de videre vurderinger.

20 20 Figur 20 Udsnit af søkortet af området ud for Kikhavn Målestok: Der er 1000 mellem Kikhavn og Galgebjerg Søkortet viser, at 5 m kurven er ca. 250 m fra land, hvilket svarer til en bundhældning på 1:50. Bølgerne fra dybt vand bryder allerede fra ca. 8 m vanddybde, og er således reducerede, når de rammer kystbeskyttelsen. Med en gennemsnitslig hældning af strandplanet på 1: 50, må man regne med at bølgerne, Hs, vil være mellem ca. 90 og 120 % af den aktuelle vanddybde, når de rammer diget, se Tabel. 3. Med den ovennævnte 50 års vandstand på +1,53 m, vil bølgerne der rammer diget være kraftigt reduceret. Hvis man antager, at koten er ca. + 1,0 m ved det østlige diges forside, er bølgehøjden ca. Hs= 0,53 m. Under Bodil med en vandstand på +1,75 m må man regne med at bølgehøjden har været ca. Hs= 0,70 m. Tilsvarende om 50 år hvor 50 års vandstanden er vokset til +1,9 m vil bølgehøjden tilsvarende være ca. Hs=0,85 m. Hvis en storm tilsvarende Bodil forekommer om 50 år, vil vandstanden være ca. +2,27 m.

21 21 4 Vurdering af sikkerhed mod digebrud, oversvømmelse og skader fra bølgepåvirkning generelt 4.1 Beregning af bølgepåvirkning på dige Ved hjælp af GODAs metode er bølgerne, der rammer diget i den østlige ende vurderet for forskellige aktuelle vanddybder (inklusive højvande) foran diget. Resultaterne vises i Tabel 3. Der er regnet med en hældning af havbunden og stranden på 1: ,5 Bølgehøjder [m] 1 0, ,5 1 1,5 2 2,5 Vanddybde [m] Hs Hmax Tabel 3 Vurdering af Hs og Hmax på begrænset vanddybde foran diget Af betydning for digets stabilitet er specielt to forhold: Først om beskyttelsen på forsiden kan modstå påvirkningen, og derefter om bølge-op og overskyllet bliver så stort, at der sker skade på digets top og bagside.

22 22 Bølgeopskyllet, R (run-up) er beregnet på digets forside. Beregningen er fortaget ved brug af Shore Protection Manual, Figur 7-11, som er vist i Figur 21. Figur 21 Figur 7-11 fra Shore Protection Manual 1984 Figur 22 Figur 7-20 fra Shore Protection Manual 1984

23 23 Figuren er gældende for en glat impermeabel overflade, og en situation med en storm som Bodil om 50 år. Digets profil antages at have en hældning på 1:2. Vandstand, VS: +242m Max-bølge, H0 = 1,39m H0/(gT^2) = 0, Fra figur 7-10 fås: R/H0 = 3,15 R = 3,15*1,39 = 4,38mDen teoretiske bølgeopskyl er derfor: VS+R = 6,80 m Dette vil betyde at bølgerne vil skylle over diget, hvis en storm tilsvarende Bodil forekommer om 50 år. Benyttes en stenkastning, vil beregningen udføres med udgangspunkt i en stenskråning. Hvor figur 7-20 fra SPM 84 benyttes til at beregne bølgeopskyllet. Figur 7-20 findes i Figur 22. Vandstand, VS: +2,42m Max-bølge, H0 = 1,39m H0/(gT^2) = 0, Fra figur 7-10 fås: R/H0 = 1,11 Dette er for en konstruktion med stor porøsitet, for diget er denne dog mindre og der tillægges derfor 10% ekstra opskylningshøjde. R = 1,1*1,1*1,39 = 1,68 m Den teoretiske bølgeopskyl er derfor: VS+R = 4,10 m Det teoretiske bølgeopskyl er højere end digekronen, og det forventes at bølgerne vil skylle hen over diget. Øges koten for digekronen vil det kunne undgås at bølger skyller over diget. Ovennævnte beregninger viser således en enorm forskel på bølge-op og overskyl med en glat skråning og en stenkastning. For en 50 års storm kan der ligeledes beregnes bølgeopskyllet på digets forside, både hvis stormen skulle forekomme i dag. Beregningen er igen fortaget ved brug af Shore Protection Manual, Figur 7-11 og 7-20 som er vist på Figur 21 og 22. Figurerne er gældende for en impermeabel overflade og stensætning. Digets profil antages at have en hældning på 1:2. Beregning for 50 års storm, i dag: Impermeabel overflade: Vandstand, VS: +1,83m Max-bølge, H0 = 1,39m H0/(gT^2) = 0, Fra figur 7-10 fås: R/H0 = 3,15 R = 3,15*1,39 = 4,38 m Den teoretiske bølgeopskyl er derfor: VS+R = 6,21 m Dette betyder, at bølgerne vil skylle over diget, hvis en 50 års storm forekommer i dag. Stenkastning: Vandstand, VS: +1,83m Max-bølge, H0 = 1,39m H0/(gT^2) = 0,001748

