KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse"

Transkript

1 KAB Otto Mønsted Kollegiet Kloakker Forundersøgelse Udarbejdet af: Godkendt af: MOL PKH

2 Indholdsfortegnelse Side: 1 Dato: 2. april Orientering Sammenfatning af beskrivelse Kunde Bebyggelsen Grundlag Kloaksystemet Tilstand Den udførte TV Inspektion Prioritetsklasser Det generelle billede De faktiske forhold Korrosion Aflejringer Forskudte og Åbne Samlinger Andre forhindringer Brønde Konklusion Renoveringsmetode og Entreprisevalg Renoveringsmetode Entreprisevalg Budget Bilag... 17

3 Orientering Side: 2 1 Orientering. (Kilde: KAB Hjemmeside) 1.1 Sammenfatning af beskrivelse På baggrund af henvendelse fra KAB, har Hartvig Consult ApS i september 2012 foranlediget en TV inspektion af kloaksystemet på Otto Mønsted Kollegiet. Denne TV Inspektionen er grundlag for en generel tilstandsvurdering af kloaksystemet på kollegiet. Af TV Inspektionen kan det konkluderes, at kloaksystemet generelt er i en forfatning der påkræver, at en renovering af systemet i sin helhed igangsættes indenfor overskuelig fremtid. Nærværende beskrivelse er udarbejdet på dette grundlag og I de følgende afsnit redegøres for indstillingen til, at kloakkerne bør renoveres. I afsnit 5 beskrives det vurderede renoveringsbudget, som andrager Ca ,00kr.inkl. Moms I det følgende materiale er beskrevet de scenarier der er konstateret ved gennemgangen og således bidrager til det fremlagte budget.

4 Orientering Side: Kunde 1.3 Bebyggelsen KAB Vester Voldgade København V Att.: Flemming Bøgebjerg Hansen Otto Mønsted Kollegiet er opført i 1955 og er beliggende på Rektorparken Valby, i København SV. Bebyggelsen er opført som etagebyggeri i beton og rummer 307 stk. kollegieværelser fordelt på 10 etager. Derudover er der kælder i tre niveauer under bebyggelsen. 1.4 Grundlag Nedenstående dele danner grundlag for nærværende rapport. Kloaktegning 501 dateret 29/ udleveret af KAB. TV Inspektion udført af JK Kloakservice september Prioritetsrapport udarbejdet af Hartvig Consult ApS. Prioritetstegning udarbejdet af Hartvig Consult ApS. Tilsyn på matriklen. 1.5 Kloaksystemet Kloaksystemet som er fra bebyggelsens etablering i 1955, er udført som fællessystem hvorved både spilde og regnvand løber i et og samme system. Systemet er primært udført af betonrør og ligger grundet kælderarealerne, primært i dybder fra 2,5 3,5 meter med enkelte brønde i 4,5 meters dybde. Spildevandet fra de enkelte etager ledes via indvendige faldstammer til stikledninger på kloaksystemet i kælderplan. Disse stikledninger løber videre under kældergulvet, ud til de interne hovedledninger.

5 Orientering Side: 4 Tagvandet fra bebyggelsen transporteres fra taget ligeledes via faldstammer placeret inde i bygningen til stikledninger under kældergulvet. Disse ledninger løber til sandfangsbrønde placeret ved bygningens facader. Der er i henhold til det eksisterende tegningsmateriale omfangsdræn omkring hele bygningen. Kloaksystemet leder til offentlig recipient (modtager) i Vigerslev Alle

6 Tilstand Side: 5 2 Tilstand 2.1 Den udførte TV Inspektion Opmærksomheden skal henlægges på, at der ved TV Inspektion i september 2012, ikke er udført rens af kloakkerne, hvorved der udelukkende er tale om en tilstandsvurdering forud for saneringsplanlægningen. Det var ikke muligt at TV Inspicere alle ledninger, grundet de store aflejringer og forskydninger som der er i kloakkerne. På Prioritetstegningen som er vedlagt som bilag, fremgår det hvilke ledninger som er filmet og hvilke ledninger som ikke kunne filmes. Prioritetstegningen viser derudover hvilke prioritetsklasser de enkelte ledninger er kategoriseret i. 2.2 Prioritetsklasser Prioritet 1 markeret med rød farve Er ledninger med skader og fejl som bør udbedres inden for 1.år. Prioritet 2 markeret med gul farve Er ledninger med skader og fejl som bør udbedres inden for 1 3 år. Prioritet 3 markeret med grøn farve. Er ledninger med skader og fejl som bør udbedres inden for 5 år. Ikke filmede ledninger er markeret med lilla farve. 2.3 Det generelle billede 95 % af de filmede ledninger ligger i prioritetsklasse 1, hvorfor man overordnet set kan sige, at kloaksystemet på Otto Mønsted Kollegiet det man vil kalde renoveringsegnet. Der ses generelt stor slitage på rørene, hvilket naturligt kan forventes i systemer med denne alder. Ligeledes ses der en del store og fastsiddende aflejringer, som nedsætter kloakkernes kapacitet betragteligt og vil have indflydelse på den daglige drift.

