2. NYT FRA BORFORMER OG SAND UDVALG 3. NYT FRA HUS FORBI 4. HJEMLØSE HJÆLPER HJEMLØSE FRIVILLIGT ARBEJDE DER NYTTER. 5. SOLSTRÅLEHISTORIER 6. EVT.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. NYT FRA BORFORMER OG SAND UDVALG 3. NYT FRA HUS FORBI 4. HJEMLØSE HJÆLPER HJEMLØSE FRIVILLIGT ARBEJDE DER NYTTER. 5. SOLSTRÅLEHISTORIER 6. EVT."

Transkript

1 Referat fra FÆLLES SAND MØDE D. 13. SEPTEMBER 2011 Eva Skov fra sekretariatet byder velkommen til mødet, der er et i rækken af fællesdage. Næste fælles SAND møde vil være en gang i december måned. DAGSORDEN: 1. PRÆSENTATION AF MØDEDELTAGERE 2. NYT FRA BORFORMER OG SAND UDVALG 3. NYT FRA HUS FORBI 4. HJEMLØSE HJÆLPER HJEMLØSE FRIVILLIGT ARBEJDE DER NYTTER. 5. SOLSTRÅLEHISTORIER 6. EVT. Pkt. 1 PRÆSENTATION AF DELTAGERE: Jan Morten (Overmarksgården, Trekanten ), Edwald Pohle (Århus) bestyrelsesmedlem, Helle (Holbæk) SAND s kvindenetværk, Pia (Odense) SAND s kvindenetværk, Heidi Maria (Hovestaden), SAND s kvindenetværk, Erling (Overmarksgården, Trekanten) bestyrelsesmedlem, Jørgen (Nordjylland), Lars Thøgersen (Nord), Leif (Midt/Vest), Kim (West), Poul (Skansegården, Hillerød), Jan Knudsen (Skansegården, Hillerød), Naja (Hillerød) SAND s kvindenetværk, Maria (Sand Fyn), Mike (Ågården), Jette (Skansegården, Hillerød), Leif, Møltrup Optagelseshjem), Per (Trekanten), landsformand, Jan (Midt/Vest), Eluf (Midt/Vest), Vitus (Trekanten), Keld (Trekanten), Preben (Haderslev), Martin (Dalhoffsminde), René (Fyn), Per (Fyn), Martin (Fyn), Ole S. (Hovedstaden), Ole B. Larsen (Hovedstaden) Fra Sekretariatet: Ole Skou, Eva Skov, Camilla Schyberg (praktikant/referent). Pkt. 2 NYT FRA BORFORMER OG SAND UDVALG: SAND Nord: Man rejser rundt og besøger de forskellige boformer i området og gør klar til bestyrelsesmøde. SAND Midt/Vest: Leif fortæller: Der er besparelser, triste ting. Forsorgshjem er hårdt ramt for tiden. Kosten er ringere og personalet er usikre på deres situation, de ved ikke om de bliver fyret. Der kommer mange flere unge med stofmisbrug, det giver andre forhold, det bliver lidt farligere at bo på boformerne. Der bliver flyttet mere rundt mellem boformerne, blandt andet pga. gæld, der tvinger folk på flugt. Ellers arbejder man godt sammen i Jylland, står tidligt op. Håber på en ny regering. På Vibohøj får man god mad, selvom man skal spare. Der er mange stofmisbrugere, derfor er der ingen repræsentanter derfra. Møltrup har ingen nedskæringer, heller ingen narkomaner og til næste år er der 100 års fødselsdag. Der kommer invitation.narkomaner skubbes til andre steder. En fortæller om en ung mand, som havde fået aftale om at kunne få ophold på Møltrup, men da han kom til stedet, fik han at vide, at der ikke var plads til ham. Det var meget uheldigt.

2 SAND Århus: Østervang klager over besparelser. Der bliver f.eks. bragt mad ud fra et firma, der serverer så små portioner, at man ikke kan blive mæt. Folk betaler fuld kost, det er ikke rimeligt! Der er aftalt møde med forstanderen. Der skal snart være generalforsamling i Århus. Der er kommet et beboerråd på Østervang og i udslusningen i Malmøgade. Poverty walk er en succes i Århus og der er blevet dannet en lille forening til at administrere ordningen. Værestedet Jægergårdsgade i Århus bruger Hus Forbi distributørpenge til gratis mad til brugerne på værestedet. Midlerne fra Hjemløsestrategien er hovedsagligt blevet brugt til uddannelse af personale. Magistraten har indstillet til Byrådet om at påbegynde byggeri af Landsby-byen med 40 nye boliger, hvor 20 udsatte familier og 20 almindelige familier skal bo sammen. Folk, der flytter ud i egen bolig er udsat for mange forskellige bostøtter pga stor udskiftning i personalegr. Det betyder, at man skal fortælle sin historie forfra hver gang. Man har bedt kommunen om at forsøge at begrænse disse skift. SAND Trekanten: Keld fortæller: Der er et problem med skiftende proforma bestyrelsesmedlemmer ift, at nå arbejdet i udvaldet. Kolding har endnu ikke et Udsatteråd. Kommunen mener, at det ikke er nødvendigt, de har en udsattepolitik siger de. Ole Skou og Keld besøgte lederen på Overmarksgården for at snakke Hus Forbi og udsatteråd. SAND Trekanten er et kæmpe stort område, fra Horsens til Nordborg er der 210 km. Det er et problem. Der står i SAND s vedtægter, at man kan lave SAND udvalg i alle kommuner, det er bare at gøre det! Så er der pause. SAND West: Kim fortæller: Der er bøvl med KFUM i Varde. De har underhåndsaftaler med byrådet om at have eneret på socialt arbejde i kommunen. Servicestyrelsen går ind i det. Ringkøbing og Skjern er kommet med i vores område, det er godt. Chefen for SKP mener, at de skal samarbejde med os. Var på et værested med god morgenmad og afslappet tone. Kim holder foredrag om SAND og hjemløshed rundt omkring i Regionen - og fik 2 ægteskabs tilbud forleden dag det er en god måde at få oplysninger ud på. Det virker, der hvor man ellers ikke kan komme ind. Folk har en masse meninger og de skal have igen! Et forsorgshjem har inviteret til SANDmøde, SANDsigeren er blevet lagt ud. SAND Syd/Vest Jylland: Ingen repræsentanter tilstede. FROKOSTPAUSE SAND Fyn: Vi har travlt. Vi slås med kommunen. En formand er forsvundet med en pose penge og der er problemer med kommunen vedr. de penge. Der kommer en artikel i SANDsigeren om det.