24 24 Fra figur 7-10 fås: R/H0 = 1,1 Dette er for en konstruktion med stor porøsitet, for diget er denne dog mindre og der tillægges derfor 10% ekstra opskylningshøjde. R = 1,1*1,1*1,39 = 1,68 m Den teoretiske bølgeopskyl er derfor: VS+R = 3,51 m Dette indikerer igen, at bølgerne vil skylle op på kronen og måske over diget, hvis en 50 års storm forekommer i dag. Beregning for 50 års storm, om 50 år: Impermeabel overflade: Vandstand, VS: +2,2m Max-bølge, H0 = 1,39m H0/(gT^2) = 0, Fra figur 7-10 fås: R/H0 = 3,15 R = 3,15*1,39 = 4,37 m Den teoretiske bølgeopskyl er derfor: VS+R = 6,57 m Dette betyder, at bølgerne vil skylle over diget, hvis en 50 års storm forekommer om 50 år. Stenkastning: Vandstand, VS: +2,2m Max-bølge, H0 = 1,39m H0/(gT^2) = 0, Fra figur 7-10 fås: R/H0 = 1,1 Dette er for en konstruktion med stor porøsitet, for diget er denne dog mindre og der tillægges derfor 10% ekstra opskylningshøjde. R = 1,1*1,1*1,7= 1,68 m Den teoretiske bølgeopskyl er derfor: VS+R = 3,88 m Dette indikerer igen, at bølgerne vil skylle over diget, hvis en 50 års storm forekommer om 50 år. 4.2 Svar på de stillede spørgsmål Stormen, Bodil havde en vandstand svarende til en ca. 350 års hændelse, kraftig vind ca. 28 m/s fra NNV og meget store bølger samtidigt med højvandet. Det er således den kraftigste storm, der har ramt Sjællands nordkyst "i mand minde" dvs. i ca. 150 år eller siden ca. 1860, hvor man begyndte med at bygge havne på denne kyst. Den næst værste storm forekom i oktober Her var vandstanden ca. 10 cm mindre end under Bodil, og der var også mange beskadigelser på havne og kystanlæg. Man kan således sige, at kystbeskyttelsen indenfor lagets område er blevet testet for en situation, som er kraftigere end man normalt vil benytte ved dimensionering. Der skete en del skade på konstruktionerne, men heldigvis ingen digebrud. Kikhavns dige og kystbeskyttelse bestod denne "belastningsprøve"; men med skader mange steder. Der er siden stormen udført reparationer, som generelt har ført til, at konstruktionerne i dag er tilsvarende eller stærkere end før Bodil. Disse reparationer er udført med materialer af god kvalitet af en professionel entreprenør.

25 25 Dog er der i den aller østligste ende af lagets strækning, hvor der ikke er stensætning på jorddigets forside, udført en opfyldning af de opståede huller med en blanding af sand og ral. Det vides ikke hvad diget bestod af før stormen; så det har ikke været muligt at reparere diget med de samme materialer, som før. Det vurderes, at det benyttede materiale ikke kan modstå kraftig bølgepåvirkning under ekstremt højvande, og man må forvente at det vil blive eroderet bort, hvis kraftige storme forekommer. På denne østlige strækning er der i dag en situation hvor der kyst-og digebeskyttelsen sikres ved et samspil mellem bølgebryderne, sandstranden og diget selv. Bølgebryderne forårsager, at der er sand på stranden, som her er i et relativt højt niveau. Dette sikrer, at bølgerne bliver reduceret inden de rammer diget. Bølgebryderne er så lave, at de overskylles kraftigt under storme, og især for en storm af Bodils styrke og højvande. Så det er primært sandstrandens niveau, der er af betydning. Hvis man forhøjer bølgebryderne væsentligt ville man selvfølgelig kunne reducere bølgerne, der rammer diget lige bagved, men mellem bølgebryderne kan bølgerne stadig forplante sig ind og ramme diget. Man kan, ved selvsyn, se dette fænomen lige vest for lagets strækning ved Linesvej, hvor bølgerne under Bodil forplantede sig ind mellem to bølgebrydere, og forårsagede erosion i jordskrænten. På strækningen hvor der er stenkastning og en bred digekrone, vurderes en kronekote på + 3,5 m, som tilstrækkelig for diget i sin nuværende situation. Diget vurderes som sikkert mod brud for de næste 25 år. Derefter kan det komme på tale at forhøje digetopkoten til + 3,8 m - 4,0 m DVR90 for at sikre digets sikkerhed i de næste 50 år. Med hensyn til bølgebryderne anbefales det, at disse vedligeholdes så de er i god stand, og at de forhøjes senere når vandstanden i havet er steget signifikant, eller hvis det skulle vise sig, at der kommer mindre sand på standen. Hvis dette sker er strandniveauet foran diget lavere, og som anført ovenfor bliver bølgerne der kan ramme diget derfor højere. Med hensyn til den østligste sektion af diget, hvor diget har en kronekote på ca. + 3,0 m DVR90, en smal krone og desuden ikke har en stenkastning på forsiden, vurderes den nødvendige sikkerhed ikke at være til stede, og der er risiko for gennembrud, i forbindelse med kraftige storme med ekstremt højvande. Figur 24 viser hvor stort et område der vil blive oversvømmet ved digebrud og en vandstand i havet på +2,05 m. Denne vandstand er summen af højvande og bølgestuvning inde under land på grund af bølgebrydning. Det er faktisk overraskende, at diget ikke blev gennembudt i denne den svageste sektion i forbindelse med Stormen Bodil. Dette må tilskrives, at der er meget sand på stranden, og at dette har et relativt højt niveau foran diget i denne sektion. Men det er vigtigt her at påpege, at man ikke kan være sikker på, at der altid i fremtiden vil være så meget sand foran diget. Med stigende vandstand i havet vil de eksisterende bølgebrydere og stranden blive relativt lavere og have mindre effekt, så alt andet lige, må man påregne, at der fremover vil være mindre sand på stranden. Det kan derfor konkluderes, at kystbeskyttelsen på lagets strækning nu generelt er i