7 Tilstand Side: 6 I det følgende afsnit er beskrevet og illustreret med foto hvilke skader og fejl der er konstateret ved TV Inspektionen. 2.4 De faktiske forhold I dette afsnit er anvendt en klassificering af skaderne fra 1 4, hvor klasse 3 4 er, skader som har direkte indflydelse på den daglige drift Korrosion Korrosion forekommer fordi betonen i rørene nedbrydes over åre, grundet det aggressive miljø et kloaksystem er. Når betonen nedbrydes, svækkes rørenes styrke og der vil være risiko for at de bryder sammen. Eksempler på korrosion:

8 Tilstand Side: Aflejringer Aflejringer er kalk, sæberester, papir og andet der med tiden sætter sig fast i rørene og derved nedsætter kapaciteten i disse. Der er konstateret aflejringer som fylder ca. 85 % af rørets areal, hvilket selvsagt er en stor drifts og kapacitetsnedsættelse. Eksempler på aflejringer:

9 Tilstand Side: Forskudte og Åbne Samlinger Disse skader gør dels at kloaksystemet bliver utæt, hvilket bevirker at der er en risiko for forurening af grundvandet da en del af kloakvandet vil sive ned i jorden i stedet for at løbe i rørene som det skal. Derudover vil rotter have en mulighed for at søge ud af kloakkerne for at yngle. Samtidig giver utætte kloakker en risiko for at konstruktionerne bliver opfugtet, hvilket på sigt giver en del følgeskader i form af forringet indeklima som følge af f.eks. Skimmelsvamp.

10 Tilstand Side: 9 Eksempler:

11 Tilstand Side: Andre forhindringer Her er eksempler på andre typer af forhindringer og skader som er mødt ved TV Inspektionen. Eksempler:

12 Tilstand Side: Brønde Brønde er generelt meget slidt i bundløb og banketter. Banketter bør bygges op til anbefalet hældning for at modvirke at rotter kan sidde på dem. Der er mange forskudte samlinger ved vandlåse på tagbrønde, som gør at noget af vandet løber ud langs konstruktionerne. Dæksler og riste er flere steder slidte og nogle er gået i stykker. Da disse er med til at sikre at ingen kan komme til skade ved at falde i brønde, er det vigtigt at disse udskiftes. Eksempler:

13 Tilstand Side: 12

14 Tilstand Side: 13

15 Konklusion Side: 14 3 Konklusion På baggrund af nærværende rapport, anbefales det at igangsætte en total nedrensning af hele kloaksystemet. Herefter bør alle ledninger filmes igen, således at man får det reelle skadesomfang frem i lyset. Efterfølgende bør en renovering af kloaksystemet i sin helhed, herunder både renovering af ledninger, Gennemløbsbrønde samt Tag og Vejbrønde igangsættes Ved at renovere kloakkerne nu, vil det kunne udføres med et minimalt antal af opgravninger fordi rørene endnu ikke er faldet sammen. Udskydes en renovering til det vil være påkrævet med opgravninger i større udstrækning, vurderes det at udgiften hertil vil være min. 4 gange så stor. Samtidig har man et ansvar og forpligtelse til at udbedre fejl og mangler der kan påvirke miljø og drikkevandsressourcer, når man har kendskab til at sådanne findes. Derudover vil den daglige drift i kloaksystemet ikke kunne opretholdes hvis ikke der snarest sker en nedrensning af systemet.

16 Renoveringsmetode og Entreprisevalg Side: 15 4 Renoveringsmetode og Entreprisevalg 4.1 Renoveringsmetode Når der er udført TV Inspektion og Rens af systemet anbefales det at kloakkerne i det omfang hvor det er muligt, renoveres ved hjælp af NO Dig løsninger. Det vil sige at kloakkerne i vides mulige omfang renoveres uden opgravning, hvilket reducerer omkostningerne betragteligt. Der findes flere typer af NO Dig renovering på markedet og en endelig fastlæggelse af metode kan først finde sted når den anbefalede TV Inspektion og Rens har fundet sted. Det anbefales at der anvendes firmaer som er tilknyttet en kontrolordning, hvilket bl.a. sikrer at de produkter der anvendes, har gennemgået løbende test og har en dokumenteret levetid. 4.2 Entreprisevalg Til denne renoveringsopgave anbefales det at, entreprisen udbydes som hovedentreprise til 3 til opgaven egnede firmaer.

17 Budget Side: 16 5 Budget Det vurderes at TV Inspektion og Rens af hele kloaksystemet vil beløbe sig til: Ca kr.inkl. Moms. Efterfølgende vil den egentlige renovering hvor alle ledninger og brønde renoveres beløbe sig til: Ca ,00kr.inkl. Moms. Til ovenstående skal tillægges honorar til rådgiver for endelig budgettering, projektering, udbud, kontrahering, tilsyn samt projektledelse på: Ca ,00kr.inkl. Moms. Således vurderes det at den samlede udgift for renovering af kloaker på Otto Mønsted Kollegiet udgøre.: Ca ,00kr.inkl. Moms.

