Codan Byg kloak. 07 marts 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Codan Byg kloak. 07 marts 2013"

Transkript

1 Codan Byg kloak 07 marts 2013

2 Velkommen til ERFA-dag hos Codan Dagens program: Morgenkaffe Supply Chain Dækning (dækningsskemaer) og skadeårsag Afskrivning, hvor, hvorfor & hvordan (max afskrivning) Afgrænsningens kunst & Tilstandsrapport (det skadesramte) ERFA og spørgsmål Besøg hos erhvervsskade Frokost Selvrisiko strækninger antal skader Nyværdi og dagsværdi i forhold til nye og gamle betingelser Værdiforringelse og afskrivning (inkl. Lille pause) Kort opridsning af forretningsgange Sanering af dårlige ejendomme Erfaringsudveksling og kaffe Opfølgning på dagen Tak for i dag og kom godt hjem.

3 Forsikringsbetingelser - Kloak På rørskader ser vi på to dækningstyper. 1.Rør- og kabeldækning, omfatter skjulte vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsledninger samt el-varmekabler som findes i den forsikrede ejendoms bygningskonstruktioner. 2.Stikledningsdækning, omfatter udvendige ledninger i jorden til vand-, varme-, olieog afløbsledninger samt el-kabler når forsikringstager har vedligeholdelsespligten Grænsen mellem rør- og kabeldækningen og stikledningsdækningen er bygningens konstruktioner: Der hvor ledningen bryder undersiden af gulvkonstruktionen. Der, hvor ledningen bryder ydersiden af kældervæg.

4 Korrosion - Kloak Stikledningsdækning. Eksempel: Der er brud på kloakstikledning - partielt. Det viser sig, at det ikke er muligt at reparerer kloakstikledningen, da den øvrige del af ledningen er delvis korroderet. Hvis der ved TV-inspektion er registreret et brud, dækkes i henhold til betingelserne, og uanset om der i tillæg er registreret en korrosionsskade ved karakterne 1,2 eller 3. Er der således på en stikledning registreret både et brud (3-4) og korrosion, skal vi opgøre erstatningen til, hvad en partiel reparation ville koste, hvis der ikke var korrosion Der gøres ikke afskrivning gældende. Erstatningen afregnes kontant til kunden, fratrukket evt. selvrisiko. Kunden kan bruge beløbet som tilskud til udskiftning af hele ledningen.

5 Grænsen mellem rør- og kabeldækningen og stikledningsdækningen 5

6 Kloak Dækning?

7 Dækningsskema privat HUF-A til HUF-F

8 Dækningsskema privat HUF-G

9 Dækningsskema erhverv

10 Forsikringsbetingelser - Kloak Hvilke ledninger er forsikrede? 10

11 Forsikringebetingelser - Kloak Brud eller utætheder. På Rør- og kabeldækningen samt stikledningsdækningen, skelnes der mellem brud og utætheder. Dette fordi en utæthed på f.eks. et betonkloakrør ikke nødvendigvis er en skade. På disse rør vil der i de fleste tilfælde være en utæthed i samlingerne. Reparation eller udskiftning. Når en skade opgøres, er udgangspunktet altid reparation. Raparationsprisen kan ikke overstige udskiftningsprisen.

12 Dækningsberettigelse - Kloak Kloakstikledning Der tages udgangspunkt i TV-rapporten. Kategorier. Rørernes tilstand Driftsmæssig tilstand Specielle konstruktioner. Fejlklasser. 1. Lille fejl Middel fejl Stor fejl Akut fejl, som straks skal medføre indgreb i ledningssystemet Anvendes ved grenrør og påhugning for korrekt udførelse

13 Dækningsberettigelse - Kloak

14 Dækningsberettigelse - Kloak Administration af betingelserne. Vi dækker kun rørbrud men ikke utætheder. Rørernes tilstand: alle skader i fejlklasse 3 og 4 Undtaget herfra kan være utætheder, som medfører opfugtning/skade på bygning/-er uanset fejlklasse. Driftsmæssig tilstand: Ingen dækning uanset fejlklassen Obs! Forstoppelse som følge af kvas, pinde, rødder stoppet i rør eller manglende gennemløb dækkes ikke, da det ikke betragtes som en skade, men kan henføres til almindelig vedligeholdelse. Specielle konstruktioner: Som under rørernes tilstand.

15 Dækningsberettigelse - Kloak

16 Afskrivning - Generelt Codan`s holdning til afskrivning. Det er Codan`s holdning, at der skal foretages afskrivning, når den skaderamte bygningsdel er forringet med mere end 30%. Er der tale om en skade på enkeltstående bygningsdele, er regnestykket realtivt enkelt, dog skal der i disse situationer være tale om en synlig og/eller forståelig værdiforringelse for forsikringstager. Ved skader på flere bygningsdele/genstande er regnestykket lidt mere kompliceret, idet der skal udregnes en gennemsnitlig værdiforringelse. Det er vigtigt, at vurderingen omhandler både bygningsmaterialet og konstruktionen. F.eks. Kan en tagkonstruktion have en kortere levetid end det tagmateriale konstruktionen er belagt med. Det ses f.eks. Ofte, at eternitskiffer er utæt i overlæggene, hvorimod den enkelte plade isoleret set kan have en forholdsvis længere levetid. Levetidstabellerne omhandler selve byggematerialet og ikke konstruktionen. Ved vurdering af de enkelte bygningsdele/konstruktioner skal der tages hensyn til beliggenhed, anvendelse og vedligehold. Ved vurdering af de enkelte restlevetider i procent af den samlede levetid kan vejledningen Levetidstabeller fra Fog P anvendes.