26 26 en god tilstand, og kan vurderes som havende god sikkerhed for de næste 25 år på nær situationen i den yderste ende mod øst, hvor en forstrækning af diget klart er påkrævet. Det vil være naturligt, at dette sker ved at diget også her beskyttes med en stenkastning på digets forside, og at digets kronekote forøges til ca. +3,5m DVR90 og digets bredde øges lidt også, så kronen er minimum ca. 5 m bred. Hvis det antages, at der er tale om en strækning på 150 m, der skal beskyttes, er der i Appendiks 1 vist et overslag over mængder og pris for udførelse af stenkastningen. Vurderingen viser, at anlægsarbejdet vil koste ca. 1,7 mill. DKK. Denne pris er behæftet med stor usikkerhed, da der er tale om et meget overslagsmæssigt skøn, dels over strækningens længde, men også over hvor mange materialer der bliver behov for. Prisen er efter alt at dømme på den høje side. En nærmere vurdering vil kræve udarbejdelse af et projekt for forstærkelsen. Hvis det ikke er muligt snarest at gennemføre dette projekt som kan fremtidssikre diget og kystbeskyttelsen, kunne man foretage en opretning af diget på den strækning ved pumpestationen hvor dets topkote lige når ned under kote 3,0 m, og hvor diget er smalt. Denne forstærkning eller opretning kunne omfatte forhøjelse og større bredde af selve jorddiget og forbedring af forsidebeskyttelsen af diget på dette sted, som i dag vurderes som det svageste sted på hele lagets strækning, og hvor der er størst risiko for digegennembrud. Men det skal også anføres, at denne begrænsede forstærkning på ingen måde erstatter ovennævnte helhedsprojekt for de ca. 150 m uden sten på forsiden af diget. Prisen for et sådant mindre projekt afhænger selvfølgelig af dets omfang, men man bør kunne oprette selve jorddiget for et beløb i størrelsesordenen 200 til DKK. Der har i en del år været talt om, og foretaget undersøgelser vedr. et storstilet sandfodringsprojekt på Nordsjællands kyst, og de tre kommuner er nu gået sammen om at fremme dette projekt. Hvis det gennemføres, og der løbende bliver sandfodret ved Kikhavn eller vest herfor, og der foretages de nødvendige vedligeholdelsesfodringer, vil det kunne være af stor betydning for laget strækning, og dette må så tages i regning. Diget anbefales dog under alle omstændigheder beskyttet af en sammenhængende stenkastning langs forsiden for at kunne modstå ekstreme storme.

27 27 5 Appendix 1, Prisoverslag Forstærkning af Kikhavn dige, østende Længde af strækning: 150 Udstrækning af stenkastning: + 0,5 til + 3,5m Hældning stenkastning: 01:02 Stabilitetskoefficient, KD: 2 Bredde af stenkastning: 6,7 m Stenstørrelse; DN50: 0,5 Lagtykkelse dæklag: 1 Materialemængder: m3/m Enhedspris Total (kr/m) Dæksten: 6, Filter: 3, Jordfyld: Geotextil: Total (kr/m) 9451 Total for hele strækning: Anstilling mm. 20 % TOTAL

28 28 6 Appendix 2, Udsnit af koteopmåling Figur 23 Udsnit af koteopmåling ved diget øst for knuden

29 29 Figur 24 Kort visende vandstand ved kote +2,05m

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE

Læs mere

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Vurdering af Stenbeskyttelse Marts 2005 Udkast 16 marts 2005 Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne

Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne Hanne L. Svendsen, Seniorprojektleder, Kyster og Havne 1 Baggrund Historik Hydrauliske forhold Tilstandsvurdering af kystkonstruktioner Forbedringer af kystbeskyttelsen Anbefalinger 2 Baggrund Vurdering

Læs mere

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT

APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT APRIL 2013 LANGELAND KOMMUNE HOU NORDSTRAND DIGE FORUNDERSØGELSE OG SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 LANGELAND

Læs mere

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING

RÅGELEJE GENERALFORSAMLING RÅGELEJE GENERALFORSAMLING NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt JULI 2018 - PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) MEDFORFATTER CHRISTIAN HELLEDIE Foto: Christian Helledie Nordkysten

Læs mere

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder

NORDKYSTENS FREMTID. Præsentation af Forundersøgelser og Myndighedsprojekt Borgermøder NORDKYSTENS FREMTID Præsentation af Forundersøgelser og Borgermøder JUNI 2018 - CHRISTIAN HELLEDIE (NIRAS) OG PETER F. KLAGENBERG (NIRAS) Nordkysten er en erosionskyst Kronisk erosion Nettotransport langs

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

5 Kombinationer af højvande og stor afstrømning 7 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

5 Kombinationer af højvande og stor afstrømning 7 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT MIDDELFART KOMMUNE VARBJERG STRAND: VALG AF BESKYTTELSESNIVEAU FOR KLIMATILPASNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT OM HØJVANDE, AFSTRØMNING