18 Bilag Side: 17 6 Bilag 1. Kloaktegning 501 dateret 29/ Prioritetstegning nr.: P4.01 Prioritet U 3. Prioritetsrapport

Grundejerforeningen Nordbo

Grundejerforeningen Nordbo Grundejerforeningen Nordbo Kloakrapport Udarbejdet af: Godkendt af: PKH MOL Indholdsfortegnelse Side: 1 2.1 FORMÅL... 2 2.2 BESKRIVELSE... 2 2.3 GRUNDLAG... 2 4.1 BEBYGGELSEN... 4 4.2 KLOAKSYSTEMET...

Læs mere

Renovering i og under ejendomme

Renovering i og under ejendomme Renovering i og under ejendomme Rødder i fælles entreprenørkultur Renovering i og under ejendomme Aarsleff Rørteknik er markedsledende i Danmark, når det gælder renovering med strømpeforing i og under

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Å r h u s V a n d V i r k e r k l o a k k e n i k k e? 2 0 1 0 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste

Læs mere

...ET PROFESSIONELT VALG TIL GOD KLOAKSERVICE DØGNVAGT:

...ET PROFESSIONELT VALG TIL GOD KLOAKSERVICE DØGNVAGT: ...ET PROFESSIONELT VALG TIL GOD KLOAKSERVICE DØGNVAGT: 70 2000 91 www.abc-kloak.dk 1 ABC KLOAKSERVICE Alt kloakarbejde udføres og vores arbejdsområder omfatter: Højtryksspuling af kloakledninger, brønde,

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet er en helt naturlig del af huset ligesom

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tønder Kommune og Tønder Forsyning A/S LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde BILAG 2 - ACCEPTKRITERIER FOR NY KLOAK Rekvirent Tønder Kommune Tønder Forsyning A/S Teknik og Miljø Håndværkervej 4 Kongevej

Læs mere

Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os. TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne

Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os. TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne Kloakken Din hverdag nu og i fremtiden Den er lige under os TV-Inspektionsgruppen i Danmark informerer om kloakledningerne TV-Inspektionsgruppen består af TV-inspektionsfirmaer, der løbende kontrolleres

Læs mere

undgå vand i kælderen

undgå vand i kælderen undgå vand i kælderen www.ke.dk kære kunde Vand i kælderen er hvert år et problem for en del københavnere. Der er derfor god grund til at være opmærksom på at forebygge og være på vagt, hvis dit hus har

Læs mere

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand

Min rensebrønd er fuld. af vand, så jeg må hellere ringe. til Spildevand. Sådan fungerer din kloak. Lolland forsyning - spildevand Min rensebrønd er fuld af vand, så jeg må hellere ringe til Spildevand Sådan fungerer din kloak Lolland forsyning - spildevand Det er din kloak Når du ejer et hus, er alle kloakledninger på din grund din

Læs mere

Se i øvrigt pjecen vedrørende separatkloakering som er vedlagt dette brev.

Se i øvrigt pjecen vedrørende separatkloakering som er vedlagt dette brev. «EJER_NAVN» «EJER_CONAVN» «EJER_ADR», «EJER_UDV_ADR» «EJER_POSTADR» «VEDR» Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 info@herningvand.dk www.herningvand.dk 30. november 2015 Kære beboer på Friskolevej,

Læs mere

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Generelt om notat: Nedennævnte notat er fremkommet efter dialog og undersøgelser gennemført af bestyrelsen og ingeniørfirmaet Gaihede

Læs mere

Forebyggelse af jord- og grundvandsforurening

Forebyggelse af jord- og grundvandsforurening Forebyggelse af jord- og grundvandsforurening Vejledning fra Miljøstyrelsen om forebyggelse. Fokus på oplagspladser, vaske- og påfyldningspladser samt olieudskillere 5. OKTOBER 2017 Markedschef Søren Helt

Læs mere

a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1

a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1 Vand i kælderen 2/3 a a r h u s V a n d V a n d i k æ l d e r e n 2 0 1 1 Hvorfor denne information? Du er en af de mange grundejere i Aarhus Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste

Læs mere

Vand i kælderen. nye veje for vandet

Vand i kælderen. nye veje for vandet Vand i kælderen 1 nye veje for vandet HVORFOR DENNE PJECE? INDHOLD 2 3 Du er måske en af de mange grundejere i Herning Kommune, som SPILDEVAND har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan

Læs mere

2/3 Århus Vand Vand i kælderen 2010

2/3 Århus Vand Vand i kælderen 2010 Vand i kælderen 2/3 Hvorfor denne information? Du er en af de mange grundejere i Århus Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan glæde sig over, at kælderen rummer store

Læs mere

Notat 11. maj Retningslinjer for overtagelse af kloakker. Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser. Nye kloakledninger

Notat 11. maj Retningslinjer for overtagelse af kloakker. Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser. Nye kloakledninger 11. maj 2015 Retningslinjer for overtagelse af kloakker Kloakering af nye større udstykninger og nye samlede bebyggelser Nye kloakledninger Ifølge Allerød Kommunes Spildevandsplan 2013 med tillæg skal