3 Der skal søges 18 midler pr. 1. oktober. Mangler erfaring med, hvordan man søger. Der er stort frafald i udvalget - der skal nye folk ind. Der er generalforsamling første uge i december. Der er kommet ny formand for Udsatterådet i Odense, gadepræsten Peder Præst. Det er overvejende sandsynligt, at Ågården skal lukkes. SAND/Fyn har indgivet høringssvar i samarbejde med Sekretariatet i Sand og sendt det til politikerne. Der bliver måske brug for alle mand til et lave en aktion ved et Byrådsmøde. Dato og info følger. SAND NordVest sjælland: Der kommer en politisk praktikant på besøg på forsorgshjemmet i september. Vi forsøger stadig at finde lokaler og har talt med Holbæk kommune om det. Men vi er kastebold mellem frivillighedscenter og kommunen. Der suppleres med oplysninger fra salen. Bl.a., at det er forskelligt fra kommune til kommune, hvordan Frivillighuse fungerer. Man betaler sjældent for at bruge faciliteterne, nogle gange skal man have et medlemskab, der koster f.eks. 200 kr. om året. Frivillighusene er ofte behjælpelige med at lave ansøgning til 18-midler. SAND Hovedstaden: Ole S. fortæller: Vi besøger boformerne i regionen. Arbejder på at lave en Nytårskur igen i år, denne gang på Københavns Rådhus. Borgmesteren vil svare på et tidspunkt. Røde Kors vil give penge til det. Man kan søge Tips og Lotto midler til projekter. De skal søges i januar. Man kan slå op på hvor kontaktudvalget i Københavns kommune har listet ansøgningsmuligheder, også bredere end København. SAND West supplerer. Vi skal have en politiker i praktik og vi har en lumsk plan. Han skal sælge Hus forbi og da man jo aldrig får løn i praktik, skal pengene, han tjener ind, på SAND s konto. SAND Århus supplerer også. Alle udsatte skal går sammen og vi vil lave en Udsatte festival i Århus til maj næste år, i Mølleparken. NYT FRA SAND sekretariatet: Kvindenetværket har nu været i gang i et år og netværket mødes en gang om måneden i Odense. Der har bl.a. været tur til Brandts, hvor kvinderne bl.a. så en fotoudstilling om hjemløse. Der er etableret en lokal netværksgruppe i København og i oktober følges den op af en netværksgruppe i Odense. Sidenhen er planen, at der også kommer lokale grupper i Århus, Esberg og Aalborg. Men er der grundlag for at etablere lokale netværksgrupper andre steder i landet, er det også muligt. Eva opfordrer alle, der kommer rundt i landet på boformer og væresteder til at fortælle om Kvindenetværket. Ann er ny og bydes velkommen. Ann kommer fra Sølyst. FrederiksbergFonden har doneret godt kr. til forskellige aktiviteter til netværksgruppen i København. Der har været afholdt to tillidsmandskurser siden sidst. Der har desuden været afholdt et lovgivningskursus.