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111

Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111 Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111 Miljø og Teknik Svendborg Kommune April 2011 Stormvandstande ved Svendborg Kommunes Kyster 2011-2111 1. Fremtidens permanente havstigning Den globale

Læs mere

NORDKYSTENS FREMTID. Regionally Coordinated Large-Scale Beach Nourishment at the North Coast of Sealand

NORDKYSTENS FREMTID. Regionally Coordinated Large-Scale Beach Nourishment at the North Coast of Sealand NORDKYSTENS FREMTID Regionally Coordinated Large-Scale Beach Nourishment at the North Coast of Sealand Præsentation af forundersøgelser, GIS-værktøj og målsætning DANCORE 25. MAJ 2018 CHRISTIAN HELLEDIE

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: Helenekilde mod vest NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet

Læs mere

Skråningsbeskyttelse. Bilag 3. 1 Strækninger. 2 Påvirkning

Skråningsbeskyttelse. Bilag 3. 1 Strækninger. 2 Påvirkning Skråningsbeskyttelse 1 Strækninger Nedenfor gives en oversigt over udbygningen af skråningsbeskyttelsen på de forskellige strækninger på Vestkysten. Tabel 1 Skråningsbeskyttelse Lokalitet Linjenr. Længde

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet skal overordnet svare på: Hvilken kysttekniske

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS Helenekilde mod vest i dag DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Strandbakkerne

Læs mere

Kystplanlægning. Belysning af behov for beskyttelse STEVNS KOMMUNE

Kystplanlægning. Belysning af behov for beskyttelse STEVNS KOMMUNE Kystplanlægning Belysning af behov for beskyttelse STEVNS KOMMUNE 9. OKTOBER 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Gennemgang af sikringsniveau 4 2.1 Global havspejlsstigning 5 2.2 Isostatisk landhævning 6 2.3

Læs mere

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Fredensborg Kommune Forslag til kystbeskyttelse langs eroderet Gl. Strandvej Notat 6. februar 2014 PROJEKT Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Projekt

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 4 REDEGØRELSE FOR ANLÆGGETS DIMENSIONERING OG VURDERING AF KYSTBE- SKYTTELSENS EFFEKT OVER EN LÆNGERE ÅRRÆKKE. DETTE BILAG ER EN SAMMENKLIPNING

Læs mere

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten.

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. 2015 Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. Dige udvalget. Rev.2 Indledning: Dige udvalget er i samarbejde med bestyrelsen for grundejerforeningen blevet enige om, at udsende denne

Læs mere

Enø Stormflodssikring

Enø Stormflodssikring Enø Stormflodssikring Fællesudvalgsmøde 27-01-2018 Præsentation af Jan Dietrich og Mette Lundov, NIRAS 27. Januar 2018 Proces iflg. kystbeskyttelsesloven Sikringsniveau og dimensionering Stormfloder i

Læs mere

REERSØ PUMPELAG DIGE OG KYSTBESKYTTELSE

REERSØ PUMPELAG DIGE OG KYSTBESKYTTELSE Reersø Pumpelag Juli 2014, opdateret version 14. april 2015. REERSØ PUMPELAG DIGE OG KYSTBESKYTTELSE Endelig samlet rapport PROJEKT Opdateret rapport Reersø Pumpelag Projekt nr. 207922 Dokument nr. 1215422797

Læs mere

Bilag 1 140m kystbeskyttelse ud for Morgenvej, Nørlev Strand

Bilag 1 140m kystbeskyttelse ud for Morgenvej, Nørlev Strand Kystbeskyttelse dimensionering Kystdirektoratets administrative praksis ved tildækkede skråningsbeskyttelse af 28. april 2016 danner basis for dimensioneringen af kystbeskyttelsen, se side 12. Maksimal

Læs mere

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand April 2017 ØLSTED NORDSTRAND Ideer til renovering af stranden UDKAST PROJEKT Ølsted Nordstrand, Renovering af strand Ideer til renovering af stranden Grundejerforeningen

Læs mere

KLIMASIKRINGSPLAN FOR ASSENS INDHOLD BESTEMMELSE AF EKSTREM VANDSTAND VED ASSENS. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMASIKRINGSPLAN FOR ASSENS INDHOLD BESTEMMELSE AF EKSTREM VANDSTAND VED ASSENS. 1 Indledning. 1 Indledning 1 KLIMASIKRINGSPLAN FOR ASSENS BESTEMMELSE AF EKSTREM VANDSTAND VED ASSENS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. august 2018 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl Strandvej. Forslag til bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229469966 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SSC Kontrolleret

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS

KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS JULI 2013 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING - KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SKITSEFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2013

Læs mere

KYSTGRUNDE GRIBSKOV KOMMUNE - SKITSEPROJEKT

KYSTGRUNDE GRIBSKOV KOMMUNE - SKITSEPROJEKT SEPTEMBER 2016 GRIBSKOV KOMMUNE KYSTGRUNDE GRIBSKOV KOMMUNE - SKITSEPROJEKT KYSTTEKNISK RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

Ændring i den relative vandstand påvirker både natur og mennesker ved kysten. Foto: Anne Mette K. Jørgensen.