Læs mere

Vand i kælderen. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd

Vand i kælderen. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Vand i kælderen Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Forsyning Helsingør Spildevand A/S Februar 2011 Hvorfor denne information? Du er måske en af de 6500 grundejere i Helsingør Kommune, som har en kælder

Læs mere

Notat. Principper for budget anlæg Kloak. Bestyrelsen Vedrørende: Kloakfornyelse, strategi Bilag: Bilag 7.2

Notat. Principper for budget anlæg Kloak. Bestyrelsen Vedrørende: Kloakfornyelse, strategi Bilag: Bilag 7.2 Notat Til: Bestyrelsen Vedrørende: Kloakfornyelse, strategi Bilag: Bilag 7.2 Principper for budget 2015-2018 anlæg Kloak Vedligehold af de eksisterende ledninger er beskrevet i saneringsplanen fra 2013

Læs mere

virker kloakken ikke?

virker kloakken ikke? virker kloakken ikke? KLOAKFORSYNINGEN Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? Lejre Forsyning Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet

Læs mere

Sådan undgår du vand i kælderen

Sådan undgår du vand i kælderen Sådan undgår du vand i kælderen Sammen har vi ansvaret Det samlede spildevandsledningsnet i Guldborgsund Kommune er på ca. 900 km. Der er store variationer i tilstanden af vores ledningsnet, men generelt

Læs mere

Kære beboer på Park Allè, Nylandsvej, Kløvermarken, Bellisvej, Nørregade, Jyllandsgade og Linde Allè.

Kære beboer på Park Allè, Nylandsvej, Kløvermarken, Bellisvej, Nørregade, Jyllandsgade og Linde Allè. «EJER_NAVN» «EJER_CONAVN» «EJER_ADR», «EJER_UDV_ADR» «EJER_POSTADR» «VEDR» Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 9. juni 2016 Kære beboer på Park Allè,

Læs mere

Projektinformation. HJ Gruppen Lundsgårdsvej Dalmose Tlf.: DanDas Brydes alle v2

Projektinformation. HJ Gruppen Lundsgårdsvej Dalmose Tlf.: DanDas Brydes alle v2 Projektinformation Kunde: Ansvarlig: Afdeling: Postboks: Adresse: Postnr./By: Telefon: Telefax: Mobiltelefon: E-mail: Operatør: Ansvarlig: Afdeling: Postboks: Adresse: Postnr./By: Telefon: Telefax: Mobiltelefon:

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Bygningsdel Tag Taget er udført i tagpap på brædder. Taget har en hældning på 10 grader (jf. tegningerne), og bæres af gitterspær.

Læs mere

Renovering af faldstammer. v/ Flemming Springborg, Teknologisk Institut, Rørcentret

Renovering af faldstammer. v/ Flemming Springborg, Teknologisk Institut, Rørcentret Renovering af faldstammer v/ Flemming Springborg, Teknologisk Institut, Rørcentret Flemming Springborg Byggesagsbehandler i Københavns Kommune indtil 1998 Ansat på Teknologisk Institut siden 1998 Tilknyttet

Læs mere

Husejerforeningen Humleby Ekstraordinær Generalforsamling. Vedr. Kloakprojektet. 20. juni, 2012

Husejerforeningen Humleby Ekstraordinær Generalforsamling. Vedr. Kloakprojektet. 20. juni, 2012 Husejerforeningen Humleby Ekstraordinær Generalforsamling Vedr. Kloakprojektet 20. juni, 2012 Dagsorden 1. Velkomst v. Husejerforeningens formand, Gustav Jensen 2. Valg af dirigent 3. Baggrund for den

Læs mere

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e :

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e : 932/14 Den 3. februar 2014 blev i sag nr. 84.463: xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx mod Privatsikring Gl. Kongevej 60 1790 København V afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har husforsikring i

Læs mere

Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning

Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning Rørfornyelse uden opgravning og nedrivning Rørteknik vi går i rørene uden at gå i vejen! www.aarsleffrørteknik.dk Kloakrenovering hurtigt, sikkert og holdbart Velfungerende afløbssystemer er uundværlige

Læs mere

Kloakrenovering HURTIG OG EFFEKTIV KLOAK- RENOVERING. Hurtig og effektiv. Lidt bedre end de andre go e!

Kloakrenovering HURTIG OG EFFEKTIV KLOAK- RENOVERING. Hurtig og effektiv. Lidt bedre end de andre go e! Kloakrenovering Hurtig og effektiv. HURTIG OG EFFEKTIV KLOAK- RENOVERING Lidt bedre end de andre go e! Spray coating Renovering af faldstammer og stikledninger til lejligheder. Hurtig, enkelt og effektiv.

Læs mere

VIRKER KLOAKKEN IKKE?

VIRKER KLOAKKEN IKKE? VIRKER KLOAKKEN IKKE? Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer en ejendom. Vi har erfaret, at kun de færreste er bevidste om, at kloaksystemet er en helt naturlig

Læs mere

VIRKER KLOAKKEN IKKE?

VIRKER KLOAKKEN IKKE? VIRKER KLOAKKEN IKKE? b Reparation b Rensning b Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer en ejendom. Vi har erfaret, at kun de færreste er bevidste om, at kloaksystemet er en helt

Læs mere

VIRKER KLOAKKEN IKKE?