4 SBH og SAND har afholdt en konference om hjemløsestrategien fra et brugerperspektiv. Der var 120 betalende gæster og 50 gratis hjemløse. Da der lige var udskrevet valg, blev det hurtigt lavet til et valgmøde. Ole Skou fortæller i den forbindelse, at der blev talt om SKAT s automatiske inddrivelse af gæld over skatten, på trods af, at borgere kun har kontanthjælp at betale fra. Der blev også talt om den såkaldte 120 dages regel som jævnligt dukker op på 110 boformer. Den er ikke er lovlig. Det er vigtigt, at medlemmerne er opmærksomme og melder om tilfælde, hvor den dukker op, til Ole Skou på Sekretariatet. Ole fortæller om 110 institutioner. Man skal ikke visiteres, man har ret til at gå ind af døren og få husly. Men der er kommet en ny betalingsreform. Hjemkommunerne skal betale en større andel af udgiften til borgernes ophold end tidligere de får kun 50% refusion fra staten, i forhold til 75% tidligere. Til gengæld har kommunerne fået udvidet deres ret til at bestemme, hvor borgeren kan søge husly og i den forbindelse bliver de i stigende grad, kaldt hjem til kommunens lokale tilbud. Der er flere kommuner der ikke vil give boligindskudslån. Kommunerne mener, at borgere selv skal spare op til bl.a. boligindskud. En siger: hvis man er på kontanthjælp, er der ikke noget at spare op af. En anden siger Folk sidder og ryger hash, så kan de sgu godt spare op. En tredie siger på kontanthjælp må man højest have en opsparing på kr.. I Odense kommune fortælles om et tilfælde: du skal ikke tænke på indskud, vi har tilbudt dig lejligheden, vi har betalt dit indskud Per fortæller, at han har skrevet til Margrethe Vestager hun svarede sgu!. Han vil lægge hendes positive svar ud, så det kan læses. Ole Skou fortæller om, at visse offentlige ydelser skal til at overgå til betaling via ATP, i stedet for direkte fra kommunerne. Det kommer til at køre på internettet. Hvis der opstår problemer, vil der være nogle centre rundt om i landet, man kan henvende sig til. Men Ole er bekymret for udviklingen imod større grad af digitalisering. Man er på Herrens Mark, hvis man ikke kan bruge en computer. Ole mener, at retssikkerheden udfordres. Et krav må være, at ATP laver en kviklinie, hvor man kan henvende sig og få hjælp. Spørgsmålet melder sig; Hvordan får vi uddannet alle, så de kan bruge en computer?. Bl.a. Ældresagen laver kurser. SAND har søgt og fået penge til at lave et projekt Gadehøringer. Man opstiller et telt i København med et videokamera. Hjemløse kan gå ind fra gaden og fortælle om deres erfaringer, meninger og drømme. En spørger, om det kun er et Københavner projekt? Hvilket bekræftes. En anden spørger Hvad har vi SAND udvalg i udkants-danmark for, når man ikke vil lave noget derude?. Der bliver svaret, at der ikke er noget til hinder for, at der søges midler til projekter rundt omkring i landet. Uddannelse i og formidling om Netværksrådslagning er udskudt til januar Holgers fotobog Gadens konger har nu solgt 1120 eksemplarer, 300 er uddelt blandt hjemløse. Den 17. oktober er det den årlige Hjemløsedag og arrangementet foregår på Nytorv i København. Connie Skovart, som vi også havde glæde af på temadagene, kommer og synger hendes sang hjemløs og CD en er formentlig klar. Ole siger: at SAND hovedsagligt har haft kontakt til hjemløse på boformerne. De der lever på gaden vil vi også i kontakt med. Det er vigtigt at mobilisere flere mennesker, f.eks. via informationsmøder. Pkt. 3 NYT FRA HUS FORBI Der var store problemer i foreningen Hus Forbi sidste år. Nu, efter en stor indsats, er der ro og et overskud på kr. Salget har været nede på aviser, men nu er salget oppe på aviser om måneden. Sælgerne har fået nyt tøj for kr.

5 Der er generalforsamling d. 21/ og man håber at stabiliteten fortsætter. Der er blevet lavet ændringer i vedtægterne så bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år af gangen i stedet for 1 år. Kandidater opstilles ikke længere af SBH, i stedet laver SAND kandidatliste til 3 bestyrelsesmedlemspladser. Hvis man vil stemme, skal man have et sælgerkort og møde op den 21. september kl. 11. Der er forlydender om, at en bus kører gennem Jylland og samler op. Pkt. 5. HJEMLØSE HJÆLPER HJEMLØSE FRIVILLIGT ARBEJDE DER NYTTER. Det er Europæisk frivillighedsår i 2011 og i DK har man valgt at gøre den 30. september til frivillighedsdag og i øvrigt til en årligt tilbagevendende begivenhed. Det er meningsfyldt at lave frivilligt arbejde. Hvad er frivillighed i SAND? Temaet er - hjemløse hjælper hjemløse. Heidi Maria fortæller, at hun samler kanyler op rundt omkring Istedgade en gang om ugen mellem kl. 8 og 13. Det er fedt at gøre det, så børn kan lege frit. Helle fortæller, at det var en god følelse, da én ringede og efterlyste 10 soveposer til nogle hjemløse. Hun ringede rundt og 10 minutter senere var der soveposer på vej. En fortæller, at han som hjemløs og helt nede kom til et forsorgshjem, hvor han blev taget godt imod, hvor beboerne hjalp hinanden. Det er vigtigt at kunne hjælpe andre til at blive medlem af et fælleskab. Keld fortæller, at han kom ind i SAND ved et tilfælde, via beboerrådet på Overmarksgården og nu har han været aktiv i 3 år. Jeg har et socialt netværk, der holder mig nogenlunde ædru fortæller han og siger videre der er noget at se frem til. Jeg giver mine erfaringer og oplevelser videre. Nu har jeg min egen lejlighed. En kvinde fortæller: Hvis det ikke var for dem fra SAND, var jeg da gået ned, da jeg fik lejlighed og hvide vægge. Man hjælper virkelig hinanden. Pkt. 6 SOLSTRÅLEHISTORIER : - Vibyhøj har bygget 6 skæve boliger - beboerne har megen glæde af dem. - Varde har fået et frivillighedscenter - Juleaften gik jeg på værtshus. En kvinde manglede et sted at sove. Jeg greb telefonen om der var plads på hjemmet. Hun overnattede der. En måned senere kom kvinden og sagde tak for hjælpen. - En god veninde havde problemer med at få pension. Mit råd til hende; skift sagsbehandler. Det gjorte hun og en måned efter så fik hun pension. - Eva henviser i denne forbindelse også til DUKH, den uvildige konsulentordning, der tilbyder rådgivning om retssikkerhedsmæssige problemer. - Ole Skou: Eva er kommet ind. - Hus Forbi laver en kalender med 12 beretninger fra hjemløse: Hvad er din livsdrøm?. 3 portrætter fra København, 2 fra Fyn, resten fra Jylland. - 2 kvinder på Østervang har meldt sig til brugerrådet. Tak for i dag!