Ændring i den relative vandstand påvirker både natur og mennesker ved kysten. Foto: Anne Mette K. Jørgensen. Ændring i den relative vandstand påvirker både natur og mennesker ved kysten. Foto: Anne Mette K. Jørgensen. Vandstanden ved de danske kyster Den relative vandstand beskriver havoverfladens højde i forhold

Læs mere

Kikhavn Dige- og Kystsikringslag

Kikhavn Dige- og Kystsikringslag Kikhavn Dige- og Kystsikringslag Beskrivelse af kystsikringsanlæg 1. Bølgebrydere og stenhøfter: Id: Sted: Anlagt: Beskrivelse: Andet: Kilde: B1 Gråstenvej 1986 okt. Bølgebryder opført M. nr. 9fu Ref.

Læs mere

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Kolding Kommune Marts 2017,opdateret 7. april 2017, 5. maj 2017 og 16. maj 2017 HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Drifts- og vedligeholdelsesplan PROJEKT Hejlsminde kystbeskyttelse Drifts- og vedligeholdelsesplan

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 1 PROJEKT INTRODUKTION HASLØV & KJÆRSGAARD Sag nr. HØR 37.5 25. oktober 2017 INDHOLD 1.0 Projekt Introduktion 1.1 Projektets formål 1.2 Eksisterende

Læs mere

Fællesaftalestrækningen Lønstrup

Fællesaftalestrækningen Lønstrup Fællesaftalestrækningen Lønstrup Bilag til fællesaftale mellem staten og Hjørring Kommune om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 Foto: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Lønstrup 2008 September 2013 Højbovej

Læs mere

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn.

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn. Notat Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion 21. april 2016 Projekt nr. 223601 Dokument nr. 1219322745 Version 3 Udarbejdet af MRI Kontrolleret af PFKL Godkendt af PFKL 1

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 139 Offentligt. Notat om konsekvenser af klimaændringer på de danske. 1. Baggrund

Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 139 Offentligt. Notat om konsekvenser af klimaændringer på de danske. 1. Baggrund Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 139 Offentligt Dato: 11. april 2007 Notat om konsekvenser af klimaændringer på de danske kyster Dette notat forholder sig til klimaændringers konsekvenser

Læs mere

Kystbeskyttelse Lild Strand. Myndighedsprojekt THISTED KOMMUNE

Kystbeskyttelse Lild Strand. Myndighedsprojekt THISTED KOMMUNE Kystbeskyttelse Lild Strand Myndighedsprojekt THISTED KOMMUNE 27. SEPTEMBER 2018 Indhold 1 Indledning 5 2 Design af kystbeskyttelse 6 2.1 Skråningsbeskyttelse 6 2.2 Trapper 7 2.3 Krav til materialer 8

Læs mere

REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY

REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY KVITSØY KOMMUNE REGPLAN OG TEKN. PLANER FOR E39 ROGFAST VURDERING AF STRØM, VIND OG BØLGEFORHOLD VED NY HAVN PÅ SYDVESTSIDEN AF OPFYLDNING NORD FOR KRÅGØY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

2 Sikringsniveau og dimensionering

2 Sikringsniveau og dimensionering 28. februar 2019 Notat Kolding Kommune Højvandssikring, Binderup og Grønninghoved Kystteknisk analyse og detailprojektering Projekt nr.: 10401074 Dokument nr.: 1230728576 Version 1 Revision 2 1 Introduktion

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 PROJEKT Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1221280007 Version 2 Udarbejdet af JAD Kontrolleret af KBO Godkendt

Læs mere

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten DMI-brugermøde om varsling af forhøjet vandstand, Karup 6.9.2017 Michael Rasmussen Mig selv uddannet jernbaneingeniør i

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE OG REETABLERING AF VEJE

KYSTBESKYTTELSE OG REETABLERING AF VEJE AUGUST 2014 ODSHERRED KOMMUNE KYSTBESKYTTELSE OG REETABLERING AF VEJE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST 2014 ODSHERRED

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse

Ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse Ansøgningomtilladelsetilkystbeskyttelse Detteansøgningsskemabenyttesvedansøgningomtilladelsetiletableringellerrenoveringafkystbeskyttelse. Huskatlæsevejledningenpåside7,førskemaetudfyldes. Eventuellespørgsmåltilansøgningsskemaogvejledningrettestilkystdirektoratetpåtlf.nr.99636363ellerviae

Læs mere

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat 16. januar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE

TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE DN s ØNSKER TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE Hvorfor har den eksisterende kystbeskyttelse ikke virket? Skader som følge af den individuelle kystbeskyttelse på kystens udvikling og æstetik? Erfaringer med

Læs mere

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring Højvandsdige ved Lungshave og Enø Oplæg til højvandssikring April 2014 1 INDLEDNING Lodsejere på den højvandstruede Lungshave og vestlige del af Enø ønsker at sikre deres ejendomme mod oversvømmelser fra

Læs mere

Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg

Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg Bogense Kommune Visuel inspektion af skader på kystsikringsanlæg Skadesrapport Stormen 1. november 2006 Dato for inspektion: 14. november 2006 Udarbejdet af: Jan Larsen, HEV. Revision: 0 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Kystbeskyttelse Lild Strand. Myndighedsprojekt THISTED KOMMUNE