VIRKER KLOAKKEN IKKE? VIRKER KLOAKKEN IKKE? Reparation Rensning Ringe til hvem? Side Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet er

Læs mere

T A N K T E S T A / S

T A N K T E S T A / S T A N K T E S T A / S Siden 1997 rådgivning om tanke, afløbssystemer og vandrensning Tæthedsprøvning og inspektion af 1 olieudskiller udført den 21. marts 2017 LeanDesign ApS på Nordsjællands Brandskole

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen Lolland forsyning - spildevand Kælderen er dit ansvar Har du en kælder under dit hus, er det dig selv, der har ansvaret for afledning af spildevandet

Læs mere

Rotterapport. Forundersøgelse. Journalnr.: ROK1-13-0315-1-2500 Adresse: slettet. Opstart dato: 15. marts 2013 Kunde: slettet

Rotterapport. Forundersøgelse. Journalnr.: ROK1-13-0315-1-2500 Adresse: slettet. Opstart dato: 15. marts 2013 Kunde: slettet Rotterapport Opstart dato: 15. marts 2013 Kunde: slettet Kontaktperson: slettet Første anmeldelses dato: 25. januar 2013 Kommune: København Navn: A/B slettet Tlf./mail: slettet Adresse: slettet, 2500 Valby

Læs mere

Banemarksvej Brøndby Projektinformation

Banemarksvej Brøndby Projektinformation Projektinformation PROJEKTNAVN: OPRETTET: INSPEKTIONS STANDARD: DanDas OPERATØR: FIRMA: Kunde: KLOAK.TV Ansvarlig: Afdeling: Postboks: Adresse: Hvidovrevej 63A 2th Postnr./By: 2650 - Hvidovre Telefon:

Læs mere

Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov

Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov Fredericia Spildevand og Energi A/S foretager nu sidste etape af klimatilpasningsprojektet i Studsdal og Taulov. I løbet af oktober måned vil entreprenør

Læs mere

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove Ingholt Consult Rådgivende Ingeniørfirma ApS Christian X Alle 168 2800 Kongens Lyngby Tlf. 45880633 Fax 45880684 Grundejerforeningen Danas Park Husum Tilstandsrapport for veje og fortove Dato: 27.04.2012

Læs mere

Drifts og vedligeholdelseshæfte

Drifts og vedligeholdelseshæfte Drifts og vedligeholdelseshæfte For at forebygge og undgå driftsforstyrrelser i Deres kloakinstallationer, bedes De gennemlæse dette drifts- og vedligeholdelseshæfte, grundigt. De kan herunder se, hvilke

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

V a n d i k æ l d e r e n

V a n d i k æ l d e r e n V a n d i k æ l d e r e n Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Hvorfor denne pjece? Du er måske en af de mange tusinde grundejere i Aalborg Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere

Læs mere

VAND I KÆLDEREN KLIMAET FORANDRER SIG. b Ansvar. b Afhjælpning. b Andre gode råd

VAND I KÆLDEREN KLIMAET FORANDRER SIG. b Ansvar. b Afhjælpning. b Andre gode råd VAND I KÆLDEREN KLIMAET FORANDRER SIG b Ansvar b Afhjælpning b Andre gode råd Hvorfor denne pjece? Du er måske en af de mange tusinde grundejere i Aalborg Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom

Læs mere

Vi ændrer kloakeringen i Vester Alle, H C Andersens Vej, Blichersvej, Grundtvigsvej, Holbergsvej, Sdr. Alle og Borgergade i Vrå i 2018

Vi ændrer kloakeringen i Vester Alle, H C Andersens Vej, Blichersvej, Grundtvigsvej, Holbergsvej, Sdr. Alle og Borgergade i Vrå i 2018 Dato: 2. januar 2018 «Ejer» «Adresse»«By» «Post_nr» «Att» Sagsnr: 634198 Vi ændrer kloakeringen i Vester Alle, H C Andersens Vej, Blichersvej, Grundtvigsvej, Holbergsvej, Sdr. Alle og Borgergade i Vrå

Læs mere

Vi ændrer kloakeringen i Skolegade, Sjællandsgade, Fynsgade, Finlandsgade og Danmarksgade i Sindal i 2018

Vi ændrer kloakeringen i Skolegade, Sjællandsgade, Fynsgade, Finlandsgade og Danmarksgade i Sindal i 2018 «Ejer» «Adresse»«By» «Post_nr» «Att» Dato: 2. januar 2018 Sagsnr: 634197 Vi ændrer kloakeringen i Skolegade, Sjællandsgade, Fynsgade, Finlandsgade og Danmarksgade i Sindal i 2018 Klimaet ændrer sig og

Læs mere

TILSTANDS OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT

TILSTANDS OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT TILSTANDS OG VEDLIGEHOLDELSESRAPPORT Maj 2004 Eremitageparken 2800 Kgs. Lyngby Tilstandsrapport Del 1 Side 2 af 7 Indledning. Orientering. Ejendommen er opført i 1969 1970. Rapporten indeholder forslag