Referat af generalforsamling 2009

Referat af generalforsamling 2009 Referat af generalforsamling 2009 Deltagere: I alt 38 stemmeberettigede Dirigent: Peder Larsen Referent: Sofie Bay- Petersen 1. Valg af dirigent og referent Bestyrelsen indstiller Sofie Bay- Petersen til

Læs mere

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere.

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere. Referat Generalforsamling, SAND Trekanten, 25.02.2016 Til stede: Betina, Malene, Poul, Per, Pernille, Jan, Lene, Jakob Til stede fra SANDs sekretariat: Sanna, Rene N. Velkommen til generalforsamlingen.

Læs mere

Referat af SANDs generalforsamling 2013

Referat af SANDs generalforsamling 2013 Referat af SANDs generalforsamling 2013 Odense. D. 26.3.13. Dagsorden iht. vedtægterne 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Aflæggelse af regnskab og fremlæggelse

Læs mere

Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk.

Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk. 10-03-2014 Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk. Tilstede: René Køhn formand Tlf. 60731569 sand-nvsj@live.dk Helle Kjeldgaard Due Tlf. 41440170

Læs mere

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, d. 28.2.12

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, d. 28.2.12 Generalforsamling i SAND Hovedstaden, d. 28.2.12 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere: Formand for SAND Hovedstaden Per Ernsten startede med at byde velkommen og indstillede til, at forsamlingen

Læs mere

Fælles SAND møde d. 14.9.2010, Odense

Fælles SAND møde d. 14.9.2010, Odense Fælles SAND møde d. 14.9.2010, Odense Ask præsenterer sekretariatet i SAND; Ole og Lise (ref.). Han siger, at han er glad for at se så mange nye ansigter bland brugerne. Deltagere: Ega, SAND Fyn; Ole S,

Læs mere

Referat af generalforsamling SAND Fyn på Store Dannesbo d. 18-02-2015

Referat af generalforsamling SAND Fyn på Store Dannesbo d. 18-02-2015 Referat af generalforsamling SAND Fyn på Store Dannesbo d. 18-02-2015 Til stede: Rie, Jens, Isabella, Martin, Steen, Richardt, René, Andreas, Stig, Jensine, Gert, Jan, Michael, Bo, Hans, Michael, René,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 01.april 2019 KL

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 01.april 2019 KL Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 01.april 2019 KL. 10.30 Tilstede: Asbjørn, Josefine, Torben, Kim Allan, Jens Vestergaard, Lotte, Karl, Claus, Daniel, David, Jonas Gæst: Laura fra SDS og bachelorstuderende

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 5-01-2012

Bestyrelsesmøde. 5-01-2012 2012 Bestyrelsesmøde. 5-01-2012 Fremmødte: Per, Stig, Maria, Noer, Martin, Pia, René og Stig S. Christian meldte afbud. Dagsorden. 1) Valg af referant: 2) Bostøtte (besøg af journalist). 3) Billeder +

Læs mere

Bestyrelsesmøde Sønderjylland d. 20-08- 2014

Bestyrelsesmøde Sønderjylland d. 20-08- 2014 Bestyrelsesmøde Sønderjylland d. 20-08- 2014 Til stede: Formand :Martin T. Christensen Næstformand: Lone Marquardt Kasserer: Erik Grønnehave Hansen Annelise Klausen: Medlem Henning (Bruger af Oasen og

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SAND, d. 2/6 2009

Referat af bestyrelsesmøde i SAND, d. 2/6 2009 Referat af bestyrelsesmøde i SAND, d. 2/6 2009 Tilstede: Torben, Per E, Leif, René, Pia, Johnna, Per K, Bjarne, Ewald, Susanne, Julie, Ask, Sofie Afbud fra: Kristian Referent: Sofie 1. Godkendelse af referat:

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Fælles SAND møde d.8. april 2008 Ewald byder velkommen og præsenterer sig selv. Det er dejligt at se, at der er så mange der er dukket op.