17 Afskrivning - Generelt Vurdering af værdiforringelse For at vurdere værdiforringelsen - før skaden - skal følgende to synspunkter anvendes: 1. En vurdering af det beskadiges tilstand som følge af brug, vejrligets påvirkning eller andre individuelle omstændigheder; eksempelvis ikke intakte bygningsdele. 2. En vurdering af, hvor gammel den beskadigede bygningsdel er og restlevetid, såfremt skaden ikke var indtrådt. Fastsættelse af værdiforringelsen skal afgøres for hver enkelt bygningsdel/genstand på grundlag af en konkret vurdering. Det er vigtigt at studere vejledningen for levetider grundigt - specielt bemærke sig kriterierne for mangelfuld vedligeholdelse og udsat miljø. Endvidere skal opmærksomheden henledes på, at der kan interpoleres mellem kolonnerne. NB - Levetidstabellerne kan ikke bruges ensidigt.

18 Kloak Afskrivning. 18

19 Afskrivning - Generelt Fradrag for værdiforringelse. Forsikringsbetingelserne siger: (HUF-A HUF-F) Der bliver foretaget fradrag for værdiforingelse, hvis værdien af det beskadigede pga. slid, ælde eller andre individuelle omstændigheder er forringet med mere end 30% af nyværdien på skadetidspunktet. Det bliver bl.a. vurderet, hvilket forhold der er mellem genstandens alder og den formodede levetid. De vejledende regler, som fremgår af Levetidstabeller udarbejdet af Forsikring og Pension, bliver brugt.

20 Afskrivning - Generelt Nye betingelser HUF-G (kloak) Gælder for Hus-, Fritidshus- og Kolonihavehusforsikring. Værdiforringelse/Afskrivningsregler: Ved et skadestilfælde opgøres erstatningen som nyværdi. Undtagelse, hvis bygningsdelen er omfattet af de nye afskrivningstabeller eller ved en række andre bygninger og bygningsdele, der er omfattet af egne regler om erstatning. Udhudsbygninger er altid til dagsværdi. Husk her at ALLE udhusbygninger ved nedlagte landbrug kun har dækning for brand og storm ALDRIG rørskadedækning mv. Stikledniger, rør og kabler er der stadig afskrivning på. Max afskrivningen er kr. (2013) 20

21 Tømrer Tilstandsrapport Husk altid at spørge kunden om der findes en tilstandsrapport, bed kunden om en kopi og læs den igennem inden der gives tilsagn om dækning. Forhold, som er omtalt i tilstandsrapporten er ikke omfattet af forsikringsdækning. Generelt kan det siges at der bør være tilstandsrapporter på huse handlet siden

22 Uddrag fra tilstandsrapport

23 Flisebeklædning - 50% - Reglen 23

24 ERFA - Spørgsmål Ordet er frit, hvad gør vi godt og hvad kan vi gøre bedre Huske TV inspektionsrapporter på sagerne Huske fotos og bygningsrapport på alle sager også afvisninger Husk korrekte kontaktinformationer på kunderne gerne Besøg hos erhvervsskade 24

25 Codan Forsikring ERFA møde Frokost. 25

26 Afskrivning / selvrisiko - Generelt Nyværdierstatning. Forsikringsbetingelserne siger: Nyværdi er det beløb, det umiddelbart efter skaden vil koste at reparere eller genopføre det beskadigede med almindelig byggemåde og på samme sted. Erstatningen kan ikke baseres på dyrere byggematerialer eller på byggemetoder, der ikke er almindeligt anvendt på skadetidspunktet. Beskadigelse af kosmetisk art samt farveforskelle mellem det erstattede og de resterende genstande bliver ikke erstattet. 26

27 Afskrivning - Kloak Stikledningsdækning. Fradrag for værdiforringelse. Hvis det skaderamte (kloakstikledning) er forringet med mere end 30%, skal der gøres afskrivning gældende. Codan- og Privatsikring Max ,-kr. i afskrivning (indeksreguleret hvert år). Trekroner Husforsikring Fastkunde gøres ikke afskrivning gældende. Trekroner ikke Fastkunde, anvendes 30%-reglen, dvs. ingen max. afskrivning men der afskrives svarende til afskrivningsprocenten (>30%). Ved mindre partielle skader 0-2 m gøres der ikke afskrivning gældende, selv om røret er forringet med mere end 30%

28 Afskrivning - Kloak Eksempel: Brud på en kloakstikledning mellem beboelse og hovedledning i vej. Reparationen består i udskiftning af hele røret mellem beboelse og hovedledningen. Håndværkerpris: Opgravning og tildækning, 6 t a. 450,-kr. Udskiftning, 4 t a. 450,-kr. Materialer + maskinleje Max. erstatning Kundepris/kontanterstatning: = kr. incl. moms = 1.800kr. incl. moms = kr. incl. moms = kr. incl. moms Opgravning og tildækning, 8 t a. 90 kr. = 720 kr. incl. moms Udskiftning, 4 t a. 450 kr. Udføres af kloakentreprenør Materialer Max. erstatning = kr. incl. moms = kr. incl. moms = kr. incl. moms I den samlede erstatning modregnes selvrisiko, hvis kunden har dette, samt afskrivning p.g.a. værdiforringelse, hvis dette er aktuelt.