Læs mere

Områdeplaner til brug for planlægning og prioritering

Områdeplaner til brug for planlægning og prioritering Områdeplaner til brug for planlægning og prioritering I Spildevandsplan 2017, som Kommunalbestyrelsen godkendte på sit møde den 30. august 2017, introduceredes begrebet områdeplan, som skal udgøre et planlægningsværktøj

Læs mere

1 Behov for renovering af Vibæk

1 Behov for renovering af Vibæk 23. juli 2018 Notat Syddjurs Kommune Vurdering af Vibæk Tilstandsvurdering Udarbejdet af JIM 1 Behov for renovering af Vibæk Vandløbsmyndigheden hos Syddjurs kommune har bedt NIRAS om at foretage en tilstandsvurdering

Læs mere

«Ejer» «Adresse»«By» «Post_nr» «Att»

«Ejer» «Adresse»«By» «Post_nr» «Att» Dato: 2. januar 2019 «Ejer» «Adresse»«By» «Post_nr» «Att» Sagsnr: S2018-0076 Vi ændrer kloakeringen i H. F. Bjørns Vej, Camillo Bruuns Vej, Vanggårdsvej, Østervang, Friheden, Brunbakkevej, Heerfordtsvej,

Læs mere

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD DU EJER SELV EN DEL AF KLOAKSYSTEMET De færreste boligejere er klar over, at kloaksystemet faktisk er en del af boligen, ligesom fx døre og vinduer er det. Derfor

Læs mere

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD

KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD KLOAKHJÆLP REPARATION - RENSNING - GODE RÅD DU EJER SELV EN DEL AF KLOAKSYSTEMET De færreste boligejere er klar over, at kloaksystemet faktisk er en del af boligen, ligesom fx døre og vinduer er det. Derfor

Læs mere

Teknisk bygningsgennemgang Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand

Teknisk bygningsgennemgang Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand Udgivelsesdato : 5. juli 2018 Projekt : 12.8591.22 Udarbejdet : Christian Holm Jørgensen, Andreas Schrøder Kristiansen og Hans Jørgen Gjerløv 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Læs mere

Retningslinier for etablering af højvandslukker i Esbjerg Kommune Bilag 8

Retningslinier for etablering af højvandslukker i Esbjerg Kommune Bilag 8 Retningslinier for etablering af højvandslukker i Esbjerg Kommune Bilag 8 Side 1 af 8 Generelle bestemmelser Hvis der regelmæssigt forekommer stuvning i det kommunale afløbssystem, kan den enkelte borger

Læs mere

Brønd- og kloakrenovering med ombran-systemer. ombran

Brønd- og kloakrenovering med ombran-systemer. ombran Brønd- og kloakrenovering med ombran-systemer ombran Renovering et Must! Antallet af brønd- og kloaksystemer, som kræver renovering, er stærkt stigende. Utætheder i kloaksystemet medfører indtrængning

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

Afdeling 3 Statusrapport 2018

Afdeling 3 Statusrapport 2018 Afdeling 3 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 4 Anvendelsesbudget side 8 Udarbejdet af Michael Jensen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

Afdeling 12 Statusrapport 2018

Afdeling 12 Statusrapport 2018 Afdeling 12 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 3 Anvendelsesbudget side 5 Udarbejdet af Hans Mikkelsen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

Afdeling 4 Statusrapport 2018

Afdeling 4 Statusrapport 2018 Afdeling 4 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 4 Anvendelsesbudget side 9 Udarbejdet af Michael Jensen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Allerød Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation

Læs mere

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita DANVA TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013 Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita Præsentation 2 Johnny Kristensen Kontorleder og Projektleder Grontmij A/S

Læs mere

VAND I KÆLDEREN. Ansvar Afhjælpning Gode råd

VAND I KÆLDEREN. Ansvar Afhjælpning Gode råd VAND I KÆLDEREN Ansvar Afhjælpning Gode råd Hold kælderen tør Denne pjece henvender sig til de mange grundejere i Thisted Kommune, der har kælder i deres ejendom. Kælderen er husets lavest placerede del,

Læs mere

Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato:

Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato: Galgebakken Notat - Rev. A Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato: 2017-06-06 Vedr.: Renovering af krybekældre 1. Resumé Der har efter det oplyste været mange tilfælde med skimmelvækst i Galgebakken

Læs mere

Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke. Formand for Danske kloakmestre

Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke. Formand for Danske kloakmestre Erfaringer med rottespærrer. Henning Lübcke Formand for Danske kloakmestre I menneskets fodspor, med store epidemier til følge. Alt hvad man tror man ved er forkert Hvorfor sætte en rotteforsinker?. De

Læs mere

Vand i kælderen. Lejre Forsyning. Ansvar. Afhjælpning. Andre gode råd

Vand i kælderen. Lejre Forsyning. Ansvar. Afhjælpning. Andre gode råd Vand i kælderen Lejre Forsyning Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Hvorfor denne pjece? Du er måske en af de mange tusinde grundejere i Lejre Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere

Læs mere

Nedsivning af regnvand på egen grund. Jagtparken. TG Entreprise ApS Drachmannsvej 1 2930 Klampenborg