Fælles SAND møde d.8. april 2008 Ewald byder velkommen og præsenterer sig selv. Det er dejligt at se, at der er så mange der er dukket op. Fælles SAND møde d.8. april 2008 Ewald byder velkommen og præsenterer sig selv. Det er dejligt at se, at der er så mange der er dukket op. 1. Valg af dirigent Leif El Andersen vælges til dirigent. 2. Præsentation

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Bestyrelsesmøde SAND Fyn 18. Marts 2015. Fremmødte: Bo, Isabella, Martin, Andreas, Hans, Kim, Jens, Gert, Michella og Rene

Bestyrelsesmøde SAND Fyn 18. Marts 2015. Fremmødte: Bo, Isabella, Martin, Andreas, Hans, Kim, Jens, Gert, Michella og Rene Fremmødte: Bo, Isabella, Martin, Andreas, Hans, Kim, Jens, Gert, Michella og Rene Afbud: Pia, Las og Stig Fra sekretariatet: Ask Vi skal snakke mærkesager, forretningsorden og næste møde Ask er her i dag

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63 Referat: 1. Formandens velkomst Formanden bød velkommen 2. Valg af dirigent Dan Jønsson have 71, blev valgt til dirigent. Det blev konstateret at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 3. Protokol og

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Afbud: Carsten Larsen (Nordvestsjælland), Gitte Schneidelbach (Nordsjælland), Rie Fink (Hovedstaden). Udeblevet: Flemming Meder (Sydfyn)

Afbud: Carsten Larsen (Nordvestsjælland), Gitte Schneidelbach (Nordsjælland), Rie Fink (Hovedstaden). Udeblevet: Flemming Meder (Sydfyn) SAND bestyrelsesmøde d. 10.11.20015 Deltagere: Steen Rosenquist, Martin T Christensen, Leif Jensen, Eluf Harring, Bo Skytte, Harald Gjersøe, Kurt G Andersen, Bettina Sørensen, Christina Strauss, Steffen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SAND d. 23. april 2008

Bestyrelsesmøde i SAND d. 23. april 2008 Bestyrelsesmøde i SAND d. 23. april 2008 Deltagere: Jørgen Jensen, Torben C. (Nord), Johnna E., Bjarne R. (Sydvestjylland), Stig B., Steen S.(Hovedstaden), Per K. (Midtvest), Ewald P. (Århus), Pia N. (Fyn),

Læs mere

SAND møde d. 8.12.2010

SAND møde d. 8.12.2010 SAND møde d. 8.12.2010 Ask byder på SANDs vegne velkommen. Han hilser fra de tre andre på sekretariatet og beklager at de ikke havde tid til at komme i dag. 1. Præsentation Der er 36 deltagere: Ega, Allan

Læs mere

AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg

AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg AS-IS BRUGERREJSE // Laila - Personligt tillæg Jeg havde det ad helvede til. PROCES FØR SITUATION / HANDLING Laila er 55 år og bor i en mindre by på Sjælland. Hun er på førtidspension og har været det

Læs mere

Der er jævnligt kedelige episoder med fulde SAND folk. Nogen gange er tøjet eller taskerne med SANDlogo på blevet taget fra folk.

Der er jævnligt kedelige episoder med fulde SAND folk. Nogen gange er tøjet eller taskerne med SANDlogo på blevet taget fra folk. Referat af bestyrelsesmøde i SAND d. 8.9.15 Deltagere: Steffen Lerhauge, Leif Jensen, Kurt G Andersen, Bettina Sørensen, Birgitte Schneidelbach, Harald Gjersøe, Martin T Christensen, Christina Strauss,

Læs mere

Dagsordenen d Ekstra ordinært Bestyrelsesmøde

Dagsordenen d Ekstra ordinært Bestyrelsesmøde Dagsordenen d. 20-08-2018 Ekstra ordinært Bestyrelsesmøde Til stede fra bestyrelsen: Lise Lotte, Pia, Kim Allan, Torben, Daniel og Asbjørn. Solvej udeblevet uden afbud. Gæster: Rene fra sekretariatet,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SAND d. 27.5.14 1. Velkommen til nye folk 2. Minievaluering af tour de boform

Bestyrelsesmøde i SAND d. 27.5.14 1. Velkommen til nye folk 2. Minievaluering af tour de boform Bestyrelsesmøde i SAND d. 27.5.14 Deltagere: Henrik Pedersen, Harald Gjersøe, Preben Madsen, Kurt G Andersen, Leif Jensen, Ole Svendsen, Pia Nedergaard, Steen Rosenquist, Ninna Beck Thornhal, René Køhn,

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 9.10.2012

Bestyrelsesmøde d. 9.10.2012 Bestyrelsesmøde d. 9.10.2012 Deltagere: Harald Gjersøe, Leif Jensen, Leif Elektriker, Ewald Pohle, Martin Christensen, Per Søhus, Helle Madsen, René Holmgren, Jesper Lauritzen, Ask Svejstrup. Afbud: Ole

Læs mere

Bestyrelsesmøde d.5. februar 2008

Bestyrelsesmøde d.5. februar 2008 Bestyrelsesmøde d.5. februar 2008 Deltagere: Ewald Pohle, Johnna Erichsen, Leif El, Torben Christiansen, Jørgen Jensen, Niels Elbrønd, Kristian Geisler, René Holmgren, Niels Poulsen, Birthe Poulsen, Ask