29 Afskrivning - Kloak Hvis der i førnævnte sag, skal gøres fradrag for værdiforingelse, skal fradraget gøres i forhold til den erstatning der aftales med kunden. Hvis skaden er værdiforringet med 60% vil fradraget for værdiforringelse være: Håndværkerpris, Codan og Privatsikring: (max.afskrivning) = erstatning kr. Kundepris/kontanterstatning, Codan og Privatsikring: (max.afskrivning) = erstatning kr. Håndværkerpris, Trekroner ikke Fastkunde (30%-reglen): % = erstatning kr. Kundepris/kontanterstatning, Trekroner ikke Fastkunde (30%-reglen): % = erstatning kr. Ved Trekroner Husforsikring Fastkunde ingen afskrivning. Hvis kunden har en selvrisiko fratrækkes denne ovennævnte priser. Selvrisiko og fradrag for værdiforringelse er ikke en forsikret del.

30 Afskrivning - Kloak Følgeudgifter Værdiforringelse større end 30%. Der gøres ikke afskrivning gældende på følgende følgeudgifter: Udgifter til forundersøgelser f.eks. TV-inspektion. Målinger. Beregninger. Der gøres afskrivning gældende på følgende. Merydelser så som afmontering af bygningsdele for at udføre reparationen, evt. jordog flisearbejder. HUSK at merydelser ikke indgår i værdiforringelsesberegningen. Se beregningseksemplet på næste side.

31 Skema til brug for beregning af samlet dagsværdi (afskrivning) 31

32 Afskrivning / selvrisiko - kloak Selvrisiko pr. strækning! 32

33 Afskrivning / selvrisiko - kloak På skitsen til venstre er der indtegnet flere forhold både på spildevandsledningen og på regnvandsledningen. Hvis I kommer ud for en lignende situation er det vigtigt at tage forholdene en for en, således at de bliver listet op, men den korrekte udbedringsudgift ved hver enkelt skade. En simpel skitse kan være en stor hjælp til at få kunden til at forstå hvorfor der er tale om flere selvstendige skader og derfor også flere gange afskrivning og evt. selvrisiko. På skitsen til højre set, som en samlet anmeldelse vil der således være tale om 4 skader. 2 stk. punktreparationen 1 stk. strømpeforing 1 stk. udskiftning af tagbrønd. De to punktreparationer afskrives der ikke på, men der tagen 1 selvrisiko på hver. Strømpeforingen er der afskrivning på og en gang selvrisiko. Udskiftningen af tagbrønden er der afskrivning på og en gang selvrisiko. 33

34 Dækningsberettigelse - Kloak 34

35 Dækningsberettigelse - Kloak 35

36 Opridsning enkelte forretningsgange Ved skader, der udvikler sig og overstiger kr. + moms mv. Især på rørskader i gulv kan en sag udvikle sig, og det kan være vanskeligt at vurdere hvor sagen ender økonomisk. I bedes ringe til skadekontoret på det tidspunkt i kan se at den samlede udgift overstiger kr. + moms. Skadebehandleren vurdere nu om I skal forsætte ophugning mv. ind til i kan komme med en samlet skadeudgift i rapportform og kalk. eller om vi ønsker at få en af vore egne taksatorer på sagen. Når i er ude på en skadesag, der har en kompleksitet eller et omfang, hvor det skal overvejes om der skal tilknyttes taksator, SKAL I altid kontakte skadekontoret. I bedes undgå at tage dialogen direkte med taksatorerne. Generel sparring vedr. de enkelte skader skal rettes til skadekontoret. I sager af mere principiel karakter kan Morten eller Martin fra Kvalitet & Udvikling kontaktes. Dårlige Ejendomme / Sanering. Når i støder på ejendomme af lidt tvivlsom karakter (sanering) bedes i tage lidt gode billeder og arkiver disse på den skadesag i er ude på sammen med en log om at vi nok bør overveje dette kundeforhold. 36

37 ERFA udveksling Eksempler fra jeres hverdag Hvilke udfordringer støder i på ude hos kunderne Hvilken respons får i på vores nye foldere (husker I at aflevere dem hver gang?) Opfølgning på dagen Tak for i dag & kom godt hjem. 37

Codan Byg VVS. November / December 2012

Codan Byg VVS. November / December 2012 Codan Byg VVS November / December 2012 Velkommen til erfadag hos Codan Dagens program: Morgenkaffe 09.00 09.30 Dækning (dækningsskemaer) og skadeårsag 09.30 10.00 Nyværdi og dagsværdi i forhold til nye

Læs mere

Codan Byg Tømrer. November / December 2012

Codan Byg Tømrer. November / December 2012 Codan Byg Tømrer November / December 2012 Velkommen til ERFA-dag hos Codan Dagens program: Morgenkaffe 09.00 09.30 Dækning (dækningsskemaer) og skadeårsag 09.30 10.00 Nyværdi og dagsværdi i forhold til

Læs mere

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 God morgen og velkommen Velkommen til ERFA-dag Dagens program: Morgenkaffe & velkomst Spørgetræ De 7 Bud Den nye aftaleseddel Karakterblad & månedsrapport. Frokost Regres.