Kystbeskyttelse Lild Strand. Myndighedsprojekt THISTED KOMMUNE Kystbeskyttelse Lild Strand Myndighedsprojekt THISTED KOMMUNE 7. DECEMBER 2018 Indhold 1 Indledning 5 2 Design af kystbeskyttelse 6 2.1 Skråningsbeskyttelse 6 2.2 Trapper 7 2.3 Krav til materialer 8 2.4

Læs mere

Kystsikring af Plantagevej 112. Myndighedsprojekt HELENE MOTH-POULSEN

Kystsikring af Plantagevej 112. Myndighedsprojekt HELENE MOTH-POULSEN Kystsikring af Plantagevej 112 Myndighedsprojekt HELENE MOTH-POULSEN 12. JUNI 2019 Forsvarets Ejendomsstyrelse 12. juni 2019 www.niras.dk Indhold 1 Indledning 4 2 Historik 4 3 Design af kystbeskyttelse

Læs mere

Kikhavn Dige- og kystsikringslag KIKHAVN KYSTBESKYTTELSE Teknisk vurdering af kystanlæg. Opgaveformuleringen er følgende:

Kikhavn Dige- og kystsikringslag KIKHAVN KYSTBESKYTTELSE Teknisk vurdering af kystanlæg. Opgaveformuleringen er følgende: Notat Kikhavn Dige- og kystsikringslag KIKHAVN KYSTBESKYTTELSE Teknisk vurdering af kystanlæg 19. september 2014 NIRAS: 218163 Projekt nr. 218163 Dokument nr. 1212400568 Version 1 Udarbejdet af PFKL Kontrolleret

Læs mere

Nordkystens Fremtid. Forundersøgelser. Geologisk og geoteknisk desk study GRIBSKOV KOMMUNE

Nordkystens Fremtid. Forundersøgelser. Geologisk og geoteknisk desk study GRIBSKOV KOMMUNE Nordkystens Fremtid Forundersøgelser Geologisk og geoteknisk desk study GRIBSKOV KOMMUNE 23. FEBRUAR 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Generelle geologiske forhold 3 2.1 Delstrækningerne 5 3 Estimeret sedimentvolumen

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. februar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 4 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Udgave Betegnelse/ Revision Dato Udført Kontrol Godkendt

Udgave Betegnelse/ Revision Dato Udført Kontrol Godkendt Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Tilstandsvurdering af eksisterende høfder Oktober 2014 0 Tilstandsvurdering af høfder 2014.11.18 TUH JJ UJ Udgave Betegnelse/ Revision Dato Udført Kontrol

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSSIKRING I KORSØR Forslag til skitseprojekt Digeområde 1, Digegruppen s valgte løsning

Slagelse Kommune HØJVANDSSIKRING I KORSØR Forslag til skitseprojekt Digeområde 1, Digegruppen s valgte løsning Notat Slagelse Kommune HØJVANDSSIKRING I KORSØR Forslag til skitseprojekt Digeområde 1, Digegruppen s valgte løsning 23. januar 2017 Rev. 3. februar 2017 Rev. 20. marts 2017 Projekt nr. 210916 Dokument

Læs mere

Dette mail gensendes i to sendinger da der restriktioner på max 20MB, dette er mail et af to.

Dette mail gensendes i to sendinger da der restriktioner på max 20MB, dette er mail et af to. From: Ib Rasmussen Sent: 18. juni 2014 07:34:37 To: Kystdirektoratet (kdi); Ilse Gräber (igr) Cc: Subject: VS: KDI sagsnr. 14/00501 - Grundejerforeningen Laveskov Villaby, 3050 Humlebæk - Ansøgning om

Læs mere

Tilpasning af Cityringen til fremtidens klima

Tilpasning af Cityringen til fremtidens klima Tilpasning af Cityringen til fremtidens klima Troels Jacob Lund ATV møde om store bygge og anlægsprojekter 1 20. JANUAR 2012 CITYRINGEN - KLIMASIKRING AF KONSTRUKTIONER Formål med vurdering af fremtidens

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø NOTAT Ref. JBC Den 11. december. 2017 Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø Baggrunden for ny kystbeskyttelse Kystdirektoratet har i september 2017 færdiggjort en ny kystbeskyttelsesløsning ved etablering

Læs mere

Bilag 1. Kystbeskyttelse dimensionering

Bilag 1. Kystbeskyttelse dimensionering Kystbeskyttelse dimensionering Kystdirektoratets administrative praksis ved tildækkede skråningsbeskyttelse af 28. april 2016 danner basis for dimensioneringen af kystbeskyttelsen, se side 9. Maksimal

Læs mere

Præsentation af Henrik Mørup-Petersen

Præsentation af Henrik Mørup-Petersen 1 Præsentation af Henrik Mørup-Petersen Erfaring: 49 år hos Rambøll i Odense, Virum og Tunesien, de første 35 år med Store byggerier og anlægsopgaver i Danmark og udlandet. Havnebygning, design af Storebæltsbroens

Læs mere

Teknisk notat. Råbylille Strand. Vedligeholdelsesplan Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag 30. januar 2015 / 21.