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding Maj 2010, nr. 4 Velkommen til vores medlemsmøde i maj. Tirsdag, den 18. maj kl. 18:00 På Hotel Comwell, Kolding Emnet for aftenen er: Bruttonational-lykke. Hvad sker der når målet

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Generalforsamling Vestjylland

Generalforsamling Vestjylland 01-03-2016 Generalforsamling Vestjylland Til stede: Jan Westensee, Eluf, Martin, Bruno, Leif, Per Kragh, Bettina, Berit, Finn, Dennis, Hans. Sanna H & Rene Nielsen fra sekretariatet. Bruno byder velkommen

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Referat, Fælles SAND møde d. 22/9 2015

Referat, Fælles SAND møde d. 22/9 2015 Referat, Fælles SAND møde d. 22/9 2015 Deltagere: Eluf Harring (SAND Nordvestjylland), Rani Henriksen (SAND Nordsjælland), Jacob Vang Jacobsen (SAND Århus), Christina Strauss (SAND Århus), Eva Hald (SAND

Læs mere

Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland,

Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland, Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland, hvor det er blevet sværere at være en familie med et barn med autisme eller at være voksen med autisme.

Læs mere

Fælles SAND møde, 20.11.12

Fælles SAND møde, 20.11.12 Fælles SAND møde, 20.11.12 Deltagere: Per Bonderup (Fyn), Martin Berthelsen (SAND Fyn), Ole Svendsen (SAND Hovedstaden), Eluf Harring (SAND Midtvest), Christian Raben (Blå Kors Herning), Morten Due (Karlsvognen),

Læs mere

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder.

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder. Dagsorden til Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 2. december kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Charlotte og Bo. Til dette møde var også suppleant Bjarne Hansen indbudt. I Charlottes

Læs mere

Beboerrådet Torsdag den 03.juli 2014, kl. 14.00 15.00. Festsalen Nimbusparken

Beboerrådet Torsdag den 03.juli 2014, kl. 14.00 15.00. Festsalen Nimbusparken Beboerrådet Torsdag den 03.juli 2014, kl. 14.00 15.00 Festsalen Nimbusparken Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Ruth Nielsen, Ritta Jensen, Inger Birgit Søltoft, Yvette

Læs mere

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset REFERAT Social- og Handicapcentret 19-04-2017 Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl. 10.00 12.00 på Rådhuset Tilstede: Ole Hjuler, Hans Behrendt, Annette Johansen, Anders Elman Hansen,

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

2. Valg af stemmetællere Bestyrelsen peger på René Nielsen og Sofie Bay-Petersen fra SANDs sekretariat. De modtager hvervet.

2. Valg af stemmetællere Bestyrelsen peger på René Nielsen og Sofie Bay-Petersen fra SANDs sekretariat. De modtager hvervet. Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 27/2 2019 Antal stemmeberettigede: 25 Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Regnskabsaflæggelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, d. 20.4.09

Referat af bestyrelsesmøde, d. 20.4.09 Referat af bestyrelsesmøde, d. 20.4.09 Tilstede: René, Pia, Per K, Bjarne, Torben, Stig, Leif J, Ewald, Johnna, Ask, Sofie Afbud fra: Kristian, Søs, Kim B, Leif El. Referent: Sofie 1. Godkendelse af referent:

Læs mere

Tapet i gangen: Er sat i værk. Det skal ligne en udendørsgade, der skal tapet op og males så værkstederne ligner huse.

Tapet i gangen: Er sat i værk. Det skal ligne en udendørsgade, der skal tapet op og males så værkstederne ligner huse. Returadresse Aktivitet Syd AktivitetsCenter Skjern, Nygade 48, 6900 Skjern Referat Brugerrådsmøde AktivitetsCenter Skjern Mødedato Torsdag d. 28. marts 2019 Mødetid kl. 9.30 12 Mødested AktivitetsCenter

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008

Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008 Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008 Tilstede: Karsten (OIK) Louise, Jesper, Nikolaj (SOV) Anita (Syddanmark) Peter, Kenneth (Nordjylland) Thomas (Midtjylland) Johnny (KBH) Afbud: Ingen Ad.1. Ad.2. Ad.3.

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 HJEMLØSES LANDSORGANISATION HOVEDSTADSUDVALGET SAND HOVEDSTADEN Referat Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 Fremmødte: Ole B. Larsen [Ole B], Ole Svendsen [Ole S]; medl.

Læs mere

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013 1. Thomas Milverts vælges som dirigent. Generalforsamlingen er rettidigt indkaldt 2. Referant Anne Larsen Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Konceptet Hus Forbi. Side 1

Konceptet Hus Forbi. Side 1 SAND møde d. 28.8.08 Delt.: Ewald Pohle, Jane (Århus) Jan Lauritzen, Leif Jensen, Flemming (SAND Midtvest), Kristian Geisler (Møn), Pia Nedergaard, Lotte Vilshardt (Fyn), Jørgen V Jensen, René Holmgren,

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Vildrose II Bestyrelsesmøde

Vildrose II Bestyrelsesmøde Vildrose II Bestyrelsesmøde Mandag d 5. oktober 2009. Sted: Mette Referat : Mette Tilstede: Heidi, Camilla, Mette, Line, Rasmus og Anders Dagsorden 1. Godkendelse af referater mv. a. Referat fra Ordinær