Læs mere

FORRETNINGSGANG, REGLER OG VEDTAGELSER VEDR. BEHANDLING AF SKADER PÅ UDVIDET RØRSKADEDÆKNING

FORRETNINGSGANG, REGLER OG VEDTAGELSER VEDR. BEHANDLING AF SKADER PÅ UDVIDET RØRSKADEDÆKNING FORRETNINGSGANG, REGLER OG VEDTAGELSER VEDR. BEHANDLING AF SKADER PÅ UDVIDET RØRSKADEDÆKNING Væsentligste ændringer siden version 1 og 2: 1. Der foretages ALTID afskrivning på skaden, såfremt røret/ det

Læs mere

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 God morgen og velkommen Velkommen til ERFA-dag Dagens program: Morgenkaffe & velkomst Spørgetræ De 7 Bud Den nye aftaleseddel Karakterblad & månedsrapport. Frokost Regres.

Læs mere

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e :

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e : 932/14 Den 3. februar 2014 blev i sag nr. 84.463: xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx mod Privatsikring Gl. Kongevej 60 1790 København V afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har husforsikring i

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Pas godt på dit hus med en husforsikring. Forsikringer til helårshus og fritidshus

Pas godt på dit hus med en husforsikring. Forsikringer til helårshus og fritidshus Pas godt på dit hus med en husforsikring Forsikringer til helårshus og fritidshus Få en husforsikring, der passer præcis til jeres hus eller fritidshus Boligen repræsenterer for de fleste af os en stor

Læs mere

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF Vilkårssammenligning: DF20805-1 vs DF20104-4 og DF20104-5 Forskelsskema mellem Husforsikring DF20805-1 og Husforsikring DF20104-4 og DF20104-5 - en del af Topdanmark Husforsikring vilkår DF20805-1 vs Husforsikring

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 GOD MORGEN & VELKOMMEN Velkommen til ERFA-dag Dagens program: Morgenkaffe & velkomst Spørgetræ De 7 Bud Den nye aftaleseddel Karakterblad & månedsrapport. Frokost Regres.

Læs mere

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring Vilkårssammenligning: 8805-1 vs 6610-3 Forskelsskema mellem Husforsikring 8805-1 og Husforsikring 6610-3 Husforsikring vilkår 8805-1 vs Husforsikring vilkår 6610-3 2 Vilkårssammenligning I skemaet er de

Læs mere

Arbejdsgang for Privatskade samt Landbo (Stuehuset)

Arbejdsgang for Privatskade samt Landbo (Stuehuset) Arbejdsgang for Privatskade samt Landbo (Stuehuset) Skaden er afvist Der udfærdiges besigtigelse rapport i Scalepoint med henvisning til afvisnings grundlag, samt uploader billede dokumentation Der laves

Læs mere

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og lov om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om finansiel

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem dig

Læs mere

HUS- OG FRITIDSHUSFORSIKRING

HUS- OG FRITIDSHUSFORSIKRING PRIVAT HUS- OG FRITIDSHUSFORSIKRING Beregnet ud fra det beboede areal 01 1 Privat HVORDAN UNDGÅR MAN AT BETALE FOR ET AREAL, MAN IKKE HAR? Hos Codan er fordelene klare. Vi beregner f.eks. prisen på Hus-

Læs mere

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr Sammenligning Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4301 og de nye betingelser nr. 4301. De redaktionelle ændringer, herunder anvendelsen

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Ejerskifteforsikringen er udarbejdet i relation til lov nr. 437 af 31.05.2000 om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom og i tilslutning til

Læs mere

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr Betingelser for EDB All Risks forsikring Bet. nr. 2203.35.01 Aftalegrundlaget Din EDB All Risks forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.07.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse 1. Hvad omfatter

Læs mere

Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om

Læs mere

I det følgende beskrives nærmere de principper, der gælder for erstatning efter stormflodsloven.

I det følgende beskrives nærmere de principper, der gælder for erstatning efter stormflodsloven. Regler pr. 24. februar 2011 Stormrådet Regler om erstatning i stormflods- og oversvømmelsessager 1 Indledning Ifølge 22, stk. 1, i lov nr. 349 af 17. maj 2000 om stormflod og stormfald, 2 stk. 4, i lov

Læs mere

Bygningskollaps Jørgen Lundblad CODAN Large & Complex Claims DK Skadeingeniør / projektleder Tlf

Bygningskollaps Jørgen Lundblad CODAN Large & Complex Claims DK Skadeingeniør / projektleder Tlf Hvad siger forsikringsbranchen? 25. januar 2017 Bygningskollaps Jørgen Lundblad CODAN Large & Complex Claims DK Skadeingeniør / projektleder JGL@Codan.dk Tlf. 30 37 75 68 Tømrer Jørgen Lundblad Byggetekniker

Læs mere

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om finansiel

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri Bet. nr. 2204.05.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49.