Nedsivning af regnvand på egen grund. Jagtparken. TG Entreprise ApS Drachmannsvej 1 2930 Klampenborg Nedsivning af regnvand på egen grund Jagtparken TG Entreprise ApS Drachmannsvej 1 2930 Klampenborg Formål med projektet: At reducere risikoen for oversvømmelser i foreningens kældre. At etablere nye regnvandsledninger

Læs mere

Præventiv skybrudsikring af bestående bygninger

Præventiv skybrudsikring af bestående bygninger VELKOMMEN Præventiv skybrudsikring af bestående bygninger v/ Salgsingeniør Claus Vangsager Aarsleff Rørteknik Dias 3 Økonomiske konsekvenser Skaderne og de økonomiske konsekvenser ved skybrud kan være

Læs mere

Hvordan beskytter jeg min kælder mod kloakvand?

Hvordan beskytter jeg min kælder mod kloakvand? Hvordan beskytter jeg min kælder mod kloakvand? Hvis der regelmæssigt forekommer stuvning også betegnet opstemning - i det kommunale afløbssystem, kan den enkelte borger beskytte sin kælder mod indtrængende

Læs mere

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Ny kloak i Husum Ballum Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Velkomst og præsentation Jan Kirchner, Tønder Forsyning A/S (projektleder) Flemming Oltmann, Tønder Forsyning A/S (skriver referat fra mødet)

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

Brønd- og kloakrenovering med ombran-systemer. ombran

Brønd- og kloakrenovering med ombran-systemer. ombran Brønd- og kloakrenovering med ombran-systemer ombran Renovering et Must! Antallet af brønd- og kloaksystemer, som kræver en renovering, er stigende. Utætheder i kloaksystemet medfører indtrængning af grundvand

Læs mere

ETABLERING AF HØJVANDS- LUKKER. Retningslinier for Københavns Kommune

ETABLERING AF HØJVANDS- LUKKER. Retningslinier for Københavns Kommune ETABLERING AF HØJVANDS- LUKKER Retningslinier for Københavns Kommune GENERELLE BESTEMMELSER Hvis der regelmæssigt forekommer stuvning i det kommunale afløbssystem, kan den enkelte borger beskytte sin kælder

Læs mere

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v.

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v. FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v. 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 2/5 bips dokument id: 5.420 bips revision: 2.01 bips revisionsdato: 2015-12-22 Udarbejdet:

Læs mere

Hvor begynder den offentlige og hvor slutter din private kloak?

Hvor begynder den offentlige og hvor slutter din private kloak? Hvor begynder den offentlige og hvor slutter din private kloak? Det er som udgangspunkt den matrikulære grundgrænse til en ejendom, der er snitfladen mellem den offentlige og den private kloak. Ved tilslutning

Læs mere

VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE

VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE Skelbrønd før kloakfornyelse 1 VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE > Hvad er en skelbrønd? > Tilskud til skelbrønd? > Fakta om skelbrønde nye veje for vandet 2 HVORFOR DENNE PJECE? INDHOLD 3 Du skal som grundejer

Læs mere

Rammeaftaler et tæt samarbejde. Rammeaftale Samarbejde Prioritering Fornyelse

Rammeaftaler et tæt samarbejde. Rammeaftale Samarbejde Prioritering Fornyelse Rammeaftaler et tæt samarbejde Rammeaftale Samarbejde Prioritering Fornyelse Alle typer ledninger kan fornyes med en Aarsleff Strømpeforing vandrette såvel som lodrette. Rammeaftaler et tæt samarbejde

Læs mere

Foreløbig vurdering af renoveringsbehov for Orebjerg Rende

Foreløbig vurdering af renoveringsbehov for Orebjerg Rende NOTAT Projekt Gribskov Kommune Orebjerg Rende Projektnummer 3621500224 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Gribskov Kommune Foreløbig vurdering af renoveringsbehov for Orebjerg Rende Bjørn

Læs mere

Afdeling 2 Statusrapport 2018

Afdeling 2 Statusrapport 2018 Afdeling 2 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 3 Anvendelsesbudget side 4 Udarbejdet af Hans Mikkelsen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD

VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD ORDFORKLARING Højvandsslukke: Lukkemekanisme, der bruges i afløbssystemer, hvor der er risiko for tilbageløb af spildevand. Skelbrønd: Brønd, der adskiller

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

Møde med Kloakmestre i Herning. Den 24. april 2013

Møde med Kloakmestre i Herning. Den 24. april 2013 Møde med Kloakmestre i Herning Den 24. april 2013 Indholdet af mødet i dag Dagsorden: Et par ord om Herning Vand Strategi for kloaksaneringen i Herning og betydning for den enkelte grundejer / ejendom

Læs mere

Ejendomstjek af klimaskærm Ejendommen: Abf. Ørnsø Adresse: Lysbroparken 1-9 (fælleshus nr. 11)

Ejendomstjek af klimaskærm Ejendommen: Abf. Ørnsø Adresse: Lysbroparken 1-9 (fælleshus nr. 11) TS Sagsnr. 5012-33 Ejendomstjek af klimaskærm Ejendommen: Abf. Ørnsø Adresse: Lysbroparken 1-9 (fælleshus nr. 11) Dato for besigtigelse: 10.11.2014 Deltagere: Henning Rasmussen m. fl., Abf. Torben Skov,