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38,

Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38, 1 Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38, der blev afholdt tirsdag den 24. november 2009 kl. 19.00 i Willemoesgade 53, kælderen. Der var følgende dagsorden: Dagsorden 1. valg af dirigent

Læs mere

Erhvervskvinder Trekantområdet Januar 2011, nr. 1

Erhvervskvinder Trekantområdet Januar 2011, nr. 1 Erhvervskvinder Trekantområdet Januar 2011, nr. 1 Velkommen til januarmødet. Tirsdag, den 17. januar kl. 18:00 på hotel Comwell, Kolding Tankefelt terapi effektiv behandling mod f.eks. præsentationsangst

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 14. juni 2011

Bestyrelsesmøde d. 14. juni 2011 Bestyrelsesmøde d. 14. juni 2011 Deltagere: Per K, Per Søhus, René H, Stig B, Jesper L, Leif J. Ewald P, Jørgen J, Kim B, Ega, Birthe (Servicestyrelsen), Eva (Sekretariatet), Ask (Sekretariatet/ref.).

Læs mere

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi.

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi. Generalforsamling 2013 referat Generalforsamling i Foreningen Hus Forbi, 2013 Referat 1) Formand Ole Skou bød velkommen og foreslog daglig leder Rasmus Wexøe Kristensen som dirigent. Rasmus blev valgt.

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup.

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. 20. marts 2009 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formanden beretning 3. Regnskab

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2

Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2 Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2 Velkommen til februarmødet. Tirsdag, den 21. februar kl. 18:00 Kom og hør Lisbeth Gade Mikkelsens historie Vi mødes på Hotel Comwell i Kolding Program

Læs mere

Information om lokale udsatteråd

Information om lokale udsatteråd Information om lokale udsatteråd I denne pakke finder du information om lokale udsatteråd. Pakken kan bruges som generel oplysning og/eller som inspiration til selv at oprette et lokalt udsatteråd. Indhold

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 1) Valg af dirigent Viggo Jonasen 2) Valg af stemmetællere Knud Aage Flohr Knudsen og Peter Nørdam 3) Bestyrelsens beretning

Læs mere

Evt. ansvarlig for opfølgning. GF2 Michael: GF2 er udmærket, god energi, der er kommet styr på sagerne, ingen mangler.

Evt. ansvarlig for opfølgning. GF2 Michael: GF2 er udmærket, god energi, der er kommet styr på sagerne, ingen mangler. Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for VVS Mødedato: Mandag den 5. marts 2018, kl. 12-14. Mødested: Møde indkaldt af: Deltagere: Milnersvej 48, 3400 Hillerød, mødelokale 1 (1. sal) Arne Frandsen, på vegne af

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

Nordisk Inkontinensundersøgelse 2011-2012 Uddrag fra den danske rapport

Nordisk Inkontinensundersøgelse 2011-2012 Uddrag fra den danske rapport Uddrag fra den danske rapport Om undersøgelsen og respondenterne Undersøgelsen er foretaget af Kompas Kommunikation på vegne af Astellas fra den 6. oktober 2011 til den 29. november 2011. Mand 27% 6.462

Læs mere

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 Rabat på Delebussen fortsætter Rabat på Delebussen fortsætter frem til 1. april, så vi håber det gode vejr får den ud at trille rigtig meget. Rabatten betyder, at

Læs mere

Referat fælles SANDmøde torsdag d. 25. Juni 2009

Referat fælles SANDmøde torsdag d. 25. Juni 2009 Referat fælles SANDmøde torsdag d. 25. Juni 2009 Ask bød velkommen og indledte præsentationsrunden! Deltagere: Ask (sekretariatet), Susanne (sekretariatet), Julie (sekretariatet), Svend (Karlsvognen Holbæk),

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Sand Hovedstaden bestyrelsesmøde d

Sand Hovedstaden bestyrelsesmøde d Sand Hovedstaden bestyrelsesmøde d. 13-08-2018 Tilstede: Kim A., David, Daniel, Kim B., Lotte, Pia, Asbjørn, Torben. Afbud: Edmund. Uden afbud: Solvej. Gæster: Ulrik, Karl, Ivalo, Thomas. 1. Kim A. byder

Læs mere

Velkommen i plejebolig et hjem i trygge rammer

Velkommen i plejebolig et hjem i trygge rammer Aarhus Kommune Velkommen i plejebolig et hjem i trygge rammer 2 VELKOMMEN Et nyt hjem I dag er en plejebolig ikke bare en bolig, men en del af et hjem. Et hjem med liv, fællesskaber og den tryghed, det

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom Rehabilitering og rådgivning Hvad tilbyder sundhedscentret? Sundhedscenter for Kræftramte er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse og

Læs mere

Råd for socialt udsatte

Råd for socialt udsatte Råd for socialt udsatte Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Kommissorium for rådet Formål med rådet... 3 Definition af udsatte... 3 Rådets sammensætning... 4 Rådets Arbejdsområder... 5 Tidsplan og mål...