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Vilkår for Olieforureningsforsikring i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning....3 2. Hvem er sikret....3 3. Hvad

Læs mere

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr Betingelser for Maskinkaskoforsikring Bet. nr. 2203.40.01 Aftalegrundlaget Din Maskinkaskoforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING Alm Brand FORSIKRING Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Alm. Brand Husforsikring Betingelsessammenligning Nr. 5303 Nr. HU 1703 Nedenfor er angivet de vigtigste forskelle mellem

Læs mere

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING Alm Brand FORSIKRING Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Alm. Brand Husforsikring Betingelsessammenligning Nr. 5303 Nr. HU 1703 Nedenfor er angivet de vigtigste forskelle mellem

Læs mere

Betingelser for Hærværksforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Hærværksforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Hærværksforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2203.05.01 Aftalegrundlaget Din Hærværksforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af de gamle betingelser nr. 75/1, med tilhørende ændringer. DOKUMENTET ER BLOT

Læs mere

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING Alm Brand FORSIKRING Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Alm. Brand Husforsikring Betingelsessammenligning Nr. 5302 Nr. HU 1703 Nedenfor er angivet de vigtigste forskelle mellem

Læs mere

Bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod og oversvømmelse fra vandløb og søer

Bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod og oversvømmelse fra vandløb og søer UDKAST Stormrådet Dato: 2. april 2018 Sag 18/05665-1 /PJ KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod og oversvømmelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING EJERSKIFTEFORSIKRING Pkt. 4 5 6 7 8 9 0 4 5 Tekst Sikret Forsikringens dækningsomfang Hvilke forhold er dækket Undtagelser fra dækningen Ulovlighedsdækning Hvorledes beregnes erstatningen Selvrisiko Regres

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand Bet. nr. 2204.02.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade Bet. nr. 2204.04.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.09.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Tillæg til forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Spild af ressourcer Miljø Leon Buhl. Leon Buhl, Teknologisk Institut, Energidivisionen

Spild af ressourcer Miljø Leon Buhl. Leon Buhl, Teknologisk Institut, Energidivisionen Spild af ressourcer Miljø Leon Buhl Antallet af vandskader siden 1992 Antal skader 70.000 60.000 50.000 40.000 30.000 20.000 10.000 0 Antal skader 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG

EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem

Læs mere

d) Genfremstilling af originalmodeller/tabte data: Fremstillingsprisen. BEK nr 1006 af 18/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22.

d) Genfremstilling af originalmodeller/tabte data: Fremstillingsprisen. BEK nr 1006 af 18/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. BEK nr 1006 af 18/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 14/05188

Læs mere

Betingelser. Ejerskifteforsikring. Nr. 5045. Ejerskifteforsikring

Betingelser. Ejerskifteforsikring. Nr. 5045. Ejerskifteforsikring Betingelser Ejerskifteforsikring Ejerskifteforsikring Nr 04 Indholdsfortegnelse Afsnit 1 Fællesbestemmelser Afsnit Ejerskifteforsikring 1 Sikrede Anmeldelse af skade Anden forsikring 4 Præmie og stempelafgift

Læs mere

1. Sikrede. 4. Hvilke genstande er omfattet. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer. Side 4 af 39

1. Sikrede. 4. Hvilke genstande er omfattet. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer. Side 4 af 39 Side 4 af 39 BETS - TT2009180003729930 - Betingelser_Bygningsforsikring - 1 1. Sikrede 1.1 Forsikringstageren i egenskab af ejer eller bruger af de forsikrede genstande. For hus- og grundejeransvarsdækning,

Læs mere

Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygnings- beskadigelse alene ved indbrud

Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygnings- beskadigelse alene ved indbrud Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygningsbeskadigelse alene ved indbrud KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64

Læs mere

Udlejningsforsikring For tøj, sko, tasker og smykker udlejet via Closay.

Udlejningsforsikring For tøj, sko, tasker og smykker udlejet via Closay. Udlejningsforsikring For tøj, sko, tasker og smykker udlejet via Closay. Forsikringsbetingelser Nr. Gældende fra 30. september 2016 Alka Forsikring, Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon

Læs mere

Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401.

Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401. Sammenligning Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401. De redaktionelle ændringer, herunder anvendelsen

Læs mere

Forudsætningen for at anvende afskrivningstabellerne er selvfølgelig, at der foreligger et dækningsberettiget forhold.

Forudsætningen for at anvende afskrivningstabellerne er selvfølgelig, at der foreligger et dækningsberettiget forhold. Notat vedrørende ejerskifteskader 0. Hvad er nyt 1. Afskrivning på ejerskifteskader efter 2012 2. Retsgrundlag 3. Opgørelse af ejerskifteskader 4. Retspraksis 0.1 Hvad er nyt i version 2.0 Denne version

Læs mere

RentAtrend Udlejning af modetøj og accessories Forsikringsbetingelser

RentAtrend Udlejning af modetøj og accessories Forsikringsbetingelser RentAtrend Udlejning af modetøj og accessories Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om

Læs mere

Sammenligning Husforsikring Side 1

Sammenligning Husforsikring Side 1 Sammenligning Husforsikring Side 1 B. Forsikrede genstande 1. Bygningsbrandforsikring omfatter: Dækningsskema 1.1. Forsikrede genstande De på forsikringsstedet beliggende bygninger incl. fundament indtil

Læs mere

Forsikringsformer for privatkunden dækning indenfor

Forsikringsformer for privatkunden dækning indenfor Agenda Velkommen og tak Hvem er forsikringsmanden Søren Ahlgren Mortensen? Forsikringsformer for privatkunden dækning indenfor kloak/stikledningsområdet Forskelle på ejerskifteforsikringer ulovlige kloak

Læs mere

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 1.00 Hvem er sikret Forsikringstageren er sikret som ejer af ejendommen. 2.00 Hvad omfatter forsikringen 2.10 Forsikringen omfatter 1. Alle bygninger