Teknisk notat. Råbylille Strand. Vedligeholdelsesplan Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag 30. januar 2015 / 21. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Råbylille Strand Vedligeholdelsesplan 2015 2040 Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Borgermøde 28. maj 2018 Dagsorden 1. Kystbeskyttelsesloven og processen for projektet. 2. Spørgsmål. 3. Det konkrete projekt og linjeføring. 4. Spørgsmål. 5. Partsfordeling

Læs mere

Helhedsorienteret kystplanlægning

Helhedsorienteret kystplanlægning Helhedsorienteret kystplanlægning Højvandsbeskyttelse af Korsør og Halskov bydel 18/03/2014 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Planlægning og gennemførelse af Klimatilpasset kyst- og højvandbeskyttelse

Læs mere

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Dagsorden: 1. Velkommen og formål med mødet 2. Gennemgang af oplæg til ny bidragsfordeling og justeringer af projektet ved Niras 3. Orientering

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

Evaluering af sandfodring på Nordfyn

Evaluering af sandfodring på Nordfyn Kystdirektoratet Evaluering af sandfodring på Nordfyn Statusrapport Januar 2011 Kystdirektoratet Evaluering af sandfodring på Nordfyn Statusrapport Januar 2011 Dokument nr P-73329-PR-01 Revision nr 1 Udgivelsesdato

Læs mere

Oversvømmelser i kystområder. Senioringeniør Bo Brahtz Christensen, Kystafdelingen DHI

Oversvømmelser i kystområder. Senioringeniør Bo Brahtz Christensen, Kystafdelingen DHI Oversvømmelser i kystområder Senioringeniør Bo Brahtz Christensen, Kystafdelingen DHI Indhold Ekstremvandstande og oversvømmelser København (Stormen Bodil, betydningen af havspejlsstigning) Den vestlige

Læs mere

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune oktober 2014 NIVÅ HAVN Kystbeskyttelse PROJEKT Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune Projekt nr. 213629 Dokument nr. 1213055809 Version 2 Udarbejdet af JOS Kontrolleret af JAD Godkendt

Læs mere

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Natur & Park Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Varde Kommunes høringssvar i forbindelse med Statens Forslag til udpegning

Læs mere

Screening af landområder i Lolland Kommune

Screening af landområder i Lolland Kommune Lolland kommune Screening af landområder i Lolland Kommune November 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Lolland kommune Screening af landområder

Læs mere

Nordkystens Fremtid. Forundersøgelser. Registrering af eksisterende konstruktioner GRIBSKOV KOMMUNE

Nordkystens Fremtid. Forundersøgelser. Registrering af eksisterende konstruktioner GRIBSKOV KOMMUNE Nordkystens Fremtid Forundersøgelser Registrering af eksisterende konstruktioner GRIBSKOV KOMMUNE 19. FEBRUAR 2018 Indhold 0 Indledning 3 1 Inspektion 4 1.1 Inspektionsdagene og overordnede observationer

Læs mere

Offentlig høring om Kystbeskyttelse

Offentlig høring om Kystbeskyttelse Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Offentlig høring om Kystbeskyttelse Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Landstingssalen d. 23. nov. 2016 Erosion og oversvømmelse valg

Læs mere

Kikhavn Dige- og kystsikringslag

Kikhavn Dige- og kystsikringslag April 2017 HELHEDSPLAN FOR FREMTIDSSIKRING AF KIKHAVN KYSTBESKYTTELSE Vedligeholdelses- og budgetplan på kort og langt sigt PROJEKT Helhedsplan for fremtidssikring af Kikhavn Kystbeskyttelse Udarbejdelse

Læs mere

FORSLAG TIL Tillæg nr. 1 til. Lokalplan 1.1-1 for et sommerhusområde ved Sandager Næs

FORSLAG TIL Tillæg nr. 1 til. Lokalplan 1.1-1 for et sommerhusområde ved Sandager Næs FORSLAG TIL Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1.1-1 for et sommerhusområde ved Sandager Næs Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1.1-1 Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1.1-1 for et sommerhusområde ved

Læs mere

NOTAT. 1. Vurdering af stormflodsrisiko mellem Seden Strandby og Gels Å

NOTAT. 1. Vurdering af stormflodsrisiko mellem Seden Strandby og Gels Å NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Koune Notat nr. 06 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering storflodsrisiko elle Seden

Læs mere

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING Uddybning fra havn Skala 1:4000 NORD 0 m 50 m 100 m 200 m Kysten rykker tilbage Strandprofilet næsten væk Erosion i skråningsbeskyttelse ved vej Materialetransport

Læs mere

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Til De bydende Dokumenttype Designbasis Dato Maj 2016 MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Ny bølgebryder Revision 0 Dato 2016-05-13 Udarbejdet af NFC Kontrolleret af KAPS Godkendt af TSTAES Beskrivelse Designbasis

Læs mere

Erosionsatlas. Metodeudvikling. Pilotprojekt for Sjællands nordkyst. 11813256 erosionsatlas-final.docx / abh.be / 2013-01-30

Erosionsatlas. Metodeudvikling. Pilotprojekt for Sjællands nordkyst. 11813256 erosionsatlas-final.docx / abh.be / 2013-01-30 Erosionsatlas Metodeudvikling og Pilotprojekt for Sjællands nordkyst This project was delivered under the DHI Business Management System certified by DNV to be in compliance with ISO 9001: Quality Management

Læs mere

Eksempler på bidragsfordeling

Eksempler på bidragsfordeling Eksempler på bidragsfordeling Bilag C Vejledning til bidragsfordeling i forbindelse med etablering og vedligeholdelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger 2 Eksempler på bidragsfordeling. Indhold Case 1