Læs mere

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Furesø Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Strømpeforing af stikledninger. Flemming Springborg, Teknologisk Institut

Strømpeforing af stikledninger. Flemming Springborg, Teknologisk Institut Strømpeforing af stikledninger Flemming Springborg, Teknologisk Institut Flemming Springborg Ansat på Teknologisk Institut siden 1998. Tilknyttet Kontrolordning for Ledningsrenovering siden 1998. Deltaget

Læs mere

HOFOR Spildevand Albertslund A/S Vilkår for overdragelse af ejerskab af kloakstikledninger på privat grund. December 2016

HOFOR Spildevand Albertslund A/S Vilkår for overdragelse af ejerskab af kloakstikledninger på privat grund. December 2016 HOFOR Spildevand Albertslund A/S Vilkår for overdragelse af ejerskab af kloakstikledninger på privat grund December 2016 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Overdragelsen... 4 2.1 Aftale... 4 2.2 Tegningsgrundlag...

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Kloakseparering i Korning. Borger- og informationsmøde. 19. marts 2012 Korning skole 19. MARTS 2012 KLOAKSEPARERING I KORNING

Kloakseparering i Korning. Borger- og informationsmøde. 19. marts 2012 Korning skole 19. MARTS 2012 KLOAKSEPARERING I KORNING Kloakseparering i Korning Borger- og informationsmøde 19. marts 2012 Korning skole 1 Dagsorden Velkomst og præsentation Baggrund for projektet Gennemgang af projektet med tidsplan Hvad udfører Hedensted

Læs mere

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E G R U N D E J E R F O R E N I N G E N SØHOLM Udarbejdet af Haraldshus as i samarbejde med Ai-gruppen A/S G R U N D E J E R F O R E N I N G E N S Ø H O L M

Læs mere

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION?

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? HVORFOR SEPARATKLOAKERE? GODT FOR MILJØET Provas og Haderslev

Læs mere

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015 Arrild kloakseparering Borgermøde den 15. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst (v. Jacob Riis Bols, Tønder Spildevand A/S) 2. Baggrund (v. Martin Madsen, Tønder Kommune) 3. Gennemgang af projektet (v. Jacob

Læs mere

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Holmegårdsskolen Adresse Placering Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Holmegårdsskolen er opført i 1940 og 1950, og er senere tilbygget i 1961. Bygningerne

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

Landliggersammenslutningen Gribskov Vest Forårsmøde. 8. juni 2016

Landliggersammenslutningen Gribskov Vest Forårsmøde. 8. juni 2016 Landliggersammenslutningen Gribskov Vest Forårsmøde Dagsorden Indlæg ved Gribvand Spildevand A/S Oversvømmelser som følge af fyldt vandløb Oversvømmelser som følge af fejlkoblinger *) til kloaksystemet

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Dato Ansvarlig Sags ID. 16. maj 2013 Frits Klemmensen USG-2013-00007 Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Spørgsmål Kloak: Hvorfor laver man ikke regnvandskloak alle steder? Hvor skelner

Læs mere

RIOS. E/F Fiskedamsgade 9-11. Ejendommen: Fiskedamsgade 9-11, 2100 København Ø. RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter

RIOS. E/F Fiskedamsgade 9-11. Ejendommen: Fiskedamsgade 9-11, 2100 København Ø. RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter E/F Fiskedamsgade 9-11 RIOS RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter Lipkesgade 23 2100 København Ø Tlf.: 3538 7988 Fax: 3538 7938 post@rios.dk www.rios.dk Cvr. nr. 2727 1006 Ejendommen: Fiskedamsgade

Læs mere

ASK NYT nr. 144 19. februar 2013 Redaktion Palle Kam Djursgård

ASK NYT nr. 144 19. februar 2013 Redaktion Palle Kam Djursgård Generalforsamling Den ordinære generalforsamling bliver afholdt mandag den 8. april 2013 kl. 19.00 og er blevet varslet inden udgangen af december i sidste ASK NYT ( 24, stk. 1). Generalforsamlingen afholdes

Læs mere

Offentligt udbud af Rottebekæmpelse i kloaksystemet i Gribskov Kommune YDELSESBESKRIVELSE

Offentligt udbud af Rottebekæmpelse i kloaksystemet i Gribskov Kommune YDELSESBESKRIVELSE Offentligt udbud af Rottebekæmpelse i kloaksystemet i Gribskov Kommune YDELSESBESKRIVELSE Januar 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rottebekæmpelse og karakteristik af Gribskov Kommune...

Læs mere

Nu skal kloakken på din grund deles i regnvand og spildevand

Nu skal kloakken på din grund deles i regnvand og spildevand Nu skal kloakken på din grund deles i regnvand og spildevand Derfor skal din kloak laves om Lolland Forsyning er i samarbejde med Lolland Kommune i fuld gang med at forbedre miljøet i vandløb, søer og

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen er opført i 1970, og fik i 2004 en mindre

Læs mere