Læs mere

Ny police til E/F Kanslergården

Ny police til E/F Kanslergården ALM. BRAND Servicecenter Erhverv Ny Østergade 9 4000 Roskilde Telefon 33 30 60 00 Telefax 57 66 62 04 www.almbrand.dk DFFDATFDDAATDFTTDFTTTDAAFDFADDTDFDFFADATAFADAFFDFFDTFFDFDFDFDFFFFF E/F Kanslergården

Læs mere

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren Betingelser nr. 800403 Forsikringsbetingelser for Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77

Læs mere

Generelle betingelser

Generelle betingelser Generelle betingelser 1 Hvem er sikret? 1.1 Sikret er ejeren af ejendommen, eller den på policen anførte forsikringstager i sin egenskab af bruger af ejendommen, medmindre andet er anført. 1.2 Omfatter

Læs mere

Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2206.01.01 Aftalegrundlaget Din Transportforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Vilkår for Maskinforsikring - ikke stationære

Vilkår for Maskinforsikring - ikke stationære Vilkår for Maskinforsikring - ikke stationære 9908-1 Juni 2011 Generelle oplysninger Aftalen er indgået med Topdanmark Forsikring A/S, i det følgende kaldet Topdanmark. Personoplysninger mv. Som kunde

Læs mere

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende Betingelser nr. 800402 Forsikringsbetingelser for Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77

Læs mere

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.05.01 Aftalegrundlaget Din Glas- og sanitetsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige

Læs mere

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Generelt om notat: Nedennævnte notat er fremkommet efter dialog og undersøgelser gennemført af bestyrelsen og ingeniørfirmaet Gaihede

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER EJERSKIFTEFORSIKRING. Forsikringsbetingelser 1104. Indhold Side Indhold Side

FORSIKRINGSBETINGELSER EJERSKIFTEFORSIKRING. Forsikringsbetingelser 1104. Indhold Side Indhold Side FORSIKRINGSBETINGELSER EJERSKIFTEFORSIKRING Forsikringsbetingelser 1104 Aftalegrundlag Forsikringsaftalen med Tryg udgøres af policen, eventuelle policetillæg, tilstandsrapporten og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12151

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12151 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12151 Besigtigelsesdato: Fredag, den 4. januar 2013, kl. 9:30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Næsten 200.000 husejere blev ramt af skader sidste år. Dækker din forsikring godt nok?

Næsten 200.000 husejere blev ramt af skader sidste år. Dækker din forsikring godt nok? Næsten 200.000 husejere blev ramt af skader sidste år. Dækker din forsikring godt nok? gør det enkelt Det er ikke småting dit hus kan komme ud for Hvert år bliver tusindvis af husejere ramt af skader,

Læs mere

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284 POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284 Beboelsesbygning Forsikringsbetingelser R345121 Ny forsikring gælder fra 7. december 2012 Hvad er forsikret Bygninger på forsikringsstedet: Paludan Müllers

Læs mere

Chronoshare Udlejning af armbånds- og smykkeure Forsikringsbetingelser

Chronoshare Udlejning af armbånds- og smykkeure Forsikringsbetingelser Chronoshare Udlejning af armbånds- og smykkeure Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov

Læs mere

FORSIKRING INDUSTRI & TRANSPORT KØRSELSKASKO

FORSIKRING INDUSTRI & TRANSPORT KØRSELSKASKO S G FI N AN S DANMARKS FORETRUKNE LEASINGSELSKAB LEASING/LEJE FORSIKRING INDUSTRI & TRANSPORT KØRSELSKASKO Kørselskasko, incl. brand, vand, tyveri (ikke maskinkasko) Udlejning til tredje mand (kræver forudgående

Læs mere

Skadeanmeldelse køle/fryseskader/maskinkasko/freon

Skadeanmeldelse køle/fryseskader/maskinkasko/freon Vejledning: Hvad skal der gøres, når skaden er sket? Anmeld indtrufne skader straks til Willis (indenfor 3 dage) Skadeanmeldelse skal udfyldes og returneres til Willis Uanset hvilken skade der er opstået,

Læs mere

Indtegningsskema home og Topdanmark

Indtegningsskema home og Topdanmark Adresse HE-nr.: Pkt. Spørgsmål til særlige risici Ja Nej 0.1 Er sælger bygmester eller en investeringsvirksomhed/kreditforening, der har overtaget huset fra bygmester og hvor der reelt aldrig har fundet

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. All-risksforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. All-risksforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

0 7 1C.G9. 1. Vi sender her jeres nye police og beder jer læse policen igennem for at sikre, at indholdet svarer til jeres forventninger.

0 7 1C.G9. 1. Vi sender her jeres nye police og beder jer læse policen igennem for at sikre, at indholdet svarer til jeres forventninger. Servicecenter Erhverv Ny Østergade 9 4000 Roskilde 0 7 1C.G9. 1 to Telefon 33 30 60 00 Telefax 57 66 62 04 www.almbrand.dk A/B Stegis c/o Nyropsgade 1 1602 København V Policenr. E-mail 9660 5930 26 092

Læs mere

KØBERFORSIKRING (Overdragelsesforsikring) Ejerlejlighed uden tilstandsrapport. Almindelige Forsikringsbetingelser nr. DBF 5.1.08

KØBERFORSIKRING (Overdragelsesforsikring) Ejerlejlighed uden tilstandsrapport. Almindelige Forsikringsbetingelser nr. DBF 5.1.08 KØBERFORSIKRING (Overdragelsesforsikring) Ejerlejlighed uden tilstandsrapport. Almindelige Forsikringsbetingelser nr. DBF 5.1.08 1. Sikrede 2. Forsikringens dækningsomfang 3. Hvilke forhold er dækket 4.