Læs mere

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Rådet for Socialt Udsatte har lavet denne guide til jer i de lokale udsatteråd

Læs mere

Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013

Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013 Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Godkendelse af dagsorden og forretningsorden for generalforsamlingen. 3. Aflæggelse

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU ESBJERG KOMITÉEN Marts 2014 Fra vores telt 1. maj i Gryden Kom og mød Ole Nors fra 3F Aalborg Indhold: - Generalforsamlingen - Aktiviteter i 2014 se medsendte - Valgtræf i København

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Møde i Udsatterådet 31. august 2016

Møde i Udsatterådet 31. august 2016 Næstved Kommune Team Fagcentersekretariat www.naestved.dk Møde i Udsatterådet 31. august 2016 Mødedato 31. august 2016 Tid 13:00 Sted Mødelokale 4, Rådmandshaven Mødedeltagere Dusan Jovanovic Kirsten Devantier

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

3. Lejlighedstalen konfirmationstalen, bryllup, jubilæum: Enten at rose eller dadle.

3. Lejlighedstalen konfirmationstalen, bryllup, jubilæum: Enten at rose eller dadle. Møde i kommunikationsudvalget, 30.03.09 Tilstede: Leif El, Kim, Per E, Leif J, Per K, Sofie Referent: Sofie Oplægsholder: Nickles M. Köhling, Københavns Universitet Nickles er retorikstuderende og skolelærer.

Læs mere

Generalforsamling 13. maj 2014

Generalforsamling 13. maj 2014 Generalforsamling 13. maj 2014 Lokalforeningen Ligeværd Sønderborg Deltagere fra bestyrelsen: Jørn Thrane, Lone Pedersen, Benedikte Daabeck, Gitte Beier, Leif Thomassen og Alan Mortensen Referent: Alan

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Ikast Svømmeklub 2013.

Referat fra generalforsamling i Ikast Svømmeklub 2013. Referat fra generalforsamling i Ikast Svømmeklub 2013. Dagsorden for ordinær generalforsamling den 19. marts 2013. 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere (2 stk.). 2. Formandens beretning ved Claus

Læs mere

LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK

LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK INFOPAKKE Hvad er et lokalt udsatteråd? Hvem kan oprette et udsatteråd? Hvad laver et udsatteråd? Hvorfor er det vigtigt med et udsatteråd? Hvem sidder i et udsatteråd?

Læs mere

Generalforsamling. 17. juni. Brug din demokratiske stemme og få et godt grin. Bliv bevæget, rørt og inspireret. Invitation til.

Generalforsamling. 17. juni. Brug din demokratiske stemme og få et godt grin. Bliv bevæget, rørt og inspireret. Invitation til. Invitation til 17. juni den Handicaporganisationernes Hus Blekinge Boulevard 2630 Taastrup Brug din demokratiske stemme og få et godt grin. Bliv bevæget, rørt og inspireret. 2015 Kære alle Her er et par

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

SAND møde d. 23. januar 2008

SAND møde d. 23. januar 2008 SAND møde d. 23. januar 2008 Deltagere: Jørgen Jensen, Torben C. (Nord), Stig B. (Skansegården), Michael B. Frederiksen, Jørgen V. Jensen (Roskilde), Tommy Olsen, Jens Dorow (Forsorgscenter Sydfyn), Martin,

Læs mere

Referat fra sidste møde 4.2.2014 Udsendt og godkendt via mail (også vedhæftet denne mail)

Referat fra sidste møde 4.2.2014 Udsendt og godkendt via mail (også vedhæftet denne mail) Dagsorden og referat: Styregruppemøde 22.4.2014 Sted: Specialrådgivningen Holbæk Rosenvænget 13 4300 Holbæk Tidspunkt: 13 16. Deltagere: Hanne, Dorte og Helle. Afbud fra Mary og Karen. Referat fra sidste

Læs mere

SAND Aarhus generalforsamling 03-02-2015 på Værestedet i Jægergårdsgade

SAND Aarhus generalforsamling 03-02-2015 på Værestedet i Jægergårdsgade SAND Aarhus generalforsamling 03-02-2015 på Værestedet i Jægergårdsgade Til stede: Flemming L, Christina, Rie, Richardt, Steen, Pia, Michael, Anders, Tony, Odd, Johanne, Harald, Kevin, Klaus, Flemming,

Læs mere

Bestyrelsesmøde SAND Hovedstaden d Sundholmsvej 34

Bestyrelsesmøde SAND Hovedstaden d Sundholmsvej 34 Bestyrelsesmøde SAND Hovedstaden d. 04-09-2017 Sundholmsvej 34 Til stede: Fra bestyrelsen: Lars P, Kim Allan, Ole Svendsen, Niels E, Ole B, Asbjørn, Michael H, Andre: René Nielsen fra sekretariatet Afbud

Læs mere

Referat af. Fra 1/10 lukker fællesmailen. Derefter skal man kontakte. - Starter d. 1/ Beløbet ligger på 1800, hvor der

Referat af. Fra 1/10 lukker fællesmailen. Derefter skal man kontakte. - Starter d. 1/ Beløbet ligger på 1800, hvor der Referat af a. Valg af ordstyrer og referent b. Velkommen til nye beboere c. Info fra ledelsen og personalet Nedlukning af fællesmail Fra 1/10 lukker fællesmailen. Derefter skal man kontakte de enkelte

Læs mere