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE VED NØRLEV STRAND

KYSTBESKYTTELSE VED NØRLEV STRAND MAJ 2016 NØRLEV STRAND GRUNDEJERFORENING AF 1986 KYSTBESKYTTELSE VED NØRLEV STRAND SKITSEPROKEKT FOR HELHEDSPLAN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Odsherred Kommune Nyvej Højby

Odsherred Kommune Nyvej Højby Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Dato: 04-04-2013 Dokumentnr. 11/00625-167 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse til etablering af dige og

Læs mere

Stormfloder i et klimaperspektiv

Stormfloder i et klimaperspektiv Stormfloder i et klimaperspektiv Kristine S. Madsen, DMI kma@dmi.dk DANCORE-dag 2017 Oversvømmelser i kystområder Klima - Samfund - Løsninger 27. oktober 2017, Geocenter Danmark, København Stormfloder

Læs mere

Oversvømmelsesbeskyttelse. Før 1945

Oversvømmelsesbeskyttelse. Før 1945 C. Anlæggets placering Hvis anlægget strækker sig over flere ejendomme kan disse nævnes under punkt K Andre oplysninger Hvis ejendommen, hvorpå anlægget ønskes etableret, ikke udelukkende ejes af ejeren

Læs mere

STRATEGI FOR HØRSHOLM KOMMUNES KYSTBESKYTTELSE

STRATEGI FOR HØRSHOLM KOMMUNES KYSTBESKYTTELSE JUNI 2019 HØRSHOLM KOMMUNE STRATEGI FOR HØRSHOLM KOMMUNES KYSTBESKYTTELSE RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2019 HØRSHOLM

Læs mere

Kystbeskyttelse i Juelsminde. Kommentering af højvandsklap i Juelsminde. i sydlige del af Juelsminde HEDENSTED KOMMUNE

Kystbeskyttelse i Juelsminde. Kommentering af højvandsklap i Juelsminde. i sydlige del af Juelsminde HEDENSTED KOMMUNE Kystbeskyttelse i Juelsminde Kommentering af højvandsklap i Juelsminde Havn og erosionsbeskyttelse i sydlige del af Juelsminde HEDENSTED KOMMUNE 15. JUNI 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Juelsminde Havn 3

Læs mere

Vurdering af sikkerheden af digerne på Fanø

Vurdering af sikkerheden af digerne på Fanø Vurdering af sikkerheden af digerne på Fanø Notat af 7. august 2012 1 Indledning Fanø Kommune har rettet henvendelse til Kystdirektoratet, hvor man anmoder om en aktuel styrkevurdering af øens diger, her

Læs mere

Sandfodring på Nordkysten

Sandfodring på Nordkysten Gribskov Kommune Sandfodring på Nordkysten Skitseprojekt September 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribskov Kommune Sandfodring på Nordkysten

Læs mere

Notatet vil tage udgangspunkt i et af de mere substantielle bidrag bragt i medierne fra Erik Dannenberg samt flere høringssvar herunder især 4.26.

Notatet vil tage udgangspunkt i et af de mere substantielle bidrag bragt i medierne fra Erik Dannenberg samt flere høringssvar herunder især 4.26. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Kalundborg Havn NY VESTHAVN Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Kommentering vedr. oversvømmelser

Læs mere

2. Der må ikke uden Kystdirektoratets tilladelse foretages udvidelse eller ændringer af det godkendte anlæg.

2. Der må ikke uden Kystdirektoratets tilladelse foretages udvidelse eller ændringer af det godkendte anlæg. Klitgårdens Grundejerforening v/ Birgit Lund Brogårdsvej 33 2820 Gentofte Dato: 06-08-2013 Dokumentnr. 12/00451-96 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

Tillæg nr. 1 til. Lokalplan for et sommerhusområde ved Sandager Næs

Tillæg nr. 1 til. Lokalplan for et sommerhusområde ved Sandager Næs Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1.1-1 for et sommerhusområde ved Sandager Næs Hvad er et lokalplantillæg? Det er muligt at supplere eller ændre bestemmelser i en gældende lokalplan ved at tilvejebringe en lokalplan,

Læs mere

PILOTPROJEKT FOR SANDFODRING I GRIBSKOV KOMMUNE

PILOTPROJEKT FOR SANDFODRING I GRIBSKOV KOMMUNE AUGUST 2013 KYSTBESKYTTELSE GRIBSKOV PILOTPROJEKT FOR SANDFODRING I GRIBSKOV KOMMUNE TILBUD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

JANUAR 2015 HORSENS KOMMUNE HUSODDE STRAND SKITSEPROJEKT FOR NY STRAND

JANUAR 2015 HORSENS KOMMUNE HUSODDE STRAND SKITSEPROJEKT FOR NY STRAND JANUAR 2015 HORSENS KOMMUNE HUSODDE STRAND SKITSEPROJEKT FOR NY STRAND ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2015 HORSENS KOMMUNE

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at stenkastningen, som allerede er etableret, fjernes senest fredag den

Der meddeles samtidig påbud om, at stenkastningen, som allerede er etableret, fjernes senest fredag den Den Danske Diakonissestiftelse Kystdirektoratet J.nr. 14/00961-14 Ref. Marianne Jakobsen 30-01-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse af etableret kystbeskyttelse på matr.nr. 87z Gilleleje By, Gilleleje

Læs mere