Læs mere

Betingelser. Ejerskifteforsikring. Nr. 5047. Ejerskifteforsikring

Betingelser. Ejerskifteforsikring. Nr. 5047. Ejerskifteforsikring Betingelser Ejerskifteforsikring Ejerskifteforsikring Nr 5047 Indholdsfortegnelse Side 2 1 Fællesbestemmelser 1 Hvem er dækket? 3 2 Ved skade 3 3 Anden forsikring 3 4 Opkrævning af præmie og afgifter 3

Læs mere

Velkommen til erfadag Dagens program:

Velkommen til erfadag Dagens program: ERFA MØDE 2017 Velkommen til erfadag Dagens program: Morgenkaffe Velkomst Proces for skadehåndtering Retningslinier for kundekontakt Scalepoint Forundersøgelser Aftaleseddel Spørgsmål i skadesager Kundens

Læs mere

Tak fordi du valgte et tilbud fra Gjensidige Forsikring

Tak fordi du valgte et tilbud fra Gjensidige Forsikring Byggeselskabet ApS Bygaden 31C 4736 Karrebæksminde Kundenummer 3303520495 Udskriftsdato 3. marts 2016 Tak fordi du valgte et tilbud fra Gjensidige Forsikring Vi har hermed fornøjelsen at fremsende et tilbud,

Læs mere

Bygningsforsikring. Forsikringsforholdene for de enlælte bygninger fremgår af medfølgende specifikationer.

Bygningsforsikring. Forsikringsforholdene for de enlælte bygninger fremgår af medfølgende specifikationer. Forsikringen betjenes af: Dahlberg assurance brokers as Carl Gustavs Gade 3, 2 Høje Taastr. 2630 Taastrup Tlf. nr. 33114828 Købstædernes 'H'jForsikring Bygningsforsikring Police nr. 82-12A-0016280 Forsikringstager

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16157 Besigtigelsesdato: Onsdag den 4. januar 2017 kl. 09:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Forsikringsbetingelser Ejerskifteforsikring 10-årig Forsikringsbetingelser nr. E31 med udvidet dækning 1. maj 2012

Forsikringsbetingelser Ejerskifteforsikring 10-årig Forsikringsbetingelser nr. E31 med udvidet dækning 1. maj 2012 Forsikringsbetingelser Ejerskifteforsikring 10-årig Forsikringsbetingelser nr. E31 med udvidet dækning 1. maj 2012 1. Hvem er sikret på policen Sikret på policen er den i policen oplyste forsikringstager

Læs mere

KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse

KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse Udarbejdet af: Godkendt af: MOL PKH Indholdsfortegnelse Side: 1 Dato: 2. april 2013 1 Orientering.... 2 1.1 Sammenfatning af beskrivelse... 2 1.2 Kunde...

Læs mere

Forsikringsomfang og dækninger - når bygninger ikke er vedligeholdte. Lars Jespersen Contea

Forsikringsomfang og dækninger - når bygninger ikke er vedligeholdte. Lars Jespersen Contea - når bygninger ikke er vedligeholdte Lars Jespersen Contea Hvorfor er det et problem, når en bygning ikke er vedligeholdt? Hvis man kigger på det rent forsikringsmæssigt så er det hovedsageligt i skadesituationen

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17043 Besigtigelsesdato: Torsdag den 6. juli 2017 kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den

Læs mere

Om os. Tilsynsmyndighed er Finanstilsynet. FRIDA Forsikring Agentur A/S Telefon: +45 7070 7879 Web: www.fridaforsikring.dk

Om os. Tilsynsmyndighed er Finanstilsynet. FRIDA Forsikring Agentur A/S Telefon: +45 7070 7879 Web: www.fridaforsikring.dk Om os Når du køber din næste bolig eller vælger at bygge et nyt hjem, skal der træffes mange store beslutninger. Forsikring af huset er blot én af dem. Her er FRIDA din partner. FRIDA er specialister indenfor

Læs mere

DOKUMENTET ER BLOT EN GUIDE EN HJÆLP TIL OVERBLIK DOKUMENTET ERSTATTER IKKE FORSIKRINGSBETINGELSERNE! Afsnit 1. Fællesbestemmelser

DOKUMENTET ER BLOT EN GUIDE EN HJÆLP TIL OVERBLIK DOKUMENTET ERSTATTER IKKE FORSIKRINGSBETINGELSERNE! Afsnit 1. Fællesbestemmelser Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af gamle betingelser AU 1406 med de tilhørende ændringer. DOKUMENTET ER BLOT

Læs mere

Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV

Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Forsikringsformer

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10 027 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fugt nederst i skorstenen Fugt i væg i entré Hængsler på indvendige døre Skade i spærhoved Tagbelægning understrøget

Læs mere

Vedligeholdelse og reparation. Januar 2016

Vedligeholdelse og reparation. Januar 2016 Andelsboligforeningen Rørmosen 1 Side 1 af 7 Vedligeholdelse og reparation (Hvad gør man når noget går i stykker?) Januar 2016 1. Generelt om vedligeholdelse 2. GEMINOX gasfyr og den øvrige del af varmesystemet

Læs mere

E J E R S K I F T E F O R S I K R I N G

E J E R S K I F T E F O R S I K R I N G E J E R S K I F T E F O R S I K R I N G Almindelige forsikringsbetingelser nr. 215-1 1. Sikrede...Side 2 2. Forsikringens dækningsomfang...side 2 3. Hvilke forhold er dækket...side 2 4. Undtagelser fra

Læs mere

ALM. BRAND BYGNINGSFORSIKRING LANDBRUG. Mange forbedringer og få skærpelser...

ALM. BRAND BYGNINGSFORSIKRING LANDBRUG. Mange forbedringer og få skærpelser... ALM. BRAND BYGNINGSFORSIKRING LANDBRUG Mange forbedringer og få skærpelser... WWW.ALM BRAND.DK ALM. SUND FORNUFT Her kan du læse om de væsentligste forskelle på de nuværende betingelser 9800 og 9801 og

Læs mere

GLASFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. G.40.01

GLASFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. G.40.01 FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. G.40.01 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Forsikringens omfang...3 2.0 Forsikringen dækker ikke...3 3.0 Risikoforandring...3 4.0 Skadetilfælde...3 5.0 Ophævelse...3 6.0 Ejer-

Læs mere

December 2000. Vilkår for. Ejerskifteforsikring. Tornegade 8 3700 Rønne Telefon 56 93 00 00 Fax 56 93 00 02 www.bornholmsbrand.dk

December 2000. Vilkår for. Ejerskifteforsikring. Tornegade 8 3700 Rønne Telefon 56 93 00 00 Fax 56 93 00 02 www.bornholmsbrand.dk December 2000 Vilkår for Ejerskifteforsikring Tornegade 8 3700 Rønne Telefon 56 93 00 00 Fax 56 93 00 02 www.bornholmsbrand.dk Ejerskifteforsikring Forsikringen har kun gyldighed for ejendomme, der er

Læs mere

DANSK GLASFORSIKRING A/S

DANSK GLASFORSIKRING A/S Drivhusforsikring 2015 Vær godt dækket ind PAVILLON DANMARK i samarbejde med DANSK GLASFORSIKRING A/S 1 Dette får du En forsikring som giver dig tryghed Når man investerer i et flot nyt drivhus, er det

Læs mere

Forudsætningen for at anvende afskrivningstabellerne er selvfølgelig, at der foreligger et dækningsberettiget forhold.

Forudsætningen for at anvende afskrivningstabellerne er selvfølgelig, at der foreligger et dækningsberettiget forhold. Notat vedrørende ejerskifteskader 1. Afskrivning på ejerskifteskader efter 2012 2. Lovgrundlag 3. Opgørelse af ejerskifteskader 4. Retspraksis 5. Opgave vedrørende ejerskifteskader 1. Afskrivning på ejerskifteskader

Læs mere

Den reviderede huseftersynslov og ændringer i ejerskifteforsikringen

Den reviderede huseftersynslov og ændringer i ejerskifteforsikringen Den reviderede huseftersynslov og ændringer i ejerskifteforsikringen AIDA den 23. februar 2012 Direktør Henning Jønsson, Ankenævnet for Forsikring, Advokat, Forsikring & Pension Disposition Nye regler

Læs mere

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Vilkår for Maskinforsikring

Vilkår for Maskinforsikring Vilkår for Maskinforsikring 9907-1 Juni 2011 Generelle oplysninger Aftalen er indgået med Topdanmark Forsikring A/S, i det følgende kaldet Topdanmark. Personoplysninger mv. Som kunde har I naturligvis

Læs mere

FORSIKRING HIGH TECH

FORSIKRING HIGH TECH SG FINANS DANMARKS FORETRUKNE LEASINGSELSKAB LEASING/LEJE FORSIKRING HIGH TECH All risk, herunder brand, tyveri, vandskade, kasko- og maskinkasko Forsikringspræmien opkræves sammen med ydelsen Reparation

Læs mere

SANITETSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. S.40.01

SANITETSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. S.40.01 FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. S.40.01 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Forsikringens omfang...3 2.0 Forsikringen dækker...3 3.0 Forsikringen dækker ikke...3 4.0 Risikoforandring...3 5.0 Skadetilfælde...3

Læs mere

Ejerskifteforsikring. 4 Dækningen er betinget af. Ejerskifteforsikring. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? 5 Hvad dækker forsikringen?

Ejerskifteforsikring. 4 Dækningen er betinget af. Ejerskifteforsikring. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? 5 Hvad dækker forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for private ejendomme. I henhold til bekendtgørelse om dækningsomfanget for ejerskifteforsikringer

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. All-risksforsikring for byggeog/eller

Forsikringsbetingelser. for. All-risksforsikring for byggeog/eller Betingelser nr. 800302 Forsikringsbetingelser for All-risksforsikring for byggeog/eller anlægsarbejde KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64

Læs mere

hjælpeguide når ulykken er sket...

hjælpeguide når ulykken er sket... hjælpeguide når ulykken er sket... Ly n g b y - Ta a r b æ k B r a n d væ s e n når skaden er sket Denne guide er tænkt som hjælp i en svær situation efter en brand, hvor du har mistet dine ejendele eller

Læs mere